Új privát üzeneted érkezett!

Vicuska
Szuperül áll Lillának a kis fülékszere! :)

Zsófi
Ez nagyon jó hír! :) Babáknak mennek a növesztők :)!

Tündi23
Drukkolok nagyon! EGy kalappal !


Kolibri
GYere majd a hírekkel. Biztos nem lesz annyira szörnyű, hogy nődokihoz a kolléganőd férjéhez mész! De én is gondolkodnék rajta.

Krisz
Dícséretes eredmények :)

Gyugyi
Kitartás! Már csak pár száz bizi van hátra :roll: :lol:

Dike
Drrrrukkk!

LMami
Jó rólatok hallani :) Szépek a gyerkőcök és nagyon ügyesek :)
És már 6 hónaposak vagytok! :shock: Úr isten de rohan az idő!

Fenci
Akkor Márk egy nagyon rendes gyerek :)


És mindenkinek nagyon köszönöm a vígasztalásokat! Nagyon jól esett!

Kép

Kép
princzike
 
 


Gaby! Teljesen normális dolog a szájpenész bár csúnyának hangzik. Melegben sűrűn kapják el babák (nekünk is vot). Vegyél gézlapot (ha nincs) a gyógyszertárban, illetve bórax-ot (nem tudom a hivatalos nevét, de a gyógyszertárban tudni fogják, hogy szájpenészre milyen bórax kell) és ki kell törölgetni a száját naponta, cicit minden evés előtt és a cumit is. Mindent persze úgysem tudsz... El fog múlni és amúgy is tök fájdalmatlan. :wink: Anyagcserevizsgálat? Bende sem evett rendesen a kórházban, mégsem kellett... :roll:

Princzike, Őszinte részvétem! Remélem valamennyire jobban vagy!

Rambóka! Atyaég, emlékszel rám??? :) Azért nem írtam, mert tök ciki lett volna, hogy amúgy is alig írtam...

Mamikám!!! MÉG KÉPET!!! Édesek... Fú, nehéz lehet különtartani Őket, főleg, ha Fló is beindul... Na akkor aztán kergetik majd egymás naphosszat. Hááát, nem tervezett kis korkülönbség, ha érted... :D

Dike és ezerrel szurkolok szorítok stb... Hát, hogy milyen érzés az elején?? Fogalmam sincs, puffadás mindenképp, hőemelkedés tuti, nekem most az orrom is vérzett néha...

No, nem tudom, mi vot még...

Szombat-vasárnap valószínűleg elutazunk. Már úgy várom, mintha egy hétre mennénk... Pedig millió dolgom van előtte... :(

Kép
Kép
sleepin
 
 


Sleepin
köszi, már vettem :) minden etetésnél kitörlöm a száját, cicit is cumit is kentem. lehet az is baj volt, hogy a cumit nem főztem ki minden nap :roll: popsit meg canestennel kenem, mert már ott is hétfő óta kezd pirosodni :( melegben jobban előfordul amúgy? erről nem hallottam

Kép
gaby25
 
 

 
 

gaby
P-nek volt szájpenésze, kapott rá vmi löttyöt, amivel át kellett törölni a száját, aztán elmult. Ö ugye c.üvegböl evett, nemtom, a cicit is kell-e mosnod. nem a te hibád, ez sokaknál előjön. Nem hiszem, h a cumifözéstöl függ, söt, tuit nem. én sose föztem ki a cumit, D-nak mégse volt. Látom, már adtak tanácsot mások.

mami
jó ötlet az elkülönités, látom, a kis Dani hogy szemet vet az "áldozatra". nem sirnak egymás után, h nem tudnak együtt játszani?

sleepin
jó kikapcsolodást, már ha egy totyogó mellett van ilyen...
Vendég
 


nagyon rosszul vagyok, iszonyú hányinger, most már tényleg lenyulok, mert nem birom tovább!!!!már sírok is... :cry: egyfolytában böfögnöm kell, de néha nem sikerül kiböfögni, vagy h is mondjam.vagy mintha vmi feljönne néha a torkomon.előbb nagy wc-nél nem tudtam erőlködni mert egyből jött a torkomon fel vmi.
el nem tudom képzelni mitől van ez az egész,de nagyon szenvedek!és napközben nem volt ugy isten igazából hányingerem megint csak 5től kb.

ja amugy a multheti rákszűrésem p1lett :D

KépKép
dike
 
 


Hahó! :D

Krisz!
gratula a 16 héthez :D

Gizi!
nagyon sok boldogságot szombatra!meg persze azutánra is!vagy 100 évig :D

Mamika!
édes cukorkák a babáid!és milyen nagyopk :D

Dike!
hű, remélem ez a sok tünet babócát rejt! :D :shock: :roll:
drukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk :lol: a hőd szép, puffadás nekem is volt+hasfájás.hányinger+gyomorégés később jött, 5 hetes kortól kb.
p1 szűzlányoknak van!hogy leszel akkor te babás? :lol:

Sleepin!
hova utaztok?

Gyuigyi!
vuisszavárunk biziosztás után :lol:

Gaby!
nekünk nincs szájpenész ..egyelőre.jobbulást. :)
anyagcserevizsg.nem is volt a kórházban? :roll: és hát Lilla se evett rendesen odabent :roll:

nálunk meg hasmenés van napok óta. :? csak napi 1x-2x, sárga, de nagyon híg.éjjel 2x öltözünk át, ment kifolyik a pelus mellett :evil:
tegnap óta megint idegbeteg vagyok, h van-e elég tejem :(
sokx 5 perc cicizés után elkezd sírni, vonaglik, rángatja a cickót balrajobbra, vörösödik a feje.
nem tom most nincs elég tej, vagy fáj a hasa, vaha igen mitől?meg a hasmenés is mitől van?én is gondoltam már tejallergiára..stb.
védőnő Normaflort mondott. :roll:
és ma egész nap olyan nyügi volt, nem aludt csak 15 perceket, h este megadtam magam, és kapot cumit... :roll: :oops: teccik neki. :roll:

na, akinek nem írtam, annak is pusssssssz :D
Vendég
 


na sikerült jött magától rengeteget hánytam...és láss csodát már jól is vagyok :D azért lekopogom! tuti csak gyomorrontás volt, mert azért ez tulzás lenne igy a 8. dpon :)

vicus! sajnálom a hasmenést!, de remélem hamarosan elmúlik neki!

KépKép
dike
 
 


Marha jó napom van... Nem utazunk már tuti, amúgy Szlovákiába mentünk volna. És azt hittem, hogy az M5 felvezetőjén éjszakázunk... Voltunk vásárolni az auchanban. 2 kivezető út van hazafelé. 1 körforgalom. Már a körforg.ba bevezető úton nem haladtunk 10 perc alatt 1 cm-t sem. Ok, kikeveredtünk a 2es számú kivezető útra (M5 autópálya Budapest centrum felé). Aha, az autópályára felvezető úton beragadtunk és vége. Akkor ott azt hittem tényleg ott éjszakázunk. Anyu vezetett, Bendus az ölemben. Mondtam, hogy akkor leszarom, hogy egyirányú, forduljunk meg. Próbáljon meg valaki megbűntetni... (Hozzáteszem, ekkor már este fél 9 volt) No, mindenki elkezdett megfordulni, másik kivezető út (az utolsó ami még volt) M5 Szeged felé (totál ellentéte a hazafelének ugyebár). Hát nem nagyon tudtuk, hogy fogunk onnan hazajutni, de haladtunk és már ez fél siker volt. Majd rámentünk az M0-ra és Soroksáron keresztül hazajutottunk. Engem kb a sírógörcs kerülgetett ölemben a gyerekkel, akinek már fürödnie kéne... szörnyű volt. Esküszöm soha többé nem megyek arra. Az ok az egészre, nem engedték be valamiért a teherautókat a Nagybani piacra, Ők pedig totál elálltak minden ki- és bejutási lehetőséget.

