Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsi! Kchriske jól mondja, nekem is bevált, hogy egy darabig a kisebbre tettem először, és mondjuk minden ötödiknél a másikra. Pár nap latt visszajön. Meg még tudod mi? Asszem Detty javasolta, vagy Nicolca - :roll: bocs, a memóriám nem százas mostanság, de végülis mindegy, segített :) - hogy fordítva tartsam azon a mellen. Úgyhogy egy darabig úgy nézett ki a szopi, hogy a kisebb mellel kezdtünk, aztán fordítás és ugyanarra a cicire, és csak aztán a másik cici. Így oldalról is kiszívta rendesen, és az is csak serkentette a termelődést.
Én a fürdőlepedőjét szoktam a kiságya oldalára teríteni, hogy egy kicsit nedvesebb legyen neki a levegő, és legalább reggelre meg is szárad. :) Ébredés után meg tud belőle sátrat "építeni" magának, nagyon boldog vele, abban szokott dalálolászni reggelente. :)

Kchriske! Bocs, csak hogy tisztázzuk :D, Zsombi Zsuzsiék babája, és kb egyidős Lettivel, én is úgy emlékszem. Nekem is kisfiam van, de neki mindeféle rémes nevet adok, onnan ismerheted fel :), és Pannával egyidős, tehát kicsit több, mint hét hónapos.
Igazából nem éhes, nem szomjas igazán, vagy ha arra is ébred fel, egy-két korty kell csak, és alszik tovább, tehát nem számottevő. Éjjel rekordot döntöttünk, ötször kelt, de ebből egy pocakfájás miatt jogos volt, mert új kaját kapott, egyszer etettem, mert keveset evett vacsira, mert belealudt, a többinél viszont ki sem vettem, csak simogattam, és visszaaludt. Most éppen azt próbáljuk, hogy egy egész pici fényt hagyunk neki, hogy ha felébred, felfogja, hogy hol van. Én nem akartam először, mert attól tartottam, akkor fel is ébred majd annyira, hogy ne aludjon vissza, de úgy tűnik, mégis működik, mert mikor felfogta, hogy nem veszem ki, és nincs evés, akkor levágott egy kis hisztit, és mivel az sem hatott, és csak álltam ott és simogattam, abbahagyta. Még egy kicsit cirógattam, aztán odaadtam neki a kiskutyáját, meg bekapcsoltam az alvós zenét, és aztán nem tudom mit csinált, mert én beájultam az ágyba, ő meg egy darabig még énekelgetett, aztán gondolom elaldudt, mert sírni nem sírt, és jókedvűen ébredt reggel. Szóval remélem, hogy ha ezt többször eljátszuk, rájön, hogy nem kell éjszaka ennie már. Egy még belefér, éjfél körül, de aztán már nem. Inkább odakészítettem egy kis vizet, két korty kellett csak, és vége volt a sírásnak.
Ő egyébként egy hónapos kora óta végig aludta az éjszakákat (8-9, később 10 órákat egyhuzamban). Akkor kezdett fel-felébredni, mikor elkezdtem elválasztani. Ez először természetes is, mert nyilván bármit adsz még az elején, annak a tápértéke kisebb, mint az anyatejé. Aztán beállt, és pár napig béke volt.
Utána jött az anya kell kör, de ezt kikormányoztuk azzal, hogy nap közben van egy óra, amikor hordozom. Ha éppen teregetek, akkor teregetek és a hátamon van, de van, hogy inkább úgy megyünk sétálni, akkor legalább többet is lát, mindegy, csak legyen rajtam. Általában ez kétszer fél óra, mert elég nehéz, illetve neki is kell, hogy mozgolódhasson, de nagyon élvezi, és azóta ezzel nem is volt gondunk, már nem úgy bújik éjjel, mintha évmilliókig nem látott volna.
És mivel tök mindegy, hogy mennyit eszik nap közben, mindig felébred, biztos nem a kaja a baj. (Este van, hogy 240-nel fekszik le, de már két óra múlva kukorékol.) Ráadásul pár napja husit is kap, úgyhogy még jobban tele van estére. Szóval lehet, hogy tényleg a fény kérdés lesz a megoldás, meglátjuk... Csak azt ne mértem, hogy miért ébred fel? Mert a fény csak akor megoldás, ha már fent van... Talán a beragadt megszokás, hogy én ilyenkor kivettem és megetettem. Persze, ha nem nyugodna meg a víztől vagy a simitől, kivenném és megetetném, de tegnap éjjel háromszor bejött, hogy mégsem evett (pontosabban négyszer, mert a pocakfájásnál sem, ott csak a hassimi meg a torna kellett, meg hogy a nyakamba bújhasson). Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz pár nap múlva...
Két hét múlva elutaznánk barátokkal, jó lenne, ha őket nem verné fel éjjel többször is... :lol:
kisbogarka
 
 


Ja, Zsuzsi! Kérdeztem a dokit, hogy mi a következő mérce, a félévesen duplázzon után. Azt mondta, hogy nincs, nézzem, hogy boldog-e, ránézésre elég husis-e, és kész. Kérdezte a súlyát, megmondtam (8,1kg), mire ő, ne viccelj, ezzel már iskolába is felvennék! :lol: Úgyhogy én innentől nem foglalkozom a súlyával. Mérem azért, hogy lássam, gyarapodik-e, de van olyan hét, amikor összesen csak 30 grammot hízik, másik héten meg 170-et. Szóval nem foglalkozom vele én sem, jókedvű, izgága, eszik is (nem annyit ami az előírás, de mivel mindig az alsó határt ette, nem érdekel ez sem, jól hasznosítja, mert csupa izom és finom husika, de nem is hurkás). Szóval igazad van, ha lazítasz te is egy kicsit.
kisbogarka
 
 


Látom, beindult itt a forgalom :)
Köszönöm a biztató szavakat, igyekszem kitartani.
Tök büszke vagyok magamra, mert úgy tűnik, hogy rájöttem a jó megoldásra: ugye mindig evés előtt aludt fél órát. Hát most nem alvás után próbálom húzni az időt, hanem alvás előtt. Később alszik el és később ébred, így megvan a két és fél óra. Nehéz lesz elérni a három órát, de inkább apránként próbálkozom, mint egyszerre hirtelen. Este is tök erős voltam, mert kétszer is visszaaludt cumival. Harmadjára már evett azért. Viszont 11-től 5-ig aludt. Na de hatkor megint cirkusz volt, hogy neki elég az alvás.
Hogy válaszoljak: ha éhes, nem nyűgös, hanem torka szakadtából, fej lilulásig üvölt!
Aztán lehet, hogy valahogy sikerült megfázni is, mert úgy szörcsögött az orra reggel mint Verebes István. Reméljük nem lesz komolyabb, bár Lánykám is köhécsel napok óta.

Kép
Kép
nicolca
 
 

 
 

Sziasztok!

nicolca: hogy álltok az evés-dologgal? Babóca jobban van a szörcsögés után? Nálunk úgy másfél hétig volt taknyos Zsombi, de szerencsére már nem kell porszívózni.

kisbogarka: hogy álltok az éjszakákkal?

Tegnap este nagyon bizarr dolog történt: egyedül voltam itthon a babával, szopi után letettem aludni, aztán hallottam, hogy még ébren van, de már egy ideje el tud magától aludni (!!!!!!!). Aztán olyan sokat hallottam még neszezni, gondoltam, megnézem, mi a helyzet. Képzeljétek, valahogy elfordult 180 fokkal a kiságyban, és a takaró ugyanúgy rajta maradt, ahogy ráraktam. Annyira para érzés volt, tökéletesen olyan, mintha valaki bement volna és átfordította volna a gyereket. Ráadásul 60 cm széles csak a kiságy, Zsombi meg 70 centi fölötti, hogy tudott elforogni annyira? Máskor virnyog, ha a fejével beakad a rácsvédőbe. Brrrrr, nagyon bizarr volt.
pzsuzsi
 
 


Hú, már a 8. oldalon járunk! :D
Nah asszem most én is hozzáteszek egy-két újabb sort…

Kisbogarka:
Kérdeztél a „cirkálásról” (jó szó rá :)). Nekünk a nappali tulajdonképpen egy légtér az előszobával és az étkezővel. Amióta már egy perc alatt átérte a szobát a kis törpeterrorista, azóta azt csinálom, hogy a kecskelábú szárítót kihúzom, és lefektetem, így elzárom az útját az „előszoba” felé – különben legkedvesebb programjának, a cipőtalpnyalásnak szentelné ideje java részét. Tehát a nappali+étkező az ő birodalma maradt, itt már semmitől nincs elbarikádozva. Néha beszorul az ebédlőasztal vagy a székek alá (mert nekünk faragott lábú monstrumunk van, igazi kalandpark az alja :)). A konyha felé is szabad átjárása van, de odáig nem szokott jönni, mert elakad a szőnyeg végénél, ahol a parketta kilátszik, és olyan izgin lehet csúszkálni rajta, meg szuperül csattog a tenyere alatt. Ha meghallom ,már jövök is és pakolom vissza a szoba közepére…
Egyébként vígan birtokba vette a teret, a könyvespolc alján jól be kellett szorítanom a könyveket, mert ügyesen kiszedte; az összes fiók/szekrényajtó le van gumizva, mert nyitogatná. Sajnos a bútorok éleivel nem tudok mit kezdeni, de néhány kék/zöld folt után megtanulta, hogyan kerülje ki őket. Detto ez a helyzet a radiátorral is, még jó, hogy már nincs fűtésszezon, a következőig meg már értelmesebb lesz és meg tudom tanítani hogy az permanensen tilos.
Amúgy ha kell, 20 percet elvan a pihenőszékében is, ha mondjuk mosogatok, főzök stb, akkor ott ül velem a konyhában, és ő is csápol a kis edényével meg fakanalával.

Hogy álltok az éjszakai evésekkel?


Zsuzsi:
Én már kenem Pannát napvédő krémmel ( úgy tűnik, hogy az apja érzékeny fehér bőrét örökölte), de a kezéről folyton lenyalta, ezért ott mostanában nem szoktam – jó barna is lett a kis praclija .
Jól teszed, ha nem idegesíted magad a súlyon, meg az evésen, amíg Zsombi jókedvű, nem lehet túl nagy gondja :D

Én is jártam már úgy, hogy egészen más pozitúrában találtam meg a gyereket az ágyában – de a takarót ő mindig maga köré gyűri, úgyhogy nem volt ilyen para sosem, mint nálad :)


Nicolca:
Tök jó, hogy az alvás tili-tolijával sikerült megoldanod a dolgot.
Mizu a szörcsögéssel? Porszívóztok, meg minden?


Képzeljétek, vasárnap volt Panna keresztelője, nagyon jól viselte, napközben egyáltalán nem nyűgösködött, bár estére nagyon elfáradt így volt egy kis hiszti.
De szerintem én jobban lefáradtam, mint ő, és még mindig romeltakarítok a vendégek után…

És a két unokabátyó ittfelejtett egy matcbox-ot, most az a favorit játék, egyfolytában a kerekeit piszkálja és brümmög hozzá, mint a fiúk vasárnap :roll:
Úgyhogy ma veszek neki egy baba-autót, valami jó puha műanyagot, vagy gumisat, nagy kerekekkel - hátha erről nem rágja majd le a festéket :shock:

Kép

Kép
redwings
 
 


Kedves Mindenki!

A Babanet szerkesztősége továbbra is várja a Te Történeted rovatba a Ti történeteiteket is!

Ha érdekes - szép, hosszú, nehéz, tanulságos, mulatságos - volt a szülésed, vagy ha küzdelmes volt a gyerkőc megfoganása, esetleg csak akkor indult be az élet igazán, miután megszületett, ne habozzatok! Várjuk 1-2 oldalas írásaitokat a csínytevő gyermekekről, a szülői lét szépségeiről és nehézségeiről, gondolataitokat az anyaság-apaság témájáról - anyák és APÁK tollából.

Persze, nemcsak a vidám, könnyed történeteknek van helye a rovatban, hanem a veszteségeknek, könnyeknek is - az ilyen történetek segíthetnek a sorstársaknak is.

Leveleiteket a következő címre küldjétek: szerkeszto@babanet.hu

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!

Kisbogárka és Zsuzsi: elnézést a babakavarodásért. Nem figyeltem. Mostanában sokszor előfordul, hogy mondani is mást mondok, mint amit gondolok így aztán furi a szövegem.. a család jókat derül rajtam, de ez a szitu persze nem vicces. Bocsánat megint. :oops:
Kisbogárka: hát ahogy leírtad nem könnyű a helyzet, de ez is egy átmeneti állapot. Valószínű, hogy a leválasztás miatt lesz, plusz az anyától való elválás félelme ahogy írtad, így mindig kell egy kis anyaellenőrzés. Nekem Lili szerencsére annyival megoldotta ezt, hogy volt egy anyahívó gagyogása.. arra megjelentem és mondtam két kedves szót, megbeszéltem vele, hogy dolgom van, de itt vagyok és mentem. Ha nem elégedett meg ennyivel, akkor jött velem mint Red-nél Panka. Éjszaka annyira nem viselte meg szerencsére, de egyszobában aludt velünk, kb egy méterre tőlem volt a kiságya. De ha be is próbált és nem volt beteg meg semmi extra én nem vettem ki. Sőt nekem azt tanították a bébisintértanfolyamon is és a védőnő is, hogy ilyen korban már alapszabály, hogy ne kapjon éjjel a baba semmit, akkor nincs oka miért felkelni. Persze nagyon meleg nyári éjszakák esetleg kivételek, de akkor is inkább este etetés után megkínálni vízzel. Működik továbbra is a fény módszer? Hogy telnek az éjszakáitok?

