Új privát üzeneted érkezett!

HóvirágKép

Én még nem szültem, így nem tudok minden kérdésedre válaszolni, de egy-kettőre , igen. Majd a többiek többet mesélnek. Kép

Azt hiszem 5-6 ágyasak a szobák, és minden szobában van zuhanyozó. Rooming-in van, de kérheted, hogy csak szoptatásra hozzák ki a babát. Ez a te döntésed.

A szülőszobák nagyon klasszak. Volt a Szülőszoba c. műsorban is. Nem láttad véletlenül? Egyágyasak, és a legmodernebb cucokkal vannak felszerelve. Van benne egy vajúdó "szék", ami össze-vissza állítható. Lábtartó fenn vagy lenn, dölésszög, stb. Bár rossznyelvek szerint ezt az apukák szokták kiélvezni.Kép A szülőágy (?) is hipermodern, dönthető, emelhető stb. Van labda, zene, zuhany és WC (minden szobához külön), hűtő (szintén apuka kajájának), ott van a mérleg, és mosdó is, ahol a Picit szülés után ellátják, vagyis nem viszik ki a szobából, ami szerintem nagyon klassz! Kép Bordásfal viszont nincs. De kinn a folyosón, ami kizárólag a vajúdóknak van fenntartva, láttam egy balettrúdhoz hasonló cuccot végig a falon. Gondolom, abba lehet kapaszkodni egy-egy fájás alatt. A folyosó be van kamerázva, és a gépek által végzett mérések, adatok (CTG pl. ) egy központi gépen is láthatóak, így a dokidnak nem kell folyton ott lennie, elég, ha csak ránéz a kinti gépre.

Szülésznőt lehet fogadni.

Fájdalomcsillapítást lehet kérni (EDA), de asszem előre kell jelezni. (De ebben nem vagyok tuti biztos.)

Ennyit tudok. A többiek biztos tudnak még mesélni! Kép
shine
 
 


SziasztokKép

Hóvirág,
Nah kezdjük a sok sok kérdésre a válaszokatKép
1. A pathon hat és háromágyas szobák vannak, ez még szülés elöttre szól, vagyis ha hamarabb befekszel és nem csak szülni mész be rögtön. Ott a zuhanyzók és a wc a folyosón vannak külön kint.

2. A gyerekágyon az első emeleten 5 ágyas szobák vannak, minden szobában van bent zuhanyzó és wc együtt.

3. Romming rendszer müködik, de ha ugy szeretnéd akkor csak szopira hozzák ki a babócát neked. Este 9 felé szokták őket bevinni fürdetni és kb egy óra mulva hozzák is vissza őket, igy egész nap együtt lehetsz a babával.

4. A szülöszobák hiper szuperek, mindennel felszerelve ugy ahogy Shine irta, a vajudó hatágyas, az is ultramodern, minden géppel ellátva. A szülőszobákhoz külön külön tartozik wc és zuhanyzó, a babócát ott látják el elötted, max akkor viszik el, ha esetleg valami baj van. Mindent végig követnek számitógépen rólad, kint egy közös monitoron, vihetsz be cd-t zenét hallgatni, van egy jó hosszu folyosó is hogy vajudás közben tudj sétálni.

5. Szülésznőt szerintem érdemes fogadni, beszéld meg a dokiddal kivel dolgozik együtt szivesen, és kb amikor kezded a heti ctgéket akkor érdemes beszélni a szülésznővel, ő megmutatja neked a szülőszobákat, és szivesen válaszol a szüléssel kapcsolatos kérdéseidre.

6. Fájdalomcsillapitás ügyben a dokiddal beszélgess el. Erre nem tudok igazán válaszolni, mert én nem kértem, sőt a végén császár lett, amit altatásban végeztek el, mert már késő volt az EDAhoz, de azt tudom hogy ha nincs kizáró tényező akkor a császárnál szivesebben alkalmazzák már az EDA-t és jobb is mint az altatás.

Hu remélem nem hagytam ki semmit, de ha igen akkor Vojőr bizti besegit, vagy a lányokKép

Jah és van egyágyas lehetőség is a másodikon, de én arról nem tudok bővebben irni, mert nem vettem igénybe.

Egy mai termés Daniról, tiszta fotosztár lesz a gyerekből, ahogy meglátja a fényképezőgépet rögtön pózolni kezdKép

Kép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!
A klinikán tudtommal nem igazán lehet fájdalomcsillapítást sima szülésre kérni. A doktornő azt mondta nekem, hogy nem tudja megígérni /nem bizti hogy rendelkezésre áll anesztes/, egyébként pedig nem híve.Én cirka két hónapja szültem nála és az elsőt is nála szültem. Jó fej, de ha ilyesmiben gondolkodsz, mint fájdalomcsillapítás alternatív szülés akkor nem őt kéne választani szerintem. A doktornő elég "sportos" jellem.Sportorvos is mellesleg. És a terhesség vége felé sem vizsgál "kesztyűs kézzel". Orvosilag korrekt, sebészetben úgy tudom nagyon jó. Esetleg ha olyan szülésnőt választasz aki segít ebben?
Üdv
Vera
veronika01
 
 

 
 

Sziasztok!

Ágiboszi!
Nagyon édes a Pózolós Dani! KépKép

Hóvirág!
Akárki akármit mond, szerintem a legjobb helyen lesztek a Klinikán!

Azt amúgy, hogy mennyire lepukkant egy kórház úgy lehetne csak megmondani, ha látnánk más kórházakat is. De szerencsére az ember elég ritkán fordul meg kórházakban. Szerintem semmivel nincs rosszabb állapotban a Klinika, mint akármelyik másik kórház (nem a frissen építettekre gondolok). Végülis a lényeg az, hogy a kórház állapota ne veszélyeztesse a bent fekvők biztonságát, ezzel pedig nincs gond.

