Új privát üzeneted érkezett!

Szöszi, igen igen küld át léci a listákat!

Leone, légy erős. Később is lesz mindig aki elbizonytalanítson. A tejednél, ovinál, iskolánál, tanárnéniknél, pályaválasztásnál...Próbáld megérezni mi a legjobb neked és a babának. Neki sem jó ha te szomizol.
Én mint laikus úgy gondolom mindkettőtök szempontjából jobb ha megvárjátok a szülés természetes beindulását, a hormonokat, méhösszehúzódásokat, mert ha ezek már megvannak még egy csomó idő van odáig, hogy tényleg beindul a szülés. Addig "csak" vajúdás, tehát a beszorulástól is korai még ekkor aggódni. Így ízelítőt kapsz a normális szülésből, és ha császár lesz belőle akkor sem lesz annyira hiányérzeted.
Tesóm mindkét gyerekét császárral szülte az elsőnél nem tágult, a második ezért programozott volt. Hiányérzete volt, hogy bement és kiszedték a babát de hol marad a szülés?
A dokid megpróbálja majd megfordítani? Te hogy érzed? Hallgass a megérzéseidre! Szerinted meg tudod szülni normális úton? Elhiszed, hogy képes vagy rá?
A fejméret viszont lényeges, ha túl nagy akkor császár mindkettőtök érdekében, de a spontán beindulást akkor is meg lehet várni.
Biztos jól fogsz dönteni!
HUrki
hurki
 
 


LeoneKép
Úgy megvígasztalnálak, ha itt lennél! Ne légy elkeseredve. A picur egészsége a legfontosabb, és neki sokkal zökkenőmentesebb lenne a császáros szülés. Pont ma délelőtt olvastam, hogy a faros szülésnél az is gond, hogy a köldökzsinór beszorul a baba koponyája és a csontos medence közé, ezért gyorsan ki kell szedni a babát, és nincs idő a baba koponyájának konfigurációjára, hogy a koponyacsontok elcsússzanak egymás mellől, biztosítva a legkisebb fejátmérőt. Ráadásul a baba feje hátrabicsaklik, és nem előre, ahogy a medencevégű fekvésnél a legjobb.
Nem szabad ezt kudarcként megélned. Egy egészséges kismanót fogsz a világra hozni, és 4 hét múlva már senki nem fog azzal foglalkozni (Te sem), hogy császárral szültél. Semmivel nem több az a nő, aki spontán szül. Próbáld ne emocionálisan megközelíteni ezt a kérdést, hanem teljesen racionálisan. Írd le egy lapra 2 oszlopba, hogy mi szól az egyik szülés mellett, és ellen. Próbáld mérlegelni a dolgok súlyát, hogy magadat is meggyőzd. Hátha könnyebb lesz.

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Doris, Zsuzsu, Cateye!Kép
Köszönöm a gratulációkat!Kép

Cateye Kép
Azért lettem BNM, mert a regisztárciónál nem engedélyezte a bnemethm-t, mivel valaki már használja (én), csak előtte nem voltam regisztrálva. Kép

Orsi Kép
Még szép, hogy örültek a jó hírednek melóban, mondjuk azért benne van az emberben a félsz, hogy mit szól esetleg a főnöke, de a lényeg, hogy jól fogadták.
Az első beültetésetek lett sikeres??? (bizti írtad már valamikor de én lemaradtam arról).


Leone!Kép
Ne szomorkodj, tényleg az a lényeg, hogy a picurka egészséges legyen és ne történjen semmi baja. Biztos, hogy más érzés az, hogy nem éled át teljes valójában a szülést, de ettől Te nem leszel kevesebb!!!Kép Szóval fel a fejjel!Kép

Üdv:
bnemethm
Bnm
 

 
 

Leone!

nekem visszacseng egy mondat egy újságcikkből, ami a császárról szólt (talán valaki tudja, hogy melyik kismamás újságban volt a cikk)

a doki azt mondta hogy még soha sem bánta meg hogy megcsászározott egy kismamát, de azt már igen hogy nem a császár mellett döntött.

Szóval úgy érzem , hogyha felmerül a komplikált szülés kérdése, akkor jobb a császár mert kisebb kockázat mint a próbáljouk meg hátja sikerül simán megszülni. a következő babád szülheted még hüvelyi úton, de hallottam már máskor is hogy a kismama csalódott hogy nem szülhetett simán.

Szöszi, Hurki!
nekem is nagyon nagy csomag állt össze a kórházba. úgyogy kétfelé veszem: egyik csak a szüléshez kell, a másik meg az összkomfortos kórházi ellátásomhoz. Hurki lehet kapni fertőtlenítő folyadékot cumisüveghez, meg fejőkéhez, stb. én is viszek be zenét, de már most elkezdem hallgatni.

Zsuzsu!
hajnal 3 ig alig bírok forgolódni mert moccani sem tudok annyira fáj a derekam, meg húzódik a pocakom, de reggel olyan fitten ébredek. aztán egy reggeli készítésbe és mosogatásban máris elfárad a derekam. ma az árkádban megkérdezték jól vagyok-e. olyan rosszul néztem volna ki? tény hogy már fáradt voltam.

Edike!
Sára hogy van? Soma? én jól vagyok. a babaházban tényleg van minden.

Doris!
De jó olvasni vidám soraidat? köszi érdeklődésed jól vagyunk, és alakul a szoba is. melyik az a szuper, de drága, a kikában kapható babakocsi amit egyszer említettél. én már jövő tavaszra gondolok.

Szöszi!
Nemsokára Te is szülsz, én most a végén annyira le vagyok lassulva, hogy 1 nap nem sok mindent tudok elintézni. amúgy meg Zsuzsu jótanácsát tovább adom neked: most járjatok el a férjeddel mindenhova, mert utána egy darabig nem lesz rá módod. nem érzed hogy még egy csomó mindent el kell intézned?

marcsi (35+1)
marcsiria
 
 


