Új privát üzeneted érkezett!

hát igen, sajnos túlműködésem van, ami bosszantó,h ez a többi hasonló betegeknek, fogyást eredményez!!!hát nálam ez sem jött be......... :cry: :cry:
nem hiszem,h megoldható lenne a babás szoba, meg nem is szeretném kh ba vinni.....kicsit körülményesnek tűnik a bentlét ígyis úgyis.... :cry: :cry:

Alex is beindult látom! :lol: :lol:

Julcsi: hajrá péntek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zsufi: mikor mész dolgozni kivel van a picikéd?? mert már apa is tanít nem??? vagy csak lemaradtam..... :oops: :oops:

milyen ügyesek az integető bébik :lol: :lol: meg pápá :shock: betojok.... :lol: :lol: nálunk a tapsi tapsi mutogatása van kialakulóban :lol: :lol:

tetszik ez a járás segítő,amit Adrika kapott!!!!!( majdnem Esztit írtam :oops: :oops: )

Kép
kaandi
 
 


Megvagyunk mi is csak lusta vagyok írni..köszi annak aki hiányolt -nilababa,panna- :wink: Zsu neked is az üzit. Nincsen semmi baj, semmi okom panaszkodni, Füge édesen elvan, kicsit nyüszi, de semmi gáz vele, nappal alszik én is pihenek, hétfőn meccsen voltunk, meg sétálni. Meg kicsit csavizni, tegnap itthon. Szóval semmi extra. Megvan a nyugtalan éjszakák oka, hétfőn megéreztem a bal kettes fenti fogat,érezni a recét és a jobb egyes sarka is "világít". Le se merem írni, de most 3 jó éjszakánk volt. Bár estére nagyon elfárad és elég nehéz etetni, de szavam nem lehet.

Beteg babáknak jobbulást, anyukáknak is. Boldog hófordulókat, boldog névnapokat!

nilababa: a járóka nem rossz ötlet, bár mi elég régóta használjuk, de csak kis időre van el benne Füge. Annyira pont jó hogy tudok főzni, porszívozni..stb, bár van hogy a végére már sírás van.... :oops: :cry: Gratula az álláshoz és ismét jó a huncut bazsa kép.

julcsi,stelly,talisok:jók a képek!! Aranyos Adri a járássegítővel, Léna a pasikkal és Marci az új kalapjával.

panna: Pontos mennyiséget én sem tudok, de én igyekszem a min.5 dl tápot tartani, Füge szinte semmit nem iszik meg mellette. Minden reggel csinálok kb. 120 teát, de az esetek 90 %-ban este én iszom meg, vmennyit iszik belőle, de nem sokat.

Hoztam képet:
[img]
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 1.3503.jpg[/img]

Kép

Kép
budabo
 
 


Kép

Kép
budabo
 
 

 
 

naggyooooooooon édi füge!!

Kép
kaandi
 
 


Ezek a könyv szerinti számítgatások szerintem csak arra jók, hogy gyomorgörcse legyen az embernek. Zétinek ezek szerint több, mint egy liter folyadék kellene naponta. Szerintem jó, ha napi 600 megvan nálunk. Inni meg semmit nem iszik. Nyáron a nagy melegben megivott kb fél deci teát egy nap, most semmit nem akar, két kiskanállal maxi, azt is bürrögi kifelé.
Mikor kórházban voltunk, nagyon aggódtam hetekig, de már nem foglalkozom vele. Jól van, gyarapszik, erős, ügyes, úgy látszik ő ennyivel is elvan.
Csak olvasom itt a 200 körüli mennyiségeket... ő már 80-100 szopizással is tök jól elvan.

Lányok, egy tanács a jövőre nézve, remélem nem veszitek okoskodásnak. A szomszédban van egy 15 hónapos kislány, tömi a kavicsokat a szájába, szegény anyukája, egy perc nyugta sincsen, mert a gyerek mindig mindent bekap.
Én Szávával azt csináltam, hogy nagyon korán kezdtem neki mondai, hogy nem veszünk a szánkba csak rágcsát és ennivalót. Rágcsának hívtam minden olyat, amit szabad volt rágnia.
Ő nem csinált ilyeneket, hogy követ, földet túrt volna a szájába.
Mikor valami olyat akart bevenni, amit nem szabad, akkor mondatm neki, hogy nem-nem ezt nem szabad, és kapott olyat amit szabad rágni.
Zétinél is próbálom ezt elkezdeni, bár még kicsik és mindent bevesznek a szájukba, de egy éves kor körül már simán megértik, hogy mi a rágcsa, mit szabad, és ha rászólunk, hogy ezt nem, akkor megértik, hogy nem szabad.
Vagy bejön, vagy nem, de szerintem érdemes megpróbálni.

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


Hello'

Kafa apa uj laptopja... Dan, ergo az ekezetek nem mennek...

Reggel haldoklasba csapott a szgep, így ez maradt (jee, talaltam egy hosszu i-t... :) )

Panna: pont ezen szuttyogtem mult heten a vedonenimnek, hogy nem iszik a gyerek. Erre azut mondta, hogy megeroszakolni ugysem tudom. Ha pisi-kaki okes, akkor nincs gond. Azert renduletlenul probalkozom...

Bogi: heee, (ez nem e betu, hanem ekezetes jo?) szoval en azt hittem, hogy most vagytok wellnessben.. Szoval csak lusti voltal erre jonni?

Marcibogyesz tenyleg tok sokat valtozott am'
Adri meg a szokásos edespofa'
Hanna meg nagy nyaralos' (jo a felkialtojelem is, mi... :D )
Fuge is nagyon komoly a vadiuj kocsiban.
Allo es viragdontogeto Bazsi meg egy fenomen.

