Új privát üzeneted érkezett!

Chanel:
Köszi, tetszenek a ruhák és a zoknik is. :)
Nehézkes onnan rendelni?

KépKép
francestz
 
 


http://milander.hu/shop_cat.php?shop_id=1762
Még ezt is ajánlom! Scamp is van! :wink:

Nem nehézkes, csak várni kell rá, ált. 2 hetet míg ideér!
A barátnőimmel szoktunk közösen leadni rendelést, utalással fizetünk és tuti jön a csomi! Itt az elérhetősége a csajnak, most nyaral, de nemsokára elérhető lesz:
fuenzalida@hotmail.co.uk (magyar lány, kint él a családjával)
Babaszobára is szokott akciósokat tölteni:
http://www.babaszoba.hu/csevego/temak/ITT_TOLTOK/358306

Vedd fel vele a kapcsolatot! :lol:

chanel_28
 
 


Ha gondolod, segítek. Szólok, ha rendelek megint és küldheted nekem is amit szeretnél! :wink: :!:

chanel_28
 
 

 
 

Köszi!
Már meg is tettem! :D

KépKép
francestz
 
 


Sziasztok!

Gabi, negyon szép volt a szüléstörténeted!!!

Chanel: olcsóbbak a Next cuccok ha rendeled, és nem itthon veszed?

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sokszor, igen, olcsóbbak és nagyobb a választék is! Mindig van méret, stb... Mivel magamnak is innen rendelek, jobban megéri :wink: A west-ben gyér a kínálat felnőtt ruhából...
Meg hát, mire én eljutnék Bp.-re.....áááááááááááááááááááááá

chanel_28
 
 


Sziasztok!

Gabi!
Itt pityergek a szüléstörténeteden... Nagyon jó, hogy ilyen pozitívan történtek végül a dolgok. Úgy látszik, jók ezek a SOTE II-es dokik. :)
A Lányok pedig nagyon édesek! :)

Chanel!
Helyesek a Pindurok. :) Ja, és írtam privit. :)

Mi is jól vagyunk, a kiütések nem múlnak, de mintha már annyira nem viszketnének. A Dokihoz sajnos nem kaptam tegnapra időpontot, és most már a helyettese lesz három hétig, úgyhogy kivárom a 17-ét. Igyekszem nem foglalkozni ezzel. Bogi mocorog sokat, én sem vagyok rosszabbul, úgyhogy nagy baj nem lehet.

Kérdés:
A kezdő csomagban, amit egy kupon ellenében lehetett átvenni, van egy mintacsomag egy termékcsaládtól: Mammacocco vagy mi a manó, most nincs itt a csomi. :) Kipróbáltam a terhescsíkok elleni krémmintát, és beleszerettem, de sem a DM-ben, sem a gyógyszertárban nem hallottak róla. Tud valaki erről valamit?

KépKép
aranynap
 
 


Ja, és Detti!
Örülök, hogy Alexának negatív lett a tenyésztése. Az pedig tök jó, hogy szeret homokozni. :)
Ja, és a válogatással kapcsolatban: végülis eszik, és az a lényeg. :wink: Talán később elmúlik ez a válogatás.
Szerintem a tünetek hiányával ne foglalkozz, minden terhesség más, azt mondják. Anyukám a 3. hónapban tudta meg, hogy terhes, mert Neki is rendszertelen volt a menzesze előttem, így nem tűnt fel Neki addig. Azután viszont már gyanús volt, hogy azért 3 hónapig nem szokott kimaradni, és meg is erősítették, hogy hát igen, ott vagyok a pocakjában. :wink:

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!

Így 4 hónapos korunkra felütötte a fejét a koszmó!
Babé sampont érdemes venni?

Aranynap: 17-én hányra mész dokihoz, mert akkor megy az egyik barátosném is, és gondoltam elmegyek vele, mert múltkor a Lillának nem sikerült megmutatnom Katát! Szóval hátha találkozhatnánk!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Szia Maszatmama!
Még nem tudom, mert még Lilla nem adott időpontot. De amint kiderül, szólok. :) Én mondjuk minél korábbanra kértem, mert uuuuuuuuuuuuuutálom ezt a meleget. :D Jó lenne találkozni. :)

KépKép
aranynap
 
 


Maszatmama!
Mi is azt használunk, nagyon jó, pár nap és nyoma sincs a koszmónak. Pici kell belőle, sokáig elég!!! :wink:

chanel_28
 
 


Sziasztok,
bocs most nem tudok visszaolvasni :( csak gyorsan bejelentkezem, hogy túlvagyunk az első babaúszás-foglalkozáson. Szerintem jól sikerült. Babesz cseppet sem sírt, az oktatóhölgy kedvesen, de határozottan nyomogatta Julit a víz alá, amit ő némi meglepődéssel, aztán vigyorgással vett tudomásul.
Annyira hihetetlen ez az egész búvárreflex... ha nem lettem volna ott, el sem hinném, hogy ez nem szadizmus.
Ja még még azt szerettem volna megírni, hogy számomra is megható volt Gabi szüléstörténete.
Maszatmama! Sajnálom ezt a koszmó ügyet. De ez legyen a legnagyobb baja Katának egész életében. KEll még körömvirágozni?
mindenkinek szép hétvégét, o
orelle
 
 


Sziasztok!

