Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nozavi! Akkor én is gratulálhatok neked, mondhatni még ti is friss házasok vagytok :)

Anyukám is röntgenasszisztens volt, de már nyugdíjas. Te hogyan kerültél ki Svédországba? Talán pont a munkád miatt? Emlékszem pár éve mesélte anya, hogy lehetőség van Svédországba, Dániába menni dolgozni. Ő is szeretett volna menni, de nem beszél nyelveket, és már az ő korában félt belevágni. Te mióta élsz ott? Sűrűn hazalátogatsz?

Én másfél éve élek itt. Friss diplomásként nem találtam otthon állást. Gondoltam kijövök, gyakorolom kicsit a nyelvet, keresek egy kis pénzt aztán hazamegyek. Úgy terveztem, hogy nagyjából fél évet maradok. Aztán kijöttem és másnap megismerkedtem a párommal. Ettől kezdve egyértelmű volt, hogy itt maradok. Ráadásul nem beszél magyarul (most tanulgatja), nem volt kérdés, hogy nem tudna Magyarországon élni. De nem is bánom. Én megtaláltam itt a helyem, itt képzelem el a jövőmet. Most azért tanulok itt, hogy francia diplomám legyen és normális állást találjak. Hónapokig babysitteltem. Átmenetinek jó volt, kerestem vele egy kis pénzt, de nem életcélom ezt csinálni.
Most pár hónapja nem dolgozom, a suli mellett nincs időm. Gyakorlataim vannak, tanulnom kell, nem tudom megosztani az energiáimat.

mka
mka
 
 


Szia mka!

Én a férjem után jöttem ki, Ő röntgenorvos :lol: , röntgenes család vagyunk, átlátunk mindenkin :lol: . Nekem még meg van otthon a munkám, ,ert ugye most a GYED-del elvagyok. MAjd kiderül, hogy hogyan lesz. Mi még idén februárban jöttünk ki. Majd most megyek haza Vilcsivel jövő szombaton, Sanyi majd két hétre rá jön utánunk!
A szüleifd, hogy fogadták hogy kint maradsz? A mieink egész jól, mondjuk így a skype, meg a net világában már könnyebb.
Anyud hol volt röntgenasszisztens? Mármint melyik városba való vagy alapjáraton? :oops:

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Szia!

Nekem is könnyebb így, hogy van a net. Ráadásul telefonálni is sokat szoktam. Olyan az előfizetésünk,hogy a vezetékes telókat ingyen hívjuk Európán belül. Így szoktam maratoni beszélgetéseket folytatni :D
Nehéz volt elfogadni, hogy itt maradtam,de mindenki tudja, hogy jobb itt nekem. Otthon csak egyre rosszabb a helyzet. Itt sincs kolbászból a kerítés, de azért jobb a helyzet, mint otthon.
Eredetileg Berettyóújfaluból származom, anya is ott dolgozott.
Te honnan származol?
Gondolom, hogy ha a párodnak biztos kint az állása, akkor te is csak ott ragadsz. Biztos találnál munkát is, protekciód már van :lol:
Én is megyek haza a hónap végén 2 hétre :D

Na megyek, mert hulla vagyok. Nem tom a hétvégén mennyi időm lesz jönni, de lehet, hogy be tudok majd kicsit lesni. Ha nem, akkor hétfőn tuti jövök.

Jó hétvégét mindenkinek :D

mka
mka
 
 

 
 

Hát biztos is, hogy mi kint ragadunk, legalább is egy 5-10 évre biztos. Én alapjáraton makói származású vagyok, de a végén amit otthon töltöttünk azt Szegeden laktam, mert a férjem pedig ott élt. Ő hivatalosan Jászboldogházára való!

Mi is egész olcsón hívjuk az otthoni vezetékes telefonokat, 6 forint a vezetékes perce, a mobilé pedig 53. Az sem vészes annyira.

Tényleg mikor fogtok próbálkozni a babával, egyből januárban? Írtad. hogy iskola után akarsz szülni, hát gondolom annak májusban vége... mi a következő babót augusztusban futunk neki. Megint májusban szeretnék szülni! :oops: :D

Kellemes hétvégét majd jöttök! ÍRJATOK!

Csorna???

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Sziasztok!

Nincs időm írni, csak bejelentkezek, és elolvasom mi történt veletek. Bár úgy látom, hogy csak nozavi és én termelünk :D

Vannak újabb fejlemények a baba-projectel kapcsolatban. Úgy néz ki, hogy kicsit ki kell tolnunk. Nem sokkal, de pár hónappal. de 2011-ben szülhetek azért :D
Majd leírom bővebben :D
Szép estét mindenkinek

mka
mka
 
 


Sziasztok! :D

Én egyszer írtam már ide, de akkor nem volt tűl pörgős a topic, de örömmel látom, hogy beindult az élet! 8) :lol:

Én Móni vagyok, most várom 2. gyermekemet aki az Alexis Noel névra fog hallgatni. :D És van már egy nagylányom Charlotte Dora, aki 3 éves. :D A 3. csemetét tervezzük 2011-re. :lol:

Örömmel látom,hogy Mka is Fro.-ban lakik, merre felé? :lol: Mi is ott lakunk, Nizzában, csak most itt vagyunk Mo.-on, mert júniusban hazajöttünk a családhoz, de sajnos idő közben kinyílt a méhszájam, ezért itt ragadtunk. :( De remélem, hogy Alext már otthon fogom megszülni.
Vendég
 


Sziasztok!!