Kreiszi, neked boldog nevnapot,
es kafa hofordulot az erintetteknek

Szoval amugy is ki vagyunk purcanva, gyerek beallt a sorba (termeszetesen), 38,1 volt eddig a rekord hms, de egész nap meleg volt, meg az olemben uldogelt es ketorankent alszik egy orat...
Nem, nem latok fogat... Mas tunet egyelore nincsen... Azert kicsit aggodom, mi van, ha megis betegseg?
Julcsi, nektek kell szedni valamit a betegsegetekre?

ladmon
 
 


Ja, igen, kopi baba lett Eszterem, de ezt a bejegyzesemet csak Zsuzsi fogta fel.... :D
Majd hozok kepet, ha formaban lesz a dragasag, mert azert ma kb. ketszer allt negykezlabra es kb. haromszor nevetett... :( Viszont evett, fogjuk ra rendesen. A tobbi ido, jaj borzalom szenvedes...
Mennyitol kell lazat csillapítani? Meg csak Viburcolt adtam neki, mert alvas utan is visszament 37,4-re... Felek, estere felkuszik.

ladmon
 
 


bogi:jó kislány vagy,legalább lejelentkeztél!Füge nagyon édi és vagányul áll!pont úgy,mintha ez már neki meg sem kottyanna!nem úgy Bazsinak,még reszketnek a térdei,de nem adja fel,csak az állással próbálkozik....

ladmon:huh,sajnálom,hogy ti is betegek lettetek!nekem a gyerekdoki azt mondta,hogy nem kell azonnal csillapítani a lázat,mert jót tesz az immunrendszernek,de úgy tudom,hogy tartós hőemelkedést is kell már gyógyszerezni és a 39fok és felettit,de lehet rosszul emlékszem!remélem hamar meggyógyultok!lehet,hogy tényleg a babaneten terjed a betegség :lol:

kaandi:nem hangzik valami jól ez a pajzsmirigy dolog!+++++++++

andus:teljesen egyetértek veled ivás témában!Bazsi is, enni is keveset eszik,ha már 100felett kajál,akkor boldog vagyok....éppen hogy meg szokott lenni az 500,de inkább kevesebb,de ő mindig kevesebbet evett!ez van!sokáig hívtam kéthetente a dokit,hogy nem eszik a fiam,azt amikor megnézte,mondta,hogy hagyjam már békén,tök jól néz ki a gyerek,azóta nem idegesítem magamat!

azért nem bírtam magammal és lefényképeztem az álló Bazsit!


Kép Kép Kép és a bónusz..szokás szerint!

Kép
nilabali
 
 


most húzunk anyóshoz!már úgy is sok lesz belőlem mára!pápá!(csak stílusosan!)

Kép
nilabali
 
 


Zsufi, Julcsi: édesek vagytok, hogy hiányoltok, semmi sértődés, vagy ilyesmi nincs bennem, egyszerűen csak olyan borzalmasan fáradt vagyok, hogy nincs erőm semmihez. HA olvasni tudok is, reakciózni már nem, és akkor meg bunkónak érzem magam, hogy folyton csak nyavalygok..... AZ éjszakáink katasztrófák, 5-6 kelés, ma pl fél kettőtől fél 5ig nem aludtam.. Vend is csak rajtam szunyizott... De nem akarom, hogy sajnáljatok, majd túl leszünk rajta. De amíg csak ilyesmit tudnék írni, addig inkább nem jövök, csak zugolvasok.

AZért azt elújságolom, hogy Vend is négykézlábazik, és hintázik... :)

Zsuzsi: megjött a bili nekünk is, még hétfőn megrendeltem... :) Már fel is avattuk, remélem működni fog, köszi a tippet. Ja, és vettem lábmelegítőt is, nagyon édes!! SZtem abból még majd rendelek... :lol:

Minden hófórdulós babánknak nagyon sok puszit küldök, a betegeskedőknek mihamarabbi gyógyulást!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81
 
 


Huhh, micsoda pangás. :shock: Csak nem fürdettek?

Nila: Nekem összesen három testvérem van. És mindenki iker, akár hiszed, akár nem. :lol:
Szóval, nekem van egy egypetéjű ikernővérem, egy Húgom és egy Öcsém (a Matyi :) ), akik szintén ikrek. Egzotikus család. :wink: Szóval ne szégyelld, a képen akár a Húgom is lehetett volna, de nem Ő az. :wink:

Láz (Ladmon külön figyelmébe): Szóval, Tesóm szerint, hőemelkedést nem kell csillapítani, főleg, ha a Gyereket nem viseli meg. 38 felett érdemes csillapítani, de ezt sem muszáj rögtön, ha a Gyerkőc okés. A láz önmagában nem ad nyugtalanságra okot (persze könnyű ezt mondani), 38 körüli láza lehet a gyereknek egy ideig, azt jelenti, hogy a szervezet küzd, ami jót tesz az immunrendszernek, 39 felett fontos azonnal csillapítani, ez már nagoyn magas láz. Ha tartósan magas a láz, akkor érdemes norufent, panadolt és az orvos által felírt kúpot váltogatva adni, de úgy, hogy egy nap alatt négynél többet nem szabad alkalmazni. Hidegvizes borogatás sokat segíthet. (A kijlátogató orvos ugyanezeket mondta, szóval a Tesó igazat szólt.)
38,1 levonva volt?

Andus: Ez jó ötlet, igazából hosszútávon lehet, hogy megtanulja a Gyerkőc... Bár jelenleg mondhatok, amit akarok. :D Szerintem kipróbálom.

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


Amy: ok, értem, hát kitartást kívánok neked, csak visszatér Vend alvókája. Másrészt viszont pont azért vagyunk, hogy itt nyugodtan kipanaszkodhasd magad!! :wink: Láttam ám én az egyik képen, hogy Vend is nekiindul hamarosan a nagyvilágnak :)

Milyen lábmelegítőt vettél?

Kaandi: most még csak úgy dolgozom, hogy hetente 2*4 órát, így délután megyek, amikor apa már hazaért a suliból. Apával is jól elvan Marcika szerencsére, így nem gond :wink:

Nilabali: imádom huncut Bazsaládédat!! Igazi kis rosszcsont! :lol: :lol:

Ladmon: várjuk ám kopasz Esztikéről a képet!!

Andus: köszönjük a jótanácsot, én is már elkezdtem mondogatni Marcikának, ha valamit nem szabad, persze még eredmény nélkül :lol:

Julcsi: remélem ma jó éjszakátok lesz, kitartás +++++++++++++++++++++ Sokat gondolok ám rátok! (Ja, és tényleg nem unatkozom, az biztos :) )

Na jó éjt mindenkinek!!

