Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Bocs, nem fogok tudni mindenkinek érdemben hozzászólni. Az összes szülinaposnak nagyon sok boldogságot és vidám ünneplést kívánok!

Detty! De jó, hogy visszajöttél!!! Biztos csak a fogacskáktól van hőemelkedése Alexának, nyugi. Bár szerintem már tök nyugodt vagy, legalábbis úgy érzem a soraidból, hogy túl vagy a feszkós időszakon. Nagyon boldog pocaknövesztést!

Lányok! Én egy időre elköszönök, mert elköltözünk egy pár hónapra a felújítás (és a plussz egy szoba projekt) miatt, ott meg nem lesz net. Azért majd ha valahogy gép közelbe jutok, olvaslak titeket, meg igyekszem időnként életjelet is küldeni. Sziasztok!

Kép
Kép
kisbogarka
 
 


Kisbogárka!

Tényleg nem vagyok ideges, főleg hogy a pici hőemelkedésen kívül semmi látható baja nincs Alexának. Persze, jó lenne, ha ez sem lenne, de ha választhatok, még mindig inkább ez, mint valami komolyabb.

Vigyázz magatokra, amíg távol vagy, és azért néha próbálj jelentkezni! Remélem, most már Ti is megnyugodtatok, és mostantól problémamentes, nyugis babavárás elé néztek!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2011.01.01 22:05-kor.
kchriske
 
 

 
 

Szép jó estét!

Hupsz Csenge felsírt..........

Kép
Kép
nusyka
 
 


Na,most csend van...nem tom,mi lehetett vele...

Detty!

Remélem nem az infl. kerülget titeket!Jajj,ez olyan szar helyzet,mert ilyenkor még annyira nehéz eldönteni,mi is az igazi baj:"csak" a fogacskák,vagy más???Viszont mintha a terhesség nyugodtabbá tett volna téged és ez jóóóóóóó :D
De a szívbetegségedről nem is tudtam :( Azért remélem nem annyira súlyos a helyzet!

Pelus dolog:

Mi ált-ban pamperst használunk(néha huggiest),de tapasztalatom szerint a libero a legjobb,csak sajna az számunkra nem megfizethető.Viszont most apa tescosat vett.Egyik este,a melóból hazafelé bement az egyik tescoba és ALIG VOLT PELENKA A POLCOKON...Vagyis volt,de olyan giga-mega csomag,amibe 60akárhány ft 1db-na kössz!Aztán rátalált erre az újfajta tescosra:zöld a csomagolása,igaz csak 30vmi van benne,de próbának ez bőven elég és 45ft/db.Eddig nem panaszkodhatok rá.Igaz egyik reggelre átázott,de ő még eszik reggel 5kor aztán visszaalszik akár 8ig is(este8tól reggel8ig!!!!)
Viszont Csongornál a sz.tisztaságra szoktatás időszakában olyan lilát használtunk.Olyankor direkt jobb is a "kevésbé jó minőségű"pelus...

Anya szokott olyan pelust venni,amit írtál Kchriske,mert náluk a boltban szinte sosem kapni olyat,ami kéne...Szóval van anyáéknál egy bababolt,ott szokott venni db-ra.

Szegény Lili :cry: Jól van?Nem lázasodott be?Letti naon édes,kis együttérző!

Kép
Kép
nusyka
 
 


Detty:
Majd írd meg, hogy mizu a hőemelkedéssel, remélem tényleg csak a fogak. Apropó: ti már mostok fogat, vagy hogyan ápoljátok ezt a sok kis aprító-kelléket?
Amúgy szerintem senki nem gondolhat semmi rosszat arról, hogy ti pl játékkal esztek. Na és? Méghogy tévé dadusok... Te neveled, Te küzdesz vele alkalomadtán, úgyhogy hagy csináld már úgy, ahogy neked/nektek jó! különben meg egyik gyerek ilyen, a másik olyan. Én is próbáltam anno P-nál, de ő meg annyira elmerül a játékban, hogy az evés sikkad el, úgyhogy maradtunk a játék-nélküli verziónál.
Unokahugom csak úgy volt hajlandó enni ( 2 hetes korától 2 évesig laktak nálunk, én nyolc éves voltam mikor született), hogy fel volt sorakoztatva 3 kacsa az asztalon (az a sztenderd sárga rémség, gumi fürdőjáték, tudod, csökkenő méretben), és minden falatot először végig kellett kínálni a 3 szárnyasnak és ő csak utána volt hajlandó bekapni. És gyönyörűen evett, mindent és sokat, de csak akkor, ha OTT VOLTAK A KACSÁK. Oviba menet hagyta el ezt, de akkor is csak nagy nehezen...

Kchriske:
a lila tesco-pelus meg fog szűnni. ma súgta meg egy eladó a tescoban :(
Viszont így, hogy találtál olcsóbbat, nem érint annyira titeket, ami jó. A 32 ft nagyon baráti ár!
Itt nálunk 45 ft-ért ( a süni.torta után ezen már meg sem lepődöm különösebben, Gödöllő k*va drága város!) lehet II-osztályú 4es méretű "bálás pelust" kapni (netről meg félek rendelni valamiért). Anno még koraszülött, meg újszülött méretűből vettünk ilyet, de nagyon nem jött be, persze lehet, hogy ezek a nagyobbak jobbak. Talán bátornak kéne lennem és kipróbálni a netes rendelést, mert nagyon nem mind1, hogy 32-ért, 42-ért vagy 52-ért használom el a napi 6-7 darabot. :?

ti is jól jártotok a cipőkkel :) , remélem nekünk is hasonló szerencsénk lesz!

Kép

Kép
redwings
 
 


Oh,tudom mit akartam még...

Kisbogárka!

Nektek is nagyon boldog első szülinapot :P

Vigyázz magatokra és ha tudsz,kukkants be hozzánk!!!


Bumbike!

Mi is olyan cipőt vettünk Csengének.Olyan volt a nyári szandija is.De az se jó,ha túl nagy a cipő,főleg járni tanuló babáknál.Persze gyorsan nő az ő lábacskájuk,na de azért nem annyira...Csengének 18as volt a szandija,jún-ban vettük,akkor picit nagy volt,de csak mostanra nőtte ki.Cipőből 19est vettünk. Persze ez is bizti alkati kérdés...Meg is lepődnék,ha az én pici lánykámnak 40es lába lenne,mikor nekem NAGY jóindulattal is csak 36os(na jó,35ös :oops: )CSongor 3és fél éves és 24es lába van...

Őszre tuti elég lesz neki a 19es kiscipő,télre meg ugyebár másikat (csizmát)kell benni.

Ja,kérdezhetek vmit?
Az miért baj,h kanállal keverik össze a kutyakaját anyósodék??Vagy férreértettem vmit?Mert akkor BOCSI!!!

Csak mert mi is így csináljuk,annyi különbséggel,h mi kést használunk.Nálunk a kutya olyan,mint a 3.gyerek:neki is van külön kis edénykéje,amibe melegítjük a kajáját,külön kése és külön mosogatószivacs ezekhez :)

RED! HOL VAGY????????

Jajj,ez olyan jó lenne!Mármint ha Csongor lenne P kistesója :lol:
Nálunk is a Botond volt a vetélytárs,de győztem :lol: Ez volt életem legjobb döntése!Nagyon kifejező név,szerintem tökéletes-és most hatalmas bocsánat minden fiús anyukától!!!

Kép
Kép
nusyka
 
 


Red!

Azok a bizonyos "sárga kacsák" ott figyelnek a fürdőkádunk szélén :lol:

Kép
Kép
nusyka
 
 


Csak a gyors válasz: anyósoméknál a kutyának nincs külön kanala, külön mosogatószivacs csak a tálhoz van, (állítólag). ezért is macerálja a buksimat, hiszen azzal a kanállal, amivel eszünk, azzal keverik össze, és azzal a mosi szivaccsal mossák, mint a sima edényeket, sőt a mosi gépbe is beteszik...
Vendég
 


öhm, hogy hogy hol vagyok?
ITT!! Segítség, eltűntem! Eltűntem? sztem én még látom magamat...
na jó, sztem pont akkor toldottam meg a kommentemet a kacsás infóval :D
tényleg ott figyelnek? addig örülj, míg nem szállják meg a konyhát...
Ezek a kis sárga rémek mindenhová beférkőznek, ha nem figyelünk eléggé :wink:

Ó, ezer éve megbeszéltem magammal, hogy ha fiam lesz, akkor Bene Botond.
Az is "baj", hogy egy csomó jó név nem jöhet szóba, mert vagy már van a családban, vagy nem hangzik jól a családnévhez. :(

Sztem amúgy annyi, hogy a kutyakaját nem külön erre a célra kinevezett kanállal keverik össze - nekem így jött le - hanem normál evőeszközzel, ami aztán visszakerül a konyhai körforgásba... de lehet,h tévedek. Bumbike?

Én megmondom őszintén, nagyon szemzek az Elefanten cipőkkel, merthogy kellemesen hajlékony a talpuk. De az áruk borzasztó :(
Nem tom, merjek-e majd merevtaplút venni neki, mert ami szandija volt (siesta), abban úgy botorkált, mintegy botlábú elefánt.
Viszont van egy Shooshoos-unk (kb ugyanoylan mint egy Liliputi cipő), amin össz-vissz két réteg bőr az egész talp, és ebben sokkal magabiztosabban megy.
szerintetek? Ti mit gondoltok a hajlékony talpú cipikről?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára redwings 2009.09.18 21:31-kor.

Kép

Kép
redwings
 
 


köszi bumibke a megerősítést ,akkor jól gondoltam a kanál-témát

Kép

Kép
redwings
 
 


Bumbike!

