Új privát üzeneted érkezett!

Danyuci, nagyon bátor vagy. Én is mindig féletem egyedül itthon lenni, nekünk van kertünk, de mi egy 5 lakásos társasban vagyunk. Az év elején két szomszédunkhoz is megpróbáltak betörni, azóta mindent zárunk. Igazából este féltem míg pocakos voltam, aztán valahogy ez az érzés elmúlt.

Kri

Kép
Kép
kri29
 
 


KÖnyvajánló nagyon jók szerintem.

első és második könyvem valamint enciklopédiasorozat

http://www.youtube.com/watch?v=zTc1OCoeAz0

javítva :oops: 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.17 15:25-kor.
Vendég
 


Annarmari :D
Nagyon édesek a gyerkőcök :wink: Így biztos izgi a fürdés is :wink:
Ovi - én biztos utánajárnék, ha nem szól a gyerek, annak tuti, hogy van oka, s a szívem szakad meg, hogy belegondolok, hogy nap, mint nap úgy megy be, hogy neki ott valami nem jó :roll: Ovodavezető???? Többi szülő???

Lillanyuci :D
Köszi kérdésed, jól vagyok, esténként émelygés, kis szédülés, s még tegnap délben is erős második csík 8) Az a legrosszabb, hogy nem merem beleéni magam nagyon, d közben már azon kapom magam, hogy beleéltem magam :oops:

Köszönöm mindenkinek a biztatást, s tényleg igyekszem ám optimistán gondolkodni :)

Boniko :D
Zsiga tündéri mindkét videón, amikor a fejét fogja, az haláli :lol:

Danyuci:D
Én is leemelem képzeletbeli kalapom 8) Bátor vagyy!!! Vigyázz magatokra!! Lehet, hogy nem olvastam figyelmesen, de a párod sokat van távol??
Maszatka növéséhez gratula!!! CSak így tovább!!

Fürdőkád: mi is nehezen szoktunk a nagykádba, van, hogy nem akar leülni, de már mondhatom, hogy szereti.....mi is sokáig fürdettük, úgy, hogy kicsi kád a nagyban :)

Biribon :D
Utólag is boldog évfordulót! Jó sokat dolgozik a férjed!! Nem unjátok meg egymást, az biztos :cry: Szép a kert :)

Benita :D
MI volt a dokinál?? tudjátok, hogy mitől vannak a pöttyök??
Marcinak is voltak nagyon csúnyák nyáron, gyerekdoki felírt púdert, nem használt, utána bőrdokihoz mentünk. Majdnem kirohantam, olyan ijesztő volt, de ránézett a tarkójára (ott volt a legcsufibb), s felírt gyógyszert, s krémet, s elmúlt pár nap alatt :roll: Azóta is sajna előjön néha, de nem olyan csúnya, s rögtön rakok rá egy kis krémet, s másnapra nincs. Nekünk azt mondták, hogy valószínű, hogy a saját izzadtságára allergiás :shock:
Pocakon nem volt....

Panny :lol:
Szorítok ám, hogy mostanában talizzon apasejt anyasejttel :wink:

Megyek "randizom" a mosógéppel

:arrow:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 

 
 

Boni, ment email :lol:
danyuci
 
 


Hello Lányok!

Boninak küldtem képeket, remélem sikerül neki feltenni...és egy kis meglepi nektek...én ehhez béna vagyok, nem sikerült lekicsinyítenem...

És mitől féltek???

Szilvia, férjem, reggel 6-este hatig távol, addig magunk vagyunk...Nyugi, minden oké lesz...csak bízz és higgy... :wink:

Ja...Boni és mit kell nézni a könyvajánlón, vagy azt lefelejtetted :?: :oops:
danyuci
 
 


iribon!

Miért megy Luca bölcsibe??Hisz nem mész vissza doglozni mert jön a kistesó.
Ameddig megoldható a gyereknek minél tovább otthon a legjobb az anyja mellett.Ezt nem csak én mondom hanem komoly szakemberek vélménye.Persze akinek muszáj,de tényleg muszáj menni dolgozni annál szükséges megoldás a bölcsi..de csak azért mert van a bölcsi,szal csak azért sztem nem szabad bölcsibe adni a gyereket ha úgyis otthon van az anya.A bölcsi még nem ovi..ezt ők maguk is hírdetik..a bölcsi szociális intézmény,az ovi meg már oktató is.

A gyerek szellemi és legfőképp lelki fejlődésének az a legjobb ha minél tovább az anyja mellet tud lenni othhon.az otthon melegét és biztonságát semmi nem pótolhatja.A muszáj sajna nagy úr...ha muszáj a meló akkor muszáj a bölcsi is..ezzel tisztában vok.

Sokszor hallom h valaki azért adja bölcsibe a gyereket h szocializálódjon meg ilyenek...ez akkora hülyeség!A gyerek a családdal otthon,a játszón a mindennapi életben szocializálódik a legjobban.