Sziasztok LányokKép
CatKép
Nem, egyszerre nem birom Őket röptetni ezért úgy oldjuk meg a dolgot, hogy az egyik baba mellé lefekszem a földre pont úgy, hogy annyira közel legyek hozzá, hogy ha oldalra forditja a fejét vagy én az enyémet akkor összeérjen az orrunkKép A másik babát felemelem, röpiztetem, lábamra rakom és mikor a lábamon vagy a mellkasomon pihen akkor a mellettem fekvő babucira koncentrálunk, összenevetünk, megpuszilom az orrát...stbKép Aztán helycserés támadás jön amit Gerikém orditással vesz tudomásulKép Szegénykém, kis makicsaládba kellett volna születnie, hogy egész nap a mamáján lóghasson...KépKép Azért igy sem rossz a helyzeteKép
MarcsikámKép
A babakocsi márkája Hartan és a Németeket is felhivtuk mert ez egy német kocsi, ott 110.000,-Ft átszámolva, itthon meg 119.000,-Ft körül emlékszem vagyis nem érdemes kint megvenni.Milyen előrehaladott terhes vagyKépMikor nálunk voltatok akkor voltál 31 hetes emlékszel?Jó ezt a magas számot látniKép
HurkiKép
Igen, a fejőgépet érdemes otthon sterilizálni és úgy bevinni a korházba mert elképzelhető, hogy már a második-harmadik napon elindul az előtej. Egyébként én Chicco sterilizáló folyadékot használok ezt lehet kapni nagy bababoltokban meg néha a Tesco-ban is. Vettem hozzá egy méretes műanyag dobozt amit csak erre a célra használok és cumisüvegeket, cumikat, fejőgépet ebben sterilizálom. Egyébként a Margit korházba be lehetett adni a fejőgépet névvel ellátva sterilezni de az Avent-nek egy csomó apró részecskéje van meg higiénikusabb ha magad csinálodKép
LeoneKép
Én egészen őszinte leszek...nem kockáztatnék egy percig sem hanem a császár mellett döntenékKép És remélem nem haragszol meg a most leirtakon de én meg tudom Neked mondani mit jelent igazán csalódni....mikor szeretetel, izgalommal - ahogyan Te is - kihordod a babádat majd egy hirtelen adódott kritikus helyzet után kiveszik őt/őket a pocakodból és úgy mész haza négy nap után a korházból, hogy se pocakod, se babád csak állsz a babaágy elött, nézegeted a féltve vásárolt mukikákat amit odakészitettél, számtalanszor felhúzod a zenélő játékot az ágya felett és elképzeled mit szól majd hozzá... Tudom, hogy nem túl vidám amit irtam, de én azt mondom Neked egyetlen percig ne érezz csalódottságot ha császárra kerül a sor...Tiszta szivemből kivánom persze, hogy úgy alakuljon a szülésed ahogyan szeretnéd de az egészség a legfontosabbKépKép
AndiKép
Köszi a jókivánságot, nem bánnám ha nem kéne a naplóKépNagyon "irigykedem" a jól alvókátokértKépÜgyes a BabucidKép
EdikeKép
Remélem jól vagytokKép
Volna egy kérdésem Hozzád meg azokhoz akiknek már forgolódó babáik vannakKép
Gerike két napja nagyon belehúzott és az ágyát le kellett engedni mert már kinyomja a kis popsiját és hasról rendszeresen átfordul a hátára de vissza még nem... Tudná a kis lüke de elég lusti és ilyenkor hangos kajabálással adja a tudtunkra, hogy baj van, segiteni kell... Nálatok is igy volt?Ti forditottátok vissza a Manókat ha reklamált?Már nagyon régóta tudja a hasról hátra fordulást de az ellentetjét ritkán produkálja.

Puszi: Doris
doris
 
 


Hurki!Kép
Már nincs hely a fordításra.
Én is erre gondoltam, hogy hiányérzetem lesz, ha programozott császárra kerülne a sor. Ráadásul én még mindig annyira jól érzem magaunkat így együttKép, hogy nem bánnám ha még maradna, nem érzem igazán anyának magam. Ezért szerintem a lelkemnek szüksége lenne a szülés beindulására, hogy jobban át tudjam érezni, hogy most minden megváltozik.

Cat!Kép
Megcsináltam a két oszlopos módszert, és segített. Kép

Bnemethm!Kép
Örülök, hogy te is itt vagy!
Köszi a bíztatást, igazad van.

Marcsi!Kép
Jó mondat! Ennek nagy hatása volt rám.

Közben beszéltem egy ismerősömmel, aki 4 gyereket szült ugyanott ahol én fogok, a második farfekvéses volt és bár spontán indult császározták, mert a baba lába becsúszott a szülőcsatornába. A másik hármat hüvelyi úton szülte. Tehát első kézből való tapasztalatokat hallottam, és ez is sokat segített.
Úgy döntöttem, hogy legyen műtét, de nem programozott, hanem várjuk meg míg beindul magától a szülés.

Hurki!Kép
Én fülhallgatós discman-t terveztem bevinni, nyugtató zenével. Azt mondták, hogy jobb ellazulni a fájások alatt és nem görcsösen összehúzni magad, mert akkor jobban fáj.
A kifőzés dolog engem is érdekelne, én sem tudom. Bár én nem viszek be mellszívót, remélem, hogy megtanulok kézzel fejni, ha mégsem, magam után hozatom. Én bimbóvédőt viszek, jobban tartok a kisebesedés okozta fájdalmaktól. Nálunk nem kell bevinni hálóinget, mert adnak, naponta 2-t és azt mondták hogy hordható is, nem vészes.
Én is vettem Tena bugyit.Kép
(A képeket még délelőtt elküldtem, csak elfelejtettem itt szólni.)

Marcsi!Kép
Olyan szívesen beírnálak a táblázatba! Légyszi-légyszi!
Én is kétfelé vettem a kórházi cuccom, pont úgy mint te! De nálunk nem is engedik az összeset bevinni a szülőszobára.
Én jobbnak tartom a gőzzel történő fertőtlenítést, mint a vegyszerest (fertőtlenítő folyadék és tabletta) így viszont nem tudom a kórházban hogy lehet majd megoldani.
A babaszobába megérkezett a pelenkázó és a szekrény is, és az utóbbi két napban kimostam és kivasaltam az összes babaholmit is. Kispapa (Bogár!Kép Ilyenkor mindig te jutsz eszembe!) felszereli a hétvégén az egyéb kiegészítőket és kész is leszünk.

Szöszi!Kép
Én találtam jó kisollót, csak azon csodálkoztam, hogy körömcsipesz és reszelő is volt némelyik mellett. Ezt azért túlzásnak tartom. Meg csipesszel én biztos nem érezném, hogy meddig vághatom le a picike körmét, ollóval más. (Gondolom én, de még sosem próbáltam. Kép)

Jó hétvégét mindenkinek!
Én vásárba fogok menni, tényleg mindent ki kell használni, néhány nap múlva már nem lesz rá lehetőségem. Kép

Húúú, jó hosszú lettem, bocsi!
Puszi, Leone

KépKép
leone
 
 


Doris!Kép
Ez a röpetetés dolog nagyon tetszik! Kép
Köszi a válaszod, értem amit írtál, még bőgtem is rajta. Eszembe sem jutna megharagudni miatta!

Puszi, Leone

KépKép
leone
 
 


Hurki!

- Igen, vigyél be mellszívót (szerintem az össz cucchoz képest már nem túl sok), de ha nem is teszed, tedd egy csomagban összecsomagolva elől, hogy apjuk is megtalálja és ne csak a felét vigye be, ha kell.
- A kórházban ki tudják főzni, de már kapható hidegfertőtlenítő folyadék (Chicco), amit te is tudsz használni
- Én azt hallottam a szülésznőktől, hogy nem szabad használni úszógumit. Nem azért, mert tilos, hanem azért, mert nem tesz jót az alhasi izmaidnak, bár biztosan nagyon kényelmes.
- Zene: nekem fogalmam sincs róla, mi segít, ezt szerintem mindenki csak akkor tudja megKép, nekem a tök csönd is jólesett.
Ja: és amit én a mellszívó mellé mindenképpen elvinnék: az LLL (La Leche Liga) telefonszámait (http://www.lll.hu/telefon.shtml). Esetleges probléma esetén ők sokat tudnak segíteni, és ha valami gond van, érdemes mihamarabb hozzájuk fordulni szoptatási kérdésekben!

