Új privát üzeneted érkezett!

SZIASZTOK!

Nekem szombaton lesz a 12 hetes uh. ha jól tudom, akkor hasi lesz.
Jól vagyunk, már senki se beteg, csak el ne kiabáljam.

Nevekkel vhogy bajban vagyok, pedig az elözö babáknál már rég tudtuk. :oops:

Nekem nem apa a leglelkesebb, persze simiz meg minden, de a fiam jobban. Olyan édes.
Jázmin meg keresi a babát a hasamban, húzza a pólom. :lol:

Atizka meggyógyultatok?

Beteg még vki?

Sote I Klinikán fog vki szülni?

KépKép
Kép
xsara
Érd
 
 


Moncsi
Drukkolok a jó eredményhez! (ha volt szúrásos vizsgálat, akkor is kell az AFP? :roll: )
Nekem a mellem nem nőtt meg. Simán hordom az eddigi melltartóimat :wink:

Tiwike
Gratulálok a kisfiúhoz!
Nekem tetsző nevek: Levente, Balázs, Tamás, Péter :wink:

Krisztike
Nekem a 12. heti szűrésnél hasi és hüvelyi UH is volt. Nagyon alaposan átnézték a babácskát.
alicia
 
 


A pocim szépen növekszik :lol:
Kép Kép
alicia
 
 

 
 

Sziasztok!

Nekem is a 12. hetes UH-n hasi UH-t csináltak! Sztem ez orvosonként változó!

Nálam a fáradság már nem olyan durva, inkább az orrdugulással szenvedek. Na, meg most hétvégén úgy megéreztem az időjárást változást, mint még soha. Annyira fájt a fejem, h aludni sem tudtam tőle, hajnalban már sírtam is miatt, aztán jött is két hányás emiatt! (persze epét hánytam hajnalban..... :S ). Aztán a drága férjem gyorsan elment gyóygszertárba, és hozott fejfájásra gyógyszert, amit szabad szedni kismamáknak is, és az segített. Nem vagyok egy fejfájos fajta, szóval sztem ezért viseltem ilyen rosszul, de azt hittem, h megbolondulok!
Remélem ti jobban reagáltok az időjárás változásra!

alicia: nagyon szépen növekszik a pocid! :)

Szép estét Mindenkinek!

Kép

Kép
csnixi
 
 


Szevasztok!!!!

ÓRIÁSI HÍREM VAN!!!! Na jó, lehet, csak nekem :roll:
Én is éreztem a pillangót, a pockómban, ma hazafelé menet! Teljesen új érzés volt! :)

Senki sem jön terhestornára? Mert én megyek! Nem tudom az előkészítőre menjek-e, bevallom. Kellene oda a párunk?

Mellem pl nekem egyfolytában nő és telődik. Ráadasul nekem még fájnak is.
Ráadásul én már egyre nehezebben alszom is.
De mindezeket a kellemetlenségeket feledteti az az érzés, amit ma tapasztaltam :)

Alexandra
kaisa
 
 


Sziasztok!
Újra itt vagyok!
Végre sikerült elköltözni,és most már internet is van!
elég húzós volt ez a költözködés,pedig 1 év múlva újra költözünk csak akkor már 2 gyerekkel!Nem lesz egyszerű!
Gratulálok mindenkinek a mocorgáshoz!
tegnap meg ma már én is éreztem a manót! :D De ahogy nőnek ezek a picurkák egyre jobb érzés lesz majd ahogy mocorognak!Én ezt imádtam a legjobban az első terhességemnél meg az uh-kat!
Az első terhességnél amúgy 18 hetesen éreztem először a mocorgást!Mármint előtte 1 héttel is éreztem már valamit,de akkor még nem voltam biztos benne,hogy ez az!
Én már túl vagyok egy cukorterhelésen,töménytelen vérvételen,egy down szűrésen ami negatív lett hála az égnek! Most pedig majd megyek afp-re.Bár én még korainak tartom,de a dokim ezt az időpontot adta meg!Én meg nem ellenkezek vele!November 2.-án meg újra uh!Azt várom a legjobban,mert akkor már láthatjuk a nemét,ha ő is akarja!Szépek a pocakok!Az enyém már elég nagy,de azt mondják a 2. gyereknél már hamarabb nő.majd teszek én is képet róla!Rosszullétek már elkerülnek egy ideje!Nekem a csontjaim kezdenek fájni.leginkább így derék meg csípőtájt!Na megyek majd még jeletkezem!
Jó éjt mindenkinek!

KépKép
dudu_84
 
 


Sziasztok!

Dejooo, hogy már mindenki kezdi érezni a kicsit:) Én még semmit nem érzek, pedig annyira várom, bár első gyerek, talán nemis tudom mit kell majd az elején érezni...

Az én páromon nem azt veszem észre amire számítottam, pedig nagyon nagyon akartuk és akarjuk a kicsit, de gondolom ez megváltozik idővel, ha rádöbben miis történik, mivel mostmár kezdi simogatni és nézni, hogy tényleg kezd-e formálódni a pocak.

Én Erdélyből irogatok :) Nálunk is vasárnapról hétfőre teljesen megváltozott az időjárás, vajon énis azt éreztem a hétvégén, mivel folyamatosan borzasztóan fájt a fejem... Eddig ilyen nem volt, azthittem soha nem múlik el.. :(

Mostmár kezdek lenyugodni az Rh negativ miatt, bár elég sokat idegeskedtem miatta, de mindenki nyugtatgat, és eddig még sehol nem olvastam rossz tapasztalatot.

