Új privát üzeneted érkezett!

Maszatmama!

Tudom, azt ígértem, hogy mára eldugulok, ezért csak annyit, hogy a 4 hónapos kontroll a protokoll része én úgy tudom. Persze nem mindenhol tartják be!


Bububébi!

A saját hálóing az mindenképpen kel., Lehet, hogy 2 db is, ha az egyik amortizálódik idő előtt, plusz az jutott eszembe, hogy nekem nagy törülköző is kellett, mert sokáig zuhanyoztam vajúdás alatt. (Csak a forró víz segített a tágulásban :? ) Ezen kívül, ha apás szülés lesz, akkor apukának is valami kaja, mert neki nem kell éheznie és ami a legfontosabb FOTÓAPPARÁT/videó a szükséges tartalék elemmel együtt. Könnyű és gyors szülés kívánok neked!

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok!
ambrob:
Ma próbálom akkor az almát /Detty! Köszi Neked is, hogy segítettél ebben is/.
Bár most már 4-5. szörnyű éjszakánk van, és nappal is csak szenvedés, alsó íny "őrült" dörgölése...pici hasmorgás, pukik...
Akkor ezek szerint Te is adod a Chamomilla-t? 15-öst? Használt Nálatok?

Most ott tartok, hogy én is kipróbálom.
Igaz, CHanel már ajánlotta többször is, de én annyira nem hiszek a homeo-ban, annak idején a Viburcol kúp is nulla hatásfokú volt a lányomnál.
De hátha most...

maszatmama:
Most méginkább átérzem, milyen ismét nem aludni napokig rendesen. :D Reggelre kicsit hisztis vagyok már. :oops:
MEgjegyzem, nagylányomnak nagyon sokáig volt koszmója, nehezen múlt el, és kb. 8-9 éves koráig nagyon ekcémás volt. Allergiát viszont nem mutatott ki semmi, úgyhogy szimplán érzékeny a bőre. Az ekcémát meg lehet előzni, ha nem allergia okozza, folyamatosan ápolni kell a bőrt, ne száradjon ki.
Mi végül találtunk egy testápolót, ami még akkor is használt, ha már vörösre dörzsölte pl. a nadrág a térdhajlatot esetleg.
Viszont a kisebb lányom is ekcémás volt, nem olyan durván, de koszmója sosem volt.
Na, ezzel biztosan nem segítettem... :oops:

KépKép
francestz
 
 


Sziasztok!

Szenvedünk..... a fogakkal.... A délelőtt cudar volt, nagy nyöszörgések és hisztik :cry: Még sosem hallottam így sírni a lányomat. Azt sem tudtam eddig, hogy képes rá :wink:
Fél 1O-kor adtam neki chamomillát, 1O óta alszik,mint a bunda :D
Az éjszakák viszont változatlanok, átalussza reggel 6-ig... (csak el ne szóljam magam)

chanel_28
 
 

 
 

Francestz!

Igen, szoktam adni Marcinak CHAMOMILLA-t, a 15 CH-t, ha nagyon nyűgös a foga miatt. Eddig nekünk mindig segített. Remélem rajtatok is könnyít a fogtündérrel való harcban.

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok!

Ambrob: köszi a választ, így legalább megnyugodtam tegnap!
Szerencsére minden rendben volt az ortopédián, és az oltást is nagyon jól viselte Kiscicánk!
Doktornéni megdicsért minket, súlyilag és mozgásilag is :D

Szerintetek van olyan gyerkőc, akit nem visel meg a fogzás? Én már előre rettegek...

Ekcéma - koszmó, jól elfelejtettem megkérdezni a doktornénit, de Ti megnyugtattatok!
Kaptunk valami spéci krémet, azzal kell majd kenegetni, de megvárom, hogy hat-e a Babé!
Azt Ti hogy használtátok? Minden nap amíg el nem múlt, v. hetente egyszer?

Hellának, és Ádámnak jobbulást, és mielőbbi fog áttörést!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

Azt hiszem, el vagyok átkozva. Ízületi gyulladásom van a bal vállamban. Tulajdonképp már 3 hete érzem, hogy baj van, de nem törődtem vele. Tegnap este már sírtam a fájdalomtól, többször 10 percet tudtam csak aludni (veletek virrasztottam Maszatmama, Francestz!). Ma elmentem a háziorvoshoz, aki már felállította a diagnózist, de a terhesség miatt nem tudott mit adni, így továbbküldött a reumatológiára. 80 éves öreg nénik között üldögéltem, szörnyű volt. A reumatológus adott egy injekciót, bele a gyulladt ízületbe, majd becsináltam, úgy fájt (és persze semmit nem hatott). Mondta, hogy használjak Fastumot, ami egyfelől nekem sosem hatott, másrészt terhesen kifejezetten tiltják. A gyógyszerész is azt mondta, hogy nem szabad, akármilyen pici is szívódjon fel a vérben. Most nem tudom, mi lesz, mert teljes kímélet mellett is kb. 2 hét, mire helyrejön, de hát Alexával esélytelen a kímélés. Holnapra kivett a férjem egy nap szabit, plusz jön a hétvége, de az még kevés. Kicsit el vagyok keseredve, mert tényleg borzasztóan fáj, és nem tudom, hogy fogom tudni ellátni Alexát és magam a jövő héttől.

Maszatmama!
Sajnos el kell, hogy keserítselek: nálunk a játszótéren több anyuka is azt mondta, hogy az ő gyerekének nem volt baja a fogzástól. De persze ez mindig a mások gyereke, és még az is lehet, hogy csak engem akartak bosszantani. :)
Mi a Babét heti kétszer használjuk, amikor amúgy is hajat mosunk. Mi a kenőcs neve, amit felírt a dokitok Katának? Valamit ki kell találnunk, mert Alexának nagyon nem múlik a koszmó.

Francestz!
Remélem, az alma jobban beválik, mint a sárgabarack. Az elméletileg nem okoz puffadást, pukizást!

Mindenkinek nyugalmas éjszakát kivánok! Alexa már alszik, de a kora esti alvás ma elmaradt, így teljesen ki volt ütve fél 9-re.

Kép
Kép
detty74
 
 


Detti!