100000BOCSI!!!!!!!Így már érthető... :shock:

Red!

Asszem nem csak a hallásom,a látásom is szelektív :?

Ok,kacsákra figyelek,igyekszem majd kordában tartani őket!Csak ide ne csődítsék a rokonságot...

A név jól hangzik,dobok erre is egy voksot :P Csak tudod,kicsit elfogult vagyok!
Nálunk nem okozott gondot a névválasztás,kevés név van,ami annyira tetszik,h a gyerekemnek adjam.A Botond apának tetszik nagyon,nekem a Barna/Barnabás(Csenge az lett volna,ha megkukacosodik odabent)ill. a Zsombor,de az nekünk is a család miatt lett kilőve(kettő is van már belőle...)

És ha kiscsaj lesz???Mik esélyesek?

Kép
Kép
nusyka
 
 


Ó, nálunk hatalmas dilemma volt/és van a névválasztás kapcsán.
Barnabás szintén család miatt kilőve (a Zsombor rajta van a listán)
Nekem nagy kedvencem még a Bertalan, de az hülyén hangzana, meg még egy csomó ilyen van :(

lánynév... hmm, ez is nehéz eset.
Jelenleg (nekem rengeteg név tetszik, amit Misi zsigerből kilő sajna) a Sára és a Virág befutó státuszú jelölt, bár a 12. heti Uh-t követően nem is esett szó lánynevekről egyáltalán.
24-én kiderül, kell-e még köröket futni ez ügyben, vagy elég lesz a kék-listára szorítkoznunk. :D

(ja, csak egy kis nosztalgiázás: udvarolt nekem anno egy srác, Fekete Barnabásnak hívták :roll: . Azon viháncoltunk, hogy ha nekünk gyerekünk lenne, milyen ciki lenne neki, ha megkérdik, hogy hívják az anyját: Fekete Barnáné P. Piroska :lol: :lol: :lol: )

Kép

Kép
redwings
 
 


hokhok
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.18 13:37-kor.
Vendég
 


Nóri kukacos kivitelben Szabolcs lett volna. nekem már évek óta tetszik, sőt, amíg nem tudtuk, h kislány, addig szabinak is hívtuk hébe-hóba, apa meg volt győződve arról, hogy fia lesz, mert náluk rengeteg a fiú...
aztán Timinek hívtuk, mert az bizti volt, hogy a Tündét v a Tímeát megkapja utánam 2. névnek(ehhez én ragaszkodtam, meg ahhoz, h két neve legyen), aztán meg a Nórát választottuk elsőnek.
apa nem akarta, h még 1 Tünde legyen, mert ráadásul anyum is az. végülis ezt nem bántam meg, mert gyereknek is nagyon utáltam, amikor kistündinek hívtak.

A nagyon jól sikerült 7vége után már megbeszéltük, ha lesz még baba, akkor Szabolcs , ill nagyon fűztem a Jázminra, bár ez neki túl lányos név.

Nem tudom, hogy említettem-e már, még pocakos koromban egyik ismerősöm mondta, hogy egy közös ismerősünknek a kislányát Tímea Nórának fogják hívni. Erre én kijavítottam, hogy az én lányom neve lesz , csak fordítva. Aztán ketten is megerősítették, hogy az a kislány bizony Tímea Nóra lesz, és az is lett, Nóri előtt született 1 hónappal, úh van druszálya a drágámnak :D
Sőt, az iwiw-en találtam egy csajt, akinek szintén az a neve, mint nekem, csak neki is fordított a sorrend.
Vendég
 


Bumbike!

Nálunk apa Szabolcs :lol: Nekem is tetszik ez a név,de ő nem engedné,h így hívják a fiát.Pedig felvetettem a lehetőséget,de határozott NEM volt rá a válasz.

Nálunk csak azért lett 2neve Csengének,mert apa régi álma volt,hogy ha egyszer lánya lesz,Pálmának fogják hívni.Mindenki utálta ezt a nevet-beismerem először nekem is kikerekedett a szemem,mikor meghallottam-aztán elfogadtam és mára már nagyon is tetszik.

Lányvévből még nálunk szóba jött:
-részemről a Boróka(de ez így elég vicces lett volna:Farkas Boróka Pálma-kész növény-és állattan... :lol: )
-apa részéről a Hanga,de az meg elég nyelvtörő...

Jajj,az ismerősök tudtak az őrületbe kergetni,mikor kérdezték,mi lesz a 2.neve?Csak nem Tünde???Csongor és Tünde-hahahaaa-szerintük ez olyan baromi jópofa volt... :shock:

Viszont a Jázmin tényleg "olyan lányos",na de milyen legyen egy tündéri kislány neve??? :lol: Szerintem szép!
Lányvévből nekem kevés tetszik:Hanna,Luca,Lilien

De Nórinak így együtt tényleg szép a neve!

Kép
Kép
nusyka
 
 


Sziasztok!

Jézusom, alig bírtalak viszzaolvasni Titeket!!! Sok mindenre akartam reagálni, de semmire nem emlékszem. Egy próbát teszek:

1. Nusyka: a férjem könyvelő, dolgozott a Novitax-szal évekig, szerintem tud neked segíteni.

(és akkor most olvasok vissza, mert minden kiment a fejemből)
Kicsit össze-vissza lesz:

2. Alexa jól van, délutánra már csak a szemén látszott, hgy valami nem stimmel, de már a hőemelkedése is elmúlt. Remélem, tényleg csak a foga. Estére én lettem szarabbul, kicsit fájt mondenem, de szerintem csak a fáradtságtól.

3. Red: Már régóta mossuk Alexa fogait. Azt hiszem, a NUK-nak van egy textil nyuszija, aminek a füleibe dughatod az ujjaidat, és azzal kell átdörzsölni a baba száját, amíg nincs foga. Ehhez adtak egy "fogkefét": egy műanyag "bot", a két végén gumi izé, aminek mindkét oldalán van valamilyen fogmosásra alkalmas valami. Az egyiken gumi fogkefe, a többi inkább maszírozó. De most már be fogunk szerezni rendes babafogkefét is, hisz 8 foggal már megérdemli.

4. Pelenka: Most azt fogjátok hinni, hogy ultragazdagok vagyunk (de jó lenne), de inkább másból lespórolom a Pampers árát, hogy azt megvehessük. Nekünk gyakorlatilag ez az egyetlen pelus, ami bejött, nem ázik át, akkor sem, ha este 8-tól reggel 8-ig rajta van, vagy ha egyszerre 3 dl folyadék jön ki Alexából (néha pillanatok alatt 3 kg-s pelust produkál). Anyuék is sokat segítenek, és az anyósoméktól is kaptunk már olyan dobozos mennyiséget.

5. Cipő: Én ragaszkodom a puha talpú cipőkhöz, még ha nem is dupla bőr, mint a Liliputi (bár itthonra olyant fogok rendelni), hanem nagyon puha gumi szerű műanyag. Van egy Playschool cipőnk is, amit leértékelve vettem a Brandonban 2000 Ft-ért. Én nem értek azzal egyet, hogy a cipő tartsa a gyerek lábát, mert az a legkevésbé természetes. És közben azt hangsúlyozzák, hogy a legjobb, ha a gyerek mezítláb mászkál. Akkor hogy is van ez? A Liliputi honlapján elég rendesen elmagyarázzák, hogy miért egészségtelen, ha merev cipőt adunk a gyerekre, és engem meggyőztek. Meg a honlapon található vélemények is, ami persze lehet kamu, de akkor is. Nekem szimpatikus a gumitalpú zokni is itthonra, már láttam, de nincs róla tapasztalatom.

6. Név: nekünk még nincs nevünk a tesónak, és szerintem majd csak vajúdás alatt lesz elég szabadidőnk ahhoz, hogy ezt megtárgyaljuk. Annyi tuti, hogy magánhangzóval fog kezdődni, mert a férjem vezetékneve György, és a -gy miatt nagyon kevés mássalhangzós nevet lehet normálisan kiejteni. Szegény párom Csaba, hát, próbáljátok kimondani a nevét! Nagyon rossz, mindig szótagolnia kell. És ezt akarjuk elkerülni a gyerekeknél. Meg hát, jó lenne tudni, hogy milyen nevet keressünk elsősorban, de a tesó még nem mutatta meg rendesen magát.

7. Sárga kacsáink nekünk is vannak, de nekünk az egy anyakacsa és 3 egyforma kiskacsa verzióban. Remélem, nem szaporodnak tovább!!!

8. Állatok: a macskának nálunk is van mindenből külön: kanál, szivacs (kettő is: 1 a tálkákhoz, 1 a macskaalom pucoláshoz), tál, stb. És a kanalát még a mosogatóba sem teszem, hanem a fürdőben egyből elmosom, és megy a helyére. Nálunk is családtag a macska (ha a férjem ezt most olvasná... :wink: ), de azért a higiéniára is adok. Főleg, amióta ALexa is velünk van.

Na, most ennyi, szerintem teleírtam az oldalt. És megjött Alexa a sétából...
Szép hétvégét!