Zsufi

KépKép
zsufi74
 
 


Ja, tiszta retró, rádión nézem a meccset :lol: :lol: :lol:

HAJRÁ LOKI!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi
 
 


Azért írhatnál is valamit Zsuzsi! :wink:

Hajrá hintázó Vend!!! :lol: Ennyire rosszul aslzik? Állandóan? :shock: Mitől? Valami oka kell legyen... :?

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


kaandi:köszke! Műtét dolgot sajnálom

ladmon:vasárnap megyünk popsit áztatni,de hogy boldog legyek,fáj a torkom, kezd a nozim folyni...Szegény Esztike, jobbulást.
:oops:
nilababa:naná hogy jó kislány vagyok, csak igyekeztem sokat pihizni,meg teázni, hogy ne kapjan jobban el, illetve főleg Füge. Bazsi nagyon vagány, mászik mindenhova ahová nem kéne ... :D

amy:sok++++++++++++++nektek.

Kép
budabo
 
 


Délután voltunk sétálni, hazajöttünk 5kor gyümiztünk, aztán Bebére rájött a nyűg, egészen 7 óráig, hazajött Apa, és mintha elvágták volna a rosszkedvet, tiszta mosoly volt Bebe! Komolyan elgondolkodtam rajta, lehet hogy unja egész nap a fejemet? :shock: :roll: :(
Ja el is felejtettem írni, ebédre megevett Bebe 180 ml alma-krumplit! :lol:

Olvasom téma volt a napi folyadékmennyiség, Bebe általában 2,5 dec teát iszik meg egy nap! :roll: Emellett 4-5 szopi!

Zétivera, de jó hogy Zéti fog járni úszásra, biztos nagyon fog neki tetszeni! :D Ez a bölcsi pedig nagyon szuper hely lehet, nagyon megnyerő amiket írtál róla! :lol:

Kaandi, nagyon sajnálom a pajzsmirigy problémádat! :cry: Esetleg másfajta kezelést nem lehet megpróbálni!? :roll:

Ikverus, jobbulást Neked!

Julcsi, hú nem semmi az Anyósod! Na majd ha felgyógyulsz azért tedd helyre, nagyon rossz amikor kiszolgáltatott az ember, főleg ha Anyósnak! :?

Nilabali, ne is mond a virágot, Bebe nyűgjébe megint megtalálta a virágot, de képzeld, hogy beraktam a hálóba a virágot, Bebe oda soha se szokott bemászni, most bemászott, és felborította délután megint! :? Kár hogy nem fényképeztem le milyen arcot vágott, mert nagyon hasonlít Bazsi arckifejezésére! Kis rosszcsontmanók! :D
És milyen ügyesen áll Bazsi, gratulálunk! :D

Kreiszi, akkor nagyon szorgalmasan gyakorol Alex! Nálunk se volt sok alvás, amikor elkezdte gyakorolni Bebe a mászást, mert akkor alvás helyett is azt kellett csinálni, de mióta nagyon belejött, azóta az alvás is sikerül! :D

Eszter, gratulálok a jógaoktatódnak a babához! :D

Bogi, nagyon örülök, hogy írtál! :lol:
Annyira édes Füge a képeken, reggel megmutizom Bebének is! :D

Ladmon, Esztikének jobbulást! +++++++++++++++++++++

Amy, gratulálunk Vendinek a négykézlábazáshoz! :D
Sajnálom a rossz éjszakákat! :( És nyugodtan panaszkodj nekünk, mi meghallgatunk, én is egy ideig csak a rossz híreket hoztam, állandóan volt valami nyavajám, vagy nekem vagy a férjemnek! :?
zsu83
 
 


Bogi, jobbulást Neked, tessék meggyógyulni vasárnapig!
zsu83
 
 


zsu:köszi, nem is magam miatt parázok, csak Füge ne kapja el, illetve akikkel megyünk,ott Csillus most kapta a 15hós oltást, és mint kiderült nem az oltás napján, hanem rá 7-10 napra jöhet láz,kiütés, pont akkor leszünk lenn és nem hiányzik hogy ő is elkapjon vmit tőlem. :cry: :oops: Füge két este nagyon nyüszi volt, nehezen evett,aludt el, ma hogy itthon az apja, tündérke volt :shock:

Kép
budabo
 
 


Húú, kösziköszi Julcsi! Csak Viburcol landolt Esztipopóban, mert 38,1 az csak egyszer volt és levonás után. Most este csak 37,5.
De elraktározom ínséges időkre az infókat! :)

Amy Drága, azért néha kukkants be írással is, jó? Elhiszem hogy büdös nehéz lehet így a nap...

Zsu:
Hihi, azt a cserép virágot már arrébb kéne tenni! Mondjuk a WC-be... :lol:

Zsuzsi:
Oszt jó a kép? :lol:

ladmon
 
 


Én már nem is csodálkozom ilyeneken Bogi, Zsu... Apaisten az apaisten, nincs mit tenni! Nálunk még a lázas nyüszi is alábbhagyott 15 percre, ahogy Laci hazaért...

ladmon
 
 


Bogi, Füge nagyon erős, nem fogja elkapni a betegséget! És szorítok hogy Csillus se legyen beteg! ++++++++++++++++++

Ladmon, úgyis valamivel fel kéne dobnom a klotyót! :lol: :wink:
Apaisten, így igaz! :D
zsu83
 
 


ladmon: na ja..meghallja apa hangját és sprintel felé..de így a jó, imádom őket. Hol a kép a kis kopirnyóról?

zsu:úgy legyen!!

Nyugodt éjszakát mindenkinek! Hajrá Debrecen!!

Kép
budabo
 
 


Sziasztok!