Örülök, hogy jelentkeztél, de annak egyáltalán nem, hogy fáj a vállad. Nekem, amikor fáj a térdem (szalagok, ízület miatt), akkor CROTALGIN FORTE kenőcsöt használok rá. Ezt drogériában, gyógynövényes boltban lehet kapni, gyógyitárban nem. Viszont abszolút természetes anyag, mert csörgőkígyó méreg van benne+kámfor, úgyhogy oltári büdös, de hatásos! Én szoptatás alatt is kentem vele a térdemet. Remélhetőleg segít neked is.


Maszatmama!

Mi, amíg sok koszmó volt Marci fején, addig hetente 2-3x használtuk a babé sampont. Már jó ideje elmúlt, de ai hajmosáshoz most is ezt használjuk.

ambrob
ambrob
 
 


Jó estét!

Látom, a koszmoról van szó. Ugyan nem is olvastam bele részletesen, lehet hogy már leírtátok, de nekem a szülésfelkészítőn ezt a módszert javasolták:
fürdés előtt 20 perccel a bébi fejbőrét kenjük be olajjal, húzzunk rá sapit. 20 perc után fürdés, és HAJMOSÁS, és ha nagyon szükséges, ujjbeggyel kicsit meg lehet masszírozni a fejbőrét.

Remélem, valakinek tudtam segíteni. :oops:
Ha meg hülyeséget mondtam, akkor ezerbocsi :oops:

Kép
bububébi
 
 


Maszatmama! Én is ezt használom folyamatosan, így elkerülhető az újbóli koszmósodás... :wink: (legalábbis reményeim szerint)

chanel_28
 
 


na, mi még mindig nem alszunk... egyszerűen nem lehet elaltatni

Maszatmama
maszatmama
 
 


Maszatmama:
Mikor aludt el Kata?
Nagyon sajnálom, hogy így megy az alvás, főként este.
Vigyázz Magadra!

KépKép
francestz
 
 


Végül 3/4 12-kor már alukált! :D
Az az érdekes, hogy mostanában napközben elaltatja magát (édesen beszélget, bürrög magában, még csukott szemmel is), este viszont semmi nem segít, na mindegy, majd elmúlik ez is! Viszont már két napja csak kétszer kelünk 1/2 3-kor és 1/2 8-kor (ilyenkor mindig kajál), majd a végleges ébredés 10-kor! Remélem ez megmarad!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Ez szuper!!!
Édes lehet, mikor "édesen beszélget, bürrög magában, még csukott szemmel is". :D
Az idő múlásával azért minden megoldódik, csak néha az ember úgy érzi a fáradtságtól, sosem lesz ez másképp... :D
Kata nagyon ügyes! :wink:

KépKép
francestz
 
 


Nem tudom, segít-e, de egy kedves ismerős azt mondta, írjam ki a hűtőre, hogy "Minden csak átmeneti". Ki ugyan nem írtam, de sokszor eszembe jut, ha úgy érzem, mélyponton vagyok (vagyis mostanában 2 óránként :) ). Ettől Kata ugyan nem fog előbb elaludni...

Nálunk most épp házassági válság van, és csak remélem, hogy ez is csak átmeneti.

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty:Nálunk is házassági válság van,összevesztem apával,mert érzéketlen,figyelmetlen,én meg több figyelmet szeretnék.Évente egyszer ráömlesztem,de nem hatásos.Fáj a hátam,nem maszírozza,nem simogatta a hasam terhesen,akkor sem maszírozott,nem akart szexelni,nehogy baja legyen a gyereknek,soroljam?Nem nagy dolgok,csak összeadódnak.Szexelni még nem lehet,maszírozni továbbra sem akar,sokra mentem,mi?De legalább tudja,hogy mérges vagyok,mi több utálom,ha ilyen!!!!!Ja,terhesség előtt naponta maszírozott...Nem figyel a Lottira,sőt mérges rá,mert bandzsít.Megijedtem,de már meggyugtattak,hogy normális,most kezd látni,fejjel lefelé,azért bandzsa maharadzsa. :D
Vendég
 


Gabi!

Sajnálom, hogy nálatok is... :( Nálunk is csip-csup ügyek adódnak össze (nem figyel rám, semmi időt nem töltünk együtt - ha Alexa alszik, akkor ő számítógépezik, nem beszélgetünk), és egyszer csak nem bírom tartani a szám, és borul a bili.
És elegem van, hogy folyton úgy ugrál, ahogy Alexa fütyül, minden kísérletem a hisztik leverésére kudarcba fullad a férjem miatt. Már nem tudunk elmenni sehova babakocsival, mert Alexa azonnal irgalmatlan hisztibe kezd, a férjem meg azonnal kikapja a kocsiból, hogy jaj, szegény gyerek. Hiába mondom, hogy én ezt terhesen nem tudom megtenni, főleg nem úgy, hogy most fáj a vállam, meg egyébként is. Szeretném, ha megtanulná Alexa is, hogy nem mindig megy minden úgy, ahogy ő szeretné, és főleg nem amikor szeretné. A férjemnek hála Alexa egy rettenetesen hisztis kiscsaj lett, tipikusan az a gyerek, akiktől mindig szörnyülködtem. A férjem azonnal ad neki mindent, ami kell neki, függetlenül attól, hogy neki való-e, vagy hogy tényleg megkaphatja-e. És persze utána rájön, és venné el tőle, amitől Alexa országos hisztit rendez, és a vége az, hogy MINDIG ő nyer.
Ja! És igen, szex nálunk is akkor volt utoljára, amikor a kistesó megfogant! Az indok ugyanaz: nehogy baja legyen a babának.

Szóval a kis dolgok mellé bejött ez is, és tegnap tényleg kiborultam, még a válás is szóbakerült. Persze, egyikünk sem akar válni (mihez is kezdenék 2 gyerekkel egyedül), de én így együtt élni sem.
Szerintem nálunk is csak átmeneti hatása lesz, aztán X idő múlva kezdhetem újra, amíg egyszer tényleg be nem telik a pohár.
Bocsánat, hogy így kipakoltam!

Azért szép vasárnapot mindenkinek!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Gabi!
Egyébként hogy bírod a két gyerekkel egyedül a hétköznapokat? Én még mindig nagyon tartok ettől, és egyre hülyébbnek tartom magam, hogy ilyen kis korkülönbséggel bevállaltuk a tesót.

