Új privát üzeneted érkezett!

Eperke: igen, ezek azok, nekünk ez van, és ez tuti olyan, hogy csak bizonyos részletek hiányoznak a képből.

http://www.tulli.hu/product_info.php?products_id=5280

A 6 oldalú kocka szerintem is nehéz, Botinak is van, 4 darabos, 2 éves kortól ajánlott, de még nem nagyon megy. Kikeresi a megfelelő oldalt, de nem rakja össze egy képpé.

Amit még ajánlok, épp ma vettem - a csiri biri tornán hozta a csajszi: Bambino LÜK készségfejlesztő:
http://www.luek.hu/

Egy mágneses könyvünk nekünk is van, az állatkertes, egyik nagy kedvenc már 1-2 hónapja.
Nálunk is szülinapra favonat lesz. Karácsonyra meg diavetítő, és vmi duplo meg egy barkácsasztal (konyha helyett :wink: )
Kérdés: Nektek milyen favonatotok van? Vaciálok az Eichhorn és az ikea között. Nem tudom ér-e többet a drágább, legalábbis a síneket illetően. Vonatból mindenképpen Eichhornosat rendelek a neten.

Ja, nálunk most még a matricás állatos alexandra könyvek is menők, és 1000 ft alatti. Nagyon sokat tanul belőle, sokat nézegetjük, beszélgetünk róla. Persze én ragasztottam, de nekem is kell vmi szórakozás.... :wink:
Vendég
 


Találtam kisvakondosat, és ezen látszik is, hogy mik hiányoznak belőle:

http://www.jateknet.hu/index.php?main_p ... ts_id=3924
Vendég
 


Babett: Ez a kirakó tényleg nagyon jópofa! Nekünk is van 6 db-os kocka is, de Zsófi sem boldogul még nagyon vele, ha megunja inkább tornyot épít belőle. :D Meg van olyan könyvünk is, amiben bizonyos képek kivehetők és összerakhatók, ez is azt hiszem 6 db-os, de még ez sem az igazi neki.

Vonat: Mi Eichhorn-t rendeltünk a fakopáncsból. Múlt hétvégén vettük észre, hogy a webes rendelésekre volt 15% kedvezmény, és az utolsó pillanatban, vasárnap este rendeltük meg. Mi ezt rendeltük, mert ez már elég variálhatónak tűnik: http://fakopancs.hu/eichhorn-keszlet-2100-p-776.html. Nagyszülőktöl pedig kap hozzá egy ilyen állomást: http://fakopancs.hu/eichhorn-vegallomas-1017-p-979.html

Én nem is tudtam, hogy IKEA-ban is lehet ilyet kapni, ha tudom, lehet előbb megnézem azt, mert az Eichhornok nem épp olcsók.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 

 
 

Kérdés: Ti a nagyobb gyerkőcöknek használtok még body-t ebben az időben? Én még szeretnék Zsófinak, főleg a bölcsiben a kinti játéknál és játszótérre lenne praktikus, de nem nagyon tudok már neki valót venni. 104-110-es bodykat csinálnak egyáltalán, ha igen, hol lehet kapni? Nincs esetleg ötletetek? Kenguruban szokott lenni néha 104-es, de azt is ki kell fogni, annál nagyobbat viszont nem nagyon láttam még.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Eperke: a jatekneten olcsóbbak az eichhornok, mint a fakopáncson! Én is ezt a 2100-as vonatot választottam.

Én nem akartam már bodyt venni, így vettem trikókat, amik persze kicsúsznak... :x A Prince Oliverből léteznek azt hisem nagyobb méretek is. De ha Zsófi szobatiszta, akkor nem tudtok bodyt használni, nem?
Vendég
 


Sziasztok!

Én is itt!

Na amire emlékszem:

Body: Zsófira néha adok, bár ő még csak 92-eseket hord. Babett, szobatisztaságba nem kavar be, ráadom a bugyit, és úgy a bodyt, nem sok időt vesz el pisilésnél, addig tudja tartani :) Én sem akartam már ráadni bodyt, de mindne pólóból kilóg a dereka :?