Shine!
Hogy vagytok??? Ugye értesítesz, ha beindulnak a dolgok??? Izgulok értetek, komolyan! Kép
Házassági: meg van adva az az idő, amin belül anyakönyveztetni kell a Kicsit és mivel ezt nem a kórház intézi, nem is kell magaddal vinned az anyakönyvi kivonatot.
Fényképezőgép: én vittem és szinte egésznap fényképeztem (már amikor éppen nem fejtem, nem szoptattam, nem vigasztaltam, nem bőgtem, nem ettem és nem aludtam). Mi úgy csináltuk, hogy Férjem reggel behozta és este elvitte és folyamatosan tette fel a netre. Kép Éjszakára nem mertem volna ott tartani.

Annamari
muter
 
 


Sziasztok Lányok!

Köszönöm az információk mindenkinek!!
A kórház is szimpatikusnak tűnik a leírtak alapján!
A kisfiamat EDA-val szültem és nagyon jó volt, szeretném a következőt is azzal, ha lehetséges. Ez még odébb van. Most tervezzük a kistesót, ezért keresgélek új orvost és kórházat, az előzővel nem teljesen voltam megelégedve.

Vera,
azt írtad, hogy nem vizsgál "kesztyűs kézzel". Ez mit jelent? Azért nem durva?? Gondolom egy nő sokkal óvatosabb, mint egy férfi orvos, nem??
Alternatív szülés annyira érdekel csak, hogy ne hanyatt fekve felszíjjazott lábbal kelljen szülni! : - ))

Üdv.
Hóvirág
Hovirág
 


Sziasztok!

Ági!
Olyan édes Dani a képen! Ez a mosoly!Kép

Fcs!
úszás Kép
nyelvtörténet Kép ( anno ez volt a kedvencem )
Gondolom, Szabolcs a verses meséket jobban értékeli.KépKépKép

Annamari!
Hogy van Balázs? Milyen megoldást találtatok ki a bölcsi helyett?

Shine, Gabi!
Hogy vagytok?

Az eltelt majd két év alatt még egyszer sem sikerült eltalálni úgy az ajándékot Bobónak, mint most ( Bobó nap). Csúszdát vettünk neki, ami osztatlan sikert aratott. Kacagott, visítozott örömében. Persze mindezt a csúszkálás közben. Még az sem ronthatta el a kedvünket, hogy kinn szakad az eső - az étkezőben állítottuk fel Kép(ideiglenesen).

Terika
terika
 
 


Sziasztok, föleg kedves Újak!

Terika!
Boldog névnapot, utólag!

Ági! Olyan édi a fiad!

Shine!
Neked is boldog szülinapot, nem tudom, mikor van, de úgy rémlik, hogy májusban. Ha nem, akkor boldog szülésnapot. Ez utóbbit mindenképpen KépKép

Maszat!
Húúú elég húzós a bicikli. Olyan dilis vagyok, hogy nem vettem meg a börzén. Most valahonnan muszáj lesz keresni egyet, mert le nem száll a nagyról. De nem tudom, tudja-e egyáltalán hajtani a pedált, de majd csak megtanulja.

Fcs!
Nyelvtörténet KépKép Az Apukám a BTK-t magolta, mikor én csecsemö voltam, és ugyanolyan odaadóan figyeltem, mint az Iciri picirit Kép
Sikeres vizsgázást!!

Pirus régen írtál!
a.
angi
 
 


Sziasztok!

Mi is itt vagyunk igaz elég ritkán tudok írni, de azért olvasni olvaslak benneteket.

Hovirág: Nem lesz felszíjazva a lábad, mert neked kell fogni, vagyis 17 hónapja amikor szültem még igy volt. Nem tudom, hogy az új szülőszobában mik a lehetőségek, de aki már ott szült az biztos leírja neked.
Szülésznőt én tudok neked ajánlani ha gondolod. A barátnőm ott szülésznő én nála szültem és nagyon aranyos és jól dolgozik.

Ági: Tündéri a gyerköc.

Na most ennyi
Sziasztok
Andy
andy78
 
 


Sziasztok!

Terika! Sintér van, sajna nincs más megoldás. Nem mehetek vissza gyesre, mert sz@rrá hiteleztük magunkat, már bocsánat, és egy fizetésből ezt képtelenség kigazdálkodni.
És most készülünk kocsibeállót venni, mert vagy az, vagy a Casco, de Cascot én soha.

Shine! Boldog házassági évfordulót! Valamikor mostanában volt az esküvő, ugye?

Nem is meséltem Balázs legújabb káromkodását. Szóval a kacsa az Őnála pipikacsa. Biztos a bölcsiben tanulta így. Mondom Neki, hogy Balázskám, nem pipikacsa, hanem hápikacsa. Erre Ő halál lelkesen: HÁÁÁÁPICSA! Ezt már kb 1 hónapja tanulta. Azt, hogy "hájom", már rég elfelejtette, a hááápicsa az még most is megy! 2 hete a kórházban úgy aludt el egyik nap délben, hogy ült az ágyban, fogta a függünyt és mondta: pipi-kacsa, hááápicsa, pipi-kacsa, hááápicsa... Ailg volt égő KépKépKép

Annamari
muter
 
 


SziasztokKép

Annamari,
hááápicsaKépKépKépKépKép ilyenkor süllyed az ember vagy félmétertKépKépKép vagy átmegy szinjátszóba.
A hármat se felejtette el szerintem csak az most nem olyan érdekes, mint a kiskacsa.

Shine,
hogy vagy? Milyen lett a ctg?

Terika,
nem jársz mostanában messengerre?? én felvettelek partnernek azzal az emailcimmel amit a listában adtál, ha véletlen jársz fent akkor Álomtündért keresdKép
Boldog BOBO szülinapot utólag isKép Édi lehetett a csuszdánKép

Többiek hova lettek?? pocakosok hogy vannak a babócák?

