Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Újra itt....
Bea! Nálam is az a helyzet, hogy picit kevesebb lett a tej, ill. Hella igénye lett nagyobb. Volt 3-4 nap, amikor kis almalevet, őszilevet adtam neki. A pépes-kanalas gyümivel nem mentünk semmire :cry:
Kiváltottam a H.A. (hipoallergén) tápszert is, de csak 2x 6Oml-t kellett adnom neki. Mostanra már realizálódott a helyzet, de mivel már harapdál a királylány, nem is olyan mókás a szoptatás...
Fejni nem fejek már, hiszen úgyis jönnek a kaják lassan....

Jaa, ötlet: gyümölcspürét tettem el Hellának a fagyasztóba jégkocka tartóba.(almát, körtét) Kezdetben elég lesz 1-1 kockát kiolvasztani a kóstolgatáshoz és nem kell egy üveget felbontanom :wink:

chanel_28
 
 


Bea:
Köszi a gyors választ! :)
A H.A. pép a hypoallergén tápszerrel készített pép. Mi vaniliásat veszünk, azaz írt fel a doki. Igazán nincs sok vanília íze, de gyümölccsel keverve Ádámnak ízlik.
Húúú..Írod, hogy max. 1/3 üveg. Nálunk gyümölcsből lecsúszik simán fél üveg. Ha pépet adok, akkor kb. 180 gr pép megy.
De mostanában 2x kakil egy nap Ádi, és nem tudom igazán, hogy a pép sok Neki /pedig nem erőltetem, tátja a kis száját és hömmög hozzá/, vagy a fogzás miatt lett kicsit más a kaki. MErt ugye az is közrejátszhat, és hát abban is benne vagyunk teljesen.

Én Persil folyékonyt használtam, mindent kiszedett, de múltkor kaptam Tesco hypoallergén folyékony mosószert, és totál fehérre mos, és mindenféle foltot kiszedett /barack, körte, kaki/.
És nem áztatok, csak a kakit öblítem le, de simán vízzel, mehet a gépbe...Nekünk ez bevált. Semmi sem foltos. Azaz a Persil-lel maradt néha halvány folt, de a Tesco-s óta az sincs.
Én sem hittem volna! :)

Chanel:
És Hella mit szól a tápihoz?!

KépKép
francestz
 
 


francestz!
Nincs elragadtatva... 2 nap volt, hogy megevett 6Oml-t, mert éhes volt nagyon...egyébként inkább rajtam lóg, még ha nem is jön semmi sem... :cry: 3 éjjel fel is ébredt 3körül, mert este nem tudott sokat vacsizni.... és ugye eljött az idő, hogy időnként már felébresztik egymást Olival. Ez inkább hajnali 4-5 felé van, mikor Oli tejért kiabál...

Ami a mosőszert illeti, nekem pedig a DM saját márkás Denk mit folyékony vált be, a színeseket már 2Ofokon is lehet vele mosni! És a színfogó kendő! Nagyon jó!!!!! :D

chanel_28
 
 

 
 

Chanel:
Milyen a színfogó kendő?!
Még sosem próbáltam. :oops:
Oli hajnalban 4-5 között kér tejet?!!!!

KépKép
francestz
 
 


Sziasztok!
Új vagyok ezen a topicon és a kórházban is az leszek, ezért légyszi írjatok néhány dolgot a klinikáról. Valszeg Gimes doktornál fogok szülni (még odébb van :) május elején, első kettő babámat a Szabolcs utcában majd a mostani HIETE-ben szültem, de a professzorom nyugdíjba ment sajnos.
Milyen a kórház? Pár szóban ha mesélnétek, köszi, üdv,
ági

Kép
Kép
agica123
 
 


Szia Ágica!

Én eddig csak a nőgyógy részlegen voltam a kórházban. Hát, nem egy ötcsillagos szálloda. Ki lehet azért bírni, és sokkal jobb volt, mint amire számítottam, de azért baromira örültem, hogy az orvosom előbb hazaengedett.

A személyzetről (egy nővér kivételével, aki kioktató volt és fölényeskedett és egyáltalán nem állt emberileg a dologhoz és szinte megsértődött, ha kérdeztem valamit) csak jót tudok mondani. A műszerezettség, hát... az altatás alatt elkaptam egy randa légúti fertőzést; előttem egy alaposan megfázott csajszit altattak egy vizsgálathoz és úgy tűnik, átjött a baci a csövön. A maszkot lehet, hogy kicserélték, de a csövet tuti nem, amiben ki-be lélegzi az ember az oxigént.

A kórterem, amiben voltam, 5 személyes, saját fürdőszobával. Na, a fürdőszoba olyan leharcolt volt (rozsdás stb) hogy csak törlőkendővel tisztálkodtam.

A "lakótársak" nagyon klasszak voltak. Ügyelnek arra, hogy hasonló korú, problémájú, "egyívású" nők jussanak egy-egy kórterembe, ami nagyon tapintatos odafigyelésre vall! Sokkal könnyebb úgy túllenni egy műtéten vagy mondjuk HSG-n, hogy a szomszéd ágyon már túlvan rajta a szobatárs és elmondja, mit érzett vagy látod, hogyan ébred az altatásból.

A szekrények, fiókok NEM zárhatók, úgyhogy érdemes tré cuccot és pl olyan mobilt vinni, amit nem sajnálsz, ha esetleg egy "látogató" elcsaklizza. A trendi szórakoztató kütyüket is inkább hagyd otthon. Vannak bizonyos játékszabályok, amikre a rutinosabb szobatársak felhívják az ember figyelmét. A legfontosabb az, hogy egyszerre ne hiányozzon mindenki a szobából, valaki mindig legyen bent (és lehetőleg ébren) - ezzel lehet a legjobban kiküszöbölni, hogy meglopjanak benneteket.

Az ágyak szivacsa minden egyes ágyáthúzásnál kenyérmorzsaként lepte el a padlón a linóleumot. Féltem attól, hogy esetleg le fogok esni az ágyról, mert keskeny és magas ágyak vannak, de a gödör a matrac közepén gondoskodik róla, hogy középen maradj, no para... A kajára már nem emlékszem, nem hagyott valami mély nyomot bennem... És hát Nyócker. De a dokik és a személyzet jó, és mégiscsak klinika, itt legalább koncentrálódik a tudás és a műszerezettség...

