Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!

Jó régen írtam már ide :oops:
Látom mindenki jól van!! :wink:

Vasárnap óta én is érzem a bébike mozgásait, olyan jó újra átélni 8)
Hétfőn megvolt az afp,jövö hétfön mehetek az egyik eredményért,a többit a védőnő viszi onnan el..
Időközben elküldtek 15 hetesen a belgyógyászatra,nem nagyon tetszik nekik a vérnyomásom,hol magasabb hol jó(mindig is ingadozott nekem), de kaptam rá dopegytet,2 *1-et kell szednem..

Kínai szerint lányunk lesz megint,de remélem nem mondd igazat :lol:,mivel van már egy csajunk így fiút szeretnénk!!!
Dehát ha lány akkor női uralom lesz a házban :lol: !!
Mindegy csak ne legyen semmi gond..
9.-én megyek genetikára controllra remélem ott már kiderül a neme :)

Szép napot mindenkinek!!
Vendég
 


Itt szavazhattok a lánykámra!!
Megköszönném aki szavaz!! :wink:

http://www.szuloklapja.hu/baba/body/baba_szepsegverseny.php#
3-7éves kategória-30.kép- Bolvári Kíra
Vendég
 


Kírus: csak egy nap van közöttünk. :lol:
Ma reggel voltam afp-n. Nagyon tűfóbiás vagyok, ráadásul egy nagyon mufurc nő vette le a vért, úgyhogy nem könnyítette meg a dolgomat. Nem tudom valaha meg fogom-e ezt szokni?! :?

Kép
calendula
 
 

 
 

Nixi: én is sajnálom, hogy még mindig nem jött össze a találka, Moncsi mondta, hogy volt valami kavar a munkahelyeden. :cry:
Az UH 20 perc volt, nem kapkodta el a doki, nézte a mindenféle méreteket (fejátmérő és -körfogat, haskörfogat, combcsonthossz), ebből számolta a súlyát, megnézte, hogy mindene megvan-e (pl. az összes ujja), az agyát, szívét (üregek és ritmus), vesék megvannak-e, koponyát, hogy szabályos-e az arca, hasfalat, mellkast, gerince milyen, a méhlepény helyzetét, a magzatvíz mennyiségét, a köldökzsinór ereit. Szóval tényleg mindent alaposan átnézett...

Kép
tündércserje
 
 


Sziszatok!

De jó, h egyre többen érzik a babók mozgását, lassan a nemek is meg lesznek! :)

Huu, tényleg, vki még az elején csinált egy táblázatot.... Nem kellene lassan frissíteni, mert, h egyre több minden derül ki mindenkiről!
Ki csinálta? Lehetne, pl. a lányos anyákat rózsaszínre, a fiús anyákat kékre változtatni, mikor már kiderült a pocaklakó neme!

Tündércserje:
igen, elég nagy a kavarás volt a munkahelyem, jól ki is borultam, és mellette nem is vagyok vmi fényesen, hányok.... :(
Remélem jövő héten már tényleg tudok menni!

Kép

Kép
csnixi
 
 


Sziasztok!

Bocs a bepofátlankodásért, de eladó egy biztonsági övterelőm, alig használtam (3. gyereknél kaptam), teljesen új állapotú. 6500 Ft-ért adom a postázás engem terhel, akit érdekel priviben elér.
Kép Kép Kép Kép

Elkelt, tárgytalan.

Éva
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára agmano 2009.10.28 17:43-kor.

KépKépKép
agmano
 
 


Sziasztok!
Már két hete olvasgatlak benneteket, de nem tudtam hozzászólni mivel efelejtettem a felhasználónevemet. Töbszöri próbálkozás után sikerült végre. Remélem még csatlakozhatom a társasághoz, igaz az én pocakomban lévő "kisember" még nagyon fiatal a tietekhez képest. :) Íme az én manóm, itt még 11 hetesen és 5 naposan :lol:
Kép
Kicsit én úgy látom a képen, hogy lent tapadt meg, de a doki nem mondta, hogy probléma lenne, meg olvastam is hogy idővel feljebb kerül. Ő biztosan itt érzi jól magát :)
Sok érdekes dolgot olvastam már itt fenn és lenne pár kérdésem hozzátok. Pl. dolgoztok-e még, vagy meddig tervezitek, hogy dolgoztok? Az oltásról kinek mi a véleménye? Illetve, hogy van-e valakinek hüvelyi folyása. Szombaton átnedvesedtem és megijedtem, nem tudtam mi az. A védőnő szerint folyás, ami erősebb ilyenkor, de nagyon híg volt, vizes jellegű. Nem tudom valóban az volt-e. Azóta nem fordult elő és minden rendeben, legalábbis remélem, hogy a manó is jól van. Hasfájásom, vérzésem, barnázásom nincsen.
A nemek aránya én úgy vettem észre a közvetlen környzetemben is, hogy az utóbbi években a fiúk javára tolódott el. Igazából én kislányt szeretnék, sokak szerint nekem kislány "való" és mások már álmodták is azt, hogy kislányom lesz. Úgy legyen! :lol: Sajnos én hiába koncentrálok elalvás előtt is a babára, még nem sikerült álmodnom róla :(
Minednkinek kellemes babavárást és tervezgetést!
u.i:
Azt a mércét hogyan tudnám elkészíteni én is magamnak?
domi001
 