Leone!
Nem jó a császár,de :
- Valamennyire benne van a pakliban, készülhetsz rá. Szerintem ez nagyon fontos. Vedd úgy, hogy persze jó a hüvelyi szülés, de nem az a legfontosabb. És jobban jársz egy esetleges nappal indított épidurális császárral, mint egy éjszakai, és pont ezért esetleg altatásban végződönél.
- A legfontosabb a babád. utána hidd el semmi nem számít, ha már megvan és a kezedben tarthatod.
Drukkolok, hogy azért sikerüljön spontán megszülniKépKépKép, de ne éld meg katasztrófának a császárt sem.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Szia Leone! Kép

Engem is betennél a táblázatodba?
Babóca-Budapest-26év-1.baba-december 15-re várjuk-és most vagyok 8hét+3 napos. Kép
Köszike.
Babóca
babóca
 
 


Sziasztok!Kép

Pöttöm Sáránkat újabb bajok érték.Kép Ma reggelre csupa-csupa apró kiütés lett, vastagon a nyakán, a hasán, a hátán, nagyon megijesztett. Persze mikor történik mindez, szombaton, úgyhogy irány az ügyelet. Kis drágámról kiderült, hogy penicillin érzékeny.Kép Írtak neki ellen-gyógyszert, a gyógyszertárban közölték hiánycikk. A gyógyszerész adott helyette másikat, itthon olvasom a betegtájékoztatót, 2 éven aluli gyereknek nem adható. Hívom a dokit (közben már egy másik doki az ügyeletes) - azt semmiképpen ne adjam be a gyereknek, keres neki másikat. Vissza az ügyeletre, újabb recept. Visszük vissza a gyógyszert kicseréltetni, a gyógyszerész közli, hogy ami eredetileg fel volt írva (a hiánycikk), az is csak 2 éven felüli gyereknek adható. Most akkor ki a hülye? Teljesen kiakadtam.
Kaptunk olyan fehér rázókeveréket is, hogy kenegessük a pöttyeit, de miután az egész gyerek egymerő pötty, mintha skarlátos lenne, így most szegénykém tetőtől talpig be van meszelve.KépKép
Soma még mindig jól van. (Kopp-kopp)

Edi
edi
 
 


Leone!Kép
Nagyon-nagyon drukkolok neked.Kép Mind igaz amit a csajok írnak, hogy a baba egészsége, meg a te egészséged, stb., stb, egyet is értek mindenkivel és én a helyedben azt hiszem a császármetszést választanám, DE nagyon-nagyon megértem a lelkedet. Nekem tényleg hiányzik a szülésélmény. Tudom, hogy így volt jó és így kellett lennie, hogy császárral szüljek és nem érzem magam kevesebbnek és imádom a gyerekeimet, de ettől még hiányzik az élmény. Kívánom, hogy neked ne így legyen!
Már nagyon izgulok.KépKépKép

Doris!Kép
Soma ugyanezt csinálta!!! Csak hasról hátra tudott megfordulni, viszont aludni csak hason tudott. Fél éjszaka azt "játszottuk", hogy ő ügyesen megfordult a hátára, utána meg nyafogott, mert úgy nem tudott aludni. De pár nap alatt megtanult visszafordulni is. Kitartás! Ebben is!KépKépKép

Babóca!Kép
GRATULÁLOK!!! Üdv közöttünk.KépKépKép

Edi
edi
 
 


Sziasztok Lányok!

Leone,
Köszönöm a képeket!
Nagyon drukkolok Neked, hogy minden rendbe legyen a szülésnél!!!
Én is nagyon görcsöltem a terhesség alatt, hogy nehogy császár legyen, de utólag nem bántam volna, ha az, mert nem szenvedett volna Ő is annyit és nem lettek volna komplikációk, amik voltak (nem tudom mennyire ismeritek a szülésem történetét). De én is kívánom, hogy induljon be magától!!!

Hurki,
Neked is köszönjük a képeket, nagyon jók lettek!!
Én bevittem a mellszívót és nagyon jó volt, szerintem, ha beindul a tejcsi nem tud annyit leszívni a pici és a pangó tej meg nem jó!
Úszógumit nem használtam.

Bogár,
Nagyon ügyi az Eszter. Lassan pakolhattok előle mindent!
Mi is most néztük vissza a videót a Miliről és olyan furcsa volt, hogy még alig mászott, de nagyon tetszett magának!

Szöszi,
Én is csak azt tudom mondani, hogy élvezd ki az időt, amíg a pocidba van! Addig sem kell megetetni, tisztába rakni és mégis veletek van!
Én nagyon élveztem a terhességet és megmondom őszintén, hogy már vágyom a következőre!! : - )) Mi sem húzzuk már sokáig a kistesó ,gyártását,!

Milán egyre többet beszél, minden nap egy-két új szót tanul kimondani.
Ahogy az Anyát és Apát mondja, elolvadok tőle!!!!

Üdv.
Hóvirág
Hovirág
 


Sziasztok!

Ismét fáradtan, de itt vagyok...

DorisKép
Mi is ugyanezzel szórakozunk éjszakánként. Én visszafordítom a drágámat, mert különben ordít. Eszter hátról hasra egyszer már megfordult, de még nem gyakorolja intenzíven.
EdiKép nem írtad, hogy Te visszafordítottad ilyenkor Somát vagy hagytad őt?

HurkiKép
Mellszívót feltétlen vigyél a kórházba, ugyanis kb a 2. 3. napon megindul a tejbelövellés és pokoli erős fájdalommal jár ez a mellben. Emlékszem, én hajnali 3-ra arra keltem, hogy majd kidurrannak a cicijeim. Egész napi fejés lett belőle, sőt a Söpf Méreiben van még tejgyűjtő központ is. Oda is le kellett mennem, mert a gép sem győzte, pedig elektromos mellszívóm volt).
Zene?! Nem biztos, hogy a fájások közti alfa állapotban sok zenét tudtam volna elmélyülten hallgatni. Én örültem akkor, hogy éltem!!!Kép

MarcsiKép HurkiKép
szerintem a kórházban fölösleges a mellszívót fertőtleníteni (elég meleg vízzel kiöblíteni), ugyanis nem abból eteted a picit. Legalábbis reméljük, hogy nem lesztek rákényszerülve és elég lesz a cici. Én a lefejt tejet öntöttem ki, vagy leadtam a tejgyűjtő központba. Tehát elég a hazajövetel utáni fertőtlenítés.

LeoneKép
Neked is ajánlom az elején a kórházi mellszívót (ld. Hurkinak írtakat). Kézzel majd csak később tudsz fejni igazán.
A Lányok szülés-véleményeivel én is egyetértek. Mindegyikkel, mert mindegyikben van igazság. Én csak annyit mondok vigyázz magatokra!!!

SzösziKép LeoneKép
Picinek való kisollót én is vettem, de ha azzal vágtam, egy pár mili mindig maradt a körmén és mivel úgy is tudott karmolni, visszaszoktam a jól bevált normál körömollómra. Most már nem biztos, hogy vennék babáknak valót.

