Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Shine,
Hatalmas gratula Ádámhoz!
puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Szia Pöttöm_Panna!

Köszi a telefonszámot. Már fel is hívtam. Kép

Doryy
doryy
 
 


Sziasztok!

Csak pár napig nem vagyok netközelben, erre beindulunk...

Shine!
Nagynagynagynagynagynagynagynagynagy gratula a babához. Ádám csodaszép babócza!Szüli törénet?

Maszat!
Ne kísérletezz, mert megárthat a ajadnak ennyi friss festés!!! Nem lesz ez az egész drágább, mintha ezt a fodrász (egyszer) követi el?
Nincs szándékomban piszkálni, de a haj az nagyon látványos alkatrésze az egész megjelenésünknek...

Csilla!
Mikor indultok? Próbáljunk már összuehozni egy talit, amikor itt vagytok... na....
Nem volt drága egy kissé a 27 EURO-s naptej? Nem tudom milyen ár-érték viszonyok vannak nálatok, de én már 3-4 ezret is sajnálok ilyenekre...

Annamari!
Na, sikerült a vizsga? Remélem igen. :-) . Balázs is nagyon érdeklődő baba. Aranyos lehet dumálás közben.

PP! Lassan rajtad a sor. Ne parázz, nincs már visszaút. Én is nagyon be voltam tojva és hát szerintem nekem volt az egyik legjobb szülésem. Mint mindig most is írok egy kis okosságot... bent nem marad... Shine-t is ezzel vígasztaltam:-) (hogy én mekkora marha vagyok, de vállalom...)

Kriszta!
Biztos, hogy jó, hogy ennyi helyre mentek? Nem kellene egy össznépi konzíliumot tartani a sok dokinak? Találják ki mi van illetve mi nincs és csak ezután kezeli a nagy fiad vmivel?

Na, megvolt Panna keresztelője.
Annyi, de annyi kaja volt, hogy szerintem még egy hónapig azt esszük a fagyasztóból. Ma egy nagy rakat sütivel jöttem dolgozni. már nincs sok belőle...

Ha meglesz az USB kábel, akkor csatolok le új képeket...

Puszi mindenkinek, most dugulok.

Üdv: Krizsi
krizsi
 
 

 
 

Sziasztok!

Voltam bent tegnap Shineéknál a Klinikán. Nagyon aranyos a kis Ádám, csináltam képeket is, de valamiért nagyon homály lett mindegyik Kép

Megyek, beveszem magam a kádba, hulla vagyok. tegnap azt hittem, hogy ma vasárnap lesz, éjjel fél1-kor esett le, hogy hoppá, mégsem, 5:30-kor meg már keltem is...

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Maszat!
Mellékelj egy olyan képet, amin jobban látszol,
nekem tetszik a jelenlegi répaszín :-))
Néha rám is jön, de festeni még nem mertem, csak
színező samponnal, de akármilyen színt veszek, mindig vöröses lesz. Kivéve amikor világosbarnát vettem, mert akkor majdnem fekete lett az eredeti sötétszőke. Marad is, az első ősz szálig. A múltkor látni véltem egyet, kihúztam, de szőke volt, megnyugi.

Shine mikor megy haza?
Gabi ha otthon vagy már (mért ne lennél), írj, ha van egy perced.
a.
angi
 
 


Maszat!
Bocs, csak most vettem észre a privátban küldött képet! Még sosem láttam ilyet, nade Anna, akinek Te vagy az anyucija, mért szopizna úgy, mint más baba? Tündéri!!!!!
a.
angi
 
 


Sziasztok!

Krizsi,
Már itt vagyunk, szombaton este érkeztünk. Nem vagyok mindig netközelben, de benézek.
Dehogynem én is soknak találtam a naptej árát, átlagban átszámítva 1500-2000 ft-osak Svédo-ban is, de ez pofátlanul drága volt.
Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


SziasztokKép

Gabi, Shine
várjuk ám a szüléstörténeteket, ha lesz egy kis időtök a babócák melettKép

Csilla,
ezek szerint sikeresen megérkeztetek, nagyon örülünk neked itthonKép
Így megkezdhetjük a tali újra megszervezését, ha jól tudom Csacsinak van még vizsgája a jövőhéten, de utána már ő is felszabadulKép

Lányok,
kérek ötleteket a tali időpontjára, mert a helyszin szerintem ugyanúgy maradhatna a játszó, amit kinéztünkKép

Maszat,
a hajfestéses mizéria ismerősKép Igaz én úgy döntöttem, hogy a hatalmas lenővésemet, amit a terhesség legelejétől összeszedtem azt fodrászra bizom. Még van mit rajta javítani így is, mert nem fogta be rendesen a festék. Remélem már jobb szine van a hajadnak és kibékültél veleKép
A képek amiket küldtél fantasztikusak, Anna nagyon nagyon szép babóca, Daninak is tetszett nagyon, sőt mostanában volt amikor hasonlóan szopizott mint tiKép

Vége a nyugodt időmnek lányok, manó teljes egészsében megunta a viszintes létet, ahol teheti feláll, rázza a kiságya rácsát, vagy a járókáét, ha meg netalán a lenti lét izgatná, akkor ezerrel mászik négykézláb és amit ér azt lepakolja.
Ma vagyunk hat hónaposak, úgy rohan az idő, tavaly ilyenkor bent feküdtem a pathon a vérnyomásom miatt és olyan messzinek tünt, hogy nekem babám lesz.
Múlheti mérési adatok: 8280 gramm és 67 cm volt Dani, dokinéni meg volt vele teljesen elégedve.
Már kipróbáltuk a sütőtököt meg a finomfőzeléket, persze még üvegesben, majd ha anyunál el kezd teremni a zöldség akkor fogok bele a fözöcskébe.
Kint van a jobb alsó egyes fogunk hegye, és bal meg nagyon nagyon bedurranva, az is lassan kibujik.
Nah jó sok voltam mára, dugulok isKép
(azért teszek fel két képet még)

Kép

Kép

puszi
Ági és a féléves Dani

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Egy gyors bejelentkezés.

Mindenek előtt nagy-nagy gratula Shine-nak! Kép Jó babázást és sok tejcsit kívánunk!!! Kép

Köszönjük az üdvözleteket és a sok jó kívánságot. Lassan egy hete, hogy itthon vagyunk, de csak most sikerült a gép elé leülni.

Mi is történt??
Május 28-án, pénteken gyanús fájásokkal mentem be a Klinikára. A magas vérnyomás mellé gyomorfájás is párosult, így UH után a doktor bácsi egyből a betegfelvételre küldött. Amolyan "igazi" fájások délelőtt 10 óra után kezdődtek el. Nagyon sokat sétálgattunk a folyosón, a doktor bácsi pedig időnként megvizsgált. Mivel a vérnyomásom megint megugrott, így be kellett vennem egy dopegytet, amit reggel elfelejtettem. 14 órakor kerültem a szülőszobára, (ami tényleg nagyon szép) amikor még mindig alig két ujjnyi volt a tágulás. A fájások csak jöttek-jöttek, így telt el a délután. Közben járkálhattam, zuhanyozhattam, beszélgettünk Apájával. Majd délután kaptam egy adag oxitocint, és estefelé mégegyet, de tágulni nem nagyon akartam tovább. Este 10-kor még mindig alig három ujjnyi volt a tágulás, a fájások viszont egyre elviselhetetlenebbek. A doktor bácsi javaslatára este 11-kor epidurális érzéstelenítést kaptam, majd további várakozás következett. Hááát, én ugyan nem tágultam tovább. Majd láttam, ahogy a szülésznő ránéz a monitorra, és kisiet. A doktor bácsival jött vissza, így nem sok jót sejtettem. Mint kiderült a kicsi fiam elzárt valami vénát, így amikor jöttek a fájások, nagyon leesett a szívhangja. A remény, hogy természetes úton fogom világra hozni, pillanatok alatt szertefoszlott, így éjfél után pár perccel átvittek a műtőbe, ahol császármetszéssel, 0 óra 25 perckor megszületett Benjamin.
Bevallom eleinte csalódott voltam, hogy császárra került a sor, de ma már úgy gondolom, hogy ez az ő érdekében történt így, és nagyon örülök annak, hogy azért megtapasztalhattam milyen megszenvedni egy gyermekért, még ha a végén nem is a "rendeltetésszerű" helyén látott is napvilágot.
Bánhidy doktornak örök hálával és köszönettel tartozunk azért, amit értünk tett, és azért, hogy a fiam születéséből csak szép és jó emlékeim maradtak.

