Új privát üzeneted érkezett!

hahóóó

nanica
nálatok aztán nem sietik el a beszoktatást! végülis nem baj, ráértek, csak fura, nálunk 4 alkalom volt összesen.

snorsi
éljen az első topikovis!! ide is csak pár napot jár hetente?

timo
éljen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! szuper, h összehoztátok ezt az utat! mi sem voltunk még sehol kele nélkül, de idén nyáron tervezünk egy 2-3 éjszakás kiruccanást, ahova nem visszük magunkkal. sztm kele simán veszi majd az akadályt, én meg megkezdtem a mentális felkészülést, mert n bénán állok a kérdéshez :oops:

pann
a waldorffal neked lenne nagyobb problémád is azon kívül, h csak 12-ig van... :oops:

ekcémások
n örülök, h van megoldás, bár úgy néz ki, kelének bejött a homeos kezelés. nem mondom, h egyik napról a másikra rendbejött, de mindenképp javul.

mindenkinek köszönjük a ránkgondolást, és a szülinapi kösziket. minden n jól telt. az állatkertben voltunk, ahol ugyan az állatok nem igazán kötötték le, viszont remekül lehetett motorozni és bkocsit tolni. egyébként n fura nekem, mostanában többször is ráeszméltem, h most mennyivel könnyebb kelével, mint tavaly ilyenkor. pl voltunk piknikezni a margit szigeten vasárnap és simán ülhettünk a pléden ő meg mászkált körülöttünk, v fociztunk, de mindenképp értelmes és pihentető/szórakoztató időtöltés volt. szvl n nagy reményekkel nézek a nyári nyaralás elé :lol:

majus3
 
 


Hello Lányok!

Rita,
ti aztán tudjátok, hogy kell elterelni a figyelmet a viszkető búbokról! (tudom, most éppen nincsenek 8) )
Jobbulást nekik, meg a lelkednek is!

Ágiboldi,
omnipotens...bármit jelentsen is kikérem magamnak :lol: Minden itt van az utcában, a bölcsibe is úgy mentem kiiratkozni, hogy kerülnöm kellett egy utcányit nehogy az oviból meglásson :roll: És pillanatnyilag az esélyes iskola is itt van (ha addig nem romlik a színvonala) a bölcsivel szemben :twisted: Azért Tbánya nem ennyire kicsi, ez most mázli. Amúgy meg tök visszafogott vagyok, önuralom meg minden, csak belül dúlnak a viharok (hüpp), ill. most már sokkal nyugodtabb vagyok.

Második ovis napon, ahogy várható volt az ovibuszba beszállás már sírva ment, viszont sokat ebédelt, és megint aludt. Már elengedte Mami-Ica néni lábát is egy homokozás erejéig, szóval határozottabban jobb napja volt. Ő is úgy szált le a buszról, hogy kérdés nélkül kijelentette "jó volt az oviban". Tanultak ma locsoló verset, énekeltek (ami teljesen megbabonázta állítólag), meg táncoltak (mondjuk Sebi beszámolóit fenntartásokkal kell kezelni, mert olyan hihetően ad elő a valósággal semmilyen kapcsolatban nem lévő sztorikat :shock: , hogy bárki bevenné).

Tényleg, Sebi lehet, hogy az iskoláig pályára lesz állítva, jó lenne!

Ditke,
Tud locsoló verset, de amikor kérdeztem a locsolás mikéntjéről, akkor mondta, hogy fogja a slagot, és meglocsolja a virágokat, szóval itt van még tisztázni való.

Meli,
én most a héten kaptam meg a GYES-ről a határozatot, meg magát a pénzt is. Szerintem igényeld, aztán amikor már minden tuti a babával, akkor igényelje Dénes apu. Én most így utólag baromi hálás vagyok, hogy még nem kezdtünk el variálni.

Május,
nekem is vannak ilyen rácsodálkozásaim, hogy ami x hónapja még elképzelhetetlen volt (program), most simán megy, és hogy milyen nagy fiúk már.
Milyen ajándékokat, tortát kapott Kele? Melyiknek van sikere?

Nanica,
hányan vannak a csoportban, és milyen korúak? Maga a bölcsi hány fős? Merrefelé van?

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Május,
Szerintem is egyre könnyebb. :) Már néha Szabira is rá merem mondani, hogy egész értelmes. Főleg, amikor szólok neki valamiért és furcsa módon szót fogad. :lol:

Nanica,
Üzenő füzet? :roll:

Kditke,
Milyen apró kis házörző ebetek van. :lol:
Locsolóvers nincs, de szerintem karácsonyi sem lesz. 8)

Meli,
Szabit nem nagyon lehet kitiltani a wc-ből. A legújabb remek szokása, hogy mutogat a polcra és közli, hogy "tell" - kell egy tisztasági betét. :roll:
A helyedben én most már igényelném a Gyest. Ha összejön kistesó, még vissza lehet mondani. Mi február elején igényeltük, majd kb egy hónapra jött a határozat. Pénz még nincs.

Rita,
:( Jobbulást mindenkinek. Szegénykék, most nem egy túl jó szériátok van.

Sno,
:D Csak így tovább, Sebi. :D
Azért elég szerencsétek van az ovi-suli elhelyezkedéssel. :wink: Nekünk a dzsumbuj vagy tömegközlekedés választás jutott csak. 8)

Pann,
A 12-ig dolog mellett az is remek, hogy a szünetek nem passzolnak a hagyományos iskolákhoz.
Egy időben én is szemeztem velük. :wink: Amióta viszont végigolvastam egy Vekerdy tanácsok összes művet, nagyon elment a kedvem tőle. Mindig azt hittem, hogy ez a nevelési elv az igazán nekem való, de a könyv végére rá kellett jönnöm, hogy ég és föld.

Ágiboldi,
A tiéteknél jobbat oviban nem tudok a környéken, pedig aki él és mozog, azt faggattam az infoért. Nekem sem jutna eszembe, hogy elvigyem onnan a gyerkőcöt.
Az nem is jutott eszembe, hogy bölcsiben vannak olyan picik, akik még járni sem tudnak. :oops:
Tavasszal másnap mehet oviba a gyerkőc, ha van hely. A mi Nati ovinkba vszínűleg fogadnák Szabit. Rákérdeztem, de csak mint biztonsági szelepre. A vezető úgy-ahogy hárította, hogy nem vesznek fel év közben gyereket, de utána mondta, hogy azért ha nem veszik fel bölcsibe, akkor "megoldjuk valahogy" év közben is. Amiatt sem volt ellenvetése, hogy látványosan pocakos vagyok, tehát biztos nem fogok dolgozni menni.

Kép KépKép
lorca
 
 

 
 

'reggelt!

Köszi a válaszokat,akkor nekifekszek a gyes-témának...

Lorca,látványosan pocakos
:lol: :lol:
Akkor jó,ha úgy tűnik,Szasza helye biztos leszÉs miért nem adsz neki egy tisztaságit??? :twisted:

Orsi,Dénes is kezd vetíteni...ez gond.élettani sajátosság.Tegnap pl.arra a kérdésre,h mit csináltál a mamáéknál az volt a válasz csípőből,h pancsiztam :roll: (nem)

Május,én is észleltem,h valóban könnyebb velük(ha épp nincs valamiért hiszti)homeos dolgok érdekelnének az ekcémára.Most úgy tűnik tényleg búcsút veszünk tőle,de ha újra fellobban,nem akarok ismét ennyi kört futni vele és ódzkodom a szteroidostól hosszú távon.

Tomika milyen nagyfiús.É n jól áll neki a piros!!!Nekünk is mini kutyánk van,majd keresek képet...

Nanica,adj rá cuki harisnyát és nem látszik,h zöldül a lába :? szegénykém,D is ezt csinálja,h új a cipője..

Mennem kell,kellek :P

Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!

Bocsánatot kérek a bepofátlankodásomért. SOS segítségre lenne szükségem. Szakdolgozatot írok és kevés kérdőívet sikerült egyelőre visszakapnom. A kérdőív csak két oldalas, nem kérek személyes adatokat - kivéve a gyerkőc születési dátumát, de higgyétek el, nem fogok utánanézni ez alapján, hogy ki is lehet az -. 2 év körüli gyerek szüleivel kellene kitöltetnem, ezért írtam nektek. A kérdőívben arra kérdezek rá, hogy mit mikor csinált először gyermeketek, pl. mikor fordult meg, mikor ült, állt fel, stb, illetve a másik része arról szól, hogy mi a véleményetek a babaúszásról, jártatok-e rá, ismeritek-e, illetve van 1-2 kérdés arra vonatkozóan, hogy ha jártok bölcsibe, akkor hogyan zajlott a beilleszkedés.
Nem tudom, hogy hogyan oszthatnám meg veletek visszaküldhető formátumban a kérdőívet. Mindenesetre megpróbálom feltölteni ide mellékletként és megadom az e-mail címem, amire ha dobtok egy-egy e-mailt, akkor átküldöm mindenkinek és ugyanígy vissza is tudjátok nekem küldeni. Tehát az e-mail címem: gumilany@gmail.com
További örömteli gyerkőcnevelgetést mindenkinek!
Előre is köszönöm a segítséget
Sárköziné Erika
1239182188.1036.doc

Kép
gumilany
 
 


Dénes! Boldog Névnapot!