Aranyosak vagytok,nem vagyok egy nagy író,csak gyorsan lesuhintottam,ami történt,mondjuk tényleg nagyon jó élmény volt ez a szülés nekem! :D

Aranynap:Már csak pár heted van hátra,nagyon izgi.Emlékszem,amikor először jelentkeztél... :wink:

Maszatmama:Lilinek is volt koszmo,nagyon sokáig,előjött,elmúlt,felváltva.Egy sima babasampon,nekünk Schauma van (mert törpikés mintája van),és azzal megmosod a haját,úgy,ahogy egy fodrász,jól megvakarva,körömmel,nem 10 másodpercig,és jobb lesz.1-2 nap múlva megismétled,aztán megint,ha kell.Nekünk 1-2 alkalom után elmúlik.És nem id drága.Lottinak még nincs,de már tudom,bármikor lehet.És ezt a hajmosós tippet a fodrász mondta. :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Maszatmama! Alexának is van koszmója, nem is gyengén, de nekünk a Babé semmit nem használ. Már csak azért mosom azzal a haját, hogy elfogyjon, mert persze nagyon drága.
A fodrászom szerint olajozzam a fejét jó gyakran, de Alexának túl nagy a haja, alig jut le valami a fejbőréig. Én hajmosás után baba fésűvel szoktam fésülni (még Csepelen is hallják, úgy ordít), és akkor mindiog lejön egy adag. Előbb-utóbb el fogom tüntetni, csak lassan.
A gyerekorvos a Nizoral felnőtt sampont javasolta, de a fodrászom rosszul lett tőle, mondván, hogy az nagyon brutrál erős.

Megyek, mert főzöm a levest, van egy csomó dolgom, és este még rohanok a macsekkal állatorvoshoz, mert tegnap bélgyulladása lett (2 órán át folyatták bele az infúziót, mert a sok hányástól teljesen kiszáradt, alig élt már), és ma még kap infúziót meg gyógyszert.

Kép
Kép
detty74
 
 


Maszatmama!

Nekünk is volt koszmó, de a Babé nekünk segített, azóta is azzal mosom Marci haját, bár az igaz, hogy tényleg nagyon drága.


Francestz!

Tudom, kicsit off a dolog, de a Minimanó-ban is lehet SCAMP cuccokat venni, nem olyan drága, mint a Brendon(http://www.minimano.hu/). Persze Chanel által ajánlott valószínűleg még jobb. Ugyanakkor ebben az üzletben kapható olyan kombidressz is, amin két patent van, így ha egy picit nő a gyerkőc, nem kell azonnal ruháért szaladni. Azt hiszem talán BUNNY "márkájúak". Azért nem tudom biztosan, mert mindig kivágom a címkét Marci cuccaiból, mert többször kidörzsölte a nyakát.


Detti!

Kérlek, ne aggódj! Remélhetőleg minden rendben lesz és a kistesó helyes, aranyos poronty lesz, aki ugyanolyan jól alszik majd, mint Alexa. Örülök, hogy most már jobban van Alexa.

ambrob
ambrob
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat! Ma ki is próbáljuk a Babét, én nagyon szeretem ezt a márkát, terhességi csíkokra is zet használtam, illetve a baba naptejünk is ilyen, igaz hogy drága de minden termékükból picit kell használni, így sokáig elég!

Orelle: Kata lába meggyógyult, helyette van most ez a koszmó őrület!
Én csak azért keseredtem el, mert valahol azt olvastam, hogy akinél felüti a fejét a koszmó, az számíthat további életében ekcémára :(
Reméltem, hogy ezt elkerüljük, de nem jött be!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok! Fuh, rég írtam... remélem még emlékeztek rám...

Nemsokára eljön a mi időnk is.. lenne egy fontos kérdésem felétek :oops:

A születési anyakönyvi kivonatot és a TAJ kártyát a kórház intézi??? Vagy hogyan működik?

Köszönöm előre is a válaszokat!

Bubu

Kép
bububébi
 
 


na gyors bekukk!
vidéken vagyunk...nem sok időm van írni,a blogomba szoktam....szóval ha nagyon eltűnnék ott mindig megtaláltok!!!Van h csak oda tudok írni...máshova nem :(


puszi mindenkinek!!!

annus11
 
 


Szia bububébi! :)
A kórházban a szülés utáni naptól a földszinten az "elosztóban" kell leadnod a személyidet, és a lakcímkártyádat, valamint kérdeznek néhány adatot.
Ők a VIII. kerületi önkormányzatnál intézik tovább az anyakönyvi kivonatot, és a gyermek lakcímkártyáját.
Azután majd intézheted a TAJ kártyát, ha már van anyakönyvi és lakcímkártya.
Nekünk 3 nap múlva volt kész.
A TAJ kártya pedig az OEP-nél azonnal, kb. fél óra alatt.
Nemsokára tényleg eljön a TI időtök is...Megy a drukk! :)

KépKép
francestz
 
 


Ambrob!

