Új privát üzeneted érkezett!

Orsolymos
Ismeretlenül is nagyon sajnálom! :(

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Ezt most kaptam. Többen kérdeztek az oltásról.
Egy barátnőm tesója gyerekorvos és kikérdezte a véleményét a dologról!







[quote]I írta:dézet:

„Igazság nincs, csak valóság.

Az pedig, mivel gyorsan pörög a betegség és gyorsan pörögnek a reakciók, eléggé változékony.

A jelenlegi, általam ismert komoly ajánlások mondják is, hogy nem örök érvényűek ezek, van úgy, hogy hetente változnak.



Ami fix.



A vakcina valóban elölt, teljes vírust tartalmazó készítmény, aminek több a mellékhatása, mint a split készítményeknek (ebben vírus darabok vannak csak).

A magyar vakcina ilyen csak, a nyugatiak nem. Ezt egyébként az Omninvest cégvezetője úgy tálalta, hogy az ő oltóanyaguk egyedülálló a világon, mert jobb védettséget ad - ez amúgy valószínűleg igaz - ezért nem kell újraoltani senkit.



3 év alatt a vakcinát nem próbálták ki, tehát ilyen kicsiket csak különösen indokolt esetben fognak oltani, pl. immunbetegségek esetében.



A vakcina vizsgálati ideje nagyon rövid volt, ezért mindenre nem biztos, hogy fény derült. Persze ez objektív, sietni kellett, hiszen most jön a szezon és bármikor robbanhat a járvány. Tehát nem rosszindulatból lett így, hanem most ezt dobta az evolúció.



Terheseket nem szabad oltani, punktum.



Szerintem a következő a valószínű.

Beoltják a veszélyeztetetteket (egészségügy, immunkárosodottak stb.) és nyilván azokat, akik paráznak és már ott állnak sorban a rendelő előtt. Aztán a járványhelyzet függvényében egyre többen oltatják be magukat. Szerintem a gyerekeket nem nagyon, pont a fentebb említettek miatt (amúgy Sebő Zsuzsival, aki a választ írta, sok mindenben egyet értek). Aztán előbb-utóbb kiderül, hogy mi van ezzel a védőoltással. Ha nem lesz jó gyerekeknél, és muszáj lesz oltani, akkor gondolom hoznak majd külföldi oltóanyagot, de ez már nehezen belátható. Én mindenesetre az egészséges gyerekeknek nem nagyon javaslom ezt az oltást. Ugyanis akikre ez a betegség igazából veszélyes, azok a csecsemők, ők pedig nem olthatók. Az mondjuk egy helyzet, ha van egy csecsemőd és nagyobb gyerekeid, hogy oltsd-e a nagyokat a kicsik védelmében.



Az idősek pedig úgy néz ki lehetnek jobb helyzetben. Mert, hogy 1957-ben volt egy H1N1 járvány és aki akkor megkapta a kórt, most védett.



A H1N1 alapvetően nem veszélyesebb mint a szokvány influenza. De nagyon ragadós. Szóval, ha nem is öl meg arányaiban annyi embert, az abszolút szám lehet magas. Még az is lehet, hogy gyengül a kis dög, mint Dart Vader. Mindenesetre azt komolyan kell venni, hogy a WHO a legmagasabb fokozatú riasztást rendelte el.”

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


[quote]M írta:amacka!

Már jön a harmadik baba? Szerintem április 2-án fog születni, mint nekem Marci. Vagy ahogy Téged "ismerlek", inkább 3-án. Smile
Szívből gratulálok!


Bezony!
Jól belehúztunk! Két évente tavasszal szülünk!

Köszönöm a gratulát! :)
Április 3.-a már kipipálva! :) a március 3 meg kicsit korai lenne... de majd meglátjuk.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 

 
 

Sziasztok!
Kulcsár Bogi vagyok,4.éves dietetikus hallgató.Most írom a szakdolgozatomat:Gyermekvállalás örömei és veszélyei 35év feletti várandósok körében címmel.Segítséget szeretnék kérni,hogy akinek lenne kedve kitöltené-e a kérdőívemet.Kérem olyanok írjanak,akik jelenleg várandósak.
emailben küldeném el a kérdőívet.címem:bogibogarka26@gmail.com
előre is köszönöm
bogibogarka
 
 


Orsolymors: nagyon-nagyon sajnálom!!! Nagyon sok erőt és kitartást kívánok!

Mamacka: jó hogy beraktad ezt az idézetet a H1N1 oltásról, további megerősítést nyertem, hogy semmiképp' ne adassam be...
Mi most azon agyalunk, hogy a férjem beoltassa-e magát, mert a munkája miatt ő rengeteg emberrel találkozik, és a cégüknél nem jellemző, hogy ha valaki beteg, az otthon marad-mindenki félti az állását...

Kép
tündércserje
 
 


Orsolymors: annyira sajnáljuk, hogy ezt át kell élned! De add fel, bár mondom én még fiatalon és tapasztalatlanul, de együtt érzünk veled! Kitartás!

H1N1: Hétfőn voltam a védőnőnél, és ott kiemelten mondta, hogy tilos beadatni, mert nem tudni milyen hatással van a magzatra!

A lány nevemról annyit, hogy régebben néztem ki egy utónév könyvből, ami a nevek jelentését is tartalmazta, és onnan választottam ki, mert nagyon megtetszett. :)

Köszönönjük, mindenki részéről a dicséreteket!

Elárulok egy infót, amit ma tudtam meg pszichológia órán: azért olyan erős a szaglásunk, hogy megérezzük a mérgező anyagokat, amik számunkra ártalmasak. Jó, mi? Állítólag bizonyítottan olyan a szaglásunk ilyenkor, mint egy vadászkopóé.