Ezeket az éveket nem szabad átengedni másnak....olyan hamar elmúlnak ezek az évek..sztem ki kell használni mert ahogy ovis lesz onnantól sokat lesz távol a gyerek"kiesik a látószögből","kirepül az anya védő szárnya alól".Az első pár év meghatározó és pótolhatatlan!!!

Nem akartam belekotty..csak muszáj megírnom a véleményem mert ez a szívügyem :oops: :oops:

fürdés:nálunk Olika 6 hós kora óta(mióta tud ülni9együtt fürdenek hárman a srácok.Van csúszásgátl nekünk isa kádban és így nincs baleset.Jó nagy sarokkádunk van.

Annamari!

Tényleg nekem is az jutott eszembe hogy gondolom kérdeztétek Leventét hogy érte-e valami rossz az oviban...hogy miért nem beszél...

Márk fiam is járt angolra 5 éves korától..nem Helen Doron de hasonló.Itthon annyit hallgattuk/hallgatjuk a CD-t hogy már Krizsi is fújja a dalokat,mondókákat..lehet mire Oli elkezd beszélni elénekli az egyik angol dalt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Danyu!

Klassz lehet ennyire nyugis helyen lakni! :wink:

Én se vok félős..mi is elég nyugis környéken lakunk és sokat vok én is egyedül itthon a srácokkal...talán annyiban nyugodtabb vok mert ikerházban lakunk és megnyugtat a tudat h itt vannak a szomszédaink(barátaink)a közelben ha baj van :wink:

kert:én is ma trágyáztam be a pázsitot itthon.Imádok itt lakni de van meló is a kerttel rendesen.

Amúgy én anno emeletsbe is szerettem lakni(4 évet ott laktunk Márk szültése előtt)mert minden közel volt..csak leugrottam a boltba stb..de gyerekekkel már a kert és a ház nagyon jó :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Panny, egyetéretek...ha minden oké lesz nálunk Gabus csak kistesóval kezdi majd az ovit, addig otthon lehet velünk, az oviban csak az utolsó év kötelező, nem?

Na...én nem bántani akarom az óvónőket, nem is tudom, lehet vannak köztünk...de néha látom, hogy ők csak csacsognak a gyerekek meg szétverik egymást az udvaron...én imádtam járni oviba, sőt bölcsis is voltam...könyörögtem, hogy vigyenek...bátyám utálta, bölcsibe nem is akarták vinni...az ő óvónénijét utáltam, oda én sem mentem volna...de én kifogtam és kis társasági lény voltam mindig is...iskolában is...

Szóval, ez elég lutri...hogy kihez kerül az ember gyermeke...pláne ha ismerjük az óvónéni előéletét...nem is tudom. Sokszor beszélgetünk róla, ha az ovi szóbakerül, hogy Keszthelyen van magániskola és lehet, hogy inkább kinyögjük a tandíjat, de nem teszem ki gyerekemet feleslegesen ennek, mert ugyebár ettől az integrációs szövegtől feláll a szőr a hátamon...sem politizálni, sem megkülönböztetni nem szeretnék, de miért nem várhatom el tőlük, hogy ha kapnak egy új házat, akkor beilleszkedjenek a környezetükbe???? Már bocs...nekem ki vesz házat vagy épít? A férjem majdnem egy évig munkanélküli volt 2 diplomával...mert túlképzett...hát köszi....szóval elég nagy baj van itt és sajnos nem a rendakás felé haladunk...
Bocs, hogy így belelovalltam magam, csak ütni tudnék, mikor derékban kivágott fát látok és nem lehet megbűntetni az illetőt, mert megélhetési bűnözés...hányok....

Najó, nem szítom itt a dolgokat. Viszont ANnamari ezt az ovikérdést nem tudom, hogy lehetne megoldani...én tuti bennt töltenék néhány napot, bár azt sem tudom, hogy ez lehetséges vagy sem, de nem hagynám annyiban...

Inkább eldugulk, jobb lesz mindenkinek........
danyuci
 
 


Sziasztok!

Szabad véleményalkotás van!!!

Később én is jövök, nekem is lesz....

Évi

Kép
Kép
lillanyuci
 
 


Sziasztok!