Köszi! Én is remélem! :) Csak a barnázás elmúlhatna már!!! Már megdupláztam az Utrogesztánt is, de néha még mindig van egy pici.

A változatosság kedvéért most a macskám lett elég beteg, szombat-vasárnap voltunk az állatorvosnál. Valami bélgyulladása van (nálunk ezek a gyomor-bél dolgok nem túl nyerők), infúziót kap, mert teljesen kiszáradt. Ma reggelre kicsit jobban lett, remélem, a mai látogatás az utolsó, mert kezd drága lenni a dolog, bár a tavalyitól még nagyon messze vagyunk. Ráadásul este 9-re megyek, hogy Alexát még meg tudjam etetni (a férjemmel mostanában nem eszik), így tegnap is majdnem este 11 volt, mire hazaértem, és ma sem lesz jobb. Hulla fáradt vagyok!!!

Ti hogy bírjátok a meleget? Bár gondolom, rosszul. Mi a panelban fulldoklunk, ráadásul Alexának egyszerre jön 3 foga, úgyhogy totál rémálom. Éjjel felébredt egyszer, alig tudtuk visszaaltatni, annyira sírt. Remélem, hamar kint lesznek!!!

Kép
Kép
detty74
 
 


[quote="francestz"]S írta:francestzzia bububébi! :)
A kórházban a szülés utáni naptól a földszinten az "elosztóban" kell leadnod a személyidet, és a lakcímkártyádat, valamint kérdeznek néhány adatot.
Ők a VIII. kerületi önkormányzatnál intézik tovább az anyakönyvi kivonatot, és a gyermek lakcímkártyáját.
Azután majd intézheted a TAJ kártyát, ha már van anyakönyvi és lakcímkártya.
Nekünk 3 nap múlva volt kész.
A TAJ kártya pedig az OEP-nél azonnal, kb. fél óra alatt.
Nemsokára tényleg eljön a TI időtök is...Megy a drukk! :)


Köszi a választ!
Hogy érted hogy le kell adnom az okmányokat? EGyből vissza is kapom, vagy napokra kérik el? És hol van az elosztó?
Jól tudom, hogy a baba lakcímkártyáját az anya lakcmkártyája szerinti címre írják? mármint hogy oda lesz bejelentve ahova a mamája?
Akkor is így működik, ha nem IX./VIII. kerületi lakos vagyok?
És kipostázzák az okmányokat?

Kép
bububébi
 
 


Sziasztok!

Bububébi:Az alagsorban van a betegfelvételi,oda kell menned tényleg már a szülés utáni naptól lehet,és ott helyben kitöltesz egy papírt a hölgygyel közösen,segít.Nem kell leadni az okmányidat,ne félj,szerintem senki sem adná le. :wink: Igen,a te lakcímedre írják a babát,mindegy,hogy hol laksz.És 1 hét alatt kész,érte kell menni a Baross utcába.Hamar kiadják,meghatalmazással apuka,vagy bárki megkaphatja.Ott adják oda a születési anyakönyvi kivonatot is.Együtt a kettőt.
Szorítok,hogy könnyű szülésed legyen.Sima szülésre készülsz?Ki az orvosod?

Detty:Én is rosszul bírom a meleget,a lányok jól,Lili egész nap medencézik a teraszon,Lotti meg alszik,vagy szopik. :D

Annus:Jó pihenést!

Maszatmama:Nekünk volt koszmó,már írtam,ekcéma még nem,nem is hallottam az összefüggést.De vannak a Lili lábán,hasán,kezén szárazabb helyek,elvittem maszek bőrgyógyászhoz,és kapott egy krémet,gyógyszertárit,olcsót,3 napig keverték...Azóta nincs ilyen.Ez szerintem nem ekcéma,de nem értek hozzá.A doktornő nem mondott ilyet.
Vendég
 


bububébi:
Akkor bocs, de nekem le kellett adnom, és én ott is hagytam, délután mentem vissza értük...
És igen, akkor is így működik, ha más kerületben, városban laksz. Születési helye a VIII. kerület lesz, és ott is intézik.
Nekünk most változott a születési anyakönyvi kivonatban 1-2 adat, itt Budaörsön lehetett intézni, de a VIII. kerületbe kell az új anyakönyvi kivonatért elmenni néhány nap után.