Kép
manguszta
 
 


Bububébi!
Gratulálok Dávidhoz én is!!!

Bea!
Nagyon ügyes fiacskád van!!És annyira ügyes!!!

Vili is nagyon ügyi hogy jól bírta a nyaralást!

Nekem már pár napja jobb lett a tejem,de megint elkezdett sírdogálni afoga miatt...és úgy érzem megint csökken...már vettem én is almát,lehet holnap adok nekikis almalevet...majd meglátom!Amúgy a fagyóban még sok tejci van,azt adom nek ha még éhes lenne! :wink:

Megkaptuk az oltást is,Iza 6,3 kiló!Prímán átfordul már a hasára,csak még vissza nem megy,de nagyon gyakorol!Össze vissza mocorog folyton....és már a tenyerére támaszkodva nyomja fel magát :shock: Nagyn durva!!!
És most az alsó 2 foga jön egyszerre...jó lenne túl lenni rajta....mert eléggé fárastó...éjjel is sokat mocorog,hajnalban kel enni.
Amúgy mosolyog,dumál ezerrel.Csak ez a fránya fog....

Én is a DMes mosószert használom,meg a DMes folttisztító szappant,tök olcsó kb 160 Ft és nagyon jó!!!


Ágica!
Üdv itt!Én is Gimesnél szültem,én is május elejére voltam kiírva
:wink: Na én a patológián nem voltam szerencsére,de hallottam h elég gáz...Viszont a szülőszbák nagyon szuperek!!!Vadi újak úgymond!4 szülőszoba van,1 ágyasak,saját zuhanyzóval,labdával,fotellel,szülőággyal vagy hogy hívják.Az egyikben van kád és bordásfal is.Zenét is lehet berakni meg minden.Van egy 6 ágyas vajúdó is,ha még messze a szülés akkor először ide tesznek be,na én 14 órát itt voltam,de mivel nem tágultam ,császár lett a vége.Műtőve semmi gondom nem volt,igaz nem sokra emlékszem,akkor már kivoltam kissé....
Voltam az örzőben is,az is elég szép,gondolom nem rég lett felújítva az is!
A csecsemőágyas szobák is felújítás alatt,amikor benn voltam ég nem volt kész mind,de akkor is épp csináltak egyet,szóval lehet azóta készv an mind!
5 ágyasak a szobák,látogatók enm mehetnek be,a baba veled van a szobában.Szintén minden szobában van zuhanyzó,wc.Ezek is fel lettek újítva.
A kaja szar 8) De hol nem az...
Én csak jót tudok mondani mindenről,negatív dolog nem is ért odabenn,vagy csak szerencsém volt :lol:
Vannak fizetős 1 ágyas szobák is,bár első babásnak szerintem jobb az 5 ágyas!Biztos akad ott egy többgyermekes és sokat tud segíteni,vagy ötleteket adni!Bár most olvasom h már a 3.baba
8)
Ha van még vmi konkrét kérdésed szólj!!!

annus11
 
 


Na hozok képet!
Kép
Kép
Kép

Első képe egy sapis mosoly ebben a szép időben!
Aztán ahogy támaszkodik a kezén!
És ahgy átfordul viszi magával a pelust :lol:

Dóri???!!
Nagyon eltűntél!!!

annus11
 
 


Annus:Iza nagyon ügyes és szép kislány!Nyugodtan adhatod az almát,őszit,körtét neki,hiszen elmúlt 4 hós.Most nagyon jó őszik vannak a piacokon.Én is vettem 2 kg-t,leturmixoltam és elraktam a fagyiba.De adtam egy kanállal a Lottinak is,és ízlett neki,még nyitogatta a száját,de nem mertem többet.Már nyalogatott körtét is,azt is szerette.És a krumplit is.Teát már el-el fogadja,amikor nagyon éhes,akkor szoktam adni neki,20 ml-t megiszik,aztán rájön,hogy nem erre gondolt,és kéri a jussát.Tejem rohamosan csökken,most már napi egyszer tápszert kap,de nem baj.Azért a reggel-délben-este még pár hónapig menni fog,4 hós korától,vagyis 8 hét múlva kapja a gyümölcsöket,tejpépeket,tejbegrízt.Addig kihúzzuk. :D
Vendég
 


Sziasztok!
Köszi az eddigi infókat, édik a babák, bővebben reagálok majd mindenre, ha lesz pár perc nyugi! :)
Annus, tuti lesz még kérdésem ;) szerdán megyek Gimeshez.

Kép
Kép
agica123
 
 


Sziasztok!

Annus, én a csecsemőosztályról szeretném még kérdezni, hogy van-e arra lehetőség, hogy a konzervativ módon, csak szoptatásokra hozzák ki a babát?
Most biztos sokan ledöbbennek, akik ezt olvassák, de én két gyermeket szültem eddig. Rékus lányomnál a hagyományos, 3 óránkénti szopi volt, és minden éjjel elvitték őt. 5 naposan már gyönyörű rendzserünk volt, és alig volt 4-5 hónapos, mikor már végig aludta az éjszakát. Bulcsú éjjel nappal velem volt, kapott cicit amikor akarta, még 8 hónaposan is szopott éjjel többször, nappal semmi rendszerünk nem volt, ordított minden szopi között, akár mennyi idő telt el közben. SZóval én a hagyományos módszer híve lennék, ezért kérdezem.

És mesélhetnél még a dokiról is, ha van időd. Nekem mondjuk nagyon szimpi, nagyon hasonlít stílusra a profra, akinél a másik kettőt szültem. NYers, de őszinte, és bújkál a szemében egy huncut mosoly, amit bírok :) Szülésnél milyen? Fájdalomcsillapítás? Varrás, ha esetleg kéne?
Előre is köszi, üdv.

Kép
Kép
agica123
 
 


Ágica!

