Új privát üzeneted érkezett!

Én is ezt kérdem: HOL VAGYTOK???

Május, Barbuss, Ágiboldi, Pann, Lora, Nanica, Pankaa, Ditke, Snorsi, Helga, Bigsis, Mónika, Lorca, Li, Bozótka, Dana, Timi (Tejóégkithagytamki...) GYERTEK!!!


Meli, ez olyan jól hangzott, komolyan! Kereskedők gyerekei, ti is azok vagytok...nekem ez nagyon tetszik. És ha ehhez értetek, ezt kell csinálni, a pékségek különben is a szívem csücskei, olyan ritka a jó kenyér. (Bár most nekem gondolnom sem szabad a jó - semmilyen - kenyérre. :? )
De a szabadság hiánya az nagyon fájna, akkor soha nem is tudtok elutazni??

Költözés: óóóó, szuper lesz, hatalmasba költözünk egy kicsiből, szépen megcsináltuk (csak a ....künk lóg ki a nadrágunkból, demindegy), a közelben maradunk, kertes társasház, de a teraszról le lehet menni a kertbe (sajnos fel már jöttek, a felújítás alatt betörtek), szóval szuper lesz. A családomtól kicsit messzebb leszünk, de nem leküzdhetetlen a távolság. Nagyon várom, fele cuccunk már dobozban. :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Tettem fel egy képet a tavsziba, egyet a testvérekbe. :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Meli,
sajnálom a titeket ért traumákat! :cry:

Engem is nagyon megkapott a kereskedő leszármazottak hivatástudata, viccen kívül.

Hogy vagy?

Rita,
Peti rugiban áll az udvaron? :D Feliratoztam a gyerekeket, de majd csekkold le légyszi, nehogy átnevezzem őket. :oops:

Nanica,
Linusnak bejött a vakondtúrás torta? Játszik a babával?
Gyere mesélj hogy mi az állás felétek, mert izgulok értetek!

Sebiék ma voltak a kenyérgyárban, és mesélt!!! "a sorompó felnyitódott...a bácsi beindította a keverőgépet, booombobobo...és plutty, kipluttyan a tészta...a csöves kemencék melegek voltak" meg ilyesmik.

Én bejelentkeztem, jöhetnek a többiek :arrow:

Orsi
Kép Kép
sno
 
 

 
 

Hali!

Én megvagyok, csak magam alatt. Bepakoltam a kórházi motyót, h megnyugodjak, erre konstatáltam, h nincs meg a kiskönyvem. Most épp ezt a sokkot próbálom feldolgozni. :?
Valószínüleg a dokimnál maradt, de ő most szabin van (igen, megint), és nem akarom ezzel zavarni, mert jövő héten úgy is találkozunk. :(

Hm. Kenyérgyárba én is elmennék....faggasd ki Sebit légyszi az adalékokról! Engem az izgat. 8)

Rita! Csak én vagyok lemaradva, vagy tényleg nem volt eddig szó a költözésről? Mindenesetre gratula, és veletek örülünk! Reméljük több hívatlan látogató nem lesz! :shock:

Gergő: még mindig piros a szeme, de más tünete már nincs. Érdekes. :roll: Gondolom, ha allergia lenne, akkor mondjuk könnyezne/tüsszögne/folyna az orra IS vagy vmi, de semmi. Mindenesetre emiatt (piros szem) nem vittem el a dokihoz a betegrendelésre, majd jövő héten úgy is megyünk az eg. rend.-re, majd akkor megnézetem. Egyébként fura, mert nem is mindig piros a szeme....ááááááá, mindegy.

Nagyjából ennyi, szárad az első adag babaruha is, úh lassan mindennel elkészülök. :D
Vendég
 


Meli,
most látom, hogy milyen rendesen pakoltál a régebbi mappákba is képeket :oops: (milyen sokféle arcod van, lehet, hogy meg sem ismernélek élőben) a többi később csatlakozó is példát vehet pl. utolsó pocis kép meg ilyesmik

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Hellóka!



Meli,
Őszinte részvétem a másod-unokaöcséd miatt, iszonyú lehetett megtudni a családnak a hírt :( :cry:
Az autóbaleset is szörnyű élmény lehetett, azért remélem, hogy túlélte az az ember..... :(
Végignézegettem az albumokat a picasa-n, tényleg jó sok képet tettél föl magatokról! Ügyi vagy! Kicsit pirulok, hogy én már jó régóta nem tettem föl egyet sem... :oops:
A fényképezés tényleg nagyon jó dolog, remélem, összejön majd Dénesapunak abból egy állás és nem csak hobbi marad. Áronapu is nagyon lelkes, én már kevésbé, van vagy 10 gépünk, mind másra jó, drága egy hobbi, meg időigényes is.
Szombaton nekünk nem volt jó az időpont, ezért nem is reagáltam a minitalis felvetésre és Áront nem igazán kötik le még az állatok :( Vasárnap ez totál bebizonyosodott Veresegyházán, a medveparkban, ahol az eddigi legdurvább hisztit sikerült produkálnia.... félelmetes volt.

Sno,
Na, ez már egész komoly élménybeszámoló volt Sebi részéről! :) Épp kérdezni szerettem volna, hogy jött be neki a múlt heti vonatozás? A gondozónőket különben ki szoktad faggatni, hogy Sebi hogy viselkedik az oviban?

Rita,
Gratulálok az új otthonhoz! Ezek szerint sikerült eladni a régi lakásotokat? Jól értem, az új otthon nem Bp-n van?
Engem is érdekel, Peti rugiban az udvaron?

Pann,
Örülök, hogy ilyen pozitív a hozzáállásod a dolgokhoz (nyitott méhszájra gondolok)!
Piros szem: remélem javul.....
Ágy: lassan nekünk is venni kellene, eredetileg valami autóformájú ágyra gondoltam, vagy szerintetek felesleges a flanc???? A belinkelt ágy nekem is tetszik, bár 50ezer ft-ot kicsit sokallom....

Nanica,
Sajnálom, hogy Linusnak ennyire nem jött be eddig a bölcsi :( Szívszorító volt olvasni a hsz-edet :(

Úgy látom, tiszta lutri, hogy éppen hogy fogja viselni a gyerkőc a bölcsit :( Emili és Gréta gyorsan beszokott és szeret járni, míg Linusnál nehezebb menet lesz.... és Sebi sem annyira szeret még... Lehet, hogy összefügg a dolog azzal, hogy az utóbbiak sokáig szopiztak????

Bigsis,
Kitartás!!!!! Mostanában a nagyokkal egyébként is nehezebb mindannyiunknak (vagy csak nekem?)... nem csodálom, hogy Roli is "megkergült" kicsit mostanában.... Dackorszak..... kibírjuk!

KépKépKépKép
thelga
 
 


Új vonalzóm van! :lol: :lol: :lol:

KépKépKépKép
thelga
 
 


Ja igen!
Kditke! Tomika hogy van??

KépKépKépKép
thelga
 
 


Na mégegyszer,az előző elszállt...

Helga!!!!!Gratulálunk!!!És milyen sokáig titkoltad!!!!Mesélj már!!!
Veresegyházra mi is készülünk,D-nek tetszeni fog!!!Ágy.szerintem ha sokáig tudja kihasználni,nem olyan vészes az ára.Az autós nekem is tetszik,csak amit én láttam,az kicsi.És drága.

Orsi,köszi,de azért biztosan megismernél,a fekete haj állandó.Ügyesen beszél Sebi,egyre többet fog mesélni.D is mindig elmesél mindent anyunk,tesómnak:
Állatkertben vótunk(kis paraszt)megsimogattuk a kígyót,kiskecséket.Ana mondta,nagy menj innen.De nem ment,megette ana tásáját.Fúúújjjj....és így tovább.Olyan édes,én meg mindig bosszankodok,h nem rögzítek.

Pann,Gergő nem lehet,h mégis allergiás?Nem biztos,h tüsszögne is.És dörzsöli,viszket neki???
Ha az adalékok érdekelnek,nálam első kézből értesülhetsz!Vannak,de nem vészesek,legalábbis nálunk,de ha csomagoltat vesze,ami szeletelve van,soha ne a tartós toast-fajtát vedd,mert az tele van mindennel.Ha lesz tali,viszek kóstolót mindenkinek!!!

Rita,n jó,h új házatok lesz,kerttel!!!!Sajnálom,h bementek,hozzánk is,amíg építkeztünk....
Pékséget én is szeretem,de amikor ott laktunk egy ideig, akkor kemény volt,amikor este kisült a forró kifli,kis pogácsa és ne edd magad halálra.Természetesen sosem bírtam ki,fel is szaladt 6 kg.