Szép napot mindenkinek :)

Kép
csilumilu
 
 


Sziasztok,

Nekem még nem mocorog, szintén RH- vagyok, fogalmam sincs, hogy ez mivel járhat, vagy mivel nem. Ma megyek az eredményért a baci tenyésztés miatt, pénteken pedig végre sor kerül a 12. hetes UHura, szabin van a doki már több mint egy hete. Végre van orvosunk :) a Bajcsy-Zsillinszky kórházban az osztályvezető prof. Ha minden jól megy, szülni is ott fogok. Szerencsére már nem mindennap hányok, és olyankor is csak 1-2szer egy nap. Ellenben szédülök és gyakran ájulás széli állopatba kerülök, olyannyira, hogy már a világ is elborul előttem. Hízni nem tudok, még mindig tartom a minusz 6 kg-omat. Folyamatosan táppénzen vagyok, és úgy tűnik nem is nagyon fog megváltozni, maximum ha már jól leszek egy pár hetet még fogok dolgozni, de nem sokat. Remélem a pénteki Uhun majd már látni fogjuk, hogy kisfiú vagy kislány, mert nekem az a 12. heti valahogy a 14. hét végére esett, ekkora hívott a doki vissza. kb. 9-10 napja nézték meg Uhun a kicsit, akkor CRL 42 mm volt, és aggodalmam eloszlatására végre láthattam, hogy a rengeteg bennem lévő baci ellenére is stramm kis kölyök, és meg van mindene, és vélhetően jól van. Pocim is alig van, és szerintem az a kicsi is a jóllakottságtól (már amikor tudok enni).

Örülök, hogy nálatok rendben vannak a dolgok, és gratula a mocorgós kis lurkókhoz, remélem hamarosan kispocok is megmozdul.

Kép
marymirella
 
 


Sziasztok!

Egy kicsit régen írtam már, de kicsit összesűrűsödtek a dolgaim. Örülök, hogy mindenki jól van.
Először is üdv az újaknak!

Csnixi: szépen növöget a pocakod. Orrdugulás az nála is folyamatosan van. Néha már nagyon kellemetlen.

Tündércserje: a főnököddel ne foglalkozz!

Tiwike: Jó neked, hogy már ilyen nagy százalékban tudod, hogy mi lesz. Nekem a 12 hetes UH-nál nem mondtak semmit. Majd a 18 hetes UH-on már talán látható lesz.

Krisztike: a 12 hetes Uh-on nekem csak hasi Uh volt.

Kaisa: az én férjem nem az a simogatós fajta. Örül, hogy lesz még egy baba, de ő az elsőnél sem éreztette annyira. Annál inkább most a kislányt. Ő a mindene. Persze segít, hogy ne kelljen emelni, meg több dologban is. De ő nagyon nehezen mutatja ki az érzésit.

Moncsi73: nekem is szurkál a hasam, hol éppen csak néha kicsit jobban. de főleg akkor amikor időjárás változás van. A mellem nekem szinte nem nőtt semmit. De nekem ez nem furcsa, mert az első terhességem alatt sem, csak az utolsó időben, de akkor elég jól. Vettem azt a szoptatós melltartót és az jó volt. Meg a szoptatás alatt is én nagyon szerettem.

Csilumilu: az első terhességemnél én is elég későn éreztem meg a baba megmozdulását, mert még nem tudtam mire számítsak. A másodiknál már könnyebb, de ne aggódj tudni fogok majd.

Rólunk: A náthám még mindig nem nagyon akar el múllani és időnként még a torkom is fáj, de a háziorvosom azt mondta, hogy ha nem muszáj ne szedjek semmilyen gyógyszert. Meleg te és méz. Jól vagyunk bár sajnos a múlt héten közbe jött egy temetés, mert meghalt a férjem legidősebb bátyja. A temetésen mikor a templomban voltunk ott éreztem először megmozdulni a picurt. Érdekes volt. Azt hittem talán nem is azt éreztem, de másnap megint éreztem egy kicsit. Most már minden nap érzem. Nem is annyira azt, hogy mocorog, hanem inkább olyan érzés mintha kitámasztaná a hasam belülről és nyomná. Néha kisebb mozgást is érzek. Nagyon jó. A jövő héten kell mennem az AFP-re . Holnap pedig a védőnőhöz.

Na egyenlőre ennyit.
Puszi mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
Kép

Beus
beus222
 
 


Mindenkinek gratulálok a mocorgásokhoz! :lol:

Kaisa: nem kell, hogy veled legyen a párod, többen vannak azok, akikkel nincs, eddig még velem sem tudott eljönni. Szerintem a szülőszoba látogatósra lesz érdemes jönnie, hogy ő is tudja, mire számítson. Én sajnos nem tudok ma menni...tornára nem járok, mert nekem az túl korán van (13-14h), úgyhogy itthon tornázom esténként.

Én mindig elég frontérzékeny voltam, de olyan iszonyatos fejfájás, ami a hétvégén a hidegfront miatt volt eddig nem fordult elő, úgyhogy csatlakozom hozzátok...
Csnixi: milyen gyógyszert vettél be? Én nem mertem semmit...

Beus: továbbra is jobbulást!

Mary: szerintem van elég bajod ezzel az örökös hányással, úgyhogy az RH neg. miatt nehogy elkezdd idegesíteni magad, ma már nem okoz gondot. Ráadásul a természet elég "okos": nagymamámnak 3 fia van (köztük az apukám, aki a legfiatalabb), a nagyi vércsoportja B neg. volt, az első két fia viszon pozitív lett, de ez még nem okozott gondot. A harmadiknál már izgultak, hogy baj lehet, de ő ugyanúgy B neg. lett, mint az anyukája...vagyis a természet megoldotta, hogy ne legyen baj...ez azért elég régen volt, akkor még nem tudtak volna semmit tenni ellene, mégsem lett gond. (Bocsi a tanmeséért... :oops: )

Kép
tündércserje
 
 


Sziasztok!