Kép
Kép
detty74
 
 


Ú, nagyon egyre jár az agyunk, lányok, mert a Szabolcsot én is imádom :)
Én is az lettem volna, ha másodszülöttként fiú vagyok (elsőnek apám után istván - találjátok ki, hogy anyámat hogy hívják :? aaaannnnyira kreatívak voltak az őseim :wink: )
A Hanna, Letícia, Jázmin mind-mind tetszettek nekem is - de csak nekem :( misi egyből kihúzta őket :cry:

Ja, van egy kolléganőm, aki szintén Piroska, kb egy hónappal előttem szült és a fia Csongor lett. Egyből jöttek az ugratások, hogy úúú, a két P-nak csongor és tünde a gyerekeik... szerintük is marha vicces. mintha ezer meg ezer ember nem viselné szintén ezeket a neveket. :S

Detty:
nekem is nagyon szimpik a Liliputi-k. De a kiscsizmák mégicsak átáznának télen szerintem, úgyhogy kintre másfajtát kell majd vennem, ezért is tetszik az Elefanten, mert annak is tökre hajlékony a talpa.
Örülök, hogy a hajlékony talp nektek is szimpi, mert pl anyám elborzadt, mikor meghallotta, hogy ne ma bokatartó-merevsarkú-merevtalpú hagyományos lábbelivel szemezgetek.
Ja, van gumitaplú zoknink, a Quellnél lehet rendelni, kettő darab volt 3000 pénz, de nagyon régóta nyúzzuk és bírja a strapát, még tesókának is jó lesz, szal nekem megérte.
Annyi, hogy értelemszerűen melegebb időben nem adom rá, mert akkor izzadna (frottír anyag és hát mégiscsak gumi, ez egyenlő az izzadással...), de pl a mostani benti hőmérsékleten reggel és este ez van idebent rajta zömmel. Napközbe meg a kis duplabőrös izéje, de az zoknival. néha hideg benne a lába.
Apropó, a tesco-ban láttam ilyen liliputi fazonú kiscipőket, votlak műanyagos és vastag bolyhos pamut anyagból is, 750-2100 ft ig bezárólag, sokféle méretben. A miénkben pont nem, pedig ez utóbbiból vettem volna neki meleg téli benti lábbelinek.:(


hm, asszem mi is ilyen ínymasszírozós gumi kellékkel fogjuk kezdeni, ha végre megmutatkozik, hogy hol é melyik fog óhajt először napvilágot látni. VAn 3 db, egymást követő gumi-izénk: egy maszírozós "bot", egy félig fogkefére hajazó (szerintem inkább úgy néz ki mint egy béna buzogány), meg egy kevés sörtés tanulófogkefénk.
És fogkrémet mit használtok? vagy az nem annyira lényeg, nem kell elmex meg nemtommilyen spéci cucc, csak gyerekeknek gyártott legyen és kész?
ja, és örülök, hogy Alexa jobban van, te meg ne légy vacakabbul, mert dilemma, hogy mit sz4djen iylenkor az ember lánya - szal jobb kikecmeregni belőle mihamarabb :D persze nyilvánvaló, hogy te is ezt akarod, úgyhogy nem okoskodom tovább :)

bumbike: emlékszel még, hogy honnan rendelted a 100 db-os pelust?
találtam egy csomó netcímet, de akkor onnan vennék, ahonnan már van vkinek tapasztalata.


na megyek, meg kell néznem, hogy megdermedt-e a krém a tortában.... én nem értem magamat, rohadtul izgulok hogy jól sikerüljön, pedig hát csak egy kis köszöntéshez lesz, nem cukrászmester-vizsgára kell
:? de úgy szeretném, ha jól sikerülne, és Panna örülne neki+megkóstolná
Itt sertepertélt körülöttem, míg készítettem, játszogatott a kis konyhai cuccaival, de közben fél szemmel azt leste, hogy én mit csinálok, meg hog yő kaphat-e belőle (néha szútópróba szerűen felvetette, hogy "nyamma?" és úgy örült, mikor kapott 1-2 szem meggyet, vagy egy nyalást a krémből...
olyan édes volt, mikor vertem a tejszínhabot, előkapta a kis tálját, meg a falapátját, ezt jól megnézte, elhajította, elkotort a szobába a kis vasalójáért, és azzal nekiállt bősz berregés közepette verni a táljában a habot :D gondolom a vasaló jobban hasonlított a mixeremre
:lol:
amíg meg sült a piskóta a tortaformában, ült a kivilágított sütőajtó előtt és énekelgetett a tésztának : biiiiga-biiiga jeeeeeeee i!~ csiga biga gyere ki...

és lazán kiröhögött, mikor sikerült rátüsszentenem a lisztes kanálra

Kép

Kép
redwings
 
 


...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2011.01.01 22:06-kor.
kchriske
 
 


Ja még annyit a cipőkről, hogy nem hinném, hogy egészségtelenek a merev talpú cipőcskék. Nem azért mert nekünk az van, hanem mert részben az orvosunk nem erősítette meg, másrészt meg minden cég (legyen az Liliputi, Elephanten, Siesta, stb) a saját cipőit dicséri a saját tulajdonságaival. Mivel valami mással próbálnak előrukkolni, ami eltér a megszokottól, nyilván azt dicsőítik.
Jó lehet a hajlékony talpú cipő, de szerintem a merevtalpú sem rossz.
Szerintem, ha olyan egészségtelen lenne a merev talpú cipő a babáknak, akkor igen komoly gondjaink lennének mindannyiunknak, merthogy akkoriban még messze nem voltak talán hajlékony talpú cipők. Vagy igen? Talán az otthoni mamusz?
Mindenesetre azt nem hinném, hogy egészségtelen lenne ez, vagy az a talpú. Azt meg, hogy a gyerek minnél többet járkáljon mezítláb akkorra értik mikor a gyerekek már stabilan járnak. Egy járni tanuló baba esetében még más a helyzet. (nem beszélve arról hogy még mindenre rálép válogatás nélkül.) Mondjuk a homokozóban nekik is klassz mezitláb
Szerintetek a hajlékony talpú cipőben nem érződik át ha kőre vagy ilyesmire lép a gyerek? Ezt hogy lehet letesztelni?
Nekem volt ilyesmi cipőm felnőttként és marha kellemetlen volt. Persze az biztos nem ilyen spéci anyagból van, de azért elgondolkodtató..

Fogkrém: Arra kell figyelni nagyon, hogy mi van ráírva. Azt szabad használni amire azt van írva, hogy 6 éves korig vagy 1-7 éves korig használható. Azok valók a tejfogakra. A másik amire ügyelni kell, hogy finoman szabad csak dörzsölgetni még ezeket a fogacskákat, mert a tejfogak, főleg babakorban még nagyon "puhák" és rendszeres és túl sok erős sikálással jóformán elkopnak!
Red: mi a dm- márkás dontodent gyermekfogkrémet használjuk, édes maci van rajta. Már nem tudom mivel kezdtük, talán Elmex-el? A zöld dm-es enyhén mentolos, azt még ilyen kicsinek biztos nem adnám. A piros eper ízű, és sokáig elég, főleg, hogy csak borsónyi pöttyömnyit kell használni nekik. Ja és főként az ára is baráti.
Elmex-et csak néha veszek Lilinek, mert számunkra nem megfizethető és persze most már „gyorsan” fogy (játék, eszi, leesik folyton a csapba… )

Ha nekünk fiú lett volna bármelyik gyerek akkor Dominik. Ez elsőre megvolt, és mindkettőnknek tetszik
Kisbogárka: remélem azért hallunk felőletek és a kicsi fiadnak is nagyon boldog szülinapot kívánunk mi is!
Szerettem volna neki is feltölteni olyan aranyos animációkat, de valamiért nem akar most tölteni ez a vacak, ja és ma vagy 3-szor kifehéredett a monitor... totál elszált. Bocsiiii majd pótolom.

Na mennem kell rizskókot csinálni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2011.01.01 22:09-kor.
kchriske
 
 


sziasztok!

Kchriske:
szerintem egyértelműen babafüggő, hogy kinek melyik cipőcske e megfelelő! Amelyik babának hajlama van a laza ízületek miatti deformálódásra, nyilván az a jobb, ami tartja a lábát. Nincs is ezzel gond.
Én viszont úgy vagyok vele, hogy P-nak tök egészséges lába van az ortopédus szerint, úgyhogy nem kell ragaszkodnom a merevebb típusokhoz. És szemmel láthatóan ügyesebben, magabiztosabban közlekedik a hajlékony talpú cuccokban - neki meg ez tűnik jobb választásnak. Amúgy pl leülésnél őt is kifejezetten zavarja, ha merevebb a cipő és emiatt nem tudja úgy tenni a lábiját, ahogy szeretné.
Amúgy meg szerintem az is egyénfüggő, hogy kinek miben esik kényelmes járás: én pl (csak az ellenpélda kedvéért :D) ha tehetném, csak mezítláb járnék. Friss tarlón, kavicson, forró betonon stb ugyanolyan könnyedén végigsétálok, mint éles kövekkel teleszórt tengerparton, vagy farönkökön. Én mezítlábas ember vagyok, gyerekként is imádtam így járni, és most is.

