Új privát üzeneted érkezett!

HumiKép
Szerintem hívd fel a La Leche Liga-t a www.lll.hu-n vannak telefonszámok. Szopi ügyben készségesen fognak válaszolni.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Halihó! Végre ide is eljutottam, az elmúlt napok rémesek voltak, folyton úgy éreztem kevés a tejci, Balázs üvölt eszik büfög eszik enne még de elégedetlenül egyre dühösebben szív, én meg teljesen tanácstalan voltam, hogy most mi van. Cici nem is csöpögöt, ki se durrant szopiidőben, rémes volt. Aztán ismét változás, tegnap egész nap villámkajálás és alukálás, éjjel is befalt rendesen a kidurranó ciciből és aludt 5,5 órát, kaja után újabb 5 órát!! Ó bárcsak így maradna ez egy darabig, végre elég tejet érzek és fejni is tudok. Olyan kétségbeejtő volt, hogy nem tudom éhes-e.És amióta kidurranós cicim van azóta olyan elégedetten szuszmákol!
Cat, nekem egyáltalán nem néztek flowmertiát, de gondolom amig semmi jele nincs bajnak addig téged sem idegesítenek, de ha megnyugtat biztos lehet kérni hogy csináljanak már.
Bnm gratula, milyen kis csinibaba lesz, bomlanak majd érte a srácaink!Kép
Bogár, Eszterhez gratu, mire jön az olimpia ő is indulhat a futásban Kép(meg te is Kép)
Rékacs, hurrá, erősíted a csajok táborát! (vagy nem) Kép
Pusz Hurki
hurki
 
 


Humi

Mail ment

Többiektől bocsi az offért!Kép

Puszi,Anyapoc

anyapoc
 
 

 
 

Sziasztok!

Edit Kép tele már a mélyhuto?? Kép Meg még mosol-vasalsz is, nagyon pörögsz Kép Mondjuk csináld amíg teheted, nálam ez a nagy lelkesedés 1 hete elmúlt, húz a pocakom már eléggé, a vasalás nagyon brrrr...
Sikerult mindent beszereznetek, készen álltok? Nincs képed a babaszobáról?
Az ugyfeleket meg csak szoktasd le magadról, amennyire csak lehet Kép

Karmen Kép köszi az infot Edelweissról! Sokszor volt eszemben hogy mi lehet veluk, majdnem egy napra vagyunk kiírva. Ha esetleg beszélsz vele, mondd meg hogy drukkolunk neki!

Doris Képaranyos vagy nagyon és köszönöm! Kép Ird meg a számod a profilos emailemre, és akkor tudok szólni ha van valami.(vagyis a férjem Kép) Azért én még 2 hétig nem szeretnék szulni Kép
Segítség: szulés után a férjem itthon tud maradni (itt jár 3 hét apasági szabi) meg jönnek a szuleim is 2 hétre! Máshogy nem is bírnám az elejét egyedul.

Rékacs Kép ufo Kép Már 18. héten tartasz, repul az ido!

Hurki, kitartás! Szöszi is most írta a nyáriba hogy rendezodnek lassan a dolgok Kép

Ja, Egcsiék is hazamentek, biztosan jelentkezik ahogy Bertold baba engedi Kép

Soraya
soraya
 
 


Bnemeth,
gratula Réka babához! Sok tejcsit és jó egészséget kívánok!

Humi,
Én azt hallottam (bár nem tapasztaltam), hogy a menzeszkor kevesebb a tejcsi, de csak az elején és talán más ízű is, visszaáll utána.
Elvileg nem híznak egyformán minden hónapban, ahogy nő mindig kevesebbet hízik.

Rékacs,
Már a 18. héten tartasz, nem semmi! Gratula a kiscsajhoz!


Puszi mindenkinek
Hóvirág
Hovirág
 


Sziasztok!

Gratulálok minden új jövevénynek,sok-sok finom tejecskét kivánok! Kép

Lányok!
Köszönöm a kedvességeteket, de én újfent búcsúzni jöttem. Sajnos, a picurkánk újra itthagyott bennünket. Kép Tegnap már összeesőfélben volt a petezsák is, és a vérvétel is már csak 3000-et mutatott. Nagyon szomorúak vagyunk a párommal.
Nem tudom, mit tehettünk volna még meg, hogy éljen a picurka... szerintem semmit.
Azt hiszem, most valahogy könnyebben viselem, mint 2,5 éve, most nem éltem bele magam annyira, mint akkor. Lelkileg rettenetesen fáj így is...
Nem tudom, mit írhatnék még... üresnek érzem magam. Még fogok 1-2x jelentkezni, de azt hiszem, utána majd csak akkor, ha újra babás leszek, és biztosan legalább már betöltötte a 12. hetet. Ez nagyon, de nagyon messze van még.
Addig is panaszmentes boldog babásodást mindenkinek, könnyű szülést és jó babázást kívánok sok tejecskével.