Szerencsére tejcsink van elegendő, sőt egyenlőre több a kínálat, mint a kereslet. Beni nagyon csendes, nyugodt baba. Éjszaka egyszer kel csak fel szopizni. Végül egy kép a kórházból:

Pusza,
Gabi

Kép
Kosza_gabriella
 


Sziasztok!

Gabi: Mégegyszer nagy gratula nektek. És sok boldogságot kívánok.

Ági: a fiad tündéri és milyen korán felállt.KépKépKép

Na most lépek.
Itt Kispesten akkora a zuhi hogy alig láttunk ki az ablakon ömlik az eső dörög villámlik.
Sziasztok
Andy
andy78
 
 


Sziasztok!

Gabi!
Nagy gratula mégegyszer!!!!!! Nagyon helyes a kismanó a képen!!! KépKép

Képzeljétek, Shine-ékat már haza is engedték ma!!! A Manóval ugyanis minden rendben, mégcsak be sem sárgult, ami azért pimaszság! Kép

Lányok, segítsetek nekem! Létezik szúnyogcsípésre allergiás reakció???

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!
Nagyon arik a babák!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kivétel nélkül MINDENKIÉ!

Csilla!
Üdvözlünk Itthon!

Mégegyszer gratulálok és sok sok tejcsit a babáknak!

Annamari!
Milyen reakcióba léptél a szunyogcsípéssel?
Amúgy létezik. Nekem egynémelyik tízszeresére is képes feldagadni. Anno megboldogult lánykoromban, úgy talán 17 éves lehettem, táborban voltam a Balatonnál. Megcsípett valami, úgy feldagadt a kezem a kis- és gyűrűsujjam között és annyira rossz érzés volt, hogy sem lógatni nem tudtam mert zsibbadt, sem sokáig a magasban tartani. Lóbálnom kellett, akkor valamivel jobb volt. Két napig tartott. Az orvos sem tudta mi az. Aztán újra megcsípett valami, akkor már láttam, hogy szúnyog volt, de nem voltam elég gyors. Az is feldagadt, csak már nem annyira, mert addígra volt bennem elég kalcium. Ugyanis az előző csípésre azt adtak, meg párakötést.

Itt is embertelen zuhi volt, még esik.

Tali? Nekem jó a 24-25-e is.

Megint sikerült felbosszantanom magam a Dani orvosán.
Megyünk máshova. Csak még feltérképezik a terepet még egyszer. Több info szerint nagyon jó, tibeti doki.

Puszi-Kriszta

mohácska
 
 


Sziasztok!
Kép
Nálunk is volt vihar, alig bírtunk reggel menni az utcán.

Shine, Gabi!
Gyönyörűk a babák! Jó pihit nektek otthon, nyugis éjszakákat!

Annam!
Nekem is kb. tízszeresére dagad, minden egyes csípés. Kalcium, aloe vera, és nem kaparni (mondom én). De olyan galád dolog ez, nekem még három nap múlva, pl. ha víz éri, és azért fürdik az ember néhanapján, olyan iszonyatosan viszket, mint frissiben. Nekem amorf alakúra szokott feldagadni, és rózsaszín. A gyerekeknek kis kemény, vörös dudor lesz belőle.

Kriszta!
Remélem, már nem tart sokáig a kálváriátok.

Ági!
Kis modell srác látom továbbra is élvezi a fotózást.
a.
angi
 
 


Sziasztok!

Ágiboszi,
Talinak nagyon örülnék én is, időpont nekem mindegy, csak júniusban legyen. Dani már nagylegény ahogy látom. Fcs nekem is azt írta, hogy csak 17 után ér rá, mert tanul.

Angi,
Nálunk is volt vihar, de csak kisebb ágakat tört le, más kár nem lett szerencsére.

Annamari,
Férjem allergiás a szúnyogcsípésre, nagyon nagyra dagad minden egyes csípés helye.

Kriszta,
Sajnálom, hogy még nem találtatok dokit. De ezzel nem vagy egyedül. A napokban találkoztam egy régi osztálytársnőmmel, akinek a kisfia egy éve hirtelen lebetegedett és az egyes gy.klinikán kezelték, most másik kórházban van, mert még mindig nem találták a baját, de a tapasztalatai nagyon rosszak.

Húsvétkor volt egy éve, hogy elkezdődött a "cirkusz", azóta a különböző klinikákat járják, orvosok egymás ellen dolgoznak, kritizálják egymást, de a gyerek olyan beteg, hogy járni, beszélni már nem tud (3 éves).

Nagyon kiszolgáltatott helyzetben vannak, nagyon sajnálom őket. Rémísztő, hogy egy betegség milyen hirtelen tud jönni, egyik napról a másikra.

Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Annamari: Én is allergiás vagyok mindenféle bogárka csípésére nekem is feldagad és 2 nap múlva teljessen begennyesedik ugy hogy be is kell kötnöm plusz kálciummot kell innom.

Nálunk is nagy vihar volt egy csomó fát kicsavart a szél.


Most ennyi
Szisztok
Andy
andy78
 
 


Sziasztok! En meg par honapra vagyok a szulestol, de persze mar be vagyok gyulladva. Valahol itt a forumon azt olvastam, hogy van egy hat agyas vajudo, de amugy a szuloszobak egyagyasak. Ez azt jelenti, hogy az ember lanya a vajudoban kezdi, es aztan atvanszorog a szuloszobaba?
A masik kerdesem, hogy tenyleg be lehet vinni cd-ket?
Es vegul egy harmadik: szerintetek erdemes szulesznot valasztani, vagy bizzunk meg az aktualisan ott leledzoben?
Koszike minden segitseget:
Panzej

Kép
Kép
panzej
 
 


Sziasztok!

Ez a tegnap esti vihar borzasztó volt. Este kb 2 órán keresztül nem volt áram, persze az elemlámpa nem volt itthon és a gyertyát is alig találtuk meg....vicces volt Kép
Ma megkaptuk a 3 hónapos szurit, volt nagy sírás, de szerencsére ahogy felvettem abba maradt. Kép)

Panzej: a vajúdó valóban ágyas, szép modern, a hátsó folyosóra nyílik az ajtó. Már itt is veled lehet akit szeretnél, de egyszerre csak 1 hozzátartozó, és csak akkor kell kimennie, ha vizsgálnak valaki mást a szobában. A szülőszobák valóban egyágyasak, de én sajnos nem láttam, mivel császárral szültem. Cd-t valóban lehet bevinni, de ott is van pár amiből lehet választani. Én nem választottam szülésznőt, szerintem mindenki nagyon kedves volt akivel én találkoztam a 3 nap alatt.
Ha van kérdésed, szívesen válaszolok. Kép

Puszi: Edina

nedinabp
 
 


SziasztokKép

A vihar nálunk is pusztított rendesenKépKép Vásárlásból jöttünk éppen haza, amikor leszakadat az ég, vagy fél órát ültünk az autóban, hogy csendesedjen és be tudjunk menni a lakásbaKép

Csilla,
akkor ezek szerint 17-e után lehet a tali bármikor, mostmár csak egyezteteni kell.

