Új privát üzeneted érkezett!

Ja, azt meséltem már, hogy ugyebár eleinte azon aggódtam, hogy rongyevők leszünk, és majd a lányom egy piszkos, agyonkínzott rongydarabot hurcol magával mint "lelki társat". Aztán kvázi azon örömködtem, hogy inkább ujjszopó lett- legalább valamiben rám hasonlít :roll: :roll: - ha már a cumi nem kellett...

... no, mostanra eljutottunk odáig, hogy a kettőt kombinálja: úgy szopja az ujját, hogy közben egy kis kendőt tekerget a kezére, és azt is szopizza :roll: :roll: :roll: Jeeeee, ujjszopás és rongyevés egyben!!! :roll: :roll: :roll:

Zitocs (Maszatmanó anyu)



Kép

Kép
maszatmanó76
 
 


Jó reggelt!

Katuska: köszönöm a leírást, ma meg is próbálom, először a kiscipőt. Elég érthetőnek tűnik, ahogy leírtad, ha azért elakadok, akkor kérek segítséget, ha nem baj.

Ma lánykám fél 6-kor kelt. Éhes volt, alig evett este. Na persze ő 7-kor vígan visszacsicsilt, nekem meg keresztbe állnak a szemeim.

Ringató és egyéb foglalkozások: olyan négy hónapos lehetett Bianka, amikor elkezdtünk jógára járni. Ott bevallom, inkább nekem kellett, hogy egy kicsit kimozduljunk. A héten voltunk először Ringatón. Ide inkább miatta megyünk. Na nem fejlesztési szándékkal, hanem inkább azért, hogy ő jól érezze magát. A jógát is imádja, egyre nyitottabb a többi baba felé. A Ringató első 20 percében lemerevedetten nézte az "oktatót", utána már kevésbé érdekelte a dolog, ment volna babázni. De látom, hogy élvezi, így viszem. Ha nem látnám rajta, akkor abbahagynánk. Én lényegében semmit sem fejlesztési céllal teszek. Fejlődik ő a saját ütemében, a maga módján. Ha nagyobb lesz, akkor viszont igenis fontosnak találom a fejlesztő játékokat. Bár kérdés, mit nevezünk annak. Végülis egy sima építőkocka játék is fejlesztő játék. Még a játékbaba is, hiszen megtanulja rajta, hol van a baba szeme, füle, stb. De pl nekem nagyon tetszenek azok a játékok, amelyekkel valamit készít a gyerek. Pl. láttam már kistáska készítő szettet, hajpánt készítő szettet, meg még egy csomó jó játékot. Persze ezek majd csak évek múlva jöhetnek szóba, de sajnálom, hogy ilyenek nem voltak akkor, amikor én kislány voltam.

Kép
jandrea
 
 


Sziasztok!



Csöre: 4 és 17, de jó, mert mire a kicsi nagy lesz, a nagynak már valószínűleg lesz gyerkőce, így mindig van kit babusgatni :D
(Jól van, de nekem nincs olyan szórólapom, pedig biz isetn egy csomót begyűjtöttem, igaz inkább termék reklámokat :roll: Amúgy a csajszi, aki a tombolát levezényelte, nem mondta, sőt először rossz időpontot is mondott, csak utána ugrottak 3-man, hogy nem délután 4, hanem de. 10. De tök mindegy, ha szoptatnék is sem Milán, sem magam miatt nem mennék, mert nem férne össze Milán szopi igényével, sem az igény szerinti szopival... :roll:)

Jandrea: hova jársz ringatóra? Ó, azok a készítsd magad dolgok tök jók, mi olyanokat vettünk férjem unokahugának (öv, meg izzósor), nekem is nagyon tetszenek ;)

Moffli: sajnálom, hogy ennyire c@r a helyzet otthon, de ahogy leírod, nem tűnik úgy, hogy valaha jobb lesz :? Nehét helyzet, de lehet könnyebb lenne most lépni, mint később.
Noi étvágytalansága miatt ne izgulj, mi sem eszünk minidg ugyanannyit ;)

Zitocs: :lol: Milán is rongyizik, van, hogy a Zsitri cimkéjét szívja, van, hogy az ujjai között morzsolja. Na, meg van hogy közbena cumi a szájában, a másik kezében meg jobb híján a pelus. (Abban volt a zöld laszti, ami eddig nem került elő a hordozós hétről... :()

Katus: hát igen, nincs meg a laszti, és azért gáz, mert a föld nem nyelhette el, valaki megtalálta, az más kérdés, hogy mit csinált vele. Erősen gondolkodom, hogy emiatt beregisztrálok a mamaira és megkérdezem őket, mert nem hiszem el, hogy senki nem tud róla, aki megfordult szerdán a hordozós héten, és aki bezárta, vagy nyitotta az előadót... Hívni nem hívtak, hogy meglett a játékok között, de abban nem is bíztam, azok után, hogy a "gazdátlan" tombolás nyereményeket is kisajátították. DE azért egy gyerek játékát lenyúlni (vagy nem visszaadni), borzasztó felháborító. És közben engem is mardos a lelkiisemret, hogy a francnak vittem el, miért nem figyeltem jobban stb... :cry:

Kriszta: írtad, hogy a sínaci, amit vettél magyar. Megtudnád írni a márkáját? Rákeresek, hátha megtudom hol átusítanak ilyet ;)

Már nem is tudom mit akartam még, mert Kistöki nagyon szipog, megyek orrot szívni... :?

biga.csiga
 
 

 
 

Jó reggelt!

Mági: vmi édessel keverd a birset, sztem, és nagyon keveset belőle.
Anyuméknak 3 szem birsük termett, kettőt megrágott a kutya, egyet elhoztam Sacinak, és a szekrény tetejére tettem (Dédi is így csinálta, neki egész télen elvoltak így). Hát nem megpenészedett?!

Biga: nem elvenni kellett, a kezedbe nyomták. Egyébként meg nekem is a szabad tér maradt meg, sztem szóban azt mondták.

Moffli: ne aggódj, lesznek még hullámvölgyek a kajálásba, majd később többet eszik. Tuti nem fog éhen halni, arra vigyáz :wink:

Na megyek, Lánykám extra nyűgös :(

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Biga: itt nálunk a kerületben (XV) a Pestújhelyi Közösségi Házban van. Nem tudtam róla, de egyik nap arra sétáltunk és megnéztem, milyen programok vannak. Nagyon megörültem, mert kb. 15-20 perc sétányira van tőlünk, így még buszoznom sem kell.