KépKépKépKép
thelga
 
 


Május

Kelének nagyon Boldog szülinapot utólag !!!!!!!(bocsika)
Elájultam az avatarképétől, milyen nagy fiatalemberke lett !!!! Nagyon Aranyos !!!!!!!!!!!!!!!:wink:

Meli

Boldog Dénes Napot !!!!!!!

Helga

Mentek haza locsolkodni, vagy a mamák jönnek ???
Nálunk utóbbi !!!! :wink:

Locsolóvers sztrájk tört ki nálunk nem hajlandó mondani !!!!! :twisted: (Jó, hogy 1 héttel ezelőtt szépen folyamatosan mondta, azért remélem hétfőn már mondani fogja)

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!

Ágiboldi, köszi a hiányolást :)
Én úszom rendesen... Jövő kedden elutazom 9 napra és most próbálom előre elintézni az elkövetkezendő 2 hét dolgait :roll: Hát nem unatkozom... “Kicsit” izgulok, hogy mi lesz, mert még Gábortól se voltam ennyit távol, nemhogy Emmától :( Lesz segítség, nem az a gond, hanem már most nagyon megvisel lelkileg :(

Csak nagyon röviden tudok reagálni :oops:

Kelét Isten éltesse! :P Bár már nagyon le vagyok maradva... :?

Timi! Róma nagyon klassz lehetett! :P

Rita! Remélem jobban vagytok!!!

Bölcsiseknek, ovisoknak hajrá ;)

Pann! Drukkolok, hogy továbbra is minden rendben legyen Rékával!

Ja és köszi a torta dicsiket :P
Most mennem kell...
Boldog Húsvétot Mindenkinek! :P

Barbi

Kép

Kép
barbuss
 
 


Sziasztok lányok és gyermekeik!!!

Én is csak elköszönni jöttem,most pár napot biztosan nem leszek!!!Minden napra jut valami jó program és este már kész vagyok!!!

Mindenkinek kívánok sok boldog ünnepet!Aki szereti,annak sok locsolót,a fiúcskáknak pedig piros tojást.És persze minden gyereknek sok nyuszisimogatást!!!

Dénes köszöni a köszöntést!!!

Puszi nektek!!!

Kép Kép
meli1118
 
 


sziasztok!
én is boldog Húsvétot kívánok mindenkinek! Linusnak külön még boldog szülinapot is! és Dénesnek névnapi gratula!

Még régen kérdeztétek a srácokat: háát nagyon aranyosak együtt (is). Olivér már kúszik mindenfelé, nagyon élénk, mosolygós. Éjjel jól alszik, de azért általában 1x felébred szopizni. Amúgy már eszik kb. 6-7 féle más kaját is (kedvence a sütőtök, minő meglepetés :lol: ) Már együtt fürdenek és tervezzük, h hamarosan összeköltöztetjük őket. Roli nagyon szereti: számtalanszor odabújik hozzá, puszilgatja, megy a "tessék Ávávi"-zás (játékokat hord neki és persze nem hiányzik az"elvettem tőle" sem.)
Szóval az esetek 50%-ában gyengéd, további 20-ban csak az akar lenni, de nem sikerül, aztán további 20-ban kísérletezget vele, h mi a tűréshatára pl. a hajhúzásnak, rajta keresztbe fekvésnek (v. láttam már hosszában is O. hason, R a hátán háton:? ) és akkor a fennmaradó 10-ben meg nagyon jól tudja, h fáj a Picinek, mert már számtalanszor rászóltam, de tutira engem tesztel ilyenkor. :evil:
A nagyon aranyos jelenetek közül: R. a hintában, O-t az ölében tartja átölelve (és már máshogy nem is jó a hintázás). Vagy szól nekem, h "sír a baba, Pityuka, szegényke" Nem tudom, honnan vette, a bölcsire tippeltem, de nem... Aztán van, hogy etetné-itatná
(ezt sürgősen leállítottam, pedig csak bébivíz és alma volt), mossa a Pici fogát (ennek sem tudok maradéktalanul örülni).
....és még annyi mindent mesélhetnék, de akinek több gyereke van, az úgyis tudja, a többieknek meg kívánom, h megtudják, mert az a legjobb az egészben, ahogy egymást szeretik.

Lorca,
nagyon tetszik Nati humora és imádom a párbeszédeiket! Hát ha még Szaszának is megered a nyelve!

Rita,
kitartás! Komolyan fogalmam sincs, hogyan lehet ennyifelé koncentrálni. Jobbulást a gyerekeknek és köszi a kirándulós tippeket!

A lovasparkot is megjegyeztem....mi egyelőre a saját falunkkal ismerkedünk. :oops:

Timi,
nagyon sok ismerősöm külföldön hozta össze a bébijét! Valami azt súgja, h ti is azért mentetek (de lehet, h a blogból kiderülne :oops: , majd benézek)

Mi Párizsba tervezünk elszökni kettesben az ősszel, ha már nem szopizna Olivér....különben még mi sem voltunk sehol R. nélkül sem.

Ditke,
nálunk sokféle sztrájk van, de locsolóverses nincs. Ill. vers sincs pedig már egy ideje gyakoroljuk, itt tartunk: "zöld...jártam, kék....láttam, ...hervadni..., locsolni. Szabad! Loccs!!" mindez vizipisztollyal. :lol:
Rolinak most számolós korszaka van: felismeri a számokat pl. rendszámokon, a kis laptopján azt nyomja, amit mondunk.
Jópár betűt is felismer: az ő kedvence a K, ezen valamiért nagyon nevet, a miénk a "duttavé"=W.

A színek közül kb. 10-11-et következetesen felismer. Ami viszont elgondokodtat: ő nem kérdez vagy csak nagyon ritkán, de hogy még nincs miez? meg mitcsinál-korszaka az biztos. Még nem olvastam utána, de ha valaki igen és úgy látja, h aggódnom kéne, szóljon lsz!
Ja, és nem mesél a bölcsiről, ha kérdezgetem, elintézi azzal, h jó volt a bölcsi. 8) meg emleget néhány pajtit.

Orsi, nagyon örülök, h "jó az ovi Sebinek" :lol: :lol: Azért meg nagyon irígy vagyok, h minden ott van a közelben, főleg a nagyszülőkért...

A hétvégén végre mi is eljutunk anyáékhoz (Karácsony óta először) és akkor már ott is maradunk 1 hétig. Persze ők jártak közben nálunk 1-2x, de azért mit nem adnék érte, ha 3-4 hetente találkozgathatnánk!

Na lépek, megnézem, milyenek lettek az idei "sárgatojások".

jó pihenést mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!


Mi Szegedre utazunk, Áronnal ott is maradunk a jövőhét végéig, úgyhogy majd utána jövök ismét.

Kditke,
Áron nem mond locsolóverset, így nem is sztrájkol :)

Barbi,
9 nap???? Hú! Nem lehet könnyű Neked!

Bigsis,
Olyan jó, hogy a gyerkőcök így szeretik egymást!

Orsi,
Jól értettem, hogy az oviba nem volt beszoktatás? Sebi felszállt a buszra és kész???

Kellemes ünnepeket!

KépKépKépKép
thelga
 
 


Sziasztok!

Kétgyerekes élet: Tegnap, meg tegnapelőtt Réka-baba nem mocorgott a szokásos módon, úh de. miatta aggódtunk, éjjel pedig Gergő produkált (már másodszor életében) kruppos rohamot. :( Szerencsére most úgy tűnik, mindenki rendben van, Rékát megnézettük, szívhang rendben, kh-ba nem mentünk, Gergő kapott kúpot, kh-ba vele sem mentünk. Jobban élvezném, ha nem ezt az oldalát kéne elsősorban megtapasztalnunk a kétgyerekes életnek, h de. az egyik miatt aggódunk, éjjel meg a másik miatt. :?

Bocs, h most csak ennyi, de mennem kell.
Vendég
 


Kellemes húsvéti ünnepeket és jó pihenést mindenkinek!
Kép

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET!
LÁNYOKNAK SOK LOCSOLÓT,FIÚKNAK SOK PIROS TOJÁST!


Kép

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Kellemes húsvétot kívánok!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Pann,
:? Azért bőven vannak a kétgyerekességnek előnyei is.
Amikor Szabi órákig nem mozgott, én is bepánikoltam. Egyedül itthon, sehol senki még órákig, Nati du alvás, tehát hiába volt akórház 5 percre. A szívhallgató egy tök felesleges kütyü, áll a sarokban és porosodik, de azt az érzést nem szeretném mégegyszer tehetetlenül végigélni.

Voltak Robival Vadasparkban. Nati közölte, hogy láttak meztelent. Egy kicsit el kellett gondolkodni, hogy mit is. Aki kitalálja, bónusz Húsvéti nyuszitojást érdemel. :lol:

Bigsis,
Anyatesztelés nálunk is megy. :lol: Nati ráfekszik Szabira, aki vonyít és mind a kettő engem néz. :twisted: Majd jön az ő kezdte, megütött, elvette, meghúzta, meglökött... Persze mindezt max hangerőn. A szomszédok áldhatják az eget, hogy nem panelban lakunk.
A legjobb, igazad van, az, amikor tényleg testvérként viselkednek. Mint amikor valaki elviszi Nati bicaját és Szabi, a nagy hős megy, hogy Ata!!! és próbálja megmenteni. Szerencsére nálunk is ebből van sokkal több.
Hogy kérdez-e most vagy nem, az szeritntem egyénfüggő. Nem fogod megúszni, ne félj. :lol: Jönnek majd olyan kérdések, amikhez majd veheted a Britannica Nagylexikont, hogy képben legyél. :wink: Szabi se nagyon kérdez. :lol:

Voltunk anyukáméknál húsvétozni, de csak egy kicsit maradtunk, itthon azért egyszerűbb az élet. Már így is meg voltam elégedve magammal, hogy egy egész ottalvást megúsztunk veszekedés nélkül.

