Új privát üzeneted érkezett!

Május ez nálunk is így van a játszón, szerintem nagyon ciki, ha egy gyerek, szülői erősítéssel, ráül a játékaira. Persze ha mennek haza, akkor sajáttá válik az addig szabadpréda motor pl, de addig, ha elhozta, viselje el, hogy más is ráül.

Én nyúl vagyok ált., nemigen szólok rá más gyerekre, hanem ha nagy gáz van, a sajátomat viszem el onnan. Kisebb balhénál rászólok, vagy ha látom, hogy csak figyelmetlen volt, de ha mondjuk többször szándékosan leönti homokkal a fejét, akkor odébbállunk. Tudom, ezzel neki is a futamodást tanítom, de ez van.
De olyat is láttam már, hogy anyuka a barátnős csacsogás közben odaszólt a kb 3 éves kisfiának, hogy "kérd vissza te, én nem állhatok mindig melletted..." :shock: Jesszus...
De miért úri játszó a feneketlen tavi? :D

Ditke, Peti is kibújik, sőt, kicsattolja... :roll: Nem tudom... Gyakori csekkolás, erélyes rászólás.

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Játszó: mármint úgy, mint nálatok, szóval minden közös...

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Jah,játszótér.Én simán leordítom a gyereket,ha az anyja nem képes rá és már nagyon kihúzza a gyufát.Pl.volt,h egy kölök ütött-vágott mindenkit és lelökte D-t a csúszdáról.Először szépen szóltam,felvéve a szemkontaktust a trécselő miniszoknyás-harisnyás puccos anyjával,aki rászólt,h nem szabad.Persze semmi foganatja,utána erélyesebben szóltam,anyja dumál tovább.A végén már hangosan kiabáltam,h ha még egyszer lelököd a fiamat,nagyon megbánod!!!!!!Ez hatott,anyuka feltápászkodott és eltávolította a rendetlenkedőt.De nem vagyok elnéző a sajátommal sem,amit ezt csinálja egyszer szólok szépen,utána hazamegyünk.

Kép Kép
meli1118
 
 

 
 

Rita,játékokat Dénes is ügyesen odaadja és másét is kipróbálja,de vannak olyan(a puccos)anyukák,akik ferdén néznek rám,mert azt mondom a fiamnak,h ez a másik gyereké,kipróbálhatod,de utána visszaadjuk.Ők ha tehetnék,kölcsön sem adnák,ami tök gáz,mert egy két éves még nem érti,miért ne nézhetné,foghatná,próbálhatná....
Legyél rátermettebb :lol: :lol: :lol: csak viccelek,ezzel sincs gond,de én nem választom a megfutamodást,mert D valóban meg kell,h tanulja,h ki kell néha állni magunkért.

Kép Kép
meli1118
 
 


Meli, én a megfutamodást arra a helyzetre értettem, amikor egy kölök úgy viselkedik, mint a te kis rémed a csúszdán. Ha hiába szólok szépen, rákiabálni (más gyerekére :oops: ) nem tudok. De azért elvonulni látványosan szoktam, jó hangosan mondom, gyere Peti, most egy kicsit odébb játsszunk! :)
Kölcsönkérés ugyanígy, sztem is természetes, hogy egy kétéves (3-4-) nem vizslatja a tulajdonviszonyokat a játszótéren.

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Sziasztok!

Meglátszik tanulnom kéne.

Pann
elfelejtettem írni,nekem is a fogletörés a félelmem.Nagyon vészes?Ha igen azért csiszoltasd le.Egyik ismerösömnek a kisfia 2 éves korába atemetőben elesett és a sírkő szélébe ütötte be a száját.Az első négy foga letörött.Szegénynek 4 évesen úgy begyulladt,hogy a fogínyét fel kellett vágnia.Most 6 éves és sajna még nem nől helyette.

Immunerősítőnek mi a homeoból adtunk nekik.

Bölcsibe betörés???Miért mit gondolnak mekkora értékek vannak ott?

Játszótér:
Én is azon a véleményen vagyok,hogy a játék amit viszünk,visznek közös.Ovódában sincs olyan,hogy ez az enyém-tiéd.
Persze vannak olyan dolgok,mikor Laura is nem akarja odaadni a játékait másnak,de ilyenkor/mivel Laura hangosan ki is nyílvánitja/odamegyek és elmagyarázom,hogy csak megnézi,picit játszik vele/vagy közösen/és visszaadja.Aztán ha nem nagyon akarja a másik gyereknek beszélek,hogy leszáll Pl.a motorról és megkapod.Ez 99%hatásos még.
Irigylem az olyan Anyukákat aki még a játszótérre is ki tud öltözni/magassarkú,miniszoknya.../persze akik otthon vannak és nem munkából jönnek és csak a padon ülnek vagy ácsorognak csoportokban.Otthon is így van,hogy ül az ágyon és a gyereket nézi mit játszik egyedül a földöm? :twisted: Óvódában meg Ők lesznek olyanok,akik a drága játékokat a gyereknek megengedik bevinni a oviba,de gond van, nyomba panaszkodnak.
Én állandóan futkosok fel-alá.Lehet ők meg engem néznek h....-nek.
Más gyerekére Ha már nagyon durvul a dolog rászólok,de pici eseteknél is figyelmeztetek ha úgy érzem baj közeledik.De Danira és Laurára is szólok,ha valami nem a játék normális keretén belül történik.
Nálunk a játszin van egy kislány,ha megjelenik a családjával általába a normális szülő gyereke közelébe megy,mert a kislány napi egy gyereket elnáspángol.Anyuka meg nyugodtan terpeszkedik a padon.

Rólunk:
Ma beírattam Laurát az Óviba.Kiváncsi leszek melyik csopiba kerül,mert már beíratáskor a vezető ceruzával írta melyik gyereket a szülő milyen csoportba rakja.Én persze csak azt mondtam,hogy azonos korú csopiba,de lehet nem volt elég a rámenőségem.És olyan furcsa,hogy körzeten kívüliek vagyunk ha Dani nem járna oda akkor nem lenne helye,Esetleg ha olyan/befolyásos/munkahelyem lenne.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Bocsi Rita,nem gondoltalak megfutamodónak,nehogy azt hidd :) Látványos távozás....az is jóóóó.

Dana,hát igen,vannak ilyenek is.Mi a barátnőmmel jókat röhögünk rajtuk,miközben beülünk homokozni a fiainkkal.

Közösködés,na azért hozzáteszem,hogy ha jönnek a romák,én is inkább odébbállok,mielőtt lestoppolnák a mocit és elszáguldanának vele :roll: De alapvetően igenis meg kell tanulni osztozkodni.

Óvoda:nálunk szinte csak közös csoportok vannak,sajna minden oviban.Így Dénes összekerül majd valszeg a nagy lovakkal :lol: aminek van előnye is,de főleg hátránya van...na ez van,mindenki túléli valahogy...

Kép Kép
meli1118
 
 


Meli,
Nati nagyon élvezi a vegyes csoportot. :wink:
Amikor van nálunk egy "játszirém", sok szülővel együtt elég látványosan tudjuk kinézni. :lol:

Dana,
Nekem pocakosan se derogál fellibbenni a mászókára. (na jó, nem mostanában csináltam utoljára) Más meg egy óra padon unatkozás után letudja, hogy na, a héten is jót játszott a gyerek. :twisted: Szerintem a másik hülyének nézése kölcsönös. :lol:
Az új meseolvasós felállás, hogy az alsó ágyon ülök a gyerekek a két oldalamon - különben püfölik egymást. :twisted: Mindkettő választ egy könyvet és abból egy mesét és többnyire Szabi is lelkesen meghallgatja mindkettőt. Ha jól elkapjuk az ütemet, akkor egy fél óra és mindkettő betakarva, megpuszilva, megitatva, mesével elhallgattatva és alszik.
Dani megy jövőre iskolába? Mennyire jellemző nálatok, hogy egy tavaszi gyerek iskolába megy, amikor betölti a 6. évet?
Az ágy 90 fokos elfordítását először függőlegesen képzeltem el... :oops:

Osztoszkodás:
Szerintem is alap, a szomszéd kertje mindig zöldebb. :roll:
Én sokszor bevállalom más gyerekének a fegyelmezését. Gondosan beállok anyuci és a gyerek közé, és morcos szemkontaktus, többnyire ez is elég, de sokszor rá is szólok. Sajnos azért sokszor van úgy, hogy csak a látványos elvonulás marad. Nálunk főleg akkor, ha kihoznak egy ovis vagy iskolás csoportot, mert a nevelők többnyire tesznek a gyerekek fejére. :evil:

Május,
Ágyat csináltatni nem akartok? Akkor te választhatod meg a paramétereket. Biztos drágább, de ha a célnak jobban megfelel, akkor talán mégiscsak megéri. Vagy ti költöztök a kisebb szobába, a gyerekek pedig a nagyobba. :wink:

Bölcsis betörés:
Elég elkeserítő. :? Mi most néztük meg azt, ahova talán beadjuk Szabit jövőre. Amit láttam, az a lelkesedés a gondozók részéről, nem pedig az a sok pénz, ami felveti őket.

Pankaa,
Nagyon messze lenne a munkahelytől a bölcsi? Ha már egyszer megszerette a bölcsis nénit, jó is, nagy kincs az.

Kditke,
Szabi még nem jött rá, hogy kell kibújni a biztonsági övből. Remélem, nem mostanában fog. A Römer elég keskeny, a vállpánt meg szivacsos, talán ez is akadályozza. Elég szoros is, nincs sok mozgástere. Nati ennyi idősen már rég kilógott, most meg már automatikusan kapcsolja ki-be magát. :?
Nati Immuno Kids-et szed, nem látom, hogy annyira megdobta volna az étvágyát. Meg azt se, hogy annyira hatna. :lol:

Pann,
Nekem a babacuccok még mindig a szekrény felső polcán bedobozolva. :oops: Irigyellek. :lol:
Nekem is vannak jó kis jóslófájásaim, de ami engem most már nagyon zavar az inkább a gyomorégés meg a hányás. :?
Az "Aludj jól, stb" nálunk eddig se működött meseműszak nélkül. :lol:

Rita,
Ballagással összevont Anyák Napja? :roll: Akkor inkább meg se tartsák sztem. :?
Az egyik indokom, hogy nem akarom eladni a lakásunkat és újba költözni, hogy rosszul viselném, ha másnak nem kellene, amikor én annyira szeretem. Nem gondoltam volna, hogy más is így van vele. :lol:

Ágiboldi,
A hányás ellen nincs tippem, de amikor volt, mi se voltunk rá felkészülve. Nekünk az volt a pláne benne, hogy a két gyerek puccba vágva, mert pont a karácsonyi anyóslátogatásra indultunk.
A kullancsos dolgokat sem tudom. :roll: Én még nem döntöttem erről.

