Új privát üzeneted érkezett!

Szöszi!

A beszállásos módszer teljesen saját, majd le is védjük és beszedjük érte a sok pezát.

Dinocs Júli 4-re volt kiírva, de hétfőn elment a nyákdugó és kedden reggel három ujjnyi lett, szóval ha nem faros a babó(Levente) meg is szülhette volna.
Levi amúgy szép gömbölyű 3,90kg és 50 cm.
Azt mondják, hogy Dina összesedett valami fertőzést és felfertőződőtt a gyerek. Állítólag ez nem ritka, csak itt az a pech, hogy Esztergomba nincs babaintenzív és ezért szállították fel a II. sz. gyerekklinikára. Ahol amúgy kedvesek, meg minden, de az anyuka nem tud befeküdni. Így most az van, hogy Dinát illegálisan kiengedik és nálam fog aludni és egész nap benn lesz Levinél, csak nem tudom, hogy fogja bírni császár után, hogy nem tud ledőlni. Hát szar ügy!
Azért jó tudni előre, hogy ilyen esetben mit csinálnak a picivel.
Meg arra is gyanakszanak, hogy talán cukros lett Dina a végére, szóval nem tudni mitől van. De nem súlyos, csak kapnia kell antibiotikumot és ezért inkubátorba kell lennie.Nem akarlak itt véletlenül sem beszaratni!! És láttam képet a babóról, hát valami kis tündér, nagyon pufi és egyáltalán nem néz ki betegnek, sőt és szép hosszú fekete haja van.

Na, most itt mindent leírtam, de Szöszi, ha kiborulsz valamitől, hát megpofozlak, de tutira!!!!Kép

Amúgy én nem tudom, hogy mink lesz, egyik nap fiú, másik nap lány. A lábam meg szépen megnőtt 37-ről 38-ra, csak nem értem miért, mert azért annyit még nem híztam, hogy ne bírjon el egy 37-es láb!Kép

Na, pusz

Rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


Rékacs, a terhességi cukorbetegség jellemzően a 25-28.hét körül alakul ki, persze kivételek lehetnek. Ha az utolsó laborja még jó cukrú volt nem valószínű, hogy az lehetetett a ludas.
Mondják, hogy terhesség alatt nőhet a láb. De nem azért mert nem bír el Kép
Szöszi, köszi Kép ez rímel Kép
hurki
 
 


Sziasztok Lányok!

Orsoly,
Üdv itthon. Milán is elég hisztis és szerintem lesz még rosszabb is. Mi ráhagyjuk, nem foglalkozunk vele és abba is hagyja, vagy gyorsan eltereljük a figyelmét!

Cat, Rékacs
Én másfél éve a Schöfi-be szültem. És pont az Arninál!
Azt nem tudtam, hogy Ő nem ismeri ezt az új féle császárt!
Megmondom nektek őszíntén, hogy egy kicsit megrendült benne a bizalmam és más orvost keresek, de eddig nem találtam mindenféle szempontból jobbat. Mégpedig azért, mert a kisfiam szülés közben elkapott tőlem egy fertőzést (szerintem Dináéknál is ez lehetett, de nem biztos), amit kivédhettünk volna egy előzetes vizsgálattal, amit ebbe a kórházba nem „divat” elvégezni és ezért töltöttünk a kórházba 9 napot, méghozzá külön.
A gyerek intenzívről sok jót hallottam, azt is, hogy a gyerek itt van a legjobb helyen, ha baj van. A kisfiam itt feküdt 2 napig, utána a koraszülött osztályon.
Hála Istennek tényleg semmi baja nem történt (kicsit komplikált volt a szülés, vákuum lett a vége)!
Nagyon orrolok a gyerekosztály főorvosára is, ugyanis amikor zárójelentést a kezembe adta, akkor mondta meg, hogy egyébként a gyereknek eltörött a kulcscsontja szülés közben.

Ne haragudjatok nem ijesztgetésnek szántam, amit írtam, csak ez egy tüske még bennem és kérdeztétek, hogy milyen a kórház!


Puszi mindenkinek
Hóvirág
Hovirág
 

 
 

Rekacs!Kép
Mar miert szarnek be? Ha juli 4-re volt kiirva, akkor mult vasarnap volt 38 hetes, tehat a baba nem is kora-baba, meg nem is kicsi.Mekkora lett volna, ha kihuzza vegig???
A 38.-ik betoltott hettel en barmikor kiegyezem, ez nelunk juli 4.-et jelent.Csak annyi, hogy ha lehet, akkor legyen este, a donto utan az indulas...Kép Persze, attol fugg ki jut a dontobe, lehet, hogy nem is leszek ra kivancsi..

Szoval, szerintem Dinocs babajaval sem lesz gond semmi. Dino is vigyazzon magara, udvozlom es gratulalok a szep nagy fiahoz, majd add at neki!

szoszi
szoszi
 
 


Szöszi Kép
Ez a kalkulátor nagyon vicces Kép A gyerkőceink feje 1,5 héttel nagyobb a combcsonjuknál Kép Kép Lehet, hogy a lombiknál külön rakták őket össze??? Kép Kép Kép Kép : O

Lányok Kép
olvasgatni van időm, de velünk semmi különös nem történik mostanában. Tanulunk, mint a jó gyerekek. Próbáltam a fiúkkal megbeszélni, hogy a 14*4 állavizsga tétel rájuk eső részét vegyék át tőlem... de csak 2 oldalbarúgás volt a reakció Kép ezek a kölkök már most ellenkeznek Kép Kép Kép

Orsi + 2 Kismaczkó
akik elkezték az 5. hónapot Kép
18+0

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok, olvasgatlak benneteket, nem mindig van erőm írni.

Levike még mindig nagoyn jó, szép, imádom. tegnap este sírtam mert rámtört az az érzés hogy annyira szeretem levikét. de ez nem depresszió, inkább nagy emóciók. csak nézem és nem tudom hogy fejezzem ki, úgy érzem csak táplálom, rendben tartom de nem tudom kifejezni a szeretetem.


Orsoly köszönöm a gratulációkat. teljesen igzazad van, lehet hogy túllihegem ezt a fejést, azzal vigasztalom magam, hogy csak 6 hétig "kell".

Orsi rohan az idő. tegnap még csak 12 hetes voltál.

Hóvirág!
Csak nem a b tipusu streptococusra gondolsz? azt az istvánban mindenkinél szűrik 36. hét körül. én nagyon szerencsés voltam mindennel az István kórházban, és a dokimat és a szülésznőmet csecsemősöket is csak dícsérni tudom. (amikor baj volt a terhesség alatt volt hogy a doki hívott fel, hogy mit intézett, hogy vagyok, stb. amúgy meg feleslegesen, meg hülyeségekkel sose izgatott, megtettem én azt magam)

puszi mindenkinek irány az ágy!

Marcsi
marcsiria
 
 


Cat! Ez nem igazság! Miért ilyen piszok az élet?
Annyira sajnálom szegény Virágot. Kép
Bocsi, többet nem tudtam olvasni. Csak ezért néztem be.