Pocaklakó méretei:
Fej átmérője: 21 mm
Nyaki redő: 1,6 mm
Fej körfogata: 82 mm
Has körfogata: 59 mm
Combcsont hossza: 9 mm
Ülőmagasság: 69 mm
Becsült súlya: 65 g

A 4D UH valóban hatalmas élmény! Szeretnék majd máskor is elmenni, mert olyan jó érzés volt látni, ahogy mocorog. Nálam nem aludt ám! Egyfolytában mozgott és csuklott! Élmény volt hallgatni! :)

Engem is elért a megfázási hullám... Annyira félek, nehogy súlyosabb legyen. Próbálok minnél természetesebben kimászni belőle. Tippek a teán, mézen kívül?

Tényleg, lehet volt már téma, de ki szed terhesvitamint, és mifélét, és ha nem baj, milyen áron?

Na, egyelőre ennyit, puszi mindenkinek és egészséges babócákat!

Alexandra
kaisa
 
 


Sziasztok!

Kaisa!
A c-vitamint szokták még ilyenkor ajánlani megfázáskor!
Jobbulást kívánok!!
Lányomnál minden hónapban megvoltam fázva :? ,remélem ez most elkerül!!
Én elevitet szedek,2100 ft 1 havi adag..
Vendég
 


Jó reggelt!

Tegnap megjött a Down szűréskor vett vérkép eredménye, és minden ok, negatív lett:

"A szőrıvizsgálat eredménye: negatív
Kockázat a Down-kór elıfordulására: 1 : 3 300
Kozkázat a 18-as triszómia (Edwards-kór) elıfordulására: kevesebb mint 1 : 50 000"

Kaisa: c-vitamin jó még! Jobbulást! Én Femibiont szedek! Nagyon jókat hallottam róla. Többiről meg eléggé megoszlanak a vélemények!. Kb. 3500-4500 ft. egy havi adag, gyógyszertáranként változó a az ár!

Szép napot Mindenkinek! :)

Kép

Kép
csnixi
 
 


[quote]M írta:i most azon agyalunk, hogy a férjem beoltassa-e magát, mert a munkája miatt ő rengeteg emberrel találkozik, és a cégüknél nem jellemző, hogy ha valaki beteg, az otthon marad-mindenki félti az állását...


Ha nincs módja, hogy rendesen kifeküdje akkor lehet, hogy jobb ha beadatjátok!
Ugyanis ennél a vírusnál nagyon fontos, hogy kifeküdjük!
TILOS LÁBON KIHORDANI!!!


És így talán ti is jobban védve lesztek.

ezt is a fenti doki mondta

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Én Elevitet szedek felváltva Gravidával.
Nekem így ajánlotta a dokim.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Sziasztok!
Tegnap voltam UH-on. Az orvosomnak el kellett mennie valamilyen konferenciára, ezért az éppen ott lévő orvos csinálta meg az UH-ot. Nem adott képet és igazából a babócát sem láttam, mert csak a monitoron nézte és az őfelé volt fordítva. Az viszont kiderült, hogy több idős terhes vagyok mint elsőre számolták. Tegnap az első számítás szerint 13 hetes voltam, viszont az UH után kiderült, hogy 13 hetes és 6 napos terhes vagyok. Úgyhogy éppen csak beleférek a topikba. Az első számítás szerint 04.09 volt, most viszont 04.03. Egyébként minden rendben van a babával.

Ülőmagasság:8,2cm
Fejátmérő:2,8cm
Combcsont hossza:1,4cm
Nyaki redő:2mm
Tegnap vették le a Down kockázatszűrésre a vért. Október 21-én kell mennem az AFP vérvételre.
Mivel az orvosom nem volt így vizsgálat nem volt,majd a jövő héten.

Mamacka: köszi az idézetet, biztos, hogy nem oltatom be magam.

Kaisa: jobbulás kívánok. Nekem a tea és a sok pihenés segített, már csak egy kicsi nátha van.

Kellemes hétvégét mindenkinek!
Puszi!

Kép

Kép

Kép
Kép

Beus
beus222
 
 


Sziasztok!
Látom jönnek a jó hírek a babákról, nagyon örülök Nektek!
Hát én..., túl vagyok rajta. Sem lelkileg sem testileg nem volt egyszerű, olyan fájdalmakat éltem át, mint egy 10 órás vajúdás alatt szoktak (ezt egy nővér mondta). Mivel még nem szültem, ezért este egy méhnyak tágító hüvelytablettát tettek fel, ami egész éjjel iszonyú görcsöket okozott. Azt hittem megeszem az ágy szivacsát fájdalmamban. Reggel a műtét maga a megváltás volt. Azóta szerencsére fizikai fájdalmam nincs.
Már itthon vagyok, a műtét után délután haza is engedtek, nem volt semmi baj. Arra jó volt ez az egész, hogy bebizonyosodott, hogy nagyon jó orvost választottam, és a szigetvári kórházat is ajánlom mindenkinek nyugodt szívvel. Annyira emberségesek voltak, hogy azt elmondani nem lehet. Az orvosom a nővérek, a műtősök, a beteghordók, mindenki. A műtőben a műtős doki még a könnyeimet is letörölte... Szóval megható volt a törődés.
Lelkileg próbálok megbírkózni a helyzettel, ésszel tudom, hogy valószínű nem lett volna egészséges, ezért is halt el, meg a kemény stressz és sokk miatt amit az első 12 hétben átéltem (édesapám halála) jó eséllyel okozott volna magatartászavart vagy skizofréniát ha fizikailag egészséges is lett volna. Szóval valószínű nem véletlen, hogy így történt.
Ha ezt a helyére is rakom, csak azt nem tudom még, hogy hogyan lehet para nélkül nekiállni a követező próbálkozásoknak. Ezek után nem tudom hogy jön össze, hogy lehetek nyugodt stb. Próbálok olyanokat találni, akik túlestek hasonlón és azóta már szültek egészséges babát. Talán tudnak segíteni.
Amúgy szeretnék a 2010 őszi babák valamelyik topikjában részvevő lenni. :) Januártól erre gyúrunk. :)
Nektek továbbra is minden jót, problémamentes további hónapokat!
Orsi
orsolymors
 
 


Sziasztok!