Nektek hogyan teltek az elmúlt éjszakák. Én nem bírtam rendesen aludni és a gyerekek sem. Bár Letti most beteg is lett, így halasztódik a könnycsatorna átspriccelése is, de Lili is nyugtalan volt. Nyöszörgött, sírdogált nekem éjszaka. :( Most alig bírok ébren maradni.

Zsuzsi: nekem is forgolódik Letti, már 360 fokban rutinosan. Sőt így közlekedik is és aztán hátrafelé tolja magát, meg előre is már. A kiságyban is megoldja és újjabban rendre keresztben alszik el mikor kifárad. Addig jól eljátszik a rácsvédővel, a takaró mintáival, kapergatja a matracot, Micimackót ütögeti, énekelget stb. Ha Zsombi hason feküdt akkor elképzelhető a takarós manőver, mert a lábacskáikat ilyenkor felemelik a levegőbe és lehet pont megtartotta.. a kis ügyes :D Rájöhetett arra is, hogyan nem akad be a rácsvédőbe.

Red: nálunk is izgi a parketta, és különböző kézzel különböző erősséggel ütögeti :lol: A minap vendégségben meg folyton a fű felé tört a takeróról, mert az volt érdekes.. füvet nyírt :lol:

Nicolca: tök ügyi vagy.

Upsz mennem kell, orrszívásüzemmódba kapcs.
Sziasztok
kchriske
 
 


jobbulást a lánykának!! panna is zizi ma, szerintem a h***e szeles idő miatt, az én tökfejem is hasogat...

Kép

Kép
redwings
 
 


Sziasztok!

Alexa is nagyon nyűgös két napja, alig bírok vele. Tudom, hogy nem szabad sürgetni, de egyre jobban aggaszt, hogy Alexa még mindig nem fordul meg, nemhogy össze-vissza pörögjön, forogjon, uram bocsá kússzon. Holnap lesz 6 hónapos, és már eléggé itt lenne az ideje. Az oldalára elfordul, de ennyi, és ha segítek neki, akkor sem fordul vissza a hátára. Abszolút nem érdekli az egész, pedig már a játékokat is messze raktam tőle, hogy ne érje el, de ilyenkor csak ordít, semmit nem tesz azért, hogy megoldja a problémát. Viszont egyik kezéből a másikba teszi a tárgyakat, és nagyon szeretne felülni, bár ez még kicsit korai. Szerintetek valami nem stimmel? Jövő csütörtökön megyünk a hat hónapos vizsgálatra, tartok tőle, hogy a doki le fog cseszni.

Jó éjt mindenkinek!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty, szerintem ez nagyon babafüggő, melyik milyen habitusú. Ha a kezével már ügyesen bánik az jó, és ha az oldalán elvan, az is! Majd rájön, hogy ez neki miylen jó és akkor beindul, meglátod... most lehet hogy más foglalkoztatja, pl beszédfejlődés?
De azért kérdezd meg a dokit is, de sztem Alexa nincs lemaradva.

Kép

Kép
redwings
 
 


Sziasztok!

Szombat este óta most aludtam először egy valamirevalót....tegnapra kevesebb is lett a tejem, szegény Zsombinak így nem volt nagy napja. De ma már jobb a helyzet...

Tegnapelőtt átfordult hátról hasra, de csak a nagyi látta, én már csak a kvázi végeredményre értem oda.
Detty: Boldog félévességet! Szerintem ne aggódj a mozgással kapcsolatos dolgok miatt, anyukám mesélte, hogy a nővérem volt vagy 8 hónapos, mire átfordult, akkoriban nem csináltak ebből akkora ügyet. Mondom én, aki szintén azon parázok, hogy 6 hét múlva féléves, és olyan, mintha egyre ügyetlenebb lenne hason.

Nicolca: már csak 1 hónap, és kisebb lesz a szoptatási teher....
pzsuzsi
 
 


Sziasztok!

Köszi a bíztatást, igyekszem nem aggódni, de azért akkor is zavar. Már mindenféle gyakorlatokat csináltatok vele (pl. felfújható strandlabdára fektetem hasra, és úgy emelgeti a fejét), hogy erősödjön a háta, de hiába. Ha hasra teszem, nem érdekli a dolog. Tudom, hogy előbb utóbb úgyis megfordul, mert nem fekve fogja leélni az életét (remélem!!!), de rossz, hogy ennyire nem megy neki. És két napja a gyümölcsöket sem fogadja el. :)
Szóval, nem vagyunk túl jó passzban.

Kép
Kép
detty74
 
 


Zsuzsi:
Gratula a forduláshoz, nagyi biztos örült :)
Visszaállt már a tejcsi?

Detty:
Tudom ,hogy nehéz nem aggódni, de Alexa nincs elkésve semmivel!!!!
De ha nagyon zavar, vidd el egy szakihoz, majd ha ő mondja, talán jobban elhiszed :D Korábban tényleg nem volt ekkora mizéria ezek miatt, nem volt gekko-fejlesztő, meg izébizé-fejlesztő meg semmi, mégis normális mozgásfejlődésű gyerekek voltunk, nem igaz?
Hagyj egy kis időt Alexának, mert még annyira sincs elkésve, hogy "későn érőnek" nevezhetnénk, totál időben van még, hidd el, ő is megérzi, ha nagyon rágörcsölsz a témára. Hagyd magadban pihenni a dolgot, és egyszer csak azon veszed majd észre magad, hogy nem győzöd leszedni a csillárról...

Én ha tehetném, megállítanám az időt most, hogy ebben a tündéri állapotában még tovább élvezhessem a gyereket. Olyan rohadt gyorsan felnőnek... hol van az én tejillatú, folytonbújós, pici ványadt békám? Sehol! Van helyette egy csupaizom, nagyhangú energiagombócom, akinek mostanában legtöbbször csak a s*ggét látom, olyan gyorsan kotor el mellettem az új, nálam izgibb kihívások felé...
:roll:

Képzeljétek, mára virradóra, életében először végigaludt egy éjszakát. Mondjuk este nagy bömbi volt, mert anyám fürdette+altatta, mert engem fogdikhoz kellett vinnie Misinek, és a sürgősségi megoldás nem tetszett a lánynak, szóval irtó nagy hisztit csapott, enni sem volt hajlandó!
Ami azt jelenti, hogy a tegnap délutáni fél ötös uzsonna után ma reggel hatkor evett először, és még csak azt sem mondhatom, hogy farkaséhes lett volna, össz 140 ml-t evett meg, máskor képes 240-et is egyhúzásra, úgy, hogy hogy előtte 3 órával szintén 200 körül evett...
Szóval ma estétől kipróbáljuk, hogy csak vizet kap éjjel, bár kaja témában nem szeretek bekeményíteni - de most megmutatta, hogy milyen jól bírja kaja nélkül és igazán rámférne már a pihenés. Önzőnek érzem magamat, de most a donalginos, egyhuzamban 6 órás alvás után mintha kicseréltek volna, már a konyhát is kitakarítottam, pedig csak fél 8 van. Máskor meg mint egy zombi szoktam lézengni ilyenkor a kialvatlanságtól.

Kép

Kép
redwings
 
 


Sziasztok!
Sajnos az orrszívás még tart, olyan dolgok jönnek le az orrából, hogy jaj!
Evés terén: tegnap voltunk dokinőnél mérésre. Most két hét alatt 25 dekát hízott, előtte egy hónap alatt 30-at. Ki érti ezt? Már eléggé zombis vagyok, mert napközben hiába eszik 2,5 óránként, éjszaka 1,5-2 óránként fent van és alig akar visszaaludni evés után.
Kaptunk tegnap Sinlac-ot. Ez nem tápszer, hanem tejpép. Este ki is próbáltuk: nem győztem adni neki. Sőt még víz is csúszott le rá és utána a cici. De az éjszakai mizéria megmaradt. Lehet, hogy nem az első alkalommal kell várnom eredményt.
Detty: mi is kaptunk leszúrást a múltkor a hasalásért és házi feladatként a gyakorlást. Őszintén szólva nem adtunk bele a apait-anyait. És mégis: tegnap a dokinő előtt úgy kinyomta magát és forgott körbe a hasán, hogy öröm volt nézni. A dokinő is megdicsért (bár nem nagyon adok a szavára). Nagyon büszke voltam Babócára. :D De azért megkérdeztem a csibésztől, hogy ezt itthon miért nem produkálja, holott itt is jó kemény az ágy!
Az igaz, hogy ha itthon hasra rakom, azonnal rácsap az öklére és cuppog ezerrel. Gondolom, így izgisebb, mert nem hadonászik és ezerrel szopizhat :) Lassan kiérdemli ő is a Csupanyál nevet. :D

Kép
Kép
nicolca
 
 


a sinlac-ot Panna is szereti, meg én is, mert jól tudok főzőcskézni is vele :)
de szerintem se egyetlen hamitól várd az eredményt
jobbulást a náthából, megy drukk...
ja és tök jó, hogy most minden okés a súlyával. a gyakori evések nem növekedési ugrástól vannak? mit mondott az okosdokitok?

Kép

Kép
redwings
 
 


Tegnap a 100-nak csak a felét ette meg, ma 70-et csináltam, nanáhogy bevágta :D
Az okosdoki közölte, hogy hagyjam ordítani éjszaka is, mondtam, hogy arra nem vagyok hajlandó, mert a gyerekek sem tudnak aludni tőle.

Kép
Kép
nicolca
 
 


Ja, és Red! Most olvasom a dobozon, hogy naponta kétszer adható. A védőnő meg minden étkezést mondott. Szerinted hogy van akkor?
Köszi

Kép
Kép
nicolca
 
 


azért van ráírva, mert elég laktató, és mert elsősorban kiegészítésnek szokták adni. De ismerek oylan babát, aki annyira nem hízott semmit, és annyira nem ehetett mást mindenféle intolerancia miatt, hogy két hónapon keresztül szinte csak sinlacot evett(+ próbálkoztak mindenféle spec tápokkal, de egyiket se bírta szegény), aztán kezdték nála bevezetni a gyümiket. Szóval ő napi 6x evett ezt.

nálunk is volt olyan nap, hogy Panna se volt hajlandó mást enni, így ebből evett a nap folyamán többször. Más napokon meg ezt nem kéri, szóval rapszódikus, de ha úgy van én szívfájdalom nélkül odaadom neki kettőnél többször is - nem okozott neki szorulást vagy egyéb gondot eddig.

nektek milyen indokkal ajánlotta a sinlacot? modnjuk 5 hósan simán lehet már kanalas cuccokkal próbálkozni, tehát ok se kell, csak kíváncsi vagyok, mert ugye babóca tisztán anyatejes - vagy rosszul emlékszem és már eszik mást is?

Kép

Kép
redwings
 
 


Köszi a megnyugtatást. Ma pl négyszer evett belőle, de persze hogy az esti evésnél nem kért egy falatot se - gondolom, jó éjszakánk lesz így. :? Szorulást biztos nem okoz neki, mert a napi egy kaki helyett ma három volt, abból kettő full-service. :D
De, jól emlékszel: nem kap mást. Kivéve persze az almaleves próbálkozást, de ezt nem mondtam a dokinak. Nem igazán indokolta meg, én mondtam, hogy a cumisüvegből nem kéri a vizet, meg hogy a második cicit sem szokta kérni, egyből meg negyed óra alatt bekajál. Erre azt mondta, ír ilyet, jó? Nekem? Fogalmam sincs róla mi ez, de legyen. Hátha most beválik amit ő mond. Apa is furcsállotta, hogy miért nem tápszert írt. Pont olvastam a Lánykám babanaplóját, hát ő már négy hónaposan almázott és krumplizott a tápszer mellett. Változnak az idők.
Viszont ma igazán hatékony voltam: olyan vacsit főztem, hogy még! Tiszta büszke voltam magamra, na meg Babócára, hogy volt időm mellette. :)

Kép
Kép
nicolca
 
 


Sziasztok!

Nicolca! Alexa egyáltalán nem volt hajlandó a Sinlac-ból enni - akkor akarták neki adni, amikor volt az a hasmenéses őrület. A gyerekdoki a múltkor mondta, hogy hamarosan újra meg kellene próbálni, kiegészítésnek, de nem értem, miért. Annyi tejem van, hogy bőven elég Alexának, néha még ki is kell önteni, mert a mélyhűtőbe már nem fér. És Alexára igazán nem lehet azt mondani, hogy kellene rá egy kis háj, tegnap 8350 g volt. Úgyhogy nem tudom, mit tegyek. Szerintem nem fogom még adni neki.

Ma jártunk a gasztodokinál is. Nagyon rendes volt, de Alexa azért csak levágta a lányos hisztit: nem sírt, csak nyávogott. Nem volt semmilyen vizsgálat, egy pocak nyomogatástól eltekintve. A dokinak fogalma sincs, Alexa miért csak fekve eszik. Szerinte lehet egy enyhe refluxa (egyes tünetek alapján). Most 2 hónapra külföldre megy, utána újra megyünk, hogy változott-e addig valami. Ha nem, akkor kap savlekötőt. Szerinte ez lehet az oka, hogy Alexa nem szeret hason lenni, mert ilyenkor marhatja a sav a nyelőcsövét. Bár!!! Ma este egy kis segítséggel (tényleg kicsivel) sikerült hasra fordulnia, és utána egyedül vissza hátra, és egymás után többször is. A végén úgy belendült, hogy alig bírtuk fürdetni. És ma egy tic-tac-os dobozzal mentünk vásárolni, amit még reggel adtam neki. Délután el nem eresztette volna, még a Tesco biztonsági őrének sem adta oda, így alig bírta ráragasztani a kis Tesco matricát. És utána az egész áruház tőlünk zengett, mert egy pillanatra sem hagyta abba a rázást. Vicces volt. Persze, amikor fürdés előtt ki kellett szedni a kezéből, és ordítani kezdett, na, az már nem volt vicces.