Helga,
Nekem nagyon tetszett, hogy egyéni volt az anyák napja. Igy nem zavart a többi gyerek. :lol: Nati szokásához nem híven nagyon kis félénk volt, a nagyok között lehet, hogy meg se mert volna szólalni, így meg két verset is büszkén elszavalt.
A felső ágy 90cm, az alsó 140cm. Szigorúan tiltom, hogy akár csak a fejét is lelógassa, remélem, nem jut eszébe leugrani. A felsőre csak alvás céljából szabad felmenni, remélem, hat a szigor. :wink: Az urgálással megállapodtunk, hogy nem a gyerekszobában van ugrálás, hanem a miénkben, ott a franciaágy szabad préda.

Kép KépKép
lorca
 
 


hali!
Mi is tegnap voltunk beiratkozni az oviba, de csak arra volt jó sztem, h ha most elutasítanak, jövőre több eséllyel indulunk :( De igazán abban sem bízom, hogy 2010 szept-ben bejut. Rengeteg gyerek lakik ebben a faluban... persze van egy olyan előnye is, hogy kicsit olyan, mint a Kolpingban, ahol bármit csinál a gyerek, nem néznek csodabogárnak. 8)

Ja, a legfontosabb!
Helga! Gratulálunk, csak így tovább! Tök jó, hogy a nyaralós hónapokra esik a második trimeszter, még használjátok ki!

Két gyerek: Pann, neked még voltak illúzióid? :wink: :lol: :lol:
Szóval nyugi, tök jó. Csak persze fárasztóbb mint egy. Pl. Olivér állandóan lerángatja a zokniját, de nem elég annyiszor visszaadnom rá, mert Roli is ellenem van. :x Vagy O. nem hagyja magát bepelusozni és R. ahelyett, h valahogy segítene még annyival ront ahelyzeten, hogy az O-nek figyelemelterelés képpen adott játékokat is elszedi.
Én rém türelmes vagyok alapesetben, de ha időre megyünk, akkor bepöccenek.

Rita, köszi hogy kiönthetném a szívem a kiborulós helyzetekben, de olyankor nekem a tettek mezején van a helyem. Még az sem jut eszembe, hogy megörökítsem az utókornak. Ha meg elmúlt a vész, olyan banálisnak tűnik, hogy magam sem értem, h miért is volt olyan súlyos az az 5-10 perc.
gratula az új lakáshoz. sztem hamar betöltik a gyerekek a nagyobb tereket is :wink: :lol:

Képzeljétek, múltkor kizáródtam a házból, mert a bejárati ajtót én zártam be belülről, hogy Roli ne szaladgáljon ki (sosem szoktam, de még a kulcsot is bennehagytam) a teraszajtót meg Roli zárta be belülről (miután én kimentem Olivérrel a karomon, h megnézzem, tényleg esni fog-e). Villámgyorsan felmértem,h csak Rolira számíthatok és olyan mázlim volt, h szót fogadott és visszaengedett. Aztán nem sokkal később beleejtettem a mobilom a wc-be..... :roll: :oops: szép nap volt...

ááá, mennem kell, ma egyik sem aludt délután és mostanra KO mindkettő. Talán egy kisvakondos szopizás még megmentheti a helyzetet....
a 2 Timinek és Mónikának sok boldogságot!
Vendég
 


...és még majd lehet, hogy levelezek magammal, mert tegnap hozzá akartam még szólni pár témához.... :lol: :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.28 22:54-kor.
Vendég
 


Bigsis, gyere nem akarlak zavarni :), csak egy mondat: Pityuka :lol: :lol: :lol: Eléggé odavan, hogy meg kell válnia a taréjától...
((Nem is úgy gondoltam, hogy a balhé közepén gyere szívetönteni, csak nekem utána még egy darabig soha nem tűnik a helyzet banálisnak. Mondjuk egy-két hónap múlva.. :oops: ))

Meli, egyáltalán nem baj, hogy azt mondtad, legyek rámenős, tudom...:) Nem vagyok az, csak távolról csodálom az anyatigriseket (ha nem haragszol meg, hogy ebbe a kategóriába soroltalak. :) )

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Rita,ja,ja,én tigrisfajta vagyok....Bár ma olyan a hangulatom,mint az időjárás....még bőgtem is,annyira kiborított a kölköm....na meg az sem dobott nagyot a hangulatomon,h anyukám előadta az unokatesóm motorbalesetének pontos részleteit.Pénteken temetjük...jó,ha aludni tudok ma :cry:
Egyébiránt szerintem mindegy,h te nyuszika,v oroszlán vagy,mindenképp elismerésem 4 gyerekes mivoltod miatt....a mai nap után tökéletesen érzem,h megállunk 2-nél.

Bigsis.....kizáródás szörnyű,én is átéltem,csodával határos módon D is úgy reagált végül,mint Roli és megszánt....Olyan édesek a fiúk az avataron,irigykedek!!!!Pityuka cuki!!!!

Lorca,örülök,h pozitív a visszajelzésed a vegyes csoportról,mindjárt nem is agyalok ezen tovább.Nálunk a játszóról is akkor van egységes és minden további nélküli hazaindulás,amikor kijön levegőzni a kisegítő suli összes diákja.Mind rendkívül ostoba,nayg ló az összes és csapaostul megszállják a teret.Zéró tolerancia......

Kép Kép
meli1118
 
 


Hahó.
Elolvastam a kullancsoltás javallatait és esetleges mellékhatásait, majd elolvastam a kullancs által terjesztett agyhártyagyulladás mibenlétét, ezután elmentem a gyerekorvoshoz és kiváltottam az oltóanyagot.
Holnap reggel kapja. megdumáltam, h megkapja a betegrendelés elején, és itt dühöngeném ki magam, h az egészséges rendelés miért mindig délben/koradélután van?? Miért nem lehet a dolgozó emberekre is gondolni? Mi van ha én úgy akarok oltatni, h közben nem vagyok gyeden? :twisted: akkor vegyek ki egy teljes nap szabadságot? )

Bigsis, én olvastalak ám tegnap is, nem magadban beszéltél, csak sok volt a munka és nem írtam, de olvasni szinte mindig szoktam! :wink:

Panka, jó a csajos vonalzó, hajrá ház!

Többit elfelejtettem..

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

Megvolt az uh, megvolt az oltás.
Uh.: nincs fütyi!! :mrgreen: :mrgreen: Egyébként minden tökéletes, nagykönyv szerinti méret (1790g, BPD 76mm), átlagos magzatvíz, hátsó fali lepény, 4 üregű szív, telítődő gyomor és hólyag, éééééés fejvégű! :D :D :D Ennek nagyon örülök, tegnap éreztem, hogy haránt fekvésből elfordult, csak azt már nem tudtam megállapítani, h melyik irányba. :lol: Remélem most már így is marad! :roll:

Oltás: gond nélkül lement a második, és - Ditke most figyelj! - jövő január-februárban kell még egy, akkor lesz 3 évre védett. :roll:

Bigsis! Jó a kép, de lehetek telhetetlen? Van "után" kép is? :roll: Két gyerek: már mindegy, amúgy meg elképzelhetetlen....fogalmam sincs, hogy hogy lesz, mint lesz, de abban bízom, h majdcsak belerázódunk. :roll:
Kisvakondos szopizás: több perc aktív agytevékenységet kellett folytatnom, h rájöjjek mi az, de azt hiszem sikerült. :mrgreen: Roli kisvakondot néz, míg Olivér szopizik? Ezek szerint meg kéne javíttatnunk a tévénket (kb egy hónapja elromlott, és a kutyának sem hiányzik :lol: ) és be kéne szerezni néhány mese-dvd-t, a túlélés érdekében? :roll:

Játszótéri rászólás: én simán, de nálam szakmai ártalom. :lol:

Ági! Egyéb helyeken is joggal kérdezi az ember, hogy "És mi van a dolgozó emberekkel?" Pl. bank, gumis, autószerviz, fodrász - nálunk ezekkel van a legtöbb gond. :? Egyébként a kérdés jogos, "Oldja meg anyuka!" kategória - UTÁLOM, pedig én itthon vagyok, de azért az orvosi vizsgálatoknál sikerült ilyen helyzetekbe belefutni, h hova tegyem Gergőt, mondjuk amíg a kardiológián töltök egy fél napot! :evil:
Vendég
 


Ma reggel megpróbáltam Robira bízni a peluscserét, egyszer csak hallom, hogy hív, hogy segítsek. :roll: Szabi ült az ágyon, a kibontott hálózsákjában és minden egy merő kaka. :shock: Találkoztam már pár hasmenéses cuccal, de a mai mindet lepipálta. Szerencsére nem tűnik túl betegnek, a következő két barnamacis pelus már jóval szerényebb volt. Már 11kor elaludt (jó hír 8) ) és még mindig durmol. Sikerült belenyomni egy Smectát, remélem, hatni fog.