Bocsi, de muszáj volt kiírnom magamból! Amúgy Bendegúz egy angyal volt, végig jól tűrte, igaz végig az ölemben volt, de másképp nem bírta volna... :(

Gaby, hamar el fog múlni, nyugi. Nekem cicit is le kellett kennem vele. Én sem fertőtlenítek állandóan cumit...

Vicus, nyugodtan adhatsz cumit, szerintem nagyrészben elkerülhetetlen, tisztelet a kivételnek. :) Az sem jobb ha egyfolytában nyűglődik. Ha megnyugtatja, csak segítesz Neki! :wink: Majd később figyelj, hogy napközben ne lógjon egyfolytában a szájában...

Dike, szegénykém... remélem mostmár tényleg jobb. Aztán legyen is miértje a hányingernek!

Kép
Kép
sleepin
 
 


Jó reggelt csajok! :D

Átaludtuk az iccakát, YES! :D 8-tól 3/4 6-ig. :wink: Nincsenek is már táskák a szemem alatt. :lol: :wink:

Dike :D Na örülök, hogy jobban vagy. Most hogy érzed magad?

Gaby :D Hogy néz ki a szájpenész? :roll: Hogy vetted észre? Jobbulást a manódnak!

Vicus :D Mi 2 hetes korában törtünk meg a párommal és kapott cumit. Pedig kemények voltunk, hogy ebbe a lakásba cumi nem teszi be a lábát, aztán tessék. :P Márknak csak elalváshoz kell, nappal mikor fent van, játszik, akkor nem. Még nem is dícsértem meg, nekem Lilla a 3. képen tecc a legjobban a kis fülbevalójával. :wink: Tényleg aranyat kapott? :roll: Gondolom mástól lehetne allergiája, nem? :roll:

Mami :D Nagyon édes Dani, ahogy nézi Flórát a járókánál. :lol:

Sleepin :D Akkor benneteket még az esti vihar is elkapott a kocsiban? :roll: Miért nem utaztok? :roll:

Gyugyi :D Na, ennyi a jó bizi, még mindig ünnepeltek? :lol: :wink:

Kata :D Érzel már valamit? :roll: :P Hogy kapunk hírt Ági érkezéséről?

Pompom :D Hol az a pocakkép? :roll: :wink:

Ó, képzeljétek, tegnap Márk életében először 2 percre megtartotta hason a fejét. :D :wink: Olyan büszke vagyok rá, majd ma is próbálgatjuk még. :wink:
Ja, meg el is felejtettem mondani, hogy vasárnap végleg meggyütt az első mensim, az előző két alkalom csak próbálkozás volt. Úgy elöntött a rühese hogy csak na, éjszakára muszáj volt már a szülésből megmaradt Tena Ladyt betennem, mert rettenetesen ömlött. Komolyan mondom a szülés utáni vérzés lópikula volt ehhez képest... :oops:

Puszi mindenkinek!
fenci
 
 


Fenci
a popsiján vettem észre, mert ott is pirosabb lett :( nyelvén múltkor láttam de az csak tej volt, most nincs is rajta, csak gondolom oldalt, én azt nem láttam. Most sem látom a szájában :?
Máté is tartja egy darabig a buksiját, de még nem mértem az időt, 2 perc biztos nincs :wink: de van olyan kép, amikor apa hasán van, és felemelt buksival hesszöli apát, megzasbbantom, olyan édes :P

sleepin
húúúú, car lehetett, biztos én is ideg lettem volna :?

dike
ettél valami olyat, amitől gyomorrontást kaphattál?

vicuska
de volt anyagcsere vizsgálat a kórházban, SOTE gyerekklinikáról jött ki levél, hogy valami alacsony volt, és ismsételni kell. Nem tudom mikor küldte be a kórház, kedd este kezdett anyatejet enni, és csütörtökön hoztuk haza. Meg hát ugye sárga is volt, meg vére is besűrüsödött, gondolom ezek is befolyásolták :roll: bízom benne, most minden rendben lesz, hogy szépen eszik és gyarapodik

Kép
gaby25
 
 


hétfő óta fel volt puffadva a hasam, de a hányinger csak tegnap előtt óta volt.nem tudom mi a f...sszal rontottam el a hasam, de nagyon ideges vagyok h igy megszívatott az élet!!!!!minek kellett már megint beleélnem magam?hatalmasat koppantam.reggel csak 36.9volt a hőm, ugy h a tegnapi valóban hőemelkedés volt.(de nem a beágyazódás miatt) :cry: :cry: :cry:
ma reggel undorító dolog történt velem, nem részletezem, csak annyit h kb a kiscsoportos óvodásokkal talán még megtörténhet!minden a gatyába mint a víz! eljöttem dolgozni de félek egy köhögéstől is! :oops: :oops: szóval keksz teával!!!a hasam lejjebb ment, de még van benne mit kiadni! :oops:
el sem hiszem tényleg h igy jártam, pont a beágyazódás idején!
megint minden stimmelt, jó oldalon volt tüsző, voltunk is együtt miért nem sikerül??és tuti h inszemmel sem lesz nagyobb az esély,mivel a páromnak jók a spermái, nem lassúak stb..
már tizen éves korom óta mondogatom, h én ikreket szeretnék, sokszor meg is jósolták, és az inga is mindig azt mutatta, rokonságban én és párom részéről is vannak ikrek! és tök érzem h nekem el kell mennem a lombikik, és úgy lesznek ikreim!eddig jó uton haladok! :cry: spontán jobb lett volna!
bocsi a negatív hangulatért, nég meg nem jön már többet nem panaszkodok, de ezt ki kellett írnom!

sleepin!uhh a k..va dugó, de utálom én is. szegény bendus, de azért ügyes h hang nélkül tűrte!és nagyon ügyes h megemelte a buksiját is! :D

KépKép
dike
 
 


Hali! :lol:

Sleepin!
basszus :evil: sajnálom :(

Fenci!
ti nagyon ügyesen haladtok az alvással,meg fejemelgetéssel is :D

Gaby!
értem.és ennek mikor lesz eredménye? :roll:

Dike!
jobbulást neked :? de lehet a mai hőd a beágy.leesés ám 8) ne add fel mielőtt megjönne :shock: drukkkkkkkkkkkkkk :wink:

mi nagyon jól aludtunk,este 10től reggel 6ig :wink: és ömlik belőlem újra a tejci :lol:
Vendég
 


vicuska
basszus, 8 órát alszik? :shock: nekem már az jó alvásnak számít, hogy, 9-től aludt fél1-ig, és 1-kor visszaaludtunk, és szunya volt 5-ig

Kép
gaby25
 
 


ja, nem tudom mikorra lesz eredmény :roll: ma adjuk fel postán a tesztlapot elsőbbségivel, majd betelefonálok a kórházba

Kép
gaby25
 
 


Gaby :D Holnap jön a doktornő, majd vele megnézetem ezt a szájpenész dolgot. :roll: És vajon mitől jön elő? :roll: Alvás miatt ne aggódj, tök jól alszik Máté, ebben a korban ez szuper!
Tegnap taliztam azzal a lánnyal, akivel egy szobában voltam a kórházban. Hát az ő manója csak kézben hajlandó aludni, letéve semmit, így anyuka a mai napig alig alszik 1-2 órát. Szóval manócskáink szárny nélküli angyalok. :P

Vicus :D Látom azért Lilla sem panaszkodhat, jó alvókája van. :wink: Gratula a tejcsihez. :wink:

Dike :D Fel a fejjel és vigyázz magadra! :wink: Ne add fel! Simán sikert hozhat a spontán és inszem is, egyáltalán nem biztos hogy lombikig juttok, nyugi! :wink: Hányadikán mész dokkerhez?
fenci
 
 


Fenci, nem, az első vihar (kb. 10-15 perces) az akkor volt, amikor decathlonban voltunk, következő (este 10 körül), akkor már bőven itthon voltunk. :)

Gaby, biztos minden rendben lesz, nyugi! Szépen eszik, hízik, nem lesz semmi! Tuti!