Többiek??

Csajok,ma megyek dokihoz,szorítsatok!!!! :lol: :lol:

Kép Kép
meli1118
 
 


Helga! De jó ilyen jó híreket olvasni kora reggel! :D :D :D NAGY GARTULA A TESÓHOZ! :D :D :D
Vendég
 


Sziasztok!

Megjöttem épségben - nagyon hosszú volt :( De nagyon nagyon jó most újra itthon!!! :P Remélem naggggyon sokáig nem lesz ilyen hosszú utam!!!

Felületesen tudtam csak visszaolvasgatni :oops:

Meli, Helga! NAAAAAGY GRATULA!!!
Helga, tényleg sokáig "lapítottál" ;) Bár megértelek, sajnos sok rossz történt itt a közelmúltban :( gondolom óvatos voltál a bejelelentéssel
Meli neked egyúttal részvétem is :cry:

Lin! Gratula az új álláshoz!

Szülinaposokat, névnaposokat Isten éltesse! :)

Barbi

Barbi

Kép

Kép
barbuss
 
 


Sziasztok!


Köszi szépen a gratulációkat, aranyosak vagytok!
Meli! Nagyon szorítunk! Remélem, jó hírekkel jössz!

Rólunk: igen, jó sokat vártam a bejelentéssel, bár egyszer majdnem megtörtént a dolog, Snoval egy napon voltunk uh-n, akkor majdnem megírtam a hírt, aztán, mivel nekik akkor nem sikerült, tekintettel voltam rá. Utána meg elterveztem, hogy a 12. hétig várok vele. Az elején elég sokat görcsölgettem, biztos a beágyazódásnál lehettek gondok,vagy a szoptatás nem tett jót a babának.
Aztán megvolt a 12. heti uh, láttuk a babát (Áron meg én), nagyon aranyos volt, és megcsinálták a kombinált tesztet (ingyen a Margit kórházban) is, az is hála tökéletes lett. Úgyhogy nagyon várjuk az október végét :) Pár hét múlva AFP, utána genetikai uh, hátha akkor megtudjuk majd a nemét is :)

Barbi,
De jó, hogy itthon vagy! Mesélj, hogy viseltétek a helyzetet?

KépKépKépKép
thelga
 
 


Én is itt vagyok!!!

Egyszerűen semmi időm se hétköznap se hétvégén!! Majd most a három napban írok.

Gratulálok az újabb picikhez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


sziasztok

meli, helga
GRATULA! helga neked minden elismerésem, h ennyi ideig bírtad szó nélkül :wink:

meli
h van dénes ekcémája? pann, nálatok mizu ezzel?

ágy
mi bajban vagyunk, mert - ha tényleg akarunk tesót pár éven belül - akkor csak olyan magasított ágy jöhet szóba, aminek az aljában elfér a rácsos ágy, de az most még n magasan van sztm. úgyh ameddig tudjuk, benntartjuk a kiságyban, aztán meg sztm matrac. ja helga! egyszer egy ilyen gyereknevelős műsorban n helytelenítették a játékágyakat, mint pl az autós azzal a felkiáltással, h a gyereknek külön kell választania az alvást és a játékot és nem jó a kettőt keverni. de engem ink az ára tartana vissza, ill, h több helyet foglal :wink:

snorsi
nekünk is mindig elmondják a bölcsiben, h mi volt aznap, ill én is szoktam kérdezni. kelével még elég szűkszavú a társalgás, bár én remekül mulatok így is. van, h tök hosszú sztorik kijönnek, ha türelmesen kérdezgetek. bár vannak beugratósok is, pl ha megkérdezem mi volt a kaja a válasz feltétlenül tészta :lol: mindig megnézem a kiírást, na tészta az sosincs :wink:

rita
hajrá költözés! egy kert nekem is nagy álmom, de legalábbis egy terasz...

programajánló (ha van még vlki rajtunk kívül, aki nem ismerte)
megnéztük a gellért-hegy oldalában a csúszdákat. n szuper, óóóriási csúszdák is vannak. nagy meglepetésemre kele a két kisebbet meg se nézte, a nagyokon viszont egy órán keresztül csúszott, nem is értettem, h merte bevállalni, nekem még nézni is sok volt :roll:

majus3
 
 


Hali!!

Csak gyors!!!

Szabályos petezsák,szikhólyaggal,szuper helyen,jó mélyen ágyazódva.Ria és az ő kalkulátora szerint 5+4 napos vagyok(szerintem holnap leszek 6.)
Doki gratulált,2 hét múlva kontroll,akkor már biztosan lesz szívhang is!!!
Olyan boldog vagyok!!!Vonalzót csak a szívhag után csinálok!!!

Május,ekcéma leköszönt,testápolót még használjuk,de a többit már nem.Gellért-hegyi csúszdákat még gyerekkoromból imádom,sosem felejtem el,mennyit csúsztam ott.

Helga!!szuper hírek,irigyellek,h már itt tartasz(jójójó,nem vagyok telhetetlen!!)

Megyek aludni!!!Jóéjt

Kép Kép
meli1118
 
 


Helga, nagyon gratulálok!!!!

Meli, szuper!


Május: van olyan magasított ágy, amit lehet alacsonyan és magasan is használni. Nekünk is ilyen volt, ebayen vettem, de van az ikeában is. http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/80123993 (hajrá kistesó! :) )

Peti tényleg pizsamában volt kint a kertben, azért ez nem szokása, de hát JÖTT A NYUSZI!! :) - bár a sok csakpelenkás képe után már magarázkodhatok, igaz? :oops: bent pucér, a kertben rugiban... uhh, micsoda család..

A lakásról nagyon szívesen mesélek, de csak holnap, most még dolgozom...

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Na még egy, kulturális ajánló:

ismeritek a ... böngésző sorozatot?
http://www.libri.hu/hu/konyvek/gyermek_ ... i_bongeszo
http://www.libri.hu/hu/konyvek/gyermek_ ... i_bongeszo
http://www.libri.hu/hu/konyvek/gyermek_ ... i_bongeszo
http://www.libri.hu/hu/konyvek/gyermek_ ... i_bongeszo

Szuper, Peti odavan érte, igaz, ő beszédben erőst le van maradva, de ez nagyon sok korosztálynak jó. Petivel csak a képekről mesélünk, olyan mozgalmas, én sem unom, nem úgy, mint AP-t. :) De a nagyok szintén szívesen böngészik, mert az egymást követő oldalakon az egyes szereplők időben is továbbhaladnak, vagyis pl valaki az első oldalon kocog, aztán a következőn kiejti a zsebéből a kulcsot, aztán valaki megtalálja, majd visszaadja a kocogónak. De egy rakás szereplő van, mindegyikkel történik valami, vicces. :)

...tényleg megyek...

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Sziasztok!

Nagyon gratulálok a kismamáknak!

Meli
Öszinte részvétem az unokaöcséd miatt.
Szőrnyű lehetett végignézni a balesetet.Ha Én is látok hasonlót,még sokáig motoszkál az agyamba,mi történt.
Nagyon örülök,hogy a doki is csak jót látott az UH-n.
Irigy a pékség miatt.Én már a kenyér illatától is hízok.
Képeket néztem,tényleg volt türelmed felrakni Őket.Aranyos Dénes is a képeken.

Helga
Akkor Uh-n neked is minden rendben volt.
Nem csodálkozom,hogy titkoltad eddig.Laurát Én is sokáig nem mondtam senkinek,de volt olyan is aki nem is hitte el hogy szültem.Meglátta a babakocsit és megkérdezte kié.
Szüleid biztos örülnek.Apukád hogy fogadta a nagy hírt?Gondolom a gyógyulásán sokat segít.

Rita
Gratula a családi házhoz!Gyerekek most hogy fognak aludni?Neked mi a véleményed a külön szobáról?Pont ismerősökkel beszélgetjük,hogy szerintünk annyira jó ha együtt alszanak és valahogy jobban össze is kovácsolódnak.
Köszi a könyvajánlót.Még nem hallottam róla,de elmegyek megnézem Őket.
Én is kiváncsi vagyok a lakás részleteire.
Képek nagyon jók lettek.Milyen fiatalos nagyitok van.Ha jól néztem Peti,Adél szőke,Maja,Bernát meg barna?