Lányok,
akkor mikor legyen a tali: első kérdés: hétközben, vagy hétvégén?
második: ha hétvége, akkor 19-20, vagy 26-27 legyen?


Panzej,
Szia ittKép Ne izgulj, jó dokik és jó szülésznők vannak a klinikán, egy szuperül felszerelt szülőszobával megspékelveKép Tényleg 6 ágyas a vajudó, általában ott kezdi az emberlánya a történéseit, ha csak nem expressz bébivel van dolga a dokinak, mert akkor rögtön szülőszobaKép
4 szülőszoba van, spécin felszerelve, a babócát is ott látják el, és két órát veled lehet lent, mig megfigyelnek téged, persze ha nincs semmi baj egyikőtökkel sem.
Magam részéről én fogadtam szülésznőt, amit persze elötte a doktorbácsimmal egyeztettem. Nekem nagyon jó volt, mert egyrészt még szülés elött láttam a szülőszobákat, sok sok kérdést feltehettem, másrészt végig ő volt velem, így nem estem bele esetleges műszakváltásba, és ebből adódó szülésznő váltásba. Véleményem, hogy kérdezd meg a dokidat, hogy ő javasolja-e, és ha igen, akkor kivel dolgozik együtt szívesen.
Cd -t én is vittem be, egy darabig jó volt hallgatni, utána már észre sem vettem hogy szólKép

Angi,
mit tegyek imádja ha fényképezikKép folyton pózolKép

Annamari,
sajnos, mint az elöttem szólok már igazolták simán válthat ki bogár, szunyog stbn csípése allergiás reakciótKép Én a méhcsípésre vagyok allergiásKép

pusziiii
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Bejelentkezem már egy kicsit, no!

Megvagyunk, tanulok, tanulok, hétfőn indulunk Szegedre.

Shine, Gabi! Gyönyörűek a csöppek, isten hozott otthon mindenkit. Szopizattok sokat!

Annamari! Jaj, nekem is voltak megacsípéseim tavaly előtt, de én azt mindig póknak gondoltam, legalábbis a kolléganőim azt mondták... Nagyon nehezen múltak el, és nem csak viszkettek, hanem fájtak is.

Csilla! Miket csináltok a nyaralás alatt? Tetszik itt a csajsziknak? Alig várom a talit, 17-e után még júli 7-12-ig Miskolcozunk, máskor bármikor jó.

Ági! Szegénykéim, azért nem lehetett vicces egy kocsiban a vihar. Én a lakásban is féltem, percenként ellenőriztem az ablakokat, ajtókat...

Vihar: nálunk is kettétört egy kb 25 méter magas fa derékban. Szabolcs simán aludt, én meg féltem egyedül, mert Apa dolgozott. Meg közben azon is izgultam, hogy hazaérjen majd épségben, de addigra lecsendesült az idő. A 24-es villamos - nem igazán használjuk, de itt megy mellettünk - nem jár, mert kimosta egy részen a sín alól a földet a víz...

Képzeljétek: Apa elvitte a pumpás-higanyos vérnyomásmérőnket - még a terhességem vége felé kiszakadt a mandzsettája - egy szerelőhöz, hogy érdemes-e megjavíttatni, vagy vegyünk újat. (A szüleim digitálisát használtuk, de nem szerettem, mert nem valami megbízható). Ez egy réges-régi mérő, azt hittem, hogy elküldi majd vele... Kicserélte a mérőn kívül az egészet, és ehhez képest egyáltalán nem tűnt drágának, alig tehetett az anyagárra, szóval lett egy szinte új vérnyomásmérőnk 5000 Ft-ért. Úgy örülök neki, mert még a higanyosok is 12000 körül kezdődnek. Persze lehet, hogy az egész cucc nem kerül többe 2000 Ft-nál, de azért akkor is örülök...

Na, ma megint készül valami időjárás...

Lányok, olyan fura, mert Szabolcs szabályosan halad négykézlábon, lép kezével, lábával, elég rendes tempóban, de a feje lent van a földön közben... Viccesen néz ki... Ha a fejét felemeli, azonnal leengedi a hasát. Ha én négykézlábra teszem egy 5-10 másodpercig úgy marad, aztán lehasal. Próbálja hasonfekvésből hátranyomni a fenekét, és már rövid időkre fel is emeli így a hasát, de pár másodperc csak. És ez az állapot van már egy hónapja legalább, mintha megakadt volna... Pedig sokat tornázunk, meg úszunk is, és mégis... Persze nagy a feje, de hát más babának is, és ha hason tudja tartani, akkor négykézláb miért nem?

Kép

Kép
Fulescsacsi
 


Fcs!
Hogy állnak a vizsgák?
Ez a mászás tényleg vicces lehet. Egyszer láttam egy babát, aki az egyik lábát felfelé emelgette mászás közben, az volt a hovatovább. Szabolcs nagyon édes, és nagyon Szabolcsos, illik hozzá a neve.

Panzej!
Hi! Én sem fogadtam szülésznőt, de a dokid majd úgyis mondja, akkor majd eldöntöd. Mikor jön a baba?

Elköszönök egy hétre, elutazunk, 20-án este jövünk. Drukkoljatok, hogy jó időnk legyen, vízparton nem ártana.

Tali: háááát nekem hétközben jobb lenne, de igyekszem alkalmazkodni.
a.
angi
 
 


Sziasztok!

Fcs,
A csajsziknak tetszik a szabi. Mióta megérkeztünk még nem mozdultunk ki vidékre, mert a közeli rokonokkal barátokkal jöttünk őssze.

Ági,
Nekem csak júniban jó a tali.

Legközelebb hétfőn jövök.
puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok! Nagyon koszi a valaszokat!! En augusztus vegere vagyok kiirva, es kisfiut varunk. Most kezdem ugy erezni eddig kicsit tul lazan vettem a dolgokat, pl egyszer sem voltam meg semmilyen szules felkeszito foglalkozason a klinikan, mondjuk a helyzetem kicsit specialis, mivel jelenleg kulfoldon vagyok. Ezert is teljesen ismeretlen es ijeszto elottem az egesz szisztem ott korhazon belul.
Ugy nez ki, az utolso honapra hazamegyek, szerintetek akkor meg erdemes bejarkalni foglalkozasokra? Engem leginkabb a szuleskonnyito legzesformak, testhelyzetek erdekelnenek, mar ha van ilyen tema. Mar vettunk egypar babadolgot, dehat persze ezekkel is jol el vagyunk maradva. Barmilyen furan hangzik, igazabol most az utobbi napokban kezdtem igazan allapotosnak erezni magamat, hirtelen ugy megnottem, mint egy balna. Eddig neha el is felejtkeztem arrol, hogy terhes vagyok, most a babacska egy percre sem engedi, hogy illuziokba ringassam magam... :-)
Na, kezd hosszura nyulni, de meg azert megkerdezem, hogy az EDA-val mi a helyzet? Hallottam, hogy allitolag barmikor lehet kerni, de ez igaz is? Es horrorokat olvastam mindenfele melleszurasrol. Tenyleg meg mindig problema az EDA beadasa? A gatmetszesrol: tenyleg olyan borzaszto? Engem meg sosem varrtak altatas nelkul.. Es vegul egy hiusagi kerdes: Ti mennyit szedtetek fel a terhesseg alatt??
Gyonyoruek a babak, barcsak mar mi is itt tartanank!!!
Panzej

Kép
Kép
panzej
 
 


SziasztokKép

A hétközbeni tali igazi kérdése Annamari és azok akik dolgoznak még esetleg. Vagyis nekik kell igazán ebben nyilatkozni, mondjuk egy pénteki nap, ami általában rövidebb?? Kérem nyilatkozzanak az érintettekKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Bekukk egy icipicit, amíg Ádám alszik.
Mindenkinek köszi a sok dícséretet, fiamnak is átadtam. Kép (És a férjemnek is, akire annyira hasonlít.)