Andi
andi28
 
 


Sziasztok LányokKép
Sajnálom VirágotKépKépKép Annyira megérdemelnék már a babót... Nekem is "jó" volt a megérzésem...nem tudok mit mondaniKépAzt hittem a reggeli sms után, hogy babás...
KiraKép
Nagyon örülök, hogy minden rendben vanKép Szerintme pihenj amennyit tudsz, ezzel csak segitesz a babácskádnakKép
MarcsikámKép
Ez a legtöbb amit most tehetsz a szereteted kifejezéséreKépAztán majd ha már olyan "öreg" lesz Levike mint amilyen "öregek" most mi vagyunk majd lesz módod szeretgetni őt meg milliószor bocsánatot kérni, ha otthagyod Őkt a házimunka miattKép
AndiKép
Jól vagytok? Nálunk Lillusnak már 4 hóanpos kora óta kint van egy foga és azóta is több fülecskéje van mint fogacskája vagyis ebbe az egybe vetette bele minden kalcium tartalékátKép
Gerikémnek nem régen bújt ki egyszerre kettőKép

Puszi: Doris
doris
 
 


Sziasztok Lányok!Kép

Nagyon, nagyon sajnálom Virágot. annyira drukkoltam nekik. Nehéz ilyenkor akármit is mondani.Kép

HurkiKép
nem értem miért kell császározni valakit, csak mert 4 kiló fölötti a babája? Biztos tudod, Zsófi 4,3 kg volt és hüvelyi úton született meg, normál méretű gátmetszéssel, repedés nélkül. Az én dokim azt mondta, hogy szerinte én egy 4,5 kilós gyereket is simán megszülnék, mert olyanok az arányaim. Nálad csipő téraránytalanság van?

MarcsiKép
Nekem még mindig vannak ilyen érzéseim, pedig Zsófi lassan már 1 éves lesz! De ezt soha nem lehet megszokni, annyira fantasztikus, hogy van egy kisbabám, nagyon boldoggá tesz minket.Kép

Zsófikám szegény újfent fogzik, alul a két rágófogának a csúcsai már látszanak. Hát, szép nagy fogak lesznek, remélem, már csak 1-2 nap és kibújnak, mert lassan már 2 hónapja szenvedünk velük. Így Zsófikám már tízfogú lesz!

Puszi mindenkinek, megyek takarítani, meg főzni, amíg alszik a rosszcsont, örökmozgó, Tündérbabám.Kép

Zsuzsu
zsuzsu
 
 


HóvirágKép
Ezt a Schöris szüléssztoridat már hallottam, amikor nem ismertelek még.KépKép Beugrott, hogy BogárKép mesélte nekem, amikor Ő is orvost akart váltani, de végül bejött neki az Arni, Ő komplikációmentesen szült.
Sajnos látom én is az öreg hibáit, de emellett is szeretem Őt. Sajnos minden orvosban van hiba, legalábbis én még minden szempontból tökéletessel nem találkoztamKép

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


HurkiKép
Hatalmas fiatok lesz, jó munkát végeztetek!Kép Drukk a természetes szüléshez!Kép

RékacsKép
Kösz a magyarázatot, most már értem.Kép További jó pocaknövesztgetést és most már ne tűnj el!Kép
Dinocs fia még jó, hogy nem várta ki a 40.hetet, így is gyönyörű nagy baba!Kép

SzösziKép
Beírtam a fiam BPD-jét amit 32+3-on mértek és kijött hogy 35 hetesnek felel meg! Jesszum Pepi! És én még gátvédelemben reménykedtem!Kép

CatKép
Ez nagyon tetszik, hogy Arninak szakmai továbbképzést tartasz!Kép
Nagyon sajnálom, hogy Virágéknak megint nem sikerült.Kép Szegény biztosan nagyon maga alatt van.Kép

Pusz mindenkinek:
Egcsi
34+5

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi
 
 


Zsuzsu valeszeg igen. Azt mondta hogy ne aggódjak ha elfolyik a magzatvíz vagy fájásokkal indul a szüléás nem kell rohanni a baba nem tud kiesni belőlem. Kép Meg még azt mondta, hogy négy kiló fölötti nem tenne jót a medencémnek. Ebből úgy gondolom igen téraránytalanság lehet, de zta is mondta meglátjuk mikor szülök és mekkora lesz a baba. Én szurkolok a 2 hétnek mert akkor még esélyes lesz a 4 kiló alatti súly és normál szülés de ha 4 hét akkor ha ilyen ütemben nő császárra számíthatok. Akkor meg annak örülünk majd hogy nincs rajta egy ránc sem Kép husibaba lesz.

Egcsi hogy rohan az idő veletek is! Vicces de én is a gátvédelemben reménykedem KépNa majd meglátjuk.

HUrki
hurki
 
 


Hurki Kép
Császárnál megvan a gátvégelem Kép Kép Kép Csak máshol vágják össze-vissza az ember lányát.

Orsi + 2 Kismaczkó
18+1

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


OrsiKép,EgcsiKép
Akkor lehet, hogy ez sz@r ez az oldal.Mindenkinek nagyobbat mond fejmeret alapjan...

HurkiKép
Akkor most Te mikor is akarsz szulni? Juli 4? Betoltott 38. het? Csak, hogy tudjam... Kép

Tegnap este volt egy izgi fajasom, szurt alul, gorcsolt a hasam.Lehet, hogy csak tulettem magam (szalonnasutesen voltunk Kép), mindenesetre, ha ilyenek a fajasok, akkor teljesen mas, mint ahogy kepzeltem a konyvbol olvasottak alapjan.

Most megyek eldolni, mert nem aludtam az ejjel valami jol.Front volt, az evszakos topikunkon meg is latszik: 2 lany szul ma...Kép

szoszi
szoszi
 
 


Szöszi, júli 8-án szeretnék szülni...már ha ez kívánságműsor KépKönyvből olvasod a fájásokat? Én a helyedben ezt a rész átlapoznám Kép

Orsi, nem aggódok a császár miatt, mert ha netán mégis az lenne dokibácsi császárspecialista hírében áll. Hamarosan a kismackóid kinövik az odúdat Kép

HUrki
hurki
 
 


Sziasztok!

Szerintem valami gond lehet a nettel, létezik, hogy tegnap óta nem írt senki??

Marcsi,
Igen azt kapta el, én is úgy tudom, hogy a jobb helyeken szűrik. A Schöfibe talán egyik orvos sem, mert elég sok a fertőzött baba. Nálam még az is közre játszott, hogy korán megrepedt a burok a szüléshez képes és sokszor vizsgáltak is meg, így nagy volt rá az esély, hogy elkapja.
A másodiknál már automatikusan kapok antibiotikumot szülés előtt.

Zsuzsu,
Zsófinak jó korán jönnek a rágófogai!!
A Mili most lesz másfél éves és 11 fogacskája van, rágó nincs még.
A Mili is egy kis örökmozgó, a családba mondják is, hogy nem irigyelnek, rohangálhatok utána eleget.