Tegnap Nati nagy ordításba kezdett a fürdőkádban. Jó nagyra tátotta a száját, véletlenül megláttam a manduláit. Akorááák, hogy jaj. :shock: Az egyiken még hosszú, mély barázdák is vannak. Jól elvan az oviban, nincs láz, nem csorog az orra, nem köhög. :? Mi van ilyenkor?! A nyirokcsomók viszont duzzadtak.
Ja, azért bömbölt, mivel meguntam, hogy 5x szóltam, hogy vetkőzzön, de csak alul sikerült. Igy beraktam a kádba kardigánban. :twisted:

Robi kapott egy állásajánlatot, ahonnan majd hétfőn szólnak vissza, hogy neki ajánlják-e fel végül. Ha igen, elfogadja. Nem is tudom, mit kívánjak, hogy sikerüljön-e vagy sem. :roll: Egy csöppet se vonz a gondolat, hogy egy zűrös éjszaka után még hányingerrel küszködve vigyek reggel két gyereket oviba BKV-n. :? A B verzió, ami még kevésbé vonzó, hogy Robi viszi, de Natinak már jóval 7 előtt bent kéne lennie az oviban. Tudom, hogy reggel 6-kor már vannak, akik ott toporognak, hogy berakják a gyereket és rohanjanak dolgozni, de ettől azért szeretném megkímélni. Igy is eléggé kétségbe ejtő, hogy alig van napi 4-5 óra, hogy vele foglalkozzunk, de ez még tovább rontana a helyzeten, mert még korábban kéne őket ágyba tenni és a reggelek sem lennének olyan békések. (most ez kb 9)

Ma érettségizik két tanítványom. :D Izgulok. :lol:

Bigsis,
Irigylem az ilyen jól elkapott képeket. :lol:
Elvárni Rolitól, hogy segítsen? :lol: Ez a pelenkázok és addig Nati kitépi a kezéből a játékot még mindig megy. Jó lenne már megszabadulni a pelustól, Szabival kész harc. :twisted:
A kizárás az nem épp jó kaland. :roll: A mi ajtónkat szét tudom szedni egy csavarhúzóval, ha kizárnának és pont nem együttműködő Nati - Szabi nem éri fel a kilincset, de azért nagyon nem szeretném kipróbálni.

Meli,
Időnként nekem is eszembe jut, hogy túlvállaltuk magunkat. Most, hogy a két gyerek kezd teljesen kezelhatő lenni, nem kell babakocsi, normálisan esznek egyedül, a legtöbb éjszakát átalusszák (általában :D ), lassan kezdődik minden előről. Azért ne döntsd el végleg, hogy max kettő, mindig van egy kis hely, ahova még egy kis terhet lehet dobni az ember vállára. :lol:

Ágiboldi,
Hány oltásból áll? Mennyi a hatóidő? Azaz mikortól véd és meddig?

Kditke,
A dokinéninket megkérdeztem, hogy fel lehet-e iratni az inhalálót. Ő azt mondja, neki erre nincs jogosultsága. :evil: Van tipped, hogy esetleg hogyan vagy kivel lehetne mégis?

Szabi-száj még mindig várat magára. Folyamatosan dumál, sok szót használ, de max két szótag egy közlés. Igy sokára érünk Sebi magasságokba. :lol:

Nati: Ez milyen utca?
Apa: Fiumei.
N: De miért fiú? Miért nem lány?

Kép KépKép
lorca
 
 


Hali!!

Lorca,kialudtam magam és simán mondom,h jöhet még 3 gyerök.....tegnap nekem is gázos nap volt!!!Remélem nem lesz komolyabb kakaügyetek.

Pann,ezek nagyon jó hírek!!!!Gratula!!!

Dénes száj:minden este elmesélem az Altatót(aludj el szépen,kisbalázs...)amit ő nemes egyszerűséggel úgy hív,h szemét.(lehunyja kék szemét...)
Ezt szoktam utoljára mesélni,addigra már zsákban van és bebódulva.Mindig elmondja,akárhol vagyunk:szemét mesélni....szemét,szemét,szemét(az emberek ilyenkor furán néznek)akkor én elmondom,h ezt este mesélem el.És 2 napja,mivel már megjegyezte,közli:anya mesél,utolsó szemét....

Kép Kép
meli1118
 
 


Meli :lol: :lol: :lol:

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Sziasztok!

Ágiboldi

Melyiket írta fel az orvos nektek/kullancs ellenit/Azt tudom hogy az egyik drágább,de már azt nem hogy miben különbözik.Vagy csak a forgalmazó miatt?
Rendelési idő az Én agyamra is megy.Főleg nálunk bejelentés alapján van és 1 időpontra 3 gyerek kerül.

Bigsister
Miért nem jut be?Én úgy tudtam,hogy igaz csak nagycsoport kötelező,de aki jelentkezik és főleg körzetis fel kell venniük.
Nagy aranyos a fiad nagy hajjal is.Utána kép?

Pann
GRATULA csak így tovább!!!
Lehet a végén még várat is magára. :D Gergőt császárral szülted?Ha igen most mit mondanak a dokik hogy lesz?
Nálunk nagyobb a korkülönbség,de Dani is tv-vel :? volt el a maratoni szopik alatt.

Lorca
Ez az 5-ször szólok,mégse hallják nélunk is megy.Néha már menekülni akarok.
Remélem azért a férjednek sikerül a munkahely,de téged meg sajnálni foglak.
Bocsi,hogy válaszolok a Ditke kérdésére,de nálunk Gyerek,tüdő szakorvos mellette házi doki és Ő ezért tudja felírni.Azt nem tudom fül-orr,gégész nem-e írhatná fel.Esetleg érdeklődj utána.Vagy akinek aszmás a gyereke kihez viszi és Ő tuti felírhatja.

Meli
Haláli a fiad.Akkorát nevettem. :D

Lora,Timi Merre vagytok????

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Dana, Encepur junior. Ez nem volt drága, ezer valamennyi (legalábbis a 17 ezres rotához képest :wink: )

Meli, te utolsó szemét :lol: :lol:

Lorca, hármat kap két hetente, aztán jövőre egyet ahogy Pann is írta, és 3 éves védettséget ad, utána megint emlékeztető. És nemtom mikortól véd, remélem holnaptól :D

Sztem ma Magyarországon valszeg az egyetlen vagy aki azért szurkol, h a férje ne kapjon állást. Nem is értem igaziból.. Boldiapu állása is megingott, nem tudjuk mi lesz, és én erősen aggódom pedig teljes állásban jó fizetésért dolgozom és csak hárman vagyunk :roll:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Ágiboldi,
Este 9-kor mesét olvastam. Hajnali 1 és 3 között a wc és az ágy között ingáztam, már nem tudok kitalálni semmit a gyomorégés és hányás ellen, lassan már a 36. héten szülés is szimpatikussá válik. 7-kor gyereket öltöztettem, f8kor Szabit vakartam ki a sz.rból. Még az éhenhalás is megér annyit, hogy delőtt 10-kor le tudtam passzolni Szöszit Robinak, aki addigra visszajött az oviból, hogy egyedül csinálhassam az ebédet és egy kicsit punnyadjak a net előtt. 8) Igy ma eddig csak 90 oldal APG-t olvastam.
Azért el tud néha kapni a pánik az anyagiak miatt, de hamar elmúlik. :lol:
Azért remélem, hogy Boldiapu állása mégiscsak megmarad és nem lesz gond.

Meli,
:lol: Ha nyílt színen Dénes kéri az utolsó szemét mesét, ne is próbálj magyarázkodni. :lol: Csak méter körüli szülők hinnének neked, a többi csak csúnya gondolatokat küldene feléd. 8)

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorca

Van a Szent János kh.-ban egy F-O-G-ész szakorvos, valamilyen Zsolt aki ha van egy ismerős/normális gyerekorvos aki ír 3 sort, hogy gyakran van és elhuzódódó súlyos léguti infectioja a gyereknek akkor ő saját kontingensre felírja a gyerkőcnek és ő forgalmazza is ezt az inhalálót.
(bocsi, de elfelejtettem a vezetéknevét, de szerintem a gyerekosztályon nem sok ilyen nevő F-O-G van, hívd fel őket telefonon) :wink:

Tanítványok, ismerősöket vedd elő hátha van valaki aki ír egy ilyen igazolást !!!!!! :wink:

Meli

Dénes nem semmi !!!!!! :lol:

Kép
kditke
 
 


Ági,akkor ez az oltás öszz 4 komponeses?Mi 3-at kaptunk valami F-betűsből.És az utolsó után számítva 5 év a köv.emlékeztető.Még nevettünk is dokinénivel,amikro mondta,h akkor ne felejtsem el,h a következőt 2013-ban kapja 8) tuti észben tartom...

Dénes-száj...azért amikor múltkor a jászberényi nagyáruházban kapta elő a témát,apájával kicsit irultunk :lol:

ezt az inhalálót nem lehet gyógyászati segédeszközöket is forgalmazó üzletekben kapni????Bocs,ha banális,de én ott láttam már újraélesztő-készüléket is,ami azért hasonló komolyságú.Sőt.

Maratoni szopisták:D anno 2 órát is képes volt csüngeni.Kistesóval mi is gyakran ülünk majd a Bebetv előtt szopizva....

Kérdés mindenkihez:Hogy állnak a gyerekek a fogakkal?Gergő már túl van a 20-on,Brigó még messze nem,ha jól emlékszem.Dénes erős kezdés után gyors visszaeséssel még mindig nem növesztette ki az utsó 4-et.Pedig kb.fél éve sínen voltunk,dudorodott,ahol kell,de azóta se semmi.

Holnap sütöm a szülinapi tortát,felavatom a macis formát,jujj,de izgulok!!!Kakaós piskótát tervezek és vettem eredeti bio vanília-pudingot,amit hozzá kínálok és vettem marcipános cukormázas tortabevonót(meglepően csekély melléktermék van benne),ami fehér,így fehér maci lesz.Remélem jól sikerül.
Sütök még egy Sachert is,azt mindenki szereti,mert a macis csak Dénesé!!!

Kép Kép
meli1118
 
 


...öööö...mi az a F-O-G-ész? :roll:

Csatlakozom Ágiboldihoz, én is erősen aggódnék, ha most hirtelen a gyes-ből kéne megélnünk...de ha dolgoznék, "rendes" fizetésért, akkor is megijednék. Egy tanári bérből SEHOGY nem jön ki egy család. :?