Befejezem a kisregényt! Jó hétvégét mindenkinek!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Napok óta nem tudtam írni, mert mindig rossz volt az oldal, mikor én ráértem, tegnap meg eltűnt az irományom, mert rossz gombot nyomtam. Amilyen állapotban voltam/vagyok, nem is csoda. Ma is ez a második próbálkozás. Megjött az első mensim, pedig sűrűn szopizik Letti. Nem is értem miért, bár nálam minden ilyen kiszámíthatatlan. Szerencsére így is elfogadja a tejem, sőt, mint egy éhenkórász úgy eszik, csak én döglök bele a görcsökbe és ráadásul apa haza se jött napok óta munkából, mert mire ideérne mehetne vissza, így ott aludt. :( Kivagyok!:(

Sokmindenhez hozzá akartam szólni, de most nem megy, csak néhány dolog:

Szóval: Red: nem vagy önző! Pannának is és neked is jobb, ha mindketten átalusszátok végre az éjszakát, így szerintem jó, hogy elkezded az éjszakai vizezést. Én is készültem rá, de most ugrott a betegség miatt, majd utána.
Detty: Alexa nagyon ügyes, remélem elszálltak az aggodalmaid, a dokid meg szerintem hülyeséget mondott, minek Alexának Sinlac??? :shock: A gasztrodokitól nem kérdezted mit szól ehhez?
Esetleg a reflux vagy sav miatt nem ehet gyümit, ha jól emlékszem az alma nem jött be? Főzi?: répa, krumpli.. Attól a reflux is csökken. Egyébként Lili nagyon refluxos volt és nem okozott neki ilyen gondot. Azért egy hasi UH-t csinálhatott volna az a doki! Ilyen gasztrovizsgálatot nálunk a gyerekorvos is képes csinálni, hogy megnyomogatja a hasát. Szóval nem igazán csinált szerintem semmit. De ez csak az én véleményem. :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.19 19:38-kor.
kchriske
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek Boldog Anyák Napját!
Nicolca: hogy álltok a szörcsögéssel?Alakulnak a dolgok a Sinlac-kal? Amikor kétségbeesésemben elmentem a dokihoz, hogy nincs elég tejem, nekem is ezt írt fel, azóta is ott figyel a doboz a konyhaszekrényen...detty: szerintem is felesleges Alexának adni. Hogy álltok az evéssel?
Szerdai mérés alapján Zsombi 8060 g, szóval 14 dkg múlt hét óta...és napok óta jobban alszom, na jó, nem alszom egybefüggően sokat, de korán fekszem, későn kelek.
Red: hogy alakulnak az éjszakák?
kchriske: nagyon-nagyon ügyes kislányod van! Részvétem a mensi és apa sok melója miatt!
Zsombi csütörtökön végre kitolta magát, most megint egyre szebben tartja magát hason (persze mert a kedvenc kockáit mutogatom neki és aztán elkezdem felemelni, kénytelen követni a kis buksijával). És többször csinálta, hogy hátról oldalra fordult, aztán átlendült, de nem fordult hasra, hanem vissza hátra.
pzsuzsi
 
 


Sziasztok!

Remélem, mindenkinek jól telt a hosszú hétvége!

Alexa megint bojkottálja a tejet, gondolom azért, mert megint meg kellene jönnie (a múlt hónapban 10-én jött meg, így - ha most is megjön - akkor mostanában kellene). Mindegy, marad a tápszer. Ami viszont gázosabb, hogy pár napja nem fogadja el a gyümölcspüréket, pedig még egy hete az egyik étkezés csak ebből állt. Azóta vissza kellett állni a tejre, mert különben nem evett semmit. És most meg már a tápszerre, mert a tej sem kell neki. Nem egyszerű az élet. Így már csak attól félek, hogy teljesen el fog apadni a tejem, mert ha ki kell önteni, azt lelkileg rosszul viselem, és ilyenkor kevesebb lesz.
Pedig a hétvégén még egy etetőszéket is vettünk neki, és imád is benne ücsörögni és csapkodni az asztalkát.

Képzeljétek, Alexa is elkezdett forogni. Hátról hasra még csak kis segítséggel sikerül, de hasról hátra stabilan átfordul, így egy kicsit megkönnyebbültünk.

Na, megyek, mielőtt megírnám a szokásos kisregényt. Szép napot!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Kchriske:
nagyon ügyi a lánykád!!! :D
kitartás a nehéz napokhoz...
köszke a véleményt, hogy nem vagyok önző... igyekszem én is nyomatékosítani magamban.

Zsuzsi:
Gratula a kinyomáshoz, édi lehet ahogy az oldalára gördül meg vissza :wink: innen már nem kell sok az átlendüléshez.
Kérdezted az éjszakákat: az elmúlt napokban 3 végigaludt és két hajnalikelős éjszakánk volt, ebből az egyik alkalommal evett is hajnalban, mert beájult délután, kihagyta a vacsit+fürdést, és csak hajnalban kelt fel farkaséhesen.
De összességében úgy tűnik, kezd átállni. Azzal trükközök, hogy kitolom a fürdésidőt, hogy később vacsizzon, és így jobban bírja. Gondolkodom rajta, hogy kipróbálunk valami "Jóéjt" tápot vacsira, bár még vacilálok, mert eddig Ha-t evett, és ezekből csak normál van, HA nincs.

Detty:
örülök hogy Alexa is elkezdte a forgolódást, megnyugodtatok remélem - bár remélem tudod, h innentől egy fél pillanatra sem nézhetsz félre, mert egy lendületből képesek átvetni magukat az ágy szélén, szék lába alá stb... :roll:
A rosszabb evés remélem hamar rendeződik, addig is inkább fejj és öntsd ki szívfájdalom nélkül, minthogy elapadjon. Gondolj arra, hogy neked legalább van mit kiönteni, úgyhogy hajrá, ne hagyd magad lelombozni, pár nap, és ha elmúlik a "hormoníze" a tejcsinek, megint ez kell majd neki a táp helyett. Kitartás!

Kép

Kép
redwings
 
 


Sziasztok!

Red! Köszi a bíztatást! Igyekszem kitartani, csak már nagyon elegem van a fejésből, és így, hogy még csak nem is kell Alexának, a motivációm nagyon lecsökkent.
És ma délelőtt megtörtént a csoda: Alexa egyedül hasrafordult, majd győztes vigyorral nézett rám. És utána csak ezzel szórakozott, ide-oda gurult, mint egy kis hordó. Hát igen, gondolom, hogy mostantól egy pillanatra sem hagyhatom egyedül. Ti hogy jártok pisilni? Ezzel csak nem várhatom meg az alvásidőt...

Mindenkinél vannak már hisztik, vagy csak az én lányom tüntet ki minket ezzel? Ha valamit nem kap meg, először csak nyűglődik, legörbíti a száját, és ha továbbra sem kapja meg, képes dobálni magát. Nagyon fárasztó, mert bár igyekszünk odaadni mindent, amit szeretne (vagy eltenni előle, amit nem kaphat meg), vannak dolgok, amikhez nem nyúlhat. Pl. a telefonomat a múltkor úgy földhöz vágta, hogy darabokra esett, pár nappal korábban meg véletlenül felhívta az egyik tanítványom. Úgyhogy a telefon tabu. Adtam neki egy kiszuperált régebbi mobilt, ami persze nem érdekli.

És még egy kérdés: ti bevezettetek valami stabil napirendet? Etetés, alvás, séta, ilyenek... Én próbálkozom, főleg mivel a tanítás és a fejés miatt jó lenne, ha Alexa kiszámíthatóbb lenne, de ma például délelőtt egyáltalán nem akart enni (kb. 60 g őszibarackot evett meg), és így fél 12-kor már éhes volt. Innen borul a napirend, és most fogalmam sincs, mikor adjak neki enni, és hogy hogy tudom úgy elosztani az etetéseket, hogy este még ne ordítson az éhségtől, de fürdetés után viszont egyen rendesen. Mikor és hogy lehet stabil napirendet kialakítani? Van valami ötletetek?

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Detty: gratulálok Alexának!!! Lehet, hogy csak ez a kis segítség kellett neki, hogy ráérezzen a forgolódás csínjára-bínjára.
Sajnálom az újbóli evés-mizériát, megértem, hogy unod a fejést, én már attól rosszul vagyok, hogy naponta egyszer lefejem a másnap esti "pótlást". Mondjuk nekem legalább behörpinti a fiatalember.

Nálunk továbbra is hátról oldalra fordulás van, hasról hátra egyáltalán nem úgy néz ki, hogy fejlődés lenne, nem tudom mi volt az a két fordulás pár hete...azt is észrevettem, hogy pl. most hétvégén kimaradt két nap hason gyakorlatozás (vendégségben voltunk), és ilyenkor mindig van egy kis visszaesés.

Viszont kénytelenek voltunk a gyerekszobából elköltözni a fürdéssel, mert Zsombi elkezdett nagyon pancsolni, nagyokat csapkod kezével-lábával, és beterítette a parkettát és a szőnyeget. Kipróbáltuk a nagykádban fürdést apával, de az kicsit macerás, mert a fürdés apa szeánsza, és így rögtön pancsi után ki kell jönnie, megtörölközni, stb.stb. Tegnap kipróbáltuk a konyhában fürdést, na az egész jó volt, bár mindketten nyakig vizesek lettünk, de jó nagyokat nevettünk, mekkora vizet csinált nekünk ez a lurkó.

Napirend: nálunk viszonylag stabil, valahogy Zsombi alakította ki magának. A lényege: hajnalban van egy evés (4-6 között), attól függően reggeli kelés 1/2 9-1/2 10 között, evés, aztán amikor nyűgös lesz, séta (1-1,5 óra), evés, kicsi játék, nagy alvás (2,5-3 óra), evés, aztán hancúrozás a 7 órás pancsiig, evés, alvás 8-1/2 9 között. Valószínűleg azért van nagy alvás, mert a babakocsiban csak húsz percet - fél órát alszik. Gondolom, ezzel nem sokat segítettem, de azért leírtam, legyen jó hosszú ez a hsz. is :(
pzsuzsi
 
 


Szívesen :) Mondom: kitartás... lesz ez jobb is, csak vészeld át!

Panna is nagyon akaratos, óriási bömbiket le tud vágni, ha vmit nem kap meg, vagy nem úgy alakul mint ő szeretné, egészen az öklendezésig tudja hergelni magát.
De haladunk, mert a NEM-Nem!-et már nagyjából betartja, 2x elmondom mikor nyúl a dologhoz (és közben az ujjamat billegetem és ingatom a fejemet) harmadszorra már csak néz a tárgyra, rám, vissza a tárgyra - de már nem nyúl érte. Ma pl a 4. szólás után el is fordult egy nagy szusszanást követően és keresett magának más elfoglaltságot. De az esetek többségében hiszti van belőle nálunk is :(

Napirend: kisebb csúszásokkal nagyjából 3 hós kora óta a következő a napirendünk (ezt persze megboríthatja rendesen egy-egy szelesebb nap, front, hasfájás stb, vagy elég egy etra program amit a gyerek zokonvesz (mint a múltkori esti fogászatom mikor anyám fürdette+vacsiztatta és borult még a másnap is... )
szal:
7 körül reggeli (ez korábban 8-kor volt, de most hogy kihagyja a hajnali evést, előrébb hoztam) kb egy-másfél óra játék, utána fél óra alvás.
Tízórai 10- 10.30. Ezután séta, vagy ügyintézés a városban ha kell.
Ebéd 13 -14 óra között, attól függően, hogy eleget tízóraizott-e, és hogy mit, mert a savas gyümik után hamarabb éhes. Ebéd után kb egy órával alszik el, ismét kb fél órát. Ha jó az idő, alvás után, uzsiig séta - ez opcionális, néha túl fáradt vagyok hozzá hogy levonszoljam magamat...
Uzsonna 17 óra körül, a tejpép után hamar belaszik, jó esetben egy órára is, de többnyire a szokásos 25-30 percre.
Fürdés 20.30 körül, ez kb fél óra, utána vacsi. Igyekszem kitolni kilenc/fél tíz-re a fürdést és így jobban bírja az éjjelt.

Nagyjából ennyi. Plusz/minusz fél órákat simán csúszunk néha, de alapból tervezhető a napunk ezzel a rendszerrel.

De ma pl tízkor adtam neki a gyümölcsöt, 3 kanál után nem kért többet. Nem csoda, hogy délben majd éhen halt, megebédeltettem (tisztességes adagot evett szerencsére), egykor már aludt is. Az uzsi így előrébb esne óra szerint, de majd csak kihúzzuk gyakori gyümilé-ivással, meg sok játékkal legalább fél ötig, onnantól meg az estét is tudom kormányozni, hogy ne csússzunk el teljesen.

Kép

Kép
redwings
 
 


Red!