Kép
jandrea
 
 


Zsófi: reméljük Szonja nem betegedik le, Milán meg kilábal addigra. Köszi a hordozót, így nekem is könnyebb lesz közlekednem, mert babakocsival alacsony platós buszt kellene vadásznom, mei tai-jal meg tök mindegy miylen busz jön :D
Muti majd a mei tai-t, de Szonjástól ;)

Végülis kik jönnének, akkor a talira?

Barti: tök elgondolkodtatott, amit írtál a jó múltkor, csak mostanra érett meg a dolog... Tényleg annyira más lesz, ha majd nem egy, hanem két gyerek lesz körülöttünk is, akiknek most elsőszülöttjük van. Vajon a második ugyanazt meg fogja tudni kapni, mint a nagytesó? Vajon ő is közöttünk alszik majd, és a nagy is jön, hiszen az nem feltétlenül szerencsés, ha a kicsi velünk alszik a nagy meg nem, hiszen féltékenykedésre ad okot (élő példa van erre a környezetemben, hogy a nagy külön szobában volt a kicsi meg anyáék ágyában, és hihetetlen durva volt a angy a kicsihez). A másik, hogy tényleg mi van olyankor, amikor szoptatsz a nagy meg bejelenti, hogy kakilni kell, tojjon be, mert a szopi szent? Mondjuk ezt 2-4 év körüli korkülönbségre értem, nem olyanra, amikor a nagy már megérti, hogy mit miért tesz anya, és az nem a kistesó hibája...
Kíváncsi vagyok ezt hogyan oldjuk/oldják meg majd, akik most mindent alárendelnek az egyszemnek :roll:

biga.csiga
 
 


Jandrea: árak, és mikor van pontosan?

Csöre: én később értem, mint te, lehet ezért nem kaptam.

Sacit meg Milánt kössük össze, most Manó is itt nyomul az ölemben.

Pedig a birs nálunk is polcon volt, és nem egy penészedős fajta. Érdekes. Nagyimnál van fa, ha jó kis termés van, hozatok be és viszek a talira ;)

tzdthccccccfIUUUUUUUUUU Z,,

Látjátok a fiam, leírta, hogy fiÚ, igaz a helyesírást még csiszoli kell :lol:

yx 5BM 5f

biga.csiga
 
 


MOffli! először azt olvastam horgászni tanítottalak:)
Én is azért hagytam ott a ringatót mikor Mátéval jártam mert véres szemmel néztek rám amiért Máté inkább szaladgált volna közben. Épp most séta alkalmával néztem itt a műv házban, hogy mikor tartják háhta el tudok menni Petrával, erre ma van az utolsó alkalom...
Este eldöntöttem, hogy hetente kétszer egy órát elhúzok itthonról pl tornázni pécelre.

Vickybabe, Enikő? nem érdekel véletlen?

Z-Kriszti! iylen anyuka ismerősöm nekem is van. Tökkkkéletes! A gyerek is természetesen..... :twisted:

Én magamnak szoktam venni olyan csináld magad készleteket főleg ha valami ünnepkörhöz is kapcsolódik így magam készítem a húsvéti, karácsonyi dekorációt, hímezek, gyöngyöt fűzök, só liszt gyurmázok :lol: :lol:

Igen valóban mindenki csak a nagymozgásokra, a látványos dolgokra figyel, közben meg rengeteget fejlődik. Ilyen lesz majd amikor megtanul járni, lépcsőzni szóval ura lesza testének és látszólag nem fejldőik sehová. Vagyis nem látványosan mert elkezd a beszédre gyúrni, elkezd önálló dolgokat megtanulni és ez eleinte csak a négy fal közt megy így a nagyvilág felé oylan, mintha semmit nem tudna. Így vagyunk most mi is. Mindenki azt hiszi Máté kuka, leragadt...közben meg idehaza be sem áll a szája és egy csomó gyakorlati dolgot tud. Lehet, hogy keveri a színeket, lehet, hogy nem tud 10-15-ig számolni csak háromig de tudja hogyan kell pl a konyhai eszközöket használni, hogyan kell öltözni, vetkőzni, hogyan kell zöldséget pucolni, kaját főzni, sütit sütni, kereket cserélni stb stb. Ja és egyedül tud bevásárolni:)
MA kipróbáltam. Oda adtam neki egy kétszázast, hogy vegyen magának túró rudit meg egy dobozos üdítőt. Mentem utána. Tök ügyesen be is állt a sorba és kifizette majd a pénztárossal ki is bontatta a dolgait. Én már bele törődtem, hogy nem lesz osztály első, valszeg gondok lesznek a tanulással de Ő gyakorlatias gyerek és nem kell mindenkinek szuper okosnak lenni mikor jó szakember is vállhat belőle.
katuska79
 
 


Jó reggelt! Túl 2 adag mosáson, kaja előkészítésen, Ádi etetésen. Most ül a járókában és elmélyülten építőkockázik. Azaz dobálja őket. Kapott 2 csomaggal, és azóta ez az új kedvenc. Jól lehet rágni. :)
És, elmúlt a tegnapi púp a fejéről. Újra vidám. :D

Ma szobafogságra vagyunk ítélve. Várjuk, hogy jöjjenek felmérni a távhőprogramhoz a radiátorokat. Jó kis pénz lesz így karácsony előtt, de majd megoldjuk. Azt mondták 11 és 4 között jöhetnek. Elég tág idővallum. :?

Katuska: vettél már kincsesbödönt? Tegnap láttam a Corában. Igaz, hogy a fótiban, de biztos másikban is van.

Játékok: Andi, ne is mondd! Én is csak ámulok, milyen jók vannak. Ékszerkészítő szett, fodrászkodós játék... Ilyenkor szeretnék újra kislány lenni. Aztán tovább megyek a fiú részlegre, és veszek valamit Ádinak. :)

Moffli: kösz a túró tippet. Barti a Lidl-ben kapható túrót javasolta a múltkor, hogy krémes, de még nem jártam Lidl közelében. Kiesik az utamból, viszont Spar van a lakótelepen.
Eszter neked is köszi, de sajna nem megyünk Mágihoz, mert aznap van a dokinál státusz.

krisz78
 
 


Nem értette igazán soha az ősanya kifejezést, de akkor most már igen.