Meg vagyok ám én is, csak a két fiam csinál nekem nem kevés programot.. 8) :P :P

örömmel látom, hogy zajlik itt is az élet.. :wink:

Mka: én is teljesen állatbolond vagyok, de legkedvesebbek számomra a kutyusok és a lovak.. :lol: :lol: nagyon úgy tűnik, hogy a fiacskáimnak is sikerült ezt az őrületet átadnom, mert mindketten rajonganak értük.. :lol: :lol: jó dolog a kutyakozmetika, bár minden szépsége mellett kemény fizikai munka is.. 8) de én nagyon szeretem csinálni, mert sok kihívást találok benne és a kutyusokkal meg különösen jól kijövök.. :lol: :lol: az igazság az, hogy mi amolyan kutyás család vagyunk.. :lol: :lol: én nyírom őket, a férjem képzi és őrizni-védeni tanítja őket (most már csak szabad idejében).. :lol: :lol: a nagyobbik fiam Matyi már simán utánozza az apját, és szerintem a kicsi (Ákos) is jó úton halad.. :P :P

Nozavi: szegény Bogyó.. :( ha megismernéd Borisz kutyámat, tőle biztos nem félnél.. :wink: :lol:
igen, igen.. jó lenne egy kis csaj a két kis pasim mellé.. :P :P mind a két fiúnál tudtam, hogy kukisok lesznek.. :P :P most valahogy úgy érzem, hogy csajszi lesz.. :P :P az Anna nagyon szép név.. :lol: nekünk legutóbb Melinda volt a lány verzió.. 8) még csak odáig jutottam, hogy ha Ákos betölti a 2. évét akkor jöhet a tesó, de a pontos dátum még nem lett kitűzve.. a jövő augusztus nekem is nagyon szimpi, talán mi is akkor kezdünk neki a projektnek.. :lol: :lol: ja, és Matyi aug. 21.-én lesz 3 éves.. :P :P és tessék sokat írni, kizárt, hogy besokalljak.. :wink: :lol: :lol:

Monica: örülök, hogy újra itt.. :P :P nem sokára Noel is megérkezik.. :P lányod, hogy áll a nagy eseményhez, várja már a testvérét?? 8)

na megyek, mert felébredt Ákosom.. :lol:

üdv:

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Sziasztok!

Szintén a harmadik bébit tervezzük és 2011 -re :wink: :D És Móni vagyok :D
csatlakozhatok? :lol:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Szia Momi!

Üdv közöttünk.. :wink: mesélj magatokról.. :P

Üdv:

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Sziasztok! :D

Dejóó sok Móni egy helyen. :mrgreen: :mrgreen:

Morca
Igen, Charlotte most már várja Öcsit, az Apjával egy követ fújnak, így le lettem győzve és Alexis lesz a babó neve. :roll: :lol:

Momi
Üdv itt!! :lol: Nagyon édes a 2 kisfiad! :wink:
Vendég
 


Na sziasztok!

Bocsi, hogy eltüntem, de a hétvége az tiszta bolondok házára sikeredett. Grillparty, meg tengerpart, meg miegymás.
Tegnap a kis Manócskámat, -akinek majdnem pontos napi rendje van, és eszerint általában fél 7-től fél 8ig bezárólag van fürcsike,- már sikerült is negyed 9kor felébreszteni! :shock: 7 órától próbálkoztunk, de nagy ásítások, meg "hagyjatokmárbékén" grimaszok kíséretében mindig visszaszunnyadt. :lol:
Jajj ma kapjuk az első szurikánkat! Már parázok előre! Főleg, hogy benne van a pneumococcus elleni is, ami ugye nekem elég ijesztő, sajnos.
Annyira örülök, hogy kezd beindulni a topic!!! :wink:

Na puszi, mentem, mert Manó ébred!

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Sziasztok!

Látom nagyon beindult a topic mialatt nem voltam. Nagyon helyes :D
Nozavi! Biztos ügyes lesz szuri alatt, ne aggódj. Bár gondolom, hogy én is stresszelnék a te helyedben, de biztos nem lesz gond.

Morca! Tényleg nagyon klassz lehet a munkád. Néha nekem is eszembe jut, hogy talán olyan munkát kellett volna választanom, aminek köze van az állatokhoz. Nagyon szeretem őket. Bár a macskám most kiakaszott. ma reggelre talált magának egy új játékot: A fürdőszobai kuka felborítása és annak tartalmával való játszás... Ma már háromszor szedtem össze a szemetet.

Üdv az újaknak is, és van néhány Mónink :D

Monica 26! Én Versailles-ban lakom. Pont a héten megyünk le kicsit délre. Csütörtöktől vasárnapig Marseille-ben leszünk. csinálunk egy hosszú hétvégét magunknak :D Ti mióta éltek itt? Mivel foglalkozol?

Na mentem majd még jelentkezem

mka
mka
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást! :D

Mka!
Ahogy olvastam a történeted a laptetején... ilyenről álmodtam sokáig (suli után külföld, szerelem, tanulás, munka,...) :wink: :D Nem mertem megvalósítani, helyette álmodtam nagy családot. :lol:


Monica!
Gratula a bébihez! Hazamehettek még egyáltalán? Mit mond a doki?
Köszi! Te sem panaszkodhatsz, Charlotte kész hölgy! Szép kislány! :D


Most feladom, lehetetlen, hogy befejezzem. Majd este, ha nyugi lesz :lol: Délben ültem le a gép elé. Elolvastam ezt az oldalt, picit lefektettem, írtam Mka-nak, nagyot lefektettem, újraolvastam az oldalt, picit vissza altattam, írtam Monicának, most megint vissza altattam a picit, most írok, de már szemerkél az eső, mehetek ki összeszedni a rucikat :twisted: szóval este folyt.köv :lol:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Sziasztok!

Látom, napközben nekem van a legtöbb időm írni. Ti inkább este vagytok, mikor a gyerekek már alszanak, én napközben vagyok, míg a párom haza nem jön. Látszik, hogy én vagyok az egyetlen a csapatban, akinek nincs még babója :lol:

Momi! Nem tudom, mennyire álomszerű az életem. Az biztos, hogy Nagy bátorság kellett neki vágni a nagyvilágnak. Tényleg elég jól alakulnak a dolgaim, de nekem is vannak gondjaim, én is küzdök, mint mindenki más. Mikor még otthon voltam, egy nagy baráti társaságom volt. Azt hittem igazi barátok. Aztán kijöttem, látták, hogy megtaláltam a helyem, és szinte mindenkin éreztem, hogy irigyek. Azt hiszik, hogy kolbászból vannak nekem itt a kerítés. Azóta a legtöbbjükkel nem is tartom a kapcsolatot, ilyen "barátokra" nekem nincs szükségem.