Köszönjük, jól vagyunk mindketten, jó itthon. KépEgyetlen bajunk van: a cicim folyton kisebesedik és a Manócska véreset szopik. Kép Emiatt ki is mosták a kórházban a csöpp gyomrát, amitől rendesen kiakadtam. Kép
Most is kisebesedett az egyik mellem, úgyhogy csak a másikkal szoptatok. Remélem, mielőbb meggyógyul! Pedig kenem egy jónak mondott kenőccsel.

Szülitöri:
Minden a hajmosással kezdődött. Kép Ugyanis az utsó két hétben állandóan hajat mostam, hogy hátha megindul a szülés, és Ádám szépnek lásson. A férjem mondta is, hogy tiszta kopasz leszek, ha mindennap így sikálom a fejem. Kép Na, pénteken nem mostam hajat, mert ez eddig nem jött be. Kép

Reggel voltunk CTG-n, ahol Ádám végig aludt, és ahogy azt aznap reggel írtam, elég jó fájásokat mutatott. Legalábbis a doki szerint. Én persze semmit nem éreztem az egészből, csak azt, hogy ez a baba soha nem akar már kijönni, mert nekem aztán semmi, de semmi tünetem. Doki bácsi megvizsgált, ami egy picit fájt, de közölte, hogy még mindig csak egyujjnyi, na jó egy picivel több, de nem sokkal. De azért megpróbálhatunk sétálni. KépKép Ezt nagyon viccesnek találtam, mert napok óta meg sem álltunk, csak sétáltunk, meg kádat sikáltam, meg takarítottam, meg mindent, hogy a baba egy picit megmozduljon.

Mindenesetre szép idő volt, így elmentünk. Tettünk egy nagy kört, semmi. Párom éhes lett, úgyhogy hazamentünk ebédelni. Ebéd után még rábeszéltem a férjem egy újabb sétára, és bár nem volt túl nagy kedve, azért elindultunk. Útközben elkezdett görcsölni a pocim. Kép Éljen, gondoltam! Kép De aztán csak 20 perc múlva jött a következő. Á, ez még biztos nem az, gondoltuk mindketten. Ezért aztán jól bementünk a központba, és nem hazudok, éppen, amikor a sétánk legközepén jártunk, amikor a legtávolabb voltunk a lakástól, akkor éreztem egy pukkanást, és rögtön utána, hogy folyik a magzatvíz. Ez volt fél egykor. (Doki mondta, hogy hívjam egykor, hogy mi újság, és én már készültem is hívni, hogy a mai nap storno részünkről. Kép Persze előre paráztam ettől, gondolom, azért folyt el. Kép(mármint nem a dokitól, hanem a magzatvíz elfolyástól) Kép Meg az is eszembe jutott, hogy vajon észre fogom-e venni. Kép Hát ezt nem lehetett nem észrevenni, tisztára olyan volt, mintha bepisiltem volna. Szerintem a járókelők azt is hitték, mert elég furcsán néztek ránk.
Férjem pánikba esett egy picit , de azért nyugtatgatott, hogy ne ijedjek meg, minden rendben lesz. Én persze örültem , na meg egy picit féltem is, mert tudtam, hogy most már nincs visszaút, és végre találkozom az én Ádámbabámmal! Kép Párom nagyon édes voltKép Mondta, hogy van jegye, mehetünk BKV-val, de aztán javasoltam neki egy taxis megoldást. Szerencsére találtunk egyet az utcában.Irány haza, majd autó, és irány a kórház.
A kocsiban kétperces fájásaim voltak már, de még elviselhető volt. Sőt, inkább boldog voltam, hogy végre szülök. Na,azért ez a happység nem tartott sokáig.Kép Ahogy beértünk a kórházba már percenként jöttek az egyre erősődő fájások. Kezdtem elég kellemetlenül érezni magam. Fél óra múlva már fél percesek jöttek, és én azt hittem végem, ott maradok a szülőágyon. Jól elképzeltem magamnak, hogy majd hogy lélegzem, meg milyen zenét hallgatok, meg ilyenek. Kép Na persze! Kép A túlélésre játszottam. Kép
Iszonyú nagy szerencsém volt, hogy ott volt egy doki, aki egy másik szülésnél EDÁ-t alkalmazott, és így a saját dokim jóvoltából, nekem is megcsinálta. Nem volt könnyű mozdulatlannak lenni félperces fájásokkal. De megérte. Kb. volt egy szuper negyedórám. Merthogy addigra abba kellett hagyni az adagolást, mivel ripsz-ropsz kitágultam teljesen és jöttek a tolófájások. Ez kábé háromkor volt.
Addigra viszont a baba szívhangja többször is nagyon leesett, és a körülöttem lévő összes ember sugdolózott, és iszonyú feszültség volt. Olyan szörnyű volt látni, hogy az én mindig vidám , kedves dokim arcán egy mosoly nincs, csak idegesség. Persze a szülésznőm (Margit) ,a dokim és a férjem is bíztatott, hogy minden oké lesz. Na persze, mikor láttam az arcukat! Na, akkor végképp kiborultam! Istenem, add, hogy a babával ne legyen semmi baj! Csak erre tudtam gondolni.
Toltam (próbálkoztam) kettőt, de nem sikerült lejjebb mennie a Picinek,a magzatvízbe belekakilt, és a szívhanja 50-60-ra esett vissza.
Hívtak egy újabb dokit, aki megnézett, majd V. doki közölte, hogy akkor megműt. Ekkor egy kicsit megnyugodtam, mert ha én nem tudom kinyomni, akkor azonnal vegyék ki nekem Pocakádámot!
Nagyon nagy szerencsémre (mivel előzőleg már bekötötték az EDÁ-t), nem kellett altatni.
Dr. F. azért kedvesen közölte, hogy nincs idő arra, hogy megvárjuk a hatását, úgy félig fog hatni. Kép (Egyébként tényleg kedves volt végig.). Na ettől nem lett jobb kedvem, de azért nem érdekelt annyira, mint a Pici.

A műtét nem tartott sokáig,15:47-kor végre megszületett Ádám! KépKépKépKépKép Nem sírt fel, mert rögtön le kellett szívni a szájából meg az orrából a magzatvizet. Aztán a mosdatásnál végre felsírt! Kép Sosem hallottam még szebb hangot! Kép
Először Apa látta, ami felháborító! Kép De aztán behozták nekem is. Persze jól bőgtem egy sort, mikor megláttam. Egy igazi kisangyal nézett velem farkasszemet. És még csak egy picit sem sírt, csak nézett azokkal a gyönyörű szemeivel. Kép

Aztán elvitték, majd irány az örző. Kép Viszont még aznap este megkaptam egy picit. Kép

Hát, ennyi. Először kicsit csalódott voltam, hogy nem úgy sikerült minden, ahogy én azt elképzeltem. Pl. nem vághatta el Apa a köldökzsinórt, elég látványosan szenvedtem, bár nem kiabáltam, de azért eléggé nyöszörögtem stb. Meg azon agyaltam, hogy vajon az én bénaságom miatt történt-e mindez, mármint, hogy nem tudtam rendesen nyomni. De aztán dr. v. megnyugtatott, hogy szó sincs róla, a Pici feje nem illeszkedett be jól, és így esély sem volt a rendes szülésre. Úgyhogy inkább hálás lehetek, amiért ilyen hamar császárra került a sor.