Hát ezt így konkrétan nem tudom,de ha kinn van veled senki nem fogja mondani hogy mért nem szoptatod egész nap!Ha kinn is van akkor akkor szoptatsz amikor akarsz,szerintem!De szerintem ez nem ettől függ!Nekem a kórházban még épp hoyg csak volt tejem,itthon indult be,illetve a kórházban mivel császár volt így éjszaka nekem benn volt a baba,első éjjel őrzőben voltam,akkor is benn volt a baba a csecsemősöknél.Illetve kékfény alatt is volt,szóval akkor sem volt velem....És mégis 3 óránként szopizott itthon,átaludta az éjszakát tök hamar!Tehát lehet h ez csak véletlen,nem hiszem h van összefüggés a kettő között!!!!De természetesen beviheted a babát!

Én 14 órát vajúdtam,sajna már mindent bevetettek de nem tágultam,babó se ment lejjebb,fájdalom csillapítót nem kaptam,bár a végén már mondtam h nem lehetne e kérni,mert éreztem h nem sok erőm van már.Aztán erre nem került sor mert műtét lett.A műtétnél szerintem mindent jól csinált,még egyben vagyok! :lol: Pedig állítólag nehezen vált le a lepény... A sebem is hamar gyógyult,de szerintem ez is adottság!
Még azna feljött az őrzőbe is,majd másnap is meglátogatott,Aztán sajna pont 2 napig nem volt a kórházban,de előre szólt,meg mondta h az ünnep(május1) miatt majd csak utána veszi ki a varratot,meg h mehetek haza hétfőn(pénteken szültem) ha minden oké.Végül kedden mentünk mert besárgult!


Na Iza tegnap óta kap pépet pótlásnak,sajna nem állt vissza a tejem,és a fagyóból lassan elfogy az a 8-10 liter...már alig van!
A blogomba tettem videót hogy kanalaz!Elég ügyi szerencsére,aztán majd én is belejövök!Néha reklamált amúfgy h gyorsabban :roll: :lol:

annus11
 
 


Hú Annus, akkor ez kemény menet volt Neked....de persze a végeredmény a lényeg :)

hát, nem tudom, lehet, hogy igazad van, de azért biztos közrejátszik, hogy ha ott fekszünk többen szülés után, akkor senki sem akarja, hogy pont az ő gyereke üvöltsön egész nap....mi hárman voltunk a szobában és mindenki szoptatott egész nap, így csend volt....
nemtom, végülis még messze van a dolog, mindenesetre köszi az infókat.

Kép
Kép
agica123
 
 


Sziasztok!

Segítségek kérni jöttem! azt az infót kaptam, h a II. nőin végeznek díjmentes felnőtt kromoszóma vizsgálatot.
Kerestem a honlapon a vizsgálatról, de nem találtam semmit. Mondjuk a kersőben egyáltalán nem találni semmit csak az Istenhegyit, de az meg túl borsos áru nekem.
Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv. Kriszta
Vendég
 


Kriszta!

Azt sajnos nem tudom, hogy a SOTE II-n csinálnak-e ilyen vizsgálatot, de én valószínűbbnek tartom a SOTE I-et. Genetikai tanácsadás is ott van, illetve a genetkai vizsgálatokat (amniocentézis) is ott végzik, nem a II-esen. Nem tudom, segítettem-e, de sok sikert a kereséshez!

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Sokan eltűntek... köztük én is egy kicsit, de még kihasználjuk a jó időt, így egész nap a szabadban vagyunk... :wink:

A színfogó kendő márkája Spotless. A DM-ben elég drága (749,-), a Tesco-ban vettem olcsóbban (645,-). /10db/csomi/ Egyébként a Felicitas csomagunkban volt minta azt hiszem!

Sietek, Hella még nem alszik..... :roll:

chanel_28
 
 


Chanel:Én vagyok,éjjelente mindig mindent elolvasok,csak fáradt vagyok,nem írok. :D

Nekem csak az a színfogókendő tetszik,amit a tv hirdet,Spotless.Nagyon jó,mindent együtt mosok,kivéve a feketét.Onnantól kezdve fehér,vagy zöld,mindegy.Nem fog össze semmit.A dm-es nem olyan jó(nem is spotless a neve),sokkal vékonyabb,alig vesz fel színt a másikhoz képest.Persze olcsóbb,de én abból 2-t teszek be,és 15 db-os,tehát 7 mosásra elég.A másik 10 db-os,és egyet teszek be belőle.Tehát ugyanannyiba kerül. :D Nem drágább.

Csajok jól vannak,kedden megyünk oltásra mindkettővel.Ovi megy,Lotti szopik,egyszer kap tápszert egy nap,és 6-7-szer szopik,5540 gr.Nevet,dumál(eö,hö,le). :lol:
Vendég
 


Sziasztok!
Klassz, hogy Mindenki jól van! :)

Színfogó kendőt ki fogom próbálni! Köszi! :)

ágica:
Nekem az első lányom az Uzsokiban született /illetve mindkettő, csak a fiatalabb lánykámat a szülőszobáról vitték rohammentővel a Tűzoltó utcába, így ott más volt a helyzet/, és ott az a rendszer, hogy este az utolsó szopi után megy a baba a csecsemőosztályra, és reggel 6-7 körül lehet elhozni Őket. Valamint napközben is bármikor, ha a mama még fáradt, akkor is tölthet bent a baba időt, és senki nem szól. Akkor totál kipihenten mentem haza a kórházból, bár éjszaka is volt szopizás 5 hónapig, utána pedig teázás, cumiztatás...
Nos, a klinikán én a császár utáni éjszakát az őrzőben töltöttem, másnap reggel mentem az osztályra. Mivel Ádám nem fért ki könnyen így sem, meglehetősen nagy vágás volt a hasamon stb. egyszóval, nekem iszonyúan fájt a hasam, így az első este már úgy éreztem, ha éjszaka nem tudok feküdni pár órát anélkül, hogy fel kellene állnom, az nem lesz túl jó /ez enyhe kifejezés/. Így az osztályon lévő nővéreket kérdeztem mit tegyek, azt mondták nyugodtan vigyem Ádámot éjszakázni a csecsemősökhöz, reggel sokkal jobb lesz. Hát én naív vittem. Majdnem elküldtek a fenébe, hogy minek hozom ide...Végül megkérdezték, mikor volt a műtét, és azt hallva nagy grimaszolgatással "befogadták". Én így jártam, és hihetetlen sz...rul esett, hiszen nem azért vittem oda a Picifiút, mert terhemre volt, hanem mert tényleg rosszul voltam. Persze lehet, rossz műszakot fogtam ki!
Aludni nem nagyon tudtam, de pihentem reggel 6-ig, és másnap már ezerszer jobban éreztem magam, már csak estére éreztem a sebet erősebben, és az ágyról is le tudtam mászni...
Szóval bizony a mama döntse el, hogy mit szeretne!!! Legalábbis szerintem. Ettől senki sem kevésbé lelkiismeretes, jobb. A kórházi napok után úgysem tud már pihenni otthon, így talán kevésbé fáradtan, stresszesen indul el az "Új Élet".
Mondjuk ettől Ádám eleinte nagyon kevesett aludt, de éjjel sem evett igazán, csak ébren volt. :shock:
EZ persze magánvélemény!

