Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Csöre: Mesinek jobbulást!

Látom a képen hogy Saci is szereti a növényeket :) Patrik is mindig megtalálja a szobában vagy a cserepet vagy valami kábelt. Én mindig rászólok hogy nem szabad. Vagy nem kellenne??
De félek hogy utána beveszi a kezét a szájába és összeszed valamit.

Eszter: 15 kiló nem semmi. Múltkor voltam a DM-ben és láttam ezt a turbódiéta port. Ezt használtad ugye? Tudom hogy sok folyadékot kell inni mellette de mit lehet enni? Zöldség, gyümi?

sahli
 
 


Képzeljétek tegnap tök pipa voltam. Megbeszéltem egy csajjal hogy este 1/2 7-re megyünk megnézni az ülést és komolyak a szándékaim, szeretném megvenni. Mindent egyeztettünk, erre felhív kora délután hogy reggel eladta az ülést. Szerintetek ez korrekt vagy csak én vagyok földhözragadt?

sahli
 
 


Biga: :lol: Oda megyünk megnézni egy kocsit,mert ugye most nincs,csak a melós busza Istinek... :) Téged is megnézzünk? :lol: :lol: :lol:
Sahli:Az nincs DM-ben,Rossmannban van csak én úgy tudom...De egyébként víz,víz,víz!És nem lehet enni szilárd táplálékot az intenzív kúra alatt,csak a turmixot,meg a zöldségleves levét a lúgosító hatás miatt!A könnyített változat szerint viszont egy étkezést kiválthatsz szilárd táplálékkal,legjobb az ebéd és egy 1tálétellel le kell tudnod...A többi turmix!Jövőhéten csinálom a 3.intenzívemet...Aztán már csak könnyítettet,vagy csak simán mintaétrendes fehérjediétát...És jó is leszek...Egyszer... :roll: :D
Ülés:Megbeszéltétek,vagy ez ilyen aukciós oldalon történt?

Eszter

Kép
eszterem
 
 

 
 

Eszter: Most hogy mondod lehet hogy Rossmannban volt.
Nem aukciós oldalon hanem a babaszobán volt a hirdetés, felhívtam és így beszéltük meg a találkozót.

sahli
 
 


Van 2 padlizsánom és kellene csinálnom egy gyors ebédet 8)

sahli
 
 


Sahli! vágd ketté, kapard ki a belsejét, darabold össze hagymával, sonkával vagy amivel szeretitek, üss rá egy két tojást is és süsd össze, töltsd vissza a belsejébe, sajtot rá és mehet a sütőbe sülni.
katuska79
 
 


Sali a padlizsánt megszoktam sűtni héjastól lepucolom aprora vagdalom,majonézt és vöröshagymát teszek hozzá,ez mondjuk inkább reggeli :wink:

Tetyk& a fiúk
tetyk
 
 


Én is padlizsánkérmet szoktam csinálni a padlizsánból....bár én fokhagymát teszek bele, pici mustárt, joghurtot...vagy tejfölt....szóval nem pont úgy készítem mint tetyk...de pirítósra kenve, nagyon megagiga....igaz ez tényleg reggeli nem ebéd. Ezenkívül max grillezek nyáron hús mellé mást még nemigen csináltam belőle.............

KépKép
peni
 
 


eszterem köszi szépen privit!ez a turbó diéta jó lenne,de azért kikérem a védőnő véleményét! :wink:

tetyk nem fáj már a fejem,kb.egy órát fájt és elmúlott!

Zéti aludt 8-9.30-ig és eddig bírta a mamáéknál.most aludt el,4-re megyünk szülinapozni!holnap meg itthon leszünk,férjem délután dolgozni megy,nekem meg van egy halom vasalni valóm,meg van holnapra is a progi! :wink: :lol:

ti tudtátok,hogy a kúszás szinte ugyanaz,mint a mászás!tehát nem baj,ha csak kúszik,és abból áll,ül fel,ua.mintha ez mászásból történne!most olvastam! :wink: :roll:

KépKép KépKép
zeteny
 
 



KépKép KépKép
zeteny
 
 


Egy internetes napilap gyermekorvos tanácsadójaként hozzám intézett kérdését és az arra adott válaszomat olvashatják az alábbiakban: „6 hónapos fiamat ajánlott-e beoltatni H1N1 vakcinával? (Tápszeres baba születése óta.) A testvére 9 éves iskolás. Oltás jeligére várom válaszát!”

A válasz:
A teljes vírust tartalmazó vakcina használata tilos volt eddig, műhibának számított a csecsemőkorúaknál. Hogy ez a (teljes vírust tartalmazó) új oltóanyag mit tesz majd a csecsemők immunrendszerével, milyen káros vagy súlyos mellékhatásai lesznek, az elválik az idők folyamán (ha lesznek olyan bátrak, akik kísérleti alanynak dobják oda a babájukat), mivel az új oltóanyagot a 3 éven aluliaknál nem is próbálták ki. Még a 9 évesnek sem adnék teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinát, csak hasított (split) vakcinát. Kérem, nézzen be a www.natursziget.com lapra, ahol a kételyeimnek is hangot adtam már, bár eddig választ nem kaptam. Dr. Sebő Zsuzsanna

Miért ellenzem?