Nagyon reg nem irtam mar ide, de gondoltam a hofordulonkon csak irok legalabb helyzetjelentest. Koszi mindenkinek, akinek eszebe jutottunk. :D

Szoval elegge el vagyok havazva, de ez ugye varhato is volt. Andrew tovabbra is egy kisangyal, de 7 honaposan mar o is egyre kevesebbet alszik napkozben, igy sokszor dolgozom ejjel. Most jovok ra, hogy milyen jo dolgom volt, amikor 'csak' a gyerekkel kellett torodnom. :wink: Az ejszakai alvas viszont szinte oramu pontossagaval beallt - este hetkor (legkesobb fel nyolckor) leteszem aludni es reggel hetkor mosolyogva ebred. A ketto kozott leginkabb egy nyik se. :D (Viszont cumit meg mindig hasznalunk elalvashoz.)

A kajaval is eleg jol allunk mar 200ml korul eszik egy-egy kajalaskor. Szerencsere meg tejem is eleg van, azaz mostanaban mar inkabb tobb mint, amennyi neki kellene. 200ml reggeli (vagyis inkabb tizorai) utan mar nem nagyon kell neki cici. Ez eleg furcsa erzes, mert ugye eddig foleg az volt a para, hogy mi lesz ha nem lesz eleg. :roll: Mindenesetre a reggel 7-es es az esti furdes utani fel hetes kaja az meg mindig csak tejcsi es semmi mas. Ma a hofordulo alkalmabol megmertuk, hogy beirhassam a kiskonyvebe - 9470g es 71 cm. Van mar egy fogunk is, majdnem ket hete jott ki es nagyon eles, ugy megharapja az ujjamat (es a cicimet!) vele. :shock:

Ja es maszunk is - igaz meg csak konyeken es terden, de eleg gyorsan kepes sprintelni ha valamit kiszemel es mar a rendes kinyujtott kezes negykezlabazast is gyakorolja egesz sokat. Felallas meg magatol felules az meg messze van, de sebaj, majd lesz az is idovel. :D

Diohejban ennyi rolunk. Probalok visszaolvasni, de most tartok kb. szeptember 3-nal, szoval lehet, hogy soha nem erlek benneteket utol... Remelem mindenki nagyjabol rendben van. Szerencsere nekunk az egykori ekceman kivul (ami elmult ket nap alatt) meg semmi bajunk nem volt lekopogom.

Egy fenykep a mi het honaposunkrol (facebook-osok mar valoszinuleg lattak ezt):
Kép

Hajni

KépKép
Kép
hajnski
 
 


hajnski:nagyon jó kép Andrew-ről, nagyon ügyes fiú!

nilababa:na Bazsa a kiságyban is gyakorol? nem nehéz még letenni ácsorgó Bazsit?

zsu: pihizz ha Bencus is kidől :wink:

mai menü: sajtleves,goffri

Kép
budabo
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Képzeljétek sikerült itt magyarokat találni, ráadásul kisbabás anyukát is, tegnap találkoztunk velük, nagyon szimpatikusak, úgyhogy kezd egyre több ismerünk lenni... :D

Köszi lányok a folyadékmennyiséggel kapcsolatos infókat! Hát nehéz lesz összehozni, mert cumisüvegből nemnagyon iszik. Na, majd poharazunk, az úgyis jobb a fogaknak, csak azután mindig át kell öltöztetni, mert csomó mellécsorog... :roll:

Csöppségünk este 7-től reggel 7-ig aludt... :shock: :lol:

Zetibebi: én is nagyon örülök, hogy lassan nálatok is rendeződnek a "gondok" és hogy ilyen pozitív hangvételű a leveled. :)

Kaandi: sajnálom a pajzsmirigyproblémádat, remélem hamar túl leszel ezen az egészen! ++++++++++++++++++++++++++++

Bogi: örülök, hogy jöttél! :) Nálunk ugyanez az helyzet... minden reggel csinálok neki teát vagy próbálkozom a vízzel, de semmit nem iszik meg cumisüvegből, bezzeg pohárból.... Nahát, milyen sokat változott Füge is! Nagyon szép kislány! :D

Ladmon: remélem hamarosan ti is jobban lesztek és semmi komoly! ++++++++++++++++++++++++++

Zsu: Bencusnak is elég jó étvágya van! :D

Panna
pandusika
 
 


Bogi: csudijó Füge nadrágja, nagyon csajos benne Füge :) Megosztod a sajtleves receptet, még sosem csináltam, de énisakarok :)

Nila: édes Bazsa, ahogy rosszalkodik :)

Köszönjük Barbi-dicséreteket, már megnyugodott a Drágám, és nem is piszkálja a fülét 8)

Gzsuzsi: Léna babának is nagyon jól állna az a fülbevaló, és nem is üvöltött annyira Barbi :wink:

Kép

Kép
hel29
 
 


jó reggelt!

bogi:szerencsére ott még nem,ő a kiságyat csak alvásra használj,sosem játszik ott,és nem teszem bele napközben,csak akkor,h aludni megy,szerintem ezért nem is tudja mire valók a rácsok...de majd rájön,mert tegnap anyósnál a rácsokba kapaszkodva állt fel de kívül volt az ágyon....ami késik nem múlik!most is csak gyakorol,és gyakorol...éjszakátok okés volt?hogy vagy?

ladmon:Esztike hogy van?túléltétek az éjszakát?

Kép
nilabali
 
 


Sziasztok!

Hajni, nagyon örülök, hogy írtál, pont este jutottál eszembe, hogy már milyen régen voltál!
Szépen fejlődik nagyon Andrew! Gratulálunk a fogacskához! :lol:
Nagyon szép kisfiú Andrew, nagyon jó a kép! :D

Bogi, az lesz ma: pihi! Mondtam Apának hogy a mosogatáson kívül ma nem csinálok semmit! Rossz az idő is , nincs kedvem semmihez! :(
Nagyon jó az új avatarod és a vonalzód! :D

Panna, de jó hogy találtatok magyar barátokat, így már neked is sokkal jobb lesz kint! :D
Jó alvókája van Hannának is! :shock: :D

Helga, éjszaka?
zsu83
 
 


csajok, a babanettel van gond, minden más oldal bejön, de ezt nem igen akarja engedni a gép...apa szerint a mi gépünk nem volt eléggé védve, és lehet ezért valamit beszedett....de vaalmi nagyon szenya dolgot, mert folyton kiírja a vírusírtó, hogy vírus van, és erre a megoldás, ha azonnal megveszem az írtójukat, ami jobb, és szuperebb, mint amim van...mível nem hivatalos a windowsunk, lehet ránkszált egy szaros progi, és így próbál tönkrevágni....amúgy elvileg nincs is vírus....nah mindegy, én ehez nem értek.