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!
Csak egy gyors bejelentkezés...
Olyan aranyosakat írtok a gyerkőcökről. Kép Én is nagyon várom már, amikor vicceseket dumál majd a pici. Olyankor annyira jó fejek, nem? Még akkor is, ha néha beég velük az ember Kép
Nálunk minden rendben. Gyermek ezerrel rugdossa a hasam: esténként ez a program, hogy nézzük a hasam, amint hullámzik és vicces alakzatokat vesz fel, és röhögünk rajta Kép. Fura, mert a könyvek szerint jól elkülöníthető alvás-ébrenlét ciklusa kellene, hogy legyen, ehelyett szerintem az enyém folyamatosan ébren van. Ajajj, mi lesz itt később?! Kép
Na, megyek vissza dolgozni, csak egy kicsit "kilógtam" ide bekukkantani. Kép
sziasztok
PP
pöttöm_panna
 
 


Sziasztok!

De aranyosak vagytok, hogy érdeklődtök felőlünk. Kép Köszönjük, nagyon jól vagyunk. Kép(Gabival is találkoztam, és ő is jól van.)

CTG: nagyon rossz lett, egy azaz egyetlen mozgás nélkül töltöttünk ott kábé fél órát. A CTG-s néni próbálkozott mindennel (meg én is), de Ádám megmakacsolta magát, és nem volt hajlandó egy icipicit sem mozogni. Mellesleg, ma sem mozgott (a hajnali ébredését leszámítva) fél tizenegyig. Szóval én már előre látom, hogy a jövő hétfőn is így járunk. Kép V. doki megnézte a papírt, és szerinte minden rendben van. Remélem! Kép
Hétfőn megyek hozzá, akkor megnézi, mizújs, és talán többet tud mondani, hogy mikor is jön az én kis lusti fiam. Bár gyanúsan jól elvan a pocimban. Kép Jóslók vannak, de nem vészesek, és múltkor is tök zárt volt a méhszáj, pedig előtte is voltak keményedéseim. Na, majd meglátjuk! Kép

Annamari: édes lehetett Balázs! Kép És sikerült egy jófej "sintért" találni?

AngiKép Júliusban van a szülinapom, de köszönöm a köszöntést! Kép Szülésnapom meg remélem tényleg nemsokára lesz. Már csak 20 nap van a kiírt időpontig. Kép

Annamari: köszi a házassági évfordulót. Igen, május 31-én lesz. Kép Na, pl. az egy jó nap lenne Ádámnak. KépEgyébként meg, természetesen mindenkit értesítek, ha action lesz! Kép

Ági: tündér ez a fiú! Kép

Terika: tök jó, hogy így eltaláltátok Bobó izlését! Kép Éljen a csúszda! Kép

Hóvirág: az én dokim férfi, és nem durva egyátalán. Kép Szóval embere válogatja! Kép
shine
 
 


Sziasztok!

Angi!
Köszönjük.Kép
Van- e már biciklitek?

Annamari!
hápicsa Kép
Megértelek CASCO - ügyben. Nekünk már lopták el autónkat, volt is rajta CASCO - de minek... Nem részletezném a biztosító hozzáállását, meg azt sem, mennyire keveset fizetett.

Ági!
Köszi, de ez most a névnap volt.Kép A szülinap 31- én lesz.
Megpróbáltalak felvenni én is a partnereim közé, de az általad megadott e- mail címeken nem sikerült.Kép Név alapján meg nem tudom, hogy kell. Kép Tudsz segíteni?

Shine!
Lehet, hogy egyszerűen csak éppen akkor aludt Ádám, mikor CTG- n voltál. Vigyázz magadra!Kép

Terika
terika
 
 


SziasztokKép

Terika irtam emailt, megirtam benne a messengeri emailcimemKép
Amúgy akkor útólagos boldog névnapot és előre is boldog szülinapot BobónakKép

Shine,
velem is volt ilyen, hogy meg se moccant Dani, lusti volt szegénykém. A szülésznőm azt javasolta, hogy a ctg elött fél órával egyek valami édeset vagy igyak egy kis kólát arra tuti felébred a kölökKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Ági!

Megkaptam az emiledet. Kép Így már sikerült a dolog. Kép
Te aztán időben felköszöntöd Bobót - már ami a szülinapot illeti. Kép Kép Amúgy még a névnapról sem késtél le. Kép

puszi: Terika
terika
 
 


Lányok a korházban hogy van látogatás a szülészeten? Ráadásul Andit is vinnem kell magammal mert nincs kire hagynom szerintetek beengedik?

Picus
picus
 
 


SZiasztok!

Már régen jártam erre, de végigolvastam minden hsz-t.
Terika!
Mi is éppen nagy hinta/mászóka/csúszdaépítésben vagyunk a párommal. Én kitaláltam, lerajzoltam, ő meg barkácsolja. Lenne benne csúszda is, de nem tudom hová fordulhatnék, mert az anyagiak végesek... (ezért is álltunk neki mi) Milyen árban van ma egy normális csúszda? Ti milyet vettetek?
Shine, KGabi!
Nagyon a vége felé :-O
Drukkolok, hogy minden jól menjen. Én V.dokinál szültem és nagyon klassz volt minden. Most is olyan lelkesen beszélek erről, mint 19 hónapja...
Picus!
Szerintem valameddig beengednek titeket. Vagy menjetek alul be - a felvételinél... nincs jobb ötletem.
Ágiboszi!
Nő rendesen a kölök. Aranyos nagyon. :-)
Annamari!
Háááápicsa. Ez tetszik. Az én lányom még csak azt mondja, hogy facccca. (Drága mama tanította)
Szóval sintér vigyáz Balázsra. Én azt hittem, hogy bölcsis vagy ovis lett.

Na menek dógozni...
Puszi mindenkinek.

Üdv: Krizsi
krizsi
 
 


SziasztokKép

Picus,
Elméleti látogatási idő 4 től van, olyankor be lehet ülni, márha marad és van hely az étkező részbe, egész 6óráig. A nem elméleti a bármikor kb este 7-8ig, vagyis ha ügyi vagy akkor egész nap betudsz menni. Andit meg alul vidd be a felvételi résznél a büfén keresztül, akkor tuti nem szól a portás. A szobákhoz ugy se lehet bemenni, akit meglátogatsz fog majd kijönni hozzátok.