Miért e nagy ellenkezésem az új, úgynevezett pandémiás influenzaoltással szemben?

* Mert nem ismerjük az összetételét, miközben néhány nap múlva el kellene kezdeni a tömeges vakcinációt!
* Mert az már biztosan tudható, hogy teljes sejtes vírust tartalmazó oltóanyagról van szó, amelyet az Európai Unió országaiban sehol nem alkalmaznak. Talán Afrikában még használható...
* Mert az oltóanyag kipróbálása mindössze 40 (negyven!) 3-18 éves gyermeken történt, és sem a hatékonyságról, sem a hosszú távú mellékhatásokról nincsenek információink.
* Mert az egyre szaporodó gyermekkori autoimmun betegségek, gyulladásos bélbetegségek és az oltások kapcsolatáról nincsenek érdemi információink.
* Mert a napi hírek állítása, miszerint már járványos szinten van a megbetegedések száma – hamis.

Ki vállalja a felelősséget?

Mit látok ebből házi gyermekorvosként? Valóban nagyobb a betegforgalom, mint a korábbi évek azonos időszakában, de ennek a megnövekedett betegforgalomnak a 80%-át az iskolából kitiltott, hazaküldött gyermekek teszik ki, akiket valamilyen apró, őszi hurutos tünet miatt hazaküldtek a pedagógusok az ÁNTSZ-től kapott körlevél és a sajtó okozta hecckampány miatti félelmükben.

Nem javaslom az új oltást, mert eddig mindenütt azt oktatták, hogy 3 éven aluli gyermeknek nem szabad teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinát adni, most meg hirtelen 6 hónapos kor lett az ajánlott. Kipróbálatlanul? Vagy majd most kipróbáljuk? Hát az én unokámon biztosan nem.

Egy internetes napilap gyermekorvos tanácsadójaként hozzám intézett kérdését és az arra adott válaszomat olvashatják az alábbiakban: „6 hónapos fiamat ajánlott-e beoltatni H1N1 vakcinával? (Tápszeres baba születése óta.) A testvére 9 éves iskolás. Oltás jeligére várom válaszát!”

És a terhesek?

Veszélyeztetett és az elsőként oltandó csoportba tartoznak a terhesek. Teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinával nincsenek vizsgálatok, mi több, eddig tilos volt így oltani. „Nem lesz olyan gyártó cég, amely leírja, hogy terheseknek ajánlja, hiszen nem áll rendelkezésre elegendő információ, ugyanakkor tudjuk, hogy az influenzával járó lázas állapot megnöveli a szövődmények kockázatát” – mondta Falus Ferenc országos tisztifőorvos. Ennek ellenére az első ütemben oltandók közé sorolták a várandósokat, méghozzá az ingyenes oltással (teljes sejtes vírus!).

Most akkor olthatók? Vagy kinek a felelősségére olthatók a várandósok? Milyen magzati károsodások várhatók a későbbiekben? Vagy az összefüggést úgysem lehet majdan bizonyítani?

Nem javaslom

Nem javaslom az oltást, mert az ingyenes oltás mögött komoly anyagi érdekeltségek vannak, aminek a jelei már kiszivárogtak. Ehhez csak idézek: „Hát mindennek ára van” – derült ki Németh Zsoltnak, az Omninvest Kft. szóvivőjének szavaiból. Öt éve – amikor a madárinfluenzától volt hangos a világ –, 15 évre szóló szerződést kötött velük a kormány. Eszerint 2 milliárd forint állami pénz ütötte a cég markát, amit saját 1 milliárd forintjukkal fejeltek meg, és fejlesztették ki a madárinfluenza elleni védőoltás technológiáját. Akkor ugyan elmaradt a világjárvány, ám a szakemberek kijelentették: csak idő kérdése, és törvényszerűen jönni fog...

„A cég persze nem veszi jó néven a szerinte igazságtalannak tartott bírálatot, hogy állami pénzen él. Úgy tartja: a fejlesztésre három éve kapott 2 milliárdért már megdolgoztak azzal, hogy 1100 forintért szállították le minden évben a szezonális influenza elleni oltást.” Azt az oltást, amelynek jó része évről évre megmarad, kárba vész.

Nem javaslom az oltást, mert nem véletlen, hogy hiányoznak a hiteles szakmai vélemények. Sem az infektológiai szakmai kollégium, sem az oltási tanácsadó részéről, sem a László Kórház infektológusaitól nem lehet állásfoglalást olvasni, hallani sem a szakmai lapokban, sem a médiában.

Köztudomású, hogy az influenza elleni oltottságban az egészségügyi dolgozók, köztük az orvosok a sor végén járnak, azaz nem oltatják magukat. Ez az adat megállja a helyét egész Európában. Ugye, senki nem gondolja, hogy valamennyien felelőtlenül gondolkodó, tudatlan emberek?

Talán azt tudnám tanácsolni a bizonytalan laikusoknak, kérdezzék meg háziorvosukat, de ne arról, hogy ajánlja-e az oltást. Hanem kérdezzék ezt: „Doktornő, doktor úr, Ön beoltatja magát? És a gyermekeit, az unokáit?”