Most csak Panninak írnék. Igen, én is úgy gondolom, hogy jó ideig az anya mellett van a helye a gyereknek. Ezért is vagyok vele itthon, meg így jó és természetes nekem és Lucának is. Viszont Luca iszonyú társaság és programigényes. 2,5 éves korában már nem hiszem, hogy rossz lenne neki, mondjuk heti 2x pár órára más társaságba menni nélkülem is. Most is ragyog ha társaságban és új helyen van. Nem lesz erőltetve, ha nem találom jónak a helyet és a gondozókat, vagy úgy látom, nem érzi jól magát Luca, akkor nem megy. És ha jól érzi magát, akkor sem lesz rendes bölcsis, hanem csak heti 1-2x délelőttönként, hogy legyen kicsit más programja is, egész nap, minden nap, nem tudom kellőképpen lekötni és hogy én is picit pihenhessek. Ez sem tuti még, csak elgondolkoztam rajta. Mivel én egész nap, egész héten egyedül vagyok, úgy érzem, nekem is szükségem lesz erre, hogy kicsit megszusszanjak (féléves baba mellett nem tudom, mennyire fog sikerülni :roll: :D ), hogy türelmesebb legyek.
Én meg egy csecsemővel nem fogok neki tudni itthon annyi programot, érdekességet nyújtani, a hihetetlen sok energiáját lekötni. 2,5 évesen már nem árt, hogy néha kicsit másokkal is legyen. Nem heti 5 nap és nem teljes munkanapnyi bölcsizés lenne.
Egyébként nagyon hasonlóan gondolkozunk erről, de 2,5 évesnél én úgy érzem, hogy ez csak élmény lesz neki. Most még semmi pénzért nem hagynám ott máshol.
Na, a gyerek komolyabb fejtegetéseket most nem enged... :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára biribon 2009.09.17 19:24-kor.

biribon
 
 


Én szeretném következő ősztől Zsófit fél napra oviba adni, szerintem igénye lesz rá :roll:
Vendég
 


JÓ reggelt!

Szerintem heti egy két alkalom a bölcsiből inkább hasznos mint káros.főleg ott, ahol nincs kistestvér, nincsenek gyerekek. barátnőm kisfia egyidős Zsigivel de nagyon le volt maradva a fejlődésben mert a szüléskor oxigénhiány lépett fel. 2 hete jár bölcsibe és basztikular látványos a fejlődése! szóval ez változó nem mindegy kikhez kerül és hova! :lol:

én is voltam bölcsis ráadásiul a férjemmel egy csoportba még képem is van róla :lol: :wink: Kép ez csak pár éve derült ki.ár nem volt nehéz kerülni egymást ha mindketten bölcsisek voltunk, de ezt nem tudtuk.


és akkor bátor DAnyuci gyönyörű fiának képei:

Gábor Benedek


Kicsi GabiKép
6 hósan Kép
8 hósan Kép
10 hósan Kép
1 évesen Kép

Danyu a tiédet nem tudtam elmenteni.nem nyitja meg.
Vendég
 


Köszi Boni!

Ha Luca ilyen kis társasági lény, érthető a döntésed, Biribon :wink:
danyuci
 
 


De szép kisfiú :)
Vendég
 


Sziasztok!

Nagyon Boldog Szülinapot Zsófinak!

Kép
Kép
pimpa3
 
 


Danyuci :D
Nagyon szép Gabus :wink: Olyan "igazi" babaforma :wink: ha lehet ilyet mondani :roll:

Boni :D
Jó korán kezdtétek :lol:

Bölcsi/ovi
Itt nálunk alapból 16 hétig van a kismaminak juttatás, s utána max. 100€...Ez sok más europai országban hasonló, olyan, mint Magyarországon talán nincs is több :roll:
Én is beírattam - még kistesó elött - Marci T"bölcsibe/oviba", a vezetőnéni szeptembertől akarta, én alapból januártól (mivel decemberben tölti a 2.évet), így kiegyeztünk noveberben. Ebben az intézményben lesz/lehet 6 éves koráig, s az érv a szeptemberi kezdés mellett az volt, hogy lemarad :shock: az anyaggal (formák, színek, stb)...Most, hogy közeledik az időpont, s itt van kistesó is, hezitálok, de tudom, hogy januártól egészen biztosan elkezdjük.
S nekem is olyan indokaim vannak, mint társaság, mert kicsi gyereknek kicsi gyerek a társasága, s a kistesó sokáig még nem lesz az, valamint úgy gondolom, hogy a szükség, az nem feltétlen csak pénz, hanem az Anyuka békéje, kiegyensúlyozottsága is, hiszen egy csepp manónak (s az egész családnak) nagy szüksége van egy nyugis, békés Anyucira :lol:
Azon köztes megoldás, amikor nem a bölcsiben/oviban van egész nap a gyerkőc, de egy pár órát ott van, ebédel, esetleg alszik a többiekkel, szerintem két éves kor után jónak tűnik...
bár már előre félek az első naptól, a sírástól, s hogy leszek-e olyan erős, hogy otthagyjam ŐT :roll: :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Isten éltesse Zsófit!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72
 
 


Köszönjük szépen :)

Én úgy tervezem majd jövő szeptembertől, hogy ebéd után elhozom Zsófit, aludni már itthon aludna, és délután meg Fruzsival lennének :)
Vendég
 


Hali!

