Új privát üzeneted érkezett!

Ske!

A bárányhimlő felnőttként tényleg nem kellemes dolog, nekem 33 éves koromban volt (Anyu szerint gyerekkoromban is volt :? ) és hát 3 hétig igen sz...rul éreztem magam. Magas láz (>39), kiütések és állandó szédülés. Ezzel természetesen nem ijesztgetni akarlak, csak leírtam a tapasztalataimat. Szerintem, ha gyermekkorodban a tesódtól nem lettél beteg, nagy rá az esély, hogy most felnőttként sem kapod el. Lehet, hogy a szervezeted már gyerekként termelt ellenanyagot (elnézést a dokiktól, ha hülyeséget írtam :oops: ) a bárányhimlő ellen és így felnőttként is védett vagy.

A toxoplasmáról én annyit hallottam, hogy nagyobb eséllyel lehet elkapni egy jó beefsteak elfogyasztása alkalmával, mint egy rendesen gondozott macsektól.


Detti!

Remélem, neked sem lesz semmi gondod ezzel a dologgal. Alexa hogy van?

Nálunk Marci tegnap előadta az első igazi hisztijét, mert nem engedtem neki, hogy a cumisüveget a földhöz csapkodja (én gonosz anya!). Erre olyan éktelen ordítás áradat kezdődött el, hogy csak pislogtam. Gondoltam magamban, 5-10 perces ordítást kibírok, de nem engedek neki, mert akkor rászokik, hogy bömböléssel mindent el lehet érni. Hát az időtartamot alábecsültem. :shock: 40 percig volt képes bömbölni, csak utána nyugodott meg. Ma már, amikor ugyanezt akarta tenni és elvettem tőle a cumisüveget, fél perces nyüszögéssel megúsztuk.
Előre félek, hogy mi lesz télen, ha nem lehet a gyerkőcöket hosszú időre kivinni a levegőre, mert a mai eső miatt is elég lassan telik a nap! :(

ambrob
ambrob
 
 


Ambrob!

Valahogy az influenza most tényleg jobban aggaszt! Alexával alapból minden rendben, eszik elég rendesen (ha épp nem túl fáradt, vagy nem túl éhes, mert akkor vannak kisebb hisztik). Sajnos ma reggel van egy kis hőemelkedése, még nem magas (37,7 popsiban, de ebből még le kell vonni 0,5-öt), de azért nem örülök neki. Hívtam a gyerekorvost, aki szabin van, szerinte akár a rágó fogak is lehetnek, már nagyon készülődtek a múlt héten is. Remélem, tényleg csak ennyi. A doki azt javasolta, még ne vigyük le a helyetteséhez, mert a rendelőben sok az influenzás, nehogy bekapjunk valamit feleslegesen, de ha gáz van, a hétvégén kihívjuk az ügyeletet.

Tegnap nekem is fájt a torkom, de ma már jobb, remélem, ez is csak valami ijesztegetés.
A háziorvosom a héten felírta a Tamiflut, hogy legyen itthon, és az első tünetekkor azonnal be kell venni, nehogy nagy baj legyen. Tudom, hogy sok az ijesztegetés, és a felesleges pánikkeltés az influenzával kapcsolatban, de ha csak a fele igaz, engem már idegesít. Főleg így, terhesen.

Na megyek, még mosogatnom kell, aztán gyorsan bevásárolunk Alexával, ha felébredt (és nincs láza), hogy ne a hétvégén kelljen a tömegben.

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Andusz!

Nem hiszem, hogy ez "paráztatás" mert jogos a felvetés, de az is igaz, hogy túlaggódni sem kell.

Detty!

Nem bosszantásul, de a 15ből 2x 2009-ben csinálták ingyen. :wink:

i
iloly
 
 

 
 

Ne bosszants!!! :? :wink:

Kép
Kép
detty74
 
 


HOL VAGYTOK????????? Maszatmama, Annus, Bea, Francestz, Dóra, Chanel!!!!! Teljesen eltűntetek!!!!!!

Kép
Kép
detty74
 
 


[quote="iloly"]S írta:ilolyziasztok!

