Új privát üzeneted érkezett!

cSziasztok lányok!

Tegnapelőtt írtam nektek több, mint egy órát, de megmenekültetek tőle. Elszállt. Kép

Sztike: neked írtam, hogy Árpádföldön lakom, és többnyire csak kényszerűségből írok éjjel vagy hajnalban. Romola lányom ugyanis képtelen tudomásul venni, hogy Toncsi babával nem lehet úgy bánni, mint a játékmacival. Nem mintha direkt bántaná, csak éppen etetni, cumiztatni, öltöztetni, pelusozni akarja... Toncsinak ez pedig nem mindig tetszik. Nappal szinte állandóan ott kell lenni mellettük.

BMárti: neked írtam még a pelus-ügyről. Tudom, már aktualitását vesztette, még egyetlen gondolat hozzá: nemcsak azért hagytam anno megválaszolatlanul a témát, mert mi még nem használtunk olyan pelust. Hanem azért, mert én úgy tudom, hogy minden gyártónak más és más a "szabásmintája", és persze minden babának más és más alakja van. Ezért (is) van az, hogy ami az egyik gyermeknél tökéletesen beválik, abból a másik lépten-nyomon kipisil (bocsánat).

Óvoda-téma: mire ehhez is hozzászólnék, addigra már mindent leírtatok. Kép
Csak annyit tudnék még hozzátenni, hogy nálunk egymással szemben van a bölcsőde és az óvoda, és ott év közben is, tehát januárban mennek át a bölcsiből az oviba azok, akik addig betöltötték a 3. évet.
Ebből a meggondolásból úgy látom, nincs értelme Romolát bölcsibe beíratni, mert ő nov. 30-ai, így kézenfekvő, hogy január elején menne oviba, addig maradjon csak itthon velünk. Kép
Zsuzsi, te ezt hogyan tervezed?

Szerintem viszont érdemes meggondolni, ill. védőnők, doktornénik tanácsát meghallgatni ott, ahol pici baba lesz. Lányok, a nagyobb testvér mindenhol haza fogja vinni a betegségeket, és higgyétek el, nagyon nem mindegy, hogy 3 évesen vagy néhány hónaposan találkoznak egy-egy vírussal...
Viszont ott van a mérleg másik serpenyője, az óvodás-lét összes pozitívumával...
Nem könnyű.

Ja, és ahogy BMártival bánt az a vezetőnő, az szerintem is nagyon durva. De hasonló reakciókra szerintem jobb, ha felkészülünk. Az óvónők a legtöbb helyen szereteik (elvárják), hogy az otthon lévő anyukák fél nap után hazavigyék az oviból a nagyobbikat.

BMárti: jaj, Romola is imádja pancsolni minden folyadékban!!! Szegénykémet mindig azzal szerelem le, hogy majd nyáron, kint a kertben akár reggeltől estig...
Lacika bőréről jut eszembe, hogy fürdetőkrémmel fürdik? Mert az tényleg nagyon jó. Illetve nekünk a doktornéni szokott felírni egy gyógyszertári baba-testápolót, az a neve, hogy Cremor Aquosus. Ismered? Nagyon jó az is.

Zsuzsi: bár nem engem kérdeztél, de azért leírom, nálunk hogyan volt.
Szóval nekem az a véleményem, hogy amíg egy csecsemő éjjel többször is felébred szopizni, addig az anyukájával szerencsés egy szobában lennie.
Igen ám, csak mivel így Romola lett volna nagyon "kiközösítve", ezért kettéosztottuk a családot: apa maradt Romival, én pedig Toncsival mentem a nappaliba. (Azt hiszem, Mártiéknál is valahogy hasonlóan alakult.)
Azóta persze már régen összeköltöztünk, most négyen alszunk egy szobában. Ezzel kapcsolatban pedig az volt az észrevételem, hogy Romola először felébredt Toncsinak minden nyafizására, és ilyenkor ő is igényelt némi simogatást. De azután (elég hamar, pár éjszaka alatt) megtanulta, hogy ne tulajdonítson jelentőséget a szobában hallható kisebb Toncsi-zajoknak.

Sziasztok: Laura+Romola+Toncsi
p_laura
 
 


Norci!

szönyegest csak holnap tudom megkérdezni, dícsérte a sógorom, hogy megbízhatók és szépen dolgoztak.
A mosogatógépet jobb megnézni több helyen, mert mi is 10 ezret buktunk, mert nem néztünk körül (elég körbe telefonálni, ha tudod pontosan a típusát). Nekem is jobban tetszett a 8-9-személyes, de a 12-es jobban kihasználhatóKép

na megyek, mert fáj a pocakom.

Üdv: zsuzsi
zsu26
 
 


Sziasztok újra!

Látom, elkerültük egymást... Kép

Zsuzsi: érdekes, én úgy gondoltam, hogy decemberben éppen eléggé rohanós mindenkinek az élete, így januárban, szép nyugodtan próbáljuk ki az óvodát.
De így, hogy említed a Mikulást-karácsonyt, végülis a legjobb hangulatú időszakban csatlakozna a többiekhez...
Hát, nagyon elgondolkoztattál!

Cory: jaj, de ééédesek! Hát igen, a nyugalom percei... Kép

Zsuzsi: a házitejet én forralom fel, kefírgombánk viszont nincsen. Kép Aludttejet szoktunk csinálni, egyszerűen csak meg kell hagyni "savanyodni" a tejet, és olyan lesz, mint a kefír.

Milyen netleszoktatásról van szó (ha nem vagyok indiszkrét)? Le szeretnél szokni a netről? Kép Rólunk is? Kép

Sziasztok: Laura+Romola+Toncsi
p_laura
 
 

 
 

Sziasztok!