Krizsi,
köszönjük a dicséretetKép
Milyen jó a nagyszülő a háznál, ha hüleségre kell tanitani az unokátKépKép

Terika,
felvettelek, és látom te is felvettél a partnerek közéKép majd csak összefutunk valamikorKép

Gabi,
merre vagy? mi van veled, már nagyon a végén vagytok, drukkolunk ám nagyonKép

Ikres maminkkal mi a helyzet? nagyon régen jelentkezettKép

Maszat,
Annácska hogy van, mekkora, rég láttunk képet, tessék legalább egy két sort irniKép

Lányok mi legyen a talival???
Most már úgy néz ki elég stabil az időjárás, összehozhatnánk egy jó kis randit ugyanott ahol multkorra is terveztük.

Angi,
hogy vagytok, dekopázzsal hogy állsz? alkottál azóta? Anyósod rendbejött?

Füles,
ma bocsi de nem tudtam felkelni szigetezni, Dani az utóbbi pár napban felébred éjjel és elég zombinak érzem magamKép Láttam Szabolcs mosolygós képét nagyon édiKép

Pirus,
milyen volt a börze? nem is irtál azótaKép

mindenkinek puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok !

Shine ne izgulj, Anna is ezt csinálta, tudod, aztán nem lett semmi gond VeleKép
Én is colát és milka waffelinit ettem a ctg előttKép
Annamari: a sintért honnan szereztétek, a fiacskád kedveli?? Én még a szülőkre se nagyon merem bízni (nem tudom mi lesz az ovival)

Terika! na, akkor nekünk van egy közös ismerősünkKép Ma is voltak ittKép

Háápicsa: Petikém drágámKép
Estet: Anya(én ) próbálom begyújtani szikrával a gázt (ez is gagyi persze, jó óóócsó spórolunk ugyanis, de mire?), nem megy. Peti a földön ül, molyol valamit, Apa iszik (üdítőt). Mondom: - Az a.....na majdnem mondtam valamit....Apa:-mit? Peti: Az anyád p.....-ját.
Pedig amióta kezd beszélni (kicist későn, tudom), azóta a macska rúgja meg, a kakas csípje meg megy.
Na de sejtem honnan vanKép
Anyu (imádom ám) olyan aranyosan szokott káromkodni. Nem buta sötét ám, vezető beosztású egy nagy cégnél. Tehát nem parasztságból káromkodik, hanem olyan helyesen, jól áll neki, na. Szóval Ő szokott így beszélni.
Ma telefonálnak Petivel. Beszélgetés:
Peti: - Szia Mama!
Mama:- szia gyönyörűm. Na, mit főzzek neked pénteken?
Peti erősen elgondolkozva: - pipit!
Mama: - más valami kívánság?
Peti: gombócot is ! Almáspitét is!
Anyu: - ja meg tyúkot kacsát meg kakast is ! (lsd Vuk)
Peti kis csönd után: - lángost is !!!!
Erre anyu röhögve: - ja ,az anyád...p-ját
angyalom !

Óh ,le akarnak még menni a többiek, azért fris képet mellékelekKép

Pusz: Kata
Kép
maszat
 
 


Köszia a tippeket háromkor már ott voltam Andival tök természetesen a portás előtt, nem szólt az egy szót sem vagy csak nem volt idejeKépKépKép szólniKép
Nagyon szép babát szült a barátnőm együtt szültük az elsőt 18 hónapja most meg jött a következő!!
De már holnap úgy néz ki hazamehet és nem láttuk egymást 18 hónapja de telefonon tartjuk a kapcsolatot meg a gyerekekről is tudunk mindent. ...

Gyönyörű ez a fénykép és jó dumája van a PetyánakKépKép
Picus
picus
 
 


SziasztokKép

Maszat,
valami fantasztikusan tündéri Annácska, és PEtya sem memmi, nagyon szépek és olyan mosolygósakKép
Tetszik Petya beszólása, de hála ennek a kornak az hátránya az előnye is, megtetszik nekik egy szó egy darabig mondogatják és utána elfelejtikKép ha elfelejtikKép

Picus,
ügyes vagy hogy gyorsan és halálnyugodtan bejutottálKép

Csilla,
rég hallottunk felőled, mi van veletek? lányok hogy vannak? Mikor is jöttök haza? mert lehet hogy akkor már megvárunk a talivalKép

Egy kép döbrögiről, mikor megláttam hogy ül-fekszik az ágyon azt hittem megzabálom, utána csak azon izgultam, hogy le tudjam fotozni őt.

Kép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Ági! Én sem voltam szigetelni, mert éppen dögrováson vagyunk. Segíts! Nem boldogulok az átméretezéssel! Írj egy mélt légyszi, sajnos nincs itt a fényképezőgép saját szoftvere.

Maszat! Ahogy ismerem (meg magammat is), Szabolcs is fog ilyeneket produkálni. Bár már szoktatom magam, de azért kicsúszik ez-az a számon... Édesek a srácok! Úszás?

Shine! Nekem se mozgott anno. A nővérke meg jól bepánikoltatott, a vérnyomásom felment ettől, "Azonnal mutassa meg az orovosának!", aztán a doki közölte, hogy minta-CTG. De az előtte evés feltétlenül bejön!

Ennyi telt tőlem méretezés ügyben...

Kép
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Krizsi!
Nálunk is házilag készített gyönyörű hinta/ mászóka áll a kertben. Apa kezét dicséri.Kép Műanyag csúszdánk van, ami Bobó méreteinek megfelelő ( mindössze 70 cm magas). Az AUCHAN- ban vettünk 5.500 forintért. Azt hiszem, most a CORA- ban van akcióban( nem tudom mennyiért, mert nem találtam meg a katalógust Kép )
Ha érdekelnek a részletek, és éppen erre jártok, gyertek be, nézzétek meg! Kép

Maszat!
De szépek a gyerkők!Kép
Vasárnap derült csak ki, hogy van közös ismerősünk. Kép Kár, hogy mi még nem ismerjük egymást. Kép

Ági!
Nekem már imerős ez a kép. Kép Dani a modell.
Mi támogatjuk a tali ötletét. Kép

Fcs!
Tanulsz, tanulgatsz? Mikor vizsgázol?