KépKép
francestz
 
 


BREAKING NEWS!!!!!!!!!

Ma hajnalban, 3,57-kor 2820 grammal, 51 cm-rel megszületett Aranynap Boglárkája!!!!!!!!!

Boldogságot, egészséget, sok tejcit, és egyáltalán csupa-csupa jót kívánok Nekik!!!!!!!!!!

KépKép
francestz
 
 


maszatmama, Bea, Detti!!!!
Hogy Vagytok?

KépKép
francestz
 
 


Aranynap!
Sok boldogságot kívánok nektek Boglárkához,gratulálok!Várom a híreket rólatok,és örülök. :D
Vendég
 


Francestz!

Köszi az érdeklődést, mi megvagyunk. Nagyon nehéz Alexát és a terhességet összeegyeztetni, illetve Alexát és a pihenés iránti igényemet. Tegnap ráadásul az idióta macskám megint rosszul lett (egy óra alatt 12-szer rókázott), úgyhogy nem volt mit tenni, vittem a dokihoz. Alexát kitettem anyámnál Budakalászon (tőlünk 40 km), rohanás az állatorvoshoz Csillaghegyre. Amikor ott végeztem, rohanás vissza anyuhoz, aki közben megetette Alexát, mert hogy vinni kellett egészséges rendelésre a háziorvoshoz Békásmegyerre. Onnan vissza anyuhoz, Alexát lefektetni, felkapni a macskát, vele húzás vissza Pesterzsébetre (anyám allergiás a macskára, ezért nem lehet kiengedni, de azt meg nem tehetem meg, hogy a macskát bezárom egész napra egy 20x50-es dobozba). Gyorsan ettem, meg néztem a macskát, hogy amit megeszik, benne marad-e. Utána vissza anyuhoz, ültem kb. 20 percet, majd rohanás a Bécsi útra tanítani. Onnan vissza anyámhoz, és irány Pesterzsébet, de még közben felvettük a férjem is. Miután Alexát lefektettük, kezdődött a takarítás: a konyha romokban hevert, szó szerint egy tányért nem lehetett már letenni, pedig tegnap előtt este műtős tisztaság volt, csak hát itthpon volt a párom. A macskaalmot teljesen ki kellett pucolni, és ezzel együtt jár a fürdő teljes takarítása is, és a nappalit totál fel kellett mosni, mert azt rókázta össze a macska, én meg csak gyorsan feltörölni tudtam, de egy nagy felmosás hiányzott. A férjem csinálta a nappalit, az enyém volt a fürdő-macskaalom (tudom, terhesen nem lenne szabad) és a konyha. Volt vagy 11, mire eljutottam fürdeni.
Ez egy kissé extrém nap volt, de ha nem is ennyire, mindegyik kicsit káoszos (tegnapelőtt egész nap főztem, ha Alexa aludt, a bableves este 10-re lett kész), főleg most, hogy már itthon is tanítok, ha Alexa alszik (heti 2x).

Alexa jól van, kibújt a 8. foga, így már alul-felül 4-4 van neki. A dokinéni azt mondta, hogy bár általában ilyenkor van egy kis szünet, nálunk nem lesz, mert nagyon duzzadtak a rágói is.
Megbeszéltük a védekezést az influenza ellen, Alexa is kapja a Béres cseppet meg a Cebiont, és azt kérte az orvos, hogy ne menjük játszótérre délután 4 és 6 között, mert az ovisok is akkor mennek, és tőlük lehet a legkönnyebben összeszedni bármit. Ennek annyira nem örülök, mert ez az egyetlen alkalom, hogy napközben felnőttekkel találkozzak.

A tesó jól van, azt hiszem. Néha mintha érezném, hogy mozog (állítólag normális, hogy jóval korábban érzem, mint az elsővel, de én már Alexát is elég korán megéreztem). Hétfőn megyünk nőgyógyászhoz, remélem, minden OK lesz. Viszont tesóról már most látszik, hogy más, mint Alexa, mert Alexával végig fájt a hasam, most viszont semmit nem érzek. Szegénykém semmi gondot nem akar okozni. :)

Na megyek, nem akarom, hogy elegetek legyen belőlem. A többiek is jól eltűntek, pedig már vége a nyárnak!