Mindezek mellett szép szülésem volt, köszönet dr. V.-nek, Margitnak és dr. F-nek, akik végig mellettem voltak (szülés közben és után is) és nagyon sokat segítettek kedvességükkel és hozzáértésükkel. Nagyon hálás vagyok nekik mindenért! Kép Elsősorban azért, amit a Picimért tettek, másodsorban amit értem, és harmadjára azért, mert jól viselték a hisztimet. Kép

És persze hála és köszönet a férjemnek, és a Jóistennek,hogy megajándékoztak ezzel a csodálatos kisfiúval. Kép

Na, most már befejezem, mert asszem, megint szoptatni kell. Kép

puszi, shine
shine
 
 


Sziasztok!

Shine Kép) szia Kép
Milyen szép történet! Gratulálok mégegyszer! Kép)
Megmondom őszintén, hogy kicsit irigykedtem is, mert engem altattak és nem láthattam a nyuszeklit (így hívtuk Bálintot amíg a hasamban volt, bár ez a név még megmaradtKép) csak miután teljesen magamhoz tértem csak akkor hozták fel a szülőszobába, és csak pár percet maradhatott. Kép

Gondolom sok tanácsot kaptál a kisebesedéssel kapcsolatban. Nekem is nagyon eléggé fájt, de már a kórházban a főnővér (csecsemős) a mellbimbóvédőt ajánlotta és azzal szoptattam elég sokáig, és a krémek közül nekem az Avent vált be, de bent volt egy lány akinek szintén nagyon sebes volt a cicije, és ő medelát kapott a tejkonyhás nénitől és az segített.

Puszi: Edina

nedinabp
 
 


Sziasztok!

Shine!
De jó, hogy jelentkeztél!Kép Olyan jó volt olvasni a soraidat. Minden jót nektek!Kép

Panzej!
Üdv itt!Kép Hidd el, nemsoká ti is egy gyönyörű babát tarthattok a karotokban!
Én nem éreztem nagyon fájdalmasnak a gátmetszést.( nem is volt nagy, mert mindössze 1 öltést igényelt) Azt gondolom, mindenki másképp éli meg ezt. Nincs két egyforma fejfájás sem. Miért pont ez lenne az, ami hasonlítana bárki más fájdalmához? Szerintem, ne izgulj emiatt!
A hiúságot illetően: én 12 kg - t szedtem fel, és mivel csak vendégségben voltak nálam ezek a kg- k, így már el is tűntek.Kép Gondolom, ezzel nem mondok itt újdonságot senkinek.Kép Egy futkározó kisgyerek mellett biztosítva van az anyuka testedzése is.Kép

Angi!
Jó pihenést!Kép Reméljük, az időjárás kedvez nektek!

Fcs!
Olyan szép Szabolcs!Kép Hidd el, fogja tartani a fejecskéjét négykézlábazás közben is!
Nagy kalappal a vizsgához!

Ági!
Hihetetlen, ahogy pózol Dani!Kép
Nekünk szinte bármikor jó a tali. Tudod, visszük a motorunkat is...Kép Már nagyon jó lenne találkozni veletek - és itt most mindenkire gondolok!

Gabi!
Nagyon szép Benjámin!Kép A Benke így a beceneve lesz? Minden jót nektek!Kép

Bobó napról - napra több szót mond. Ma a legtöbbször azt hangoztatta: puszi. Minden egyes alkalommal amikor kimondta, jött is, hogy adjak a fejecskéjére. Kép

Mára ismét nagy vihart jósoltak, gondolom, ti is hallottatok róla. Én már előre félek.Kép

Terika
terika
 
 


Shine!

Most jutott eszembe: a kisebesedett mellre nekem azt javasolták, kenegessem a tejjel. Ha jól emlékszem a GARMASTAN kenőcs is erre való. Javítson ki valaki, ha mégsem!

Terika
terika
 
 


Sziasztok!

Gyönyörűek a történetek! Nagy izgalommal olvastam végig. Danit én is császárral szültem, 14 órás vajúdás után, vízelfolyás nélkül. De én tervezett császáros voltam a legelejétől fogva. Azon gondolkodtam akkor, hogy a dokim honnan tudta ezt már kb. 12 hetes terhességemtől. Aztán amúgy is az lett volna, mert az drága nem akart befordulni, sőt kitámasztotta a lábát is. Epidurált kaptam, de fájt a műtét, így kaptam egy pár percig ható altatást is. Fel is ébredtem, mire kivették belőlem.
A kisebesedésre az anyatejes kenegetést hallottam, nekem nem volt "időm" ilyet átélni.
Jaj, olyan irigy vagyok... de mi is dolgozunk rajta, csak összejön valamikor.
Tündériek és ügyesek a lurkók KépKépKép, már alig várom, hogy talizzunk. Nekem általában a szombat a jó, de 24-25-e is jó ebben a hónapban. Végigdögönyözöm az összes lurkót! Kép Az enyém már nagy Kép "szamár" őt már nem lehet, pedig milyen puha még a bőre!
Minden vizsgázónak megy a drukk ezerrel, minden kismamának kitartás. A nyaralóknak szép időt, jó pihenést!
Ja, és még mindíg jó veletek! Még akkor is, ha keveset írok, de mindíg olvasok!KépKépKép

Pusz-Krisz

mohácska
 
 


Sziasztok!

Shine!
Mégegyszer nagyon-nagyon gratulálok Ádám születéséhez!!!

Annamari
muter
 
 


Jaa, nem engem csípett meg, hanem Balázst. Minden szúnyogcsípése óriásira dagad. Nagyon durva, diónyi dudorok jönnek ki szegényen és tuti, hogy szúnyog.
Húde álmos vagyok, jóéjt!
muter
 
 


Sziasztok!

MutiKép kösziKép))))Sajnálom, hogy épp a legrosszabb napomat fogtátok ki a kórházban! Kép Épp akkor 38 fokos lázam volt, meg kicsit sokan is voltunk, meg fájt mindenem stb. De remélem, nem volt gond!
Szegény Balázs! Kép

Edina: nekem is ajánlották a bimbóvédőt, van is, de a védőnénim és az anyósom (aki szintén az) hevesen tiltakozik, hogy nem fog szopni később a babó rendsen! Így hát nem használom.

Lányok, köszi a tippeket, egyelőre Garmastannal kenem, de megint szoptatok mindkét mellből. Ma már nem vérzik. De mindig iszonyúan fájdalmas, amikor Ádám ráharap. Nektek is így fájt? Pedig direkt megmutattam a védőnéninek is, hogy hogy szopik, és azt mondta, jól kapja be. Tehát ezzel nem lehet gond.

Egyelőre semmire nincs időm, és tele vagyok kérdéssel, bizonytalansággal, meg feszültséggel. Pedig Ádám nagyon jó baba! Kép Alig-alig sír! Igaz, esténként szinte vigasztalhatatlan órákig, és ilyenkor nem tudom, mit csináljak vele. Viszont éjjel alszik, mint a bunda.

3-4óránként szopik. Remélem, eleget, mert nincs mérlegünk. De csak egy ciciből szoptatok egyszerre. Nekem nagyon hamar befejezi, kábé 5 perc, aztán alig akar böfizni. Amikor újra visszateszem már csak cumizik inkább. (Szerintem, mert akkor már nem hallom azokat a nagy nyeléseket.) Legtöbbször elalszik a cicin és kiköpi. Ilyenkor elég volt neki? Vagy csak nem tud fennmaradni?