Terika
terika
 
 


Na, csak rájöttem.

Még egyszer ülős.

Kép

Séta a Népligetben.

Kép

Ennyit a káromkodásról...

Kép
Fulescsacsi
 


Terika! Ja, tanulok. Amikor éppen nem találok ki valami mást. Mindketten náthásak vagyunk, engem jobban megvisel, Szabolcs csak a porszívó látványától kap üvöltőgörcsöt...

Ági! Nem azt mondtad, hogy nem messengersz? A címem a profilomban...
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Annamari,
hápicsa Kép Kép Kép Nagyon tetszik!

Maszat,
de jó hallani rólatok. Csodaszép Annácska.

FCS,
nagyon aranyos Szabolcs. Kép Jobbulást kívánok mindkettőtöknek. Na és jó tanulást!

Ági,
Daniból még a végén fotómodell lesz. Kép Nagyon jól tud pózolni. Kép
Köszönjük drukkodat, sajnos most ránk fér. Kép

A hetet végigszaladgáltam, ugyanis a vérnyomásom nagyon magas lett, volt, hogy 200 fölé emelkedett. Voltam laborban is, fehérje szerencsére nem volt a vizeletben. Kaptam Dopegyt-et azt szedegetem. Jövőhét hétfőn még megyek CTG-re, aztán pénteken megint CTG, UH és bent is kell maradnom a Klinikán.
Most kezdek parázni... Kép
Na meg bosszant, hogy ezt az alig több, mint egy hetet miért keseríti meg a vérnyomásom?? Kép

Shine,
sajnos már csak hétfőn találkozunk a CTG-n.

Pusza mindenkinek,
Gabi
Kosza_gabriella
 


Sziasztok!

Gabi: hogyhogy magas lett? Csak így egyszerűen? Azért az jó hír, hogy nincs fehérje a pisidben. (bocsi, vizeletben). De miért épp pénteken kell befeküdnöd? Pont hétvége előtt? Kép
Viszont a jó hír: biztos előbb fogsz babázni! Kép

Ági, Maszat: Ádámot nem lehet csak úgy befolyásolni holmi rázogatással meg csokival. Kép Ő annál önérzetesebb! Ha egyszer alszik őkelme, akkor alszik, és mindenki hagyja békén. Legfőképpen az, aki lelustázta (CTG-s néni). Kép De next time bevetjük a kólát is (és a csokit is mindenképp, már csak anya kedvéért is). Kép

Lányok: mindenkinek olyan szép a babája, hogy csak ámulok meg bámulok! Kép

Én még mindig egyben, igaz mit akarok én 37+3 napommal? Kép Ádámka nyugis, úgyhogy kezdek beletörődni, hogy nekem már nem lesz májusi babám. Pedig már szülnék nagyon! Annál is inkább, mert Apa csak júni közepéig tud kivenni szabit, és jó lenne minél több időt együtt lenni hármasban. Meg aztán jó lenne nem hízni tovább, meg nem szenvedni éjszaka , meg csak úgy ripsz-ropsz zoknit húzni, meg ilyenek! Kép De Ádámka dönt! KépAhhoz képest, hogy múltkor még azzal sokkoltam V. dokit, hogy túl kicsi a pocakom, belehúzott a drága. Mármint drága=pocakKép Amúgy V. doki is azKép Kivéve, mikor fogyoztatni akar! Akkor nem szeretem!

Ja!! Ma semmiképpen nem szülők, mert Apa ma bulizik Püspökszilágyban, ahol még térerő sincs, és csak holnap jön haza. Szóval, ma nem! Kép De nem disznóság? Nekem meg jut a házimunka! Kép Meg a fogyi! Hát élet az ilyen?! (Bár ma kaptam egy kis pénzt, hogy vegyek,amit akarok magamnak. Persze, csak a bevásárlás után. Kép És én epret vettem. Úúúúgy, de úgy imádom!!!! Csak kár, hogy szülés után nem lehet enni.)

pusszantás, shine

Annamari: hol vagy??????
shine
 
 


Shine!
Itt vagyok! 4:50 óta melózom! A főnököm egy igazi tündér, komolyan! Tegnapelőtt nagyon kiborultam és ő vigasztalt meg! Jellemző a többiekre, hogy azt hitték, lecseszett és azért vagyok kiakadva. Szóval megengedte, hogy ma előbb jöjjek, előbb menjek! Idefelé rekordot döntöttem, 28 perc alatt értem be (kb 45 km háztól házig). Nagyon jó hajnalban autózni!
CTG miatt ne izgulj, nekem minden CTG-m rossz lett, Balázs is átaludta sorozatosan, mindig küldtek flow-ra, aztán V dokihoz, aki mondta, hogy ez a CTG neki nagyon tetszik. Kép (Így utólag bevallom, volt olyan CTG, amin akkor is striguláztam, mikor nem mozgott Balázs, mert már annyira untam, hogy lelustázzák, meg a hasamat gyürkészik (persze ez csak akkor volt, amikor amúgy mozgott, csak szerintük nem eleget - értsd: 20 perc alatt nem rúgott belém 45-ször, csak ötször). Szerintem van annyi eszem, hogy el tudom dönteni, eleget mozog-e. Egyébként meg reggel 9 körül mindig aludt és persze akkorra kellett mennünk mindig.)
Nem értem, miért kell az embert feleslegesen paráztatni!

Lányok!
Annyira édesek ezek a babák! Fényképeket méééég!!! KépKép

Annamari
muter
 
 


Sziaaztok!