Lorca! Akartam kérdezni a másik fórumban írottakkal kapcsolatban, h a 36. hét, az még miért számít koraszülésnek? Nekem az már jónak tűnik....jó, tudom, 38 hét az ideális, de azért a 36 hét ne legyen már koraszülés, hm? :roll:
Másik: cumi-ügy: enyém gyerek visszakérte. Nagyjából két hétig ki sem lehetett imádkozni a szájából. :x Most már hajlik vmiféle egyezségre (csak alváshoz és utazáshoz), de még n messze vagyunk a leszokástól. :( Gondolkoztam azon, amit írtál, h az elhanyagolt gyerekekre jell. az évekig tartó cumizás, de ha n-n kritikus vagyok magammal szemben, akkor sem hiszem, h Gergő el lenne hanyagolva, sőt. Első gyerek, első unoka, sztem esélye sincs rá....de akkor mi lehet? Egy klinikai (gyerek)szakpszichológus azt írta a neten, h 3 éves korig oké a cumi, és addig semmiképpen se foglalkozzunk vele, mert csak annál nehezebb lesz leszoktatni, ha érzi, h NEKÜNK ez fontos. Ez pillanatnyilag n megnyugtató, és erősen remélem, h nem csak a probléma elodázásáról van szó. :roll:

Más: ma sütöttem bolti leveles tésztából kakaóscsigát és szörnyühűűű lett. Iszonyúan kemény. :( Ez törvényszerű, vagy én bénáztam el vmit?

Ági! Miből kap Boldi hármat kéthetente??? Nem az oltásra írtad, ugye? :shock:

Füle botját se mozgatja szitu: nálunk minden öltözés előtt, mikor kérem, h jöjjön (aztán az öltözés rendszerint kiadós hisztibe torkollik, de Boldira szoktam gondolni közben, és így vhogy könnyebb feldolgozni :lol: :oops: bocs Ági!), aztán fürdés után a "Gyere ki a kádból!" szintén reakciómentesen hangzik el kb. ötször. Ma én fürdettem, és hatodikra már elég ideges voltam ahhoz, h kihasználva az erőfölényemet, kirántsam. Na ebből is jó nagy ordítás lett, ami miatt fogat sem tudtunk rendesen mosni, úh áááááhh, nem a mi esténk volt. :?

Ja, eszembe jutott még néhány "Oldja meg Anyuka!"-szitu: oviban, iskolában, anyáknapja, ballagás, farsang, akármilyen ünnepség, ahová elvárják a szülőt, legjobb esetben 4-kor, rosszabb esetben 3-kor kezdődik. :? Aztán sztem ide tartozik még minden szünet, különösen a nyári, ami az alsósoknál a legnagyobb szívás, mert ahhoz még kicsi, h egyedül otthon maradjon, a szünet viszont - az ovis két hét helyett - már két és fél hónap..........oldja meg, Anyuka!
Vendég
 


Hihi, Pann, nyugodtan gondolhatsz ránk hisztinél, nem tévedsz. Ma du. a bölcsiben feladtam, öltözni nem vot hajlandó egyáltalán, ordított, lépcsőn ugrált, föltön fetrengett, falhoz lapult... leültem egy padra szomorkodni, és sztem még mindig ott ülnék ha nem jön az egyik dadusnéni aki összekapta Boldit, rákiabált (támogatásommal) és felöltöztette (mert neki hagyta).

Oltásból darabonként egyet, kéthetente. :lol:
F-O-G fülorrgégész! :lol: (jaaaj, ezek a terhes nők annyit értetlenkednek :lol: :wink: )

Cumi, sztem nem az a gyerek cumizik évekig akit elhanyagolnak, hanem akitől nem veszik el. Boldi csak alváshoz, mert az ágyon kívül mindig elvettük (valszeg jó időben csináltuk, gondolom az éjszakait mostmár nehezebb lesz mert eszénél van). De én spéci kb 12 éves koromig szoptam az ujjamat (azt nem lehet elvenni), pedig a legkevésbé sem voltam elhanyagolt :D

Meli, kullancsoltást anno mi is kaptunk a húgommal, aztán az anyukám nyilván elfelejtette az emlékeztetőt, pont ahogy te fogod (és én is) :lol: 8)

Kép
Kép
agiboldi
 
 


pann
sztm cumi miatt ne izgasd magad, sztm a lényeg, h az irányítás a te kezedben van, elérted, h csak alváshoz és utazáshoz, sztm ez már okés. persze könnyen beszélek, mert kele már sokszor éjszaka se használja. bár ha már itt tartunk, ő meg most a macira szűkült rá, itthon állandóan azt húzza-vonja és ha vlmi olyat csinál amihez mind a két keze kell, akkor pedig a szájában tartja. mondjuk az utcára nem viheti ki ezt sem

koraszülés
a 36. hétig az orvosilag, bár nekem is fura, h a 36. hét uolyan koraszülésnek számít, mint a barátnőmnek a 29. hét :shock:

hiszti
kele az apján éli ki magát, engem ez talán még jobban idegesít, mintha velem csinálná. (tudom, nekem semmi se jó :lol: ). beleszólni nem n akarok, végülis nekik kéne megoldaniuk egymás közt, de van, h nem bírom megállni. :oops: csak ugye, mit tanul ebből a gyerek??

meli
hajrá tortasütés! és kérném szépen majd a sacher receptjét!

majus3
 
 


Sziasztok!



Pann,
Szerintem a kakaóscsigát nem szabad sima levelestésztából csinálni, hanem kelt levelestésztából. Lehet is kapni a sima hűtőpultoknál, Tante néni azt hiszem a márkája, elég drága, de tényleg nagyon fincsi kakaóscsigát lehet belőle csinálni.

Meli,
Május 10 különben a nagy nap? Nálunk tesóm, és egy unokatesóm is ezen a napon született, úgyhogy mi is ünnepelünk a hétvégén :) A tortádra én is kiváncsi leszek.

Rita,
Erősen találva éreztem magam "kérd vissza te, én nem állhatok mindig melletted..."-s hsz-eden :) :lol: Ugyanis most nálunk ez a módi, azaz, ha valaki el meri venni az épp aktuális kedvencet a homokozóban (máltais játszótér, közös játékokkal), akkor Áronkám egyből jelentkezik, hogy "anya segíts" (mármint anya szerezd vissza :) )
Egyébként simán rászólok más gyerekre, még akkor is, ha ott van az anyukája :oops:

Lorca,
Szerintem nem most okoz problémát az emeletes ágy, hanem 6-7 évesen, én pl előszeretettel ugráltam le az emeleti részről....

Fogak: Áronnak még 2 hiányzik, úgyhogy 18. És mostanában engedi, hogy kicsit sikálgassam is őket :)

Cumi: én még nem aggódnék, és ahogy Ágiboldi és Május is írta, azt még lehet kordában tartani. Áron erős ujjszopis, és ugye az mindig kéznél van.... Remélem, azért 12 éves koráig nem szopja az ujját :)

kullancs: eddig nem terveztem beadatni, de most erősen elgondolkoztam rajta....... bár a lyme kór miatt egyébként sem árt az alapos átvizsgálás esténként fürdés előtt.

Tesóbaba: a héten én is voltam nőgyógyásznál, csak kézzel vizsgált, nincs uh gépje, de szerinte szépen fejlődik a babóca, szívhangot viszont hallgattunk, nagyon megható volt! Olyan boldog voltam :) Az orvos szerint lassan éreznem kell Őt, és esténként, éjszakánként mintha már érzékelnék valami kis mozgásokat :)

Meli,
Te nem mostanában mégy újabb uh-ra?

Ja, ma megkaptam a GYES-t! Nem is tudom, mire költsem :)

KépKépKépKép
thelga
 
 


Hali!!!

Május,szívesen,finom recept,annyiban tér el,amit én csinálok,h több lekvárt kenek bele,mert úgy nem száraz.És finomabb,meg jobban hízlal :lol: :lol:

Helga,kedden megyek uh-ra,már tűkön ülök....

Ujjszopás-cumi...örök téma.Engem mindig nyaggattak a nagytudású anyósomék,h milyen gyerek az olyan,akinek nincs cumija,meg hogy majd akkor ha már nem lesz szopi,akkor az ujját fogja szopni 20 éves koráig.Egyszer bepróbáltam a cumit,nem kellett.Soha nem szopta az ujját.Szopiról meséltem,milyen könnyen leszokott.Nincs kedvenc nyunya,pelus,takaró,csak 2 alvós macika,de azok is csak megszokásból,simán ellenne nélkülük.Szóval abszolút gyerekfüggő.Ezen szerintem se agyaljon senki.

Nálunk napok óta mindig abból van hiszti,ha nem csinálhat meg valamit egyedül.Ajtót kinyitni,lépcsőn le-felmenni,kaput bezárni.Ha hagyom,akkor roppant elégedett.Szóval Ági,biztasd egyedül öltözésre....csak győzze az ember kivárni....jófej vagyok,tudom...

Pann,nyugi nem hanyagolod el,mert cumija van!!!!

Mennem kell,3-kor lesz a temetés.De nem kívánok most oda menni :cry: :cry:

Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!

Ágiboldi
Köszi a kullancs oltás nevét.
Ma Én is felírattam és most nézem pont ezt.2 fog adni most belőle és jövőre 1-et.
Milyen rendi dadusotok van.Bezzeg itt szerintem mondték volna,az Anyja nem bír a gyerekkel.

Lorca
Akkor éjjel is Őr vagy a gáton. :)
Nem irigyellek,de belegondolva,meg pár év múlva milyen jó lesz 3 gyerköccel.

Meli
Képeket a sütiről kérek.Nagyon ügyi vagy.Én csak a puncs torta megsütéséig állok neki.
Fog:
Laurának megvan mind a 20.Azt se vettem észre mikor bújtak.

Pann
Dehogy hanyagolod el Gergőt.Lehet ősszel meg már nem is kell neki.
Laura igaz betegség miatt mind a ciciről,cumiról leszokott,de ha valakinél lát itatós poharat,azt megkaparintja és nem adja vissza.Ja és új szokása,megyünk a DM-be és cumisüvegeket leveszi a polcról és szeretne cumizni rajta.
Dani ovis társának meg még!mindig cumisüvege van.Alig várja menjen érte az Anyja,öltözőbe senki se legyen és issza.Ott inkább az a gond,hogy tipikus anyuci fia.
De volt ovistársa,aki 2 hónapja szokott le a cumiról.Azt tudta sehol se szabad,csak otthon,de ovis szekrénybe benn volt,néha kifutott/ovó nénik mesélik/cumizott párat és ment tovább.Szerintem ez aggasztóbb.