Nem akartam a tűzet szítani :wink:
Danyuval nagyon egyet értek..sajna vannak olyan gondozónők és óvónénik akik abszolút nem hívatásból csinálják amit csinálnak és csacsaognak,idegeskednek stb...én is látok ilyet a mi ovinkban(hál'isten a mieink szuperek :wink: )És ha erre gondol az ember akkor felmegy benne a pumpa tényleg...mert egy olyan közegbe megy be minden nap féltett kincsünk ahol mondjuk ideges óvónéni várja...nehéz az tuti!

Én csak azért vok bölcsi ellenes mert nem minden bölcsiben vannak pl.foglalkozások..m,ert nem előírás nekik.Az előírás hogy vigyázzanak rájuk,etessék.altassák őket.És pl egy bölcsiben akár 4-5 -6 hónaps babától kezdev a 3 éves korig is lehet vegyesen egy csoport...hátt nem biztos hogy a kisbabák mellet a 2 évesekre annyi idő jutna....én biztos nem adnám semmi pénzért bölcsibe egyiket sem.
A környezetembe a szomszéd kisfiú azóta fél,sokkal anyásabb,viselkedési zavarai vannak,nem bízik a szüleiben,kezelhetetlen lett :( Őneki sajna nagyon is otthon lett volna a helye az anyjával.

Amikor Kriszi megszületett Márk otthon volt velem 4 éves koráig....anyás volt ezért a szó szoros értelmében otthon volt velem..és nagyon hasznos volt..sokkla nyugodtabban és kigeynsúlyozottabban ment később az oviba...nemhogy nem vált kárára hanem előnyére vált.Az óvónők is ezt igazolták vissza.Amikor 4 évesen ment már nem volt sírás.

Én nem értek egyet azzal h az anyának kell a nyugalom(persze hogy kéne)...azért szülünk gyereket h arra a pár évre akár fel is áldozzuk magunkat....és ha ott a kistesó hát ott van...ő már abba születik bele hogy második gyerek és ahhoz fog alkalmazkodni...higyjétek el ez így van...és a nagy is megtanulja hogy milyen várni és alkalmazkodni..nem kell ettől annyira félni :wink:

Tudom Sári hogy ha Luca nem érzi jól magát úgyse viszed,ezt írnod sem kellett volna :wink:

Amúgy felénk ilyet nem lehet hogy csak heti2x mondjuk délelőtt vinni a bölcsibe.Nálatok lehet??

Erre van itt felénk játszóház vagy családi napközi(tesóm pont idén szeptembertől nyitott egyet)

Danyuci!

Nagyon egyet értek amiken idegeskedtél..eszméletlen dolgok vannak sajna :evil:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Csak még annyit hogy lehet h valahol jobbak a bölcsik,jobbak a körülmények..ezt aláírom....akkor az nagy szerencse!!.......felénk nem annyira.....talán azért sem mert telt házzal kénytelenek dolgozni..maximum létszámmal(30-an egy csoportban)El lehet képzelni hogy mennyi idő jut egy gyerekre :shock:és a veyges korosztály ezt nagyban nehezíti is.

Amit Szilvi írt az lehet a családi napközi sztem......az más..ott tényleg vannak foglalkozások is.

És tényleg ne vegyétek kötözködésnek amiket írok...javarészt tapasztalatból írok és sokat olvasok a gyerekekkel kapcsolatos témákban.

És nagyon dühít hogy pl.képzeljétek a másik szomszédba az anya fél évesen berakta a bölcsibe a gyereket(milliomosok)hogy menjen dogozni.Ezt már tényleg nem tudom mire vélni...Akkor minek szült ha ennyire fontosabb a munkája????Mi lesz szegény babával az anyja náélkül egész nap?

Nem tudom kinek mi erről a véleménye de nekem nagyon nem jó :evil:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Sziasztok!

Bocsi, kicsit eltűntem, csütörtök hajnalban apósom sajnos meghalt, s ügyeket intéztünk. :(

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, ovi témában.
Itt még van 2 ovi, de azok kicsit messzebb vannak, s már Rékát is ide írattuk be. Leventét direkt kiscsoportba írattuk, hogy vele egykorúakkal legyen, ne bántsák a nagyok.
Réka már vegyes csoportba megy, mert már volt annyi eszem, hogy érdeklődtem, hogy melyik a legjobb óvónő. :lol:
Annyit változott a helyzet, hogy szerdán szóltam úgye az óvónőknek, s csütörtök reggel az egyik óvónője felajánlotta, hogyha reggel 7 órakor el tudnánk vinni, akkor csak pár gyerek van, akkor megpróbál csak vele foglalkozni. Elbeszélget vele, meg játszik is vele. Megígértük, hogy, ha apa itthon van délelőtt, akkor megpróbáljuk bevinni. Hát, kíváncsi leszek, hogy sikerül-e majd megszólaltatni. Rajtunk nem múlik...