Pann
Ne idegeskedj!!
Gratula az összepakoláshoz.Cukorterhelés nálatok nem csinálnak.Nálunk a 28.hétben kötelező volt.
Kiváncsi leszek doki mit mond a szem pirosságra.Talán nem allergia.

Barbus
Mesélj hogy fogadott Emma!Nyomba a nyakadba ugrott?

Sno
Hogy megfigyelt Sebi mindent.
Milyen dolgozó nőnek lenni?
Köszi a szopis tanácsokat.Most már alakulok.

Panka
Azért néha jelentkezz,mi van veletek.

Kditke
Hogy van Tomi?

Nanica
Hogy vagytok?Mesélj,Linus volt bölcsibe?Fel a fejjel gondolj inkább arra milyen jó,nem az oviba kell beszoktatni,hanem már túl lesztek ezen.

Lorca
Natinál hogy alakul az ovi?Egésznapos,vagy ebéd után hazahozod?
Sebi nem akar menni?
Nálunk Laura sokszor ott akar maradni,vagy ha megyünk Daniért még maradna.Kiváncsi lennék,ha nem állok mögötte mi lenne a reakciója.
Köszi a szopis tanácsokat.

Bigsister
Nehéz tényleg néha több gyerekkel.Főleg nálatok még kicsi is a korkülönbség.De azért az is jó,ha eljátszanak egymással vita nélkül.És talán ezek ahogy nőnek több lesz.

Hétvégén virágúton voltunk./2km-es uton a házaknál szebbnél szebb virágokat lehet venni/Annyira csodálkoztam,Laura nem engedte,hogy vigyük,oda-vissza utat egyedül tette meg.
Minden vasárnap pedig nem messze tőlünk járunk ki a telekre.OLyan jó,Laura idén már nagyon élvezi,hogy ott nincs rászólva/hatalmas udvar van és azt csinál amit akar/.Most találtak egy sündisznót.Fél napig azt őrizgették,mentek utána.Igaz a másik hobórtjának nem nagyon örülök.Minden fűcsomó alá benéz Danival egyetembe,hogy hol találnak vizisiklót.És mind a kettő cipeli is Őket.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Kedves Mindenki!

A Babanet szerkesztősége továbbra is várja a Te Történeted rovatba a Ti történeteiteket is!

Ha érdekes - szép, hosszú, nehéz, tanulságos, mulatságos - volt a szülésed, vagy ha küzdelmes volt a gyerkőc megfoganása, esetleg csak akkor indult be az élet igazán, miután megszületett, ne habozzatok! Várjuk 1-2 oldalas írásaitokat a csínytevő gyermekekről, a szülői lét szépségeiről és nehézségeiről, gondolataitokat az anyaság-apaság témájáról - anyák és APÁK tollából.

Persze, nemcsak a vidám, könnyed történeteknek van helye a rovatban, hanem a veszteségeknek, könnyeknek is - az ilyen történetek segíthetnek a sorstársaknak is.

Leveleiteket a következő címre küldjétek: szerkeszto@babanet.hu

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Jóreggelt! :)

Gondoltam én is bekukkantok kicsit, bár nagyon sok a munkám, talán hétvégén hosszabban is tudok jönni.

Meli, Helga!
Nagy gratula mindkettőtöknek! :D :D Vigyázzatok magatokra!
Helga! Ti mióta próbálkoztatok?

Nálunk még mindig semmi tesóügyben.. :(

Na, majd még jövök!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Hahó,
már akartam írni, csak most meg nem működött..

Nagyon nagy gratula Helga, Meli!!

és Ritának is - a költözéshez!

Ágy, mi még maradunk a rácsosnál, tuti, h mindig leesne és/vagy átjönne hozzánk.

Rita, én imádom a böngészőt, téli és tavaszi van, sose unom meg, és nagyon nagyon vicces, pl. az apáca csípi a pingvineket, és az új oviba hordják be a wc-csészét :lol:

Pann, és fel sem merült a kötőhártya gyull. gyanúja? Sebaj, majd legközelebb :wink:

Barbi, tényleg, hogy fogadott Emma?

Bölcsiben mindig elmondják mi volt, i.e. nem volt vele semmi baj.. (?) Boldi nem beszél még annyira, h kifaggassam.

Timo, olvastam a blogban, h a nappali alvással vannak zavarok. Nálunk is, és arra jutottunk, h a bölcsiben arra kondicionálódott, h amint lenyelte az utsó falat ebédet megy aludni. Ha így csináljuk otthon is alszik, ha várunk akár csak negyed órát akkor elbuktuk a dolgot egész napra.

Meg kell néznem az új képeket a picasán!

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

Mi is vagyunk, csak keveset itthon. :)

Meli, Helga
Nagyon gratulálok!!! Meséljetek hogy vagytok? Helga, hányós korszak volt, van? Meséljetek!

Barbuss
Fúú, azért a 9 nap nem lehetett semmi. Én is kíváncsi volnék, hogy viselte Emma és hogy fogadott. Azt sejtem, te hogy viselted. :( De most már gondolom jó újra együtt! :)

Május
Azt az Ikeás ágyat néztük ki mi is. Meg lehet fordítani normál ágynak is. Szerintem az ára sem vészes és későbbi céljaitoknak is megfelel. (Egyébként nekünk is hasonló okok miatt tetszett meg) Csak mi végül kaptunk egy csúszdásat, amit még nem üzemeltünk be. A barátnőm kisfia 2,5 évesen költözött fel rá. :roll:

Rita
Gyönyörűek a gyerekeid! A lakásról bővebben? (esetleg majd képekkel?)

Lin
Neked is gratulálok az álláshoz! És milyen a munka?

Helga
A medveparkot Brigi is totál unta. A farkasok tetszettek neki, de azok meg nekem nem. (Éppen döglött nyulakat szedtek szét, etetés idő volt. :? ) A medvék meg csak feküdtek az árnyékban, alig mozdultak meg.
A margitszigeti állatkert tetszik neki nagyon, az állatkert is, csak az meg túl nagy még ahhoz, hogy bejárjuk vele.

Rólunk
Szerencsére minden okés. Nincsenek különösebb problémák. Leszámítva, hogy Brigi továbbra sem eszik. Ja és mostanában már alig tudom reggel leimádkozni róla a pelust. Anyu szerint lusta enni és kimenni pisilni is. Mostanában sokszor előfordult, hogy játék közben nem szólt, csak utólag. Ráadásul nevetve, mintha ezzel akarná kikényszeríteni, hogy pelust adjak rá. MIndegy, azért próbálkozom, aztán majd nyáron talán jobban belehúzunk.

Mi hétvégén nem leszünk itthon. Remélem jövőhéten már többet tudok jönni, de pl. most a héten többször egyátalán nem működött a babanet nálam. Szóval próbálkozom... :)

Mindenkinek jó hosszúhétvégét kívánunk!
lora7
 
 


Még annyit szerettem volna, hogy előre is

Boldog Anyáknapját kívánunk minden édesanyának!
lora7
 
 


rita, lora
köszi az ikeás ágy tippet, én is erre gondoltam, de amikor megnéztem élőben, túl alacsonynak találtam (egyeseknek semmi sem jó :lol: ) de viccen kívül oké, h befér alá egy kiságy, de h rakom be/veszem ki a gyereket?

lora
étvágyra n n jó szívvel ajánlom a béres cseppet! mióta kele kapja eszméletlen étvágya van

meli
ha nem pont karácsonykor szülsz, hanem mondjuk egy héttel előtte, az tök jó! nekem 18-án van a szülinapom, és gyerekkoromban n bírtam, h a december csupa ünnep :wink:

majus3
 
 


Helga,
Nagy-nagy gratuláció Nektek!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Lora,
A leszedhetetlen reggeli pelus effektus nálunk is játszik. Szabival még egy extra könnyítés, hogy ő még a hálózsákot/rugit se akarja engedni, hogy levegyük. A kedvenc reggeli elfoglaltsága ülni az ölemben, a hajamat markolászva, hüvelykujját szopizva. Mindezt roppantul tudom értékelni reggel 7 előtt, amikor készülődünk az oviba. 8)

Dana,
Nem hitték el hogy szültél? De jó neked! :lol: Egy jó dolog a terhességben, hogy nem kell magyarázkodnom a rajtam ragadt kilók miatt. :twisted:
Szabi amikor reggel viszem őket oviba, már automatikusan veszi le a cipőjét, bemegy játszani egy kicsit. Ovis kedv elég változó nála, van, hogy úgy kell kirángatni, van, hogy megáll az ajtóban és nem megy tovább. Jövő szeptembertől érdekes lesz a csoport, mert lesz vagy 3-4 testvérpár a 20 körüli gyerekből. Remélem, ez jó lesz Szabinak, de sajna mindegyik kistesó fiú, pedig jó lenne Natinak, ha jönne még pár lány is.
Egész napos az ovi, ha van néptánc, 16:30-ra végez, általában 15:30 körül hozza el Robi. Néha azért elhozom ebéd után, mint a múlt héten is, hogy könyvtárazzunk egy kicsit, de nem akarom túlságosan zavarni a rutint.
Nálunk nincs olyan, hogy önállóan eljátszanak együtt vita nélkül, max pár percig. :lol:
Mi a baj a vizisiklóval? Egy nagyon szép, ártalmatlan állatka. :lol:

Május,
Mi most vettünk Natinak egy emeletes ágyat, ő négy, de még így is a frász tör ki attól, hogy fent van, uh megértem, hogy Kelét még nem akarnád felpakolni. :oops:
Szabinak is mindig a nagy csúszda kell. :lol: Én ezen már meg sem lepődök. 8)

Sno,
"Csöves kemencék..." :shock: Van szókincs bőven.