Jelen sorok írója egészen biztosan nemet fog mondani. Nem adok be teljes sejtes vírust tartalmazó vakcinát!
Dr. Sebő Zsuzsanna
gyermekorvos

KépKép KépKép
zeteny
 
 


Azt hiszem ez az írás önmagáért beszél!Ha még volt valakiben kétely!

KépKép KépKép
zeteny
 
 


Zétény!

Én is azt gondolom, távol kell tartani magunkat az egész H1N1 mizériától.
Minek kell beoltani a népet úgy, hogy a vakcinát seperc alatt készítették, tudja a fene miből? És a magzatok, és a csecsemők, és az ún. veszélyeztetett munkakörben dolgozók? Ugyan már! Ki az a bolond, aki meg meri tenni, hogy a csememőjét beoltatja? Én tutitra nem fogom megengedni!

Az egész hisztéria a kormányoknak és a gyógyszergyáraknak jó, s akik közel vannak a húsosfazékhoz. Kérdés: a nem H1N1 típusú influenzában hány beteg halt meg? Szeritnem kb. annyian, mint a H1N1-ben.

Enyim lány egyedül aludt el az ágyában. Megyek be, s hát édes babám leszedte magáról a nadrágot, egy szál kombidresszben "nyomult", ráfeküdt a játékokra, úgy aludt el.
SAjnos ma gonosz anya voltam, egyszerűen nem tudtam bemenni hozzá, el akartam mosogatni, a két gyerek tanult, Apa dögrováson... Szóval ma bizony szegénykém sírva aludt el. Kövezzetek meg! Hát anya az ilyen?! :oops: :shock:

Jaj, megyek, felébredt. Emlegetett kisbaba felsír... :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata
 
 


Zétény jó,hogy felraktad a levelet,Érdekesnek találom azt,hogy itt nálunk nem igen akarnak beoltani senkit ,mármint igen de jó pénzért.Nagy a hisztéria itt is az egész influenza körül de érdekes modon még itt a mi megyénkben senkit nem diagnosztizáltak vele,pedig eleget pánikolnak egy-egy eset körül,de a végén kiderül csak a szokásos,folyó orr és gyuladt torok.Na már most miért terjeszhetnek rém hireket,szerény személyemnek három féle elméletem van 1.vagy az egész kitaláció és azt mérik fel,hogyan reagálunk ilyen esetbe,mert mit tudom egy biologiai támadás esetén jól jön egy ilyen statisztika.2vagy ellen reklám a repülőknek mert állitolag aki repülővel érkezet haza az fertőződöt meg.3vagy tényleg kifejlesztetek egy ilyen virust viszont az ellen anyag tesztelésére nincs elég alanyuk,a legbefolyásolhatóbb kőzet pedig az anyák akik bármit megtesznek a gyerekük érdekében igy kerülnek képbe a babák és a terhesek .Tudom elég bizar elmélet és talán egy kicsit Robin Cookos de ezt gondolom.

Tetyk& a fiúk
tetyk
 
 


Eszter:
meddig tart egy ilyen inzenzív kúra? Így olvasva, hogy semmi szilárd.. hosszú ideig nem hinném ,hogy bírnám.. :)

Bence kapott ma birsalmát, nagyon bejött neki :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


H1N1: én megkérdeztem a gyerekorvosunkat, hogy mi a véleménye (mondjuk az esetek 60%-ban nem fogadom meg a véleményét...mert furákat gondol de azért érdekel hiszen orvos, anya ő is). AZt mondta, hogy Zétényt semmiképpen ne oltassam be, Somát és magunkat igen.
HÁt én Somát semmi esetre sem fogom beoltatni legfelejebb kiveszem az oviból ha annyira terjed majd ez a korság aztán itthon lesz egy hó napig........és hogy mi magunkat oltassuk-e?? Hát megmondom őszintén nem szívesen.........de a fiúkat semmi esetre sem!
TI mit fogtok tenni?

Batkata: az én pici Zétényem minden nap sírva alszik el.....leteszem, mosolyog rám amég ki nem jövök a szobából.....aztán elkezdi "altatni magát" nyöszörög, nyöszörög..majd olyan veszett ordításba csap át....ez kb 1,5 percig tart és utána zutty álomba zuhan..........születése óta. Én el sem tudnám képzelni hogy bömbi nélkül elaludjon... :roll:

KépKép
peni
 
 


