Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok LányokKép
AndiKép
Köszi mi okt.10.-én születtünk ugye 9 héttel korábban mint várható volt. Csak a mozgásfejlődés miatt kérdeztem, mert nálunk Gergő ma kezdett el aktivan forogni a hátáról a hasára eddig csak az ellenkezőjét csinálta. Leggyakrabban az oldalán játszott. Lilluskám még csak hasról hátra fordul és az oldalára gördülve játszadozik és kicsit izgultam. Mi úgy étkezünk, hogy hajnali 3 körül esznek a babák 200 ml HIPP tejpépet (csak ezt szeretik), reggel 8 körül 100 ml tápszert (többet nem hajlandóak)11 körül valami főzeléket (többnyire bébiételből és pépesitve üvegből, mert a kanalazást elutasitják, pedig régen ment...)kb.150 ml-ert. Délután 2-kor és 5-kor 100-150 ml.tápszert esznek, mikor mennyit kérnek. Nem túl jó evők főként Lillus. Hizogatnak de elég lassacskán.
MarcsikámKép
A cél érdekében mindent kibir az ember, igy az oldalt fekvést is. Ez volt abban a pillanatban a legkevesebb gondom...KépMint Neked is gondolom, cél, hogy amig kell bent maradjanak a babákKépEgyébként én hanyatt feküdni már az 5. hónaptól nem tudtam, mert fulladtam abban a pózban igy csak az oldalam maradt lehetőségnek.
Mondjuk Levike már jó nagy és biztosan szükös a helyecskéje. Hát testvérkén mi nem gondolkodunk...tudod én nagyon betojtam a koraszüléstől de nekünk is van még 5 babócánk a Kaáliban...hát majd meglátjukKépJúni 05.-én megyek haza, hivlak majdKép

Puszi:Doris
doris
 
 


Sziasztok LányokKép

Kicsit betegeskedtem az utóbbi napokban. Fájdogált a torkom. Lázam nem volt, de irtó sz@rul voltam. Most már kikecmeregni látszódom. Féltem, hogy Eszter is elkapja, de eddig semmi. Kipp-koppKép Gondolom Eszter az összes vitamintartalékomat felemésztette mostanra, úgyhogy kicist feltúrbóztam magamKép

DorisKép EdiKép
Kérdeztétek a kajálást. Én asszem még nem járnék előttetek jó példával, mert Eszter főleg még cicizik. Még csak délben eszik gyümit, vagy valamiféle zöldségfélét. Kb 3 hete kezdtük a hozzátápit, de ahhoz képest már több, mint egy negyed bébiételes üveghez mért adagot megeszik + utána szopi.

LányokKép
fütyi-témában próbálom raktározni az infókat, ugyanis soha nem lehet tudniKép De higgyétek el, hogy nekünk lányos anyukáknak is nehéz. Valamivel jobban kell vigyázni a csajok pocijukra (érzékenyebbek alulról), például, hogy nehogy felfázzanak stb... Egyik ismerősünk kislánya például, azt mondják, hogy állítólag egy kakis pelus nem rögtöni kicserélése miatt elkapott vmiféle baktériumot. Azóta visszatérően lázas. 7 hónaposan antibiotikum szerű gyógyszert kell szednie és a kislány külső hüvelyi része is piros vmi miatt. Szerintem meg a dokiknak igazából halvány dunsztjuk sincs, hogy mi lehet valójában a baj forrása.
Eszterrel kapcsolatban pedig így például én azon aggódom most, hogy majd, ha mászik már, mit adjak rá nyáááron, hogy ne fázzon fel a hideg kövön!

LeoneKép
Azért, ha esetleg van kérdésed nyugodtan jelentkezzKép szívesen segítünk! Na jó, szóval azért, ha olvasol Bennünket, adhatnál hírt magatokról.

MarcsiKép
Mi az, hogy nem sokan járnak előtted jó példával gyerekügyben. Orsoly és Beszti is újra pocaklakót tartanak a pocijukban, utána pedig szép sorjában majd mi is csatlakozunk hozzájuk, Kezdve a sort HóvirággalKép
37+3!!! iiiiizgi-bizgiKép

CatKép
a doki azért remélem az ujjaidat nem varrta összeKép. Merre jártok???

na puszka csajok, jó éjt
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár
 
 


Sziasztok!

Na, végre visszaolvastam, köszönöm mindenkinek a drukkot és a számtalan gratulát, nagyon aranyosak vagytok, egészen meg vagyok hatva! Kép
Hétfőn hazajöttünk, jól vagyunk. Nem is tudom hirtelenjében mit írjak, mert nagyon sok minden van. Leírom majd a szüléstörténetet, de ahhoz egy kicsit több idő kell.

Szöszi!Kép
Pontosan, egész nap csak gyönyörködök. Meg jól szórakozok, olyan pofikat tud vágni! Kép

Holnap gyártom a táblát, ha pici Dana is engedi. Kép

Bnemethm!Kép
A 28. héten nekem még fejvégű fekvésben volt a baba, és mégis faros lett. Egyáltalán ne foglalkozz még ezzel, a 36. hétig bármi lehet! Mivel én körüljártam a témát alaposan még olyat is hallottam, akinek 37 hetesen, kézi külső fordítással megfordította az orvos a babáját, de az pár napon belül megint vissza fordult medencevégűbe, aztán szülésnél mégis fejjel előre volt megint. Persze ritka az ilyen, de semmi nincs kizárva.

Nekem is fájt a csípőm sokat az alvásnál, megoldás: párnák a két térd közé, vagy ahova kényelmes, én még a hasam alá is tettem egy kisebbet.