Üdv:
Gitta
gitta
 
 


Gitta, nagyon sajnálom. Kép Remélem hamarosan újra csatlakozol hozzánk, és ez a mostani kudarc nem ismétlődik meg soha többé. Ne keseredj el, az bíztató, hogy spontán meglepetésszerűen összejött most a babó, és legközelebb biztosan veletek is marad. Nagyon szorítok, hogy lelkileg helyrerázódj, fel tudd dolgozni a történteket és újra tudj hinni és remélni.

Lányok, minden csoda egy napig tart... hát maradtunk a 3-4 órás kajálásoknál, cici se feszül. Apuci hozott mérleget. Szerintetek a mi kis vasgyúrónk 2,5 hetesen ha 100 grammot eszik akkor lehet még éhes?
Ja és esti kajálás után mindig csuklik szegénykém. Mit lehet vele tenni? Az írás azt mondja szoptassam meg, de akkor már tele a hasija és nem is akar szopizni, de ha mégis betuszkolom és elkezdi szívni hatalmasakat csuklik közben és csak néz rám kétségbeesetten hogy mit akarok tőle. ????
Pusz TanácstalanHurki
hurki
 
 


Sziasztok!

Hurki! Adj neki egy pici citromlevet kisksnállal. Attól abbbamarad a csuklás.

Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


Gutta! annyira sajnálom, remélem én is hamarosan csatlakozol hozzánk!!

Hurki! szerintem az messze nem kevés ha mindig annyit eszik. Orsinak max 50g volt az adagja.

Edelweiss babáit 2500g-ra saccolják, bpd 91mm. Férje mesélte hogy tegnap reggel 8 perces fájások voltak, de azt még nem érezte, de délután már keményedett nagyon a hasa és nagyon izzadt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Mamik Kép
Kérdés megint a részemről. Kép Elképzelhető, hogy a babák nyomják a bordámat??? Ma reggel óta szinte képtelen vagyok ülni, mert akkor iszonyúan fáj. Először megijedtem, hogy a méhem fáj, de aztán fekve rájöttem, hogy a bordám fáj a bal oldalon. Úgyhogy azt hiszem, végigfekszem a mai napot. Tapasztalt valaki ilyet???

köszi.

Orsi + 2 Kismaczkó
24+0

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Bnemethm!Kép
Gratulálok Réka születése alkalmából, sok boldogságot és jó egészséget kívánok!

Zsuzsa!Kép
Üdv itt! Betegyelek a táblázatba?

Hurki!Kép
Úgy látod, hogy zavarja a csuklás? Mert ha nem, akkor ne foglalkozz vele. Dana is rengeteget csuklik (már a pocimban is lelkesen gyakoroltKép) az elején nem foglalkoztam vele, mert nem zavarta. Most sem zavarja, de engem igen, ezért én szoptatom olyankor. Ha Balázskád nem akarja, akkor ne erőltesd.
Régen tényleg citromlevet adtak, de én nem adnék. Csak belegondoltam, hogy milyen lehet: az édeskés anyatejen kívül még mást nem kapott és a gyomra sincs az erős, savas dolgokhoz szokva.
Szoptatás: eszel, iszol, alszol eleget? Igazából Balázska viselkedésén és gyarapodásán látszik, hogy elég-e neki a tejcsi. Pont tegnap volt itt nálam vendégségben egy 4 gyermekes anyuka, akinek a 4. gyereke 9 hónapos, aranyos, kis hurkás lányzó, aki egy étkezésre még most is csak 130 g tápszert eszik és nem eszik gyakrabban mint más. Nagyon jól hasznosítja, mert nagyon jó húsban van, tehát szerintem nem feltétlen mérvadó, hogy mennyit eszik. Figyeld hogy viselkedik Balázska, és látni fogod, hogy elég-e neki a tejcsi. Szerencsére van elég tartaláka, pár nap alatt nem fog elfogyni a gyermek. Ha fogy, akkor biztos kevés a tejcsi neki. Meg a dühös szopizás is erre utal. Próbáld gyakrabban mellre tenni, akár óránként is, hogy serkentsd a tejtermelést. Nekem össze vannak gyűjtve a tejszaporító praktikák, felrakom a megjöttös hasznos linkek közé, mert nekik is úgyis szükségük lehet egyszer rá. Kép

