Új privát üzeneted érkezett!

Hurki!Kép
Kicsit ijesztő volt olvasni a szülésedet. Még jó hogy a csipeszt érezted meg és nem vágás közben derült ki, hogy valami nem stimmel. Na de a vége a lényeg, örülök, hogy jól vagytok és "Kis"balázs olyan jó baba, hogy már netezni is enged.KépKépKép

Marcsi!Kép
Ha a nevemre kattintasz előjön a profil és ott a saját weboldalra kattintva megtalálod a nyaralásos képeket.
Már nem krahácsolok, szervezkedem babalátogatás ügyben (csakhát tudod hogy mennek nálunk a dolgok Kép, de megyek!!!)

Cat!Kép
Te is "szaladgálj" még vagy 10 hétig a jó kis varrásoddal.Kép Mekkora már a pocid? Szeretnélek látni! Magadról nincs kép?

Pusz, Edi
edi
 
 


Haho Lanyok!Kép

Elkepedve lattam, hogy van belolem meg egy peldanyKép

Ezt a storyt hallgassatok meg:
Az en kisfiam eddig ehezett...Tegnap mar elkeseredesunkben elkezdtunk uvegbol lefejt tejet adni neki es kiderult, hogy 10-15ml-eket szopott szegenykem 20 perc alatt.A mellembol sem lehetett tobb.Na, tegnap d.u ota uvegbol kapja, most jarunk a 60ml-nel/etetes es mostmar alszik.Minden kaja utan.Mit allhatott ki a gyermek 3-4 napig,kepzeljetek... Csoda, hogy etvagyam sem volt, egesz aldott nap visitott es sirt?!Hiaba mondtam a doki neninek, azt mondta kitartas meg turelem, az en ujszulottem meg volt, hogy 14 orat nem aludt!Mi meg probaltuk tartani a 2 orat etetesek kozott hogy ne fajjon a hasa.Persze, hogy el sem aludt.Most mar bofizni is tud, hat eddig nem volt mit szegenynek.

Remelem kiderult az oka a sok bajunknak, lassan egyre tobbet fog enni a doki szerint es pihenni, ahogy illik egy 10 napos babahoz. Kicsit faraszto az allando fejes,hutes,melegites, de lassan hatha megerosodik annyira, hogy mellbol is fog szivni.Nagyon boldog vagyok, ilyen meg nalunk nem volt, mar masodjara alszik ma es ejjel is jol aludt!!!

Gondolhatjatok milyen volt a kedvem egy FOLYAMATOSAN uvolto csecsemo mellett.Nem aludtam, nem ettem. A szivem szakadt meg, olyan kis gyonyoru es annyit kinlodott!Huh...

Majd teszek fel ujabb kepeket, addig is a NAGYBalazs kepeit nem kaptam meg sem HurkitolKép sem EditolKép!

Meg igyekszem jonni, ha ilyen a gyermekagy, mint ma, akkor nem lesz gond...
szoszi
szoszi
 
 


Szöszi! Én igény szerint szoptatok, anyu és tesom ezen ki is van akadva, ök is azt mondják mikor pihen a gyomra. Én nem kértem véleményt, igy is gond volt hogy nem hizott eleget, örültem ha kért enni,a másik meg hogy ha sirt és követelte a cicit nem hagytam szenvedni. Széklet nekünk 3-4x van naponta. Én ha nagy a meleg adok pár korty vizet Orsinak.

Leone! Gyönyörü hölgy lett Danából, gratulálok!! És milyen szépen mosolyog. A tornáztatón megfogja már a játékokat v. csak nézi még?
Szerintem jobb igy a táblázat. Orsinak is folyt régebben az orra 3 hétig, mi a porszivósat szájjal szivtuk meg, szépen tisztult de gyakran kellett ezt ismételni. Vittük is magunkkal mindenhova az orrszivót is. Ja és jobbulást!

Gitta! Nekem pl. semmi tünete nem volt hogy babát várok, se hányinger, se cicifeszülés se semmi. Ezeket felesleges folyton lesned meg számolni mikor érezted utoljára és megijedni.
Pihenj sokat. Miért irtad hogy Hévizen radioaktiv a viz, erröl még nem is hallottam, ez komoly?

Hóvirág! Én gyakran beleteszem a medencébe Orsit igy elviselhetö a kánikula. Nappal csak pelusban altatom éjjel mert akkor jön be hüvösebb levegö is egy bodyban.

Edi! látom nektek is szuper lehetett a nyaralás. Bükfürdö tetszik, hol szálltatok meg, milyen hotel, van weboldala? Jövöre oda mennénk Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 

 
 

SzösziKép
Rettenetesen sajnálom, hogy milyen tortúrán mentetek keresztül. De a lényeg, hogy vége a rémálomnak, és már nem éhezik KisBalázs.Kép Ilyenkor elgondolkodik az ember, hogy mégis csak néha hasznos a mérlegelés.

EdiKép
Estére teszek fel képet magamról, mert át kell méreteznem még.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Cat! hasznos, de nem olyankor mint nálunk, hogy folyt a tejcsi kifele Orsi szájábol és nem kellett neki. Ezt meg nem fogták fel a rendelöben és mérni kellett, meg engem idegelni. Nem véletlen hogy nem engedem mindig megmérni azóta ott.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Leone,
csak zugolvasóként meg-megnézem Danádat. Jól látom, hogy fekete szeme van? Az én Danámnak is.
(A profilomban a nagyobbik Kép )
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Helló mamik Kép
Képzeljétek valószínűleg Levente folyamatosan forgolódik a pocimban. Szerintem már 2szer váltott ma pozíciót. A pocim ilyenkor úgy néz ki, mintha jobbra elnyomták volna az egészet. Kép Nagyon vicces!!!

Ami annyira nem jó, hogy tegnap ugyancsak Levente megtaláltam a méhem legalsó pontják a kis lábával, és folyamatosan azon szteppelt este... ez egy elég kellemetlen érzés.

Egy kérdésem lenne. Nektek is szokott fájni a tüdőtök alatt? Gondolom valamelyik manó nyomja, és ez okoz ilyet, de nem vagyok benne biztos, hogy attól van. Ilyenkor kiegyenesedni is nehezemre esik, mert kifejezetten erősen fáj.