Helga
Kakaós csiga receptjét elkérhetem?Én még nem szántam rá magam,hogy süssek. :oops:
Ne is mond milyen sok a GYES.

Hiszti:
Nálunk is ez van mint Meliéknél.Most nagyon rá van kattanva a kulcsra./ha jól emlékszem Sebinek volt ilyen időszaka/
Laura főleg nyafogni szeret,na azt Én alig bírom.

Tegnap estére Laurának 39.5 volt a láza.Reggel még mindig 38 fölött.Doki nem tudja mitől van,kedve jó,étvágy lankad,de hétfőn vigyem vissza talán arra kiderül mi okozta.
Hallottam egy homeos cseppről ami sok mindenre/főleg nátha,láz.../jó.Valaki tanácsot nem tud adni róla?Tényleg jó-e,mennyit adjak belőle?Május?Tudom Te használod is a homeosokat.
Neve:meditonsin

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Olvasta valaki a forum melletti cikkajánlókat?
Volt akinek reggeli rosszulétei voltak?Én hogy utáltam Lauránál,most meg azt írja milyen okos lesz a gyerek tőle. :shock:

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Sziasztok!
Vagyunk, bocsi, de nem megy sűrűbben. Marad a heti 1 max. Annyi a program. :)

Most pl. bölcsi beiratás lázban ég mindenki. Voltunk nyíltnapokon, ételkóstolón. Ahová tavaly beadtam várólistára, ott azt mondták, hogy első helyen veszik fel. Remélem. Az volt a legszimpibb bölcsi, ahol jártam. (Össz. 4-ben voltunk)

Pann
Tök jó, hogy minden rendben veletek és hogy még mindig kislány. :)
Te említetted a Mályva téri bölcsit régen, ha jól emlékszem, ugye? Most elmentünk a nyílt napjára, és ledöbbentem. Pontosabban a dirihelyettesre nézett mindenki értetlenül, mikor közölte, hogy "a bölcsödébe nem jöhetnek gyerekek! Hogy fogják így az előadást végighallgatni?" Persze mindenki gyerekkel érkezett, elvégre ők fognak oda járni és amúgy is hová rakjam, ha a párom dolgozik. Ez egy kicsit elvette a kedvem tőle. :roll:
Gergő fogával mi lett végül? Látta doki?

Lorca
:lol: A Fiumei út nekem is fejtörést okozott mikor kicsi voltam. :oops: :lol: Sokat jártunk arra kocsival és én is hasonló okosságokat kérdeztem anyuéktól. :lol:

Timi, Május, Mmóni
Boldog névnapot nektek így utólag! A 8 napba még beleférek! :oops: :D

Játszótér
Ritkán szólók, ha ott van az anyuka. És szerencsére nálunk ált. ott vannak az anyukák. :) Minden közös, ill. van egy anyuka aki félti a játékait, de ő ezzel együtt vállalta, hogy össze szedi a játékokat, ha gyereke feláll onnan. Még a kismotort is zacskóban tartja felakasztva a babakocsira.

Szopi
Mi is abbahagytuk. Április 14-én szopizott utoljára. Ő már csak este szopizott és én azt mondtam, hogy amíg mindkettőnknek jó addig mehet. Aztán az utolsó időben nem aludt el rajta és sírt ha elvettem tőle. Vagy ha el is aludt, nem tudtam az ágyába rakni, mert felsírt és követelte a szopit. Aztán azt mondtam, hogy itt a vége. Végül könnyebb volt, mint gondoltam. Megértette, kb. egy hétig még esténként emlegette, de csak említés szinten. Persze ha meglátja a "cicikét" még mindig emlegeti a szopit. :)
Eddig sem panaszkodhattam Brigi alvására, de most este lerakom, puszi és alszik. Reggel meg felébred, áthozom a mi ágyunkba és még kb. fél óra pihi van. Akkor szoktunk összebújni, olyan édesen bújik! Annyira jó! :D

Meli
Jól emlékszel Brigi még messze van a 20 fogtól. Bár sokáig volt 12 foga, aztán elég gyors egymásutánban előbújtak a szemfogacskák is. Most itt tartunk, tehát ha jól számolom 16 fogacskája van. :) Viszont ha jól emlékszem Gergőnek már több van mint 20, ugye Pann?

Panka
Gratulálok a házfoglaláshoz! Majd képeket teszel fel? Kíváncsi vagyok.
Nagyon jók lettek a képek Emiliről! Ti vágtátok már a haját hátul is, ugye? Helyes kiscsaj! Briginek ink. hullámos, ill. az alja göndör. Most le fogom neki vágatni hátul is rövidebbre, mert nem hagyja a csattokat, gumikat a hajában. Sőt, a fésű is az ellensége! Emili hogy bírja az ilyesmit?

Kditke
Brigi még sosem próbált kimászni a biztonsági övből hál'Istennek! Igaz Brigi kezében mindig van egy baba, vagy plüs. Nehogymá' egyedül utazzon! :lol:
Anyáknapján én is így jártam egy csokorral. Még szerencse, hogy egy kis csokorról volt szó (a sógornőmnek csináltattam), de olyan ronda lett, hogy mondtam a csajszinak, hogy kösz nem kell. Káromkodott egy sort, de akkor sem fizettem ki. Bár gondolom te a 65 szálra előleget már fizettél. Úgy látszik romlik a virágosok látása. :evil:

Dana
De lehet, Brigi sosem ér rá enni. Igen, ez jobb megfogalmazás, mint a lusta. Reggelit is úgy eszi, hogy mentében bekap egy falatot és akkor kb. 10-re el is fogy a reggelije. Ebédre szinte semmit, ami következtében délután már éhes. Na ekkor szokott főtt kaját enni. Vacsora változó, de ha vacsizik, akkor nem reggelizik. Mindegy, szerencsére nő, keveset hízik is, láthatóan egészséges, így már nem aggódom, max. bosszankodom. :oops: :)

Bocs, mennem kell megint. Telefonált a párom, hogy pakoljak, mert ha felébred a baba megyünk a Rómaira bicóval! És még nem is ebédeltem! Jó hétvégét!!!
lora7
 
 


Lora,
Jó hogy azért benéztél. :D
A Mályva téri pedig a legnépszerűbb bölcsi Zuglóban. Szerencsére dirihelyetteseknek nincs sok köze a gyerekekhez. :evil:
Kismotor zacskóban?! Szegény gyerek. Sokszor csak azért vittem ki cuccokat, hogy a gyereknek legyen alkualapja. Igy tulajdonképpen a saját gyerekét is megfosztja attól, hogy mások játékaival játszon.

Fogak:
Szabinak is csak 16 van eddig.

Dana,
Ha a terhesség alatti rosszullétnek lenne köze az IQ-hoz, akkor a gyerekeimnek mind menza tagoknak kéne lenniük. :lol: Összeszámoltam, eddig jó két évet töltöttem a terhességekkel napi hányás programmal. :twisted:
Nálatok ugye együtt alszik a két gyerek? Ti hogy oldjátok meg azt, hogy ha Daninak fel kell kelnie, de Laura még aludna?

Helga,
Leugrálni az emeleti részről?? :shock:
Miért te vagy Gyesen? A munkahelyről nem úgy jöttél el, hogy most állományban vagy?

Cumi/ujjszopi:
Szabi is elég függő, de főleg akkor szopizza az ujját, ha fáradt, vagy meglát engem. Időnként le lehet beszélni róla. Amikor hazajön játsziról, kezdené szopizni, de szólunk neki, hogy nézze, milyen koszos. Olyankor gondterhelten nézegeti csak és legalább nem gond rávenni a kézmosásra. Amikor megjelenek, mondjuk tanítás után - addig nemigen hiányolt - akkor le kell ülnöm, az ölembe ül fogja a hajam cumm be és még dünnyög is hozzá nagy élvezetesen.

Pann,
Nekem is ok a 36. hét, de orvosi meghatározás szerint az még koraszülés, azt még szépen bent kell tölteni.
Érzelmileg elhanyagolt, frusztrált gyerekek nagyon gyakran szopizzák az ujjukat vagy cumiznak. De egy cumizó gyerek ettől még nem evidens, hogy elhanyagolt. A 3 éves kort én is reálisnak érzem, akörül nagyon nagy változásokon mennek át. Nem hinném, hogy a probléma elodázása lenne, hanem ha van is probléma, azt addig nem lehet tudni. Olyasmi, mint a beszéd, hiába kezd el aggódni valaki egy 2 éves miatt, nem lehet tudni, hogy lesz-e baj később.
Gergő visszaszokása meg sztem más kategória egyértelműen. Terhes vagy. :D Szabi is megérezte, hogy valami nincs "rendben". Az hogy bálnának nézek ki, nem jelent semmit, mert neki a lassú változás miatt ez nem érzékelhető, sztem még Natinak sem feltétlenül. Nemrég kérdeztem egy 16 éves tanítványomat, akinek 2 és 4 évesen született a hugicája majd a kisöccse, hogy emlékszik-e az anyjára terhesen. Teljesen ledöbbent azon, hogy egyáltalán nem. Azaz nemigen fogta fel a változást, pedig a kórházra stb egész jól emlékszik.
Fürdésnél az nem válik be, hogy kihúzod a dugót? Akkor fázik és csak kijön magától. :lol:
Az ovis szünet nálunk közel hat hét. :roll:

Meli,
Lehet kapni inhalálót orvosi s.e. boltban, de valahogy szívesebben venném meg 8-ért, mint 25-ért. :lol:

Kditke,
Köszi az infót, nekiállok dokit nyomozni. :D
Remélem, rá tudom venni a gyerekdokimat, hogy írjon ilyen papírt. Ha nem, nagyon fogom utálni. :twisted:

Kép KépKép
lorca
 
 


Hali Lányok!

Jól számolok, akkor már-még 4 kismamánk van? Kövessük a számokat, mert még lehet teszt kérdés valamelyik szüli-talin :D

Dana,
nálatok midenképp megfontolandó a kullancs oltás, nekem két unkoabátyám is agyhártya gyuszit kapott tőle ott Szhely és környékén.