Rita,
Jaj de jó, kertes ház :D Amikor építettük a nyaralónkat valahol a 80-as évek közepén, hozzánk is jöttek hivatlan vendégek - és vitték a kölcsön betonkeverőt. :? Azóta szerencsére nem próbálkoztak újabb delikvensek.

Meli,
Sajnálom a rossz hírt. :( A másik baleset is szörnyen hangzik. :( Vannak olyan emlékek, amelyek sok-sok év alatt se nagyon kopnak.
Kereskedődinasztia. :D A pékségeket én is nagyon szeretem.

Pann,
Értelmes infót Natiból nem lehetett kiszedni. :? Az egyetlen, ami biztos, hogy látványosan szorongott, amikor beszéltünk a tornáról, ami rá egyáltalán nem jellemző. Szerepjátékhoz nem tudok eleget a szituról, ha meg kérdezem, akkor kockáztatom, hogy átveszi az én kísérleteimet és nem tudom megítélni, hogy melyikünktől ered a helyzetértékelés. Sokszor a logikai bakugrásai miatt még az általám átélt helyzeteket is alig tudom beazonosítani.
Nyomozgatva azután, hogy mi is történhetett, elgondolkodtam azon, hogy mennyire vissza lehet élni egy kisgyerek helyzetével. Valószínűleg arról volt szó, mint hogy kicsit keményebben odaszólt, de egy ilyen korú kisgyerek, akit esetleg otthon bántanak, teljesen reménytelen helyzetben van és az is, aki esetleg segíteni próbálna.
Két gyerekkel jó :D Meg hát nem mindegy most már? :lol: Egyébként erre a szitura is igaz, hogy akárhány teljesen különböző felállásra készülsz fel, úgyis egy ismeretlen verzióval kell majd megküzdened. :twisted:

Mi is vettünk egy Ikea ágyat :D
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/00108982
A jó, hogy szépen bele lehetett illeszteni Nati régi és Szabi új matracát. 7 éves kortól ajánlják, de Nat eléggé biztonsági játékos, úgyhogy csak csendben pánikolok. Natit egészen az összeszerelésig úgy altattuk, hogy odabújtunk, meseolvasás majd puszi és kimentünk. Na jó, Robi többnyire előbb elaludt, így sokszor ott volt mellette, amíg el nem aludt. Szabi meg beköltözött az alsó ágyra, így most egy darabig mindhárom gyerek egy szobában alszik. :D Szerencsére teljesen zökkenőmentes volt az átalakítás, senki nem tiltakozott, de már azt is tudom, hogy mikor válik valakiből zsörtölődő nénike. :lol:

Második nap az új felállással, Natit ágyba küldjük, én lent Szabival, jóéjt puszi apától mindenki kobakjára, villanyoltás, fél perc csend.
Sz: Ata!
N: Ne Atázzál! Nem lehet tőled aludni!
...pár perc múlva...
Sz: Pók!
N: Maradj már csendben!!!
...tanács megfogadva, egy percen belül már csak a szuszogás hallatszik. :D

Az esti meseolvasás rutinja még gondot okoz egy kicsit. :roll: Arra még ki kell találni valami jó módszert.

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!


Köszi szépen a gratulációkat! Aranyosak vagytok!
Meli! Hatalmas gratula a babakezdeményhez! Jövőhéten tuti lesz szívhang is!!!!!

Lora,
Hányos korszak nem volt, csak émelygős, de az egész nap eltartott. Már vége, hála! Most leginkább a fáradékonysággal küszködöm, Áronnal alszom délben, sőt elég sokszor este is altatáskor elalszom mellette :)
Étvágyjavításra nekünk is bejött a Béres csepp!
Pelusozás: gondolom, itt főképp a szobatisztaságra gondolsz..... mi még iszonyú messze vagyunk tőle.

Timo,
December óta próbálkozunk.

Dana,
Apukám az infarktus idején már tudta, hogy terhes vagyok, Áronapa mellett még Ők tudták. Remélem, hogy a család, az unokák tényleg gyorsítják a gyógyulást!
Érdekes, ezek a gyerkőcök tudnak sokat is menni, ha valami őket érdeklő dolog miatt kell gyalogolni. Ópusztaszeren is csomót gyalogolt Áron, míg itthon, ha kimegyünk, egyből a babakocsiba akar belemenni.... :roll:

Ágyak: tök jó ágyakat linkeltetek be, tetszik a Rita/Május féle is, bár, érdekelne, hogy mennyire zavaróak a meredező részek, hogy ha fel van fordítva a rsz?
Lorca,
A tietek is nagyon tetszik, valószínűleg ilyen lesz majd nekünk is pár év múlva.
Remélem, Nati idővel elárulja, hogy mi is a gond a torna körül.

KépKépKépKép
thelga
 
 


Helga,
Nagyon gratulálok!!! Kedves tőled, hogy tekintettel voltál rám, köszönöm szépen! Azt, hogy mesélj még már nem is írom:-)

Meli,
szuper eredmények!

Barbi,
Helló újra!

Dana,
igazából a dolgozónőből, egyelőre csak a nőről tudok beszámolni, mert a sok betegeskedés miatt még nem indult be igazán a biznisz (ill. ennyit majdnem hogy eddig is csináltam) folyt.köv.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


közben gépet kellett váltanom

Dana,
szóval marad a nő, azzal, hogy nem hordok magamnál állandóan egy gyereket, megszűnt az alibim, hogy miért játszóteres a megjelenésem. Szóval gondolkodom a fodrászon, próbálom előkotorni a szalonképes ruháimat, fontolgatom a kocogást, és lehet, hogy még szoliba is elmegyek, persze aminek anyagi vonzata van, azt tolódik egyik hónapról a másikra.
szopi, Sebi még mindig ugyanott tudná folytatni, ahol abbahagyta, nem tudom mikor felejti el.

Rita,
ha ez a könyv olyan, amilyennek gondolom, akkor én is imádni fogom, úgyhogy rövid úton leellenőrzöm a könyvesboltban.
Betörtek??? Mit vittek el? Errefelé a kazánokat szokták leszerelni az építkezés alatt. Hajrá költözés, új lakás!

Lorca,
Nati rendesen leoltotta Szabit :lol: Ezért is jó lenne másodiknak lány, hogy segítsen kordában tartani a fiúkat. Muhahaha

Május,
kerekeket tesztek a kiságyra, bele a gyerek, majd betolod, mint egy fiókot, no para a kiesés miatt. 8)
Hú, azokat a csúszdákat mindig nézegettem, de most már egyszer ki fogjuk próbálni. Nincsenek sokan?