KépKép
francestz
 
 


Ja, azért kellett leadnom valószínüleg, mert rengetegen szültek 1-én, és az ügyintézőnek rengeteg papírmunkája volt, így a szobánkból mindenkit délután visszahívtak ismét
Úgyhogy ezek szerint ez egy kivételes eset volt.
Nálad biztosan nem így lesz. :)

KépKép
francestz
 
 


Köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok!

Sima-könnyű szülésre készülök. Timmermann Gábor az orvosom, de most szabin van, 23-ig, úgyhogy kb 70-80% az esély hogy a helyettesnél szülök... Tömösváry Zoltán, pont ma ismertem meg, jófejnek tűnik :)

Ma voltam NST-n, volt ún. fájásgörbe is... ami 50-60-as értéket mutatott. Ez jelent valamit lányok?

Kép
bububébi
 
 


bububébi:
Én is Timmermann dokinál szültem, és TÖmösváry ZOltánnal is összefutottam, mikor a Doktor urat helyettesítette februárban.
NST-t Lilla csinálta? Nekem minden alkalommal Ő, és mikor örömmel mutattam Neki, hogy 80-as görbém van, azt mondta, nem az erősség számít igazán, a hosszúság...
Úgyhogy lelombozott mindig a dolog. És hát végülis hetekig ilyen értékek voltak, és még a szülés napján /tervezett császár lett sajnos a legvégén/ sem tágultam semmit.
Viszont egy barátnőm szült 60-as fájáserősséggel, viszont a hosszúság megvolt...úgyhogy úgy is lehet...
Ja, most látom, hogy 15-re vagy kiírva...akkor tényleg nagy az esély a helyetteshez...
Ilyenkor szintén TÖmösváryt hívják be szüléshez is?
Szülésznőd van?
És persze, sima-könnyű szülés lesz!!!!!!!!

KépKép
francestz
 
 


Bubu! Sztem csak annyit, hogy van méhösszehúzódásod. Aztán ügyes légy ám! :) És kérjük a beszámolót!
orelle
 
 


[quote="francestz"]b írta:francestzububébi:
Én is Timmermann dokinál szültem, és TÖmösváry ZOltánnal is összefutottam, mikor a Doktor urat helyettesítette februárban.
NST-t Lilla csinálta? Nekem minden alkalommal Ő, és mikor örömmel mutattam Neki, hogy 80-as görbém van, azt mondta, nem az erősség számít igazán, a hosszúság...
Úgyhogy lelombozott mindig a dolog. És hát végülis hetekig ilyen értékek voltak, és még a szülés napján /tervezett császár lett sajnos a legvégén/ sem tágultam semmit.
Viszont egy barátnőm szült 60-as fájáserősséggel, viszont a hosszúság megvolt...úgyhogy úgy is lehet...
Ja, most látom, hogy 15-re vagy kiírva...akkor tényleg nagy az esély a helyetteshez...
Ilyenkor szintén TÖmösváryt hívják be szüléshez is?
Szülésznőd van?
És persze, sima-könnyű szülés lesz!!!!!!!!



Köszi az infót. Lilla csinálja mindig az NST-t, és engem is lelombozott, mondta, hogy ez nudli, amit produkálok :(
Igen, Tömösváryt fogják behívni, ha 23-áig megszülök.
Nincs szülésznőm. Bízom benne, hogy normálisat fogok ki.

Igen, kaptok majd beszámolót :)

Kép
bububébi
 
 


Sziasztok!

Bububébi: azt hiszem a kórházban lehetőség van arra, hogy (persze sok pénz fejében) ők (erre szakosodott nénikék) intézzenek minden papírt. Nem tudom mennyire jó ez, nálunk a Férjem elintézett mindent 2 nap alatt (1 nap is elég, ha valaki türelmes, nos Ő nem az :D ).
(Bár most is ő altat már vagy 2 órája.)

Nekem is TG volt az orvosom, és én is találkoztam TZ-vel, szerintem ő is nagyon alapos orvos lehet.

Az NST-d szerintem azt jelentheti, hogy a szervezeted készülődik :D !

Én a 39. heti NST-ről, már menetm is szülni :D, mondjuk akkor már 5 perces fájásaim voltak egy ideje!

Szép, és könnyű szülést kívánok Neked!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!

Én is Babé-t használok mindenből, most végre kaptam ajakírt is Hellának. :lol:
A naptejet csak Olinak használom, Hellust inkább nem viszem a napra kicsit sem. Az Ő bőrét még kenni sem akarom... (olyan kicsi még)

A koszmó-ekcéma összefüggésről én sem hallottam....

chanel_28
 
 


Sziasztok!

Anyám megőrjit azzal, hogy ki fog száradni a gyerek, ha nem adok neki valami folyadékot!!! Mármint anyatejen kivül. Ti adtok a babóknak vizet, vagy teát..esetleg limonádét?
Ha szomjas, úgyis szól, van olyan hogy óránként szoptatom.


Hihetetlen..milyen..mindenbe beleszól..tegyek pelenkát ide, ne dobáljam a gyereket..ne csináljam ezt, ne csináljam azt..egyszerűen nem birom elviselni..és nem tudom hogyan állitsam le..