Tegnap írtam már majdnem, azután lebeszéltem magamat az ügyről, de látom megér egy misét a dolog.

Többszörösen vagyok érintett az ügyben és csak megerősítem néhány előttem szóló mondatait.

Miért? Mert bár nyaltam elég homokot homokozóból gyerek koromban, ettem mosatlan epret a kertben, volt otthon kizárólag benti macskám évekig, állatorvosi egyetemet végeztem és valószínű nem mostam meg a kezemet a lovardában (ahol laktak macskák) minden alma megevése előtt gyerekkoromban, mégis toxoplasma negatív vagyok a mai napig.

Szültem 5 gyereket és ezzel 15 toxoplasma vérvételt abszolváltam INGYEN a háziórvos beutalójával. A védőnő kért tőle beutalót, a nőgyógyász aki most itt a klinikára jár "szülni" csak megírta Nekik, milyen beutaló kell. A vizsgálati eredményeken, amit kaptam, minden esetben IgM és IgG szerepelt és valóban ebből tudható, hogy mikor fertőződött az ember.

Azért rettegni felesleges, ki kell iktatni a veszélyforrásokat
kezet kell mosni és nem árt ha a nehezen mosható gyümölcsöket,zöldségeket pl: eper vagy saláta nem eszitek, nyers disznóhúst pl: fasírt pedig nem kóstolgattok. Bár ha most mind leírnám azt, amit majd Bruck is megerősít amikor élelmiszerhigiénia szigorlatra készül, a (listeriától a különféle férgekig) lehet, hogy nem is ennétek de még csak nem is főznétek amíg a gyerek meg nem születik :D

üdv:i



Te ismersz engem?
bruck
Budakeszi
 
 
 
 


Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
Januárban fogok szülni a II.sz. Klinikán Dr. Ács Nándornál.
Ismeri valaki?
Minden fontos információt szívesen fogadok a kórházzal, az ottani szokásokkal kapcsolatban, mert eddig csak a doki magánrendelésén voltam és mivel ő az első babánk így elég sok nyitott kérdésem van (kell-e szülésznőt választani, milyen az ellátás, szüléskor miket kell bevinni, stb...)

A segítségeteket előre is köszönöm,
Akire

Kép
akire79
 
 


Szia Akire

Az orvosodat nem ismerem, róla nem tudok semmit, viszont májusban szültem a klinikán így elég frissek az élményeim. Szülésznőt választani szerintem nem kell, ez ugyanúgy opcionális mint maga az orvosválasztás, én maximálisan meg voltam elégedve az éjszakai műszakos szülésznővel. Természetesen választhatsz is szülésznőt ha akarsz. Az én orvosom tanácsolta hogy amikor időm engedi menjek be egyszer a klinikára megnézni a szülőszobát, mert sokkal jobb ha már ismerős környezetbe megyek amikor megindul a szülés. Úgy tudom hogy a szülésfelkészítő tanfolyamon is megmutatják a szülőszobát és a vajúdót, de én nem jártam ilyen előkészítőre.
A "kórházas csomagról", amit én a szülőszobára vittem:
kényelmes hálóing, papucs, zuhanyzóban használható papucs, törölköző, papírzsepi, tena lady betét, kényelmes bugyi (nekem nem jött be az eldobhatós bugyi, szerintem kényelmetlen és úgy éreztem magam benne mint a kötözött sonka :p, úgyhogy pamutbugyit vettem erre a célra), gátmasszázsolaj, ásványvíz, szőlőcukor, telefon, telefontöltő
a kórház tartózkodáshoz: hálóingek, törölközők, köntös, zokni, fehérnemű, szoptatós melltartó, betét, wc papír (ezt nem adnak), tisztálkodási szerek, egyéb pipere holmi, könyvek/olvasnivaló, fényképezőgép, kés, pohár, én bevittem a mellszívót is, de úgy tudom bérelni is lehet, ruha amiben majd hazamész, de azt ráér apa is bevinni amikor értetek megy.
Babának: a kórházi tartózkodás alatt az ottani ruhákba öltöztetik, úgyhogy ruhát vinni nem kell, majd csak amiben hazaviszitek. Eldobható pelenka (fürdetésnél szokták kérni a csecsemősök), textilpelenka (nekem kellett, mert a kórházi textilpelustól, amit a babák alá raknak a fiamnak már első nap nagyon durván kipirosodott a bőre, így én mindig sajátot raktam alá), kesztyű (ha nagy körömmel születik és összemarja magát). Most hirtelen nem jut más az eszembe, de ha rákeresel biztos találsz olyan oldalt ahol összeszedettebben le van írva hogy mit kell vinni.