Fügyihúzogatás: Angliában azt mondják, 3 éves koráig semmit nem kell csinálni. A húgom eljött haza a majdnem 2 éves hisfiával, akinek persze pont ekkor gyulladt be a kukija, nem tudott pisilni. Elvittük az ügyeletre (karácsony környékén) ott egy hentes mondta, hogy anyuka fogja le a gyereket, úgy visszaerőltette neki, hogy vérzett, a gyerek üvöltött mint a sakál, (bent voltam, sose fogom elfelejteni) a doki mondta, hogy mostmár húzogatni kell neki, adott egy krémet fájdalomcsillapítónak. A gyerek persze nem engedte, hogy hozzányúljanak, fürdeni és pisilni sem akart, kemény küzdelmek voltak pisilésnél 3 napig. Nem semmi volt. Anyuka kíméletes volt, sajnálta a pici fiát, ezért újra letapadt 3 nap alatt, mire a gyerek engedte újra hozzányúlni. Nem baj, hazamentek Angliába, fél év múlva újra csípett a pisi, elmentek a dokihoz, ott felvették műtétre, kapott egy varázskrémet, amitől nem fáj az altató injekció, körülmetélték, az első pisit kellett megvárni, ami simán, fájdalom nélkül ment és már mehettek is haza. Már csak azt nem tudom, hogy mit tettek volna az angol orvosok, ha otthon történik az első gyulladás, mert itthon nekem nem tetszett a módszer amivel eljártak.

Cat!Kép
Remélem már jól vagy!

Most ennyi, mert nagyon fáradt vagyok, jövök amint tudok.

Puszi, Leone

KépKép
leone
 
 

 
 

JO reggelt!Kép

BogarKép
Boldog nevnapot Eszternek!!! Adj neki egy extra adag alma-repa-sutotok puret!Kép

LeoneKép
Aha, gondoltam en...Nem is csoda, hogy nem ersz ra, ilyen tunderke mellett!

CatKép
Hogy vagy?

Futyi
En ugy tudom, hogy nem szabad huzogatni, piszkalgatni, foleg nem eroltetni. 2 unokaocsem van, az egyiknek "becsiptek", de csak 3 evesen,Utana lett szobatiszta, addig gond volt a visszatartassal is.A masiknak is volt mar, hogy "bedurrant" (pont Szilveszterkor), 2 evesen. Nekunk mindig azt mondtak, hogy tobbet art a huzogatas es hatrahuzva mosni is csak kesobb kell.

MIndenesetre akkor ezek a futyi-gondok ugy latszik gyakoriak! Hallod, HurkiKép?

Egyebkent a lanyoknal meg ugy ertettem arra kell vigyazni, hogy a vegbeltol a bacik ne vandoroljanak a puncihoz, homok ne menjen bele a jatszoteren, ne kapjon el semmit strandon, stb.

szoszi (32+1)
szoszi
 
 


Jaj lányok összegzem a fütyitémát:
semmi se jó Kép! Ha nem huzigatom letapad és műtét-metélés-felrántás-vérzés begyulladás, ha huzogatom akkor megsértek valamit és többet ártok mint használok, ugyanúgy műtét. Van valaki akinek minden rosszat sikerült elkerülni? Adjon már tuti tippet! Kép
Mi is takonykórban szenvedünk de már kifelé lábalok belőle remélem. Pocak jó nagy, KalimpaKirályfi nevéhez méltón ugribugrizik.
Szöszi meddig dolgozol még?
Leone, üdv itthon! Várjuk majd a szüléstörténetet Kép
Pusz Hurki
hurki
 
 


HurkiKép
Mar csak reggelente jovok be, maradok 3-4 orat, akkor hazaig seta, aztan ebed es deli szunya. Kép Igy most jo is. Ezt csinalom ameddig meg jol esik meg amig van ram meg szukseg a cegnel.Kivancsi vagyok a pocidra, nem kuldesz egy kepet? EN is kuldok holnap egyet, jo?

LanyokKép
El is felejtettem mondani, hogy megint szetdobattam a gyerekszobat Kép Nem vagyok normalis. Mindent osszeszedtem es festetem az ablakot. Sajnos igy most par napig ucsoroghetek a koszban, de becsszo ezutan mar nem csinaltatok semmit. Mosok, vasalok es szepen varakozok.

Kepzeljetek, nalunk a ferjem almodik Bazsoval. Szombaton is latta almaban. Irigykedtem is. En meg nem almodtam se szulest, se a gyereket.

Puszi:szoszi
szoszi
 
 


Sziasztok!
Ti mit tudtok erről a Wassermann terheléses vércukorvizsgálatról?
Még csak az 5. hétben voltam, mikor a háziorvos akart küldeni.Nem mentem.
A Nőgyógyászom azt mondta, még korai.
Erre a Védőnő a 9. héten előhozta, hogy annak az eredményei még hiányoznak...
Mondtam a dokinak, erre ő:igen, tényleg kell, a 16. hétig.
Én meg mindenkitől azt hallom, hogy csak a 24-26. héten kellett eddig.
Most akkor hogy van? Változott valami?
Aki tud valamit, légyszi írja meg!
Köszi:
Babóca
babóca
 
 


Leone: orulok hogy jol vagytokKép Hogy tetszik az anyasag?Kép

Beszti: na most nem fogok veled egyeterteniKép Szvsz egy egyszeru gyerekorvosnak is kene ertenie a futyi-temahoz, hiszen vele talalkozik a gyerek legtobbet. Szerintem az nem megoldhato, hogy minden egyes kisfiut aki kicsiny hazankban szuletik, sebeszhez vigyunk futyi-ugybenKép Mondjuk nem tom mi lenne a jo, en abban nem latok mondjuk olyan nagy rosszat, ha masfel evesen egy ecceru a,bulans metszessel (amit gondolom elerzestelenitenek) megszabadulunk vegre a kicsi letapadastolKép Mondjuk gondolom mindenki a sajat dokijanak hisz, en az enyemnek, o sem piskota egyebkent, hiszen a korhaz gyerekosztalyanak foorvosa. Na majd meglatjuk mi lesz, mondjuk nalunk eddig meg nem volt gond, tud pisilni, nem gyulladt be neki...Kép

orsoly
orsoly
 
 


Sziasztok!

Ide nem szoktam írni csak megláttam,hogy a fütyi a téma.
Beszti: Amikor nekünk is volt egy kis letapadásunk jó alapossan bekentem a kukit olajjal és akkor egy gyors mozdulattal felhuzztam mivel jó olajos volt igy nem repedt be és nem is fájt neki. És minden fürdésnél a vizbe felhuzzom Márknak. Azóta sincs semmi problémám vele szerencsére.