Na jól kifröcsögtem magam, bocsánat.


Nekem is bejön a Babé, én ugyan csak testápolót használok egyenlőre, de fogok venni még dolgokat. Azért is szeretem, mert lehet egészségpénztárra venni.

Chanel ti már voltatok nyaralni? Vagy még csak most mentek?

Mi 21-én megyünk, holnap csináltatok útlevelet Vilinek. Kiváncsi vagyok milyen lesz...mármint a nyaralás. Vettünk olyan sátrat a Dekiben amit mondtatok. Hát nagyon kiváncsi vagyok, hogy fogjuk birni..kicsit félek is.

Francestz: mikor adsz Ádámnak gyümit? Feltétlenül jelentkezz mi volt!! Kiváncsi vagyok!!
beatrix161
 
 


Sziasztok!

Bea: én nem adok neki semmit a tejcin kívül, egyszer próbáltam vizet adni neki, de csak játszott a cumisüveggel, és utána cicit követelt

Képzeljétek, már nem csak éjjel forog, hanem nappal is, és már a hátáról a hasára is! És felnyomja magát négykézlábra és "hintázik".
:D

Maszatmama
maszatmama
 
 


maszatmama:
Hihetetlenül ügyes Kata!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D
Nálunk még nincs ilyesmi, tök jó!!! MÁrmint amit Kata csinál!!!

Víz: Én próbáltam Ádámot itatni, de rázkódik és fintorog továbbra is a víztől. Nem tudom, erőltessem-e még, vagy váltsak? Szerintetek?

Bea:
Vasárnap adtunk 1-2 kanál baracklevet....Háááát....nem volt oda érte...
Azután tegnap ismét adtam, első kanál után megrázkódott, nagyon fintorgott, második után is, majd összeszorította a száját, de azért vigyorgott. :D
Ezek után este sírt, elalvás után felsírt, majd hajnalban kezdődött a 10 percenkénti szólítgatás, végül 7-kor akkorát kakilt, hogy a hálóingem, a fotel, a zoknim és úgy általában minden, ami a közvetlen közelben volt, kakis lett...
Nem tudom, hogy ez a baracknak tudható-e be, vagy a fogzásnak,
vagy a picit nagyobb adag kajáknak?
Ma nem adtam Neki, hagyom picit leülepedni a dolgot.
Ja, én is megkostóltam a baracklevet, nekem sem ízlett túlságosan valahogy. Pedig a család szerint édes volt.
Gondoltam próbálok körtét adni /persze csak a levét/, az talán édesebb, nem olyan savas.
Első lánykám is csak azt ette eleinte, azután már ment minden.
Szerinted?
Hova utaztok?

Detty:
Nálatok hogy is volt ez?

Ádám felébredt....MEgyek...

KépKép
francestz
 
 


Sziasztok!

Pörgés, forgás nálunk is megy ezerrel, most már hason is elvan Hellus 1O-15 percig :D

Én sem adtam semmit még anyatejen kívül, vizet szoktam 2 kortyot, de csak azért, hogy beadjam a K.és D.vit.-t. A doki szerint nem elég a szájába cseppenteni, mert az nem szívódik fel... Fejni meg nem fogok 2 kortyért...

Bea! Voltunk már a Balcsin, minden rendben volt, Hella jól bírta, bár nem volt épp hőség...
A sátor pedig nagyon tetszett neki. Tedd majd fa alá, mert a levelek táncolnak a sátor tetején és az tetszik nekik! :wink:

Jön Hella 2 alsó foga!!! Még sosem szoptattam 'fogazós' babát, Olinak később jöttek. Kíváncsi leszek...

chanel_28
 
 


Lenne még egy kérdésem lányok :oops:

Házassági anyakönyvi kivonat kell? Milyen régi? Csak az anyakönyvvezető által kiadott hivatalos másolatot fogad el a kórház?

Kép
bububébi
 
 


Szóval, Ádám megfordult hátról hasra, néhány nap múlva vissza, de ez már 2 hete volt, és azóta csak azzal "szórakozik", hogy majdnem...és mégse. :D Neki nagyon tetszik.
Viszont el kezdett kúszni.
A baj csak annyi, hogy közben nyöszörög, dühösen kiabál, és ezerrel rágja a kezét, mert az alul 3 foga jön. 1 elindult, és most beérte a másik kettő is. Ettől néha iszonyú nyűgös.
Kata viszont írtó ügyes, hogy négykézlábon hintázik. :D
Én ezt a lányaimnál jó 4 hónappal később láttam. :o
Én néhány hete azt gondoltam, hogy az a baba, aki sokat van kézben, és kevesett van el egyedül, nehezebben halad a mozgásfejlődésben. Azután utána olvastam, és azt szűrtem le, ez nem egészen igaz.
Most Kata bebizonyította, hogy tényleg nem így van!
Köszi Kata!!! :D
Hajni! Képet légyszí'!!!!!!!!!!