Kép
Kép
detty74
 
 


egy kézzel gépek,a másikkal tartom az 5 kg-s gyereket,szopik...nem lesz nagybetűm... :oops:

detty:a hétköznapok ugyan olyanok,mint a hétvégék,mert össze-vissza dolgozik a férjem.ma is volt,tegnap is,szerdáig megy,aztán 1-2 napot nem.motoros oktató,akkor megy,amikor a tanulónak jó.
azért szex volt terhesen,de kb 5 hónaposan utoljára :shock:

most is bandzsít a gyerek,van valakinek ilyen tapasztalata?most éppen veszekszik a lotti a cicivel! :lol: kiköpi,nézi,morog rá,aztán szopik tovább.tök cuki.lassabban jön a vége,és nem tetszik neki. :D :D :D
Vendég
 


Gabi!
Ezt találtam gyorsan...
Ádám nem bandzsít szinte soha, picinek is alig-alig.
A lányaim közül viszont az egyikük, szégyellem, de nem tudom már melyikük volt, öreg vagyok már :oops: , szóval az egyikük igen sokszor bandzsított, még 3-4 hónaposan is. Azután elmúlt.
És Lotti még olyan pici...
http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=2238

KépKép
francestz
 
 


Francestz:Köszönöm szépen,aranyos vagy! :D
Vendég
 


Sziasztok,
hű, mennyi minden történt itt, amÍg nem voltam!?
Sajnálom a "válságokat". Bízom benne, hogy hamar kilábaltok belőle.
Kancsalság: nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy kb másfél éves korig előfordulhat, hogy a baba egy-egy tárgyat - főleg ha közel van és nagyon szkenneli a gyerek - bandzsán néz. Ez normális. Ha állandósul a kancsiság, akkor kell vhogyan beavatkozni. Főleg koraszülötteknél szokott ez problémát okozni. Szóval Gabi, sztem ne aggódj :) Lottinak gyönyörű szemei lesznek/vannak.
nyugis estét mindenkinek!
orelle
 
 


sziasztok!

Nem volt netem átmenetileg, látom az események azért zajlanak....

Lilisgabi! Oli is bandzsított, elvittük szemészetre a VIII. kerbe, ahol a doki kinevetett, hogy miért vittük. Csak közel ülnek a szemei, majd elmúlik. és így is lett...szép lassan...

Időközben Hellának az egyik foga végre áttörte az ínyét!!!! :lol:
Édes, ahogy vigyorog és már látszik 2-3mm fehérség... :D

chanel_28
 
 


Na én is bejelentkezem!Még mindig vidéken!

Huuu,már van Hellának foga????De ügyi!Mi is lehet h kezdjük...folytona szájában a keze,folyik a nyála ezerrel,de csak néha nyűgös emiatt!Talán még van egy kis idő mielőtt kijönne neki teljesen,egyenlőre max csak bántja a kis ínyét...

Koszmo:nekünk nincs,de én már régóta mosom a haját a babé samponnal.Neki ugye tök sok a haja...inkább megelőztema bajt!Szinte minden nap mosom amúgy neki,mert foylton lebüfizi 8)

Sajnálom a házassági válságokat.De üljetek le és beszéljétek meg!Ez alegjobb gyógyszer rá!!!

Nálunk amúgy minden rendben!Apa meg is lepett vmivel...már mondta ha hazamegyek vár rám az ajándékom!Beszervezte a családot és összedobtak nekem egy fényképezőre :lol: :lol: Jaj olyan kíváncsi vagyok h milyet kaptam :wink: :)

A gyümit én 5 hós korában akaro elkezdeni,aztn meglátjuk bejön e neki...Iza anyatejen kívül semmit nem fogad el...alig tudok a nagy melegben is pár korty vizet beletuszkolni...vagyis amennyit elfogad annyit kap,de az semmi szinte...szóval nem eröltetem! :roll:

annus11
 
 


sziasztok
lotti szopik,nincs nagybetűm :D
jól vagyunk,4700 gr a pici,mindjárt viszem sétálni,lili már kint van
2 hét múlva megyek a dokihoz,milyen hamar eltelt :roll:
válság rendeződni látszik,évente egyszer kiborítom a bilit... :oops:
köszönöm a bandzsi tanácsokat,az nyugtat,hogy nem állandóan néz úgy.
Vendég
 


Sziasztok!

Ambrob! Nagyon szépen köszönöm a segitségedet!!!
Igen, anyával nem egyszerű a helyzet..Horvátországban ők is lenn lesznek két napot, vagy sikerül intelligens emberek módjára megoldani a dolgot, vagy nagy összeveszés lesz, már csak azért is, mert a férjem se fogja hagyni, hogy beleszóljon, hogy mit csinál a gyerekkel. Anyósomat hál istennek sikerült még terhesen meggyőznöm, hogy jobb ha nem szól bele. Vele együtt lakunk, úgyhogy kénytelen alkalmazkodni.

Bandzsi: Vili is bandzsi volt..:-) De én imádtam úgy!! De aztán rendbe jött..kb 3 hónaposan már rendesen nézett!! Úgyhogy nyugi Gabi! Az a lényeg, hogy nem mindig arra néz..akkor rendbe fog jönni,

Válság: nálunk az a baj, hogy néha iszonyatosan magányosnak érzem magam. Sajnos itt Maroson nincsenek barátaim, csak Pesten, és mindenki dolgozik. Semmi baba-mama klubb semmi sincs itt. Igy egyedül a férjemmel tudok beszélni..és elég nagy elvárásokat állitottam fel vele szemben...amit persze próbál megütni, dehát neki sem könnyü. Ebből szoktak lenni konfiktusok, de itt nekem kell megtanulnom egyedül lenni..(amitől világ életemben irtóztam) és toleránsnak lenni. Persze ha Vili majd kicsit nagyon lesz biztos jobb lesz.

Sikitás: a Vili elkezdett sikitani..olyan hangfrekvencián nyomja, hogy kiszakad a dobhártyám. És nem fájdalmába..csak úgy..
És délután nem lehet birni vele annyira nyűgös...
beatrix161
 
 


Sziasztok!
Sajnálom nagyon amit írtatok Gabi, Detti!
Most olvasom, Gabi "jobban Vagy". Hála az Égnek!


