Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Voltam ctg-n tegnap, rendben vanmég mindig a szívhangja, de most újdonság, hogy a másik vonal már nem a Hortobágyra hasonlít, hanem hegymászóknak való, szóval már van fájástevékenység, de még nem fáj, sőt nem is igen éreztem, csak a számokat figyeltem a gépen, és a bábám mondta, hogy majd fogom érezni is és majd kicsit fájni is fog, aztán pikk-pakk meg is szülünk.

Dodo!

nagyon gratulálok, eleinte nekem is felfoghatatlan volt, ezért htente még 1-2 szer csináltam tesztet egy darabig. olyan jó volt nézni ahogy elszineződik. az idő viszont nagyon repül, nem is fog olyan hosszú időnek túnni ez a 9 hónap.

Humi!
Nagyon ügyes vagy, ilyen édes kisbabát világra hozni és még képet is feltenni róla! Én Kodaj Imrénél és Böszörményi Beánál fogok szülni, elégedett vagyok velük és remélem nem is fogok bennük csalódni.

Szöszi!
remélem még olvasod. nekem nem óriási, csak nagy a pocakom. lejjebb van már és kúszik lefele, mert nagyon nyom lent egy két ideget néha. shóval nagyon kis ügyes. nekem a dokim azt mondta a keményedésre 24 hetesen hogy nem baj, nyúlik a méh 6 cm-ről 60 cm-re kell megnőnie, csak a méhszáj legyen zárt. persze rögtön mentem hozzá, meg nem volt olyan sok, csak esténként 1 pár.

Cat!
Ha ez vigasztal én is csak zuhanyzom amióta babás vagyok, ez önkéntes. Sex se volt túl sok mert nem tudtunk nem a babára gondolni közben. mostmár örülök ha a hasammal felülök vagy befűzöm a cipőmet, de ha leejtek valamit és nem fontos azt fel nem veszem, hanem megvárom vele estig apát.

Hurki!
Rohan az idő, jó lesz ha még gyorsan mindent elintézel, mert utána nem lesz időd meg erőd. ma elmentem tejért meg kenyérért, igaz lett belőle 4 kg, és alig bírtam hazamenni (tudod a bolt 100m-re) azt hittem megszülök, de aztán jobban lettem. Edike mondta 20 hetesen semmit nem mertem csinálni, de hát mostmár úgy tervezem és programozom, hogy jövő hét végén szülök.

Orsoly!
Gratulálok a fiúkához. 3 már lány lesz és milyen jó lesz neki hogy a bátyjai vigyáznak rá.

megyek felrakom a lábam!

jó éjt. marcsi
marcsiria
 
 


Sziasztok!

Minden reggel szorgalmasan elolvasom a topikot, gondolatban válaszolok is rá, csak aztán leírni nincs időm. Most viszont Apa kétnapos tanfolyáson van (brühühü Kép ), így szabad az estém. Csak nehogy a végén túl sok legyen belőlem.

Babóca! Én egyáltalán nem voltam terheléses cukron. Kép A fene sem érti ezt. De nem is hiányzott ám! Csak vérből néztek curkot.
Dodó! HAtalmas gratula! És üdv. itt nálunk.
Bogár, Te gonosz, lányát pötyögni nem engedő anya Kép, jó, hogy meggyógyult! Jó pihit a hétvégére! Megint sportnap? Izomláz meg ilyenek? Kép
Cat! Virágnak és Beának én is hatalmas drukk! Kép Várjuk őket nagyon! Nekik már tényleg itt lenne a helyük. No szex egész a szülésig Neked? Hű, ez durván hangzik. Persze tudom a babákért mindent. Kép És már félidő! Ne is mondd!!!! Apa hiányában most a kép elhalasztva, már elkészítettem, csak nem tudom átmásolni ide a gépre. A családban nem én vagyok az informatikus. Kép
Marcsi! Drukk az UH-hoz!
Doris! Nekünk is dönthető etetőszékünk van, de én a mai napig az autósülésben (hordozóban) etetem a Manókámat. Abban sokkal kényelmesebben tud még ülni. Igaz nekem a földön kell kuporognom, de szerintem jobb igy. Bár lassan rá kell szoknunk az etetőszékre, mert innen előbb-utóbb kimászik. Bekötni meg nem akarom. Kép Azért már régóta beleültetem játszani minden nap a rendes székbe. Szorgalmasan dobálja a földre a tálcán levő játékokat. Szerintem alattunk a mami és papi néha szívinfarktust kapnak, amikor egy nagyobb darab koppan a járólapon. Kép
Orsi! Miért nem osztottátok 3 felé a tételsort Kismaczkóiddal? Kép

Szép hétvégét!
Andi
andi28
 
 


LANYOK!

SAJNOS ELMENT A KISBABAM.

dodo

KépKép
Kép
dodo32
 
 

 
 

Lányok Kép
Tudom, hogy kezdőkismama kezdő aggódásai, de egy kis segítség kellene.
A pocim kb. 3 hete semmit sem nőtt, ugyanazon az értéken áll folyamatosan. Most 14+2 vagyunk. Normális ez?
Persze Krizsa doki azt mondaná, hogy a harmadik terhességnél már mindent tudni fogok... de még nem tartunk ott, és én kicsit aggódom, hogy minden rendben van-e a kismanókkal Kép Lehet, hogy hülye volt a kérdés, akkor bocs... csak valaminek el kellett mondanom, hogy min jár az agyam mostanában.
Otthon vagyok egyedül a könyveimmel, net csak este van.... és ilyenkor elindul az ember agya.
A pocim továbbra is ugyanúgy fájdogál, mint a tehesség legelején... kicsit ez is aggaszt.... és a párom is sokat dolgozik Kép

Orsi + 2 Kismaczkó
14+2

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


DodoKép
Nagyon sajnálom...nehéz bármit is irni. Sajnos én is átestem ezen... Drukkolok, hogy mielöbb újra baba költözzön a pocidba...
OrsiKép
Ne idegeskedjKépNekem sem nőtt folyamatosanKépMegnéztem a jelgyzetemet és a 14-16.hétig 2 cm-ert nőttKépHány centis a pocid? Tudnod kell, hogy a pocak méret függ ilyenkor még az elfogyazstott étel mennyiségétől, széklettől...stbKépNyugodj meg minden rendben van velükKépMikor mész legközelebb orvoshoz?