Reditke!Kép
Jó, hogy így fel tudod tankolni a mélyhűtőt, én irigykedek. Én is szeretek főzni, valahogy mégsem szoktam kaját lefagyasztani, kivéve nyár végén egy kis szilvásgombócot, de lehet, hogy ez az idén Dana miatt elmarad.
Én is azt akartam, hogy a férjemmel hármasban töltsük az első két hetet, de anyukám kivette a szabiját akkorra. De sokkal jobb volt így, nem tudom mit csináltunk volna nélküle. Apukának ugyanis intéznie kellett Dana papírjait meg a juttatások igénylését, így fél napokra is eltűnt. Meg vásárolni kellett ezt-azt, ami még felmerült.
Gondold át még egyszer, hogy így lesz-e jó. Szvsz a 3., 4. héttől, amikor már jobban belejöttetek a dolgokba és minden megvan, sokkal örömtelibb csak 3-asban együtt lenni. De ez csak az én véleményem.

Bogár!Kép
Köszi, az orrszívást abbahagytam, most anyatejet cseppentek. A szörcsögés még mindig megvan, de mivel csak éjszaka és eddig nem gyulladt be a füle, már nem annyira zavar, de nagyon várom, hogy elmúljon.

Vasárnap megérkeztek a húgomék Angliából, 3 napot itt laknak nálunk, aztán holnap megyünk a Balatora 4 napra.
Amikor megérkeztek, Dana a sok új arccal, gyerekzsivajjal és látnivalóval úgy lefárasztotta magát, hogy fél óráig üvöltött a fáradtságtól, szopizni sem tudott és megnyugodni sem. Most másfél óránként altatom, hogy ne fárassza túl magát, mert elég keserves volt a vasárnap este.

Puszi, Leone és Dana

KépKép
leone
 
 


Gitta!Kép
Nagyon sajnálom!Kép Remélem minél hamarabb jössz majd a jó hírrel! Kép

Kriszpy!Kép
Gratula a kaisfiúhoz! Igazad van az a lényeg, hogy egészséges egyen!
Jó sok a kisfiú!!! Már azon töröm a fejem, hogy majd lovagi tornát kell rendezni a lányokért. Kép

Karmen!Kép
Hú de izgi, akkor pár napon belül Edelweiss is babázhat!

Orsi!Kép
Én nem tapasztaltam ilyet, de elképzelhető.

Leone

Kép

KépKép
leone
 
 


Kép
Kép
Kép

KépKép
leone
 
 


Gitta,
Nagyon-nagyon sajnálom! Mielőbbi babócát kívánok Nektek!!

Orsi,
Nyomhatják a bordádat a Babócák, nekem is nyomta a Mili. Nekem mindig más fájt. Rengeteget fájt a farcsontom, mindig Anyukám masszírozta. Gyomorégés is volt rendesen.

Hurki,
Én azt vettem észre még amikor szoptattam (de főleg az elején), hogy amikor elkezdtem inni egyből belövelt a tejcsi. Igyál nagyon sokat!!!!! Bár azt mondják, hogy ha nem kívánod akkor ne, mert az is befolyásolhatja a tejtermelést.


Puszi mindenkinek
Hóvirág
Hovirág
 


Zsuzsa! Kép

Kitartás! Én is így éreztem, én is kezdettől fogva itthon vagyok. Lehet, hogy nagyon ráérünk? Kép De el fog múlni, akkor lesz jobb, majd amikor minden nap érezni fogod, hogy mocorog. Persze lesznek majd olyan napok, amikor "pihizik" és nem igazán érezni, de attól még semmi baj Kép
Nem tudnátok tanácsot adni? Nagyon nyugtalanul alszom, állandóan forgolódom az ágyban, óránként fent vagyok, teljesen kiakasztó. Minden este abban reménykedem, hogy: na, majd ma éjjel jobb lesz, átalszom végre.
De sajna mégsem. Ha volna valakinek tapasztalata, megköszönném a segítséget.
Puszka
Kriszpy
kriszpy
 
 


Hóvirág Kép
Köszi az infót. Az ilyen általános fájdalmakkal tisztában vagyok, és azokon nem is szoktam agyalni (a farcsontom nekem is fáj, a gyomrom szerencsére még nem ég). Ez a bordafájdalom volt új Kép
Azt veszem észre, hogy egyre több bajom kezd lenni Kép pedig még min.12 hét hátra van Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok csajok Kép

Gitta, nagyon-nagyon sajnálom. Sok-sok erőt kívánok neked.

Soraya Kép Még bírom a strapát, mélyhűtő feltöltve Kép Amióta "itthon vagyok" nem is vagyok itthon. Úgy be van táblázva minden percem, hogy csak na, de nem baj, 1-2 hét alatt megpróbálok minden találkozót, intéznivalót lenyomni, aztán már csak pihenek és tornázni járok.
Szobáról jövő héten akarok csinálni képet, addigra talán vélgleges lesz.