Akinek kell még egy kis segítség, volt még ott varjú és szarka is a meztelen mellett a röptetőben. 8)

Kép KépKép
lorca
 
 


Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket!!!!!!

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek köszönjük a jobbulást-okat! :) Hatott! :)

Bigsis, látod, hát sehogy...:( Illetve nagyon igyekszem, de ez most egy rossz sorozat volt. De a helyzet sokat javult, Peti szája összeforrt, Maja karja forradóban, Adél bárányhimlője elmúlt, csak Peti van benne, de már ez a negyedik nap, innen már csak jobb lesz. És lassan a lakást is elhagyhatom, hurrá.
Maja sem volt mesélős az oviról, a többiek inkább. Petinek sincs miez-korszaka még, az anya-apa-hápháp-igen-nem szókincsen kívül továbbra is mutogat. Naponta ismételgetem magamban az ide vonatkozó szakirodalmat és remélek. ((És hétvégén igyekszem ellátogatni egy, a megkésett beszédfejlődésról szóló konferenciára. :D))
Pityuka :D :D

Pann, azért a két/többgyerekes életnek ez is valóban velejárója (ld. fentebb :? ), de hidd el, ha Réka kézzelfogható, kézzelsimogatható valóság lesz, akkor azért jóval több a szebb pillanat, mint a nehéz.

Remélem mindkét gyereketekkel elmúltak a gondok, és békés húsvétotok volt! :)

Lorca :) ????

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Linusnak Nagyon Boldog Szülinapot !!!!!!

Szóval most már én is tudom mi az a tympano valami. :evil:
7 hete köhög Tomi, kb 4 orvos látta ez idő alatt , ma az utolsó aki profin megállapította, hogy arcüreggyulladása van középfül gyulladással.(ugyanaz, mint nekem) A tympano izéke mellett volt neki valami UH-os készüléke is amivel megállapította, hogy tele vannak az arcüregei trutyival, holnap inhalálás után arcüreg öblítés, bele se merek gondolni, sajna annyira tele van és le van tapadva, hogy az antibiotikum egyedül nem tudja kipucolni és kapott mellé egy csomó gyógyszert, hörgtágítót, orcseppet, orrkenőcsöt, Sterimart, Fenistilt plussz még valami homeos bogyót !!!! :twisted: :evil:
Apuka viszi az öblítésre, mivel én dolgozom !!!(szerencsére, mivel ott sírnék mellette).Kiderült, hogy akinél voltunk ő is körzetis gyerekorvos nálunk, így valószínűleg orvost is váltunk, egyenlőre csak privátba hordjuk ide Tomikát.

Bigsis

Nálunk a locsólóvers szó szerint így hangzott ahogy leírtad, de hát nem elég ez ebben a korban, én ennek is nagyon örültem !!!! :wink: Apuka volt a versmondó páros másik fele aki kiegészítette a fiatalembert a versmondásban ill. a kihagyott szavakban :wink:

Ami nagyon szuper volt, hogy a kerimami előtte nap elrejtett nyuszifészkeket benne csokitojást és mesekönyvet és azt keresgélte Tomi két igazi nyúl társaságában akinek nem soká örülhettünk, mivel másnap reggelre disszidáltak !!!Talán látták sanyarú sorsukat, mivel apuka pörit akart főzni belőlük.

A szinek felismerésben nagyon ügyike Roli !!!
Mit csinál és egyéb még nálunk sincs, majd eljön az is !!!!
Tomi is az utóbbi pár hétben (1-2) táltosodott meg beszédben is !!!

Pár húsváti kép: Kép Kép

Kép
kditke
 
 


Helló Lányok!

Boldog Nyulat utólag!

Mi most az egyhétitthont töltjük az egyhétovi után :twisted:
Vírusos torokgyuszi. Még jó, hogy péntek óta tudunk profin orrot szívni, mert most szükség is van rá.

Az ünnepek alatt sehol nem voltunk, és remek volt (leszámítva a betegséget).
A locsoló verssel kissé gondban voltunk, mert elfelejtettem megkérdezni az óvónőtől, csak annyit tudtam, hogy tanultak. Sebiből egy szót sem tudtunk kihúzni. De az apjáét nem volt hajlandó megtanulni, mert az ugye nem úgy van. Úgyhogy a játék közben elejtett vers foszlányokból raktam össze egy négysoros verziót, amire végül S. is rábólintott. De majd megkérdezem, hogy ténylegesen hogy is van.

Barbi,
szorítok, hogy a 9 nap elsuhanjon! Remélem sok munkád lesz a távolban, és már vége is lesz mire feleszméltek.

Lorca,
a meztelenen sokat agyaltunk, de én passz, a férjem a fiókára gondol.

Ditke,
Tomika már megint nagyot nőtt!

Helga,
igen, nem volt szoktatás, mert azt már a bölcsinél eljátszottuk, úgyhogy Sebi teljesen be volt gőzölve az anya ne menj elre, így a másik utat választottuk, hogy ő megy el. Pénteken voltunk egy pár órát bent együtt, amíg megbeszéltük a dolgokat a vezetővel, és hétfőtől fél 9-kor viszik, és 3-kor hozzák. Az altatással biztos elszarakodtunk volna, így meg minden nap aludt probléma nélkül. Igazából már én sem voltam alkalmas állapotban egy óránként növelt elválasztásra. A vezető javasolta ezt, mondta, hogy úgy csináljuk, ahogy mi szeretnénk, de a 30 éves tapasztalta, ezt a módszert igazolja.

Nanica,
nálatok hogy telt a múlthét?

Bigsis,
Roli nagyon ügyes!

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!!
Betegeskedőknek jobbulást!!!

Remélem mindenkinek jól teltek az ünnepek,nekünk rövid volt és tartalmas,szombaton a környéken kirándulgattunk,kecskéket simiztünk a mezőn és virágot szedtünk,meg tobozt.Vasárnap lementünk Balatonfüredre anyósomékkal és a sógornőmékkel,ami n-n szuper lett volna,csak az egész város fel van túrva,folyik a felújítás.Dénes annnyira elfáradt,h ilyennek még sosem láttam,önként indult fürdeni,amikor hazaértünk és közölte,h aludni megyünk....
Hétfőn leocsolkodtak,én meg lustiztam itthon,Délután meg anyuéknál bográcsoztunk.Jól le is barnultunk,annyit voltunk a élevegőn.

Viszont a meleg egyértelműen felerősíti a kiütéseit,nem tudom,mi lesz velünk a nyáron.

Május,ha van időd,a homeos dolgokat összeírnád nekem???Köszi!!!

Lorca,passz a meztelenre,először én is fiókára tipp,de azokat ált.nem lehet látni,csak ha már kirepültek,nem???Akkor meg már tollasak!

Mindenkinek szép napot

Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!


Remélem, mindenkinek jól teltek az ünnepek!

Nálunk minden rendben van, hál' Istennek! Vettünk hideg párásítót, úh most ezzel remélem vissza tudjuk szorítani a kruppot. :roll:
Baba jól van, most megyünk a védőnőhöz - hurrá. :? Kíváncsi vagyok, most mivel fog boldogítani....kezdheti pl. a súlyommal, már elértem azt a súlyt, amivel Gergőt szültem. :oops: :oops: Megártott a Húsvét. :lol:
Kedden megyek dokihoz, most új helyre, mert megnyitotta magánrendelőjét - hurrá - úh most ezt is fizethetjük, de az vígasztal, h szerencsére már nincs sok alkalom hátra. :roll:

Lorca! A "meztelen" az nem bagoly? "Aki" nesztelen?

Rita! Martonvásári tippet n köszi, hétfőn ott Húsvétolt a család, és n jó volt, tényleg idilli környezet! :D :D :D
Peti-beszéd: n rosszul érzem magam, h még mindig nem tudtam mit írni, pedig megkérdeztem az ismerősömet. Sajnos az ő családjukban most év eleje óta sorozatban történtek a rossz dolgok, először anyukáját műtötték váratlanul, aztán a pici fiukban találtak daganatot, aztán kemoterápiára kellett vele járniuk, úh nem is akartam ezzel zaklatni.

Most mennünk kell, mert 2-re vár a csodás védő nénim, úh nem húzhatom tovább. :?
Vendég
 


Meztelen úgy látom, túl nehéz volt. :lol: A megoldás csóka :D Nálunk fürdés előtt szoktak meztelen csókák szaldgálni az előszobában.

Pann,
A védőnőd meglátogatását biztos kihagynám. Nálam is elég gázos a súly helyzet, már csak pár kiló van szülési súlyomig és egy kicsit túl sok hét. :? Szerencsére engem még ezzel nem nyüstölnek.
Tudok ajánlani egy Sote 1-es dokit, ha érdekel. :wink:

Sno,
Beszoktatásra kezdem azt érezni, hogy nincs rossz módszer, csak rossz intézmény. :roll: A bölcsitekben szórakozhattatok volna még egy darabig, míg Sebi beletörődik. Itt meg ahogy írod, egész könnyű, pedig most ez a fokozatos beszoktatás a nagyon divatos. Abban azért tényleg van valami logika, hogy itt nem te mész el. Szabi is simán otthagy, ha indulás van a játszira, bezzeg amikor jön Robi leváltani és mi már kint vagyunk a játszin, az már egyáltalán nem tetszik neki.