Puszi: Doris
doris
 
 


Dodo Kép
Nagyon sajnálom.

Orsi Kép
Megértem, én is aggódtam egy kicsit. Nekem két hete még szinte semmi nem látszott, még a régi gatyáim is rámjöttek. Most pedig olyan hirtelen megnőtt a pocakom, tényleg látványosan. Én nem mérem centivel, de most már mindenki mondja, hogy látszik. Ne aggódj, biztos minden rendben.

Alena
17+2
alena
 
 


Alena Kép Doris Kép
Köszi a megnyugtató szavakat. Tehát 68 cmről indultunk, és most 82-83 cm. De már kb. 3 hete elértük a 78-80 cm-t, és azóta szinte stagnál a méret. Dokinál hétfőn voltam, ő azt mondta, hogy minden OK. Persze hiszek neki, hiszen a manók is szépen nőttek. De hülye vagyok, mert ilyenen agyalok.Kép Biztosan a hormonok Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok csajok!

DodoKép
Rettenetesen sajnálomKépKép Remélem hamarosan újra itt leszel a topikban.

MarcsiKép
Át tudom érezni, hogy nehéz lehet már hajolgatnod. A zokni felhúzása már nekem is gondot jelent. Nemrég még mosolyogtam LeoneKép-n, hogy a lépcsőn ülve húzta szegény a cipőjét nagy nehezen, és tessék lassan én is ott tartokKépKép

OrsiKép
Nekem a 14. héten EdiéknélKép nem volt még semmi pocim, és a 15-16-on belódult. Mostmár tekintélyes domborulat van ott. Egyébként is a korai pocakosodás az nem a babák nagysága miatt van, hanem a belek tolulnak előre.

LányokKép
Tegnap megjártuk a magunk kálváriáját.Kép Voltam védőnőnél, aki egy második világháborús doplerrel nézte meg a babák szívhangját. Az egyiket megtalálta, bár nehezen, viszont a másikat egyáltalán nem. Ennek ellenére beírta a kiskönyvbe, hogy szívhang rendben Doplerrel. Nem is foglalkoztam vele, mert nagyon sz*r az a műszer, de az anyósomnak elmondva az esetet, Ő elkezdett kombinálni. Felhívott fűt-fát, és letámadott, hogy azonnal mennünk kell az orvoshoz, mert tegnap elhalt egy 22 hetes magzat az ismeretségi körében, mert megállt a szíve. Persze a párom meg én is mondtuk neki, hogy kedden úgyis megyünk UH-ra, és ott látnak mindent, de Ő csak erősködött, hogy menjünk be a kórházba, mert én hullamérgezést ne kapjakKépKép Felhívtam a dokimat, aki jól leb*szott, hogy engem csak 2 ember idegesíthet fel, az egyik Ő a másik a férjem, és különben is mi az én anyósom szülész-nőgyógyász? A védőnőkről is mondott egy cifrát, meg az infrastruktúrájukról. Mondta, hogy tudja, hogy elültette az anyós a bogarat a fülembe, és menjek be ma reggel UH-ra, és beutaló nélkül kéredzkedjek be, csak szívhang nézésre. Bementünk, és persze rendben volt a szívhang.KépKép Minden Ok velük, és 2 Tökös Döncink lesz, azt is megmondták. Az egyiknek tekintélyes méretű férfiassága volt, és mutogatta is nagy bőszen.KépKép Na az apja szerint az ráütött.Kép
A Dopler teljesen alkalmatlan szerkezet szívhang nézegetésre ikreknél, a doki szerint ne engedjem legközelebb megnézni!!!! Anyósom megkapta a beosztását utánna, mert a párom megmondta neki a magáét, és, hogy ez legyen a tanulópénz neki, hogy nem riogat semmi rémtörténettel, és nem szól bele az életünkbe.

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


EdelweissKép
Az interneten egy Détári Gyula nevű srác hírdeti az Unilever-től 75ezerért a kocsit. Második kocsiként használt. Az 50 ezer nagyon jó ár érte!!!!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Cat, én már nem engedem egyáltalán, hogy szívhangot hallgasson a védőnő, miután egyszer éhgyomorra vérvétel után megnézte, elől tapadó méhlepénykém mindent leárnyékolt és ilyeneket kérdezett: hogy azért ugye érzem, hogy mozog, de olyan kétségbeesett pofával, hogy örök harag a védőnővel. Mérgemben benyomtam egy melegszendzsót amit azonnal megköszizett Balázska, rám többet ne hozza a frászt a védőnő, én bizony nem engedem többet. Ne hagyd elbizonytalanítani magad.
Dodo nagyon sajnálom.Kép
Orsi, nekem olyan is volt, hogy összeébbment a pocim, ne idegelj, ráadásul ha azt nézik köldöknél mekkora a hasi akkor nekem szinte alig nőtt ugyanis fentebb van gyomortájékon a pocakom, jó régóta semmit nem nőtt köldöknél, gyomornál viszont jókorsa gombóc.
Jaj robogok, pusza Hurki
hurki
 
 


Sziasztok!
Dodo!
nagyon sajnálom. remélem hamar túl leszel rajta lelkileg-testileg és nemsokára jó hirrel jelentkezhetsz!

Icsilya!
nem számít hogy mekkora a pocakod, hanem az hogy a babák jól legyenek. tesóm már túlhordta a fiát amikor megkérdezték hogy hány hónapos. Eleinte Hurkinak se nagyon látszott, és mégis mekkora krampuszkát hord a szíve alatt.

(az én védőnöm egyszer nem akart megdopplerozni. nem is tudom van-e neki)
Uh-on minden rendben volt, méhszáj alapján a doki szerint nem húzzuk a terminusig. mióta hazajöttünk uh-ról babám nagyon dongeti a hasfalam és alul a fejecskéje is nyom. röstellem hogy ezt irom de elég kellemetlen. nagyon mellre szívhatta kicsikém. Most 3400 valamennyire saccolta a gép. mostmár nem fogok 2 helyett enni.

marcsi (38+1)
marcsiria
 
 


HurkiKép
Kár, hogy nem ismertem hamarabb az eseted a védőnővel, akkor én sem paráztam volna ennyire.