Szöszi Kép
Sajnálattal olvastam, hogy milyen kínokat éltetek át. Remélem, most már minden rendben lesz, és nyugodtabban fognak telni a napjaitok.

Ezen a mérleg kérdésen én is elgonondolkoztam. Bár, én már korábban is eldöntöttem, hogy lesz mérlegünk, de csak hetente gondoltam mérni őket... lehet, hogy az első egy hétben minden evés után méreckedés lesz Kép

Nagyon-nagyon tetszik ez az idő!!!! Kép Szerencsére a kedvem is a régi, félelmek száműzve!!

puszi mindenkinek

Orsi + 2 Kismaczkó
22+5

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Szöszi! Kép
Cumisüvegből szopizza az anyatejet Balázskád? Csak nagyon halkan, súgva megkérdezem, hogy szoptatod előtte? Nem akarlak ijesztgetni, komolyan nem, de lehetséges, hogy annyira megszokja a cumisüveget, hogy nem akar majd szopni. Mert a cumisüvegből könnyebben jön a tejcsi, meg nem is ugyanaz a technikája: cumisnál hátrahúzza a nyelvét, cicizésnél pedig a bimbó alatt kell legyen. Ezt nekem a védőnőm is mondta, meg több helyen is hallottam. Ha pedig lefejed és üvegből adod, hamarabb el fog apadni a tejcsi, mert a fejés nem stimulálja annyira mint a szopizás. Ne vedd biztosnak amit írok, nézz utána, gondold át, de nem szeretném, ha az lenne, hogy senki nem szólt és ha én ezt tudtam volna...
Nem irigyellek a sok bömbölésért, biztos, hogy kell neki a pótlás, de lehet, hogy én másképp adnám: minden 2 órában mellre tenném, szopizzon amit bír, háth erősödik és egyre jobban szopik majd, ha evett, akkor kínálnám meg, de én kiskanálből vagy pohárból itatnám. Kicsit macerásabb, de én így próbálnám.
Dana sem szopizott az elején, bár ő nem éhezett, erőltettük ugyanis. Ő sem volt elég erős, vagy csak nem vette észre hogy megszületett Kép (császáros babánál előfordulhat) de amkor szopizott csak 5-6-ot szívott max, aztán bealudt. Először kapott ő is anyatejpótlást, mert nem volt elég türelmes a csecsemősnővér, én meg kis bimbó voltam, hagytam, meg műtét utáni 24 órában megmozdulni se nagyon lehetett. Ekkor lakott először jól, aludt is utána egyhuztomban 6 órát. én meg már aggódtam, hogy mi van. De aztán megint ugyanúgy elaludt rögtön az evés elején, majd rendes csecsemősök segítettek, (igaz már sírtam is amikor végre odafigyeltek, hogy valami nincs rendben). Szóval Dana mindig elaludt, ébresztgetni kellett, nekem nem sikerült, de a csecsemősöknek sem, pedig csipkedték, nyomkodték a kezét, lábát, vállát, dörzsölték a buksiját. Először sajnáltam, de mikor láttam, hogy rá sem hederít, alszik nyugodtan tovább gondoltam, hogy nem zavarja. Kép Egy nővér amikor nem boldogult hogy ébren tartsa szopizás közben, kérte, hogy fejjem le, és egy cumisüvegből, amin nem volt cumi megitatta, mintha pohárből inna. Dana meg is itta mindet, nagyon ügesen isznak pohárból! Aztán egy csecsemős megtanított függőlegesen szoptatni, egyenes derékkal ülsz, függőlegesen kell tartani a babát, hogy pont a mellbimbódnál legyen a szája, egyik kezeddel a popsiját szorítod magadhoz, másikkal a nyakánál tartod (mint mikor felveszed és a mellkasodhoz szorítod) és közben a nyakánál kicsit "ráztam", inkább ingattam a fejét. Ez volt az egyetlen amivel szopizásra lehetett bírni, ezt minden alkalommal min. 40 percen keresztül, 3 óránként, ha nem ébred 3 óra múlva, akkor pelenkázással ébresztettem. Nagyon fárasztó volt ebben a tartásban szoptatni, de féltem, ha nem eszik eleget akkor besárgul és nem engednek haza. Itthon már hagytam hogy a saját tempójában egyen, volt hogy 1,5 órát is csüngött rajtam, de megtanult enni.
Olyannyira, hogy május 13-án 4900 g-ot mértek, május 23-án, pedig 5550-et!!! 10 nap alatt 650 g gyarapodás! Mi lesz velem, ha ez így megy tovább! Már így is érzem a súlykülönbséget. Látszik is, hogy kerekedik kifelé és növeszti a hurkákat. Pedig azt mondják, hogy anyatejes babát nem lehet túletetni.
Na, jó hosszú lettem!!!

Zsuzsó!Kép
Sötétkék szeme volt Danának, de világosodik kifelé. Itt több képet is láthatsz róla, egy közelin jól látszik a világoskék szeme is: www.szamitogephaz.hu/dana

Egcsi!Kép
Megy a drukk, tessék mostmár naponta bejelentkezni, így is izgulok!!!

Puszi, Leone

KépKép
leone
 
 


Leone Kép
Olyan aranyos a kescsaj Kép Ilyenkor amikor megnézem a fotókat, annyira várom hogy a sajátomat ölelhesem már magamhoz. Elöntenek az érzelmek Kép

Egcsi Kép Hajrá-hurrá, azért szólj a kislegénynek várja meg apát!

Képzeljétek jövő héten már megyek első NST-re. Annyira hihetetlen. Örülök neki nagyon, de nem tudom elhinni, hogy így eltelt az idő Kép

Edit

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


En is mindig azt mondtam, hogy nem fogom merni mennyit eszik.Ha alszik es jol van akkor en is csak hetente egyszer fogom ezutan is. Az eveseket a mi merlegunkkel ugysem lehet merni, szerintem csak a digit alkalmas ra.

