Új privát üzeneted érkezett!

. .
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 21:55-kor.
ricsibaba
 
 


Sziasztok!

Most nem nagyon tudok jönni, itt van uncsitesóm pár napig, és nem akarok a gép előtt ülni, nehogy megsértődjön! :D
Azért be-bekukkantok olvasgatni!

Annyira helyes minden baba! Irtó édesek a képek! :lol:
zsu83
 
 


Halihó!

Ó, ezek a cuki babák!
Panna: Annyira bírom Hannát, mindig olyan komoly-okosan néz a képeken... :)
Négykézláb?? Éljenéljenéljen! :D

Zéti és Oli szerintem is hasonlóak és különbözőek is egyben. Mondjuk Oli egy szem foga komolyan mondom becarás, annyira vicces! :D

Te Zétivera, megmondod nekem, miért ordít egy kétéves éjszaka? (Én nagy naívan úgy gondoltam, hogy 1-1,5 éves korára már tuti aludni fog éjszaka, mert megérti, hogy alvásidő van, aztán csá.... Akkor nagyon el vagyok tévedve? :? )

Julcsi: ohne varrat?? Te aztán tudsz élni! Jeeee! :D Akkor alakulgat ez már? Fáj még nagyon?
Anyóspajti meg mázli, hogy úgy tud segíteni, hogy nem dumál bele! (A férjed meg a plusz mázli.... :lol: )

Alex megint nyaral? Nagyon megy ez neki! :) Édespofa, mint mindig!

Hintázós Marci meg szintén édes, de sokat változik mostanában ő is...

Verus:
az első kettő nekem is szimpibb, csak azt nem tudom, hogy mennyire sokáig használhatóak. Így csak tetszés alapján böktem.

Taliról azért képekez kérünk ám, főleg, ha szerelem is van a láthatáron! :D

Zsuzsi:
külön neked üzenem a mai speciális állapotot: most éppen van egy gyerekem, akinek se foga, se.... haja!!! :D

ladmon
 
 

 
 

Sziasztok!

Nekem is nemrég született meg a kisbabám Panni:), júliusban:)
van egy nagylányom 4,5 éves Lili!
azért írok nektek, mert van egy nagggyon jó szolgáltatás, ami még
Lilinél nem volt:
Elintézzük.hu - az a lényege, hogy minden szülés utáni adminisztrációt - mint gyás,gyed,gyes, baba születési anyakönyvi kivonat, lakcímkártya, adókártya,stb... :shock: :shock:
elintézik helyettetek, házhoz hozzák-viszik, ha úgy akarod,
nem kell a férjeteknek-párotoknak sem elmenni, szenvedni egész nap, újra visszamenni, papírokat pótolgatni...
:lol: :lol: :lol:
szóval, szerintem ezt tényleg érdemes megnézni, megkeresni!
Üdv nektek!
sok sikert a szüléshez, és az első időkhöz!! :wink: :wink:
esztyx
 
 


Zsu, üvegtapétát lehet kapni minden barkácsáruházban, Bricoban mikor én néztem, voltak egész szépek is, meg sima átlátszó is, de egyetértek a többiekkel, hogy az üvegajtó olyasmi, amit meg tud tanulni, hogy nem szabad piszkálni. Meg szerintem egyébként a bútorajtókat azért edzett üvegből csinálják, nem hinném, hogy egy kis buksikoppanástól kitörne :)

Julcsi, örülök, hogy javulsz! Már szabad akkor kicsit a lakásban is jönni-menni, vagy azért még feküdnöd kell?
Kaja-témáról épp akartam írni a nagy hírt: Adri eszik!!! Na persze nem sokat, de eljutottunk oda, hogy mikor elkezdünk hamizni, már tartja a kis buksiját a kanálnak, és nyitja a száját :D valami édes, meg kell zabálni, ahogy csinálja :D általában persze a lelkesedés négy-öt kanál után alábbhagy ugyan, de így szépen megevett 40-50 ml sütőtököt (a végén azért jónéhány kanállal még belecsempésztem akkor is, mikor ő már nem érdeklődött annyira :lol:), meg a gyümiből is hasonló mennyiséget tol.
Nem veszem belepofnak, sőt, mindig nagyon örülök az ötleteknek, ha valamivel nem boldogulok!!! :D és részben egyébként működött nálunk is, amit írsz: eleinte próbáltam lekorlátozni a kis kezeit, hogy ne kalimpáljon annyira, aztán én is rájöttem, hogy nem lehet, és engedtem neki, hogy belepacsáljon a pohárba, mikor akarta, elvehette tőlem a kanalat, hagytam neki azt is, hogy megálljunk pár perc cumiszünetre. Az etetőszékhez viszont ragaszkodom, méghozzá azért, mert ha kiveszem, egyik pillanatról a másikra a lakás másik végében van, tehát nem megoldható, hogy egyhelyben megüljön, az egész lakást meg nem akarom beáldozni. A másik ok az, hogy unokatesóm úgy evett kiskorában, hogy rohangászott körben a lakásban, az anyja meg utána a kajával, és ezt a szokását vagy öt-hat éves koráig is megtartotta, totál felborítva az összes közös étkezést a családban. Én ezt pedig nagyon nem szeretném, szerintem az evés az asztalnál történjen. Viszont valamilyen szinten a kóstolgatást csináljuk egészen szabadon is: ha pl én eszem valamilyen gyümölcsöt, és Adri odajön, mert érdekli, mit csinálok, oda szoktam nyújtani neki, hogy szaglássza/nyalogassa meg (mondjuk szigorúan az én kezemből). Így ismerkedett először a körtével is, a kis ínyével egész sokat le is dolgozott róla, szilvát is így szopogatott először. Ilyenkor persze nem mennyiséget eszik, de ismerkedik egy új ízzel, és persze az ilyen ismerkedésekhez nem kötöm be a székbe, meg ha már nem érdekli, akkor hagyom, hadd menjen.
Na szóval én is kicsit lazább lettem, és úgy tűnik, tényleg jól működik :) de azért van egy-két szabály, amikből nem engedek 8) de szerencsére tényleg úgy néz ki, előreléptünk, ettől nagyon boldog vagyok :D
Ja a kajálás hátulütője viszont: már Adri is csak háromnaponta tojik, viszont akkor :roll: hú basszus, kérem szépen vissza az elviselhető szagú bébivégterméket!!!!! Ez a kaka-szerű kaka naggyon durva, nem tudom, hogy fogok hozzászokni......

