Új privát üzeneted érkezett!

Hanna - Büszke lehetsz, tényleg nem mindegyik babának ilyen formás, csak a hajuk eltakarja!! :lol: :lol:

Én nem adatom, be a H1N1-t bizti, nem, de szerintem a többit se, előbbi még nagyon kisérleti stáduiumban van.

Kép

Kép
lucus16
 
 


Lucus!
Most megríkattál! :cry:
Szerintem sokan érzünk így, s nagyon sokan tudjuk, azért itt vannak velünk azok, akik fizikailag nincsenek ebben a világban.
Tudd, hogy nagyon szeretünk, remélem, ha jöttök, sikerül egy kicsit megvígasztalni, megölelgetni, s talán egy kicsit meg is vígasztalni!
Szeretettel: Batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata
 
 


Sziasztok!
Na en is vagyok, csak mostanra tudtam vissza olvasni. Aztan irtam volna kozben is, mert mergelodtem nehany hsz-on, csak nem akartam addig irni, amig el nem olvasom a vegkifejletet. Szoval ezzel is kezdenem, mert mar reg hozza akartam szolni, es tudom mar lezarult a tema, de nekem mivel ma fejeztem be az olvasat most erett meg. Szoval osanyazas, hat igen tobbek kozott engem is bantottak a beszolasok, mert miert is baj ha valaki osanya? A masik meg ugye, hogy en szoptatok, nem hordozok, hanem babakocsizok es fozok a fiamnak (de neha bebikajat is adok) akkor en most mi vagyok? De ahogy Csore irta, bizonyos teren mikor ez volt emlegetve tobben, tobbek kozott en is ugy ereztem hogy erintve vagyok. Jol, meg mondom, beszolasok stb. Bartival vagyok egy velemenyen, en nem szolok be, es nem mondom meg senkinek jol a magamet, mindenki csinalja, ahogy akarja, es nem is banom, ha valaki mashogy csinalja, csak ne szolja meg a masikat.
Szopi tema, na hat ezen tenyleg ki akadtam. Nyilvanos szopi? Semmi bajom sincs vele, mindig megetettem a gyerekemet akar hol is vagyok ha szomjas, ha ehes (van amikor intimitasba vonulok, de ez itthon van) es nem erzem, hogy sokkal szornyebb dolgot csinalok, mint aki eloveszi a cumisuveget es megeteti a babajat. Szomoru, hogy egyes helyeken megszoljak a kismamakat, es ez nincs elfogdva termeszetesnek. Aki a szex intimitasahoz hasonlitja a szopi intimitasat,..... hat szohoz sem jutok, nyilvanosan szopiztatok, de meg nem szexeltem nyilvanosan, es kifejezetten sajnalom aki a nyilvanos helyen valo szopizast betegesnek tartja. Nem erdekel, ha valaki csak teljes intimitasba elhuzodva tud szoptatni, es inkabb nem mozdul ki otthonrol, ha arrol van szo, hogy kint a parkba, vagy etterembe kell, de nem hogy mar baj lesz ha en az ellenkezojet csinalom. Jelzem nem csak itt hanem tobb anyukatol (otthon, itt spanyolba nem fordult meg elo-gondolom veletlen lehet) is hallottam, hogy milyen mar elovenni nyilvanos helyen es szoptatni beszolast. Erdekes mindig kisbabas anyukak voltak, akik kioktattak. En meg nyeltem. Sziszivel ertek egyet szopi temaban. Es tudom, mar ez ki lett targyalva, viszont szerettem volna hozza szolni, mert ugy ereztem, hogy en fajtam (vagyis aki nyilvanosan is megszoptatk a gyereket) nagyon keves van (az olvasottak szerint) es az sincs tul pozitivan nezve.
Egyeb mas
Lucus: nagyon sajnalom anyukadat, sok erot kivanok neked.
Katuska: hu hogy miket nem muvelsz, tenyleg tanfolyamot tarthatnal!
Batkata: jaj, ne is mond nem tudnam mi lenne ha nekem 3 gyerekem lenne, meg egyel is alig tudok mit kezdeni.
Tetyk: azt hiszem te kerdezted, hat Ati ket hete ugy dontott, hogy megeszi a hazai koszotot is en nem valogat.
Fejlesztes: hu hozza szolok,mert nagyon erdekeseket hallottam, csak nem most mert rohanok.
Delutan ujra itt.

Kép
brestovsky
 
 

 
 

Köszönöm a hozzászólásokat. Akkor óvatos is leszek, meg nem is. Ezzel a lecsüccsenés dologgal csak az a gond, hogy Bianka még nem ül. Na mindegy. Egyenlőre nagyon figyelek rá, aztán majd ha biztosabban áll, akkor lazábbra veszem a dolgot.

Lucus: nagyon sajnálom anyukádat!!! És téged is és az egész családodat, hisz most ez nektek legalább annyira nehéz, ha nem nehezebb. Bár nem ismerlek, de el sem tudom mondani, mennyire őszintén sajnálom.

Katuska: lehet, elkerülte a figyelmedet, valahogy le tudod majd írni, hogy kell a kiscipőt és a sapit horgolni?

Kép
jandrea
 
 


Rita:
bár én akkor nem szóltam hozzá a nyilvános szoptatós témához, de szerintem itt senkinek sem a nyilvános szoptatással van gondja, hiszen a legtermészetesebb dolognak kellene lennie. Nekem minden vágyam az volt, hogy akkor és tt szoptathassak, ahol csak akarok, de ez nem adatott meg.Soha egy percre sem háborodtam fel, ha valakit szoptatni látam, sőt! Ami itt többek felhördülését kiváltotta, az a nyílt színen való csoportos "csakazértis" szoptatás. Mert itt nem arról van szó, hogy éhes a baba, és szoptatok, hanem arról, hogy demonstrálok. Én úgy gondolom, hogy azzal, hogy x számú nő elkezd egyszerre szoptatni, sajnos nemhogy még elfogadottabbá tenné a helyzetet, hanem ellenkezőleg.. Sajnos, aki fel van ezen háborodva, az ennek láttán még jobban fel lesz ,aki pedig természetesnek veszi, azt nem érdekli. (mellesleg a tömeges szopival elillan a babával való intimitás, mert nem elsősorban az összebújás, táplálás a cél,hanem más).