Amúgy az elefatent ha megfogdostad, biztos érezted, hogy azért műanyag talpa van, tehát a kavicsot nem érzi át rajta a kis tulaj.

nekem amúgy tökegészséges lábam volt kisbabaként, még bölcsisként is, aztán valahogy óvodáskor végére/kisiskoláskor elejére akkora lúdtalpam lett, mint egy elaggott gúnárnak.
Nekem akkor évekig minden este tornáztatni kellett a lábamat, és
spéci gyógycipőt hordani, amiben beépített talpemelés volt, és kaucsukból volt öntve a talpa, ami ugyebár természetes gumi ~ hajlékony. Tehát a merev talpú gyerekcipőktől érzékeny búcsút vettem, és legfájóbb pontként a vadiúj fekete kopogós lakkcipőmet is elajándékoztuk. :cry:
egészen kamaszkoromig nem is hordtam merevtalpút, aztán vettem ilyen-oylan típusú acélbetétes bakancsokat, meg wesco-csizmákat, amik között volt merevebb talpú is, na, kényelmetlen is volt nekem, mint a franc de persze elhordtam mindet:D

szal tuti egyénfüggő, és ez alól a babák sem kivételek szerintem, egyiknek ez kényelmes és praktikus, a másiknak meg amaz. És szó sincs róla, hogy akkor most a másik vacakabb lenne az egyiknél v fordítva :D

kösz az infót a fogkrémről!!!

ma egész nap fosizott a drágám :( ,és eszméletlen módon rágja az öklét/széklábat stb mindent, szal lehet, hogy készülődik vmi fogacska, de már nem merek bízni benne, borúlátó módon inkább a korábbi betegség kiújulására gyanakszom. ha holnap sem látok javulást, akkor ügyelet.... (inni iszik bőséggel szerencsére)


képzeljétek: ma kaptunk ajándékba 3 pár cipőt!!! 2 szinte zsír új, az előző kis tulaj kinőtte mire jött a szezon:
- egy szőrbéléses, bőr, tépőzáras (sötétbarna, narancssárga varrásos) magasszárú téli (félig-meddig merev, de azért vmennyire hajlik :D), ez 20-as, talán még jó lesz rá, mire jön a hideg idő
- egy kívül belül bőr, félmagas szárú, fűzős átmeneti, ami 21-es, remélem tavasszal még tudja hordani (ja, sötétkék és piros, oldalán macival), hajlékonyabb, minta téli, de nem annyira, mint az elefanten, és olyan új, hogy még zsírpapírostól volt a dobozban)
- és egy Liliputi (a sötétkék zsiráfos), ez tuti jó lesz téli benti cipinek itthon. ez nem új, de nagyon megkímélt, és ugye nem lehet kitaposni ;)
úgy örültem neki, mint az a bizonyos majom...
utószülinapi ajándék 8)

Kép

Kép
redwings
 
 


ja: rizscsók -receptet plíííííz, majd írd le nekem :oops:

Szerintetek hogy hangzik a Bene Botond Mihály?
Nekem jobban tetszik csak simán a Bene Botond, de Misi mindenképp ragaszkodik a Mihályhoz, én viszont nem akarom hogy első név legyen, részben pont azért, amit kchrsike is mond, hogy akkor mindenki automatikusan úgy szólítaná, hiába használnánk mi a másikat.
De így együtt meg túl komolynak és komornak hangzik számomra a botond mihály...
szerintetek?

Kép

Kép
redwings
 
 


Sziasztok!

Gyors leszek, késő van.

Red! Remélem, nem lett újra beteg Panna!!! Írj, mi van vele!!!

Redhez hasonlóan én is ezek miatt szeretnék inkább puha talpú cipőt adni Alexára. De persze minden gyerek más, és más a kényelmes nekik. Én is mezítlábas típus vagyok, és a mai napig lapos sarkú, nagyon vékony talpú cipőim vannak. A tesóm mindig gúnyolt, hogy olyan vékony a talpa, hogy a hangyát is érzem, ha eltaposom. Ez ugyan nem igaz, de én így érzem jól magam.
És tök jó, hogy kaptatok cipőket, az most nagy segítség, gondolom!

Red! Én még nem teszek fogkrémet Alexa fogkeféjére, a gyerekfogász szerint 1-1,5 éves korig elég csak picit megdörzsölni, mert a fogkrém feloldhatja a még gyenge fogzománcot. Utána lehet egy borsónyit használni, és csak ha az összes tejfog kint van, akkor a "normál" mennyiséget. A kettő közt lehet fokozatosan többet használni.

Megyek, mert egész hétvégén fáj a fejem, alig látom, amit írok, és a szívem is össze-vissza ver, szóval elég szarul vagyok.

Jó éjt!

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Jaj, megint annyit írtatok, és megint a negyedére nem tudok majd reagálni, de azért megpróbálom.
:oops:
Először is:
Detty: üdv újra itt! Remélem, nem lesz semmi gond a jó öreg ketyegővel, és gondtalan napok elé nézel Alexával és ketteskével. Nálatok mikor derül ki (elvileg), hogy fiú-e vagy lány? Vagy tudni szeretnétek egyáltalán?
Lányok! Lassan lehetne felpakolni ám a pocakos-képeket! :wink:
Boldog szülinapot kívánok Csenge babának, Hisztipóknak és Csupanyálnak (remélem, senki nem maradt ki)

A neveknél jókat mosolyogtam, mert ha lányfronton nem is, de a fiúknál nagyon egyre jár az agyunk. Zsombi majdnem Boti lett, annyin múlt, hogy nagyon közeli ismerősöknél Boti lett, és akkoriban állandóan Botit lehetett csak hallani a játszótéren, és kicsit elegünk lett. Na persze azóta mindenhol Zsombit hallok...
És a Csongor név is nagyon tetszik, ha már Zsombival kiszúrtunk a Kovács vezetéknévvel, miért ne lehetne majd ketteskével is...

Jelentem, kacsáink nekünk is vannak: anyuka + 3 kiskacsa: aranyosak, és a kiskrapek is csípi őket nagyon.

A cipőkön agyalok én is: hogy vegyek-e 1 cipőt (liliputi) bentre és kintre, vagy bentre vegyek csúszásgátlós talpú zoknikat, kintre liliputit, vagy mi legyen....

Foga Zsombinak ugyan még nincs, én megvettem a dm-ben ezt a nenedent nevű fogkefe+fogkrém kombót, de azt nem tudtam, hogy nem nagyon szabad fogkrémet használni. persze ez még úgyse aktuális, és ahogy elnézem, Zs. lesz vagy 2 éves, mire kinő az első foga.

1 kérdés: Ti hogy tudjátok a ruhákból kiszedni a gyümifoltokat? Egyszerűen már nincs több ötletem, kipróbáltam az összes Vanish-sel kapcsolatos ötletet, semmitől nem lett jobb a helyzet, és a kislegény mindig összemaszatolja magát, hiába van rajta partedli.

Na jól van, lelövöm magam mára, jó éjszakát!!!

Kép
pzsuzsi
 
 


Zsuzsi:

foltok:
fehér ruhára nekem bejött a citromos Domestos, de még azelőtt be szoktam nedvesíteni és kenni vele, mielőtt megszárad a folt, különben nyoma marad. de ha nedvesen sikerül átdörzsölnöm picit aztán alaposan kiöblítem, akkor semmi ne mlátszik a foltokból, nekem ez a barackfolttól a paradicsomos kakiig mindent kiszedett.
színes ruhára én Clorox colort használok, szintén lehetőség szerinti azonnali akciózással.


amíg P nem járt, addig nekünk megfelelt az, hogy volt 1 vékonyabb, 1 vastagabb meg 1 ünneplősebb (kocsi)cipője.
mivel úgyse szállt ki a babakocsiból, ezért nem zavart, hogy esetleg itthon is a vékonyabb cipőjében nyomul, mert nem hordta be a koszt.
de itthonra mindig időjárástól/hűvösségtől függően zoknit v a liliputi-koppintású shooshoos-t adtam rá.
szerintem ráérsz külön kinti cipőt venni, ha majd jobban lábra kap.
a liliputi meg úgyis simán kiszolgál 2 méretet, talán még akkor jó lesz bentinek is, mire kintre majd igazi cipit hord.
szerintem legalábbis :)

pocakfotó....háááááát :oops: biztos vagy benne, hogy szeretnél egy amorf bálnabébire erősen hasonlítani kezdő fél darab némbert nézegetni? ;)
na jó, ennyire talán nem vészes a helyzet, de mivel P-val szinte alig nőtt a pocim, most meg rendes ütemben (gondolom ez a normális), ezért még barátkoznom kell a látványommal. Bár a derekam még megvan és hátulról meg nem mondja senki, hogy mi a helyzet, de oldalról/elölről szerintem inkább tűnök aránytalanul elhízottnak, mint várandósnak. Bár a múltkor előreengedtek a boltban a pénztárnál, úgyhogy lehet, hogy mégse.
nem tom.
de én hatalmasnak érzem magamat :( mondjuk nemsoká félidős leszek, szal talán nem is olyan rossz a helyzet.
eddig fél kg-t híztam össz-vissz (bár most rákaptam a szülinapi torta maradékára ;) )

na majd ha a többiek is bátrak lesznek, akkor én is :lol:

Detty:
jobbulást! (hülye front van, vagy mi a szösz, majd szétesik a fejem nekem is, bár ez lehet mástól is)
és kösz az infót a fogkrémről!
P reggelre normál cuccot produkált, bár egész éjjel fent voltam vele, mert tekergett, visított, szenvedett szegény :( a popija lángvörös és zabálná a dentinoxot ha tehetné, szal lehet, hogy megtörik az átok és végre-valahára jön egy fog valahol (még nem látni szokás szerint)
de kora este óta nem volt újabb fosi, amit bíztató jelnek veszek, bár ma még diétás kaján lesz a biztonság kedvéért. szegényke a tortából is csak csipegetett, nem esett jól neki (de azért édi volt, majd teszek fel képet, ha sikerült életet lehelni az aksikba).

És igen, nagyon jól jöttek a cipik, akkor is, ha P esetleg kinövi mire szezon lesz - mert akkor kistesóka még mindig hordhatja majd valszeg - legalábbis remélem.