Chanel:
Nálatok "hogyan látszanak a fogak"? Milyen Hella ínye?
Én nem tudom eldönteni, hogy hol tartunk. Én úgy emlékszem régről, hogy amíg fehér csík látszik, még van hátra jó kis idő. Mikor már a piros csík jelenik meg, akkor törik át az ínyt, és az már megkönnyebbülés utána.

KépKép
francestz
 
 


francestz!
Ahogy bedugom az ujjamat, duzzadt az ínye és fehér. Állandóan bent van az ökle, sokat nyöszörög, viszont a Chamomilla segít. :lol:

Ami a mozgásfejlődést illeti, a fiam is rácáfolt az elméletedre...9 hónaposan elindult úgy, hogy előtte minden lépést végigcsinált. Mászott, kúszott, felállt, végül elindult... :wink:
Még mindig furcsa nekem mikor 11-12hós gyerekek még nem járnak :D Pedig csak Oli volt ilyen extra gyors...és azóta is...
Hellust majd úgy kell taszigálni :wink:

chanel_28
 
 


Jaa, azt kifelejtettem, hogy hasfájós volt és már akkor is hisztis, rengeteget volt kézben....sokáig másképp el sem aludt...

chanel_28
 
 


csak a Te kedvedért Francestz :D :D :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maszatmama 2009.10.18 20:43-kor.

Maszatmama
maszatmama
 
 


Húú lányok sokat segitettetek!

Vili is egyre jobban nyáladzik..tömi a szájába amit ér..és neki is fehéres az inye.

Chanel! Chamomillt én is adtam neki, 2-szer 5 bogyót..egyik nap. De ugye ez nem árt? Kamilla van benne? Sajnos a neten semmit nem találtam róla, a dokim nem ért hozzá..a gyógyszertában dettó! Te vizzel adod be, vagy tejjel? Van jelentősége? Ez nyugtató vagy fájdalomcsillapitó is?
És a nyaralásnál mennyit töltöttetek a strandon? Gondolkom, hogy veszünk egy baba gumicsónakot..és abba teszünk édes vizet..szerintetek jó ötlet?

Francestz: nekem egyre kevesebb a tejem, esténként már egyre többször pótolni kell tápival..ezért gondoltam..lehet hogy én is elkezdem a gyümiket.
Láttam valahol olyan szentkirályi vizet, ami sütőtökös..esetleg lehet hogy azt szeretné Ádi.
Megkérdezem majd a dokit mit tegyek.

Vizzel mi is dettó igy vagyunk..addig nyeli mig rá nem jön hogy az nem tejci..aztán csak vigyorogva kigurgulázza.

Mozgás: na az én fiam..a lusták lustája..nem pörög forog..szerintem a fiúk lustábbak..meg amit mondtatok szerintem is igaz!! Vili nagyon keveset van kézben..

Maszatmama: Kata bűbáj!!! Hurkák itt is annak látom!!!
beatrix161
 
 


maszatmama:
Köszi :D
MIlyen nagylány lett! És tényleg husis, és nagyon édes!
Tartásra, főként ahogy "ül" idősebbnek, erősebbnek nézném, mint amennyi.
Milyen sűrű a haja! Nem emlékszem, mindig így volt?

Bea:
Én még nem szándékoztam elkezdeni a gyümit, de a gyerekorvos azt mondta, mivel Ádám már csak tápit eszik, így 4 hónaposan nyugodtan el lehet kezdeni.
Aki csak anyatejes, annak nem árt 5 hónaposan, persze ismert előtte is a WHO ajánlás. SZóval, aki már pótlást kap, vagy már egyáltalán nem szopizik, annak jó a 4. hónap után. Nem muszáj pépezni, de az nem baj, ha elkezd ismerkedni az ízekkel.
Így hát elkezdtem.
Lehet, hogy csak az eleje nehézkes, de ha nem, akkor legalább lesz időm, nem kell izgulnom.

KépKép
francestz
 
 


Sziasztok!

Majd holnap írok rendesen, de most nagyon fáradt vagyok és még nem ettem. Csak egy dolog:

Francestz! Nekünk első gyümölcsnek szigorúan az almát, és utána a banánt vagy az őszibarackot ajánlották. A sárgát talán csak 6 hónapos kor után szabad, mert nagyon hajt. Az őszibarack is, azzal is várj inkább egy kicsit. És a nyári alma nagyon jó, mert nem olyan savas. Üvegreszelőn reszelj le egy kicsit és a levét add Ádámnak 1-2 napig, utána kipróbálhatod, hogy adsz neki egy kiskanállal. De ezután várj, hogy van-e valami nem kívánt hatás. És a HIPP almája a nagyon piciknek nagyon jó, mert nincs benne cukor és egyáltalán nem savas.

Na, megyek enni, holnap jövök!

Jó éjt!