Gyorsan leírom, amit 1 perce hallottam a rádióban. A babák táplálásáról volt szó 6 hónapos korig, belevéve a legújabb ajánlásokat, kutatási eredményeket.
A doktornő és a Professzor úr szerint:
A kutatási eredmények kimutatták, a teljesen anyatejes babáknál sem megfelelő a csak anyatej adása 6 hónapos korig. Már bizonyított, sajnos, hogy ha pl. 6 hónap után kezdik el a hozzátáplálást, nem kisebb az esély az allergiára, inkább nagyobb!
Az anyatejes babáknál a 4. hónap után erősen ajánlott elkezdeni a gyümölcs adását, de legeslegkésőbb a 6. hónap elejére mindenképpen el tanácsos érni 1-2 gyümölcs adását, mert a vizsgálatok szerint az anyatej nem elégíti ki a 4-6 hónapos gyermekek tápanyagszükségletét.
Persze a legjobb az, ha 6 hónapos korig az anyatej adása nem szünik meg, a napi 2-3x anyatejes táplálás is "elég", a lényeg, hogy legyen.
Innivaló 4 hónapig elég az anyatej, tápszert kapó babáknál pici folyadékpótlás is szükséges lehet.

Röviden ennyi. Igaz, hosszabban fejtegették, de ez volt a lényeg.
Nem befolyásolni akarok senkit, még véletlenül sem, csak leírtam, mert ezek azért új info-k.
Minket sajnos már nem érint egy része, hiszen nálunk már csak babatej van /de ezt tudjátok, ki is borultam ettől már néha :cry: /, és Ádám eddig nagyon szereti az almalevet, a pürét még inkább kifelé tolja a szájából, de kifejezetten balhézik velem, ha nem elég gyorsan adom a levet. :)

Bea:
Nálunk is van sikítás, bár nem olyan hangos. :D
De nagyon élvezi Ádám a saját hangját, viszont ez az élvezet egyik pillanatról a másikra átcsap sírásba. Utána megint minden OK.
És a kb. 3 órakor következő etetés után kezdődik a nyűgi, és este éri el a tetőpontját.
Azt utóbbi napokban nagyon sokat fejlődött, eszméletlenül figyeli minden mozdulatunkat, a gyors mozgást is követi a szemével, jobban leköti, a főzés, takarítás stb. ,mint a játékok.
És sokkal hamarabb elfárad. A dokink azt mondja: a látásfejlődése sokkal előrébb van, mint a korának megfelelő.
Ez jó! Csak éppen eszébe sem jut ismét, hogy fordulhatna magától is hasra...Inkább kúszik ide-oda, és oldalra fordulva nézelődik, de meg kell lökni, hogy forduljon. Néhányszor megmutatta, hogy tudja ő azt is, és ennyi.
Ja, ezzel csak annyit akartam, hogy szerintem iszonyú mennyiségű információ jut az agyba, mozognak rengeteget, tanulnak, és délutánra már teljesen elfáradnak.

Detti! Hol Vagy?!

Chanel:
Szuperügyes Hella!!!
Nekünk még van 1-2 nap szerintem, hogy totál áttörjön.
Már vettem Chamomilla-t, de még nem kellett bevetni, most kis szünet van ezügyben. :D

Annus:
Klassz a meglepetés!
Majd mesélj az új gépről, és persze várunk képet, amit készítesz vele.

Használjátok a Babé testápolót, krémet?
Van tapasztalat?

Nálunk szerencsére nyoma sincs "válságnak", jobb együtt lenni a férjemmel, mint eddig, bár azt hittem annál már nincs jobb.
No, persze 2 házassággal a hátam mögött talán már megérdemlem, hogy ez így legyen.
Úgyhogy nagyon is megértem, amit írtok...
Kép Ha apa itthon van... Kép

KépKép
francestz
 
 


Jaj, most jut eszembe!!!!
Ugye nem dicsekvésnek veszítek, vagy érzéketlenségnek?!
Nem volt ilyen szándékom!!!!!!!!!!!!!!!
Csak hálás vagyok azért, hogy most ez van itthon.... :oops:

KépKép
francestz
 
 


CHanel:
Hívtalak telefonon, de most itt akkor megkérdezem, nem zavarlak már esti időben...
Hogyan, mennyire kell feloldani a Chamomilla golyócskákat?
Én "áztattam" egy műanyag kanálban+kevés vízben, de még fél óra múlva sem sokkal lettek kisebbek a golyók...Fogalmam sincs, hogyan kell ezt csinálni :cry: :oops:
Ha tudnál segíteni...
Múltkor elfelejtettem, Hella szájacskáján a dudor milyen?

KépKép
francestz
 
 


Na jó, csak magammal beszélgetek ma. :(

Jó éjt Mindenkinek!

KépKép
francestz
 
 


Sziasztok!

Francestz! akartam írni,de Kata nem hagyta :D

érdekes, amit a hozzátáplálásról írtál :shock:, kik voltak ezek az orvosok? Én mindenesetre tartom magam a 6 hónapos korig anyatej dologhoz! Amúgy pedig azt gondolom, ha valakiben ott az allergiára való hajlam, igy is úgy is kijön. Persze ez csak az én véleményem!
Jól megkérdezem a dokinéninket majd erről az új dologról!
Húúú már a harmadik férjedet fogyasztod :D :D, amúgy nagyon helyes Ádám Apukája :D, és látszik rajta, hogy nagyon kedves is, és hogy imádja a családját!!! De múltkor már írtam, hogy gyönyörű a családod! Örülök, hogy megtaláltad azt az embert, akivel ennyire szeretitek egymást!
(Vonatot még nem tudtam megkérdezni de folyamatban van az ügy!)

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

Köszi Francestz!!! :) Megvagyok, csak kedden és csütörtökön mindig anyámnál vagyunk, mert délutánonként dolgoznom kell, és addig Alexára anyám vigyáz.

Erről a hozzátáplálós dologról egyszer már én is hallottam, de akkor még furcsa volt. Szerintem sosem fogjuk megtudni, melyik a legjobb megoldás, talán nincs is. Az tuti, hogy kell a babának az anyatej, már ha az anyukának van, de millió gyereket láttam, akik egy csepp anyatejet nem kaptak, és még megfázásuk sem volt soha. És anyatejes babákat is, akik meg sokat betegeskedtek.