Kditke,
Nem hangzik jól ez az arcüreg mizéria. :? Remélem, most már azért javulni fog. Szabinak se akart elmúlni a megfázás, ő is hiába szedte az ab-t, köptetőt stb. Én a jó időben reménykedek, hogy a sok rohangálás kitisztítja a tüdejét, el sem merem vinni a dokihoz, nehogy közölje, hogy még mindig nincs javulás. :oops:

Locsolóvers:
Szabinak még hiányoznak egyes hangok, mint pl K, úgyhogy eddig csak a nyelvi leleményességünk az, amit erősít. :lol:

N: Mama, mondok valami nagyon komolyat!
M: ???
N: Anya terhes!

N: Mama, anya orra folyik! (vérzik)
M: Hmmmm
N: Anna orra is folyt. Utána meg megszületett Bogi!

Ennyit a felvilágosításról...

Bilizési előrelépések:
Már hajlandó ráülni. :twisted: Eddig eredmény nulla. :lol: Pontosabban tegnap két csepp volt a biliben. Gyorsan fel is kapta a bilit és mint véres kardot hurcibálta körbe-körbe. Izgi lesz, ha majd lesz is benne. :lol:

Kép KépKép
lorca
 
 


Hali!

Védőnő kipipálva. :D Szerencsére most nem mondott semmit, amivel taccsra tett volna lelkileg, ráadásul a súlymérés is kimaradt, én meg "elfelejtettem" figyelmeztetni. :mrgreen:

Nem írtam még, h már két óvodát megnéztünk Gergővel - nyíltnapok alkalmával - és pénteken megtekintjük a harmadikat is. Eddig még egyiknél sem éreztem, h "Hű de jó, milyen jó lenne, ha a Gergő ide járhatna!", de lehet, hogy ilyet nem is fogok ilyet érezni. :? Most ott tartok, h örülök, h nem idén kell beiratnom vhova, és van még egy évem gondolkozni, meg infót gyűjteni. :(

Sno! Sztem nektek szerencsétek van az ovival - pontosabban Ica nénivel -, ha nálunk is lenne egy óvónéni, akihez Gergő tudna ragaszkodni, más nem is érdekelne...

Betegségek: csak kapkodom a fejem, Peti "varrását" is napokig emésztettem, de Tomi arcüreg-mosása is n rosszul hangzik! :shock: Jobbulást mindenkinek!
Vendég
 


Hali!!!

Pann,n-n örülök,h mindkét gyereked jól van!!!Védőnőnél én sosem mérekeztem,mivel egy ócska 1000éves régi mérleg volt,amire ráküldött csizmában,vastag naciban és 3-al többet mért,mint itthon a digitális.Így én mindig megmértem magam reggel itthon meztelenül és ő elhitte(sosem hazudtam :lol: )

Nahát,Lorca,ezt sosem találtam volna ki :lol: :lol: Natiszájon akkorát nevettem(anya terhes)Alig várom,h én is gyűjthessem.

Most viszont ki vagyok teljesen készülve és olyan lelkiismeret-furdalásom is van,h jó,ha el tudok aludni.Ma délután 6-tól amíg el nem aludt,csak veszekedtünk.Semmiben nem fogad szót,ha rászólok kiröhög,de ha rápirítok elbőgi magát és bújik.De egyszerűen olyan rossz,h a tűzben nem ég el.Mit csináljak,kezdek szar anyává válni,mert folyton csak azt mondom,h nem...már engem is idegesít,ha nekem mondaná ezt valaki 3 percenként,biztos megőrülnék.Mit javasoltok???Próbálok türelmesebb lenni,de én is emberből vagyok.Ugyanakkor meg olyan kicsi és annyira ragaszkodik hozzám,mindig bújik és puszilgat olyankor is,ha megszidom.Tiszta szemétnek érzem magam....

Kép Kép
meli1118
 
 


Meli

Nálam is vannak ilyen pillanatok sajna, de szerintem még nagyon sok anyukánál. A sok türelem is elfogy egyszer, őhozzájuk pedig nincs annyi a világon ami elég lenne !!!!!(bocsi bizti vannak kivételek)Ez természetes, nagyon szeretnek ők, csak próbálgatják a határt, hogy meddig mehetnek el, ezért kell már most megszabni nekik a korlátokat !!!!

Pann

"elfelejtetted" a testúlymérés ???? :lol: :wink:
Remélem mielőbb meggyógyulunk, holnap veszek egy inhalálót, mert olyan macera mindig bemenni a rendelőbe még legalább 1 hétig mondta a Dr-nő, hogy javasolja !!!

Lorca

Én is a melegben bíztam, de szerintem azért kapta Tomi ezt az arcüreg gyuszit, mert annyira izzadékony utána meg megfújta a szél és ennyi elég is !!!(nekem is minidig az arcomra megy) :twisted:
Így holnap apuka levágja nyári frizkóra a haját, hátha nem izzad annyira !!!

Nati nagyon édes lehetett !!!!

Sno

Lassan már járnak a lányokhoz, tényleg nagyon nagyon gyorsan nőnek !!!

Ovi jól hangzik, hál istennek, hogy Sebi ilyen jól viselte !!!!!
:wink:

Én félek, hogy ezzel a két hét itthon léttel megint elszokik Tomika a böliből !!!!!! :cry:

Dana Május Lora mi van veletek ?????????????????????????????????

Kép
kditke
 
 


Pann,
ennek tényleg túlhordás lesz a vége! :P De olyan jó, hogy mostanában jó hírekkel jössz!
Hát igen, ezt az ovit mindig is nagyon szerettük. Sebinek is a legfontosabb, hogy valakibe kapaszkodni tudjon, de lehet, hogy jövőre már nem lesz ennek ekkora jelentősége, mert már elkezdenek a gyerekekkel is barátkozni, és akkor már egy haver fontosabb lehet.
Tök jó, hogy így végiglátogatjátok az ovikat, és nem csak úgy vaktában adjátok be az egyikbe. Érdekelnek a konkrét tapasztalatok is, bár tudom, hogy most csak pillanatokra vagy.

Lorca,
mi a "meztelent" a kisállat simogatóban kerestük volna, ugyanis nálunk meztelen gida van :lol:
Micsoda logikai csavarok!

Kismamák,
kicsit hatásvadásznak tűnhet a kérés (mint ahogy az is), de tegyetek fel pocis képet a testvérek mappába légyszi!!!

Sebi (a panelből érkezve) ma látott egy fehér pillangót.
- ott egy madárka!!!
- madárka???
- az egy papír darab (javította gyorsan tévedését)

A tegnapi orvos menet hatására megvizsgált egy nemzetiszínű szalagon lógó aranyéremmel, alias "csíkos sztetoszkóp"
- meghallgatom a hátad...kilométer vagy!!!

Meli,
egyetlen dolgot tehetsz: mindegy hogy miért, de az apját hibáztatod a történtekért, ha már nincs mit tenni, akkor ez segíteni szokott :twisted:

Ditke,
jobbulást Tominak!

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!

Utólagosan is boldog szülinapot az ünnepelteknek: Linusnak és Botondnak!

Meli!
Ne érezd sz.r anyának magad, egyszer minden pohár betelik. Nálunk is borul a bili, de igazán ez leírva nem adja vissza mindazt, amit mondjuk egy jó kis szóbeli beszélgetés adhat. Úgyhogy talizzunk és puffogjunk együtt! :D Ja, és persze a tali mindenkire vonatkozik!
Ps. apát ne hibáztasd szerintem...

Lorca!
Nati párbeszédei haláliak! :) A meztelent sosem találtam volna ki, mifelénk meztelen csórik vannak! :lol: :lol: :lol: :lol:

A pocakos képekkel én is egyet értek, már kérni szerettem volna én is, de Sno megelőztél! :)

Kditke!
Ez az arcüreg átmosás nagyon rosszul hangzik, remélem Tomi hősként fog viselkedni. Majd gyere és számolj be, hogy mi volt!

Pann!
Elmerészkedtek a nagy játszóig? Mert akkor összefuthatnánk mondjuk délután! :)

Lillusból kitört a diktátor a bölcsiben is! :) Tegnap azzal fogadott Bejanéni, hogy teljesen ki van borulva a gyerektől, mert csak ugráltat mindenkit, dirigál rendesen. Amúgy itthon is kiosztja a feladatokat. :wink:
Viszont, már több, mint egy hete, hogy napközben megint nem pisil be, több órákat kibír a játszin is. :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Reggelt,lányok!!!

Na mindenkinek köszi a hsz-t,kicsit lenyugodtam,még aludtam is egy nagyot.Apa hazajött éjjel a tanfolyamról és beszámoltam neki....tudja,h mi van,mert ismeri,meg engem is ismer,h ha elszakad a cérna,akkor nincs mit tenni és mostanában D nála is elszakította néhányszor,pedig az a nagy szó....
Azt le se írtam,h a játszón mit művelt tegnap,mert én(a szemét :twisted: )nem engedtem neki,h felmenjen egy száz éves iszony magas mászóka tetejére,ahová nem tudtam utána menni,aztán meg nem engedtem,h a homokozóban beleszórja a homokot mások szemébe...olyan igazságatlan az élet.....na a nagy hiszti vége az lett,h elhurcoltam onnan,de akkor már mindenki(tele volt a játszó)együttérzően pillangatott felénk,majd amikor letettem,mert kitekeredett a kezemből és már a földön fetrengett lelocsoltam az ivóvizével.Na ennyi kellett,egyből jött oda bújni,h nem vagyok jossz.....hahahaha

Egy taliban én is benne lennék.