Gratulálok a babához :)

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;17/st/20090520/n/Pepe/k/d665/age.png[/img]
fitie
 
 


Nem tudom, mert a vezeték neved nem derült ki abból amit írtál, csak az, hogy kb. most vagy ötöd éves. :wink:
iloly
 
 


[quote="iloly"]N írta:ilolyem tudom, mert a vezeték neved nem derült ki abból amit írtál, csak az, hogy kb. most vagy ötöd éves. :wink:


Igen, azért lepődtem meg, mert most tanulok az államvizsgára és pont azt, amit írtál. Még 1 hónap és 1 hét és vége.
bruck
Budakeszi
 
 
 
 


[quote="akire79"]S írta:akire79ziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
Januárban fogok szülni a II.sz. Klinikán Dr. Ács Nándornál.
Ismeri valaki?
Minden fontos információt szívesen fogadok a kórházzal, az ottani szokásokkal kapcsolatban, mert eddig csak a doki magánrendelésén voltam és mivel ő az első babánk így elég sok nyitott kérdésem van (kell-e szülésznőt választani, milyen az ellátás, szüléskor miket kell bevinni, stb...)

A segítségeteket előre is köszönöm,
Akire


Szia!

Én is hozzá járok magánrendelésre és bár még nálunk nincs úton a baba, de nagyon kíváncsi lennék a véleményekre róla. Veled nem szokott túl gyorsan végezni? Néha úgy bennem szorul egy-két kérdés. Nem annyira fontosak, de valahogy nem az a tipus, aki 1000x megkérdezi, hogy van e még valami, stb...
Mondjuk tájékozódtam róla anyukám orvosától, aki már nyugdíjas és a főnöke volt és ő azt mondta, hogy a legjobban választottam. Remélem igaza van, mert 1-2 éven belül nálunk is aktuális lesz remélem a szülés.
Légyszi írjon akinek van tapasztalata!
bruck
Budakeszi
 
 
 
 


Szia Bruck!
Én is csak most kezdtem hozzá járni, amikor kiderült a baba. Ajánlás útján mentem oda (ismerősöm a 3. babát fogja nála szülni).
Én is a magánrendelésére járok, a kórházbna még nem találkoztam Vele.
Kicsit tényleg gyorsan végez, de amúgy nagyon kedves (sajnos előtte nagyon rossz tapasztalataim voltak). Nem csinál semmiből problémát, kismamaként sem tilt semmitől, de mindig elmondja, hogyha gond van, azonnal hívjam mobilon.

Igazából én arra leszek kíváncsi, hogy milyen lesz a szüléskor, majd januárban nyilatkozom erről.
Sok sikert nektek, ha aktuális lesz a baba-téma!

Fitie!
Köszönöm a részletes leírást, nagyjából tudtam már ezeket, de jobb minél több infót összegyűjteni :lol:
Sajnos a szülésfelkészítőre nem tudok járni, mert dolgozom és nem tudok eljönni délután 2-kor :cry: Majd decemberben, ha már nem dolgozom, akkor bemegyek a szülőszoba- látogatásra, mert érdekel.
Cumisüveget kell vinni a babának?
Sokat lehet Veled a pici a szülés után?
A többi kérdésemről írok privit :)
Előre is köszönöm a válaszaidat!

Kép
akire79
 
 


Szia,

nem kell cumisüveg, jobb esetben hamar elindul a tejed és már a kórházban meg tudod majd szoptatni a picit.
Ez egy ún. bababarát kórház, így sokat lehet veled a baba, szinte egész nap.

üdv
Fitie

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;17/st/20090520/n/Pepe/k/d665/age.png[/img]
fitie
 
 


[quote="akire79"]
írta:
akire79Igazából én arra leszek kíváncsi, hogy milyen lesz a szüléskor, majd januárban nyilatkozom erről.
Sok sikert nektek, ha aktuális lesz a baba-téma!