Kirakó:
Volt egyszer egy kisnyuszi, van egy ilyen könyve Zsófinak, ebben vannak kirakók, ezt szereti. Meg van egy fa könyve, abban minden oldalón egy kirakó, ezek kb nyolc darabból állnak, és nem a szabályos kirakó forma, hanem picit bonyolultabb, de nagyon szereti. Sajnos nem találok ilyet a neten, hogy meg tudjam mutatni :(

Na most csak ennyi :? :arrow:
Vendég
 


Panndi: a Te Zsófid már szobatiszta?? nem semmi... :shock:
Vendég
 


Nyáron lett szobatiszta, de éjszakára még nem :)
Vendég
 


Panndi, jók lettek az új vonalzók :lol:

Lillu pelus nélkül nem tűri a bodyt, pelussal (sajna még kell, bár jóval kevesebb fogy) meg én leszek idegbajos, amire kihámozom, ha pisilni kell.

Így mi atlétát hordunk. Ha nagyon gáz idő lesz, még 92-98-as bodykat még rá tudom tuszkolni, ha hagyja majd. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Még a végén kiderül, hogy az én lányom kicsi, hogy a 92-es bodyk jük rá (sőt, picit nagyok is...) :lol:
Vendég
 


Ja, köszi Ildi :)

Na de hogy Léna is közeledik, ilyen gyorsan :shock:
Vendég
 


Remélem is, hogy közeledik, de megbeszéltem Vele, csak februári gyerek lehet, előbb ne jöjjön :lol: de amúgy tényleg rohan az idő :lol:

Lányok mostanában lehet csak elszórva leszek, mert Apa megindítja a szobacsere-felújítás projektet és ez a számítógépem költözését is magával vonja :lol:
Nem baj, utána legalább lesz Léni holmikat hova tennem és így előszedegethetem a kis ruhákat szép sorban :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok!

Panndi: De jó hogy Te is jöttél! :D Jók a vonalzók! Hihetetlen, hogy Fruzsi mindjárt fél éves! :shock: :D Hogy rohant el ennyire az idő? :D Amúgy hogy vagytok? Lányok okosodnak, ügyesednek, nőnek? :D Szerintem nem a Te Zsófid kicsi, hanem az enyém nagy, hogy ekkora ruhák kellenek neki. :D Tavasszal még a 86-92es pólók jók voltak rá, most meg már a 104es kezd kicsi lenni. Hirtelen nagyon nekilódult a növekedésben. :D

Babett: Tényleg nem gond a szobatisztaságnál a body, legalábbis é Zsófim is szívesen hordja. Úgy vagyok vele, hogy az sem baj, ha pár csepp a bugyiba becsorog míg ráülünk a bilire, de a dereka ne fázzon meg kinn. De Ő is ügyesen tudja már tartani és bodyt tényleg csak akkor adok rá, ha kimegyünk. Csak sajnos már nem sokáig tudok rá valót venni, ha így folytatja a növekedést.
:D
Vonat kb nekünk is annyira jött ki mint a játéknetes, mert akkor volt 15% kedvezmény a webes rendelésekre, meg itt van a szomszédban a boltjuk, úgyhogy a szállítási ktg-et is megspóroltuk. :D

Zsófi ajándéka már megvan karácsonyra, viszont Esztinek nem tudom mit vegyünk. Annyi mindenünk van már...nem férünk a játékoktól, egy második babakocsit vagy ilyesmit nem szeretnék venni, nem is lenne sok értelme. Nincs valami ötletetek?