Timo,Lillus igazi direktor típus!!!!Biztos valami tuti állása lesz,magas poszton :lol:

Sno,én is gondolok rá néha,h K csinálta nekem ezt.....de ez meg azért nem igaz,mert nálunk Dénesapau igazi kezesbárány,de tényleg,vele nem lehet összeveszni.Szóval egyértelműen én vérem és anyuék szerint én ennél még sokkal durvább gyerek voltam :oops:

Ditke,majd mesélj,milyen volt az arcüregmosás...brrr szegény ti....

Ha már meztelen,nálunk csupasz a csiga....

Kép Kép
meli1118
 
 


Jó reggelt!

Pann, nagyon örülök, hogy minden rendben, szépen telnek a hetek a vonalzódon! :)

Óvoda: amikor először körülnéztem, a mostani ovink nagyon nem tetszett, mert nagyon kicsi volt a kertje és az egyik szobában van tv. :) Azóta az óvónőváltások és a kis helyi nemtetszések ellenére biztos vagyok abban, hogy a lehető legjobb helyen vannak. Szóval lehet, hogy ami elsőre nem szimpi, másodikra az lesz. :) Vagy a többi ismeretében. :)
Örülök, hogy tetszett Martonvásár!
Na és hogy jót is mondjak: Peti szája nagyon szépen meggyógyult, Maja karja is a felén túlvan, bárányhimlő levonulóban, kezdem elhinni, hogy fogunk mi még utcára menni tavasszal. :)
Logopédus: Ne viccelj, inkább drukkolok annak a szegény családnak! Hogy van a kisfiú??? :( Csak egy kicsit irigykedem, amikor Orsi meg te meg Meli elmesélitek, hogy miket beszélgettek a gyerekekkel. Eljön majd a mi időnk is, de azért ezek a cérnahangú párbeszédek nagyon cukik lehetnek. :))

Lorca, én a nyestre gondoltam a hangzása miatt, de azt meg tudom, hogy nem a madarakkal van együtt. :) Szeretjük mi is a vadasparkot, de ezeket a nyestféléket nagyon sajnálom, rettenetes a lakásuk. A többi nagyon klassz.
Gyerekszáj :)
Na, szerintem ezért jobb a wc, nem lehet körbehordozni. :D

Meli, az én férjem is ilyen, azt a minimális veszekedési képességét, ami az évek során kifejlődött, vitathatatlanul nekem köszönheti :oops: . Nagyon szeretem benne, hogy ilyen végtelenül béketűrő, csak időnként gondolom, hogy könnyebb lenne, ha elmondaná, ha valami baja van. :)
Nyűglődés: mindenki ismeri szerintem. :) Arra én is rájöttem, hogy nem lehet "jóvá szidni" senkit, vagyis hiába zsörtölődöm meg veszekszem a gyerekekkel, nem lesz jobb a helyzet, viszont ha megértéssel sikerül megoldani egy konfliktot, szárnyakat kapnak. CSAK nem mindig van az embernek erre ideje/ereje/türelme/kedve... Még jó, hogy vége lett a tegnapi napnak is, nem? :) De ne csodálkozz, tényleg iszonyúan szigorú és kegyetlen vagy! :D

Timi, nagyon jó, hogy Lillus visszaszokott a szobatisztaságra, nagyon gyorsan ment, nem? Diktátorság: mindennek van előnye is! Nyilván könnyebb egy kezesbáránnyal, de vajon a kezesbáránynak is könnyebb-e?

Orsi: :D Sebi jobban van?? Neked ilyenkor a családi munkahelyed miatt nem gond, ha otthon maradsz vele, ugye?

Ditke: Tomi???

Dolgozó anyák: hogyan oldjátok meg a nyarat? Nálunk még csak kicsit aktuális a dolog, remélem lesznek tanítványok, de őszintén érdekel, hogy egy kétévest hogyan lehet hetekre (bölcsiszünet) elraktározni valahol??? Már Ágiboldi kérdését is jogosnak éreztem teljesen, hogy miért 5-ig van bölcsi, de ez is foglalkoztat. Tudom, hogy ritka szerencsés vagyok, hogy itthon vagyok a gyerekekkel (ill. ez nyilván döntés kérdése is, de ez mindenkinek a sajátja, ebben nincsenek kérdéseim, mindenkit megértek), meg azt is értem, hogy a bölcsisnénik is haza szeretnének érni, de azért a legtöbb munkaidő nem fél ötig tart. Meg nyári szünetje sincs a szülőknek.. Szóval...???

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Néha nem tudom, hol van az emberek agya. :roll: Voltunk oviebédet befizetni, volt időm kicsit bambulni.
Első gyerek: ugatva köhög, szédeleg, sír. Anyuci próbálja kapacitálni, hogy menjen be a többiekhez. Ovisnéni meglátja, boldogan üdvözli, majd megkérdezi, hogy miért nem akar tornázni a többiekkel, akik ollllyan jól érzik magukat. :roll: Lassan 9 óra, nem hinném, hogy dolgoznia kéne anyucinak.
Második gyerek: Orrlégzés teljesn blokkolt, vszínűleg régóta, mert automatikusan nyitott szájon át lélegzik. Látszik rajta, hogy kevés oxigén jut az agyába, totál bamba.
Ha a gyerek eléri az egy métert, akkor a szülő már nem is látja?!

Rita,
A wc nekem is szimpibb, mint a bili, de ott meg a szűkítő a gond. :twisted: Nati mindig kiszedi, Szabi meg amikor nemrég megpróbált ráülni önállóan, beleesett. Nehéz megmondani, mi a jobb, egy wc-be szorult, üvöltő gyerek, vagy egy olyan, aki magát és a szőnyeget is pisiben áztatja teljes boldogsággal. 8)
Én is várom, hogy Szabi beszéljen, de egy kicsit tartok is tőle. Félő, hogy a kettő együtt már túlterheli a befogadóképességünket. :lol:
A legtöbb böcsi ajánl valami nyári felügyeletet. A negatívum ebben, hogy sokszor látok ilyen összevont csoportokat a játszótéren, hát... :? , oda be nem adnám. Ha nincs nagyi, marad az összes szabi/betegszabi kihasználása plusz fizethetsz egy bébiszitternek. Anyukám tanár, így náluk kb meg volt oldva, de emlékszem a nyár eleji sulis táborokra, amikor ő még dolgozott, nagyon utáltam őket.

Meli,
Barátosném elég hisztis gyerek volt. A két fia égedelem. Mindhárom energiabomba, de sokszor a gyerekek állnak nyerésre. A nagymama erre csak annyit mondott, hogy most kapja vissza, amit annak idején neki ajándékozott. :lol: Szerintem nincs az a birka, akit egy kétéves időnként ne tudna kiborítani. :lol:
Igazából Orsival értek egyet, hibáztasd apát és kész. :twisted:
Ha kicsit antiszociálisabb vagyok, mi a temetőbe szoktunk menni, nem a játszira. A Kerepesi itt van mellettünk, olyan, mint egy nagy park, emberrel nem találkozunk, ha a régi részébe megyünk. Viszem a motort, ott meg megyek az orrom után. Egyáltalán nem kell rászólni, mert nem tud rosszat csinálni, max felmászik néhány sírra. 8) Annyira lefárad, hogy itthon még ebéd sincs csak uzsgyi az ágyba és alszunk. Itthon max 1-1,5 órát lehetünk reggel, utána ha nem indulunk el valahova, akkor már többnyire jönnek a nyafik, uh próbálok addigra házon kívül lenni.

Timocska,
A kis diktátor. :lol: A szobatisztaságra meg irigy-irigy. :D

Sno,
:lol: Sebi :lol:

Kditke,
Infralámpa nem segít az arcüreggyuszin? A meleg állítólag jó.
Ha el is szokott kicsit a bölitől, azért most biztos gyorsan visszaszokik. Hiszen már tudja, miről is szól. :wink:

Pann,
Mi is kizárásos alapon döntöttünk az ovink mellett. :? Szerencsére Natinak bejött. :D

Ülünk tegnap este és mindenki békésen majszolja a vacsoráját, csend, rend és béke.
N: Anyaaaa...
A: ?
N: Anya, te mikor fogsz meghalni?
A: (próbálok valami értelmeset mondani :lol: )
N: De apa előbb hal meg, ugye?
A&A: (itt már kitört belőlünk a röhögés, Szabi értelmesen figyeli a párbeszédet)
N: ( :evil: megrovó tekintet :evil: ) Ez nem vicces!

Kép KépKép
lorca
 
 


Linus,
Nagyon Boldog 2. Szülinapot!


Timo,
tudod, hogy nem gondoltam komolyan :wink: Persze vicc nincs, szóval nem mondom, hogy ismeretlen a jelenség, de javasolni csak mókából szoktam.
Sebi is osztotta a bölcsiseket, amíg nem váltotta fel az utánam való ordításra.