Tegnap volt családi buli, Adri kapott névnapjára rengeteg rucit, olyan csinik, alig várom, hogy ősz legyen :lol: :lol: :lol: lett nekünk is farmerunk, úgyhogy majd jövök fotóval, és kérünk felvételt a klubba :D meg kapott kordbársony kantáros szoknyácskát - és persze csupa lábfej nélküli gatyót, hogy tipeghessen kedvére :D

Ladmon, éjszakáitok hogy alakulnak?

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Hihetetlen, mennyit bírok írni.........

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Hú de sokáig nem voltam megint, az éjszakák pocsékak... Apa itt is beteg (még mindig), és ő is szörnyű tud lenni ilyenkor. Ma megyünk dokihoz.

Millye: mélységes részvétem neked és a családnak. Olvastam a hírt, de annyira előjöttek bennem az emlékek, hogy először nem is tudtam írni. Testvéred most pont olyan helyzetben van, mint én amikor elvesztettem az apukámat. Annyira sajnálom, és annyira együttérzek veletek. :(

Stelly: gratula Adrikának a hamizáshoz. :D Kakiszaghoz majd hozzászoksz, először nekem is forgott tőle a gyomrom rendesen. :lol: És a 3 naponta kaki is mostanra napira váltott vissza, úgy ahogy anno Crocus megjövendölte :wink: .

Ja igen merthogy voltunk védőnőnél méredzkedni és adott egy-két tippet a hozzátápival kapcsolatban, mert nagyon visszaestünk etéren, és azóta megy a hami itt is újra. :) Úgy látszik ehhez ért, nemúgy mint a terhességhez :roll: . Jó volt, mert átdumáltuk mit hogy csináltam eddig és így a mi helyzetünkre mondott spéci tanácsot. Mondjuk nekem le kellett a gyümi adagot csökkenteni jóval, azt adni tízóraira plusz szopi, és ebédre rendes adag főzi (ami először alma krumpli) plusz itatás (nálunk is szuperül bevált, mint Pannáéknál).
Ezen felbuzdulva tegnap Efe is kapott etetőszéket ésss szó szerint imádja. :D

Julcsi: örülök nagyon hogy jobban vagy!

Verus: nekem külsőre az első képen a jobb oldali hordozó jön be, de nincs tapasztalat itt sem sajna.

Bencus, Oli, Zéti, Marcika, Hannatündér gyönyörűségesek!!!!!!!!!

Zsuzsi: persze küldjük a képeket és videókat ki Törökországba is mindig. Mielőtt kimentünk jobban örültek nekik, most van hogy csak elszomorodnak, hogy élőben sokkal jobb lenne ezt látni... (négykézlábazás pl.).

Nilabali:
nem, még nem mászunk, de már nagyon várom, mert folyamatosan megy a próbálkozás, szenvedés, nyüszizés. És a lábacskák már nagyon megindultak, ellenben a kezecskékkel :roll: :D.

Köszi a videódícséreteket, szuper az a program, amivel csináltam (amit Bogitól lestem el - köszi :) ), az érdem nagyrészt azé, na meg gyönyörűséges fényképezőgépnek pózolós fiacskámé. :D

Először az etetőszékemben:
Kép Kép
Kép Kép

Kép
Kép
elif
 
 


Na hiába, nem bírom ki hogy ne írjak!

Nagyon örülök, hogy Adrinak megjött a kedve a evéshez! :lol:

Efe pedig irtó aranyos az etetőszékbe! :D
zsu83
 
 


Efét nézve én is kedvet kaptam az etetőszék felállításhoz. Nagyon cuki! :D

De Eszterem még nem ül magától és az etetőszék nem dönthető. Akkor ne is próbálkozzak vele mondjuk 8-10 hós koráig? Vagy mi?