BMárti
Sajnálom hogy ilyen rossz élményed volt a bölcsiben, igyekezhetne egy intézményvezető odafigyelni arra hogyan nyilvánul meg.
Elhiszem hogy sok a gyerek, vagy inkább hogy kevés a bölcsi és neki nehéz ezt megoldani,de a hangnem ebben az esetben is fontos lett volna hiszen ezekről a problémákról nem te tehetsz.
Szerencsére nem mindegyik ilyen!!!!!
Abban nagyot tévedett hogy csak annak jár az ovi vagy a bölcsi akinek az anyukája dolgozik ugyanis napi 4 órában simán felvehető hiszen ennyit bárki dolgozhat akár otthon is, vagy magán vállakozásában vagy bedolgozásban sőt iskolába is járhat és ez is munkának minősül és még sorolhatnám amiket fel lehetne hozni.
Hát tudod hogy melyik gyerek mikor mennyire fogad szót ez biztossan függ a temperamentumától is, Napocska egy elég jól kezelhető emberke legalább is a bátyjához képest.KépKép A vegyszerek nálam fenn vannak a konyhaszekrényben a fiúk sem érik el.Pont azért is írtam hogy egy nagyobb konyhában sokkal könnyebb úgy intézni hogy agyerek is el legyen meg az anyuka is biztonságossan tudjon főzni mert látom hogy elég sok helyen ez is szerepet játszik.

Lányok!
Néhány dolgon azért elgondolkodtam.
Norcinak igaza lehet abban hogy a nagyobb gyerek /főleg mert valójában még ő is kicsi ha már el múlt volna a tesó 5-6 éves más lenne a helyzet/ haza viheti a betegségeket.
Nálunk is ez volt amikor a Mátém volt kicsi sokat volt beteg elkapta a Márktól sajna, most Napocska már nem a fiúk immunredszere sokkal erősebb volt így kevésbé betegedtek meg szerencsére. De azért ez nem törvényszerű.

Én szeretném ha Napocska ovis lenne a társaság miatt /ő is készülődik nagyon, mert látja hogy a fiúk délelőttönként nincsenek itthon KépKép/ meg mert szeretnék én is valamit kezdeni az életemmel.
Ha esetleg mégsem mehetne mert mondjuk itt is sok lenne a jelentkező akkor ő is majd csak jövő év szeptemberében kezd, megmondom őszintén nem hiszem hogy olyan nagy baj lenne azért náluk ez még nem annyira fájó pont főleg ha van tesójuk.

Azért az nagy segitség ha a nagyobb oviban van délelőtt lehet a kicsire koncentrálni, én legalább is így éltem meg, van némi nyugi,viszont több a betegség, a nagyobbat vinni és hozni kell a közösségből hóban esőben a kicsivel, már akinek nincs segitsége.
Ez mindenhol a család életvitelétől függ!

Zafi
Itt nem lehet csak úgy bemenni játszani az oviba, pedig nincs játszóterünk se a községben, de az igazat megvallva annyira azért nem bánom mert ha ki be lehet mászkálni és egyes gyerekek csak játszótérnek használnák az anyukájukkal az ovit az azért a többieknek nem lenne túl jó érzés főleg ahol a szülő jóformán egész nap dolgozik.

Cory
Aranyosak a srácaid! KépKépKépKép

Zsuzsa
Nekünk könnyebb akiknek már járt gyerkőce valahová és ismernek bennünket, azért szerintem egy két évesnek még nem a közösség a legfontosabb inkább a szülői biztonság aztán ahogyan nőnek egyre inkáb jöhet a többi is. KépKépKépKép Szerencsére minket is várnak ez azért nagy előny számunkra.
Bea fülecskéjére sok-sok puszancs! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Erika
A férjemnek már nem élnek a szülei az enyémek még dolgoznak sajna én sem számíthatok rájuk, ezért nagyon nehéz hogy mit fogok kezdeni még magammal hogy a gyerekekre is vigyázzon valaki meg én is dolgozhassak, hát???
Dícséretet köszönöm Napsugaram nevében!KépKépKépKép

Szila
Én vagyok az anyuka "csak úgy otthon van" kategória illetve leszek ha nem találok addig is valamit. Hát szerintem végül is az a négy óra nem sok mindenre jó ám, még ha nem kicsi gyerekem van az ovisom mellet hanem mondjuk két nagyobbam.Ez most nem a két évesekre vonatkozik,de ha nem vennék fel Napocskát oviba akkor hogyan keressek munkát a gyerekkel a kezemben?
Érted ez megint kétélű dolog mert nem veszik fel mondván anyuka "csak úgy " otthon van, de nem mindenki olyan szerencsés hogy biztos munkahelyre várják vissza, így viszont ha időközben sikerülne is elhelyezkdnie nem tud dolgozni menni mert amikor a beiratkozás volt még nem dolgozott, ezzel bezárult a kör. És erre az sem megoldás hogy felvesszük és jöhet ha anyuka igazolást hoz, ugyanis mint már említettem gyerekkel melót szerezni, vayg önálló vállalkozásba fogni,ha nincs segítséged ???????
Egyébként nálunk is már nagyon régen azért szünt meg a bölcsi mert nincs rá igény állítólag de ez nem igaz bőven lenne, csak pénz nincs rá fenn tartani.

Puszi: Dzsili
dzsili
 
 


Sziasztok!
A mosogatógépüggyel kapcs.ban szerintem:
felesleges több programosat venni mert én is csak kettőt használok és van amikor utána kell mosogatni mert pl.a kuktát nem mossa el rendesen (nyílván nem fér hozzá teljesen), és ha valami oda van égve azt sem.
Ha megtudjátok oldani mindenképp a 12 szem.-est
válasszátok nagyon sok minden belefér, mi is 4 vagyunk de pl. szombaton kétszer is használtam pedig nem is voltak vendégek. Csak két fogásos ebédet főztem. Az edények tényleg nagy helyet foglalnak és ha a 8 szem.be nem férnek úgy el akkor nem tudod értelemszerűen mindenre használni.
Olyan gép is van ami tud féladagos programot az szerintem még praktikus.
Sokszor az ember teljesen le van nyűgözve mennyi mindent tud egy gép de miután megvette és hazavitte, otthon már a felét se használja ki a gép tudásának. Mi is az Electro World-ben vettük a gépet de egyetértek Zsuzsival mindenképpen nézzetek körűl.
Ha kicsit segítettem dönteni akkorKép!

Zsuzsa!
Én is jobbulást kívánok Beának!KépKépKép
Továbbra is,nagyon szép lett a sólymod,írd le mégegyszer melyik újságban lehet látni majd!

Zsuzsi!
Holnap elkezdek aktívan foglalkozni az ovi kérdéssel. Köszi!! Megfontolom amit ajánlotok Dzsilivel!