Meli,
szorítok, hogy jól sikerüljön a maci torta...bár aki záhert tud csinálni... :wink:

cumi és társai,
én "csak" 8 éves koromig szoptam az ujjam, és voltam összenőve egy bolyhos takarócskával, ehhez képest Sebi se cumi, se ujj, se jószág, se semmi, ezeket a funkciókat mind én egy személyben töltöm be az életében (mindennek van előnye és hátránya, nálunk sosem volt "aludj jól" és kijövök a szobából)

fog,
már rég nem nézetem, de legutóbb én is döbbenten tapasztaltam, hogy alig haladtunk második sor rágó növesztésben, pedig előtte nagyon beindultak.

Bigsis,
én gondolkodtam, hogy melyik fiút látom a képen :oops: ugyanazzal a sablonnal csináltátok? :D

Ovi,
Sebi ugye együtt van a 6 évesekkel, még nem tudom, hogy ez mivel jár, majd beszámolok.
Ma rohant az ovibuszhoz, én már csak arra értem ki, hogy a Mamival egymás karjaiba omlanak, óriási a szerelem.
Holnap lesz az anyáknapja, izgi.

Most eddig jutottam, kellemes hétvégét mindenkinek!

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, hogy csak ilyenkor jövök sokszor, ha valami gondom van, de főleg most egyszerűen nincs időm, kiírni meg muszáj magamból.
Öcsém szakított a barátnőjével akivel együtt volt három évig, és itt is lakott már kb 2,5 éve. Nagyon-nagyon szerettük lés egyszerűen hétfő óta nem bírom feldolgozni ezt, elve én az a nagyon érzékeny vagyok és hát már szinte családtag volt. Hiába mondja Zsolti, aki viszont nem szerette, mert közben kiderült, hogy valamit csinált, amitől meggyűlölte (de nem mondja el mi az).
Ráadásként ma reggel öcsém bukfencezett a kocsijával egy „s” kanyarban, persze ittasan, Betti miatt. Szerencsére karcolás nélkül megúszta, csak a kocsi szinte totálkáros és csak 2,5 fél éves,ott van a részlet (még 7,5 év) és az ittasság miatt nem is biztos hogy fizet a casco.
Úgy látszik ez az év se a miénk, mi lesz még?

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Sziasztok!

Épp forma1-et néz a párom, gyermekem alszik én meg netezek. Ritka pillanatok egyike ez a nyugi! :D

Dénes
Nagyon Boldog Szülinapot Kívánunk!!! :D


Lin
Nagyon sajnálom a történteket. :( Az hogy a szakítottak, hamar kihevered, az öcséd is ki fogja idővel. Sajnálom, hogy így kezdett hozzá, ez nem megoldás. :( Még szerencse, hogy nem lett neki baja. Legyetek mellette, ez a legfontosabb.

Dana
Laurának jobbulást. Remélem már lement a láza!

Brigi kapott egy kisbiciklit egy barátunktól (a kisfiáé volt). Ma kipróbáltuk és hazafele már szépen tekerte. Csak a kormány fordul mindig el arra, amerre a kisasszonyka nézelődik. Vicces. :lol: Pann: A párom szerelt rá egy seprűnyelet (gyorskötözővel), hogy lehessen tolni is, ha nem akarna jönni. Így nem kellene hajolgatnod!

Cumi
Brigi sem cumizik. Most sem, hogy nincs szopi. Bár időnként bekapja a mutatóujját, vagy van, hogy az összeset. De még nem mondanám rendes ujjszopinak. Vagy ezt mikortól lehet annak hívni? Briginél abszolút nem rendszeres és pl. elalvásnál soha nem csinálja.

Tali
Mikor lesz tali? Nanica, mintha te mondtál volna egy időpontot, nem?

Felébredt a lánykám, megyek. Szép vasárnapot mindenkinek! :wink:
lora7
 
 


Dénes,
Boldog Szülinapot!


Jesszus Lin, mi jöhet még? Kitartás!

Voltunk anyáknapján, Sebi persze végig a nyakamban, így nem láthattuk, ahogy az utcára nyílik a kocsma ajtót énekli, az óvónők legnagyobb sajnálatára, akik állították, hogy haláli a produkcó. Egy falusi lagzit adtak elő, és Sebi a kocsma jelenetbe volt beosztva :D De hát így is kifeküdtünk a műsoron.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!

Lin: szorítok, légy a testvéred mellett és remélem hamar rendbe jönnek a dolgok!

Cumi, ujszopi: Linus elleste a bölcsiben az egyik kisfiútól, aki a két középső ujját szopja. Néha eszébe jut és bekapja az ujjait, de kb olyan lehet, mint Brigónál. Rászolok, akkor kiveszi és nem foglalkozik vele.

Sno: Sebi alvása rendeződött? Linus aztóta is szopi nélkül alszik el, de az éjszakai ébredésnél kap, ha kér. Általában kér. :)

Tali időpont. Még nincs meg. Valószínű hétvégére esik majd, mert másfél hét múlva én is dolgozni kezdek!

nanica
 
 


Sziasztok!!!

Köszönjük a köszöntéseket,megvolt a nagy buli,nagyon tetszett neki a macitorta,ami nem lett egy cukrászati költemény,de neki tetszett és ízlett.Játék közben oda-odaszaladt és harapott bele egyet.Meg vitt a Lara kutyusnak:Tessék,Aga Dénes tojtája,finom,egyéj....

Az ajándék a családtól és tőlünk csúcs találat volt(hintás mászókás csúszda rönkből.)be sem akar jönni,szombaton 9-ig hintázott,már megleptek minket a szúnyogok és a denevérek,de ő csak hintázott.
Tegnap Abonyban voltunk állatkertben,igen vegyes érzésekkel távoztam.Neki tetszett,bár hiszti természetesen volt,de ez már nem is lenne igazi anélkül.De olyan por van ott,föld utak vannak és csak nyár és fűzfafélék,amitől a nyári hó vastagon volt a földön és szállingózott mindenfelé,én persze allergiás vagyok rá....de a legfelháborítóbb az az,h a zebrák és antilopok kifutójában belül villanypásztor fut(MIÉRT?????????)és persze 2 évesek kézmagasságában,így szegény nem értette,h máshol miért etethetjük meg a zebrákat,itt meg el van tiltva a kerítés közeléből....na mindegy,nem lesz a kedvenc helyem...

Majd teszek képeket a közösbe,ha lesz időm!!!

Holnap megyek uh-ra,izgi...

Orsi,sajna Sebi nem produkciózott,pedig tuti nagyon ügyesen csinálta a főpróbán!!!Milyen újra dolgozó nőnek lenni???

Lorca,inhaláló:aha,értem,hát ez nyomós érv!!!Nem is gondoltam,h ilyen nagy árkülönbség van!!

Lin,télleg gázos nektek ez az év!!!!!Kitartás!!!

Lora,az összes ujj aszájban szerintem sem ujjszopi :lol: ügyes Brigó,h tud bicajozni,D a közelében sincs,h ő majd hajtja.Én tolom.

Dana,szerintem feltetted már apuncstortát,de nem mentettem el,légyszi tedd fel megint!!!!Júni 10-én lesz apa szülinapja és az a kedvence!!!Köszi

Na,egyelőre ennyi!!!Pusza

Kép Kép
meli1118
 
 


snorsi
hát ez tényleg csúcs lehet! kreatív ovónőket mindenhova! a kicsiny falumat nem tudja? az a nótám... :lol: :lol:

lin
próbálj meg erős lenni, nehéz lehet, h együtt laktatok, de azért ez elsősorban az öcséd problémája. és ez az év is lehet még a tietek, még csak május van!!! :lol:

lora
kele is kapott egy kisbiciklit - nagypapi - :? én már kész vagyok, könyörgöm, 49 nm-en élünk, hova rakjak ennyi járművet??? oké, örült neki meg minden, de már tényleg lépni sem tudunk (és hajtani sem tudja muhahahaha)

étteremajánló
akinek van kocsija és nem probléma fejenként 4ezerért kajálni büférendszerben (asszem gyereknek 6 éves korig ingyenes), annak n sok szeretettel ajánlom a petneházy lovardát http://www.petnehazy.hu/brunch.php
tegnap ide kaptunk meghívást és n jól éreztük magunkat. jó kaja/levegő/kilátás, vannak lovak, a bátrak pónilovagolhatnak is. és én először láttam étteremben olyat, h a játszórészhez (ami ugyan csak két csúszda meg egy libikóka) van egy animátor csaj, szvl elvileg megeheted a kajádat anélkül, h félpercenként felugrálsz.

dana
még nem hallottam erről (a könyvemben inkább csak bogyók vannak), de rákerestem a neten, olvasd el a tájékoztatót, elég jól leírják, h mire jó és h mennyi ideig érdemes adni
http://www.pirulapatika.hu/210215633/be ... in_cseppek

nálunk katasztrofális volt az éjszaka. megvolt a 4. kruppos roham, de ez aztán olyan igazi volt (legalábbis szeretném hinni, h ennél rosszabb már soha nem lesz :cry: ). 1 órán keresztül ugatott, pedig az összes tudományomat bevetettem, ablak ki, párásító be, bogyók, még a kúpot is beadtam! úgy láttam, h a legnagyobb baj az volt, h n meg volt ijedve és a sírástól meg nem bírt megnyugodni. annnyira sajnáltam. végül rajtam tudott elaludni (sokat gondoltam mazsira :lol: ), aztán szerencsére le bírtam tenni az ágyába és egész reggel fél hatig aludt :twisted:

majus3
 
 


hali!
Orsi, nem egészen értem, h akkor Sebi végül szerepelt-e vagy a nyakadból énekelt bele a produkcióba, de hogy már nótája is van az nagyon vagány! 8) :lol: :lol: Ha mentek mostanába lagziba, ki ne hagyjátok, hogy elhúzatjátok a zenekarral. :wink:
(Anyák napi falusi lagzi? :shock: Ez vmi hagyományőrző ovi? A tesóm kisfia jár hasonlóba Pécsett....)


Meli,
add át Dénesnek szülinapi jókívánságainkat! (Neki is szuperjó szövege van, akkorát röhögtem az Altatón! :lol: :lol: )

Lin,
remélem, legközelebb vidám dolgokról számolsz be. Vmi munkahelyi sztori?