 


Próbálozom vele, de lehet, hogy meg kell vele várnom a kispapát :lol:
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lbdf.lilypie.com/3CC2p1.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Pregnancy tickers" /></a>
domi001
 
 


Nixi, táblázatot Sweetlife csinált, de ő már régen jelentkezett. Talán priviben meg lehetne keresni, vagy csak egyszerűen valaki készít új táblát... én nem, értek hozzá, de örülnék, ha lenne.

Domi üdv. itt! Ha készítesz magadnak vonalzót, akkor a BBCodet kell kimásolni és beilleszteni a profilodba az aláírás rublikába. Sok sikert hozzá, biztos menni fog.

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Szia atzika!
Köszönöm a segítséget igyekszem :)

Kép
domi001
 
 


Calendula!
Igen csak 1 nap :wink: ..
Nem lettél rosszul?
Igazából nekem nincs ilyen gondom :)

Domi!
www.nagyonbaba.hu is tudsz csinálni vonalzót és akkor ugy ahogy atizka írta ugy illeszd be!
Édike a babód!! 1. bébi lesz??

Én is örülnék olyan táblázatnak,de sajna nem értek hozzá
:roll:
Vendég
 


domi001: üdv. köztünk!! :)

Írtam Sweetlifenak a táblázat ügyben, remélem válaszol, és, ha kell akkor majd én szívesen csinálom, csak nekem is kell majd egy kis segítség! :) :oops:

Kép

Kép
csnixi
 
 


Kírus!
Igen ez az első baba. Pontosabban másfél éve volt egy spontán vetélés, de őt még az Uh sem mutatta ki olyan hamar elment. Remélem ezzel a bébivel nem lesz semmi gond.

Kép
domi001
 
 


Kírus, most nem lettem rosszul, de volt már olyan korábban hogy a padlóról kapartak össze. :shock:
Nem tudom honnan eredhet ez a fóbiám, de irigylem azokat az embereket, akik bírják a tűt. Lehet hogy szülés közben is elájulok majd egy párszor. :lol:

Kép
calendula
 
 


Domi!
Nem lesz semmi gond most már!! :wink:

Calendula!
Nem semmi :shock: ,reméljük akkor nem lesz semmi rosszullét :wink:

Nevekkel hogy álltok?? Ki mit ad majd??
Vendég
 


Kírus:
Én is bízom benne, hogy most már semmi nem lesz :lol: Néztem a másik topikot is és láttam, hogy te is a Kunert babakocsit szúrtad ki magadnak. Nekem is az a legszimpibb a felhozatal közül, csak egy gondom van vele, hogy nem bolygókerekes. Állítólag az nehezen irányítható, pedig nagyon klassz és árához képest szerintem ő a legtutibb.
Nevekkel mi úgy állunk, hogy sehogy :lol: Ami nekem tetszik az a férjemnek nem tetszik. Főként fiúnevekkel vagyunk bajban, abban nem tudunk dűlőre jutni. Lányban még tudunk kompromisszumot kötni. Mindkettőnknek tetszik: Dorina, Laura, Dorka, Jázmin
Nekem tetszik a Réka, Hanna is. :lol: Úgyhogy ebből a szempontból is kislánynak kell lennie :)

Kép
domi001
 
 


Nekünk is a lánynév van meg: Diána. Ez viszonylag könnyen ment, viszont a fiúnevekkel nem jutunk dűlőre. :(
Nekem nagyon tetszik az Áron, a páromnak persze nem tetszik.

Kép
calendula
 
 


Calendula
Az Áron nekem is nagyon tetszik :lol: Én is póbálkoztam vele, mindhiába, ahogy a Csongor, Csanád, Zsombor, Barnabás de mindhiába.
Egyik nap nézegettem a neveket a neten és mondtam a férjemnek megvan a nekünk való. Na olyan nevető görcsöt kaptunk, hogy nem bírtuk abbahagyni. A név pedig a Dagobert, ha nagy lesz akkor pedig ő lesz a Dagobert bácsi :lol:

Kép
domi001
 
 


Szia Domi, üdv itt! Most már csak nem lehet baj!