MarcsiKép
Ha hétvégén bármi van értesíts minket ! Fájdalommentes szülést kívánok, és sok-sok tejcsit.

SzösziKép
Remélem nem lesz semmi gond, és nyugodtan pocakosodhatsz tovább. Akire ennyire figyelnek, azok túl is szokták hordani a bébit.KépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Sziasztok Lányok!

A héten még nem írtam, de nem volt semmi erőm. Olyan beteg voltam, hogy felkelni sem volt erőm. Fájt nagyon a torkom, szerdán kétszer majdnem elájultam.
Arra nem volt erőm, hogy a gyerkőcöt ellássam, így anyukám maradt itthon velünk egy napot.
Aztán a nyavaja ráment a gyomromra, gyomorfájás, hányinger és még mindig szédülök, fáj a fejem.

Dodó,
Én is nagyon sajnálom, mielőbbi babócát kívánok neked.
Örülök, hogy a többiek jól vannak! : - )
Mi szerintem lecsúsztunk erről a hónapról, mert most volt pé-m a betegség alatt. De nem is baj, mert antibiotikumot is kaptam.

Üdv.
Hóvirág
Hovirág
 


Sziasztok!Kép

Itt vagyok, jól vagyunk! Kép Most próbálok pótolni, úgyhogy azt hiszem egy kicsit sok is lesz egyszerre belőlem, előre is bocsánat!Kép

Bogár!Kép
Hétfőn egész nap jönni akartam Eszternek boldog névnapot kívánniKép, de csak most értem ide. Kép
A doki nem ad ilyet feleslegesen, mindig mérlegelik, hogy mi jelent a magzatra nagyobb kockázatot ha használja a kismama a gyógyszert vagy ha megmarad a betegség/tünet. Én egy antibiotikumot kaptam (1 este 1 italpor formájában) mert enyhe hugyúti fertőzésem volt, amit a labor kimutatott, de én nem vettem észre.

Zsuzsó!Kép
Ez tényleg érdekes egybeesés, a te Dana lányod mennyi idős?

Dodó!
Nagyon sajnálomKép, át tudom érezni, párszor magam is átmentem ezen. Kép Tudom gyenge vígasz de drukkolok és a következő biztos, hogy sikerülni fog!!!

Szöszi!Kép
Én is ismerem a vörös hajú illetőt, mikor lesz már a nagy bejelentés?!
Te pedig pihenj, minden rendben lesz, de pihenni, pihenni, pihenni! Szigorúan!
Marcsi!Kép
Neked ugyanezt tudom írni! Meg ne tudjam, hogy megint 4 kg-t cipelsz haza! Ez mostmár kispapa dolga, ha megy haza a munkából este, vásároljon be!
Én a vége felé nem csináltam semmit, először nehezemre esett, hogy nem vagyok én beteg, de mindenki rám parancsolt. Anyukám meg is mondta: "Kislányom, csak pihenj, ennyi a dolgod, mi megcsinálunk mindent, soha többé nem lesz ilyen, most használd ki a lehetőséget." És ha belegondoltok, igaza van. Ezt minden várandósnak üzenem!
Ja, és én sem simiztem a pocim, de nekem érdekes módon nem is esett jól! Csak mindig rátettem a kezem. Volt, hogy kifejezetten odasimult hozzá a pocaklakó!Kép

Humi!Kép
Nagyon aranyos Kristóf!Kép
A mi éjszakáink elég jók, az elején be is mentem megnézni, hogy lélegzik-e még a lánykánk, mert 5-6 órát is képes egyhuztomban aludni. Viszont a nappalok! Ugyanis hasfájós.Kép De erről később bővebben beszámolok...
Én nem pelenkázok éjszaka, de nem is nagyon produkál akkor. Félhomályban, csöndben, gyorsan csinálod, gondolom... nem tudom mit tennék, szerintem nem merném benne hagyni a kakiban.

Cat!Kép
Szóval mosolyogtál rajtam!Kép Később pedig még olyanabb lesz a dolog! Marcsinak is írom: én meg pár napja levégtam a lábujjaimról a körmöt (utoljára a szülés előtt vágtam, hogy ne kelljen ezzel foglalkozni a kórházban) és valami mennyei volt!!! Fel tudtam húzni a lábam és gond nélkül előrehajoltam!!! Az élet apró örömei.Kép
Cat!
Eressz el minden ilyen negatív butaságot a füled mellett! Se védőnőre, se anyósra, se jóakaróra ne hallgass! A dokidnak igaza van! Hallgass inkább a megérzéseidre, ha azok szerint minden rendben, akkor ne foglalkozz az ilyen dolgokkal.
Az én Danám szívhangját néha csak akkor tudták meghallgatni, ha felfeküdtem a vizsgálóasztalra, mert feszes volt a hasfalam, fekve meg jobban ellazul.
VirágnakKép nagyon drukkolok! Rengeteget gondolok rá!

Orsi!Kép
Szerintem nem kell, hogy egyenletes legyen a súlygyarapodás és a pocakméret növése. Ne aggódj!

Marcsi!Kép
Nekem 2 héttel szülés előtt 3300 g-ra saccolták Danát, és 3050-el született. Ezek a súlybecslések gyakran pontatlanok.

Folyt köv.
Leone

KépKép
leone
 
 


HovirágKép
Mielőbbi jobbulást kívánok !!! Ne bánd ezt a hónapot, az antibiotikum miatt jobb is, hogy nem fogant meg a pocaklakó. A következő hónap biztos befutó leszKépKép

LeoneKép
De jó, hogy jelentkeztél. Ha Dana végigalussza majdnem az éjszakát, akkor ráérsz majd jönni írogatni.KépKép Na jó ez csak vicc volt, mert babásan mindig éjjel írogattál.KépKép

Virágnak átadom drukkjaidat !!!

HumiKép
Ez a kisfiú csodaszép ! Mekkora most a súlya ?