Ovi,
folyamatosan javul a helyzet, még van sírás, főleg reggel, de ha a Mami jön a busszal, akkor már előfordult, hogy alig tudtam a cipőt ráadni, annyira ment. Délután mindig kijelenti, hogy jól érezte magát az oviban. Mindenkinek elújságolja, hogy meggyógyult, és megy az oviban, szereti, ha arra megyünk és megnézzük.
A hét utolsó napján (eddig kétszer) mi megyünk érte, és ilyenkor kérdezem ki az óvónőket. Ma teljesen oda voltak, mondták, hogy volt már hogy majdnem felhívtak telefonon, mert olyan dumái vannak, hogy kifekszenek tőle. Az anyák napi műsor próbáin énekel, a kör közepén táncol (persze ezt majd nem fogjuk látni, mert akkor úgyis az ölemben fog ülni
:roll: ).
És a héten én is láttam, hogy a kerítésnél osztotta az észt egy nagyobb kisfiúnak (a Mami a közelben sem volt).
Szóval oldódik.
De minden délután elmondja boldogan, hogy "mindig ide hoz az ovibusz az anyához!". Ennek tükrében pláne érthető a frusztrációja, hogy neki nem evidens, hogy ha elviszik vissza is hozzák.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pankaa 2009.07.20 14:43-kor.
pankaa
 
 


Jó reggelt!
Alszik a család, van egy kis időm ;)

Szóval a 9 napról. Már előre mondogattuk Emmának, hogy Anya nemsokára elutazik messze repülővel és sokat nem fog itthon aludni. Aztán az indulás reggelén még sikerült tőle elbúcsúznom és akkor mondtam, hogy na most indulok. Majdnem minden napra volt vmi programjuk: nagyszülők jöttek-mentek, de utólag mesélték, hogy sokszor volt, hogy napközben elszomorodott, lehajtotta a fejét, félre vonult és ilyenkor csendben mondogatta, hogy „Anya eement messze mepüjővel :(” Az utolsó 2-3 napban már nagyon depis volt, de aztán amikor kijöttek elém nagyon örült nekem :) Sikítozott meg a nyakamba ugrott :) El sem akart engedni (én sem őt) :) Többen mondták, hogy számítsak majd rá, hogy „bosszút fog állni”, de semmi ilyen nem volt: szeretgettük egymást, sokszor odajött csak úgy és megsimogatta az arcom, aztán ment tovább :) (még a következő napokon is, és azóta sincs törlesztés)
Nálam 4 nap után tört el a mécses, utána szinte az órákat számoltam vissza... Nagyon jó volt hazajönni!!

Ágy: Május, Rita, én is ezt néztem, de szerintem se fér be alá a kiságy, vagyis pont amit Május írt, hogy a gyereket már nem lehet betenni az ágyba... :roll: Nálam egyébként ez a favorit, úgyhogy azon is gondolkodtam, hogy lehetne csináltatni rá egy nyitható rácsos „kaput”alulra és akkor az lenne alapból a pici ágya :roll: de ez még a jövő zenéje...

Meli! Szuper! Drukkolok, hogy minden rendben legyen! :P

Rita! Gratula a költözéshez! Mesélj!
A Böngészőt pont a múltkor láttam egy bártnőmnél, és nagggyon megtetszett! Szerintem szuper! Mi is tervezünk beszerezni egyet! :)

Timi! Gyere gyakrabban! De jó lenne már nektek is a tesó!
Bele szoktam olvasni a blogba: tök jó, hogy többször vezetsz Te is, nemcsak Bali! Emlékszem amikor a lányok születtek, még Te se mertél vezetni – sajna én azóta se :( pedig el kéne kezdeni végre gyakorolni... Te végül hogy szántad rá magad? Kettesben gyakoroltatok Balival, vagy hogy volt? Bocs ha off vagyok :oops:

Sno! Nekem most az a nagy problémám, hogy munkából dirketben megyek Emmáért, hazafelé meg a ház végében van a játszótér, tele gyerekkel, ahol egyébként is megállnánk, de így mondjuk nem is tudok mást csinálni, és hát mindenem tiszta homok lesz, aminek nem örülök, mert egyrészt nem „játszó” ruhában járok dolgozni, másrészt nem győzök már mosni magamra (napi 1 nadrág/szoknya :shock: )... Próbálok újabban másik oldalról közelíteni, hogy legalább egy nagyon gyors átöltözés erejéig hazaugorjunk, de nem egyszerű mindig kitalálni vmi hülye indokot :roll:
Örülök, hogy jól alakul az ovi ;)

Panka! Gratula a lakáshoz! Helyileg hol is dolgozol? Könnyen megközelíthető lesz? Hú, akkor még pont ki tudjátok használni a támogatásokat, ugye?!

Na megyek. Ha addig nem tudnék jönni, akkor NAGYON BOLDOG ANYÁK NAPJÁT MINDEN ANYUKÁNAK! :P

Barbi

Kép

Kép
barbuss
 
 


Mindenkinek kellemes Munka Ünnepét! :D

Barbuss,
Munkahelyen nem lehetne egy kicsit "játszósabban" felöltözni? Vagy esetleg a bölcsiben? Ha heti egyszer-egyszer átöltözöl meg hazaugrasz, akkor máris jobb az arány. Meg nézd a jó oldalát, neked vannak olyan ruháid, amiben nem szívesen csüccsensz a homokba. Én ott tartok, hogy szinte kizárólag terhesruhám vagy játszis van. :twisted:

Panka,
Nagyon jó lett a kép :D
Jaj, de jó, hogy ilyen gyorsan sikerült egy jó kis házat találni! :D A lakásszerződés apróbetűs részeit is jól olvassátok el, nehogy úgy járjatok, mint Csongriáék. :?

Sno,
A fiúk kordában tartására jó lett volna nekünk is még egy leányzó. :lol: Igy most kisebbségben leszünk, de azt hiszem, Natmanót nem kell félteni. 8)

Az ágyra vonatkozó minden azonnal jól ment megjegyzés törlendő. :twisted: Tegnap kb 9 után próbáltuk ismét a letesszük a fejünket és alszunk műsort. Na ja, azért most se ment minden simán. :lol: Nati hol énekelt fennhangon, hol "leejtette" az alvós szarvast és nyafizott, hogy keressem meg, hol csak simán jódlizott teljes hangerővel. Persze erre Szabi is felélénkült, rajtam áttaposva nyomult a létrához, majd elég hangosan tiltakozott az ellen, hogy mégsem mászhat fel. Ami a hab a tortán, hogy mint rendesen, a szokásos esti rosszullétem közepét kaptuk el. Robit úgy kellett kiugrasztanom a fürdőkádból, hogy menjen be a gyerekszobába, amíg én újra megszemlélem a vacsorámat. Ami azért meglep, hogy ha valamelyik mégis elalszik, akkor a másik visíthat vagy kiabálhat, nem ébreszti fel.

Anyák napja:
Megvolt az oviban. :D Ovónénink tehetsége eléggé látványosan megmutatkozott az ünnepség szervezésében. Nem a szokásos csapatos nyüzsgés és zajongás volt, hanem a többi gyerektől távol, egyéni foglalkozás minden anyukának és csemetéjének. Leültünk egy-egy székre (persze Szabi az ölembe) és Nati odaadta az ajándékot és verset is mondott hozzá. Számomra meglepően hosszút és oooooolyan aranyos volt. :lol:

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!!!

A Tímeáknak nagyon boldogot mára!!!!!

De jó,h újra itt van majdnem mindenki!!!!

Sajnos semmire nincs időm,majálisozunk és dolgozom sokat,de ma már nem kell mennem,tegnap egész nap több,mint 50 csokrot kötöttem mára :)

És már sokat vagyok rosszul,tegnap öklendeztem is(úgy örültem neki :lol: :lol: )mert ez már nálam jó jel!!!

Természetesen nem hagyom ki:Isten éltessen minket ,anyukákat és minden édesanyát!!!!

Ha délben,amikor alszik lesz időm,reagálok mindenre!!!
Addig is szép napot!!

Kép Kép
meli1118
 
 


Boldog Anyák napját Mindannyiunknak!

Timo! Május! Boldog Névnapot!

KépKépKépKép
thelga
 
 


Boldog anyák napját Nekünk!

Timiéknek boldog névnapot!

Ma vidéken voltunk.Van egy kis kertünk,főleg Daninak ültettünk disztököket/szereti halloween-kor faragni/,És kukoricát is raktunk el.
Apósom kis lyukakat vály és mondja Laurának:
-ide dobj bele 2 szemet és betkararjuk földdel
Laura megszólal mikor befedi földdel:
-Jó éjszakát!
És megy a következő lyukhoz és folytatja.MInden egyes halomnál elköszönt a magoktól.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Timiknek boldog névnapot!

Hogy telt az anyák napja?
Én még csütörtökön kaptam Emilitől egy pris papírszívet, amibe a kis kézlenyomata van, a bölcsiben csinálták, nagyon aranyos, megható:)Blogban van róla kép is;)

Dana!
Nagyon aranyos Laura!:D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!