Nálunk sajna még tart, vagy inkább újra fellángolt a válság. Tegnap anyám már alapból feldühített, az öcsém meg rettenetesen megbántott. Utána este fürdetés előtt elsétáltuk az anyósomékhoz, ahol a férjemnek volt 2 hülye megjegyzése olyan dolgokról, amik még csak nem is igazak, csak mondani akart valamit (az egyik, hogy Alexa utálja az új cipőjét, ami nem igaz, észre sem veszi, hogy a lábán van, de az anyósom úgy nézett rám, mintha megerőszakolnám a gyereket, hogy mindenáron cipőt húzzak rá - jött is azzal, hogy "Majd a mama vesz neked kényelmes cipőt" . A másik, hogy Alexa kedvenc kajája a Túró Rudi, ami baromság, mert egyszer kapott egy ici-pici darab túrót belőle és kész, mert még nem akarok neki ilyent adni. Na erre már anyós és após is csúnyán nézett, mert pár napja akartak adni Alexának, én meg mondtam, hogy még nem kaphat.). És amikor hazafelé rákérdeztem, hogy miért kell marhaságokat mondania a szüleinek, elkezdte, hogy "jó, akkor ő már szólni sem fog többé, és velem nem lehet beszélni". Olyan elegem lett mindenből, hogy azóta én nem beszélek nagyon. Alexáva persze igen, sőt, igyekszem, hogy ne vegye észre, hogy pocsék kedvem van.
(Azt hiszem mondtam már, hogy nagyon ingatag a kapcsolat anyósomék és köztem, szó szerint ki nem állhatjuk egymást, és nem akarok nekik esélyt adni, hogy valamibe beleköthessenek. Ezért bánt annyira, hogy a férjem ilyeneket mond nekik - tuti, hogy ebből hamarosan vihar lesz.)

Bocsánat, hogy így kipakoltam, nem akarok untatni senkit a nyavalygásaimmal. Biztos a hormonok is belejátszanak a rossz kedvembe, ráadásul nagyon félek a jövő heti UH miatt - elég rossz előérzetem van, nem tudom, miért.

Kép
Kép
detty74
 
 


Annus!
Boldog szülinapot Neked!

Nagyon sok boldogságot kívánok házassági évfordulótok alkalmából!
Benéztem Iza naplójába. Nagyon jók a képek.
És persze látom, Izának is van autója... :D /Jó, nem leszek mániákus, csak muszáj volt megjegyeznem :D /
Milyen tortát kaptál?

Mégegyszer csupa-csupa jót Nektek!!!!!


Maszatmama:
Köszi!
Valahogy megpróbálom átvészelni a napokat, míg megkapod az info-t a vonatokról. :D

Detti:
Anyós helyzet ismerős 14 évig így volt nálunk is.
Biztosan érzékenyebb is vagy most persze, de amit leírsz az alapján nem csodálom, hogy kiborulsz.
Főként, ha még az érzés is megvan, hogy úgy érzed, alapból nem szeretnek.
Teljesen így volt nálam is, bár csak a hátam mögött, és a gyerekeknek tettek megjegyzéseket rólam. Szemtől szembe bájolgás volt.
Most, hogy már 2 éve nem vagyok ama család tagja, kitörtek belőlük a valódi érzések, úgyhogy jól éreztem én.
Ezt nem azért írom, hogy befolyásoljalak!!!!
De nagyon megértelek!
Nyugodtan meséld el, ami a szívedet nyomja, ne tartogass Magadban feszültséget, Neked sem jó, és a babának sem. Nem lehet könnyű Alexa előtt nyugodtnak maradni, főleg, ha még azért Alexa is nyűgös esetleg.
Ne izgulj a jövő hét miatt!!!
Mikor mész? Egyedül kell menned, van aki elkísér?

KépKép
francestz
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltunk dokibácsinál, megkaptuk az utolsó otlásokat!! Nem volt semmi gáz, viszont nekem azt mondta a doki, hogy kezdjem el a hozzátáplálást, mert itt az ideje. Azt is mondta, hogy inkább hipp-es kaját vegyek, vagy ha van megbizható gyümölcs..akkor én is csinálhatok gyümilevet...hát honnan szerezzek én itt megbizható gyümölcsöt!!!??? Ti honnan veszitek a gyümiket? Az almalevet először kiskanállal adjátok/ adtátok vagy cumisüvegből?
Igazából van még tejem, tegnap semmilyen pótlást nem kellett adni..teljesen összezavarodtam.. :D

Detty, ne aggódj, nem lesz semmi baj!! Nem szabad rosszra gondolni, mert a sok rossz, szomorú gondolat vonza a bajt!!! Hát nem lehet egyszerű neked sem anyóspajtiékkal...és a férjed sem volt valami megértő..veled. Pedig tudhatná min mész most keresztül.

Maszatmama, megkaptátok a szurikat ti is? Olyan jó, hogy nem kell menni most egy évig..ha nincs semmi baj!

Francestz: én úgy adtam be Vilinek ezt a bogyót, hogy beleraktam langyos tejbe egy cumisüvegbe..kellett kb 10 perc mig feloldódjon..de szerintem nem jól csináltam, mert a homeós bogyókat vizbe kell feloldani...kérdeztem én is Chanelt itt a fórumon, csak nem válaszolt, biztos nincs nete.

Szép napot mindenkinek!!
beatrix161
 
 


Csak gyorsan írok, mert Alexa itt veri az ölemben a férjem billentyűzetét, amíg én a laptopon gépelek.

A homeós bogyókat tegyétek egy cumisüveg kupakjába, és tegyetek hozzá egy pici vizet. Kb. negyed óra alatt feloldódik, esetleg egy kicsit rázogatni kell (fém kanállal nem szabad keverni). Utána vagy beleöntitek egy cumisüveg cumijába (üveg nem kell), vagy felszívjátok egy orvosság adagolóval és úgy adjátok be (mi ezt használtuk).

Mi is HIPP-es kajákat használunk a kezdetektől fogva, de vigyázni kell, mert van olyan baba, aki megszokja és a normál gyümölcsöt-zöldséget nem lesz hajlandó megenni (ld. Alexa). Úgyhogy tuti, hogy kistesó a rendes kajákat fogja kapni, mert a HIPP-et anyagilag nem lehet bírni.
És a legjobb a gyümölcsöt, gyümölcslevet egyből kiskanállal adni, hogy azt szokja meg. Plusz minél később kap a baba kanalat, annál nehezebben tanul majd meg kanállal enni (még etetve is). Alexa 4 hónaposan kapta kanállal az almapürét, és nagyon szépen evett már az elejétől.