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Hóvirág!Kép
Úgy hangzik a nehezén már túl vagy, remélem pár napon belül meggyógyulsz! Kép

Kép

KépKép
leone
 
 


Marcsi!Kép
Remélem nem kapok ki azért, hogy belepartizánkodtalak a táblába. De mostmár biztos nem lesz semmi gond!

Kép

KépKép
leone
 
 


Sziasztok!

Leone,
De jó, hogy itt vagy és hogy egyre hosszabb pocakos táblicskut gyártasz! Kép Egy kicsit irigylem az átaludt éjszakákat. Mi ettől még elég távol vagyunk. Van friss kép Danáról?
Amúgy tényleg fantasztikus érzés körmöt vágni a lábújjakról! Kép Kép Kép

Dodo,
Nagyon sajnálom. Kép Ne keseredj el, inkább nézz előre! Nálunk a mai (mostmár tegnapi) nap az emlékezés jegyében telt, mert épp egy éve veszítettük el mi is pocaklakó babócánkat. Akkor nem hittem volna, hogy egy évre rá kezemben tarthatom a babánkat, és látod mégis így lett. A sors érdekes játéka, hogy Kristóf pont ma egy hónapos. Kívánom neked, hogy egy év múlva te is hasonló sorokat írhass nekünk!!!! Higyj benne és így lesz!

Cat,
Ne törödj a vészmadarakkal! Persze ezt könnyű mondanom. Én a terhesség alatt alíg éreztem a pici mozgását, sokszor csak 2-3 apró rugás volt naponta. Nem volt elég, hogy én aggódtam állandóan, ráadásul többen többször szóvátették, hogy biztos nincs minden rendben. Hónapokig rettegtem. Később a dokim azt mondta, hogy amíg az Uh-n minden OK, addig ne féljek és különben is, legfeljebb neki van oka rám ijeszteni. A mozgásokat pedig van aki egyáltalán nem érzi. Állítólag ez egyéni adottság kérdése (ki hitte volna). Úgyhogy nyugi. Minden rendben lesz veletek!!! Kép Kép Kép
Jól esik, hogy tetszik nektek Kristóf. Kép A súlya most 3760 g (most este mértük) és belenőtt az 56-os rugikba.

Marcsi,
Az általad választott orvosról és szülésznőről csupa jót hallani! Kép Remélem te is csak jót tapasztalsz majd. Uh súlybecslésről annyit, hogy nekem is fél kilóval többre becsülték Kristófot, mint amennyivel született. Könnyű szülést és sok tejcit kívánok!

Hóvirág,
Mielőbbi gyógyulást!

Puszi: Humi
humi
 
 


Hozzáértő mamik Kép Kép Kép
Hol aludjon a gyerkőc, ha kibújik? :D Külön szoba vagy nem? Nálunk a hálóba nem igazán férne be a 2 kiságy, vagyis, nem száműzném a dolgozó asztalom....
Most olvastam a kismamában egy cikket a bölcsőhalállal kapcsolatban, és abban nagyon nem javasolták a külön szobát. Mi úgy terveztük, hogy a kicsiket külön szobában altatjuk a kezdetektől fogva, de légzésfigyelő persze lesz. Ez nagyon rossz ötlet?

A másik :D a Győrfi dokival van cikk az legfrissebb kismamában :DKép
Ja még valami, ha most megrendelem, akkor kapok egy csomag úszónacis pelust :D lehet, hogy előfizetek rá, ha már úgyis megveszem minden héten.

A centit száműztem, és azóta sokkal nyugodtabb vagyok Kép Nem számolgatom, hogy mekkora a pocim Kép

Mindenkinek kellemes hétvégét!

puszi.
Orsi + 2 Kismaczkó
14+4

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi!

Bocsánat, hoy így kicsit ismeretlneül beleszólok, bár más topikból biztos van aki ismer, szóval nálunk külön szobában van a lányom kezdettől fogva. Igaz nem iker, és 40. hétre született, tehát a bölcsőhalál kérdésben nem volt veszélyeztetett semmilyn szempontból. Persze légzésfigyelő van alatta.
Nekünk nagyon bejött a külön szoba ( a férjem kívánságára volt így, ő valahoyg idegenkedett tőle hogy egy szobában legyünk). 2 hónapos kora óta átaludja az éjszakát. ha elalszik mi még akkro simán tv-zhetünk, számítógépezhetünk, járkálhatunk,akármi, enm ekll figyelni. Ha valami volt, pl mikor jöttek a fogai inkább én aludtam bent vele az ő szobájában vagy a férjem, de kb 2-3 ilyne alkalom volt, pici korát is beleszámítva. Nálunk erre a célr avan bent egy olcsó szivacs fotelágy a szobájában, amivel miót nagyobb napközben imád játszani is, azon csúszdázik, kuckót épít stb.
Egyteln hátrányát tudnám csak malíteni, az hogy mivel külön van és teljes nyugalomban, talán érzékenyebb alváskor a zajokra, tehát ha pl véletlen mégis egy szobába kényszerülünk, pl nagyinál, akkor attól kezdve hogy ő elaludt cska néma csendben lehet feküdni, sőt, még éjjel is alig tudunk akár megfordulni az ágyon, mert rögtön felébred. Vagy pl ha a férjem horkol, vagy valamelyikünk náthás, vagy ki akarunk menni éjjel valami miatta szobából. akik egy szobában alszanak a szülőkkel ezket megszokják és nem zacarja őket. De amúgy csak pozitív tapasztalataim vannak, most már 20 hónapos, ha álmos már ő megy a szobájába magától, integet, puszit dob, beteszem az ágyba és elalszik magától.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


ja, és perzse baby phone-t használunk, úgyhoyg mindet hallok ami történika szobában.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Még annyi jutott eszmbe hogy kb fél éves koráig azért za ajtó nyitva volt a két zsoba között valamennyire.
Nekem az együtt alvás nem ment, mármint az egy ágyban, amikro beteg volt próbáltuk, meg amikro jöttek a fogai, de egyrészt ha elaludt tuti letúrt és se én, sem a férjem nem aludtunk. De legtöbbször el sem aludt, egy ideig forgolódott, aztán felkelt játzsani. Amíg meg csecsemő volt addig csak írt , hiába vettük magunk közé, akkor cska az nyugtatat meg ha ölbe vettük.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


sziasztok!

szerencsére még csak mostanság kezdem megtudni mi az a lábdagadás, és már jeggyűrűt se nagyon veszek fel. ha sokat vagyok talpon este nem tudok mit kezdjek a lábaimmal, mert konkrétan a duzzanatot érzem, ami nem fájdalom, mégis rossz a bőrömben. de ha sokat fekszem nincs ilyen problémám, csak nem szoktam meg hogy kiszolgálnak meg még 1-2 aprósággal hajrázok. Úgy tervezem jövő hétvégén szülök. (jajajaj)
Az uh-ról tudom hogy simán tévedhet fél kilót is ide vagy oda, a lényeg hogy úgy tűnik egészséges súlya lesz.