Köszi! Várom a beszámolót, ne felejtkezz el rólam. A barátnőd mit mondott, milyen volt nála szülni?
bruck
Budakeszi
 
 
 
 


Kép
6 hetes kontrollon voltam,minden oké. :D
Vendég
 


Bruck!
Azt nem tudom, hogy a barátnőm mennyire kritikus orvos szempontból (nem tudom mik az elvárásai - majd kifaggatom), de gondolom meg van elégedve, hogyha a 3. babát is nála szüli :lol:

Ha elfelejtenék írni neked januárban, akkor mindenképpen keress (tudod a terhességi szenilitás) meg és leadok minden infót!

Fitie!
Itt is köszönöm Neked a segítséget!

Lilisgabi!
Gyönyörűek a lányaid!

Kép
akire79
 
 


Akire:köszönöm :D
Jó babavárást neked!Első lesz,ugye?
Ács Nándor profi,ne is kételkedj benne!Ismerem,bár nem nála szültem,hanem egy másik dokinál,aki nekem a legjobb! :wink:
Vendég
 


Na itt!!!

Aranynapnak gratula!!!!Nem is járt itt azóta??? :shock: Képet képet!!!

Kicsit el vagyok havazva,mindig van vmi...de a blogomban lehet látni h még élünk! :lol: :lol: Most se tudok nagyon írni,pont felkelt Iza :roll: Majd jövök !!!!

annus11
 
 


akire: esküszöm nem is tudtam, hogy te is a Sote II.-n fogsz szülni :)

Klári

Kép
claracroft
 
 


Szia CLARA!

De igen, még a táblázatunkban is benne van :lol:
Neked ki a dokid? Dr. Újvári csak UH-ot csinált neked, vagy ő a dokid?

(tök jó ez a vonalzód, mostmár látom, hogy hány hetes vagy.... a másikon csak a hátralévő idő volt és elég nehéz volt úgy kiszámolni :oops: )

Szóval még az is lehet, hogy együtt szülünk :lol:
(nekem a 23-át előrébb hozták 19-ére :lol: )

Kép
akire79
 
 


Sziasztok!

Akire: Timmermann Gábornál szülök :) Újvári az UH-t csinálta, de egyszer voltam UH-n Várbíró Szabolcsnál is. Nem nagyon ismerem amúgy a többi dokit a klinikán. Jah, azóta én is megnéztelek a táblázatban. Bogaracska is Timmermannál szül.

Most váltottam megint vonalzót, mert ez olyan szép :)

Klári

Kép
claracroft
 
 


Sziasztok lányok!

Gabi! Majd írj nekem kicsit részletesebben mi volt a kórházban!:)
A csajok még mindig tündériek!! :)

És persze üdv. a többieknek is,már nagyon régen voltam nálatok... :oops:
Vendég
 


Sziasztok!
Gabicika:A képen látom,hogy eljutottál fodrászhoz? :D Nagyon-nagyon jó lett.Azt hittem a rövid,az olyan fiús lett volna,de látom,hogy "csak" vállig érő.Megnyugodtam.Ez viszont nagyon szuper lett!!!!!!!!!!!
Ádi jól van?
6 hetesre eljutottam kedden,a 10. héten :oops: HNát,ha már több a gyerek a családban,akkor bizony ők szabják meg a napirendedet. :lol: De minden rendben,dokink megint hozta a formáját.Szuper volt. :lol:
Most ennyi,ma ebéd után hozom haza Nudlikámat az oviból,és még sok a dolgom. :lol:
Jó hétvégét mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!

Claracrofttól, és azoktól kérnék infót, akik Timmermannhoz járnak. Én az ogyeiben találkoztam vele, igaz még csak 1* , de nagyon szimpi. Elképzelhető, h őt választanám ha jön hármaska. :lol:
Te a magánrendelésére jársz? Az oldalát olvastam, de szívesen vennék személyes véleményeket is.
köszönöm :wink:

Az is érdekelne, hogy a kórházban milyen a látogatási rend? Ugye nem jöhet be akárki, akármikor, mint pl. az Istvánban? :roll:
A szülőszobák milyenek? Eda kérhető bármikor?
Vendég
 


[quote="akire79"]S írta:akire79ziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
Januárban fogok szülni a II.sz. Klinikán Dr. Ács Nándornál.
Ismeri valaki?