Látom, régebbiek is kezdenek visszatérni! Tök jóó! :D

Tündércserje: Paramax Rapid 500 mg, adott a gyógyszerész, azt mondta a férjemnek, hogy csak ezt meri adni, és ne aggódjak nem lesz semmi bajunk (nekem sem meg a babynek sem)!! És a tájékoztatóban is bele van írva, h szabad sezedni kismamáknak. Hát 2 kellett beszednem, és utána minden ok lett. Remélem többet nem kell (le is kopogtam! :) ).
Azért ha megyek a dokihoz vagy a védőnőhöz rá fogok kérdezni!

Nagyon jó, h már ilyen sokan érzitek a mocorgást! Én még nem... :( Vagyis nem is tudom, h mit kellene érezni, de szerintem még nem éreztem! :)

Kaisa: Én ma megyek a felkékszítőre Moncsival együtt a SOTE II-re. Én majd leeht fogok járni tornára is, de először meg akarom nézni, h milyen ez az egész! Ha gondolod majd járhatunk együtt! :)

Beus: jobbulást!

Kép

Kép
csnixi
 
 


Látom, sokan érzitek már a mocorgást, én még nem, pedig 2. baba. Na, sebaj, ami késik nem múlik.
Pénteken megyek afp-re, és ha már úgyis ott leszek, megbeszéltem az orvossal, hogy csináltassuk meg a terheléses cukorvizsgálatot is. (Már kiváltottam hozzá a "fini" cukrot, készülhet a lötyi... brrrrr.)
Viszont elfelejtettük megbeszélni a 18 hetes uh időpontját, már majdnem 20 hetes lesz a baba, amikorra a következő időpontot kaptam hozzá. (Bár szerintem a cukoreredményem rossz lesz, és akkor előbb is fogok vele beszélni, mert küld diabetológiára...)

Nevekkel még mi is bajban vagyunk, most pihentetjük a dolgot, és abban bízom, hogy elég pontosan kiderül majd uh-n, hogy lány vagy fiú neveken agyaljunk-e.

Van valaki itt, aki a Szent Imrében fog szülni? (Sweetlife igen, rá emlékszem, de nagyon eltünt :( , remélem csak ideje nincs írni...)

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Xsara, köszi, igen Emma már meggyógyult :D

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Nixi
Nekem is fájt/fáj a fejem ettől az időtől :cry: :evil:

Dudu
Már voltál cukorterhelésen? Nekem majd a 24. héten kell menni... :roll:
AFP-re én 16+1-nél megyek...

Csilumilu
Én se érzem még. Vagy bélmozgásnak gondolom? :roll: :wink:
Erdély melyik részén laktok?

Marymirella
DRukkolok, hogy minél előbb jobban érezd magadat!
Várjuk az UH-s beszámolót!

Beus
Részvétem! (régi öregek szokták mondogatni, hogy "egy elmegy, egy jön")
Jobbulást!

Tündércserje
Én Algopyrint vettem be. Doktor azt mondta, hogy azt lehet...

Atizka
Neked is ilyen korán csinálják a terhelésest? :roll:

Én teljesen le vagyok lassulva... fázom...utálom a telet!
alicia
 
 


Sziasztok!
Alicia! Igen nekem már csináltak egy cukorterhelést,mert az előző terhességem végén magas lett a cukrom! Ezért most óvatosságból 2x csinálnak nálam!Sajnos! Nem volt egy kellemes élmény!
na megyek is!
Sziasztok!

KépKép
dudu_84
 
 


Sziasztok!

Hogy vagytok Lányok??
Nekem sem csináltak még cukorterhelést, én úgy tudom, h az később van!
Picuri mozgást még mindig nem érzem, pedig már nagyon várom!

Holnap ki jön a Bababörzére (Hungexpo A pavilon III. kapu)?

Szép napot Mindenkinek! :)

Kép

Kép
csnixi
 
 


[quote="dudu_84"]S írta:dudu_84ziasztok!
Alicia! Igen nekem már csináltak egy cukorterhelést,mert az előző terhességem végén magas lett a cukrom! Ezért most óvatosságból 2x csinálnak nálam!Sajnos! Nem volt egy kellemes élmény!
na megyek is!
Sziasztok!


Akkor már értem...
A két terhesség között diétáztál? Kellett ellenőrzésre járnod?
Csak vércukrot, vagy inzulint is néznek a terhelésesnél?
alicia
 
 


Nixi
Én is nagyon várom, de még azzal nyugtatom magamat, hogy elvileg korai lenne :wink:

Bababörze... nem megyek. Nekem túl messze van :cry:
alicia
 
 


Sziasztok!
Alicia!
Nem diétáztam,mert nem vagyok cukorbeteg,csak a terhesség utolsó hónapjában lett magas a cukrom és csak akkor kellett diétáznom,de miután megszültem nyoma sem volt a magas cukornak! :) Fogalmam sincs mit néznek!Annyit tudok,hogy levették a vért éhgyomorra,aztán megitatták velem azt a tömény cukros vizet,majd 2 óra múlva újra levették a vért!
Már túl vagyok az afp-n is.Elég sz.rul vette le a nő a vért!Tiszta kék-zöld a kezem!
Na megyek jó éjt mindenkinek!

KépKép
dudu_84
 
 


Sziasztok!

Meg en sem erzek semmi mocorgast de remelem nem sokara fogok.
Mar nagyon varom, biztos nagyon jo erzes.
A fejem nekem is elegge fajt a napokban de azt hittem h az alacsony vernyomasom miatt, de akkor ezek szerint lehetett az idovaltozastol is.
Csilumilu: en is Erdelybol irok. Te honnan vagy?:)
En Sepsiszentgyorgyrol.:)

Udv. mindenkinek.
Szep estet!
Tiwike.