Rita,
nálunk 2 hétre zár be az ovi, augusztusban, aszem ez a legrövidem leállás a létező intézmények közül, majd akkor szabizunk.

Lorca,
na és mikor halunk meg???

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Orsi!
tudom, tudom és én is néha odavágom Balinak, hogy "te csináltad" (mármint Lillust) :lol: :lol: :lol:

Szünet:
én még nem kérdeztem meg a bölcsiben (Ágiboldi?), de nagyon bízom benne, hogy addigra megérkezik hozzánk is a gólya és akkor nem kell ezen törnöm a fejem... ha nem, akkor bajban leszünk. :(

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Na hahó.
Timo, júliusban lesz bölcsi szünet egy hónap. :twisted:

Rita, jó kérdés, h mi lesz, szerencsére az én szüleim tanárok és bár tévhit, h a tanárok egész nyáron szabadok (egyetemen pl vizsgáztatnak), de júliusban valóban nagyjából azok, úgyhogy majd jönnek és lesznek és vigyáznak :lol: (Boldi nem mehet vidékre nélkülünk, mint korábban kifejtettem Boldiapu nem akar nélküle élni) :D

Meztelen, én csízre gondoltam :oops: (minthogy csíz a csupasz körtefán) Hihi, le se mertem írni, de a menyét után jöhet bármi :lol:

Arcüregre mostanában azt hallottam, h nem jó az infra mert begyullad a melegtől (anno nekünk még jó volt..) Tominak gógyulást!

Meli, hisztire én nem is írok semmit, úgyis tudjátok :wink: hacsak nem ütöd agyon akkor én azt már mind próbáltam.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Hali!

Nyáriszünet: én szintén tanár-gyerek vagyok, és emlékszem, h mindig anyukám sulijába mentünk be azokban a hetekben, ami még nem volt szünet neki. N jó volt, jött a többi tanár-gyerek is, jól elvoltunk...
Most, h én vagyok a tanár, nekünk nem lesz gond...ha meg aljas pályaelhagyó leszek pusztán anyagi megfontolásból, akkor anyukám még mindig ott van, bár júliusig ő sem szabad. (Már emiatt is jobb lenne minél később szülni. :lol: )

Arcüreg: nekem állandó probléma, csak az inhalálás segít...aztán, h egy kétévest h lehet inhaláltatni, azt mindenki tudja. :?

Apa a hibás: nálunk még csak a második kapcsán hangzott el a "miattad van". :oops: Leginkább a térfogatváltozás és az egyéb fizikai problémák felmerülése miatt.

Meli: Én ma rossz anya voltam, Gergő meg rossz gyerek. Úgy tűnik, ma ilyen napunk volt...jó car érzés, tényleg.
Gergő egyébként teljesen hasonló dolgokkal kerget az őrületbe, úh jó tudni, h nem vagyok egyedül. itthon gyakorlatilag minden házimunkát kétszer végzek, mert ha összesöprök, akkor tuti, h a szemétkupacban kell hemperegnie, ha vhol rendet rakok, akkor két perc múlva már újra szét van dobálva a lehető legapróbb, legtöbb részből álló játék (csak a dobálás kedvéért), ha ruhákat hajtogatok, akkor tuti széttúr egy-két-sok kupacot, szóval elég nehéz.

Timo: játsziban benne vagyok, mikor vagytok?

Poci kép: oké-oké, megpróbálom.

Ovi-tapasztalat: az egyik ovi olyan, amilyenben mi is felnőttünk (emlékeim szerint), elvárják a rendet és a fegyelmet, de - állítólag - az óvónénik nem feszülnek meg, ha a gyerekek lekötéséről van szó, kicsapják őket az udvarra (4 csoport, kb.100 gyerek), aztán elüldögélnek a padon (a homokozó, meg a kert vége kb. 60 m, ha vmi gond/balesethelyzet van, akkor az azért túl nagy táv). Az egyiknek állítólag még fülhallgató is van a fülében, nehogy unatkozzon, aztán ha vmi gubanc van, akkor jön az ordítás. :? Persze ez szülői infó, nem az oviban tájékoztattak erről.
A másik ovi lazább, pl. folyamatos reggeliztetés van, nem kell időre vinni a gyerkőcöt, és ha minden igaz, akkor az óvónénik gyerekcentrikusabbak. Mondjuk nekem kívülről egy kicsit kaotikus volt ez az ovi, de az biztos, h gyerekként jobb lehet oda járni. Ahogy én láttam, az óvónők inkább jelen voltak, mint a másik oviban, itt-ott besegítettek a gyerekek játékába, konfliktusaiba, nem csak ültek és bámultak, h mi van. Ami érdekes, h kipróbáltuk a wc-t, és ebben a második oviban Gergő sem a kis wc-t, sem a csapot nem tudta önállóan használni, mert mindegyik nagy volt neki. :roll: Tudom, h még nem ovi-érett, de a másik (első) oviban minden méretes volt.
Egyébként a második ovi csak két csoporttal működik (25-25 fő), mindkettő vegyes, míg az első oviban van vegyes és homogén csop. is. Szerintetek az normális, h egy óvodai csop. 25 fős? Ma egy csomószor eszembe jutott, h sztem max. 15 főnek kellene lennie egy ovis csop-nak ahhoz, h két óvónénivel megfelelő mennyiségű figyelem jusson a gyerekeknek. Nem? :roll:

Baba: tegnap elfelejtettem írni, h megnyomizott a védőnő, és szerinte is denevér pózban van a jánykánk, úh remélem már így is marad! :D Ma kimostam, kivasaltam a kezdő ágyneműt (tudjátok, fejvédő, baldahin, stb.), úh már ez is meg van. Szerencsére Gergő nem ismerte fel, h az ő "régi" ágyneműgarnitúrájáról van szó, úh nem akadt ki, pedig tartottam tőle. :roll: Még a kisruhákat kéne kimosni, meg a kórházi cuccot összerakni. Tudom, h elvileg még ráér, de Gergőnél nem jutottam a tennivalók végére, úh most igyekszem a 33. hétre elkészülni. Úgy látszik nálam ez is vmilyen leki teher lett, mert már háromszor álmodtam olyat, h megindult a szülés és nincs összepakolva vagy vmi még hiányzik, úh remélem, h ha ezeket a feladatokat letudom, akkor megszabadulok az ilyen típusú álmoktól. :roll:
Vendég
 


Köszönkük a jobbulásos üziket remélem hatnak !!!

Timi

Nálunk én szoktam mondani Tomira, hogy ha még lennének gyárak szuper jó művezető lenne, mert mindenkinek kiosztja a munkát !!!(akár magam látnám) :oops:

Tényleg hős volt, mindenki agyonra dicsérte, először az inhalálásnál, utána az egyik orrlyukba fecsivel nyomták az öblítőt a másikból szívóval szívták, szóval szörnyű volt, de Tomika csak fintorgott !!!(ettől teljesen elájultak a nővérkék)Ahhoz képest, hogy itthon birokparti kell az orrszíváshoz !!!!

Ma vettem neki inhaláló gépet (csak hogy lehet kapni), így talán megússzuk, hogy minden nap be kelljen menni inhalálásra, bár 3 utcára van a rendelő. A héten apuka van itthon jövő héten én , merthogy 2 hetet jósolt a dr. néni, remélem nem fog elhúzódni !!!

Rita

Bölcsiszünet nálunk 5 hét !!! :twisted:
Nálunk felváltva 1 hét én 1 hét apa szabi ill. du-án be tudok menni ha apuka hazaér. :wink:


Ágiboldi

Van infránk, de én is azt hallottam az utóbbi időben, hogy nem annyira jó.(változnk az idők, még a mi időnkben a kamillás gőzölés volt a menő, hú de utáltam) :twisted:

Lorca

Én is a gyors visszaszokásban bízom, ugyanis napról napra hiányolja a bölcsis néniket !!!! :wink:
Szóval hogy áll a halálozási sorrend nálatok ????Hi-Hi-Hi !!!!!!! :lol:

Meli

Néha én a saját magam rossz hisztis viselkedésem vélem Tomiban felfedezni, nagyon fura érzés !!!!! :oops:

Kép
kditke
 
 


Hali!!!

Lorca,aha,aha,anyu nagyokat röhög a markába,meg az apám is,csak ő még megissza a fekete levest,mert van egy 14 hós lyánya,aki detto én......így én meg őt cseszegetem,ha előhozakodik a csúfolódással.....hát ilyen család vagyunk mi :?
Temető tényleg jó ötlet,de nálunk csak egy van,ami túlzsúfolt és sokan vannak állandóan,itt is jártathatnám a számat...
Ovisok:hát tényleg tök durva,h taknya-nyála egyben gyerek is ott van szegény.

Rita,akkor ti aztán nem élvezitek ezt a gyönyörű időt.Mi D-vel már igazi parasztbarnák vagyunk:ahol vége a póló ujjának,ott hófehér,egyébként meg szép barna
:lol:
Ne aggódj,te is folytathaszt cérnahangú párbeszédet Petivel hamarosan.Mi már mindent megvitatunk,vannak vesszőparipák,amikhez visztérünk mindig,ilyan a sorompó és vonat kapcsolata,valamint a motor és a bukósisakos bácsik,esetleg a busz kipufogója.Mint látható,csak férfias tevékenységek :lol:

Timo,remélem addigra összejön a pocaklakó.Egy hónap bölcsi/ovi nélkül az tényleg tök durva.Ági,ti hogy oldjátok meg?Ti még nem akartok most tesót,igaz?Családotok közel él?
Gratula Lillus szobatisztaságához!!!