A reggeli-ebéd-vacsi nálatok miből áll? Tejpépet mióta adsz Pankának? Én most a hétvégén vettem neki egy gyümölcsös tejpépet, de még nem merem neki adni. Főleg most, hogy hirtelen valami baja lett a kanállal. Igaz, az is lehet, hogy a másik foga is ki akar bújni, mert nagyon nyúlkál a szájába, és sokszor felsír. Szombaton vásárlás közben ráharapott a cumi műanyag részére, és mint egy sziréna, úgy visított. Az emberek meg úgy néztek rám, mint egy szörnyetegre, mert nem bírtam lecsendesíteni.
Egyébként nálunk is hasonló a napirend, de ezzel a "nem kéresk gyümölcsöt" dologgal nem tudok mit kezdeni, mert ilyenkor Alexa is hamarabb éhes lesz.
Az előző üzim óta egyébként felébredt, és egy órával később újra reklamált, adtam neki tápszert, amiből simán benyomott 160 ml-t. Utána játszottunk - élvezi a forgást - és most megint elaludt. Így talán alvásban és evésben is visszaálltunk a megszokott állapotra.

Zsuzsi! Azért a 2,5-3 óra alvásért NAGYON IRIGYELLEK!!!! :) Alexával pont azért járok ebéd előtt kendővel sétálni, hgy ne aludjon el, mert reménykedtem, hogy a séta és az ebéd együtt megteszik hatásukat és utána kapok egy kis pihenőt és is. Hát, nem nagyon jön be a dolog.
Alexával mi is kiköltöztünk a fürdőbe, mert nálunk is úszott minden. A gyerekszobában a kiskád elég közel volt a szekrényünkhöz, és a végén már úgy belejött Alexa a fröcskölésbe, hogy egy nagy adag víz mindig a fehérneműs dobozomban kötött ki (a tolóajtó nagyon nehezen nyílik, és ezért egy kicsit mindig nyitva van). Amikor nem volt este száraz bugyim, úgy döntöttünk, hogy itt az ideje a kiskádat kivinni a nagykádba. Így nyugodtan fröcskölhet, csak a derekam szakad le.

Kép
Kép
detty74
 
 


Reggeli: tápszer, változó mennyiségben: néha csak 120 ml, néha akár 220-240 ml.
Ebéd: főzelékféle, mostmár husival is, ebből ha fogára való akkor akár 150-170 grammnyi, ha kevésbé kedvenc, akkor csak 100-120 gramm. Egyébként nem minden nap kap husit bele, átlag kétnaponta, de ezen a héten tervezem a tojássárgáját elkezdeni adagolni neki.
Vacsi: szintén tápszer, ilyenkor kb 200-240 ml-t eszik, amíg éjjel kelt, szintén tápot kapott.

Tejpépet kb 5 hós kora óta kap, és nem csak sinlac-ot, hanem sima bolti pépeket is. a kedvence a rosmannos kukoricagrízes. Többfélét kipróbáltunk: nestlé, hipp, dm-es, milupa - de rájöttem hogy az összetevők között nüansznyi különbségek vannak, azok is többnyire csak az ízesés miatt, akkor meg minek vegyem meg a nevesebb gyártótól, ha az 2x annyiba kerül... szóval mi maradunk a rossman-os meg dm-es tejpépeknél.

1-2 kanállal kipróbálhatod szerintem, az is lehet, hogy bejönne Alexának.

Mi is már rég a fürdőben fürdetünk, Panna úgy pancsol, hogy néha még a plafonra is jut víz, a szobában meg parketta van, szóval necces volt odabent a pancsizás.
De egyenlőre még kiskádazunk, amíg nem ül magától, addig nem akarom elkezdeni az átszoktatást.
Na megyek, készítem az uzsit, mert valaki már a küszöböt rágja kínjában - szó szerint :D

Kép

Kép
redwings
 
 


Sziasztok!

Húú pörögtök rendesen :D Nem tudtam jönni, így most lehet, megint hosszú leszek, előre is bocsi.

Detty: írtam privit tejcsivel kapcsolatban, kérlek olvasd el és gondold át. Alexának meg gratulálok az ügyeskedéshez. :D
Kanállal kapcsolatban, próbáltad már a szilikon fejű kanalat? Nekem Lilinél nagyon bejött, így evett rendesen akkor is, ha fájt az ínye, Lettinek már eleve azt vettem.
Hisztire még szerencsére nem igen volt példa, bár már kezdi kifejezni néha a nem tettszését, de sírás csak akkor van ha igazán baja van. Amúgy már egy hónapja szoktatom én is a: Nem szabad! Nem, nem! - szavakhoz és közben elveszem amit nem szabad a szájába venni. Meg is beszélem vele, miért és mit nem szabad. Nálunk is, mint Red Pannájánál, Letti is 3.-ra már csak néz ingázva.. néha lassan elkezdi megint emelni, de közben lesi mit szólunk és persze csírájában elfojtjuk, így aztán inkább nem teszi meg. És persze a nagy sóhaj nálunk is.
Telefon, kulcs, távirányító, felnőtt táskák stb.. TABU!! a gyerekeim számára. Lili is csak engedéllyel nyúlhat hozzájuk, ha pl. megkérem, hogy hozza ide, fogja meg stb. Ha még most elkezded a kategórikus szabályokat megtanítani neki, később kevesebb gondod lesz vele a nagy dac- és hisztikorszakoknál is. Nekem Lilivel bátran lehetett étterembe, nagy bevásárlóba bárhova menni, mindig csodájára jártak milyen jól viselkedik. Ha láttunk hisztis gyereket, akkor kihasználva mondogattam neki: júúúj de csúnyán viselkedik az a kisgyerek. Anyukája biztos szomorú és mérges is. NAGYON bejött! :D Persze egy-egy próbálkozás, rossz nap volt nekünk is, de akkor iszonyatosan leszúrtam és elmagyaráztam, hogy nagyon szomorú és mérges is vagyok és miért is nem szabad így viselkedni, és persze kis bünti. (de ez már ilyen 1 éves körültől)

Napirend: nálunk is Letti alakította, alakítja saját magának. A 3 hónapos ugrásnál volt egy nagy váltás, most éppen megint változtat, de nagyjából még megvan. Nálunk 6-fél 7 között van ébredés, mert Apa és Tesó mennek dolgozni, oviba, erre ő is felébred sajna, így miután őket elindítom 7 -kor reggeli aztán leteszem a játszószőnyegre. 10 körül újra evés, és eddig 11-12 körül elaltatta magát a játszószőnyegen, aztán inkább segítettem cici vagy cumi.. és kiságy, így végre kiságyban alszik és nagyokat 2-3 órákat. Ezt most napok óta előre hozta 9-10 órára. Most is. Ritkán, csak fél órát-órát, de akkor rendre 1 körül alszik megint és nagyot. (Ez így jó is lesz nekünk, mert ősztől majd 12-kor kell menni Tesóért a suliba, mert hazajárós lesz. Így du alszik Letti nagyot és addig tudok Lilivel tanulni. Aztán játszótér stb.)
Napok óta próbálja bojkottálni az alvást, haragszik hogy cicire tenném vagy cumi és kiköpi, de közben alig bír magával olyan fáradt. Ha "veszekszem" vele kinevet!! Bármit és bárhogyan mondok, csak beszéljek hozzá vagy örül vagy kinevet :wink:
Szóval én akkor berakom a kiságyba és álombamormogja magát ahogy szokta. Kész. 10 percen belül alszik. Átlag 3 óránként szokott enni nap közben, kiv. ha alvás közbeszól. Du. fix program, hogy tesóért megyünk oviba fél4 - 4 között utána Dédi látogatás, vagy bevásárlás vagy séta, egyéb.. ezzel levegőzünk is. Mostanában nem tudunk konkrétan sétálni, mert nem bírok lemenni annyiszor, így is sokszor napi 2-szer cipekedek a 4-re, és már nem bírom a terhelést. Múltkor napokig szúrt a mellkasom. Nem vagyok éppen csontsovány sem. Nyáron Tesóbegyűjtés helyett lesz majd játszótér és séta, ugyanígy 4-től mikor már nem olyan vészes a nap és a meleg. 5 körül szokott uzsizni, és 7-kor fürdés-evés, mert már nagyon nyűgős. (régen 9-kor volt és aludt 3-ig) Most fél 8-tól alszik is ált. fél 3-ig, már néha 3-4-ig. Aztán reggel a fél 7-es kelésig. Szombatonként meg most már őt is viszem piacozni.. így mikor felkel, eszik időben aztán irány a csajokkal zöldsit venni.. Nagyon élvezik, csak én szakadok meg, mert apa persze alszik. :( De kell a lányokkal közös program, most ez van, és olcsóbb és szebb ott a zöldség, gyümölcs, közben megy csacsognak mesélnek, ÉDESEK :D

Fürdés: mi kezdettől a fürdőben pancsizunk mert máshol nem tudtam pluszban befűteni, a szobáink meg északiak, nem naposak és marhára hidegek fürdéshez. (persze szalagparketta stb is van) Mivel pici nagyon úgy oldottam meg, hogy vettem két olyan szivacs és játéktartót, amit keresztbe kell tenni a kádra (Lili miatt az elsőt, aztán jött az ötlet). Így a kettőre teszem rá a kiskádat és mellé egy funérlapot és rá a pelenkázóbetétet... Így tudom fürdetni, nem szakad le a derekam és biztonságosan ki tudom venni a rögtönzött pelenkázólapra. De ő még messze nem pancsizik és persze ülni sem tud. Viszont mindig bámul felfelé. Először azt hittem a tusfürdős stb falkonok sokaságát aztán rájöttem tegnap, hogy a csaptelep karján tükröződve látja magát :lol: Szóval derékfájósoknak ezt talán megoldás lehet! Én amúgy Lilivel évekig kiskádaztam, mert nem is volt nagy kádunk a régi házban meg biztonságosabbnak és egészségesebbnek tartom.. Letti is min. 2 éves koráig abban fog, csak majd a kicsit a nagyba teszem ha már súlyosabb lesz, meg ugrál, úgy biztonságosabb.

Képzeljétek én is íratok tápszert mert annyira elment a tejem.. :( kétségbe vagyok esve. Két napja elkezdtünk almalevezni. Nem kaptam szép egészéges almát, így Humana almalevet vettem, az bio, nem savas és árban is jó volt az Auchanban. Nagyon ízlik neki!! Tegnap már veszekedett velem, hogy nem adok még többet! De fő az óvatosság és fokozatosság. Így majd kiváltunk egy etetést, de félek nem lesz így se elég a tejcsim. Azért még küzdök!! Nagyon szeretek szoptatni, de már 1 perc alatt elintézi azt a pár cseppet és kész.. követeli az üveget mert a cici üres. Muszáj a fejéssel még pumpálgatnom, hogy legyen inger, de szívszorító a nagy ürességet pumpálgatni :cry: Pedig nemrég még annyi volt, hogy másik babának is adtunk.

Zsuzsi: Zsombinak is gratula az ügyeskedéshez.

Rohanok felébredtünk evésre.
Bocs a regényért, majd inkább sűrűbben jövök.
kchriske
 
 


Sziasztok! Nem volt energiám eddig írni, de olvastalak időnként titeket.
Lassan kezd elviselhetőbb lenni az éjszakai járat. Cici már nincs, egy hete almalézünk, de úgy cisnálom, hogy a nagy része víz, csak egész kicsi almalét teszek bele, hogy ne víz íze legyen, mert a vizet nem fogadta el. Úgy látom, a lényeg az, hogy ha felébred, akkor megöleljem, és valamit szopogathasson. Egyik éjjel kivettem, de "beállt a derekam", és Apa gyorssegélyként elvette, hoyg megitassa, hát nem tudjátok elképzelni, emkkora balhét csinált... Úgyhogy a véégn összeszedtem minden erőmet, hogy felüljek, egyből csönd lett. Szegény Apát sajnáltam, de mondtam neki, hogy ez nem ellene szól, ilyenkor ébren sincs igazán, és szerintem egyszerűen nem értette, hogy rám számított, de nem én fogtam. Pár korty után általában alszik is. Így egyelőre a háromszori ébredés megmaradt, de ebből kettő csak pár kortyos, a harmadik, általában 4 óra felé, olyan 100-120 ml-s, és azután már nyugi van reggelig. Ez sokkal kímélőbb, egész más 5 percet fent lenni, és látni, ahogy megnyugodva beájul megint, mint fél órát szoptatni úgy, hogy nem is szopik igaázn, csak lóg a cicin, de elvenni nem tudom. Szóval ennyivel már jobb a helyzet. Most már próbálom, hogy még kevesebb almalét teszek bele. És már néha azt is elfogadja, ha csak megsimogatom, suttogok, és nem is veszem ki (de csak akkor, ha abban a pillanatban megyek, ahogy megnyikkan, mert különben felébred annyira, hogy elkezd forogni, és keresni, akkor már nem nyugszik meg ilyen könnynen - de néha olyan mély álomból ébredek, hogy nem tudok azonnal felpattanni).

Fürdés: nekünk a doki azt mondta, hogy alkalmanként fürödhet velünk, de még ne csináljunk belőle rendszert. És nyáron is inkább természetes vízbe vigyük, ha pancsolni akarunk vele, ne medencébe. Eddig csak egyszer volt "felnőtt" fürdés, akkor adtam be Apának, mikor ő már megfürdött (így ő is kiélvezte a fürdést, meg már tiszta is volt :) ) és nem áztatták magukat, hanem zuhanyoztuk, úgy, hogy Apa ölében ült. Nagyon élvezte. Aztán visszavettem, és ment a kiskádba ahogy szokott. Mondjuk nekünk pont elfér a fürdőben a kiskád állvány, a kád és a csap mellett, és a mosógépen törlöm/pelenkázom. Még nem ül rendesen, de a kádban már tud, mert kapaszkodik két oldalt, én meg tartom a hátát az egyik kezemmel (meg persze fogom a vállát, hogy ne fejeljen bele a vízbe (mert a múltkor bele akart harapni a vízbe - hát sikerült... :D ), a másikkal meg mosom őt. Ha már nagyobb lesz, és pancsolna rendesen (már most is pacsál, nagyon is eredményesen :), de még rövid ideig fürdünk csak), akkor szerintem kiskádastól fogom betenni a nagykádba. Megtölteni is könnyebb, és bele csúsznia is nehezebb.