Kép
tiwike
 
 


Dudu
Azért nem árt :wink:
Gestatios diabetesben szenvedőknél gyakrabban alakul ki diabetes. Célszerű ilyenkor odafigyelni az étkezésre! :wink:
(Amit még érdemes nézetni a terheléses vizsgálatnál, az az inzulinszint.)
Bocs, de szakmai ártalom :oops:
Karodra árnika krém és vizes borogatás nagyon jó!
alicia
 
 


Sziasztok!

Alicia és Tiwike: Én Székelyudvarhelyről vagyok, irok :)

A napokban kezdem magam igazan terhesnek érezni és olyan jóóóó :D A hasam mintha napról napra formát és méretet váltana, eddig ugyanis hasam sem volt :) Az étvágyam is nagyon megjött, mindent megennék :) Én valahogy nagyon birom ezt az állapotot :) eddig :)

Valaki kezdett használni krémeket a testére? Mit?

Szép napot mindenkinek!

Csilu

Kép
csilumilu
 
 


Alicia!
Mi a foglalkozásod,hogy ilyen jól értesz hozzá?
Amúgy nem hiszem,hogy engem ez a veszély fenyeget,mert valószínű csak azért lett magas a cukrom mert sok volt a súlyfeleslegem a magasságomhoz képest!Igaz a terhesség alatt csak 14 kg-othíztam,de a teherbeesés előtt mikor abbahagytam a fogamzásgátló szedését,akkor felborult a hormonháztartásom és 2 hónap alatt 12 kg-ot híztam! 1 évig nem is sikerült a baba! Aztán gondolom én,hogy a 154cm-emhez sok volt a 26 kg plusz!
Most eleve jobb helyzetből indulok,mert egyenlőre még csak fogytam!remélem így is marad! Azért természetesen odafigyelek a vércukorszintemre!Van itthon is vércukormérőm,úgyhogy meg tudom oldani!

KépKép
dudu_84
 
 


Dudu
Alapvégzettségem szerint dietetikus vagyok :wink:
Súlyfelesleg, terhesség hajlamosít inzulinrezisztenciára. A hasnyálmirigy hiába termeli az inzulint, a szövetek nem reagálnak, a glukóz nem jut be a sejtekbe :arrow: a vérben lesz magas a szintje. Egy idő után a hasnyálmirigy "kimerül", nem termel elegendő inzulint. Nagy vonalakban így alakul ki a 2-es típusú diabetes.
Akinél terhesség alatt magas vércukorszintet mérnek, érdemes odafigyelnie az étkezésre. Nem kell nagy dolgokra gondolni.
Ilyenek:
-cukor, méz, ezekkel készült élelmiszerek, ételek elhagyása
-gyümölcsök közül a szőlő, szilva, banán lehetőség szerinti kihagyása
-inkább az összetett, lassabban felszívódó élelmiszerek fogyasztása
-zsírszegény, rostokban gazdag, normális fehérje tartalmú étkezés (GI-diéta nagyon jól használható----glikémiás indexet figyeli)
-napi többszöri étkezés
MOZGÁS!
alicia
 
 


Sziasztok!
Csak újságolni szeretném, hogy tegnap voltunk UH-n. Babóka 18,5 dkg. A hosszát már nem is mérte a dokim.
És ami a doki szerint tuti, le is fotózta...hogy kukacos az alma :) azaz kiderült, hogy fiú lesz! (érdekes lenne ha ezek után a genetikai vizsgálat mást mutatna)
Amúgy még egy csomó mindenről beszéltem a dokimmal és nagyon rendesen válaszolgatott is az én "hülye" kérdéseimre.
Folsavat és magnéziumot naponta, Elevitet hetente kell még szednem.
És még csak most küldött AFP-re. Ezek szerint a genetikai szúrás után is kell.

Csilu! én a DM-ben vettem krémet kb 1200Ft -ért. (Schwangerschaft Milupa) Nekem eddig jó, meg ismerős is használta. De hallottam olyant is, aki sima Nivea krémmel kente.

Ma bejártuk a bababörzét...hát lehet, hogy még korai, de mi azért már vásároltunk pár dolgot. (rucikák, kiságy...) Jó sokan voltak, de lehetett találni jó dolgokat. Baromi nehéz megállni, hogy ne költs túl sokat. Főleg ruhákban :)

Szép hétvégét!
M

Kép
moncsi73
 
 


Sziasztok!

Kedves Boszi - Szilvi! Nagyon szépen köszönöm az üzeneted az ÁEK-ről! Jó, hogy ilyen sokmindent írtál és aminek különösen örülök, hogy pont Dr. Gulyás Istvánnál szültél, és jó véleményed van róla, mert én pont hozzá szeretnék járni. Szóval köszönöm az értékes infokat!!! :)

A héten voltam UH-on és végülis csak hasi volt, nagyon jó volt látni a kis manót! :) Nem is gondoltam volna, hogy ilyen lesz, hogy ennyire mocorog már, meg ilyen jól kivehető mindene az UH-on a 13. héten. Szóval alig várom a következőt :D

Csnixi! Mi az a gyógyszer, amit be lehet venni fejfájásra? Valami homeopátiás? Mert nekem a háziorvosom azt mondta, nem lehet bevenni semmit. :( Bár nem vagyok fejfájós, de én régen mindig bekaptam egy gyógyszert, ha fájt a fejem és most elég nehéz anélkül elviselni...

Csajok, ti mozogtok valamit, úgy értem, jártok valahova tornázni vagy esetleg otthon dvd-re? Ha igen, hova és mit? Lehet, hogy már volt téma, de nem emlékszem. Én vettem egy kismama torna dvd-t, de eddig egyszer szántam rá magam, hogy megcsináljam. Pedig jó lenne rendszerestíeni...

További jó hétvégét!