Csatlakozhatok hozzátok? Mi is április közepére várjuk a babánkat (a harmadikat :D ) Már van két szép lányom, Lili 4 éves, Hédi 2 éves, most egy fiúcskára gyúrtunk, meglátjuk összejön-e! Valamelyikőtök volt már ilyen korán 4D ultrahangon? Érdemes elmenni 13 hetesen? Szerintetek látható már, hogy milyen nemű a babuci?

Orsolymors! Nagyon sajnálom, ami veled történt! Átérzem a helyzeted, velem ez év márciusában történt meg ugyanez! Egyedül az idő segít majd Neked! Én is folyton csak a miértekre kerestem a választ, alig vártam már, hogy újra teherbe essek! Négy hónapra a küret után első próbálkozásra összejött! Gondolhatod hogy aggódtam, hogy meg ne történjen újra! Te is biztosan félni fogsz ettől, de hidd el, kicsi az esély rá, hogy mégegyszer elvetélj! Erősödj, töltsd fel magad és meglátod újra ott lesz egy baba a pocakodban! Én például ittam a cickafark és a palástfűteát, erősítik a méhet, segítik a ciklus beállását és a teherbeesést! Fel a fejjel!!!

Kép
adiadi
 
 


Kedves Boszi72! Először is gratulálok a kisbabádhoz! :D Köszönöm a segítséget előre is. Az ÁEK-val kapcsolatban kérdezném, hogy milyen a szülészet, Neked hogy tetszett? Hogyan zajlott a szülésed, illetve hogy telt utána a bent töltött pár napod? Ki volt az orvosod, milyenek a csecsemősök, szülésznők? Egyelőre ennyi jutott eszembe, de mivel első babámat várom, és annak is az elején vagyok, nem tudom mi lehet még fontos, ha bármi eszedbe jut, kérlek oszd meg velem. Még egyszer köszi!

Csajok, úgy látom már a legtöbben túlvagytok a 12 hetes UH-on. Én csak jövő hét utánra kaptam időpontot(13.hét), pedig már nagyon türelmetlen és kíváncsi vagyok, és persze izgulok, hogy minden rendben legyen. Utoljára 6 hetesen láttam azt a 6mm-es kis "foltot" és annyira rossz, hogy azóta nem tudom, mi van vele?! Nektek nem volt ilyen érzésetek?

Egyébként nálam jó hír, hogy már nem vagyok annyira rosszul, persze néha még hányingerem van, de nem egész nap, mint eddig és már nem is hányok(ezt most lekopogom) :) Szóval pénteken már bementem melózni és nagyon jól esett végre dolgozni, ráadásul a főnökeim, kollegáim nagyon rendesek és megértőek.

Orsolymors, nagyon sajnálom én is, ami történt, de fel a fejjel, hamarosan jöhet a következő!!!

Nálunk a nevek már megvannak, persze ez még változhat. Lány: Csenge, fiú: Kornél

Mindenkinek további jó babavárást!

Kriszti

Kép
krisztike83
 
 


Sziasztok!

Üdv itt is adiadi!!!! :wink:
Fogalmam sincs hogy ilyen korán látható-e már a nemük :roll: ..
Drukk,hogy bekukacosodjon a bébi!!!! :wink:

Krisztike!
Én is törtem magam ezen ám,meg szerintem mindenki.. én is 7 hetesen láttam utoljára,aztán csak a 12hetes uh-on..
Ez normális hogy aggodsz,hogy vajon mi lehet vele :roll:
De biztos minden a legnagyobb rendben van!!! :wink:

Orsolymors!
Mielöbbi gyógyulást kívánok a lelkednek!!!
Borzasztó lehetett az a tágítás( a szobatársakon láttam hogy szenvedtek),nekem szerencsére nem raktak fel mivel hogy szültem már...
Drukkolok hogy jövöre baba legyen ujra a pocidban!!! :wink:
És minden a legnagyobb rendben legyen!!

Beus!
Szép nagy már a babócád! :)

csnixi!
Gratula a nega eredményhez! :wink:

Csajok ha addig nem jövök,hétfön gondoljatok ám rám 10körül,akkor megyek a genetikai uh-ra... félek!!! Mármint hogy rossz hírt kapunk.. :? Jaj de remélem azért hogy nem így lesz :roll:

Jó éjszakát mindenkinek!!!
Vendég
 


Kírus!
Ne aggódj, biztos nem lesz semmi baj! Már csak egy nap! Gondolok majd rátok!

Kép
adiadi
 
 


Látom, alakul mindenki!

Orsolymors
Kívánom, hogy 2010 őszén te is babázhass!

Adiadi
UH készüléktől és a vizsgáló orvos gyakorlatától függ, hogy látszik-e a nem...meg a babától :wink:

Kírus
Várjuk, holnap a beszámolót!
alicia
 
 


Sziasztok!
Orsi! Nagyon sajnálom , ami történt. Vetélés szőrnyűségét nekem is át kellett élnem. Nekem természetesen zajlott le, kórházi "kezelés" kimaradt. Vigyázz magadra és csak optimistán!