Orsi Kép nekem volt 2 hét, amikor a drágám, a jobb bordáim alá rúgkapált és az iszonyúan fájt. elég vicces voltam, hogy mosolyogva, önfeledten beszélgettem valakivel és hirtelen elkezdtem levegőért kapkodni és összegörnyedni. Aztán szerencsére arrébb evickéllt és azóta nem szúr. kitartás!!!

Leone Kép Aranyos vagy, hogy leírod a véleményed anya jöjjön vagy ne jöjjön témában, de ha "simán" megy a szülés, akkor azt hiszem megpróbáljuk tényleg hármasban. tudod nálam az a baj, hogy mindkét szülőpáros 200 km-re lakik és nem lehet úgy megoldani, hogy csak naponta pár órát ugorjon be valamelyik anyuka. Én imádom az anyám, de nem hiszem, hogy napi 24 órában a szülés után jól viselném (főleg mivel nem egy háttérbe húzódó fajta Kép ). majd meglátjuk. Aztán lehet, hogy 2 nap után sikítva hívom telefonon, hogy jöjjön!!!!!

Képzeljétek voltunk ma első NST-n. Fél órát hallgattuk a baba szívhangját, produkált ezalatt 5-6 mozgást, erre is jól reagált a kis szivecskéje. Nekem volt közben 3 összehúzódásom, de azt én nem éreztem. Szóval úgy néz ki, hogy rendben van. Most már hetente megyek, de tök jó, mert a szülésznőm csinálja mindig és így ezeket a fél órákat jól eldumálhgatjuk. Megkérdezhetem a sok hülyeségemet ő meg nyugodtan váűlaszol rájuk.
Na puszi,
Edit, aki holnap kezdi a 36. hetet Kép Jujj, de izgi Kép Kép

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Leone,
most látom csak, hogy szerepelnie kellene az adatainknak a 2002-es táblázatban: (Zsuzsó) Dana 2002. dec. 14. 2900g
és a 2004-esben is: Abigél 2004. febr. 26. 3250g

Köszi Kép
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Leone köszi, most hogy van mérlegünk megnyugodtam. Minden nap mást hoz, igyekszem rengeteget inni, szomjas is vagyok állandóan, eszek iszok pihizek, szerencsére Balázs hagy is, a 100-110 kaja után még lefejek 40-t, egyenlőre elégedett vagyok mert így naponta tudok a fagyóba is tenni, és Balázs is szunyál rendesen. Persze hogy a holnap mit hoz nem tudom mert annyira összevissza, ma dinnyém van ismét, sőt csöpögött is, ezt eddig nem szokta. Nem értem én ezt de nem is kell a lényeg hogy nyugis baba legyen, mert akkor vagyok én is nyugodt.
Megyek mert nyekereg (kajaidő) puszika Hurki
hurki
 
 


HelloKép

HurkiKép
Az en Balazsom meg az eletben nem evett 100-at egyszerre.Kép Mi most ebresztgetjuk minden eteteskor, mert 10 perc utan belealszik es azalatt csak 40-eket szokott szopni. Meg egyszer vagy 2szer, ahogy sikerul ebreszteni meg szoktam kinalni, igy sztem osszejon 80, es azzal jol elvan.

Ma mar szuper ejszakank is volt: alvas fel9-tol1-ig, szopi+bofi 2-ig, majd alvas 5-ig.Szopi+bofi+kaka 6.20-ig, majd alvas 7-ig. Ezt mar en is nevezem ejszakanak!!!
Nappal is alszik 2-3 alkalommal, egyszer 2.5-3 orat, meg meg 2X egy-egy orat.Es ha ebren van sem uvolt, hanem van, hogy nezelodik.Az en cicim se durran, sot kifejezetten uresnek ereztem az elmult par napban, megis a gyerek szajabol csorog a tej szopi vegen is. Bevallom, en nem fejek...Lehet, hogy kellene, de a nehez idoszakunkban nem volt ra ido, most meg amig lehet inkabb alszom.Pedig nekunk fagyasztoban sincs. De Balazs vasarnap mar 4kg volt (2het+2naposan), pedig 3.5-el szuletett!!!!Kép

RekacsKép
Majd szeretnem latni a keddre elokerult pocidat...Egyebkent nalam is voltak idoszakok mikor hirtelen nott a hasam.

CatKép
A multkor nem irtam, de hihetetlenul sugarzo kismama vagy! Nagyon jol all!!!