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Eperke: én is Fruzsival vagyok gondban, mindenféle játék maradt Zsófi után, szóval passz... neki névnapja is lesz január 1-én, szóval nem árt törni a fejem :)

Bizony, fél éves lesz, nagyon durva :shock: Felfoghatatlan, hogy megy az idő... lassan nekem megint megjön, és megint várhatom a pozitív tesztet :wink:
Vendég
 


Panndi: Hajrá, hajrá hármaska! :D Drukkolunk! :D
Kicsist irigykedek is :oops: Ahogy Eszti növekszik, egyre önállóbb, én is egyre jobban vágyakozok egy újabb babára.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Eperke: lesz Nektek is harmadik, nem?
Vendég
 


Panndi: Igen, szeretnénk még babá(ka)t. :D De Eszti után olyan 3-4 év korkülönbséget terveztünk. Nem tudom hogy fogom bírni addig. :wink:

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Lányok arra én is kíváncsi vagyok, mit gondoltok ki a kisebb lányoknak ajándékba, mert mi is most költöztettük át Lillut a másik szobába és annyi játéka van, hogy Apával azt beszéltük Léninek majd nem is tudunk semmit venni :wink: Szóval, majd figyelek Ti miket írtok, mert második babakocsit ilyenekett én se szeretnék :lol: Jó, hogy lesz dupla csajos megoldást lesni több embertől is :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Ildi: Hát, Esztivel már a szülinapjára is gondban voltunk, így azt találtuk ki, hogy diavetítőt kap, amit Ő még nem igazán értékel, de azért szívesen nézegeti pár percig mikor esténként Zsófinak vetítünk. Emellett még kapott egy nagy autót tele kockával, amit tologathat, mondván hátha akkor el kezd majd kúszni-mászni utána, mert ezekkel a dolgokkal hadilábon áll. Mászni továbbra sem mászik utána, de a kockákat előszeretettel pakolja ki-be belőle. :) Karácsonyra továbbra sincs ötletünk. Előbb-utóbb csak kitalálunk valamit. :wink: Még szerencsére van egy kis időnk.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Hát én egyelőre nem tudom.
http://nunu.hu/hasbro-playskool-zenelo-golyocsuszda

Ezt nézegetem Fruzsinak, csak hát az ára... nem emlékszem, Zsófi anno mivel játszott 8-9 hónaposan :roll:
Vendég
 


Panndi: Jópofa,amit kinéztél. Én most ezt nézegetem Esztinek: http://fakopancs.hu/noe-barkaja-tartoze ... -1785.html
Ő most pont abban az időszakban van, mikor szeret ki-be pakolni mindenhonnan, ráadásul szereti az állatokat, úgyhogy ez mindkét szempontból tökéletesnek tűnik. De még azért nézelődök.
Amúgy én azt tapasztaltam a lányoknál, hogy tök mindegy Zsófi mivel játszott ekkora korában, mert Eszti teljesen más ütemben fejlődik, más érdekli, mint Zsófit ugyanilyen idősen.
Nálatok Zsófi nem féltékeny, irigy, most már, hogy Fruzsi is nagyobb, érdeklődőbb? Hogy boldogulsz olyankor velük?

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Hááát, nálunk is vannak nehéz pillanatok, az elmtúlt három hét igen kemény volt :? Igyekszem Fruzsit nem odaengedni Zsófi féltett játékaihoz, meg ha leülünk játszani, mindig megkérem Zsófit, hogy hozzon valamit Fruzsinak, amivel játszhat, és akkor mi is tudunk nyugodtan játszani. Ez talán bejön.. :)

Ezek a fakopáncsos dolgok nagyon jók :)
Vendég
 


Panndi: Ismerős a szitu :) Nálunk az elmúlt 2-3 hét tök jól alakult,már kezdtem reménykedni, hogy így is marad. :D De korán örültem, mert ezen a héten megint bevadult Zsófi. Biztos az is bezavart, hogy korán sötétedik, így bölcsi után már nem nagyon tudja levezetni a fölös energiáit a játszótéren. Nálunk most a "kérd el szépen Esztitől" szöveg jön be időnként, ha épp az a játék kell neki ami Esztinél van. Eszti is élvezi, hogy odaadhatja a dolgokat másnak, persze várja is vissza, így én is szoktam Zsófit megkérni, hogy adjon helyette Esztinek mást.
Lassan velünk lesz tele az oldal. :D Többiek? Hogy vagytok?

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Nem baj Eperke, ha tele lesz az oldal, én előre tanulok így :lol:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Sziasztok, mi is itt, csak nem nagyon van mit írnom...