Hát én nem tartozom bele. :lol:
Sosem gondoltam, hogy otthon kell szülnöm, nem gondoltam, hogy ha nem szoptatok akkor azzal "szar" anya vagyok. (szimplán szerencse, hogy Zsófi még most is szopik), nem akarok "szuperokos" gyereket az enyémből, csak olyat aki nem veszik el a világban. Bébikajákat veszek neki, és max a krumplit főzöm meg hozzá, bár most sütöttem sütőtököt, azt lehet, hogy megpróbálom odaadni. Szóval ez van.

Ma éjszaka pedig utolsó része is leomlott az elveimnek. Bár az már hajnal volt. Éjjel 3-tól óránként ébredt csöppségem, és fél 6-kor úgy döntöttem, bevisze hozzánk. Ott reggel 8-ig aludtunk együtt. Gyakorlatilag kitúrt a helyemről. :lol: Én már az ágy szélén voltam úgy mozgolódott. Bár lehet, csak hozzám akart bújni. :)

Kép
Kép
cs_erika
 
 


Második gyerek: erről már többször beszéltünk apával. Hogy Zsófi mennyi figyelmet kap most, és törődést, és mindent. És, hogy a második ezt valószínüleg nem fogja ennyi mennyiségben, mert ugye akkor már ketten vannak. És persze Zsófi sem. Már beszélgettem erről anyósommal, hogy jelenleg (szeretnénk kistesót, és neki is állunk jövőre) nem tudom elképzelni, hogy a Zsófi mellett tudnék ugyan enyire szeretni egy másik gyereket is.
Ő erre azt mondta, hogy ugyan így volt vele ő is. Ő nem is akart második gyereket, mert annyira imádta Andrist, hogy ő sem tudta elképzelni. Aztán apósom erősködött, hogy bizony kell tesó, és 4 év korkülönbséggel meg is lett. Persze utána már a régi gondolatai veszendőbe mentek, mert a másik fiát is imádja. :lol:

A másik, hogy nekem nem volt testvérem, ebből kifolyólag nehezebben fogom tudni kezelni az ebből fakadó konfliktusokat. Illetve, hogyan tegyek igazságot. Ebből a szempontból sokkal egszerűbb annak, akinek volt testvére, és látta ezt otthon.

Kép
Kép
cs_erika
 
 


Erika: a múltkor írtad, hogy nem jött be Zsófinak a spenót, csak akkor elfelejtettem reagálni. Én megbolondítottam egy főtt tojás sárgájával és 1 mackósajttal. Apróra vágtam a sajtot, a tojás sárgáját meg villával összenyomkodtam. Próbáld ki, hátha megeszi így. Nálunk nagyon bejött.

krisz78
 
 


Erika! szerintem ez mindenkiben megfordul, hogy vajon tudja-e majd úgy szeretni a másodikat is. Mikor Petra még csak a pocakban volt úgy éreztem nem tudom majd annyira szeretni. Mikor megszületett azonnal megváltozott ez. Mivel nem egyneműek így érthető az is, hogy nem egyformán szeretem őket. Ez nem az érzés mélységére vonatkozik, hanem a miylenségre. Petra bújós, lányos, igényli a simogatást a babusgatást, neki ki lehet fejezni így fizikailag a szeretetet. Mátéval ugyanezt nem lehet megcsinálni. Ővele játszani, bírkózni kell, viccelődni és akkor érzi, hogy szeretem mert oylankor váratlanul átölel, megpuszil.
Nyugi nem osztódik ketté a szív kettő vagy három sőt több gyereknél hanem még nagyobb lesz!
Azt, hogy az első mennyire uralja a családot az egyrészt az Ő habitusán másrészt rajtatok is múlik. A súrlódásokat, féltékenységet nem lehet elkerülni és nem is kell görcsölni azon, hogy ne legyen. Mindenkinek meg kell tanulnia, hogy a másik is lehet fontos, a másikkal is törődnie kell anyának apának és van amikor bizony várni kell. Ezt lehet tesó nélkül is gyakorolni. Pl nem kell azonnal ugrani minden pisszenésre ha valami kell neki és épp mással vagyunk elfoglalva. Lehet mondogatni, hogy mindjárt azonnal csak ezt vagy azt befejezem stb.
A technikai dolgokat, mint szoptatás, fürdetés, altatás meg lehet oldani. Ezen nem kell aggódni, magától kialakul a rendszer.
katuska79
 
 


Krisz! a sajtos spenót tényleg tök jó, Máté csak így eszi meg kenyérre kenve:)
katuska79
 
 


erika: szívemből szóltál. nekem is vannak ilyen félelmeim a tesóval kapcsolatban. hogy majd tudom-e úgy szeretni az új jövevényt mint Szonját. hogy megtehetem-e vele, hogy megosztom majd a törődést... meg sok más dolog az én testvérem miatt is... igazából nem látom még azt a képet, hogy kétgyerekes család. de majd egyszer lehet hogy így lesz.

hogy mondtam, hogy 7 hónapja nem láttam a védőnőt, erre ma felhívott...pfff. kedden menni kell... nem örülök, de igyekszünk gyorsan 'túllenni'.
czzsofia
 
 


Kirsz! épp mst találtam a teszveszen 4500.-ért 4 nyelvű bödönt itt a kerületben fix áron. Délben megmutatom a páromnak és ha rámondja az áment na meg ha holnap kap pénzt akkor meg is veszem:)
katuska79
 
 


Csajok! A Keletinél lévő Hádába hétvégén nem érdemes menni, igaz? Mikor nincs ott tömeg? Sajna kicsi az overall, amit kaptunk, így vennem kell. Pedig képzeljétek 80-as, és nem is azzal van a baj, hanem a bőségével. Szűk neki.
A tesz-veszen is láttam cukikat, csak nem vagyok regisztrálva, de az alapvető problémám az, hogy nem tudom a gyerekhez mérni. :?

krisz78
 
 


Ja és én imádom, hogy ketten vannak:) bírom mikor nyüzsögnek reggel az ágyunkban:) El sem tudnék képzelni csupán egy gyereket....mondjuk ez azért is van mert nagy a családunk de akkor is mindig fontosnak tartottam, hogy ha lehet ne egykeként nőjjön fel a gyerek.
katuska79
 
 