Stelly: Juhéjj zabbancs Adri! A kakiról próbáltalak óvatosan felvilágosítani, de látom a sokkhatás nem maradhatott el! :D

Éjszakák: Helgáéhoz képest csodásak... Nálunk azért mindig van egy-egy hosszabb alvós periódus, vagy az elején, vagy a végén. Ez jó esetben még akár 7 óra is lehet egyben (hangsúlyozom, jó esetben... ) Szóval én megdöntöttem a saját elméletemet ezzel, de Barbira még igaz lehet.
Nálatok? Fog megjelent?

Helga: az éjszakád még mindig nagyon rosszul hangzik... Pár fokkal rosszabb, mint az enyém... Ötletem sincs, hogyan lehetne változtatni... Pedig gondolom, nem vagy túl jó állapotban...

ladmon
 
 


Sziasztok!

Gondoltam adok életjelet és írok pár sort... olvastalak benneteket!
Köszönöm mindenkinek, hogy gondolt ránk!

Úgy érzem, hogy jobb ha írok mintha tejesen bezárkózok... :(

Jelentkezem én is a felálló babák táborába. Fog még mindig sehol...

Minden baba nagyon helyes! Ismét jó képeket tettetek fel! Most nem részletezem nehogy valakit kihagyjak!

Elif nem tudtam, hogy apukádat akkor vesztetted el amikor terhes voltál! Sajnálom! Ő is beteg volt? :cry:

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


Zsu, ladmon: köszi. :)
Ladmon: Efe sem ül magától, az etetőszék dönthető, mégis leginkább álló háttámlával tetszik neki... na erről ennyit... Hiába döntöm meg, simán felhúzza magát ülésbe benne, akkor meg már jobbnak érzem a háttámlát is mögé felállítani. :roll:

Millye: hát igen, sajnos, kb. félidős terhes voltam. Teljesen váratlanul történt, sokkolt az egész. Megállt a szíve. Szedett már rég gyógyszert a szívére, vérnyomására ahogy én tudom. De a boncolás szerint végső stádiumú szívnagyobbodása volt, amiről mi mit sem tudtunk.

Kép
Kép
elif
 
 


Majd én is jelentkezem hosszabban, és hozok képet is, most csak két mondat:

Ildi, nagyon örülünk Neked, mindent úgy és akkor csinálj, ahogy Neked jó. De tudd, hogy nagyon várunk vissza és az álló Andriskához pedig külön gratula!!! :D

Elif, érdekes, Lénával a fogakat növesztjük együtt, Veletek pedig valahogy a mozgásfejlődésünk halad egy ütemben. :D Szóval, nálunk is hasonlóképpen, a lábakkal abszolút dja, mit tegyen, kezeivel még nem annyira. :wink: Viszont már a kezeiről löki el magát előre és általában azokra érkezik, szóval biztosan pár nap és megtanulja rokasgatni is őket egymás mellé. :) De nagyon cuki ám, ahogy igyekszik. :wink:

Itt van Tesóm és Badéliusz, majd későb jövök, ha tudok.

Ennyit a két mondatról... :lol:

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


sziasztok!

Millye!!! Nagyon örülök, hogy adtál életjelet!!!! :):) Gratulálok az ácsorgó Andrishoz! :) Nagyon ügyi!

Efe csudapofi mint mindig! Nagyon kis huncut, imádnivaló!kis kacsintós :)
Adrinak gratulálok az evéshez! Előb utóbb minden babának megjön a kedve, csak türlemsen kell próbálkozni!

Hátihordó:
köszi a véleményeket :) Az első képen az ergo van, és 26900ft, a másodikon a magyar liliputi, és az 14900 ft, az utsó hátizsákos 30 valamennyi, nem is annyira szimpi már, így főleg, hogy ti is inkább az elsőkre voksoltok :) Hát, úgy döntöttem, hogy mível anyagilag a béka segge alatt vagyunk, meg hát mégiscsak magyar termék, így az olcsóbbat választom...csak meg ne bánjam! Véleményt majd írok! Áll. ha nem tetszik, 30 nap múlva vissza lehet adni, és visszafizetik az árát :) Színben sok a választék, azt még nem tom....
az ergo icipicit jobban tetszik,dizájn, szín miatt, de valaki írta egy topikon, hogy a liliputi kényelmesebb... bízom benne...na, meg olcsóbb... mos már csak bicajt kell szerezni, mert azt tavaly télen ellopták :(

óóóó, most néztem meg a mcleod lányait...már hónapok óta nem láttam! Amióta ilyen agyatlan időben adják( 12-13 ig) és annyira jó volt! Valahogy mindig jókedvem lesz tőle! Imádom!!!!!