Kép

Kép
redwings
 
 


ÁÁÁÁ, írtam írtam, aztán egyszer csak elszállt minden!
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Szóval, akkor röviden:

Zsuzsi!
Próbáld ki az Ariel profi folteltávolítóját, nekem nagyon bevált. De előtte mindig vizezd be a ruhát, és max. 10 percig hagyd rajta a löttyöt, mert Csabinak sikerült 50 Ft-os nagyságú lyukakat égetni Alexa kedvenc napozójába, amikor kórházban voltunk. Nagy előnye, hogy nem kell azonnal használni, én néha csak napokkal a baleset után, mosás előtt használom, és így is jó. És a másik trükk: száradni tedd ki a ruhát a napra (még télen is), ami nem jön ki a mosással, a naptól eltűnik (nálunk a pártedlik néznek ki nagyon durván, ott semmi sem segít, de a naptól mindig eltűnik minden folt).
A tesó neme elméletileg okt. 13-án derülhet ki, akkor megyek a 18. heti genetikai UH-ra, de persze ehhez az is kell, hogy megmutassa magát. Ha jól emlékszem, Alexánál is akkor tudtuk meg.

Red!
Remélem, most már tényleg kibújik az a fog, megérdemelnétek már!!! Aztán figyeld meg, pár hónap és tele lesz foggal a kiscsaj szája, lesz mit mosni. Azért a fogkrémmel szerintem még várj, mert rátok nem az 1-1,5 év fog vonatkozni, mivel Pannának csak egy évesen bújik ki a foga!

Nekem is eléggé látszik már a pocakom, igaz, van egy kis felesleg is rajtam (szerencsére, mert legalább van, ami védje a kicsit Alexa rúgásaitól). Terhesen nekem mindig nagyon sokat (heti 3-5 napot) fáj a fejem, és már nagyon elegem van. Szoktam rá bevenni fájdalomcsillapítót, de nem mindig hat, így nem erőltetem.

A játszótéren nálunk a Marci, a Máté és az Áron a sláger nevek, már kezdem keverni a gyerekeket. És Kolosból ismerek most sok kisbabát, meg a Botond is népszerű lett.

Ma nem nagyon leszek, át kellett tenni az óráimat hétfő-szerdára (kezdek meghibbanni, annyi mindent kellene észben tartanom, hogy tuti valami fonosat fogok elfelejteni).

Kép
Kép
detty74
 
 


hú, itt Gödöllőn meg az Ádám, Bence, Benedek, Bendegúz, Máté, Zalán, Zénó, Dávid, Balázs, Barnabás meg Milán, Marcell, Martin a legmenőbb nevek. Csajszik közül meg: Anna, Panna, Hanna, Zsófia, Lili, Vivien, Luca, Jázmin, Dorina, Fanni, Csenge, Gréta
Ezekkel van tele a játszótér, meg a bölcsik/ovik.
:(szegény lánykám: nem voltam elég határozott apával szemben, ő favorizálta a végsőkig az Annát. Szép, csak marha gyakori :(
De érdekes, hogy Szeged és Makó környékén meg több ismerősünk is él, és szerintük ott meg kifejezetten ritka névnek számít az Anna (pedig pedagógusok és sok gyerkőcöt ismernek;) )

Detty
nektek van már név-5letetek?
homeós cuccot próbáltál a fejfájásra? nekem is eléggé szokott mostanában fájni, de engem a hagyományos gyógyszerek kiütnek eléggé , de nem tudom, mit is vehetnék be...

ez a zAriel a gél vagy micsoda? vagy ez a neve, h profi folteltávolító? Milyen kiszerelésű, doboz, flakon stb?

gondoltam, hogy a fogak kibújásától kell időt rászámolni, míg megerősödik a zománc. szerintem eleinte csak gézzel fogom áttörölni, vagy rágcsálhatja az a gumi izét - amelyik szimpibb lesz neki is.

na, megint velem lesz tele az oldal, bakker most nézem: több hozzászólásom van már, mint ahány nap az évben
:shock:
lőjetek ki.....

Kép

Kép
redwings
 
 


Ugyan Red, én élvezem, hogy megint pörög a topik és legalább nem én írom tele az oldalt!! :D Meg klasszak a témák is.

Igen, a cipőkérdés valóban baba és alkat függő.
Az ajándék cipőkkel pedig ti vezettek Red, ti jártatok a legjobban, pont jókor :wink:

Detti: a nagyon lapos sarkú cipőkkel azért óvatosan. Ha csak ilyenben jársz az sem egészséges. (a mezítláb kivétel, az más lapra tartozik).
Az unokahúgomnak most épp csonthártyagyulladása van, menni alig tud és az orovos (a mi orvosunknál volt) azt mondta, hogy azért mert nagyon lapos talpú cipőket hord. Nem kell magassarkút hordania, már az is jó, hogy ha egy picit feljebb van a sarka a lábfeje többi részéhez képest. Szóval egy fél-egy centis (talpsarok) épp ideális és az még nem zavaróan magas.
Én sem bírom a magassarkú cipőket de mondjuk engem már a súlyom miatt is zavar és kényelmetlen. Most meg egyenesen praktikátlan is.
Szerintem mezítlábazni mindenki szeret, én is díjazom. :D

Azt akartam még kérdezni, hogy nem vagy véletlenül vérnyomásos? Sűrű fejfájás, szívdobogás.. ez irányban nem vizsgáltak?
A fejfájásra meg várandósan jobb lenne gyógyszer nélkül, bár tudom, mennyire rossz. Nekem többnyire az I. trimeszterben volt jelen és akkor ugye egyenesen tiltott a gyógyszer. Biztos ismeritek, én kínai balzsamot használtam és az segített! Kismamik, próbáljátok, ki! Hátha. 50-150 Ft között van egy pici tégely attól függően hol veszitek és sokáig elég. Ne kenjetek fel túl sokat a halántékotokra, csak picit, vékonyan. (Szemekre vigyázzni, babák elől elpakolni) Alapos kézmosás utána, nehogy a babára jusson mert csípi szemét stb..

Foltok: én elsősorban a mosószerrel folttisztítok. A domal márkájú folyékony babamosószert használom, ami remek folttisztító is egyben, szinte mindent kihoz. Szintén nedvesen ráöntök belőle, hagyom pár percet hatni és át is dörzsölöm aztán be a gépbe.
Ha nagyon makacs foltunk van, (paradicsomos, főleg bolti) akkor inább én is a Clorox colorral próbálkozom, de csak mostanában, korábban nem mertem.
Domestos fehérítő: hát én most használtam először, mert ezt sem mertem, de a textil pelusok már szürkültek, meg a répa is erősebb volt a fehér body-kon. De az elég veszélyes, és irritáló, így én egy fél napig áztattam a domestosos vízben őket és aztán be a gépbe és öblítőprogrammal átöblítettem 3-szor tiszta vízzel. Aztán indítottam rá a szokásos mosóprogramot persze már mosószerrel és öblítővel. Így tuti nem fogja irritálni a bőrét. Hát ez van, én ilyen félős vagyok.

A rizscsók receptet később mert Letti felébredt és éhes..de hozom.
Red: Drukk drukk a fogacskáknak.. (próbáld ki, hogy a fém kiskanál nem kocog-e valahol (nekünk a doki sem látta még, de a kanál kocogott már :D )

És igen-igen, pocakfotókat fel! Nem szégyenlősködni!! Ilyenkor úgysem azt nézzük mennyi a felesleg stb.. (csak megjósoljuk a csúcsosodás-gömbölyödés alapján, fiúcska-e vagy leány :lol: )
Na jó, ma pihent agyú vagyok.. :oops:
sziasztok
kchriske
 
 


Sziasztok!

Valóban jó sokat írtatok,nem hinném,h mindenre tudok reagálni...

Tudom,mi is kicsesztünk a gyerekekkel a név miatt,mert s-t követ cs,de ha egyszer ez tetszett???Annyira természetes volt,h így nevezzük el őket,hogy nem is gondoltunk ebbe bele.Később igen,de addigra már "az ővék volt a név",nem tudtuk volna megváltoztatni.Úgy értem,h akkor már nem baba volt a pocimban,hanem Csongor...szóval értitek?!?

Kchriske!

Csenge is fent van a pam. ös oldalon abban a játékban és amint ott nézelődtem,megtaláltam Lettit-de
akkor még azt hittem,csak vmi véletlen de ezek szerint nem :lol:
ÉDES NAON :lol:

Pzsuzsi!

Én minden folteltávolítót kipróbáltam már.Sokáig vanisht használtam(Azt a 2komponensüt).Az ariel nekünk nagyon nem vált be,most az új ultra aktívot használom,szerintem jó.Általában én is rögtön rohanok a fürdőbe "foltísztító műveletre",de igazából Csongor óta tudom,ha nem akarok sikálni,akkor este összeszedem a szennyest,fürcsi után a kiskádba beáztatom őket,reggel kicsit átdörzsölöm és mehet a mosógépbe.Az áztatóvízbe teszek mosószert is és folteltávolítot is.Nekem ez vált be.

Red!

A Bene Botond szerintem önmagában dallamosabb,de ha apa ragaszkodik hozzá,hát hagy legyen meg az öröme :)

Csengével nekem már a 2.hónapban látszott a pocim.Igazság szerint hízni már az első hónapban elkezdtem...aminek meg is lett az eredménye :? Valószínűleg azért,mert nagyon lefogytam Csongor után,kb 42-43kg lehettem,mikor megfogant Csenge és a szervezetem így reagált,így készült fel a picire.De amúgyis ugy tudom,a 2.baba előbb látszik,főleg ha nem telt el sok idő az előző terhesség óta.

Én kicsit idegenkedem a nagyon vékonytalpú cipőktől-ez nem azt jelenti,h nem jók!!!-de mielőtt megvennénk egy cipőt,megnézzük,h elég hajlékony-e.Én jobban szeretem,ha jól tartja a bokáját,amíg kicsi.

És beismerem,Kchriskének tényleg igaza van a méretekkel kapcsolatban(mármint,h arra sem mindig lehet adni)Én csak a saját pl-kal tudtam szolgálni.