Többiek! Nőnek ezek a Babák!!!Most számoltam, hogy én pl. elmúltam 100 napos terhes. De hát látszik a képeken is, meg a vizsgálatokon is, hogy nőnek, változnak.
Nekem most furi, hisz a 12. héig 2 hetente jártunk UH-ra, most viszont 1 hónap kimarad. De már most nagyon hiányzik, hogy láthassam a Babókát. Bár 8-án megyünk méhlepény-minta vételre, de valahogy szúrás közben nem biztos, hogy az uh-t fogom nézni.
Drukkoljatok!
És ami jó, hogy így a 14.héten már kísebb a farkaséhsgem és a gyomorégésem. Remélem tényleg múlnak a tünetek.
De az a fránya megfázás (lázzal) engem is elkapott 2 napra.
Az influenza elleni oltást eddig minden doki, akivel beszéltem, ellenezte, szóval én is azokhoz tartozom, akik nem fogják beadatni.

Csnixi!Kedden már tudsz jönni SOTE-ra?

Vigyázzatok magatokra!!!!

Kép
moncsi73
 
 


Október 5-én ÚJPALOTÁN indul a következő POCAKLAKÓ-DALOLÓ!



A Pocaklakó-daloló egy 2x2 órás, várandósoknak (és kispapáknak) szóló tanfolyam, amin közösen merülünk el az altatók, az ölbéli játékok, a mozgásfejlesztés titkaiban, énekelve-mondókázva, kb. 40 dalt és mondókát elsajátítva közben. A tanfolyam végén az anyagot CD-ROM-on is megkapjátok, mind az elméleti, mint a dalos-mondókás anyaggal.



HELYSZÍNE:

Bp. VX. Hősök útja 3, gyógytorna-helyiség



IDŐPONTJA:

1. alkalom: 2009. október 9, péntek 18.30-20.30-ig

Téma: altató dalok és mondókák, ébresztgető játékok, valamint ölbéli játékok



2. alkalom: 2009. október 12, péntek 18.30-20.30-ig

Téma: Höcögtetők, hintáztatók, mozgásos játékok, dalok és mondókák



Jelentkezni és érdeklődni a 20 527 8030-on lehet.

Zenebölcsi - babatorna - Pocaklakó-daloló
www.cilizenebolcsije.eu
huligánlány
 
 


Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje.

Orsolmyors: mielőbbi gyógyulást kívánok neked. Vigyázz magadra! Majd néha írok privit.

Üdv adiadi!

Krisztike: Nekem is voltak hasonló problémáim. Alig vártam, hogy meglegyen az Uh és hogy tudjam minden rendben van. Sajnos sokat nem láttam belőle, de tudom, hogy rendben van és azt is hogy nagy baba.

Kírus: gondolok ma rád. Biztos, hogy minden rendben lesz.

Moncsi: 8-án gondolok rád.

Puszi mindenkinek.

Kép

Kép

Kép
Kép

Beus
beus222
 
 


Sziasztok!

Moncsi: Igen kedden már megyek a SOTE-ra. Hánykor is kezdődik és hová kell menni? Te/ti is jöttök?

Üdv itt adiadi!

Mindenki vigyázzon magára!

puszó

Kép

Kép
csnixi
 
 


Csnixi! Fontos! Most jutott eszembe, hogy emlegették, hogy terem hiány miatt lehet elmarad a holnapi előadás.
Hát a honlap szerint tényleg.
Aktuális híreink

"FIGYELEM!
Kedves kismamák! A szüléselőkészítő tanfolyam 2009.10.06-án kedden elmarad. A terhestorna az eredeti rend szerint megtartásra kerül. Megértésüket köszönjük. "

Szóval holnap ne gyere, hacsak tornázni nem akarsz.
De köv.héten találkozunk.
Amúgy 1/2 3-kor szokott kezdődni az előadás... SOTE II. 2. emelet (előtte a betegfelvételin regisztrálj) Találkozhatunk előtte is. Tündércserjével inkább utána szoktunk összefutni és beszélgetni kicsit.

Kép
moncsi73
 
 


Sziasztok!
Köszi hogy gondoltatok rám!!
Minden a legnagyobb rendben szerencsére :!: :!: :!: :!: :wink:
Megkérdezték hogy miért küldtek engem oda? :lol:
Szoval minden tökéletes!!
De azért 5 hét mulva kell vissza mennem az afp eredményemmel kontrollra, és ha akkor is oké minden akkor már többet nem kell mennem :)

Szép napot mindenkinek!!!
Vendég
 


Kírus
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
alicia
 
 


Sziasztok!

Ma este nekem is elkészült az 1. Pocakfotóm:

Kép

És csinálom az új babás blogomat is, elérhetősége (akit érdekel):

http://picurinkerkezese.blogspot.com/

kírus: örülök, h minden ok! :)

Szép estét!

Kép

Kép
csnixi
 
 


Sziasztok!

Kírus, nagyon örülök a jó hírnek! Most direkt miattad néztem be.

Csnixi: szépen gömbölyödik az a pocak :wink:

Én ma megyek háziorvoshoz, utána nőgyógyászhoz.
Időm kevés, írni, reagálni ritkán tudok, de azért olvaslak titeket és drukkolok mindenkinek. Örülök, hogy szépen fejlődnek a babák. :D

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Kírus: örülök, hogy minden rendben a babóval! :D

Csnixi:helyes a pocakod! Jövő kedden felkészítő? Nem dolgozol már?

Valaki tud pontos infót arról, hogy működik ez a gyes-gyed dolog? Nekem épp' meglesz a 180 nap, és már riogattak azzal, hogy miután 2010 elején születik a bébi és 2009-ben nincs meg a 180 nap, máshogy fogják számolni az összegeket, de igazából nem vagyok benne biztos, hogy jól tudja az illető...A másik kérdés, hogy a szülés előtt mennyi időt kell adnia a cégnek szülési szabadságra? Sajnos a főnököm nem épp' bababarát, totál undok velem, mióta kiderült, hogy jön a gyerkőc, és így kedvenc rabszolgája már nemcsak a munkával törődik...totál mint aki féltékeny...