Remélem tudtam segíteni
Sziasztok
Andy
andy78
 
 


Orsoly!

Még jó, hogy nem is kötelező egyetérteniKépKép.
Tudod, aki egyszer megégette magát... Szóval én inkább védekezek, mert elsőre nem tettem, és vagy ebből kifolyólag vagy sem, mert mindenképpen így lett volna (ezt most már soha nem fogom megtudni), de műtétre került sor. Az viszont nagyon rossz volt, és igazán nem szeretném, ha a gyerekem ilyen apró dolog miatt kerülne sebész kése alá (arról nem is beszélve, hogy a későbbiekben fog-e neki bármilyen gondot okozni a körülmetéltsége (remélem nemKép).
Úgyhogy bármily banális kérdés is az egész, bizony nekem minden fiúgyermekemet fogja látni sebész, és nem engedem, hogy más nyúljon hozzájuk. Ha oka van annak, hogy műteni kell, legalább tényleg "születési" ok legyen, és ne valakinek egy elkapkodott mozdulata miatt történjen.
Igaz az is, hogy az elmúlt évek alatt jelentős mértékben nőtt a gyerekorvosok és védőnők iránti bizalmatlanságom. Lehet, hogy én leszek a túlaggódós anyuka mintaképe, de bizony szakproblémákkal szakembereket fogok megkeresni (jó, aztért nátha vagy oltás ügyben nemKépKép).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!
Ide nem írtam még, de minden követ megmozgatok hátha tud nekünk valaki segíteni kaki ügyben!!
Matyikám 3 hónapos, és 1 hete nem akar magától jönni a produkció, csak hőmérőre. Van valakinek valami ötlete mit tegyek? Eddig próbáltam: maszírozás, torna, kamilla tea, Gripp water (gyógylötty), iszok este 1 pohár koriander teát. Persze ez nem egyszerre minden. De semmi nem vált be. A kaksi nem kemény, meg a hőmérő csak elindítja, utána már megy a dolog. Eddig 3 napig bírtuk hogy nem volt, de akkor már nagyon ment a sírás. Szerencsére nem vagyunk hozzászokva.
Ha valaki tud nekem ötletet adni annak nagyon örülnék!!
Köszönöm Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi
 
 


Sziasztok Lányok!

Már nagyon hiányoztatok egytől-egyig! Köszönöm a sok aggódást, van egy szép masnim a méhszájamon. A dokim azt mondta, hogy a 36. héten találkozunk szülni.Kép Hát jó lenne addig húzni! A műtét nem volt vészes, inkább a kórház viselt meg, mert a nőgyógyászaton voltam, és naponta váltották egymást a vetéléses/abortuszos betegek a 4 ágyas kórteremben. Lelkileg viselt meg inkább a műtét utáni időszak. Itthon jobb lett volna lábadozni.

Mégegyszer köszönöm a sok jókívánságot, meg is lett az eredménye, kutya bajom nincs, egy csepp vérzésem nem volt a műtét után. Ezen a héten még lakásfogságra vagyok ítélve, de aztán szép lassan vissza lehet térni a hétköznapi életbe.KépKép

Fütyi-téma: Bár nekünk még biztos nagyon kicsi a fütyink, de ez engem is érdekel.Kép Ahogy megtudtuk, hogy az egyik baba fiú lett, nekem rögtön ez a probléma rémlett fel. Persze a kislányoknál meg a BogárKép által említett fertőzés a veszélyes.

MarcsiKép
Rettenetesen szorítok Neked, az első helyen !!!!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Leone,
vicces, az én kislányom is Dana és ő is faros volt, császárral született, azóta van még egy kislányom, ő februárban rendesen született, ezért is cak olvasni van időm. Kép
Minden jót!
Zsuzsó
zsuzso
 
 


Leone! De jó,hogy jelentkeztél. Kép De magatokról is irhatnál ám! Nagyon kiváncsiak vagyunk mindenre, ugye lányok? Kép
Bogár! JObbulást! Kép Eszternek pedig nagyon boldog névnapot! Kép
Doris! Péter is kb. két hete forog hátról hasra, pedig Ő csak 10 nappal érkezett korábban. Kép Szóval ne aggódj! Hogyhogy éjszaka tejpépet adsz és nem tápszert? Azzal jobban bírják utána? Drukk, hogy lassan már ezt se kelljen. Kép Nem próbáltad még ugy etetni őket, hogy nekik is adsz egy kanalat? Kép
Cat! Tényleg, merre jársz? Kép Hiányzol ám pocaklakóiddal együtt! Kép
Marcsi! Drukk, hogy jun. 5-ig kihúzza Levente. Kép Küldök sok-sok energiát a hátralévő időre, na meg persze a szüléshez is! Kép

Babám egyre ügyesebben ül egyedül. Kép És roppantul élvezi. Kép

Puszi, Andi
andi28
 
 


AndiKép
Gergő tegnap óta folyamatosan forog, úgyhogy nyugodt vagyokKépLilluskám még csak az oldalára gördülve játszik, de mindig is volt köztük néhány hét eltolódásKépGeri még nem tud ülni, Lillus mégkevésbé. Nem is terhelem a kis hátukat. Adtam már a kezükbe kanalat, de nagyon koordinálatlanul hadonásznak vele és még nem tudnak csücsülni csak az ölemben megtámaszkodva. Talán jobban megy majd a kanalas evés ha már stabilan csücsülnekKép A tejpépet hosszú ideig esti etetésre adtam mert azt jóizűen megeszik mindketten és igy biztosan tudtam, hogy nem lehetnek éhesek. Viszont mikor ilyen kaotikussá kezdtek válni az éjszakák arra gyanakodtam, hátha nyomja Geri pocakját a tejpép igy visszaálltunk tápszerre. A hajnali etetés lett tejpép de kevesebb mint az esti tápszer és ezt nagyon nyugodt tempóban megeszegetik mig a tápszer nem ment ilyen jól. Reggelire sem nagyon szokott menni, inkább délután és este eszik jobban. Ki érti ezt? Ugye Te vetetted fel a foltos játszószönyeg kérdését? Nekem is gyakran lebukizzák és elég sűrűn mosom is őket. Egyébként már lassan feleslegessé válik mert letornázzák magukat róla, gyűrögetik, betakaróznak vele egyszóval mindent csinálnak csak nem a tetején tartózkodnakKép
CatKép
Jó hogy itt vagy újraKépNagyon vigyázz magatokra és ne virgonckodjKép

Puszi: Doris
doris
 
 


CatKép
Beneztem a masik topikba, tenyleg lombikolnak Viragek? Mikor lesz leszivas, meselj. Nagyon szoritok nekik!!!