BabócaKép
Üdv itt neked is! Húzd át a többieket isKép

HóvirágKép
A kis szószátyár MilcsiKép Nagyon ügyi a kisfickóKép Kiváncsi leszek mi lesz Eszter első szava.

puszka Mindenkit
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár
 
 


Sziasztok LányokKép
LeoneKép
Örülök, hogy nem értettél félreKépDrukkolok, hogy minden simán menjenKép
EdiKép
Köszi, hogy megnyugtattál. Ezek szerint ez teljesen normális amit Geri csinálKépKép Olyan édes mikor bemegyek ébredés után a szobájukba és rámmosolyog a hátán fekveKépEgész új ez még nekem, eddig csak a kis kobakjukat láttam emelgetni amikor beléptem de már olyan "nagyok"Kép Sajnálom Sárát...szegénykém, még ez is. Akkor most nem is kaptatok olyan gyógyszert amit beadhatsz Neki csak az ecsetelőt? Reméljük hamar rendbe fog jönniKép
BogárKép
De örülök, hogy Nálatok is igy zajlik a dologKépEzek szerint ez az élet rendjeKépHány hónaposak vagytok pontosan? Gergő is még csak elvétve fordul a hátáról a hasára pedig már nagyon régen sikerült neki először...azóta alig csinálja. Lilluska még várat magára egy kicsit de mindig is 3 héttel később kezdett minden mozgástKépViszont már 4 hónaposan kibujt a fogacskájaKépKép
BabócaKép
GratulálokKép
HóvirágKép
Irigykedem a beszédértKépMár alig várom, hogy az enyémek is csevegjenekKép

Puszi: Doris
doris
 
 


Sziasztok!

Leone,
Látod, úgy szerettél volna első helyen lenni a táblázatban. Én mondtam, hogy rajtam nem fog múlni. Kép (Kristófon múlt. Kép )Tiéd a rajt pozició. Csak ügyesen! Megy a drukk.
Ugye nem haragszol meg rám, de meg kell mondanom neked, hogy Dorissal egyetértve én a te helyedben egyetlen percig nem gondolkoznék mit tegyek, mert bármekkora csalódásnak tünik, hogy császár lesz/lehet a normál szülés helyett ennek később már semmi jelentősége nem lesz. Sokkal fontosabb egy egészséges baba. Írod, hogy még semmit nem mutat a CTG. Én szülés előtti este voltam a dokinál és a CTG még egyáltalán semmit nem mutatott, a méhszáj pedig teljesen zárt volt, rá pár órára, másnap hajnalban fájásokra ébredtem és még aznap babázhattam. Úgyhogy ne keseredj el, hogy még nem történt semmi, bármikor beindulhat. Írok majd később szüléstörténetet is. Drukkolok neked nagyon!!! Kép

Edi,
Szegény Sára. Jobbulást neki!!!!

Anyukák,
Kellene néhány tanács, hogy álljunk be itthon valami rendszerre, mert egyenlőre csak kínlódunk. Sok tejcsim van, azzal nincs gond. A ma 8 napos kisfiam azonban igen rendszertelenül ébred az evéshez. Hol 2, hol 4-5 óránként. Így aztán nincs rendszeres fürdés és lefekvés időnk. Éjszaka pedig alíg alszunk 1-2 órát, mert olyankor persze eszébe sem jut visszaaludni szopi után. Tudom, hogy még nagyon pici, még csak ma vagyunk 8 naposak, de jó lenne kialakítani valami rendszert. Mit tegyek, hogy csináljam? Felébresszem rendszeres időközönként?

Puszi: Humi és a kis Kristóf
humi
 
 


Humi: isten orizz, nehogy ebresztgesd! Megcsak 8 napos, nyugodj meg, ki fog alakulni majd egy rendszer. Mar nem emlekszem, nalunk mikorra lett valamifele, de lettKép En soha nem ebresztettem, pont ez az igeny szerinti szoptatas lenyegeKép

Babakoromollo: en nem vettem, de egyetertek Bogarral, a mi koromollonkkal nagyszeruen le lehet vagni a kis kormuket. Kesobb mar sokkal nehezebb leszKép

Hurki: tobbiekkel egyetertve, mellszivot vigyel a korhazba (en addigra meg nem vettem meg, igy a korhazi Aventes fejovel fejtem, de kellett!). Chicco fertotlenito telleg jo a korhazba, de en otthon (vagy ahol lehetoseg van ra), a kifozes hive vagyok, kis citromsav bele, akkor nem lesz semmi vizkoves, es ez legalabb nem vegyszeres. A chicco ize utan olyan budos minden szvszKép

orsoly
orsoly
 
 


Sziasztok kismamik és anyukák!

A nevem alapján nem lehetek ismerős, de egy plussz képet is felteszek, aki ismer személyesen, felismer.


Most már sokkal jobb a helyzet nálunk. 3 hónapos 2 hete múlt, éjszakákat átalussza a pici Bogi, nappal is nagyon jó kisleány. 3-4 óránként szopizik, és nagyon igényli, hogy foglalkozzunk vele. CSuda édes!

Doris!Kép
Ha nagyon ficánkol Bogi hason, akkor átfordul a határa, persze lehet, hogy csak a lendület viszi.

Beszti!Kép
Neked el is felejtettem megköszönni a segítséget amikor Bogika mégcsak pár hetes volt.

puszi
Edit
edit29
 
 


Sziasztok LányokKép
HumiKép
Azért nem tudok Neked segiteni, mert én 8 hetesen hozhattam haza a babákat a korházból és addigra teljesen rögzült Nekik a 3 óránkénti evés. Aztán otthon szépen a saját igényükre hallgattam igy volt, hogy 2 óránként (ez ritkán fordult elő) de volt, hogy 4 óránként kértek enni. Az eleje nehéz de talán érdemes megvárni Kristóf igényeitKép
Nikie-EditKép
Hogyhogy újra regisztráltattad Magad? Nagyon helyes Bogi és ügyeske isKépIgen, a hasról hátra fordulás inkább átbillenés szerintem mert a kis buksijuk húzza Őket hátraKép
EdiKép
Hogy vagytok? Sára pöttyei szünnek már? Tegnap mértem Őket, Lillus 5760 g Gergő 6700 g voltKép


Puszi: Doris
doris
 
 


Bnemethm Kép
Az első beültetés járt dupla sikerrel Kép

Edit Kép
Gyönyörű a lánykád Kép

Edi Kép
Sajnálom, hogy ennyi rossz történik mostanában. Én is penicilin érzékeny vagyok Kép Nálam is pöttyökkel derült ki, csak annyiban történt másként, hogy nem egy éjszaka után derült ki, hanem napközben, így azonnal jöhetett az ellengyógyi. Gondolok a pici lányra, mert tudom, milyen rossz. Én 16 voltam, mikor ez kiderült.

Orsi + 2 Kismaczkó
11+4

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Humi!