Mági:2hét!! :wink: :D
Biga:Voltunk Bicskén! :)
Katuska:Holnap megyünk,mégis csak a pelusokért,mert már ma nem jutottunk el oda...volt egy kis kavarodás a kocsival!
Meg a csaj valami tanfolyamon volt és az anyjánál rakta le az elrakatott(4csomi)liberót,de egyik ismerősünk szólt,hogy neki is kéne 2.Ezért holnap tudunk csak menni,hogy ne kelljen 2x!
Ha otthon lesztek,megnézünk titeket!
Sahli:Az üléses sztorid után itt az enyém:
Megbeszéltük a csávóval,hogy megyünk a kocsiért,de el is hoznánk,mert nekünk kell!!!!!Erre ő: -jó persze...Megbeszéltük,hogy mikor meg minden,erre mielőtt indultunk,fel hívta István,hogy akkor mi mennyi hány méter és hogy indulunk!Erre ő:-Hát vannak már itt nézni a kocsit és valszeg el is viszik... :shock: :shock: :shock: :o :o :o Csak néztünk,meg mondta neki api,hogy ez meg hogy is van??
Aszondja,de ők Nyiregyházáról jöttek és felhív,ha nem viszik el.Na,menjünk akkor nézünk másik kocsit,biztos elviszik...
Hát 1 óra múlva írt egy sms-t hogy meg van még,mehetünk...Szerinted??? :shock: :o Na mindegy elmentünk,de mégse hozhattuk el,mert van rajta egy kis sara,amit rendezni kell a bank felé és így hétfőn be kell mennünk intézkedni. :? :roll:
Kinéztem magamnak egy olyan jóóóóóóó pipőt!De nem hoztam el :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Még integettem is neki,hogy majd jövök legközelebb... :roll: Vissza kell mennem érte,mert nem fogok tudni aludni... :o :P
Na megyek,vacsi idő van! :)

Eszter

Kép
eszterem
 
 


Képzeljétek most jövök a padlásról.......felmásztam lehozni (először megkereseni) a gyerekülést, meg ruhákat....
Lehoztam a gyerekülést (9-18 kg) meg 3 zsák téli cuccot....szétválogattam, most mosok....olyan fáradt vagyok mint a dög, viszont van Zéténynek ülés, meg meleg kabát, nadrág, pulóver.....némelyik már nem annyira trendi hiszen SOma 6 éve volt ekkorka...de melegek és nem kerülnek egy vasunkba sem úgyhogy most úgy örülök hogy felmásztam értük. Már a harmadik adagot mosom...még cipőket is találtam...bundás kocsicipőt kettőt is.....úgyhogy semmit nem veszek.
Tegnap összepakoltam SOmám kinőtt cuccait, feldobozoltam ma azokat a padlásra....majd 6 év múlva leszedem :wink: .
Asszem elmegyek kivakarom magam a porból aztán betámadom az ágyat, konkrétan alig élek:-(

KépKép
peni
 
 


Jó estét!

Szülinapozás megvolt,jó volt,híztam ma 2 kilót! :wink: :lol:

peni tök jó ez a sok ruha,és egyebek!kit érdekel,hogy nem trendi! :wink:

kata van,hogy Zétim is sírva alszik el,ritkán,főleg,ha még nem elég álmos!de örülj neki,hogy egyedül el tud aludni,mert enyim nem és ez még bizta sokáig így lesz!(napközben)este miért más minden? :roll: :idea:

Kép Szóltál?

Kép Helló csajok!

KépKép KépKép
zeteny
 
 


De helyes ahogy Zéti vigyorog:)

Eszter! vasárnap nem leszünk itthon! Kár, hogy nem tudtatok jönni de gondoltam, hogy közbejött valami:(
katuska79
 
 


Katuska:ÓÓÓÓ! :( Csak 4 után tudunk menni..Akkor sem? :roll: :)
Na majd legközelebb! :wink:
Zétény,a kis cuki! :P Tuti birkózó lesz... :wink: :)

Eszter

Kép
eszterem
 
 


Sziasztok!

Én még itten kuksolok, összellítom a prágai szereplés anyagát, no meg a Leporellókhoz keresek jó kis anyagokat, mert nem szeretném, ha Lucus ismerné a 60%-át... :) Nem ám, ilyenkor, mikor csendes a ház, olyan jó egy kicsit kutakodni, olvasgatni...

S mivel jó anyukák voltatok, küldök nektek egy kis bíztatást!

Kivettem a könyvtárból saját magamnak, és remélheőleg a páromnak is a következő könyvet: Dr. James Dobson: Amit a feleségekről a férjeknek tudni kellene

No, ebben ez áll:
"Meglátásom szerint munkájuk [ti. az anyáké] a lehető legfontosabb társadalmunk egészsége és életképessége szempontjából és nagyon sajnálom, hogy a ma háziasszonyai ennyire kevés tiszteletet kapnak. Még maga a "háziasszony" szó is a kielégítetlenséget, kisebbrendűséget és jelentéktelenséget szimbolizálja nyelvünkben. Micsoda kár pedig. Egy nemzetként nem is követhetünk el nagyobb hibát annál, minthogy lebecsüljük az otthon fontosságát, ahol a gyerekek gondoskodást kapnak."

Függetlenül a hazafias és nem hazafias érzelmektől, azt gondolom, teljesen igaza van a bácsinak. Szegény valószínűleg sok dolgon mehetett át a fiával, mert az előszóban ezt írja:
"Egy Ryan nevű kisfiúnak,
aki szereti a hernyókat,
utálja a fürdetést és elviseli a lányokat,
valamint millió kérdést tesz fel egy óra alatt
("Mama, ásítanak a kukacok?"
Jó, mi?

Na, elég a tudományból, megyek vissza a "Nagy hegyi tolvaj" balladájához. Bár vannak ebbe is jó szövegek, csak hogy visszautaljak az asszony-létre:

"Met én jóllaktam vót
Jó regvel felkelni,
Jó regvel felkelni,
S a patakra menni.