És még egy kérdés - kicsit szétszórt vagyok mostanában: nem emlékszem, mit mondott a dokim, hogy a 16. heti AFP után melyik héten esedékes a 2. genetikai UH? 18. vagy 20. hét?

Mindenkinek szép délutánt!

Kép
tündércserje
 
 


Jajj, a legnagyobb hírt el is felejtettem: tegnap pihi közben olyan kis bugyborékolás meg verdesés szerűt éreztem, és direkt ma is abban az időben lefeküdtem és csak befelé figyeltem és megint! Szerintetek lehet, hogy a bébikét éreztem? Én annyira úgy érzem, de nem korai még?

Kép
tündércserje
 
 


Szió Tündércserje!

Gyes, gyed témáról még én sem tudok sokat.
Mától már nem dolgozom, így jövő héten megyek a felkészítőre!

Dokinknak van honlapján egy táblázat, amiben le van írva, h melyik héten milyen vizsgálatok vannak, és a Genetikai UH a 20. héten van!

Jajj, csudi jó lehetett érezni a buborékokat, már én is nagyon várom, h érezzek vmit bentről! :)

Jó éjt Mindenkinek!

Kép

Kép
csnixi
 
 


Sziasztok! Bocsi a zavarásért

Oregon 3 Alu babakocsi eladó jó állapotban!!

- 3 kerekű
- lapra csukható
- súlya 12.5 kg
- alumínium váz
- csapágyas kerekek
- háttámlája három szinten dönthető
- 5 pontos biztonsági öv
- levehető, mosható huzat
- sportkocsivá alakítható

A babakocsi Tatabányán található, de végszükség esetén posta is megoldható.
A kocsi nagyon szép állapotban van!Mi nagyon szerettük, de sajnos kinőttük.

Kép
Kép
Kép


Érdeklődni lehet priviben , vagy a 06308612757 telefonszámon

Irányár: 35000 Ft

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89
 
 


Sziasztok!

Most találtam rá erre a fórumra és nagyon örülök neki.
Mi április 25- ére várjuk a kis lurkót. Eddig minden nagyon simán ment, alig 3 rosszabbul levéssel. Már alig várom gömbölyödjek és érezzem őt.
Nemrég derült ki, hogy rh negativ vagyok, ami miatt aggódunk, bár egyesek szerint nem kellene.
:cry:
Van itt valaki akinél esetleg gondot okozott?

Szép napot továbbra is.
csilumilu
 
 


Sziasztok!

Csilumilu:Én is rh negatív vagyok és semmi gond nem volt az előző terhességemnél, kapsz majd ellenanyagot a baj megelőzéseként.
Majdnem egyszerre vagyunk kiírva. :) Hol fogsz szülni?

Tündércserje: milyen klassz lehet már érezni, én is nagyon várom, bár még nyilván odébb van. Olyat is olcastam vhol, h vki már a 12-13. héten érezte (persze nem az első gyereket) :wink: .
Én kétlem, h az évváltás számítana, összességében nézve kell h meglegyen a 180 nap. Aztán a májustól születőknek már 365 ha jól tudom... Szülési szabit 1 hónappal kiírt idő előtt vehetsz ki, amúgy előtte csak sima táppénzt.

Mindenkinek szép napot, Kriszta

Kép

Kép
tkrisz
 
 


[quote="tündércserje"]
írta:
tündércserjeValaki tud pontos infót arról, hogy működik ez a gyes-gyed dolog? Nekem épp' meglesz a 180 nap, és már riogattak azzal, hogy miután 2010 elején születik a bébi és 2009-ben nincs meg a 180 nap, máshogy fogják számolni az összegeket, de igazából nem vagyok benne biztos, hogy jól tudja az illető...A másik kérdés, hogy a szülés előtt mennyi időt kell adnia a cégnek szülési szabadságra? Sajnos a főnököm nem épp' bababarát, totál undok velem, mióta kiderült, hogy jön a gyerkőc, és így kedvenc rabszolgája már nemcsak a munkával törődik...totál mint aki féltékeny...

És még egy kérdés - kicsit szétszórt vagyok mostanában: nem emlékszem, mit mondott a dokim, hogy a 16. heti AFP után melyik héten esedékes a 2. genetikai UH? 18. vagy 20. hét?

Mindenkinek szép délutánt!


2. genetikai UH: 18. héten esedékes

GYED-GYES: nekünk még a mostani szabályozás érvényes...2010. április 30-ig született gyerekeknél (amit a parlament megszavazott ugyen, DE a köztársasági elnök nem írta alá, visszadobta a parlamentnek).
Most kezdtél dolgozni? (ahogy én számolom, a 180 nap megvan szept. elejétől febr. végéig :roll: :wink: )

http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... am20060213
alicia
 
 


Nixi
Szép a pocakod :lol:

Tündércserje
Jó lehet érezni a babát :lol: :lol: :lol: :lol:

Csilumilu
Üdv itt!
alicia
 
 


Csilumilu: üdv köztünk! Én is RH neg. vagyok - ráadásul apa RH poz - de már szűrtek ellenanyagra, és még vagy kétszer fognak is, és így tutira kiderül, hogy lehet-e gond, és ahogy Tkrisz írta, arra is van tökéletes megoldás, ne aggódj! Egyébként nekem azt mondta a dokim, hogy csak a biztonság kedvéért nézik az ellenanyag-szintet, mert ez általában csak a 2., 3. babánál jelenthet gondot.