Dike, sajnálom, de egyáltaán ne add fel! Nyugi, biztos vmivel elrontottad a gyomrod, kikúrálod és minden ok lesz! :) Ja, Bende már bőven több mint 1 éve tuti tartja a fejét! :lol: :wink:

Kép
Kép
sleepin
 
 


bocsi sleepin, nem neked akartam írni, hanem Fencinek!

KépKép
dike
 
 


holnap megyek dokihoz negyed 8ra

KépKép
dike
 
 


Sziasztok!

Dike!
Jobbulást! :wink: Ne add fel. Ettől még simán lehet babó a pociban! :D És ne szégyeld. Ilyen már szerintem mindenkivel előfordult már. Ha még nem, majd fog! :D :D :D De inkább ne. :D

Kata!
Nst? Csak nem ott fogtak? :shock: :P Várunk a hírekkel!

Mami!
Édesek a kis drágáid! :P

Gagy!
A szájpenész meg tünjön el! :wink:
kolibri28
 
 


képzeljétek, most evett, 10 perc alatt kiszopizott 100 ml-t! :lol: és utána még lefejtem 60-at :wink:
na, végre kezdek megnyugodni :D
Vendég
 


Dike, tudom, hogy Fencinek akartad, csak viccelve írtam! :) :wink:
Holnap nődoki vagy a gyomorrontással doki? Ha nő, akkor szorítok egy vastag nyálkahártyáért!!!! :) :wink:

Vicuska, akkor megnyugodtál??? Hízik Lilla, úgyhogy ne parázz, azzal jobban ártasz (tapasztalat)!!!

Ja, amúgy azért nem utazunk (pedig én már 90%ra vettem), mert nagyon hűvös (15 fok) van a házikóban és Bende fázna. pedig jó idő lesz, szóval szerintem nem lenne olyan vészes, amúgy is csak aludni járunk be a házba mindig... No mindegy, ez van. :( Szomorú vagyok, mert fáradt vagyok és pihizni akartam, de így tuti takarítani, főzni, vásárolni, jönni-menni fogok... :(

Kép
Kép
sleepin
 
 


Sziasztok!

Sajnos úgy néz ki, nem biztos, hogy tudok menni a talira. Jövő héten derül ki. :oops:

Pusz

"Mindig új reggel jön és az élet újabb esélyt ad."
kobzoszsu
 
 


zsu! :lol:

de jó látni téged! 8) te is úgy hiányzol :(
szép az idézeted :lol:

Sleepin!
köszi,igazad van, azzal ártok a legtöbbet a tejcimnek, ha idegeskedek
meg ő is tökre megérzi rajtam :?
sajnálom a hétvégét...de ha nem utaztok is próbálj kikapcsolódni :roll:
Vendég
 


fáradt vagyok, nem aludtam délben, meg ez az idö...
40 percig voltam bent nst-n, mert a "maga szörnyű babája" (ezt az nst-s nö mondta :twisted: ) mindig elmászott, és akkor ugye elmegy a szivhang, örökkél keresni kellett ujra. De azért ök nyugodtan kimentek cigizni :twisted: wazz, egy szülésznö hogyna dohányozhat??? akinek meg aludt a abbája, annak meg csipkedték a hasát, hogy mozogjon. na, az enyém is elaldut aztán, akkor meg az volt a baj. Doki megnézte ezért uh-n áramlásvizsgálattal, egy perc volt az egész, h oké minden. ezért minek kellett a 40 perc???
igy össz 2 orát ültem ott. multkor hamarabb végeztem, pedig akkor is fél orát violtam az nst-n.
Többször mááá nem nagyon szeretnék menni :lol:

dike
bakker, hogy veled mindig a jó oldalas pé-kor történik vmi. Multkor a térded, most meg ez a hasnyavalya. Azért dokihoz el tudsz menni holnap? drukkolok, hogy vmi jót mondjon

fenci, vicus
ügyesek vagytok a szopival és az alvással, ugy irigylem töletek az alvást. na, majd kérem a tanácsokat, igy 3.gyereknél :wink:

szivárvány van nálunk :P

sleepin
és ha csak vmi környékbeli parkba mennétek? ott meleg van, mégse dolgozol

gaby
P-nek is ujra kellett levenni a sarokvért, elégtelen anyatejes táplálás miatt. azért voltam mérges, mert ott a csecsemösöknek mondtam, hogy sztem nem szopik a baba, erre ök azt mondták, olyan nincs, tegye mellre. én meg mindig mondtam, h de nem tudom. segitség persze nulla. ugyhogy ha hajlandoak lettek volna segiteni (egy kivételével, mert egy csecsemös segitett), akkor oké lett volna minden. asszem amuigy ugy van, hogy akkor szolnak csak, ha nem jó az eredménye a sarokvérnek.

fenci
na, akkor elért a véres végzet :? elég hamar visszajött piri :roll:
vikibabe-nek irok majd sms-t, ha megyek szülni
Vendég
 


Gyugyi :D

Nézz az órára, kb ennyi időm van, hogy bekukkantsak hozzátok :cry:
De Zsófi miatt nem tudtam még lefeküdni, hátha vannak új hírek róluk.
Nemsokára megyek vissza dolgozni, már a szabijaimat töltöm. Biztos sokan nem így tennétek, de nálunk így jött össze, cserélünk Ricsivel. Emiatt nem tudok menni a talira, 2,5 év nagy idő, sokat kell tanulnom, ráadásul a lakáshitel lesz a fő területem, amivel eddig még nem foglalkoztam. Csináljatok sok-sok képet, oké?

Vicuska :D

Nagyon édes tündérkéd van. Ja, és ne aggódj, mire elmúlik a fogínyvérzés, jön a hajhullás! :lol:
Én cumipárti vagyok. Krisi már nem fogadta el mire hazahoztuk, hát volt is egy pár átalvatlan éjszakánk és végigbömbölt autóutunk! Marcinál már addig erőszakoskodtunk, amíg el nem fogadta, de csak akkor kell neki, ha nagyon nyűgös, meg elalváshoz.
Lehet, hogy Lilla benyelt vmi vírust? Kipróbáltad a Normaflort? És hogy egy kicsit vigasztaljalak, a hányás a hasmenéstől 100* rosszabb!

Ticsi :D

Jaj, nehogy már miattam vesszetek össze. Én is most elolvastam kb 2-3 oldalt, de már előre bocsánatot kérek azoktól, akiket kihagytam! :oops:

Gaby :D

Nekem is mindkét gyerkőc szájpenészes volt. Amikor megkaptam a "kezdőcsomagot" a dokinőnktől, már ott volt a recept a glycerinem boraxatumról (rózsaméz) a lázkúp meg a popsikrém stb receptje mellett. Nekem kukacosaim vannak, azt is kentem Canestennel, amikor piros volt. Egy idő után úgy elmúlik, ahogy jött. A dokinő szerint valszeg amiatt volt nálunk, mert én a terhesség alatt összeszedtem vmi gombás cuccot (ami a nődokim szerint szintén természetes a legyengült immunrsz miatt), és a szülés alatt sikeresen átadtam a babának is. De az tuti, hogy nem a cumikifőzésen múlik!
Ha szép határozott mozdulatokkal a rózsamézes pelenkacsücsköt v gézlapot végighúzogatod a szájacskájában, akkor le kell jönnie annak a fehér lepedéknek, de még utána jó pár napig érdemes a cumit is bekenni, hadd nyalogassa le, vagy te is áttörölheted, csak az nem olyan kellemes nekik :D

Krisz :D

Nagyon csini pocakos vagy! Nem semmi pocakméret 16 hetesen!

Tündi :D

Rohan az idő.... Már az államvizsgánál tartasz? Nagyon ügyi vagy!

Dike :D

Még ne add fel! Én mindkét gyerkőcnél ilyentájt betaknyosodtam, látszólag ok nélkül. Lehet, hogy nálad a hasmenés lesz ilyen tünet, én drukkolok! A szervezet ilyenkor megváltozik, szinte megzavarodik, várjuk ki a végét!