Cat,
Én is így gondolom, hogy mindenkinek van hibája, de akkor ez nagyon fájdalmasan érintett engem.
A Bogárnak is mondtam, hogy kérje ezt a vizsgálatot és azt mondta a Doki, hogy nincs rá szükség. De ő kapott antibiotikumot, mert korán repedt meg a burok.
Nem tudod mennyi ideig lesz szabin a Dokibácsi??

Puszi mindenkinek
Hóvirág
Hovirág
 


Sziasztok!

Szoszi, idesuss, megprobalkozom egy kepviselofank recept begepelessel, remelem Lacko hagyKép

Szal a teszta: 10 ek. vizet felteszel a tuzre, amikor forr, hozzateszel 10 dkg vajat vagy Ramat. Ha ez elolvadt, jon hozza 10 dkg liszt. Kicsit kevergeted igy, nem kell sokaig. Aztan leveszed a tuzrol, kicsit lehet hulni hagyni, majd egyenkent bele kell utni 4 egesz tojast. Mindet nagyon jol el kell dolgozni, es a vegen akkor jo a teszta, ha hozzatapad az edeny falahoz. Ezutan szepen dionyi halmokat kell rakosgatni egy tepsibe, kello tavolsagra egymastol, mert ugye megnonekKép Kb 20 db fank lesz, nekem pl 2 tepsibe fer bele. En legkevereses sutoben 200 fokon sutom (elo kell melegiteni!), kb 10-15 perc alatt megsulnek. Kozben nem szabad kinyitni a suto ajtajat, mert osszeesik a teszta. A vegen, ha lekapcsolod a sutot, kicsit meg hagyd benn szaradni a tesztat, aztan ki lehet venni es kihuteni.

Krem: Felteszek a tuzre 5 dl tejet, bele 4 ek. cukor es egy cs. vanilias cukor. Amig felforr, csomomentesen elkeverek 2 dl tejben 2 ek. lisztet es egy zacsko vanilias pudingport (fozoset). Hozzateszek meg 2 tojas sargajat, es ezzel is jol elkeverem. Ha felforrt a tej, belezuditom ezt a kulimaszt es folyamatos kavargatas mellett kicsit megrotyogtatom. (Gyakorlatilag olyan lesz mint a puding, en csak par buborekot megvarok es mar kapcsolom is le.) Teszek meg bele ugy 5dkg margarint, majd a 2 tojasfeherjet kemeny habba felverve. Kihutom a kremet, kettevagom a fankokat es beletoltom.Kép

Jo etvagyat, igy leirva olyan bonyolultnak tunik, pedig alapjaban veve eleg hamar kesz van, a hutes a legtobb idoKép

orsoly
orsoly
 
 


Hóvirág Kép
Én is úgy látom, hogy tegnap óta Te vagy az első Kép Kép Lehet, hogy mindenki nyaral?? Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


OrsiKép,CatKép!
Vali tegnap d.u szulte meg az ikreket, 38 hetesen, Tamas es Alina 2600 es 2550 gr.
Biztatasnak ez jo?

OrsolyKép
KOSZI!!! Ma lesz a napja, mikor kiprobalom, majd jelentek!

Tenyleg eleg nagy itt a pangas...
szoszi
szoszi
 
 


HóvirágKép
Nem tudom mikor megy szabira, de július 6-án megyek hozzá, akkor rákérdezek majd. Ezt az antibiotikum kúrát én is fogom kérni, mert hajlamos vagyok bacikra.

SzösziKép
Azt hiszem kiegyeznék ValiKép esetével. Szuper ügyes volt, mert elég régóta fektették, és hősiesen tűrte.KépKép Gratulálok neki, és sok boldogságot!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Szöszi Kép
Szuper Kép Ezzel én is kiegyeznék Kép Kép Sok tejcsit kívánok nekik Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hű tényleg nagy a pangás!
Valinak szuperikrei lettek, ikresek nektek is ilyet kívánok Kép
Tegnap is meg ma is volt olyanom, mintha meg akarna jönni, tudjátok az a nyomás-feszítés a hasban lent. Nem görcs csak nyomás. Érzett ilyet valaki?
Pusz Hurki
hurki
 
 


Sziasztok!

Biztos a jó idő, meg a hétvége miatt vagyunk ilyen kevesen. Én is akkor érek rá, amikor a Mili alszik.

Orsoly,
köszönjük a receptet én is kipróbálom!

Cat,
én úgy tudom, hogy júli 5-től megy szabira. Most akartam még hétfőn menni hozzá és azt mondta, hogy a jövő héten du. lesz kétszer a kórházban, egyébként a budaiba.
Még másfél hónapja mondta, hogy mielőtt szabira megy látni akar, ha összejön a babó azért, ha nem azért.

Na, pusssz
Hóvirág
Hovirág
 


Orsoly!Kép
Na, rendes, lelkiismeretes tanitvany vagyok? Kép
Kép
szoszi
 
 


Szöszi Te szadista! Kép Kérem fénypostán ideküldeni a sütikét! Jöhet az egész tányérral!
Szép a virágcsokrod! Hogy vannak a méhösszehúzódásaid? Teljesen elmúltak a bogyótól? Dokid mit mond, mikor mész hozzá?

Kérdés: most akkor szoptatás alatt szabad málnát enni vagy sem?

HUrki
hurki
 
 


Sziasztok!
Olvastam egyszer 1 hónapja kb, hogy valaki a Peg Perego gyárban Olaszországban vesz babakocsit.
Erről szeretnék infót gyűjteni, mert nekünk is tetszenek ezek a babakocsik, és nyaralásunk alkalmával lehet hogy útbaejtenénk Olaszországot.
Ha tudja valaki, hogy hol a gyár, illetve hogy hol lehet ott babakocsit vásárolni, az legyenszíves írja meg nekem.
Sürgős lenne a dolog, mert 2 hét múlva indulnánk, és addig utána szertnék járni mindennek.
Előre is köszönöm.
Puszi Mindenkinek:
Babóca
babóca
 
 


Sziasztok LányokKép

Valinak én is szivből gratulálok és sok-sok tejcit kivánok a babáknakKépMicsoda óriási babák!

Én is olvasgatok néha csak sajnos Gergőkének magas láza van és köhög is. Mára Lillus is köhécselni kezdett igy holnaptól már valószinüleg őt is ápolgatni kell. Olyan rossz mikor betegek, bágyadtak a babák...a szivem szakad meg értük.