Vinci belejött a normális kerékvágásba....reggelizik 7-8 közt, 9-től alszik 10-fél 11ig, aztán tízórai, játszás-séta ebédig, fél1-fél 2között ebéd, utána azonnal alvás egészen 3-fél 4ig, néha hamarabb felébred,uzsonnázunk és megyünk a suliba a nagyokért...aztán itthon , vagy a játszón utóuzsi, ébrenlét egészen estig, 6ra kisérjük a vizilabdásokat a strandra, és kis séta, pacinézéssel, pékhez menéssel....7kor fürcsi, hami és alvás.
hát az éjszaka most még nem normális, de kijönnek a fogacskák, és minden rendbejön :)
jó, így hogy kiszámíthatóbb a csemete...lassan elkezdhetek itthon melózni :):) eddig meg se fordult a fejemben, a nagyok miatt főleg, meg a nyár...de most mégse ülhetek egész nap babanet előtt...na meg folyton takarítani se lehet :) Bár ennyi élvezet kell...

minitali jó lehetett, képet!!!!!!!!!!!!

fáj a hasam...most már zavaróan....nem tom mihez kapcsolódik, még egy hét van kb. a mensesig....a fejem is fáj...lehet csak a frontok? ma eglész éjjel és délelőtt esett az eső, el is áztak a kinhagyott ruhák :(

nna, megin sok lettem, bocsánat. 8)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


Ladmon, mikor tegnap totál rosszul lettem, eszembe is jutott, hogy mondtad ezt, mikor ott voltunk, de akkor még nem mértem fel a dolog súlyosságát :lol: majd biztos megszokom.....
Éjszakák remélem, lesznek jobbak megint, mint a "régi" szép időkben :wink: ugyanúgy 35 percenként nyomja Esztike?
Annyit tudok mondani vigasztalásul, hogy igen, a fogacska határozottan szúr :D és ezzel összefüggően a csütörtöki szörnyű éjszaka óta Adri újra végigalszik minden éjjelt (:lol: haha az eddig akkor 3... :lol:)!!! Pedig előtte ő is kezdett sokat ébredgetni, legalább minden második éjjel két-három alkalommal kellett felkelni hozzá ringatni. Szóval lehet, hogy tényleg az is mind a fogfájás miatt volt. Vagy nemtom, de szerintem te is lesd a kis ínyét, hátha... Ja és nekünk a dologél nagyon működött. Meg a hűtős rágóka.

Hajrá ácsorgó András baba! :) nagyon ügyes kisfiú :) Millye, nagyon örülök, hogy jöttél! Szerintem is jobb, ha beszélgetsz kicsit velünk - talán kicsit jobb kedvre tudunk deríteni a cukor képekkel :) legalábbis remélem :) holnap hozok én is a kis huncutomról :lol:

Efe az etetőszékben :D imádom :D

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Verus, nem értem, miért ne ülhetnél egész nap babanet előtt 8)

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Ladmon, szerintem érdemes megvárni az etetőszékkel míg ülni fog Esztike! :roll:

Millye, nagyon örülök, hogy írtál! Nagyon sokat gondolok Rád és a családodra! Gratulálunk Bebével Andrisnak az álláshoz, nagyon ügyes kisfiú! :D

Verus, egyetértek Eszterrel, a babanet az első! :D :wink: A munka megvár! :D
zsu83
 
 


Na én olyan vok, mint a mosott valami :( Iccaka nem volt alvás, volt helyette köhögés, prüszkölés, orrszívás :( negyed óránként keltem Marcushoz, szegénykém az első hűvösebb napora lebetegedett. Ami jó, h nem annyira vészes, mert amikor ébren van egész jókedvű, estére meg remélem, jobban lesz ettől a rengeteg prrcsepptől stb (tényleg! egy kis szatyor cuccot kell adni neki, már fel is címkéztem mindent, nehogy bezavarodjak :oops: )

Főzeléknek való répát odaégettem (nem hittem h ez megtörténhet velem Ladmon :oops: szal most megkövetem magam), mehetek én is új kislábost venni :(
Főzelék helyett cicit kapott... ennyit a mielőbbi kajakiváltásról

Délután azért adok neki barackot vagy almát.

Millye - jó h jöttél, gyere ha kicsit tudunk vígasztalni

Stelly - ügyesek vagytok! Én ugyanezt gondolom az etetőszék fontosságáról és nem engedek belőle, h ha itthon vagyunk akkor ott kell enni és pont (egyszer-kétszer engedtem meg az ölemben, de aztán rájöttem h ez hülyeség, én sem eszek anyám ölében :oops: )

Julcsi - néha megmutizhatnád Badéliuszt is :)

Elif - nehéz lehet a Török rokonoknak :?

Megjavult odabent a rendszer, vissza kell állnom a munka frontyára :cry:

Szorítsatok egy ettől halványka jobb éjszakáért plíz :)

KépKép
hugic
 
 


Hugic, drukk megy a jobb éjszakához! Marci, gyógyulj meg hamar!!!
Az ölben evéssel nekem alapvetően nem lenne bajom, ha az asztalnál történik, és nem jövés-menés-játszás közben, na meg ha tényleges evés lenne belőle; azzal a legnagyobb problémám az, hogy akkor polipnak kellene lennem, hogy a gyereket is fogjam, a kajásedényt is, a kanalat is, meg törülgetni is tudjam a kezeket, meg a környező tárgyakat :lol: az etetőszék a tuti, egyetértünk.
Amúgy én az evés erejéig beletenném a magától nem ülő gyereket is az etetőszékbe, ha szépen tartja magát, és nem nyaklik mindenfelé - de lehet, hogy ezt én gondolom rosszul.