Kriszti

Kép
krisztike83
 
 


Moncsi, gratulálok a kis kukacoshoz!
Már én is nagyon várom, hogy megtudjuk, ki lakik a pocakban, jobban, mint Emmánál. Tulajdonképpen most is teljesen mindegy, hogy fiú, vagy lány, de legalább a névkeresgélés egyszerűbb lenne.
Hát igen, a ruhavásárlást elég nehéz megállni, mondjuk én még csak egyenlőre Emmának, de lassan már nyithatnánk itthon is egy turit, mert zsákszámra vannak a ruhák.

Krisztike, tornázni nem járok, nekem éppen elég a mozgás, ami egy majdnem 1,5 éves mellett muszáj :lol:

Afp-m tökéletes lett, cukor 7,25. Ez utóbbinak is örülök, diétázok tovább, remélem elkerülöm a diabetológiát.

Alicia, kismamáknál ez ugye még elfogadható érték? Én 7,8-tól tudom, hogy magas.
És valaki kérdezte, de nálam is azért kellett korábban megcsinálni, mert az első várandóságom alatt gondok voltak a cukorral.

Vigyázzatok magatokra és a babákra!

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Kell-e a gestatiós diabetesben szenvedett nő szénhidrát-anyagcseréjével foglalkozni a szülését követően, s ha igen, meddig?


– A terhesség idején felismert cukorbetegség az esetek többségében a 2-es típusú diabetes mellitus korai megnyilvánulási formája. A terhesség e tekintetben mint „élettani stressz” értékelendő, amelyre az ép insularis apparátus az inzulinelválasztás fokozásával reagál. Ha e válaszkészség elégtelen, gestatiós diabetes mellitus jelenik meg.

A szülést követően a glükóztolerancia gyakran rendeződik, máskor csökkent glükóztolerancia vagy manifeszt cukorbetegség marad fenn. A szülés utáni hatodik-nyolcadik héten ismételt vércukorvizsgálatokkal – manifeszt diabetes kizárhatósága esetén a terheléses vércukorvizsgálatot (OGTT) is beleértve – sort kell keríteni a glykaemiás állapot tisztázására. Ez az úgynevezett reklasszifikáció hivatott eldönteni a glükóztolerancia aktuális állapotát. A gestatiós diabetes mellitus – függetlenül attól, hogy fennmarad-e a szülést követően vagy sem, igényelt-e a terhesség alatt inzulinadást vagy önmagában az életmódkezelés elegendő volt – a későbbi cukorbetegség szempontjából kockázati tényezőként értékelendő. Korábban gestatiós diabetes mellitusban szenvedő személyeken a szénhidrát-anyagcsere rendszeres – panaszmentes esetekben évenkénti – szűrővizsgálatot igényel, lehetőség szerint az illető egész további élete folyamán. A szénhidrátanyagcsere-zavar rejtve maradása ugyanis nemcsak a betegség későbbi kórismézését, hanem az állapotot kísérő akcelerált atherogenesis felismerésének és hatékony kezelésének későbbre tolódását jelenti.

(http://www.lam.hu/folyoiratok/lam/0503/12.htm)


http://www.medlist.com/HIPPOCRATES/I/1/63.htm

Atizka
Ahogy én tudom, a 7,8-as eredményt veszik a normális felső határának.
Azért én inkább azt mondom, hogy 7 felett, főleg, akinek már volt gondja, érdemes odafigyelni az étkezésre.
Egy normálisan összeállított étrend mellett nem éhezik az ember, nincsenek szövődmények... a cukor- (szénhidrát) bevitelre kell igazából odafigyelni!
alicia
 
 


Csilu
Én csak a megszokott testápolómat használom. Igazából, striák ellen SEMMIVEL nem tudsz védekezni!
Stria :arrow: bőr alatti kötőszövet repedése... oda meg semmilyen krém nem hat :cry:

Moncsi
Kisfiú :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Miket vettetek?

Krisztike
Kép?
Ezt írta Nixi: http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/t ... etta/14557
(paracetamol a Rubophen, a Panadol)
Nekem az orvosom az Algopyrint ajánlotta.
Én tornázom rendszeresen... :wink:
alicia
 
 


Kedves Kismamik!
Bocsánat a zavarásért!
Van egy Eladó kék szinű hagyományos babakád állvánnyal
3000 Ft.
És egy Philips SCD361 Babaőr 7000 Ft. (2007.novemberben vásárolt, nem használt)
Ha esetleg valakit érdekel a csgyongy@freemail.hu-ra írjon.
Mégegyszer bocsika.
Boldog babavárást Kivánok Nektek!

Kép
Kép
bgyöngyi
 
 


Szisztok!

Krisztike: Paramax gyógyszert adták nekem a gyógyszertárba, de bizti azok is jók amiket Alicia írt! :)

Striák ellen én is vettem Vichy krémet, ami mellre, combra is jó, hát nem volt olcsó, de ha most kettőt vettél akkor akcióba adták!

Moncsi itt is gratula a kisfiúhoz! :)


Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje! Nálunk sajna nem annyira, reggel meglátogatott a róka-koma (mindig hétvégén jön... :( ), aztán a torokfájás, orrfolyás sem akar megszűnni, így el kellett menni gyógyszertárba vmi homeós bogyóért! Remélem majd segít!

Holnap megyek AFP tesztre/vérvételre, aztán okt., 26-án meg nődokihoz, már nagyon várom, hogy lássam a kis picurit!

Mi is voltunk a bababörzén: mi AVENT mikrós sterilizálót vettünk, meg kismama nacit (2), meg egy kismama szoknyát!

Éééésss MA megvettük a babakocsit! Tök véletlenül találtunk egy szinte új ABC design 3 tec babakocsit (gold-fekte színben) használtan, még garancia is van hozzá! :)
(Leendő apuka már rodeózott is vele egy kört! :)

Szép estét mindenkinek!