Tesó:
Ez szerintem alapvető kérdés minden második terhesség alatt, hogy tudom-e majd úgy szeretni. Sőt, bevallom, amikor Bence megszületet, én még a szülőszobán is aggódva kérdeztem Apát, hogy ugye őt is annyira fogjuk szeretni, mint Annát.. :oops: Tényleg máshogy szeret az ember, máshogy óv.
Amelyik gyerekkel a nap 24 órájában foglalkoztak, az biztosan nehezebben éli meg a tesó érkezését. Szomszédasszonyom az élő példa, 2 és fél éves a kisfiú, a kislányt tegnap hozták haza, és a kisfiú első nap estétől kezdve tombol, hisztizik, mert nem érti, hogy most hogyhogy nem ér rá Anya. Mert eddig bármikor ráért, amikor ő szerette volna, és szegény gyerek nem tud egyedül játszani.
Na és a szoptatás alatti kakilni kell, éhes vagyok, stb. duma :) Ez jelemző, mert Anna is egy időben akkor akart mindent, érthető is. Szervezés. Szopi előtt kikészítettem egy tál kölesgoyót, egy pohár vizet. Ha bármilyen halaszthatatlan problémája volt alatta, sajnos akkor gyerek a cicin, és úgy közlekedtem... (pl. volt,hogy beszorult a játékos ládájába.... :evil: )Ilyenkor egy Anya megtanulja még a lábát is kézként használni :wink:

Zitocs:
Üdv a rongyevők Anyukái közt :lol: Fiamnak semmi alvós csacsi, szunyakendő, kimondottan a jóóó böfiszagú textilpelus érdekli.. Azt öleli, és közben cumizik :)

Zsófia:
tali jövő héten csütörtökön, ha nektek úgy ok, akkor olyan 10 körül lehet jönni, addigra emberi külsőt varázsolok a kócos, csipás szemű gyerekeimnek :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Gyors bekukk a doki előtt, Manó ui. még alszik.

Rita: szerintem a nyilvános szoptatással itt a fórumon senkinek semmi baja, a nyaralás alatt én is szoptattam Bálintot strandon, parkban, igaz, ha lehet, inkább félrevonulok, mert ehhez szerintem idegeneknek semmi köze. Azért ez a demonstráljunk a Liszt Ferenc téren dolog nekem sok, még akkor is, ha rossz idő esetén bevonulnak a könyvtárba. Itt nem a baba igényeiről van szó, ráadásul szerintem teljesen értelmetlen is, mert aki elfogadja a szoptatást, annak nem kellenek ilyen rendezvények, aki meg nem, azt meg ez nem fogja meggyőzni.

Katuska: remélem a mai nap jobb lesz, mint a tegnapi! De kis ügyes Máté, lassan elküldheted bevásárolni :D

Krisz: mióta adsz tojássárgáját Ádinak? Én még tejterméket sem adtam Bálintnak, mert Apa tejérzékeny :cry:

Moffli: kár, hogy nem jött be a ringató. Nem tart más oktató is Soprpnban, aki jobban tetszene?

Biga.Kriszti: szerintem a másodiknak is tudsz majd rengeteg szeretetet és törődést adni. Egyrészt egy anya szerintem hamar belejön két pici egyidejű gondozásába (ez szerintem ösztönös, én korábban azt se gondoltam, hogy egy gyerekkel elboldogulok, aztán csak elvagyunk valahogy :D ), másrészt a szeretet végtelen, ha adsz a kistesónak, attól még jut a nagynak is :D

Lucus: nagyon szépen írtál Anyukádról és az érzéseidről! Nagyon sajnálom, hogy ezen kell keresztülmenned, és kívánom, hogy javuljon édesanyád állapota.

Beteg babáknak jobbulást!!!

Képzeljétek, ma Bálint felállt! Igaz, ülni max. a babakocsiban hajlandó, magától még kísérletet sem tesz, de a térdelés után ma sikerült fel is állnia:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bálintanyu 2009.10.18 15:43-kor.

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu
 
 


ja tudok ám helyesen írni, csak lopakodó üzemmódban csapkodom a billentyűzetet, mert alszik a legkisebbik :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Zsófi: 7 hónapja nem járt Nálatok a védőnő??? Én úgy tudtam, az első évben havi látogatás kötelező :shock:

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu
 
 


Krisz! ha a teszveszen akarsz licitálni szólj!
Hívd fel őket, hogy mekkora a tömeg amikor menni akarsz. Én úgy szoktam. De szerintem még nincsenek overalok. Tavaly is valamikor október vége felé voltak csak! Én iylen korán még nem vennék pont azért nehogy kinője idő előtt.
katuska79
 
 


Edit: 8 hós kortól lehet. A túróval, sajttal, joghurttal egyidőben lehet bevezetni. A védőnő mondta. Igaz, joghurtból csak bébijoghurtot adtam még. A Nestlé-nek van kekszes, vaníliás. Azokat nagyon szereti. 500 Ft 4 db.
A tejérzékenység miatt én azért megkérdezném a védőnőt vagy a dokit, ha mentek.

És Bálint nagyon ügyi!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára krisz78 2009.10.01 10:08-kor.

krisz78
 
 


Katuska: köszi, aranyos vagy! :D Lehet, hogy élni fogok vele. Akkor még várok egy hónapot, meglátom mekkorát nő a kölyök.

krisz78
 
 


Krisz: megbeszéltem a dokival és a védőnővel is, épp ezért nem adtam még Bálintnak tejterméket. Kb. 10 hónapos koráig várok, utána akarom óvatosan bevezetni (és ezért kap HA tejpépet, nem simát).

Edit + Bálintbaba

KépKép
bálintanyu
 
 


Mágnes! ugyenzt csináltam én is. Előre kikészítettem mindent amire szükség lehet és ha nagyon muszáj volt akkor mentem rajtam Petrával. De valahogy leszokott az ugráltatásról.

NA megkérdeztem apát a kincsesbödönről, hogy megvehetem-e. A válasz nem :cry: Útálom ezt az egészet, hogy nem veszünk semmi luxus dolgot, a nasikról lemondtunk, csak a legszükségesebb dolgokat vesszük meg, turiban vásárolunk, játékot sem vettünk már mióta és mégis egyre kevesebb és kevesebb dolgot engedhetünk meg magunknak. Már haza sem tudunk menni csongrádra, mert az a tíz ezer forint útiköltség éppen a kéménytéglára kell.
Mennyi pénzt kell ahhoz keresni, hogy az ember megvehessen bármit és ne csak 1000.-ft-os játékokra fussa hanem néha többre is?
Hát ezért nyílik ki időnként a bicska a zsebembe mikor mindenki picsog, hogy így nincs pénz meg jaj szegény kismamák kevés a gyed, gyes meg adóztatják a családi pótlékot miegymás, közben meg röpködnek a 70-80 ezrek ülésre, babakocsira (és a mondat, hogy csak ennyibe került...) meg a kiscipőkre 5-10 ezrek mikor csak max két hétig lesz jó egy egy darab és még sorolhatnám a lehúzásokat. Bocs azoktól akik megtehetik, Ők tegyék is meg mert így jutnak azok olcsóbb használt és jó cuccokhoz ha valakik megveszik az újat.
Én azt látom minden kisbabás fórumon, hogy nincsenek csóró családok....vagy csak vakítás megy????
katuska79
 