Szia!
Én csak annyit mondanék róla, hogy voltam a magánrendelésén, azután sürgősen orvost váltottam. Régen csodáltam és mindenkinek ajánlottam, de már nem olyan, mint 10 éve volt.

Kép
manguszta
 
 


Sziasztok!

Gabi.. áhh.. neeemmm,nem voltam fodrásznál,nem tudom rávenni magam a vágatásra mégsem :D
Ez egy tavaly őszi kép rólam,akkor még csak ekkora volt. Most meg roham tempóban nő :)

Ádi kezd "jobban" lenni.. de messze van még az ügy vége.. sajnos :( remélem elérem a célomat... !

Holnap után megyek uh-ra.. már nagyon várom! :) Utána majd írok,mi volt..
Puszi
Vendég
 


ok gabi,várom,és remélem minden rendben a picivel :D
Vendég
 


Így viszont szinte biztos, hogy jövőre nem fogadok szülésznőt, mert mindegyik fiatal lesz és tapasztalatlan (tényleg nagyon fialatok!!!, legalább 10-12 évvel fiatalabbak nálam), mindegy melyiket kapom. Margit mondta, hogy a telefonszáma élni fog, hívjam fel, ha aktuális, és ha megengedik neki, hogy levezesse a szülésemet, akkor szívesen megteszi.
Ennyit a témáról![/quote]

A Dömötör Margitról van szó??? Ugye nem!!! Ő volt a szülésznőm, őt akartam majd másodszor is, egy tünemény... Ő volt a vezető, most a patológián lesz???
Bocsi a beleszólásért
fnora82
 
 


Sziasztok!
Búcsúzni jöttem,ide már nem írok.Legalábbis egy ideig. :D Ha jön a 3. baba,mindenképpen ismét ezt a kórházat választom,és a Demendi dokit.
Üdv.:Gabi :)
Vendég
 


[quote="jkriszta"]S írta:jkrisztaziasztok!

Claracrofttól, és azoktól kérnék infót, akik Timmermannhoz járnak. Én az ogyeiben találkoztam vele, igaz még csak 1* , de nagyon szimpi. Elképzelhető, h őt választanám ha jön hármaska. :lol:
Te a magánrendelésére jársz? Az oldalát olvastam, de szívesen vennék személyes véleményeket is.
köszönöm :wink:

Az is érdekelne, hogy a kórházban milyen a látogatási rend? Ugye nem jöhet be akárki, akármikor, mint pl. az Istvánban? :roll:
A szülőszobák milyenek? Eda kérhető bármikor?


Szia!

Én nagyon szeretem, szerintem rendes pasi :) Én 2007-ben voltam nála először, bár akkor még nem terveztünk babát a férjemmel, de már akkor nagyon jó fejnek találtam. Én is mentem OGYEI-be, az ő ajánlására. Pontos tematikát ad a terhesség során elvégzendő vizsgálatokról, hétre lebontva, be is tartja.

A terhesgondozás 6000 Ft. Nem mond árat a szülésre, nekem annyit mondott, hogy ennek nincs szabott ára, és hogy ő mindenképp megtesz minden tőle tellhetőt.

Nem vállalja agyon magát, ha jól tudom, egy hónapra 10 szülést vállal, nem csinálja azt, hogy ááááá... szűkös, de még te is beleférsz, így érdemes minél hamarabb felkérni.

Van saját UH gépe, igaz, nem túl jó felbontású, de minden egyes alkalommal megnézi a babát vele, él, mozog, szabályosan ver a szíve. A magánrendelője nagyon szuper.

A kórház dolgaiban sajnos nem tudok nyilatkozni tapasztalat teljes hiányában.