Kép

Kép
csnixi
 
 


Sziasztok!

Hát Moncsi énis gratulálok, dejó hogy már tudjátok milesz:) Alig várom miis megtudjuk. Én hiába mondogatom magamnak, hogy mindegy milyen lesz a lényeg, hogy egészséges legyen, valahogy mégis tudom, hogy kislányt szeretnék. Minden álmom a kislány, bár persze a férjem fiut szeretne :roll:

Mi még nem vettünk semmit, bár nagyon várom, hogy babaüzletekbe járjak, de gondoltam még túl korai lenne, egyszer látszodjon, hogy büszkén kihúzhassam magam, hogy mindenki lássa mi igenis baba cuccot veszünk :lol: Bár igaz van egy kis sárga horgolt kardigánunk, amit még akkor nemtudtam otthagyni, mikor még nemis tudtuk gyerekünk lesz, persze kislánynak való :D

Szép estét!

Kép
csilumilu
 
 


Szia Mindenki!

Gyógyszerekhez kapcsolódva: A múltkor sajna belázasodtam. (37,8C) Dokimat hívtam, hogy akkor mit csináljak. Algopyrint javasolta, de arra allergiás vagyok, így maradt a Rubophen.

Niki! Nagyon köszi még1x! :) És sajnálom, hogy megfáztál,vagy mi van... Gyógyulgass. Torokfájásra már elvileg lehet Bioparoxot használni (sray). Nekem nyáron adtak homeopátias gyógyszert a torokfájás-megfázásomra. Homeogene9 - de nem segített,csak a sósvíz, meg a fekvés. Vigyázz magadra, jobbulást. Keddre jól kell lenned! :)) De amúgy is...

A Vichy krémet én is néztem, de elég húzós volt. Én azt hittem, hogy a patikában esetleg adnak valami saját keverésű krémet.
Tegnap kaptam egy Aventos szórólapot, és abban pont találtam errevalót....
Avent - Indulgent Body Cream - stiria megelőző krém
Avent - Moisturising Light Oil - hidratáló olaj spray
Árat nem tudok hozzá.
Amúgy csak a hasatokat kenitek, vagy a csípőt, combot is?

Atizka! Köszi a gratulát. Most szokjuk a gondolatot, hogy most már szinte biztos, hogy fiúnk lesz.

Neveket is ízlelgetjük és ugyan én szeretnék kettőt, még csak az elsőt találtuk meg.
Fekete Milán - ez mindkettőnknek tetszik. Szerintetek is jól hanzig együtt? :)

Alicia! Neked is köszi! :) A börzén vettünk pár bodyt+nadrágot, rugit. Meg kifogót, meg hálózsákot. Ja és kiságyat és matracot. Mit ezekből ott újakat vettünk. Használtruhákat és egyebeket a barátoktól örököljük :) Mellszívóm már van...hát???Nekem még elég bizarrnak tűnik egyelőre :)

A babakocsival elég nagy gondban vagyunk. Élég nagy tétel árban, ezért nem akarjuk elkapkodni és minden lehetséges helyen nézem, keresem az igazit. Eddig persze egy jó drága a kdevenc
Concord Neo, de a börzén láttunk ennél olcsóbbat ami tetszett Pierre Cardin. Mindenképpen 3 funkciósat szeretnénk, aminek cserélhetők az ülései.
Vannak nálatok elképzelések? (Niki azért jó nektek, hogy ezt már letudtátok)

Na mára befejeztem!
M

Kép
moncsi73
 
 


Szia Csilu!
A fiúnak mi nagyon örülünk, tényleg. Én régebben mást nem is tudtam volna elképzelni. De az utóbbi pár évben valahogy ellányodostam kicsit. Párom is. Valahogy hozzán talán az illet volna jobban a habitusunkat nézve. Álmodtam is lány lesz...és ezek után a sors mégis fiút hozott nekünk. Biztos ez van megírva, hogy nekünk fiút kell nevelnünk...Így most szokjuk a gondolatot! De azért nagyon hamar meg lehet szokni! :))) A legnagyobb öröm úgyis az, hogy lesz/van, főleg hogy sokáig vártunk rá.

Hamarosan úgyis mindenkinek kiderül mi lesz és úgyis annak fog örülni!!!

Tényleg mindenki tudni akarja előre? Vagy jobb a meglepi tavasszal? :)

Kép
moncsi73
 
 


Stria-krémekkel kapcsolatban: a régi fórumomba író kismamák tapasztalata alapján mondom én is, hogy teljesen alkatfüggő. Aki hajlamos rá, az sajnos kenheti akármivel, aki meg nem, annak krém nélkül sem jön elő.
Ezzel nem elkeseríteni akartam senkit, lehet próbálkozni, egy kis pocak simi, bőrmasszírozás mindenképpen jó, és lehet reménykedni... :wink:

Csnixi, Moncsi, garat. a bababörzés szerzeményekhez :D Asszem jó, hogy én nem mentem, mert tuti felmálházva jöttem volna haza :D

Egyébként nekünk a kiságyon+matracon kívül olyan nagy beruházást nem kell csinálni, van pelenkázó, sterilizáló, mellszívó, bébiőr, légzésfigyelő (ezek talán a nagyobb tételek).
Viszont a babakocsin agyalok nagyon!
Van egy alig használt nagy babakocsink, amit ha el tudnék adni, akkor vennénk egy használt testvérbabakocsit, mert még Emma sem fog önállóan közlekedni.
(Ha valakit érdekel Hauck Miami kocsi, textilmózessel, újszülött kórtól végig használható. Nekem az volt vele a gondom, hogy lépcsőzéshez nehéz, de vidékre szerintem kiváló, 15.000-ért odaadnánk, ha valakit érdekel esetleg írjon privit és küldök képet...)