A nevekkel úgy voltunk mi is, hogy a lánynévben hamar megegyeztünk (Szonja Lili), viszont a fiúnévben nem tudtunk...most viszont, hogy kiderült, kisfiunk lesz, muszáj lesz megállapodnunk, mert nagyon szeretném mielőbb a nevén szólítani. A befutó jelenleg a Benjamin, de ez még változhat...ráadásul két nevet szeretnénk, úgyhogy végképp' ciki, hogy még egyet is alig találtunk...bár ez a Dagobert elgondolkodtatott... :lol: :lol: :lol:

Kép
tündércserje
 
 


Lányok!

sztem szép neveket választottatok! :) Nekem tetszenek!

Íme egy kép a 17 hetes Arnoldról:

Kép [/img]

Kép

Kép
csnixi
 
 


Hogy a neves dologba én is bekapcsolódjak....bár én már közhírré tettem a mi választásunkat: Milán.
Két nevet szeretnék én is és másodiknak eddig az Ármin és a Gergő van eddig. Tesóm bepróbálkozott a Vince és a Lőrinc nevekkel. Elég szokatlanok manapság, de meg tudnék barátkozni velük (párom nem :) )
Nálunk a lánynevek könnyebben jöttek volna. Jázmin, Tamara, Szonja...és nekem a Mirtill.
De majd a tesónál, ha tényleg fiú lesz most.
Holnap UH, és remélem most is tudnak erről valami mondani.

Niki - szép a babó. :)
Domi! Üdv köztünk. A méhlepény nekem is eléggé lent-hátul tapadt meg. Holnapi UH-n remélem már feljebb lesz. De ha nem, akkor meg max. óvatosabbak leszünk továbbra is.

Kírus - örülök, hogy már te is érzed!!!

Kép
moncsi73
 
 


Akit érdekel frissült a babás blogom: http://picurinkerkezese.blogspot.com/

Kép

Kép
csnixi
 
 


Csnixi nagyon helyes a kis Arnold. Milyen szép szabályos kerek fejecskéje van! :lol: Megnéztem a blogodat is, nagyon klassz. Olvastam, hogy már nem dolgozol. Jó neked! SAjnos nekem muszáj, amíg bírok, bár igazság szerint már én is el lennék itthon és varrogatnám a babaszobába a kellékeket, de sajnos az anyag is pénzbe kerül.
Moncsi üdvözöllek én is. Igaziból a doki nekem nem is mondta, hogy nagyon lent van, csak én úgy látom a felvételen.
Közben utánajártam ennek a vízszerű folyásnak, amiről a védőnő is azt mondta, hogy megnövekedett hüvelyi folyás. Többen írták egy másik fórumon, hogy nekik is volt és ők is azt hitték a magzatvíz szivárog. Sajnos az a baj, hogy sokáig tartó dolog, úgyhogy kénytelen leszek hozzászokni. Ráadásul állítólag a burokrepedése vérzéssel jár, bizonyára ezért mondta a védőnő, hogy akkor van gond, ha barnázok vagy vérzek. Illetve akkor szólja, ha égő vagy viszkető érzést érzek. Na mit mondjak egészen addig ilyesmit nem éreztem, de ahogy kimondta mintha abban a pillanatban elkezdett volna égni. Ez ilyen pszichés dolog :lol:
A fogászaton mikor vártam az ellenőrzésre, ültem kint és úgy éreztem mintha elkezdene fájni a fogam, persze az íny vérzésen kívül és annak kezelésén kívül más probléma nem volt. Illetve azt mondta a doktornő, hogy a fogkövet, ha megszűnik a vérzés eltávolítja, mert az okozhatja a fog romlását, így megelőzzük a bajt időben :lol:
Legközelebb kedden megyek dokihoz, akkor azért még rákérdezek erre a dologra, de most már kicsit nyugodtabb vagyok azért :)

Kép
domi001
 
 


Nixi: Nagyon édes a Babátok, jó ez a kép! Jó nagy pocakja van. :lol:

Domi: sajnos nálam is több lett a hüvelyváladék, elég kényelmetlen érzés. De ez van, meg kell szokni.
Én is dolgozom a 8. hónapig, januártól már csak részmunkaidőben. Nem csak a pénz miatt, elég nehéz elszakadnom a folyamatban lévő ügyek miatt is.

Hétfőn megyek másodszor a védőnőhöz. Mit fog csinálni? Kicsit feleslegesnek tartom így a terhesség elején, hogy ennyire gyakran kelljen hozzá járni, főleg hogy nincs is panaszom.