Kép
Kép
detty74
 
 


3 hónapnál nem régebbi anyakönyvi kivonat kell,apa is elmehet érte,csak személyi kell hozzá.
Vendég
 


[quote="bububébi"]

Szia!
Csak annyit intéznek, hogy értesítést küldenek a VIII. ker-i önkormányzatnak és megmondják mikor kell elmenni érte, illetve adnak egy papírt, amin rajta van mit hol és milyen dokumentumokkal lehet elintézni.
Nekem a párom intézte, fél nap volt minden.

Jó pénzért megcsináltatják a papírokat, de sztem fölösleges...

Eri
somieri
 
 


Sziasztok!

Megvettük Alexa első igazi cipőjét (már van egy kocsicipője)! Igaz, még nem túl boldog, ha ráadom, de sokan mondták, hogy meg kell szoknia, hogy van valami a lábán. Viszont cipőben könnyebben áll négykézlábra, mert nem csúszik ki alóla a lába.

És tegnap a szüleim közreműködésével megkapta az első biciklijét is. Olyan hátul rúddal tolható-irányítható, lábtartós izé, rettentő ronda darab (bugyi rózsaszín birka, kanárisárga kiegészítőkkel) és iszonyú hangja van, mert ugye zenél is (nem tudom, hány dallamot játszik, de zeng tőle a lakótelep). Viszont Alexa elvan benne, és nem kell cipelni séta közben. A dereka körül van egy félkör alakú valami, ami megakadályozza, hogy kiessen. Később a lábtartót és a rudat le lehet venni és akkor igazi 3 kerekú bicikli lesz.
Majd teszek fel róla képeket, csak nálam minden idő kérdése.

A macska - úgy néz ki - meggyógyult! Tegnap még volt egy kis para, mert nem sikerült nagyobb dolgot produkálnia a macska-WC-be, de ma reggel összejött, és újra eszik is, úgyhogy a férjem nagy bánatára minden bizonnyal megmarad. És 3 nap állatorvoshoz rohangálás után tegnap végre 11 előtt ágybakerültem (hétfőn éjjel fél 12-re értem haza az orvostól).

Alexa jól van, bár a mai ebédet kihagyta, annyira álmos volt. Majd eszik utána, gondolom, addigra jó éhes lesz! Pakol ezerrel, semmi nincs biztonságban tőle.

Maszatmama!
Kata tényleg tündéri! Jó nagy haja van, gondolom, neki sem volt könnyű a kánikulában. A koszmó és az ekcéma közötti összefüggésről én sem hallottam, szerintem ne aggódj emiatt.
És Kata hihetetlenül ügyes: Alexa most csinálja csak a négykézláb hintázást, és hát van köztük egy kis korkülönbség. Ne lepődj meg, ha pár nap múlva felpattan és elkezd járni! :)

Bea! Sajnálom, hogy neked is ilyen anyósod van. Idővel lehet, hogy ő is visszafogja magát, mint az enyém, bár neki már túl késő. Ha nem fogadja el Vili a vizet, ne erőltesd! Néha kínáld meg, ha csak 1-2 korty megy le (amíg nem jön rá, mi az), már az is elég. Ha pedig óránként akar szopni, akkor úgyis elég neki a folyadék!
Milyen volt az útlevél csináltatás?

Francestz! Nálunk is úgy volt, hogy amíg fehér csík volt Alexa ínyén, addig még volt idő, és amikor piros lett, és nagyon duzzadt, akkor lehetett várni az áttörést. Most Alexának kibújt felül 2 egyszerre és a harmadik is nagyon ott van - már piros a csík. :) Úgyhogy már 5 és fél foga van, igaz, a most kibújtak még nem látszanak, csak érezni lehet, hogy szúrnak. És Alexa most elkezdett tépni a fogaival: nem tudom, hogy a cumik meddig fogják bírni a megterhelést (vagy a fogai).

Viszont nem seemi, hogy többeteknél ilyen hirtelen elindultak a fogak. Igaz, Alexa is korán kezdte az első jeleket, de az első foga csak 6 hónapos kora körül bújt ki.

Megint jó hosszú lettem, elnézést!

Szép délutánt mindenkinek, bár ahogy elnézem, ma nem lesz séta a rózsaszín birkával. :)

Kép
Kép
detty74
 
 


Na gyorsan!

Iza még csak szopizik,nem kap semmit.Remélem nem is fog még 1-2 hónapig. :roll: :lol:

Nyál nálunk is van rengeteg...de még nem lestem h a foga miatt e.

Mi is átfordulunk,de beragad akeze még....szóval küzdünk még!

na majd jövök!

annus11
 
 


Lányok, a SOTE II-n a vajúdáshoz adnak kórházi hálóinget?
Vagy mindenki a sajátjában vajúdik-szül?
Mit érdemes magára a szülőszobára bevinni (kis törölköző, stb.)?