Moncsi, szerintem szép név a Milán, nekem is tetszene, de apának nem. És nálunk is két neve lesz, mivel a vezetéknevünk elég "hétköznapi" (jaj, csak a férjem nehogy meglássa mit írtam :oops: ).

Csnixi: jobbulást!

Alicia. Köszi a részletes leírást a diabéteszről. Már én is utánanéztem rendesen, voltam is nézetni Emma születése után, akkor helyre is állt. Remélem később sem lesz majd gond.

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Sziasztok!

Remélem, mindenki jól van...én kicsit torokfájósan, de amellett semmi más bajom, úgyhogy egyelőre a mézes teát nyomom, bár a Bioparoxot nekem is mondta doki...de egyelőre semmit nem merek bevenni.

Moncsi: olyan jó nektek, hogy tudjátok már, hogy kisfiú...a Milán név nekem nagyon tetszik, ki is választottam, hogy ha fiú lesz, legyen az, de a férjem leszavazott...most a Benjaminnál tartunk...aztán lehet, hogy nem is kell fiú névben gondolkodni, a lány meg úgyis megvan már.

Csilumilu: nekem a kakaóvajat javasolták, DM-ben vettem azt hiszem kb. 2000 Ft volt+egy Babylove-os olajat használok, a kritikus területeket minden nap kenem, de mielőtt megvettem ezeket, Niveát használtam naponta. Végülis a krémazést azért javasolják, hogy minél rugalmasabb legyen a bőr, bár szerintem ezt testmozgással lehet igazán elérni+ha hajlamos vagy a repedésre, akkor tök mindegy, mit csinálsz...sajnos tapasztaltam, úgyhogy én csak a minimalizálásra törekszem.

Csnixi: én is 26-án megyek a dokihoz 17.45-re. Te?

Krisztike: én itthon tornázom DVD-re hetente 3-4 alkalommal, és nagyon szeretem, azóta a derékfájásom is elviselhetőbb.

Mi még semmit nem vettünk, bár én már nagyon szeretnék...de mielőtt elkezdjük, a gyerekszobát ki szeretnénk festeni+egyelőre ez a dolgozószobám, úgyhogy rengeteg mindent ki kell pakolni...

Szép napot mindenkinek!

Kép
tündércserje
 
 


Sziasztok!

Megvolt a 12 hetes uh.
Maszatkával minden rendben, szépen növekszik. Az hogy milye lesz, sajna szépen takarta vmi mindig.
Olyan aranyos volt, az elején szépen alukált a szívverése is egyenletes volt, no aztán felébredt és keresgélhette a dokinő, mert állandoan elmászott. :lol:
Sajna nálam találtak egy 25mm-es mióma göböt, amire figyelni kell.

Moncsi gratula a kissráchoz!

Csilumilu! Én használhattam az elsőnél amit akartam(tök drága kozmetikus által javasolt krémet) mégis olyan lettem mint a görögdinnye, extra csíkos...... :cry:

Venni nekünk se kell túl sok mindent, Jázminnak egy másik ágyat.
No és a babakocsin én is gondolkozom....

Niki gyógyulgass!

KépKép
Kép
xsara
Érd
 
 


Sziasztok!

Tündércserje: én is 26-án megyek 15:15-re a dokihoz!
Remélem holnap talizunk! Jobbulást a torkodnak!

Sajnos nálam durvult azóta helyzet, ma is csak 2-3 órát aludtam este, nem kapok levegőt, nem nagyon tudom kifújni az orrom, fáj az arcüregem is már, meg a jobb fülem, és a torkom még mindig kapar.... :( :( Ma elmentem fül-orr-gégére, hogy csináljanak vmit, nem bírom, erre semmit nem csinátak, és mondták, h Novorint vegyek!!!!
Nem normálisa a dokinő - ez az az orrcsepp amire mindenki mondja, h tök erős, és nem szabad. Szóval marad tovább a szenvedés, mert nem nagyon használ semmi......... :( :( Remélem hamar elmúlik!

És még az alhasam is görcsöl már 3 napja, szóval ez megint nem az én hétvégém volt, nagyon kétségbe vagyok esve! :(
Remélem nem lesz semmi bajunk, főleg a picurinak!

Moncsi: én a cicit, hasat, csípőt kenem, és néha a combot is!
Szép név a Milán, nekem mindig is tetszett!

Én/mi mindenképp szeretnénk tudni a baba nemét! :)

Vigyi magatokra!

Kép

Kép
csnixi
 
 


Ja és a kép:

Kép

KépKép
Kép
xsara
Érd
 
 


Csnixi! Használhatsz tengervizes orrspray-t.... Starimar azt hiszem,
vagy homeost.. Euphorbium....fejből nem megy de a gyógyszertárban segítenek. Ezeket lehett.
Hasgörcsölésre Magne B6, nekem bevállt. Ha nagyon fáj 2db.

KépKép
Kép
xsara
Érd
 
 


Sziasztok!

Hát most jövünk a kórházból, sajna majdnem befektettek. Szigorú ágynyugalomra ítélve engedtek haza +antibiotikum!+ magasabb dózisban kell szednem a MagneB6-ot Megfázás nálam együtt járt hányással és alhasi görcsökkel, és emitt kicsit be vagyok keményedve!
Hát azért jó megijedtem, de a kis babival minden ok, jók a méretei, és hallottuk a szívhangját is. 1 hét múlva megyek a magán dokimhoz ellenőrzésre!


Szép délutánt!

Kép

Kép
csnixi
 
 


Xsara: cuki a babó!

Nixi: ez nem hangzik jól! Kiderült, hogy pontosan mi a baj? Azért nagyon jó, hogy a baba jól van! Nagyon vigyázz magatokra! Végül hova mentetek? Timmermann dokit sikerült elérni?
Pihenj sokat, és jobbulást!