OrsolyKép
Ugye, nem felejeted el egy ures feloradban a kepviselofank receptjet? Hmm...muszaj ennem meg szules elott!Meg kell ertened!Kép

Ma d.u doki!!! Kivancsi vagyok hozzanott-e Bazso a fejehez?Kép Huu, LanyokKép, annyit csuklik ez a gyerek! Remelem normalis, hogy naponta tobbszor is negyedorakat erosen csuklik.Tudom, gyakorol, meg magzatvizet nyel,stb, de neha ugy sajnalom.

szoszi 32+2
szoszi
 
 


Beszti: persze, ezzel mindenki igy van, de ahogy szavaidbol kivettem, Beninek szukulete volt, igaz? Azt meg mindenkepp muteni kellett volna, vagy rosszul tudom? De egyebkent en is igy vagyok most mar vele, hogy engem oszt nem erdekel az sem, ha a pocaklako majdan 4 hosan felall, akkor is elviszem a devenyes gyogytornaszhoz, nezze meg, es ha ok minden, akkor megnyugszomKép

Ja es a tegnapi irasom utan gondolkoztam el, hogy a dokink ugylehet csinal is ilyen futyis muteteket, hiszen a korhazban nyilvan vegeznek ilyen beavatkozasokat. Mondjuk ebben nem vagyok biztos, rakerdezek majdKép

Cat: orulok hogy jol vagytokKép Korhazat el tudom kepzelni, nalad rosszabbul csak a vetelesesek erezhetik magukat, nekem elhihetedKép Kar, hogy nincs megoldva, ne rakjak oket egyutt az abortuszosakkal....

orsoly
orsoly
 
 


Cat, Orsi, Alena! Kép
Azt hiszem Ti ismeritek az illetot...
Ma reggel kaptam egy mailt egy "megint megjott"-ostol, hogy 8 hetes terhes, csak meg nem mer irni babaonabol! Meghagyom neki, hogy kozolhesse, de annyira orulok, hogy enyhe celzast muszaj tennem ra. Piros haja van,ott volt az utolso Vistas talin
es Cat ajanlotta neki a dokijat!Kép Ugye, kitalaltatok? Annyira orulok neki!!!!
szoszi
szoszi
 
 


SzösziKép
Ez remek hír, beugrott, hogy kiről van szó!!!! Büszke vagyok a dokinkra, csak úgy potyogtatja a gyerkőcöketKépKépKép

VirágéknálKép elindult a lombik, de még csak a leállítás megy. Szerintem babonából nem ír, és elég elkeseredett is.Kép Sokan próbáljuk a lelket tartani benne, de lehet, hogy most jobb neki egyedül. Azért szorítsatok nagyon neki, és remélem 1 hónap múlva bejelentkezik ebbe a topikbaKépKép

DorisKép
Mikortól lehet a picúrokat etetőszékbe tenni ?

Andi28Kép
Gratulálok a kis forgó gyerkőchöz. Nem tudsz képet feltenni róla ? Régen láttuk! Kép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Szöszi Kép
Ez szuper hír! Akartam neki írni mostanában, hogy megkérdezzem, hogy állnak a dolgok. De jó!!

Doris Kép
Olyan aranyosan írsz mindig az ikrekről, látom magam előtt szinte, ahogy eszegetik a tejpépet.

Cat Kép
Ti mikor kezdtek vásárolni a babáknak? Eddig eszembe sem jutott semmit venni, de most már megnézegetem a kisruhákat, zoknikat.

Mi remekül vagyunk. Tegnap voltam dokinál. Levették a vért az AFP-hez, jövő hét csütörtökre meglesz az eredmény. Akkor kell mennem genetikai UH-ra. El sem hiszem, hogy már a 17. héten vagyok! Annyira rohan az idő.

Puszi, Alena
alena
 
 


SziasztokKép
CatKép
Van akinek ennyi idősen már stabilan ül a babája, nekem még nem ülnek a babukáim és nem eröltetem a dolgot. Gerikém nagyon igyekszik ha ölben van, igazi kis "kocsmatöltelékként" birja verni az asztalt a kis husos mancsaival. Lilluska még imbolyog igy marad a szőnyegen való játék. Edikének viszont ennyi idősen már csücsültek a babái etetőszékben is. Ezért vettük meg mi is mert azt gondoltam már használjuk de amig elbillennek benne oldalra addig nem teszem bele Őket. Most arra használjuk a székeket, hogy az előszobában indulás elött belecsücsülnek már felöltözve meg hazajövetelkor is beletesszük Őket mig levetjük a cipőinket, kabátunkat de ez csak néhány perc egy nap. Ennyi biztosan nem terheli meg a kis gerincoszlopukatKép
AlenaKép
Hát tényleg tündérek ezek a babákKépMindig tudnak valamit produkálniKépAzért az ikres szülőknek megvan az a kiváltsága, hogy duplán örülhetnek minden apró kis mozzanatnak, fejlődésnekKépGerikém két napja forgolódik és most az a legújjabb produkció, hogy átfordul a hátáról a hasára de persze mindig rágördül valamire ami nyomja és olyan keservesen tud óbégatni a Drágám, hogy mentsem megKépAztán mint aki elfelejtette miként kell visszafordulni azért is kajabál, hogy forditsam már visszaKépKépNagy huncut! Lilluskám meg folyton incselkedne GergővelKépHiányzik Neki ha véletlenül alszik napközben és Ő egyedül kell játszon. Ahogy mellé teszem Gergőt azonnal felragyog, mosolyog rá Geri meg sokszor olyan bamba pofival néz rá, mintha először látná...néha meg vidáman magyaráz NekiKépKépKépKomolyan olyan kis hangulatember ez a PasiKépLillus meg maga a tolerancia, szegénykém a pocakban is mindent átengedett a Bratyóresznek, meg is lett az eredményeKép
Én babonából semmit sem vásároltam előre...ezt nem javaslom senkinek, mert aztán korházból kirohanva egy hétvége alatt kellett megvenni az alapvető dolgokat. Persze a két hónapos intenziv osztályon való tartózkodás alatt végül mindent meg tudtunk venni, de azért élvezetesebb lett volna nem igy rendezni a dolgot...