Na jól van, befejezem, mert napestig írhatnám a kérdéseimet! Kép

sziasztok, shine
shine
 
 


SziasztokKép

Shine,
ird, mert csak igy tudunk segíteniKép
Mellsebesedés: hát a bal cicim vagy két hónapig kész volt nekem is, először sebes lett, Dani kirágta, másodszor meg begyulladt, elég csunyánKép
Nekem a vitamerfen segített met az hámosító, ennél egy bibi volt, hogy szopi elött le kellett mosni, de ezt megoldottam bimbó fertőtlenitővel.
Az elején én használtam a bimbóvédőt máskülönben csillagokat láttam volna folyamatosan és sokat segített, Dani továbbra is rendesen cicizett, nekem meg gyorsabban gyógyult meg így.
A cicizés mennyiségét, ha nincs mérleged a védőnénim szerint a pisis és kakis pelusok számával lehet ellenőrizni, ha kiengyensúlyozott, nyugodt akkor tuti megeszi azt ami neki kell, csak kis mohó és gyorsan akar vele végezniKép

Ha nem akarod ide irni a kérdéseket, akkor nyugodtan irhatsz a mailomra is, vagy hivj fel, szívesen segítek, még elég frissek a tapasztalataimKép

Annamari,
próbálj több kalciumot tartalmazó kajócát adni
Balázsnak, vagy kalcium pezsgőtabletát, az csökkenti az allergiás reakciót.
Kérdés: neked jó a péntek délutáni időpont a talira??

Jelentem kibujt a második fogacskánk hegye reggelre, ennek az ára csak annyi volt, hogy hajnali 2-től 5 ig nem aludtunk egy percet semKép, folyton a karomba akart lenni, a nagyágyban ugrált rajtunk, elég zombi fejem lett reggelreKép

Terika,
biztam benne, hogy hozzátok a motort, egy versenyzőnek ez a minimumKép

Most menek, mert mióta ilyen meleg lett, gyakrabban cicizik őfelségeKép

puszi
Ági és a két fogú Dani

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Shine!

Szvsz NE használj bimbóvédőt! Lehet, hogy fatális véletlen, de eddig 3 anyukát ismertem, aki bimbóvédővel szoptatott, pár hónapig tartott csak a tej mindannyiuknál.
Kérdésedre: nekem is nagyon kisebesedett. Én azzal a kenőccsel kentem, amit adtam Neked is és 2 napig nem szoptattam, csak fejtem, mint a gép. Utána is nagyon fájt, viszont 2 nap elég volt arra, hogyesélye legyen a bőrnek visszanőni és ne ázzon folyamatosan.
Ami még nagyon bevált: szoptatás után Neogranormonnal kentem be a bimbókat, ez egy nagyon jó hámosító kenőcs, de ezt a következő szoptatás előtt le kell mosni.

Ágiboszi!
Amint megláttuk a szörnyű dudorokat, egyből megitattunk Balázzsal egy ampulla Calcimusc-ot. Imádja a sajtot, a joghurtot és minden tejterméket. Sajnos Apájától örökölte a rengeteg allergiát. Kép
Tali? Hánytól? 5-ig dolgozom elvileg, de esetleg elkéreckedhetek előbb, mondjuk 3 körül...
Gratula fogacskához!!!

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Shine! Csak, hogy még jobban összezavarjalak: én azért használtam az első héten, a kórházban bimbóvédőt, mert Szabolcs cumizavaros lett attól a hülye kórházi cumitól, és nem tudott szopni nélküle. Szemben velem egy olyan anyuka feküdt, aki a nagyobbik gyerekét egy éves koráig szoptatta bimbóvédővel, én nem aggódtam, de folyamatosan próbálkoztam mindig védő nélkül, aztán először csak az egyikből, aztán a másikból szépen megtanulta éppen az utolsó napon. Ez Medela volt, nem tudom a többi milyen - NUK-ot láttam, na az szörnyű, már kinézetre is... -, szóval ha nem hetekig, hónapokig használod, szerintem nem lehet gond. Sebesedés: az anyatejcsivel kenegetés nekem bejött, amikor nagyon durva volt, akkor Bepanthen, de én is lemostam.
Ja, és én mindkét mellből szoptattam minden szopinál, ahogyan ma is.
Mérleg: nekünk volt, sosem használtam, legalábbis arra nem, hogy azt mérjem mennyit eszik, a védőnőm is lebeszélt erről, olykor megnéztem, hogy gyarapszik-e, arra azért jó volt, megnyugtatott, és nem kellett berumlizni a rendelőbe a csöppel.
Az, hogy eleget eszik-e, látszik az arcánKép. Ha úgy látod, hogy még éhes, tedd csak cicire - arra, amelyik épKép - ha nem is zúdul neki már, és úgy tűnik, csak cumizza, akkor is ürül még tej, és ez serkenti a tejtermelést. Asszem a www.lll.hu-n olvastam, hogy a legtöbb tej szoptatás ALATT termelődik, nem két szoptatás között. Elalvás: Szabolcs is nagyon aluszékony volt, a sógornőm azt mondta, csipkedjem az arcát, én csináltam is, de ugyanúgy aludt tovább. De én gonosz módon három óránként, de legritkábban négyóránként felébresztettem enni - amikor már fel lehetett ébreszteni, eleinte nem lehetett ugyanis - , mert különben hat-hét óránként ébredt volna. No, egy hónaposan már nem volt ilyen gondunk... Akkor kezdte nem átaludni az éjszakát, és a helyzet csak fokozódik...
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Shine: gratulálok mégegyszer és örülök, hogy összességében minden jól alakult.
Gyönyörű babákat látok itt a neten.

Picus
picus
 
 


SziasztokKép

A tali időpontjának június 25. délután 3 hoz mit szóltok? Ez egy pénteki nap.
Kérem a véleményeket, hogy tudjak dobni egy köremailt.

Aki nincs benne címlistában és szeretne jönni, az dobjon meg egy emaillal légyszi, cím a profilbanKép

puszi
Ági és a két fogú Dani, aki nem vasorrúbábaKép

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok Lányok!

Ági,
nekem jó lenne a június 25-i tali, főleg mert azon a héten már nem dolgozom! Kép Viszont nem is fogom olvasni azt a mail címet, ami a listán megvan, majd küldöm az újat, jó?

Shine,
még egyszer gratula, így is szép élménynek hangzik a szülésed!

Panzej,
a mostani szülésfelkészítő tanfolyam ciklus június végéig tart, és úgy tudom, hogy nyáron nincsen, csak szeptemberben kezdődik az új. Szóval szerintem a Klinikán sajnos nem fogsz tudni augusztusban részt venni ilyenen.
Az EDA-ról azt mondták a felkészítőn, hogy 2 ujjnyi tágulásig lehet kérni, és hogy "elméletileg" bármikor van rá mód, de gyakorlatilag van olyan altatós team, ahol nincs olyan doki, aki be tudná adni. Tehát ha valaki nagyon peches, akkor elképzelhető, hogy pont akkor nincs bent olyan doki, de kicsi rá az esély.
Én eddig 9 kg-t híztam (33. héten vagyok), és szerencsére csak a hasamra, másutt nem látszik. (Na jó, a combomon igen, de azt meg úgysem látom a hasamtól Kép)

sziasztok
Pöttöm Panna
pöttöm_panna
 
 


Sziasztok!