 


Jajajajaj! Nem azt írtam, hogy nem fogom tudni ugyanúgy szeretni, ez eddig fel sem merült bennem, hanem úgy értettem, hogy ugyanazt megkapja-e más értelemben, hogy: őt is ugyanúgy kézbeszoktatjuk-e majd, mint Milánt, aki van hogy nyüglődik, aztán felvesszük, és mintha elvágták volna, hogy az ágyban ha ott alszik a kicsi, én szeretném, hogy Milán is velünk legyen, de nem úgy alszik, mint egy darab fa, hanem simán megrúg, megcsap, lefejel, és ha ott van egy újszülött, azért ez merész... A szeretettel semmi gond, ezen nem is parázom, hogy nem fogom tudni ugyanúgy szeretni, hanem hogy a lelki és fizikai szükségletei maradéktalanul teljesülnek és ugyanúgy, mint most Milánnak (azaz hogy azonnal :roll:) egy nagytesó mellett, aki nem lesz valószínűleg korban olyan nagy. Nekem sincs tesóm, szóval összehasonlítási alapon, csak az van, amit a környezetemben láttam, van olyan, amiről mondjuk tudom, hogy ezt biztos nem így fogom csinálni.

Mági: már akartam írni, hogy szólj majd, hogy a talin meséljem el a rokon kissrác szobatisztaságának szoriját ;) Csak, hogy megerősítsen, hogy JÓL döntöttél Annánál ;)

Edit: Bálint nagyon ügyes! Majd most jön az ülés az állás után ;) Majd mutatom Milánnak mit tud Bálint, mert eddig egy rugóra járt a fiaddal :lol:

Krisz: tök jó, hogy lement a pukli ;) Építőkocka :lol: Milánnál még mindig sláger a bébiüveg kupakja, abból is egyszem Nestlés van, hát az mindent visz :D
Figyu hol veszel vaníliás és kekszes Nestlé Yogo-t? Én még csak babánost és eprest láttam :x

Katuska: hajrá kincsesbödön!!! Máté meg megfontolt, egy fiúnál meg nem gáz, ha nem lesz osztályelső, persze lánynál sem, de tőlük inkább elvárják, hogy tudjanak helyesírni, meg ilyesmi...

Ezzel a túróval engem is felcsigáztatok, bár Milán is még csak a bébijughurtnál tart.

biga.csiga
 
 


Jaaaj, Katuska: most látom :cry: Nagyon sajnálom :( Én épp múlthéten beszéltem Apával, hogy megyünk majd turizni magunknak ruhát a Hádába. Azt még egyelőre meg tudjuk oldani, hogy a saját igényeinkről lemondva a gyereknek adunk. Ha ketten lesznek, nem tudom mi lesz :roll:

biga.csiga
 
 


Jó reggelt!

Bennem is érik napok óta sok-sok gondolat... Hosszú lesz és "lelkizős", bárki nyugodtan ugorja át...

Ősanya: szubjektív fogalom. A világon mindenki számára mást jelent. Ergo ezzel dobálózni, vagy ezt magunkra venni nem más, mint a félreértések hegye lehet. Olyan mintha azt mondanám valakinek, hogy szép, de az a valaki a "szép" szót "ronda" jelentéssel ismerné.

Fejlesztés: mindannyian, minden pillanatban amikor csak a babáinkkal vagyunk és törődünk velük, fejlesztjük őket. Pár évtizeddel ezelőtt nagy divat volt túlzásba vinni és túl korán elkezdeni a "fejlesztést", ma pedig ennek okán nagy divat ezt a szót mumusnak tekinteni. Pedig a fejlesztés elkerülhetetlen és szükséges. A végletektől, persze, nem árt tartózkodni, hisz számos kutatás bebizonyította már, hogy inkább károsak mintsem hasznosak lennének. De ettől még mind fejlesztünk. És sem mi, sem a szakemberek nem vagyunk (és soha nem is leszünk) tisztában azzal, hogy pontosan hol is húzódik az az "ideálisnak" nevezett határ a túl sok és a túl kevés között.
Zöld békának, piros helikopternek és kék nyúlnak nevezem a játékait, mert nem jut eszembe jobb név, mert ez jön a számra. Tanítom akkor a 9 hónapos (sőt féléves) gyerekem a színekre? Nem hinném. Tudatosan biztos nem. Más szemszögből nézve meg mégiscsak tőlem hallja a színeket... Aztán itt van az öltözés... akaratlanul is mondom neki: "nyújtsd a jobb kezed", "jaj, várj, beakadt a hüvelyk ujjacska"... vagy végigpuszilom a kis testét, és közben mondom hova kap puszit... ez korai fejlesztés? Szintén nem hinném, hisz nem ülök le vele szemben, nem fogom meg százszor a kis kezét meg a lábát, hogy "nézd, ez a kéz, ez a láb".. és mégis, nap mint nap többször hallja tőlem, mert valahogy így alakult ki magától a napi rutinunk. Vagy vegyük szintén az öltözést, hogy leveszi egyedül a felsőt, ha kibújtatom a pulcsiból (most már csak az egyik) kezét. Egyszer észrevettem, hogy meg akarja egyedül tenni, azóta hagyom minden alkalommal, had játsszon vele. Azóta napról napra ügyesedik. Akkor most korai fejlesztem?
Hol van a határ a határ a sok és a kevés között? Sem én sem más, senki nem tudja pontosan. De szerencsére nem is kell egy vékony határvonalat megcélozni, mert sem a kicsit többől, sem a kicsit kevesebből nem lesz baja a babáknak. A túlzásokat meg úgy is igyekszik mindenki kikerülni...

Viszont olyan könnyű aláásni egymás önbizalmát, egymás hitét abban hogy jó anya, azzal, ha vékony határokat definiálunk, és megpróbáljuk e saját határvonalainkat ráhúzni mások nevelésére. A parázást tekintve is: egészséges, jólelkű, normális emberek nőhetnek fel kicsit lazább és kicsit aggódóbb szülők mellett is. Szerencsére, mert ha nem így lenne, sokan egész életünkben nem találnánk normális embereket, hisz annyira különbözőek a szüleink.