LeoneKép
Szopizni fog cicibol es kapni a potlast (de csak 1-2 nap mulva, ha helyrejott), es egyre tobb evest kivaltani szopival.Most 4-kor pl cicit kapott, legfeljebb hamarabb ebred majd.Ha mukodik, akkor utana meg egy cumi helyett cici es igy tovabb.Nem akarok lemondani a szoptatasrol!!! Ez csak ideiglenes megoldas par napra, mig a kibojtolt 3 nap legyenguleset behozzuk, nem marad igy a dolog.Emlekeztetoul ezert volt mar ma is 1x cici. Csak igy jottunk ra, hogy ez a baj...
szoszi
szoszi
 
 


Cat!Kép
Jöttem, hogy letoljalak! Nem is írtad, hogy mi van Lujzával! Ok, hogy még korai, meg esetleg ő MÉG nem akar ide jönni, de azért gondolhatnál ránk szegény anyukákra, akiknek kevés az idejük hogy a régi topikot is olvassák!!! Mi is szeretnénk drukkolni neki(k)!!! Kép Végre!!! KépKépKépKépKép Még jó, hogy véletlen bekukkantottam oda is! Kép
Jaj de örülök!!!! Kép

Most látom csak: Orsi és Reditke dettó!

Reditke!Kép
Azért köszönöm a bókot!Kép Hidd el, nagyon hamar elrepül az a pár hét! Amikor meg megszületik a kismanó még jobban felgyorsul az idő!
Nálatok már a 32. héten is van NST?

Orsi!Kép
Nosztalgiával olvastam, hogy Levi hogy forgolódik. Olyan jó volt azt érezni, én még a szülés után is arra keltem néha, hogy várom, hogy mozogjon a pocimban. Kép Olyan hamar elröppent az az idő!!! (Na nem mintha most nem lenne jó!Kép)

Leone

KépKép
leone
 
 


Szöszi!Kép
Ok, ügyes vagy, megnyugodtam. Kép Még egyszer bocs, hogy beledumáltam.

Leone

KépKép
leone
 
 


Szöszi!Kép

Oké hogy kicsinek a legaranyosabbak, de nem túlzás szegény Balázst annyira visszatartani a növekedésben, hogy enni se adsz neki?!Kép
Drukkolok, hogy megtanuljon szopizni, mert az állandó fejés nagyon strapás és fárasztó.Kép És sajnos nálam bejött amit Leone írt, csak fejéssel hamar elapadt a tejcsi.
Gyakoroljatok és ügyesedjetek!!!KépKépKép
NAGYBalázs képeit átküldtem egyenként, hátha így nem dobja vissza.

Puszi, Edi
edi
 
 


LeoneKép
Szánom-bánom bűnömet, de azért nem szóltam itt, mert nem akartam Lujzától elvenni a dícsőséget, ahogy bejelenti a nagy hírt. Szegény Ő még biztos babonából nem mer bejelentkezni, és ez érthető is.

Dana nagyon édes kiscsaj, és csudaszép !Kép

EditKép
Hú már be vagyok tojva, mert mindig rajtad látom, hogy megy az idő!

KarmenKép
Most akkor legyen mérleg a gyerkőcök mellé vagy ne legyen ? Ha legyen akkor milyen legyen ?

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Leone,
valóban Kép
zs
zsuzso
 
 


Ja,
Lányok,
tud valaki segíteni, hogy a prolaktin szint, hogy változik a ciklus során? Esetleg konkrét értékekkel. Egy barátnőmnek kellene.
Köszi,
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Cat! szerintem jo a mérleg ha...
1. a baba folyton enni akar
2. nincs lefejni való tejcsi mert mindent megiszik

Nekem sok tejem volt (van), potolni is tudtam volna de tudtam nem kell, mert folyt a szájébol ki a tej, nem nyelte, nem kellett neki több. Ebben az esetben szerintem tök felesleges mérni, mert hiába akartam és tudtam nem evett többet.
Amugy most olvastam Leone is hogy járt, na nekünk is ez volt, bealudt nem lehetett felkölteni. Védönö megprobálta 12 órán át, mondta ilyen baba, De ezt a gyerekorvos meg az ottani védönö már nem fogadta el, mérjem és egyen többet. Nekem nagy tanulság lett, hogy hiába volt a sok idegeskedés (sirás) mert Orsi is egészséges, kerek mégha sulyban kevesebb mint az átlag.
Mérleg. A digitális kényelmesebb az analog pontosabb ( és olcsobb).

Na ilyen egy "sovány" baba Kép

Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Zsuzsó Kép
A prolaktin viszonylag állandó a ciklus során, az nem ingadozik a ciklus során, mint pl. a progeszteron.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


ja elirtam 5-6 orákat aludt a védönö 1 orán át probálkozott az ébresztéssel, nem 12-t! :-o

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok,
villámgyorsan felnyomom a címet amit Párocskam a mintaapuka csinált Balász Hugóról.
Felhívom szíves figylemeteket a horror részre a "születés pillanatai" könyvtárban (csak 18 éven felülieknek Kép)Aki nem bírja ne nézze Kép

http://robi.csajozas.hu

Szöszi, Balázs szép baba nagyon, kis cukihusi! Kép
Gitta, gratulálok, ne idegeskedj azzal kizárólag csak árthatsz. Bízz benne, hogy veletek akar maradni, szedd a bogyókat pihizz sokat, és csak szépre jóra gondolj (tudom nehéz).
Még pocisok, gondoltam Rátok biztos nehéz volt ebben a rekkenő hőségben, de végre hűvösebb van, kívánom hogy így maradjon és még kibírjátok a heteiteket.
Leone: "biztos 9 hónapig hordtam??", igen, tényleg napra pontosan 40 hétig, apuci is én is nagyok vagyunk, honnan örökölt volna nyüzüge géneket Kép.
És én olyan büszke vagyok rá, és olyan elfogult és BalázHugónak nincs porcikája amitől ne tudnék elolvadni vagy akár órákig áradozni.
Cat a titkos ügynök és hasonló nevettetős dolgok előtt figyelmeztetést kérek, még fáj a nevetés.Kép
Marcsi nagyon köszönöm a szopitanácsaidat, tényleg rengeteget segítettél.