Zsófi :D

Ne aggódj a tejcsit is bírni fogja nemsokára Málna is, türelem! Akinek normál súlyú babája van, el sem tudja képzelni, hogy milyen öröm, amikor 1ml, majd 2, majd 5 ml-re stb emelkedik az adagjuk! A kézi fejés nekem sem ment, én is vettem elektromosat, és tényleg egy megváltás. (Nemrég adtam el a teszveszen, és az anyuka nem győzött hálálkodni, hogy ez volt az utolsó dolog amit megpróbált, mert alig volt teje, most meg ömlik.)
Nekünk lehetett fényképeket csinálni, csak a műszereket nem lehetett fotózni. Szerintem biztos találsz nemsokára olyan képet, amit már büszkén fogsz itt is mutogatni. Lehet, hogy egy hónap is el fog telni, mire kicsit kikerekednek, mire kisimul az arcuk, eltűnnek belőlük a csövek, a szondák, és a kis pofijukat végre megdicsérhetjük. Én sosem dugdostam Krisi korai képeit, nekem így volt természetes, így volt az én gyönyörű kisfiam. A myvipen most is fent vannak az egész korai képei is. Még emlékszem, hogy mindig azt vártam, hogy mikor tehetek már fel olyan képet, amin nyitva van a szeme, mert már elárasztottam a topikot Krisi alvós képeivel :lol: Pont ma délután, amikor aludt mellettem Krisi az jutott az eszembe, hogy van egy kép, amin ugyanúgy nézett ki mint ma, pedig már lassan két éves lesz. Szóval bátorság, ne félj, senki nem fog szörnyülködni, ha mégis félsz, akkor próbálkozz először csak az arcocskájukról feltett képpel.

Tüncsi :D

Én már kezdek gyanakodni, hogy nálunk valami genetikai oka van, hogy Krisinek még csak 5 foga van, de már nyűglődünk egy újabbal, Marcinak meg még csak kettő, de nem úgy néz ki, hogy hamarosan újabbak is előbukkannának! Dóri nagyon ott van ilyen téren!

Mami :D

Átérzem a helyzeted! Nekem is olyan a két fiú, mintha ikrek lennének, csak Krisi még tudja "terrorizálni" Marcikámat főleg harapdálja őt, de már nem sokáig! Néha már Marcitól is elcsattan egy-egy pofon. Pedig amúgy imádják egymást, és ha szeparálva vannak, akkor meg hiányoznak egymásnak. Pl Krisi amikor felkel az az 1. kérdése, hogy Marci alszik-e?
Fogyózni meg tényleg fölösleges, hisz nemsokára elindulnak :lol:

Kata :D

Szerintem se hagyd ki a ballagást! Szoríjjad még egy kicsit!

A szorításról jut eszembe, Gröni nem szokott mostanában írogatni?

Sleepin :D

Én is így vagyok a gyerekülésekkel. Jó dolog meg minden, de próbálta valamelyik jogszabályalkotó benne tartani órákon keresztül a gyerekét egy jó kis dugóban? Én is ölbe szoktam venni, ha már nem bírja, akárki akármit is mond!

Fenci :D

Nem akarlak elkeseríteni, de nemsokára jön a fogzásnak nevezett éjszakázás! Addig aludd ki magad! :wink:
És ez normális, hogy ennyire vérzel? Én a szülés után azt hittem, elvérzek, szerintem egész életemben nem véreztem összesen annyit, mint Marci születése után. Igaz, Krisit csaszival szültem, de tizedannyi vérrel megúsztam. És azóta visszaálltam a normális kerékvágásba. Hát téged is nagyon szeret Piri asszonyság, kezet foghatunk!

Még egyet kérdeznék az inszemes csajoktól. Nektek mondtak valami olyasmi kockázatot az inszemnél, ami koraszüléssel kapcsolatos? Nemrég olvastam itt a bneten az én történetem(vagy valami ilyesmi) között írt egy anyuka, aki pont ugyanolyan úton ment végig, mint mi. (Inszem, 8 hetesen bevérzés, 28 hetesen magas vérnyomás, 30 hetesen császár stb) Kicsit ledöbbentem az olvasás közben! Én még szerintem mindig nem tudtam feldolgozni, hogy Krisit el is veszíthettük volna. A mai napig nem tudok a dokinak megbocsátani, hogy nem csináltatott még egy uh-t sem, nemhogy kórházba küldött volna kivizsgálásra toxémia gyanúja miatt. Az életem legborzasztóbb pillanata volt, amikor közölte velem a szülőszobán az ügyeletes orvos, hogy ha nem pénteken, hanem csak hétfőn megyek a 30 hetes uh-ra, már valószínűleg nem élt volna. Szerencsére nem így történt.

Most már megyek aludni, majd jövök ha tudok, addig is legyetek jók!

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Pálinkásat :!:
Kép

Megint csak egy bekukk...... :oops:

Ma hajnalban összeolvasunk, aztán pöcsülök, (lepecsételem a biziket :lol: ), aláíratok, oklevelezek... eccetera, eccetera.....

.... már látom az alagút végét. Dereng. :D

Gyors kérdés: Tali délelőtt vagy délután? Pénteken este prüttyögjek Pestre, vagy szombaton délelőtt?

Indulnom kell. Jók legyetek!!!!!
Kép

KépKép
zapáné
 
 


Bobóka
húúú, mennyit írtál most :D én is kenem canestennel a popsit, de még piros egyelőre. Gézlapra teszek boraxot, és vgy ujjammal ,vagy fülpiszkálóra téve törölgetem a száját, most már végre láttam hol fehér, a szájpadlásán két oldalt. Cumit is kenem meg cicit is, remélem hamarosan elmúlik a fránya. Mondjuk olvastam olyat, hogy a szájában le kell dörzsölni :?
Milyen sok múlik 1-2 napon, a sors azt akarta, hogy Krisi veletek legyen :D

Vicuska
nekem fél óra alatt cuppantott 100 ml tejcsit :lol: és én mostanában nem fejek, kereslet kínálat van :lol: majd fogok lefejni mélyhűtőbe letenni, de nem akarok egész nap fejni, ha sokkal több tejcsi lesz mint amit megeszik, akkor meg bedurran a cici :?

Kata
Máténak többször is szúrkálták szegénynek a sarkát a kórházban :( a sárgaság és a vérsűrűség miatt is gondolom. Akkor nálatok is "kedvesek" voltak a csecsemősök. Én meg szóltam hétfőn, hogy nincs még tejcsi, és pár cuppanás után ordít a gyerek, nem akar cicizni,( lehet bénáztunk mindketten még) egyik csecsemős megnézte a cicim, konstatálta, hát még semmi. Aztán kedden mikor vizsgálták, és látták besűrűsödött a vére, akkor másik csecsemős : hát anyuka, a gyerek nem kap elég folyadékot :evil: akkor mondtam ismét, hogy még nem indult be, aznap kezdett mellszívó hatására pár csepp szintelen előtej megjelenni a cicin, és hogy adtam a cukros vizet amit kaptam, és éjszaka kapott tápszert is, és én szóltam már tegnap is, hogy nincs tejcsi. Utána normális lett.
Kedd este szopizott először rendesen, barátnőm segített mellre tenni, akkor már rajta maradt, mert végre volt előtej. És szerdától már kellett mérni az etetéseket. Szerdán már be is lövellt a tejcsi, mert jól bedurrant a cicim.
húúúú, hosszú lettem :lol: hát mit mondjak, "kedves" az nst-s csajszi :?

sleepin
hát itt most elég szeles az idő, lehet nem véletlen, nem tudtatok utazni :roll: délelőtti sétát elhalasztom

Kép
gaby25
 
 


Boboka
Aztaa! Mennyit írtál! :shock: :D
A fogak Rékánál is időben jöttek. Viszont pl. húgom fia majd 1 éves volt, mire az első kibújt neki. Már be voltak tojva. De hát a gyerkőcök nem mindig tartják a papírformát. :) Sok sikert a munkához!