Puszi: Doris
doris
 
 


Sziasztok!
Hurki, szoptatas alatt egyaltalan nem ajanlanak semmilyen apro magvas gyumolcsot (malna, eper, ribizli, kiwi,...stb). Ugy tudom, a babanal hasfajast es allergiat is okozhat.
Remelem, segitettem!
Szia:
Viki
vikici
 
 


Szoszi: nagyon ugyifogyi vagy, hogy a leirasom alapjan ilyen klasszat sutottelKép Nekem nagy segitseget jelentett anno, hogy vegigneztem parom nagymamaja hogyan csinaljaKép

Hurki: haaat, en pl simasan ettem mindent szopi alatt...de mindent eloszor kiprobaltam par szemmel, hogy okoz-e gondot Lackonak. Ezek mind olyan allergenek, amik azonnal kijonnek (ugy tudom), tehat egybol latszik ha gazos.

orsoly
orsoly
 
 


HurkiKép
Bocsi...a kepert.Csak annyit mondtam OrsolyKép-nak a receptet, hogy muszaj volt megmutatni nem hiaba irta le.Meg kivantam is nagyon.Egesz jo lett, egy db sem maradt...
Nincsenek osszehuzodasaim, es a bogyot sem szedem matol. Hogy mi a helyzet odabennt es odalent, azt csak kedden tudjuk meg, akkor lesz doki. DE tegnap ota picit faj a derekam...persze, nem szulhetek, mert mint mondtam Laszlo-napon nem akarok, nalunk mar nagy a tumi juni 27.-en...Kép

Ez a mensis erzes izgi Nalad is...a malnat minden aldozat nelkul ki tudom hagyni,nekem a bableves fajo pont szopi alatt...

DorisKép
Mitol kohognek?Elkaptak valamit? Remelem meggyogyulnak hamar,kitartas!

EdiKép Merre bujkalsz?

Na, megyek fozocskelni, ma amasik fele csaladdal nevnapozunk!

szoszi (ma 37+0 !!! Hurki...?Kép)
szoszi
 
 


Hahó, hahó, ismét sikerült ellentmondásos kérdést feltenni úgy látom, van olyan dolog egyáltalán ami következetesen mindenkinek ugyanúgy van? Kép
Szöszi, még a végén a bableves sem kizárt, hogy eheted Kép
Doris, most olvastam, hogy minden betegség hasznára van a gyerekeknek, és megszokják az adott bacit és erősödik az immunrendszerük. Kegyetlen egy elgondolás szerintem is, látni a babát amint kókad, biztos én is nagyon lelombozódok majd. Jobbulást nekik, neked meg kitartást!
Igazán kismamabarát időjárás van az idén, nem panaszkodhatunk.
Mesis érzés azóta elmúlt. A pocim külön életet él, de előnyeit is felfedezem, simán megtartja a cseresznyéstálat, csak ha Balázsnak nem tetszik lerúgja és szétgurulnak Kép
HUrki
hurki
 
 


Hurki Kép
Itt mindenki következetesen nagyon szereti a csemetéjét Kép azt hiszem ez az egyetlen, amiben teljes az egyetértés Kép

Orsi + 2 Kismaczkó
18+4

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok LányokKép
SzösziKép
Nem, az orvos pénteken azt mondta, hogy sima nátha. Sajnos még most este is 38,3 volt a láza szegénykémenk. Már három napja folyamatosan kúpozom meg egyszer priznicelni is kellett... A szivem szakadt meg Érte, de muszáj volt az Ő érdekében... Hétfőn visszük vissza az orvoshoz, meglátjuk mit mond. Lilluska köhög, de még nem lázas, remélem nem is leszKép Ügyes vagy, hogy még ekkora pocakkal főzőcskézel meg vendégeskedszKép

HurkiKép
Köszi az infót, hát legalább ennyi haszna legyen a dolognak...erősödik az immunrendszerük. Mondjuk nem árt, merrt szegénykéimnek mondhatjuk 0 immunitásuk van a koraszülöttség miatt ill. az anyatej hiány miatt antibiotikumot meg ugye rengeteget kaptak a kezdeti túlélésért vivott időszakban. Nagyon kis ügyesekKép
Cserkót szedegetni sem lehet öröm ekkora hassalKép
Vigyázz MagatokraKép

EdikeKép
Egy gyors kérdésKép Nálatok mennyi különbség volt és van Soma és Sára között? Most voltunk 8 hónaposak 10.-én és Lillusnak egyre nő a hátránya...vagy Gerinek nő az előnye...Kép Lillus most 6260 g Geri pedig 7340 g volt pénteken. Átléptük az 1 kg-os különbséget. Hogy vagytok? Remélem minden rendben, mert már ezer éve nem tudtunk beszélniKép

BarbiKép
Merre jártok? Minden rendben van? Régen olvastam már Rólatok is...

Puszi: Doris
doris
 
 


Sziasztok Csajszik!

Újra itthon egy hétigKép Visszaolvasni sajna nem volt időm, ne hari érte. Épp kicsomagolásban vagyok. Nemsokára szülő kismamik HurkiKép, SzösziKép még egyben!!! Ikreseink gondolom már csak tolatnak a nagy hasuktól!
Mióta eltüntünk és nyaralgatunk erre-arra Eszter rohamléptekben szívja anyukája erejét!!! Igaz Eszter felülni még nem tud, de már nagyon szépen ül, amely pozícióból aztán az asztalról mindent lerámol 2 mp alattKép, így anyucinak nagyon szemfülesnek kell lenni. Kegyetlen gyorsasággal tolat hátrafelé, előre nem akaródzik, de már négykézláb billegteti a fenekét, így már van egy kis előszele a menetirány-mászásnak. Már tud hátról hasra is fordulni, na persze csak akkor mikor vmit nagyon meg akar szerezniKép. Imádja a kutyákat, ha meglát egyet fenhangon sikít. A cica miau hangját próbálja utánozni úgy, hogy nyávogó hangot ad kiKép (Örülök, mert legalább nem hiába koptatom a számat annyitKép) Integet, ezt amolyan kézrángatásnak kell még elképzelni. Rámutat vmire, ha pl megkérdezzük tőle, hogy hol a kutyusKép, na persze még nem az ujjával, hanem ökölbe szorított kézzel. És már kint van a két alsó fogának a csücske.

SzösziKép
Ne izgass fel ezzel a képpel! Én lemaradtam volna a receptről?!

OrsolyKép
Engem is megdobni légyszi egy képviselőfánk recepttel. Köszke!

DorisKép
Jobbulást Lilcsinek és Gergőnek!

HurkiKép
2:1 az állás. Nem ajánlják, de én elárulom télen ettem kiwit és most sem hagyom ki az epret és a málnát. Ahogy Orsoly is írta próbáld meg mindig egyfélével és délben, mert a picinél délutánra vagy lesz hatása vagy nem és így az éjszakáitok nyugisak lehetnek.

Most ennyi fért bele egy szusszra.
Puszka csajok
Bogár & Eszter

Bogár
Kép
Kép
bogár
 
 


Hali!

Bogar: recept itt van a topikban, asszem tegnapelottrolKép Ja es halkan szolok, szvsz ha meg nem tud magatol felulni Eszter, akkor ne ultesd, nem igazan tesz jot a gerincenek.

Hurki, szoszi: ja es a babbal ugyanigy lehet eljarni (es minden massal, k betusokkel stb), hogy kiproba (telleg jobb delelott vagy del korul), es ha nem faj toluk a pici hasa, akkor mehetKép Pl Lacko majdnem mindent elbirt, asszem a kelkaposzta es a zoldbab volt a mumusunkKép

orsoly
orsoly
 
 


BabócaKép
Én írtam a Peg Perego gyárat. Sajnos azóta le is ráztak egy levélben, hogy náluk nincs árusítás, vegyem meg a Brendonban.Kösz. Ausztria sem olcsóbb, de olaszban a sima kiskereskedelemben mintegy 20%-al olcsóbb minden Peg Perego cucc, hiszen hazai gyártmány. Például ott van a Toys Center lánc, ami nagyon sok városban van, és náluk kapható minden. Viszonyításképpen az autósülés a Brendonban 39.900 Ft, kint a Toysban 28.000 Ft. A www.pegperego.com-on megtalálod a retailerek listáját, és ott címmel együtt el tudod dönteni, hogy mit tudtok útba ejteni.KépKép

Na megyek mert sietek barátnőzni, majd csak holnap tudok jönni.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Sziasztok!