Még összevissza eszünk-alszunk, általában 15-20 perc alatt bezabbant és simán alszik magától 3-3,5 órát. Tudok fejni is, de összevissza működünk nagyon, remélem Marcsi mai jótanácsa nyugisabb éjszakát hoz nekünk.
Még fáj a pocakom, főleg az oldalra fordulásnál, felkelésnél, és olyan fura hogy a feszes görögdinnyém helyett egy plötty van ami amorful ringatózik Kép
Oyna egy mintapaucink van, ezen a héten is szabin van és segít mindenben és fürdeti a kicsikénket mert én még nem tudok hajolgatni vele a kiskád fölé, hamar leamortizálódok sajna, de napról napra könnyebben mozgok többet bírok.

Most robogok előkészülni fürdetéshez
Puszkamuszka HUrki
hurki
 
 


HurkiKép
Megnéztem az elbumotokat és Csodás BalázskaKépKépGratulálokKépKép Reméljük mielöbb sikerül kialakitanotok a magatok napirendjétKép
EdiKép
Tündériek a fotóitokKépNagyon kis huncutkák a gyerkőcök és a hely is tetszik ahol nyaraltatokKép Talán valamikor mi is kipróbálnánk. Most azon gondolkodunk, hogy Karácsony elött néhány napra talán lemegyünk Alsópáhokra csak nehéz előre tervezniKép
MarcsikámKép
Gratulálok a "korosodó" LevikéhezKép Nagyon kis ügyike vagy a szoptatás terén isKép
CatKép
Én is várom a fotót RólatokKépLujzának titkon én is gratulálokKép
KarmenKép
Gratulálok, Orsi is nagyon szép kislány és szerintem nagyon formásKép
SzösziKép
Sajnálom a kezdeti nehézségeket és remélem mielöbb rendeződik minden problémátok a szopikázással kapcsolatosan isKép

Méréssel kapcsolatban:
Nekem digitális mérlegem van otthon és egy héten egyszer mérem. Bőven elég mert a tendenciát igy is le lehet olvasni és sok felesleges köztes idegeskedéstől óvom meg magam. Elég hetente egyszer idegeskedni...Kép

Puszi:Doris
doris
 
 


Sziiiiiiasztok!!!

Szöszi, Hurki
Óriási gratula újdonsült anyukáinknakKép!!!!!

SzösziKép
Balázs gyönyörű!!!!. Nagyon szép a bőre és mintha 9 hónapon keresztül csak napozott volnaKép Megviselt a nemtudommiértsíragyerekem, lesz ez még így se!
Én is pont elkezdtem írni a Leone-oz hasonló halkan megsúgni cuccost. Aztán látom, hogy ez csak ideiglenes állapot lesz nálatok és ezt így is tartom jónakKép

HurkiKép
Balázs is nagyon édi! ...milyen jó a link címetekKép Férjurad tartsa meg még sokáig jószokásátKép

EgcsiKép
Húúúha már lassan Te is anyuka leszelKép Nagyon telik az idő!

GittaKép
Én is emlékszem Rád! Nagyon, nagyon, nagyon örülök, hogy végre Te is itt lehetsz, és ne izgulj (bagoly mondja verébnekKép!!!

EdiKép
Csudi jó lehetett ez a babyworld!

KarmenKép
Orsi gyönyörű baba. Eddig nem tudom, mit bénáztam, de most végre sikerült megnéznem a képeket!!! Szóval gyönyörű a csaj! Na meg a mostani kép, hát csudi édes, olyan kis csibészes az arcaKépKépKép

AndyKép
Köszi még egyszer a lehetőséget, nagyon jól éreztük magunkat. Másnap egyébként megnéztük a Bory várat is, nagyon tetszett. Te pedig remélem már az új konyhádban főzöcskézel és lassan összerakjátok ott is a gépet.

LeoneKép
Az orrszívásról mindkettő igaz. Én inkább leszívom, de nem túl erősre állítom a porszívót. A Sterimár pedig nagyon bejött nálunk is. A csajszid nagyon édi a kis malackás szerkójábanKép

HóvirágKép
Altatás: egy body, és egy nagyon vékony pamut lábzsák.

Pusza
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár
 
 


Hurki Kép
Csodás a nagyfiú Kép

Egcsi Kép Hol a mindennpra beígért bejelentkezés?

Leone Kép Nem bók volt, tényleg szép a leányzó.
Nem 32. héten van NST, hanem 35. Jövő hét közepén már azt töltöm. Sterimár ő kicsoda-micsoda?

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Szia Cateye!
Nagyon hálás vagyok amiért megosztottad velem a műtét menetét.Azóta is gondolom rengeteget pihensz,és semmi szexuális élet.A te párod hogyan viseli el?Gondolom nagyon nehéz mindkettőtöknek.De a baba érdekében mindent,ugye?Csak egy férfinél nehezebb.
Még egyszer köszönöm a segítséget,sok sikert a fiúkhoz.
Puszi szöszi a 3-10 hetesből
szöszi
 
 


Szoszi!

Én nem akarok okoskodniKépKép, de:
Érdemes letten szoptatási tanácsadóval is beszélnedKép, ha még nem tetted, néhány dolog fontos lehet, mert azért ki kellene deríteni, mi volt az oka annak, hogy Balázs nem a neki megfelelő mennyiséget szopizta. Az hogy cumisüvegből megy a dolog, nem jelenti azt, hogy a szopival minden OK, mert ahogy Leone is írta a szopizáshoz és a cumisüveg kiürítéséhez alapvetően más technika szükségeltetik a baba részéről:
- nincs-e valamilyen apró anatómia rendellenesség, ami miatt nem tud hatékoynan szopni (pl. lenőtt nyelv)?
- jól veszi-e szájába a mellett, jól állnak az ajkai és a nyelve szopás közben, elég mélyen van-e a mell a szájában?
- elég időt szopizott-e? (Egy pár napos, hetes babának nem kell tudnia 20 perc alatt kiszívnia a mellet és nem kell 2 órákat várni a szopizások között.) Nem lehet, hogy azért maradt éhes, mert nem jutott hozzá a hátsó tejhez, hanem a szopiidő alatt csak a laktózban dús, szomjoltó első tejet tudta csak kiszopizni?
- minden alkalommal minkét mellel megkínáltad, ha az egyiken már elég időt töltött (ő maga engedte el szopizáskor a mellet)?
És te? Pihensz eleget, iszol eleget?
AHol kaphatsz telefonos segítséget:
http://www.lll.hu/telefon.shtml

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok lányok!