Jaj, lányok annyira izgatott vagyok. Voltunk a hétvégén a bankban, és úgy néz ki, hogy jövő év végén kapunk annyi kölcsönt, hogy vehetünk egy házat :D ez a nagy álmunk. Már nagyon elegünk van az albiból, arról nem is beszélve, hogy egy vagyon a bérleti díj.
Jövő szeptember környékén kezdhetjük komolyan nézegetni a hírdetéseket. Azt hittük sose jön el ez az idő. Bár mondanom se kell, hogy majdnem életünk végéig fizethetjük majd a törlesztő részletet. Elképzelhetitek mennyibe kerül egy családi ház kerttel itt a párizsi régióban :shock: :shock:
A bankban viszont azt tanácsolták, hogy jobb lenne, ha nem lenne még gyerekünk mikor a hitelt intézzük, sőt, nagy hassal se jelenjek meg az aláíráskor, mert akkor más elbírálásban részesülünk majd, és nem nagyon válna előnyünkre a dolog. Így egy picit el kell tolnunk a baba-ügyet. Bár nem nagyon. Én olyan június-július környékén szerettem volna teherbe esni, de inkább szeptember-október lesz belőle. Nem baj, a babának is biztos jobb lesz, egy szép otthonba érkezni :D

Na megyek, kezdek pakolászni a csütörtöki utazásunkhoz :D


Nozavi, hogy viselte a babó a szurit??

mka
mka
 
 


Sziasztok!

Bocsika, hogy így eltünedezek... :oops:

MAnócskám a világ Hőse az én szememben. Egy tündér volt, ahogy megszúrták, annyi volt a reakciója, hogy ööö, és kész. Na jó nem vigyorgott egyből, de nem is csapott hisztit. Bezzeg másnap! Tegnap vagy aludt, vagy üvöltött. Drágám. Az egyik combikáján meg sem látszik a szuri, a másikon /persze rittig a pneumococcusos oldalon/ bepirosodott, és bekeményedett a combija. Pedig egyből vizesruháztam, még a védőnő ki is röhögött. Kicsit sem érdekelt. De ami lényeg, hogy be nem lázasodott.

Ja amiért tünedezek, mert szombaton megyünk haza 3 hétre! JUHÉJJJ! Már fél éve nem láttam a családomat, plusz így ők sem látták még Manócskát, csak skypeon keresztül. Aug. 30-án lesz a keresztelője a Drágámnak.
Szóval bocsi, ha nem jövök egy ideig, de most teljes kásozban vagyok a csomagokkal meg a repülés Törpével, szóval akad "gondom"! :roll: Na puszillak benneteket!
Azért pörögjön ez a topic rendesen, szeretnék legalább 10 oldalt visszaolvasni!! :wink:

mka-irirgyirigy a házikóért. Mi nagyon gondolkozunk rajta, mert nekünk is csak az albi úgy 150.000 körül van! Akkor már ennyiért inkább a sajátunkat fizetnénk, csak mi van ha költözni kell, eladni meg iszonyat nehéz! Na majd látjuk!
Na puszi csajok, mentem pakolni...

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Sziasztok!

Nozavi!

Jó utat!
Manócskád meg tényleg egy hős! :D

Mka!

Sajnálom a barátokat, de akkor ők tényleg nem voltak igazi barátok :( Nekem csak egy barátnőm van, de ő tényleg az! :D A többi úgymond barát szépen elkopott ahogy elköltöztem pestről.
Mennyibe került ott egy családi ház?? :shock: Sajnos mi osztottunk-szoroztunk és úgy néz ki, hogy végleg maradunk anyósékkal. Családi ház emeltén vagyunk, egész jó, lassan újítgatunk fel mindent és próbáljuk eltüntetni após összegyűjtögetett lomjait. Csak panelra lenne pénzünk, amit meg is fogunk venni hitelből nagyrészt, de költözés helyett kiadjuk. Remélem sikerül :P
Tudom, hogy nem kolbis a kerítés nálatok :wink: :lol:


Morca!

Látom nálatok is pici a korkülömbség. Hogy bírod? Gyerekek összenőttek már?
Matyinak előre is nagyon boldog második születésnapot kívánok! Nem tudom lesz e időm írni, apánk itthon lesz pár napot 8)



Rólunk: A nagy, Ricsi két és fél éves hatalmas fiú (kb 1m és 17 kiló). Ő már mindent csinál, hisztizik, folyékonyan beszél, elkezdődött a kérdések korszaka. Be sem áll a szája. Ráléptünk a szobatisztaság felé vezető rögös útra. Csak éjjelre kap pelust. A pici, Peti 28-án lesz 9 hós és ő is hatalmas (7 hósan volt 11 kiló és 75 cm). Az elmúlt két hétben tanult meg felülni, felállni. Mászni és kúszni még nem sikerül neki, de nem sok kell hozzá. Nagyon türelmes, érdeklődő baba. A napokban kezdett hisztizni, háát nem tagadhatja le hogy a Ricsi tesója :lol:
Mindkét gyereket császárral szültem az Áekben pesten. Öööö szerintem ennyi elég is volt rólam így hírtelen :wink: :lol:

Megpróbálok majd visszaolvasni kicsit, hogy képben legyek kivel mivan... :P

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Sziasztok! :D

Mka
Mi 2006-ban költöztünk ide, akkor voltam 30 hetes terhes. :lol:
Én nem dolgozom, a lányommal voltam otthon. :wink:
Télleg nagyon bátor vagy, hogy belevátál a kinti életbe! :wink:
Beilleszkedés hogy sikerült? :roll: Nekem annó elég nehezen. :oops:

De jó, hogy kaptok hitelt! :lol:

Momi
Egyelőre úgy néz ki, hogy nme mehetünk haza, de hétfőn megyek a dokimhoz, és akkor kiderül. :roll: Én nagyon szereték hazamenni. :roll:
Köszönöm Char nevében is a dicséretet. :lol:
Hogy bírod a két fiúval?Ricsi hogy viszonyult az Öcsi születéséhez?