Mi most voltunk Párizsban a párommal, Boti meg a nagyinál 5 napig. Szerencsére mindenki jól bírta.

Amúgy meg a szülinapra készülünk, most lesz vasárnap. Hát ha nálunk is egy fiú lenne a 2. gyerek, nem tudom mit lehetne neki is már venni. Már Botinál is kezdenek elfogyni az ötletek. A kirakó továbbra is sláger. Szerintem nagyon nem is érdemes bevásárolni abból, amin csak képrészletek hiányoznak. Boti már a 34 darabost rakja, és szuperül megy neki. A másik már kicsit könnyű neki. :wink:
Most egy parkolóházat kap szülinapra. Ja és nálunk most épp zenei korszak van, gitározik és mikrofonosat játszik. (pl egy csavarhúzóba énekel...)

Amúgy meg nagyon félős lett. Ez normális? Idegen gyerekektől is már távolságtartó és pl a csiribiri tornán is csomó mindent nem mer kipróbálni.... :?
Vendég
 


Babett: Botinak nagyon boldog 2. születésnapot kívánunk!! :D
lamme
 
 


Babett: Botinak mi is nagyon boldog 2. születésnapot kívánunk! Isten éltesse sokáig! :D
Hogy sikerült az ünneplés? Kérünk szépen majd képeket a 2 éves nagy legényről! :D
Félősség szerintem nem gond. Lehet, hogy valamitől korábban megijedt, és azért óvatosabb. Tornán sem baj, ha nem akar mindent kipróbálni, lehet, hogy csak figyel, raktározza a dolgokat, aztán egyszer mikor nem is számítatok rá, elkezdi csinálni. Zsófi is ilyen. Míg jártunk Tündérmuzsikára, ott Ő sem aktivizálta úgy magát, csak figyelt. Aztán itthon egyszer csak előadta, amit ott tanultunk. :D
Zenélés: Zsófi a xilofon pálcikáját használja mikrofonnak, Ő is szeret énekelni. :D

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


MI megint náthásak vagyunk... :? Alig gyógyultunk meg, már megint elkapott valami... Úgy várom már a tavaszt, mikor nincs már ennyi baci, vírus...

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Botinak boldog születésnapot!

Milyen nagy már itt mindenki!

Szisz, Te is jól eltűntél ám! Egy hnap és Blanka is két éves lesz, ugye? :)
Vendég
 


Botinak boldog 2. születésnapot kívánunk!
Eperke, Eszti is beteg volt megint. :? Két hét alatt gyógyult fel a kéz-láb-száj betegségből, 5 napig jól volt, utána megint egy hét taknyosság következett... Úgyhogy én le is állok a gyerekprogramokkal, heti 1 Tücsökzenére viszem csak, oda is csak azért, mert már be van fizetve.
Az egyik ismerősöm mesélte, akinek a kislánya októberelején kezdte a bölcsit, hogy náluk úgy megy, hogy 1 hét bölcsi, 1 hét betegség otthon... :shock:

Kép
waterlilly
 
 


Lilly: Elégé megkésve, de boldog születésnapot kívánunk Esztinek!


Babett: Botinak is boldog szülinapot!

Nem semmi, hogy nőnek a lányok. És hogy már a 3. babákat tervezitek:))

Mi jól vagyunk, Barna 30-án kezdi a bölcsit. Már előre próbálom magam felkészíteni erre a sok betegségre:(
Előtte még szeretnénk elmenni wellneselni. Barna imádja a vizet, nagyon szeret pancsolni. Aztán jön a szülinapja. Az ajándékokkal mi is bajban vagyunk. Mivel a barátnőméktől "megörököltük" az összes játékot, nagyjából Barna 6 éves koráig minden megvan. Bár most a biciklin vagy rolleren gondolkozunk. Igaz azt majd csak tavasszal tudja használni, de akkor úgysem lesz semmi ünnepi alkalom.

Lamme: Milyen a munka?