Vinci beteg lett :(:( éjjel semmit, de semmit nem aludtunk, már este 9től kezdve, mert folyton felsírt, felébredt, nem tudott valamiért aludni....aztán reggelre csupa takony lett, és hőemelkedés :( meg köhécselget, meg tüsszög....köhögést mondtam a dokinknak kedden,mikor volt tanácsadás, hogy csinálja már egy pár napja, de meg se vizsgálta pindurkát, csak azt mondta, szórakozik, és nincs semmi baja....hát akkor még nem is igen volt :( na, azért annyira nem vészes, csak szívni kell a nózit, meg itatom sokat, most alszik.
dokihoz még nem mentünk, majd felhívom, aztán mond valami okosat, bár sokat nem adok a véleményére :( étvágy van, addig nagy gond nem lehet! :)

én jobban vagyok, Andris ma úgy kelt, hogy köhögött, mint amikor kruppos volt :( Kész horror. tök fáj a torka, de nincs láza, egész jól is volt, úgyhogy ment suliba....ha baj van, telfonál a tanítónéni, hogy vigyem haza.
kezd ősz lenni nem?

nah, fel is kelt Vinci, megyek, bocsi, majd folytatom...

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


Leves kész, Füge főzelék kész, gyümi turmixolva, már csak vmikor a goffri tésztát kell összekeverni. :wink: Vmi jó is van abban ha az ember lánya korán kel :D

panna:de jó hogy van ismerős, tök jó babásokkal összejárni,sétálni..stb.ügyes Hanna a pohárból ivással, én nemis próbáltam még.Köszi Füge dícséretet, a haja elég furi, mármint hogy itt-ott hosszabb,de imádom. :oops:

helga:köszi.
Hozzávalók:
kb. 10 dkg vaj
kb. 1/2 l tej
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
só, bors, szerecsendió
sajt kb. 10-15 dkg

Elkészítése:

A vajat felforrósítom, közben a hagymát apró kockákra vágom. Ha a vaj már meleg akkor mehet bele a vöröshagyma. Aranysárgára pirítom. Aztán mehet bele a fokhagyma, természetesen összezúzva. Így már nagyon keveset sütöm, mert a fokhagyma keserű lesz ha megég! Ezután mehet bele a 2 evőkanál liszt. És nagyon világos rántást készítek. Ezután jöhet a tej. Most már keverőkanállal dolgozunk hogy sima legyen a levesünk. Először csak kevés tejet öntünk a lisztre, ezzel alaposan elkeverjük.
Közben látni fogjuk, hogy a lisztből és tejből sűrű mártást kaptunk. Ha sikerült simára elkeverni mehet bele a többi tej részletenként. A tej mennyisége attól függ, hogy milyen sűrű levest szeretnénk. Közben fűszerezzük, só, bors, szerecsendió.
Mikor elég sűrűnek találjuk a levest akkor mehet bele a sajt, természetesen reszelve. A lényeg, hogy a sajt felolvadjon a levesben ezzel is sűrítve rajta egy picit. Tálalásnál lehet még rászórni parmezánt. Ha még dúsabb levest szeretnénk akkor
fokhagymával bőségesen megkent pirítóst is adhatunk a leves mellé.
Én annyi különbséggel csináltam, hogy nincs itthon fokhagymám csak krémben, és kis tejjel+forró vízzel engedtem fel, és raktam bele medve sajtot is, de az nem olvadt fel rendesen,így amikor szűrtem át akkor belekevertem.

nilababa:hehe majd rájön, Füge is csak aludni jár bele, de ha lerakom, kettő másodpercen belül ül,áll,mászni próbál.
Füge egy órát volt a járókában amíg főztem és viszonylag jól bírta, kicsit nyafizott. Most itt játszik mögöttem a béres vitaminnal, meg tányér alátéttel és szétdobált mindent egy olyan polcról amit már neki hagytam meg játszósnak. Jók az ilyen átverős polcok :D

zsu:köszi. Én sem csinálok sokat, mosok, majd este vasalok, pihizek, itt is borult idő van szerintem séta sem lesz.

Kép
budabo
 
 


Helló!

Na szegény Vinci is... Gyógyujjá' Vinyó!!!

Hajnski, jó, hogy jöttél, szerintem az iwiwes borulós képe szenzációs! :D

Nila
: mi jobban. Ma szinte semmi. 37 fok hőem, de az már csak mutatóban. Baja semmi, jól eljátszik. Én persze nem sokat aludtam, mert krónikus módon tapogattam, hogy felment-e a láza. Aztán, mikor aludtam volna, már ő nem gondolta ezt úgy...

Bogi: Huhh, te megint nagyon tevékeny voltál! Én még csak most kávézok és a kajához még vásárni is kéne (persze egy doboz tejfölért fogunk útrakelni... :twisted: )

Panna: csőrös pohár? Gondolom, Hanna megszokta, hogy a cumisüvegből más jön, aztán "anya csak ne verjen át engem"... :)

ladmon
 
 


Verus, Vincinek és Andrisnak jobbulást! +++++++++++++++++++

Bogi, ez a leves nagyon jól hangzik, hétvégén kipróbálom! :D
Játszópolc nagyon ötletes, én is csinálok egyet Bebének! :D

Ladmon, nagyon örülök, hogy Esztike jobban van! :D
zsu83
 
 


mindjárt jövök,azt befejezem,mert előbb felkelt apa és el kellett indítani z orvoshoz,most meg Bazsi nyüszi már....