Napirend: kb ugyanz mint Redénkél.

Nem szabad: nálunk is megy már, és sóhaj is van hozzá, tényleg. :) Én már egyszer büntibe is tettem, mert csak azért is odament, pedig egyetlen helyre nem szabad csak. százszor megbesézltük, hogy nem szabad, ment máshova, de mindig vissza-visszament oda, pontosabban csak arra, de nem pont oda. Csak utána mégis odatévedt, elmondtam, hogy nem szabad. Újabb kör a szobában, újra odaért, újra próbálkozott, nem szabad. A századik után begurult, és háromszor is visszafordult, de már üvöltve. Én meg háromszor elvettem a kezét és mondtam, hogy nem szabad. Erre óriási hiszti, és megint elindult arra, mire én totál nyugisan bettem a járókába, hogy ha nem tartja be a szbályokat, akkor neki bizony még ott kelle lennie, még ha én figyelek is. Na, teljes csönd, és cksa nézett rám, totál meg volt döbbenve. Annyira, hoyg mikor kimentem a szobából egy percre, elfelejtett üvölteni. :) Visszamentem, és még mindig ugyanúgy volt ott, és csak nézett. Pár perc múlva kivettem, eszébe sem jutott arra menni. Azóta ha kint van, és elindul arra, szólok, hogy nem szabad, megáll, kinyújtja arra a kezét, aztán leteszi, és elfordul, megy másfelé. :)
Na, és itt egy dolog, amit nem egyszerű megoldani. Apa nem szólt rá, ha odament egészen közel a hosszabítóhoz, csak ha megfogta a kábelt. De én már azt sem engedtem, hogy lehetősége legyen megfogni. Úgyhogy nagyon résen kell lenni, hogy egyformán tiltsunk, mert így elég nagy káosz lesz... :)

Detty! Próbáljátok ki az almalét (én vízzel higítom, elég rendesen). Hátha szívesebben inna, és akkor legközelebb már éhes lesz, hátha eszik rendesen. Sokszor segít ez nálunk is, ha két-három kanálnál nem tudok többet beleimátkozni Csupanyálba. Van, hogy ilynekor inni sem kér, de esetleg pár perc múlva már elfogadja, és egy fél óra múlva már enni is hajlandó.

Kchriske! Semmi baj a "keverésért", nyugi, sőt, le a kalappal, hogy ennyire képben voltál már az elején a többi részlettel, elvégre vagyunk itt egy páran. :)

Zsuzsi! Nyugi, egyszer csak át fog fordulni megint, aztán majd nem győzöd telerani a pelenkázó környékét érdekesebbnél érdekesebb dolgokkal, amiket a harmadik kezeddel felváltva előrángatsz, hogy azt az egy percet forgás nélkül töltse... :D

Red! Szívemből szóltál, totál azt érzem, amit leírtál. Imádom látni, ahogy napról napra új dolgokat csinál, de valahogy bennem van az is, hogy vannak olyan pillanatok, amik már sosem jönnek vissza, és ezt bizony meg kell tanulni elfogadni, és örülni annak, ami van és ami jön. Valamelyik nap a birkózás végén meg akartam puszilgatni, és eltolt ,hoyg valami nagyon fotnosat menjen felfedezni. Fura volt nagyon, bár tudom, hogy ez normális és nem is fogtam vissza. Pont arra gondoltam, hogy na vége a bújós időszaknak. Aztán pár perc múlva arra kanyarodott felém, és felmászott az ölembe, megfogta a két kezével az arcomat, és odabújt szemben hozzám. Majdnem elbőgtem magam... :D
Édes lehet Panna, ahogy beszél. Nálunk még csak APA, ANA, ava, dada, baba, gegrrrr, ghiiiiii van. Ebből APA és ANA tudatos, sőt a sírásnak már része az anaaaaaa. :D A legtöbb dolog ava vagy baba ezek cska úgy is vannak, és nagy boldogságos dumafoylamban is vannak, dadada akkor van, ha panaszkodik, és mondja a magáét, de még nem sír. Gegrrrr és ghiiii meg akkor van, ha huncutkodik, olyankor hihetetlen a szeme is, annyira huncut tud lenni, néha félek, hogy hogy fogja a csajokat levakarni... :lol: Apának is ilyen huncut a szeme... el is éri vele nálam mindig, amit akar. :oops: :lol:
kisbogarka
 
 


Jaj, még kérdezni is akartam valamit. Ti adtok a babáknak teát? Ha igen, milyet? Olyan jó lenne mást is adni, nem csak almalevet...
kisbogarka
 
 


Kisbogárka:
De jó neked, hogy kicsi fiad mondja hogy ANA, én is úgy szeretném, hogy ne csak apját tüntesse ki a megnevezéssel, de úgy tűnik, erre egyenlőre még várnom kell.

Panna nem szereti a teákat, próbáltam vele vagy 5félét. (csak úgy itta meg, ha jórészt almalé íze lett :))így maradtak a gyümilevek, ezeket én is hígítom.
Pont ma gondolkotam azon, h vajon adhatnék-e neki Kubu-t. Elvileg glükóz/fruktózon, c vitaminon és citromsavon kívül csak gyümi van benne, semmi adalékanyag. És hát jobb árban lenne, mint a bébiitalok, vagy a 100%-os almalevünk.
szerintetek?

Kép

Kép
redwings
 
 


kchriske
milyen tápit írattál?
elhiszem, hogy kétségbe estél, de lehet, hogy még vissza tudod hozni, szóval nyugi, és sok sikert meg kitartást a próbálkozáshoz. Sokaktól hallottam, hogy a more milk kapszula jó volt nekik és visszaállt a tejcsi mennyisége - mondjuk rajtam ez sem segített, de neked lehet h érdemes lenne kipróbálni. Amúgy Leti már elmúlt 5 hós, szóval az alap immunvédettséget bőven megkapta tőled, és ha esetleg úgy alakul, hogy csak feleannyit vagy csak napi 1x szopik majd (vagy netán elapad) akkor is büszke lehetsz, hogy eddig sikerült !!!
küldöm az erőt a pumpáláshoz :wink:

Kép

Kép
redwings
 
 


Most csak képek:

Kép Már olvasni is tudok... Kép Így forgolódok... Kép Végre egy mosolygós kép
pzsuzsi
 
 


Sziasztok!

Huh, egy napig nem vagyok, és alig győztem este elolvasni, amit írtatok. :)
Szóval:

Kchriske: Nekünk műanyag AVENT-es kiskanalunk van, és eddig nagyon jól bevált. Viszont lehet, hogy kipróbálom a szilikon fejűt, hátha beválik. Igaz, hogy ha ki sem nyitja Alexa a száját, nem fogja tudni, hogy ez valami más. Jaj, nagyon nehéz!!! Hiába mondogatom, hogy egyszer férjhez fog menni, és ezeket mind elfelejtem, de nagyon nehéz rávenni magam, hogy félvállról vegyem a nem evéseit. Főleg, hogy ilyen hullámokban jön. Most épp a tápszer nem kell neki, sem este, sem ma reggel nem fogadta el, úgyhogy kipróbáltam az anyatejet, és azt elfogadta (nem túl lelkesen, de megette). És elkezdett össze-vissza enni, semmilyen napirendet nem tudunk kialakítani/betartani Tegnap pl. du. fél 3-kor evett, és utána csak este fél 9-kor, és akkor is csak ímmel-ámmal.

Ne ess kétségbe a tej miatt (tudom, bagoly mondja verébnek, de olyan jól esik, hogy egyszer én is bíztathatok valakit!!! :) ), mert ha folytatod a fejést, még akkor is, ha nem jön semmi, akkor nőni fog a mennyiség. Nekem a mai napig beválik, és a fejésben már profi vagyok. Fél órát mindenképp csinálni kell, hogy meglegyen a kellő mennyiségű inger. Ha meg végképp nem megy, akkor sincs baj, mert Letti már tényleg megkapta azt a védettséget, amire szüksége van. És nálatok is indulhat a hozzátáplálás!

Kisbogárka! Hogy van a derekad? Remélem, jobban! Én babateát szoktam adni Alexának (Baba-mosoly, vagy Mecsek baba tea), vagy a HIPP-es instant alma-citromfű teát. "Normál" almalevet csak az elején adtam, de nem nagyon akarom rászoktatni, mert a barátnőm másfél éves kisfiának az első fogai tövig feketék, pedig semmi édességet nem kap, csak almalevet üvegből. Az orvos szerint ettől lett neki, és szörnyen néz ki. Most már ő is higítja (1 egység alma 9 egység víz), hogy a többi foga egészséges maradjon. Sajnos ALexánál az itatás szinte reménytelen. Ha nem tej van az üvegben, nem szívja a cumit, Próbáltam itatóspohárral is, de nem nagyon megy. Viszont a gasztrodoki azt mondta, hogy a refluxos, bukós babákat nem nagyon kell itatni, mert a vízbe, teába nem tudok sűrítőt tenni, és nagyon könnyen visszaköszön. Így valószínüleg ezért is nem iszik, mert ha visszajön, az marhatja a torkát.

Szóval, azt mondjátok, hogy nyugodtan kezdjük el a "nevelést"? Ha valamit nem engedek, vagy elveszek tőle, akkor Alexa a legtöbbször legörbíti a száját, várja a reakciót, és ha nem csinálhatja, amit akar, elkezd sírni. Azonnal megnyugszik, ha megkapja, amit akar, de nem szeretném, ha ehhez hozzászokna. Akkor hagyjam sírni?
Szerintem is fontos, hogy alapvető kérdésekben a szülők egyformán neveljenek, és a NEM, mindkét fél részéről NEM legyen. Félek, hogy ez nekünk is zűrös lesz, mert a férjem nem túl határozott, ha Alexáról van szó.

Zsuzsi! Gratula Zsombinak is, hogy már így próbálkozik. Szerintem is, néhány nap pihenő után újra elkezd gyakorlatozni. Alexa már ide-oda forog, bár a hasra fordulásnál még néha rá kell tennem a kezem a fenekére, de inkább csak hogy érezze, hogy ott van, lökni, vagy segíteni nem kell.

Red! Szerintem nyugodtan próbáld ki a Kubut. Panka mindjárt 8 hónapos lesz, a barátnőm fia 8 hónaposan már bolognai spagettit és csirke pörköltöt evett, és semmi baja nem lett tőle. A Kubu meg aztán tényleg gyerekeknek lett kitalálva. Majd meséld el, hogy fogadta!
Hülye kérdés, de te tudod nyugodtan kezelni, ha Panka 2-3 kanál után nem akar többet enni? Próbálkozol még, vagy azonnal abbahagyjátok az evést?

Édesek lehetnek a babáitok, ahogy dumálnak. Alexa még leginkább sikoltozik (főleg a macskát tünteti ki ezzel - szerencsétlen szemmel láthatóan öregszik, pedig csak 4 éves), és mamamama-zik, mielőtt sírni kezdene. Ilyenkor nagyon aranyos, és azonnal eléri, hogy felvegyem.

Befejezem, mielőtt megunnátok!

Kép
Kép
detty74
 
 


Zsuzsi! Most jöttek meg a képek! Zsombi tündéri! És tényleg próbálkozik! Ez tök jó, mert Alexa még próbálkozni sem akart. Nálunk a lepedőbe gurítás és a strandlabda segített.

Kép
Kép
detty74
 
 


Zsuzsi
Zsombi nagyon édes!!! huncut kis krapek, az tuti, látszik a szemén :) örülök hogy sikerült mosolygós képet is feltenni. Panna itt ül az ölemben, és teli tüdőből kiabál rá, hogy BABABABABABABA össze akarja taperolni a monitort. bejön neki a fiad :D ( :shock: korán kezdi :wink: )

Detty:
hát ja, termeljük a topichozzászólásokat, én most pléne, mert panna két napja elég nyűgi(szél?fogacska?mittoménmi miatt) és semmi értelmeset nem tudok vele huzamosabb ideig csinálni, de itt a székben valamiért akár 5 teljes percig is sírásmentesen tud lenni velem. már kapott egy kiszuperált billentyűzetet is, és azt csépeli, mert mindenből az kell neki, amivel épp én foglalkozom.

Szetintem nyugodtan elkezdheted a "nevelést". Muszáj, mert pikk-pakk a fejünkre nőnek...
Ha kell ,akár 15x is mondd el az egymás utáni próbálkozásokkor, hogy NEM. Nálunk is volt - főleg eleinte - szájgörbítés és aztán reklamálás 500 WAtton, de aztán jellemzőbb mostmár, hogy néz rám figyelmesen, vissza a tárgyra, nyúl-nemnem-megint rám... ezt többször eljátssza. vagy feladja vagy elterelem a figyelmét mielőtt hisztizni kezdene. de már kezd egész jól működni a dolog.
Kevés-evés:
általában eszik pár kanállal, aztán jön a szájösszeszorítás, fejelforgatás. megkínálom vízzel, iszik, megtörlöm a száját, kezét. megkínálom újra a kajával. jobb esetben megint eszik pár kanálnyit(aztán megint iszik), de van hogy kategorikusan elutasítja, ilyenkor nem tukmálom tovább.
Tehát max 2-3x megkérdezem hogy KÉrsz még enni? és nyújtom a kanalat, ha nem kell neki, akkor megkínálom még 1x vízzel, aztán veszem is ki a székből büfizni.
mostanában amúgy úgy eszik, hogy nála is van kanál, és meg szokott kínálni vele: nyújtja, én úgy csinálok mintha ennék róla : Hamm hamm hamm - aztán én nyújtom neki a falatot. Nagyon élvezi, enélkül nem is hajlandó enni - és bár 2x annyi idő de legalább eszik + tanulja a kanál használatát.
aztán onnan tudom, hogy kezdi megunni a kajálást, hogy nem kínálja nekem, hanem a saját szájába kezdi tömni, ilyenkor még néhány kanálnyit be tudok lopni a szájába, mikor ő akarná bekapni a saját kanalát, gyorsan belesuttyantom a falatot.