ReditkeKép
36.-ik het???? Uristen, hogy repul az ido?KEzdesz izgulni? Erdekes, en a szulestol egyaltalan nem feltem. Ja, es mikor Balazs egy hetes volt, akkor azt mondtam valakinek, hogy inkabb meg 2x megszulom, mint hogy ezt az elso hetet vegigcsinaljam meg egyszer.Kép Azota ezen rohog a csalad...

OrsiKép
A jobb bordam alatt fajt nekem is sokszor.

LeoneKép
Balazs 53 cm volt, beirnad majd a tablaba?

Mindenkit puszilok!!!
szoszi
szoszi
 
 


Edelweisséknál megszülettek az ikrek, Petike 12:28-kor 2700g 50cm és Danika 12:33-kor 2600g 48 cm-vel.

Edit! nekünk se volt segitség, nem volt olyan vészes igaz a férjem 2 hetet itthon volt meg átvette a házimunkűkat.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Edelweisséknak hatalmas gratula!!!! Kép Kép Nagyon jó súllyal születtek a manók Kép Kép

Orsi + 2 Kismaczkó
24+1

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Edelweiss családnak hatalmas gratula!KépKépKépKép
Spontán szülés volt vagy csaszi ?

SzösziKép
Balázska elkényeztet Benneteket ennyi alvássalKépKépKépKépKép

Cat
29+3

Cat
Kép
cateye
 
 


Szívbol gratulálok Edelweissnak és családjának KépKép

Edit, de jól bírod Kép Kiváncsian várom a babaszoba képeket Kép

Szöszi, Alice-ról nincs híred?

Soraya
(37+0)
soraya
 
 


Edelweisnak gratula, sok sok tejecskét nekik, hogy mindkettőnek elég legyen!! Kép
Szöszi, hűű egy szavam se lehet Kép nem csoda ha ki vagy nyúvadva Kép Ha belaszik kaja közben én galádul kihazsnálom a helyzetet és összevissza puszilgatom, felmacerázom Képezt élvezem a nagyon így nem is nagyon bánom ha belaszik Kép
Ha én eddig nem érztem cicifájást meg kisebesedést-berepedést akkor már nem is lesz?
Pusz Hurki
hurki
 
 


SziasztokKép
EdelweissKépKépSzivből gratulálunk itt is és sok-sok tejcsit no meg jó egészséget kivánunkKépNagyon ügyes voltál, hogy spontán úton meg tudtad szülni ezeket a Babákat akik ilyen szép nagy súlyúakKépKépeket várjukKépKép

Puszi:Doris
doris
 
 


Edelweisséknak nagy gratula és sok boldogságot Kép

Karmen Kép Én párom is 2 hetet lesz itthon és már minden tennivalót magára vállalt, ami felmerülhet.

Szöszi Kép
Nem izgulok a szülés miatt egyáltalán. Valahogy úgyis lesz, de még olyan nehéz elhinni, hogy pikk-pakk ittvan, valahogy még nem érzem, hogy közeli lenne a dolog, aztán ki tudja Kép

Soraya Kép Majd nyomom a képeket. Megvan már, hogy ki fogja értesíteni a kiscsapatot, ha megjön a bébi? Ha akarod küldd dobj egy mailt és én szivesen megadom a számom.

Kinn voltunk a szigeten, bébi jól viselte, csak apával aktívan kellett védeni a pocakot a tömegben. Azért láttam még 1 kiamamát kinn Kép

Na, megyek aludni.
Pussz, Edit

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Sziasztok,

EdelweissnekKépnagy gratula! Szep súllyal születtek az ikrek.

Edit Kép
De jó hogy írtad, hogy nem volt gond a szigeten. Én szombaton megyek. Kicsit tartok tőle, hogy aznap lesz a legnagyobb tömeg.

Puszi, Alena
alena
 
 


Alena Kép
Biztos nagy tömeg lesz, de abban most sem volt hiány. Láttunk pici babás párokat is. Ha bírod a sétát, ácsorgást, hangzavart és tényleg óvatosan közlekedsz, hogy nehogy megüssék/nekimenjenek stb. a pocaknak, szerintem élvezni fogod.

SorayaKép akartam feltenni egy képet a Feng Shui mesefáról, amit azért festettünk a szobába, hogy védelmet és növekedéshez elegendő energiát biztosítson a picinek, de túl nagy a mérete, itthon meg nincs photo shopom hogy lecsökkentsem. Majd apával okosítok, mit lehet tenni és felteszem.
Edit

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Edelweissnek hatalmas gratula.KépKépKép Tényleg szép súllyal születtek.Kép

Puszi, Edi
edi
 
 


Soraya Kép
Itt egy kép a fáról.