Boldihiszti sem enyhül az idő múlásával???Jajaja,pedig ő azért jóval idősebb D-nel-Akkor kinéz nekünk még pár kemény menet.


Ma olyan dolog történt velem,amit az elenségemnek se kívánnék.
Délelőtt elmentünk a piacra palántákat venni(paprika,paradicsom,szamóca,uborka)nem sok,csak annyi,ami kényelmesen fent tarható,de mégis legyen majd valamennyi.Elültettem és kikarózni készültem,én hülye egy baltával vertem le a karót a földbe,ami olyan magas volt,mint én és persze lecsúszott róla,ahogy vertem és kifordult a kezemből a balta és orron vágott.Persze ömlött a vér,gyorsan beszaladtam,de alig láttam és iszonyúan fájt.Gyorsan lemostam és lefertőtlenítettem,jól feldagadt,mintha orrba vertek volna és felszakadt egy darabon az orrcimpám alul.Még jó,h nem tört ki a fogam,v el az orrom.Nagyon szerencse még az is,h nem az élével állt a fejembe,mert akkor szerntem ma kórházban tölteném az éjszakát.Minden esetre még sosem vertek el,így nem is tudtam,h ez így fáj,de most azt mondom,h minden elismerésem az ökölvívóké,mert ezt elviselni állandóan....

Kép Kép
meli1118
 
 


Hali!

Föltettem egy pocak képet, meg 3-at a télibe. Kéne egy tavaszi mappa is, de arra már nem volt E-m.

Mindenkinek joccak!

Most olvastam, Meli! :shock: :shock: :shock: Te jó ég! :shock: :shock: :shock: Rögtön eszembe jutott, h nekünk van egy ismerősünk, akinek uígy sikerült egy szép vágást hasítania a fejére, úh még jól megúsztad! Varrni nem kell? Nem szakadt fel annyira? Azért ez így is durva....mindenesetre jobbulást!
Vendég
 


Egyszerre írtunk Pann és Ditke!
Pann,nálunk is 20-25 fős csoportok vannak az oviban,ami szerintem is n-n sok,pláne egy óvónőre és 2 dadára.És még ráadásul elég vegyes is a csoprt,ami jó is,mert a kicsi tanul a nagytól sokat,de rossz is,mert nem tudnak érvényesülni.A nagynak meg azért rossz,mert a kicsi még épít,rombol,szalad és motorozik,a nagyobb meg már precíz lenne,őt már leköti a ragasztózás,ollózás,festés,a kicsi meg csak széttép mindent.De hát az oviösszevonások óta nálunk örülünk,h ez is van.Ugyanakkor meg azt hallom mindenkitől,h az a néhány óvónő iszonyúan jó és tényleg a gyerekekért vannak,szóval nyugodt vagyok.Rossz anya-rossz gyerek,rossz nap.Hát tényleg elég lelkiismeret-furdalásos olyankor az ember.
Én is így jártam,nem volt sem kivasalva,sem megágyazva Dénesnek,anyu csinálta meg,amíg benn voltunk.


Ditke,ügyes a Tomi nagyon!dDénes is olyan hős,ha valami krízishelyzet van,a bőrgyógyásznál is odatolta a kezét a doki orra alá,h gyógyítsa meg a dottónéni....
Én úgy tudom,h jó az infra,ha hagyja magát Tomi,szerintem használjátok.Milyen az az inhalátor?Én úgy inhaláltam régen vele,h beültünk egy asztal alá, egy lepedőt ráborítottam és oda tettem az asztal alá a tálat és énekeltem neki,ivott közben,v szopizott még régen.Hát hogy most 2 évesen menne-e?Nem hiszem.

Kép Kép
meli1118
 
 


Hali pann,nem,szerencsére csak repedt a bőr.Jól megúsztam,hihetetlen szerencse.Szép a pocid!

Kép Kép
meli1118
 
 


Pann,
a leírások alapján egy megviselt kismamára számítottam...dehát tök jól nézel ki!
Nálunk az ovi létszáma 40 fő, és nincsenek külön csoportok, hanem valamelyik óvónéni vonul félre az érintettekkel az egyik terembe (kettő van) ha valamilyen spec. foglalkozás van.

Meli,
szokták mondani, hogy baltával faragott az arca...durva, vigyázz magadra!

Éljen Tomika a hős!

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sno

Köszi Tomika nevében !!! :x

Nála nagyobb gyerekek ordítottak, hisztiztek, visítítottak így aztán én nagyon büszke voltam rá , hogy milyen ügyes az én pici fiam !!!!! :lol:

Meli

Az inhalátor olyan , mint egy laptop csak kisebb felhajtható az egyik fele és egy csövet kell beledugni aminek a végén maszk van (pilótamaszk) azt kell az orra ill. szája elé tenni 2x 5 ml Salvus vízet kell elfogyasztani !!!! :wink:

Maszírozós infrát használtunk a dr.-néninél is az arcára volt neki sok amivel ott kezelték a gyerekeket. :wink:

A füle rendbe jött, kevés váladék még van az arcában, de ha napi 2x 3x inhalálunk meg orrot szívunk akkor jövő hét elejére minden rendben lesz, péntekig még itthon gyógyul és utána irány a böli !!!! :wink:

Pann

Jó, hogy minden rendben van a babyvel !!!!!! :wink:

Kép
kditke
 
 


meli
bocs, h sokára válaszolok, de vidéken húsvétoltunk, pedig sokszor voltál eszemben! szvl én kelének sulphur c30-at adtam 4óránként 5 golyó pár napig, de ami sztm a tuti megoldást hozta az egy folyadék, calendula extern 10 csepp fél pohár vízben, ezzel kenni naponta 4-5x. ezeket csináltam párhuzamosan, és kb 1 hét alatt totál elmúlt. de elgondlkodtatott, h mi lehet ez dénesnél, mert kelének egyértelműen a nap javított rajta. tuti, h ekcéma? és még egy apróbetűs, h kivételesen ez a két homeós dolog bazi drága, majdnem 4ezer volt a kettő :( mondjuk mindegy, mert nekünk használt, úgyh nem panaszkodom, csak szólok, h nem a szokásos 5-600 ft, ah én megszoktam :shock:

pann
dejó, h tettél fel képet, mindjárt megyek is megnézni! basszus, nektek kötélből vannak az idegeitek, h csak a második krupp után vettetek hidegpárásítót!!! egyébként amikor most írtad, rögtön másnap kelének is kijött, de szerencsére n jól reagál a homeós bogyóra, úgyh a kúpot még nem kellett használnunk (ez volt a 3. alk) -kopp-kopp

ovi
hát úgy látom, úgy lesz, ah terveztem, amíg csak lehet, kelét benntartom a bölcsiben :lol: . itt azért csomót figyelnek rájuk, meg játszanak velük, n baráti a hangulat

ditke
úúúúú, n n sajnálom tomit, iszonyú lehet! nekem terhesen volt középfülgyulladásom, majd elpusztultam, annyira fájt. ráadásul gyerekkori emlékemből kifolyólag melegítettem, na az betette a kaput. aztán kérdeztem a fülészt, h is van ez, és azt mondta, h a tudomány mai állása szerint :lol: nem minden fülfájásra jó a melegítés, az enyémre pl n nem volt jó....

tali
én benne vagyok bármilyen formában! gyerekes, anyukás, bármi jöhet :wink:

bölcsiszünet
hát nyilván akkor megyünk nyaralni, aztán nagyszülők is besegítenek, bár nálunk ugye keleapu gyak ha muszáj végig helyt tud állni. de gondoljatok arra, h ez csak az edzés, mert a suliban sokkal-sokkal hosszabb a szünet, és akkor sincsenek még abban a korban, h otthonmaradhassanak :shock:

majus3
 
 


Natival újabb felvilágosító kört futottunk, Egyszer volt az ... Élet, DVD-n. Enyhén szólva a szintje fölé lőttem. :lol: A szülés részből semmit nem tudott meg igazán, de még másnap is kérdezgette, hogy miért ették meg a fehér bácsik a vírusokat. Azt hiszem, pár évre jegelem ezt a mesét.

Halálozásban megbeszéltük, hogy majd csak akkor fogok meghalni, amikor ő már nagy lesz. Az olyan kérdésekkel, hogy a gyerekek is meg szoktak-e halni, még mindig eléggé zavarban vagyok. :? Nem akarom mondani, hogy meghalhatnak, de hazudni sem tudok.

Meztelen: Azt hittem, a meztelen csóka kifejezés elterjedtebb. :lol: Van egyáltalán valaki, aki ismeri?

Május,
Mivel lehet megkülönböztetni a melegítős és nem melegítős fülfájást? Azon kívül persze, hogy romlik-e a melegítéstől. :twisted:

Kditke,
Hogy tűri Tomi az inhalálást? Nem tudom elképzelni, hogy Szabit rá tudjam beszélni mondjuk 5 mp után. :? Mennyiben hatékonyabb, mint egy hidegpárásító? Mennyi ideig tart az az 5 ml Salvus?