Kép
nilabali
 
 


na,gyerek az ágyában,remélem el is alszik és nem gyakorol inkább...

panna:nagyon jó,hogy lesz társaságod,a kedved sokkal jobb lesz,hogy van közös témátok!

zsu:nálunk esik is,de hideg nincs....jó pihizést mára!apa még otthon van?

hel:hogy aludtatok?

lkverus:egyik haveromnak ugyanezt csinálj a gépe,neki se eredeti a windows...
sajnálom,hogy ti is betegek letettek!jobbulást!
már meg sem lepődnék,ha egyik reggel arra kelnék,hogy Bazsi is beteg..

ladmon:de jó,hogy jobban van Eszti!mit főzöl?nekem is kell mennem boltba,de ma egyedül megyek,ha apa megjött,majd vigyáz Bazsira addig,remélem!

bogi:nagyon ügyi vagy!én még nem is reggeliztem,és főzés még odébb lesz,mert vásárolni kell,lehet én ma csinálom meg a levesedet,nagyon jól hangzik!

gyermek hamar kidőlt,fárasztó ez az állandó felállás...apa idegbajt kap,mikor látja,nagyon fél,hogy elesik....de persze,hogy borul,és még hányszor fog!

Kép
nilabali
 
 


csak annyit mondok,h JOBB REGGELT! :cry: így már mindent elárultam..... :cry: ,hogy mikor alszom már ki magam végre,azt senki sem tudja.....na mindegy,szóval a két és félóránkénti kelés az ismét porondon volt.... :cry:

ANdus, hú borzasztó lehet a szomszéd anyukának.! Én biztos fogom mondani neki, mert máris elkezdtem, a hálószobában rákattant egy ideje a virágra, folyamatosan és határozottan mondjuk neki, h nem stb........aztán odébb áll.....előtte borult sokszor a virág!

Bogi,nagyon jó az új avatarod!!

Csajok, valahogy csak átvészeljük a kh időszakot,(legalább nem kell felkelnem éjjel majd ...hihi,h nézzem az egyetlen jó oldalát a dolognak), nem Zsu,sajnos nincs más megoldás.... :cry: :cry: :twisted:

Hajnski: ANdrew is nagyon szép súlyt cipel,no meg Te is!!
:lol: :lol: jól megerősödött!!

ÚGy látom már többen vagyunk taknyosak,mint akik nem. IGen,sajna itt van az ősz! :cry: UTálom is,de nagyon.

na jó dolgozom egy cseppet, míg nem kell fel a bébi. AZt vettem észre,h azért napközben legalább a min.2x másfél,néha 2 óra alvás legalább megvan,! meg egész könnyen elalszik,persze nem egyedül.....de tart 10 percig általában, inkább alvászavara van,sztem, nincs ötletetek erre???? :lol: :lol: merthogy felébred kb 2 óra után...

Kép
kaandi
 
 


Verus: jobbulást nektek is! +++++++++++++++++++++++++

Úgy látszik, ez egy nem túl jó időszak, nagyon sokan betegek lettetek... :( Sok-sok +++++++++++++++++++++++++ mindenkinek!

Na Manóka végre elaludt... amióta felébredt szegénykém, nagyon nyűgi, még enni sem akart... :(

Bogi: nagyon fininek tűnik ez a levesrecept, lehet hogy én is megcsinálom hétvégén, apa úgyis nagyon leveses...

Ladmon: próbáltam én már mindent, másféle cumisüvegből is, de nem válik be semmi, csak a pohár. Persze jó, hogy legalább az bejön, csak elég macerás, mert állandóan elázik a ruhája...

Panna
pandusika
 
 


Nilabali, köszi! :wink:
Apa már dolgozik hétfőtől, de holnaptól megint itthon lesz, aztán szombat éjszaka, és legközelebb csak csütörtökön megy!
Nálunk is nagyon félti Apa Bebét, szerintem Ő már jobban aggódik sokszor érte mint én! :oops:
Mit főzől? Nálunk ma krumplis tészta lesz, tegnapról maradt, meg zöldségleves!

Kaandi, nagyon sajnálom a rossz éjszakát! :( :?
Sajnálom, hogy nincs más lehetőség a pajzsmirigyedre! :cry:

Panna, remélem Hanna jókedvűen ébred! :wink:
zsu83
 
 


ladmon: ááá megszoktam a korai pörgést Füge 6.30-as kelése miatt, meg hát utána lazázhatok egész nap 8) . Eszter jobban van?

zsu: kicsit még leszűrve is "maszatos" a leves,de medve sajt miatt van, nem akart rendesen felolvadni, viszont finom. Fokhagymás kenyérkockával. Már két polc is van amin fügének vannak játékok, meg amikor bemegy a szobájába az első hogy megy a kiságy polcához és ott a fülltisztitós dobozra rabol rá, na annak az alját megkaphatja és totál boldog vele. Apró cselek :lol:
Egyszerűbb mint mindent tiltani neki, a tükör is ezért lett így megcsinálva, csapkodhatja ezerrel, bár most meg rágja a szélét, meg a kiságynak,asztalnak :cry:

nilababa:majd írd hogy apával mi van? Vegyél füstölt sajtot azzal még királyabb a leves, nekem most nem volt itthon

kaandi:sajnálom a rossz éjszakát,köszi az avator dícséretet. Nekem is füge napi 2*1-2 órát alszik,de éjjel sincs gond, főleg most hogy kibújt megint egy fog,meg még egy pici.

panna:nálunk apa egyáltalán nem leveses,de ezt, a hagymát,gyümit és persze amiben hús van azt megeszi, de ha nincs nemhiányzik neki. Viszont én imádom, nekem még van zöldségkrém levesem is, olyan mindent bele ami itthon volt.

Vincinek jobbulást!!

Kép
budabo
 
 


Nila: tojáspörköltet csinálok. Nem vittem túlzásba, a tegnap után nem nagyon mertem olyan kaját tervezni, amelyet 20 percnél tovább tart elkészíteni.
Mindenesetre elléptem a boltba tejfölért. Gondoltam, nem fogom egy tejfölért sem a mt-t felkötögetni, sem a babakocsit lecígölni. Leugrom én Esztivel a nyakamban... Huhh, majdnem kipurcantam... Büdös nehéz ez a kölök már!! 8)

kaandi: mivel altatod el? Teljesen felkel, amikor megébred? A te éjjeleid is carul hangzanak....

ladmon
 
 


Bogi: Ja, köszi, ránézésre semmi baja.... Nem is értem így a tegnapi hőemelkedést....
Te jobban vagy?

ladmon
 
 


Mennyi beteg bébi! :(
Gyógyulást hamar mindenkinek! Meg alvást éjjel!