Kép

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


HurkiKép
Tevedtem...Kép Bazso ma delben 100-110-et evett.Igaz, hogy ez neki 3-szori nekifutasra, 3/4 ora alatt sikerul, de ramcafolt.
szoszi
szoszi
 
 


Nem tudom hogy szült Edelweiss, még nem akarom telefonon zavarni a férje meg nem válaszolt.
Valóban szép nagyra nöttek, Orsi alig volt nagyobb pedig 39 hetesen születettKép

Hurki! szerintem neked már nem fog berepedni, nekem a szoptatási technikám volt rossz, azért fájt. Ahogy megmutatták a helyeset, azota nem fáj a cicim.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Hello!

Edit Kép nagyon szép!!! Biztosan jól fogja magát érezni a csimota egy ilyen szobában Kép
Sziget: merész csaj vagy Kép
Kuldtem mailt!

Alena, te hogy vagy?

Kriszta
soraya
 
 


Soraya Kép
Megjött a mail és válaszoltam.
Ha itt az idő várom az SMS-t és értesítem itt a csajokat meg a nyáriban is, ha szeretnéd.
Puszi

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Sziasztok!

Úgy látszik most fogyott el az energiám amit sok-sok pihenéssel gyűjöttem terhesség alatt. ha tehetem mostanában mindig ledőlök.
Holnap 2 hónapos Levente!!!KépKépKépKépKép Nagoyn jól vagyunk, eszünk alszunk (napközben keveset, de éjszaka jól), stb.

Hurki!
az a 100 nagyon jó. inkább Balázskát figyeld, hogy jól van-e, hizik e hetente. és azt mondták a telefonban hogy idővel el fog múlni a teltség érzés. nekem sincs már dinnyém csak reggelre, de igy is megeszik (2 cicből) összesen 200 grammot. Ne aggódjál vagy elég tejed, csak szopi, szopi szopi! én ebben hiszek.

Szöszi!
szerintem nem baj ha csak 45 perc alatt eszi meg az adagját. levikém megeszi 20 perc alatt úgy habzsol aztán szegény bukik is rendesen. azt szeretem ha nem mohó és utána még ejtőzik a cicmen. én direkt hagyni szoktam rajta, gondolom jó érzés lehet neki is hogy a cicimnek dől az arcocskája és úgy alszik.

Edelweissnek nagyon gratulálok, gyönyörű adatok, remélem hamarosan raknak fel képeket.

Doris!
milyen ügyes Gergő hogy ilyen jól alszik éjszaka. hogy sikerült? mikor jöttök haza? feltétlenül találkozzunk!

Reditke!
Nagyon tetszik az a fa. és milyen ügyesek vagytok!!!

Egcsinek szívből gratulálok Bertoldkához!! (ilyen rég nem neteztem?)

Nem gondoljátok hogy el kellene kezdeni szervezni egy talit szeptemberre?

Puszi: Marcsi
marcsiria
 
 


SziasztokKép
EditKép
Nekem is tetszik a szoba, nagyon szépKépGratulálokKép
EdiKép
Ezer éve nem beszéltünk...sajnos. Szeptember 10 körül megyünk haza két hétre, jó lenne összejönniKépMegnéztem a nyaralásos képeiteket és nagyon nagyok és tündériek a gyerkőcök de hihetetlenül huncutkák és elevenek isKép Andrisnak is mutattam, hogy lássa mi vár ránk 3-4 hónap múlvaKépKép
MarcsikámKép
Gratula Nektek is a szopikához, éjszakai alváshozKépÜgyesek vagyokKépGergőkém nagyon rendes mostanábanKép Amikor júniusban visszajöttünk áthelyeztük a szobában az ágyát mivel otthon kimérték az auráját és kiderült, hogy Hartman kereszteződésben feküdt és ez zavarhatta. Ezen kivül még otthon egy szakember Gergő alvászavarából kiindulva elirányitott minket Lakatos dr.-nőhöz, mivel felmerült a hiperaktivitás lehetősége. A Doktornőtől speciális tornagyakorlatokat kaptunk a Dévényes torna mellett igy különböző izgalmas feladatokat végzünk melyek mindegyike nagyon mozgalmas, gurulós,hintázós...stb. és ez a fülben lévő folyadékot mozgásban tartja ily módon stimulálja az agy egy részét és ettől Gergő jobban elfáradKép A tornát élvezi, nem kellemetlen, kifejezetten örömteli gyakorlatok melyeket a saját ütemében végzünkKépKép A két dolog - az ágy áthelyezése és a torna - együttesen segitett szerintem. Mivel a problémáink megszünni látszanak most már fokozatosan épitjük lefelé a tornát igy kicsit lazább a napi kötelezettségemKépKép
Gergő egyébként nagyon nagyon ügyesen csücsül már a babakocsiban de a földön még segitségre szorulKép Lillus meg hihetetlen sebességgel forgolódik és négykézlábra állva hintázik előre hátra és kicsit tud már ezzel a technikával haladni is úgyhogy nagyon büszke vagyok rájukKépKép Most 10 hónaposak de korrigált kor szerint hét és fél hónaposak múltakKépKép Igazi kis huncutkák és tündérien karattyolnak meg Lilluskám énekel folyamatosan és nagyon szereti ha dalolok NekiKépKép Szeptember 10-e körül megyünk haza és két hétig maradunk, jó lenne találkozni, kiváncsi vagyok Levikére meg persze Rátok isKépKép