Csnixi, Alicia: köszi az UH időpontot, bár mást írtatok, ezek szerint ez is változó?
Nixi, jó hogy írtad a honlapot, tiszta szenilis vagyok, mert hogy kinyomtatva is ideadta a doki a gondozási protokollját...azon 20. hét van...csak az a furcsa, hogy egyre inkább az rémlik, hogy ő meg a 18. hetet mondta...mondtam a férjemnek, hogy legközelebb legyen szíves figyeljen, mert én mindent elfelejtek.

Alicia: az igazság az, hogy szeptember óta vagyok bejelentve, miután mondtam a főnökömnek, hogy az ő szemétsége miatt szenved majd hiányt a bébi...egyébként négy éve dolgozom itt...kicsit bonyolult a sztori, de a lényege természetesen, hogy rendesen ki vagyok használva.

Kép
tündércserje
 
 


Sziasztok!

Először is gratulálni szeretnék a sok boldog kismaminak! :D :D :D

Azután pedig ha nem bánjátok, én is csatlakoznék hozzátok! Egyik uh szerint ápr.22., másik szerint ápr. 26. a szülés várható időpontja, de szerintem egy héttel előbb. :wink:

Hétfőn megyek a kombinált tesztre és nagyon izgulok. Látom, hogy már többen túl vagytok rajta és azt szeretném kérdezni, hogy a fizetősön voltatok vagy csak a kórházban és hogy rögtön meg is van az eredmény?

Köszi Pumi
pamukli
 
 


Sziasztok!

Én is szeretnék csatlakozni hozzátok! elvileg április 14-én érkezik hozzánk a kistesó. Van egy éppen 1 éves kislányom és másfél év lesz a 2 gyermek között, de mi így szerettük volna. Az ÁEK-ban fogok szülni, Adél is ott született.
Én is Rh negatív vagyok, nekem minden labornál néznek ellenanyagot, és a szülésnél a köldökzsinórvérből megnézték Adélét is és mivel ő is Rh negatív, így nem kaptam szurit.
Ma jött meg a kombinált teszt eredményem (ÁEK-ban ingyen csinálták, elvileg 2 hetet mondtak az eredményre, de 1 hét telt el a vérvétel óta), negatív :)

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi
 
 


Sziasztok!
Én is csatlakoznék, április 10-re vagyok kiírva.
Már van egy 2 és fél éves kisfiam, az előző terhességemet meg kellett szakítani mert a baba valami kromoszóma rendellenesség miatt nagyon beteg volt. Most meg itt vagyok.

A kombinált tesztről: én fizetős helyen voltam, (Istenhegyi Géndiagnosztikai centrum), ott csinálták, a nyaki redője kicsit vastag volt, 3, 2 mm -volt, amitől nagyon megijedtem, mert az előző babámnak ,akit el kellett venni, 8 mm-volt, és mivel ezek a kromoszóma rendellenességek olyan ritkák az én koromban (23 vagyok) nem akartam elhinni, hogy ilyen peches vagyok, az orvosom sem, úgyhogy én ragaszkodtam a kromoszóma vizsgálathoz, bár amúgy az UH - n (a nyaki redő kivételével) és a vérvizsgálat eredményével is minden rendben volt. Én 12 hetes voltam, ezért chorion biopszát csináltak, ami kellemetlen volt, de semmi több. Végül kiderült, hogy minden OK és, hogy kislány lesz.
Szóval nekem a vérvizsgálat eredménye 1 órával a vérvétel után meg volt, a Chorion biopsziájé meg 4 nap múlva.
Amúgy ott az Istenhegyin nagyon kedvesek és profik voltak. Mindenkinek ajánlani tudom.

Kép
Kép
sargarepa
 
 


Sziasztok!

Tündércserje
Főnököd :evil: :evil: :evil: :evil:

Pamukli
Én nem fizetősre megyek majd. Itt mindenkinek a négyes tesztet csinálják...
Elvileg kb. 1-2 ét alatt van meg az eredmény.

Gabi
Gratulálok a jó eredményekhez!

Sárgarépa
Gratulálok Borókához! Nagyon szép nevet választottatok!
alicia
 
 


Sziasztok!
Üdv az pár újnak és grat a babákhoz!

Most magamról annyit, hogy ma nekünk is megvolt a genetikai szúrás. (Nekem is a méhlepényből vettek mintát)
Hááát...maga az eljárás a kellemetlennél picit rosszabb volt, de végül is kibírható. Főleg, hogy ott vannak melletted más kismamák is ugyanezzel, és egymásban tartottuk a lelket.
Eredmény a sejttenyésztés és a sok munka miatt kb 4 hét.
Minket reggeltől délutánig befektettek és még 3 hét múlva kontrollra is vissza kell menni.

A babamozgást már én is nagyon várom. De még semmit nem érzek. A kolleganőm 16. héten már biztosan érezte az babáját.
Szóval pár héten belül biztosan mindenki megérzi!!! :)
Tündércserje! Tök jó!!! :) Remélem többsször is érezted már azóta.

AFP-re mikor mentek? Az a 16. héten lenne, nem? Szerintetek az gáz, ha a 17. héten mennék. A dokimhoz, csak a egy hét múlva mennék beutalóért.

Vigyázzatok magatokra!!!

Kép
moncsi73
 
 


Sziasztok!!!



Picit reg nem irtam es eleg sokat vissza kellett olvasnom.
Udv az ujaknak.
En is RH negativos vagyok de remelem nem lesz semmi gond.
Voltam UH-n is es holnap megyek szuresre.
Azt mondta a doki h 80%-ra fiu.
Segitsetek valami szep nevet talalni es persze ami magyar.:D

Vigyazzatok magatokra.
Udv.
Szep estet mindenkinek!!!
Tiwike.