Klári

Kép
claracroft
 
 


Köszönöm szépen az infókat claracroft! :wink:

A 2. találkozásunk már fesztelenebb volt az elsőnél, volt Uh is, igaz nagyon nyengécske a gép, alig találta meg a petezsákocskámat. :lol:

Akkor legközelebb meg is kérdezem, elvállna-e minket is.....még időben leszek :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Most akadtam erre a honlapra, hátha itt valaki tud segíteni. Vár rám egy laparoszkópiás műtét a klinikán. Jó ideje próbálkozunk már és mivel nem sikerül összehoznunk a babát ez lesz a következő lépés, hogy kiderüljön van-e valami probléma velem.
Persze az orvos elmondta, hogyan lesz de néhány infót szívesen vennék azoktól, akik már túlvannak ezen. Mégis mire számítsak úgy általánosságban ill. műtét előtt-után, mit érdemes vinni a kórházba és mit nem, hány napot kell még utána otthon pihengetni, stb...

Előre is köszönöm ha megosztjátok velem ezen "élményeiteket" akár privát üziben is,
Bubu
Vendég
 


Nincs mit :) És gratulálok a hármaskához. 8)

Klári

Kép
claracroft
 
 


[quote="manguszta"] írta:manguszta
[quote="akire79"]S írta:akire79ziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
Januárban fogok szülni a II.sz. Klinikán Dr. Ács Nándornál.
Ismeri valaki?


Szia!
Én csak annyit mondanék róla, hogy voltam a magánrendelésén, azután sürgősen orvost váltottam. Régen csodáltam és mindenkinek ajánlottam, de már nem olyan, mint 10 éve volt.


Sziasztok!
Ács Nándor "védelmében" szeretnék egy pár sort írni, bár igaz, hogy mindenkinek mások az elvárásai egy orvossal kapcsolatban.
Én 3 évig nem estem teherbe, Ő kezdett vizsgálni, hogy miért. Az első inszeminációtól terhes lettem. Jártam hozzá a magánrendelésére, a kórházba is vizsgálatokra, és velem teljesen korrekt volt végig, mindig elmondott mindent, és bármikor bármilyen hülye kérdéssel felhívhattam, mindig készséges volt. Sajnos a szülésemről Ő, és a választott szülésznőm is lemaradt, mert annyira gyorsan kellett császározni, és Ő éppen mást műtött.
Nem pénzéhes,és szerintem profi. Tehát én teljesen elégedett vagyok Vele, és ha lesz még babám, akkor is hozzá fogok járni, mert nekem nagyon megnyugtató volt a profizmusa.
katka.hu
 
 


Ugyanezzel a problémával fordultam hozzá. Nos nekem csak az volt a gondom vele, hogy engem egyáltalán nem vizsgált meg kolposzkóppal. A profizmusához nem fér szemernyi kétség sem (10 évvel ezelőtt jártam hozzá és készséges volt és abszolút klassz orvos, nyilván a tudása nemhogy megmaradt, de még gyarapította is). Az számomra nem elég megnyugtató, hogy lát-e bennem megfelelő mértékű kihívást és akkor veti latba minden tudását. Persze, az orvosnak is joga van megválogatnia a pácienseit :) És ha ő kihívásorientált, akkor mit akarom én feltartani őt az aprócseprő, csak 2 éve nem jön össze a baba témámmal.

Inkább kerestem másik orvost, aki 1) meg is vizsgált 2) kiderítette, hogy van egy műtenivaló elváltozásom 3) azóta is hozzá járok és teljesen meg vagyok elégedve...

Kép
manguszta
 
 


Sziasztok!