Csajok!
Dóri átaludta az éjszakát! :) Fél hatkor ébredtem, megnéztem az órát, csak lestem. Kb. 2-3 felé szokott még ébredni szopizni, de ma semmi. Sőt, ha Réka kicsit csöndesebb reggel, akkor nem negyed 8-kor kel, hanem később. Remélem, nem csak egyszeri alkalom volt. :) Ja, és olyan zabbantanivaló, ahogy 4kézláb hintázik. :) Réka ilyet nem csinált. És már ügyesen felül 4kézlábból is. Már elég régóta ül ügyesen, de a felülést még csak pár napja csinálja.

Gyugyi
Sztem délelőtt lesz a tali. A nagyobb gyerkőcök ui. inkább du. alszanak, a piciknek meg mindegy. Gondolom. De ez csak az én vélményem. :) Viszont esőhelyszín még mindig nincs. Sőt, ha ilyen hülye szél lesz, mint ma, akkor szélhelyszín is kőne. :?
Jó pöcsölést! Ez az uccsó hét a suliban?

Gaby
Sajnálom a szájpenészt! Nekünk nem volt - kopp, kopp, kopp. De amint olvasom, nem vészes dolog és hamar elmúlik.
Érdekes, Rékának meg mindig a fejéből vettek vért, mikor jártunk a sárgasága miatt a kórházba ellenőrzésre. Eccer próbálta vmelyik nagyokos a kézfejéből venni. :?
Fura, hogy nem volt rögtön előtejed. Én már a szülőszobán cicire raktam Dórit. Meg szinte egész nap velem volt, és amikor nyekkent, akkor rögtön cici be. Amúgy meg az előtej mennyisége szinte mérhetetlen. Sajnos, sok helyen nem nézik, hogy első szülő nő-e az anyuka, akinek azért illene segíteni. De pl. én sem tudtam, hogy mi a rendszer a gyerekágyon, és senki nem tájékoztatott, nekem kellett mindent megkérdezni. Pl. hogy mikor kell mérni a babát, stb. Pont ezért el is csúszott pár nappal az egyik vérvétel, mert ahhoz meg van határozva, mennyit kell szopiznia a gyereknek. Mivel én nem mértem, olyan volt, mintha semmit nem evett volna.

Vicus
Ne parázz mán annyit a tej miatt! Ha éhes, úgyis eszik. :) De látom, nincs is gond.
Én pl. Dórinál már csak akkor fejtem, ha nagyon feszült a cici. Uis nem akartam azt, hogy a cici azt érezze, nem elég a tej és még több legyen. Mert akkor megint csak fejés lett volna. Így meg szépen beállt egy idő után. Ha meg nem elég neki pl. növekedési ugráskor (ált. 6 hét, 3 hónap, 6 hónap), akkor besűríti a szopikat és pár napig szinte egész nap a cicin lógna. Utána meg szépen visszaáll. Lehet, hogy Lillának most volt a hat hetes.

Kata
Hát, igen. Soxor felháborító, ahogy eü. dolgozók tudnak viselkedni. Tisztelet a kivételnek. Nekem járkálnom kellett, mikor nem mocorgott. Azért az kicsit humánusabb, nem? :)
Sztem ne legyél majd szívbajos a gyerekágyon, ha vmit nem tudsz, vagy gond van, szólj nekik. Arra hiába vársz, hogy ők kérdezzenek. Mondjuk sok esetben értehtő is, hogy nem tudnak annyi emberre figyelni.

Mami
Édesek a gyerkőcök! Dani milyen kis rosszcsont. :) Tök furi, hogy külön kell őket választani. Fogyókúra?? Én is terveztem, hogy megyek majd mozogni. De mikor?? :) Meghalni sincs időm. Sajna én a gyerek után való rohangálástól nem fogytam. :( Mondjuk nem panaszkodhatom, mert a terhesség előtti súlyomnál vagy 5 kg-val könnyebb vagyok, de sajna még van rajtam fölösleg. Főleg úszógumitájékon. Majd meglátod. :)
gtünde
 
 


Hali! :lol:

Bobóka!
de jó hallani felőletek! :D és milyen ari vagy h ilyen sokunknak írtál :D hát, de jó h előbb mentél uhura és Krisi ott lehet veletek :shock: :lol:

Gaby!
remélem mi nem leszün k szájpenészesek!csak ügyesen a kenegetéssel 8)
nekünk a köldökcsonkra mondták h figyelni kell, nehogy begombásodjon :roll:nálunk a kezéből az ujjából vették a vért a kórházban

Gyugyi!
jó pöcsölést !

Tünde!
4kézláb hintáról tegyél képet

Kata!
nst.... :twisted: engem is otthagytak eccer..enyém baba is mindíg elment a gép elől...ez csak azért volt csak eccer, mert a többi alkalommal(én voltam vagy 9-10 x nstn)a szülésznőm lejött, bevitt és ott volt velem végig...meg a dokimnak csörögtünk ha végeztünk ls ő nézett meg..Te nem így csinálod Cs-vel? :roll: 8)

Ma reggel eljöttünk Lillávakl ketten anyuhoz.tök jól bírta a 100 kms utat.a Délinél kicsit nyüszögött, addig alukált, akkor kapott cumit és a célig bírta. :D

köszi mindenkinek a tejcsivel-cumival kapcsolatos tanácsait...és bocsi a sok nyűglődésért.. :oops: :lol:

Dike!
hőd???????????????hogy vagy???????????estére drukk a dokinkhoz! üdvözlöm :wink: :P

nem működik jól a billentyűzetem, bocsi :oops:
Vendég
 


Ja, még azt kérdezném, h normális, h ma egész nap úgy görcsöl a méhem, mintha meg akarna gyünni? :roll: :evil:
Vendég
 


Hoppácska, mennyi írás... :) Ezt már szeressem!

Én délelőtti talira tudok csak menni ez tutifix, mert Bende 2-től alukál. Addigra haza is kell caplatnom, de ótóval, úgyhogy gyors leszek, mint a villám és valahogy ébren tartom majd, ami baromi nehéz, ha aludni akar... :)

Vicuska, lehet meg fog jönni. :( Nem akarlak elszomorítani, de lehet...

Fenci, belőlem is csak szülés után ömlött. Aznap el is ájultam (mily' meglepő..) a vérveszteség miatt... :( Azán amikor megjött akkor már úgy emlékszem normális volt... Már napok óta hívni akarlak... Este nem csörögsz fel?

Boboka! örülök, hogy írtál. Megértem a döntést, 2,5 év tényleg hosszú idő, és ha menni kell, hát menni kell... MIndeketten maradnak otthon? Mármint Krisi is és Marci is?

Kata, szegénykém, jól megjártad az nst-vel. Aktivitás semmi??? Azta... a lányok nagyon ráérősek... bezzeg a fiúk... Hát tervezzük, hogy a Városligetbe kinézünk, lesz vmi kirakodós balhé, de az még fárasztóbb, mintha itthon lennénk. :roll:

Ma Bende szobáját takarítottam ki, még mindenhol egy alapos kézi felmosás és mehetek a fürdőbe nagytakarítani, oh de szuper. Ja meg mindjárt leszedem a maradék meggyet a fáról.

Többedszer szülők, vagy akinek volt ilyen érzése: Normális az, hogy ha hosszabb ideig fekszem és felkelek, akkor a hüvelyemben ilyen feszítő érzést érzek, mint amikor nagy súly nehezedik rá. ok, hogy súly, meg stb, de azért nagy súlynak még ne nevezzük... Mi lesz később? Ez nem lehet jele, hogy nyílnék, ugye???

Gyugyi, akkor lassan végzel... :) Aztán nyugi, pihi... :)

Kép
Kép
sleepin
 
 


dokok képet a kis heregemről :D
Kép

Kép
gaby25
 
 


Gaby!
gyönyörűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűű!! :lol:

Sleepin!
ne dógozz már annyit
:evil:
nekem is volt olyan feszítő érzetem.dehogy nyílsz!