Kép
calendula
 
 


calendula
És neked is ilyen vízszerű?
A védőnőhőz tanácsadásra én is jövő héten megyek már másodszor pedig mi majd 2 héttel fiatalabbak vagyunk. Én sem értem mi a fenének ennyiszer. Sűrűbben kell oda járnom mint dokihoz, ez nevetséges. Igaziból nőgyógyásznál még csak egyszer voltam, mikor csinálta az első UHot. Jövő keddre kaptam időpontot egy vizsgákatra, akkor UH nem lesz. És jövő szerdán megint védőnő, aki egyébként ezen a héten kedden volt családlátogatáson. Igaziból nem értem, mert kérdezni úgy még nagyon nincs mit, pláne ilyen sűrűséggel. Nekem kedden azt mondta, hogy a laboreredményem, ami meglesz megnézik és eldönti,, hogy mit kell ezután szedni, meg ugye a vizeletvizsgálat, vérnyomás, testsúly gondolom én. :lol:

Kép
domi001
 
 


Nem vízszerű, annál egy fokkal sűrűbb, de a kóros sűrűségtől messze van. A hüvelykenet negatív lett, úgyhogy azt mondta a doki ez rendben van így.
Én asszem 4x voltam eddig dokinál, mindig csinált uh-t is. Az elején többször voltam (6., 8. héten is), hogy megnézzük lett-e baba a petezsákból. Azóta beálltunk a havi 1 alkalomra.
Hozzánk nem is jött ki a védőnő családlátogatásra, miután közöltem vele hogy este 6 előtt sosem érek haza a munkából. :lol: Azt mondta neki is van munkaideje, úgyhogy hagyjuk egyenlőre, mert mielőtt megszületik a baba úgyis ki kell jönnie.
Amúgy mit csinál a családlátogatáson? Körülnéz?

Kép
calendula
 
 


Akkor nekem lehet hogy nem is folyás? :cry:
De azt olvastam, hogy volt akinek vízszerű. Én iagziból azért voltam csak ilyen kevésszer dokinál, mert én az elejét kiahgytam. Mivel volt az a spontán vetélés dolog nálam másfél éve, ami a korai időben volt, most úgy voltam, hogy várok, amíg biztos nem lesz. Így mikor először látott doki, már 11 hetes és 5 napos volt a baba.
Ááááá nem nézett körül. Leült aztán beszélgessünk címszó, de iagziból nem nagyon volt miről. Aztán én mondtam neki, hogy nézze meg legalább azt a szobát, amit babaszobának szeretnénk, aztán ennyi. Értelme is ennyi :lol: Állítólag szüeltés előtt 5ször kell kijönniük.

Kép
domi001
 
 


Domi: szerintem ne aggódd túl ezt a folyás dolgot, nekem is több van, mint előtte, és az állaga is más, de nincs semmi gond. Megkérdeztem a dokit, azt mondta, ez teljesen normális. Állítólag a terhesség alatt minden testváladékból több lesz...még jó hogy nem vagyok izzadós...

Mi eddig 2× voltunk védőnőnél, hétfőn megyünk megint. Nekem azt mondta, 5× kötelező a találkozó, ha szeretnénk bármilyen támogatást, ebből 1× jön ki megnézni a lakást. Úgy mondta, hogy jó lenne, ha minden új eredménnyel mennék hozzá, szóval most viszem az AFP-t+a genetikai UH eredményt.

Nixi: cuki a babi, tényleg édes, milyen pocakja van! :D

Kép
tündércserje
 
 


Ja, azt akartam még mondani, hogy kederült, hogy a 18. héttől már minden alkalommal ellenőrzi a doki a méhszáj állapotát, úgyhogy sajnos ismét le kell mondani a totál kellemes nőgyógyászati vizsgálatról...jó volt ez a kis idő, amikor még a gatyát is csak a pocakról kellett letolni...ezt az állandó "matatást" nem nagyon tudom megszokni... :oops:

Kép
tündércserje
 
 


Domi: ha a dokid azt mondta hogy normális, akkor biztos az! Ne hasonlísd magad más kismamákhoz, minden ember, minden babavárás más és más.

Nekem eddig is mindig megnézte a méhszájat, úgyhogy nem úsztam meg a nyulkálást. :cry:

Tündércserje: hát ez az, hogy én most totál lelet nélkül fogok menni a védőnőhöz. Az afp eredmény nem jön meg addigra, genetikai uh még nem volt, csak egy sima uh múlt héten. Csak azért idegesítő, mert az ilyenekre elb*szom a szabimat, karácsonyra meg nem fog maradni.

Kép
calendula
 
 


Sziasztok!
Nixi!
Édi a babókád!! :wink:

Itt csak akkor jön ki a védőnő ha már otthon leszünk a babával,és akkor is csak kb.2-szer...
Hu én már voltam nála kb. 7-szer,de nekem mennem is kell a vérnyomás-vizelet control miatt(elrendelte a doki)..
És ma hallgattunk elöször szívhangot is :!: :!: Nagyon jó volt hallani..és ma pont jött velem a lánykám is és ö is hallotta a kistesó szívdobiját.. :D

tündércserje!
Hát ezt nem nagyon lehet megszokni az tény és való :roll: ,én havonta egyszer megyek a dokimhoz akkor megvizsgál..ki lehet bírni..