Vérmes ruhát mosni,
Könnyűvel áztatni,
Könnyűvel áztatni,
Jajszóval sulykolni"


Na itt a mese vége, fussatok el véle... :)

Jó éjt! :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata
 
 


Sziasztok!
két napig olvasó üzemmódban voltam, így ilyenkorra elfelejtem mit mire akartam reagálni, lehet lassan Cavintont kellene szednem! :lol: :lol: :lol:

Batkata
- Nem hiszem, hogy amiket Te válogatsz azokat ismerem, csak tényleg mintha általános iskolás énekórán lettem volna, sorban, jöttek, Pál Kata péter, Érik a szőlő, Hej dunárol, Komáromi kisleány stb., de ezeket biztos mindenki ismeri!

Lányok nagy büszkén írtam, hogy nem bontottam fel még a tápszert, hát lehet lassan fel kel, ma reggel 1/2 6- kor ébredt Zille, szokott ő máskor is ilyen tájban, de cici és még alszik 1/2-8-8-ig. most meg nem aludt vissza, a cici után csak nyöszörgött, de láttam rajta hogy álmos. Kevertem neki higítot Sinlacot 120-at benyakalt és 8-ig aludt! :? :shock: :? Mondjuk éjjel a mostani egy keléshez képest 3x is fent volt, lehet kiszippantotta a reggeli adagját...

Zétény nagy huncutság!!

Még 2-3hónapja Hanna felvetett a zárt topikot, mostanában olyan témák is felvetődtek itt amiről az én szemérmességem az idetévedt és a zugolvasóknak nem szívesen tárulkozik ki.
Szerintem mostmár tényleg csatlakozott mindenki aki akart?
Újra felvetem, Ne legyünk mi is zártak??
Mági bevált a decemberieknél az anya-tanya?


Ja, Zille kaja sztrájkol napközben, az ebéd adagját megeszi, de a tízórai és az uzsi mennyiség töredéke az eddigieknek. Lehet unja már a gyümölcsöt?, de mit adjak, neki, így is kevertem rizzsel, kölessel, kukorica vagy búza darával, hogy ne legyen olyan intenzív és laktatób is legyen.???

Kép

Kép
lucus16
 
 


jó reggelt!

Szonja tegnapra növesztett 2 fogat! Kijött alul jobb oldali is, meg felül is a jobb oldali. A felső bal pedig már annyira fehérlik, hogy az is napok kérdése. Így jelenleg 3 fog tulajdonosai lettünk :) Ez igen gyors volt :)

Tegnap Ajkán voltunk, meg előtte átvettünk egy játékot Szonjának, amit még a teszveszen ütöttem le. Zenélő kormány. na ez annyira igaz, hogy a kocsiban önálló életet kezdett élni a játék, mikor senki sem nyúlt hozzá, akkor is zenélt...
Ajkán táncverseny volt, arra mentünk, találkoztunk ismerősökkel, nagyon jó volt. Szonja úgy élvezte, folyton ugrált a kezünkben és vigyorgott, mintha táncolna ő is! Jó későn értünk haza, hajnali 1-kor feküdtünk le...

padlizsánból: muszaka, jó kis receptek vannak hozzá a mindmegette.hu-n én onnan merítek mindig.
Ma nálunk hurka-kolbász, azzal nem kell sokat vesződni.

egy csomó mindenre akartam reagálni, de mire eljutottam én is idáig, elfelejtettem...
Lucus, beállok én is cavintont szedni...
czzsofia
 
 


Eszter! itthon leszünk egész nap! MAjd jövő héten megyünk tesómékhoz ebédre! Úgyhogy gyertek! munkás cuccot hozzatok :lol: :lol: :lol:

Lucus! Ó ezen ne lepődj meg, hogy pótolni kell....
Ez jó kérdés, hogy mivel keverd a gyümit. Mondanám, hogy adj neki sajtos, túrós akármi kenyeret de Zillének azt nem szabad....
Egyébként Petra nem is tízóraizik. Reggelizik 7 körül, mivel 10-kor elalszik így csak délben ebédel. Ha felébred és sír, hogy éhes adok neki egy egy kekszet vagy valami rágcsálni valót, hogy kibírja míg elkészül az ebéd.Tegnap úgy ette a sajtos húsos tésztát, mint a nagyok. Olyan helyes volt.

AZta megint fogak! Mi mikor következünk?
katuska79
 
 


Zsófi gratula a fogakhoz!

én olyan beszari nyuszi vagyok!katus hogy tudja lenyelni Petra-bébi a tésztát?mert az én gyerekem már egy kis banándarabtól meg akar fulladni!
más sem ad még darabosat,vagy csak mi vagyunk ilyen kis szerencsétlenek! :cry:
ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!

padlizsán én még nem ettem soha,de ki fogom próbálni!
:wink:

batkata jó,amiket írtál! :wink:

gyermekem most aludt el!nehezen!
állandóan enne,mámá-mámá!vagy lehet neki most minden mámá! :?:
mondja azt is,hogy bababa...