Itt vagyok, de nagyon elkeseredtem. Ma megvolt a vérvétel és az UH.
Az UH szerint 5-6 hetes a baba, 7 mm a petezsák.
A vérvétel szerint meg nem emelkedett a B hcg szintem, sőt csökkent. Kép
A doktornő szerint még azért élhet a baba, volt már rá példa... de én nem hiszek ebben... kedden kell mennem kontrollra. Addig nem fogok semmit csinálni. Fekszem és nem idegesítem magam. Próbálom elfogadni, de fáj.
Hát ennyi. Sajnálom, hogy nem tudtam jobb hírekkel jönni. Azt hiszem, a szívem végképp összetört...

Holnap jelentkezem.

Üdv:
Gitta
gitta
 
 


LányokKép
Fent van egy 27 hetes pocakképem a profilban.

Holnap megyünk cukorlélötty ivásra a Schöribe, meg nagyrutinra és genetikai UH-ra. Két napi hideg élelmet viszek, de azért remélem délután be tudok nézni.KépKép

Addig is minden babának gömbölyödést és minden mamának acél idgeket kívánok!Kép

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


BesztiKép,LeoneKép,BogarKép

Orulok, hogy a szoptatasra biztattok.Ugyanis Balazska ma mar uvegbol sem volt hajlando 30-40nel tobbet szivni egyszerre. Szopik szegeny 15-20 percet es utana ha hideg vizzel mosom sem ebred fel.Aztan meg nyugos, nem tud aludni.Es nem tud bofizni sem.
Lesz, ami lesz visszaalltunk a szopira.Ha kell 20 percenkent mellre teszem.Nagyon nehez lesz, de vegigcsinaljuk, remelem csak par nap mig megerosodik es hatekonyabb lesz.De a fejessel tenyleg apadni latszott a tejem maris, ugyhogy szoptatok!
BesztiKép, beletrafaltal, nem tudok enni (gondolom nem csoda mivel a gyerek is nyugtalan, en is es ez ordogi kor, tudod:nem alszol, a gyerek sir, te ideges vagy, o megjobban sir, te is, nem alusztok,stb).De most eroltetjuk ami megy:frissen facsart narancsle, joghurtok,tojas.

Most azt talaltam ki, hogy kiviszem az erkelyre levegozni,hatha egy kis oxigendusabb levego is segit neki.Remelem nem gond, hogy meg csak 10 napos...

Jelentkezem majd, remelem jobb hirekkel:
szoszi
szoszi
 
 


Gitta! Nekem is csoda hogy Orsi megmaradt én sem adtam addig fel amig csak tudtam lehet remény!! Nagyon szoritok, rendben kell legyen minden!!

Cat! Nem semmi a pocakod, nekem szülés elött volt ekkora, már akkor alig vártam kibujjon olyan nehéz volt.

Szoszi! Orsi eleinte másfél oráig evett aztán csak 1 ora szunet volt majd megint. De akkor sem evett annyit mint kellett volna, mert mindig bealudt. Eljott egy szoptatási tanácsado is, segitett, ugyanis senki se mutatta meg pl. hogyan is kell szoptatni, ezzel is volt gond. MOndjuk nem azért nem evett Orsi, de legalább utána már nem üvöltöttem ha a szájába vette a cicit.
Ha jol beoltozteted semmi baja sem lesz az erkelyen, szerintem.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Szoszi!

Akkor különösen nagyon bíztatlak, hogy hívj fel szoptatási tanácsadót!
És a másik: mindent-mindent tegyél félre, semmit nem csinálj (ételt rendeljetek, ha tudok, vagy valaki főzzön rátok, takarítani nem kell), és bújjatok be Balázzsal az ágyba: ha takarót alá bújtok (most hűvösebb van), akkor ruha sem kell nagyon, csak neki pelus, neked fehérnemű (a bőrkontaktus jót tesz a szopiztatási kedvben), és amikor csak kell neki, szopiztass. Arra figyelj, hogy nagyon gyakori szopinál nem kell minden szoptatásnál mellet váltani, hogy biztosan ne csak az elsőtejet kapja meg. Kb. 2-3 órán belül ugyanazt a mellet kapja vissza, és utána cserélj mellet, és annál is így legyen. Ez persze arra vonatkozik, ha magától nem szopizik sokáig, ha magától sokáig szopizik, ő engedi el és mg szopizna, akkor válts mellet és kínáld meg azzal is. Feltétlenül kapjon szopit éjszaka is és ne kínáld mással (tea, víz), csak szopival.
Aludjon, te is pihenj, amikor ő, lazíts, olvasgass és persze egyél és igyál. És ne aggódj, menni fog!KépKépKép
Nem volt sárga? Mert akkor lehet aluszékony...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


REditke!Kép
A Sterimar valami tengerisó oldat, amit a pici babák orrába kell fújni, hogy fellazítsa az anyagot, és akkor könnyebb leszívni.

Próbálgatom is Danának, de nem javul a helyzet, ő meg üvölt Kép így csak ritkán csinálom.
Doris!Kép Hogy van ez a szopási nátha?

Gitta!Kép
Nagyon sajnálom, hogy ilyen szomorú hírt kaptál. De Karmenhez hasonlóan nagyon drukkolok, sok "csoda" előfordult már errefelé! Nem is értem hogy lehet alacsonyabb a normálisnál a HCG szinted, akkor a teszt miért lett kétcsíkos? Ilyen hamar leesene?! Én úgy tudtam, hogy nagyon lassan csökken le, nekem legalábbis volt 3 vetélésem, a dokim is mondta, hogy az elhalt terhesség után akát 1 héttel is lehet pozitívat tesztelni, előfordul, hogy olyan lassan áll vissza a szervezet.