Domi!
szerintem se aggódj a folyás miatt,mindenkinél más és más állagú lehet,de azért majd említsd a dokidnak meg!
Nem is figyeltem hogy nem bolygókerekes a babakocsi,de végülis nem lényeg,ami volt Kírának kocsi azt is fixáltam mindig nem szerettem mikor ment ide-oda a kereke...

Szép napot mindenkinek!!!
Vendég
 


A gyakorikérdések oldalán már utána olvasgattam és ott is azt írják, hogy ez sajnos normális és tűrni kell, de azért kedden megemlítem a dokimnak.
Kírus
Azt nem is tudtam, hogy a védőnő is néz szívhangot. Ez jó! :lol: A kocsinál talán akkor jó már a bolygókerék, ha sportnak használod. HAbár azért vagyok bajban, mert én még egyiket sem használtam :wink: Pedig nekem is a Kunert a szívem vágya. :)

Kép
domi001
 
 


Képzeljétek vérvételt(afp) kell ismételni mert alacsony lett az érték :( ,du telefonált a védőnő..
De idegességemben meg sem kérdeztem mennyire alacsony :roll: ,de reggel megyek hozzá beutalóért akkor megkérdezem...
Volt akinek alacsony lett???
Amugy hétfön kell mennem az ujabb vérvételre! :?
Vendég
 


Calendula, a terhességi orvosi vizsgálatokra nem kell szabit kivenni, a munkáltató köteles az összes ilyenre egyszerűen elengedni. Max kérhet egy igazolást, hogy ott jártál, nekem mindenütt adtak.

A VN családlátogatásnál elsőre a szociális körülményeket lesi meg, magyarán, hogy putriba megy-e a bébi :P

icamica
 
 


Sziasztok!
Végre csináltam 1 pocakfotót!
Íme:
Kép

KépKép
dudu_84
 
 


Sziasztok!

Megjött az ingyenes UH-ról, tök jó volt, sokáig nézték a babócát, egy nagyon profi géppel, ahol mindenféle áramlást is vizsgáltak (pl.: főerek, köldökzsinórban lévő áramlást-itt még hang is volt, nagyon érdekes volt). Megnézték még egyszer a nemét is, és 100%, hogy kisfiú! Sokat mosolygót a baby, de végére elfáradt, és bújt el a kezei mögé, nagyon cuki volt!

17 hetes pocakfotó:

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1256847126.575.jpg[/img]

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1256847212.8115.jpg[/img] [/img]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csnixi 2009.10.29 21:13-kor.

Kép

Kép
csnixi
 
 


Sziasztok,

Itt vagyok én is csak olvasóüzemmódban.

Niki: átküldöm neked szivesen a táblát, sőt nekem segítség is hogy átveszed, mert a szabadidőmben általában durmolok Hannával :D
Köszi. (mail cím)

Irigykedve olvasgattam hogy már milyen sokan érzitek, én sajna nem érzem még.

Rólunk: 12.uh.n minden rendben volt, nem tudtuk meg hogy kukacos vagy hamburgeres, így megyünk majd 16.án meglesni. A kiírt időpontom 28.maradt, de én úgyis progis csaszis leszek.

Jóéjt mindenkinek.



Na lépek apájához, de igyekszem többbet jönni.

KépKép

Kép
sweetlife
 
 


Niki: gratula a kis pöszörőhöz :P :P :P

KépKép

Kép
sweetlife
 
 


Egy kis segítség, ha érdekel Titeket egy betolakodótól:

Védőnő: van valami szakmai protokolljuk, de szinte senki nem tartja be. Van aki lelkes, van akit nem is érdekelsz.
Ami miatt érdemes hozzá járni:
Meglegyen a 4 pecsét (Mindegy, hogy tőle vagy orvostól) a kiskönyvben, mert az kell az anyasági támogatáshoz. (Ha van még ilyen)
Néz súlygyarapodást, vizeletben fehérhét és vérnyomást. Aki mindezt tudja otthon is magának, annak szerintem nem lényeges. Aki nem, az menjen, mert ezzel ki lehet zárni, vagy időben felismerni a terhességi toxémiát.

A védőnő és orvoslátogatásra nem kell szabit kivenni. El kell, hogy engedjenek munkaidőben is. Törvény adta joga mindenkinek.

Babakocsi: Nehéz téma. Mindenkinek más a megfelelő. Attól függ, hogy hol és mire akarja használni.
Le akarja majd cserélni, vagy ugyanazt az egyet használni végig, esetleg sokadik gyerekkel is?
Aki sokat tömegközlekedik, annak könnyű kocsi kell, mert nem mindig könnyű le és felszállni.
Akinek rossz a talaj, ahol használja, az nagy kerekűt vegyen.
A bolygósítható kerekűvel könnyű kanyarodni, kis helyre bemenni, például boltokba.
Aki sokat vezet, az olyat vegyen, ami kicsire összecsukható és befér a csomagtartóba. Illetve jó, ha a hordozó is hozzáilleszthető.
Hat hónapos korig, csak olyan használható, ami vízszintesre dönthető, vagy mózes van hozzá.