Egyetlen embert sem ismerek, aki azt mondaná: "anyám tönkrevágta az életem, mert nem a megfelelő hónapban kezdett el hozzátáplálni, nem a jó időben tanította meg nekem a színeket, vagy nem megfelelő fejlesztő játékokat vett nekem". De ismerek olyan embert, aki azt mondja,ía gyerekkorát tönkretette, hogy az anyja depressziós volt, és minden karácsonykor öngyilkos akart lenni.

Elkanyarodtam... Szóval arra akartam kilyukadni, hogy olyan jó, hogy itt van nekünk ez a korunk adta lehetőség, hogy fórumozhatunk. Tudunk emberi szót váltani a gügyögések mellett még mielőtt hazaérnek a párunk, tudunk tapasztalatot cserélni, segítséget/tanácsot ha bajban vagyunk, egymásnak örülni, egymást támogatni. Ha viszont e lehetőséget arra használjuk, hogy kritizáljuk, megbántsuk egymást, akkor az egésznek a lelkéből veszítünk el egy darabot. Ha definiálatlan "ősanyás" kifejezéseket dobálunk meggondolatlanul, vagy veszünk magunkra feleslegesen; ha nyugtatás helyett kritizáljuk egymás aggódását, ha nem vesszük jó néven, hogy van aki szemérmesebb a többinél és neki igenis kényelmetlen elővenni a mellét nyílt színen természetesség ide-vagy oda... (vagy ugyanezt a témát fordítva is mondhatnám), szóval ha nem építjük hanem romboljuk egymásban az anyaságunkba vetett hitünket, akkor ott ette meg a fene az egész fórumozást. Akkor nincs értelme ennek az egésznek.

Én Próbáltam felállni és mosolyogva továbblépni a "vihar" után, de pocsékul érzem magam a konfliktus óta. Szégyellem magam azokkal szemben akiket megbántottam, és - bár már nincs bennem sem megbántottság, sem sértettsége - ezer sebből vérzik az amúgy is bekrepált önbizalmam. Azóta nem mertem semmit sem publikálmi a blogomban, mert bármit akartam volna írni, érezni véltem a hátamban a kritikát mint valami kést. A büszkeség mögött a "túlfejleszted" szót, az aggodalom mögött a "parázol"-t, stb. És ne értsetek félre, ez most tényleg nem mártírkodás akar lenni, és hibáztatni sem akarok senkit, mert tudom, hogy ebben jócskán ott van a konfliktus mellett a saját nyomorom is: a depim, a túlérzékenységem, stb. De nem én vagyok az egyetlen aki megbántott másokat, és aki megbántva érezhette magát az elmúlt napokban. És ha nem figyelünk oda csajok, mindannyian, egy kicsit jobban arra, hogy ez a hely ne a kritikáról, hanem a jóindulatról szóljon, akkor egy szép nap nem csak az én kis hisztis túlérzékeny lelkem fogja napokig pocsékul érezni magát.

Mindenkitől elnézést a hosszú és érzelgős monológért :oops: :oops: :oops: :oops:
kisbogacs
 
 


Krisz: Tejérzékenység a családban: nálunk is van, a doki azt mondta, ilyen esetben nem ajánlják a tejtermékek bevezetését 1 éves korig. Ha meg Apa tejérzékeny, akkor pláne. Öröklődhet.

Többedik gyerek téma: egyetértek a fent szólt többgyerekesekkel, és Edittel :) További szempont: hasonló korú gyerekek jó játszótársai egymásnak. Zsófi: olvastam a blogodat, azért nem törvényszerű, hogy két testvér között rossz kapcsolat alakuljon ki, sőt! Nagyon sok múlik a szülőkön, hogy vezetik be a tesó érkezését, egészen kicsi gyerek is fel tudja fogni ám. Hogy mennyire engedik a kicsi közelébe. Nálunk volt Mesi odabújás, amikor Zazát szoptattam, olvastam közben neki, képeket nézegettünk. De tényleg sok függ a gyerek mentalitásától, Mesi nyugis bébi volt.

Gratula Bálintnak a felálláshoz!

Zsófi: 7 hónapja nem láttad a védőnőt? :shock: Nekünk is havonta kell menni tanácsadásra, mérik, felírják, mit tud.

Overál: hát, sztem nekünk még a 74-es is jó lesz, ha így haladunk :roll: lassan meg kéne nézni, mink van.

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Mi amúgy villanyszerkrényre gyűjtünk, hogy idén le lehessen bontani a vályogházat a telken. Cirka 60-70 ezer forint, mert van bent 3 fázis is, meg 220 is. A villanyszerelő költsége meg a kikötés, még nincs is az árban :( Most annyi a szerencsénk, hogy Apának bejött egy kis asztalos meló, csak így nem tudom, hogy fog kijönni a mínuszból, mivel már évek óta ott van a bankszámlája...

Én azért nem panaszkodom, mert Apa és én is egykénk vagyunk, így a család lehetőségükhöz mérten támogat. Vesznek Milánnak kaját, akciósan ruhát, így amit mi arra szántunk tudunk venni Milánnak valami játékot. Most így jött, hogy ezt az intex tornázót kapja, de aztán karácsonyig semmi komolyabb.

Jövőhét pénteken jön a volt osztálytársam, aki körbenézett, hogy mit lehet csinálni a hiteleinkkel, meglátjuk jutunk-e 1-ről a 2-re. Jó lenne, mert a hitelünk a fundamenta miatt 8 évig csak kamatfizetés, és az hipergáz...

biga.csiga
 
 


Megjöttünk a Ringatóról, és a 9 hós státuszról.
7800 g és 71,5 cm, csak 155g-ot hízott 5 hét alatt, de a kutyát se érdekelte. Szép, ügyes, okos, eszik, iszik/cicizk. :lol: :lol: Mi kell még!! Megint nem kérdezett semmit se a dokinéni, csak meghallgatta megint alaposan a megfázását. Ja meg kérdezte adok-e neki tápszert??? Mondtam fel se bontottam. Ennyiben maradtunk.

Ringató - Hát ezt vártam, de mégis többet :? :shock: :? Csöre Dabason is ez a csajszi tartja. Még ő is egy kicsit feszült volt. 5-en voltunk összesen. 700 Ft fél óra, szerintem megyünk majd, de tényleg inkább anyukának jó, hogy megtanulja a mondókákat, bár büszke voltam magamra a 70%-át ismertem.
Moffli egy óra!!!, annyit nem is bírnak ki a babák.