Kép
Kép
nusyka
 
 


hát jó, ti akartátok :D
íme a kékbe öltözött fehér bálna
Kép

Panna először kézzel próbálta, aztán...:
Kép

jusson a babának is nyammma:
Kép

meg a hajába is:
Kép

még este is kitartott a jókedv:
Kép

Kép

mit is kérjek jövőre...
Kép

Kép

Kép
redwings
 
 


Mindjárt indulok tanítani...

Kchriske: a vérnyomásom OK, talán kicsit alacsony is (90 és 100 között van), úgyhogy nem emiatt van. Tizen éves korom óta migrénes vagyok, három kórházban vizsgálták, MR-eztek többször is (nincs agydaganatom, de már kívántam, hogy bárcsak lenne, mert azzal lehetne kezdeni valamit, a migrénnel meg nem). Az egyik neurológus bíztatott, hogy az első terhességgel megszűnik, de nem lett igaza. Valószínűleg ez is végigkíséri az életem. A szívemhez meg totál semmi köze (a vérnyomásnak sem), mert ott egyértelműen a billentyű a hibás.
Én sajna utálom még az 1 cm-es sarkú cipőket is, bár van olyanom is, de ha lehet, másikat veszek fel. Ez van, én ilyen vagyok, bajom még nem volt belőle. :)
Én használom az Algipyrint (napi 3 a max. engedélyezett, de odáig nem megyek el), és a Migrastick-et (hasonlít a kínai balzsamhoz). Néha a szemembe is hagyom belefolyni, mert bár állatian fáj, a fejfájásomat egy időre elmulasztja, mivel jobban fáj, mint a fejem.

Red: Próbáltam a Belladonnát, de nem vált be. Egyébként is azt mondják, hogy a homeos cuccok úgy hatnak, hogy kezdetben felerősítik a tüneteket. Na, ez működött, tényleg sokkal rosszabb lett, de utána sem javult. Így kidobtam az egész dobozt.

Az Ariel gél, flakonos, vagy spray-s. A pontos nevét most nem tudom, de ha kell, otthon megnézem, és megírom.

Tök jók a képek!!!! Lassan én is találhatok ki valami tortát Alexának. Ja! Nevünk még nincs, és nem is keresgélünk. Majd ha már a nemét tudjuk, esetleg, de lehet, hogy majd a szülőszobán... Na, megyek dolgozni, ma elköltöttem az összes pénzünket, potom 2500 Ft-ot. És még nincs hóvége... :(

Kép
Kép
detty74
 
 


Red!

Ez most nem puncs,DE!

Annyira szép kis bálna vagy......öööööööö........akarom mondani KISMAMA..igen,szóval annyira szép kismami vagy :lol:

Panna meg egyszerűen zabálnivaló :lol: És milyen jólelkű,na nehogy mán a baba kimaradjon a jóból...

Kép
Kép
nusyka
 
 


Sziasztok!

Nagyon szép volt a szülinapi torta, és látszik, hogy Panna nagyon élvezte:) Saját gyártmány volt?
Örülünk a pocakos képnek is! Sőt, Nóri is örült, hogy megint babát látott. nekem is volt egy kis pocim már a terhesség előtt is, úh nekem kb a 16. hét körül kezdtem el kerekedni.

Én csak a 18. heti uh utáni nap mondtam el a munkahelyen, és már előző héten mindig azt néztem, h vajon észre vették-e már, vagy, h amikor felállok, rám néznek-e..:D mert addig csak az a 3 kolléganőm tudta, akik közel álltak hozzám. Addig a napig csak bő pólókat hordtam, aztán utána már a passzosabbakat is felvettem.

Ezek szerint Panna végülis Anna?

Szóval Nóri cipője kb 1cm-mel nagyobb, mint a lába. A 18-as szandiból már kilógnak az ujjacskái, úgyhogy lassan el is teszem, vagy beviszem a bababizibe. Elfelejtettem írni, hogy a Deichmann-ban megkértem az eladócsajszit, h nézze meg, jó-e a lábára, meg, h kell-e ekkkora, és végül ő is ezt javasolta. igaz, 19-est nem is láttam ebből a típusból(bár volt még vagy 20-30féle cipellő).
Persze apuci letorkollt, h már megint döntésképtelen vagyok (épp a cipő miatt). és az eladó segítségét kértem, dehát nem vettem még beszélni nem tudó gyerekre cipőt, ezért jobbnak láttam, ha egy nálam tapasztaltabb embertől kérek segítséget. a végső döntés mégis az enyém, de akkor is, jó ha van egy kis megerősítés.

A domestos-os folteltávolítást már mi is próbáltuk, be is jött, csak színes ruhára nem merttem még ráönteni.

Fogmosáshoz én gyerekfogkefét adtam Nórinak. Én is szemeztem az ujjra húzhatóval, de végülis nem vettem meg, mert 1000ft felett találtam csak, és a rendes fogkefével is szépen boldogul.
esténként viszem a fürdőbe, amikor én mosom a fogam, és már ő is szépen teszi jobbra-balra a szájában, csuklóból forgatja a kefét, aztán, amikor én befejezem, kicsit megdörgölöm az ő fogait is. persze nagy részt rágcsizza a kefét, de majd belejön.
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi a tanácsokat, ki fogom próbálni a cuccokat. Sajna eléggé lusta vagyok frissiben lerángatni a gyerkőcről a foltos ruhát, ha aznap már nem megyünk sehova, rajtahagyom... :oops:

Red: örülök, hogy tettél fel pocakos képet. Szerintem egyáltalán nem vagy bálna 18 hetesen. Panna pedig imádnivalóan huncut, ha nem zavar a korkülönbség, lefoglalom Zsombinak. :lol:
(na jó, igaziból eléggé csalfa vagyok Zsombi nevében, holnapra Lettit, holnaputánra Alexát, harmadnapra pedig Csengét foglalom le, Lilcsinek és Vivusnak már biztos nem kell ilyen kis pisis)

Mára is jutott egy kérdésem: ki hogy áll az altatással? Kchriske és Detty: Ti ha jól tudom, már sínen vagytok az önálló alvással, többiek? Nálunk visszatért a cicin elalvás, és ugyan pár hete volt olyan nap, hogy napközben mindkétszer magától aludt el, illetve ma is láttam rajta, hogy nagyon álmos (konkrétan csukódott le a szeme), és simán le tudtam tenni, de nem ez a jellemző. Múlt héten kipróbáltam a Ferber-módszert, ez iszonyú, és valahogy nem is hiszem, hogy tényleg olyan frankó így rávenni a gyereket, hogy aludjon. Szóval kicsit el vagyok kenődve, mert a cicin elalvás olyan sima ügy, de én azért az év végével szeretném a szoptatás témakört lezárni, illetve tudom, hogy a szoptatás elhúzódásával is csak a problémát odázom el.

A homeós cuccokban én nem nagyon hiszek, viszont idén a Coryzalia jelentősen enyhítette a tüneteimet. Tavaly terhesen majdnem elpusztultam a köhögéstől, de nem mertem még homeós cuccot se szedni. Nagy marha voltam.

Kép
pzsuzsi
 
 


Nekem tetszett pl az Orsi is,
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.18 13:38-kor.
Vendég
 


Zsuzsi!

Sajnos altatás ügyben nem tudok sokat segíteni, mert nálunk még mindig teljesen simán megy minden. Igaz, 10-ből 9-szer nem marad fekve, ha kijövök (kivéve talán az estét), de engem nem zavar. Ha nagyon hangoskodik, visszamegyek, visszateszem, de erre nagyon ritkán van szükség. Általában pár perc után magától elalszik, csak megnézi, hogy kimentem-e. Soha nem esett még el az ágyban, és most már stabilan áll, és le tud ülni, úgyhogy már nem is félek, hogy mi van, ha megüti magát.
Az újdonság, hogy hason alszik el, úgyhogy fektetéskor segítek neki hason elhelyezkedni, a kezei ügyébe teszem a két alvós kendőt, puszi, simi, és kimegyek.
Remélem, hamar megoldódik nálatok is a dolog!

Ja! Mi az a Ferber módszer?

Kép
Kép
detty74
 
 


Szép estét!

Mi sem használunk fogkefét....jaj,miket beszélek mán...fogkrémet!!!Csongornak volt olyan tanuló fogkeféje,amit írtatok,Csengénél most ezt átugrottuk.Nem is bántam meg,édes ahogy "mossa" a fogát vele :) Ők már hónapok óta együtt fürdenek és észrevettük,h egyre inkább utánozza a tesót mosakodás közben.Ez bevált a fogmosás terén is:Együtt mosnak fogat,Csenge nézi a bátyját és próbál hasonlóan ügyeskedni!Aztán meg jön a sértődés,mikor elvesszük tőle a kis szerszámát :lol:

Bubmike!

Szerintem jól tetted,h segítséget/tanácsot kértél!Elvégre ők azért vannak ott!Én is szoktam,ha vmiben nem vagyok biztos.Meg aztán nálam a mai napig él a telefonos segítség itthon is(anyát zaklatom,ha bizonytalan vagyok)De én ezt nem szégyellem.Igaz apávan emiatt volt egy jó nagy vitánk,azt mondta-idézem:"Te még mindig anyád szoknyája alatt ülsz...!"-Na jó,ez már rég volt,nem fontos,csak eszembe jutott.

Pzsuzsi!