Csajok, tudja vki hol rendel Czeizel?
:roll:
Vendég
 


kukucs csajok

nekünk is a délelőtti tali a jó akkor jobban bírják a gyűrődést :lol: hánytől? Mondjuk 10?

Miről fogjuk egymást megismerni? :oops: :lol: Tűzzűnk rózsát a kalapunkra? :lol: vagy majd zaklatok minden kismamit hogy megint megjött e? :shock: :roll: :wink: remélem nem tiltanak ki mielőtt célba érnék, mint őrült zaklatót... :D

Gaby!

milyen kis édes kerceg---igazi pasis, nagyon cuki :lol:

Vicuska!

hát sjana lehet mensi...az első két alkalom még lájtos volt három hómnapos koruk óta rndszeres ujra nekem...és valóban mint niagara....de fájdalommentes :wink:

Bobóka!!

de cukik lehetnek a te kis "ikreid" is! sok puszit küldök a munkához meg sok sikert! 8 órában mész vissza?

gTÜNDI!!

juhuuuu alciiiiiiiiii....mármint alvás :wink: igaz általában alcsipalcsinak hivom :oops: :lol: ....csak így tovább Dórika! Hagyd pihenni anyut!
Vendég
 


heregem = hercegem :P de van heréje :lol: :lol: :lol:

lmami
látom neked meg kerceg :lol:

vicuska
akkor lehet gyünyörűűűűű Lilla udvarlója? :wink: :lol:

Kép
gaby25
 
 


holnap ballagás, délután már szabd leszek :)

bobóka
olyan szépen irtál Zsofinak a koraszülöttségröl! és akinek nem volt semmi gond a terhessége alatt, olyan természetesnek veszi, h egy terhesség problémamentes. aztán amikor megérint a baj, akkor tudja értékelni az ember a jót. nekem elég volt a down gyanuja is, pedig mindenképp megtartottuk volna, tehát nem kellett izgulnom, h lesz-e baba vagy sem. de elég volt azon izgulni, h akkor most mi van a babával. neked nagyon nehéz lehet egy korababával és egy hamar jött tesóval. a terhesség se lehetett kutya a ilyen pici mellett, mint Kristóf. minden tiszteletem a tiétek!!!

sleepin
aktivitás volt nst-n, akkor az volt a baj, h tul sokat mozog és elmászik. utána aludt, akkor meg az volt a baj. hogy nem tudtam egy müszereknek megfelelö babát hozni!!!
nem hiszem, higy nyilna a méhszáj, csak huzodik a méhed, mert nő. nekem gyakran volt végig a terhességeknél.

gaby
olyannnn édes!!!!
milyen nyugodtan alszik.
sztem a csecsemösök nem mindig egyeztetnek az elözö müszakkal, ezért mindegyiknek el kell momndani, mizujs. hiába panaszkodok az éjszakásnak, h nem sikerül szoptatni, a nappalos nem tud rola. csak azt hinné az ember, hogy egyzser elég szolni, ha gondom van :roll:


vicus
gyermekágyi vérzésed van még? lehet, h még tidztul a méhed. csak nem érett a petéd szülés után két héttel!!!
én aznap megyek nst-re, amikor Cs rendel. mindig lát a folyosón, és most is megnézte a görbét, ill ö nézte az áremlást uh-val, multkor meg a 36.heti uh-t csinálta.

tünde
még a végén te is kipihent anyuci leszel!! grat a hosszu alvásahoz. már csak neked kell majd visszaállnod arra, h átaludhatod az éjszakát.

tündi23
milyen lett a vizsga???

dike
helyzetjelentéééést, de izibe!!!

boboka
bár én nem inszemes vagyok, de nem látok logikus összefüggést az inszem és a koraszülés között. végülis ugyanugy egyesült a két sejt, mintha spontán lett volna, a baba sulyát, fejlödését, a méh állapotát nem kéne befolyásolnia ennek.

gyugyi
kitört a vakációóóóóóó
Vendég
 


Vicus, mikor integrálton voltam a magzati diagnosztikai központban(bolgárkerék u.), ott láttam egy ajtón kiírva Czeizel nevét, szóval ha még valahol rendel, akkor az lesz az.

Dike, hogy vagy? Rég nem írtál.
Vendég
 


Gaby
Tündéri!! :D

Mami
Sztem csak megismerjük egymást, nem?? De még az sincs lefixálva, hogy pontosan merrefelé találkozzunk. Elég nagy a terület.

Én is dobok pár képet.
Dunci Dorci sapiban:
Kép
Pécsi látogatás-kádat nem vittünk, így a lavórban fürcsizett Dóri:
Kép
Réka, mint kislány :D :
Kép
Apa csizmájában:
Kép
gtünde
 
 


Sziasztok :D

Most egy ideig írhatok nyugodtan, csak nem lesz enyém a laptető, már nagyon nem szeretném, bár még nem szeretnék Gyugyi nyomdokaiba lépni sem, ki tudja mit hoz az élet.

Már nem tudom, ki melyiket kérdezte:
Igen, mindketten itthon maradnak Ricsivel, aztán ha minden jól alakul, akkor Krisi 3 évesen megy oviba, Marci meg anyukámmal marad még egy évig itthon, mert én el nem tudom képzelni, hogy lehet a gyesből megélni.
Nem, csak 6 órásba megyek vissza, minket is elért a válság, de most mondjuk örülök is neki, jó lesz ez így egyelőre.

Kata :D

Az inszemmel kapcsolatban csak arra voltam kíváncsi, hogy egyáltalán szóba jön-e a koraszülés mint kockázat, mert nekünk nem említették, arra emlékeznék. Lehet, hogy azzal a másik anyukával még másban is hasonlóak voltunk, ami hasonlóvá tette a sorsunkat, csak ez így most megdöbbentett.
A toxémiáról is olvastam már sokat, csak ez a 8hetesen bevérzés szerintem még nem ennek tudható be.


Krisire pedig egy szavam sem lehet, bár elég rossz alvókája volt az elején, meg hát nem egy zabagép, de egyedül a mozgása fejlődött másként mint pl. Marcinak. Amit Tüncsi is említett, Marci hintázik négykézláb, meg ha szól a zene úgy rugózik mint Rongyláb Jani, ezeket Krisinél hiányolták is a gyógytornászok, ezért kellett tornára járnunk, mert kimaradtak nála lépcsőfokok, nem kúszott, nem mászott, szinte rögtön elindult, de még azt sem úgy, hogy kapaszkodva oldalazott volna a bútorok mellett vagy a biztonsága érdekében megtámaszkodott volna valamiben, hanem mint a kamikáze egyenesen előre, aztán lesz ami lesz! Aztán megcsinált ő mindent a torna hatására, csak nem akkor amikor időrendben kellett volna. Pl most Krisi úgy rugózik, ahogy Marcitól látja, hát végül is mindennek eljön az ideje :lol: Mostanában már a cumit is ellopja néha Marcitól. Egyre jobb!
Visszatérve Krisire, minket az állandó kontroll vizsgálatok, ide-oda hurcolászások készítettek ki, mert hálistennek Krisinek nem volt soha semmi baja, de amikor már a 2 kontrollvérvétel kontrollját akarták csináltatni velünk, meg amikor harmadszor is elküldtek csípőszűrésre, és már negyedszer jártunk a szemészeten, pedig előzőleg már két szemész is ráírta a papírunkra, hogy legközelebb csak 3 éves korban ajánlott egy kontroll, na akkor már betelt a pohár. Én megértem, hogy a gyerekek érdekében csinálják, de már néha túlzásba viszik, és inkább kárára van a gyerekeknek, mint hasznára. Nekünk több mint 250 km az út oda-vissza Pestre, ezt megjáratni egy pár hónapos csecsemővel télvíz idején is rendszeresen szerintem nem egy jó ötlet, nekik még gyenge az immunrendszerük (mostanra már szerencsére megerősödtünk), és minden útról hazahoztunk valami nyavalyát, ami akár több hétre is visszavetette Krisi fejlődését. Pl félévesen pont az említett egyik szemészeti és vérvétel kontroll alkalmával benyeltünk egy tüdőgyuszit, mire meggyógyult, a kórházból egy hányós-hasmenéses vírussal tértünk haza stb. Ráadásul nekem addigra már elapadt a tejem, és pl a megfelelő hőmérsékletű víz biztosítása a tápszerhez sem egy egyszerű manőver egész nap, nem is beszélve, hogy hányszor kellett a kocsiban pelenkáznunk a nyakig kakis Krisit!
Szóval ez a része ami nem egyszerű, és ezért sajnálom Zsófiékat is, mert ez egy állandó programot jelent majd egy ideig a számukra. A "nagyokosok" válasza erre mindig az, hogy hát ezért kapunk 3 éves korukig emelt családi pótlékot! (hát én meg köszönöm szépen ezt a segítséget.) Ezt tényleg nem panaszképpen írom, mert én ezt terhesen csináltam végig, és megoldottuk, ez a babáknak baromira fárasztó, és Krisit is nagyon félőssé tette, neki nagyon fontos az, hogy biztonságban érezze magát mellettünk. Mi direkt sokat hordjuk magunkkal társaságba is, közeli rokonokhoz, meccsre, rendezvényekre, és ott nem fél, de ha meglát egy dokit (nem kell hozzá fehér köpeny sem, rögtön kiszúrja, de nem tudom, hogy csinálja) akkora ordítást levág, hogy csak nem bírunk vele! Meg érdekes módon az állatoktól fél, pedig nekünk sokféle van itthon, de egyikhez sem tudtuk még eddig hozzászoktatni. Marcit meg nem tudjuk róluk levakarni, odamegy Bonbonhoz a németjuhászunkhoz, és ott állna órákig is, annyira szereti őt nézni, ha mi el nem rángatnánk onnan. Naponta kb 15* végigmegyünk az ólakon, ahol a nyuszik, a galambok, a pipik, a kacsák stb vannak. Krisi is szereti nézni őket, de még a macskát sem fogná meg semmi pénzért. A hintába is kb 2 hét után tudtuk belekönyörögni, miután már Marci vígan kacarászott benne, most már ő is nagyon élvezi.