Fog: kettejüknek együtt megvan a húsz és Rolinak 9x annyi van, mint a kicsinek. :D

Cumi: Fent említett unokaöcsém még mindig cumizik, pedig lassan 5 éves. :oops: Pirulok a nevében is. (Azt hiszem, ezt már írtam, h míg a kistesója cumizik, addig reménytelen. ) Olivér viszont pár hónapja leszokott. De ha éppen elől volt a cumi Roli azt játszotta, h kivette-betette a Pici szájába, majd a sajátjába, az sem számított, h a földről vette fel előtte, így most végleg eldugtam előlük. (Tárgyak közül Rolinak egy kedvenc takarója van, de az sem nélkülözhetetlen.)

Erről jut eszembe, hogy kb. 1 hete szedtük le a rácsokat a kiságyáról, na azóta nem alszik délután (este semmi gond-megvannak a rituáléink és szépen alszik magától. Sikerrel alkalmazzuk Mónika leporellós leesésgátlóját... :lol:
Szóval a délutáni alvás azért erőltetném, mert nekem nagy szükségem van rá, :lol: :oops: de eddig nem használt sem az uszodai, sem a játszótéri 2,5 órás fárasztás sem.

Játszótér: érdekes, h én meg éppen azt vadászom, hogy mikor kell menni ahhoz, hogy ne egymagunk legyünk. (Itt a faluban csak nagyobb gyerekeknek való játszótér van (sőt, az 5 km-re lévő is nagyobbaknak való). Most találtam egyet Budaligeten (10km), ott nagyon aranyos volt a társaság.

Lora,
Örülök, h végre Briginek is van helye a bölcsiben! Mikor kezdené a bölcsit/mikortól mégy vissza dolgozni?

Kismamák: szerintem öten vannak (én még nyilvántartom Bozótkát is, hátha jelentkezik még. Ugye? :wink:

Lorca, ezt a passzust ugord át!
Reggeli rosszullét: hacsak a reggeli ájulásközeli állapot nem számít annak, akkor a mi gyerekeink nem ettől lesznek okosak (mert én még terhességtől nem hánytam. Alkoholtól sem :lol: )

Remélem, Robinak összejön a meló és drukkolok Boldiapunak is, h ne legyen gond.

na, lelépek, mert Olivér itt rágcsálja a lábujjamat (assszem éhes :lol: ) és hamarosan indulni kell Roliért a bölcsibe.

ja, akartam kérdezni, h az etetőszéket még használjátok?
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönöm a névnapi köszöntéseket!!!

Meli, Helga,
Gratullálok az új kismamáknak!!! :D
Nehezebben jutok el a gépig ebben a jó időben, gondolom ti is kint vagytok amikor csak lehet. Nálunk sok újság nincs, gyerkőcök, oviba-bölcsiben, én dolgozgatok. Öcsi mostanában elszokott pityeredni, amikor elmegyek és otthagyom a bölcsiben. Nem tudom mi az oka, most jött rá, hogy bölcsis lett, vagy felborult a rutin. Eddig mindig beszaladt a szobában, de most már sokszor 9-re mire odaérünk már indulnak is kertbe, ma is már lent voltak és így talán jobban érzékeli az elvállást. Ráadásul valamelyik nap leány búcsúba voltam, így nélkülem zajlott a fektetés, lehet, hogy fél az eltűnésemtől. Szerencsére 1-2 perc és megvígasztalódik, nem is üvölt, csak inkább pityereg. Arra is gyanakszom, hogy jöhetnek a hátsó fogai, mert itthon is elég zaklatottan alszik és sokat nyűgös is.

Május,
Ha ilyen sokat jártok felénk egyszer össze is futhatunk. A nagycsúzdákhoz csak idén kezdtünk sűrűben járni mióta Bálint nem fél. Öcsi csak velem hajlandó csúszni, így ez nem a kedvencem. Én sem értem a feneketlen tói játszótér mitől „úri”. Mi ritkán járunk pont azért, mert ott nem olyan jó a hangulat.
A kisbicikli még hagyján, de Bálint lábbal hajthatós traktort kapott utánfutostól a többi arzenál (motorok, bicikli, tütü kocsi, fűnyíró stb.) mellé. A lakásunk átalakult gépparkká.
Sajnálom a kruppos rohamot,, gondolom ez a szárasság nem használ neki. Enyémek is köhögnek, szerintem a porttól.

Kullancs,
Mivel családi szinten tavaly kb. 50-100 kullancsot szedtem ki a társaságból, így úgy döntöttünk Bálint megkapja az oltást, főleg mivel már túl van a Lyme kóron is. Öcsiben eddig még nem volt, így majd ha idősebb lesz akkor kezdjük. Én nem vagyok egy oltás párti, de Bálintot imádják a vérszívók, így inkább nem kockáztatunk. Februárban és márciusban kapott egyet-egyet és majd egy év múlva az utolsót, aztán „csak” 3 évenként kell adni. A legveszélyesebb időszak április-júniusig, de most nagy a szárasság ez nem kedvez a kullancsoknak.

anyák napja
Most elég pechünk volt, mert azalatt a két hét alatt tanulták a verseket, amíg betegek voltak, így a versike mondás elmaradt, „csak” ajándék átadás volt. Itt is az a szokás, hogy a gyerekek a megtanult verset és az ajándékot egyenként adják az anyukáknak, nincs közös műsor. Majd csak évzáró műsor lesz.

Játszótér
A miénken is az a szokás, hogy minden közös. Sőt most kezd visszatérni a régi rend, amikor a homokozó felszerelés egy részét otthagyjuk a játszón, így mindig van játék benne. Én simán rászólok akárkire, de itt nem is nagyon kell, mert a többség figyel a gyerekére. Amúgy is tudom a legtöbb gyerek nevét, ismerjük egymást. Meg nyílván finoman szólok oda, nem üvöltöm le egyből a rosszalkodó fejét.

Cumi,
Amíg beteg volt Öcsi két hétig nappalra is kérte és odadtam neki. Azóta is kéri, de már csak alváshoz kapja. Szerintem simán belefér (tesó helyzet, betegség stb.), hogy időnként jobban vágynak a cumira.

B.lin,
Remélem jobbra fordulnak nálatok a dolgok.

Üdv:
Mónika

mmónika
 
 


Timocska,
Merre jársz? :roll:

Hármaska a hétvégén galád módon új szokást vett fel. Valamelyik hegyes végtagját, talán könyöke vagy sarka, próbáljá kijuttatni a napfényre. Próbáltam rábeszélni, hogy felejtse el, meg visszanyomkodni, de csak nem ért a szóból. :twisted:
Név ... most a Richard ugrott :roll: Dániel vezet. De lehet, hogy a végleges majd csak júliusban lesz meg. :lol:

Móni,
50-100 kullancs? :shock: Mi is kirándultunk majd minden héten, igaz nem bozótos erdős túrák voltak, de utoljára kb 10 lehettem, amikor láttam, a gyerekekben még soha nem volt. Magamat ismerve az első után fogok pánikszerűen rohanni a patikába. :lol: :oops:

Bigsis,
Megvan Olivérnek az alsó két fog? :lol:
Játszótér 10 km-re? Nekem még a Városliget is messze van, ami max 2. :roll: Nem lehet valami helyi mamaklubbot szervezni? A védőnő nem tud segíteni? Nati utálja, amikor egyedül van és néha Szabin is látom, hogy elkedvetlenedik olyankor.

Etetőszék: minimum egy fél éve teljesen kiment a divatból, de lehet hogy megvan az már egy év is. :roll:

Ujjszopi:
Most Szabi bajban van, mivel van A szopis ujján egy seb. Gondosan végigpróbálgatta a többi ujját is, végül a bal hüvelyk lett a nyerő. Nagyon kis vicces, mert egy kicsit ki van csavarodva a keze és látványosan nincs vele megelégedve. De ha ló nincs (vagy fáj) jó a szamár is.

Május,
Mekkora bicót kapott? Mert ha szerencsés vagy és csak jövőre tanulja meg - ahogy sztem Szabi is - addigra lehet, hogy ki is növi és kaphat egy új bicót. :D Én elkövettem azt a hibát, hogy 12"-t vettem elsőre, ami max 90cm-es gyereknek való.
Kruppos roham és kelés f6-kor? :shock: Akkor nekem egész jó éjszakám volt - csak a szokásos ébredések és egész 7-ig szundiztunk.

Meli,
Lehet, hogy harapnak a zebrák vagy az antilopok. :roll: Vagy esetleg rossz tapasztalatuk van arról, hogy mivel etethetik a látogatók az állatokat. Sokszor jártunk a budakeszi Vadasparkban és néha csodálom, hogy marad még élő állatuk. Pl keksz, zacsival együtt. :?

Sno,
Kérd meg Sebit, hogy adja elő otthon a tanult kocsmai repertoárt. :D
Nálunk angyon régen még volt aludj jól és puszi, pá, de nem mostanában lesz megint. :twisted: Arról már rég elfelejtkezett, azt meg csak várom, hogy az ujjszopiról is lemondjon. :lol:

Lin,
Sajnálom a történteket. Nagyon remélem, hogy a totálkáros kocsit azért nem kell még jó hét évig fizetni, akkor elég nehéz lenne elfelejtkezni a dolgokról.
Milyen a meló?

Pann,
Az a 21-22-es fog az tejfog lehet vagy végleges?

Szabi is kezdi az utasítgatást. :twisted: Felébredtünk, megpróbáltam leszerelni, hogy megyek pisilni (balga szándék, egyedül szerettem volna). Nagy öntudatosan előrecaplatott a hálózsákjában - Yoda. Meglátta Robit az előszobában, erélyesen a kapcsolóra mutatott:
- Apa, fel!
Majd mintha így lenne természetes, besétált a wc-be, hogy már én is jöhetek.

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

Köszi Lorca a hiányolást, jöttem volna előbb-utóbb magamtól is. A továbbiakban visszavonulok olvasó üzemmódba, eddig tartott a lelkesedésem... sok a munka, Lillus kiveszi minden maradék időmet. Aztán majd lehet, hogy jövök még.
A pocisoknak további gondtalan hónapokat kívánok, a pocakosodni vágyóknak pedig mihamarabbi gyermekáldást!
És mindenkinek minden jót és szépet, vigyázzatok magatokra!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Hali!!!
Csak gyors!!!