De az alapelvem az, hogy nem erőltetem az evést, megkérdezem kér-e még,és ha nem, hát annyi volt. Legfeljebb előbb lesz éhes, na bumm. Kiszáradni nem fog mert iszik bőséggel, azt meg ő tudja, hogy mikor mennyire éhes, mennyi kaja esik neki jól.
Már nem izgatom magam ezen, és főleg nem erőltetem, nehogy megutálja a dolgot.

Ja, ma veszek neki banános kubut, szerintem imádni fogja...

megint jó hosszú lettem
:oops:
bocsikaaa

Kép

Kép
redwings
 
 


Sziasztok!

Már hulla vagyok, de megpróbálok összefüggően írni. (az utóbbi két éjszakán Letti előbb 2x3 óránként aztán óránként kelt fel vagy csak nyöszörgött, de én persze felébredek. Lili is több éjszaka sírt álmában, rosszakat álmodot.. én meg már 2. hete kb. 2 órákat alszom egy nap. Szóval emaitt nem tudom a More Milk segítene-e, és sajnos kipróbálni sem tudom, mert nem telik rá. Már az Urtica Urenst is alig bírom kifizetni, pedig azért az még nem vészes. Mindegy, azt valahogy azért kisajtolom és megpróbálom megint a kezdeti adagot szedni, úgyis sokszor elfelejtettem szedni. Bár inkább agyban, meg érzelmileg dőlnek el a tejdolgok, na meg a pihenés-fáradtság, evés-ivás rendesen, most azért kell a kapaszkodó. Azért köszi a tippet.

Kisbogárka: Szerintem meg kellene próbálnod, hogy beszélsz a babóddal, meg kell vele értetned, hogy anya ott van vele éjszaka. Főleg mikor lefekszik este, mondd el, nyomatékosítsd benne többször is, hogy ott vagy vele, de mindenki alszik a saját ágyában és anyának pihenni kell, ezért légyszi ne kelljen fel állandóan. Nyugodtan aludjon és reggel mosolygósan várja őt anya. Ha a nem szabad-ot megérti, ezt is meg fogja, nehezen fogadja el és hiszi el, de előbb-utóbb működni fog. Én Lilivel kezdettől fogva mindent megbeszéltem. Szóltam napokkal előre akkor is pl.ha oltásra mentünk, elmondtam mire számíthat... és szinte soha nem sírt. Ez teljesen komoly! Lettinél is műkszik a dolog. A legutóbbinál annyira elcsigázott voltam, hogy elfelejtettem rendesen felkészíteni és sírt, előtte nem!! Hidd el, működik. Egy próbát megér.
Szerintem tök jó a nevelési módszered is, amit leírtál és a bünti dolog is. Csak arra figyelj, hogy légy mindig következetes és ha egyszer kimondtál valamit akkor annak meg is kell valósulnia. Akkor mindent elhisz és megért könnyebben és szót is fogad és ha bünti van, akkor juti is! A kettő ellensúlyozza egymást. Lilinél láttam azt is szépen megértik, hogy ha haragszom akkor is imádom, szeretem, csak épp haragszom, mert rosszat tett, és el kell magyarázni miért is haragszom és miért rossz az amit csinál. De mindig szeretem, csak vannak dolgok amiket BE KELL tartani. Ha pedig igazságtalan voltam akkor mindig bocsánatot kérek a gyerektől is!!, mert úgy dukál. Hihetetlenül becsül, és bölcs felnőtt módjára tud megbocsájtani. :)
És valóban, nagyon fontos, hogy apával összhangban neveljetek!

Iszike: A teát nekem is utálja Letti, mind a köményt, mind a gyerekteát.. most hogy almalevet szokunk uzsira, inni is adom vízzel higítva, és iszik mint a kefekötő :D Így már nem is annyira horpadt a kutacsa. Mert hát a vizet sem fogadta el, csak talán életében 2x pár kortyot, annak a felét is kiköpte. A teákat meg nap mint nap kiöntöttem, vagy Lili itta meg. Most a csipkebogyó teát (igazit, nem granulátumot) szeretném megpróbálni a C-vitamin miatt is, meg talán ha az alma bejött akkor esetleg ez is. De csak ha az almát beszoktattuk. Most volt a 4. nap.
Én végül is a Humana almalé mellett döntöttem, és lefagyasztva felosztva az adagokat sokáig el vagyunk még rajta, kitart egy hétig mert 2,5 dl és csökkentett savtartalmú, bio stb.. Rendes almát nem kaptam, mind trutyis volt a piacon is, a zöldalma meg túl zöld, így maradt ez. Ja és szűrt, így nem is hajtja meg. Nem fáj a pocija egyáltalán, és veszekszik velem ha elfogy az aznapi adag, hogy adjak még, annyira ízlik neki. :lol: Nem tapasztalok nála savat.

Red: nagyon köszi a küldött erőt :D Jól jön! A tápszert a doki döntötte el, én csak annyit kértem, hogy ha lehet ne a legdrágábbat... vagyis tulajdonképp csak az asszisztenssel beszéltem telefonon, mert ő engem születésemtől fogva ismer és szomszédja a nagymamámnak, így csak szólok mamának és Erzsike már hozza is a recepteket, krém, lázcsillapító, mostmár tápszer is stb. BEBA HA-t írt. Mindenképp HA legyen, az fontos, mert hogy még nem evett semmi idegent meg kicsi még stb.. A vicc, hogy most hirtelen két ismerősöm is mondta, van origi megmaradt tápja és odaadja. Az egyik Milupa HA, de majd megkérdezem azért Erzsikét és a dokit, hogy előbb azt megehetjük-e, mert végül is még Lilinél kifejtette a doki, hogy sok külömbség nincs a márkák közt csak ízre és árban. Az, hogy ha van valami specialitása Pl a sűrítősnek meg HA stb... az is többfélében van, de egyet tudnak.
Ja és tök jó, pont úgy csinálod Panna etetését, mint én anno Lilivel és ez szerintem tök jó így. Nem is volt gondunk soha az evéssel, csak most az oviban az új óvónőkkel.:( Nálunk kicsinek az is bevált, hogy nagyon édes tányért vettem: egy maci fiúcska puszit ad egy macilánykának és szívecskék vannak körülöttük..., szép színes az egész, még megvan. A másik meg cicás... szóval az volt a cél, hogy annyit együnk legalább, hogy meglássuk a macikat, vagy a cicát. Persze kicsit segítettem időnként, megdöntöttem a tányért és ahol felül kevesebb volt, ott kapargattam és elővillantak. Erre megörült a gyerek és evett mint a gép csillogó szemekkel és ha megtaláluk a macikat akkor örömtánc meg minden. És persze apának hangosan elmeséltük milyen ügyes volt és úgy kikaparta a tányért, hogy megtaláltuk a .... :lol: Úgy imádtam etetni, olyan édesen kereste őket :)

folyt. köv
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.19 19:44-kor.
kchriske
 
 


Sziasztok! Hát a mai nap számos meglepetést tartogatott. Először is éjjel fél egy után arra ébredtem, hogy reggel van... :shock: Igen, jól értitek, Csupanyál megkegyelmezett, és hagyott egy hat órás pihenőt nekünk. Azért még jónéhány ilyen kéne ahhoz, hogy emberszerűen érezzem magam, de nagyon boldog voltam, hogy ilyen ügyes volt! Aztán nap közben aludt háromszor is, ebből kétszer másfél órát (bevallom, másodszor már megnéztem, hoyg minden OK-e... :) ). Aztán este szokásos négykézláb nézelődés, kúszás, forgás, majd egyszer csak felpattant négykézlábra, és édesen trappolva elindult a szoba másik felébe. Hát, nekem kétszer körbeszaladt a szám a fejemen, akkorát mosolyogtam rajta, annyira édes volt, és hihetetlen érzés, az én gyerekem nem kúszik, hanem mászik... Olyan nagy... Aztán jött a következő, szegény csak kinézte magának a tiltott sarkot, és hiába ültem elé, át akart mászni rajtam, és beverte a fejét a kanapé sarkába. Most ott viraít rajta egy jókora (első) púp... hát, átestünk a tűzkeresztségen... én persze percekig tanulmányoztam, hogy nincs-e nagyobb baja, mert akkorát szólt. De a bőgésen kívül mást nem produkált (ez is elszállt, mikor felhívtuk Apát, hogy elmeséljük, milyen ügyesen mászott), azóta sincs gáz, szerencsére. Viszont egy fél órával a szokásos előtt elmentünk fürdeni, mert már alig látott ki a szemén. Kicsit azért még bennem van a félsz, pláne, hogy egyedül vagyok vele ma este, mert Apa vidéken van. De biztosan nem lesz gáz, csak még szokni kell, hogy fiús anyuka vagyok... :D

Red! Kíváncsi vagyok, mi lesz a Kububól. Én nem mernék még adni neki, de Panna már sokkal régebb óta kap mást, Csupanyál csak hat hónaposan kezdte az ismerkedést a tejenkívüliekkel. Egyelőre még a tejpépet is csak a szekrényben dédelgetem és megnézem minden nap, hogy mikor vegyem elő...

Detty! Köszi az érdeklődést, a derekam már majdnem a régi (sajnos az is csak kicsit jobb a "beálltnál", családi örökség). Emelni már tudom őt, csak kicsit előre dőlve megtartani nem megy. Azért félek ám, hogy mi lesz, ha második babát fogom hordani., Csupanyállal a szülés alatti vizsgálatoknál alig bírtam lekászálódni a székről, jobban fájt a derekam, mint a fájások. :) Sőt, a fájások kifejezetten masszírozták... :lol:

Zsuzsi! Igazi kis pasi Zsombi, nagyon vagány. :)

Nicolca! Felétek mik a hírek? Hogy álltok az evéssel?

Kchriske! Javul a helyzet? Én is kénytelen voltam inni tegnap egy kancsó Laktoherbet, de mára hatott is! Remélem, már több tejcsid van. De ha nem, tényleg szerencse, hogy lassan már ehet mást is Letti, a nagyon fontos részét már megadtad neki.
kisbogarka
 
 


Kchriske! Most olvastam csak amit írtál, eddig nem láttam, mert gépeltem. Sajnálom, hogy gáz a helyzet otthon, így tényleg nem lehet egyszerű tejcsit varázsolni. Próbáld elválasztani a kettőt magadban, és gondolj arra, hogy Lettivel semmi baj nincs, okos, ügyes, szép kisbaba, gyönyörűen fejlődik, tehát miatta nincs miért aggódnod. Hátha erőt ad annyira, hogy visszajön a tejcsi, meg lelket önt beléd a másik irányban is egy kicsit.
A nevelés, megbeszélés, bünti-jutamalzás pont úgy megy, ahogy írtad is. Mindenki kinevetett, de én még pocakban is folyamatosan beszéltem neki, mondtam, hogy mit csinálok, merre megyünk, miért csinálom ezt vagy azt. Később is így volt, és most is így van, és már ha megkérdezem, hogy hol a maci, akkor ránéz, vagy ha mondom, hogy vegye le, odamegy, totál érti, hogy mit akarok, mert mikor először csináltuk, megbeszéltük, kétszer-háromszor megcsinálta, és most már akkor is emlékszik rá, ha előtte nem azzal játszott. Vagy ma pl. mondtam, hogy Apa nem alszik itthon, pár perc múlva nézett ki az ágyból és hallgatózott, mert pattant valami a konyhában. Mondtam, hogy Apa nincs itthon, holnap reggel sem lesz, de már délután találkozunk. Mondta, hogy APA, de aztán visszafordult, és visszabújt. :)

Detty! Látod, nagyon gyorsan tanulnak, úgyhogy ezért is fontos, hogy következetes legyél, mert érte teszed, nem ellene. Muszáj tiltani pl. a konektortól, mert ha nem vagy ott, és nem tanulja meg, hogy magától is benne legyen a gát, ha nem látod, belenyúl. Vagy ha olyan helyen vagytok, ahol nincs benne biztonsági dugó, neki természetes lesz, hogy belenyúlhat, ha otthon van és nem tilos. Szóval én amellett, hogy bedugóztam, tiltom is, hogy megszokja, az nem játék. És utána rögtön szoktam neki valami olyat adni, amivel játszhat. Az el is tereli a figyelmét, meg biztonságot is ad, hogy nem minden tilos. Komoylan, látom rajta olyakor a megkönnyebbülést, és már játszik is azzal tovább.
De félelmetes ám, mert ma pl azért ment a tilos sarokba a hosszabbítóhoz, mert be volt dugva a töltő. Töltő nélkül már nem megy arra, de most ott lógott a kábel, és az annyira de annyira érdekes volt... hogy egyből felülírta a megtanult leckét...
A másik, hogy amit most megtanulnak, azt megtanulják pár próbálkozásból, később nehezebb, mert rafináltabbak is lesznek, és próbálgatják a határokat, mit szabad, mit nem szabad, akkor nagyon résen kell lenni, és olyankor sokkal több idő, mire tényleg tudatosul, hogy igazán nem szabad (kistesóm van, és végignéztem vele annak idején ezt, jó kis lecke volt).
Kicsit elkalandozás, de azért megosztom. Kb. 8 éves voltam, mikor vendégségben egy régi sparheltre rá akartam tenyerelni. Anyu mondta, hogy ne, mert forró. Dehogy, hát nem ég alatta a tűz. De forró, hidd el. Úgyan már, nagy vagyok, nincs alatta tűz, hogy lenne forró, majd én megmutatom, gondoltam. És két kézzel rátenyereltem, hogy megmutassam, nem forró. Pedig mondom, már iskolás voltam, csak én jobban tudtam... Nem tudom megmondani, hány vízhólyag lett a kezemen, napokig nem bírtam fogni, de egy életre bennem van a sztori (belém égett :) ), szerencsére nem lett nagyob bajom, és idővel elmúltak a hólyagok, de napokig zsebkendővel bekötve mászkáltam, jól el lett szúrva a szünetből vagy egy hét... És még hány ilyen sztorim van... Amíg nem okoskodik vissza, addig könnyebb a helyzet... :D
kisbogarka
 