Kép
tiwike
 
 


Moncsi: remélem, minden rendeben lesz veletek! Azért jó nektek, hogy biztosra megtudjátok, hogy kislány vagy kisfiú!
Én épp' most értem haza az AFP-ről, és két hét múlva lesz eredmény...azt olvastam, hogy a legjobb, ha éppen betöltött 16. héten mész, de olyat is találtam, ahol 16-18. hetet írtak. Egyébként kitöltenek egy adatlapot, ahol feltűntetikhanyadik héten és napon jársz, mennyi a súlyod, és persze az életkorod, állítólag ezekkel tudják pontosítani az eredményt.
Jövő héten nem tudok menni a felkészítőre, mert pont akkor kell fogdokihoz mennem... :? Remélem, nem most kell majd feliratkozni a szülőszoba látogatásra...

A babót azóta minden nap érzem, csak le kell feküdni nyugiban, és rá figyelni-szuper élmény! Hamarosan mindenki megtapasztalja :wink:

Tiwike: a 80% egész magas...én is nagyon várom már, hogy legalább ennyire biztosra meg tudják mondani. Mi a férjemmel nagyon gyötrődünk, milyen fiú nevet válasszunk, kevesebb szép van, mint lány...és ami nekem tetszik, neki nem és fordítva...úgyhogy nem nagyon tudok segíteni, de azért leírom, ami nekem tetszik: Nimród és Kolos.

Kép
tündércserje
 
 


Sziasztok!

Köszi mindenkinek a válaszokat! Már nagyon várom, hogy hétfőn láthassam újra a babyt.

Puszi Pumi
pamukli
 
 


Sziasztok!

Üdv. az újonnan csatlakozottaknak :D

Kírus, örülök, hogy minden oké a babival! :)
Nekem már csak jövő hét szerdáig kell kibírnom, és én is láthatom végre :)

Tündércserje, sajnálom, hogy ilyen a főnököd, rossz lehet így nap mint nap bemenni dolgozni. Ha nagyon eleged van, menj el táppénzre pihizni egy kicsit. Én is féltem tőle, hogy hogy fogják majd fogadni a dolgot, de szerencsére velem nagyon rendesek, mondhatni, kivételeznek is velem.
Jó lehet, hogy érzed a babádat, én már egyelőre annak is örülök, hogy gömbölyödik a hasam, mert így úgy érzem, minden oké. Persze csak az UH után fogok megnyugodni. :)

Csajok, akik már túlvagytok rajta, nektek a 12. heti UH az hasi vagy hüvelyi volt?

Előre is köszi a választ!

Vigyi magatokra!
Puszi!

Kép
krisztike83
 
 


Krisztike!
Nálam mindkettőt csinált a szonográfus, mert azt mondta, valamit így lát jobban, valamit meg úgy. (Egyébként meglepődtem a hüvelyin, mert amikor Emmával voltam 12 hetes, akkor csak hasi volt. Ezek szerint változó...)

KépKép
KépKép
atizka
 
 


Sziasztok!

Kriszti! Bocsi, hogy kicsit eltűntem, de a baba mellett nem mindig olyan egyszerű.
Szóval, nekem a kórház (ÁEK) bejött, valójában rosszat nem tudok róla írni. Én azért ott szültem, mert a dokim ott dolgozik, tehát én nem kórházat választottam, hanem dokit (de Őt már évekkel ezelőtt). Nekem Dr Kazár Tibor az orvosom, én nagyon meg vagyok Vele elégedve. Szlni sajnos nem tudtam Nála, mert pont akkor volt szabin (ha egy nappal később jön a baba - akkor született volna pont időre - akkor már a saját dokimnál szülök). Akinek átadott - Dr Gulyás István Zsolt - , Ő is nagyon szimpi volt. A szülésnél látott először, mégis rendesen odafigyelt rám, segített sokat. Végül nekem császár lett, és azt is tökéletesen megcsinálta.
A kórház szerintem nagyon jól felszerelt, a legfontosabb (nekem), hogy ott van a PIC részleg a kórházon belül.
A szülőszobák szépek, jól felszereltek, van alternatív szoba is, káddal, labdával, szülőszékkel. Apukának külön ágy, ha nem bírja a gyűrődést! :D
A szülés után, ha császár volt, akkor kb 10 órára egy megfigyelő szobába kerülsz, majd utána a "végleges" helyre. Sima szülésnél a megfigyelő kimarad. Három ágyas szobák vannak, mindben fürdő és WC. A babák 24 órában az anyukákkal vannak, kivéve első este, akkor elviszik Őket és másnap reggel hozzák. Ha enni vagy mosakodni szeretnél, akkor be lehet adni őket a csecsemősöknek.
A személyzet változó, nekem volt nagyon jó tapasztalatom mind a nővérekkel, mind a csecsemősökkel is. Hát volt olyan is, aki nem volt annyira nyerő, de végülis három napot ki lehet bírni.
Látogatók elvileg csak a folyosóra mehetnek, és Te mész ki hozzájuk, de ezt nem veszik ennyire komolyan. Apukáknak van minden nap fél óra, amíg bent lehetnek a kórteremben, de ezt sem tartják be!
A csecsemősök segítenek mindenben, DE ezt Neked kell kérned, nem jönnek maguktól.
A babának nem kell ruhát vinni (nem is fogadják el), mert minden este elviszik fürdetni őket, és a kórházi ruhákat adják rájuk. Nem tudnak figyelni rá, hogy kin van saját ruha, és így elkeveredhet. Csak azt kell majd bevinni, amiben hazaviszitek. Pelenkát és popsitörlőt viszont vigyél, azt nem adnak. Magadnak pedig mindent, még étkészletet is.Egyszóval én bátran merem ajánlani ezt a kórházat.
Hirtelen ennyi jut eszembe, de nyugodtan írj és kérdezz bármit. Nincs tabu! Amire tudok válaszolok és segítek.