Puszi:Doris
doris
 
 


Jajj csajok, ez olyan ize, en meg nem tom kirol van szo es itten furdalja az oldalam a kivancsisagKép

Cat: hanyadik lombikja lesz VIragnak?

Ja es Cat, vegulis lehetetetoszekbe tenni a babakat onnantol kezdve, hogy mondjuk elkezded massal etetni, de akkor csak olyanba, ami dontheto (tehat pl mint Ediek szeke, a Peg Perego). Sima ulosbe csak onnantol hogy stabilan ulnekKép
orsoly
 
 


OrsolyKép,DorisKép
Köszi az etetőszékes tapasztalatokat. Pont mi is ezt a Peg Perego etetőszéket néztük ki, már Ediéknél is megtetszett.Kép Ezért is kíváncsiskodtam, hogy mikor kell ezt megvenni, de úgy látom, hogy ráérünk majd. Persze ha látunk akcióba, akkor majd lecsapunk rá, mert darabján 10 ezer Ft-ot is lehet spórolni.

Virágnak a 3. és utolsó lombikja lesz a BMC-ben. (mert sikerülni fog!!!)

AlenaKép
Már én is kacsintgatok a bébi cuccok felé, de inkább csak kíváncsiskodom. DorisékKép esetén okulva nem akarunk mindent későre hagyni, de azért van bennem félsz a vásárolgatással kapcsolatban. Vannak dolgok, amiket interneten fogok rendelni, mert van csomagküldő szolgálatuk, így ki sem kell tennem a lábam itthonról. Ilyenek a Prince Oliver bodyk, amiket mindenki úgy dícsér. Aztán majd később tervezünk egy bécsi bevásárlótúrát, ahol megrakjuk az autót.Kép A babakocsit, bébihordozót mi is megpróbáljuk majd Milánóból a Peg Perego gyárból. Egy ismerősünk felhívja nekünk Őket, és kisírjuk, hátha szerencsénk lesz mint DoriséknakKép. Azért sokat lehet spórolni vele.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


CatKép
Igen, mi 100 ezer Ft-ot spóroltunk a babakocsin meg a hordozókon igy. Én is a Peg-Perego ülést vettem meg ami Edikének van, de a leghátradöntötteb pozicióban is nagyon oldalra billennek a babáim ezért még hanyagoljuk a használatát. Edikének úgy tűnik ügyesebbek voltak a Manócskái ennyi idősen, de sebaj, kivárjuk az idejétKép

Puszi: Doris
doris
 
 


Sziasztok Kép
Mi is megvagyunk.. ma vizsgáztunk Kép Hárman Kép de a gyerkek nem súgtak.... Kép
Eredmény holnap lesz.
Tegnap voltunk dokiánl, méhszáj tökéletesen zárt, a méhnyak szép hosszú. Minden OK. Manók 8 cm nagyok Kép
AFP június 11én lesz, utána majd 2 héttel genetikai UH. Poci nő... tanulni az asztal mellett egyre kényelmetlenebb, de fekve egyáltalán nem tudok.

Nagyon elfáradtok... és ez vizsgaidőszakban nem szerencsés.. de ez van Kép

Cat Kép Szöszi Kép Alena Kép
Én nem voltam az utolsó vistás talin... súgjátok meg, kiről van szó Kép

puszi mindenkinek
Orsi+2Kismaczkó
13+6

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Ma csak egy gyors bejelentkezésre van időm!

Bogár,
Boldog névnapot kívánunk Eszternek, utólag is!!!
Rajtam is kijött a nyavaja, majd meg halok. Úgy fáj a torkom, hogy nyelni is alig bírok, fáj a bőröm (remélem a Mili nem kapja el, bár kicsit szörcsög).
Meg ráadásul délután temetésen voltam.

Marcsi,
szorítok, hogy bírja még a kismanó a pocidban. Ne izgulj a szülés miatt, beszélgess vele sokat és csak pozitív dolgokra koncentrálj!

Puszi
Hóvirág
Hovirág
 


Sziasztok!

Megjottunk a dokitol.A gyerekkel minden rendben!Szep, fejlett, egeszseges (BPD=87mm,FL=61mm). Sajnos, ez az osszes jo hir, amivel szolgalni tudok:
A kemenyedeseim kezdenek eldurvulni, nagyon gyakoriak. Meg a vizsgaloasztalon is olyan volt, hogy a doki alig hitt a szemenek/kezenek. Megneztek, hat ezek bizony fajasok.Kép
Ezutan rogton volt mehszaj-vizsgalat is. Sajnos, alig van mar mehnyakam. KépMost kaptam gyogyszert, szigoru pihenes, de ugy nez ki, hogy mar csak pentekig leszek "szabadlabon". Ket napot kaptam, hogy a kemenyedesek a gyogyszertol elmuljanak, ha nem, akkor korhaz es infuzio. A doki szerint csak 2-3 nap, mert altalaban jol reagalnak ra a babak es akkor hazajohetek, de en felek, hogy bennt ragadok.Itthon meg all a bal az ablakfestes miatt...