 


Nem semmi, milyen sokat írtatok. Már kétszer voltam itt, de írni nem tudtam, csak olvasásra volt időm.
Mindenkinél zajlik az élet rendesen, úgy látom.
Jelentem: egy hét alatt 40 dkg hízást értünk el a Sinlac-kal!!! :lol:
Ma voltunk dokinál és mondanom sem kell, hogy azt mondta: sok a 75 ml az anyatej után. Térjünk át tápszerre és csak vacsira kapjon Sinlac-ot. Éjszaka (még mindig két óránként eszik) ne cicit adjak, hanem tápot 180 ml-t. Kérdem én: cici után sok a 75 ml pép, de éjszaka nem sok a 180??? Na mindegy. Jól meg is sziv..tott, mert doki után hazajöttünk, evés, Apára hagytam Babócát és rohanok a gyógyszertárba tápszerért. Futás a buszhoz, onnan tovább, kivárom a sorom, erre mi derül ki???? Az idióta (már nem találok rá jobb szavakat) nem tett a receptre pecsétet!!! Azt hittem, agyvérzést kapok. Hívom Apát, hogy mennem kell még egy kört és Ő is közli, ugorjak be a FIAMÉRT, mert már nemigen bír vele. Hurrá. Szóval jó mérges voltam. És mindez miért? Hogy a cici után megigyon a tápszerből 20 ml-t. Kíváncsi leszek, hogy éjszaka mennyit iszik meg belőle. Mondtam is Apának, hogy akkor én ma éjszaka a Lánykám szobájában alszom (ezen a héten táborban van a sulival), mert most már Ő is fel tud kelni, enni adni Babócának. Gondolhatjátok, hogy mennyire megijedt. :D
Mocorgás terén leálltunk a fejlődéssel. Majd jobban rá kell feküdni a témára, ezen a héten a kajával voltunk elfoglalva. És persze, most napirendünk sincs. Van, hogy két evés között kétszer is alszik. Az orrszörcsögés nem múlik sehogy sem :(
Viszont úgy vettem észre, mintha hallgatna Babócára. Érdekesen odakapja a fejét. És iszonyú anyás. És úgy tud panaszkodni, hogy az ember szíve meghasad.
Véleményem szerint a kecskeméti italok jobbak, mint a Kubu. Bár egy picivel drágábbak. Apa vett a tescoban ma piros italt Babócának, mert annyira tetszett neki a málnás üditőnk. Még nem kóstoltattam vele, előbb a tápszert fogadja el! Nálatok az almalé nem okoz gondot???
Hirtelen ennyi, mert mennem kell. Majd jövök még és próbálok "naprakészebb" lenni :)

Kép
Kép
nicolca
 
 


Megjött apa, megetettem...

Zsuzsi: Nagyon helyes Zsombi :D Igazi kis vasgyúró!
Tudod sokat gondolkodtam a múltkori paraélményeden, miért volt parás, máskor is volt már paraérzésed a lakásban? Csak mert eszembe jutott, mikor Lili kicsi volt és Pesten laktunk albiban, na abban a lakásban nekem sokminden para volt.

Detty: Sajnálom az evésproblémát, tényleg nem valami fényes amiket leírtál. Nem is értem, esetleg megpróbálhatnád egyszer kivárni, amíg Alexa jelez, hogy éhes. Lehetséges, hogy neki lassabb az anyagcseréje és esetleg később éhezik meg. Hátha segít valamit. Ha ez így van, akkor lehet, hogy a kaja sem jön vissza, mert teljesen feldolgozza a szervezete. Én ha később etettem egy fél órával is akár, akkor nem jött vissza neki a kaja. Amúgy nekem Lili sokat ivott születésétől fogva és ez nem növelte a refluxot és nem zavarta a reflux miatt, igaz, úgy csináltam, hoy kb 4 óránként evett és közben a felénél, 2 óra elteltével itattam. Szóval nem tudom, talán megér egy próbát.
Az én férjem sem volt túl határozott nevelésileg. Csak azt kellett volna követnie, amit elmondtam és kértem, hogy így neveljük, de mindig ellentett, vagy nem tette.. sokat, nagyon sokat harcoltam vele és más családtagokkal is, de muszáj. A te gyereked és jót akarsz neki, az van amit te mondasz. A férfiak meg tesznek rá, már bocs, de tulajdonképp így van. Nem ő van vele egész nap stb.., hisz apa hazajön, csak játszik vele, velük, és jó fej akar lenni, így inkább kibújik a nevelés felelőssége alól.
Lettinél szintén elkezdte, hogy olyan pici, ő még nem meri megfogni,... mindig volt valami kifogás, aztán 2 hónaposan megelégeltem, akkor már elég stabil volt a babu és csakazért is a karjába nyomtam minél többször, hogy dolgom van vigyázzon rá... érdekes, hogy Lettike már most imádja apát, és már most látszik az ő kettejük kapcsolata egészen másképp alakul, ha továbbra is odafigyelek, ez így is marad. :D Amúgy Lili 3 éves volt mire azt megengedte, hogy apa fürdesse, de ehhez is az kellett, hogy mindkettőt leteremtettem és bezártam őket a fürdőbe. Slussz. Mindkettő kézzel lábbal hadakozott ellene, aztán meg jó fél órát elkacaráztak.. egyre több ilyet csináltam aztán lassan maguktól mentek.
Szóval beszélj apával! Ő is a gyermeketek szülője és neki is ugyanolyan részt és határozottságot kell vállalnia, mind a jó mind a rosszabb, nehezebb dolgokból a gyerekkel kapcsolatban is. Egy követ kell fújnotok. Akkor lesztek kiegyensúlyozott család és kapcsolat köztetek a gyerekkel. :wink:
Ha valaki nem ért egyet valamivel, akkor is támogassa a másikat, de kettesben persze megbeszélhetitek a problémát, hogy ez vagy az nem tetszik, változtassatok. De ne a gyerek előtt, mert kihasználja! A határozatlanságot is kihasználja!

Na bocsi, hogy ilyen sokat fárasztottalak titeket és mindenkitől köszönöm szépen a bíztatást!! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.19 19:46-kor.
kchriske
 
 


Jajj közben itt írtatok sokat, csak gyorsan:

Kisbogárka: szinte szóról- szóra ugyanezt csináltam és csinálom a lányokkal :D De jó, hogy más is érti ezt! Hidd el, a legtutibb gyereked lesz :D
Letti is: mondom hétvégente reggel, hallom Tesó is felkelt és már nézi az ajtót és várja mikor lép be rajta, aztán ugrik felé, meg hol a maci, hol van Apa.. tudja. Sőt most hogy négykézlábazik mikor elmeséltem anyámnak tegnap elkezdte megmutatni neki, frankón! Reggel meg kivételesen találkozott apával és neki is megmutatta, és várta, hogy ő is úgy örül-e neki mint anyáék. De úgy leste és addig csinálta, míg apa nem motyogott valamit ő meg vigyorgott mint a vadalma.
Nicolca: hát asszem nekem el is durrant volna az agyam a helyedben. De vicces, hogy apa hogy megilyedt az éjjeli etetéstől, mintha az én férjemről írtál volna. Ő egyáltalán nem meri megetetni, mert ha félrenyel a pici tisztára bepánikol, majdhogynem eldobja a gyereket.

Na menjek már végre nem aludni... sziasztok.
kchriske
 
 


Sziasztok!

Látom, nem csak nálam szalad meg néha a billentyűzet… szeretem ezt topicot, jó, hogy meg tudom osztani a gondolataimat, kérdéseimet, gondjaimat.
Mert néha nagyon kell a vigasztalás, pár jó szó képes átlendíteni a napon. Kösz nektek ezért.

Kisbogarka:
Tök jó, hogy tudtál pihenni. A Tűzkeresztséget meg ne bánd, egyrészt rosszabbul is járhatott volna kicsi fiad, másrészt púp nélkül úgyse nő fel gyerek (legalább nem a keresztelője előtt egy órával szerezte, mint Panna, aki így a fényképek többségén egy jókora kékes huplival a homlokán szerepel – a kis boszi).

Hogyan telt az apa-nélküli-éjszakátok?

Banános-őszis kubut vettem, ez az egyetlen, amiben nincs répa. Kb 1/4 kubu ¾ rész víz arányban adtam neki tegnap délután, seperc alatt bevágott két decit, és még reklamált a repetáért. Eddig nem volt baja tőle, igaz, még nem láttam új kakit azóta (amúgy is reggel v délelőtt + este szokott lenni neki, egyenlőre nem aggódom, legfeljebb majd kap egy üveg szilvát, vagy trutyizok neki körtét+őszibarackot, hogy rásegítsek a dologra)

Azért a tejpépet ne dédelgesd sokáig, mert megromlik :D
Mit használsz a derekadra? Nekem is állatira fáj!

Nicolca:
Gratula a hízáshoz!!!!
Csak egy észrevétel: vigyázz az éjszakai szopi elhagyásával, mert emiatt eléggé lecsökkenhet a tejcsi mennyisége.
Az orrszörcsögést kivizsgáltatjátok? Vagy egyelőre spré+orrszívás+orrcsepp kombót alkalmazol?

A kecskeméti- meg egyéb babaitalok nálunk eléggé drágák, nagy tételben meg nem tudom megvenni bevásárlóközpontban, mert nem használjuk az autót. Eddig 100%-os, szabolcsi, préselt almalevet vettem, 5 literes kartondobozban van egy zsugorfólia tasakban, csap is van rajta, teljesen adalékmentes, csak a natúr gyümilé – szupi, de literje 600 ft körül jön ki.
Az almalé abszolúte nem okoz gondot Pannának, ahogy a nyers gyümi is csak akkor, ha picit megbarnul, mert úgy fogja a székletet. Nagyon szereti az almát, a levét is, mostmár alig várom, hogy legyen foga, mert állandóan darabos kaját akarna enni saját kezűleg, és ha látja, hogy almát pucolok, már trappol is kunyerálni. Ugyanez a banánnal, de ezt legalább az ínyével is el tudja majszolni (meg szétnyomkodja a kezével természetesen).


Kchriske
Remélem , tudtál pihenni!!!!
A BEBA HA nagyon jó tápszer, mi próbáltunk vagy 3-4 féle HA-t és ez jött be! A többi is jó (ha nincs más, ugyebár :D), de a BEBA vált be nekünk a legjobban. Mondjuk mostmár váltottunk a sima 2-esre, nem is Aktív, és nem is HA-s, de nincs vele gondunk. És 1800 ft /doboz, recept nélkül. A Ha-ért valami 2000 körül fizettem receptre ha jól rémlik, és 4-5 naponta kellet bontani az új dobozt, kész anyagi csőd volt)
Én is beszereztem már mintás babatányért, nálam is bevált mikor még bébicsőszködtem 

Ó, a mi művésznőnk bármikor, bármennyi könnyet tud produkálni! A hangjával még nem tud behúzni a csőbe egyenlőre, onnan tudom, hogy most akkor komoly-e a problémája vagy csak akaratoskodik… Nem is tudom, ha két ilyen vérmérsékletű gyerekem lenne, mihez kezdenék. Egyenlőre ez az egy is eléggé feladja a leckét néha nekem(pedig van némi nemű tapasztalom) – és még fejlődni fog… Előre félek a dackorszaktól. Pedig én is a megbeszélős-előre felkészítős-elmagyarázós módszer híve vagyok, de már most se mindig jön be mindig, mi lesz később?!?!?!
Az én férjem se merte eleinte a gyereket etetni, aztán lassacskán átlendül a kezdeti bizonytalankodásokon, és mostmár mindent megcsinál gond nélkül(az orrát be szokta tömni zsepivel ha kakis pelus cseréje van :D).
Panna nagyon apás, mondjuk Misi tényleg kiveszi a részét mindenből körülötte, aminek nagyon örülök. A nevelési dolgokban is egyetértünk, és igyekszünk nem keresztbe engedni/tiltani neki, mert tuti, hogy ezt iszonyatosan kihasználná később. Te is ezt írtad, és nagyon igazad van!

Az otthoni gondok meg… nagyon átérzem a helyzetedet. Mi is épphogy megúsztuk a válást a tél folyamán, lehet, hogy nálam is bejátszott ez a tej elapadásába. Meg aztán: a férjem tanító, a fizetése egy-az-egyben elmegy a lakástörlesztőre, ami anno 52 ezerről indult… mi is nagyon ki vagyunk bukva az anyagiak miatt, és már nem tudunk miből spórolni (egyedül az internet maradt meg mint „luxuskiadás”, havi 2800 ft, de ehhez körömszakadtáig ragaszkodom, nagyon el lennék szigetelve nélküle.