Ezek után már csak azt kell eldönteni, hogy ki mennyi pénzt szán rá. Mindenféleképpen érdemes kipróbálni egy bababoltban előtte.

Terhesség alatti folyás: természetes lehet, ha színtelen, szagtalan és nem túl sűrű. Egyéb esetekben rögtön orvos, mert a fertőzés árthat a babának.

UH és mélyen tapadó lepény: Csak az orvos tudja megmondani hol van. Mivel az Uh fejet éppen ott tartja ahol akarja, hogy jól lásson, így szerintem az nem meghatározó hogy a képen hol látod a babát.

UH és baba neme: Az orvosok a 16-18. hét környékén nem szeretnek találgatni. Ha fiú az egyértelműen látszik, ha lány, az nem mindig. Még ha megmutatja, akkor sem. Ezért van az, hogy először inkább a kisfiús anyukák fogják megtudni a baba nemét.

Tavaly a 32 áprilisi baba közül 14 lány és 18 fiú lett.

Ha esteleg zavar, hogy kívülállóként okoskodom Nektek, nyugodtan szóljatok!
Vendég
 


catherine: dehogyis, nem zavarsz, jókat írsz, és köszönjünk szépen. Sok kezdő anyuka van köztünk! :) Nekünk ez segítség!

Folyás: nálam inkább fehérebb színű, de mondjuk nekem a terhesség előtt is ilyen volt. akkor ez okés?

Kép

Kép
csnixi
 
 


Csnixi!

Ha eddig is ilyen volt, akkor szerintem normális.
Nem kell aggódni miatta.
De az orvosnak említsd majd meg szerintem. Biztos ami biztos alapon.
Végülis ő évekig tanult, én pedig csak 2 gyereket szültem. :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Látom igyencsak mutogatják magukat a skacok:) Elvégre mégis csak nekik látszik igazán, hogy van ott valami, nem igaz? :D
Történetesen ma kiderült, hogy az enyém is kukacos!
De a nevével még baj van, hiszen eddig abszolute lánynak éreztem és arra készültem.
Köszönöm ezt a 4d-s uh beírást, hiszen hatalamas élmény volt ma, és olyan jó videókat csináltak a Babóról, hogy valami eszméletlen. Ráadásul amikor telefonba kérdeztem, hogy legalább 1 képet kaphatok-e majd akkor mondták, hogy ez nem lehetséges, mert ez csak babamozi. Ehhez képest kaptam 8 videót és 10 képet! Ráadásul még a baba nemét is megmondták! Számomra nagyon hasznos volt. Mielőtt elfelejteném 27 cm a Babóca
Kép Pocaklakóm

Már megvagyunk, meggyógyultam. Mocorog és rugdos is egyre jobban. Még az uh-n is megrúgta a fejét a gépnek, miután az sokat volt ott, hogy vigyék már odébb, mert nem fér el. :)
Kis tornász a gyerkőc, mert konkrétan a lába a fejénél volt a képeken és vizsgálat alatt, ráadásul sokat mozgott, annyira hogy már majdnem kikészültek tőle az uh-s orvosok. :)

Afp eredményét én még nem tudom, de a védőnő hozzám is kart már jönni, bár mivel akkor jött mikor nem voltam otthon, így nem tudott nagyon bemenni. Én meglepődtem, hogy ilyen is kell. Ráadásul még ismerjük is, hiszen a nővéremmel már végig járta ezt a kört háromszor is. Na mind1. Ettől függetlenül nálam csak súlymérés, vérnyomás mérést és mostmár vizeletvizsgálatot csinálnak.

Jön valaki SOTE II-re terhestornára kedden?

Mindenkinek egészséget kívánok!

Kaisa

Alexandra
kaisa
 
 