Most megyek pihenni. Meg jelentkezem!
szoszi 32+2

U.i:Hurki!Kép Kuldom a beigert kepet!
szoszi
 
 


SzösziKép
Ez bizony nem tréfadolog!!!KépTessék nagyon komolyan venni és fel sem szabadna kelned. Inkább feküdj bent néhány hetet mint a PIC-en kelljen ácsorognod az inkubátor mellett... Ugye nem is olyan szörnyű ha innen nézed a dolgot. De ne izgulj nem lesz semmi gond, csak pihenj!!!

Puszi: Doris
doris
 
 


Sziaszok lanyok!

Hat nagyon halkan, de ugy dontottem, hogy vegre irok ide is. (Nehanyan ismernek mar a fenti topicbol.) Annyit vartam mar erre es folymatosan olvasgatlak titeket. (Ja, es kicsit irigykedtem a tali miatt is, es ugy remenykedtem, hogy addigra osszejon, es en is elmehetek, de majd a legkozelebbire. Jo lesz titeket megismerni szemelyesen is, nem csak igy kepekrol!!!!) Olvasgatlak parhuzamosan a fentebbi topiccal. Merthogy ugye onnan jottem. A topicban csak kb fel evet toltottem, de babara vartunk 2.5 evet, meddosegi kp-ttal, 5 inszeminacioval. De most sponatan sikerult, illetve egy kis closti rasegitessel, aloe veras termekekkel, talpmasszazzsal, ja meg a Jonas modszer szerinti megfelelo idoben torteno szeretkezessel. Szoval ez igy mind egyutt hozta meg a nagyon vart eredmenyt!!!!!! Ja, es ma reggel lett a ketto csiikos tesztem. Hat szoval nagyon orulok. Ti aztan igazan tudjatok, hogy mennyire orulok.
Igazabol nem is tudom meg felfogni. Ti nem voltataok igy vele? Olyan furcsa. Nem gondoltam, hogy ilyen lesz.

dodo

KépKép
Kép
dodo32
 
 


SzösziKép
Pihenj nagyon sokat, hogy sokáig bent maradjon még a picur! Hidd el megéri, mert el fognak múlni a keményedések a gyogyitól meg a pihenéstől. De akkor se keseredj el, ha be kell feküdni pár napra a kórházba, mert ott biztonságban vagy, és hetekig vissza tudják a fájásokat tartani még. Hidd el nagyon hamar átrendeződik az ember értékrendje a munka után, és ha kell, akkor hetekig fejen is áll, csak erős, egészséges gyermeke szülessen.Kép

DodoKép
Üdv. itt is! Én még mindig nem tudom felfogni, pedig már félidősek vagyunkKépKépKép Majd ha a kezembe lesznek!Kép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Szöszi, most aztán tessék pihenni, az ablakok festődnek nélküled is! Még jó, hogy szinte mindent összevásároltatok már, (látjátok lányok nem kell azt halogatni a végére) KépNem lesz semmi baj. És legalább a doki is látott, és a gyogyi biztos segíteni fog, de tényleg pihenj sokat. Van otthon internet?

Dodo üdv itt, veled örülünk mindannyian. Kép
HUrki
hurki
 
 


Dodo! Kép

Nagyon nagy gratula!!!!!!!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Pusz
Kriszpy
kriszpy
 
 


Doris! Teljesen igazad van, nagyon áldozatot is hozutunk, hozunk a gyerekekért. Olyan édesek az ikrek ahogy hiányolják egymás társaságát.

Beszti! Én megértem a félelmeidet. nem dicsekvés, sőt... , de úgy érzem az aggodalmas(kodó) anyák élbolyába tartozom már most is.

Bogár!
Teljesen igzazad van, de mostanában minden kiesik a kezemből meg a fejemből. tényleg pédamutatóak Besztiék és Orsolyék is. az ikreseket meg felmentésben és elismeréseben részesítem. Én olyan puhánynak érzem magam, a férjem meg már most kivan, pedig engem nem is kell fürdetni (csak furikázni).

Cat!
a masnival nem kell feküdnöd majd szigorúan 36 hétig, jöhetsz, mehetsz? annyira drukkolok Virágnak.

Szöszi!
én is azt hittem pár hete hogy állandóan csuklik a babám, de most nem vagyok benne biztos, inkább hanyatt fekvésnél a méhlepény fő ütőere lüktethetett mert olyankor elnyomódhat. Nekem elöl tapadó lepényem van Feküdj szigorúan (még belegondolva is nehéz) de 36 hétig ki kell húznotok.

Mi jól vagyunk, de már nem nagyon nő a hasam. Kb olyan mint a talin volt, szóval nem óriási. Baba 3100g saccra. Ma megyek ctg-re (olyan jó nézegetni az újszülötteket, néha elvisznek előttem 1-1-et), pénteken uh-ra. Nem izgulok, remélem minden rendben van (ilyenkor szoktak hideg zuhanyt önteni rám).

Edi! Gartroyal?

Icsilya!
Nagy nap az a június 11 az életünkben.

Marcsi (37+6)
marcsiria
 
 


Hű Marcsi hogy rohan az idő! Már mindjárt megszületik Levike! Azóta jó a ctg-d? Már megvan minden? babaszoba-kelengye?
HUrki
hurki
 
 


Szöszi!Kép

Szorítok nagyon, tessék szigorúan betartani a pihenést, mindent a babáért!Kép
Egyébként milyen időközönként keményedett a pocid?? Mert nekem is szokott naponta többször.
Múltkor rákérdeztem a dokinál, hogy ez normális-e, azt mondta, ha nem az egész méh keményedik meg, hanem csak egy része az ok. Ettől kicsit megnyugodtam. Mondjuk nekem a 20. héttől szednem kell a magneb6-ot, de ennek ellenére keményedik, bár mint hallottam már ez inkább a méhösszehúzódásokra hat és nem a keményedésekre.

28 hét körüliek, nektek is szokott keményedni a pocitok, milyen gyakran??

üdv:
bnemethm
Bnm
 


MarcsiKép
Szerencsére nem kell feküdnöm. Még a héten pihenés van, aztán a doki szerint majdnem teljes életet lehet élni. Persze no szexKép, no fürdésKép, sok pihenés.