Zsófi :D

Tényleg, az emelt családiról jut eszembe, hogy a különböző juttatásokról rendesen felvilágosítottak titeket? A különböző vizsgálatokkor nem egy anyukával találkoztam, aki semmit nem tudott ezekről a dolgokról(csal. pótlék, utazási kedvezmény, közgyógy) Nekünk a Sotén nagyon jól elmagyaráztak mindent, de azt még ott sem mondták, hogy a közgyógynak is több fajtája van az ő esetükben is. Az évi 6000 forintos keret semmire nem elég, mert szinte az összes nem kötelező oltást beadatták velünk is, meg a spec tápszer, vitaminok, vas, meg a gyenge immunrsz miatt valszeg eleinte többször betegednek is meg, ilyenkor a gyógyszerek, szóval ez a keret egy hónapra is kevés. Ha nem mondták, szívesen megírom az egyedi keretet hogy kell intézni.
De aki ezt az utazási kedvezményt kitalálta, az sem volt semmi koponya. Szerintetek ki az az anya, aki a 90 dekával született babáját december közepén 2,5 kilósan távolsági buszra ülteti, ahol 120 km-t utaznak, majd BKV-ztatja átszállásokkal, uez vissza, és közben cipeli az összes hóbelebancot? Szerintem nem jelent nagy költségvetési tételt az államnak, az tuti!

Most már befejezem a reggeli olvasnivalótokat. Inkább viccet írhatnék, igaz? Na jó, csak a ti kedvetekért:

Egy fogorvos úgy gondolta, kissé megvicceli idős hölgypáciensét, ezért miközben húzta fel az orvosi kesztyűt, a következőt kérdezte:
- Tudja asszonyom, hogy készülnek ezek a kesztyűk?
- Nem tudom.
- Van egy hatalmas tartály, tele folyékony gumival.A különböző tenyérrel rendelkező dolgozók egyszerűen belemerítik a kezüket, hagyják megszáradni, majd lehúzzák a kesztyűt és méret szerint belerakják a megfelelő dobozba.
- Óh, tényleg? - csodálkozott a hölgy.
Az orvos magában mosolygott hiszékenységén.
Öt percnyi csend után, fogfúrás közben észrevette, hogy az idős asszony alig bírja magában tartani a nevetését.
- Mi olyan vicces? - kérdezte az orvos.
- Elképzeltem, hogy készülnek az óvszerek...

Puszi mindenkinek. Hajrá!
boboka4
 
 


Hahó!

Tünde!
tegyél máskor is képeket!olyan tündérek!a lavóros szupi, tegnap anyunál mi is így fürödtünk :lol:

Bobóka!
le a kalappal előttetek! :D nem semmi az eü :twisted:

Pompom!
köszi, én is úgy tudtam :wink:
hogy vagytok?

Mamika!!!!!!!!!!!!
rózsát tűzzetek a hajatokba!

Gaby!
udvarlónak jöhet a kis királyfid :lol:
Vendég
 


Jó reggelt csajok!

Óriás volt a termés, nincs is időm rendesen visszaolvasni.

Ma van Gizusék boldogságos esküvője, igaz? :wink: Sok-sok boldogságot Nektek és gyönyörű napot! Süt a napocska, életetek szép napja a mai! :P

TALIVAL KAPCSOLATBAN jut eszembe. Szerintem is jó lenne a jún 20. délelőtt 10 óra. Ha jó idő lesz és a gátra megyünk, akkor a bejárat mellett van egy épület, ki van írva Police. Szerintem ott talizhatnánk, aztán majd keresünk valami nyugis kis helyet - gondolom valahol a játszótér környékén hogy a nagyobbacskák se unatkozzanak. Eső/szélhelyszín kizárásos alapon legyen a Bogáncs által javasolt, mit szóltok?
Meg kéne valami mobilszám lista, ha valaki késik pl, és a többiek már letelepedtek, akkor mindenki megtaláljon minket. Vélemény?

Megyek főzni, manóm alszik. Pusznyák
fenci
 
 


sziasztok!

szóval...tegnapi hőm csak 37. mai de fél 9kor (ezért csalás) 37.2.
jobban vagyok, este felé vagyok szarabbul, a hasam még mindig hatalmas.azóta nem hánytam, nem volt hasmenésem, csak nincs étvágyam illetve nem tok nagy wcni.
doki uhuzott 11-12mmes nyálkahártyát látott, és mondta h tele vagyok gázokkal.én is láttam, tele volt ilyen karikákkal a hasam.mondta, h akár a terhesség miatt is lehet, de nem biztos.nykh szép, még bármi lehet, majd teszteljek. mivel h jól működik a ciklusom, szerinte nem biztos h kéne bármilyen hormon is inszemkor. a ciklusom 11-12.napján kell majd mennem!
én nem érzem magam terhesnek nem is izgulok miatta egy picit sem.

kata mizu?h vagy?

gaby! gyönyörű a kis herceged!

gtünde! nagyon édi dori baby!

KépKép
dike
 
 


gizi, sok sok boldogságot!!!!!

babóka! nagyon büszke vagyok rád!

KépKép
dike
 
 


ja a volt párom feleség holnapra van kiírva :cry: :cry: :cry: :cry:

KépKép
dike
 
 


Sleepin
Sajnos ez a szitu ismerős. Már én is találkoztam ezzel a dugóval. Szerencsére még az utolsó Nagybanira váró kocsi mögött elfértünk.
Egyébként meg felháborító!

Fenci
Gratulálok! :) Ez nagyon jó hír :) Mármint Piri is meg ugye, hogy Márk már ilyen ügyesen kezdi tartani a kis buksiját :)

Dike
Jobbulást. A babát meg erre a hónapra még ne add fel!

Vicuska
Lassan egy tejüzemet is nyithatsz :lol:

Tünde
Dóri milyen ügyes :) Hihetetlen, hogy így végig aludta az éjszakát! :shock:
És milyen jó kis husiban van. Meg kell zabálni :)
Réka a képen igazi kis hercegnő :)

Gaby
Gyönyörű Máté!!!!