Biga.csiga liciteket figyelem!!! Jövő hét kedden és pont Szigethalmon veszek át rucit, ha megnyerem neked akkor átveszem ezt is ha jó neked és Csütörtökön Mágiéknál odaadom.
Most pénteki tali lehet nem jön össze, mert besűrűsödött nagyon a napunk.

Na visszaolvasok, amíg Zille fel nem ébred.

Kép

Kép
lucus16
 
 


Katuska, ne aggódj (vagyis aggódj) nálunk sem megy minden simán. Most csináltam meg az októberi költségvetésünket.
Éppen ki fogunk jönni. Mi sem engedhetünk meg mindent magunknak.
Múlt héten pl megkértem anyukámat, hogy hozzon már egy csomag pelust, mert gyakorlatilag arra már nem futotta a héten. :oops:
Nekünk csak az olyan ruháink az újjak amiket kaptunk. És a háló ruhái egy része. A többi ruhát kaptuk a barátnőméktől, vagy vaterán szereztem.
És szerintem tök jó rucikat tudsz turizni. Ismerek olyat, aki simán megengedhetné magának, de már nem vesz új ruhát, hanem turkál. Nagyon sok jó cuccot lehet onnan szerezni.

Kép
Kép
cs_erika
 
 


Csöre: a tartózkodási hely szerinti védőnőt mi sem láttuk vagy 4 hónapja, a gyerekdokink az állandó lakhely szerint választottuk, így ott mérik havonta, és nézi meg a doki is, aztán én kérdezek, ha eszembe jut, ami foglalkoztat...
Nálunk a lakásban nem is járt védőnő :roll:

biga.csiga
 
 


Biga.csiga! huh ismerős a villanyóra. a szolgáltatós dolgok durva sokba kerülnek és sajna muszáj megcsinálni....
Mi is boldogabbak lennék és nem sírnék itt pár ezer forintos játékon és meg tudnánk venni extrább dolgokat is ha nem kéne havonta 90 ezret kinyögni a hitelre:(
katuska79
 
 


Katuska: :cry: Hidd el, minket sem vet fel a pénz. Az akciókat vadászom állandóan. És hónap végén igencsak üres lesz a kassza. Panelban lakunk, az autó tinédzserkorú. És szégyen, nem szégyen elfogadjuk, mikor a szülők segítenek. Szerencsére, tudnak adni, és apósom meg mindent megcsinál a lakásban. A férjem egyedüli gyerek, anyukám meg erején felül ad. Persze ott, ahol több gyerek van, több unoka, ez megoszlik. Mert ha az egyiknek adnak, a másiknak is ugyanannyit akarnak adni.
Nekem Katuska te példaképem vagy kreativitásból. Hogy annyi mindent házilag csináltok, hogy komplett menüket állítasz össze kevés pénzből. Én sokat tanultam tőled.

B.cs: a kekszeset anyósom hozta (ő a Corába szokott járni - Nestle baby desszert van ráírva), a vaníliásat meg a DM-ben vettem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára krisz78 2009.10.01 11:27-kor.

krisz78
 
 


Lucus: oké ;) Hú, de jó lenne, ha megnyernénk és át tudnád venni. Nincs egy normális cipője Milánnak, amit rá tudnék adni ilyen kuyta időben, a mellények meg kellenének itthonra, mert olyan fázós ez a gyerek.
Zille nagyon csini méretekkel rendelkezik ;)
Holnap délután megyünk anyósékhoz, de a délelőtt jó, ha mégis sikerül, csak szólj ;)

Erika: pelus, tényleg, na azt is szoktunk kapni, múltkor pont a déditől.

biga.csiga
 
 


Erika! kicsit megnyugodtam hogy másnak is nagy az a kerék. (azt mondják a kerék egyszer fent, egyszer lent...hát jó nagy kereket kaptunk ha még mindig lent vagyunk:(
Csak ez az egész most olyan szarul érintet pedig nem foglalkozom anyagi dolgokkal de egyszer kiborul a bili.
Ez most pont oylan volt ahogy Andrea is írja, hogy amíg nem írjuk le az aggodalmunkat addig nem látjuk, hogy másnak is van iylen baja és csak örlődünk.
katuska79
 
 


Csöre: nem nálunk tejérzékeny apa, Editéknél. Ő kérdezte , mióta adok Ádinak tojássárgáját meg túrót. Mondtam neki, hogy kérdezze meg a dokiját, de ezt már régebben megtette. Nálunk szerencsére semmi allergia nincs, ezért adtam neki túrót, sajtot. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára krisz78 2009.10.01 11:12-kor.

krisz78
 
 


Krisz! köszönöm.
Csak néha úgy bele lehet fáradni ebbe az állandó "ügyeskedésbe" és jó lenne elereszteni a gyeplőt. Ezzel kapcsolatban is kaptam egy megjegyzést a tökéletes anyukától mikor kint sétáltunk és Petrán az új sapija volt, hogy mondta de édes. Mondom én csináltam. Egyből elnyúlt az arca. Azt mondja Ő nem tud semmit de nem is akar megtanulni mert inkább a gyerekével tölti azt az időt és inkább megveszi.
Én erre azt mondtam, hogy én legalább tudok valamit majd átadni a lányomnak a tudásomból, lesz valami dolga amit én csináltm neki!
katuska79
 
 


Katuska: ne is mondd, a lakásban holnap cserélik a vízórát a szerelés, és hitelesítés ugyananyni, mint a két óra :shock:
Nekünk a hitel a fundamentával olyan 65 ezer, és a kocsi olyan 20 körül mozog, deviza árfolyamtól függ. A fundamentát akarom felére csökkenteni, meg olyan hitel kéne ahol tőkét is törlesztünk, majd megírom mit tudott alakítani a pénzügyes srác, egy "agyonfizetett" mínuszos bankszámlás tűzoltó, és egy gyedes kismama bevételéből. Gondolom kapkodnak értünk a bankok :roll:

Krisz: köszi ;)

biga.csiga
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kisbogacs 2010.03.23 13:59-kor.
kisbogacs
 
 