Hat eleg ciki, jo lett volna valamit latni a korhazbol. Talan a dokimat megkerem majd, hogy segitsen valahogy. Azert ez fura, ket honap szunet? Es amugy mennyi ideig tartott egy szulesfelkeszito?
Az Eda-val kapcsolatban: van valakinek rossz elmenye ezzel kapcsolatban a klinikarol?
Egyre jobban parazok. En 12 kilot szedtem fel eddig, nem nagyon szeretnek tobbet.
Kerdes: szules utan kozvetlenul lehet szoptatni? Ugy tudom az elotej nagyon ertekes, de sok korhazban epp az ellenkezojet valljak.
Koszi minden valaszt, megyek tanulni.. :-((
Panzej

Kép
Kép
panzej
 
 


SziasztokKép

PP,
várom az új emailcimet feltétlen, hogy te is el tudj jönni a taliraKép

PAnzej,
a felkészítő 12 hétig tart, és sajna vagy nem, de nyáron szünetel a dolog, és szeptemberben indul a következő.
Nekem például a fogadott szülésznőm segitett a szülőszoba megismerésében, mert a kórházhoz a terhességem alatt 12 hétig volt szerencsémKép Véleményem szerint beszélj a dokiddal és tuti segit majd neked. Jah és ne parázz, minden a legnagyobb rendben van, egyél sok sok vitaminban gazdag kajócát és kerüld a sok szénhidrátosat, amugy a szülés után ugy is pikk pakk lemennek a kilók a szoptatás alattKép
Másik kérdésedre válaszolva: ha simán szültél és mindkettőtök rendben van, akkor már a szülőágyon meg tudod szoptatni a picit, itt nagyon támogatják az anyatejes táplálást, és segitenek neked, hogy az első fini cseppekhez is hozzájusson kismanócskád majd. A császárnál kicsit komplikáltabb a dolog, főleg az altatásnál, mert ott ugye nem tudod rögtön cicire rakni, de EDAnál megkaphatod őtKép

Mielött elfelejtem leirni szivesen látunk téged is a talin, és talán élőben még könnyebben tudunk válaszolni a kérdéseidreKép irj egy mailt a cimemre és akkor felveszlek a listába, valamint elküldöm a többiek elérhetőségét is neked, persze ha van kedved hozzá, a mailban ird meg a neved, emailcimed, cimed és telcsiszámot, a többikét is igy küldöm majd nekedKép

Itt van két friss kép Daniról:

Elég elvadult kompozició, de nem lehetett kihagyni, kéz a szájban és az orrban, és a kakastaréj fürdés után (amugy pont látszi a kisfoga)
Kép

Itt meg olan képet vág, hogy anya biztos hogy én voltam?KépKép
Kép

sok puszi

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

ÁgiKép Olyan jó képeket tudsz csinálni! Kép

Köszi , lányok , a sok tanácsot. Úgy tűnik, hogy begyógyult a sebem. Egy ideig csak egy ciciből szoptattam, és a másikat fejtem. De most már minden oké, és két ciciből eszünk.
Persze nem bírtam ki, és béreltünk egy mérleget. Eddig négyszer mértük: 70-70-120-100 grammokat evett. A védőnő anyós szerint ezek nagyon jó értékek. Egyébként 3720 grammosak vagyunk. Kép (3650-el született.)

Erről jut eszembe, nekünk a zárón össze-vissza írtak mindent, pl. hogy 1580-al született, holott a férjem ott volt, amikor mérték és 3650-et mutatott a mérleg, vagy az én záróm szerint a 39. héten, Ádámén pedig a 38. héten szültem.Pedig a 40-en. Kép Az Apgar értéke 10/10, holott 7/10-et mondtak. Szóval elég érdekesen állították ki a zárónkat.

Panzej: kérd meg a dokidat, biztos, hogy segít, vagy keresd meg a védőnőt a kórházban, biztos ő is megmutatja a szülőszobát.
Én EDA-val szültem, és semmi bajom nem volt tőle, se akkor, se utólag. Ádám 15:47-kor született, és este már behozták az örzőbe.
Én 10 kilóval kevesebbel jöttem ki a kórházból, szóval nem kell félni, a 12 kiló simán le fog olvadni rólad. Főleg a szoptatás alatt. Én. pl. rendszeresen elfelejtek vacsorázni, ami tudom, nem jó, de esténként nálunk mindig megy a "cirkusz". Szegény Picimre akkor jön rá a sírhatnék. Néha meg sem tudjuk nyugtatni. Kép Még a férjem jobban meg tudja, mint én. Rajtam valószínűleg érzi, hogy nagyon feszült vagyok a sírás miatt. Nem azért, mert sír, hanem, mert nem tudom, miér, és hogyan segíthtnék rajta.

Jó talit nektek, én most sem tudok menni. Kép De lélekben veletek vagyok!
puszi, shine
shine
 
 


Sziasztok!

Olvastam jó sokat... így jár, aki csak hetente jön. ;-)
Shine!
Gratula a babócza étvágyához. Szépen eszik és gyarapodik. Nem lehet könnyű védőnői/nagymamai háttérrel, de azért irigyellek is érte.
A fiúk általában hasfájósabbak a lányoknál, így lehet, Ádámnak is ez a baja.
Még emlékszem arra, ahogy én mennyit bőgtem Panna felett amikor sírt és nem tudtam segíteni. Iszonyatosan rossz érzés a tehetetlenség.

Ágiboszi!
Dani valami tündérke! Tiszta modell.
Nekem a tali június 25-e 3 órás kezdettel nem jó, nem lehetne kicsit később??? Mondjuk 5-től?

Picus! Vizsgák???
Annamari! Balázsnak mennyi idővel később múltak el a csípések? Pannán is akkora bumszlik vannak, hogy öröm nézni. Én közvetlenül calciumot adtam neki, de jó ötlet a calcimusk is.

Terika! Bobó szótára bővült újabb végrehajtandó szóval. Mondjuk pacsi vagy vmi ilyesmi? :-) :-) :-)
PP! Drukk ezerrel. Remlélem még egyben leszel a talin és eljössz! :-)
Csilla! Na, milyen itthon? Gondolom a csajszik nagyon élvezik. Nagyiék is boldogok lehetnek :-) :-)
Moha Kriszta! Ne legyél ennyire off babatémában, majd összejön... Ami a nagy fiadat illeti, sajnálom, hogy egyik dokitól másikig mentek. :-( :-(
Gabi! De eltűntél. Gondolom Benke minden időd leköti. Jó és szép baba??? :-)

Minde anyócának sok boldogságot és nyugalmat a gyerkőcökhöz. A pocakosodóknak csak bátorítás, hogy kitartás, kijön...

Ja igen!
Hol lehet allergiára szűretni? Tudjátok még mindig a tejallergiánál tartunk.
Olyan szűrést keresek, ahol orvosokkal beszélsz és végzik el a szűrést és nem a karcolós technikákkal...
Ha tudtok segítsetek.

Puszi mindenkinek: Krizsi
krizsi
 
 


Sziasztok!

Agiboszi: nagyon edi a kisfiad! Es micsoda kis hurkai vannak!
Koszi szepen a valaszokat, meg a meghivast is. Most ugyan nem tudok elmenni, penteken vizsgazom es kulfoldon vagyok, de az adataimat elkuldom, es remelem, hogy a kovetkezo talin ott tudok lenni.

Shine: koszi az otletet, en is fontolgattam mar. Faj az EDA egyebkent? Olvastam a szulessztoridat, olyan szivesen mondanam, hogy szep, de nekem annyira remiszto.. Nagyon gyava vagyok. Pedig latom rajtatok, minden leveletekbol sut, hogy MEGERTE! Mar nagyon varom en is a kis "eredmenyemet" :-)))
Panzej

Kép
Kép
panzej
 
 


Sziasztok!