Leone!
remélem nem hoz balszerencsét a táblázat. tudom nem szabad babonásnak lenni, a fekete macskától nem is félek, de ...

Marcsi (38+3)
marcsiria
 
 


Dodo, sajnálom ami történt, de fel a fejjel és elöre nézz!!!Sajna tapasztalatból beszélek,de nem akarom elemezni az enyém mennyivel másabb volt...

Cat, na mit mondtam, hogy fiús anyuka vagy???Olyan erösen éreztem én a dupla fiút, de tudom a vegyes párost is szeretetted volna...Bár amikor az egyikröl kiderült,hogy fiú , majdenem irtam, hogy szerintem a másik is az, de jobb,hogy nem irtam, mert akkor most boszorkának gondolnál...

Sok drukk a finiseseknek, hajrá azokért a babókért!Kép
Barbi

Kép
Kép
barbi
 
 


Orsi, nálunk is külön szoba van, egy baba, 40-ik hétre született. Egészen pontosan 6 hétig volt velünk egy szobában, de csak bölcsöben,nem nagy helyt igényelt. Viszont áldás volt,hogy 3 óránként csak egy lépésnyire volt töleg szopiztatni, pláne fiss gátsebbel volt igy könnyü. Aztán a 6-ik hét végén egyszer-egyszer már a saját szobájában lévö kiságyba tettem vissza aludni, majd 7-ik héttöl már csak ott aludt. (jelzem, pont 2 hónapos korától aludta át nagyjából az éjszakát, szóval ez is pont összejött)
Az ajtót mi is nyitva hagytuk, viszont nem volt babyphone éjjel bekapcsolva,mert annak csak van egy kis alapzaja, annál én sokkal jobban hallok...)
Nálunk igy müködött, de ahány ház annyi szokás...
Szia
Barbi

Kép
Kép
barbi
 
 


SziasztokKép
CatKép
Minden jó, ha a vége jóKépÉn már megtanultam úgy válaszolni az anyósom kérdésére, hogy mondok is valamit, de tul.képpen nem mondtam semmit. A kényszer nagy úrKép
EdelweissKép
Ügyesek vagytok a babakocsit illetőenKépAz autós ülést is megkaptátok hozzá?
OrsiKép
Légzésfigyelőt mindenképp javaslom. A Madarász u-ban oktatást is tartanak mert nem mindegy mit csinál az ember ha meg is szólal a szerkezet. És ők ikrek esetén azt a kedvezményt is adják, hogy csak egy készüléket kell megvenni. (50.000+3.000 az oktatás)és a második készüléket egy év időtartamra ingyen biztositják a számunkra. Érdemes kihasználni. Nálunk a két babaágy be sem fért volna a hálóba meg aztán néhány hónap múlva már a pszichológiai javaslat az, hogy altassuk külön a babát mert a szexuális élet megzavarhatja a lelki fejlődését. Mi is külön szobában altatjuk őket(Gerikém a 90%-ot nálunk töltiKépKép)légzésfigyelőn igy nem kell aggódnom egyáltalánKépBébiörzőnk is van a nappaliban igy ha tévézünk azonnal látom, ha valamelyik felébredt,nem kell hallgatózni.
MarcsikámKép
JÖvő hétvégén azért megpróbállak felhivniKépNagyon drukkolokKép
BarbiKép
De rég jártál már felénkKépÖrülök, hogy jól vagytokKép

Puszi: Doris
doris
 
 


Mamik Kép
Köszönöm a hozzászólásokat. Nagyon hasznosak, és megnyugodtam, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki külön szeretné majd őket altatni.
A terv azért, hogy ne legyenek érzékenyek a zajokra. Nappalra beszerzek egy olyan nagy járókát, aminek fel lehet emelni az alját, és gurulós, így akkor a lakáson belül mindenhova tologathatnám őket magammal, velem lehetnének, aludhatnának is, mert ugye még jó ideig ketten elférnek egy 1X1-es járokában, de közben az idegen zajokat is megszoknák. Szeretném elkerülni, hogy lábujjhegyen kelljen járni, amikor alszanak.

Doris Kép
Köszönöm,hogy szóltál. Pont emiatt mi már a Madarász utcai mellett döntöttünk.

Egy ágyban alvás... persze embert tervez... szerintem nálunk napközben jöhet szóba, az elején, amikor még szokjuk egymást és megy a folyamatos szopi. Akkor a másik manó nyugodtan aludhat mellettem.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Doris!
Hivjál nyugodtan, ezt csak én tervezem, próbálom programozni, lefgeljebb nyögök a telefonba.

Icsilya és más babások!
Én nem reklámozni szeretném, de mi az un. Léghajó programon vettünk részt, ami a Madarász utcai felkészítésnél sokkal több mindennel foglalkozik babaügyileg, és az újraélesztést gyakorlatban oktatják. Felhívtam a madarász utcát és mondtam hogy mi nem mennénk oktatásra és igy is lehet ott venni babysense készüléket (állítólag ez a legjobb nem a pl. brandonos fajta) minden déletőtt 9-12-ig az intenziv osztály főnővérétől.