Na megyek, nem bírom tovább. Cafatokra tépte a kapomat mert nem nyúlhat a laptophoz.

Kép
Kép
detty74
 
 


Na most mrá bizti a foga....nagyon sokat sírdogál meg visít mint akit nyúznak...nehezen alszik el stb.Ömlik a nyála,ínye duzzadt,látszik a kis foga alul...csak még nem tört át....Blogomban leírtam részletesebben is :( Már most kivagyok...szegénynek fáj :roll:

Felhívtama védőnőt is de szabin van,egy másikkal beszéltem.Mondom jön a gyerkőc foga,mondjon már vmi okosat.Mondom 3,5 hós.Azt mondja:akkor még nem fájhat neki annyira :shock: Majdnem mondtam h jöjjön és hallgassa haogy sikít a fájdalomtól :evil: Mondta h adjaka kezébe vmit amit rághat,ez eddig is megvolt...aztán h vegyek vmit a patikában...na mondom milyen okosat mondott :roll: :lol: Még jó h a neten informálódik az ember...a saját védőnőmet meg nem akartam ezzel zavarni szabin.Csak lesz vmi.

De látom h pl Hella sincs még 5 hós és már ott a fogacska,Ádám is épp elmúlt 4 hós....akkor nem is érzem olyan korainak....

Nálunk most csak 1 baj van,h kveset látjuk egymást.....most is visszamegyek holnap Petsre,és a férjem max leghamarabb vasárnap jön...de lehet h csak szerdán..... :cry: Jaj de megszeretgetem ha hazajön!!!! :oops: 8)

Kisautós csörgő:az még a miénk volt öcsémmel,megtaláltam otthon.Retro játék 8)

annus11
 
 


Francestz!
Az anyósomék nyíltan nem szeretnek, itt nincs érzés vagy nem érzés, tudom, és ennyi. Gondolom, fordítva is igaz, ők is tudják, de én legalább megpróbálok civilizált maradni. Igaz, most időnként ők is próbálkoznak, mert rájöttek, hogy amíg nem rendeződik a helyzet, nem hagyom náluk a gyereket. Régebben tényleg szörnyű volt a helyzet, nagyon sokat sírtam miattuk. Ma már nem érdekel annyira.

17-én megyek a dokihoz, 17.45-re. Elméletileg Csabi jön velem, mert Alexára vigyázni kell. Autóval 2 percre dolgozik az orvos magánrendelőjétől, így felvesszük, és együtt megyünk. A múltkor nála hagytam Alexát a munkahelyén, de mivel a kiscsaj mindent szétpakolt és senkit nem hagyott dolgozni, Csabi azt mondta, hogy ezt még egyszer nem vállalja. Inkább vár a váróban.

A hisztis lányom persze hogy kaja előtt aludt el! Mindegy, ha álmos, úgysem eszik. Mi lesz velem, ha ezt majd ketten adják elő???

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Gyors leszek, események vannak nálunk....
Nem volt netem, de létezek :D
A homeóst egy cumisüvegbe szoktam tenni 2 korty forralt vízbe. Rázogatom, míg fel nem oldódik. kb. 2-3perc... Hella szereti nézni :lol: És persze megitatom vele. De pohárba is szoktam, mert nála már következetes vagyok, szoktatom a pohárra... Oli még csak szívószállal tud inni pohárból... :cry:

Majd mesélek, Olival tegnap a traumatológián voltunk....de nincs katasztrófa...

chanel_28
 
 


Francestz!

Nem akarok okoskodni, de én is hasonlóan csinálom, mint Detti! (mármint a homeós bogyókat) Én általában egy pici langyos vízben szoktam feloldani, közben sokszor lötyögtetem, így kb.7-8 perc, mire felolvad. A kanállal evésről pedig MAXIMÁLISAN Dettivel értek egyet, mivel láttam, hogy barátnőm mit küzdött a gyerekkel, mire rászoktatta a kanállal evésre! Én elejétől fogva kanállal adom Marcinak a gyümit, meg is tanult szépen enni azzal.


Nálunk volt némi izgalom tegnap este, mert Marci magára rántotta a támlás széket és ezzel együtt hanyatt esett. Beütötte a buksiját eléggé és a szék támlájának a széle megütötte a bal szemét meg az orrát, ráadásul egy kis helyen fel is repedt a bőr a szeme sarkában és nagyon vérzett. Na, rohanás az ügyeletre a Madarász utcai kórházba.... Szerencsére nem lett komolyabb baja, a szeme és az orra ugyan bedagadt és a fején van egy jókora pukli, de miután kitisztították a sebet, látszott, hogy összevarrni sem kell, mert viszonylag kicsi a seb. Meg is röntgenezték a buksiját, nehogy agyrázkódása vagy belső sérülése legyen, de minden OK. A dokibácsi nagyon kedves volt, azt mondta, hogy jó dolog, hogy bevittük Marcit megmutatni, mert ugyan nincs komoly baja, de ők még picik ahhoz, hogy elmondják, ha valami fáj. Szóval jó véget ért ez a "kaland". Ha valakinek szüksége van arra, hogy megtudja, melyik az ügyeletes gyerekkórház, akkor ne a Heim Pál-t hívja, mert ott állandóan foglalt a vonal, hanem a Madarász utcát, mert ott elsőre felvették és készségesen segítettek. (tel: 450-3700)

ambrob
ambrob
 
 


Chanel!