KépKép

KépKép
stelly
 
 


evés nálunk is etetőszékben!!indok teljesen ua mint hugicnál :)
ha valahol máshol vagyunk, akkor is babakocsiban, nagyon rossz esetben ölben, ha semmi nincs kéznél, de az gáááááááz.
első időszak ölbekaja volt, amíg még nem ült...de az rendeben is van úgy. Most már nagyfiú, van helye, és ideje a haminak...tudja is, ha beültetem a székbe, akkor kaja jön. apa csinálta már úgy, hogy betette a székbe, majd ott ellesz...kaját nem adott, és nem értette,Vinnyó miért ordít :) hát éhes lett....:):) Szóval ha etetőszékbe ül, akkor fél percen belül kaja is kell hozzá....

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


ja, ülhetek egész nap itt???????????? engedély elfogadva :)
:lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd
 
 


Sziasztok!
Hugic: drukkolok, h jobb éjszakátok legyen, és hamar meggyógyuljon Marci!
Stelly: örülök, h alakul az evésetek!

Alex is ügyesedik, ma szépen megevett 80 ml krumpli- alma-anyatej kutyulékot. Az első falatoknál öklendezett szokás szerint, de azután már szépen nyitotta a száját. Egész nap a négykézlábból a lábujjhegyre állást gyakorolja és már mennek az első mászó mozdulatok is. Ma voltunk védőnőnél, semmit nem hízott 1 hónap alatt, de azt mondta semmi gond, jól néz ki, ne izgassam magam.
ordít, mennem kell :?
kreiszi
 
 


Hugic, Marcinak jobbulást! Drukkolok a jó éjszakáért!

Kreiszi, nagyon ügyesen eszik Alex!
zsu83
 
 


Sziasztok, gyors helyzetjelentés.
A helyzet dettó, mint Hugicéknál.
Egész éjjel vergődés, nyűglődés, szortyogás. Szegény Zéti is összesedett egy jó kis takonykórt. Bár nálunk elég esélyes, hogy Száva hozta hozott haza a suliból valami finomságot, mert ő pénteken és szombaton volt nagyon ramatyul.
Hab a tortán, hogy én is beteg lettem, a torkom is piszkosul fáj.
Egy dolog, amiben reménykedem, talán jobb is, hogy én is beteg vagyok, mert így a szervezetem termeli az ellenanyagot, és azt Zétike megkapja az anyatejen keresztül. Ugye, így van?

Mi is etetőszékben próbálkozunk az evéssel, de Zéti irtó rosszul tűr minden ilyen próbálkozást, vergődik, mint hal a szatyorban, feszíti magát hátra, lila a feje. Nem tudom ezt miért csinálja.
A pihiszékben is ugyanez a helyzet, már nem marad el benne, hasra akar fordulni, dobálja magát benne.
Hiába no, elromlott a jógyerekem.

No, mentem, mert rántotthusit szeretnék csinálni, mielőtt éhenhal mindenki.

mindenkinek csak jó napokat kívánok, jó evő, jó alvó babákat, a betegeknek jobbulást!
Millye, nekem pedig őszinte részvétem, és sok erőt kívánok a nehéz napokhoz!

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


Kreiszi, de jól hangzik, hogy ilyen jól alakul nálatok az evés :D meg a tornázás is :D ha ilyen szépen eszik, gondolom, kicsit tudsz nyugodtabb lenni a suli miatt is, ugye?

Andus, úgy tudom, hogy igen, ha te beteg vagy, akkor a gyerek kapja a tejcsiben az ellenanyagot. (Mikor Tomi beteg lett, én is emiatt "örültem", hogy én is elkaptam...)

KépKép

KépKép
stelly
 
 


Gondoltam mielőtt elkezdem verni az esti műszakot bejelentkezem... 8) :lol:

elif: nagyon klassz az etetőszéketek!!! :lol: :lol: pár nap és máris egyenesen ül majd benne Efe!!:) :lol: igen,nekem is megváltozott a védőnéniről a véleményem!!! határozottan jobban megy neki ez hozzátápis szakasz!!

kreiszi: az igen, 80 ml kutyulék.... :lol: :lol: azért az már nem is rossz,nem?!!! :lol: :lol: mikor kezded a sulit? lehet,h írtad és mondtad,de bocsi kiment a fejemből.......( mikor jársz errefelé?)

verus, Te mit dolgozol majd otthon??? Jól gondold meg!!! :roll: qva nehéz, de biztos tudod Te is....én úgy,de úgy elvagyok havazva minden téren, el sem tudjátok képzelni....

stelly, én is csatlakozom az etetőszékes evéshez, sőőőőt már bánom,h el kezdtünk játszogatni is evés közben, mert most,h nehezebben megy nálunk is az evés, elvonja nagyon a figyelmét...de reméljük visszaáll.

elég rendesen betaknyosodott Boti is, annyi váladék jön ki,h csak na, de érdekes éjjel nem kell szívni neki, de nem alszunk valami fényesen továbbra sem.....

egyébként a napirendünk hasonló Verusékéhoz, többé kevésbé.