Régen jelentkeztünk. Jól vagyunk. Kismamának nagyon jó volt, de még jobb anyának lenni!
Sajnos netünk egy ideig még nem lesz, de ha lesz, majd nagyon sűrűn jövök hozzátok, mert nagyon hiányoztok!

MarcsiKép Sok-sok boldogságot az egész családnak!

Orsi! Cat! Kép Nagyon gratulálok a két pici babátokhoz!

Igaz már 5 hónapja szültem, de itt van a Szüléstörténetünk- Szt.István kórház:

2004.01.27-re voltam kiírva, és pontosan ezen a napon kezdődött el...
Hajnali 4 órakor erős fájásokra ébredtem, 20 percenként jelentkeztek. Úgy gondoltam, hogy ha ilyen erősségű fájdalmaim lesznek majd a szülés végéig is, akkor azt fogom mondani, hogy elviselhető volt, de sokkal erősebbé váltak, mint ahogy később kiderült. Férjem is kicsit el kezdett izgulni. 6 órakor rózsaszín váladékot tapasztaltam folyamatos fájásokkal. Nagyon megijedtem, hogy ha ez csak jósló akkor milyenek lesznek a rendes fájások ... 7 órakor piros vér jelentkezett, a nyákdugó kicsusszant, folyamatos fájások. Készülődtünk a kórházba, ekkor mintha elvágták volna, nem éreztem a fájásokat. 10 órakor a CTG nem mutatott ki rendes fájásokat, ugyanolyan volt mint 1 hete, hazamentünk.
16 órakor már sokkal erősebb fájások gyötörtek. A férjem itthon volt velem, bár nem tudott segíteni, pedig nagyon akart, folyton kérdezte, hogy mit hozzon, masszírozzon-e stb.. Járkálva, fekve szinte elviselhetetlen volt, ülve vajúdtam tovább. 3 perces fájásoknál azonnal mentünk a kórházba. A kocsiban hívtuk a rokonokat, barátokat, hogy nemsokára szülünk, és gondoljanak ránk.
21 óra
Megvizsgált az orvos: magzatvízcsorgás, 3cm-es méhszáj; irány a szülőszoba. A szülésznő kérdezősködött a terhességgel kapcsolatban, hogy mikorra sikerült, panaszaim voltak-e a 9 hónap alatt stb. Válaszolgattam a fájások között, de már kezdett elegem lenni, és utána már csak azt mondtam, hogy a kiskönyvben minden benne van. Igaz is, minek kérdez feleslegesen, ha kiolvasná gyorsabb lenne. Fájások gyötörnek, ő meg kérdez. Majd hálóingben, köntösben a vajúdóban az ágy melletti székre ültem, nem feküdtem fel az ágyra, mivel így nem fájt annyira. Vérnyomásmérés, a szokásos eredménnyel: alacsony.
Fájás közben(!) felfeküdtem a vizsgálóra, beöntés következett, majd a wc-n még azon is idegeskedtem, hogy a baba ki ne csusszanjon, abban a fene nagy ürülésben. Ezek után már a szülőszobára mentünk. Állítható ágyon vizsgált a doki persze fájások közben, hogy mennyire tágultam ki, már minden bajom volt. Mivel már hajnal óta nem aludtam semmit, az első fájások óta, ezért szinte mindig csukva volt a szemem most már a vajúdás alatt, csak akkor nyitottam ki, ha kérdeztek. Az állítható ágy sem volt kényelmes, ülni akartam mindenképp, de sehogy sem sikerült, mindig lecsúsztam, állítgattuk állandóan... A fájások alatt csillagokat láttam. A szülésznő javasolta a vajúdókádat, jó hogy mondta, mivel én meg teljesen elfelejtettem, ki is akartam próbálni. Férjem segített belelépni a vízbe, de nem volt elég meleg, csak amolyan langyos. Nem enyhített semmit. Törülközés és vissza a szülőszobára. Vajúdás. A szülésznő egyszer csak avval jön, hogy görcsoldót adna, avval kicsit tompulnak a fájások, és nem árt sem nekem sem a babának. Szülésznőként de nagyon tudta, hogy nem árt senkinek sem a gyógyszer. Gondolkodtam, tudtam, hogy nem szabad semmiféle szert kapnom, de már őrjítőek voltak a fájások, így egy kis adagba beleegyeztem. Nem kellett volna, mivel az eddigi 3-5 perces fájások 7 percesekké váltak-mondta a dokinő. Egy kicsit azért örültem, hogy nem 3-5 perces, hanem 7, persze haladni kell előre, gyorsabban megszületett volna a baba, ha már 1 percenként jelentkeznek a fájások. Sétálás közben gyorsabban halad a tágulás is, ezt terveztem, de nagyon fájt. A doki is mondta, hogy sétáljunk oda-vissza többször, el is kezdtem a férjem támogatott, de csak néhányszor tettük meg, és a fájások alatt pedig gyorsan leültem. Képtelenség volt fájás alatt állni, nekem. Nem tudom, kinek milyen volt. Írjátok meg, tudtatok-e ide-oda járkálni fájások alatt? Fájásgyengeség miatt oxitocin infúzió kellett, bekötöttek, és mellette CTG, folyamatos monitorozás, mostmár az ágyon feküdtem, ill. próbáltam félig ülni, de nem mindig sikerült. Még kellemetlenebb volt innentől. Férjem mérte a fájásokat, 3-5 percesek lettek ismét. Közben sokszor vizsgáltak. Mikor egypercesek lettek a fájások, látom bemosakodik a doki, és a szülésznő. Pici gátmetszés. A szülésznő próbanyomást kért tőlem a légzésekkel együtt, ahogy gyakoroltam a terhestornán, de a levegőcsere rossz volt, és nem nyomtam elég erősen. Kakilási ingerem sem volt, és nagy fájásokra sem emlékszem innentől. A negyedik nyomásnál mondta a szülésznő, hogy már látja a hajas fejét. De örültünk! Még egy nyomás. Nagyon erősen nyomtam, és ki is csusszant Bogica! Éreztem, hogy jön ki, és a hasam le is plöttyedt, átláttam felette, érdekes volt. Figyeltem, fekete dús haja volt a pici lánynak. Rögtön az volt az első kérdésem, hogy egészséges-e, jaj. Szerencsére igen. Szép nagy baba, mondta a szülésznő. Egyáltalán nem kövér, hanem szép hosszú babácska. A köldökzsinór rá volt tekeredve a nyakacskájára, szerencsére nem volt semmi baj. Azonnal mellemre tették és üvöltött! Az is nagyon jól esett, hogy a fájások eltűntek. Majd visszavették Bogit, kiszívták a felesleget a szájacskájából. Rátették a karszalagot, megmérték: 3780 gr, 58 cm. Jó kosaras lesz, hihiKép A méhlepényt kivették, elég kicsi volt a babához képest, mondták. Összevartak lennt vagy 20 percig, de ki foglalkozott evvel? Bogi már szopikázott is, de édes volt, és akkor még teljesen rám hasonlított. Délig bennt voltam a szülőszobán, nem volt hely máshol.
Újszülött-osztály
Később 3 ágyasba kerültünk Bogival, az egyágyasat akkor választottuk volna, ha 5 ágyasba jut csak hely, de mint később kiderült jobb lett volna azonnal 1 ágyas. A következő 3 napban, ameddig a kórházban tartózkodtunk egyfolytában szoptattam Bogicát. Nem is volt időm semmire, szerencsére nem apadt el a tejem, mivel én alig ettem, mert a pici lány ha nem evett, akkor üvöltött. A Szt.István kórház bababarát kórháznak lett titulálva. Nagyon meleg volt a szülészeten hálóingben még takaró sem kellett, 27 fok biztos volt. A babákon pedig body, és rugdalózó. A gyerekdokinak fel sem tűnt, hogy milyen meleg van benn és hogy vannak a picik felöltöztetve, az állandó sírásra az volt a válasz, hogy majd otthon másképp lesz. A látogató is rengeteg volt, nem zavartattam magam, ha Bogi éhes volt, én szoptattam. Az utolsó nap volt a legrosszabb, egyszerre 8 látogató volt, abban a kis helyiségben, jól betakartam Bogit, és kiültem vele a folyósóra, és lám azonnal elaludt, ekkor ugrott csak be, amit olvastam, hogy a magas hő miatt is lehet nyugtalan az újszülött. Egyszer még a többi újszülötthez is bevittem Bogit, rábíztam egy nővérre, és a lelkére kötöttem, hogy nagyon vigyázzon rá, és nézzen rá sokszor(mások is megtették, akiknek hasonló problémájuk volt). Ott persze hűvösebb volt, és nem is sírt egyáltalán mondta később a nővér. Így tudtam csak tusolni és enni. Nem tudom, de lehet, hogy mégis jobb a másik módszer, 3 óránként hozzák-viszik a babákat, persze teát nem kellene nekik adni, az viszont igaz, hogy igény szerinti szopi a legjobb. Szóval mindkét módszer csak részben pozitív a babák és az anyukák számára együttesen. Szerintem, de írjátok meg mit tapasztaltatok. Persze ha a baba csak eszik és alszik, akkor a baba legyen az anya mellett teljesen, és az anyukának van ideje magára is.
Aztán itthon is volt egy kis kálváriánk, mivel nagyon sokat sírt picilány. 2x20 percig etettem 2 óránként. Szóval a gyerekdoki kijött, látta ordít Bogi, hát felírt tápszert, nem rémísztő? A védőnő is mint valami cég, ezt reklámozta, szerinte 2x20 percnél tovább nem szabad szoptatni, de ez hülyeség. Kevésnek bizonyult a 40 perc, később kiderült. A szoptatási topicban, egy archívban Besztiék is pont erről írtak, hogy az anyatej mindig alkalmazkodik a babához, és tovább kell szoptatni, ez ütött szöget a fejembe, és azonnal felhívtam Sarlai dokinőt, aki a Szt.István kórház szoptatási ambulancia vezetője, neki van egyedül nemzetközi vizsgája, biztos ismeritek. Jól tettem, hogy megvitattam vele, amit a védőnő és a gyerekdoki mondott. Sarlai dokinő azt javasolta, hogy hosszabb ideig szoptassak, és ez bevált, szóval nem tápszer, hanem hosszabb ideig történő szopi kell! Pici lány néhányszor kapott sajnos tápszert, de már régóta csak anyatejen él. Most Bogi tápszeres baba lenne, ha a védőnő, és a gyerekdokink véleményére hallgatunk, és persze mindenki tudja, hogy mennyivel jobb az anyatej. Semmi bajom a tápszerrel, ha nincs más lehetőség, pl. elapadt a tej stb. A barátnőmnek magas láza lett, és nem tudott tovább szoptatni, így maradt a tápszer, de ha az anyuka hibájából, vagy még rosszabb más hibájából, pl. védőnő, vagy gyerekdoki lesz tápszeres a baba, az szörnyű dolog, nem? Szóval nagyon kell vigyázni.