Meli,
:shock: Elég csúnyán hangzik a baltázós kertészkedés. Megmaradok a Tesco-s répánál. :roll:

Pann,
Az ovisnéni leül a padra nekem elég ismerős jelenet. :? A mi játszóterünkre szoktak hordani ovis/iskolás csoportokat időnként. Nemrég én álltam a nagyoknak való maszóka mellett, hogy a pont leesni készülő 3 év körülieket elkapjam vagy kiszedjem a szájukból a cigicsikket. Azt már csak figyeltem, hogy találtak egy kukacot és a nagyobbak megpróbálták rávenni a kicsiket, hogy egyék meg. :?
A két óvónéni nem egyszerre szokott lenni a gyerekekkel, hanem váltásban. A dadusok többnyire nem foglalkoznak a gyerekekkel, mert az ő dolguk a kiszolgálás.
A mi ovis csoportunkban 20 alatt van a gyereklétszám, betegeket levonva 10-15. Engem sokszor bosszant, hogy amikor beviszem Natit, alig van pár gyerek, mégsem foglalkoznak velük. 8 előtt csak amolyan gyerekgyűlytés folyik. A gondozóknak a gyerekek felügyeletén kívül egyéb dolgaik is vannak. :evil: Majdnem 9, mire végeznek a reggelivel és elpakolnak. Igencsak tud bosszantani, pedig a miénk egy jó ovi. A többiről elég érdekes dolgokat hallottam. :roll: Szerencsére azért Nati nagyon szereti és az egyik ovisnéni rendkívül jó.
Én Robit és anyukáját küldtem a kórházból Tena betétet venni, pedig Natit túlhordtam. 8) Megoldják az ilyeneket apucik, ne aggódj. :lol:

Nati nem csak minket és az ovisokat osztja ki. Amikor meglátogattuk szüleinket, apukámmal közölte, hogy már sokat tv-zett és állt mellette várakozóan, vádló arckifejezéssel.

Kép KépKép
lorca
 
 


Most csak gyorsan a nálunk történtekről!!!!!!!!!!!
Van állásom!!!!!!!!!!!!!!!
Voltam pár hete egy állásinterjún, ahonnan sajnos azt a választ kaptam, hogy nem engem vettek fel. Most kedd visszahív a hölgy, hogy még aktuális-e, mert még is csak szükség lenne rám. Mondtam, persze igen. Mint kiderült nem jött be akit felvettek. Gyorsan bölcsi keresés. Hat bölcsi van Kecskeméten sehol nincs hely, mindenhol kb így 50 %-kal több gyerek van. Kérdezzünk magán bölcsit. Van itt tölünk kb kocsival 1-2 perc egy, felhívtam kedden délután, nyugodtan menyjünk. 15000 Ft egyszeri díj és plusz napi 600 ft. Tehát kb 27-28000 ft-ra jönn ki egy hónapMivel muszály megbeszéltük, hogy szerdán megnézzük. Odamentünk 10-re és délbe úgy kellett már elrángatni a lányt, mert nem akart jönni. Ez egy magán ovi tulajdonképpen, de van egy kisebb csoport a 2-3 éveseknek. Ők olyan 6-7 vannak, az ovisok kb 15-20 fő. Egy bölcsis néni, egy ovis néni és a vezetőnő, aki mindig ott van. Nekem nagyon szimpatikusak voltak, Gréta Rita nénit(bölcsis néni) rögtön szívbe fogadta, át is ölelte a nyakát. Mondtak: látszik, hogy felnőttek közt van, mert a gyerekeket inkább csak figyelte, hogy játszottak. Még tíz percre ott is hagytam, mert haza kellett szaladnom, észre se vette. Amikor nagy nehezen hazajöttünk lefektettem egyszer csak felül:
-Anya, most már visszamegyünk a gyerekekhez.
Nagyon édes volt, azóta is emlegeti őket. Hétfőn megyünk megint, akkor már egy picit otthagyom. Azt majd megláttjuk, mert nekem már szerdán dolgoznom kell, de apa éppen itthon lesz még így ha szükség van még rá akkor ő szoktatja tovább.
Akiknek már bölcsis semetéi vannak, hogy dolgoztátok fel? Nem godoltam, hogy ilyen nehéz lesz. Kedden amikor tudatosult bennem, hogy nem lesz velem egész nap, szörnyű volt. Pedig sokat van nélkülem is. Apa éppen suliba volt kedden este lefeküdtem néztem a tv-t, kezdtem álmosodni, kikapcsoltam és egyszerűen nem bírtam elaludni, forgolódtam és olyanok jártak az eszemben, hogy szol-e, ha szomja, meg a megszokott dolgaink amit szinte csak mi ketten tudunk. Utána még ráadásul sírógörcsöt kaptam, így visszakapcsoltam a tv-t, hogy ne ezen járjon az agyam és azon aludtam el.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Lin,
nagyon gratulálok!
Akkor hasonló helyre kerül Gréta, mint Sebi. A feldolgozást segíti, ha először, egy olyan helyre viszed, amitől a hideg is kiráz, és utána viszed csak ide :twisted: mert akkor megnyugszol, hogy milyen szuper helyen van. Én is kezdtem rágörcsölni a témára, de a váltás teljesen kizökkentett, most már majdnem hogy várom, hogy menjen.
Most néztem csak a szülinapi képeiteket, a testületi konyhaszerelés nagyon jó, meg Gréta a kisházasban különösen helyes pofi.

Tali,
szombaton 6-ig ráérnék, de inkább csak Sebi nélkül, mert nem akarunk fertőzni, ha valakinek van kedve...

Lorca,
de később mindenképpen vegyétek újra elő, mert amit én tudok a testemről, azt majden kizárólag onnan tudom, még most is úgy gondolok a sebgyógyulásra, stb., hogy a kismuksók hordják oda a cuccot :oops: :D

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sno,
Már majdnem megvettem az egész Egyszer volt... sorozatot, amikor próbáltam felidézni a történetet és gyanítottam, hogy egy kicsit bonyolult lesz a szókincs. Én már szívesen nézném a Földes sorozatot is, de az azt hiszem tényleg korai valakinek, aki a tegnap és holnap fogalmakat még nem használja következetesen.

Lin,
Hajrá meló :D
Ne aggódj a bölcsi miatt, jónak hangzik. Nem kell szólnia, hogy szomjas vagy fázik, azt nem várják meg.
Az más kérdés, hogy amikor Nat oviba ment, 3 múlt és én is eléggé feszült voltam tőle. Eléggé ragaszkodom hozzá, hogy szem előtt legyenek, vagy legalábbis olyannal, akit személyesen ismerek már régóta (=Robi, anyós, anyukám a teljes kör). Anyukámmal is épp, hogy elkerültük a veszekedést, mert kérdezgette Natitól, hogy ott akar-e aludni nála nélkülünk. Engem nem is kérdezett, mert szerintem tudja, hogy a válaszom NEM. Nélkülem csak akkor aludhat ott vhol éjszaka, ha Robi is ott van és különbenis vészhelyzet van. 8)
Uh igencsak megértem, hogy ilyen nehezen viseled az elválást. :wink:

Kép KépKép
lorca
 
 


Lin,én abszolút megértelek,biztosan nehéz lehet a napi rutint és szoros programot teljesen megborítani,még akkor is,ha tudod,h milyen jó helyen van és gondskodnak is róla és sok újat tanul majd.Én is csak ezzel vígasztalom magam,ha nem velem van(mint most délután)mert én hajlamos vagyok magamhoz láncolni....

Anyósomék is kérdezték már,h mikor alhat ott....ezt akkor,amikor kb.6 hós volt.Akkor kiröhögtem őket és csak akkor döbbentem rá,h komolyan is gondolták,amikor néztek rám csodálkozva.Még sehol nem aludt ott nélkülünk és ez így is marad,majd akkor mehet,ha ő maga mondja és úgy is gondolja(nem más adja a szájába a szavait..)

Drasztikus vagyok,mi???

Május,köszi,leírtam és beszerzem.Nem olcsóság,de ha összeadom a mostani kencéit és szirupját bőven fölötte vagyunk az árnak.Szóval ha beválik,akkor teljesen mindegy,de az meg nem mindegy,h gyógyszer,v természetes dolog.A nap felerősítette és a doki ekcémának diagnosztizálta,így én meghajlok.És ő mondta is,h melegre erősödni fog és úgy is lett.

Orsi,nekünk szombatra programunk van,így az nem jó sajnos!!!Igazából nekem szinte minden nap jó,de a hétvégék rázósak,amíg tart a tanfolyam apának,mert így a kocsit viszi és anélkül nem mernék elindulni Dénessel.

Ma délelőtt voltunk a jászberényi állatkertben unokatesómékkal és gyerekeikkel,össz. 4 csaj és 5 kölök.Hát nem fáradtam le nagyon :lol: Látványetetés volt a medvéknél és D azért visított,mert nem lehetett megsimizni a 3db 600 kg-os kis csöpp barnamacikat :roll: milyen kemény az élet....

Kép Kép
meli1118
 
 


Lorca

Annyira jól megy Tominak, hogy néha ő fogja az első 5 ml-t ami kb. 10 perc. Én sem gondoltam volnaTomikáról, de a dr. néninél látta ahogy a sok gyerek (5-6) mind maga fogja az orra -szája elé, így már ő is úgy akarja. Egyébként nagyon sokat számít már nem horkol esténként és hurutosan köhög, hogy könnyen felszakad a váladék.

Kép
kditke
 
 


Kép

Ez egy szülinapi kép...kicsit lassú vagyok és azóta már a haját is levágtam. 8)

Kép KépKép
lorca
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?