Üdv. mindenkinek, vigyázzatok Magatokra és a babákra!!

BoSzi (Szilvi)

Kép
boszi72
 
 


Tundercserje: koszi szepen a segitseget, a Csongorra mi is gondoltunk. :) Lany nevet meg terhesseg elott tudtuk de most h fiut mondtak elegge elakadtunk... :oops:

Krisztike: nekem a 12 hetes UH csak huvelyi volt, pedig azt hittem mar nem lehet csak hasit.

Udv mindenkinek, vigyazzatok magatokra es a pocaklakokra.
Tiwike.

Kép
tiwike
 
 


Halihó!

Üdv az újaknak, és a régieknek is!

Régen írtam, de azért figyelek, legalábbis próbálok :roll:

SOTE II-n az előkészítő és azon belül is engem inkább a torna érdekel, milyen áron megy?

Jó lehet érzékelni már belülről a picurit, nekem még nem sikerült, hiába figyeltem. Mostanság csak feszítő, fájdalmas érzést érzek a "pillangó" mozgás helyett. Nem tudom mit csináljak, kicsit aggódok is, hogy mitől lehet. Ráadásul már hason se tudok feküdni!

Nekem a 12 hetes UH-n minden volt, mint a búcsúba, mármint mind a kettő, mivel bújocskázott a kicsike, és a nyaki redőt alig tudták lemérni.

Jó, hogy betettétek ezt a linket a GYED-ről, mert meg voltam győződve, hogy nekem nem jár, és nem tudnék igényelni, de aztán rájöttem, hogy a párom biztosan tud! Kicsit megkönnyebbültem, hogy könnyebbség lesz ez is számunkra.

Párok, nektek hogyan viselkednek? Az enyém egyfolytában simizgeti a hasamat és bújik hozzá, még este álmában is. Nálatok is így megy? Nekem nagyon jól esik, pláne, hogy melegíti a hasamat, ami mindig jó. Érdekes, hogy 1-2 férfit is hogy megváltoztat a babóca jövetele, nem?

Na ennyi mostanra, jó egészséget nektek!
Kaisa

Alexandra
kaisa
 
 


Sziasztok!
A 12 hetes UH nekem csak hüvelyi volt. Én is azt hittem, hogy az már nem az lesz. Dokija válogatja.

Tündércserje! Bocsi, hogy külön nem jelenkeztem...lustultam.
Olvastam, hogy holnap nem jössz. Majd a következőn talizunk.

Csnxi! Te tudsz holnap jönni? Én még betegszabin vagyok a szúrás miatt, így mindenképpen tudunk menni.

Kaisa! Az előkészítő és a terhestorna is ingyenes. Csak be kell jelentkezni a betegfelvételin minden alkalommal. (Valahogy így kapnak erre pontokat, meg támogatást az államtól)
A torna úgy tudom, hogy 13.30-tól van 1 órán át kb. Én arra még nem mentem, mert a 14. hét előtt nem javasolják, utána meg nem mehettem (rossz helyen volt a méhlepény, meg a szúrás)
Talán még novemberben, vagy a januári időszakban megyek.

Párom szuper. Nálunk is sláger a hassimi. Meg segít mindenben. Nagyon jó szerintem, hogy jön velem a vizsgálatokra (még a védőnénihez is), így mindenről első kézből, azonnal tud és az UH-t is élőben látja. Közelebb kerül a babához már most.

Nálam néha hasszúrkálás van (nem görcs). Hasra már rég nem fekszem - nekem ahhoz már eléggé domborodik. :)

Kérdésem: Amióta a nagy mellérzékenységem elmúlt (na jó ritkán van még), igazából azt vettem észre, hogy nem nőtt. Az elején nőtt kicsit, de azóta semmi. Régi melltartóimat hordom.
Nálatok hogy van ez?

Szép napot!

Kép
moncsi73
 
 


Kaisa: a feszítő érzésről mindenképp' szólj a dokidnak, biztos ami biztos, de nekem is van és volt is ilyen szúró-feszítő érzésem, de nekem azt mondta a doki, hogy semmi para, csak a méhem növekedése miatt van, nyúlnak a méhfüggesztő inszalagok+a bőr.

Hasra én sem fekszem már elég régóta, és most már a háton fekvést sem javasolják huzamosabb ideig, mert megy ott valami ér, amit így el lehet nyomni...még jó, hogy én mindig is oldalt fekvős voltam...

Én az elején kicsit aggódtam, hogy a párom nem elég lelkes, de amint először látta kalimpálni, totál megváltozott, állandóan beszélget a pocakkal, meg simogatja, krémezi. Megkérdeztem, hogy hogy is van ez, és elmondta, hogy az elején annyira aggódott, hogy valami gond lesz, hogy megpróbálta nem nagyon beleélni magát...

A másik nagy örömöm, hogy a 14 éves lánya - aki egyébként Kaposváron lakik az anyjával - is nagyon lelkes, állandóan kérdezi hogy vagyunk, mi a helyzet, neveket javasol meg hasonlók, és ez nagyon jó érzés. Eléggé féltem a reakciójától, és kiderült, hogy teljesen alaptalanul.

Hát nekem a mellem elég sokat nőtt! Már két számmal nagyobb melltartót hordok, és már ezek is szűkebbek, mint amikor megvettem őket...

A 12. heti UH nekem hasi volt, sőt előtte egy héttel voltam a saját dokimnál, és már ő is hasit csinált...

Kép
tündércserje
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?