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok

Ágica
Május végén szültem a klinikán, összességében meg voltam elégedve az ellátással. Császárral szültem, első nap 12 órát voltam az őrzőben, oda kétszer is felhozták a babákat. Este 6kor úgy döntöttek hogy mivel én már "hűűű de jól" vagyok, mehetek le a gyermekágyas osztályra (nagyon kellett a hely az őrzőben). (Egyedül itt találkoztam bunkó ápolónőkkel, de még itt is kifogtam egy aranyos szőke fiatal lányt, aki kedves volt és segített. Az orvosom előre szólt, hogy sajnos az őrzőben elfordulnak igencsak érdekes személyiségű nővérkék, de ne foglalkozzak velük. Lefordítva: két - a munkába és saját életükbe belefásult - vén szatyor igencsak rosszmájú megjegyzéseket tett a császáros kismamákra. Úgy tűnt hogy nekik a császáros kismama nem "igazi" beteg (pedig nem szimuláltam ;) ) Úgy viselkedtek velem, mintha én szándékosan akartam volna 16 óra vajúdás után még egy műtétet és oxigénhiányos babát :? na mind1, egyébként ez az egy kellemetlen élményem volt a klinikán).
Szóval, első nap 2szer fél órára felhozták a fiamat az őrzőbe, amikor levittek a gyermekágyas osztályra még egyszer kitolták a gyereket, de éjszakára visszavitték. Másnap megkérdezte a nővérke hogy szeretném-e a babát egész napra, vagy inkább pihennék. Nagyon rosszul aludtam, akkor tulajdonképpen már 2 és fél napja ébren voltam (2-3 órát sikerült első éjjel aludnom) úgyhogy inkább azt kértem hogy vigyék vissza szoptatási idő után (úgy gondoltam hogy egyikünknek sem jó ha én összeesem a fáradtságtól).
Második nap már szinte egész nap velem volt, én úgy vettem észre hogy bármikor vissza lehet a babákat tolni a csecsemősökhöz. Éjjelre viszont visszavittem, mert a kórteremben ahol feküdtem két olyan kismama is volt, akiknek a babája az intenzíven feküdt. Mindketten éjjel-nappal 3 óránként fejtek, és már mindketten olyan kimerültek voltak, hogy nem akartam még azzal is terhelni őket hogy a fiam esetleg fél éjszakát ordít a kórteremben. Így amíg a kórházban voltunk én minden éjszakára visszavittem a gyereket a csecsemősökhöz.
Ami nekem kicsit furcsa volt, hogy császáros létemre 3 nap után kiengedtek a kórházból, mondjuk annyira nem bántam mert nyilván szívesebben van otthon az ember, csak kicsit meglepett hogy nem 5 napig kell bent lennem.

üdv
Fitie

[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;17/st/20090520/n/Pepe/k/d665/age.png[/img]
fitie
 
 


Szia sztok!

Már régebben írtam, de szükségem lenne egy kis segítségre. Azt szeretném kérdezni, hogy ha az esti elvást eltolom 1 órával vajon reggel később is fog felkelni a kisfiam?

Köszi

Kép
marci anyu
 
 


Egy kicsit elbénáztam. Az esti alvást 1 órával eltolom.

Kép
marci anyu
 
 


marci anyu:
Én úgy tapasztaltam minhárom gyereknél, hogy bármikor is fekszenek le, majd' hajszál pontosan ugyanakkor ébrednek hajnalban és reggel egyaránt.
A nagyobb gyerekeim kb. 2 éves korukig csinálták ezt, utána áttértek "nagyobb gyerek" üzemmódra, és onnan már számított, mikor fekszenek este.
Neurológus prof. mondta anno, hogy egy bizonyos kisgyermekkorig a bioritmus állandó, ezért is nem szabad belezavarni, mert a gyerek is összezavarodik, hiszen kevesebbet alszik, ha később fekszik és ugyanakkor ébred, mint máskor.
Remélem segíteni tudtam.

fitie:
Akkor Neked szerencséd volt, vagy nekem nem volt szerencsém. :(
Velem viszont az őrzőben normálisak voltak, viszont nem hozták fel a babákat senkinek a csecsemősök, hiába vártuk, úgyhogy a másnap délelőtti őrzős-nővérgárda ki is akadt ezen, és panaszt is tettek az osztályon. Azt válaszolták, nem volt idejük felhozni, holott kötelező lenne.
Úgyhogy én több, mint 24 órán keresztűl nem találkoztam a fiammal a szülés után. :cry: És ez igen nagy sz...étség szerintem.
A többit túléli az ember akárhogyis...

KépKép
francestz
 
 


Sziasztok!

Aranynap!
Sok-sok boldogságot Nektek!
Sok tejcit, gyors felépülést és jó egészséget!
Tegyél majd fel képet légyszi!

Marci anyu!
Nálam van, hogy 1 órát csúszik az elalvás, de nem később kel Ádámom, inkább napközbeni alvással hozza be.

Kép

Kép
ske
 
 


Detti:
"Szegénykém semmi gondot nem akar okozni."
Elképzelem...és annyira édes!

Légyszíves picit lassíts, már ha tudsz!
Nem semmi, amit leírtál egy napra.
Az viszont szuper, hogy egyáltalán nem fáj a pocakod!
Én is nagyon-nagyon hamar éreztem már az első babát is, és Ádámot már a 13 héten. Úgyhogy szerintem Őt érzed! Egyébként is, biztosan érzi az anyuka, hogy valóban a Picije jelentkezik íly módon is. :)
A macska-baj nincs összefüggésben Alexa baktériumával?
Lehet, butaság, de leginkább az emésztésével van baj a cicának igaz?
Bablevest már én is nagyon ennék!!! De este 10-kor főzni?!
Hihetetlen energiád van még mindig!

Influenza ellen mi is védekezünk, bár oltással is majd.
Gratulálok Alexának az új fogacskához! Add át kérlek Neki! :)

KépKép
francestz
 
 


Kép Kép Kép Már így is tud aludni...néha

KépKép
francestz
 
 


Ádám nagyon szép baba,a 2. kép tetszik nagyon,de ez az oldalt alvós is cuki. :D
Vendég
 


Francestz!
Ádámnak gyönyörű a szeme!!! Alexa meg nagyon vigyorgott a képre és integetett neki (meg várta, hogy visszaintegessen :) ).

A macskának nem lehet az a baja, mint Alexának volt, mert ez a baktérium nem támad állatokat. Anno a gyerekkórházban is erre gyanakodtak, de a mikrobiológiai intézettel konzultáltak, és kiderült, hogy ez egy ember-baktérium.
Egyébként most csak annyi volt, hogy kb. 10 napja alsó hugyuti fertőzése volt a macseknak, persze vittem az állatorvoshoz (még jó, hogy nagyon rendes, és már alig kér tőlem pénzt, pedig már háromszor körbeutazhatta volna a Földet abból, amit nekem kellett volna fizetni), és 2 nap infúzió, injekció után kapott tablettás antibiotikumot. Most valószínűleg azt hányta ki (az állatoknál is vannak mellékhatásai a gyógyszereknek). Csak az a fura, hogy ez volt az utolsó, 7. nap, eddig nem volt semmi baja, és szerintem egy kicsit sokat hányt egy gyógyszertől. Mindenesetre tényleg elmúlt neki (kapott hányáscsillapítót) és most már agyoncsapni sem lehet. Remélem, sokáig marad ez az állapot!!!