KépKép
kutyfül
 
 


Babett, Botinak mi is boldog szülinapot kívánunk! :wink:
Nagyon ügyes, ha így kirakózik, Lillu még nem tart itt, pedig ő jóval nagyobb :lol:

Eperke, Nektek jobbulást kívánunk :wink:

KépKép

KépKép
beneildi
 
 


Kutyfül: Sok sikert a bölcsihez! :D Hát, én is számítottam rá, hogy majd gyakrabban leszünk betegek, de hogy ennyire gyakran... :shock: De Esztivel legalább már nem lesz ennyi gond, mert most Zsófi mellett megedződik...legalábbis remélem.
Nem tudom milyen biciklin gondolkodtok Barnának, de itt nálunk a bölcsiben vannak két kerekű, pedál nélküli járgányok. Ilyenek: http://www.mamazon.hu/index.php?option= ... &Itemid=54
Ezt nagyon imádják a gyerkőcök, Zsófinak mi is ilyet tervezünk venni szülinapra tavasszal. Állítólag ettől gyorsan fejlődik az egyensúlyérzékük és könnyebben megtanulnak majd rendes kétkerekű bicóval menni. Mi vettünk Zsófinak 3kerekű bicót, de nem igazán szereti, úgyhogy csak pénzkidobás volt és az is 10e Ft körül kezdődik. Bár ennek elég húzós ára van, legolcsóbban 16-17e Ft-ért láttam játékboltban, de szerintem ez sokkal jobban megéri.

Ildi: Köszi, már jobban vagyunk talán. (kopp-kopp)

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Köszi mindenkinek a köszöntést :lol:

A Dechatlonban is van ilyen pedál nélküli bicaj, ott kb 13-14eft, ennél olcsóbban én sem láttam...

Mi a héten kezdtünk el ismerkedni - egyenlőre velem - egy családi napközivel. Csak heti 2x fog Boti járni, remélem nem lesz folyton beteg, mert akkor nem fog érni semmit... Én nem indulok még vissza dolgozni, csak a közösség miatt adjuk be. És azt hiszem a heti 2 nap elég baráti :wink:
Vendég
 


Pár kép a szülinapról....

Kép Kép Kép
Vendég
 


Sziasztok!

Boti milyen nagy :)

Nekünk azt tanácsolták egy boltban, hogy ne vegyünk pedál nélküli biciklit, hanem vegyük meg a méretében jó biciklit, és szereljük le a pedált :roll:
Vendég
 


panndi: látod ez még eszembe sem jutott, de lehet nem hülyeség... :roll:
Nálunk húsvétra várható a normál pedálos bicaj, szerintem a legkisebb 12-es méretben. Most lebeszéltük még a rokonokat a karácsonyi bicikli-vásárlásról, főleg, hogy még triciklit sem hajtja Boti...
Vendég
 


Babett: Boti nagyon édes nagy fiú már. :D Nagyon hasonlít Rád. :D
Hogy tetszik a napközi?

Panndi: Hát, lehet ez a megoldás költséghatékonyabb, ha a pedált tényleg le lehet szerelni. :D Nekem eszembe sem jutott volna...Amúgy lehet kapni ilyen kicsiknek való rendes biciklit is? Nem igazán néztem még szét, csak ez a pedál nélküli fogott meg a bölcsiben.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Triciklit Zsófi sem tekeri, csak lábbal hajtja, mint a motort. De nem is szereti annyira. Én már megbántam, hogy abba beruháztunk, akkor már jobb lett volna egy rendes. PEdál nélkül szerintem elhajtaná a rendeset, a bölcsiben látom, hogy Zsófinál sokkal kisebbek is ezerrel hajtják ezeket a járgányokat. :D Nagyon élvezik, szeretik a gyerkőcök.

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


eperke: köszi :lol: a npaközit egyenlőre még csak velem próbálta Boti, jövő hétfőn már ott is fogom kicsit hagyni, mert így folyton hozzám rohangál, ami - tudom- hátráltatja a beilleszkedésben. Amúgy tetszik nekem is, csak kicsit drágállom :? 40. 000 eft / 10 alk.