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Lucus nagyon nagyon sajnalom anyukadat :cry: Szerintem pedig irjal csak rola ,arrol,hogy mit erzel ha ez neked segit akkor itt vagyunk,ha mast nem veled sirunk...ez akar melyikunkkel bar mikor elofordulhat es akkor jo tudni,hogy van valaki valakik ki erez.
Remelem ti is igy gondoljatok, hogy szamithatunk egymasra.

Jandrea ugy ahogy sokaknak nem tetszik az osanya kifejezes nekem a paramami nem fekszik...nehogy felre erts ,ertem mit akarsz mondani de en ugy hivom aggodas, ,,egeszseges anyai aggodas",amivel kifejezuk szeretetunket,ragaszkodasunkat,torodesunket a gyerekeink fele.S igen aggodhatsz,mert folyton ezt teszem en is.

Batkata,,...arra kerlek,hogy vissza ne nezz...
ha idegenek kozi mesz,
csak szuved ne legyen nehez" :wink:
Borcsadnak gyogypuszit.Hat nem lehetnek konnyu napjaid azt gondoltam de babakocsit emelgetni...s meg a tobbi.. :cry: Nem csodalom ilyen keserveseket enekelsz,valami vidamabbat?Mit tudom en...,,eresz be galambom eresz be, nem vagyok en be borozva sorozve csak az igaz szerelemtul ,all a szemem ,mind a ketto, keresztulibe

Rita a nyilvanos szoptatas dolgon azert voltak fel haborodva a lanyok (jo magam es)mert nem ugy szuksegszeruen akartak nyilvanosan szoptatni, hanem tuntetes kepen ami szereny velemenyem szerint grotesz egy dolog lehetet volna(en is szoptatok es ha kell nyilvan ott is ahol amugy nem,, szokas"de ha kell hat kell,de amikor kiallnak 30-40 szoptatva tuntetni...:roll:

Tetyk& a fiúk
tetyk
 
 


Nyilvános szoptatás, én sem szóltam még hozzá a témához.

Tehát, amikor nyaraltunk kénytelen voltam. És nekem is kényelmetlen volt, mert a sok (mást nem tudok mondani) idióta ember szinte ujjal mutogatott. De ott és akkor nem érdekelt, Zsófi éhes volt, nem volt más választás. Ha láttam kismamát nyilvánosan szoptatni soha nem "szóltam be". Nekem természetes. A balatonnál sikerült elbújni, ott a napozó sátor leplezett, bár az is nyilvános volt. Láttam ott is anyákat, akik szoptattak. Sokan el is takarták a babájuk fejét lepedővel, sállal. (ez nálunk nem ment, Zsófi azonnal lepakolta.
Szóval én is úgy gondolom, hogy ennek természetesnek kellene lennie, csak sokan nem így látják. :shock:

Kép
Kép
cs_erika
 
 


Katuska, ha hideg a keze akkor nem biztos hogy fázik?
Akkor hogyan tudom megállapítani, hogy igen vagy nem? Mert túlöltöztetni sem szeretném.

Kép
Kép
cs_erika
 
 


Magunkrol nem is irtam ,tehat Bence is elkezdte ket napja a ,,felallast"ket kez a ket lab a foldon a fenek magasra vagy ha van amibe megkapaszkodjon akkor huzza magat felfele de ez nem igazan sikerul ,gondolom nalunk nehezebbek a pelusok...vagy a fiam hatsoja nagy...nem tudom nem igazan jon ossze neki.Fogunk meg egysem.

Katuska rossz napjarol eszembe jutott az en egyik eddigi legszerencsetlenebb napom.A nyaron egy vasarnapra 12 szemelyt vartunk ebedre,de,szombaton eloszor mentunk lakodalomba.Na, igy aztan ugy oldotam meg a dolgot,hogy penteken mi olyan volt ossze keszitetem.Vasaltam hatszogre a dolgainkat,ossze raktam a toltot paprikat,eloetelnek huspastetom,rantothus,kocsonyanak valot ki olvasztotam .Masnap kocsonya fozes fo etelnek bepacoltam a hust,sutemeny sutes,huu meg most is faradt vagyok,kocsonya talakba=>hutobe,hus a tepsibe be a lerbe!Masnap alig kipihenve feldiszitetem az elo etelt,kocsonya...nem kotot meg gyors ujra fozes zselatinnal.Levest mire kellet megfot de a rantas bele csomos lett szuron at paszirosztam...johet a fo etel nyitom a hutot a hus sehol...be a kamraba ott sincs,gondolkodok mi a macska farkat csinalhatam vele..meg van ott a sutobe nyitom ki........ott milyen szag volt...jaj,na most legy okos Damokos... aztan megoldotam elore sutot csirke combbal az uzletbol de nem kivanom az ellensegemnek sem.
Jo hosszu voltam :oops: bocsanat

Tetyk& a fiúk
tetyk
 
 


Erika! A babákat a tarkójuknál ellenőrizzük, hogy fáznak-e.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Erika a nyakat nezzed ha forro,nyirkas melege van,ha huvos fazik

Tetyk& a fiúk
tetyk
 
 


Hanna karacsonyi hangulatod van? :wink:

Tetyk& a fiúk
tetyk
 
 


Fázó babó: állítólag hátul a nyakát kell megtapintani, és ha ott is hideg, no akkor fázik...

Tetyk: gratula a felálláshoz!!!