KépKép KépKép
zeteny
 
 


Z-Kriszti! nyugi nem minden baba szeret darabosat enni! Máté is öklendezett ha csak egy pici darabos is volt a pépben egy éves koráig, holott a kekszet, piskótát meg tudta enni. Petra viszont ügyesen elmajszol így fog nélkül is bármit. Ha nem megy neki ne erőltesd, pépesítsd amíg csak igényli!
katuska79
 
 


Ja és nem mindegy mekkora az a falat mert ha túl pici akkor nem tudja szétnyomkodni a szájpadlásán, ínyén! Szóval nem jók a "mikrofalatok" sem...normális falatkákkal kell próbálkozni, a banánnal az a baj, hogy túl csúszós és hamar a torkára szaladhat és attól megijedhet. Adj neki rágcsákat. Kekszet, pufit, kenyeret amin gyakorolhatja a rágást.
katuska79
 
 


Ti milyen köreteket szoktatok csináálni sültek, rántott dolgok mellé? A sült krumpli, krumpli püré, rizs zöldséggel és anélkül meg a párolt zöldség már olyan uncsi....valami tipp? valami gyors és egyszerű mert úgy utálom, hogy szenvedek egy csomót a hússal és még a körettel is bajlódni kell. A párom nem eszi meg anélkül...
katuska79
 
 


katuska: szoktam csinálni hagymás krumplit, vagy fóliában sült krumplit, sült hagymát, fűszeres krumplit, héjában sült krumplit

ennyi jutott eszembe

mi lesz az ebéd?
czzsofia
 
 


Katuska:nyers zöldség,meg saláta... :lol: Az gyors. :D
Most értünk haza,majd nemsokára megyünk a pelusért is,csak szeretném,ha egy cseppecskét még aludna Eszter... :roll: Nem úgy néz ki... :? :P Kocsiban aludt,de nem eleget.
Munkás ruhát?Mit kell csinálni? 8) :)
HAHÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!Visszamentem a cipőért! :P :P :P :P :P Azóta le sem vettem. :roll: :lol: :D
Vettem még kis sapit Esztinek.
Zétény-anyu!Nekünk attól függ,hogy mekkorák azok a darabok a kajában...Ha nem megfelelő,mi is öklendezünk kicsit,de ha meg jó(még nem sikerült rájönnöm a megfelelő méretre-az üvegesekből általában mind jó)akkor szépen majszolgatja.Egyébként én is pépesítek még,csak egyre durvábbra hagyom.
Én padlizsánkrémet csináltam még eddig csak a padlizsánból.Meg Esztinek kaját belőle.Mást még nem,de A Katuska ötlete jól hangzik!
Na megyek lerakom a jányom,mert api is bealudt.Összerámolok és megyünk tovább... 8)

Eszter

Kép
eszterem
 
 


Katuska:KIRÁNTOTT HAGYMAKARIKÁK!Olyan BurgerKinges!Azt még szeretjük,csak macerás kicsit!

Eszter

Kép
eszterem
 
 


Tyű a kirántott hagyma karika az tényleg fincsi...csak mire bebodorítom a karikákat hát izéééé :shock: :shock: :shock: :shock:

Egyébként panírozott hús volt tepsiben, tejben sütve.

Jesszum Máté oylan hisztit, nem is hisztit hanem örjőngést rendezett alvás helyett, hogy azt hittem agyvérzést kap! Muszáj volt lehűtenem ruhástól mindenestől egy kis hideg vízzel....most alszik bezzeg. VOlt egy kis hüppögés de bőgés egy szem se. Kezdem qrvára unni ezeket a kiborulásokat. Mikor lesz már vége mert tuti kinyitom a gázt :twisted:
katuska79
 
 


Csinálj egy palacsintatésztát,kicsit sűrűbbet és ebbe hempergesd a hagymakarikát,mi vékonyra szeletelt krumplit szoktunk!A tésztába tegyél snidlinget,vagy valamilyen zöldfűszert!

KépKép KépKép
zeteny
 
 


a krumplit teszed bele? Milyen vékonyra?
katuska79
 
 


Újra itt :)

Lagzi jó volt, majd dobok képeket. Képzeljétek, egy úttörőtáborban volt Parádfürdőn, időutazás 20 évet vissza :D Volt több baba is, így Saci is élvezte. Éjjel mondjuk nem nagyon aludt, így tiszta zombi vagyok mára.... és eszméletlen hideg volt. Tisztára át voltunk fagyva.
Luca: hm... nem dobtál fel azzal, amit a ringatóról írtál... mondjuk most nem is tudok menni csütörtökön, mert Mági-tali lesz. Meg előtte elviszem a kocsit szervízbe. Nem mindig fog a fék... hangulatos volt a mátrai kanyarokban :?
Zárt topik: én benne vagyok (múltkor is benne voltam).
Birs: ó, ha tényleg jó a termés, pár szemet örömmel fogadok :)

Virágozás: ó, nem hagyom én, ilyenkor oson a Csajszi :D

Tetyk: lehet, hogy kicsit hosszabb kell, de 1 méter plusz biztos nem kell. Szerintem 5 méterrel már jó lehetsz, de lehet, hogy 4,8 is elég.