Botikám olyan határozottan áll meg valamibe kapaszkodva, h azt látom,h mindjárt odatipeg valamihez elengedett kézzel, amilyen ütemben fejlődik már meg sem lepődnék, mit neki járás ide-oda :lol: :lol: ,bár aludna helyette.... :shock: :lol:

hugic, ez már az utolsó része lesz a szökésnek??? jó néhány héttel elmaradtam, már sajnos nem vagyok képben, mindig bealudtam......remélem ezt meg tudom nézni.

Kép
kaandi
 
 


No, mi túlvagyunk Marci életének első panadolán... :roll: Annyiszor felsírt már 8 óta (illetve hangosan sírva és nehezen aludt el, ami egyáltalán nem szokása :(), és olyan fájdalmasan, hogy nem bírtuk tovább, biztosan fáj valamije, még mindig nem bújt ki a második fogacska, de nagyon látszik, hogy jön, jaj, Szegénykém! :(

Andus, Magdi, Zétire és MArcira nagoyn gondolok és gyors jobbulást kívánok, nincs is annál rosszabb, ha beteg a gyerek. :( :?

Kreiszi, szuperek a képek, Alex is sokat kirándul. :) Grat a szép evéshez és mozgáshoz... Ja, nálunk is van ilyen lábujjra emelkedés, okosak, mondjátok, ebből lesz az ülés?

Ja, és töredelmesen be vallom, Marci még nem ül magától, de nem nyiklik-nyaklik az ülésben, szuperül előrehúzza magát és stabilan ücsörög, bár azért én szeretem az etetőszéket hátradönteni. De erre a rövid időre szerintem oké.

Stelly: Érveid abszolút árthetőek, a szoktatás miatt is és a lakás állapota miatt is. :wink: És igazad is van. Csak gondoltam, ha minden kötel szakad, de örömmel olvasom, az éelt talán megoldja a problémát (illetve türelem rózsát terem és hasonló közhelyek, bocs :lol: ).
Jaj, járni, dehogy. :( Majd talán péntektől lehet, ha jó lesz a röntgen eredménye. Az már csak négy nap, fél lábon is kibírjuk (szó szerint :lol: ) És utána is fájni fog, azt már látom. Néha leérintem a földre (bár szigorúan nem terhelem), és már attól is zsibbad és sajog. Nem lesz könnyű... :(

Megyek, sirdogál megint, kap cicit, hátha... :roll: Jó éjt Mindenkinek!

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


jajj szegény Julcsi, Neked sem lehet könnyű ez a "fél lábas" állapot...! :cry:
na majd kiváncsi leszek,h hogyan hatott a panadol?! Nálunk kicsit tompította a dolgokat ill. ritkította az ébredéseket. De én is csak ilyen extra helyzetekben adom neki.

Kép
kaandi
 
 


Andus, jobbulást Nektek, sajnálom, hogy Zéti is megbetegedett! :( ++++++++++++++++++++++++++

Kaandi, Botinak is jobbulást kívánok! +++++++++++++++++++++

Julcsi, biztos a fogacska kínozza ennyire Marcit! :( Drukkolok, hogy minél előbb kibujjon az a fogacska!
zsu83
 
 


Bogi?????????????????????????????????????????????????????????
zsu83
 
 


tényleg,de barom vagyok!! MI is jobbulást kívánunk minden kis gyengélkedőnek!!!
köszi Zsu!! Igyekszünk! csak folyik és folyik az orra, szerencsére nem színes a cucc,már bocsi,csak sima fehér,tehát nem lehet komoly a dolog!!

Kép
kaandi
 
 


Ma nekünk elég jó napunk volt, háromnegyed 6-kor kelt Bebe, 7-kor visszaaludt, fél 9-ig, és még volt 1-4 között egy 3 órás alvása!
zsu83
 
 


irigy-irigy és nagyon irigy vagyok Zsu, az igen 3 órás alvás!!! Atyaég!!! :lol: :lol:

Kép
kaandi
 
 


Kaandi, akkor biztos nem komoly, nekem is azt mondta a doktornéni, hogy akkor kell komolyan venni, ha zöldes-sárgás :oops: (bocsi) :)
zsu83
 
 


Kaandi, na csak azért volt 3 óra, mert a délelőtt másfélórás alvás kimaradt, mivel fél 9-ig aludt Bebe, mert alapesetbe 7-kor kelünk, és 9kor kezdődik a délelőtti alvás! De így összeadódott a délelőtti és délutáni alvás! :)
zsu83
 
 


elviselném én is, mostanság nálunk a 2 óra a csúúúúúcs, az is jobb,mint a semmi. :lol: :lol:
hát igen ezek a torlódások! :lol: Bebe ráadásul még éjjel is alukál,nem?!