Sziasztok!
Kaisa, Nixi! gratula a kis kukacoshoz!
Tündércserje! Azt hiszem te írtad,hogy lehet Benjamin lesz a babátok! A miénk is az lesz ha fiú! Már az első gyereknél is ezt a nevet választottuk,de kislány lett! De azóta is tetszik a férjemnek is és nekem is,úgyhogy mi megmaradunk ennél! Ha kislány lesz akkor pedig Vivien lesz!
Nekem már megjött az afp eredményem is!meg az összes véreredmény! Mindegyik rendben van szerencsére!
Védőnő! Az első gyereknél nálam is volt kint 1-2x! Bár én is feleslegesnek tartom ezt a házhoz járást,mert ha az embernek gondja van,akkor úgyis felkeresi vagy a védőnőt vagy az orvost!Amúgy én minden hónapban mielőtt megyek a dokihoz, még azelőtt elmegyek a védőnőhöz,ahol vizelet vizsgálat, vérnyomás és testsúlymérés van. Majd megyek a dokihoz és engem minden alaklommal megvizsgál és a méhszáj állapotát is mindíg beírja a kiskönyvembe.
Folyás! Sajnos nekem van és általában mindíg kapok rá valamilyen kúpot,vagy gyógyszert a dokitól!
De sajnos engem az első terhességem alatt is végigkísért! :( Nem egy kellemes dolog,de ez van! Mondjuk én úgy tudom,hogy amíg zárt a méhszáj addig a babának nem lehet baja,de ettől függetlenül kezelni kell! Inkább természetes szülésnél lehet a gond,hogy akkor kap el valamilyen fertőzést a baba.
Szerencsére nálunk nem volt semmi ilyesmi a szülésnél!Mondjuk én végig kezelve voltam akkor is mindenféle kúpokkal,meg ezer féle gyógymóddal.Az én dokim kissé maximalista!Már néha túlzásba is viszi a dolgot,viszont nagyon jó orvos!
Kb 1 hete nem bírok aludni! egyszerűen nem találom a helyem! Sehogy sem kényelmes! És már a csípőm is kezd fájni,a derekamról meg nem is beszélve! Lilivel ez csak a terhesség utólsó 2 hónapjában jelentkezett! Van valaki még hasonló problémával?
A másik furcsa dolog,hogy nincs étvágyam!- 3 kg-val kevesebb vagyok ahhoz képest amivel indult a terhességem! Mondjuk ez nem panasz,mert nem akarok hízni sokat,csak furcsa,mert az első terhességnél ilyenkor már dobozszámra ettem a csokifagyit! :D
Na megyek megpróbálok aludni!
Jó éjt mindenkinek!

KépKép
dudu_84
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Tegnap este miis uhn voltunk :D Annyira jóvolt látni ahogy izeg mozog, vakarta a fejét, rugott, forgolodott... egyszerűen csodálatos :D Leginkább apa élvezte, ni ott vannak az ujjai, az orra, a talpa :) én ennyire részletesen nemigazán láttam... szerencsere minden rendben volt, bár a nemét sajnos nem kaptuk meg, pedig eléggé kerestük... illetve kereste a doki :) végig a lába között volt a köldökzsinór... Na de sebaj a lényeg, hogy minden rendben volt a méreteivel is. A következő uh csak dec 14 en lesz, ha esetleg Isten őrizz közbe nem történik valami, vagy észre nem vesz a családorvos valamit, az elég messze van, addigra 21 hét körüliek leszünk, lehet mi leszünk az utolsók akiknek kiderül ki is lakozik a pocakban...

Mégegyszer gratulálok a kissrácokhoz :wink:

Nálunk itt Erdélyben nemjön senki ki házhoz, mi kell bizonyos időközönként menjünk ellenőrzésre... Ahogy olvasgatom, hogy nálatok mi van... kissé úgyérzem itt annyira még mindig nem törődnek velünk :(

További szép napot mindenkinek!

Kép
csilumilu
 
 


Sziasztok!

Csatlakozom a kisfiús anyukákhoz :D :D :D !
Pedig én is teljesen lánynak éreztem, de tegnap kiderült!
Húh... még szoknom kell a helyzetet, persze nagyon örülök, csak furi. :D

Csnixi, Kaisa! Ti mikor voltatok? Lehet, hogy együtt ücsörögtünk a váróban :lol: ?
Egyébként tartottam ettől az egész ingyenes uh-lehetőségtől, mert nem tudtam mire, hány "megfigyelőre" számítsak, de teljesen pozitív élmény volt. Aki konkrétan vizsgálta egy nagyon kedves fickó volt, és mi is kaptunk CD-n képeket.

A nevekkel továbbra is bajban, csak a 2. neve biztos, apa után Imike :)

Kírus, sajnálom, hogy meg kell ismételni az afp-t, de tudod, nagyon sok a fals eredmény, külföldön sok helyen nem is csinálják, mert csak alaptalanul riogatják vele a kismamákat.

Dudu, Csnixi, szépen gömbölyödnek a pocakok!
:wink:

Sweetlife! Örülök, hogy jelentkeztél! Lánykád ma egy éves, vagy csak nem lép tovább a vonalzód? Így is, úgy is sok boldogságot neki! A Pocaklakód meg majd elkezd lassan nagyobbakat is ugrani, és érzed majd te is. (Mondom én, aki már 18 hetes és alig-alig érzem...)

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Sziasztok!

Kaisa, Atizka: gratulálok a kisfiúhoz, lassan meglesz a focicsapat...azért remélhetőleg néhány pompom-lány is csatlakozik!