Jó éjt, sziasztok!
Erika
csengõ
 
 


Zsuzsi
Nagyon ügyi akkor már Dóri bilizés ügyben.KépKépKép A múlt héten Napocskám is kakilt a bilibe megint már tudja ha pisil vagy kakil illetve fog és akkor szólt is, de zavarja ha piszkáljuk azzal hogy ne a pelusba menjen ezt már megfigyeltem kpes emiatt inkább nem kakilni ezt meg nem szeretném.
Szegény Dóri ajó múltkor Napocsnak is volt szoruláse ez furi volt mert most látszott rajta először mondta hogy "Anya segíts nem jön ki a kaki". tegnap meg mondta hogy "Anya te is be tudod csukni az orrodat?" Kérdeztem hogy ő igen? Mondta igen most is be van csukva. Azt hiszem bedugult az orrocskája.

Norci
Az én mosogatógépem jó nagy de még így is igaz hogy a nagy lábasok /nekem nem sok kicsi van mert ugye elég nagy adagokat főzök/ nem mindegyike fér el benne, ügyesen kell bele rakodni, úgy hogy a kisebb típus nálunk biztossan nem lett volna elég érdemes kinyitogatni és megnézni hogyan van elrendezve belülről.

Szilvi
Köszi a gyógyikat éppen most köhögött az előbb!KépKép

Dzsili
dzsili
 
 


A lényeg meg lemaradt majdnem:

<font size="+2"><font color="ff0000"><font face="Lucida Calligraphy">Krita
Nellinek Boldog Szülinapot Kívánunk!</font></font></font>

Kép

Dzsili és Napsugár
dzsili
 
 


Sziasztok!

Edit
Akkor majd benézhetnél hozzánk egyszer.Kép
Klassz helyen lakhattok.Kép

Norci
Hozzánk elég közel van a MÁV és nem nagyon szoktak arra lezárni semmit, úgyhogy nem aggódom, de azért köszi, hogy felhívtad rá a figyelmemet.

Nellinek boldog szülinapot kívánunk!Kép

Üdv: Gorsi
gorsi
 
 


Sziasztok!

Még mindig rossz a gépünk, pedig már három szerelő dolgozik a javításán. Már vettünk új házat, mert a régi zárlatos volt, új winchestert és még így sem működik. Már annyira szenvedek a net nélküliségtől, hogy megint egy internetkávézóból írok.Kép
Mentának nagy gratula Győzőhöz! Sok boldogságot és tejecskét.Kép

Rita! Nellinek boldog születésnapot.Kép

Andiknak nagyon boldog névnapot kívánok.Kép

Mi jól vagyunk. Voltunk Afp-n, két hét múlva lesz eredmény és utána uh. Pedig ma már (17+2) vagyunk, de ikreknél nem nagyon számít, úgyis magasabb lesz az eredmény.
Nem tudom mikor lesz végre gépünk, de remélem, hogy a héten már igen. Lakásfelújítás alakul.

Zsuzsi! Anyukám lába már teljesen rendbejött, néha kicsit még bedagad.

Dzsili! Majd ha már otthon is lesz megint gép, írok bővebben. Addig is mindenkinek szép hetet.Kép
linato
 
 


Sziasztok!

Dzsili,
értem én, csak tolmácsolni próbáltam az itteni ovik gondolatát. Sajnos ez van. Ha el akarsz menni dolgozni, de a gyereket még nem vették fel az oviba/bölcsibe, meg van lőve az ember lánya...

Norci,
nekünk a keskeny van, és 3 programja van. Siemens. Sajna a nagyobb nem fér be a konyhába, de sztem elég bőven nekünk a keskeny mosogatógép. Mi a corában vettük, azért ott, mert számunkra ott voltak kedvezőek a részletfizetési feltételek, de az EW-ben tényleg szép kis gépek vannak.

Zsuzsi,
ugye a te apukád dolgozik Szentendrén az SZTK-ban? A sógornőm elviheti hozzá a kisfiát kuki-ügyben?

Rita,
Nellinek mi is boldog szülinapot kívánunkKép.

Sziláék
szila
 
 


Sziasztok!

Dzsili! Igazad van oviba bejárkálás ügyben. Szerintem itt sem mehet mindenki, legalábbis az óvónő nekünk úgy mondta, hogy hivatkozzunk rá és akkor bemehetünk. Mert látta a Rékán, hogy mennyire szeretne ott maradni, vagy rajtunk, hogy mennyire szeretnénk, ha gyerekek közt lenne, nem tudom. De én sem szeretném, ha boldog-boldogtalan bejárkálna, ez igaz.

Linato, remélem hamar lesz már gépetek, mert már hiányolunk és kíváncsi vagyok, hogy vannak az ikerbabák!Kép

Mi még szinte sehogysem állunk szobatisztasággal. Bár ma teljesen magától kéretőzőtt rá a bilire és pisilt is bele, ez most nagy lépés ahhoz képest, hogy eddig szinte semmi nem volt. Nagy ritkán sikerült ráültetni a bilire, olyankor általában sikerült is valami, de aztán hetekig nem is akart ráülni. Mindig előre szól már, ha jön a kaki, még simán lenne idő ráülni a bilire, de nem hajlandó. És mindig ugyanarra a helyre áll és ott kakilKép Most már azért örülnék, ha legalább nappal nem kéne pelus, de nagyon bízom a jóidő jótékony hatásában.Kép

Zafi
zafi
 
 


Sziasztok!

Tegnap este kb egy órás írásom szállt el! Kép Olyan dühös lettem hogy alig tudtam elaludni.

Köszönjük szépen a szülinapi jókívánságokat! Kép Nagyon jólestek. Egész nap talpon voltam, izgultam rendesen, hogy minden ok legyen, és tényleg nagyon jól sikerült minden. És este mikor fáradtan beestünk az ágyba belegondoltunk a férjemmel hogy innentől 2 gyereknek lesz szülinapja...aztán meg ha minden jól megy háromnak...Kép
Zsuzsi! A torta nagyon jó lett, szupi hogy tudtunk hozatni olyan műanyag Tabi-díszt, Nelcsi el volt ájulva teljesen. Azt a pofit soha nem fogom elfelejteni, mikor meglátta. Amúgy is ez olyan tabis szülinap volt, kapott beszélő tabit, tabi videókazit, szóval a torta is telitalálat volt. Próbálok felrakni képet róla.