Andi: nálunk a rokonságban volt egy baba, aki másfél éves koráig nem tanulta meg, hogyan kell hátrafelé esni, mindig dőlt, mint a deszka... Tanyán laktak, nem is mindig puhára esett... Most 30 éves és ikergyermekek boldog, de kissé túlhajszolt anyukája... Nagyon kicsi a valószínűsége, hogy tényleg komolyan megsérüljön a járókában. S az is igaz, hogy miután megtanulta, se biztos, hogy mindig sikerül. Vió már elég jól elsajátította, de tegnap akkorát koppant, hogy csak zengett. Egy játékállványba kapaszkodott, és arra számított, hogy megtartja a súlyát- ehelyett dőlt vele... :roll: Volt nagy sírás rívás, aztán ment a másik állványhoz (az elsőt gyorsan szétszedtem és elcsomagoltam)

Hmm, azt hiszem, ha mélyen a szívünkbe nézünk, valamilyen szinten mindannyiunkban van legalább egy csipetnyi ősanya és egy kávéskanálnyi- vagy néha több- paramami... Bennem legalábbis van- persze lehet, hogy csak a hormonok játéka mindez :)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára maszatmanó76 2009.09.30 16:24-kor.

Zitocs (Maszatmanó anyu)



Kép

Kép
maszatmanó76
 
 


Apropo vonalzo hol tudom valtoztatni a vonalzomnal az adatokat,hogy az aktualis korat mutassa a gyereknek.Bence 8 honapos es 11 napos ha jol szamolok :oops: :oops:

Tetyk& a fiúk
tetyk
 
 


Zitocs koszonjuk,bar ez meg nem az igazi felallas.
Tehat egyet ertunk para(aggodas) es osanya teren :wink:

Tetyk& a fiúk
tetyk
 
 


Ezzennel bucsuzom mara esti abrakot kell keszitenem a ,,ferfiaimnak"nem hiszem tudnek ma mar jonni igy csendes jo ejszakat babaknak es anyukaknak egyarant.
udv Tetyk

Tetyk& a fiúk
tetyk
 
 


Egyébként én sokat gondolkodtam ezen, és nálam az ősanya kifejezés teljesen mást jelent, mint akár a cikkben.
Én azokat tartom ősanya típusnak, akik mndig mindent jobban csinálnak, mint a többség, folyamatos kioktatásban részesítenek, hogy mit miért csinálsz, és úgy érzik joguk is van ehhez, hiszen mindegy, hogy hány gyerekük van, vagy éppen még csak terhesek, az ő neveltjük lesz a legszuperebb, mert mélyen bennük van az Anyaság szerep, és senki másban nincs, aki nem úgy nevel, ahogy ők. (pl. úgy gondolják teljesen természetes, hogy minden valamire való nő tud szoptatni.Mert ez a világ legtermészetesebb dolga. Akinek a babája nem szopik, az nem AKAR szoptatni,mert kényelmes. Szerintük.. )

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mági! Én baromira megértem azokat, akik nem tudnak szoptatni.
Láttam a barátnőmet, mennyit küzdött és mégsem.
Ettől még nem szar anya.

Olivér is beteg. :(

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Tetyk! Ez az idő teszi.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


A tomeges szopirol mindenkinek egy a velemenye ezen a forumon azt hiszem, tobbekkozott nekem is. En viszont azert irtam a nyilvanos szopirol, mert itt nem volt rola tul pozitivan irva. Sot honapokkal elotte is voltak hsz-ok ami szerint ez egy annyira intim dolog mint a szex (volt, hogy mas volt a pelda), es csak teljes intimitasba lehet (vagy kellene). Eddig igazan kevesen velemenyeztek arrol, hogy szoptatnak e nyilvanosan es ha igen hogyan, most tudtam meg igazabol, hogy tobben is vagyunk akik megteszik. De jo :D ezert jo volt ez a hozza szolas, tan most ha megyek haza kevesbe fogom magam kellemetelnul erezni.
Fejlesztes es stb: voltam orvosnal Atival. Ismet hiztunk, tan mi vagyunk mar itt a legsulyosabbak 10,59kg es 74 centi. Kis vasgyuro. Mint tudjatok, az en fiam se nem ul fel (amugy ul folyamatosan es huzza fel magat ha nyujtom a kezem, de magatol nem), se nem all, se nem kuszik, se nem maszik, szoval mozgasilag semmit nem tud mit itt korabeli tarsai. Igaz szepen jatszik, beszelget, tapsol, kukucs jatekozik magatol (engem ilyeszget), labdazik, eszik (darabosat magatol), hivja a kutyust a ket ujjacskajaval. Tehat kinezesre minden ok. De azert en halalra aggodtam magam, mert hat tenyleg utolsok vagyunk a sorba es megis hat valljuk be nem esik tol jo egy anyukanak (akar mennyire is nem var el semmit a fiatol). Na jo hat az orvos leallitott, es kb korbe irta azt amit a cikk amit Hanna tett fel tegnap a fejlesztesrol. Szerinte semmi gond nincs a picurimmal, sot, nagyon ellenk, okos es sem az izomzataval, semmilyevel nincs gond. Nagy baba, es ez nehany babanal okozhatja azt, hogy nem mozognak annyit mint masik babak. Azt mondta, hogy az o fia 17 honapos koraig max a feneken csuszott aztan elkezdett jarni. Ugy szintent kifejtette, hogy a babatorna, deveny torna stb es tarsai gyermekorvosi szemmel (vagyis az o es jo par kollegaja szemevel) egy nagy penz kidobas, vagy az anyai sziv megnyugtatasa, ahol lehuznak egy csomo penzt az emberrol azert, hogy bebizonyitsak miert is beteg (vagy nem teljesen "normalis" a mi babank, holott ezek az anomaliak ebben a korban teljesen normalisak, es nem ajanlott a kezelesuk) es kezeljek a babat. Kozben a baba szenved, foleg pszichikailag, mert nem tud megfelelni a szulei es a tarsadalom elvarasainak, holott semmi baja sincsen, csak anyuka egy kicsit tulaggodja a szituaciot. Annyit mondott, ha nem hiszem kerdezzek meg mas gyermek orvost is, de semmi fele kepen masszorre meg stb, ne hallgassak. Szoval ugy jottem ki hogy na vege a parazasbol, es aggodasbol, a gyerekem egeszseges es kesz. Nem erdekel ha nem maszik, nem kuszik, nem all, legfeljebb nem viszem olyan kozegbe ahol az osszes baba mar tudja ezt, es o rosszul erezheti magat, hagyom, hogy minden menjen az o ritmusaba. Tehat fejlesztes, hagyjuk kesobbre, meg hat azt hiszem igaza van a ferejemnek, Einstein sem attol lett az ami, hogy a szulei kepeket mutogattak neki pici koraban, meg Rafa Nadal es teniszezett a polyaban. Azt hiszem Biga.Csiga es Magi is irtam, es igen igazuk van, fogajduk el ugy a babat ahogy van, es ne fejlesszuk ot a mi kedvunkre. Na ettol fuggetlenul nekunk is van zenelo kutyank (de foleg a dalok miatt, es magyarul van), es azt hiszem az osszes magyarul zenele meg beszelo jatekot befogom szerezni :) na jo nem az osszeset, de mar meg sem fogok en spanyolul dalolgatni. :wink:
ja kepzeljetek, tudom, hogy hulyeseg es nem kell eroltetni, de fiam kakilt vecebe, sajna a cekla rettentoen megfogja a szekletet es egesznap csak erolkodott szegenykem, a nagyija meg raultette a vecere es kirepult a kismadar :lol: logikus konnyebb nyomni ugy mint ulve a pelusba. Ugy orultem neki, tiszta hulyeseg, foleg, hogy hol van meg a szobatisztasag. Azotta sem ismeteltuk, mert azotta nem adok ceklat es puha a szeklete, gyakorlatilag eszre sem veszem mikor tortenik a dolog. :lol:
Nagyon hosszu lettem bocsika