Sajnos nincs sok energiám, néha még amiatt is meg kell magam erőszakolni, hogy egyáltalán felkeljek reggel. Az esti bableves sem az én ötletem volt...

Holnap nagytakarítás, mert hívatlan bogarakat kell valahogy kinyrni a konyhában. Alexát először egy teljes napra lepasszoljuk anyámnak, mert ha itt van, semmit nem tudunk csinálni (ha alszik, azért, ha ébren van, azért).
Addig pihenek.

Szép hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
detty74
 
 


Jó reggelt!

Aranynapnak nagyon jó babázást és boldogságot, gyors 'felépülést' kívánok!!! :lol:

Szépek a babucik!

Na, mára úgy-ahogy kipihent vagyok.....szombaton töltöttem be Azt a bizonyos életkort :shock: (xxx)
Volt családi ünneplés, sütés főzés, este házi buli gyerekek nélkül és hajnalig tánc egy szabadtéri dizsiben 8)
Nagyon jó volt, de csak 3 órát aludhattam, szóval a tegnapi napot szívesen kiradíroznám :wink:
A kinderek hihetetlenül rendesek voltak, mind2 átaludta az éjszakát, mama nem virrasztott. (büszke voltam)
Csak Hellát sajnáltam, mert persze ittam és cigiztem is (fúúúújjj, galád szülő) és reggel 3dl-t fejtem, ami ment a mosogatóba. Hál'istennek a köv. etetésnél már volt azért utánpótlás....

chanel_28
 
 


Sziasztok!!

Itt vagyok, csak még lecsúsztunk Balcsira, még nászajándékba kaptunk egy pár napot, most kihasználtuk.

Aranynap: Nagy gratula Nektek, nagyon sok boldogságot, pihenést, tejcit és gyógyulást!!!
Nagyon kiváncsi vagyok én is Bogira, és rád is!!!

Chanel!! Neked is nagy gratula!!! Biztos tuti buli volt!! Ennyi jár minden ilyen szupi anyukának!!! :-)

Francestz: Ádi nagyon cuki!!! Nekem is a második kép tetszik a legjobban...EZEK A SZEMEK!!!

Kicsit tanácstalan vagyok...ha tudtok légyszi segitsetek.
Milyen gyömölcsöt és zöldséget vehetek meg a boltban, és miből kell tuti biót venni?
Pl: hallottam, hogy sárgarépát nem szabad adni csak biót, valamint az almára is ezt mondták...van még ezen kivül amire figyelni kell?

Köszönöm!!!!
beatrix161
 
 


Sziasztok!

Én eddig nem írtam, mert még csak a tervek között szerepel egy kisbaba, de most azt hiszem, van mihez hozzászólom

Detty74!
Én állatorvos vagyok és csak azt szeretném mondani, hogy ha eddig nem volt toxoplazma vizsgálatod, szerintem mindenképp csináltass. Ha még nem estél át a betegségen (emberben enyhe influenzaszerű tünetek), akkor többször is vizsgálnak a terhesség alatt és ha gáz van adnak rá antibiotikumot, hogy ne legyen gond. Nyugati országokban a vizsgálat kötelező. A toxoplazmát mosatlan gyümölcsről-zöldségről is el lehet kapni, de a macskaalom a legveszélyesebb fertőzési forrás.
Ha mindezeket tudod és túl vagy rajta, bocs.


Üdv


Zsófi
bruck
Budakeszi
 
 
 
 


Szia Zsófi!

Köszi, aranyos vagy, hogy figyelmeztetsz! Voltam már toxoplazma vizsgálaton, és még negatív, úgyhogy nem ez volt az utolsó. Az almot általában nem én pucolom, csak ha a férjem nagyon húzza a száját, de a mi állatorvosunk szerint, ha eddig nem kaptam el a macsektól, akkor tőle már nem fogom (totál szobacica). Úgyhogy remélem, de tudom, hogy mástól is el lehet kapni.

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Bocs, kérlek nézzétek el nekem hogy ide írok – kezdő lévén nem boldogulok egyik aukciós oldallal sem egyenlőre.

Egy többfunkciós újdonságot, az 5 az 1-ben formapárnát szeretném a figyelmetekbe ajánlani!
1. a párna pocak alá- és derék megtámasztására
2. szülés után ezen ülve a seb nem nyomódik
3. szopiztatni a Babucit
4. hasaltatni a Babucit, amikor még nem tudja tartani rendesen a fejét (utána is-amikor már tudja)
5. amikor már majdnem ül a baba, a közepébe ültetve megtámasztja őt.

A párna levehető, húzózáras huzattal készül. A szivaccsal töltött párna „baleset” esetén forgódobos mosógépben mosható. Tartalékhuzat választott anyagból rendelhető.

A képen látható párna „M” méretű, „XL” változatban is készül.

Készülőben a „csúcs” párna, amelyet ikrek szopiztatásához ajánlok.

További termékek:
- kiságy-garnitúra: lepedő körben gumis, hogy ráfeszüljön a matracra, takaró – 3 réteg téli vagy/és nyári, 2 db fej alá való „párnácska”, 2 db zsebes(!) fejvédő a rácsra, amely körbe éri a (120x60) kiságyat.
- nyálfogó kendő nyakba „szerelhető”– kialakítása folytán tovább bírja, mint egy partedli. Ez is újdonság!
- pelenkatartó – felakasztható - újdonság
- egyéb párnák – méret, szín, forma megrendelés szerint
- zsebes falvédő rendelésre – választott anyagból
-alul (is) nyitható meleg hálózsák

Ha van valami varrható „cucc”, amit kerestek és nem leltek, hiányzik a palettáról kérlek, jelezzétek felém. Én igyekszem pótolni a hiányt.

E-mail: marikogold@citromail.hu

Kép

Kép

MarikoGold
marikogold
 
 


Szia Detty!

Hát akkor tényleg nem kapja el a macskád, ha nem találkozik másik cicákkal. De azért vigyázz.