Kép

Az Andiknak én is boldog névnapot kívánok utólag! Kép

Nagyob gondolkodom a mosogatógépen én is. Iszonyú sok idő elmegy a mosogatással, amit lényegében a családtól lopunk el. Tudtok nekem méreteket mondani? Ha sikerülne kigondolnom hova kerülne a jószág, talán meg lehetne fűzni a férjemet. Bár ő minden átalakítástól a plafonra mászik és inkább mosogat. Kép

Ercsi! Üdv itt! Kép Az én lányom is áprilisi, nekem is azt ajánlották, hogy inkább szeptembertől menjen oviba ha lehet, mert nehéz beszokatni, s az óvodai "tananyagba" is nehezen tud bekapcsolódni ha év végén csatlakozik a csoporthoz. Mivel nekünk jön a kistesó szeptemberben, ez meg van oldva, de korábban én is rágtam a kefét.

Zsuzsi! Nekünk se fér be a kiságy a hálóba. Kép Most én is agyalok hogy hogy is kellene megoldani az alvást. Egyre inkább hajlok afelé, hogy egy szobában legyenek, s ideiglenesen én költöznék be hozzájuk. Lehet, hogy jó lenne, ha Nelcsi rögtön megszokná azt, hogy ott van a kistesó is, pláne, hogy most hallani se akar róla hogy ne az ő szobájábabn legyen a Pici. Ha másik szobába vinném, csalódott lenne, s kirekesztve érezné magát. Később meg már nem lenne ilyen lelkes, jobban féltené a kis birodalmát. Ráadásul mivel egymás mellett van a két szoba, arra sincs garancia, hogy nem fog felkelni a sírásra annak ellenére, hogy a másik szobában alszik a Picur.
Na de ezt még meg kell rágni, nem könnyű dönteni az biztos!

Zsuzsa! Gyógyok mennek Bea fülére. Fogadóóra mikor lesz?

Edit! Gyönyörű helyen laktok! Nézzél meg mindent és várjuk a képeket!

Magunkról:
Megvan az AFP-m végre! Az eredmény jó, de mivel nem időben vették le, így gyakorlatilag értékelhetetlen. Genetikai uh-n nem láttak semmi eltérést, szóval megnyugodtam. Még egy szuper hír: az ellenanyagvizsgálatom (RH- miatt) továbbra is teljesen NEGATÍV!!! Kép

Rita
krita
 
 


Krita!
Utológa is Boldog Szülinapot kívánunk Nelcsinek Kép .
Örülök a jó híreknek Kép.

Voltunk ma ctg-n, hát jól ránk ijesztett Tamara Kép meg kellett ismételni a ctg-t, annyit ugrált először, hogy a szívfrekvenciája túl magas tartományban volt, azt hitték v.mi baja van. Képzeljétek én hogy megijedtem. Kellett várnom egy órát, hogy újra megismétlejék így apát meg Vilit hazaküldtem, aztán újra megcsinálták a ctg-t az rendben volt, ill. van min . eltérés de nem vésézes. Megnyugodtunk, azátn jöhettem haza egyedül bkv-val. Vili annyira édes volt látta, hogy sírva jövök ki, aztán visszafogtam magam, hogy ne így váljunk el Vilitől, ne ijedjen meg (az is benen volt a pakliban hogy bent tartanak) és akkor olyan édesen közlte Vili, hogy "megnyugodott anya"

Andi3!
Neked itt is köszönöm a s.o.s telefonos segítséget és nyugtatástKép

Az Istávn kórházbán telt áhz van, a vajúdó tele volt frissen szült anyákkal és babáikkal, mert nem volt hova fektetni őket az osztályon. És aki épp vajúdott ő neki is csak egy rattán szék jutott Kép nagyon durva.
Drukkoljatok azért, hogy minden rendben legyen Tamarával! ÉS hogy ne május 1-i hétvégén szüljek, mert akkor apa 3 napon át dolgozik v.mi kiállításon, és ne is 20-án mert akkor valószínű nem ér rá a szülésznőm.

Norci
norci
 
 


Én is pont azt akartam kérni, hogy mint Rita tudnátok mosogatógép külméretet írni nekem. Ha jól tudom sztanderd méretek vannak.

Szila!
A lábosok is beférnek pl. egy hétvégi ebéd után egy telepakolással el tudsz midnent mosogatni?

Norci
norci
 
 


Krita
Nagyon klassz lett a torta.Kép
Örülök, hogy minden okés a babóval és veled.Kép

Norci
Drukkok mennek mindenre!Kép Gondolom hogy kiborultál a ctg miatt.Kép
Én már nem is tudom, mikor szeretnék szülni, hol ezért, hol azért nem annyira jó az időpont.Kép De már nagyon kíváncsi vagyok Rá!

Éjjel azt hittem, hogy megyünk szülni, mert 2x is felébredtem vagy másfél órára fájni, de aztán elmúlt. Apa olyan ari volt, fél 5-kor felkelt, lezuhanyozott meg minden, hogy akkor tutira szülünk, mert eddig még nem volt ilyen, hogy így felébresszenek a fájások.

Üdv: Gorsi
gorsi
 
 


Sziasztok!
Köszönjük a gyógyokat. KépKép Szerencsére éjjel nagyon jól aludt a Bea, nagyobb volt az ijedtség, mint a baj. Reggel vidáman ébredt, láza nem volt, így a párom úgy döntött, hogy irány az óvoda. Telefon nálam volt, ha vmi van, akkor rám telcsiznek. Azért volt fontos, hogy ha lehet, akkor ma ne maradjon itthon a Bea, mert cipőt kellett mennem venni, mert jövő héten lesz egy kiállítás a BNV-n 4 napos, amin mi is a kötős barátnőmmel ott leszünk. Oda meg mégse mehetek sport cipőben. Sikerült is vennem cipőt. Nem egy nagy számok a cipők, de muszáj volt vennem, mert tök ciki, hogy mindenhová bakancsban megyek.

Fogadóórára nem jutottam el. Sajnos azt üzente az ofő, hogy osztályzatok miatt akar velem beszélni.Kép Majd megbeszélek vele egy időpontot, hogy betudjak menni.

GOrsi!
Drukkolok, tudod, hogy Ti legyetek május 1-én az első szülés, mert tudod, akkor Budapest pénzt ad...KépKépKép Vigyázz magatokra.