CLR:14 mm,korának megfelelő és dobog a szíve!!!!!!

Szép estét mindenkinek

Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!



Úgy látom, jól lesokkolta a társaságot Timo bejelentése! Azért remélem, nem bomlik fel a fórum :roll: :roll:

Meli! Hatalmas gratula a babához és a szívhanghoz! És nagyon Boldog Szülinapot Dénesnek!
Dénes új vonalzós képe nagyon tetszik!

Ma voltam AFP-n, két hét múlva genetikai uh :) Nem semmi hogy megy az idő..... Pár napja már érzem a mozgását, sőt, esténként már nagyon intenzíven mozgolódik :) :lol: Annyira jó érzés! Áront csak a 19-20. héten kezdtem érezni, szinte hihetetlen, hogy ez az alig tizenegy-két cm-es baba már ilyen komoly mozgolódást csinál!

Május,
Nagyon rosszul hangzik ez az újabb kruppos roham! :cry: Hogy vagytok???

Lin,
Én is sajnálom a történteket, azóta vannak új fejlemények???

Lorca,
Danika! Nagyon tetszik ez a név! :lol: :lol:

Móni,
Remélem, gyorsan megoldódnak a bölcsis gondok! Mindig úgy elszomorodok, mikor ilyesmit olvasok :(
Az 50-100 kullancs engem is mellbevágott! Azt hiszem, jól döntöttetek, hogy beadatjátok Bálintnak az oltást! Egyébként úgy van, hogy Bálint már nem kaphatja el újra a Lyme kórt? Mármint, hogy csak egyszer lehet elkapni???

Bigsis,
Hú, csak 10km-re van normális játszótér???? :shock: :shock: Nem vagytok elkényeztetve! Mi ha kilépünk az ajtón, egyből egy máltais játszóba ütközünk :) Hiába, úgy látszik, a panelnak is vannak előnyei :)


Na, ezt elküldöm, megyek vasalni :oops:

KépKépKépKép
thelga
 
 


Sziasztok!

Szerintem én is Timo sorsára fogok jutni, most is gyakran már csak olvasni volt időm, néha még azt sem. 1 hetem van és 8 órában dolgozó anya leszek.

Linus egyre ügyesebb a bölcsiben alvással, 1-1 órát alszik ugyan, de legalább alszik és csak az után hozom el!

Helga: :) Jó érzés lehet újra érezni a pocaklakót! Azt megkérdezhetem, hogy a szopielhagyás a pocaklakó előtt vagy csak a beköltözése után volt? Még mi is próbálkozunk, de a doki a szopi mellett nem biztatott sok jóval. (Van akciós (300ft-os) terhességi teszt a rossmannban...)

nanica
 
 


Hali,

Meli, Helga nagyon gratula a növekvő jószágokhoz :D
Jó a Dénes vonalzóképe, és elfelejtettem neki szülinapot kívánni! :oops: vagyis nem felejtettem el, csak akkor sok volt a munka.

Amúgy viszont én vagyok a példamutató fórumtárs, szeptember óta 8 órában dolgozok, és amellett minden házimunka, de eszembe se jut, h ide ne írjak, sztem arra van ideje az embernek amire kedve van szánni. Amúgy munkahelyen úgyis megpihen időnként az ember, akkor jól esik egy kis babás téma, és sokkal könnyebb írni is mint mikor otthon van az ember gyeden vagy játszótéren és lóg rajta a gyermek :wink: (persze a Timo vidéki utazásai kivételt képeznek)

Lányok, én megint külön mosom Boldi ruháit, mint újszülött korában, de mostmár a saját ruháink védelmében :lol: Elképzelhetetlenül mocskos minden nap, mintha homokbányász lenne :shock:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sno, azóta már biztos előadta Sebi a produkciót, milyen?

Móni, ennyi kullancs!! És eddig hogyhogy nem adtátok az oltást? Sztem magatoknak sem ártana!

Lorca, Dani nekem sokkal jobban tetszik mint a Ricsi, de ha mégis Ricsi lesz akkor legalább lesz vm pozitív a Ricsiben is :wink:

Nanica, mit is fogsz dolgozni? Vagy tudom csak elfelejtettem? :oops:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!!!


köszi az avatar dícséretet,jól sikerült kép lett!!!!Állandósult nálam a rosszullét és az álmosság,alig élek,de az a taapsztalatom,h gyerek mellett könnyebb a tehesélet,mint azelőtt.Ha úgy van kedvem,nem sminkelek(hehehe)sőt,ma úgyis esős az idő,ki sem dugtuk még az orrunkat és nem is érzem hiányát.Ha dolgoznék,akkor szalonképesen meg kell jelennem reggel,tök mindegy milyen rosszul vagyok.


Helga,de jó,h már érzed a mocorgást!!!Áron tudja már,h tesó jön??A genetikain már tuti látni fogjátok a nemét!!!

Timo,Nanica,én nagyon szomorú lennék,ha nem jönnétek írni néha magatokról!!!!Áginak igaza van,egy kis kikapcsolodás munka közben nem lesz rossz!!!!

Ági,D ruhái is iszony mocskosak és a zoknikból ki sem jön ám,ma is olyan van a lábán,h reggel el is szégyeltem magam egy percre(nem tovább)de hát gyerek,nincs mit tenni.

Többiek merre vannak??

Kép Kép
meli1118
 
 


Megvettük Natinak a születésnapi bijact. :D Robi meg is jegyezte, hogy jó fiús (narancs-fekete). A jó, hogy azt sem tudjuk, mennyibe került. Már rég kinéztem, akkor 26 vmennyi volt. Addig sopánkodtam ezen magamban, hogy leárazták. Most várom barátosném telefonját, hogy mennyit utaljak. :D
Igy legalább Szabi megkaphatja a pici bicajt, meglátjuk, hogy boldogul vele. (sehogy? 8) )

Meli,
Hurrá rosszullétek! :lol: (mondtad, hogy örülni fogsz neki)
Az csak egy illúzió, hogy gyerek mellett könnyebb terhesnek lenni. :lol: Remek emlékeim vannak arról, milyen jó volt Szabival a pociban sok-sok órát a játszin sülni, mert Natit nem lehetett hazarángatni. 8)

Ágiboldi,
Nemrég Robi szólt, hogy elromlott a mosógépünk. Én meg pánikban rohantam, hogy mi van?! Erre mondta, hogy kijött belőle egy csomó homok. :twisted: Napi 4 adag koszos gyerekruha. Hm. Megfontolandó a külön mosás. :lol:

Nanica,
Jó, hogy így alakul a bölcsitek. :D
Most a szopi már sokkal kevésbé visszatartó, mint az elején. Remélem, sikerül így is. Szabi úgy jött, hogy még Nati még 3-4x biztos kért.
A 8 óra munka mellett is lehet erre járni. :) Kell ez a kikapcsolódás a mindennapokból.
Azt hiszem, a Rossmannos terhes teszt akciót most nem használom ki. 8)

Helga,
Sokszor én is irigylem a panellakókat a sok játszótérért. :lol: Ahol felnőttem, minden egyes tömb előtt volt egy, 5-6 sétatávban. Most azért nem vagyunk így elkapatva.

Timocska,
Jó, hogy azért egy picit be tudtál jelentkezni. Néha azért a read only üzemmódból átválthatsz. :wink:

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!


Timo, Nanica! :cry: :cry: Azért ha van egy kis időtök.... :roll:

Lorca! Nekem is jobban tetszik a Dani, úh lassan megszavazzuk! :wink: Elővettétek már a kisruhákat? 8)

Ruha: talán hétfőn állapítottam meg, h itt a nyár, ui játszótér után Gergő a fürdőkádban landolt, és MINDEN ruhadarabját tisztára kellett cserélnem. :lol: Most persze furcsa így 20 fok alatt arra gondolni, h nemrég még mezítláb, kisnaciban lehetett homokozni... :? Persze ami késik, nem múlik, láttam, h a következő utáni hétvége már megint 30 fok körül lesz....na az sem hiányzik. :(

Magzatmozgi: enyém gyerek őrületes, néha lépni sem tudok, annyira fáj amit csinál. Gergő rendes volt, szépen beállt fejjel előre már viszonylag korán, és úgy maradt. Réka meg állandóan forog - vagy legalábbis úgy érzem - ami amellett, h tényleg fáj, még idegesítő is, nehogy aztán rossz irányban álljon meg. :?

Voltam kedden dokinál, méhszáj szépen tart, úgy tűnik, mostanában még nem szülünk, ami persze nem is baj, legalább a júniust ki kellene várni. :roll: Elvileg még május végén megyek CTG-re, így legalább van vmi izgi is, mert olyanon még nem voltam, és ha most is megszülnék előtte - nem! - akkor már soha nem tudnám meg milyen az, úh már ezért is megéri "visszatartani". :lol:

Más: van vkinek vami ötlete, hogy hol lehet PAMUT töltetű vékony paplant kapni? Gergőnek kéne nyárra, de bárhol nézem, mindenhol poliészter vagy toll a töltet. :( Sztem a poliészter töltet meleg nyárra, a tollat/pelyhet meg nem merem, mert mi van, ha allergiás (lesz) rá? :roll:

Allergiáról jut eszembe: most, h ilyen esős lett az idő, teljesen elmúlt Gergő szemének a pirossága, úh ez - sztem - vmilyen pollen allergiát valószínűsít...most vigyem szegény gyereket allergia-tesztre? Mondjuk a dokinéni ezt javasolta, csak nem tudom, h mennyivel lesz jobb nekünk attól, h megtudjuk, h mondjuk a mogyoróra és a nyárfára allergiás. :roll:

Kérdés: azoktól kérdezem, akik annak idején vettek rugalmas hordozókendőt, hogy nyáron, melegben, mennyire lehetett használni? Nekünk van egy vékony vászon kendőnk, de ha sokat kell hordozni a babát, akkor lehet, h kényelmesebb lenne neki egy rugalmas, amíg az Ergo-t nem tudom bevetni....

Na, megy az "Anya, eperet enni akarok!", úh eleget teszek a kívánságnak.
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?