Zsófi
bruck
Budakeszi
 
 
 
 


Vigyázok, persze! Már csak azért is, mert mástól is elkaphatom (hús, zöldség, gyümölcs). Tegnap a nőgyógyásztól kaptam is megint beutalót vérvételre, és a toxoplazma is szerepelt rajta. Csak ne kellene érte mindig fizetni!!!!!

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!


Először is nagy gratula Aranynapnak és Boginak! Jó egészséget nekik!

Az összes baba GYÖNYÖRŰ!!!

Kicsit eltűntem, mert 2 hete vettünk egy biciklis gyerekülést Marcinak és ki akarunk használni még minden szép napot a biciklizésre. Marci nagyon élvezi, mutogat, magyaráz ezerrel menet közben. Ráadásul hirtelen rádöbbentem, hogy a nyáron MINDENT kinőtt, úgyhogy most több helyre is elrohantam őszi-téli ruhabeszerzésre, mert ugye egy helyen, pláne jó áron lehetetlen mindent megvenni.

Kép

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok!
MIndenkinek köszi az élménybeszámolót, hát majd meglátjuk, hogy lesz jövő májusban :)
Ő a harmadik törpénk így biztos inkább erőt gyűjtenék majd a kórházban az otthoni 24 órázáshoz, de majd meglátjuk. Beszólni meg merjen csak bárki.... :twisted:

Kép
Kép
agica123
 
 


Sziasztok!

Régóta olvasom, ill. régen aktívabban írtam ide, most bocs, hogy beledumálok.

Detty!
Toxoplasma vérvételért a klinikán valóban fizetni kell, de a háziorvosnál kaptam olyan cerológiai beutalót, amire ingyen megcsinálták.
A kisebbik lánykámmal voltam várandós 2006-ban vérvétel toxoplasma negatív (csak egy kutyusunk volt).
2009. augusztusi (24 hetes terhes vagyok) toxoplasma pozítv lett 2 éve megmentettünk egy cicát és itt ragadt, bár ő nincs lakásban kandúr, állandóan csavarog nem egy bújos macsek.

Az a gáz a toxoval, ha pozítiv lesz, hogy súlyos gondokat okoz a babánál (nem akarlak rémiszgetni, de most jöttem az infektológustól) elvileg gyógyszerrel lehet kezelni, de ha lehet inkább kerüld el az idegeskedést és az órákig tartó várakozást az orvosoknál.
Engem megnyugtattak, hogy ez valószínűleg a terhességem előtti fertőzés, de azért lekaptak két kémcső vérre megint, ha annak megvan az eredménye akkor tudják megmondani szinte biztosan, hogy nem a várandóság alatt kaptam el.

Mégegyszer bocs, hogy beledumáltam.
Vigyázz magatokra.

Andi

Kép
andusz
 
 


Andi!

És hol vették le ingyen a vért toxoplazmához?

Ahogy már írtam, a macskától nem fogom már elkapni a betegséget, mert ő totál szobacica, évek óta nem volt kint, így nincs akitől elkapja. Tudom, hogy gondokat okoz a babánál, de valahogy emiatt nem aggódom (az influenza valahogy jobban aggaszt, remélem, ok nélkül): a macskaalmot lehetőség szerint nem én pucolom, nyers húshoz (főleg sertéshez és marhához) csak ritkán nyúlok, és minden zöldséget, gyümölcsöt megmosok. Így talán elkerülöm ezt is, mint ahogy tavaly is elkerültem.

Kép
Kép
detty74
 
 


Hello Lányok!

Detty!
Nekem tavaly a klinikán végig ingyen nézték a toxo-t, mert én is negatív vagyok.

Ha jól emlékszem, akkor a toxoplazma eredményénél két antitestet adnak meg, az IgM-t és az IgG-t.

Ha mindkettő negatív, akkor még nem estél át rajta.
Ha IgM negatív és IgG pozitív, akkor már túlestél rajta, de nem mostanában.
Ha viszont az IgM is pozitív, akkor azt hiszem fél éven belül fertőződtél.
Lehet, hogy nem jól emlékszem. akkor bocs!

Kép

Kép
ske
 
 


Hello!

A kerületi Sztk-ban vették le (biztos ami biztos alapon a beutalóval a kezembe bementem az sztk-ba és megkérdeztem, hogy ez jó-e ide), a háziorvosnak, illetve a védőnőnek tudnia kell, hogy hol végzik ingyen. A klinikán azt hallottam, hogy finanszírozási okai vannak, ezért fizetős. A klinikás nőgyógyász csak oda tud beutalót adni.

Állítólag, ha negatív a lelet és van macsek, akkor 3x kell megcsináltatni a vérvételt és lehetőleg ugyanott, mert az sem mindegy milyen tesztet használnak.

Kicsit káosz van az eü-ben, pld. a nődokim adott beutalót a klinika laborjába terheléses vércukorra. Mivel az új sztk tőlünk kb. 5 percre van, kértem a háziorvostól oda beutalót, viszont az sztk-ban nincs cukros löttyi, azt receptre kell kiváltani.
Szóval ember legyen a talpán aki eligazódik.

Tőlem kérdezte a infektológus, hogy voltam-e mostanában lázas, a torkom, illetve a nyaki nyirokmirigyeim bedagadtak-e, gondolom ezek a tünetek.

Majd elfelejtettem a toxoplasmának kb. 3-4 hét mire megvan az eredménye.

Detty! Tényleg nem megrémiszteni szerettelek volna. Az Alexánál sem kaptad el most sem valószínű.

Ske!

Valami ilyesmi, de azt, hogy, mikor fertőzödtél meg csak egy második vérvételből tudják megmondani. Ellenanyag szintet néznek, illetve azt, hogy csökken vagy növekszik. Megnéztem a papírosomat, mindenféle van rajta IgA is, meg egy halom más érték. Sajna a neten sem találni meg pontosan melyik érték mit jelent, illetve melyik tesztel értékelték az is számít és más-más a tólig határérték.

Lehet, hogy már írtam, de a dokinő szerint minden kismamánál elkéne végeztetni a toxoplasma szűrést. Nem értette a nőgyógyászok, miért nem kérik automatikusan.