Kép
bububébi
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a dicséreteket! Igen mindig ennyi haja volt, most nagyon viccesen néz ki hátulról, középen kezd kikopni, legalul viszont nagyon hosszú. Bundesliga frizurája van :D

Ezt a fog dolgot én is akartam kérdezni, mert Kata is tömi a kezét (meg a miénket, meg mindent) ezerrel a szájába, de én nem látok semmit!

Holnap kell mennünk az ortopédiára, a 4 hónapos kontrollra. Ez mindenkinek van, vagy csak nekünk? Remélem nem lesz semmi baj.

Boldog hófordulót Vilinek, Julinak, Hellának és Ádámnak!!

Kata ugye holnap lesz 4 hónapos, szerintetek holnap menjünk oltásra, vagy jövő kedden? (kedden és csütörtökön van tanácsadás)

Alexának nagyon jó lehet a szupi biciklivel!
Detti: Te meg vigyázz magadra és tessék normálisan enni!!!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Bububébi: mindenki a saját hálóingét viszi! Ami nekem kellett a szülésnél az a papucs és a víz volt! Vigyél poharat, vagy szívószálat (én fekve vajúdtam, nekem úgy volt a legjobb és nehéz lett volna üvegből innom!) Ha mégsem pikk-pakk menne a dolog, akkor nem árt szőlőcukor, illetve ha este szülsz akkor már nem kapsz vacsorát szóval valami kaja is legyen, amit éjjel megehetsz (én farkaséhes voltam).
Most ennyi jutott eszembe!

Maszatmama
maszatmama
 
 


Sziasztok!


Marcinak 4,5 hónapos korában jött ki az első 2 foga utána 2 hónapig néma csend. Majd kibújt szinte egyszerre 4 és utána is volt 2 hónap szünet. Azóta még 4 foga jött ki, de mindannyiszor párosával jelentkeztek a fogacskák. A legkönnyebben az első 2 alsó fogacska jött ki, most 2 hátsó foggal küzdünk, de ezek elég lassan és kínlódva jönnek kifelé. Addig rossz, amíg piros, duzzadt az ínye, utána már könnyebb. Bár a hátsó fogacskák erre most rácáfoltak, mert félig már kint vannak, de még mindig ökölrágcsálós az életünk. A CHAMOMILLA-ról a http://homeopatia.info.hu/-n lehet olvasni infót. Én szinte születésétől adtam Marcinak pár korty vizet naponta, mert ő júniusi és a kórházban töltött napok alatt végig 35 C felett volt a hőmérséklet és a csecsemős nővérek tanácsolták.

Marci mozgás szempontjából a megfontolt fajtába tartozik, mert megfordulni magától csak 5 hónapos korában volt hajlandó először. Persze akkor meg hirtelen, minden előzetes próbálkozás nélkül. 11 hónapos kora óta jár a kezét fogva, mostanra pedig már eljutottunk oda, hogy néha egyedül is elindul minden segítség nélkül. Kérdeztük a dokit, hogy jó-e ez így, ő megvizsgálta és azt mondta, hogy Marcinak semmi baja, csak hát a fiúk lassabbak e téren és ő ráadásul a megfontoltabb fajtába tartozik. Bár, valamit elkezd csinálni, akkor azt már nagyon biztosan csinálja.

A gyümölcs adását mi 5 hónaposan kezdtük almával és banánnal, utána a körte következett. A barackot először Marci sem akarta megenni, talán azért, mert savasabb, de szerencsére megbarátkoztunk azzal is. A lényeg az, hogy 1 éves kora előtt apró magos gyümit ne kapjon a baba (pld. eper, kivi, málna), mert allergiát okozhat.

Maszatmama!

Kata nagyon-nagyon ügyes és borzasztóan aranyos a fotókon! A koszmó és az ekcéma közti összefüggésről én sem hallottam, Marcinak koszmója volt, de ekcémája nem volt soha.


Bea!

Egy tudálékos, okoskodó anyósnál csak egy mindenbe beleszóló anyuka a rosszabb! Mert ugye csak a jóindulat vezérli őket, de hát a pokolba vezető út is jóindulattal van kikövezve! Sajnos anyáink azt hiszik, hogy a születésünk óta eltelt pár év mit sem számít, így ők jobban tudják, hogy mit kell tenni egy babával. Szerintem viszont az eltelt évek (ami ugye nem kevés! :( ) az ő emlékeiket rólunk kissé idealizálták, megszépítették és a nehézségekre valahogy kevésbé emlékeznek. Ráadásul az eltelt idő alatt a körülöttünk lévő világ is nagyon sokat változott! Saját tapasztalatom szerint :( ezt csak egy kiadós összeveszés állíthatja meg. Természetesen nem kívánom neked, hogy veszekedj édesanyáddal, de nem lesz könnyű őt szép szóval leállítani.

Na, vége van a szóf...nak, most egy ideig csendben maradok és nem okoskodok tovább! Mindenkinek szép napot!

ambrob
ambrob
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?