Lehet, hogy valaki teljesen mást fog mondani, de én nála még nem erőltetném a nagyon erős napirendet. Legyenek főbb pontjai, amik nagyjából egy időben vannak (pl. fürcsi), de főleg a hosszú, eredményes szopi érdekében sem a szopások gyakoriságát, sem a mennyiségét (hosszúságát) nem szabadna korlátozni. Előfordulhat, hogy 1-1,5 óránként szeretne szopizni, és az is, hogy 4-5 óra is eltelik a két szopi között. Újszülöttnél még nagyon kell figyelni, hogy nagyon hosszú idők ne teljenek el két szopi között! Egy egészséges (pl. nem sárga!!), időre szültetett újszülött fog enni...
Az éjszaka: ezzel is lehet tenni, annak érdekében, hogy inkább éjszaka aludjon és nappal kevesebbet. Válasszátok el erőteljesen az éjszakát a nappaltól. Nappal ne legyen besötétítve alváskor, ne járkáljatok lábujjhegyen, csináld azt, amit szeretnél (persze te is pihenhetszKép), ha szoktál TV-t nézni, akkor nézd, szólhat (persze esetleg halkabban) a rádió, szóval legyen "nyüzsi". Éjszaka viszont ne legyen "műsor" abból, ha felébred. Amennyire csak tudod, legyen ekkor is sötét, szoptatni sötétben is lehetKép, ill. ha úgy nem megy, akkor csak valami minimális (pl. letakart) fény legyen. Éjszaka nem kell pelenkázni (én azt tapasztaltam, hogy az esetek 99 %-ban a babák nem kakilnak éjszaka), ne legyen sok mozgás, dajkálás, nem kell büfiztetni (akkor különösen nem, ha elszunyókál szopi közben), mérlegelni. Minél gyorsabban, csendesebben kapja meg a szopit, aztán menjen vissza aludni az ágyába. Nem baj, ha ébren teszed le, ha gagyog (persze, ha sír, azt azért ne hagyjad). Az "alvásos" könyvek szerint nem jó, ha melletted alszik el a baba, de erről én nem vagyok teljesen meggyőzödve...
Szerintem a lényeg, hogy olyan szokásokat ne alakíts ki, amikről később biztosan le akarod szoktatni (mert egy pár nap, hónap múlva már kényelmetlen). Egyébként elaltathatod ringatva, énekelve, babakocsit tologatva, bárhogy. Aludhat mellettetek, ha ez a későbbiekben sem fog gondot okozni egyikőtöknek sem.

Edi!

Azért jó, hogy kiderült. Remélem hamar elmúlnak a pöttyei!KépKép

Nikie!

Nagyon szépek vagytok.KépKépKép
Be kell valljam, hogy a telefonod után volt lelkiismeretfurdalásom, hogy nem tudtam segíteni (főleg mivel a konkrét cumikérdésben nem vagyok nagyon járatosKép), de még nem is tudtalak visszahívni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok! Kép

Bekerülhetnénk mi is a táblázatba? Az adataink:
Kriszpy / 7hét+3nap / Budapest / 27.éves vagyok /
2004.december 24. / 1 pocilakóka van / és a második.
Köszönöm szépen!
Beszti! Kép

Én is így csináltam a Fiammal, és nekünk is bevált! Kép Szerencsére sosem fordította meg a nappalt az éjszakával!
Puszi
Kriszpy
kriszpy
 
 


Sziasztok!

Jaj, nem vagyok ám Nikie, nem ismerem őt. A gyermekeink neve sem egyezik. Régebben írtam a régi topicba névtelenül.

MAjd még jövök. Jó babázást!!!Kép

Edit és Bogika
edit29
 
 


Edit29!

Akkor ki vagy??? A képen amit feltettél Nikie van (szerintem), aki itt volt nálunk tavaly talin, Editnek hívják, a kislánya Boglárka, a táblázat szerint 3 hónapos és 2 hetes. Minden egyezik. Én nem értek semmit. Akkor te ki vagy???

Bocs lányok, majd jövök, most megyünk dokihoz, de ezen most kiakadtam. Szerintetek nem Nikie van a képen?

Edi
edi
 
 


EdikeKép
Drukkolok, hogy a dokinál minden rendben legyenKép
Irok mailtKép

Puszi: Doris
doris
 
 


Lányok Kép
Szerintem Nikie csak viccel, ugye?

EdiKép
Remélem, Sára hamar rendbejön. Szegénykém, elképzeltem a pici kis testét pöttyökkel! Soma meg stramm fiú, nem fogja elkapni remélhetőleg.

Orsi Kép
Már a 12. héten vagy, de jó! Úgy megy az idő, nem?

Nekem 2 hét múlva lesz a következő vizsgálat. Akkor már AFP is lesz. Néha még mindig van hányingerem, de már egyre kevesebbszer. Viszont mostanában a gyomrom ég, de nagyon. Valami ötlet, hogy mit lehet tenni? Van amikor egész nap, és nem segít a keksz vagy ropi sem.

Puszi, Alena
alena
 
 


Edit/Nikie
Ugye csak viccelsz? Én ismerlek személyesen is, és a képen tuti, hogy a régi Nikie van. Bogit meg le sem tagadhatod, úgy hasonlít Rád !KépKép

AlenaKép
Gyomorégésre próbálj meg mandulát rágcsálni. Nekem az bejött, bár csak a 12. hét előtt volt ilyen.

EdiKép
Remélem Sára jobban van, és eltűnnek a fránya pöttyök.

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Alena Kép
Holnapután már be is töltjük a 12. hetet Kép Bizony, rohamléptekkel haladunk. Tudom, mondtam már elégszer, de nekem a savanyú zöldalma vált be mindenféle problémákra Kép

Lányok Kép
Halkan zárójelesen megjegyzem, hogy mi megúsztuk a hányingeres időszakot. Kb. 4 napon volt összesen hányingerem, és egyszer sem hánytam Kép remélem, mostmár nem kezdődik el Kép
Már nagyon várom a szerdai praxisos UH-t.

Orsi + 2 Kismaczkó
11+5

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsoly, Doris, Bogár,Betszi,Hóvirág köszönöm a tejszívós infókat, biztos beviszem, sosem lehet tudni mikor jön a sok tejecske. Veszek sterilizáló folyadékot is de tartok én is a vegyszertől.
Meggyőztetek nem veszek babaollót, pedig már majdnem, eddig csak azért nem vettem meg mert annyira játékollónak nézett ki.(magyarul gagyi) Kép

Leone, ezt neked kellett mérlegelni és szerintem jól döntöttél. A következő babánál még meglehet a természetes szülés teljes élménye. Nem vagyok doki, őt kérdezd meg, de szerintem megvárhatjátok míg magától beindul a szülés és az tényleg jót tesz a lelkednek, szervezetednek, hormonjaidnak. Epidurált normális szülésnél 2-3 ujjnyi tágulástól adnak, addig tűrni kell a fájdalmat, addig babuci neked sem fog sehova beszorulni, hiszen el sem idul, élményből Kép ízelítőt kapsz, farfekvéses komplikációtól és altatástól sem kell így tartanod és miután kibujt rögtön oda is adják, szopiztathatod. Az anyai érzéseid pedig úgyis megjönnek amint a kis szuszogós melletted lesz.
Szöszi, nekünk erre még 10 hetet kell várnunk! Kép
Pusz Hurki
Nikie fedőnevő Editünk és Bogink: Szépek vagytok! Kép
hurki
 