Üdv. Andi

Kép
andusz
 
 


Nekem valamivel gyorsabb, kb. 2 hét volt az eredmény pár hete, amikor ennél a terhességnél először nézték a toxoplazmát. Nekem nem voltak számok a papíron, csak annyi, hogy fogékony, vagyis negatív. Gondolom, amit a dokimnak küldtek, az részletesebb volt, nem tudom.

Hát, ha minden teszt más, akkor megyek megint a klinikára - mivel Alexa is velem van, így egyszerűbb is, ha egy helyen leveszik a teljes vért, és nem kell rohangálni több helyre.
Ske! Tavaly még nekem is ingyenes volt, de azóta változott a helyzet. :(

Megyek, fektetés van!

Kép
Kép
detty74
 
 


[quote="ske"]H írta:skeello Lányok!

Detty!
Nekem tavaly a klinikán végig ingyen nézték a toxo-t, mert én is negatív vagyok.

Ha jól emlékszem, akkor a toxoplazma eredményénél két antitestet adnak meg, az IgM-t és az IgG-t.

Ha mindkettő negatív, akkor még nem estél át rajta.
Ha IgM negatív és IgG pozitív, akkor már túlestél rajta, de nem mostanában.
Ha viszont az IgM is pozitív, akkor azt hiszem fél éven belül fertőződtél.
Lehet, hogy nem jól emlékszem. akkor bocs!



De remekül tudod, jó hogy van aki felvilágosult. Néha még a nőgyógyok sem értenek hozzá igazán és mindenáron a macskát akarják vizsgáltatni.
bruck
Budakeszi
 
 
 
 


Sziasztok!

Tegnap írtam már majdnem, azután lebeszéltem magamat az ügyről, de látom megér egy misét a dolog.

Többszörösen vagyok érintett az ügyben és csak megerősítem néhány előttem szóló mondatait.

Miért? Mert bár nyaltam elég homokot homokozóból gyerek koromban, ettem mosatlan epret a kertben, volt otthon kizárólag benti macskám évekig, állatorvosi egyetemet végeztem és valószínű nem mostam meg a kezemet a lovardában (ahol laktak macskák) minden alma megevése előtt gyerekkoromban, mégis toxoplasma negatív vagyok a mai napig.

Szültem 5 gyereket és ezzel 15 toxoplasma vérvételt abszolváltam INGYEN a háziórvos beutalójával. A védőnő kért tőle beutalót, a nőgyógyász aki most itt a klinikára jár "szülni" csak megírta Nekik, milyen beutaló kell. A vizsgálati eredményeken, amit kaptam, minden esetben IgM és IgG szerepelt és valóban ebből tudható, hogy mikor fertőződött az ember.

Azért rettegni felesleges, ki kell iktatni a veszélyforrásokat
kezet kell mosni és nem árt ha a nehezen mosható gyümölcsöket,zöldségeket pl: eper vagy saláta nem eszitek, nyers disznóhúst pl: fasírt pedig nem kóstolgattok. Bár ha most mind leírnám azt, amit majd Bruck is megerősít amikor élelmiszerhigiénia szigorlatra készül, a (listeriától a különféle férgekig) lehet, hogy nem is ennétek de még csak nem is főznétek amíg a gyerek meg nem születik :D

üdv:i
iloly
 
 


Sziasztok!

Én csak vegyészmérnök vagyok, de szeretek tisztában lenni a dolgokkal, azért vagyok képben az antitestekkel is.

Anno a dokim azt mondta, hogy minek akarom ennyire ezt a toxoplazma vizsgálatot, úgyis túlestem már rajta... Erőltettem, és igazam lett.
Ugyanis lehet, hogy a pl. a bárányhimlőn is 10-ből 9-en átesnek gyerekkorukban, de én pl. az sem voltam, ez a másik parám. Pedig az öcsém mindent gyerekbetegséget begyűjtött, nekem mégsem sikerült tőle elkapnom.

Kép

Kép
ske
 
 


Na, én pont emiatt nem izgulok a toxoplazmától!!! Ahogy Iloly is bizonyítja, nem olyan könnyű megfertőződni, főleg ha az ember azért némi higiéniai ismerettel is rendelkezik, és egy kicsit odafigyel, mit eszik és hogyan.

Ami a fizetést illeti, csak idén tették a vizsgálatot fizetőssé, mert a kórházaknak már nincs pénzük az ilyen vizsgálatokra. Ezért kiadták külsős cégeknek a dolgot (bár a vért a klinikán veszik le). A dokim szerint már csak pár SZTK csinálja meg ingyen, de nekem sem időm, sem energiám nincs ezeket hajkurászni, aztán meg magyarázkodni, hogy mit keresek egy tök ismeretlen SZTK-ban, stb. Csinálják meg egyben, én meg fizetek, de nem szívesen.

A macska vizsgálata pedig tök felesleges (bár az állatorvosunk pár hete felajánlotta, hogy megnézi), mert annyi más dolog is okozhatja a fertőzést. Viszont minden gyümölcsöt, zöldséget megmosok rendesen (de mindig is ezt tettem), ha lehet, azt kerülöm, ami földben volt, és nem eszem nyers húst (egyébként sem).

Kép
Kép
detty74
 
 


Hello!

Mégegyszer mondom nem paráztatni szerettem volna a kismamákat. Azért írtam le, hogy velem ez történt és az infektológus orvos mondta, hogy bizony a babáknál súlyos szövödményei vannak. Ennyit megért, hogy tudjam minden okés lesz a bébivel.
Természetesen mindent megmostam, nem csak most régebben is, a kézmosás is állandó, főleg, hogy van egy három éves lánykám is.
Ezer dologtól el lehet kapni a toxoplasmát, nálam gyanús, hogy mikor nem volt macsek negatív lett, most meg pozítiv.

Iloly!

A leletemen IgA és IgG vizsgálat szerepel, miután mind a kettő pozítiv ezért készült az IgM, ami kétes. Ezt is tovább vizsgálták, azon a leleten két IgG érték szerepel. Mind a két lelet az ÁNTSZ értékelte.
Annak örülük, ha valaki ért ezekhez, mert a neten az eredményeket laikusként "kiértékelni" lehetetlen.

Üdv Andi

Kép
andusz
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?