Szóval én nagyon tudom ajánlani a Léghajó programot.
marcsiria
 
 


OrsiKép
SzivesenKépNekünk olyan járókánk van, amit családon belül örököltünk és nem lehetett állitani a magasságot de mi hónapokig a TV-s dobozból kikerült hungarocellel emeltük meg, hogy ne legyenek alacsonyan a húzatban. Ezt a nappaliban állitottam fel és ott voltak napközben meg óriási játszószőnyegen nézhány hét elteltével. Alvásra mindig az ágyukba tettem Őket de nem mászkáltam lábújjhegyen. Mosogattam, szólt a TV stb. A Madarászban egy héten egyszer tartanak ilyen oktatást (kedd vagy szerda...)tlefonálj oda mielött elindultok. Kölcsönbe használt azonos tipusú készüléket adnak, de tökéletesen működik, csak egy régebbi design és ezt a születéstől számitott egy év múlva legkésőbb vissza kell vinni. Ha mégsem, akkor 50.000,-Ft az ára.

Puszi: Doris
doris
 
 


Marcsi Kép Doris Kép
Köszi az infókat. Lehet, hogy akkor mindkettőt meghallgatjuk... időnk, mint a tenger Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Az első vérvizsgálat kimutatta, hogy: ellenanyag = pozitív.
A dokim elküldött, hogy nézzék meg konkrétan is. Megnézték, és tényleg van. Igaz még minimális, de az érték nőhet, és akkor a babámnak is lehet baja.(én ARh negatív vagyok, a párom 0Rh pozitív) Most majd csak 6 hét múlva kell kontroll vérképet csinálni, de a későbbiekben, sűrűn kell majd nézni. Nem tudom, hogy mennyire fogjuk ezt megúszni.
Van valaki,aki járt hasonló cipőben, vagy aki tudja, mi van ilyenkor?
Előre is köszi mindenkinek.
Kriszpy
kriszpy
 
 


Marcsi!Kép
Nincs semmi, de! Én érzem, hogy minden rendben lesz!!!

Orsi!Kép
Régebben én pont ugyanezt kérdezgettem. Kép Nálunk is külön alszik Dana. Nincs még légzésfigyelő, mert én úgy gondoltam nem akarok aggódós anyuka lenniKép, de nemrég szólt a védőnőm, hogy egy alapítvány adna ingyen légzésfigyelőt pár kismamának, akiknek van rá okuk. Engem is beírt igénylőnek a vetéléseim miatt. Egyenlőre még nem kaptuk meg, de állítólag folyamatban van. De bevallom az első héten több este is átmentem ha kicsit hosszabban aludt megnézni, hogy lélegzik-e még.Kép Ja, és hason imád aludni, e miatt is aggódtam. Babafigyelő van, mert nagy a ház, a konyhából meg sem hallanám, éjszaka is csak akkor hallanám meg, ha már rendesen sír. Így meg ha nyüszög, már készülök és mire sír már ott állok az ágya mellett. Az ajtó nálunk csukva van, különösen a babaszoba hőmérsékletének megőrzése végett.
Mivel éjjel nem mindig alszik 5-6 órát, van, hogy 3 óránként éhes, olyankor a férjem áthozza a mi ágyunkba és fekve szoptatom, amiben hol én, hol ő alszik el.Kép

Humi!Kép
Igen, vannak friss képek, továbbra is a www.szamitogephaz.hu/dana címen.
Dana még nem nőtt bele az 56-os rugikba, úgy felhúzza a lábát, hogy csak lógnak róla.Kép
Az öcsémék most jöttek haza Angliából a húgoméktól, aki elküldte velük az unokahúgom babaruháit. Tündéri pici ruhácskái vannak, itthon nem is láttam még ehhez foghatót. Pár nap múlva, a következő frissítésnél már az egyik ruhácska látható lesz a képeink között.Kép

Puszi, Leone

KépKép
leone
 
 


Kriszpy!Kép
Nézd meg 2 topickal feljebb, a ..."ma megint megjött"... -Hasznos linkek között, ott emlékszem, hogy erről is van szó!
Ne aggódj, azt a baba is megérzi! Ma már tudják ezt a helyzetet kezelni! Bízz a dokiban!
Megy a drukk, hogy minden rendben legyen!!!!!

Puszi, Leone

KépKép
leone
 
 


Kriszpy szerencsére ezt a kérdést már 29 éve is tudták biztonságosan kezelni Kép, én is RH- anyától RH+ apától vagyok második gyerek. Anyum kapott szurit az első szülés után (erre figyelj oda!), hogy lehessen következő baba is. Kép és ne izgulj minden rendben lesz ezt ma már rutinosan kezelik.
MArcsi, gondoltam Rátok a hétvégén, megnyugodva láttam, hogy tegnap még írtál, ma reggel párocskám hívta a tiédet és nem vette fel a telefont, rögtön kérdezte is, hogy "juj Marcsiék lehet szülnek?" Kép
Humi, Leone (és a többiek) nagyon szép babáitok vannak, nekünk is már csak 6 hét jujuj de izgibizgi.
Pusz Hurki
Szösziről tud valaki valamit?
hurki
 
 


Kriszpy Kép
Én AB RH-, párom A Rh+.
Nincs semmi baj, ha pozitív az ellenanyagod, épp azért nézik, hogy tudják szülés után beadják az injekciót.
Első babánál semmi gond nem lehet ennél, és azért figyelik, hogy szülés után megkapjuk az ellenanyagot és akkor a következő babáknál is minden oké lesz.
Nyugi Kép
Sorstárs Edit Kép

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Sziasztok!

Megjottem, remek kis hetveget toltottem a korhazban. Kaptam ilyen 12 oras infuziot, amire Balazs nagyon jol reagalt, semmi kemenyedes. Ezutan meg 2 napig figyeltek, hogy gyogyszerrel se kemenyedjek, es akkor hazaengedtek. A dokim egy cukorfalat.Kedves, udvarias es nagyon korultekinto.Megadta a mobil szamat is, mindent megbeszeltunk, nagyon megnyugtatott, hogy most ugy erzem barmi tortenik elo van keszitve a terep.Ugy orultem a telefonszamanak, mint kamasz koromban az elso szerelmemenek!Kép A korhazrol inkabb ne beszeljunk... Kép

Mikor hazaertem a gyerekszoba rendben vart (tudjatok, ablakfestes kozben hagytam itt..), a ferjem ablakot mosott,visszarakta a fuggonyt, rend volt. Istenem, micsoda pasim van,hupp-hupp!Kép (hormonok)

Csak Nektek elarulom, hogy miota itthon vagyok mar volt 1-2 kemenyedes, a fene se erti ezt(!!!!), persze nem ugy, mint azelott, de szigoruan fekszem es neha egy seta,semmi hajolgatas, mert meg legalabb 3 hetig bennt akarom tartani ezt a rosszcsontot!