 


Csajok!KépKépKép
Nagyon-nagyon köszönöm mindenkinek a kedves szavakat, az érdeklődést, aggódást, ránk gondolást, biztatást. Olyan tehetetlennek éreztem magam, csak néztem kis pici betegemet, duplán jólesik ilyenkor minden együttérző szó.
Sára már jól van, élénk, jókedvű, be nem áll a szája, a pöttyei halványodnak, elmúlt a hasmenése, picit még piros a torka, de semmi komoly.
Viszont doki nénink azt mondta, hogy amit az ügyeleten kapott gyógyszert, azt semmiképpen ne adjam neki! Írt neki újabbat, de azt már csak akkor kell szednie, ha rosszabbodik az állapota. Tehát jelenlegi mérlegünk: 3 doki+1 gyógyszerész = 4 féle gyógyszer. No comment.
Tegnap fürdéskor Sárának a feje búbján már nem voltak pöttyök, helyette viszont találtunk a talpán. Apája ebből arra a következtetésre jutott, hogy lecsúsznak a pöttyök és a talpán potyognak ki.Kép

Csajok, nekem tegnap olyan jól esett börzézni, jó volt egy kicsit kiszabadulni itthonról. Tartottunk mini-talit is, kint volt Zsuzsu (aki nyert egy szoptatós ruhát, de majd elmeséli), Bogár (akinek visszaadtam a kabátját) és Marcsi (aki 3 másodpercen belül tudni akarta mikor lesz Kislevi 8 kiló). Szóval én nagyon-nagyon élveztem. Zoli már kidőlt, én meg csak pörögtem-pörögtem.

Kriszpy!Kép
GRATULÁLOK a kistesóhoz! Üdv neked is közöttünk.

Humi!Kép
Szerintem se erőltesd a napirendet. Nálunk még 3 hónaposan is minden nap másként jött ki az esti fürcsi idő is. Volt hogy 7-kor fürödtek, volt hogy 1/2 l0-kor. Aztán egy idő után maguktól beálltak valamiféle rendre.

Alena!Kép
Így szalad az idő?! Már te is az AFP-nél tartasz?

Puszi, Edi
edi
 
 


EdikeKép
Örülök, hogy Sára jól vanKépEz a gyógyszer-orvos téma jó...igy legyen okos az ember...
De irigykedem a mini-taliértKépKépKlassz lehetettKépVásároltatok is?Sikeres nap volt?

Puszi: Doris
doris
 
 


Edi! Kép

Köszi! Olyan jó titeket olvasgatni! Kicsit féltem attól, hogy ide átjövök, mert mostanság olyan babonás vagyok vagy mi a fene! És ugyan napról-napra biztosabb a babóka, mégis félek, vagyis tarok valamitől, ami nem tudom, hogy mi! Volt valakinek ilyen érzése? És mikortól "szabad" vásárolni? Egyáltalán nézelődni? Én még csak rá sem merek nézni semmire ami babával kapcsolatos! Nem merek semmi nehezet csinálni, ha fáradt vagyok, már fekszem is le, igyekszem mindent a babóka kedvéért csinálni. És mégis az a bolond érzés! Mit ronthatok el?
Puszi
Kriszpy
kriszpy
 
 


Hahó Csajok!

A börzén, mint kiderült mi is voltunk. Edivel együtt én is nagyon élveztem. Nem úgy, mint apacuka, aki szegénykém 3 órán keresztül napozott kint a levegőn Eszterrel.
Szerintem jövőre is megyünk. Pelenka jóval olcsóbb volt. Remélem az adag kitart a következő börzéig.
A minitali is tuti jó volt.

EdiKép
Én is jól felpörögtem. Bizti a vásárlás teszi. Ezek a nők!! Sára lábon keresztüli pötty-ledobásainak én isKép

ZsuzsuKép
Gratu a pulcsihoz!!! A börzén vettem esernyő-babakocsit. Ugyanolyan márkájú, csak egy továbbfejlesztett változata lehet. Ledönthető az ülése teljesen és nagyobb a napernyője. Remélem beválik. Neked pedig köszi a lehetőséget, hogy vettél volna DebrecenbenKép

HóvirágKép
Még egyszer köszi a jegyet.

KriszpyKép
Üdv itt. Ha nem bántalak meg ezzel, de nekem ismeretlen a neved. Csak a gyengébbek kedvéért mesélnél magadról egy kicsit?

EditKép
Egyszerűen csak mondd azt, hogy nem akarsz élni a régi nick neved adta lehetőségekkel. Nekünk így is jó leszelKép Bogi nagyon édi!!! Örülök, hogy jó babu.

OrsiKép
Gratu a 12. héthezKép

HumiKép
Napirend az első időkben?! Felejtsd el. Elég, ha 3 hónaposan próbálsz vmit kialakítgatni. Azt tartsd be, hogy kb mikor van a fürdi (nappal és éjszak különválasztása tényleg nagyon fontos). Az elején mi fél 11 fürdettünk, majd ahogy Eszter kívánta, úgy hoztuk egyre előrébb negyed, fél órákkal. Fél 8-nál tartunk most és szerintem maradunk is. Így igényli. Mondhatnánk saját maga alakította ki így a napirendjét. Etetés pedig szerintem legyen igény szerinti. Az elején sajna egyszer, de volt, hogy negyed órás szünetekkel 5 és fél órán keresztül lógott a cicin. Most nem figyelem az órát, van, hogy kibír 4 órát is, de van hogy csak kettőt.
Hidd el, ahogy egyre jobban összeszoktok, rá fogsz érezni az ízéreKép, hogy mi jó neki és nektekKép

puszka
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár
 
 


KriszpyKép
Mi a 13. héten vettük meg a Travel systemes babakocsitKép...

Bogár
Kép
Kép
bogár
 
 


Bogár! Kép

Persze, hogy nem sértődöm meg! Kezdem az alapoknál. 27.éves vagyok, június 17.én lesz 6 éves a kisfiam, nem a mostani párommal közös, őt egyedül neveltem 2 éves 4 hónapos koráig. Most 1 év és 4 hónapig próbálkoztunk és a második Clostilbegyt-es hónapban jött össze a babóka!
Remélem nem hagytam ki semmit, így a késő esti órákban!
Jó éjszakát mindenkinek! KépKépKép

Kriszpy
kriszpy
 
 


Sziasztok!Kép
Ma megint voltam a dokinál, és mostmár minden nap kell menni, felváltva lesz amnioszkópia és NST. Amíg minden vizsgálatnak rendben lesz az eredménye, addig maradhat Borsóka és megpróbáljuk megvárni amíg magától elindul és akkor, 2-3 ujjnyi tágulásnál dől el véglegesen, de nagy valószínűséggel császárral fog születni. Ugyanis a mai UH-n elsőre 99-es BPD-t mértek, aztán 97-esre módosították, a mellkas méretei is szép nagyok. Legalábbis egy faros szüléshez...
A vezető prof szerint, láttunk már olyat, hogy megfordult a vajúdáskor is...
De már megbékéltem hogy császár lesz a vége, ha mégis megfordul, annak csak örülni fogok.
Most azon drukkolok, hogy időben meginduljon a szülés, még mielőtt rosszak lennének az eredmények, mert ellenkező esetben nem lehet megvárni a természetes indulást, hanem irány a műtő. De bízok Borsókában, hogy tudja mit akar! Kép

Alena!Kép
Nekem a 20. hét táján a hideg tej és a jégkrém segített a gyomorégésemen. Mostmár sajnos max. 20 percet enyhít.