Bogár, Doris és mindenki, mit szerettek nagyon, amit a gyermeketek csinál nap mint nap? Persze mindent szeretünk bennük, de jó megosztani másokkal amit érzünk!

Szóval mi imádjuk, amikor Bogica
-ránkmosolyog, kacarászikKép
- mindenért utánanyúl, mintha mondaná, hogy "kéreeeem, hadd nézzem meg milyen anyagból van, hogyan szól stb." Kép
-kocsikázás közben a fákat, bokrokat nézi, főleg, ha lengeti a szél a leveleketKép
-a kocsiban nagyon nyugiban van, szinte azonnal elalszik, vagy kifelé néz az ablakon
-apja szakállát cibálja, ő is imádja, nemcsak PicilányKép
-a cumi mellé a kezét is be akarja tenni, néha sikerül is az ujjaKép
-fürdés közben a keze-lába jár, és pancsikolKép
-felébredés után a fejét nyújtogatja(hason alszik), és keres a szemével, amikor megtalál, akkor édesen mosolyog nagyotKép
-szopi közben a szemembe néz hosszan, nagyon hosszan, hosszú ms-ekig, majd a végén mosolyog nagyot, és tovább eszik - ezt szeretem a legjobbanKépKépKép
- a nyakába puszilok nagyokat, Bogica pedig sikongatKép vagy hangosan nevet KépKépKép
- köhögést szimulál, ha odamegyünk hozzá, nevetve örülKép
-csörgőt adok kezébe, de néha nem is azt figyeli, hanem engemKép
-háton fekve nyomja ki a pociját, hogy vegyük felKép (persze fordulgat is főleg még oldalra)
-nyálával viribelKép
-hátrafelé néz, így lehet látni a legjobban a hatalmas szempilláitKép
-sírás közben néha pukizik
- ja és imádjuk, hogy még mindig nagy hajacskája van, nem kopott ki, és látszódik, hogy világosbarna vagy szőkésbarna haja lesz mint apjának, nem fekete, mint az enyém; kerek szemecskéje van, csoda nem?

Ezek jutottak eszembe, majd Ti írtok még sokat!

Mindenkinek ajánlom az "Anya taníts engem c. könyvet!", egészen iskoláskorig vannak benne fejlesztő játékok. Csudajó!

Mostanában készült képek:
Kép
Kép

puszi
Edit
edit29
 
 


Szia Edit!