Batkata: cicin alvás: nos, egyelőre nem terhes. De jó lenne, ha egyedül is menne neki. Azért van, amikot már látom, hogy álmos, de nem tudom megciciztetni, és megy a hiszti addig, amíg nem érek rá. Apussal bezzeg elalszik cici nélkül :roll: Igaz, hogy nálunk pont emiatt a tízórai és az uzsonna még teljesen cici, akkor nincs más kaja.

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Na, úgy tűnik, a lagzis képek főleg a szüleim gépére keletkeztek, sebaj, majd ha elküldik, töltök fel :) Addig is házi akrobata-bohóc Sacánk :D
Kép Kép

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Katuska:Tudom gáz vagyok... :roll: :? íRNI AKARTAM EGY SÖMÖSÖT,de nem mentettem el a számod... :? :x
Ezt gondoltam,hogy csak akkor lesz biztos,ha már ott vagyok...Mentünk volna,csak valami baja van a GP-nek,állandóan kikapcsolt.Vissza kell vinni,év elején lett véve.István tiszta ideg volt tőle,mert ez még haggggyáán,de folyamatos fáziskésése volt,amíg ment.Fogta és kibaszta az ablakon... :roll: :o :shock: Úgy vettem rá nagy nehezen,hogy menjünk vissza érte,inkább az eladó pofájába kéne vágni,mint ki az ablakon... :o Ezért inkább hazafelé vettük az irányt,ne haragudj! :oops: :oops: :oops: Meg éhes is volt szegény,mondtam,hogy egyen és ilyenkor ingerültebb.Mint én is. :roll: Pedig tök finomakat főztél.... :) :)
A csaj nem semmi,egy szobányi pelenkája van... :o
CSöre:raksz képet? 8) :)
Zárt topic:Nekem min1! :P

Eszter

Kép
eszterem
 
 


Saci: :mrgreen: :lol: :D

Eszter

Kép
eszterem
 
 


És a kajálós sorozatunk :)
Kanalazok :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: vagy mégsem? :arrow: :arrow: :arrow: tányérral hatákonyabb :D
Kép Kép Kép

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Mi is jelen, csatlakozva Lucushoz Cavington kéne nekem is :lol:

Kriszta: nagyon jó a cikk. Bartinál pont volt róla szó, hogy ha kimarad a mászás, hú de micsoda gáz, és beszédhiba, vagy tanulási zavar stb... Pedig én mondtam, hogy én bizony csak kúsztam, és mászni csak azután kezdtem, hogy már rendesen jártam, aztán semmilyen bajom nem volt :roll: ;) Milán is kúszik, néha próbálkozik a négykézlábbal, szerintem tudná, csak valami minidg lefoglalja a kezét, mert vagy labdákat fog, vagy szőnyeget kapar, így csak alkartámszban nyomja, de a kúszást már tökélyre fejlesztette :lol:
Zéti cuki, az a vigyor :D
Darabos kaja: Milán is öklendezett, de pár hete már megérett rá, mert pl.: kézzel törtem a babakekszet a kajába, és nem volt vele gondja, ahogyan Hannáéknák a kukival (puki kinek mi =extrudált kukoricapehely) is elboldogult :roll: :)

H1N1: maximálisan egyetértek, én nem oltatom be sem Milánt, sem magamat, sima influval sem szoktam, Apácsak lehet megkapja ingyen, mert jött a körlevél, hogy ugyan jelentkezzenek már, hát ő azért csak egy jól megtermett férfiember, tán nem fog ki rajta a teljes sejtes oltóanyag :roll:

Csöre: nagyon jó képek, Saci már nagyon nagy, és lány létére nagy csibész ;)

Eszter: tied Apa igen heves :D Ha éhes az enyém is igen hisztis, ingerült :roll:
Bicskén merre voltatok? Meglesz az autó?

Katuska: húúú, Máté nem semmi :shock: Apja se tud rá hatni ilyenkor? :roll:

Zsófi: grat a fogacskákhoz. Nálunk csak vaklárma volt, felül még semmi :roll:

birs: holnap megyünk mi is dédihez, lemeózom a termést ;)

Megyek kicsi fiam jelzi, hogy éhes, megetetem :D

biga.csiga
 
 


Biga: :D Ja,ha éhes az ember,elég ingerült.Én is... :D
Nem tom pontosan,az elején a templomnál taliztunk az emberrel és 1vagy 2 utcával lejjebb tekintettük meg a kocsit.Ja ,meglesz.Holnap megy api intézni a papírokat! :)
Na megyek,kész a lányom...

Eszter

Kép
eszterem
 
 


Eszter! semmi gond, sejtettem, hogy közbe jött valami! Csak lemaradtatok a fincsi intelligens krémesről karamell öntettel. A husit meg megesszük vacsorára, kárba nem megy semmi:)

Mászás kimaradás. Nem arról avn szó, hogy aki nem mászik azzal később gondok vannak, hanem az ha valakinél probléma van az vissza vezethető a mászás kimaradásra. A kúszás valóban jó mászsá helyett ha az váltott kézzel lábbal történik mert az egészben nem az a lényeg,, hogy másszon, hanem hogy az ellentétes oldalakat tudja össze koordinálni!
Egyébként meg mit paráztok ezen mikor még egyik baba sincs róla lekésve????