Sziasztok!
Most éjszaka már nem volt extra szopi,csak éppen sírva kelt a gyerek és alig tudott megnyugodni,olyan éjfél körül.Aztán persze be is aludt,de már 6-kor fel kelt kajálni.Evett és vissza is aludt úgy fél9ig.
Katuska:Szerintem mostanság senkit sem vet fel a pénz...Ha mégis,biztos vagyok benne,hogy nem annyi,mint amennyit megszokott...Most ilyen idők járnak sajnos.Konkrétan vissza kellett adnunk a banknak az új kocsit,mert már szinte dupláját fizettük havonta(70 helyett 100-110...)
mint amennyivel megvettük.A házról nem is beszélve...Az tényleg dupla annyi.Még nászút előtt,megvettünk egy házat a másik utcában.Az egy dolog,hogy ki adtuk István gyerek kori barátjának,de mivel neki sem nagyon volt munkája,ezáltal pénze sem,már 2 hónapja nem fizetett.Most adta ide...az meg 100 volt eddig fundával(2 fundát fizetünk)most 150.Ráadásul istvánnak is alig van munkája,ami volt,majdnem mindent v

Eszter

Kép
eszterem
 
 


hopp...Ez eszter volt...
Na szóval,mindent vissza mondtak,akár 2 nappal a kezdés előtt is.Szóval nagyon gáz...Valamennyi van,de már nem tudjuk segíteni az apjáékat sem,ami eddig természetes volt.Konkrétan 3 családot tartott el...
Most mi vagyunk,meg segít azért az apjának is,hogy legyen,de gáz nagyon na,ami most van... :x :? :roll:
És ez még csak a nagyja.
És igen Katuska..Egyszer kerék,egyszer talp.Épp ezért nagyon nem parázunk,mert olyan még nem volt,hogy valahogy ne legyen... :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterem 2009.10.01 11:22-kor.

Eszter

Kép
eszterem
 
 


Katus: pedig a sapkáid gyönyörűek! Ha én ilyen ügyes lennék.... Anyuka meg tehet egy szívességet!

hitel: Nekünk most fele lement, így már "csak" 45 000 havonta. Két tanári fizetésből nem is tudnánk megélni egy-egy téli hónapban. A szerencsénk az, hogy a férjem középiskolai angol tanár, és az angolra délutánonként van még kereslet. A hátrány az, hogy este 9-kor esik haza. És még akkor kezd neki a másnapi teendőknek. Dogák javítása, készülés stb.

Kriszti: egy szoptatós melltartóm volt az Auchan-ból 800 Ft-ért, meg 3 kínai pamut. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára krisz78 2009.10.01 11:25-kor.

krisz78
 
 


Biga.csiga: nálunk is cserélték. Nem fértek hozzá a konyhaszekrénynél. Kértek fűrészt :!: , hogy megcsinálják. Úgy összebarmolták a konyhaszekrény hátulját, hogy azt hittem leszúrom a konyhakéssel. ÉSSSS, azt mondja: kérnek számlát róla? Úgy 6000FT, anélkül 2000 Ft az átalakítás. :!: :!: Konkrétan a barmolás. Apósom alig tudta rendbehozni.

krisz78
 
 


Katus: az építkezés nagyon sokat kivesz a kasszából, és le a kalappal előttetek, nagyon szépen haladtok. Beköltözés előtt nálunk is ez volt. Aztán lassan "normálisba" jöttünk.
A használt cucc, olcsóbb játék nem gáz, de biztos, hogy Petra attól a 4500 ft-os kincsesbödöntől lesz boldogabb? Lehet, hogy rá sem nézne. Most viszont azt látja, hogy feszült vagy, és ez nincs rá jó hatással.
Mi 90%-ban örökölt cuccokat hordunk. Egy percig sem zavar, másra költjük, amit nem arra. Pl. a nagyokra, ők már nem nagyon tudnak örökölni. Azaz Mesi pár db-ot.

Luca: látom, Zille és Saci továbbra is fej fej mellett növekednek :D

Elmentünk pékáruért, mert Saci nyöszke volt, a hátamra kötöttem, rögtön elaludt. Itthon nyösszent egyet-kettőt, cici, azóta újra alszik. Lassan 2,5 órája. És menni kell a nagyokért nemsokára.

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Edit gratula Bálintnak! :wink:

katuska ha én elmondanám,hányszor tudnék bőgni,mert nem vehetek meg valamit,nem magamnak,nekem nem kell semmi,van egy pár normális ruhám,ha megyünk v.hova,itthon meg elvagyok.Nekem az fáj a legjobban,ha a gyerekemnek nem tudok v.mit megvenni!A múltkor bőgtem is,és anyu előtt,és azt mondta,hülye vagy lányom,nem a tárgyaktól olyan Zétény amilyen,hanem tőled,nem a játék teszi boldoggá,hanem az,hogy játszol vele!
ebben a hónapban 60ezer a csekk,70ezret törlesztünk a házra,tehát a férjem fizujának annyi!rendeltünk tüzifát 40 ezer,és még be kéne vásárolni,mert azért enni kell!szóval marad kb 30ezer a hónap többi napjára!a boltból csak kenyeret meg tejet hozunk,meg a h.végi főzéshez,ami nagyon szükséges!
nagy szerencse,hogy anyuék,és anyósék is segítenek ezzel-azzal.

második gyerek én nem szülök,csak úgy 5-6 év múlva!nagy korkülönbséget szeretnék!visszamegyek dolgozni,ha Zéti 2 lesz.2,5,mert annyi szabim lesz!

KépKép KépKép
zeteny
 
 


Sziasztok

Pár napja megjöttünk vidékről a nagymamámtól.

Csak a mai napot olvastam vissza,igy is rengeteget írtatatok

Moffli,azt hiszem ebben a korban pont ezt a törődést igénylik a gyerekek,mint amit Te foglalkozol Noival és ez teszi őt boldoggá.Semmiféle fejlesztésre nincs szükségük még ilyenkor szerintem

Rita,mi vagyunk az utolsók a sorban Tomival,és van igaszság abban hogy ezek a tornák a pénzt szedik ki a szülő zsebéből,de én azért megpróbálom,hátha segít valamit.Szóval november közepére kaptunk időpontot a Dévény Anna fogja megnézni Tomit,aztán majd meglátjuk.Ez a vizsgálat 5000Ft-ba fog kerülni.
A gyerekorvostól kell kérnem majd beutalót,kiváncsi vagyok mit fog szólni hozzá.

Annyi változás van nálunk,hogy amikor hanyatt fekszik a kocsiban,oldalt belekapaszkodik,és félig ülő helyzetbe felhúzza magát.Bocsi hogy ennyit írok erről de tényleg aggaszt a dolog,elvégre Tamás a második legidősebb baba.

Tényleg Vcrane milyen régen írt már

Krisz,milyen sajtot adsz Ádámnak?
liuska
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?