Panka,
Szuperek a képek Emiliről!
Sikerült foglalózni a fóti házat? Mi is jártunk arra a hétvégén, a vácrátóti arborétumban jártunk (szuper volt, ajánlom mindenkinek), és Fóton mentünk keresztül. Láttuk, hogy az északi részén nagy építkezések vannak! Megkérdezhetem, hogy mennyibe kerül a ház (jöhet priviben). Bölcsiről hírek?

Anyák napja: Áron hozott virágot, de mint kiderült, azt hitte az ővé :) nem akarta odaadni :)

Meli,
Öklendezés :lol: Az tényleg "jó" hír :)

Lorca,
És Neked jobban tetszett ez a fajta felállás? Mármint, hogy nincs anyáknapi műsor, csak minden gyerkőc a saját anyukájának mondja el a verset???
Ja, és az ággyal kapcsolatban kérdezném, hogy az alsó ágy szélesebb, mint a felső? Azért érdekel, mert akkor később veszélyes is lehet, ha majd a felsőről ugrálni szeretnének le :) (az ugrálást szerintem nem lehet kihagyni :) )

Barbus,
Jó, hogy Emma ilyen jól viselte a hiányodat! Engem még így is megrígatott a dolog ... :roll:

KépKépKépKép
thelga
 
 


Boldog Timi-napot!

Helga, Boldi egyenesen elvette az anyukámtól az anyáknapi csokiját amit a húgomtól kapott, közölve, h Boldié :lol: (amúgy is a legváratlanabb dolgokról derül ki, h az tulképp mind a Boldié) :lol:

Ki is az aki mindig hányt az autóban? (Linusra tippelek..) van rá valami ellenszer (ami nem a régi daedalon amitől én kómás voltam egy napig)? Most Debrecenből hazafelé a bedugult autópályán Boldi kidobta a taccsot mivel araszoltunk. Mókás volt mert a tenyerembe sikerült a nagyja, de nem volt hova öntenem amíg le nem tudtunk térni és megállni, addig egyensúlyoztam (bocsi) Tanulság: az is tartson a keze ügyében nájlon zacsit akinél még nem volt ilyen, nekünk is ez volt az első :wink:

Körkérdés: oltattok kullancs ellen? Ezt az egy oltás gondoltam kihagyni, de most a tévében jól rámijesztettek. Pann, Gergő tudom, h kapott tavaly. Van valami tudnivaló?

Boldi beszéde nagyon nekilódult, elsősorban a parancsolgatás és szervezkedés terén :wink:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Ágiboldi, autós ellenszer: nekünk a Petroleum homeopátiás szert ajánlotta a drnő, de ezt találtam róla (sok más mellett). Adélnak nagyon bevállt. http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... =PETROLEUM
Jó hogy te vidáman vetted az egyensúlyozást! Nekem ez a mai napig mumus, pedig volt már részünk benne bőven. :?

Kullancsoltás engem is érdekel, pro-és kontra, mert az nálunk sem kaptak a gyerekek, de el vagyok bizonytalanodva.

Pann????

Tímeáknak utólag boldog névnapot, Mónikának meg mára!

Lorca nálunk az anyák napja évekig együtt volt az évzáróval, meg a nagyok ballagásával, ami - bevallom - kicsit rosszul esett. Olyan semmilyen ünnepségek voltak ezek. Tavaly volt először, hogy a gyerekek teljes titokban készítettek ajándékot az oviban, hazahozták szintén titokban és anyák napján adták át verssel együtt. Ez idén is majdnem így volt, de idén csak csütörtök délutánig bírták. :D De két nagyon szép kis terítőcskét kaptam. :)


Költözés: nem családi ház, és még nem költöztünk, jövő hét közepe esélyes már. Egy kertes társasházban van a lakás, de kertkapcsolatos és óriási, a terasz is hatalmas, eddig elég kicsiben laktunk, nagyon érdekes lesz a gyerekeket keresgélni. :)
A lakás Bp-en van, nagyon közel az eddigihez, csak ahhoz képest messze a családtól, ahogy eddig voltunk. (Húgomék felettünk lévő lakásban, öcsém szemben, szüleim 4 házra. :)) A sajátunkat (vagyis a mostanit) meg még nem adtuk el, ami nagy gáz, egyrészt elkeserít, hogy a hőn szeretett, tényleg nagyon jó adottságú lakásunk miért nem kell senkinek, pedig már vagy ötvenen látták, másrészt meg anyagilag sem mindegy. :( Dehát.. én nem vehetem meg ugye :), másképp segíteni meg nemigen tudok a dolgon, majd csak lesz valahogy.

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Sziasztok!

Köszi, a bölcsis érdeklődést!

SNO: A vakondtúrás e szerint a recept szerint készült.
http://mennyeimanna.blogspot.com/2009/04/vakondturas-torta-kisvakonddal.html
Finom lett, de Linus nem evett belőle sokat, a vakond tetszett neki, ( reméltem is mert figurát nem kaptam, így magam kreáltam egy pingvin figurából…)
A baba nagy favorit. Eteti, pelenkázza, altatja, szopiztatja, főz neki… és végre megkapta a babakocsit is hozzá és így tologatja is, mennek sétálni és mennek „pékért”

Az ottalvást a héten kezdtük, de azon kívül, hogy rá akart ülni, nem volt hajlandó még bele sem feküdni a bölcsis ágyába.
Ezen felbuzdulva itthon megvontam tőle a szopis alvást. Kapott tejcsit, de ahogy kiürült elvettem tőle – na innen másfél óra küzdés. ¾- óra sírás, ¾ óra egyéb elterelés.( hol a baba, inni, takaró, zokni, nem kell a zokni, nem kell a takaró… Aztán egyszer csak bement a szobájába és befeküdt az ágyba, kicsit még nyűglődött, de jöttek az álommanók és elaludt… furcsa volt nézni, mert eddig vagy babakocsiban, autóban aludt el, vagy szopival… újabb mérföldkő!

Meli, Helga: gratulálok nektek!

Helga: nekem gyanús is volt, hogy olyan „hírtelen” abbahagytátok a szopit, de így érthető! Gratulálok.

Itthon kicsit sűrű volt, az internetünk meg vacakol. 1 hónapja hordom a Linust bölcsibe, de talán 1 olyan szabad délelőttöm volt, amikor csak lógattam a lábam, egyébként mindig rohantam valahova, vagy itthon intézkedtem… Mi lezs a munka melett?

Panka: Nagyn jó fotók készültek Emiliről! Tiszta kislány már! A kis kertes sorház is jól hangzik, én is nagyon vágyom már kertesbe…

Május, lehet az emelt ágy alá pl 90 fokban elfordítva alá tenni a kiságyat, valamennyi helyet így is megspórolhatsz. Én azt olvastam valahol, hogy 5-6 éves kor előtt az emeleten alvás nem ajánlott.

Ágiboldi: hányás miatt részvétem, én nagyon úúúútálom. A dedalonetta kúp mellett most olvastam egy homeopatás szerről: cocculine, szlogenje: „a róka nem utazik… „ telitalálat!
http://home.tvnet.hu/~a3807/cocculine.htm Vény nélkül kiadható, de nem tudom, hogy hogy hat, mert még nem próbáltuk. Linus is tipikusan ilyen szitukban szokott kitaccsolni.


Kullancsoltás: Linus tavaly megkapta, idén kell még egy emkékeztető . Ugyanolyan mellékhatásai voltak, mint bármelyik másiknak, szuri helyén pici fájdalom kis hőemelkedés…
A kullanccsipést kivédeni nem tudjuk, de ha lehet, megelőzzük a bajt…

http://mennyeimanna.blogspot.com/2009/04/vakondturas-torta-kisvakonddal.html

nanica
 
 



Köszi az autóban hányós infókat! érdekes, h mindkettőben van petróleum :shock: be fogom szerezni, sőt én is kipróbálom, mert valójában én gyerekkoromban mindig hánytam, és most is csak akkor vagyok teljesen rendben ha elől ülök, de ha hátul mert Boldit hánytatom akkor esélyes, h neki is tartania kell a tenyerét :lol:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Hali!!!

Én iszonyú hányós voltam Dénest várva,soha nem mentünk el úgy kocsival valahova,hogy ne kellett volna megállni hányni,olyan is volt,h dugóban ki az ablakon :roll: szerintem ez most sem lesz másképp...

Én ezt az ágyat egysezrűen nem értem :oops: a kiságy alá egy nagyot?Vagy matracot?Vagy emeletes rácsossal kombinálva???Valaki linkelje be nekem,olyn béna vagyok....