Mindenkit puszilok!

szoszi 33+2

Bedoglott a mosogepunkKép A legjobbkor...
szoszi
 
 


Kriszpy

bocs, hogy beleszólok, csak annyit tennék még hozzá, hogy még annyi következménye lehet, hogy a szülés után a baba köldökvéréből megállapítják az ő vércsoportját és csinálnak egy Coombs-ellenanyagvizsgálatot (ezt minden újszülöttnél megcsinálják), ami nagyon elképzelhető, hogy nála pozitív lesz (de persze ez sem tuti), aminek következtében nagy eséllyel besárgul majd a pici, de egy pár nap kékfénykezelés és ennyi. Remélem véletlenül se ijesztettelek meg. Talán már írtam, nálunk a babaintenzíven, rengeteg sárga baba van, az anyukák rendre bepánikolnak, de én csak annyit tudok erre mondani, sose legyen nagyobb bajuk, minthogy szolizniuk kell egy kicsit. A legtöbb babó nagyon élvezi.Kép Volt már jó pár Coombs pozitív babánk, semmi bajuk nem lett, anyukának szuri, babónak kékfény. Kép
De mint írtam, nem törvényszerű, hogy mindez így legyen, csak nagy az esélye.
Ugye nem utálsz, amiért ilyeneket írtam, dehát nálunk a kórházban sok ilyen van.

Móni
Monik
 


ReditkeKép, HuriKép

A baj ott van, hogy valószínűleg,volt egy vetélésem, amiután nem kaptam meg az ellenanyagot, és ezért már benne van a véremben ez a cucc. Ami lehet, hogy stagnál, de ha a baba pozitív mint az apa, akkor valószínűleg nőni fog az ellenanyag mennyiségem. Azt már tudom, hogy nekem nem lehet bajom, de a babó sűrű, Uh-t és több vizsgálatot igényel, mert sajnos Ő húzhatja a rövidebbet. Messze van még az a "6 hét múlva", amikor is újra nézik a vérem és többet fognak tudni mondani. Ahogy nő a baba, annál veszélyesebb ez a dolog.

LeoneKép
Köszi a tippet, most keresem az ehhez fűződő dolgokat, tapasztalatokat! Már teljesen yoyo-zik a fejem ezektől a vércsoport dolgoktól. Kép
Puszi mindenkinek!
Kriszpy
kriszpy
 
 


Kriszpy, ha aggaszt a dolog beszélj a dokiddal, védőnővel és kérj sűrűbb vérvizsgálatot! A nyugalmad megér ennyit.
HUrki
hurki
 
 


Leone Kép
Gyönyörű a kislányotok Kép Nagyon-nagyon szép baba Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


MóniKép!

Jajj, dehogy utállak. Ha nem bírnám a különböző véleményeket, nem fordulnék hozzátok, mert teljesen felesleges lenne. Inkább nagyon megköszönöm, hogy elmondtad, mert már megint többet tudok egy picivel. Tudom, hogy a legtöbb baba besárgul, és fel is vagyok rá készülve. Nekem az elsővel nem volt gondom, mert inkubátoros lett, és valahogy nagyon tetszett neki a dolog. Elfelejtett volna besárgulni? Nemtudom.Kép
És időközben megtaláltam amiről Leone beszélt, az Rh összeférhetetlenségről és már azt is tudom, hogy a babának a méhen belül is tudnak vért cserélni, nem mondom, hogy nem rizikós, és megvan az esélye, hogy beteg lehet, de bíznom kell a dokimban ahogy Leone mondta, mert ha nem, akkor megesz az aggodalom és az sem jó. Sajnos most ki kell várnunk a 6 hetet, mert előbb nem érdemes vért venni, mert nem látnak többet. Még korai stádiumban vagyok, majd akkor már biztosra megtudják mondani, hogy valószínűleg milyen lesz a babókánk vércsoportja. Én csak reménykedni tudok, hogy stagnálni fog a dolog. Csak hosszú az út odáig. És alapban nem vagyok az a türelmes emberke Kép
Nem baj, majd most gyakorlok Kép Jövő hétre kaptam időpontot a védőnőhöz. Az is egyre közelebb vanKép
Legyetek jók.
Kriszpy
kriszpy
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm a jókívánságaitokat! Már tényleg jól vagyok, csak azért nem jöttem, mert a lakásban a lemaradásomat be kellett hozni, meg hétvégén a mamáknál voltunk!

Szeretnék eldicsekeni Nektek, hogy milyen ügyes kisfiam van!
Délután és este alvásnál sírás nélkül kéreckedik be a kiságyba és szó nélkül alszik. Már egy hete este se kap cicit, sportüvegből tejcsi és megy aludni.
Ezt csak bátorításnak írtam azoknak az anyukáknak, akik még szenvednek az esti és éjszaki nemalvástól, mert 4-5 hónapja még mi is szenvedtünk!!!

Bogár,
Mi van Veletek? Már rég írtál!


Puszi
Hóvirág
Hovirág
 


Sziasztok!

Ma túl vagyok a 28. heti csapoláson. Azt hittem hülyét kapok amikor láttam, hogy másodszorra is ugyanabból a vénámból akarnak vért venni, mint az étkezés előttinél. Gyorsan átirányítottam a nővérkét a másik karomra, mielőtt még morci leszek.