Kriszpy!Kép
Üdv itt, mindig örülünk, ha valaki átjön a fenti topicból!Kép
Én sem mertem a 12. hétig semmibe beleélni magam és a 20. hétig nem néztem babás dolgokat sem. A 26. hétig nem is vettünk semmit.
Más meg, mint BogárKép, már a 13. héten babakocsit vesz. Kép
Te is érezni fogod, hogy felkészültél-e már rá lelkileg, nincsenek ennek szabályai, hogy mit mikor lehet.

Leone

KépKép
leone
 
 


Leone!Kép

Nagy volt a csend tegnap, már azt hittem... Nagyon izgulok érted, örülök, hogy minden rendben van.Kép Borsóka nagyon nyugis baba lesz, nem kapkodja el a dolgokat, szép csendben kivárja a maga idejét.KépKépKép Drukkolok ezerrel.KépKépKép Már nagyon-nagyon izgi.KépKépKép Küldj sms-t ha van valami.

Puszi, Edi
edi
 
 


Haliho!Kép

4 oras vagyok...Kép Sot, 11-kor mar leleptem tegnap is...Kép Igy aztan be volt otthon agyazva meg elmosogatva, kiteritve a mosott ruha delutan, el sem hiszem...Maskor mindig estere zuhantam agyba, mire mindent nagyjabol otthon is megcsinaltam. Ma megyek vedonenihez. Jovo hettol pedig becsszo szekrenyeket is rendezek.

Leone!Kép
Latod, milyen jo helye van nalad Borsokanak, el sem akar szakadni toled. Kerlek, dobd mostmar sutba az aggodalmaskodast, ha megfordul a szuloasztalon, akkor orulunk neki, ha nem, akkor csinalnak rad szep kis zippzarat, de attol meg ugyanugy fogsz orulni a csodaszep babanak...Lenyeg az O meg a Te egeszseged, tudod.

Kriszpy!Kép
Legy udvozolve, kellemes,problemamentes gombolyodest!

Orsi!Kép
12 het, nem semmi.Gratulalo.Kivanom hasonlo jol viseld a hatralevo reszt is!!!

Hurki!Kép
En is ugy dontottem, hogy majd levagom az en ollommal ha alszik...KépListat megkaptad?

szoszi
30+2 (es nekem is eg a gyomrom)
szoszi
 
 


Juj, es ma van a hazassagi evfordulonk! A masodik!Kép
szoszi
 
 


Kép

KépKép
leone
 
 


Kép

Még mindig itt, most jöttem haza amnioszkópiáról. Nem egy kellemes élmény, de nem lehet azt mondani, hogy fájt. Most megyek lepihenek, van akiknek ez a kukucskálás beindítja a szülést,közben meg kispapa csak 11 körül ér haza Pestről.

Puszi, Leone

KépKép
leone
 
 


Szöszi!Kép

Boldog házassági évfordulót!Kép

Pusz, Edi
edi
 
 


Orsi Kép
Képzeld, bevált a zöldalma + nagyon finom volt! Már itt van előttem a mai adag.
Hogyhogy egy nappal előbbre került a fordulónapod? Eddig egy napon voltunk hétfordulósok.

Szöszi Kép
Boldog házassági évforulót. Lesz ünneplés?

Leone Kép
Éjjel felébredtem, és te jutottál eszembe. Hogy most már bármikor elindulhat a szülés.

Puszi, Alena
alena
 
 


Alena Kép
Azt írtam hétőn, hogy holnap után Kép Szóval ugyanúgy egy napon fordulunk Kép Lehet, hogy még szülni is együtt fogunk Kép
Nagyon örülök, hogy bevált a zöldalma, én nagyon rákattantam mostanában, mindig megkívánom, amikor csak eszembe jut. Ugye nem lehet az almát túladagolni? Kép Kép Kép

Velünk minden OK.
Lányok Kép Elmesélem a tegnapi védőnős storyt. Azt hittem szétdurranok. Tegnap mentem ahhoz, akit a körzeti mondott, időpontot is egyeztettünk, persze a védőnők 12-13 között dolgoznak, amikor én is dolgoznék Kép Odamentem. Erre közlik velem, hogy bizony én nem oda tartozom, mert igaz, hogy a Bimbú út hozzá tartozik, de csak 100-tól felfele. 100 alatt (Ahol mi is lakunk), nem hozzá, de még nem is ebbe az intézetbe, hanem teljesen máshova... rendes volt, mert 20szor bocsánatot kért, és megadta a másik intézet számát is, így pénteken elvileg lesz kiskönyvem is Kép

Orsi
11+6

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi Kép
Én csak a táblázatban néztem, hogy mára vagy beírva 12 hetesnek. De akkor biztos csak egy kis technikai hiba.KépKép
A védőnővel ugyanez a sztori nálam is. Szerencsére ez még a telefonban kiderült. Ugyanis tőlem egy kényelmes sétányira, a Böszörményin van a védőnői szolgálat. Ha-ha, de oda csak a mi utcánk páros oldala tartozik. Mivel én a páratlan oldalon lakom, nekem a János Kórházhoz kell mennem.

Alena
alena
 
 


Kép Kép
Tőlem a telefonban háromszor kérdezték meg, hogy hol lakom pontosan... és ennek ellenére ehhez a nénihez osztottak. Neked tényleg kényelmesebb lenne a Böszörményire sétálgatni. Védőnőt nem lehet körzeten kívül választani? Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok Lányok!

LeoneKép
Nagyon drukkolok, hogy Borsóka megforduljon, de ha nem fog, az se baj, lényeg, hogy mind a ketten egészségesek legyetek.

HurkiKép
Te kérdezted jó pár napja, hogy mit érdemes vinni a szülésre. A terhességgel foglalkozó könyvek, meg újságok általában hosszú listát hoznak erről, ezért csak 1-2 dolgot említek, amit nekem is más anyukák tanácsoltak és nagyon bejött.
Az egyik a Tena hálós bugyi, de azt hiszem, írtad, hogy az már van. Szerintem nagyon kényelmes, könnyű kimosni és nagyon hamar megszárad.
A másik dolog, vigyél magaddal puha többrétegű háztartási törlőpapírt és azt használd alul törölközéshez, így nem kell naponta kimosni a törölköződet.
Vigyél két papucsot, egyet zuhanyzáshoz, a másikat napközbenre.
Szerintem legalább 3 elölgombolós hálóing kell, én legalábbis minden nap újat vettem fel, mert egyrészt óhatatlanul piszkos lesz, másrészt, valószínűleg a hormonok miatt, de én reggelre mindig nagyon leizzadtam. Anyukámék mindig vitték haza a piszkosat mosni és hozták az újat.
Szerintem kell legalább két szoptatós melltartó is.
A betétek közül szerintem nem kell az óriási inkontinencia betétet használni, hiszen nagyon jól megteszi a 3mm vastag legnagyobb méretű éjszakai betét is, és az még kényelmes is.
Hát, ennyi jutott eszembe, remélem tudtam segíteni.