Szöszi!Kép
Csak ügyesen! Bízz az anyai ösztöneidben! Hallgass meg mindenkit, és válaszd azt amit gondolsz! Ha van időd tényleg olvasd el a www.lll.hu -t.
Levegőzés jó ötlet. Nem tudom milyen idő van nálatok, de ha ilyen ramaty mint itt, akkor ötöztesd fel jól és 5-10 percnél többet ne legyetek kint. A párás levegőben úgy hallottam könnyebben megfáznak a babák, és nehogy aztán azért ne tudjon szopizni mert eldugul az orra. (Nem ijesztgetni akarlak, csak jobb az elővigyázatosság.)
Büfizni nem feltétlen kell még ilyen pici babának. Ugyanis ha jól szopizik, akkor nem nyel levegőt. Az később van, amikor már nézeget, mocorog szopizás közben. Ha levegőt nyel és nem büfizi ki fájni fog a pocakja, de akkor úgyis felveszitek és egy idő múlva csak kijön a büfi, tehát észre fogjátok venni, ha büfi-gondja volt.
Az evég is fontos, meg a pihenés, de az nagyon, és az ivás, hogy elég folyadékot fogyassz. A tavaszi topicban most a görögdinnyét favorizálják mint tejserkentőt, a nedvességtartalma miatt. Küldök neked egy mail-t, hogy milyen módszerekkel lehet tejet szaporítani.
Tehát pihenj, fogadd el a segítséget, kérd meg a családot hogy a házimunkát csinálják meg helyetted. Az első 6 hét nemhiába gyermekágyas időszak, (utólag fogod meglátni miért) neked most csak a babára kelljen figyelni. Ha alszim a baba, aludj te is, de legalább feküdj, egyél rendesen, naponta 5x, még ha keveset is, de igyál mindenképpen többet mint eddig.
Lehet, hogy a te vagy a Balázska stílusával van gond a szopizásban, hogy hogy fogod, vagy ő hogy kapja be a bimbót. Ha nem boldogulsz, akkor kérj segítséget szoptatási tanácsadótól, minél hamarabb.

Cat!Kép
Szép a pocakod! Kép

Puszi, Leone

KépKép
leone
 
 


Szoszi! Orsi is csak 30 ml-ket evett ilyen idösen. Engem is a frász kerülgetett mindenki kiidegelt aztán mégis kikerekedett. Nekünk az elsö 6 hét volt ilyen nehéz, utána már nem aludt annyit és jobban is evett. Tényleg a házimunka megvár, mindent tégy félre, csak magatokkal foglalkozz. Ha nem tud böfizni akkor egy kis idöre fektesd vizszintbe utána emeld megint vissza, nekünk legalábbis csak igy sikerült eleinte. De igy is volt hogy 1 óra mulva is ujra volt böfi, Orsinak az ágyat is meg kellett emiatt emelni. Nehezen böfizett, de gyakran és mindig jött is vissza tejcsi elég sok.
Ja és nekem hiába mondták késöbb könnyebb lesz Orsival, ezt akkor én senkinek se hittem el, nem tudtam elképzelni. Nekik lett igazuk.Ja és eéküldöm neked amit a szoptatási tanácsadotól kaptam.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!

Hurki, tényleg gyönyörű a kisfiad! Reméljük hamar beáll valami rendszerre!

Szoszi,
azt hiszem nem tudok újat mondani a lányok után, de a legfontosabb, hogy hívj fel egy szoptatási tanácsadót, ha nem megy!!
Nagyon szorítok, hogy sikerüljön Nektek a szopizás!

Bogár,
végre megjöttetek a nyaralásból. Bocsi, hogy nem válaszoltam, de gondoltam még ráérek.
Kérdezted az éjszakai szopit: nekem nem volt szívem elvenni tőle, pedig a védőnő bíztatott. Amióta elvettem "relatív" átalussza az éjszakát.
Azóta is sokszor felsír. Mostanában a nagy melegbe nagyon rosszul aludt, sokszor nálunk kötött ki (mert ott aludt, csak mi nem nagyon). Ezért is kérdeztem, hogy ki mibe altatja.
Mostanában megint rákapott az esti sírásra, kicsit énekelek neki, lerakom és ordít amíg el nem alszik.

Cat,
nagyon helyes vagy a pocakoddal!!!!

Gitta,
szorítunk Neked nagyon!!

Puszi
Hóvirág
Hovirág
 


Sziasztok!

Gitta!
Ne add fel és ne mondj le róla, beszélj hozzá, szeresd és tényleg ne idegeskedj. Nagyon szorítok.

Orsi!
Dehogy haragszom, örülök, mert ez azt jelenti hogy szép nevet választottunk. És amúgy sincs jogom beleszólni. a levente létezik, van, levitált jelent

Edi, Zsuzsu!
gyertek! Jövő héten?

Hurki!
Örülök hogy segíthettem, de szerénytelenség lenne tanácsnak hívni, inkább 8 hetes tapasztalatnak hívnám.

Szöszi!
szerintem is hívd fel a szoptatási tanácsadót. én az utolsó számot hívtam fel egyszer, és megnyugtatott, bár nem volt ilyen komplikált a helyzet. És egyél, mert ha nem eszel nincs tej. saját tapasztalat. egyszer éjjel leültem enni, mert nem dinnyésedett a mellem még éjszaka sem amikor mindig szokott, hisz egész nap nem ettem.
Amig el nem önt az anyatej nyugodtan szoptass mindkét melledből ha az első kiórült és utána fejjél. én 3 hétig fejtem ami nem túl sok.

Doris!
Köszi, de csak szerencsénk van a szopival. Pl. tesóm még mázlistább. kérdeztem terhesen neki hogy jött össze a szoptatás. válasza: hát a mellemre raktam és szopott. Hogy vannak a gyerkőcök? jobban alszik Geri? Jobb már az idő?

szerintem kölcsönözzetek digitális mérleget (én a mechanikussal nem tudtam mérni, mert evés előtt nagyon ficánkolt, és amikor sikerült -30-at mérni akkor feladtam és kölcsönöztünk egy digitálisat havi 2000-ért). Most 8 hetesen már igencsak leszoktunk arról hogy méricskéljük a megevett mennyiséget. mostmár csak hetente használom szinte, mert a baba nyugodt jól fejlődik, sőt inkább sokat és gyorsan eszik, és kibukja.