Sweetlife: jó, hogy jelentkeztél, és hogy minden rendben veletek!

Dudu, Nixi: szépek a pocakok! Lassan nekem is csinálnom kéne fotót...de valahogy mindig elfelejtem.

Dudu: lehet, hogy nálad is kis Benjamin növekedik? Csak a kaja miatt mondom...nálam minden bejött, amit a kisfiús mamákra szoktak mondani. Édességet egyáltalán nem kívánom (korábban sem voltam nagyon édesszájú, de most...), a savanyúért megőrülök, és egyáltalán nem voltam rosszul...

Csilumilu: majd csak kiderül! (egyszer biztosan :D ) Persze megértem, hogy már szeretnéd tudni, én majd megőrültem a kiváncsiságtól.

Kírus: az afp eredményt sajnálom, de nekem is mondták, hogy ha esetleg nem jó, nehogy bepánikoljak, mert ez sokszor semmit nem jelent, és a genetikai UH igazolja, hogy nincs semmi baj! Remélem, nálatok is így lesz!

Kép
tündércserje
 
 


Sziasztok!

Nixi, Dudu: picit irigykedem, olyan szép pocitok van már! :oops:

Atizka: gratulálok neked is a sikeres uh-hoz! Én még reménykedem, hogy a lányos anyukák táborát fogom erősíteni. :lol:

Kírus: ne ijedj meg az afp miatt, tényleg sok a téves eredmény! Nekünk majd csak jövő hétre lesz meg.

Kép
calendula
 
 


Sziasztok!

Egy ideje olvasgatlak benneteket (igaziból a kezdetektől) de még babonából nem írtam. Valahogy mindíg vártam egy vizsgálatot, amin ha túl vagyok akkor már nem lehet baj.
Ha nem zavarok, szeretnék hozzátok csatlakozni. :lol:
Magamról annyit, hogy 38 éves, 3 gyerekes anyuka vagyok és most várom a 4. babámat.
Április 18-ra vagyok kiírva, jelenleg a 16. hétben vagyok.

Már túl vagyunk a kombi teszten, ami szerencsére nagyon jó lett.
A baba mozgását kb. a 12 héttől érzem, de a nemét még nem tudjuk.
Hétfőn megyek AFP-re.

Az AFP-vel kapcsolatban, a márc. topicban is van egy anyuka, akinek alacsony lett és szerencsére teljesen egészséges a picije.
Remélem Kirus nálad sem lesz semmi gond!

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz
 
 


Sziasztok!
Hűűű, hogy egyeseknek már micsoda formás pocakja van :lol: Nekem még se pocakom, se mozgolódás, se neme. De bízom abban, amit olvastam itt, hogy a fiúkat előbb tudják meg, ezért még nálam is van akkor remény, hogy a pompom csapatot erősítem majd Calenddulával :lol:
Yusz szia!
Hát igaziból én is úgy vagyok vele, hogy a mai napig ne nagyonakarom elhinni, hogy valóban összejön nekünk is, de azért ma vagyunk kerek 15 hetesek, úgyhogy talán lesz belőle valami :wink: A pocaklód a névnapomra van kiírva ezek szerint, de jó neked :D
AZ AFP-t meséltem a férjemnek, aki azt mondta te jó ég, ez a terhesség kész stressz. Állandóan valamin izgulni kell, hogy ne kapjad el, hogy mi miért van éppen, az normális vagy nem, vagy mi lesz a vizsgálat eredménye. :lol: Ez igaz, nem egy nyugalmazott meló :lol:

Kép
domi001
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, megint történt velem vmi: tegnap este ülök a gép előtt, már pizsibe, és érzem, h vmi olyan nedves a cicim körül, és lenézek, és pizsi felsőm tele van kis apró foltokkal, gyorsan meg is néztem, h mi ez, hát: Előtejem van/volt! Teljesen áttetsző színű, és alig akart elállni! Nem semmi, h ilyen korán megjelent már nála, azt olvastam, h kb. 20. hét környéken szokott jelentkezni!

Vki tapasztalta már az előtejet??


Kaisa, Atizka: gratulálok a kisfiúhoz!!

Dudu: szépek a pocakok!
A többiektől is várjuk a pocakfotókat! :)

Csilumilu: lassan nálatok is kiderül a neme!

Kírus: az afp eredményt sajnálom, de sokan mondják, h ez még nem jelent semmit, nem a legmegbízhatóbb vizsgálat, úgyis a genetikai UH igazolja, hogy nincs semmi baj! Drukkolok!!!

yusz: üdv. köztönk!

Lányok! Lassan lesz táblázatunk, várom, h Sweetlife átküldje nekem, és akkor próbálom frissíteni és feltenni, de majd mindenki szóljon, ha kihagytam, vagy vmi adat hiányzik! :)

Kép

Kép
csnixi
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?