Norci!
Nyugi, nyugi.... Te csak ne előzd be GOrsit.Kép

Mentéékkal mi van? Mi újság velük?

Na, telcsizett apjuk, hogy jön haza, csináljak vacsit, így most megyek kaját sütni.

Sziasztok!
Zsuzsa

beababa
 
 


Jaj, elfelejtettem írni!
Holnaptól lehet kapni az újságot. Címe: Keresztszemes MAgazin, ára 790.-
Én nagyon elfogult vagyok, én már megkaptam az én példányomat. Szerintem egy nagyon igényes, gyönyörű újság lett. KépKép

Az újságban benne van az előzetesben, hogy mi lesz a következő számban, és ott van az én mostani művem is. Egy színes sólyom. Élőben is gyönyörű...
Na jól van befejezem az ömlengést.Kép

Zsuzsa

beababa
 
 


Gorsi! Ez nagyon izgi! Hajrááááá!

Norci! Megértem, hogy kiborultál!

Rita! Szuper, nagyon örülök a jóhíreidnek! Nellinek utólag is nagyon boldog születésnapot kívánok!!!

puszi mindenkinek,

heniék

lányok, egyszerűen nem értem, most miért nem a nevem, hanem az azonosítóm jelenik meg felül???
gesztenye
 
 


Köszi a nyugtató sorokat mindenkinek!
Én igazán csak akkor fogok megnyugodni, ha beszélek az orvosommal is. Nem akartam ma hívni, mert a süzlésznő már beszélt vele és csütrötökön úgyis hívnám a múlt heti vizsgálat lelete miatt. Azért engem zavar az a minimális eltérés is Kép

GOrsi!
Lehet, hogy hamarosan nem feleslegesen zuhanyzik a párod hajnalban Kép

Egy Vili szösz:
rajzolgatunk, minidg kiosztja a feladatot is hozzá: "anya rajzol barnávla repülőt", elsőre nem sikerült túl tökéletesre, Vili megjegyezte:
"hű de béna repülő anyuci"

Norci
norci
 
 


Sziasztok!

Norci: megértelek a ctg-s ijedtség miatt, biztosan én is a könnyeimmel küszködtem volna, de meglátod Tamara szuper kiscsaj lesz!!!Kép Dorkának a szívhangját nem találták állandóan, már nagyon untam, hogy ennyire nem találják, a végén már nem is idegeskedtem, mert éreztem, hogy jól van.
Szőnyeg miatt nem tudok újat mondani, anno a sógoromék a Budapesti Piacból szedték a címet és egy budai cég volt, a többire nem emlékeznek...Kép
Na ezt a "hű de béna vagy anyuci"-t meghallgattam volna élőben is!Kép
A mi 12-es Elektrolux mosógatógépünkben minden elfér, mert a felső tárcán a magasságot lehet állítani, így alulra, bármely nagy edény befér. Nekem a kuktát is elmosta jól, a zsíros edényt is, amiben rántott husit sütöttem, szóval ilyennel nem volt gond. Adatokat ld.: http://www.electrolux.hu/Files/Brochures/Hungary/wet20031.pdf
a 11.old.-tól vannak a mosógatógépek, méret: 12-es: 85x60x63,5cm a 9 terítékesnek: 85x45x63cm.

Szila: igen mehet nyugodtan, de apám régivágású doki, erre számítson, barátnőd mondhatja, hogy internetről ismerjük egymást. Tudja, mikor van rendelés, meg mikor van ott apám, mert gyakran jár konferenciákra, nehogy feleslegesen menjen!

Krita: nagyon jó lett a torta! nyammmmm KépMilyen izű volt? Lányodról is felrakhatnál képet!

Laura: nem fárasztó 4-ben aludni? férjedet nem zavarja? Én is úgy döntöttem, hogy ha felveszik a nekem tetsző oviba, akkor megy Dorka dec.1-től, ha nem veszik fel, akkor máshova nem viszem, megvárjuk a következő szeptembert, addig kitalálok csomó programot Dorkának (úszás, torna, tücsök zene, néptánc, múzeumlátogatás, ennyi minden csak pótolja az ovit).
Heninek írtam még, hogy elromlott a parabola antennánk, így nem volt tegnapig tévénk és hogy ezzel a változással a netet is valahogy csökkentettük a férjemmel, és úgy gondoltam megpróbálom leszoktatni magam a netről, mert már fizikailag sem bírok ennyit ülni gép előtt és annyi más dolgom is lehetne...

Ma találkoztam a választott szülésznőmmel, nagyon megnyugodtamKép

Üdv: zsuzsi
zsu26
 
 


Zsuzsa
Nem is tudtam, hogy adnak vmit, ha elsők vagyunk.

Köszi a drukkokat.Kép

Gorsi
gorsi
 
 


GORsi!
Persze. már máshol is írtam neked.KépKép
A főváros felajnálott 2004 eurót az első újszülöttnek.

Zsuzsa

beababa
 
 


Sziasztok!

Először is Menta, gratulálunk KisGyőzőhöz, jó egészséget, sok-sok tejcsit kívánunk! Kép

Szila! Örülök, hogy Hanga megint alszik délutánonkéntKép

Minden Andinak utólag szeretnénk boldog névnapot kívánni! Kép

Zsuzsa, fül-gyógyok mennek!KépKépKép Mi sajna már tudjuk, milyen az, ha egy gyerek füle fáj... elég rémesKép

Linato, ne hari, nem emléxem, hogy írtad-e már, hogy érzed-e már mozogni a gyerkőckéket? Ha érzed már, milyen érzés? Egyszerre több helyen dolgoznak, vagy hogy is van ez? Kép

KRita, örülök az eredményeidnekKép És jól vagy egyébként? Megy odabent a box rendesen? Kép

Norci, ctg-ijedtségKép Örülök, hogy már nyugodtabb vagy!

Bölcsi-téma: Nem nagyon van már mit hozzászólnom, már mindent elmondtatok, nálunk úgy lesz, hogy valószínűleg Bácus január 1-től megy át az oviba, feltéve, hogy szobatiszta lesz addigra (nagyon remélem, hogy igenKép). Nem akarnám következő nyárig a bölcsiben tartani, hiszen addigra már több, mint 3 és fél éves lesz, nem lenne való egyáltalán a másfél-két évesek közé.