Bevezetjük, hogyha valaki megszül, akkor jön két pocakos a helyére.Kép Most megszült LeoneKép, és jött KriszpyKép meg DodoKép. A Te helyedet MarcsiKép kibéreljük VirágnakKép és BeánakKép aki 28-án kezdi a lombikot.KépKép

BnemethmKép
A keményedést én is megkérdeztem a dokimtól. Azt mondta, ha napi 10 alatt van a száma, akkor nem kell vele foglalkozni, ha ettől több, akkor viszont orvoshoz kell fordulni. Nekem is szokott lenni, de csak napi 3, és többnyire részleges.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


dodo!Kép
Gratulalok!Legy udvozolve "ideat"! Kép

MarcsiKép!
Az enyem hatso falon tapad! Szoval, a vegen mar nem no a poci? Tenyleg, es lejjebb van mar? Konnyebben veszel levegot?

bnemethKép
en mar sajnos nem tudtam szamolni, egyebkent en is ugy tudom, hogy 10 alatt normalis.a doki egyebkent akkor lett nagyon hatarozott korhaz-ugyben, mikor a mehnyakamat is megnezte. Bevallom, a vizsgalat nagyon fajt, es nem tudom mitol, de talan azert, mert a mehnyak nagyon rovid es kelloen melyen kellett "nezelodni"??

Most meg remenykedek, hogy hasznalni fog a gyogyo, amit kaptam. Ma delben aludtam, d.u is fekudtem 2 orat, es egyebkent sem csinalok semmi megeroltetot.

Juj! A legizgibb dolgot meg nem is mondtam...junius vegen a dokim elutazik 5 napra. Ugyhogy, nekem muszaj juliusban szulni!!!Kép Megkert, hogy varjam meg...

szoszi 32+3
szoszi
 
 


CatKép SzösziKép

Köszi a megnyugtató szavakat. Bőven 10 alatt van (mondjuk nem nagyon szoktam számolni), de most hogy figyelgettem a pocimat sokszor megfeszül, de azt a Réka okozza, amikor ficánkol. Gondolom attól is feszül, hogy vékonyabb a bőr a hasfalon, (50kg-mal kezdtem most tartok 58kg-nál) és én ezt is annak gondoltam, de ez nem a méh keményedése. Ha netán délután vagy estefelé többet eszek mint szoktam akkor is feszül, szóval lényeg a lényeg megnyugtattatok, köszönöm mégegyszer!Kép

Szöszi!Kép
Bizti használni fog a gyogyó, csak pozitívan tessék hozzáállni. Nyugi, nyárközepi lesz a lurkód!Kép

Dodo!Kép
Bár nem "ismerlek", de így ismeretlenül is gratulálok! Boldog babavárást!Kép

bnemethm
27+2
Bnm
 


Sziasztok LányokKép
DodoKép
Szivből gratulálok és gyere bátran közénkKép
MarcsikámKép
Remélem minden rendben lesz az UH-on is de hát miért ne lenneKépMindennel kész vagy? Nem vagy puhány, ne butáskodjKép
CatKép
Jó az ötlet, egy szülés=két kismamaKép

Virágnak megy a drukk folyamatosan mert már nagyon régóta itt lenne a helye köztünkKép

Puszi:Doris
doris
 
 


Sziasztok Lányok!

Én mindig olyan fáradtan érkezem már ide hozzátok, hogy alig van erőm gépelni. Pedig mindig lenne mit mesélni, és persze most hétvégére megint elutazunk, úgyhogy valószínű -az utóbbi nem-itthon-töltött-hétvége alapján- megint fáradtabban érkezem haza, mint ahogyan elmentem.

DodoKép
Nagyon örülök!!! Ahogy olvastalak, hirtelen átfutott rajtam a hidegKép (pozitív értelemben), arra gondolva, mikor én megláttam a kétcsíkos tesztemet. Asszem át tudom érezni a boldogságodatKép

VirágKép remélem érzed, hogy mennyire húzom ide a kezedKép!!!!!!

HóvirágKép
Én már meggyógyultam. Bevalljam nagyon időm sem volt rosszullenni, pedig szívesen pihiztem volna egy picit.

SzösziKép
A kórházi pehenés biztosan jót tesz!!! Látod, látod most már nem kell ilyen festést vállalni, meg ehhez hasonlókatKép, hanem hsználd az időt minél több pihire!!!

Haskeményedős csajokKép
Csak egy gondolat, aki esetleg sokat simogatja a hasát, az ne tegye, mert méhösszehúzódásokat okoz és attól is keményedhet. Ha nem simizitek, akkor bocsiKép

DoktornőkKép
Amíg nem felejtem el megkérdezni. Egyik barátnőm 10 hetes babás. Gombás hüvelyi fertőzése van. Orvos Canesten kúpot írt fel. A gyógyszer papírján az áll, hogy a terhesség első harmadában nem ajánlott. Kérdés: Használhatja-e a kúpot? Volt vkinek hasonló az első harmadban? Én úgy tudom, hogy a kúpok helyileg hatnak (tehát a magzatot nem károsítják), emiatt lehet szedni, és jobb mintha följebb tolódna a fertőzés. Csak erősítsetek meg, légyszi!!! Ha meg nem így van, akkor azonnal beszéljetek a fejemmel. Köszke

Beszéltem Eszterrel és köszöni a névnapi jókívánságokat. Bepötyögte volna ő is, csak a gonosz anyja nem engedteKép

puszka
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár
 
 


BabócaKép
én csak a 28. héten voltam terheléses cukron

Bogár
Kép
Kép
bogár
 
 


BogarKép
Ez komoly? Hogy nem szabad a pocit simogatni? Es ezt hogy lehet megallni?Ettol kemenyedik??
Megis van uj a nap alatt...
szoszi
szoszi
 
 


Sziasztok!