Ugyan terhességem alatt csak olvasgattam ezt a fórumot, de mivel múlt hét hétfőn megszületett a kislányom szeretném veletek megosztani élményeimet.
10.05-én reggel 8-kor elment a nyákdugóm itt beszéltük a szülésznőmmel Szilassy Mónival, hogy ha jönnek a fájások beszélünk, de 12-ig azt hittem ezek még csak jóslófájások, mivel nagyon gyengék voltak. Délután 2 körül éreztem, hogy ez már valami más lesz, erősödtek és ciklikussá váltak. Ekkor döntöttünk úgy Mónival, hogy irány a kórház inkább nézzenek meg, minthogy otthon induljon be a szülés. Fél 6-ra be is értünk, ekkor már 2 ujjnyira nyitva voltam, hívták a doktoromat, és a szülésznőt is, hogy itt ma szülés lesz! Fél 8-kor burkotrepesztettünk, és végül 21:04-kor megszületett kislányunk Lina!
A Doktorom Timmermann Gábor volt, hozzá jártam mióta kiderült, hogy babát várok. Eddig is mérhetetlenül elégedett voltam vele, de szülés bizonyította csak be igazán, hogy jól választottam! Végig nagyon emberséges volt, bíztatott, mindig elmondta, mit és hogyan kellene csinálnom, hogy haladjunk és nekem és a babónak is a lehető legrövidebb úton segítsen! A szülésznőm pedig nem hagyott lustálkodni, mindig rámszólt, ha még bírni kellett, nem engedte, hogy feladjam, vagy hamarabb leálljak a tolószakaszban. A doktor úr volt a "kedvesebb" a szülésznőm pedig az "erélyesebb" típus, de így együtt segítettek, hogy ilyen hamar meglett a kislányunk! Csak jót tudok róluk mondani, bármikor újra szülnék náluk, velük!
A kórházban töltött napokról is csak jót tudok mondani, habár az utolsó napon full house volt, de még így is akadt ránk idő.
Csecsemősöktől Ica nénit emelném ki, aki hozzá kerül áldani fogja! Összességében szuper doki, szülésznő és kórház!
zskriszta
 
 


Jó reggelt!

Kedves Kriszta: Örülök, hogy ilyen jól alakult minden, és hogy megerősítetted a dokiba vetett bizalmamat. :P

Megkérdezhetem, szülésfelkészítőre jártál? Anélkül is minden flottul mehet, mert hogy én nem tudok járni, dolgozom? :?

Klári

Kép
claracroft
 
 


Sziasztok!

Én is a SoteII-n fogok szülni decemberben a két ünnep között :) De csak most találtam meg ezt a topikot :oops: A dokim nekem is Timmermann Gábor, tegnap voltam nála és ajánlott nekem egy szülésznőt akivel szeret együtt dolgozni, a neve Szilassy Mónika. Valaki ismeri vagy van róla vmi tapasztalat???

Kép
Kép
bogaracska
 
 


Sziasztok!

Kedves claracroft: én jártam párszor előkészítőre, de ha pl. lesz szülésznőd, akkor ő mindent meg fog mutatni legalábbis a szülőszobán, mert az azért jó látni előre, hogy fel tudj készülni!
Mi egyébként a szülési fájdalomcsillapításon, a szülőszobalátogatáson és a baba első napjain voltunk +1 amire már nem emlékszem!

Bogaracska: olvasd el amit írtam, nálam is ők voltak a team-ben és maximálisan meg voltam velük elégedve!
Ha kérdés van írj! :-)
zskriszta
 
 


Bogaracska, csak kettő darab hozzászólással scroll-ozz feljebb! :lol:

Kép
manguszta
 
 


Köszi a választ, Kriszta :)

Nem lesz fogadott szülésznőm. A szülőszoba látogatásra majd én is szeretnék menni, bogaracskát kértem meg, hogy iratkozzon fel a nevemben. A baba első napjaira és ápolási ismeretek elsajátítására én is szeretnék még ezen kívül eljutni, remélem sikerül. :)

Klári

Kép
claracroft
 
 


Jaj, kicsit figyelmetlen voltam, de mostmár látom a választ kérdésemre, és igazán megnyugtató :lol:
zskriszta- az hogy erélyes az mit jelent? Bár nekem csak jól jön ha vki majd gatyába ráz :lol:

Kép
Kép
bogaracska
 
 


bogaracska- annyi, hogy nem hagyja, hogy feladd, bíztat, mindig adja az instrukcókat úgy keményen, nem babusgatva, de szerintem ott igenis erre van szükség, mert ha csak úgy kérlelt volna nem biztos, hogy ennyire csináltam is volna amit mondott. Azért ne úgy képzeld el, hogy kiabál, vagy ilyesmi, de odaszól rendesen!
Babusgatónak ott lesz úgyis a doktor Úr, ő inkább megsimogatja az arcodat, vagy megszorítja a kezedet közben!
zskriszta
 
 


Sziasztok!