Most olvasom, hogy tegnap Ti is kórházaztatok! Remélem Olinak nincs komoly baja!

ambrob
ambrob
 
 


Szétb.....az ideg, inkább leírom.
Szóval, Olinak van egy seb a jobb hüvelykujján. Jól be van gyulladva és bedagadava. Már nézegettem egy hete, kezeltem betadine-nal, már amennyire hagyta. Nem fájt neki. A doki nénink megijesztett, hogy gennyes, írt antibiotikumot, mert izület felett van a dagadás. És berendelt a kórházba a sebészetre. Bementünk. Ott a traumatológiára küldtek, hogy vélhetően szúrt seb. Onnan majdnem visszaküldtek a sebészetre, de nem hagytam. Bent a doki próbálta megnézni, a gyerek ordított...kiküldött, mert szerinte szülők nélkül szófogadóbb a gyerek. Oltáros hisztit hallottunk kintről persze, majd megszakadt a szívem. Kihozták, hogy nyugtassuk meg, és vigyük vissza. (mindezt halál bunkó stílusban)
Végül kijött az asszisztens és behívott engem. A doki közölte, hogy kezelhetetlen a gyerek, nem tud vele mit kezdeni, nem akarja elaltatni, de egyébként semmi érteleme, mert nem vészes a sebe. Nyomókötést akart rátenni, amit Oli nem hagyott.
Szóval, csináljam én otthon meg.
Kint olvastam a zárót, hogy a gyerek kezelhetetlen, hisztériázik. Szó szerint ezt írta!!!! Majdhogynem közölte velem, hogy szar anya vagyok, mert fél a gyerekem az orvostól.....
Persze én azért mentem a férjemmel és mentünk be Olival, hogy segítsünk lefogni, ha kell, mert ismerjük a saját gyerekünket...
Azóta sem enged semmit csinálni a kezével, még bekenni sem....
Idióta f...sz!
Na, mindegy, ez van.
Boxolhatnékom van, ha eszembe jut..

chanel_28
 
 


Sziasztok!

Nagyon sajnálom a kis sérülteket, és mielőbbi jobbulást Nekik, és sok gyógypuszit!
Chanel: nagyon durva, amit a dokiról írtál, az a legborzasztóbb, hogy tehetetlen az ember ilyenkor!
Hella szájával mi a helyzet, visszajött már a doki a szabadságról?
Bea: igen, mi is megkaptuk az utolsó oltást, picit sírt, majd a rendelőben lévő díszeknek dumált ezerrel, nagyon cuki volt!
Nem semmi, hogy már majdnem mindenkinek jön a foga!!
Kata is nyáladzik ezerrel, töm a szájába mindent, de fognak én nem látom jelét!
Orelle: Juli is kb. akkor kezdett el nyálat folyatni, mint Kata, Nálatok mi a helyzet?

Hihi, kiszívták a nyakam!! :lol: :lol: Na, nem Apa, hanem Kata! Lesből támad, és elkapja az ember arcát állát, nyakát, éppen amit ér! :D Olyan vákumot csinál, hogy csak na!

Valaki kiváltotta már a 4 hónapos Felicitas csomagot? Érdemes?

Maszatmama
maszatmama
 
 


Maszatmama!
Felicitas csomagban volt 2 újság(2009.jan.-i Kismama és Baba-Mama),csomó szórólap, kis tégely sudocream,kicsi Johnson fürdető,150 Ft-os kedvezmény Hipp kajára,legjobban a sudocream érte meg.Én a Visegrádi utcában található bababoltban váltottam be,de szerintem minden bolt más csomagot állít össze.
Éva
szemi_dévisz
 
 


Sziasztok!

Néha beolvasgatok mert én is a II-en fogok szülni.

Igazából Annustól szeretnék kérdezni a mosható pelusról. Már utánanéztem a Gyöngyusz féle Coolababynek meg van neki egy Babyland fajta is. Nem tudom mennyit, melyiket, születéstől fogva-e, éjszakára is??? Megköszönném ha írnál róla akár priviben is. :)

Koszmó: Nekünk anno a nagyfiamnál az olajtól lett seperc alatt koszmós a gyerek feje de vastagon. A gyerekorvos szaliciles kenőcsöt adott rá. Fürdés előtt vastagon kellett bekenni, rá a sapi, fürdéskor vizes textilpelussal ledörzsölni. 1 hét alatt elmúlt és nem jött vissza. :)

Chanel: Múltkor véletlenül bevágtam a gyerek lábujjkörmét és begyulladt, én a rendes aloe vera növény levével kenegettem hétvégén. Hogy attól-e de elmúlt, pedig nagyon csúnya volt. A nagymamám esküszik rá.

Szépek a babák. Mindegyik!!!!
Szép napokat nektek :)
anyabebi
 
 


köszönöm a válaszokat!

létezik, hogy Kata másfél hét alatt csak 100 grammot hízott? :shock: :shock: Pedig a cicikből mindig dől a tej, és 3 óránként eszik! Lehet hogy elromlott a mérleg? vagy a gyerek?

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok,
Maszatmama! Julinak nincs még foga. Nyál van, eszement csócsálás van, fog nincs.
A gyerek biztosan nem romlott el :) Valszeg lelassul a gyarapodása a mozgásfejlődése miatt. Úgy tudom, hogy miután megduplázzák a babák a születési súlyukat, kb a felére csökken a havi gyarapodásuk üteme. Csak akkor van gond, ha fogy a babszi.
Szomorúan olvasom a baleseteket :( Mielőbbi gyógyulást!
Sajnos egyre ritkábban van időm benézni....
szép napot!
orelle
 
 


Sziasztok!
Minden gyermeknek gyógyulást!!!

Chanel:
De tulajdonképpen mi van a sebbel?
Mi az, hogy nem akarja elaltani, de egyébként sem kellene...?!
Csoda, hogy nem olvastatok be a dokinak.

Mi tegnap voltunk csipőszűrésen. Majd 1 órát várattak, holott időpontot kaptunk. VÉgül behívtak minket egy pici babás anyukával együtt.
Intettek, menjünk, mikor belépett a másik anyuka, kérdeztem, akkor én most menjek be, vagy maradjak? Az orvos flegmán rámnézett, és megkérdezte: miért, ikrek? Akkor meg?
Na, úgy felment a pumpám, hogy mikor végül ránkkerült a sor, kicsit elmondtam a véleményem neki...
Minél több a gyermekek száma itthon, annál inkább nem bírom ezt a fajta stílust...