Kép
brestovsky
 
 


Igen, Mági, csak a gond ott kezdődik, hogy az ember a felét gondolja, és a másik felét írja le :wink: nézd, rólam tényleg minden lepereg, és nem is kell Neked sem magadra venni a dolot, de egyes hozzászólásokból tényleg nem az jött le, amit fent írtál. És nem csak mostanra, hanem a korábbiakban is. Nem véletlenül írta azt Rita, amit írt, illetve Szilvi heves kirohanása is ebből ered.
Ha a nagyképű, önfejű, kioktató, "énvagyokalegjobbanyamindenkimásaztsemtudjamirejóagyerek" anyatársakról beszélsz, mint ősanyákról, nos azt nem csak a szoptatós, hordozós csoportban kell keresni, az nem ezen múlik, felesleges ezeket kiemelni. Az, hogy most ők kerültek fókuszba, az egy dolog, biztos a hordozós hét apropóján jött ki.

Tetyk: vonalzó: nem linket raktál be? Ha megcsináltad a honlapon, és a linket illesztetted be, nem kell hozzányúlni, automatikusan frissít.

Hideg kéz: alkati. Nekem első szülésemig olyan volt a kezem-lábam, mint a jég. A fázás, mint a többiek is leírták, hátul a nyaknál vizsgálandó.

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Magi. nekem arrol a szorol pozitiv dolog ugortt be, olyan klasszikus ertelembe vett anyuka, viszont tolerans es nem kioktato. Velemenyem minden anyukanak toleransanak es nem kioktatonak kellene lennie, mert ha mas anyukat kioktat akkor otthon kesz banya, nem :?: :?
Hanna: hat en sem gondoltam volna, hogy sikerulni fog valaha a szoptatas az elso ket honapba. Ez 100%, hogy ember fuggo, valakinek hullik a haja, valakinek nem, valakinek van teje, valakinek nincs (azt felre teve, hogy vannak aki mas okok miatt nem szoptatnak). Persze ez az en meglatasom, tudom vannak akik valtig allitjak, hogy ez nincs igy.
Szopinak nincs koze a jo vagy rossz anyasaghoz, van fantasztikus anya aki orokbefogadott gyerekeket nevel, es van szar anya aki szoptatott, es kihordott gyereket, megis szar anya. ismerek ra peldat.

Kép
brestovsky
 
 


Hanna: mi a gond? Mi van Olivérrel? Próbáltalak hívni, bizti altattál.

Erika: én a pólómat húzom Sacira ha "nyilvánosan" szoptatok, így előle is eltakarom a világot, nem kíváncsiskodik annyit :wink: a pelenkát, kendőt ő is letépi. Kivéve, ha álmos. Ha meg kendőben van, akkor a kendő takar.

Rita: 10,59 kg?????? Nem semmi, egy jól kifejlett 1 éves súlya :lol: :lol: :lol: Szép szál legényke :)

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Csöre:
azt hiszem én a hordozós csoportot nem emeltem ki, sőt, az "ősanyás" vitáról nem is fejtettem ki a véleményet akkor. Annyit írtam akkor csupán, Sziszinek, hogy annak idején én használtam talán ezt a kifejezést, és Hanna, amire emlékszem. Elolvastam a cikket és ennyi. Azóta gondolkozom rajta, hogy is határozzam meg az én felfogásom szerint a definícióját,miután Sziszi is kérdezte, hogymit tatunk annak.. A szoptatást pedig azért emeltem ki, mert engem ez többször is érzékenyen érintett, kaptam támadásokat, meg nem értettséget, és annak kapcsán használtam először ezt a kifejezést. Példának írtam, mert ez konkrétan velem történt.
Azt is írtam, hogy a cikkben lévő dolgok nagy részével nem értek egyet, mert az ott leírtak nem ősanya típus, hanem egy természetes anyai reakció (névkeresés,uhkép nézés,stb.)
Sőt, oha nem tettemsemmi megjegyzést a hordozásra, kendőzésre, mert miért is lenne azzal probléma? Eszembe sem jutott ez alapján besorolni bárkit is.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Lucus: írjál csak nyugodtan......annyira de annyira sajnálom, hogy ez történt édesanyáddal....ahogyan ezt írtad.....elgondolkoztam, hogy milyen szerencsés is vagyok...én ma 2-szer beszéltem az édesanyámmal....és olyan természetesnek vettem.....
Azt hiszem ezek a hozzászólások, bejegyzesék nagyon fontosak...rávilágítanak a fontos dolgokra. Sok erőt kívánok :cry:

KépKép
peni
 
 


Mági: ezért is írtam, hogy ne vedd magadra, nem emlékszem, mikor, milyen kontextusban hangzottak el, ki mondta, miért, és mint írtam, nem is érdekel, mert nem szeretnék vitatkozni a kérdésről senkivel :wink:
Remélem, nem itt kaptál támadást és meg nem értettséget. Úgy emlékszem, mi itt igyekeztünk - legalábbis lélekben és tanácsokkal - támogatni a szoptatni akaró, de a tejjel küzdő anyukákat, ha többet segíteni nem tudunk :(

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


ja hozza teszem, hogy csak most olvastam a cikkbe kit tartanak osanyanak, na hat ez szerintem is nagyon valtozo, mint irtam, nekem eloszor pozitivan jott le a szo. Miert is kene negativnak lennie?

Kép
brestovsky
 
 


ja nem emlitettem, gondolom Vickyt erdekli, hogy megjott az autoullesunk amit a nemet oldalrol rendeltunk, kb egy hetig tartott mig ideert, es minden ok, 3-4 napra ra levettek a penzt a szamlamrol es kesz. Nagyon tetszik. Tehat a babyprofi oldalt mindenkinek ajanlom

Kép
brestovsky
 
 


Csöre:
ok, csak azért reagáltam arra,amit írtál, mert egyrészt nekem címezted, másrészt sz ősanyás hozzászólásom kapcsán írtad a hordozós ,szoptatós beskatulyázást :wink:
Neem, itt semmiféle támadást nem kaptam, sőt! Extra megértőek voltatok ,és ez nagyon jól esik! :) A másik fórumomban, és az ismerőseim között viszont sajnos volt nem egy "jóakaróm" :?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Fiam és lányom fél 7-ig aludtak! Hogy fogok így Dan Brown-na randizni este??? :evil:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


jaj olvadok: a fiam ugy beszel nekem a telefonba hogy csak na, olyan kis okosan, szeretettel. Masnak igy nem csinalja. Anyum minden nap hivja ot es beszel neki, hogy ismerje a hangjat, de neki nagy ritkan szol vissza. Nekem meg! Mindjart elolvadok.

Kép
brestovsky
 
 


Hanna:
mi van Olivérrel?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Rita:
jajj azt én is úúgy szeretem, amikor dumál! Éppen három napja mondtam a páromnak, hogya mi fiunk nem gagyarászik. Erre tegnap óta be nem áll a szája :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Az ősanya dolgot mindenhol vicces dolognak kezelik....én legalábbis csak poénként találkoztam eddig vele (bár mindig van aki magára veszi, félre értelmezi miért is lenne ez itt másként?) Nem véletlen sikeredett az a blogbejegyzés sem irónikusra mert VICCNEK szánták! Basszus nehogy felakadjatok már ezen!!!! Ez egy új célpont, mint a szőkék, zsidók, cigányok, székelyek....ennyi erővel bárki kiakadhatna ezen csoportok közül.
Igenis mindenkiben ott van az ősanya meg a szőke nő meg egyéb viccalany.

Na már látom megint félreértik páran....de sebaj.
katuska79
 
 


Krisz: azt spec a toborzón nem mondták, hogy gyerekkönyvtárbvan lesz, lehet még nem is tudták :roll: Amúgy azt gondolom az pont az a hely, ahol nem néznek ferde szemmel a szoptató anyákra, na de mindegy kifejtettem már erről (is) a véleményemet.

Én tudtam szoptatni, ahol akartam nekünk a textilpelus bejött, illetve nyáron a strandon a félsátor. Milán amúgy hihetetlen elmélyülten szopizott, ha pl.: csak felköhögtem megijedt, és sírva fakadt.

ősanya, altero, paramami: Engem annyira nem izgat, hogy kit milyen névvel titulálnak, milyen jelzőt aggatnak rá. Lehet azért, mert aztán gyerekekkoromtól kezdve voltam én minden csúfolások címén, aztán később is. Ha mindent magamra vettem volna egy lelki nyomorék lennék, szóval én túllendülök rajta. Egyébként pedig néhány jelzőt én is használok előszeretettel, és nem szégyellem magam miatta.
Apát (na most nem írom le, milyen jelzővel szoktam illetni az ilyen embert, mert asszem parázs vita lenne belőle) le zsidóbérencezték. Asszem ez pedig nem a mi nyomorunk...

Csajok! Bartinál Milán kanala talán 2-3 baba kivételével mindenki szájában volt, így ha egyikükben már lappangott valami, akkor szépen egymásnak adták... :roll:
Mi is orrszívózunk, és Cebionozunk, amúgy tök vidám, és láztalan Kistökink. Mondjuk, amikor szívjuk az orrát, ő úgy ordít, mint akit ölnek :(

Hanna: Olivérnek simán átadhatta Milán :roll: Sorry... :( :oops: Vagány a cipőcske ;)
Na, és tanácsodra megkérdeztem a dokit, Milán "repüléséről" (többieknek: Milán, amikor kézben van, nem kapaszkodik sem a lábával, sem a kezével (nem ölel át, nem fonja körénk), sőt a karjait inkább szépen hátrafeszíti, mi csak úgy hívjuk repül. Lucus, és Csöre talán nektek is feltűnt, mert ti fogtátok már Manót) Doki kérdezte, hogy volt-e bármi gond Manóval a szülésnél, vagy utána? (Nem.) Nyúl-e tárgyak felé, fog-e? (Igen.) Mondta, hogy akkor semmi, ő ilyen típus, de hát múltkor is megbeszéltük, hogy ő ilyen laza (az izületei). Na, meg szerintem ennyire bizalommal van az emberek felé :) Amikor pl.: mászik ránk, és "puszit" ad, akkor simán átölel, belénk kapaszkodik, de csak úgy simán nem :roll:

Jandrea: sajnálom nagymamádat :cry:

Lucus: jaj, nagyon sajnálom, ami anyuddal van, és ne butáskodj, tényleg érdekel az állapota negem is! Gyere, és írd ki az érzéseidet!!!
Húha, Kriszta Zétije is pályázik Zillére? :shock: :lol:

Csöre: hajrá horgolás!! :D 6 gyerek? Húúú, na azt még én se merném bevállalni... Bár, ha van 3 kamasz, és 3 kisebb :roll: Na jó, nem írogatok ilyeneket, én a 4-nek örülnék, de nagyon :D

Most hirtelen ennyi, megyünk fürdetni! Remélem tudok még jönni.

biga.csiga
 
 


Biga.csiga! Petra és Máté szájában nem volt a kanál:) nem is betegek:)

Andrea! megy a leírás a másikba!
katuska79
 
 


Vagyok én is Csajok.

Ősanyaságról a 275. oldalon volt szó.

Olivér köhög, szörcsög és már 1 órája alszik!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30
 
 


Jaj, csajok! Ne már! Már mondtam én is, hogy ezt az ősanyaságot még véletlenül sem értette rátok senki. De azt azért be kell látni, hogy vannak olyan nők, akik felsőbbrendűségük teljes tudatában beszólogatnak, mint ahogy Mágnessel is, velem is tették. Az ősanyaságot az ilyen tipusú nőkre használtuk. Illetve Katuska linkje meg egyértelműen irónikus volt.
Részemről meg most már tényleg ennyi.

Ádám elesett. Felállt a dömper mellett, és abban a pillanatban ráesett. Púp a fejen. Lejegeltük. Úgy sajnáltam, szegénykém nagyon sírt. Egy pillanatra nem figyeltünk, mert csörgött a telefon, ő meg megszerezte az első harci sérülését.


B.cs: Ádi is szopogatta a kanalat, de nem beteg. (remélem, nem is lesz)

krisz78
 
 


Hanna:
visszakerestem, és akkor sem volt senki számára bántó szerintem :wink:

Van esélyem Dan Brownnal ágyba bújni.. Kisebbik alszik! :lol:
A nagy még nem. .. :?

Hanna:
jobbulást Olivérnek!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Olivérnek, Milánnak is jobbulást!

Hanna: Tetszik a cipőcske.

krisz78
 
 


Mágnes! Te írtad, hogy nem tudod mit adj Bencére estére.
Petra is utálja a hálózsákot meg a takarót is de már napok óta egy jóval nagyobb (104-es) zsákban alszik ami még Mátéra is jó és végre nincs vele gondja! Elég nagy és tud benne ficánkolni:) Mikor felveszem úgy néz ki benne, mint egy jó hosszú lábú baba pici fejjel. Szóval viccesen:)
katuska79
 
 


Katuska:
és nem tekeredik bele nagyon? Mert én attól félek, hogy a nagy forgásban rátekeredik, és akkor azért van dráma éjjel.. :?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Ma nálunk is volt ijedtség... Bence igazi műszaki zseni, állandóan az erősítőt piszkálja, rámászik, és a hangfalak érdeklik. Nekünk álló hangfalunk van, gyereke játszanak, én mosogatok, egyszer csak nagy puff! Rögtön tudtam, hogya hangfal az, és rettegtem ,hogy mi fogad, mert a puffanás után csend volt. Az volt aszerence, hogy Bence hátulról lökte fel a hangfalat, Annától kb. 5 centire landolt... Hát azt sem tudtam melyik gyerekt szorítsam... :cry: Nem tudom mi a fenét lehetne kitalálni ,odacsavarozni a parkettához, vagy mittomén... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Biga.csiga: észrevettem, hogy Milán nem tartja magát kézben, mondtam is (bár lehet, hogy Lucának :roll:), két dolognak tudtam be: a laza izületeknek, és annak, hogy nem Anya kezében van. Én nem találtam kórosnak.
(Nyilvános szopi téma: ez áll a szórólapon: "Gyere október 3-án 10órától a Liszt Ferenc téri Szabó Ervin Gyerekkönyvtárba és szoptass velünk 11kor (jó idő esetén a tér padjain), hogy a következő generációnak már természetes legyen!")
6 gyerek: 4-17 évesek, azért van szórás :D

Telefonáló babák: de ügyesek :) Saci rámnéz, ha dumál a telefon, és "hö"-zik :D

Na megyek, alszom, mert végre Saci is elaludt. Jó éjt!

Csöre
csöre74
 
 
 
 
 
 


Mágnes! nem tekeredik meg de szerintem ez anyag függő. Ez olyan nem tekeredős anyag... :wink:

A hangfalat nem lehet valahogy kikötni? VAgy egész egyszerűen eltenni...hamarosan rohangálni fognak és tuti beleszaladnak.

Én is azt hittem Máté majd nem fog elaludni mert fél 7-kor félig térdelve aludt el a fotelban egy kiló homokkal a ruháján. De felébredt 8-kor, megfürdött és vissza aludt....mázli :lol:
katuska79
 
 


Sziasztok!

Kisbogacs:hű, micsoda ügyes Ágnes!!!Hol sikerült rizspelyhet venni? Sopronban nem találok sehol.:(

Katuska:hihetetlen szupi ez a sapka!!!