Csak aztán nehogy Zsombi is ilyen csalfa legyen:Egyik nap még Nórinak csapja majd a szelet,aztán jön Panna,Csenge..stb...stb...Kivi leszek,milyen szisztéma alapján osztja majd be őket??Páros-páratlan hét,vagy mi?? :lol:

Altatás ügyben nem nagyon tudok segeni-ugyebár Csenge nem szopizott :cry: -meg amúgy sem kellett soha altatni.Ez persze nem azt jelenti,hogy mindig simán megy...Mostanában pl előszeretettel kihagyja a d.e.-i alvást :x .Ma le sem fektettem d.e.,erre mit csinál a drága???Lefekszik a földre!Na most igazodj ki rajta :roll:
Én is,mint Detty,beteszem az ágyába,ha kell bemegyek hozzá,lefeketetm,de nem mondok semmit.Pár ilyen alkalom után elalszik,Nálunk a fő gond,hogy egy szobában vannak,és ha vmelyik nem álmos,na akkor prímán elszórakoztatják egymást...Az esték azonban mindig simán mennek.

Detty!
Várjuk a beígert pocak-fotót!!!

Kép
Kép
nusyka
 
 


Ja,majd elfelejtettm:

Szabi felmondott,ma kellett mennie a parancsnokhoz,ő is elengedte szóval innentől kezdve nincs visszaút :cry:

Kép
Kép
nusyka
 
 


Nusyka!

ÉN nem ígértem pocak-fotót! :) Szégyenlős vagyok, nem szeretek képeket mutani magamról, főleg nem akkor, amikor messze vagyok a versenysúlyomtól.
És biztos hülyének is fogtok nézni, de nincs is pocak-fotóm. Alexánál is csak egy volt, az is eléggé a terhesség végén készült.
De ha esetleg készül egy valamikor, akkor felteszem, jó?

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!
Hát tényleg pörög a topik. És tényleg képtelenség mindenre válaszolni. Nincs mese: naprakésznek kell lenni :D
Cipő: Lánykámnak anno egy elég kemény talpú szandija volt. Most nézegettem a puha talpúakat, de sehogy se voltak jók. Most találtam egy gumitalpút és nem variáltam, megvettem. Persze először úgy ment benne, mint gólya a zavarosban :D Már egész jól sétálgat, de csak ha fogom mindkét kezét. Sőt! Cipőben nem hajlandó felállni sem, nemhogy egyedül járni :S
Alvás: most beálltunk ez ügyben. Hét körül kel és a fél tíz, tízes evés után egy óra alvás. Aztán egykor kaja, és nincs alvás. Majd csak a négyes evés után egy fél óra. Majd fél nyolc fele pancsi, vacsi és legkésőbb fél kilenckor alszik. A két napközbeni elalvás a cicin történik, az esti meg úgy, hogy egyszer csak eldől. Én is gondolkoztam, hogy elválasszam-e a cicitől. Van érv mellette is, ellene is. Úgyhogy ez minden nap napirenden van.
Mosás: én a színes és fehér ruhákhoz is egyaránt a Clorox-ot használom. Mellette a gépbe teszek azt az Arielt, amit Detty is mondott. Nekem az csak Apa olajos ruháinak folttisztítására vált be. Babóca almáját és kakiját nem szedi ki. Az almás előkéket néha domestosba is benyomom :oops: De van, hogy az sem segít.
Ma jutottunk el oda, hogy a négy készülődő fogból három áttört és jött még egy készülődő. Úgyhogy a mai nap fositakarítással telik. Óránként full service kell, mert a háta közepéig olyan. Látszik, hogy megszenvedi (amellett, hogy hisztis), mert most alszik...
Pelus: nálunk a pampers nagyon nem jött be, állandóan kifolyt. Aztán a huggies-re tértünk át, az nagyon jó volt, bírta az éjszakát is. Próbáltunk valami németet, de az nagyon nem volt jó. Most auchanosra adtuk le (anyagi okok). Ez nem rossz, de előfordul, hogy hajnalban fel kell zaklassam Babócát, hogy tisztába tegyem, mert pisis.
Fogmosás: nekünk az a buzogányos van a gumisörtéssel. Babóca rágja a buzogányt meg nyitja a száját, hogy én meg "mossam" a sörtéssel. Ma is tök jól ment.
Nevek: nálunk Nagy a vezetéknév ezért került be a Csaba elé (sok a mély magánhangzó együtt) a Péter (apukámat hívták így). Ha nem lett volna kukaca a menyasszonynak, akkor Emese Krisztina lett volna ("köszönjük Emese). Amikor még nem tudtuk, hogy mi lesz belőle, akkor Emese-Csaba volt cegény Pocaklakó neve. Érdekes, hogy míg bent volt keresztnevekkel neveztük el, most meg nem tudunk leszokni a Babócáról. Párom a Csabát szeretné, amibe bele is mennék, de "anyósom" is hevesen szavazott mellette, ezért már csak azért sem akarom azt - nehogymá neki legyen igaza :twisted: Pedig lassan jó lenne dönteni, hisz nem tanulja meg sosem, hogyan hívják - igaz: Lánykám is évekig Rozi volt :lol:
Tyű, jól sikerült regény lett, le is lövöm magam!
Szép napot!

Kép
Kép
nicolca
 
 


Kép
Kép Kép
Kép
Kép
A pelus lecsatolás képekben :)
Vendég
 


Vendég
 


Detty:

Remélem a front elvonultával hanyagol majd téged a migrén.
Anyám is rettentően szenvedett régen a migréntől, de felfedezett egy gyógyszert, és azóta csak ezt használja, kb 10 perca latt hat és nagyon frankó neki. várandósan tutira nem lehet szedni, de hátha később jól jöhet, ha akarod, megkérdezem a nevét. Valami kis tasakos por (fehér tasak kék betűkkel), kva rossz íze van, de hatékony.
Nekem eddig nagyjából beváltak a homeo-cuccok, és pl allergiára, meg köptetőnek meg CSAK ezek. De biztosan szervezet függő is, ami egyiknek bejön, a másiknak nem...
Szülésnél is használtam, és most is szándékomban áll majd. Nyilván nem lehet erre fogni, hogy ilyen gyorsan tágultam, mert lehet pusztán lakati kérdés is, de azért én úgy hiszem, hogy mégiscsak segített. Végülis reggel 8-kor még csak 1 ujjnyi voltam, 10.40-kor meg már kint is volt a gyerek (és nem repedtem, nem vágtak stb). Ez első szülésnél állítólag nagyon ritka.

hm, most hogy így írod, tulajdonképp mi is a kh-felé úton egyeztünk meg a végleges névsorrendben. De most szeretnék ezen hamarabb túlesni, hogy már korábban is nevén nevezhessem őt.

nekem sem volt külön pocakfotóm P-val, csak ha épp voltunk vhol várandósan és készült rólam egész alakos - talán azért, mert nem is nőtt a pocakom :D
de most a csajok kedvéért (hadd szörnyülködjenek - heheheee) csináltam. :8


Bumbike:
köszi, igen, saját kreálmány a torta. Kakaós piskóta 8hogy jobban mutasson felszeletelve :D (meg mostanában P odavan a kakaóért), túrókrémet kutyultam hozzá, meg egy üveg meggybefőtt is bele/rá került.

Igen, Panna tulajdonképp Bene Anna Tünde, ebből volt a korábbi beceneve is: Tündérpanka. De az néha túl hosszú, ebből jött a Panna. Apjának leggyakrabban Maki - ne is kérdezd, honnan jött vagy hogy miért nem talált ki kedvesebb nevet neki, örülök, hogy nem hiéna vagy büdösborz, vagy mittoménmi.

Én is megszoktam kérdezni a boltban az eladót, ha bizonytalan vagyok és ő valszeg jobban ért hozzá, mint én. Szerintem nincs semmi szégyellnivaló abban, ha képesek vagyunk segítséget kérni másoktól
:oops:

zsuzsi:
hmmm:altatás.
necces dolog még mindig nálunk.
ugye korábban elkezdtem leszoktatni az ölben-elalvásról, és haladtunk is (apránként, lassacskán, de mégiscsak haladtunk), de mikor volt a felújítás és anyóséknál kényszerültünk lakni egy ideig, na, ott elakadt a dolog. Sőt: visszaesett a korábbi szintre. Azóta meg akárhogy próbálom, nem haladok, makacsul ragaszkodik a megszokott metódushoz.
Jelenleg ott tartunk, hogy nem kell mászkálnom vele, hanem elég ülnöm (ha nagyon ki van bukva akkor lágyan ringatózom is), ő a vállamra borulva fekszik és hallgatja amit énekelek, aztán kis idő múlva lefekszik szigorúan a jobb karomra bölcsőtartásban. itt még félig éber és ebbe na pozícióban kell megvárnom míg mélyálomba kerül, hogy le tudjam tenni. Ez annyiban visszaesés, hogy a költözés előtt a bölcsőtartásban kicsit ringattam és még ébren be tudtam tenni a kiságyba, ahol kevés fészkelődés után maga aludt el. Most nem hajlandó megpróbálni sem az önálló elkókadást.
:cry:
És 3 db kötelező kellék van: Én üljek a megszokott kis fotelbe (ha nem otthon vagyunk ,akkor csak simán üljek valahol, de itthon csak AZ a fotel jó - szent hely, ebben is szoptattam :)), legyen az ölemben és dúdoljak/énekeljek neki, legyen a feje alatt vagy a keze ügyében egy bizonyos fehér alapon piros pöttyös nagypárna huzat (még anyám kapta stafírungba, szal gondolhatjátok, hogy hányszor volt az már kimosva pályafutása során, csoda, hogy még egyben van. már én magam is kb 5000x varrtam itt-ott, porrongynak selejteztem le a szekrényből a felújítás után most nyáron és P akkor nyúlta ki magának a kupacból. azóta nyáron ezzel kellett betakarnom és ha hozza elő/vagy rámutat játék közben, akkor tudom, hogy aludni akar.)