Nozavi
Egy hőős Vilcsi! :lol: És egy tüneménny! :lol:
Látom Ti Svédországban laktok, hogy kerültetek ki?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.08.12 22:44-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Momi: most látom, hogy nem egyértelmű a vonalzóm.. :oops: Matyi most lesz 3 éves és két év van köztük.. 8) amúgy igen, nagyon össze vannak nőve, határozottan szeretik egymást.. :lol: :lol: Ákos mindet csinál Matyi után, ő meg élvezi, hogy pátyolgathatja, védelmezheti.. :lol: :lol: persze szoktak vitázni is, (naná, hogy a kicsi a nagyobb kópé) de semmi komoly.. :lol:
jól bírom, de anyukám is sokat itt van velünk és rengeteget segít nekem.. :lol: mostanában Matyi eléggé próbálgatja a szárnyait akarat ügyben, de azért egész jól meg lehet vele beszélni a dolgokat.. :P Ákos is elég komoly akarattal rendelkezik, ráadásul a hisztit is gond nélkül elleste Matyitól, úgyhogy neki is remekül megy.. :lol: :lol: de egy szavam sem lehet, mert nagyon rendes gyerekek, nincs velük nehéz dolgom.. :lol: :lol:
és Te, hogy boldogulsz velük?? Nálatok kisebb a korkülönbség, biztos nehezebb dolgod van.. :roll:
ja, és az én fiaim sem kicsik, de nem semmi, hogy a Te srácaid milyen óriások..8)

Nozavi: Vilcsi tényleg egy igazi hős.. :wink: :lol: jó utat, és várunk vissza.. :wink: :lol:

Mka: de jó, hogy lesz házatok.. :P :P


Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Sziasztok!

Csak bekukkantok, éppen csomagolunk. Délután indulunk Marseille-be. Ott töltjük a hétvégét, majd vasárnap éjszaka jövünk vissza. Vagy hétfő éjszaka? Nem is tudom, hogy kell mondani. Szóval a vasárnap este indulunk vissza. Vmikor éjjel 2-3 óra fele érünk haza. :shock: Így még a vasárnapot is jól ki tudjuk ott használni. Állítólag nagy meleg van ott, 34 fok :? Tuti jól leégek majd. Pedig vettem 50-es napkrémet, de fehér-bőrű vagyok, tuti nem úszom meg :cry:
Na nem baj, a lényeg, hogy kimozdulunk kicsit. Ennyi lesz a nyaralásunk. Párom nemrég váltott munkahelyet, így nincs még szabija. Így a hónap végén egyedül kell Magyarországra is mennem.



Monica!
A beilleszkedés kicsit rázósan ment. Nehez nyíltam meg. Elég jó beszéltem franciául (francia tanárként végeztem), de mindig féltem, hogy hibát ejtek, így inkább meg se szólaltam :D Idő kellett míg feloldódtam. A párom sokat segített, és mostanra tényleg nagyon sokat fejlődtem. Még msot is kijavít, ha vmi hibát ejtek, amivel ki tud akasztani, de igaza van, a hibákból lehet tanulni.
A te férjed magyar?


Momi!
Ha jól ki tudsz jönni anyósodékkal, akkor nem is olyan rossz velük lakni. Gondolom, hogy így be is tudnak segíteni a babókkal. AZ enyémek kibirhatatlanok, el se tudnám képzelni, hogy egy fedél alatt lakjak velük :lol:
Egy családi ház itt? Nagyon változóak az árak. Találhatsz már kb 175 000 euróért is. De az olyan környéken van, ahol ki se mernék menni az utcára egyedül. Bármikor leüthetnek, kifoszthatnak. :shock: Ilyenben nem gondolkozunk.
Minimum 250 000 eurót kell számolni egy olyan házra, ami egy családnak megfelelő, egy nyugodt környéken, kerttel. Ez tényleg nagyon minimum, és ennyiért még szerencse is kell. Pl a tulajoknak sürgősen kell a pénz, és így nem kérnek nagyon magas árat.
Nekünk nagyjából 300 000 eurónk lesz. Ebből már lehet keresgélni. Flancos helyen nem kapsz semmit, de egy nyugodt kisvárosban már tényleg lehet kapni családi házakat ennyi pénzért.
Persze majd kiderül, hogy alakulnak a lakásárat jövőre stb. Most elég lent vannak az árak a válság miatt. Szakértők szerint jövőre még így marad és majd 2011-től ugranak meg az árak.

Nozavi!
Mi már több,mint 800 eurót fizetünk az albiért. Nem tom mennyi az forintban, de szerintem több, mint 200 000 forint :shock: :shock: :shock: Egy vagyon.
Szuper, hogy babó ilyen ügyes volt a szurinál. Jó utat neked, és azért néha bejelentkezhetnél majd :wink:

Momi, komolyan igazatok van, hogy venni akartok egy házat, és aztán ki akarjátok adni. Sokat lehet nyerni rajta. Főleg ha olyan városban van a lakás, ahol nagyobb rá az igény. Pl. egyetemváros. Ott tuti, hogy mindig akad albérlő :D


Morca!

Most látom, hogy nagyfiadnak hamarosan szülinapja lesz. Remélem jó ki bulit csaptok neki :D

Na megyek, folytatom a csomagolást. Pár napig nem leszek, majd jelentkezem mikor visszajöttünk.

Pussz

mka
mka
 
 


Sziasztok!

Tipikus nyári forgalom van itt :lol: :wink:
Mindenkinek jó pihit, szórakozást, ...