Panndi!
Zsófinak Kép
Kép

Most megyek altatni, majd később jövök...

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Panndi!

Zsófinak még Kép


Gábor Benedek nagyon édes kisfiú!!! Szőke, kék szemű, ajajj, 10 év múlva futnak majd a lányok utána. :lol:

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Zsófinak utólag Boldog születésnapot!
danyuci
 
 


Szeretem, ha előkerül valami téma, mert utánaolvas és gondolkodik rajta az ember...ez jó :wink:
danyuci
 
 


Sziasztok!

Panndi! Boldog szülinapot!!!

Zsófinak boldog név- és szülinapot!!!

Annamari! Őszinte részvétem!
Remélem hamar megoldódik az ovi!

Danyu! Nagyon szép a kicsi fiad!

Boni! Nem lehet elég korán kezdeni;)

Jó kis témát vetettetek fel... Bölcsi: ne is mondjátok! Már most fáj a szívem, mi október 5.-én kezdjük. Nálunk sajna a muszáj volt a nagy úr, m párom is tanár, így nagyon kell apénz. De már minden bajom van h menni kell. Én is azt vallom h az anya mellett van a gyerek helye, de nem minden esetben megoldható. Nálam az verte ki a biztosítékot, h a csoportban (rózsadombi libák vannak nagyrészt) anyuka heti 2 napot fog dolgozni, otthon van a nagyszülő és mégis beadja a gyereket, a másiknak meg max 1 éves a gyereke. Ezeknél nem hiszem el h muszáj lenne. Én is majd megpróbálom h péntekenként ne mindig menjen, meg ha suli szünet van, akkor meg maradjon itthon. A kistesó sajna nem jött össze, így arra se lehet fogni h maradok, de majd decemberben pikkpakkra sikerül és maradok táppénzen és akkor majd csak ritkán megyünk bölcsibe. Feltéve ha tényleg jó lesz neki. Ha nem,. akkor meg maradunk itthon mind a ketten.

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


Zsófinak utólag ugyan, de nagy szeretettel Boldog szülinapot!!!!!

Danyuci, tényleg jó, hogy nem félsz, de a többség egyébként félős, amennyire én megfigyeltem.mármint mi nők.
hozzánk úgy törtek be 3 éve, hogy 5 napja laktunk itt, és reggel fél hat volt már, és hallottam, hogy járkálnak a nappaliban, mert recsegett a parketta...... a férjem nem ébredt föl, úgyhogy godnoltam, én is alszom tovább.aztán megint felébredtem a recsegésre, és lejöttem.szerencsére már nem voltak itt.és észre sem vettem, hogy betörtek!nem nagyon volt mit elvinni, még tvénk sem volt.de aztán kiderült, miért jöttek...a párom kocsijáért.és kellett hozzá a kulcs, így azért bejöttek a lakásba.....kérdezem én, mi lett volna, ha a kulcs a hálóban van,velünk????bejönnek érte?mindez májusban, világosban, reggel fél hatkor!na utána nagyon féltem hetekig, este nem mertem egyedül lenni.de beköttettük a riasztót, plusz itt a kutya, azóta nem félek.meg tudjuk, hogy tippadó volt, sejtjük is, hogy a burkoló, csak nem tudtuk volna rá bizonyítani.meg nem is érte volna meg, mert nem fizet a biztosító, ha megvan a tettes.na, hagyjuk.ne forduljon elő semelyikőtökkel!

Többi kismamik, rátok tornázni?
én ma voltam először, folytatom a pilatest, persze lightosan, az oktató tudja, hogy babát várok.elkezdem majd megint a jógát is.olyan jól esett délelőtt ez a másfél óra mozgás végre.meglazult a derekam is.
délután meg megyek fodrászhoz, tiszta luxus! :D


Bölcsi és ovival kapcs.nekem az óvónő rokonom mindig azt mondja, hogy sose bölcsit, ovit, vagy iskolát válasszak majd, hanem óvónőt, és tanítónőt!úgyhogy én tulajdonképpen mindannyiótokkal egyetértek. :D

KépKépKépKép
moti
 
 


a rátok tornázni, az jártok tornázni akart lenni! :D

KépKépKépKép
moti
 
 


Én szerettem volna tornázni Fruzsival is (Zsófival jártam), de 21. hétre múlt el a hányás, akkor elkaptam egy hányós-hasmenős vírust, aztán influenzá lett a család, aztán mire mindenki kihevert mindent, feküdnöm kellett hat hétig, aztán mire az letelt, már 35 hetes voltam, és örültem, hogy végre felkelhetek :)
Vendég
 


Panndi,
ez aztán a hátráltató tényező! :D
Mégis könnyen szültél, úgyhogy nem múlt ezen semmi. :D
Másodikra azért befizetnék én is egy olyan könnyű és gyorsra, mint Neked volt Fruzsival. :D

KépKépKépKép
moti
 
 


Pruci!