Nálunk a szobatisztaság úgy áll, hogy annyi van már, hogy reggel ébredés után és délután ébredés után ráül a bilire, többnyire pisil is. Volt már, hogy levettem róla a pelust (pl. estefelé egy órára), ilyenkor volt, hogy szólt, hogy anya pisilek, és sikerült még ráülnünk a bilire, de volt, hogy egyáltalán nem szólt és telibepisilte az összes habtapi lapját, egyesével kellett az összes pici darabkát lemosnom, jó program volt. A böcsiben pedig úgy van, hogy a délutáni ébredés után (kb. fél 2-2) pisiltetik őt a bilibe (többnyire sikerrel), és utána 3-ig, míg érte nem megyek, nincs rajta pelus, eddig nem történt baleset. Kb. 1 hete van ez.

Mosogatógép: anno, mikor pároméknál laktunk (Bácus előtt), akkor ott csak vízmelegítő volt, utáltam, hogy csak 10 liternyi meleg vizem van egyszerre a mosogatáshoz, mindig elfogyott persze idő előtt, így álmom-vágyam egy mosogatógép volt. Itt ahol lakunk, most annyi melegvíz jön, amennyit akarok, asszem átmenetileg ez kielégít (a vízmelegítős mizéria után tiszta komfortKép), de biztos eljön majd az idő, hogy nekem is kell egy mosogatógépKép

Na, jó kis szómenésem lett, be is fejezem...

Jaj, képzeljétek, jövő hét kedden megyünk 4D-s UH-raKép Már úgy várjuk, hogy el sem tudom mondani. Bácu is jön velünkKép Remélem, boxbajnokunk megmutatja, hogy milyen nemű nevet fixáljunk le apávalKép jó kis murikat csinál egyébként esténként, nagyon élvezemKép Persze kedvenc területe a hólyagom... édes egy pofaKép

GOrsi, rengeteget gondolok Rátok, hogy mikor mész már szülniKép Szerintem nemsokáKép IzgiKép Peti időre jött?

Sziasztok,
Beja+Bagázs
beja
 
 


Zsuzsi!
Köszi a mosogatógépes adatokat Kép

Itt nem az volt a gond, hogy nem találták a szívhangját, hanem hogy annyira ugrált, hogy majd lelökte magáról a készüléket és baromi gyorsan vert a szíve a kelletéhez képest. Igaz előtte ittam reggel egy gyümölcs teát (amibe van feketea is), nem tudom hogy az ennyit számít, de anélkül élő halott lennék. Meg egy vas pezsgőtablettát is. Létezik hogy azok pörgették túl a kicsit?

Norci
norci
 
 


Sziasztok!

Beja: azt hittem ma voltatok uh-on, már úgy várom a friss hírt a babóca neméről!

Ime pocakos kép:
Kép

Üdv: zsuzsi
zsu26
 
 


linato
Már alig várom, gyere amint tudsz!KépKépKép

Szila
Na igen az ovik már csak ilyenek....Kép

Gorsi
Én drukkolok neked nagyon változatlanul, tudod mit ha jó a május 1. akkor akkorra ha nem akkor máskorra!!!KépKépKép

Zafi
Látom Napocska és Réka is a nyarat várja a szobatisztasággal! KépKépKép

Norci
Szegényke el hiszem hogy megijedtél, engem Mátémmal annak idején is hasonló dolog miatt fektettek be /potom két hét lett belőle tisztára ki voltam már a vége felé/ A kis fiam nekem is itthon volt de minden nap 3 NST-t végeztek, így maradnom kellett, mondanom sem kell az elsőn kívül atöbbi tökéletes volt és amennyire mázlista voltam arany gyerekem 6 nappal később született annyira jól érezte magát.

Szerintem Tamara is teljesen jól van csak a pocin bellül nem olyan egyszerű azért méricskélni őket!KépKépKép
Érted is mennek ám adrukkok, megjegyezve hogy mikor ne szülessen!KépKépKépKép
"hű de béna repülő anyuci" KépKép

Zsuzsi
Kit választottál szülésznőnek???
Annyi mindent írtál ovi helyett hogy az már-már engem is pótolna nem csak az ovit!KépKép
Aranyos a pocakod nekem nem tűnik olyan nagyon nagynak pont formás! KépKépKép

Zsuzsa
Még jó hogy büszke vagy a műveidre!Kép
Sokat rontott a gyerkőc? Kapd elő az ellenörzőt, bár szerintem már tutira megtetted!
Napközis még?
Mentával ma beszéltem telefonon majd megírja hogy volt a szülés,mi a helyzet a kisfiúval mit mutattak a vizsgálatok, ezt inkább rábízom, vasárnap este már otthon voltak, Győzőke szopizik,aranyos és szépséges és tiszta Helena!KépKépKépKépKép Menta is tele van energiával ő is jól érzi magát, holnap már sétálni készül!KépKépKép

KRita
Szép a torta, nagyszerű hogy jól alakult a szülinap!KépKép
Mosogatógép méretet nem tudok mondani mert be van építve.Kép egyébként nálam még mindent szépen elmosogatott olyan borzalmas koszos dolgokat is amiket Zsuzsi írt.
Örülök hogy minden rendben van a picurral!KépKépKép
Képzeld nálunk az ikertesóm 0Rh- én meg 0Rh+ vagyok így alakult, egyébként az anyukám negatívos nálunk is.

Alakul az idő virágoznak a gyümölcs fák, és a tulipánjaim is, ma ültettem ezt azt, holnap remélem több napsüti is lesz!KépKépKép

Puszi: Dzsili
dzsili
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy még nem válaszolok ovi témában, meg nem írtam senkinek, kicsit (?) el vagyok havazva. Életem Párja itthon van betegácsiban, nap közben őt pátyolgatom, meg persze Lacika is biztosítja a szokásos napi programomat. Amikor Lacika alszik, akkor meg kihasználom, hogy van kire hagyni, és rohangálok a dolgaim után. Éppen csak átfutni volt időm a termést, köszi mindenkinek, aki írt ovi - bölcsi témában, remélem, ma délután már fogok tudni válaszolni is! Kép

KRita! Nellinek boldog szülinapot! szeretnék még kívánni gyorsan, már így is megkéstem vele. Kép
Szuper, hogy a Pocaklakóról csupa jó híred van! Kép


BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!