Morca!
Egyértelmű a vonalzód!! Én vagyok figyelmetlen! Már nem először nézem el a nőivonalas vonalzót :oops:
Készültök a szülcsinapra?
Nálunk sem sokkal kevesebb a korkülömbség, két év - 4 hónap :lol: Érdekes, mert jól megy, de néha igen nehéz :oops: . a Ricsivel elég nehéz, igen erős akaratú, erőszakos, hisztis. Olyan dolgai vannak, hogy égnek áll a hajam. Csak pár példa: kimászik az ablakon, kiszökik a kertbe, játszón elszökik , ma a fritut tekergette egész nap és a végén el kellett tenni a konyhapultról a fritut :twisted: :lol: Figyelni kell rá nagyon, de születésétől fogva ilyen nehéz eset. Igazi többemberes, sírós, nem alvós, egyedül nem ellevős baba volt. Úgyhogy megszoktam a strapát és egy csoda hozzáképest a pici. Semmi gond nincs vele, hihetetlen. Jó, persze, nyafog egész nap mert jön a foga, hisztis már ő is, van hogy cipelni kell fél napon át, meg hasonlók de nem feltűnő a Ricsi mellett :D Azért a tesót nem szülném a pici két éves kora előtt :oops: :lol:


Monica!
Remélem hazamehettek!!?
Feljebb már belementem, hogy most milyen. Öcsi érkezése katasztrófa volt. Kemény 3 hét volt miután hazajöttünk a kórházból, de túléltük. A Ricsi engem büntetett, a picit szerette az első pillanattól. Kemény volt azt hallgatni, hogy már nem szeret vagy én nem szeretem őt, nem kell nekem... ilyeneket mondogatott egész nap. Általában mindig akkor jött ez elő, amikor szoptattam. igény szerint szoptatok és volt, hogy óránként akár egy órán keresztül is ment a cicizés és ezt nem nézte jószemmel a Ricsi. Ilyenkor kiborult, és szorta a "szépet és jót" magából, dühöngött, tört-zúzott. Aztán beletörődhetett, megszokhatta hogy van a Peti. Hétről hétre jobb lett. A 8. héttől meg már tök jó volt, egyszerre fektettem őket, egszerre keltek, megszokták egymást, a pici belesimult a napirendünkbe. Mára imádják egymást! Ha nincs velünk a Peti, a Ricsi keresi őt, mondja hogy hiányzik neki. A Pici is állandóan a Ricsit keresi, istenként tekint rá. Olyan jó ezt a szeretetet látni, ahogy imádják egymást. Minden nehézséget megér! :D

Mka!

Na, leégtél? :wink: :P


Felkelt a pici, mennem kell. Jók legyetek :wink: :P

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Sziasztok!!

Alex 2200 gr. és 45 cm :shock: :shock:

de tudom, hogy Titeket az jobban érdekel hooogggyy.....tatataratatararaaaaaaaaa HAZAMEHETÜNK!!!!! :D :D :D :D :D :D igaz,hogy saját felelősségre, de a doki azt mondta, hogy nem lesz gond, mert nem nyíltam tovább, még mindig 2110. :lol: El is köszöntem az itteni dokimtól és adtunk neki 20ezret, mert nagyon kedves volt, és megérdemelte.Kaptunk orvosi papírt, hogy mehetek, mert anélkül nem mehetnék.

Úgyhogy mentünk is repjegyeket foglalni, így pénteken megyüüünk hazaaa!! :lol: :lol: :lol:

holnap visszaolvasok ígérem, és írok! :D

puszi,Móni
Vendég
 


Húú. Nem voltam több napig, azt hittem, hogy oldalakat kell majd visszaolvasnom...

HOL VAN MINDENKI???????????????????????

Én jól vagyok, nagyon jól éreztük magunkat, és csak egy kicsit égtem le :D

Monica! Szupi, hogy jöhettek vissza :D

Többiek hol vagytok? Tessék jelentkezni!!!!!!!!!!!

mka
mka
 
 


Sziasztok!

Monica!

Jeeeeee, szupiiii hír ez!!
Alex kicsi vagy nagy szerinted? :roll: Az :shock: :shock: e miatt kérdezem. Ehhez tök hüle vagyok, meg nem is hiszek benne. Mindkét gyerekem elmérték, nem kevéssel :lol: :oops:


Mka!

Örülök, hogy jól sikerült a hétvége!
Szurkolok, hogy összejöjjön majd a hitel. De azért gáz, hogy az embernek titkolnia kell, hogy babát akar :evil: :evil: Csúnya egy világ ez :cry:
Lakáskiadás: addig jó biznisz amíg jó sokért ki lehet adni :D Remélem összejön majd. A Ricsinek már van lakása! Örökölt dédi után egy fél lakást, a másik felét megvettünk neki. Ha azt eladhatnánk és befektethetnénk a mi közös otthonunkba, már költözhetnénk is külön. De a gyámügy nem sok mindent enged a gyerek 18 éves koráig :?

Már nem tudom ki írta, de tényleg sokat segít anyós-após. De nehéz együtt élni, minden évben van egy nagyobb összezördülésünk az öregekkel, ilyenkor mehetnékem támad. De már itt vagyunk 6 éve :lol: A legnagyobb gondom, hogy igen sok a szemét, lom. Gyűjtöget a papa :twisted:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Sziasztok!

Csajok
Köszi az együtt örülést! :lol: :lol:

Momi
nagy sztem. :shock: ha már most ekkora, mekkora lesz a 38.héten? :shock: :roll: :lol:

Írjatok Csajok!!!
Vendég
 


Én megértem, hogy vakáció meg minden, de azért pöröghetne ez a topik kicsit jobban is, Lányok :D

Nozavi, milyen otthon? Gondolom, hogy jól érzitek magatokat.

Én jövő hét szombaton megyek haza :lol: szupi lesz.

Monica! Ti melyik társasággal szoktatok repülni? Én régebben a Wizzair-rel jártam, de mostanság szépen megemelték az áraikat. Ráadásul Beauvais eléggé kiesik, körülményes kijutni.
Egy ideje Easyjet-tel járok. Lényegesen olcsóbb és Orly csak egy köpésre van tőlünk :D
Air France, Malev nem az én pénztárcámnak való :lol: :lol:
Vannak direkt járatok Nizzáig, vagy kénytelenek vagytok bejönni Párizsba?