Köszönöm a részvétnyilvánítást.

Remélem megoldódik az ovi probléma. Holnap már korábban visszük, hogy az óvónő tudjon vele foglalkozni.

Moti!

Én itthon elkezdtem a Rékára tornázni. Igaz csak a hasizom gyakorlatokat végzem el 20 percben. Bár már 5 napja nem tornáztam. :wink: Valahogy nem volt kedvem.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya
 
 


Sziasztok!

Zsófinak utólag nagyon boldog szülinapot!

Nmarya, részvétem após miatt.

Bölcsi/ovi téma: én se adom bölcsibe Zsombit. Ha majd jön kistesó (remélem most már mihamarabb pociba költözik), akkor majd az ovin elgondolkozunk, lehet hogy majd csak néhány órára adom be oda is. Ez még nekünk igen messze van. Viszont úgy gondolom, hogy így lesz majd jó nekünk.

Torna: nekem Zsombi a torna :lol: :lol: :lol: Egész nap futok utánna :lol: :lol: :lol:

Lagzi jól sikerült 2-ig bírta kincsem :lol: :lol: :lol:

Kri

Kép
Kép
kri29
 
 


Köszi a köszöntéseket :)

Hát gyorsnak gyors volt, de sokkal jobb fájt, mint Zsófi. Bár inkább így legyen :)
Vendég
 


Jobban fájt????hűha.....én már ha a Boldis fájásra visszagondolok, az is elég lenne...azt hittem, ez már a vég, és ki sem lehet bírni. :D
Persze ahogy kibújt, minden megszépült. :D

Kri, hajnali 2ig fent volt a gyerkőc?az igen!én nem bírnám addig!!!! :D már a kedvenc sorozatomon is elalszom, este 10kor. (CSI New yorki helyszínelők)

KépKépKépKép
moti
 
 


Jobban, de csak fél óráig ;)
Vendég
 


Moti!

Nem semmi a betöréses sztori :shock: :shock: éssejtitek h a burkoló lehetett a tippadó?Azóta nem találkoztatok vele?Nem semmi :shock:

Anno hozzánk is betörtek amikor kb 10-12 éves lehettem...egyértelműen útlevelekre mentek..ja és egyszerre 4 házba is betörtek akkor az utcába.

Nekem is egyre fájdalmasabb voltak a szüléseim..de ez egyátalán nem törvényszerű.

Pruci!

Na erről beszélek..ettől vok én is kiakadva...hogy otthon van a millkós anyuka,nem is dolgozik,nincs is több gyereke és mégis beadja bölcsibe a gyereket :(

Tegnap csúcs kétcsíkos lett az lh-m :lol: elég soká..ma vok a 19.cn napon.Valszeg a műtét miatt is kavarogtak a hormonok össze-vissaz...de a lényeg hogy itt van :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny
 
 


Panni,szupi az lh teszt, biztos lesz eredmény!

AZóta nem találkoztunk a burkolóval, és hogy-hogy nem, telefonon sem lehetett elérni. :D

Képzeljétek, tegnap óta megint van hányingerem.......szerencsére nem egész nap, de akkor is.és megint fáraszt mindenki ezzel, hogy akkor tuti kislány....este beszéltük a férjemmel, hogy tényleg lehet, hogy meg sem nézetjük.mármint a nemét.annyira nem számít nekünk!!!!

ja, képzeljétek, 2 hét után siker a benti altatás!csak beteszem BOldit az ágyába és már alszik is!tudtam, hogy sikerülni fog! :D köszi a biztatást. :D

KépKépKépKép
moti
 
 


Szia lányok!
Bocs, h eltűntem picit, de felhalmozódtak a tennivalóim, és így csak olvastalak benneteket! Köszönöm az érdeklődést Kevin kiütései felől. A doki csípéseknek vélte (úgy is nézett ki), de miután mondtam neki, h nálunk nincs is semmi sehol, nem értette. Aztán jött az, h mivel hetekig nagyon kiizzadva alszik, biztos valami baci "kicsapódik" a bőr felszínén, merthogy leginkább hajlatokban vannak rajta pöttyök és a homloka körül. Javasolt külön fürdetőt (vettem is Babé-t, talán bejön). Aztán a hétvégén fullra tele lett a homloka, halántéka, füle mögött, ezért felforgattam a szobát.... :shock: :shock: Hát ne tudjátok meg..... ennyi pici pókocskát még nem láttam, PEDIG TAKARÍTOK!!!! :roll: , de valahogy az ágya alá úgy befészkelték magukat, h hiába porszívóztam... :x :x :x Szegénykémet ők csípkedték agyon!!!! Na most már kiírtottam őket, úgyhogy remélem vége!!! :lol:

Panny
Maximálisan egy véleményen vagyok veled ovi-bölcsi tekintetében, de nem ítélem el azt az anyát sem, aki nyomós indok miatt picit korábban elkezdi a gyerekével az ovit/bölcsit, és visszamegy dolgozni. Hajrá lh-pozitivitás!!!!! :D :D :D

Bár hozzáteszem, jó annak, akinek van hová visszamennie. Lehet, h én is picit visszamennék ha lenne munkahelyem, de mivel nincs, új helyre menni........ egyszerűen bele sem merek gondolni. Én emiatt is mindenképp megvárnám Kevin 3 éves korát (nálunk előbb be sem veszik oviba), és addig inkább itthon leszek vele! Ezt a három évet később nem lehet visszahozni vagy pótolni!

Marya
Sajnálom a halálesetet! :( és gondolok rád és kisfiadra, h mielőbb megnyíljon és boldog legyen az óvodában! :P Meglátod, minden helyrejön és ő lesz a legcsörfösebb kissrác :wink: :wink:

Danyu
Édes a kis Gáborod!!! :D :D Igazi tünemény!!! :P

Kismamik!
uh-s pocaklakók fényképeit várjuk!!!!!!!

Moti
Lehet h tényleg lány lesz??? :lol: :lol:

Lillanyu? Atizka?

Benita

Kép
benita76
 
 


Beni, ez a pók sztori!!!!!én nagyon irtózok tőlük ráadásul!!!!!és a kertben láttam már ilyen icipici pókrengeteget......persze kiirtottam.és hol találtad meg őket pontosan?mert akkor én is körbenézek!

A gyessel kapcsolatban, egyébként engem már az is rémülettel tölt el, ha belegondolok, hogy Boldi egyszer bölcsis lesz, és nem leszünk egész nap együtt.....azt hogy bírom ki?persze biztos hülye vagyok, de annyira szeretem, és úgy hiányzik sokszor még akkor is, ha csak egy órára megyek el valamit elintézni....mióta ismét kisbabát várok, valahogy még erősebb a ragaszkodásom iránta, de ezt nála is észrevettem.


Van esetleg valamelyikőtöknek valami jó tippje arckrémet illetően?kezd megint nagyon száraz lenni a bőröm, és próbáltam már sok mindent, de nem igazán vált be semmi.

KépKépKépKép
moti
 
 


:lol: :lol: :lol: Pókok: hát Kevinnek ilyen fotelágya van, aminek alul ugye fakeret, ágyneműtartó.... ilyesmi, de nem nyitjuk-csukjuk nap mint nap, mivel kissé régi, hiszen még az enyém volt, nehogy szétessen. Viszont én szétszedtem, és a fa részeken ill. a fejtámla alatti részen laktak az "albérlőink".... :lol: :lol: de olyan eldugott helyen, h ott szinte tényleg csak a pókocskák férnek el...
Arckrém: az én bőröm is nagyon-nagyon száraz, arcom szintén. Én mondjuk Niveát használok naponta többször is. Nem tudom, neked mennyire száraz a bőröd, de ha semmi nem segít úgy érzed, használd te is azt a fürdetőkrémet, amit picibabáknak írnak fel a dokik. Sokak szerint nagyon beválik felnőtteknek is.

Benita

Kép
benita76
 
 


Benita,
én is nivea párti vagyok, de most még az sem elég hidratáló.bár én naponta csak 2szer kenem.megpróbálom majd én is többször.
akit érdekel, néhány vélemény a h1n1 oltásról.
http://velvet.hu/poronty/2009/09/22/bea ... _vakcinat/


Mi utánakérdeztünk virológus, gyerekorvos, szakgyógyszerész barátainknál.kismamáknak egyértelműen NEM javasolják.én nem adatom be.viszont BOldin töprengek.szívem szerint neki sem adatnék..

KépKépKépKép
moti
 
 


Sziasztok!

Benita! Pókok nem semmik! Hogy a fenébe tudják így befészkelni magukat? :shock: :shock: :shock: Nekem eszembe sem jutna ilyen...

Moti! Arckrémre nem nagyon tudok mit ajánlani, nekem az avonos téli krém volt a legjobb. Idén vettem nyárit is, de az nem igazán nyerő.

Panny! Akkor mindent bele! :wink: Kedves újgazdag anyukákban egyetértünk, a szegényebbektől meg elveszik a helyet... :twisted:

Lányok! Ti értetek a Jónás módszerhez? Tegnap poénból kiszámoltam és 20.-ra írta a Jónás napot. Mi pont aznap voltunk együtt. Lehet ebből baba??? :oops: :oops: :oops: Most jól betojtam, bár nem tiltakoznék ha igen...

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


Moti! Én tuti nem adatnám be magamnak terhesen. Miután közölték h ingyen jár, de nem tudják h a magzatra káros-e, így kihagynám. Én még Pertránál is gondolkodom rajta, de sztem nem fogom beadatni neki. De ha valakinek sikerül meggyőzni...