LányokKép
A mostani Tesco katalógusban reklámozzák az Avent fejőgépet 13490 Ft-ért. Ez nagyon jó ár és adnak ráadásul most hozzá 50 db melltartóbetétet is. Akinek nincs, szerintem most vegye meg. Általában 15 ezer a fejőgép ára, a melltartóbetétek meg 600 Ft körül vannak.

AndiKép
Kérdezted, hogy mikor van időm enni, takarítani, meg főzni. Hát, nem sok idő jut erre, de általában úgy csinálom, hogy Zsófit bevonom a takarításba. Például együtt pakoljuk be a mosógépet, együtt teregetünk ki (ő mondjuk általában leszedi, amit én felraktam, de ha nagyon gyorsan csinálom, én nyerek.Kép), amikor port törlök, ő mászik a lábam között stb. Szóval valahogy így csinálom. Mostanában kezdtem el arra rászoktatni, hogy a délelőtti gyümölcsevés után 30-45 percet a járókában kell lennie és egyedül játszani. Én addig reggelizek, meg megcsinálok egy-két házimunkát. Eleinte nagy hangon protestált a dolog ellen, de most már kezdi megszokni és szépen eljátszik.Kép
Képzeld, ő is egyre jobban alszik, már csak egyszer ébred éjszaka.Kép

DorisKép
Eszembe jutott még egy dolog az alvással kapcsolatban. Anno egy tanárnő mesélte, akinek négy gyereke van, a két kicsi ikerpár. A férjéval már teljesen kivoltak, mert a gyerekek felváltva bömböltek éjszaka. Néhány hónap így telt, majd egy reggel arra riadtak fel, hogy jaj, mi van a gyerekekkel, hiszen több órát aludtak egyhuzamban. Kiderült, hogy már annyira fáradtak voltak, hogy amikor az egyik sírt és dajkálták, nem vették észre, hogy nem a saját ágyába rakták vissza, hanem a másik mellé.Kép Hiányoztak egymásnak, azért sírtak. Attól kezdve egymás mellett altatták őket és nem volt több bagolykodás.Kép
Nem tudom, hogyan lehet ezt megoldani, hogy ne nyomják össze egymást, de nekik ez vált be.Kép

LányokKép
Képzeljétek, nyertem a bababörzén a Kismama előfizetéssel egy szoptatós lenvászon ruhát. Nagyon örültem neki, nagyon jól néz ki, és nem látszik rajta, hogy szoptatós ruha, így normál ruhaként is viselhető. Mondjuk, Zsófikámat ismerve, lehet, hogy arra is sor kerül még, hogy ebben a ruhában fogom valahol megszoptatni a szabadban.

Puszi mindenkinek:
Zsuzsu
zsuzsu
 
 


Szöszi, boldog házassági évfordulót! Igen megkaptam meg is kösziztem emilben Kép
Zsuzsu köszi az infót. Gartaula a rucihoz!
Lányok ma kipróbáltam a cukrosvizes terhelésest. brrrr. 10 percen keresztül tartott legyűrni. Kiráz a hideg ha rágondolok. Utána voltam Uh-on. Szép nagy baba, már most 2 kilós, 1-1,5 héttel előrébb vagyunk-mondta a doki.És olyan gyönyörűűű. 83mm a buksija és fütyimutogatós kedve volt. Kép
pusz Hurki 30+2
hurki
 
 


Sziasztok!Kép

Orsi!Kép
Gratula a 12. héthez. Nekem úgy tűnik mintha én is most lettem volna annyi, tegnap előttinek tűnik az AFP is, most meg már a 26. hétbe léptünk. Észbe se kapok és már szülni fogok.

Hihetetlen, hogy mennyire szalad az idő, Nektek is ilyen gyorsnak tűnik??? Tényleg el kell mostmár kezdeni vásárolgatni, mert ki fogok szaladni az időből.

Leányzóm ma nagyon aktív, kisebb nagyobb megszakításokkal rugdalózik állandóan. Annyira élvezem! (De gondolom ezzel nem vagyok egyedül!Kép) Persze sejtem, hogy lesz olyan időszak is amikor majd azt kívánom, hogy egy picit maradjon már nyugton!Kép

Jó kis kalandjaitok vannak a védőnőkkel, úgy látszik ez már csak így megy.
Nálam érdekesebb dolgok voltak. Amikor pl. az AFP-re kellett menni nem tudott az összes vizsgálatra beutalót adni, még a körzetihez is futnom kellett. Hétfői nap kellett mennem az AFP-re és vasárnap derült ki, hogy időpontot kellett volna kérnem, amit a drága védőnőm elfelejtett közölni velem. Azért rendesek voltak a kórházban, nem zavartak el. Levették a vért, erre kiderült, hogy egy beutalóm még mindig hiányzik. Tök kiakadtam. Mondtam a védőnőnek a következő alkalommal, hogy hát egy beutaló elmaradt, a válasza az volt, hogy arra nem kell, ja... azért kérték a kórházban, mert nem kell.
Na védőnőről ennyit, mert még sorolhatnám a cifrábbnál cifrább dolgokat!Kép

Zsuzsu!Kép
Nagyon szerencsés vagy!Kép

Üdv:
bnemethm
Bnm
 


ZsuzsuKép
A legjobb helyre ment a szoptatós ruciKépKépKép

SzösziKép
Boldog házassági évfordulót!KépKép

AlenaKép,OrsiKép
Én is szívtam a védőnővel tegnap, mert megbeszélés nélkül beállított hozzánk. Mondtam neki, hogy miből gondolta, hogy itthon vagyok ? Dadogott,hogy Ő csak vaktában megpróbálta, mert egy sürgős felmérést csinál. A felmérésben ilyen kérdések voltak, hogy megoldott-e a fűtés a lakásban (nyáron!), van-e fürdőszoba, a WC különálló-e. Amikor mondtam neki, hogy a fűtés kombi cirkó, akkor visszakérdezett, hogy az miKépKép Közben jártatta a szemét mindenfelé. Tök hülyeségeket beszélt, és kidumálta a felettünk lakó kismamát. Aztán a végén megkértem nyomatékosan, hogy ami köztünk elhangzik az nem tartozik másra csak ránk, és megkérem, hogy ne beszélje meg a szomszédokkal, hogy milyen bugyikat látott a ruhaszárítón. Csak habogni tudott utánnaKépKépKép Remélem többet nem jön.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


HurkiKép
Atyaég! Neked 4 kg feletti fiad lesz, ha így haladsz! Elég lesz megszülni majd a kis tököst.Kép

BnemethmKép
A C und A-ba a babaholmik akciósak. Lehet kisbodykat venni, rugikat stb. Érdemes lenne megnézned, mert jó árban vannak.

OrsiKép
Mikor mentek a Praxisba holnap ? Én nem gratulálok még a 12. héthez, majd csak holnap, mert előre nem szabad.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?