Momi!
A gyámügyet én is jól ismerem. Szegény anyukámnak volt sok baja velük. Kicsi voltam, mikor apa meghalt, mindent én örököltem. Anya minden mozdulatát ellenőrizték, mintha rosszat akarna nekem, ki akarna semmizni. Alig várta szegény, hogy 18 legyek és végre leszálljanak róla.
Mindig ez van. A rendes szülőket állandó ellenőrzés alatt tartják, de azokkal, akik a gyerekeiket verik, nem járatják iskolába stb semmit nem tesznek :shock:

A gyűjtögetés dolgot én is ismerem, nekem is az agyamra megy. Az idősebbeknél nem tom miért, de gyakran előjön ez "Majd jó lesz még vmire", ettől ki tudok akadni. :lol: Persze van benne vmi, mert lehet, hogy egyszer tényleg mindennek hasznát vennénk, de előtte lehet, hogy 20 évig kerülgetjük :lol: :lol: Én dobálok ki mindent, amire belátható időn belül nem lesz szükségem.

Morca? te is nagyon eltűntél!!!


Van egy javaslatom:
Mi lenne ha megkeresnénk egymást iwiwen??

mka
mka
 
 


Sziasztok!

Epsegben hazaertunk penteken, csak sok volt a dolog itthon, azert nem jottem. Takaritonot kellett fogadnunk, mert en meg mindig fekvesre vagyok itelve, es iranyitani kellett, hogymit hogy csinaljon, hova tegyen. :roll: (utaalonn ha mas takarit :evil: )

Mka
Mi a Malevval szoktunk kimenni, es ha Mo.-ra megyunk haza (vagy akarhova) akkor AirFranceal. Valoban draga a Malev, de szamomra az a legmegbizhatobb. :roll: Parizsba megy csak kozvetlen jarat Mo.rol, igy kenytelenek vagyunk onnan hazamenni.

iwiw: en nem vagyok fent. :oops: :roll:
Vendég
 


Sziasztok!!

én is meg vagyok csak a fiúk eléggé lefoglalnak.. :lol:

Mka: örülök, hogy jól sikerült a nyaralás.. :lol: :lol: bátor vagy, hogy így kimentél szerencsét próbálni.. :lol: és szuper, hogy így bejött a dolog.. :lol: :lol: szurkolok a házatokhoz..

elküldöm priviben a nevem, hogy ,megtalálj az iwiw-en.. :wink:

Momi: háát, nincs egyszerű dolgod az biztos.. 8) segítséged van?? nekem sokkal könnyebb, mert Matyi abszolút együttműködő és nincs vele igazából semmi gond.. :) jó, persze neki is vannak nehezebb napjai, de alapjáraton nyugodt, cserfes kis krapek.. :lol: sokat segít nekem és egyre többet játszanak együtt Ákossal.. :lol: :lol: Ákos pedig mindenben utánozza és nagyon boldog, ha vele foglakozik.. :lol: :lol: Ákos is nyugodt gyerkőc, viszont elég határozott, tele van saját elképzelésekkel és ezeket tűzön-vízen át megvalósítja.. :lol: :lol: a hazatérésünk is simább volt mint a tiétek.. :shock: bár Matyit is megviselte a helyzet, és néha úgy éreztem haragszik rám, Ákost az első pillanattól kezdve nagyon szerette és nagyon kedves, gyengéd volt vele.. 8) amikor szopiztunk, mindig Matyit is odahívtam és hárman jó szorosan összebújtunk :lol:, úgyhogy ez nem okozott problémát.. :) de én sem vállalnék már Ákos két éves kora előtt tesót.. :oops: most, hogy Matyi 3 éves lett, látom, hogy sokkal könnyebb, mert tudunk "rendesen" kommunikálni, el tudja mondani a bánatát és így sokkal jobban tudom őt segíteni.. 8) könnyebben elfogadja, ha várnia kell egy kicsit, sokkal önállóbb, meg ilyesmi.. 8)
és igen igazad van, az a szeretetet és kötődést, látni, ami a két testvér között van, mindennél többet ér.. 8)

Monica: de jó, hogy hazamehettetek.. :P :P ott milyen lehetőségek vannak a szüléshez?? :roll: pihenj sokat, ne foglalkozz most a takarítással, csinálja csak más.. :wink: :lol:

na, megyek pihizni..:wink:

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Mka: ja, még annyit, hogy szuper szülinapi bulit csaptunk Matyinak.. :wink:

nagyon imádja a lovakat, (jár lovagolni is.. :lol: ) ezért pacis tortát kapott.. 8) nagyon örült neki, alig akarta megenni, de aztán sikerült meggyőzni.. :lol: :lol:


Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Morca!

Bejelöltelek :D


Majd holnap jövök hosszabban

pussz

mka
mka
 
 


Mka: visszajelöltelek.. :wink: :lol:

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Sziasztok!

Most van egy kis időm írni. Készülök az iskolakezdésre :lol: :lol: Voltam bevásárolni lefűzőmappát stb. Tisztára úgy érzem magam, mint aki tényleg készül az iskolába, és ez rohadtul idegesít. Jó lenne már túl lenni ezen az egészen :shock:

Szombaton repülök haza, készülődök rendesen. Az az érzésem, hogy a bőröndöm megint egy mázsa lesz, mindig így járok. Kijelentem, hogy nem viszek magammal sok cuccot, de aztán a végén mégis úgy megtelik, hogy alig tudom becipzározni. :lol:
Nekem eddig nem volt semmi gondom a fapados légitársaságokkal, semmi késés, semmi kellemetlenség. Remélem nem kiabálom el pár nappal indulás előtt :D

Morca!
Nagyon szép család vagytok, látszik hogy megvan a harmónia köztetek. Nagyon frankó lehetett a pacis torta 8)


Monica!
Ilyet is egyre ritkábban hallok, hogy vki nincs fent iwiwen :) Ha nagyon bele gondolok, lehet, hogy igazad van. Néha arra leszek figyelmes, hogy másfél órája az iwiwen lógok, az ismerőseim adatlapjait nézegetve :o Kész időpocsékolás :lol: De másrészről jó dolog is, így tényleg jobban tudom tartani a kapcsolatot a többiekkel, és mindig napra kész vok, hogy mi történik másokkal :lol: :lol: Szóval ha esetleg mégis érdekel egy meghívó, hozzám nyugodtan fordulhatsz. :D

Na most ennyi elég belőlem, majd jövök.

mka
mka
 
 


Sziasztok!