Mi is buliztunk ma éjjel, apa kitalálta hogy annyira fog horkolni hogy levegőt sem vesz közben :shock: úgy rohantam le hozzá hogy megbökjem de addigra felült és kezdett magához térni, hú ijesztő volt. Deee orvoshoz még mindig nem kell elmennie szerinte :x
Zéti szomjas volt párszor, Olivér csak unatkozhatott...áh, tök mindegy. Megszoktam :)

Nila, ez a durva hogy észre sem veszem mennyire negatív vagyok :shock: :roll: :oops: így hogy írtátok elgondolkoztam és rájöttem, hogy amiket írok nem negatívnak gondolom hanem csak tényfeltárok mint Ladmon, csak ő vicces és meg inkább talán nyers :oops: de igyekszek faragni a dolgon hogy ne húzzam le a csapatot :oops: :wink:

Julcsi, a bölcsi önkorm tulajdonban van, a titok mindössze annyi, hogy volt egy sikeres pályázatuk és hogy a vezető nagyon lelkiismeretes, komolyan veszi a dolgát és szerencsésen válogatta össze a nevelőket is. (Nem ingyenes, fizetni kell. )

A képek egyszerűen mesések, tényleg át kéne nevezni minket "2009 szépséges februári babái" topiknak, csak ez így túl hosszú lenne :D
(erről jut eszembe, szépséges Olikámat rendszeresen lánynak nézik, "jaaaj de szééép, de cuki, kislány ugye?" ááá :lol: )

Ja és ő még nem csinál semmit, nem beszélget, leragadt a "hejőőőő"-nél, nincs még semmijen mutatványa sem, hacsak az nem számít hogy a nyálfújást továbbfejlesztette úgy, hogy mostmár belemond egy "b"-betűt is :lol: Viszont vigyorog mint a tejbetök ha kell ha nem :lol:

Zéti meg tízig számol 8) (erre különösen büszke vagyok, mert tőlem tanulta, nem a bölcsiben 8) )

Ma van az úszás, ha minden igaz este kapok képeket, jaj nagyon várom :D

Olit is meg kéne már méretni, nagyon rég volt :oops:

Ladmon, tojáspörköl 20 perc? Recept? Érdekel :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi
 
 


ladmon: igen, de néha kapar a torkom, eldugul az orrom, de nem jön ki rendesen, remélem nem is fog. Lehet a foga miatt is Esztinek. szerintem..

Kép
budabo
 
 


semmilyen az ugye ly :oops: :lol:

Vera
Kép
Kép
zetibebi
 
 


aha,ly! :lol: :lol:

többnyire cici és így majdnem mindig + 1 ágytársam is van!
sztem legtöbbször csak úgy felébred aztán nem tud magától visszaaludni... :cry: :cry: de ez mostanság úgy kb 4-5x!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry:

Kép
kaandi
 
 


Jajj mire kell jönnöm. Mennyi betegeskedő kismanó. :( Mi is küldjük a sok +++++++++++++++-t és a gyógypuszikat.

Velünk nem tudom mi van... Illetve van sok tippem. Egy már tutti, hogy a répától iszonyat szorulása van Efének, egy ideig hanyagoltam, most megint kapott, és megint ugyanaz. Felejtjük egy időre.
2 napja hajnapban bulizik 1-1 órát, nekem ez nagyon furcsa, eddigis felsírt párszor-sokszor éjjel, na de ez... Hatalmas sírás, semmi nem hat, lámpa felgyujt, gyerek felébred, vigyorog és pörög (négykézlábazik, rugózik, magyaráz) 1 órát és magától visszaalszik mikor elfáradt - ez legalább jó benne. Na de az elején olyan ordítás van, hogy a szívroham kerülget.

Gyerekecske berreg és magashangon nyavajog, ezek a legujjabbak. :roll: Na meg profin kúszik irányítva hátrafelé. Folyton a szekrény alól kell kibányászni, nagyon élvezi hogy halad valamerre és kurjongat közben. :D
Julcsi: lehet most fog szétválni a fiúk mozgásfejlődése, mert nekünk tegnap összejött pár előre kúszómozdulat, a négykézláb viszont elég felülésgyanús... De már jópárszor meglepett Efe, meglátjuk. Nektek hatalmas gratula a mászáshoz. :D Marci nagyon nagyon helyes, mi is nyomunk ilyen fekvőtámaszt. :)

Füge és Bazsalikom egyszerűen zabálnivalóak, hát az ácsorgós képeken totál kivagyok, imádnivalóak. Füge tisztára olyan mintha csak épp séta közben fogná meg a szekrényt, naon durva. :shock:

Bogi:
szuper az avatar és a vonalzó! :)

Kaandi: sajnálom a kórházasdit és a rossz éjszakákat, nekünk is van belőle mostanában. Ha méricskélni szeretnél evést nekem van mérlegem. :roll:

Hajnski: Andrew is jól nyomja, 9,5 kiló, nem semmi. Nagyon cuki. :)

Ladmon: tessék már hozni azt a képet Esztikéről!

Kép
Kép
elif
 
 


Bogi, hú, nagyon megkívántam ezt a levest! :oops: :D
Bebe a szobájába a pelenkászacskót rámolja ki, meg a kiságya szélén a zsebes tartót! Azzal elvan 20 perceket is! :lol:

Ladmon, tojáspörkölt receptjét leírnád!? :roll: Köszi! :D

Zétivera, nagyon édes lehet Oli! És milyen ügyesen számol Zéti! :shock: :D

Elif, hú, éjszakai buli, nem hangzik túl jól! :? Reméljük hamar leszokik róla Efe!
zsu83
 
 


Vera: félreértésszagot érzek.... A többiek nem azt mondták, hogy lehúzod a banda hangulatát, hanem hogy végre csupa jó hírek vannak nálatok a sok rossz után... Szóval ne aggódj, a "melyik a jobb, ha egyszerre üvöltenek vagy egymás után" -féle szösszeneteken én azért jókat szoktam vigyorogni! :D

Bogi:
ja, a foga... Megbeszéltük Lacival, hogy addig, amíg nem látom, hogy ott virítana a szájában, addig nem hisszük el! Amúgy lehetne benne valami, a 2 hete tartó éjszakai gyakori ébredés, most meg hőemelkedés... :?
De nem, amíg nem látom, nem hiszem! :wink:

kaandi:
akkor Boti lesz Barbi párja, jó? :D
Okosabbat sajna nem tudok mondani...