Szép napot nektek!!!

Kép

Kép
redwings
 
 


Az éjszaka megint egy keléssel zajlott, de az az egy padlóra küldött teljesen. Annyira tehetetlen voltam, hogy mikor végre elaludt, leszívesebben kimentem volna a ház elé, és a teljes étkészletünket egyesével csapkodtam volna földhöz, hogy levezessem a tehetetlenségi dühömet. Tök mindegy volt, hogy mit csinálok, ha evett az volt a baj, ha nem az, ha ivott az, ha nem az, ha felvettem az, ha letettem az, ha odavettem az, ha visszatettem az, ha beszéltem az, ha nem beszéltem az. Mintha nyúzták volna, és semmire sem reagált, de semmire! Annyira kész voltam, hogy képtelen voltam megnyugtatni, hogy már rá is kiabáltam, hátha arra reagál, de semmi, persze nekem meg iszonyú lelkiismeret furdalásom volt, hogy rákiabáltam. Aztán kínomban felkapcsoltam a nagy villanyt, pont a szemébe szegénynek, de ez akkor eszembe sem jutott, hogy pont fölötte van, csak azt akartam ,hoyg valami végre kizökkentse. Ettől végre egy másodpercre abbahagyta, mert annyira megdöbbent, és azalatt sikerült felfognia, hogy felébredt, úgyhogy utána már csak nyűgös hisztis ordítás volt, az már elviselhetőbb volt. Odavettem magamhoz, mert továbbra sem segített semmi, legalább érezze, hogy ott vagyok, és ha akar, odajöhessen. Tett vett pakolt az ágyban meg mászkált, mindezt üvöltve, aztán egyszer csak kész, kifeküdt, nyöszörgött egy kicsit még, aztán odakúszott hozzám, odabújt, én meg simogattam a hátát, és végül elaludt. Tíz perc múlva már édesdeden aludt, odafészkelte magát hozzám egészen a karomba, szétdobta a karjait, felszegte az állát, kiterülve, mosolyogva aludt. Na akkor viszapakoltam a kiságyba, és utána már csak reggel ébredtünk...

Még írnék egy csomót, reagálva mindenre, de muszáj pakolnom, ha felébred, indulunk. Majd máskor... Remélem, nem csinálja meg ezt még egyszer, díjazni fogják a többiek, ez az a hétvége amit mondtam a múltkor...
kisbogarka
 
 


Sziasztok!

Kisbogárka: én is jártam már így mindkettővel, bár Lettivel még csak nappal. Tudom milyen érzés :( Főleg a lelkiismertfurdalás. Tegnap Letti is belekezdett kicsit, nem tudtam már mit kezdeni vele, de a kicsit hangosabb rászólás kizökkentette és abbahagyta, és rámmosolygott. Akkor láttam, hogy kis hiszti volt az egész, és bepörgette magát, de csak mert marha fáradt volt. Alig aludt nap közben.
Remélem minden jól alakul a hétvégéteken. Drukkolok. Azért a többiekkel ne foglalkozz, végül is kisbabád van, akik bizony szoktak sírni, ezt csak nem veszik zokon.
Jó pihenést, kikapcsolódást!

Zsuzsi: neked visszaállt a tejcsid?

Nem tudom, nekem több-e, mindenesetre Lettike többet időzik a cicin és nem csak cumizik. Ugyan még elég kevés a nagy kortyolás, de legalább nem hagyja abba, és ez a legjobb serkentő. :) Reggel pl. kb. 4,5 óra gyűlés után evett, és ha nem is dugig lakott, de jó pár hangos büfi szakadt fel, tehát azért volt bennük értékelhető mennyiség. Nagyon örültem neki. Most duplán szedem megint az Urtica-t, meg igyekszem pihizni, hadd ússzon a lakás, ha már aludni nem tudok annyit.. csak a legszükségesebbeket végzem el.

Red: Én is teljesen úgy érzem ahogy írtad, és nekem is sok erőt adtok. Nagyon hálás is vagyok, hogy csatlakozhattam hozzátok. :)

Ha nem jön be a magyarázós akkor később bizony be kell keményíteni. Na meg amit írtunk: bünti-juti. Meg hogy mindig legyen választási lehetősége, persze mindkettő variációt te szabod, de ő döntheti el, melyiket választja. Szót fogad és béke, vagy nem fogad és bünti. De ő dönti el. Akkor aztán nem erőszak és magára vessen. Másképp nem megy. Folyton feszegetik ám a határokat, hogy meddig mehetnek el, főleg egy-egy ugrás után.. mert hát ő már nagy!! Akkor neki biztos azt is szabad... De szerintem ezeket te is tudod.

Apropó nevelés!! Ajánlom mindenki figyelmébe, főleg aki még bizonytalanabb ilyen téren, van egy nagyon jó könyvecske, csak füzet vastagságú. A címe: 3 éves kor után már késő! Olvassátok el. Érdemes.

A netet is többször tiltották, de végül utsó pill. jött egy mentőangyal és befizettük mielőtt felmondták volna a szerzit, és visszakapcs, mert sajna még hűséges, de szar és alig várom, hogy lejárjon mert nagyon drága is. Azért nélküle végem lenne.

Köszi a tápszerinfokat, hát remélem nem lesz szükség nagyon sokra belőle. Úgy imádom szoptatni, szeretném, ha inkább megmaradna ez nekünk. Úgy látom ő is ragaszkodik hozzá. Talán egy doboz táp közben én is fellélegzem és az alatt visszaállítom a mennyiséget.
Pihi: apa a vallomásával (és hát elutasítani sem akartam) lekötött, így a tíz órás lefekvés fuccs.. lett belőle 12-fél 1 megint, Letti meg 1:44-kor kelt, de utána 5:33-kor. Tulajdonképp ezalatt elég jól aludtam köszönöm, de azért kevés volt. De nem tom miért kelt olyan korán és megint dumált ezerrel.. félálomban hallgattuk 6-ig. (Korán pl 8-kor lefeküdni képtelenség, mert alattunk a szomszéd néni teljes hangerőn nézi a TV2-t vagy a HírTV-t van, hogy 11-ig. Szóról szóra hallani és zavar.) Nap közben meg vagy jön valaki vagy fúrnak vagy valami mindig van mikor Letti alszik és én is mehetnék. :(

Én nem sitterkedtem, de a tanfolyamot elvégeztem, + képesítés nélküli óvónőként dolgoztam 8 hónapot kiscsoportban. Mindkettőből nagyon sok tapasztalatot és infot szedtem össze, ez Lilinél sokat segített nekem.

Asszem elkaptam valami szófosás vírust mostanában.. :shock: Sorry De annyi mondandóm van. Még így is a fele kimarad!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.01.19 19:50-kor.
kchriske
 
 


Mondd csak nyugodtan, hallgatunk :)
Most épp megyek fürdetni/vacsiztatni/altatni (aztán magamat is), de remélem később jövök és írok. Vagy majd holnap :D

na még gyorsan: muszáj vagyunk telót venni mindkettőnknek, mert tarthatatlanul vacakok már. Van a pannonnál egy jó akció, holnap megyünk el, úgy izgulok, még sosem volt új telóm, mindig megörököltem vkitől a lecseréltjét. És most éééén választhatok (3féléből :wink: ) 1000 pénzért - váltunk a feltöltősről előfizetősre, mert ez olcsóbb lesz így nekünk - költségcsökkentő project....

Kép

Kép
redwings
 
 


Red: nekem volt már több új telcsim. Nagyon izgi dolog felfeldezni!! :D A mostanit (már megvan egy ideje) azért kaptam, mert sírt a szám, hogy nem tudok sokat fotózni a másikkal mert kicsi a memóriája. Na ez bővíthető és kaptam bele 1G -s memóriakártyát... utána apa sírt.. irigykedett. Ja csak úgy mellékesen 645 kép van benne és még nagyon sok fér bele. Nincs szívem egyiket sem kitörölni, imádom a lányimat, hát ez van :lol: És igazi csajszis telcsi mert tükör is van benneeee bibiiii

Jó vásárlást, ha addig nem írok még 100 oldalt :oops:
kchriske
 
 


Sziasztok!

Csatlakozom az előttem szólókhoz: én is nagyon örülök, hogy itt elmondhatjuk egymásnak a bajainkat, és ha megoldást nem is, de jó szót, bíztatást mindig tudunk adni.

A kedd-csütörtök a tanítós napom, így ilyenkor csak korán reggel vagy este van időm géphez ülni (nem vagyok itthon szinte egész nap), és most is örömmel láttam, milyen produktívak voltatok egész nap. :wink:

Ma voltunk 6 hónapos kontrollon. A dokinéni szerint 1-2 nap, és kint lesz Alexa második foga. Meg is mutatta, tényleg ott a kis csúcs pont az íny alatt. Így nem csoda, hogy nem nagyon akar kajálni. Az üvegből etetés maga a pokol. MA estére olyan fáradt és kissé türelmetlen voltam, hogy 20 perc görnyedés után (Alexa még mindig a kiságyban fekve eszik) elegem lett, mert csak forgatta a cumit a szájában, de nem szívott semmit, úgyhogy fogtam a gyógyszeradagolót (kis pumpás micsoda), és lassan a szájába adagoltam a tejet. Kissé meglepődtem, mert tiltakozásra számítottam, ehhez képest minden adag után tátogás volt a válasz. Azt sejtettem, hogy éhes, de hogy ilyen könnyen megy, azt nem hittem volna. Jó lenne, ha holnap kibújna minden bajunk okozója! Egyébként minden OK Alexával, sőt, a doki azt mondta, hogy ne izgasson, ha nem eszik, mert így is a korosztályában a felső határon van (8,5 kg). Szóval, most inkább ne nagyon hízzon. Én inkább a kiszáradástól féltettem, de 2 napja elkezdett inni itatós pohárból, így ezt talán megoldjuk, és én is kevésbé leszek ideges, ha nem eszik.

Tápszerből Alexa is a Beba Start Aktív HA-t kapja, de valószínüleg átállunk a kettesre, ha ez a doboz elfogy. Egyébként én is aztért erőltetem még a fejést, mert ez sokkal olcsóbb, mint a tápszer. A dokinéni szerint elkezdhetjük a zöldségeket. Na, ettől tartok egy kicsit, mert ezek nem igazán édesek, és nem tudom, Alexa hogy fogja fogadni. A múltkori sütőtök-krumpli nem nagyon jött be neki, még öklendezett is. Majd még próbálkozom, de csak ha kijött a foga, mert most semmilyen új dologgal nem akarom terhelni.

Ma én is elkezdtem a nevelést. Újabban hisztizik a kocsiban, ha elunja magát, pedig egy zacskónyi érdekességet cipelek (félig teli Tic-Tac-os doboz, zörgős papír, stb.), és ez nagyon zavar vezetés közben. Kedden úgy felpörgött, hogy az Árpád-hídnál a buszsávban meg kellett állnom, hogy kivegyem egy kicsit, mert már fuldoklott a sírástól. Ha jött volna a rendőr, szerintem nem mert volna szólni, és szerencsére busz sem jött. Ahogy kevettem, elhallgatott, de amikor visszatettem, kezdte előről. MA, amint elkezdte, erélyesen rászóltam - kivételesen lelkiismeret-furdalás nélkül, mert ez most veszélyhelyzet -, hogy elég volt, és meglepve nézett rám. Pár perc múlva tesztelt megint, és ez így ment egy ideig. Utána elaludt. Nagyon fárasztó! Mi lesz, ha nyár végén bevállaljuk a kistesót????? Fel fogom kötni magam!

Nálunk szerencsére a férjem elég normálisan viselkedik. Mindent megcsinál Alexa körül, csak fürdetni nem meri, de akkor is ott van, segít, és a pelenkázást kivéve ő öltözteti Alexát,a mi este már igazi kihívás, mert a fáradtságtól nagyon nyűglődik a kiscsaj. A vacsit is mindig ő csinálja nekem, nagyjából el is mosogat, és mire lezuhanyozok, a fejőt is beüzemeli. Sajnos a tejet nem tudja lefejni, pedig az lenne a legnagyobb segítség. :) A határozatlansága szerintem leginkább a féltés, meg az ismeretlen miatt van. Én 3 évig voltam baby-sitter, egész pici babával is, így nem ismeretlen a dolog. Neki korábban még kisbaba sem volt a kezében, és az igazat megvallva a gyereket is én erőltettem kicsit (a korom miatt - ő 4 évvel fiatalabb nálam). Így normális, hogy kicsit bíztatni kell, de elég gyorsan tanul, és megbeszéltük, hogy a szabályokat én alkotom, és hozzám fog igazodni. Remélem, működni fog, mert tényleg csak így lehet normális életünk.
Az anyagiak miatt nekem is vannak álmatlan éjszakáim (álmomban gyakran jönnek a bankból a kocsimért), és fogalmam sincs, hogy bírnánk, ha még egy baba lenne. Főleg, hogy 2 kicsivel szinte biztos, hogy nem fogok tudni tanítást vállalni. Vagy mégis?

Jézus! Most látom, mennyit írtam - szerintem már senki nem olvas. Bocsánat, én is elkaptam a szófosást! Pedig 10-re ágyban akartam lenni, már fejés után. Ez megint nem fog összejönni. ÁÁÁÁÁ - fáradt vagyok! Jó éjt!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?