Mi is jól vagyunk. Ma lesz délután UH. Annyira szurkolok, hogy időben menetirányba forduljanak a manócskáim. Az ikerkocsival kapcsolatban köszi a véleményeket. Véletlenül sikerült megcsípnünk használtan egy PegPerego Duettet használtan, ami még ráadásul nagyon jó állapotban is van.

Pocak simogatás
Tényleg így van. Nekem is mondták a klinikán, hogy nem szabad őket simogatni, mert az méhtevékenységet válthat ki. Persze ezt így nem lehet kibírni, de azért visszafogtam magamat amennyire lehet. KépKép

Puszi,
Edelweiss
edelweiss
 
 


Sziasztok lanyok!

Dodo, Kriszpy udv itt nektekKép Es nagy grats pocaklakokhozKép

En tegnap hirtelen elhatarozasbol beultem 3d-re, a lenyeget nyomban meg is mutatta a mano: kisfiam lesz megint, jajj nekem, ferfiuralom varhatoKépKépKép Az arcocskajarol viszont csak reszletekben vannak kepek, sajna nagyon ficergett, allandoan eluszkalt vagy befurta a fejet a mehlepenybe. Lackoval ugyanez volt, nincs szerencsem ezekkel a konok pasikkalKép

Szoszi: ez biza igy van, szal ha sokat simized a hasad, ne tedd, es hatha csokkennek a kemenyedesek is. Ez olyna fura egyebkent, a 2. terhessegem 24. hetet toltom, es meg 1 kemenyedest sem tapasztaltam (halistennek). Se kemenyedes, se joslo....alom terhessegekKép

orsoly
orsoly
 
 


Hello Lanyok!

Bucsuzni jottem...Holnaptol bevonulok a korhazba es magameva teszem azt a par liter ingyen infuziot, amit adnak.Kép Elvegre, minek fizetek TB-t, nem igaz? Adjak csak ide.Ami jar, az jar.Kép

Komolyra forditva a szot: a gyogyok jok, en pihenek es hazudhatnam magamnak, hogy kevesebbet kemenyedek, de ez nem lenne igaz. Sokat toprengtem, mert utalom a korhazat, de aztan rajottem, hogy nem lehetek annyira onzo, hogy 3 nap miatt megkockaztassam a koraszulest, ez nem aldozat az en egeszseges kisbabamert, nem igaz? Az utott meg nagyon, amit DorisKép irt, hogy inkabb most harom nap korhaz, mint kesobb 3 het az intenziven inkubator mellett...Ebben minden benne van.

De jovo heten itthon leszek megint, csak hetvegi kiruccanasnak szanom a korhazat! Legyetek jok, mindenkit puszilok:
szoszi
szoszi
 
 


OrsolyKép
Gratulálok a kisöcsihez ! Valahogy éreztem, hogy fiús mama vagy.KépKép

BogárKép
Canesten kúpot lehet használni terhesség alatt, az Arni is azt ad minden kismaminak.

EdelweissKép
Itt a neten vettétek meg a hírdetett babakocsit 75 ezerért ? Mi is szemeztünk vele, de a párom kimegy inkább Milánóba. Úgy látszik minden ikresnek ez a favorit babakocsi!KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Drága SzösziKép
Hidd el, nem ijesztegetésnek szántam de örülök, hogy sikerült más szemszögből megvilágitani a dolgot.) Nem lesz semmi baj! Fekszel 3 napig és csak a Babádra koncentrálszKépAztán várunk vissza nagyon és drukkolok, hogy minden a legnagyobb rendben legyenKép

Puszi:Doris
doris
 
 


Cat
Nem a neten vettük meg. A Déli Apróban hirdették, és el is hoztuk 50.000 Ft-ért. Mert hol láttad 75 ezerért?

Edelweiss
edelweiss
 
 


Sziasztok!

Rég írtam, de olvasni azért szoktalak titeket. Csak hát a holnap 4 hetes törpikénk mellett nem sok időm van az írásra.
Amúgy minden rendben van velünk. Lassan kezdenek csökkenni a nem alvós éjszakák. 2 hét nem alvás után, feladva az elveimet beköltöztettem Kristófot éjszakára az ágyunkba. Azóta szopi után - amit 3 óránként követel ki magának - visszaalszik. Abban viszont tanácstalan vagyok, hogy éjszaka tisztába tegyem-e (mindig akkor produkál). Ha átpelenkázom, mindig felébred és utána órákig nem alszik, ha benne hagyom félek, hogy felcsípi a popsiját. Szerintetek mi a megoldás?

Leone,
Nálatok hogy telnek az éjszakák? Dana nyugodt baba?

Marcsi,
Én is az Istvánban szültem, néhány nappal a szülőszoba ideiglenes leköltöztetése előtt. Te kinél szülsz? Megy neked a DRUKKKKKKK!!!!! Kép

Cat,
De jó, hogy minden rendben volt. Mostmár biztos, hogy kihúzzátok a 36. hétig. Csak mondogasd sokat a lurkóknak, biztos szót fogadnak. (Nekem az utolsó orvosi vizsgálaton a doki mondta, hogy jó lenne köv. héten szülni, mert utána költözik a szülőszoba. És bár este még semmi jele nem volt, Kristóf szót fogadott és pár óra múlva elindult kifelé. Remélem itt kint is ilyen szófogadó kisfiú lesz. Kép )

Szöszi,
Drukk neked. Kirándulsz egyet a kórházba hétvégére, aztán sietsz vissza ide. Ugye? Kép

Bogár,
Én is kaptam fertőzésre hüvelykúpot a terhesség elején (nem Canestent). A papírja szerint az is ellenjavalt volt, viszont használt és szerencsére nem okozott bajt. Ha nem biztos magában a barátnőd, szerintem hívja fel a Teratológiai tanácsadót (a Kismamában mindig benne van a tel.száma, ha kell megkeresem). Ők kifejezetten a terhesség alatti gyógyszer használattal kapcsolatban adnak segítséget. Én többször is kérdeztem őket és nagyon rendesek voltak.

Puszi:
Humi

Egy friss kép Kristófról:
Kép
humi
 
 


HumiKép
Csodaszép ez a babaKépKép

Puszi: Doris
doris
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?