Kullancsoltás:nálunk nem volt kontra.Már az első évben megkapta és tavaly az emlékeztetőt.Dokink ebben nem tűr mellébeszélést és én sem.Nálunk itthon a kertben is van kertben,anyunál az üzletben a sok vágózöllddel érkezik,sőt,a majálison a strandon úgy pöcköltem le a karomról egyet....Dénesnek nem volt sem fájdalom,sem láz.

Rita,a lakás nagyon jól hangzik.Azért így sem lesztek távol a családtól!!!

Linus-alvás:ez még majd sokkal könnyebb is lesz.Nálatok is sokáig az volt,mint nálunk,szopi és babakocsi.De ez sem lehet mindig,így mi(a hülyék)bevezettük a hintát.Ami szintén egy eszköz és meg vagy lőve,ha niem vagy vele otthon.Autóban nem volt gáz,de pl.az állatkertet meséltem.....aztán most 3 napja úgy alszik el,h lefekszik 2 barátja társaságában egy heverőre a szobájában(tegnap anyunál)és minimális éneklés és hassimi segítségével elalszik.Nyűg és hiszti nélkül.Szóval alakulunk napról-napra...

Vácrátót n jó hely!!!!!Jó pár éve jártunk ott még kettesben és nagyon tetszett!!!!

Pann,hogy vagytok????

Kép Kép
meli1118
 
 


Hali!


Megvagyunk! Lassan tényleg összeáll minden, mondhatni az utolsó simításokat végzem a baba-kelengyén. :D A ruhák zöme mosva, vasalva(!!! egy hős vagyok), csomagolva (h ne porosodjon) sorakozik a polcokon, 50-62-es méretig, úh sztem minden szóbajöhető méretre felkészültünk. :lol: Ezzel együtt megjelentek a jóslófájások is, szerencsére még csak elvétve van 1-1 naponta, de szerintem ez a 30. hét után már normális, nem? :roll:

Kullancs-oltás: csak idén kapja Gergő, mert tavaly mire észbekaptunk, már hiánycikk volt az oltóanyag. Idén sikerült beszerezni, úh Gergő már kapott is egyet, és 1-3 hónapra rá kell kapnia a következőt (elvileg csütörtökön megyünk). Szerencsére semmilyen negatív hatása nem volt, eltekintve magától a szúrástól, úh remélem az emlékeztetővel sem lesz gond. :roll:
Mi leginkább a Balcsira-járás miatt oltattuk be (bár idén nem nagyon megyünk), mert ott tényleg nagyon sok van. :cry:

Hányás: nálunk még nem volt...de tényleg, petróleum??? :shock: :shock: :shock:

Alvás: Gergő kb. két hete igényli a mesét elalvás előtt, úh a kényelmes "Aludj jól, stb" helyett most még egy mese-műszakot is le kell húzni. :?

Hú, mennem kell, még gyorsan megírom, h ma vendégségben voltunk, és Gergő úgy gurult le egy lépcsőn, h letört a jobb felső metszőfogából egy darab. :cry: Nem nagy darab, de olyan szomorú vagyok miatta...most nézhetjük, még legalább négy évig. :?
Vendég
 


Sziasztok!

Fotózni tanulok és szeretném, ha a portfólióm bővülne egy pár képpel. INGYEN vállalok bármilyen rendezvényfotózást, ballagást, szallagavatót, családi összejövetelt, gyerek illetve modell fotózást Borsod megyében, elsősorban Miskolcon.
A képeket retusálva, digitalizáltan egy CD-n vagy DVD-n tudnám kézbesíteni. Mindössze annyit kérek, hogy a készült fotókból párat felhasználhassak a portfólióm bővítésére. (A kiválasztás egyeztetés alapján is történhet.)
Akinek felkeltettem az érdeklődését, kérem hívjon, vagy küldjön email-t !
Tel:06302075446 ;Email:padeni.wlo@gmail.com Kép Fotó
padeni
 
 


Meli Helga NAGY gratula nektek !!!!!!! :lol:


Pann

Hogy, hogy 1-3 hónap múlva a következő oltás ???
Gyorsított immunisatio 0. 7. 21 nap és így már 3 hét múlva 97%-os védettséget ad.

Én be akartam adatni, de a régi dr. néni ellenezte, a mostaninak is kikérem a véleményét, bár mindegyik azzal jön , hogy felénk nem fertőzöttek a kullancsok !!! :shock:

Tomika ma ment ismét bölcsibe !!!!!
Annyira jó volt, hogy anyukám itt volt vele a múlt héten !!!
Olyan hirtelen elindult Tomi beszéde is, már folyamatosan csicsereg és a MI AZ korszaknál tartunk !!!Olyan érdekes, hogy szinte egyik napról a másikra kezdett el folymatosan beszélni !!!! :wink:

Meli

50 csokor !!!!Hú-Ha !!!
Eszembe jutottál, mert anyukámnak a múlt héten csináltattam anyák napjára 65 szálból kosarat és olyan csúnya lett, legszivebben el sem hoztam volna a virágostól. :twisted:
Majd teszek fel képet róla nagyon pipa voltam !!! :x

Pann

Szegény Gergő !!!!!Én Tomika hegeivel vagyok így, minden sérülése elmúlik, de pár helyen látszik a helye !!!! :wink:

Panka

Nagyon jól hangzik a ház !!!Árára én is kivi vagyok !!!
Számított valamit a válság ????
Gyönyörű Emili a fényképen, olyan mint egy hajas baba !!!!!! :wink:
Munkahelyre, hogy jársz majd be ????

Dana

Aranyos lehetett Laura !!!!!

Ágiboldi

Beszéd nálunk is most nemrég jött meg, mióta otthon vagyunk !!!
Nálunk a hétvégén Tomival az utázáskor az volt a gond, hogy állandóan kibujt a biztonsági övből !!!!! :twisted: :twisted:

Valakinek van jó tippje ez ellen, mert ha nagyon szorosra húzom az fáj neki !!!! :oops: :cry:



BOLGOG TIMI MÓNIKA ÉS MÁJUS NAPOT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bölcsis anyák napjáról lemaradtam Tomi betegsége miatt !!!!

Alvás nálunk még nagyon sokáig rácsos ágy ugyanis a hétvégén anyukáméknél kipróbáltuk a kiságyat amiről éjszaka többször lemászott hátrafele mint a rák, majd a földön be akart mászni a radiátor ill. az ágy alá, többször arra ébredtünk, hogy koppan a kis feje, mert nem fért be alá !!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:
Szörnyű volt apával nem aludtunk semmit, mert egész éjjel a manót figyeltük, nehogy valami kárt tegyen magában a mászása közben !!!!!!

Körkérdés: Elkezdtem Tominak adni a Rybomunilt (immunerősítő) van valakinek valami tapasztalata róla ???????????????????????
Avagy jobb ötlete. C vitamin természetesen állandóan megy !!!!
Immuno-ra azt mondják hatalmas étvágyat csinál, bár Tomika étvágyánál csak Tomi apukáé nagyobb !!!!!(bár rajta nem látszik meg) :wink:

Kép
kditke
 
 


Pann!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pankaa 2009.07.20 14:40-kor.
pankaa
 
 


Sziasztok!

OLyan gyorsan eltelt ez a hosszú hétvége.Még bírtam volna a pihit pár hétig.Jó volt nem futni oviba,boltba,intézkedni...Csak kirándulgatni.

Móni boldog névnapot!

Timi
Fel a fejjel nemsokára jön a baba.Olvasgatom Lillus naplóját.Olyan aranyosakat mond.Nagyon tetszett a focizós rész.

Ágiboldi
Ez az egyensúlyozás nem semmi.Én bizti megbillentem volna.
Én is gyerekkorban voltam hányingeres,de remélem egyik gyerek se lesz olyan.

Lora
Brigi nem csak azért nem eszik,mert nem ér rá?Laura sajna a fordítottja.Tegnap is 1,5 rántott csirke,krumpli,rizs,ja és leves után még az autóban kérte a piskótát,majd a fagyiját. :roll: De Ő is PL.főétkezéseknél nem marad meg egy helyben.Remélem a bölcsi ilyen téren jó hatással lesz rá.

Május
Neked szüleid mindig külön ünnepelték a szülinapodat?
Nálunk Anyu van így,hogy Nov.25 névnap,dec.21 szülinap és jön a karácsony.Szegény mindig egybe kap meg mindent,esetleg névnapra valami apróságot.