Sok szép bébilány van itt akinek levikém udvarolhat (és van mit fogni rajtuk).

Puszi marcsi
marcsiria
 
 


Sziasztok LányokKép
GittaKép
Nem szabad feladni! Nekem a 6.héten egy élő és egy halott magzatot regisztráltak aztán a 7. héten élőnek nyilvánitották Lilluskát is, de felkészitettek, hogy a 12.hétig fel fog szivódni. Nézz be a Profilomban és megláthatod mi lett belőleKépNagyon drukkolok és várom a hireketKép
MarcsikámKép
Köszike, már jobban alszik GergőKépEgyszer még eszik éjszakánként és néhányszor szaladok mert kiesik a cumi a szájából és ilyenkor ordit a kis drágám, no meg kibújt az 5. foga is és gondolom ez is megviseliKép Lilluska tündérlány még mindigKép Szépen át tud már fordulni minden irányban is nincs megállás, mindenhová eljutnak mindkettenKép Gerike már ül a babakocsiban úgy értem felhúzza magát mint a nagyok...végérvényesen nagyfiú lett mert olyan komoly mozdulatokat csinálKép Imádni valóakKép Szeptemberben jó lenne találkozniKép
CatKép
Nagyon helyes vagy a képen és szép kerek a pocakod, ügyesek a kis pocaklakók hogy igy kerekednekKép
SzösziKép
Pihenj amennyit csak tudsz és egyél-igyálKépNincs senki aki segithetne Nektek?

Puszi:Doris
doris
 
 


Sziasztok Csajok!

Hát asszem majdnem 9 hónap után megjönni látszikKép Tök fura, valahogy hozzá lehet szokni, hogy nem jön el minden hónapban a Mikulás. Másrészt meg olyan rossz érzés fogott el, olyan mint régen, hogy na már megint megjött, és megint nem sikerült a baba. Na aztán kis agyammal rájöttem, hogy már ott szuszog a kiscsajszink a szobájábanKépKépKép Már tiszta dilinyós lettem, gondolom a hormonok teszikKép

SzösziKép
Ügyesek lesztekKép Tényleg kérj segítséget. Nekem is nagyon elkelt volna az elején, mert már tiszta depi voltam néha. Azt pedig soha nem felejtem el, hogy 5 és fél órán keresztül negyedórás szünetekkel hogyan kell szoptatni. Asszem tudnék mesélni 1-2 sztorit. Aztán a törpe nem hízott rendesen, védőnő szerint nincs elég tej, én mondom igen, a megevett tejci nagy részét a csajszink kibukja, az egyébként amúgy is kevés szopizott mennyiségből. Most meg csak rá kell nézni és rögtön látod rajta, hogy nem éppen éhezikKép
Kitartás és jókora türelem kell, na meg a sok-sok bíztató tanácsból kiválasztani a számotokra legokosabbat.

GittaKép
Miért érzem azt a soraidból, hogy nem bízol magatokban. Több és mégtöbb +++++ energia kéne. A kistörpid ott van és ott is marad!!!!!!!!!

HóvirágKép
A meleg éjszakákon Eszter is többször felsírt. A nagy melegben pedig éjszaka van, hogy 2x szopik. Én meg már nem tudom hány liter vizet készítsek ki magamnak, és mire ébred én dög fáradtan kászálódom ki a ágyból.

CatKép
Hatalmas görögdinnyét növesztettél márKép Tényleg nekem is ekkora volt a szülés előtt és már alig bírtam vmit csinálni. Lakáskereséssel hogy álltok? Babakelengye? Tök aranyos neveket választottatok. TetszenekKép

DorisKép
Annyira boldog családot látok a képenKép Nagyon jó érzés rátok nézni. Valahogy így teljes a képKép Gratulálok a lurkókhoz!!!

LeoneKép
Most már jobb Dana pocija? Többet tudsz már aludni?
Hogy szörcsög? Náthásan? El van dugulva az orra? Én, ha a Sterimarral sem tudok többet szívni, akkor abbahagyom, mert az már nem az esetleges komolyabb náthától van.

pusza
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár
 
 


Szia Szöszi!

Látom gondjaid vannak a szoptatással. Az István Kórházban van szoptatási ambulancia, ahová bemehettek Balázzsal együtt és segítenek a problémák megoldásában.
http://www.boldogszuletesert.hu/index_rolunk.html?main:/ambulancia.html?
W.Ungváry Renáta vagy Dr. Sarlai Katalin
Tel: 216-0350/1644 mellék
Nem akartam okoskodni, csak sejtem, hogy ez mennyire nehéz helyzet lehet.
Nagyon szurkolok nektek!
Puszi
Barbara
babar
 
 


Marcsi! Nálunk a digitális mérleg 6e lett volna, sikerült egy helyen felkutatni ott meg 4e de azt hónapokkal elöre lefoglalták már, persze mire az embernek kellene az hirtelen szokott lenni. Csak nem értem nálunk miért olyan irreális az ára.

Szoszi! Megkaptad amiket elküldtem? Segitett?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!

hozom a hírt a nyáriból: Egcsi szuloszobán van Kép Kéretik drukkolni! KépKép

Soraya
soraya
 
 


Hü ez tényleg jó hir, megy a nagy drukk!!!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Kármen!
Köszi! Most csak várok, majd lesz valami.