Koszi a szulestortenetet, igy elolvasva nem lehetett epp konnyu. MIvel a tapasztalatainkat kerdezed, en leiromKép

Szoval, en pl ulni es fekudni nem tdutam vajudas kozben, ergo en vegigmaszkaltam az egeszet (illetve fajasok alatt allitolag szaguldoztam a folyosonKép). Tenyleg azt mondjak, jobb jarkalni, nem tom ennek tudhato-e be, de en gyorsan szultem, a kemeny resz ossz-vissz 3 ora volt.

Mivel Lacko tenylegcsak evett meg aludt benn a korhazban (meg utana itthon is halistennekKép), igy en tokre raertem a korhazban, kb 2-3 oraneknt szopiztunk egyet (csak sokara jott a tejem, igy ott meg nem tartott egy-egy szopi nagyon sokaig), aztan pihentem, nezegettem ahogy alszik stbKép Ennek ellenere beadtam ejszakara a csecsemosokhoz (tapasztalatlan voltam, baromira tartottam attol, hogy ejjel felebred, enni akar, tej alig van, jajj nekem, mit fog csinalni, uvolt stb...). Most mar nem fogom beadni a kistesot, legalabbis igy tervezemKép Csak utolso ejszaka tartottam magam mellett, hogy felkeszuljek az otthonletre (ekkor mar volt tejcsi, nem is volt gond, 1x ebredt, szopizott, visszaaldut...mint kesobb otthon isKép

Szopi: Lacko masfel oras! szopikkal inditott, kepzelem szegeny mit tudott volna megenni 2x20 perc alatt....Kép O annyi ideig szopizott, ameddig csak akart, szepen csokkent aztan az idotartamKép

orsoly
orsoly
 
 


Edit, Bogi nagyon hasonlít rád, nem ismerem a párod de le nem tagadhatod a kiscsajt Kép

Bogár Kép nagyon világlátott csajszid lesz Kép Merre nyaralásztok?

Mire jó a málnalevél tea?

HUrki
hurki
 
 


Sziasztok Lányok,
Ne haragudjatok, hogy megint Titeket zargatlak, de nem tudok per pillanat kihez fordulni: 13+1 terhes vagyok és alapból semmi panaszom nincs és nem is volt (hányinger, émelygés, hasfájás, stb.), de napról napra kisebb -nagyobb mennyiségű barnázásom van (sőt néha egy csepp vér is - bocsi). Nem súlyos, de mindig van, Doki múlt héten megvizsgált és semmi gondot nem lát. Utrot szedek - és még nem is hagyom abba - , viszont a Bromot most hagyom el fokozatosan. Ettől lehet? Mit csináljak? Dokim nincs az országban, csütörtökön megyek UH-ra, ott majd megkérdezem, de addig sem akarok aggódni.
Köszönöm,
Kíra
kíra
 
 


Kíra Kép
Az ultror folytasd és feküdj annyit, amennyit csak tudsz, pihenj sokat!
A barnát az ultro is okozhatja, mert iszonyatosan felásztatja a méhszájat, és így sokkal érzékenyebb. A vérzést már komolyan kell venni. Ha újra jelentkezik, szerintem menj el az ügyetletes nőgyógyihoz a kórházba.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszönöm,Orsi,a gyors válaszodat.

Kíra
kíra
 
 


Kíra!

Én úgy tudom az utrogestan hüvelykúpot csak 12 hétig lehet alkalmazni mert utána káros a vesére, és annakidején nekem azt mondta a dokim hogy a méhlepény ekkorra már átveszi a progeszteron termelés 95%-át, ha ez nem történik meg akkor azon 12 hetesen már az utro sem segít.

Edit!
Gyönyörű a kislányotok! Köszönöm a gratulációkat!

Hurki!
ha hiszel a teában akkor a szülés megindítására. inkább tervezgesd hogy mikor akarsz szülni.

Mi jól vagyunk, 3 hetesen elértük a 4 kilót (3,5_tel született). Nagyon örülök neki. gyerekorvostól felmentést kértem fejés alól. mostmár nem kell olyan lelkiismeretesen fejnem, csak ha érzem hogy (sok) maradt benne, hogy be ne gyulladjon. Egyetlen problémám az életben hogy nincs ami feljönne rám. a melegítő után ma felvettem Doris a kék csíkos nyári kismama nadrág-rucidat, páromnak nagyon tetszett, de mit veszek fel holnap?

Marcsi
marcsiria
 
 


Edit!

Nagyon örülök, hogy újra jelentkeztél, a kicsilány gyönyörűKépKép.

Én nem tudom, mit tudtam volna csinálni, leginkább semmitKépKép a szülés közben. Mindenesetre ülni, feküdni volt a legrosszabb, a járkálás jobban esett, ill. a fájásokkor állva, pici terpeszben guggolómozgásokat végezni.
Én nagyon élveztem Nátánnal az együttlétet, talán azért is, mert Beninél sajnos egy idő után meg voltam fosztva ettől (kékfényezték az újszülöttosztályon és ott tényleg csak 3 óránként lehetett látni és szopizatni). Nátán gyakran kért hamizni, szinte óraműpontossággal 1,5 óránként, ami nekem a császár mellett elég megerőltető volt, viszont az méginkább az lett volna, ha nem tudom ott magam mellett. Két éjszakára (szerencsére csak éjszakára) őt is elvitték egy kicsi sárgaság miatt kékfényezni, de aztán reggel mindig visszakaptam. Az sem lett volna baj, ha éjjel is ott van mellettem (mint a többi éjszakán), de azért kétségtelen kényelmesebb volt.

Szoptatás: a jóKépKép hír (remélemKép) mindekinek, hogy mostani állapotok szerint már nem csak Sarlai doktornőnek van nemzetközi szakviszgája (IBCLC), hanem több szoptatási tanácsadónak is (összesen ha jól tudom 7 hölgynek). Én azért is ajánlgatom bátran pl. több LLL-es vezetőt, mert nekik is van (pl. Martinovichné Debulay Biankának, Rózsa Ibolyának, Juhász Juditnak, de nem LLL vezetőnek is van ilyen viszgája, Pelének a szoptatás topikból).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Marcsi Kép
Sokan csak a 13-14. héten hagytuk abba az ultrot, mert így jött ki a lépés... ennyi eltérés szerintem semmit sem okoz.
Nincsenek új képek a fiacskádról??? Kép olyan szép baba Kép

Kíra Kép
Ha a méhlepény nem veszi át a progeszterontermelési funkciót, akkor az egész terhesség alatt progeszteronpótlásra lesz szükséged. Duphastonra kell majd váltani, mert az végig szedhető.