Köszi mindenkinek a tanácsot golyócskák-ügy-ben, végül sikerült tegnap, langyos vízben feloldódott tényleg kb. 10 perc alatt :D , úgyhogy Ádám megitta kanálból. Még izlett is Neki.
Picit nyugodtabb lett 1 óra múlva, de nem tudom ettől-e, vagy "csak úgy".
Azért még adok majd, ha vészhelyzet van.

ambrob!
Köszi Neked is a választ.
Én is csak kanállal adom Ádámnak az almát, nagyon szereti.
Legalábbis a Hipp-almát /köszi Detti/, és az almalevet is.
Már a lányaimnál is kanállal adtam mindent, ami nem innivaló.
Én a poharazgatást kezdtem anno 8-9 hónapos kor körül, addig cumisüvegből ittak, de nem volt gond, simán rászoktak a pohárra, szerencsémre. :)

maszatmama:
Az előző hetekben nem hízott sokat? Mert utána előfordult nálunk is, hogy a következő hetekben 90 gr, majd 130 gr. stb. Előtte viszont és utána is volt 250 gr hízás.
Mi ugyan tápszeresek vagyunk, de a védőnő és a doki egyöntetűen azt mondták, addig elég egy babának a teljesen folyékony táplálék, míg hízik. Ha a hízás leáll hetekig, vagy nagyon lelassul 6 hónapos kor előtt, akkor el kell kezdeni a hozzátáplálást.
De 1-2 hét még nem számít. Ádám akkor is nagyon kevesett hízott 1,5 hét alatt, mikor éppen hosszra nőtt sokat. Már kezdtem elszomorodni, hogy nincs hízás, mikor a 2. hét utolsó 2 napján hirtelen megtáltosodott, és meghízta amit kell azért.
Enni pedig semmivel sem evett kevesebbet, úgyhogy nem azért maradt el a gyarapodás.
Lehet, Kata éppen növekszik. :)
A mérleg gondolom normál értékeket mutat, mikor etetést mérsz rajta.

Aranynap merre jár?

KépKép
francestz
 
 


Azért nekem is vannak történeteim.... :(
Tegnapra ígérte anyósom és sógornőm, hogy meglátogatják Ádámot.
Ehhez tudni kell, hogy sógornőm 4,5 hónappal ezelőtt látta Ádámot a kórházban, azóta egyszer nem akart jönni.
Anyósom az első 2-3 hónapban jött 2 hetente, vigyázott az unokájára /egyetlen unoka eddig/ 1-2 órát.
Majd egy alkalommal megjegyezte, inkább vigyük hozzájuk Ádámot, majd ott vigyáz rá inkább.
Mivel a férjem apja erősen iszik, plussz nincs túl nagy tisztaság ott, így férjem megkérte az anyukát, várjon még picit, míg Ádám idősebb lesz, akkor otthagyjuk majd néhány órára, most még jobb, ha nálunk "történik" a "vigyázás".
Én már akkor láttam, hogy anyósom arca nem éppen a megértésről árulkodik.
Ez megtörtént 1 héttel később is.
4 hete nem jött ide, nem is jelezte szándékát.
Tegnap előttig. Mikor is beigérték magukat.
A csipőszűrés elhúzódott, így felhívtuk, hogy nem érünk haza, mert még a házidokihoz is be kell ugrani stb, jöjjön inkább holnap, vagy amikor szeretne.
Erre közölte, Ő délután nem ér rá, a férjem pedig akkor van csak itthon...Majd akkor a sógornőm jön egyedül...
Megsértődött.
Férjem felhívta a nővérés, hogy elnézést kérjen, és elmondja, várjuk másik időpontban, mert nem érünk haza.
Erre a válasz annyi volt: jó, akkor majd Ádám érettségijén láthatom a gyereket.../mondjuk írtam már, 4,5 hónapig eszébe nem jutott meglátogatni/
És megsértődött.
Egyébként mindketten halálra unják magukat otthon, úgyhogy ez nem egy nagyon beszorított időpont volt számukra.
Ilyenkor mi van? Miért ennyire önző mindenki vajon? Miért nem az a lényeges, hogy Ádámot lássák, miért a sértődés a fontosabb? :(
EZt csak úgy leírtam.

KépKép
francestz
 
 


Bea:
Láttad, megújult az IKEA Őrs vezér tere...

KépKép
francestz
 
 


Francestz: de aranyos vagy, hogy gondoltál rám!!! Áááá nem birtam ki és voltunk Budaörsön..de csak mintás pelusokat vettem, meg békás pelenkázóalátétet!!! Naggyon cukik!!!

Igen, én is néha nagyon elkeseredem azon, milyen önzők és buták az emberek. Főleg igy, hogy itthon vagyok van időm ezen agyalni..és merülök csak bele...és egyre szomorúbb leszek. És ilyenkor jönnek azzal, hogy ne törődj semmivel, csak legyél boldog a gyönyörű kisfiaddal. Minden héten újult erővel próbálkozom azzal, hogy normális kapcsolatot alakitsak ki a szüleimmel...de ma reggel végre felfogtam, hogy az emberek nem változnak, főleg nem jó irányba..
beatrix161
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokat, Marci szeme már elég szépen gyógyul, persze egy óriási lila folt éktelenkedik körülötte.

Ahogy látom, nem csak az én családom ilyen........lehetetlen! Marci esése utáni reggelen az anyukám sértődött arccal letámadott (egy társasházban lakunk, ahol 5 lakás van, ő a fsz-en, mi a 2.-on), hogy hogyan képzelem, hogy nem számoltam be a történtekről neki még az este, mert ő emiatt egész éjjel nem aludt az aggódástól! Pedig ő hallotta, hogy este elrohantunk otthonról és későn értünk haza!
Hát az az igazság, hogy én egyáltalán nem gondolom, hogy hibáztam volna! :cry: Úgy gondolom, hogy abban az esetben, amikor egy apró emberkével rohansz az orvoshoz, mert vérzik a szeme sarkában, majd késő este érsz vele haza, amikor már a lurkó a végletekig elcsigázott, akkor éppen nincs itt az ideje a beszámolóknak. Mert számomra sokkal fontosabb volt, hogy szegény porontyomat megfürdessem, megetessem és ágyba dugjam még azelőtt, hogy elájul a fáradtságtól. Plusz a "baleset" miatt fájt mindene, tehát nyüszizett, nyűgős volt. Az anyukám azt mondta, hogy szívtelen vagyok vele. Szerintetek is így van? :? Hát én azt gondolom, hogy ha ennyire aggódott az unokája miatt, akkor feljöhetett volna hozzánk megkérdezni, hogy mi történt! Na jó nem panaszkodok tovább, lehet, hogy csak én vagyok ilyen túlérzékeny!


Maszatmama!

Nekem a védőnő és a doki is mindig azt mondta, hogy addig nincs baj (nem kevés a kaja), amíg a picur valamennyit hízik. Csak ne stagnáljon vagy fogyjon!

ambrob
ambrob
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?