Mi holnap elutazunk nyaralni egy hétre igy majd csak utána jelentkezemKépKép

Mindenkinek boldog babázást,babavárást és jó nyaralást kivánok akik pihennek éppKép

Puszi:Doris
doris
 
 


Sziasztok

Mindenkinek nagyon szépen köszönjük a gratulációkat és a jókívánságokat.

A nyári topikban leírtam a szüléstörténetünket, ott el tudjátok olvasni, a profilomba pedig tettem fel képet a pici Rékáról.

Sajnos a szopizás nem nagyon megy, tejci lenne, így hát fejek folyamatosan. Lusta a drágám. Próbálkozunk, de a vége mindig a hiszti, amibe már belelilul annyira sír, nincs szívem kínozni, úgyhogy pótlást kap.

EdelweissKép
Gratulálok az ikrekhez, nagyon szép súllyal születtek, ügyesek voltatok nagyon.

Puszi mindenkinek:
BNM
Bnm
 


Sziasztok!

Bnm,
nem akarok okoskodni, de ha van tejcsi kár pótlást adni, hívjatok fel egy tanácsadót, hátha a szopási technikája rossz.
Nem írtad milyen pótlás, cumisüvegből tejcsi vagy tápszer?
Ha az előbbi akkor hozzászokhat az üveghez és azért is lehet lusta.
Remélem nektek is sikerül.
Puszi
Hóvirág
Hovirág
 


Sziasztok!!!

Kérdezthetnék tőletek, sokat tapasztalt kismamák?!Kép
Arra lennék kíváncsi, hogy terhesség alatt, ha nincs különösebb panasz, hányszor illendő hüvelyi vizsgálatot végezni. Merthogy nálam 6 hetesen volt az utolsó, akkor kaptam egy gombaellenes kúpot egy enyhe fertőzésre. Azóta orvost váltottam, aki 11 hetesen UH-on megnézett, de semmi más.(persze elküldött vér, vizeletvizsgálatra, háziorvoshoz, stb., meg persze a védőnőnél a szokásos vizsgálatokra) Most vagyok 13 hetes, 16.héten lesz ugye az AFP, 18.-19.héten megyek következő UH-ra, de nem hozzá, mert ott az a szokás, hogy legalább egy másik orvos is lássa a babát UH-on, tehát megint nem találkozunk. Legközelebb csak a 24.héten kell hozzá mennem. Nem késő már ez egy kicsit? Az még 2,5 hónap! És mi van, ha valami fertőzés feljut a babáig és ezért történik vele valami? Persze gondolom, hogy ha panaszom lenne, biztos megvizsgálna, de attól még, hogy nincs kifejezett tünetem, lehet még valami baci vagy a gomba, nem? És mi van, ha a 24.héten már későn derül ki?
Máshol és másokat is ilyen ritkán vizsgálnak meg? Nem lehet ebből baj?

Köszönöm mindenkinek!!!

Móni
Monik
 


Szia Móni!

Nekem egy 2 hónapos babám van, és hüvelyvizsgálatra csak a huszonvalahányadik héten került sor, mert panaszom nem volt - illetve egyszer akkor kaptam is valamit gombára - és ha semmi problémád akkor csak a zárt méhszájat ellenőrzi a doki amikor már a baba súlya indokolja (kb. 1 kg-tól). a végén már gyakori volt a méhszájvizsgálat, addig nekem uh volt kb. havonta, ahol látszik a belső méhszáj aminek zártnak kell lennie. nem is baj ha nem nagyon bojgatják a hüvelyedet szerintem. amúgy meg a védőnő tőlem mindig vett vizeletet és tesztcsíkkal megnézte van-e valami. a végefele volt és akkor voltam vizelettenyésztésen de az semmit nem mutatott ki. Egyébként a gomba nem árt a babának csak a bakteriális fertőzés. ha aggodalmas típus vagy akkor ne légy rest saját megnyugtatásodra kérjél a dokidtól vizsgálatot, mondd meg neki Te igy vagy nyugodt.