Annamari: legalább téged elküldtek flow-ra, engem, miért nem????? Kép

Remélem, minden rendben van! Kép
shine
 
 


SziasztokKép

Shine,
Minden rendben van hidd el, az utcsó héten szoktak flowra küldeni, meg akkor ha túlhordasz, máskor nem nagyon, amugy az is uh, csak ilyenkor az áramlást nézik, amiből azt is vizsgálják, hogy mennyire meszesedik a méhlepény. Nálad tuti semmi nem indokolta, a lényeg V doki véleménye, és nem a ctgés néni riogatásaKép

Annamari,
hajnalban tényleg tök jó autokázni, olyankor pillanatok alatt átér az ember a városon. Azért túlzásba ne vidd a dolgotKép
Képet azért Te is rakhatnál fel BalázsrólKép nem csak nálunk reklamálni ámKép

Csacsikám,
csak azért nem szóltam a messengerről, mert kb három napja tettem csak felKép

Terika,
persze, hogy te előbb láttad, hisz msn en elküldtem nekedKép Bobóról, mikor raksz fel újabbat?

Gabi,
a vérnyomásodra vigyázzni kell, az a toxémia első jele, a fehérje a következő, hála nem találtak. Vigyázz magadra, pihenj sokat, hogy simán meg tud szülni manócskádat, fontos hogy jó legyen a vérnyomásod és ahhoz sok sok pihenés kell.
Drukkolunk az finishezKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Hali!

Shine!
Akkor küldenek flowra, ha valamit rossznak találnak a CTG-n. Ezt akarod??? Lökött KépKépKép

Ági!

Jogos! Kép
Este teszek fel képeket, mert most a Párom melóhelyén vagyok!

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

Végre itthon! Kép Ma egy csomó dolgot elintéztünk: pl. az adókártyámat az APEH-ban, és megvan a házassági anyakönyvi kivonat is. Kép Tök ügyik voltunk! Kép

Annamari: ja! Akkor nem akarom! Kép

Ági: én is abban reménykedem, hogy minden rendben van. Másra nem is akarok gondolni! Kép

Gabi: tényleg nagyon vigyázz magadra! Kép és drukk!
shine
 
 


Sziasztok!

Gabi! Vigyázz magadra! Nekem végig magas volt, de 160/90 volt a legmagasabb... A Dopegit ismerős. Még van egy kis maradékom... Remélem, az életben nem lesz rá több szükség...

Ági! Én is felvettelek a listámra, majd csak talizunk...

Annamari! No, tessék, most csak egyet, de ígérem, csinálok albumot a legutóbbiakból, mert rengeteg van...

Eeeeennyire szeretek a fűben heverészni, még az sem zavar, hogy Apa a csörgőmmel játszik...

Kép
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Ági!
Nem feledkeztem meg (teljesen) a megígért faxról. Tegnap pl. próbálkoztam is, de csak rögzítőtök volt - én meg beszélni is akartam veled.Kép Ma meg rohangáltam egész nap... Szóval fogom küldeni.
Fényképező hiányában a kamera képeit szoktuk kikockázni - ami ugye elég macerás. Ha rábírjuk venni erre magunkat, akkor lesznek képek is.

Fcs!
Nagyon édes Szabolcs!Kép

Shine, Gabi!
Vigyázzatok magatokra!

Krizsi!
Ma jártam az AUCHAN- ban, és láttam csúszdát. Most 7.000 ft- ba kerül. Hasonló a METRO- ban 7.500 - ért kapható. (azt is ma láttam)

Terika
terika
 
 


Sziasztok!

Ez az utolsó, csak Apa morog, hogy olyat miért nem teszek fel, amin velem van...

Ez lett a vége a nagy hancúrozásnak.

Kép
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Terika: vigyázunk! Kép

FCS: nagyon édes ez a fiúKép

Raktam fel új pocakos képeket, ha esetleg érdekel valakit. Kép

Puszi, shine
shine
 
 


Sziasztok!

Shine! Megkukkantottam a pocakodat, olyan kivirult vagy, még az arcod is más, mint a korábbiakon! Nem tudom, mit nyavalyog a doktorbácsid a súlyoddal, olyan csini kismama vagy...

Terika! Apa kinézte a csúszdát nálunk is, aztán lebeszéltem, mert nincs egy négyzetcenti fölös helyünk sem, és rá is ér még... Szabolcs szereti a csúszdát (persze fogjuk a derekát, mi csúsztatjuk le), nem örülnék, ha egész nap csúsztatgatnom kellene itthon, elég akkor ha játszóterezünk.

A mai lefekvés érdekes volt. Nagyon forgolódott Manó, nem akart elaludni, erre felkaptam, mert csodát tesz egy kis hancúrozás ilyenkor, gondoltam kicsit meglovagoltatom a hasamon és egyebek. Háton feküdtem és a fejem fölé emeltem a gyereket, hozzá valami vicces gagyarászás - értsd: neki viccesKép - , és olyan szépen az arcomba hányt, hogy nem is hittem, hogy ilyen van. Ráadásul mivel én is nevettem a nevető gyereken, a szám is nyitva volt, megtelt a félig emésztett anyatejjel rendesen... Meg a hajam, meg a vállam, meg a párna... Ezek után összeszorított szájjal szépen letettem a gyereket magam mellé, majd beleköptem a szám tartalmát egy textilpelusba, miközben a gyerek édesen gagyarászott tovább, figyelve, ahogy én törölgetem magam... Viszont utána öt perc múlva elaludt.

Ide tettem fel pár képet.
Fulescsacsi
 


FcsKépKépKép Ez a babó nem semmi! Kép

Egyébként köszi a dícséretet! Kép Mindenki ezt mondja, szerintem jót tett, hogy itthon vagyok, és már nem dolgozom. Akkor tényleg nyúzottabb voltam. Kép

Lányok, képzeljétek ma reggel és most is olyan furcsa érzésem van. Kicsit fáj a pocim és a derekam is. De a jóslóra azt írják, hogy egy -két perc, aztán elmúlik. De nekem hosszú-hosszú percekig tart, kábé fél órát. Aztán elmúlik. Remélem, nincs semmi gáz! Lehet, hogy abba kéne hagyni a málnalevél teát? (Igaz, csak második napja iszom.)Szóval nem nagy fájdalom, inkább olyan tompa, mint amikor megjön. Volt valakinek ilyen?