Már csak 7 nap az államvizsgáig... és a hőmérő higanyszála egyre feljebb megy...
Csajok Kép Ha valakinek van ott fentre összeköttetése, akkor próbálja meg nekem elintézni, hogy 6án ne süssön a nap, és ne legyen 25 foknál melegebb Budapesten. Az egyetem 3. emelete iszonyatosan át tud melegedni, és akkor én teljesen elvesztem összes tudásom. Nem bírom a meleget Kép

Orsi + 2 Kismaczkó
18+5

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok LányokKép
EditKép
JÓ, hogy jelentkeztélKépBogi nagyon szép, gratulálokKép
KiraKép
Feküdj, feküdj és feküdj!!! És ha vért tapasztalsz szaladjatok be a korházba és nézzen meg az ügyeletes orvos, az a biztos a Te orvosod meg majd megnéz, ha visszajöttKép Vigyázz MagatokraKép
MarcsikámKép
Én azt a rucit több napig is hordtam úgy, hogy alá vettem egy pólót. Tudom, hogy nem túl rózsás de ez volt... Az alakod miatt ne izgulj. Én még a fekete kismama nacit is sokáig hordtam a szülés után. Egész addig mig derékban sikerült végre begombolnom a korábbi nadrágjaimat. Nekem ami még nagyon bevált és most is hordom (mert ugyi még van rajtam 10 kg felesleg) az a Kinai üzletben vásárolt vászon gatyók amiknek gumis a dereka, zsebes oldalt. A gumis derék miatt kicsit bővebb a fazonja, de nem divatjamúlt a zsebek miatt. Esetleg próbáld meg megnézni, ha elmentek valamerre sétálni hármasban. Én anno 1000,-Ft körül vettem két darabotKép Most már beletuszkolom magam a korábbi gumis farmerjaimba de már 8 hónaposak múltak a babák tehát épp itt az ideje. Az a gondom, hogy a farmerok összetartanak, ruhában egész kultúrált megjelenésem van de ha leveszem...na az már elég érdekesKépKépTornázni kéne csak nincs energiám meg lusta vagyok este 8 után pedig másképp nem fog menni.

Gergő jobban vanKépKépTele lett tetőtől talpig kiütéssel de az orvos szerint ez normálisKép Képzeljétek itt a gyermekorvosi rendelőben műanyag csúszda (harmadik emeleten van a rendelő) biciklik, babakocsik, rajzasztalok, telefonok és egyéb izgalmas játékok vannak elhelyezve, hogy a gyerkőcöknek ne kelljen tétlenül ücsörögniük. És van egy másik tágasabb váró mesekönyvekkel, újságokkal stb.ha valaki nem akar a zsúfolt, zajos váróban ülni a sorára várva. MOndjuk időpontra kellett menni, de azért vártunk 20 percet viszont érdekes volt. És mindez egy kicsi kis "faluban"Kép Nem lenne rossz otthon semKépÉs itt a gyógyszert maga az orvos adja a kezünkbe és elmond mindent részletesen, nem kell a patikába menni, sorban állniKép

Puszi: Doris
doris
 
 


SziasztokKép

OrsolyKép
Receptet megtaláltamKép A felülést úgy értettem, hogy fekvő pozícióból nem tud felülni. Én nem ültetem! Ha 3/4-ig van ledöntve a babakocsi háttámlája, felül. A bébihordozóban felül. Mit tudnék csinálni, visszanyomjam?!Kép Nem lehet, mert újra felül, de én tényleg neeeem... brühüm

EditKép
Én dehogy járkáltam, örültem, hogy éltem a kimerültségtől. Bogi írtó édes és milyen fürtjei vannakKép A játékokat már sorba rendezi?! ld. első fotótKép
Szvsz nekem az volt a legoptimálisabb, hogy az első 2 napban kihozták Eszter szopiztatni 3 óránként. A második napban már egész délután nálam volt. A hazamenetel előtti napon pedig kikértem éjszakára is. Nálunk előbb nem is adták volna oda a babát egész napra, csak, ha beindul a tej. Eszter volt, hogy másfél órán keresztül evett. Úgyhogy leendő anyukák bekészíteni a hamikat előreKép

HurkiKép
Fájásmegindításra. De kell neked az a tea? Szerintem anélkül is beindulnak a fájások. Én nem ittam, ha ez számít vmit.

MarcsiKép
pár hét/hónap és hidd el újra beleférsz a régi cuccaidba. Mit akarsz még a szülés után 3 héttel!? Nem is kell fejni, hagyd, hogy annyi tejci legyen, amennyit a csöppöd kíván. Persze, ha le akarsz adni, akkor nem szóltamKép Gratu a 4 kilóhoz!

Ma kint voltunk a kertben pancsizni. Eszter nagyon élvezteKép

pusza
jó éjt
bogár

és ezek ma reggel ébredés után készült fotók:
Kép
Kép

Bogár
Kép
Kép
bogár
 
 


BogarKép
Ez a kiscsaj pozol a fotozashoz. Micsoda kis rafinalt, messzirol latszik, hogy nobol van!Kép

OrsiKép
Azert az allamvizsgan mar csak nem kuldenek haza! MIndenesetre szoritok es remelem huvosebb lesz, de ha eloretolod a pocidat, akkor egyreszt vizsgazhatsz elsok kozott, masreszt maskepp fognak kezelni.

Errol jut eszembe: OrsiKép es CatKép tartozik nekunk pocis kepekkel, ugye, lanyok?

EdiKép-rol tovabbra sem tudunk semmit?

HurkiKép
Hogy vagy? Teged is kerdezgetnek mar uton-utfelen, hogy "mennyi van meg", "meg mindig egyben", stb?

Mi ma megyunk dokihoz. Vegre. Mar azt hittem sosem jon vissza a szabirol. OLyan turelmetlen vagyok mar, ugy mennek megszulni ezt a kiskrapekot, hogy lathassam, erezhessem. Ugy gondoltam, hogy 4.-en a donto utan ha indulnank, az pont jo lenne nekunk... (MarcsiKép, jol csinalom a programozast?)De meg az is egy orokkevalosagnak tunik.
Na, meglatjuk mit mond doki ba, mi a helyzet. Estefele megirom!

szoszi 37+2
szoszi
 
 


SzösziKép
Kérésed legyen parancs, egy végidős kismamával nem lehet ellenkezniKépKép Ott van a profilban.

EditKép
Bogica tiszta anyja, le se tagadhatnád. Igazán nagyon sok örömetek lehet benne! Gratulálok !

BogárKép
Tényleg Eszter nagyon fotogén, mintha tudná, hogy pózolnia kell a képekhez. Tündéri!

MarcsiKép
A kismamarucikat már nem tudod hordani ? Szerintem egy darabig még elmennek azok, amíg bele tudod tuszkolni magad a régi rucikba. De igaza van Dorisnak a kínai boltokban/piacon vannak olcsó gumis nacik, bő ruhák potom pénzekért.

DorisKép
Mikor teszel fel képeket a picúrokról ? Ritkán látjuk őket!

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


CatKép
Sajnálom, hogy nektek nem volt olyan szerencsétek a babakocsit illetően... Valószinű a Páromat azért szánták meg, mert ott volt személyesen. Az egyik alkalmazott ajánlotta fel, hogy vásároljon az Ő nevére.
Ti hogy vagytok? Babócák mekkorák már? Méhszájaddal minden rendben van?
BogiKép
Tündéri ez a lánykaKép)) És nagyon kis ügyes isKép Látom ti is nagyon jövős-menősek vagytok mint miKép

Felteszek néhány képet a babákrólKép Lilluska nem tud még mászni, de nagyon kis ügyesen közlekedik hátrafelé mint egy apró kis rákocskaKép

Puszi:Doris



KépKépKép
doris
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?