Coryzalia: istentáp, csak ezzel úsztam meg a nyarat, hogy nem kellett kezelésre mennem az allergiám miatt!

Nusyka:
fel a fejjel, meglásd, majd elszáll az idő. a 2 gyerekkel lesz úgyis elég elfoglaltságod, hogy egyszer csak azt vedd észre: húú, apának már le is szállt a repcsije, na srácok, mosakodjatok, öltözzetek, jön apa...

Nicolca:
Rozi én is voltam pár évig anyámnak, ha épp vmi olyat csináltam, amit nem kellett volna :D
grat a fogacskáknak! úúúúúgy-de-úgy irigyellek titeket (is)érte!
ó, nálunk is megvan még a fosi, csak egyenlőre fogak nélkül...
:?


Mától bizonytalan ideig felújítási munkálatok zajlanak alattunk 2 szinttel az egyik lakásban. Ez azt jelenti, hogy reggel héttől este 9-ig/10-ig fúrják és kalapálják a vasbetont, egy élmény itthon lenni. Szegény gyereket át is fuvaroztam anyám lakásába - most innen írok - mert otthon képtelenség megmaradni, nemhogy aludjon szegénykém. És persze a napirendünk is ugrik, mert még dolgozni fognak, mikor mi este már elkezdenénk a fürdés/vacsi/alvás - progit. úgyhogy valahogy el kell húzni a napját a gyereknek :( nemtom, hogy fogja tolerálni...

ó, és hogy még izgibb legyen: Misi hulla beteg, 40 fokos láza volt tegnap. a doki szerint vmi vírus, de nem influenza. kapott lórúgás anitbibit, meg hullaméreg-szerű köptetőt + erősen halódi kaz ágyban egész nap. Akószám gyártom a mézes-citromos teát, és felváltva rohanok hol az egyik óbégatóhoz (P), hol a másikhoz (M).... :shock:
És csütörtökön, az uh napján lehet, hogy anyám mégse tudja bevállalni P-t, ami azt fogja jelenteni, hogy ha M nem lesz jobban , akkor egyedül hévezek be a gyerekkel az örsre.
Az még egy élmény lenne, úgyhogy mondtam M-nek, hogy kapja össze magát, mert ha 1x is elfelejti bevenni a gyógyszerét, vagy 1x nem issza meg a teát amit viszek neki, ha nem úgy pihen ahogy kéne és emiatt nem lesz jobban, akkor olyan szentsorakozót kiabálok össze csütörtökön, hogy haja nem marad a fején.
Nem is mert ma még a számítógép közelébe sunnyogni :D

Kép

Kép
redwings
 
 


Kép
Vendég
 


édes-édes-édes :D

Kép

Kép
redwings
 
 


Red!
Remélem, apa hamar kilábal a nyavalyából!!! Csütörtökön nekem is húzós nap lesz, így ma megbeszéltem Csabival, hogy szabit vesz ki, mert Alexának a délutáni alvásról is le kellene mondania, hogy elintézhessek mindent. Reggel megyek vérvételre a klinikára (AFP, vérkép, stb.), délután 14.15-re pedig a Magzati Diagnosztikai Kp-ba a Quartett tesztre (ez és a kombinált együtt adják ki az integrált, ami a legbiztosabb teszt a Down-kór kimutatására).
Utána még el kell mennem Alexa fotókönyvéért, amit tavaly a Baba-Mama expón nyertem: egy 30.000 Ft értékű fotókönyv, amihez a képeket én vittem, ők meg művészien összeállították, hol montage-zsal, hol csak egymás mellé vágva, és a végén nagyon profi nyomtatással egy szép könyv lett belőle. Ha nem nyerem, sosem fizetnék ki érte ennyit (majdnem egy havi törlesztése a kocsimnak), de így nagyon örülök neki.

És hát köszönöm a drukkot, de sajnos a migrénem most a terhesség miatt is van, pl. ma 10-ből 10-es a fájdalom szint, főleg délutánra durvult be. Azt hiszem tudom, mi a neve anyukád gyógyszerének (Spedifen), de sajnos nekem nem hat, talán csak 10-ből 1-szer, így nem is nagyon próbálkozom vele. Ha valami hat, akkor az az Algopyrin, de az ilyen erős fejfájásnál legalább hármat kellene bevenni egyszerre, és az még ebből is sok terhesen.

Megyek, mert megint minden szót háromszor írok le, annyira nem látom, mit írok.
Szép estét mindenkinek!

Kép
Kép
detty74
 
 


Szép estét!!!

Bumbike!

Édesek a sztárfotók Nóriról :wink:


Nicolc!

Szia!Téged is "látni"? :) Hú de ciki,én pl nem is tudtam,mi Babóca hivatalos neve...De így már megvilágosodtam!
Én Csengét sokáig Gizinek hívtam,de anyukám haragudott érte,bosszúból ő is úgy kezdte nevezni,na így leszoktam róla!

Red!

Nem lehetne -kedvesen!-szólni,hogy az esti kopácsolást 8körül fejezzék be??Azért 9-10 az sok,nem is illik.Mindenki tudja,h a társasházban "papírból"vannak a falak.Én azért szerintem szólnék.
Apát meg kúrálgasd rendesen... :wink:
És köszi a bíztatást!!!

Detty!

Akkor ezt benéztem-bocsika!Ez persze nem azt jelenti,hogy mentesültél a kép feltőltése alól... :lol:
Rólam sem készült sok pocakos kép,valahogy nem éreztem erre késztetést,apa ellenben igen.Visszanézni is fura,h néztem ki!Viszont a kórházba indulás mindkét gyerkőccel meg van örökítve-kb,mint aki a halálsorra indul...

Kép
Kép
nusyka
 
 


Detty:
ööö.. lehet, hogy ez az, nem tom :) én csak 1x próbálkoztam vele, de köptem is ki azonnal, nem bírtam meginni így nem tudom, nálam hatott-e volna.
remélem jobban leszel, talán 1 kiadós alvás segít majd...
én a közeledő hidegfronttól tartok kicsit, egyrészt én is nehezebben viselem magamat ilyenkor, másrészt meg P is sokkal nyűgibb sajna - de majd meglátjuk, hátha megúszom a mega-hisztiket

A fotókönyv tök jó lehet :D
Kicsit irigykedek:oops: , de csak mert én soha semmit nem nyertem még.


Nusyka:
áááá, cafatosra téphetem a számat, magasról sz*rnak rá. Legalább lentebbi szinten laknak aminek nagyon örülök, mert előszeretettel dobálják ki a csikket meg a szemetet az erkélyről, az alsó szomszédjuk már nem is tesz ki semmit és nem is jár ki, heti 1x összesöpri a sittet és ennyit látja a saját erkélyét. Én mondjuk lazán az ajtajuk elé önteném az összes sz*rt amit kidobálnak, ha hozzám hullana, de ez valszeg nem változtatna azon, hogy se ruhát nem lehetne kitenni száradni, se pl gyerekkel odakint pancsizni stb, mert bármikor berepülhetne egy égő csikk...
szal totális jószomszédi Iszonyt ápolnak a háztömbbel.
és több ilyen kedves lakótársunk is van :(

Apánkat kúrálgatom, és elég vacakul érezheti magát, mert szó nélkül hagyja is, ami meglepő. Kezdek aggódni érte, mert nem adja elő a hattyú halálát mint szokta, ha 37,5 a hője, hanem csendben fekszik, és 39-40 körül mérjük neki mindig, pedig szed lázcsillapítót is
:shock:

Kép

Kép
redwings
 
 


RED!

Akkor ez tényleg komoly lehet apánál...Szegény...sajnálom :(

Tyű,még milyen kis kedves szomszédaid vannak :shock: Imádom az ilyet!Mármint,h egyes kretének az alavető illemszabályokra ilyen magasról tesznek.Én is tuti a nyakukba borítanám!!!

Kép
Kép
nusyka
 
 


ó, ez legalább nem áll neki flekkenezni a panelház erkélyén, a falhoz tolt grillsütővel, mint az előző felső szomszédunk.... Aztán meg lapított, mint a sz*ra fűben, mikor a dőlő füst miatt felmentünk, és mivel senki nem nyitott ajtót, kihívtuk a tűzoltókat (kb 15 perc alatt végigégne a hungarocell szigetelés a fsz-től a 10.ig, ha kicsit erősebb a szél).
Szegények teljes menetfelszerelésben felrobogtak a 7.-re (ugye tűz esetén nem használhatják a lifet), nekik sem nyitották ki - nem tom, azt hitték biztos, hogy elmennek, vagy mi?! - aztán a kocsiparancsnak fejszével beverte az ajtót, és azt látta, hogy épp pakolják össze a flekkencuccot és locsolgatják az erkély oldalát :shock:
hát gondolhatod, hogy üvöltött velük, és végül rájuk terhelték a kiszállás költségét is (többszázezer ft-ot), elkezdtek pereskedni az összeg miatt, de nemtom mi lett a vége, mert elköltöztek.
sajna vannak ekkora isten-barmai is :(

Lányok, akartam kérdezni: haskeményedésre ti milyen magnéziumot szedtetek/szedtek és mekkora dózisban?
Csak emiatt nem akarom végigvárni az sztk-horror-rendelést, mert p-t is vinnem kéne, szal inkább beszerznék vmit én a patikából - de nem tom, mit és aztán mennyit szedjek belőle...
amúgy főleg akkor keményedik ha elfáradok, meg éjjel néha felébredek rá. csak gondoltam megelőzném hogy vacakabbá váljon a helyzet.

Kép

Kép
redwings
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?