Shine!
Szerintem kérj a gyerekorvostól egy beutalót a Dévény Anna alapítványhoz, a 7-es Apgar miatt. Tudod, jobb az óvatosság, főleg, ha ekkora hülyeségeket írtak a záróra. Lehet, hogy összekeverték egy másik babáéval. Szóval egy állapotfelmérést megér a dolog, az ingyen van és ha nem indokolt, nem fogják "bántani" PocakÁdámot!
Nagyon ügyesen szopiztok, gratulálok! Nem csoda, hogy így hízik a manó! Kép

Krizsi!
Teljeskörű allergia-szűrés a Sváb-hegyi gyermekkórházban tuti, hogy van és szvsz ha tejallergiátok van, akkor beutaló sem kell, csak kérjetek időpontot. A számot beírom holnap, ha nem felejtem el.

Megyek, mert hulla vagyok!
Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Ági!
Biztos vagyok benne, hogy Dani modell lesz!Kép Nagyon divatos a frizurája.Kép
Nekünk jó a tali időpontja.Kép Elképzelhető, hogy kicsit késünk (az alvás miatt), de biztos, hogy megyünk. Ha eltévednénk, hívlak.Kép

Krizsi!
Még mindig a "puszi" a kedvenc szó. Amúgy már régóta ő dirigál - mielőtt elkezdett beszélni, megmutatta mit vár tőlünk.Kép Találtál- e csúszdát?

Shine!
Ismerős nekem is ez a helyzet: sír a gyerek, és nem tudom az okát. Nagyon jó ötlet - nálunk is ez vált be - , hogy ilyen esetekben az apuka próbálja megnyugtatni.Kép

Terika
terika
 
 


Shine!

Szerintem a záróval ne törődj, mert Anna amikor megszületett 3580-nak mondta Csabi, az én zárómon és az Annáén is más volt, és a szülési hét is Petinél egyiken 40 a másikon 39 volt. Ja ha a babakönyvét megnézed, lehet, ott a harmadik eredményKép Nekem is szerezve volt néhány klassz pillanat a fejkörfogat miatt. 34-el született - állítólag a záró szerint - és 2 hónaposan 40 cm volt. Amikor 2 cm-t nöhet havonta a fejük....Na amíg nem volt meg az agyi uh volt néhány kellemes éjszakám......
Az apgar elsőre 7 volt, és másodikra 10??? Mondták miért??

Lányok: Gondban vagyok. (picit)
A következő: Peti picit taknyos lett vasárnapra, mára talán már majdnem oké.
Én tegnap reggel kezdtem torokfájással, mára csökkent, de picit az orrom is folyik (picit)
Csabi is ma ezdte torokfájással, most este az orra is folyik.
Anna még jól van....de elkaphatja az anyatejjel??? - mármint hogy átmegy -
Nem köhögünk, nem tüsszögünk egyébként.

Azért gáz, mert utazunk nemsokára.

ÓÓÓhhhh kakaóóóóó üvöltés van

Pusza: Maszat
maszat
 
 


Sziasztok!

Maszat!
Sztem anyatejjel nem kaphat el náthát, torokfájást. Viszont allergia is okoz ilyen tüneteket.

Shine!
Én nem foglalkoznék a dolgokkal, főleg, ha rendesen eszik és gyarapodik a pici. Olvastam valahol, vagy hallottam, hogy kétszer csinálnak apgar tesztet. Sztem ezért jelentkezhet két különböző eredmény. Az egyiket közvetlenül születés után, a másikat már tisztán, felöltöztetve, szóval jóval később. Igazán kinek fontos, hogy hanyadik héten született. Az a lényeg, hogy időre, nem koraszülött, nem túlhordott. A súly, meg elírás. Ne idegeskedj.

Krizsi
A Svábhegyen úgy tudom ételallergiát nem szűrnek. Mehetsz a Budaiba, a Heim Pálba, Madarászba, Tűzoltó u-ba. Menj elsőre a Budaiba, aztán meglátod, hogyan tovább.

Várom a talit...

Kriszta

mohácska
 
 


Sziasztok!

Kicsit keveset jövök, de jövőhéten szerdán szóbelizek az írásbeli eredményeket nem tudom még, de nem is akaromKép
80 tétel...kell/ene megtanulnom..

Látom Shine azért szépen gyarapodtok csak így tovább!!

Picus
picus
 
 


SziasztokKép

ShineKép
Nem nehéz jó képeket csinálni hozott anyagbólKép
Wow PocakÁdám fogyasztási mennyiségeKép szép, és tök jó a gyarapodása. Az is nagyon jó, hogy rendbejött a cicid, így sokkal meghittebb a szopi is, és nem stresszel az ember, a mellgyuszimnál már előre rettegtem mikor jött a szopi a fájástól, de utána mikor renbejött már alig vártam hogy éhes legyenKép
A sírásnál nincs rosszabb, mikor nem tudod miért és alig lehet megnyugtatniKép Lehet hogy fáj egy picit a pocija és azért nyugtalanabb, nem szokott tekergőzni, vagy kifeszíteni magát?? Dani nálunk így jelezte ha baj volt a pukimanókkal. Ilyenkor egy kicsit rásegitettem neki azzal hogy tornászattam a kislábait, picit felfelé a poci felé és ha sikerrel jártunk jó hangos koncert volt a fizettségKép

Picus,
Kina összes termése a szóbelihez, meg idő,popsi és kitartás a tételek megtanulásához. Sikeres vizsgád után remélem te is eljösz a taliraKép

Terika,
olyan édi lehet Bobó a puszivalKép
Dani haját azt a párszálat ami vanKép nem volt nehéz felfésülniKép Jah és nálunk még beszéd hol van, de hogy mit akar az már elég szépen beidomitotta nekünkKép Mi lesz majd ha tudatosan közli isKép

Krizsi,
NEkem jó később is a tali időpontja, mivel egyik leányzó sem jelzett még, ezért akkor legyen később kezdve. Egyezzünk ki abban hogy 4 órakor kezdünk kifulladásigKép és így semmi baj ha valaki később ér oda, nem fogunk elszaladniKép

Maszat,
szerintem anyatejen keresztül tuti nem kapja el, max a levegőben terjedve lenne esetleg esélye rá, de azzal hogy szopizik sokkal védettebb, mint ha már nagyobb lenne, mint Peti.

Panzej,
várom az adatokat, és a legközelebbi talin reméljük már Te is ott leszelKép Vizsgához, meg Kina következő napi termését, hogy mindkettőtöknek jusson PicussalKép


Hu most megyek mert nagy fába vágtuk a nem létező fejszénket, felújítjuk a párom lakását... Tegnap már eljutottunk odáig, mint a hüle rendőr, amikor átveszi az új lakását, kibontottuk a szobát a tapétábólKép Ma folytatjuk... de én már most nem érzem egyik végtagomat se az izomláztól... igy van ez ha nem szokta az ember a szántást...

Dobok egy köremailt akkor a talival kapcsolatban.

Kriszta,
akkor azon a játszón van szoptatási lehetőség is? ugye?..

puszi
Ági és Dani

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Mikor lesz a tali és hol?
Mi is elmennénk, bocsi ha átfutottam a dolgot és azért nem láttam.

Sziasztok
Andy
andy78
 
 


Sziasztok!

Kriszta!
Persze, hogy 2 Apgar-tesztet csinálnak, az első a /jel előtti, a második a /jel utáni.
Én azt mondom, hogy 7-es Apgar és 50-60-ra leesett szívhang után jobb az óvatosság, de biztos én vagyok túl óvatos...

Annamari
muter
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?