Lorca
Hát nem testalkatilag nem hitték el,hogy szültem,hanem szerintem a pocim már nem tudott nyúlani.
Oviban Dani csoportjában is csak 7 lány van a 29 gyerekből.Féltem is,hogy majd ütni-vágni megtanul.
Nagyon jól néz ki az ágy,Én is szemezgettem vele.
Meseolvasáskor este Szabi hallgatja,vagy mászkál közben?
Ovis anyák napja kiscsoportba nálunk is így volt,hogy egyesével mondták mikor mentünk értük,de most már ünnepség van.

Sno
Te kocogni?Hiszen nagyon jó alakod van.
Szopival mi is így vagyunk.Múltkor véletlenül megütötte,annyira megijjedt,hogy nem is tudta hol simogassa.Ha Anyás kedve van,van hogy idegenek elött is /ruhán keresztül/bevenné,Meg simogatná.
Aranyos lehetett ahogy az oviban a kerítésnél dumál másik gyerekkel.

Panka
Gratula a házhoz.Szerencsére most nincs semmi gond.
Nagyon nagylányos lett Emili.

Barbi
Ügyesn átvészelte Emma az a 9 napot és olyan jó volt olvasni,hogy a repülőtéren nyakadba ugrott.Van olyan gyerek aki nem is akar olyankor odamenni az Anyukájához.

Meli
Gratula az első/rosszuléthez/ :) Akkor lehet fiú lesz?
Ez igen ennyi csokrot meggyártani.Ilyankor Dénes mit csinál?

Helga
Hogy vagy?Mozgást érzel már?
Ágyban ugrálást ne is mond.Laurának most új szokása,hogy az ágy karfájáról ugrál le az ágyra.Várom mikor fog hátrabilleni. :twisted:

Rita
Tényleg közel lakott a család egymáshoz. :D
De a tér megfizethetetlen.

Nanica
Fel a fejjel alvás téren.Az biztos ebben a korban az átszoktatás nehéz.
Munkát mikor kezded?
Nagyon jó az ágyatok?Megkérdezhetem milyen a magas?Nálunk ugyanez a probléma,hoghy tetőtérben a belmagasság miatt korlátozva vagyunk.Meg tetszik,hogy nincs lába az ágynak.

Pann
Most nézem a vonalzód.Milyen gyorsan telnek a hetek.
Szerintem ez természetes fájások.Én 32.hétben a tescoban görcsöltem be úgy,hogy 10 pecig csak szorítottam a "szekeret"Zsolti meg kérdezgette vigyelek a kórházba,vagy hívjak mentőt.

Kditke
És milyen volt Tomi első napja a bölcsibe?Nem volt furcsa neki a hosszú otthonlét után?

Anyák napja:
Daniék az oviba fél órás szavalós műsort készítettek.3-4 gyerek mondott egyszerre verset.Majd a végén minden gyerek elmondta miért szereti Anyukáját.Na ekkor aztán nem volt száraz szem.Meg kaptunk egy szívet amire virágokat rajzoltak.De jó nézni ahogy évről évre mennyit fejlődnek.Még tavaly el se tudtam hinni,hogy az Én fiam bábozni fog és mindenki elött megszólal.Idén meg már 3-szor szerepelt.
Itthon Apa ötlete alapján titokban rajzoltak nekem./igaz Laura még csak csigabigát,de mondta rá,hogy virág/és kaptam virágot is.

Kullancs oltás:
Idén Laurában már volt 2 kullancs.Héten akarom vinni Őket 2 és 6 éves státuszra és akkor felíratom az oltóanyagot.Remélem még kapok.

Ágy
Még mindig nem készült el.Mi fél emeletes ágyat képzeltünk el 90 fokos szögbe és alá egy íróasztalt.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Pann, nekem is nagy félelmem a fogletörés, aligha elkerülhető, akkorákat zúg motorral arcra, nagyon tartok tőle..

Panka, a mi bölcsinkbe is betörtek nem olyan rég, a vezető szobájába. Vajon mire számítanak (azon kívül, h nincs férfi az épületben csak a karbantartó)? Menjenek inkább bankot rabolni.

Kditke, nekünk bevált a Ribomunyl, már az utsó kör hiányzik csak. Vagyis nem tudom, h beválik-e, de látványosan kevesebbet taknyos/köhög ill. gyorsabban gyógyul ha mégis, de ez lehet csak a bölcsi vagy kitudja minek a hatása..

Kép
Kép
agiboldi
 
 


sziasztok

ikeás felfordítható ágy
köszi a tippeket, de az a bajom, h a mi "alvásos módszerünkkel" (sose hagytuk sokáig sírni, viszont még ébren tettük le) volt, h 30-40-szer is fel kellett venni az első időkben kelét, szvl ehhez se a gurulós megoldás, se a földön alvás nem okés, mert a derekam így is kikészült

ditke
neeeeem, nekem mindig külön volt ajándék mikulás-szülinap-karácsonyra :wink:

immuncuccok
én a béres cseppről is elmondhatom, h kele ha nem is kevesebbet volt beteg, de a korábbi 4-5 napos taknyozásokból 1(!) nap alatt kijött, szvl nekünk erre is jó lett. aztán lehet, h ha ősztől főmunkaidős bölcsis lesz, keményebb cuccra kell váltani

kullancs
nem tervezem beadatni

panka
én nem félek, h nem tudod bejuttatni emilit a 19 gyerek mellé :wink:

pann
tökjó, h már itt tartasz!

játszótér
emlékszem, egyszer talán timo kérdezte, h rászólunk-e más gyerekére a játszón, ha úgy adódik. hát nekem most már egyértelmű, h igen. ha ott van az anyja (=kísérője) akkor nem, de ha egyedül garázdálkodik, akkor igen. erre tegnap egy nagymama totál kiakadt, h h mertem rászólni az ő unokájára, h ne lökdösse le a kicsiket a csúszdáról :roll: további megfigyelésem, h a dolog vlh helyspecifikus lehet, mert ez az úri játszó (feneketlen tó) egyébként is n fura volt, nem volt semmilyen játékmegosztás és gyakorlatilag minden gyerek egyedül játszott, anyukák meg a padon ücsörögtek. nálunk azért az a szokás, h mindenki szemmel tartja a gyerekét, h szükség esetén közbe tudjon avatkozni és minden motor, labda közös préda

névnapi köszöntéseket mindenkinek köszi :lol:

majus3
 
 


Hali!!!

Látom megoszlanak a vélemények kullancs-ügyben,szerintem ez olyan,mint az összes többi nem kötelező oltás,kinek mi a mummusa...nekem ez.D semmi mást nem kapott meg,ja de,a Prevenart,de az úgyis kötelező lesz nemsokára.

Május,30-40x??!?!?!Türelmes emberek vagytok.Én sem vagyok a sírni hagyás pártján,de megtörtént már párszor.Amíg volt szopi,sem volt könnyebb,mert akkor meg rámcsatlakozott számtalanszor éjjel...de ezek már régmúlt idők.
Immumerősítés=cebion csepp és béres csepp.Nálunk is bevált,novemberben volt utoljára lázas,egy-két kóbor takony meg belefér.

Pann,fogletörés :cry: :cry: nekem is rémálmom,meg a szemét féltem még nagyon,talán még jobban is,mert a fog egyszer pótlódik...még nem volt komoly balesetünk,de olyan szaladós,állandóan elesik.Viszont hetek óta n ügyesen előrerakja a kis kezeit és utána jön ,h megütötted,mindkettőt....és puszit kell neki adni,mert úgy már nem is fáj :lol:

Panka,n jól hangzik ez a ház!!!Ára is korrekt és 4 szoba!!!!Az már tuti!!!Jöhetnek a tesók!!!

Timo,azért ide is gyere írni,nem mindig jutok a blogot is olvasni!!

Orsi,Sebi is észosztó??!! :lol: Dénes is mindig oktatja anygobbakat a játszón,Azok meg szót fogadnak neki.Főnök lesz :lol:

Ditke,Tomika éjjel a radiátor alatt???Hát ha ott volt kényelmes.....viccet félretéve,én is izgulok,h mi lesz,ha új ágyat kap.Egy órás nappali alvása közben is megfordul teljesen,éjszaka meg állandóan hallom,h forog.Nem lesz egyszerű.
A kosarat miért nem reklamáltad meg,ha nem tetszett???Azért egy 65 szálas nem 2 fillér,igazán jogod van panaszolni,ha mást gondoltál!

Egy bölcsibe betörni??!?!?!!?Hát ez tényleg n szomorú.

Kép Kép
meli1118
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?