Kriszpy!Kép
Több ismerősömnek is volt hasonló gondja, ma az egyiknek három gyemeke van, a másik éppen most várja a harmadikat, ne izgulj, rendben lesz minden!!Kép

Leone!Kép
Csak ismételni tudom az előttem szólokat és magamat, hogy gyönyörű kislányotok van.Kép

Végre sikerült a profilomba felvarázsolni a Réka 24. héten készült 3D-s fotóját.Kép

Szoszi!Kép
Tessék továbbra is szigorúan pihengetni!Kép

Üdv:
bnemethm
Bnm
 


Hóvirág, tényleg nagyon ügyes Milán!

Lányok időről időre eszembejutnak kérdések(pelenka,fütyitéma), melyekről megoszlik a véleményetek mégis jó, hogy mindenféle tapasztalatot írtok, köszi. Most ismét "remek" kérdést teszek fel, szüléskor mi a célszerű, kérjek-e borotválást vagy ne. Amikor gyógyul a seb gátmetszés után mi a jobb? Szúrjon vagy ne szúrjon? Nem kell-e attól félni, hogy nem jól illesztik össze varrásnál és majd befelé szúr Kép?
HUrki
hurki
 
 


Kép Kép Hurki Kép Kép szupi téma Kép
Én kérek, vagyis úgy gondolom, hogy az utolsó időkben, ha nem lesz kórházi rohanás valami baj miatt, akkor rendben tartom magam (már, ha elérem a borotvát) Kép és akkor nem kell, hogy egy vadidegen essen nekem. Szerinted?

Orsi +2 Kismaczkó
14+6
(ez már majdnem a 16. hét Kép )

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hurki: szerintem celszeru a borotvalas, igenKép Ja es egyebkent nem kell attol sem megijedni ha a szuleszno csinalja, kb 5 mp, merthogy gyakrolatilag csak suhint egyet a pengevel oszt keszKép Csak halkan: szvsz a gatseb mellett mar az a kis szuras fel sem tunik, hmmmKép

orsoly
orsoly
 
 


Sziasztok!

Hurki! Köszi az aggódást, még egyben vagyunk de már szoktam csillagokat látni.

Képzeljétek éjszaka volt jósló fájásom. csak nehogy ma éjszaka rendes fájásom legyen mert apjoknak szájsebészhez kell mennie. tudjátok hétvégére tervezem a nagy találkozást.

az istvánban nincs borotválás. nekem 10 éve leborotválták kicsit a fenekem mert volt az utolsó csigolyámnál egy ciszta amit kioperáltak. Marha kellemetlen volt mikor nőtt vissza a szőr. azt is meg kell szokni mint a hónaljszőrtelenítást. 36 hetesen voltam kozmetikusnál. ő mondta, hogy már tök sok ember gyantáztatja (!!!) magát tetőtől talpig herezacskót, nagyajkakat és végbél környékét is beleértve. szóval hajrá bátrak, de hál'istennek olyan pocakosoknak mint én már nem tudná leszedni, mert nem vagyok hozzá elég akrobatikus, nem mintha kérném.

de a gátnál nincs is szőr nem? akkor minek a borotválás? Hurki nem is az hogy befelé szúr, hanem nem tömődik-e el a szörtüsző és ki tud e bújni a szőr?

Hóvirág!
úgy látszik úgy szoktattad Milánt ahogy a nagykönyvben meg van írva, én legalábbis pont ezt olvastam.

Ja és Klári megint babát vár. Emlékeztek még rá?

megyek mert a babám feje nyomja az idegeket, nem mintha vizszíntesen nem nyomná ugyanúgy.

Marcsi
marcsiria
 
 


Cat!Kép
Most olvasom, hogy 4 golyo...Kép Gratulalok! Kepzeld el 15 ev mulva, mikor a ket izzadt kamasz hazaer az edzesrol, es illatos cipojet ledobva koveteli a 10L-es labosbol a babgulyast!Kép

Leone!Kép
Tenyleg gyonyoru a kislany...Kire hasonlit?Kép

HumiKép!
En eddig ugy gondoltam, hogy kozmikusnal fogom leszorteleniteni (6 hete meg kibirtam). Most maskepp latom a dolgot, foleg, mivel penteki bevonulas elott fazonigazitaottam borotvaval.Ilyet nem csinaltam biztos 5 eve. Igy nem lesz eleg hosszu, hogy meg 1x kiszedhessem gyantaval, ami tartana 3 hetig is.Most eppen kinovoben van es nagyon sz@r. Viszont a borotvalast sem vallalom be magamnak meg 1x, mert nem lattam semmit, nem tudtam lehajolni, szoval igy nem jo...Most szortelenito kremben gondolkodom, bar azt sem fogom latni...es nem is ertek hozza, mert nem hasznaltam soha.Valami tipp?

Mi lenne, ha mikor elfolyik a viz, vagy rendszerezodnek a fajasok, akkor gyorsan lecsavaroznam a nagy eloszobatukrot, letennem a foldre, raallnek es ugy kremmel elinteznem, rippsz-roppsz?Kép Aztan visszacsavaroznan (persze, csak miutan szepen letoroltuk) es indulnanak?

MarcsiKép!
Hetvegere tervezted? Melyik nap hanytol-hanyig irtad be a hataridonaplodba?Kép Csak, hogy akkor feltetlenulo benezzek!
Mitol latsz csillagokat?Ideget nyom, faj, kemenyedik?

Megyek, felhivom a mosogep-szerelot, azt hazudta, hogy ma 9 korul jon. Tavdiagnozis: viz-szivattyu doglott be (nem szivja be es nyomja ki a vizet). Nem tudjatok, ez mit jelent?A mososgep aranak fele?

szoszi 33+3
szoszi
 
 


Jelentem a gepem mos!!!

A ficko jott, kiszedte a buta szoke no melltartojanak merevitojetKép es ment is. Kiszalassal egyutt 2e. A szivattyunak semmi baja, csak a drotom miatt nem tudott forogni!Kép

Lehet mosni a kovetkezo kor babaruhat!
szoszi
szoszi
 
 


Szoszi!

Csak csendben és pirulvaKépKép: esetleg a párod?
Én az előző két alkalommal is őt vettem igénybe, én már nem láttam, meg nem is értem el, de ő gyönyörűen megcsinálta. Lehet, hogy a szülésznő is szépen megcsinálná, de azért én örültem, hogy nem kellett igénybevenni...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?