Lucus:őszintén szólva belefáradtam a folytonos agyalásba. Most elvagyunk egymással, de nincs veszekedés, agyalás, stb. így nem szívja le az energiám. Persze jobbat is el tudnék képzelni, de most nincs erőm lépni.:(
Nagyon cuki az a vakondos készlet!!!:D

Fejlesztés:maszatmanó gondolatai keringtek bennem is. Itthon vagyok, egyedül, 7köznap max. a gyereknek kell főznöm, mert magamnak nem kotyvasztok, és mivel tanító vagyok, úgy érzem, elvárják tőlem, hogy minél többet, és minél színvonalasabban foglalkozzam a gyermekemmel. Megvettem ugyan az Anya, taníts engem c. könyvet, hogy ötleteket merítsek, olvastam néhány könyvet, de én egyszerűen nem tudom rávenni magam. :( Próbáltam pl. könyvet nézegetni Noival, de őt egyáltalán nem érdekli, kitépi a kezemből.
Én csak arra vagyok képes, hogy hagyom egyedül kibontakozni, egyedül játszani, majd ha érzem, hogy szüksége van rám, leülök mellé a szőnyegre, bohóckodunk, „birkózunk”, éneklünk, „bújócskázunk”, babázunk, és ennyi. Egyszerűen nem érzek erőt ennél többre, s emiatt furdal is rendesen a lelkiismeret, de úgy érzem, hogy inkább ennyi, de ezt szívvel-lélekkel. :(

zétény:sajnálom, jobbulást! Átérzem az orrszívás gyötrelmeit!:(

manócskák:örülök, hogy jobban vagy! Sajnálom a derékfájást!

Hanna:sajnálom a tűzriadót! Hihetetlen, hogy titeket is minden elér!:(

Én is sokat gondolkodtam, hogy mi lesz majd, ha...aztán rájöttem, nem érdemes ezzel foglalkoznom, mert addig én is változom, a világ is. Egyet tudok, hogy mindig szeretni fogom a gyermekemet, még ha sokszor nem is értek egyet döntéseivel. Ami tőlem telik, azt megteszem érte, szeretetben, tisztességben, megértésben felnevelem, és majd később elválik, jól csináltam-e. Ha pl. tiniként velem beszéli meg az ügyes-bajos dolgait, és nem(csak) a barátnőivel, vagy ha nagy gondban is hozzám fordul, mer kérdezni, vagy éppen kérni, akkor én már úgy érzem, jól „dolgoztam”.

Ringató:2 foglalkozáson voltam eddig, bár itt már más néven megy, mert a csajszi „külön” folytatja. Én is a társaság miatt vittem Noit, meg persze azért is, hogy én is tanuljak. 2. alkalom után viszont úgy döntöttem, nem nekünk való.:( A csajszi iszonyatosan izgul, néha elrontja a szöveget, vagy nem tisztán énekel, nem tudja összefogni a csapatot, stb. és amennyit kér 1 alkalomért, annyit nem ér meg az egész. Jó lett volna, de nem ebben a formában, mert amikor a gyerkőcök útjukra mennek, nem igazán tetszik a csajszinak. 1 ekkorka gyermek meg nem fog 1 órát ölben ülni...

vsziszi:Noémi is otthagy, ha már rám unt.:) Szépen lelép a helyszínről, én meg gyorsan elslisszanok.

Peni:örülök, hogy megjött Zétény étvágya! Sajnos az én jó evő kiscsajszim negyedét eszi az eddigi adagjának. Olyan rossz érzés. Remélem hamarosan visszajön.:(

kupi:tündéri Levi!!!És a kutyusok is nagyon szépek!

Szonja is nagyon édesen pihen!:)
Csöre:nagyon szép lett Saci!!!:)

erika, bálintanyu:jobbulást!!!

biga.csiga:nagyon értelmes kutyus volt Kópé! Látni a képeken is!

kutyusok:én is nagyon sajnálom a menhelyes kutyikat.:( És mindig sírok, mikor hallom a hírekben, hogy már megint hogy megkínoztak egy állatot. Ezekkel az emberekkel is végigcsinálnám ugyanazt, amin szegények átmentek.
Nekünk 2 berni pásztorunk van. Az lány kutyát szülinapomra kaptam 4 éve. A kant következő évben fogadtuk magunkhoz. Szomszédunk szólt, hogy egy ismerősük új gazdikat keres a kutyának. Megnéztük, és majdnem nekimentem a srácnak, mikor megláttam szegény ebet. Láncra kötve közlekedett, eléje volt borítva rengeteg száraz kaja, szőre csimbókokban lógott, szemében félelem, stb...Nem is gondolkodtunk, egyszerre magunkhoz vettük. Azóta a 2 kutyi elválaszthatatlan.:) Igaz, úgy élnek, mint 2 testvér, mert sajnos a szuka nem engedi magához közel azokon a napokon, de annyi baj legyen.:) Mikor terhes lettem, a kutyák előbb tudták, mint én. Furcsa volt, hogy mindegyik folyton ott volt a közelemben, 1 métert nem tudtam nélkülük megtenni. ÉS nagyon bújósak lettek. Rá 1 hétre pedig teszteltem.:)

jandrea:Őszinte részvétem!:( Szegény Bianka! ÉS még csak most kezdődik a felfedezés...:D Gratulálok a felálláshoz!

Indázás:bocsi, megkérdezhetem, hogy hogyan „jósoljátok” meg, hogy hány gyerme lesz, és milyen nemű?

Lucus:nagyon sajnálom anyukádat!:(:(:(:( Ez a magyar egészségügy...Írjál ki magadból mindent!

Katuska:azt álmodtam, hogy horgolni tanítasz!:D Ismerősek az ilyen napok. Nekem minden héten min. 1 nap ilyen.:S:)Végülis volt előnye is:tudod mi a pomma.:D

kölesgolyó:ha itt nem hallok róla, tuti eszembe sem lenne, hogy adjak Noinak. Nagyon szereti, és most már kettesével tömi a szájába.:S

krisz:én az Intersparban vettem nagyon finom, krémes túrót, igaz nem olyan olcsó. (Landmilches)

batkata:sajnálom!:( Remélem javul a helyzet!