Zsuzsa
Bocs, de nem láttam. Köszi az infót.Kép

Beja
De jó, hogy írtál, mostanában ritkán látni titeket. A 4d uh biztos szupi lesz. Bácus is megy? Peti 1 héttel előbb jött egyébként, de sztem ez nem számít.

Zsuzsi
Nekem sem tűnik óriásinak a pocakod, nagyon szép.Kép

Olyan szépen süt a nap.Kép
Üdv: Gorsi
gorsi
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a további gratulációkat is! Kép

Norci! Nincs ott semmi baj, szerintem a tea kavart be. Mikor kell menni legközelebb? A teát próbáld kihagyni akkor!

Gorsi! Jajj, de izgalmas! Kép Málnalevélteát iszod, ugye?

Nelcsi szövege:
Apjával sétált lent, én vasaltam. Virágot hoztak nekem. "Anya ezt Neked szedtem." Meghatódom, megszagolom, örülök neki, megköszönöm.
Gyermekem csak néz és vár. ???
"Anya most már fizesd ki!" Kép

Zsuzsi!
Köszi a tortás dícséretet, kicsit más lett a képen a szín, sokat világosítottam szerintem a képen. A fű az zöld! Kép Oroszkrém volt (már múlt időben. Kép)
Cuki a pocid, szerintem az enyém is van ekkora. Kép
Cserélem a profilképet! Kép

Beja! De jó hogy hallani Felőletek is! Mi jól vagyunk, bent buli van állandóan, éjszaka se mindegy már hogy fekszem, reklamálnak rendesen. Kép
Én is nagyon izgulok ám az uh miatt! Mivel mi nem akarjuk tudni a nemét, másokon élem ki magam. :o

Dzsili! Ez az RH- egy átok! Valamelyik nap mesélte a szomszéd, hogy ő is az, s sajna a második gyermeke nem élte túl, pár naposan elvesztette. Úgy imádom az ilyen történeteket! Kép
Próbálom meg se hallani, mert külömben megőrülnék!

Jajj, a 2 évesem és 2 naposom nem alszik úgy hallom. Pedig ma állatkertben voltunk és annyira elfáradt, hogy alig tudott feljönni a lépcsőn. Még azt is elfelejtette, hogy tulajdonképpen ő egy rosszul evő gyerek és megevett mindent, amit elé tettem.
Mondtam Nelcsinek indulás előtt, hogy már nagyon kíváncsi vagyok az oroszlánra, jegesmedvére, stb, erre mondta, hogy Nelcsi is kíváncsi meg Apa is, meg a Kisbaba is anya hasában. S elkezdett cérnavékony Kisbaba hangon beszélni: "Anya, én is szeretnék menni! Ki szeretnék bújni a hasadból, megnézni az állatkákat, mert nagyon kíváncsi
vagyok! " Annyira édi volt, azt hittem megzabálom. Mondam neki, hogy a
Kisbaba még megfázna kint, ezért ő bent lesz a hasamban, de természetesen ő
is jön velünk. Olyan jó, hogy ha a családról van szó, akkor ott már helyet
kap a Kisbaba is. Kép

Rita
krita
 
 


Drága lányok!

Bár már ígértem a hosszabb beszámolót, de egyszerűen még nincs rá időm, erőm. De ami késik, nem múlik. Kép

Mindenekelőtt köszönöm a sok drukkot és gratulát!
KisGyőző veséje miatt továbbra is kérem a drukkokat, de ezt majd inkább a listán.

Azért írok, hogy szóljak, van kép a profilomban és nyitottam egy minialbumot is Menta kisGyőzője címmel.

Puszi mindenkinek!

Menta++ Kép
menta
 
 


Sziasztok!

Azóta még egy halom infót begyüjtöttem a környező ovikról és bölcsikről. Akivel csak beszéltem (anyukák) mind dícsérte azt a bölcsit, ahonnan engem úgy kidobtak, mint a macskát... Kép Azt mondják, hogy buta vagyok, mert azt kellett volna mondani, hogy megyek dolgozni, vagy tanfolyamra, és akkor simán felveszik a gyereket. Szóval az őszinteség most se bizonyult jó megoldásnak... Kép Most már végképp elbizonytalanodtam, hogy akarom-e beadni Lacikát. Ráadásul azt mondják az anyukák a játszón, hogy őket a bölcsiben lebeszélték a fél napos rendszerről. Egész napra meg nem adnám szivesen... Jaj, már a kétségeimbenis bizonytalan vagyok... Kép

Norci! Na igen, attól tartok, hogy az önkormányzat anyagi helyzete, és nem a gyerekek száma határozza meg, hogy mennyi óvodai, bölcsödei férőhely van. Kép

Szila! Köszi az infót a budakalászi bölcsi - ovi helyzetről. Azóta átgondoltam, attól tartok, nem lennék kisegítve vele, ha oda kéne reggel és délben átkocognom Lacikáért. Kép De ezek szerint fel se vennének minket. Kép A munkáltatói igazolás nem gond, ha végre összejön a pocaklakó, akkor kiveszem a szabim, és már kérhetek is papírt arról, hogy visszamentem dolgozni. Ja, hogy aztán "kénytelen leszek" Kép mégis betegállományban pocakosodni, az már más lapra tartozik... Kép De én azért egész napra nem szeretném beadni... Bár szeptemberig még rengeteget fog változni, fejlődni... Jaj, de nem tudom... Kép

Zafi! Mi örökké az ovik kerítése előtt csövezünk mostanában, de még soha, egyik óvónővel se sikerült beszédbe elegyednem. Kép Nagyon tudják a hátukat forgatni... Kép Azért majd lehet, hogy megpróbálkozunk. Kép