Marcsi
marcsiria
 
 


Móni Kép
Az én orvosom havonta vesz kenetet és ellenőrizteti. Annak ellenére, hogy soha semmi panaszom nem volt a labor mégis kimutatott valamiféle fertőzést, így én kétszer is kaptam már hüvelykúpot. Tehát a tünet és a fertőzés nem feltétlenül függ össze.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszi a gyors válaszokat!Kép
Azt hiszem jövő héten felhívom a dokimat és elmondom neki az aggodalmamat. Szerintem már nagyon esedékes lenne egy belső vizsgálat. Pont jól kijönne, volt a 6.héten, lenne a 14.héten és a 24.-en. Ez nem nevezhető túlzott vizsgálatnak, arra viszont elég lenne, hogy megnyugodjak.

Móni
Monik
 


Móni Kép
A kismami nyugalma a legfontosabb!!! Kép Ha úgy érzed magatokat biztonságban, akkor hívd fel a dokid, és nézedd vele egy kenetet.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok Lányok!

EdelweissKép EgcsiKép
Óriási gratula és sok-sok tejcsit a törpéknek!!!

ReditkeKép AlenaKép SorayaKép
Tavaly én is/mi is voltunk a szigeten. Semmi gáz nem volt. Nagyon élveztem, több kismamát is láttam akkor. Mikor meg elfáradtam, leültem. Csajom elég jól bírta a strapátKép
Párom most is sokat kint van. Egy napra én is mennék, valszeg kedden, mert akkor lesz a Faithless. A törpét pedig rásozzuk a nagyiékra. Na meg kedden van a házassági évfordulónk, úgyhogy muszáj egy kicsit ünnepelniKép

ReditkeKép
Nem semmi fa! Mennyi ideig pingáltad? Ezek szerint Te is kreatív-mami vagyKép

LányokKép
Eszter ma, életében először volt az állatkertben, nagyon élvezte. A kedvencei a páviánok és az elefántokKép
A taliban mi is benne lennénk. Jó lenne most már testközelben is látni a pocakból nemrég kibújt bébiket isKép

BnmKép
Én is inkább a cicitejcsit javasolnám, mintsem a pótlást. Fontold meg. Kitartás! Az elejét mindenki "megszenvedi", így vagy úgy.

DorisKép
Gratu a törpéknek az üléshez és fenék-billegetéshezKép és kellemes nyaralást!

puszi
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár
 
 


Marcsi, OrsiKép

Ma reggel gyorsan fel is hívtam a dokimat, tök rendes volt, azt mondta, holnap este vár.Kép

Móni
Monik
 


Sziasztok Lányok,

Marcsi Kép
Gratula a 2 hónapos Levikének!

Bogár Kép
Édes lehetett Eszter az állatkertben. Én is alig várom, hogy vihessem a manót.

Szombat este voltunk a Szigeten. Nagyon jól éreztük magunkat. Még a baba is táncolt a zenére.
Itt a munkahelyen meg már alig bírok koncentrálni. Egyrészt máson jár már az eszem, másrészt ebéd után majd leragad a szemem. Volt már, hogy elszundítottam itt az asztalra borulva.Kép

Puszi, Alena
alena
 
 


BogárKép
Jövőre mi is viszük majd a fiúkat az állatkertbe. Eszter már szaladgálni fog mellettük addigraKépKép

DorisKép
Gratulálok a szuper ügyes gyerkőcökhöz.Kép

AlenaKép
Menjél gyorsan szabira, ilyen nagy pocival már vétek ott bent ülni!
Hogy halad a lakásfelújítás ?

OrsiKép
Te ígértél képeket kreativitásod bizonyítékaként a gyerkőc holmikról. A pocakfotót már meg sem említemKépKép

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Cat Kép
OK. OK.... mindjárt felrakom Kép

Ma voltunk dokinál. Minden rendben. A manók jól vannak, és szuperek a méreteik.
Máté BPDje 69mm, Levente BPDje 67mm... kb. 1 héttel még mindig nagyobbak a koruknál. Jól fejlődnek még mindig. Méhszáj tökéletesen zárt.

Ami viszont kicsit problémás, hogy a terheléses vércukrom 2h-s eredménye 7,8 lett. Van valakinek ezzel kapcsolatban valami tapasztalata?
Diétáznom nem kell, csak figyelni, hogy kevesebb szénhidrátot egyek.

Orsi + 2 Kismaczkó
24+5

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Itt egy kép Edelweiss ikreiröl, simán születtek.

Karmen

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?