Csak hogy legyen miről még elmélkedni/vitázni: Ti hogy állatok a H1N1 oltással? Magatoknak? gyerekeknek? Annyi mindent lehet hallani, hogy teljes a káosz...sikerült mindenkit jól elbizonytalanítaniuk....jó kis politika és üzlet valószínűleg az egész. Lényeg, hogy én spec jelen pillanatban tanácstalan vagyok ez ügyben.... :?
Vendég
 


Mi is tavasszal szeretnénk biciklit Zsófinak.

Mi beadattuk az oltást magunknak, gyerekeknek nem. Magunknak is főleg amiatt, mert egyikünk se mtud kiesni a hétköznapokból egy hétre. A férjem a munkája miatt nem, ha meg én lebetegszem, akkor nem tudom hova tenni a lányokat, nincs segítségünk. Szóval emiatt.
Vendég
 


H1N1: Hát mi nem oltatjuk magunkat. Inkább próbáljuk megelőzni, elkerülni, erősíteni az immunrendszerünket Béres cseppel, vitaminnal, stb. Sima ellen sem oltattuk magunkat soha pedig állítólag annál sokkal gyakoribbak a szövődmények meg minden. Gyerekeknek meg a bölcsiben mondta a gyerekorvos, hogy 3 év alatt semmiképp nem ajánlott, de Ő még 5 év alatt sem javasolja. Amúgy szerintem is csak jó nagy üzlet az egész. :?

Napközi: Tényleg nem olcsó... :? Szerintem is jó, hogy kicsit kortársak között vannak. Nekem a bölcsiben mondták is, hogy jó döntés volt, hogy Zsófit korábban beszoktattam, mint hogy szükség lenne rá, mert a mai kicsik sokkal hamarabb igénylik a kortársakkal való kapcsolatot, szocializációt, mint régebb a gyerekek. Abszolút pozitívan csalódtam ebben a bölcsiben, azt hittem majd jól leszólnak, hogy miért viszem a gyereket, mikor úgyis itthon vagyok (mert ez az általános hozzáállás), de nem. :D

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Úgy látom mindenhol jól alszanak a gyerkőcök. :D

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Nekem rendszerint ébresztenem kell ilyenkor Botit....csak sokszor nincs sajnos szivem, de muszáj, főleg ha reggel majd nem akarok hajnalban kelni... :?
Vendég
 


Nálunk Fruzsi már felébredt, de játszik :)
Vendég
 


Ma délután rendeltem bodykat a Scamp-től, erre most jön a mail, hogy holnaptól 10% kedvezménnyel lehet rendelni. :evil: Kicsit sem bosszant a dolog... :evil:

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Én is most olvastam a mailt. Visszamondhatod a rendelést minden gond nélkül, írj nekik, hogy köszi, mégsem kéred, aztán pár nap múlva rendeld meg újra!
Vendég
 


Panndi: Köszi, ezt meg is csináltam. Remélem nem lesz gond belőle. Amúgy Te szoktál a lányoknak ilyen ruhákat venni? Mert nekünk 1-2 bodynk volt ilyen az is inkább kisebb, úgyhogy nem nagyon ismerem, de náluk lehet csak 110-es bodykat venni, Zsófinak. Érdekelne, hogy mennyire kicsik/nagyok ezek a méretek mondjuk a C&As vagy Kengurus méretekhez képest. Mert ha elég nagyok lehet, hogy elég lenne akkor a 104es is még Zsófinak.

Eszti tolja a játékos dobozt és megy utána. :D Végre, végre, végre!!! :D Kicsit aktivizálja magát, nem csak lustálkodik egész nap. :D

KépKép
KépKép
eperke21
 
 


Én szoktam rendelni. A mi ruháink inkább kengurus méretek, mint C&A-sok. De nem tudom, Zsófi 92-eseket hord, rendeltem 98-asakat is már, de az óriási :shock:
Vendég
 


Panndi: Köszi! Akkor lehet,nekünk is jó lesz még a 104es, mert a kengurus 104es is még bőven jó neki.
Fruzsinak boldog fél évet ívánunk! :D Hihetetlen hogy repül az idő... :shock:

KépKép
KépKép
eperke21
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?