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsan elújságolom nektek,hogy ma volta reggel afp-n.
Remélem minden rendben lesz,1 hét múlva lesz eredmény.
És délután meg elmentem uh-ra.Minden rendben van a picivel,nagyon megnyugodtam mert azt hittem valami nincs rendben.
1 héttel nagyobb a méretei alapján,16hetes 3 napos. :D
Nem mutatta meg milyen nemű,össze volt zárva a lába. :cry: Pedig nagyon bíztam benne,hogy most meg tudjuk.Nem baj egyszer csak kiderül. :D

Holnap megpróbálok jönni hozzátok és olvasni.

Jó éjt

Kép

Kép
szilvi17
 
 


Hello Mindenki!

Napok óta alig bírok reagálni...ha nem megyek gyerekemmel játszani, kinézi a legkisebb kütyüt, amit csak elérhet és betömi a szájába...mert tudja, hogy akkor pattanok is :lol: na...van esze a gyereknek...

Velünk egyébként minden oké, de most egy hét alatt úgy megnőtt a pocakom, hogy nem nagyon tudok vele mit kezdeni :oops: ez van, ráadásul már most ömlik a tejem...Gabusnál is ez volt, szinte előtte már 6 hónapig betéteztem, na meg utána is 6-ot...azt hittem most jobb lesz...legalább lesz mit enni Maszatkának :lol:

Beni, ezek a pókok, nem semmi mire képesek...remélem Kevin már jól van, elmúltak a pöttyei...

Panny, drukkolok Nektek HAJRÁ 8)

Moti, nagyon szuper...szerintem néha csak nem értik mit szeretnénk és azért nem úgy csinálják, de látod türelem rózsát terem :lol:

Szilvi, A Törpitek is nagyon kis szégyenlős...ezek a mai bébik...néha nagyon rámtör a kíváncsiság, hogy Maszatka ki lehet, addig nem is bírok neki nevet találni :oops:

Pruci, nem értek a Jónás-módszerhez :oops:
Az oltást én be nem adatnám senkinek :roll: a családban :shock:

Rengeteg az őszi munka...most már néha fáradok, de azért bírom...szerencsére a pince tele, a házikónál égetjük 15 év szemetés...hogy az emberek miket őrizgetnek :? hihetetlen...
És persze kezd érni a dió, kb. 15 diófát vettünk a házzal, első szedésre egy nagy kosár tele lett...lesz mit pucolni :lol:
Na mennem kell...még a konyha is vár, délelőtt ügyintézni voltunk.
SZép napocskás délutánt mindenkinek :lol: Danyuci
danyuci
 
 


Sziasztok!

Szilvi! Tuti minden rendben lesz! A kis rafkós h titkolja a nemét :wink:

Danyu! Ez ám a jó szórakozás! Azt figyelni h mit vesz be a szájába... És mindezt a pillanatok töredéke alatt. A munkával meg azért vigyázz! Csak óvatosan...

Képzeljétek el! A suliban az egyik 7.-es (!) kiscsajról kiderült h terhes a 20 éves pasijától, aki minden áron gyereket akart tőle. Nem tudni h mennyi idős, egy jó hónapot késett neki és utána nem tudom mennyi idővel csinált csak tesztet, és már látszik a hasa.... De ma már úgy állítootta be h őt berántotta vki egy kapu alá és megerőszakolták... Az ilyen eszetlen kis libáknak rögtön összejön, más meg évekig próbálkozik és semmi. Legszívesebben pofán vágnám az ilyen felelőtleneket, na meg persze a szüleit is...

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


Sziasztok!

Benita, nem semmi ez a póksztori. Én is utálom őket. tegnap rendbe raktuk a kertet és ha 50 db pókocska nem szaladt a kerítésen akkor egy se. Nagyon undorító volt.

Panni mennek a drukkok ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Pruci, nem semmi sztori ami a kislányt illeti. :roll: :shock:

Danyu, ismerős a dolog. Én is Zsombit állandóan lesem mit vesz a szájába virágföld, kavics, ....

Kri

Kép
Kép
kri29
 
 


Ja oltás én se adatom be Zsombinak.

Kri

Kép
Kép
kri29
 
 


Szilvi, biztos minden rendben lesz. Azt mondják ha nagyon rejtegeti a kíváncsi szemek elől a nemét a pici akkor kislány lesz :wink:

Kri

Kép
Kép
kri29
 
 


Ez nálunk is így volt, mindkét lány fél időig bújkált ;)
Vendég
 


Oh...akkkor még nekünk is van esélyünk egy kislányra...mert Maszatka is bújkál :lol:
danyuci
 
 


Szóval ez a szájbadugdosós játék nagyon jó...csak annyira nem élvezem :oops:
danyuci
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?