Én is csatlakoznék hozzátok! Áprilisban (még kicsit odébb van :) ) fogok szülni a SOTE II-n, és nekem is a Timmermann a doki, ahogy láttam itt elég sok kismaminak is! :)
Remélem addig elég sok infot be tudok innen szerezni, már probáltam kb. 15 oldalt visszaolvasni! :)

Szép estét!

Kép

Kép
csnixi
 
 


Sziasztok, úgy tűnik, csak Timmermannos kismamák maradtunk a topikban! :-)

Bogaracska, úgy látom egyszerre szülünk, én december 28-ra vagyok kiírva. Bár titkon remélem, hogy inkább 2010 lesz a szülésből.

Én egy-két szülésfelkészítőre eljutottam, a múltkori, a fájdalomcsillapításról például nagyon tetszett, szerintem korrekt volt a tájékoztatás, amit kaptunk.
eolga
 
 


....
Vendég
 


Üdvözlök mindenkit! Jövő júniusban fogom szülni második babámat ha minden jól megy. Az előző kórházba, ahol szültem sajnos nem mehetek, úgyhogy más kórház után kell néznem. A II. klinika szimpatikus az eddig elolvasottak alapján, de maradtak kérdéseim.

Vidéki lévén első és legfontosabb kérdésem, hogy ellátnak-e mindenkit, vagy csak a körzetükbe tartozókat (az előző kórházba azért nem tudok visszamenni, mert már csak a kerületieket látják el)
Másodszor pedig a várakozási idő... nem tudom, hogy válasszak-e magánorvost, először talán szeretném megismerni, és utána dönteni. De fogalmam sincs, mennyit kell várni egy alkalommal a rendelőben.
Ha mégis magánorvos mellett döntenék, akkor pedig a piszkos anyagiak: Ötletem sincs, hogy mennyit kérhetnek manapság nagyságrendileg a magánrendelésért. Sajnos a költségvetésünkbe akkor bele kell kalkulálni ezt a kiadást is.

Ha tudtok nekem segíteni, megköszönném!
hessa
 
 


Szia!

Körzetileg én a Bajcsyhoz tartozom, mégis fogadtak itt, bár lehet, hogy a dokim miatt, hiszen az már az elejétől megvolt.

Csak a sajátomról tudok nyilatkozni, Ő 6000Ft-ot kér alkalmanként a magánrendelőjében terhesgondozáskor.

Klári

Kép
claracroft
 
 


Szia!

Én csak a legjobbakat tudom mondani a II-es klinikáról... na jó, van egykét orvos, akinek nem jön be a stílusa, de kizárólag emberileg. Szakmailag mindenki tuti.
Én 8000-et fizetek egy magánrendelésért, de más SOTE II-es dokiknál (na jó, azok már a nagy nevek) lehet 10 is a tarifa.
Az ambulancián úgy tudom, hogy fogadnak mindenkit, de ha gondolod, hívd fel a kórházat, vagy az ambulanciát, vagy a betegfelvételt kérd, és tudakold meg. Az ambulancián viszont lutri, hogy kit fogsz ki, mármint, ha éppen nem az az orvos rendel, aki neked nagyon bejönne, nincs vele esélyed találkozni.
Szerintem olvasgass a topicokban, kérdezz bátran, aztán menj el egy-egy magánrendelésre. Ha már magánban is kezel az orvosod, akkor gond nélkül felvesznek műtét vagy terhesgondozás esetén.
Ott időpontra kell menni, de mindig mindenhol előfordulhat csúszás. Én van, hogy félórát is várok, de cserébe a doki nem dob ki egy kérdés után.

Kép
manguszta
 
 


Sziasztok!

Nézegettem a kórházas topikokat és örömmel látom, hogy van SOTE II-es is. :D
Én is itt fogok szülni, március 20. körül. Már a 6. héttől SOTE-s dokim van, Dr. Tóth Péter. Nagyon kedves, alapos és szakmailag is meg vagyok vele elégedve. Esetleg valaki ismeri?

Kép
Kép
ginnie
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?