Kép
kaandi
 
 


lányok, ne idegeljetek itt a 2-3 órás alvásokkal... nálunk 30 perc egy alvás, akkor lesz belőle 50 perc-1 óra, ha az ágyban van, és mellette fekszem a 30 perces ébredésnél, és sikerül visszaciciztetnem.
Kis drágám tiszta nyűg ( és takony.. bocsi) itt alszik a vállamon. Még véletlenül sem lehet letenni a kiságyba, mert egyből sír.
Megcsináltam a 08-asunkat így félkézzel, izgi volt, de legalább éjfél előtt bement.
Most megyek, leteszem magunkat a tv elé a földre, párnára, és visszatekerem a Ments meg-et, legyen legalább valami szórakoztató is a mai napomban.

jó éjt mindenkinek

Üdv. Andi


Kép

Kép
andus70
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Megvolt nálunk is hosszú idő óta az első hajnali kelés, pontosan fél 4-kor. Babócát sikerült visszaaltatnom, de magamat már nemnagyon, szóval azóta ébren vagyok.... :? Nem tudom mi volt az oka, mert fog még mindig nincs láthatáron sem....

Etetőszék: mivel Hanna még nem ül egyedül, nem is vettünk még. Egyelőre a hordozót használjuk, ami tökéletesen megfelel a célnak, csak le kell mindig takarnom, mert már szép mintákat gyártottunk rá a különböző főzikkel és gyümikkel. De ezzel is az a baj, hogy a pohárból itatás egyelőre még csak úgy megy, ha az ölemben ül.
Mellesleg tegnap a tízórait megint sikerült kiváltanunk... :lol: A többit nem, de akkor is evett azért valamennyit.

Tegnap Manó megint próbálgatta a négykézlábazást. Apa szerint pár nap, szerintem azért még pár hét, amíg mászni fog.

Milly: én is nagyon örülök, hogy jöttél és gyere többször is, hogy egy kicsit felvidíthassunk!

Na megyek iszom még egy kávét.....

Zsancy???

Panna
pandusika
 
 


Sziasztok!

Kaandi, igen, Bebe végigalussza az éjszakát, nagyon ritkán ébred fel! Kopp-kopp...........

Andus, Bebe azóta alszik ennyit napközbe mióta mászik egész nap!
Szegény Zétike, remélem ma már jobban lesz!

Panna, szerintem a párodnak van igaza, pár nap, és megkezdődik a mászás, Bebe is pár nap alatt belejött a mászásba! :wink: :)
zsu83
 
 


Sziasztok!

Mi végre túl vagyunk a takony-kóron, ennek örömére, hogy csesztessem a gyerekem, ma elviszem kilövetni a fülét (legalábbis asszem :D ) most még így gondolom.

Ladmon: mondd, hogy Eszter nem nagyon üvöltött!!! Lécci............

Elif: Efe továbbra is csudaszép pasi!

Ahogyan Alex nagyfiú is, aki aztán tud élni, látom bejött neki a wellness :D

Stelly: nálunk is hasonlóan alakulnak illetve sokszor nem alakulnak az evések. 30-60 ml között eszik aztán szájzár :?

Négykézláb Marciról és félláb Julicsiról kép?? :)

Mióta nem reménykedem, hogy aludjon éjszaka egész jól viselem, tudom, hogy 2-3 óránként ébredés és nem ér csalódás, ha esetleg 4 órát is alszik egyben :)

Tegnap voltunk vásárolni nagyobbiknak...hétfőtől óvoda, hát mitmondjak, nem egyszerű az érzés.. :shock:

Virtuális kávézósok??? Verus,Ladmon,Nila????

Kép

Kép
hel29
 
 


Bogi?Zsancy? elveszett báránykák?

Kép

Kép
hel29
 
 


Zsu: hát lehet, hogy nektek lesz igazatok, de én azért gondolom, hogy még pár hét, mert úgy tűnik, hogy még kicsit gyenge hozzá, ugyanis a négykézlábas pózból sokszor visszacsúszik hasra. Apa szerint azért, mert még nem érzi úgy magát biztonságban, de szerintem meg azért, mert még nem elég erős hozzá. Az a furcsa, hogy sokatok számára természetes már a babákat mászva látni, de számomra még ez annyira újszerű. Nekem valahogy egy határt jelent afelé, hogy elmúlik a babakor és kisgyerek lesz... :roll: Furcsa négykézláb is látni, mindenesetre izgatottan várom... :)

Panna
pandusika
 
 


hello!

vagyok én is!jöhet a kávé!!!!!!!!

Kép
nilabali
 
 


Helga, örülök, hogy meggyógyult Barbi! :D

Panna, ezt bizony én is így látom, mióta mászik Bebe már nem baba, hanem egy kisfiú, és már a vonásai se babásak, hanem olyan kisfiúsak! :D

Nilabali, már hiányoltalak! Itt a kávém nekem is! :D
zsu83
 
 


Én is éppen kávé!
jobbulást a kis betegeskedőknek! Igen, elment a meleg nyár, jön a hideg, az ősz itt ül a küszöbön. Pedig én úúúgy szeretem a nyarat! Vigyázni kell, ilyenkor fáznak meg a legkönnyebben.

Pandus, értem, hogy mit mondasz, én pont így vagyok vele, hogy a szememnek furcsa Lénát négykézláb látni, de úgy el tudok benne gyönyörködni. Élvezd ki minden pillanatát :wink:

Nila, az este megfőtt csülköt reggelizve rád gondoltam, ez olyasmi, amit te is ennél :lol: :lol: :wink: :wink:
Megyek is, felteszem a bablevest, megyünk ma is dévényesire, kész legyen.
A többi mondandóm eztán jön...