Leone!
Akkor én fogalmaztam félreérthetően. Nem a normálisnál alacsonyabb, hanem nem nőt a szint. A 2. mérésnél már 160.000 kürül kellett volna lennie a B hcg szintnek, ehelyett 9500-at mértek, ami 1000-el alacsonyabb az első mérésnél. Kép

Hóvirág, Marcsi, Bogár, Doris!
Köszönöm a bíztatásotokat. Tegnap nagyon erős voltam, főleg, amikor a párommal kitárgyaltuk ezt az egészet. Ez volt az elős eset, hogy normálisan el lehetett vele beszélgetni az egész terhességemről, pontosabban a vetélésről. Tavalyelött ez nagyon hiányzott nekem.
Éjjel megtörtem. Azt hittem, erős vagyok és tudok nyugodtan várni, de nem. 1-től majdem hajnalig végigbőgtem az egész éjszakát. Most már jobb. A remény... az van valahol, de nagyon kicsi. Félek. Elveszíthetem a babám, az állásom... (a hiányzás miatt). Kétségbeejtő.
Ráadásul a tesóm is pont most terhes, ő is hosszú hosszú ideje vár a babára. Nem tudom, hogy fogok-e tudni őszinte örömmel ránézni a picire. Hagyjuk, nem is akarok az egészen gondolkodni, csak üresen várni. Addig is elfoglalom magam mással. Pihenek. Kell az erő, akármi is lesz... De nem adom fel!!! A reménysugár ott van mindenütt, csak meg kell találni. Én már keresem...

Üdv:
Gitta
gitta
 
 


Egcsi!
Drukk nagyon!!!

Üdv:
Gitta
gitta
 
 


Gitta! Én tavaly heteket feküdtem kórházban nagyon erös vérzés miatt. Másokat akiket ismerek kis vérzéssel is sokan elvetéltek, igy gondolhatod hogy mennyire rettegtem. De minden nap reméltem, tudtam egyre nagyobb az esély most már velem marad, muszáj volt hinnem. Igaz másokkal én nem voltam képes akkor beszélgetni, mesélni magamrol, de tudom milyen érzés félni elveszitheted. Kivánom hogy mielöbb megnyugodhass!!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


EgcsiKép-nek nagy drukk. Szegénynek a párja csak csütörtökön jön haza, azért akarta hétvégéig húzni. De a lényeg, hogy Bertold baba egészséges legyen!

SzösziKép
Nagyon drukkolok Neked, hogy Balázs szopása beinduljon. Addig is magaddal is törődj, mert fontos a tejtermelés szempontjából.

BogárKép
Gondolom a mensitől már jól elszoktál, így a hátad közepére sem hiányzottKép Lakást találtunk, még festeni kell, aztán költözünk aug. közepén. Babakelengye többnyire megvan, csak rugik kellenek még, mert a hosszú ujjú rugiknak még nincs szezonja. A nagyobb dolgok már megvannak, nem mondom, hogy fillérekbe kerültekKépKépKép

Hol nyaraltatok ? Vannak új képek Eszterről?Kép

LányokKép
Kösz a pociméret dícséretet. Még "csak" 103 cm, így messze vagyok még Linato 130-as ikres pocijához, sőt OrsolyKép pocijától is. De ami késik nem múlik.Kép

Voltunk megint genetikai UH-n. Fej fej mellett halad a két tökös szó szerint, mert megtörtént a csoda, hogy mindketten befordultak, így fejvégűek. A múlt héten még a Praxisban azt mondták, hogy valszeg csak az egyik babus fog befordulni, a haránt fekvő, a farosnak nincs esélye. Na az én fiaim rácáfoltak erre.Kép A becsült súlyuk 1153gr és 1224 gr, így heti 150-200 gr-ot híznak.KépKép Ez a tempó jó is lenne október elejéig.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


GittaKép
Ne mondj még le erről a piciről! Higyjél benne egy kicsit, mert nekem úgy tűnik a hozzászólásodból, hogy feladtad. Mikor lesz a következő vérvétel ?

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Kép
Kép
Kép

KépKép
leone
 
 


Hűha! Egcsi! Kép Megy a MegaDrukk!!!!!!!!!

Kép

KépKép
leone
 
 


Egcsinek Kép nagy drukk!!

Cat Kép
Nagyon helyes a kép, szép a pocid nagyon.

Augusztusban mi is festetni szeretnénk. Most kezdtük igazán nézegetni a babacuccokat. Egy órát töltöttünk a Brendonban teljes kábulatban, mert azt sem tudtuk, hova kapjunk, mit nézzünk meg. Nekem a babakocsi vásárlás tűnik a legbonyolultabbnak.Kép
Lányok, nektek is így repült az idő? Egyszerűen észre sem vettem, és nemsokára a 7. hónapot kezdjük.

Puszi, Alena
alena
 
 


Gitta, még ne add fel, pihenj sokat és gondolj azokra a csodaesetekre amik itt köztünk előfordultak!
Szöszi, a citrusféléktől van baba aki hasfájós lesz szerintema frissen facsart narancslevet iktatsd ki, és a tejfélékből és napi fél lityi legyen max. Apa adjon enni neked, nálunk volt olyan, hogy szopi közben szomjaoltóként Apuci szívószállal itatott engem. Jól néztünk ki ahogy sorra etetjük egymást Kép A kaját is készítsék elő neked hogy csak belapátold!
Cat, megszépít a terhesség Kép Olyan jó látni ezeket a boldog arcokat, babákat, ez egy nagyon pozitív topik reméljük Gittának ez is erőt ad!
Bogár világlátott csajszidnak nem lesz uncsi otthon Kép?

Lányok olyan büszke vagyok magamra, annyian maceráltak a súlyom miatta a terhesség alatt, a végére híztam 19 kilót. Ebből 3kg maradt rajtam összesen (BalázsHugónk a kis viziló 16 kilóban szerepelt bennem+a vizesedés persze)ja és majdnem tökéletesen rámjön a nadrágom.KépKép
Alena, nekünk nem röpült az idő sőt az utolsó két hét ólomlábakon járt, már nagyon elég volt akkorra.
Megyek mert kicsi Szuszmákom hamarosan ébredni fog addig valamit enni kéne Kép
Pusz Hurki
hurki
 
 


HurkiKép
Azt hiszem itt mindenki boldog ebben a topikban, aki babát "kap".Kép
Olyan jó, hogy ilyen vidám és kiegyensúlyozott vagy!KépKép Külön gratulálok a testsúlyhoz!
Remélem SzösziKép-nél is hamar rendeződik minden.

AlenaKép
Ti a legdrágább bébiboltban vásároltok ? Azért ha kinéztétek, hogy mi kell, nézzétek meg máshol is, mert sokkal olcsóbb lesz. A Brendonnak van az Üllői úton egy kifutó modellek boltja is, már az is jóval olcsóbb.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?