Hanna:nagyon házias Olivér!!:)Jobbulást neki is!

mágnes:Noémi már nagyon régóta eszi a vilmoskörte-birsalmás üvegest, így szerintem nyugodtan adhatsz neki, de szerintem keverj hozzá mást is!

Oltás:én is nagyon vacillálok, mi lenne a jobb....Nagyon nehéz.:(

Rita:hűűű, micsoda jó kis husis Attila!Kép???

Noémi péntek óta náthás, folyamatos orrszívás, tengervizes orrtisztítás, és egy kevés kamillatea, friss levegő. Szerencsére csak hőemelkedése volt, de már az sincs. Most már javulóban, lassan az étvágya is talán visszatér, ami nekem már nagyon hiányzik.:( Eddig úgy gondoltam, hogy felesleges emiatt elvinni dokihoz, hisz jókedvű, az orrát meg doki nélkül is tudom kezelni. DE most már elbizonytalanodtam, lehet mégiscsak meg kellett volna mutatni a dokinak? Picit köhög is, ami azt jelenti, hogy naponta kb.5-6-szor. Szerintetek pénteken elvigyem azért megmutatni, vagy felesleges?
Tegnap óta nekem is fáj a torkom, szereztem homeós torokfertőtlenítőt, jobb, mint a Streptils.:D
(Bocsi, hogy megint sok voltam, de már péntek óta írogatom magamnak a hsz-t, és most értem csak a végére.:(

Kép
moffli82
 
 


Moffli: én most az auchan bio osztályán vettem bio rizsgolyót és bio kölesgolyót mindkettő natúr. Ezeket ugyanúgy belekeverem a gyümölcsbe...teljesen jó állaga lesz tőle a kajának, jó rostos....Zéti is szereti.
Ne aggódj, Noémi étvágya biztosan helyreáll....emlékszem SOmával is voltak ilyen periódusok amikor nem evett úgy mint korábban, de mindig visszaállt utána a "rend". Szerintem az étvágy minden babánál hullámzik...kissebb-nagyobb mértékben...

KépKép
peni
 
 


sziasztok!

tegnap nem kétszer hanem háromszor kapott cicin kívül enni Szonja, nem is kelt fel ma hajnali 6-kor!!! :):):)

Katuska: vettem alma-mangó gyümölcspépet, és azon rajta volt hogy pomma. az az alma :) egyből rád gondoltam

tegnap kaptunk mi is ilyen kutatásra jelentkezős papírt. mi valószínű elmegyünk majd, érdekes lehet.

találkozó alakul? mettől-meddig lehet? B.CS.: megyünk, és berakom Szonja hordozós ülését is majd a kocsiba, így nektek nem kell semmit hozni. Remélem meggyógyulunk jövő hétre, mert most apa is lebetegedett. Csak Szonja ne kapja el...

ééééééééééééééés, mára elkészült a mei-tai, így ha apa jön hazafelé a dokitól, el is hozza.
czzsofia
 
 


Szép jó reggelt :D !

No, az én lányom viszont eltolta az éjszakáját- esti szopi helyett 8-kor úgy döntött, hogy inkább aludni tér, bevágta az ujját a szájába, és elaludt az ölemben :lol: :oops: 8) :roll: . Aztán kelt éjfélkor, hogy éhes :roll: , aztán hajnal 4-kor végképp felébredt, a kislámpánál játszogatott. A végén 5 után aludt vissza, de csak cicin :roll: :roll: :roll: :roll:

Rita: nagyon ügyes Ati!

Szerintem tuti ez van- akiknél még nem áll, jár, ül, szaltózik és kézenáll a gyerkőc, ott valami más fejlődik. Pl. ahogy írtam, Vió még mindig elég ügyetlen a kezecskéjével- pár hete még esküdöztem rá, hogy a lábát fontosabbnak tartja, és a keze szinte csak zavarta. Most már van némi fejlődés, de szerintem ici-picit le vagyunk maradva- ilyenekre, hogy tapsolás, gondolni se merek. Hosszasan kell győzködni arról is, hogy a pá-pá-t kézmozdulatokkal kéne kísérni, nem lábbal rugdosni :D

Az a gond csak- és ez tesz sokmindenkit paramamivá, hogy mindenki a nagymozgásokra koncentrál: mikor áll fel, mikor indul el- holott szerintem az is fantasztikus, hogy a kezét elkezdi a babó ügyesen használni. És tuti, hogy nem is gondolunk mindenre, hisz lehet, hogy van olyan babó, aki a kezét se használja látványosan, de valami másban fejlődik, ami kifelé nem látszik- honnan tudjuk, hogy mi mindent jegyez meg közben például?

Telefon: Vió eddig csak meg akarta enni a telefont, de az elmúlt két napban, ha meghallja a szeretett nagyik vagy Apa hangját, akkor édesen elmosolyodik és odabújik a készülékhez- aztán persze meg akarja rágcsálni :lol: :D :lol:


Jééé, 100 nap múlva szülinap- Mágnes, látod ezt? :D

Zitocs (Maszatmanó anyu)



Kép

Kép
maszatmanó76
 
 


Sziasztok!

Betegeknek gyógyulást,mi talán kifele megyünk,már nem kellett orrszívnom! :wink:

Zsófi majd muti a mei-tai!

Moffli én is ezt éreztem,amit te,hogy mivel pedagógus vagyok,ezért fejlesztenem kell,és a társadalom ezt várja!De tudod mit szarok a társadalomra! :wink:

Ősanya hát nem tudom,hogy akit én ismerek az ősanya-e,vagy szimplán őshülye! :evil: első gyerekes,de mindent jobban tud,és főz,és tökéletesen neveli a gyerekét,és persze a gyerek is már most maga a tökély...na ja,én meg egész nap ülök,és vakarom,a gyerek meg csak úgy el van,megfőzi a kajáját,kicseréli a pelusát...
Szóval ne ősanyázunk már! :wink: :lol:

rendbe vágom ma a házat,mosok,és udvart rendezek,valaki esetleg segíteni?! :!:

KépKép KépKép
zeteny
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?