Gabi????? Mizújs???? Gyanús a csönd!!!! Kép

pusszantás, shine
shine
 
 


Szia Shine! Remélem, vagy még!Kép

Őszintén szólva én nem emlékszem... nekem a derekam folyton fájt a vége felé, szegény Apa állandó masszírozó üzemmódban volt... Sosem figyeltem mennyi ideig fáj, mert szinte állandóan. A hasam ritkábban fájt, de az is hosszabb ideig egyszerre. De lehet, hogy nem is így volt, tényleg nem emlékszem... Ha csak tompa, akkor inkább jósló, ha mégsem, úgyis észereveszed, amikor erősödik... Addig meg ne izgassonKép. Olyan izgi a vége!
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Hovirag: en Radvanyi drnonel szultem Lackot 17 honapja, nekem bejottKép MOndjuk telleg nem nagy hive az edanak, de szvsz ha valaki ragaszkodik hozza, nem fog lebeszelni vagy ilyesmi. Nekem mondjuk pont az tetszett, hogy teljesen termeszetes szulesem volt, hagyta a dolgokat menni a maga utjanKép Ja es szerintem egyaltalan nem vizsgal durvan, nekem legalabbis sose fajt, csak ugye kellemetlen (de ketlem, hogy ez kellemes lehetKép)

Shine: igyal kolat vagy egyel csokit, de pl nekem egyik se jott be....se a lepcsozes (na jo, ez csak a szules napjan, vagyis nem tom mitol, de aznap lepcsoztem egy nagyot es kb ra egy orara kezdodtek a joslokKép) Es mi a feneert nem akarsz te epret enni, en vigan ettem szopi alatt, szvsz attol nem lesz baja a babanak (illetve ha megis, akkor abbahagyod es kesz). Nem kell semmit se tulzasba vinniKép

orsoly
orsoly
 
 


Annyira szép babákat látok itt!!!
Picus
picus
 
 


Sziasztok!

Jó látni a képeket a babáitokról, nekem még csak mozgolódik a pocakomban, most vagyok a 24. héten.

Őszre várom Maszatkát azaz apjával együtt várjuk. Elég hirtelen jött, így az első dokinál maradtam a klinikán, akit a kolleganőm ajánlott. Sipos Miklósnak hívják, az eddigi találkozásokkor nagyon jó fej volt, de most, hogy közeledik lassan a szeptember közepe néha pánikolok, hogy vajon milyen lesz a szülés. Olvastam, hogy mennyire szuper a klinika, a dokit is kedvelem, érdekelne, hogy valamelyikőtök szült-e nála.
Szeretném tudni, hogy mire számítsak Kép
Azzal az elhatározással vágok neki a szülésnek, hogy nem szeretnék EDA-t, ugyanis egy éve gerincvizet kellett volna csapolni nálam, és négyszeri szúrásra sem jött össze, tehát nem szeretném, ha bárki tűvel közelítene a hátam mögött Kép

Köszi szépen a segítséget, szép hetet és jó egészséget minden Csöppnek és Mamának!

zsófi
papzso
 
 


Sziasztok!

Fülescsacsi,
nem semmi Szabolcs! Kép Biztos nyomta a kis pociját. Gondolom nem lehetett kellemes, és ne haragudj, de olyan jót nevettem azon, hogy milyen kis balesetek fordulhatnak elő... Kép

Szia Zsófi,
kellemes pocakosodást. Én sajnos nem ismerem a dokidat, de jönnek majd a "régi motoros" lányok, ők biztos tudnak infóval szolgálni.

Ma nagyon rosszul kezdődött a napunk, ugyanis dugó miatt majdnem egy órát késtünk a CTG-ről. Shine addigra már kész volt, így csak futólag találkoztunk, annyit tudok róla, hogy mennie kellett flow-ra. Remélem hamarosan jelentkezik a részletekkel.

Nálunk valószínű, hogy megtört a jég, vagy a kóla segített (?), mert a kicsi fiam szinte végig mocorgott, ezzel végre kielégítve a CTG-s nénit. Kép Bocsánat, jobb kifejezés hirtelen nem jutott eszembe. Kép
A vérnyomásom valamennyire helyreállt, bár annak ellenére, hogy szedem a dopegytet, így is van, hogy felmerészkedik 160-ra.

Nagyon aranyosak a babócák, várunk mééég képeket! Kép

Pussz
Gabi
Kosza_gabriella
 


Gabi köszi a visszajelzést és a jó kívánságokat.
Jó olvasni, hogy ti már ennyire közel vagytok a találkozáshoz. Gondolom a kispapák már nagyon türelmetlenek, hiszen ha megszületik, akkor végre ők is ölbe vehetik, s ez már nem csaka kismamik kiváltsága lesz, mint a pocaklakósdi idején. Kép

Egyébként mi a flow?

Nekem már aterheléses cukor is egy rémálom, remélem holnap zűr nélkül megúszom. Kép

Üdv nektek, és minden jót a babóknak Kép

zsófi
papzso
 
 


Sziasztok

Shine: Nekem is volt ilyen érzésem én is csak 2 napig ittam a málnalevél teát. Visszont abba besegített, hogy tényleg csak ennyire fájt mint neked és közbe széppen kitágultam 2 ujnyira.

Mikorra várod a babát?

Szia
Andy
andy78
 
 


Sziasztok,

Már régen jelentkeztem, gondoltam, hogy adok életjelt magunkról. Készülünk a szabira, én tök ideg vagyok.

Szüleim mondták is, hogy akkor jobb, ha maradunk, mert a szabi kikapcsolódásra való nem pedig arra, hogy végigizguljam.