Biga.Csiga! ilynekor senki nem tud rá hatni....mikor üvölt és elborítja az agyát a köd....váááá

Mondom neki, hogy buta vagy, erre visszavág, hogy nem buta, hanem majom. Kérdem és Epi micsoda? Neki azt mondja kiskirálylány a meséből:))

Saci :lol: :lol: :lol: :lol: csúcs ez a csaj.
katuska79
 
 


Vickybabe! azonnal tessék dicsekedni! nem semmi ahogy Levente szalad! :lol: :lol:
katuska79
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 13:48-kor.
kisbogacs
 
 


Sziasztok!

Csak ideérek én is néha. Anyuéknál voltunk hétvégén, péntek óta, a gép elé oda se kerültem, a gyermekem ismét hozta a formáját, és alig aludt... Nagyon fáradt vagyok, de már elvonási tüneteim voltak.

H1N1: mi sem oltatunk. A gyereket meg pláne nem.

Katuska: Máté nem semmi! Én ettől úgy félek, hogy hogy tudom majd kezelni ezeket a helyzeteket.

Mászás: én fiam sem mászik. Kúszni is jobbára csak hátrafelé kúszott, aztán mióta felállt, azóta csak azt gyakorolja.

Darabos kaják: eddig Benedek is öklendezett, de már kezdi megszeretni a kevésbé pépes cuccokat, már adtam neki babakekszet is, majszolgatta, de a ruhára még több jutott...

Eszter: én is így vagyok egy cipővel... csak én még nem mentem érte vissza. Na majd holnap :D

Szilvi
Kép
xania9
 
 


Hello Csajok!

Darabos kaja: én rájüttem nálunk ízlés függő. Ha olyat adok Zéténynek ami a fogára való akkor simán megeszik bármilyen darabos kaját. Ha olyat adok ami nem tetszik neki attól meg akar fulladni. Semmilyen összefüggést nem vettem észre a falat nagyságával vagy az étel állagával kapcsolatban......ha nem jön be neki a cucc (pl. tegnap a frissen sütött sütőtök) akkor fulldoklik, hangosan és látványosan.........egyébként meg egy egész zsemle belét bevágná ha hagynám.............
Férfi a lelkem.... :roll: :lol:

KépKép
peni
 
 


Ez így van Peni! Mi seme sszük meg ami nem ízlik:)

Kriszti!

Szép lehetett a kirándulás! Mi is sokszor kihagyjuk az autópályát ha nem sietünk épp ezért.
Ágnes meg igazi nagylány ami az ízlését illeti:)
katuska79
 
 


Sziasztok!

Kinyiffantam a hétvégén. Megcsináltam az őszi nagytakarítást. Ablakpucolás, konyhaszakrény kigányolása és egyéb nyalánkságok. Kissé izomlázam van. Azért volt kellemes program is. Jutalmul elmentünk kajálni a Pólusba. (hát, ha még főznöm is kellett volna, kinyúlok) Aztán meg lementünk Dunakeszire sétálni. Olyan szép idő volt, jó volt kiruccanni. (addig sem csináltunk rendetlenséget a frissen takarított lakásban :wink: )

Néztem a fotókat.
Z.-Kriszta: Zétinek nagyon szívdöglesztő a mosolya!
Csöre: Hogy ez a lány, milyen nagylányos! Főleg azon a térdelős képen.

Kriszti: az tök szép út. Mi is véletlenül tévedtünk egyszer arra. A férjem imád ilyen helyeken autózni, és ha nem sietünk, mi is kihagyjuk a pályát.

Darabos-nem darabos kaja: mikor milyen kedve van. Ha fáradtabb, akkor nem szeret rágcsálni, de amúgy igen. Bár a kölesgolyót nem eszi meg, csak szorongatja. Az igazi rágcsálnivaló számára a kifli.

Peni: tök jó, hogy eltetted Soma cuccait. Aztán otthon kit érdekel, hogy nem trendi? Én is felleltároztam a szekrényt, és igencsak híján vagyunk a meleg cuccoknak. Kabát, kardigán van, harisnyák vannak, de a többi cuccunk igencsak vékony. A héten a barátnőmmel el is ruccanunk a Hádába. Kéne pulcsi, bélelt kantáros nadrág stb. Az overállal még várok. Amúgy megnéztem a Pólusban, és ki is fordultam a boltból. 7000 :shock: Ft volt.

krisz78
 
 


Jó reggelt!

Megvan az autósülés, repkedek a boldogságtól. Jó állapotú és kevesebb mint a fele az eredeti árnak.

Krisz: a lány akitől az ülést vettem, vannak eladó ruhái is nagyon jó állapotban. Ha gondolod megadom az elérhetőségét,
Vettem tőle sapikat télre, lábnélküli rugit, bodykat.

Patrik már elég sok darabos kaját eszik. Tegnap karfiollevest kapott ebédre, fél tányérral megevett belőle.

Köszi a padlizsános recepteket Katuska, Tetyk!

sahli
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?