Elif: Efe is jókor gyakorol...
A vinyó vágódott tönkre, szóval képek el a virtuális térben, de ezen a másikon is rajta vannak, csak ezen meg nem találom őket. Szóval, mire kopasz Eszter képet láttok, addigra megnő a haja... :) De rajta vagyok az ügyön!

ladmon
 
 


Szép jó napot!!!(jobbat) :cry:

Köszönjük szépen,akik hiányoltak,Panna Stelly,Kreiszi,arik vagytok hogy gondoltatok ránk.
Költözésünk megvolt(hála a jóóóóó égnek)3napig pakoltam :? sajna Petra mellet nem igen lehetett,mert mikor fent volt csak az anya kell...
Képet rakok majd fel,de addig nem mig a vezetékek meg stb el nincs rendezve...mert most még a nappali is úgy ahogy áll...
Sajna egyszere 2lakáást nem könnyű rendbe kapni,főleg 60km-es távolságból.

Petrácskáról:
Szombaton felült egyedül a babakocsijába a plázába...(én örültem mint a tejbetők ,újjongtam..más meg azt se tudta mi a bajom)szerintem gondolták ez se normális.
Azóta előszeretettel gyakorolja,de csak biztos támasz mellet,pl szekrény, fal...Hétfőn felállt 4kézlább és hintázik,van hogy popót az egekig tolja de sajna úgy egyszer orra eset,pedig ott voltam mellette,de nem voltam elég gyors...Felkapaszkodik mindenre,rám,szivacsra kiságyra,térdre...Nagyon aranyos,egyre aktívabb,el sem hiszem mennyit változott kb 3hét alatt,ámulok és bámulok,apa meg csak les hogy miket művel mert ő mindig útólag látja az új produkciókat.Játszik ezzerel,pakol, megy előre mint a tank.Pelenkázon már csak a szivacs van...minden mást elkellet rakni mert amig én pelenkáztam ő szétdobált mindent.Olyan erősen megtudja magát feszíteni hogy néha alig birok vele.Kint van egy fogunk most jön a mellette lévő(ne kérdezétek melyik,nem vagyok otthon a fogakba)
Sajna megszenvedünk vele,éjjelek áááááá nem tudom szavakba leirni carok és kész.
vasárnap leraktam aludni 20órakor,23órakor arra eszméltünk hogy úgy üvőlt mint akit nyúznak és 2kézzel a szájába matat.Nagyon sírt,néha néha el -el pilledt hüppögött,de hajnal 3ig nyomta.
Sajna én ekkor már annyira ingerült voltam hogy mondtam apának vegye át mert már nem birom...egész héten pakoltam estig,nem aludtam semmit,és már kivoltam.Persze nem tudtam elaludni mert azon járt az agyam milyen anya vagyok én aki lepaszolja a gyereket az apjának...igy vissza mentem és elküldtem aludni apát..aki szólni sem mert..látta kivagyok..pedig mondta aludjak...lenyugodtam valahogy Petra elaludt 4kor és hát mit ad isten 7kor gagyogva ébred...én meg mint a mostot car...na azóta ez megy...
Első foggal nem volt semmi baja..de evvel a másodikal...
:?
Remélem nem minden foggal,rosszabódnak az éjszakák?mert akkor mire kijön mind én beleőszülők.
Aztán jött a legjobb...megfáztunk,én is és a gyerek is,Nekem kicsit fáj a torkom is.
A legjobb elmentünk orvoshoz,elmondtuk a kis problémánkat..mire...Nem kapunk semmi orvosságot mert a gyerek nem lázas, nem köhög,nem láttnak semmit, a tüdeje jó... Szivjam és ennyi...Kérdeztem van -e esetleg valami orrspré,mert néha bedugul neki,van,de csak 2éves kortól .2éves kor alatt nem adnak se milyen orrsprét,mert szívritmuszavart okoz.Csak sós vízett csöppentsek az orrába(patikait)Meglátja az porszívót és görbül a szája...Na a fogra ez tök jól jött,vagy a foga fáj ,vagy nem kap levegőt az orrán,felébred és zavarja a trutyi...Új szomszégok imádnak..hajnalba pórszívózik a hülye gondolják...Csak anyán lógva jó,Stelly...már tudom mit éreztél mikor Adrika nyűnyű volt és egész nap a pópót tartottad... :?
Remélem hamar kimászunk ebből a betegségből...
Akartam még valamit de elfelejtettem...szita...

Ja igen:
Panna Lehet venni müanyag(ami teljesen műanyag) előkét aminek az alja visszahajtott.nekünk ilyen van és igy ha iszik pohárból a ruhája nem lesz vízes...ami kifolyt azt meg kitudom önteni,mert az előke felfogja.

Millye:
Nagyon sajnálom...
:cry:
Ősszínte részvétem az egész családnak!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsancy 2009.09.17 10:26-kor.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy
 
 


Ja, tojáspörki:

Szóval 4 tojást megfőzni, és félkarikákra vágni.
Egy hagymát olajon megpirítani, pirospaprikával megszórni.
Beletenni egy evőkanál mustárt, egy teáskanál ketchupot.
Rátenni a félkarikás tojásokat, megsózni és egy doboz tejfölt ráborítani.
Összerottyan és kész is.

Én rizzsel szoktam csinálni, szigorúan zacskóssal, mert ugye a 20 perces kaja, az 20 perces kaja... :wink:

ladmon
 
 


ámulok a kajákon..tójásos pörki???soha nem hallodtam..na ma ez lesz...van itthon minden.. :wink: úgyis szenvedek mindig mi legyen a kaja...kösziköszi

(gyerekem alszik látszik :roll: )

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?