A gond az, hogy félek, hogy a lányaim kórházi kezelésre szorulnak a szabi alatt. Egy csomó infót gyüjtöttem az utóbbi idöben a neten, levelezgettem dokikkal, szóval, azt hiszem megtaláltam azokat Bp-en, akikben bízhatok, de mégis tartok az úttól.

Mindenfélét kitalálok most, hogy szorít az idö. Pedig Daniella nagyon várja már.

Tegnap vettem neki mentömellényt, az itteni tengeri viharokhoz van szabva. Na most ezt ö, a Dunán való csónakázáskor fogja hordani. Ne nevessetek! Biztos ami biztos, ha beleesne a vízbe ez a mellény 3 mp alatt biztonságos helyzetbe fordítja, úgy hogy a feje nem ér a vízbe. Kriszti méretében nem volt, most arra várunk, hogy az is megjöjjön.

Kriszti idegsebésze küldött egy angol infót a shuntról és Krisztiröl, mert ez is idegesített, hogy mi lesz, ha vmi gond lesz vele.

Kocsival megyünk, de tudom, hogy van sos repülö Koppenhágáig, Stockholmig. Nekünk Koppenhága van közelebb, a dán eü-ben is bízom.

Csajok! Kriszti születése elött ilyen dolgokra nem is gondoltam, pedig sok idöt töltöttünk Daniellával Mo-on, persze orvosokra nem volt szükségünk. Most pedig már nem akarok a bizonytalanra menni.

Nem tudom, hogy szó volt-e taliról mostanában, Ági Te említetted még régen. Ha Mo-n leszünk én is csatlakozom. Nekem idöpont nem számít, alkalmazkodom ahhoz, amiben megállapodtok. e-mail-re lehet üzenetet hagyni, a mobilom ritkán van bekapcsolva, (sugárzás miatt). De majd még megírom, hogy pontosan mikor is megyünk.

Puszi Nektek és a gyerköcöknek is.
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


SziasztokKép

Gabi,
jártam én is így hogy időben alindultam oszt késtem egy csomót akkora dugó volt. A lényeg hogy a pocaklakód kielégitette a ctges nénitKépKépKépKép
A vérnyomás a vége felé sajnos már csak felfelé hajlandó kuszni, de kitartás a dopegyt lassan ható gyógyszer, több nap kell hozzá hogy stabilan beállitsa a vérnyomást, volt hozzá szerencsém nekem is pocakoskodás alatt.

Zsófi,
üdv itt és gratula a pocaklakódhozKép A dokidat csak futólag ismerem, nekem nem volt hozzá szerencsém, de probáld meg a keresővel rákeresni, hátha kihoz valami hozzászólást róla, meg a többiek ha olvassák tuti mesélnek.
A flow az ultrahang egyik vállfaja, ilyenkor azt nézik hogy kielégitő e a babánál az áramlás, milyen állapotban van a méhlepény, ez megnyugtató szokott lenni, ha valami miatt a ctg nem lett a legjobb. (legtöbbször nincs semmi baj, csak baromi lusta a babóca és nem hajlandó mocorogni parancsszóraKép)

Andy,
én csak már csak későn hallottam áldásos hatásáról a málnalevélnek, amugy még annak idején amikor tanultam fitoterápiát akkor élvezeti teának sorolták be a málnalevelet.

Fcsacsi,
hú szegény Szabolcs, meg szegény te, tudod milyen vizuális alkat vagyok, hát szépen átéltem amit leirtálKép Igy még hála nem jártam, de helyette már szépen lekakált sugárbanKépKép a pisivel apáját tisztelte meg, rendes kölökKép

Terika,
a faxunk csak akkor van bekapcsolva ha valamit fogadni vagy küldeni szeretnénk, mert amugy bezavarja az üzenetrögzitőt meg mindent, nekiáll magától sipolni stb, szal általában pihenőn vanKép
Üzidet megkaptam, de épp nem voltunk vasárnap itthon, halászlé bulin voltunkKép

Shine,
reméljük a legjobbakat és minden rendben volt a flow, irj majd ha gépközelbe kerülsz. ÜGyi vagy hogy minden papirmelót elintéztélKép Meglestem a pocakos képeidet, nagyon csini kismami vagyKép

Annamari,
melyik este teszel fel képeket?KépKép

Magamrészéről én tettem fel új képeket ide a topicunkba.

Mindenkinek további szép napotKép

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok,

Ági,
Megnéztem a képeket. Nagyon sokat nött Dani amióta nem láttam. Nagyon aranyos, huncut baba. Gondolom már jókat tudtok vele hancúrozni.

Puszi,
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Gabi: de jó neked! Kép Ádám nem mocorgott, pedig ma szénhidrát volt reggelire és direkt csokit is ettem. Na, legközelebb a kóla jön! Kép

A flow jó lett,szerencsére.

Ma voltam dokinál, és képzeljétek C1111-est "kaptam". Azt mondta, hogy egy ujjnyira ki van nyilva a méhszáj, és el is van simulva rendesen, szóval ő nagyon csodálkozna, ha kihúznánk 7-éig. Ezért aztán csütörtökre megint be kell jelentkeznem CTG-re, és vasárnap meg meg kell látogatnom a dokit , aki ügyeletben van. Szerintem, vasárnap szülök! Kép Olyan izgi! KépKépKép Persze nagyon várom, de azért a para beindult ezerrel! Kép

Csillah: a mentőmellényért szerintem senki nem nevet ki, sőt! Iszonyú fontos!!!! Kép Szerintem, én nem tudok majd veletek talizni, amit nagyon bánok, de majd csináljatok képeket, és rakjátok fel! Kép

A babák tényleg álomszépek! Kép

Puszi, shine
shine
 
 


Shine,
micsodaaaa??? Kép Akkor mégiscsak találkozunk???? Kép
Jaj de jóóó!!! Kép Kép
De ahogy ismerlek (lsd. CTG), megint meg fogsz előzni!!! Eszedbe ne jusson, várj meg, megyek én is! Kép Kép
Vigyázz magatokra!!!

Pusz,
Gabi
Kosza_gabriella
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?