Most csak kutyafuttában... 8)

Gyerekeim kikészítenek. :oops: :lol:

Még sosem repültem, így sajnos hozzászólni nem tudok 8)
Iwiw: Tóth Mónika Százhalombatta , kell még valami? Ha van kedvetek bejelölni :wink: :D Amúgy az iw-vel óvatosan, hallani róla ezt-azt. Pl apeh onnan szed infókat, stb. :shock:

Ááá, a familys kocsit kilövöm, megint felkeltette a fiúkat :twisted: :twisted:

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi
 
 


Momi!

Bejelöltelek.

Hárman is vagytok Százhalombattáról ugyanazzal a névvel, de Ricsi és Peti elárult :D

mka
mka
 
 


Szió!

Momi: én is bejelöltelek.. :wink:

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


sziasztok!
Csatlakozhatok én is közétek?
Két gyermekem van Máté és Kitti,és szeretnénk még babócát.Igaz én nem 2011.-ben szeretnék szülni de akkor szeretnék megpocakosodni. :D
matnani
 
 


Szia Matnani!

Persze, hogy csatlakozhatsz hozzánk, minél többen vagyunk, annál jobb :D

Majd írj egy kicsit magadról/magatokról.

Ha kicsit vissszaolvasol, akkor nagyjából képbe kerülhetsz mindenkiről. Ha vmi kérdésed van, akkor itt vagyunk :D

szép napot

mka
mka
 
 


Sziasztok!!

Matnani: üdv közöttünk.. :P :P mennyi idősek a gyerkőceid..? :) mesélj magatokról.. 8)

üdv:

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Mka: Ti is nagyon szép pár vagytok.. :P :P gyönyörű menyasszony voltál, és a férjed is nagyon elegáns vőlegény volt.. :P :P

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Köszi szépen a bókot :oops:

Én azt vallom, hogy minden menyasszony szép, mert a boldogság megszépíti. És a smink, és a frizura, és a ruha.... :lol:

mka
mka
 
 


Szép estét!

Szóval akkor rólunk:
Két gyermekem van (ezt feljebb írtam) Máté 3,5 éves most kezdi az ovit jövő hét kedden.Én jobban izgulok mint ő.Eleven,de nagyon szófogadó a kicsi fiam.
Kittim 8 hónapos múlt 16.-án.Ő nagyon bújós de nagyszájú kiscsaj lesz ez már most érezhető,mindent kommentál. :shock: Sőt már nagyon sok szót mond!!! :D
Én 30 éves vagyok,Apa nálam fiatalabb 8) de csak két évvel :wink: Tegnap volt a 3. házassági évfordulónk,de már 7. éve vagyunk együtt :lol:
Most röviden ennyi ha valamire kíváncsiak vagytok akkor kérdezzetek,meg idővel úgyis megismerjük egymást.

Heni

Kép

Kép
matnani
 
 


Szia Matnani!

Itt sokan vannak, akiknek hasolnó korú gyerkőceik vannak, mint neked. Biztosan tudtok majd tapasztalatokat-cserélni. Feltéve, hogy kicsit aktívabban irogatnak majd :lol:
Én vagyok az egyetlen itt, akinek nincs még gyerkőce. :D
Te honnan írsz, mivel foglalkozol?

Ja, lányok kérdezni akarok tőletek vmit. Nem tom miért jutott most eszembe, gondolom ti tudtok válaszolni.
Milyen vizsgálatokra kell elmenni mielőtt az ember lánya babát akar? És mennyivel a baba-project előtt kell ezeket a vizsgálatokat elintézni. Gondolom, hogy nekem ez még korai, nagyjából egy év múlva szeretnék babásodni, de vhogy eszembe jutott.
Azt tudom, hogy ott van a toxoplazma vizsgálat. Én esetemben főleg, mivel egy lakásban lakom a cicánkkal. Bár nagyon meglepődnék ha még nem estem volna át ezen a betegségen. Kiskamasz korom óta mindig van cicám. Ráadásul nálunk az állatok mindig családtagok voltak, együttalvás stb... :lol:

És a páromnak el kell mennie előtte vmi vizsgálatra, vagy erre csak akkor van szükség, ha sok ideig nem jönne össze a babó?

Elég sötét vagyok ebben a témában, megköszönném, ha vki felvilágosítana :lol: :lol:

mka
mka
 
 


Szió!

Mka: szerintem egy sima nőgyógyászati vizsgálat elég babavárás előtt.. :wink: legalábbis én elmentem rákszűrésre előtte, meg egy egyszerű ngy.-i vizsgálatra és már kaptuk is a zöld utat..:P :P
a toxoplazmával kapcsolatban, általában kölyök macskák fertőzhetnek (persze ha felnőttként kezd kijárni a cica, ő is "hazaviheti") és leginkább az alom pucolása közben kaphatod el.. :wink: ezért pocakosan célszerű másra bízni ezt a feladatot.. :wink: az együtt alvás sem ajánlott ebben az időszakban.. :wink: azonkívűl a nyers hús után is alaposan kezet kell mosni, és tatár bifszteket sem szabad enni mert attól is elkaphatod és a mosatlan zöldségtől szintén.. :wink:

nekem a kutyakozmetika miatt mind a két terhességemnél megcsinálták ezt a vizsgálatot, és még mindig nem kaptam el.. :P :P remélem nem is fogom.. :wink: úgyhogy lehet, hogy még te sem estél át rajta.. :wink:

Matnani: nagyon szépek a gyerkőceid.. :P :P jól kijönnek egymással a törpök? :wink: hogy bírod a strapát? :wink:

azért én igyekszem aktív lenni.. :wink: :lol: :lol:

üdv

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Szió!

megint itt.. :wink: :wink: most egy picit más témával jövök.. :wink: az állatrajongók kedvéért..:wink: :P

az Rtl Klub reggeli műsorában szerepelt ma reggel a kutyusunk, Borisz.. :P :P távol áll tőlem a dicsekvés, de annyira aranyos volt, hogy szerettem volna veletek is megosztani.. :oops: :lol:

akit érdekel, itt belenézhet a műsorba.. :wink:

http://www.rtlklub.hu/musorok/reggeli/videok/67324

http://www.rtlklub.hu/musorok/reggeli/videok/67326

üdv

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Szia morca!