Bobóka
Le a kalappal előttetek!
Azért nem volt semmi a vicc :lol:

Gizi
Sok boldogságot!!

Kép

Kép
princzike
 
 


bobóka
hűha, ahogy leirtad ezt a rengeteg vizsgálatot!!! tényleg nehéz lehetett egy ilyen csöpp babával, plusz terhesen ennyit utazni. Le a kalappal!! de még jó, h ti ugymond feleslegesen mentetek, és nem azért , mert visszamaradt volna K a fejlödésben.
munkához majd drukk

dike
holnap dobjál tesztet, légyszi!!!

tünde
nagyon édesek a lányok, már azért látszik a különbség az arcukon. Dórid tényleg kis hurkababa, Rékáról a csizmás kép klassz

D 38+2 született :roll:

ballagási kép, a suliban mi nem voltunk, anyuéknál vártunk, sütöttünk
Kép
nagyöcsém, ballagó kisöcsém, én

vettünk egy citroen kisbuszt :lol: amibe befér a 3 ülés hátra, plusz a bazi nagy csomagtartóba a bazi sok cucc
Kép
beszámitották a régit is :)
Vendég
 


Kata!
klassz a kocsi :lol:

Dike!
ezekkel a paraméterekkel simán lehecc babás is :wink:

Princi!
hogy vagy?

Gizi!
nagyon sok boldogságot :P :P :P
Vendég
 


kata! nagyon csini vagy, klassz az új tütü! :)

holnap még nem tesztelek,mert még csak a 11.nap.talán hétfőn.

KépKép
dike
 
 


Szép jó reggelt!

Nem írtam..de olvasok...

Dike
Sztem is még bármi lehet! :D Amikor én terhes lettem hasmenésem lett már mielőtt meg kellett jönnie, aztán a hideg rázott jó pár hétig, a fejem is fájt..de csak 1-2 napig (sosem szokott)...ezért ezek szokatlan tünetek voltak.Megint megjön érzés is volt, még tornáztam is kicsit meg cickát is ittam 1x, hogy akkor jöjjön ha akar, de nem jött. :D Remélem neked sem fog!!!+++

Kata
Úgy látom arra is fújt a szél. :D Tök jó a kisautó, párom is mindig nagyobb autóról álmodozik, olyan egyterűekről, amik 7 személyesek is lehetnek...ilyesmikről is, de neki igazán a Renault MEgan az álma...mintha máris bagy család lennénk. :wink: De egyenlőre elég nekünk a Renault Thalia is (főleg, hogy van még rejta vagy 2,5 év svájci frankos törlesztő. :? )

Boboka
Hát neked se volt sima az út idáig. :shock: Ezt mérte ránk az élet...de épp azért vagyunk ilyen erősek és bizakodóak. :D

Vicus, Gtünde
Ügyesek és arik ezek a gyekőcök!!! :D :D :D

Tegnap mi is elugrottunk egy közeli faluba kivinni a hempergőt a rokonokhoz mert uncsimék hazalátogattak a babójukkal.A kis Tomika 9 hónapos...de olyan nyugadtan üldögélt, meg gőgicsélt és úgy nézett. :D Olyan értelmes és érett az arcberendezése mint egy 2 évesnek, nagyon huncut kisfiús. :D Sajna képet nem csináltunk, mert tényleg csak rohantunk...de édi volt.

Velünk nincs semmi különös, mostanában megint álmosabb korszakomat élem:éjjel nem alszom csak vagy 6 nagyon max 7 órát, de nappal képes vagyok ráhúzni 3-at is, aztán este már megint ásítozok 8tól...igaz le csak 11 után fekszünk mindig.
Hiányzik a mérleg, az uh meg a szívhangkütyü. :roll: Figyelem a baba mozgását, főleg este fekve lehet vmit érezni amit esetleg a baba mozgásának tudhatok be:ráteszem a tenyerem a méhemre és mintha azt érezném..de ki tudja? :)
Sok dinnyét és epret eszem...jammi!!! :D

Talival kapcs
Én lehet, hogy pont szombaton érettségiztetek az egyik osztályban. :( Még nem 100%, de majd holnap utánakérdezek. Mert utána hétfőn és kedden igen...és így talán csak 2 napra kell megszakítanom a táppénzt.

Kellemes vasárnapot mindenkinek!!!Aki teheti, menjen kirándulni...sztem szép idő lesz. :D

Kép
vizkriszisback
 
 


Pálinkásat :!:
Kép

Ma sem leszek, megyünk Bükre Apukámmal, segítünk a Keresztanyámnak pakolászni, költözik Győrbe. :)

Tüncsi :)
Az a lavóros kép!!!!! :D :D Réka meg nagyon bájos! :)

Kata :)
Le sem tagadhatnátok egymást! Hasonlítotok nagyon! :) Kocsi szuper! Ki hol fog ülni? Enyémek a mai napig összevesznek, ha a másik rossz oldalon száll be hátra! :lol: :lol:

Dike :)
Aszittem, ma reggel tesztre ébredek! Én soha nem bírtam ki! :lol:

Gizi :)
Boldogságosat! Milyen volt a nászéjszaka? :wink: Mi aludtunk.... :D

Vicuska :)
Akkor nem jöttök? Nem mered még bevállalni? Olyan jó lenne látni Téged is! :)

Sleepin :)
Biztos idegbajt kaptam volna én is. Itt a telepen nincs dugó. Már akkor káromkodok, ha nem tudok rögtön kikanyarodni a sarkon! :lol:

Princzi :)
Mesélj Magadról is! Mizu? :)

Boboka :)
Aszta, mennyit írtál! :)
Én is elképzeltem, hogyan készülnek azok az óvszerek! :lol: :lol:

Pompom :)
Mikor költöztök Győrbe? Ugye, Te írtad? :oops: :roll:

Fenci :)
Akkor délelőtt?

Kérdés egy vidéki lánytól: Hol a bejárat? :shock: :lol: :lol: Néztem az útvonaltervezőt műholdas képpel együtt. Akkora az a gát, hogy ihaj! Akárhányszor beírom, mindig máshova irányít.... Van pontos cím? Utca nem elég, házszám is kellene. Több parkolót is találtam, nemtom, melyikbe álljak be. 8)
Telefonszám jó ötlet. Nekem megvan Tüncsié, kinek kügggyem még el az enyémet?
Ja, eső/szél helyszín címe is kellene. Pestig simán elmegyek, de az ottani közlekedéstől be vagyok sz@rva! :lol: :lol:

Holnap még suli, megyünk az állatkertbe. Mivel nálunk gimi is van, kezdődik a szóbeli. Na már most nem mehetünk be az épületbe. De tanítási nap van, vagyis be kéne menni. :shock: Jó mi? Elmegyünk az állatkertbe, az egész alsó. A felső is kinti programot csinál. A gimisek is (otthon maradhatnak :wink: ). Kérdem én: Mi van, ha szakad az eső????? Erre nem gondolt, aki ezt kitalálta! Egy alsós gyereket nem lehet hazaküldeni! Állunk velük a suli előtt az esőben? :shock: De NEM fog esni!
Ja, a termemben lesz a szóbeli. Leplombálták. Hol osztom ki a bizonyítványt? Hat kitűnőm lett ám!!!!!! :D :D :D

Gröni :)
Nem is beszéltünk azóta! Mire jutottatok? Ighá mondta, hogy beszélnie kell az ig.-val. Remélem, tudtak segíteni.....

Főzök még egy kávét..... Zapa 4-kor kelt, ment a halakhoz. :D Zandi meg 6-kor jött haza...... :roll: Basszus, régen az utolsó busszal jöttünk haza a buli után. Manapság az utolsó busszal mennek el a buliba, mert 11 előtt nincs semmi! :shock: Az elsővel meg haza.... Én meg aludjak nyugodtan...... :?

(Volt tanítványom hét és fél hónapos terhes..... 14 éves.)

KépKép
zapáné
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?