Kép
tündércserje
 
 


Tündércserje: Hát picikét el van vékonyodva méhszájam, de a sok pihi meg a gyógyszerek segítenek. Igen, sikerült elérnem a Lillát, és ő mondta, h a kórházba menjünk.
Így holnap nem megyek a felkészítőre, majd jövő héten.

Vigyi magatokra

Kép

Kép
csnixi
 
 


Sziasztok!

Nixi
Jobbulást! Vigyázz magatokra!

Babakocsi
Nagy a kínálat. Mennyivel egyszerűbb dolga volt anyáinknak. Akkor max. a színben volt választék :lol: :wink:

Xsara
Gyönyörű!
alicia
 
 


sziasztok,

megvolt a a 12. hetes uh, (igaz, 13+6 voltunk mire meglett végre), de minden rendben volt az uhun. Kismanó CRL: 71,71 mm, nyakiredő: 1,9. Szépen dobog a kis szive, mostmár boxolni is láttuk :) Levették a vért a kombinált teszthez, 2 hét múlva lesz eredményünk is.
Viszont péntek este elkezdtem görcsölni, olyan erőssen, hogy derékszögben meghajolva tudtam "kiegyenesedni", és tegnap délutánig nem múlt el. Zuhányzáskor csaknem összeestem, a fal tartott meg a fájdalomtól. Voltunk a dokinknál reggel tegnap, de 2 műtét között csak annyit tudott mondani, hogy feltétlenül vár minket ma a magánrendelőjében. Szóval ma késő délután megyünk a dokibácsihoz, aki hihetetlenül kedves, és igazi úriember. Örülök, hogy végre van orvosunk, és ennyire jó doki, igaz ha a párom nem finanszírozná, még mindig doki nélkül lennék. Kicsit izgulok, mert ma viszem neki az összes nem túl szép leletemet, kíváncsi vagyok, mit fog mondani.
A korházban a 20. héten csinálnak legközelebb UHut, be is kellett jelentkezzünk, nov. 30án megyünk, de azért bízok benne, hogy a dokinak van uhuja a rendelőjében, és nem kell a 20. hétig várjunk, hogy megtudjuk fiú vagy lány a mi kismanónk, bár úgy sejtjük kislány lesz.

Kép
marymirella
 
 


Sziasztok!

Én is túl vagyok az állítólagos 12 hetes ultrahangos kombinált teszten, ahol megállapították, hogy még csak 11 hetes vagyok, úgyhogy holnap megint mennem kell. A vérvétel eredményem 4 nap múlva meglett és negatív! Nagyon örültem neki!

Xsara: Gratulálok a tuti fotóhoz! Leírnád a babád méreteit, mert én is pont ennyi idős leszek a holnapi uhun.

Valakinek van infója, hogy a Genetikai Központban dolgozó Hajdú Krisztinánál lehet-e szülni?

Puszi Pumi
pamukli
 
 


Sziasztok!

Már nagyon régen jártam erre, eddig csak az utolsó oldalt sikerült végigkövetnem!!!!

Először is: Minden ujonnan csatlakozott pocakos kismamának gratulálok!!!!!!

Alicia!
Szépen növöget a pocakod. Az enyémen még nem észrevehető, valószínű a hasamon lévő súlyfelesleg miatt :(

Kaisa!
Nagyszerű érzés, mikor először megmozdul a pici! Lehet én csak beképzeltem, de én már a 12. hét tájékán éreztem, hogy egy nagyot mocorgott.

Dudu!
De jó, hogy átköltöztetek, minden elismerésem pici gyerekkel és terhesen költözködni!

Mary!
Sajnálom a görcsölést, remélem minden rendben lesz.

Beus!
Jobbulást Neked!És részvétem.

Moncsi!
Gratulálok a kisfiúhoz!!!!!

Csilu!
Én nem kentem a hasam az első terhességem alatt, szerencsére nem repedt be a bőröm, bár halovány csíkok vannak.

Krisztike!
Mi babaúszni járunk a kislányommal, az nagyon jó mozgás nekem is, róla nem is beszélve.

Xsara!
Örülök, hogy minden rendben a babussal, miómát sajnálom. Nagyon jó a kép!!!!

Csnixi!
Jobbulást neked, és pihenj sokat!

Rólunk: Mi jól vagyunk, 12 hetes uh-n minden rendben volt, kombinált tesztem is negatív lett, legközelebb afp-re kell majd mennem, talán már a jövő héten.
Nekem sajnos annyira nincs időma picivel foglalkozni, este holtfáradtan dőlök be az ágyba. Róza még nem megy, ezért nagyon sokat kell emelgetnem, annak ellenére, hogy négykézláb már mindenhová eljut. Estére kipurcanok.

Ha nem haragszotok, teszek egy szülinapi képet, igaz már ez is egy hónapja volt :)
Kép

Kép
Kép
petra1980
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok az ismeretlen betolakodásért, de eladó néhány kismama ruhám.

Itt tudjátok megnézni:
http://kata.mws.hu/

ha valakit érdekel valamelyik, írjon privit. Üdv: Kata
torolve_20130114141731
 
 


Sziasztok!

Pamukli! méreteink: BPD:20mm; CRL:57mm; NT:1.7mm

Petra! Boldog 1 éves Szülinapot Nektek így utólag is, nagyon csini a kislányod. A sok mocorgást átérzem...

Marymirella! Gondolok rád, hogy minden rendben legyen, azért megvizsgálhatott volna...

Csnixi!
Pihenj sokat és jobbulást neked! Orrspay-t vettél?

Alicia Igazad van! :wink:

KépKép
Kép
xsara
Érd
 
 


Sziasztok!
Petra!
Gratula a kis szülinaposnak! Nagyon szép kislány! :D

KépKép
dudu_84
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?