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi
 
 


panna:olyan jól megfogalmaztad,mert olyan jó látni,hogy napról-napra ügyesebb a gyermek,de mégis rá kell jönni,hogy a csecsemőkor nagyon hamar elment....pedig most születtek babáink és mindjárt nekiindulnak a világnak,szomorú de egyen izgalmas is.....már kezdek vágyat érezni egy icipici baba után...

hel:jó reggelt!nálunk volt sírás éjjel,annyira keservesen sírt BAzsi,átmentem hozzá és ébren sem volt...de nagyon sírt,még hüppögött is,megsimiztem az arcát és abbahagyta és aludt tovább,de fél 8helyett ma már 6előtt felébredt!nekem már a második kávém lesz!viszont apa most volt itthon és hozott nekem meleg kakaós kalácsot reggelire...olyan édes nem...be is laktam rendesen!

zsu:lábad?

stelly:teljesen egyetértek az etetési elveiddel,nálunk is van a családban olyan gyerek aki menet közben eszik...csomó mindennel megkínálják,kéri is,de nem eszi meg,aztán dobják ki a sok kaját...anyja azt sem tudja,hogy mennyit eszik a gyerek,mert menet közben csinálja....most megy óvodába!még én sem használom az etetőszéket,mert Bazsi annyira lefelé néz benne,hogy nehéz etetni,mi is a hordozóban eszünk, konyhaasztalra teszem,abban szépen eszik,tudja,hogy kaja jön,amikor felrakom az asztalra.kajának megvan a helye és az ideje,szeretném,ha idővel egy egész család tudna asztalhoz ülni és rendesen étkezni!remélem Adri nem veszti lendületét kaja terén!

millye:de jó,hogy jöttél!Andris pedig nagyon ügyi az állással!gondolok Rád sokat!

julcsi:kitartás neked!

a debreceni taliról még nem láttunk képeket!

a betegeskedő babócáknak jobbulást és gyógypuszi...Bazsi is taknyos kicsit,de nem gáz!

elif:Efe imádnivalóóóóóóóóóóóó!a második etetőszékes a kedvencem,egyszerűen cukimuki és olyan boldog!

kreiszi:na,Alexovics is csak belejön kajába!annyira kékek a szemei!

lkverus:én a vázas hordozót venném,mert szerintem azt sokáig lehet használni...nekünk még van a családban ilyesmi,még a legkisebb öcsémet vitte benne apu,mikor kirándulni mentünk,még most is használható állapotban van!
a napirendünk nagyon hasonló a tiétekkel,csak nekünk van még egy alvás,öt körül,de az csak rövid,fél-egy óra,mer fürcsiig nem bírja ki a drága...

ladmon:Esztike jól aludt?

bogi:nálatok mi újság?Füge hogy van?

Kép
nilabali
 
 


zsuzsi:bizony a csülök az jöhetne..de most várnék egy kicsit,mert bakajoltam kalácsból....
szegény Léna,remélemjól viseli majd a tornát!

zsu:Bencus alszik?

Kép
nilabali
 
 



Nemááár! Csülök reggelire?? Jaaaaj!!

Köszi Nila, fogjuk rá, jól aludtunk... Bár szerintem egy csomószor hallottam sírni éjjel röpke pillanatokra, decsak félálomban, aztán csend is lett, vagyis gondolom... :)
Tegnap merre jártál?

Millye: jó, hogy erre jöttél, ha csak egy szóra is!

Helga: Áááá.... nem üvöltött....
Azért meséld el, ha kész az akció! Csudahelyes lesz a fülcsis-Barbi! :D

Na, etetőszékes probléma megoldva... Olyan cart sikerült venni, amin nincsenek előfúrva a lyukak, meg a csat meg a minden rossz benne... Szóval egyelőre áll a projekt. Én is valahogy úgy gondoltam, hogy talán arra a 10 percre beleültethetem, bár korábban egyértelműen úgy gondoltam, ahogy Zsu, te is, hogy amíg nem ül, addig tuti nem.
Szóval még van időm kitökölni.
Én spec unom a hordozót a földön, meg a maszatolás benne, meg Zsuzsi előtt eltitkolni ( :wink: ) stb.

ladmon
 
 


Nilabali, köszi már nagyon jól van a lábam, annyira örülök! :D
Bebét most készülök altatni, már álmos! Itt van uncsitesóm pár napig, úgyhogy most van segítségem is!
De rendes Apától, hogy vitt neked péksütit! :lol:
zsu83
 
 


ladmon:szevasz!tegnap csak olvastam,mert takarítás,posta menet,plusz apa itthon volt már 2-kor,mert valószínű eltörte a bordáját és pihent...
hol eteted akkor Esztikét?
olyan érdekes egyébként,hogy Bazsi sem alszik tök csendben,ha ébren vagyok sokáig és tévézek,akkor hallom,hogy nyögdécsel,meg dumál,de csak pillanatokra és alszik tovább,de most rendesen sít éjjel,de nem volt ébren..reggel kérdeztem,hogy mi volt a baj,de nem értettem,hogy mit mondott :lol:

Kép
nilabali
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?