Rád tényleg nincs panaszom, sűrűn előkerülsz :D
Remélem a többiek is hamar felveszik a fonalat.

Köszi az infót. Úgy hallottam, hogy ezt a vizsgálatot a nődoki megcsinálja ha bejelented, hogy babát szeretnél, és szólsz, hogy házi állatod van. Így első perctől lehet tudni, hogy figyelni kell-e rá vagy sem.
Én remélem, hogy átestem már rajta/vagy átesek addig, így legalább már ezen nem kellene stresszelni.
Bár jó lenne ha hosszú hónapokig nem kellene almot takarítanom. Szegény párom biztos élvezé a dolgot :lol: :lol: Ő lenne az állandó kaki-takarító :lol: :lol: :lol:
Sokan mondják, hogy a terhesség idejére el kell vinni a cicákat a háztól. Hát én nem szivesen válnék meg tőle, és nem is lenne nagyon kihez elvinnünk. De szeritem megfelelő körültekintéssel, odafigyeléssel biztos meg lehet oldani a dolgot. Ráadásul azt hallottam, hogy ha be is következne a baj, és mégis elkapja egy kismama, akkor az orvosok már tudják kezelni a helyzetet. Nem úgy van, mint évtizedekkel ezelőtt. Állítólag. Részleteket nem tudok.

A tatár bifsztekkel nem lesz sok bajom. Olyan húsokra rá se tudok nézni, amik nincsenek teljesen megsülve :lol: :lol:

mka
mka
 
 


Megnéztem a videókat!
Borisz nagyon komoly :lol: :lol:
Nagyon tetszenek az ilyan nagytestű kutyák. Nagyon cuki és tényleg nagyon okos. Biztos sok munka van benne. Az a nem a párod volt, aki vele volt, vagy mégis?
Ha így haladtok, még igazi sztár lesz belőle :D

mka
mka
 
 


Mka: akivel Boriszt láttad, ő egy nagyon jó barátunk, és a gödöllői kutyasuli vezetője, ahol a férjem is őrző-védő foglalkozást szokott tartani (bár mostanában ritkábban a meló miatt).. 8) sokszor el szoktak menni fellépni, filmezni és ilyenkor Árpi elviszi pár napra Boriszt..(eddig 3 nap volt a legtöbb) :( 8) Matyi ezt egyre nehezebben viseli, mert nagyon ragaszkodik Boriszhoz, úgyhogy most azt találtam ki, hogy mi is elmegyünk a forgatásokra amikor csak lehet.. :lol: :lol:
Borisszal már 8 hetes kora óta (mióta velünk van) folyamatosan foglalkozunk, így igazán nincs nehéz dolgunk, mert számára ez a természetes, ráadásul a kutyakozmetikába is mindig velem volt, így rengeteg emberrel, kutyával találkozott, azért ennyire békés.. 8) imád "dolgozni", számára ez játék és persze rengeteg kaja.. :P :P :P :P

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Morca!

Gondolkoztam Boriszon :lol: De komolyan.
Szóval gondolkoztam ezen a számolás dolgon. Hogyan tudja, hogy 4 meg egy (nem találom a plusz jelet a laptopon :lol:) az öt.
Az én logikám szerint nem tudja, hogy négy meg egy az öt. Viszont megtanulta a négy meg egy "képét". Szóval ha látja a négy meg egyet, akkor tudja, hogy ötöt kell ugatnia. Erről van szó?
Vagy ha mutatod neki a hat meg ötöt, akkor tizenegyet ugat? :roll:

HA most azt mondod, hogy igen, akkor újra át kell gondolnom a fejemben a Borisz-ügyet :lol:

mka
mka
 
 


Mka: igen.. :P ha mutatom neki az ötöt meg a hatot, akkor tizenegyet ugat.. :P :P de ne a számokban gondolkodj.. :wink:

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


:roll: :roll:
Hát Borisz kifog rajtam :lol:
Nem akarom lebecsmérelni Borisz képességeit, de számolni biztos nem tud, vhol máshol kell keresni a logikát :D
Csak arra tudok gondolni, hogy a képeket jegyzi meg, és az alapján tudja, mennyit kell ugatni. Gondolom jutalomfalatkák mindig csurrannak-cseppennek hozzá :wink: :lol:
De az összes összeadási variációt nem tudjátok neki megmutatni. Ha az összes összeadási képletre helyesen tud ugatni, akkor tényleg tud számolni :roll:
De biztos van vmi limit. Tényleg, meddig tud számolni? 15-ig, 20-ig, 1200-ig, vagy bármeddig? Szegénynek 1200-nál már kiszáradhat a torka :lol: Bocsi, nem nevetem ki Boriszt, minden tiszteletem az övé, csak próbálok rájönni ki a hunyó :lol:

Hát nem tom, de én még mindig csak arra tudok gondolni amit eddig mondtam. AZ összeadások képeit jegyzi meg :roll: :roll: :roll:

mka
mka
 
 


Egyre biztosabb vagyok abban, hogy erről van szó.
Felmutathatnál neki egy könyvet is, ha azt tanítod meg neki, hogy a könyv az öt ugatás (arra nem térek ki, hogy ezt hogy lehet megtanítani, mert fogalmam sincs)
Szóval a könyv öt ugatás, a fésű hét ugatás, a távirányító 10 ugatás stb.
Csak ti ezt összeadási képletekkel jászottátok el, így úgy hat, mintha tudna számolni.

Közeledek???? Hideg, meleg, langyos?

mka
mka
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?