Erika! Et nálunk is szokszor gáz, hogy Lacika se tudja még megmondani, hogy mit szeretne. Mondjuk én a hisztizéssel nagyon kemény vagyok, sokszor olyasmit se engedek meg, amit lehetne, ha hisztivel akarja elérni. Persze mondani meg még nem nagyon tudja szegény. Kép Az a legrosszabb, amikor mond valamit, én meg nem értem, ő meg újra és újra megismétli ugyanúgy, és látom rajta, hogy elvárja, hogy megértsem, és ő is egészen dühbe tud ettől gurulni. Tegnap áll a konyhaajtóban, és mondja nekem, hogy "szita". Nézek rá, mit akarsz a szitával?! Ő megismétli nyomatékosan, hogy "szita". Előveszek egy szitát, de a fiam ettől csak idegesebb lesz, és újra mondja, hogy "szita!!". Na jó, akkor ez valami más lesz... Agyalok, mi lehet... Magát szokta Cikának, vagy inkább Szikának nevezni (a Lacikából), gondolom, talán a szikát mondja most szitának?! De nem, ez se jött be. A fiam már majdnem sír dühében, látom az arcán az elkeseredést, hogy ilyen ostoba anyja van, és csak ismételgeti egyre indulatosabban, hogy szita, szita, szita... Áááááááá........ Aztán rájött, hogy hiába beszél, és visszatért a kisebb kori mutogatós módszeréhez.... Kép Persze, azonnal megértettem, hogy sétálni akar menni, mikor már a cipőjét is hozta! Kép

Edit! Lacika is félelmetes zagyválásokra képes. Jaj nekem, mire egy-egy új szó jelentését megfejtem. Pl. a cumiját cimcinek hívja, de a tejes cumisüveg, amit reggel kap, az kedves egyszerűséggel cici névre hellgat. Kép Pedig régen nem szopizott már, mire beszélni kezdett, nem tudom, miért hívja így. Kép A nem helyett azt mindja MI, de hogy miért?! és még sorolhatnám. Kép

Zsuzsa! Hol is laktok ti?! Drágák arra a lakások?! Ilyen helyre szeretnék költözni (sürgősen!!), ahol ilyen ovi - bölcsi van! Kép

Laura! Kizárólag gyógyszertári fürdetővel szoktam Lacikát fürdetni, mióta ez a bőrproblémája lett. Van valami gyógyszertári gyógykencénk is rá, ha nagyon csúnya lenne, meg sima testápoló, az is gyógyszertári, de nem tudom a nevét. Ott keverik helyben, és valami olvashatatlan krikszkraksz van az oldalára írva. Alkoholos filccel szoktam ráírni, hogy melyik a fürdető és melyik a testápoló, mert amit a gyógyszerészek ráírnak, azt szerintem másnap már ők se tudnák elolvasni... Kép
Anyósomék szoktak kefírt csinálni, van hozzá gombája, azt hiszem, csak az a nehéz benne, hogy folyamatosan kell újabb és újabb adag kefíreket csinálni, különben elpusztul a gomba. Megkérdezzem pontosan, érdekel?

Dzsili! Hát igen, az mindig viszonyítás kérdése, hogy egy gyerek jó, vagy rosszcsont-e. Kép
Persze család-függő, hogy kinek mikor jó oviba, vagy bölcsibe adni a gyereket, és a gyereknek mikor jó mennie. Ezért is nehéz döntenem, mert igazán tanácsot kérni se lehet. Mondjuk ez jó, hogy itt újra meg újra átbeszéljük az érveket pro és kontra, így könnyebb átgondolni. Kép
Na igen, ez az ördögi kör tényleg durva. De még ha mondjuk stabil helyre várnak vissza, akkor is gáz, hogy a gyerek 3 éves koráig jár a GYES (addig lehetek itthon vele), és oviba csak 3 éves kor UTÁN vihetem. Azért a beszoktatást nemt udom, hogyan lehet megoldani 0 nap alatt... Azután persze jön a betegeskedés, a sok hiányzás a munkahelyről, fogank neki örülni... Áááá... Ki van ez találva, hogy hogyan NE legyen jó az anyukáknak. Kép

Norci! Jaj, nem csodálom, hogy megrémültél... Szorítok, hogy minden rendben legyen Tamarával! Kép Vili édes, mint mindig... KépKépKép
Az tényleg durva lehet, egy rattan széken vajúdni, mert nincs hely... Aki megszül, az meg rögtön gyakorolhatja az ülve szoptatást?! KépKépKép

Beja! Hoppá, olyasmit írtál bölcsi - ovi témában, amire nem is gondoltam... Hiszen Lacika is majdnem 3 éves lesz már jövő szeptemberben, mikor gondolkozok rajta, hogy beadom. Lehet, hogy nagy ló lenne a kicsik között?! A bölcsiben nincsenek kor szerinti csoportok? Vagy ez is módszer-függő, és bölcsödénként változó?
A lepisilt haptapi tényleg vidám... de nálunk volt már rajta nagyobb dolog is... Kép

Menta! Gyönyörű a családod! Kép Úgy látom Helena örül a kistesónak! Kép A nagy drukkok mennek továbbra is! Kép


BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!

Krita!
Nagyon-nagyon sok boldogságot a gyönyörű két éves és két naposnak!KépKépKépKépKépKép
Kép

Menta!
Még egy hatalmas gratula! És további drukkok KisGyőző veséjéhez!KépKépKépKépKépKép
(olyan szép az a kép a profilodban KépKép)

Bikás:
A tervek szörnyűségei:
1. pénz csak a focipályára van, ezt akár holnaptól építenék, a többi a következő n évben.
2. A kosárpályákat áttennék a kicsik játszótere mellé.
3. Millió dolgot beterveztek -> alig marad fű.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Sziasztok!

Menta, millió drukk megy!!!!!! KépKépKépKépKépKép
Nagyon szép a családod a profilodbanKép KisGyőző igazi kisfiú, és Helena tiszta AnyukájaKépKépKép

BMárti, szió! "Elvileg" a mi bölcsinkben két csoport van, a "tipegő" és a "kisded". Utóbbiba jár Bácu, ez elvileg a kisebbeket jelenti. A legidősebb gyerek most náluk több, mint 2 és fél éves (ez a gyerkőc gondolom kicsiként itt kezdett és ugye nem teszik át később a nagyobbak közé, mert megszokta a gondinéniket), a legkisebb asszem 15 hónapos. Tehát Bácuéknál is elég nagy a korbeli különbség.
Gondolom, ha pl. Bácu januárban (3 évesen) tovább maradna ott a bölcsiben, januárban újabb picik érkeznének, mondjuk 15-17 hónaposak, akkor már tényleg nagy lenne a korkülönbség. És szerintem az oviban azért többet és máshogy foglalkoznak velük (koruknak megfelelően), mint a bölcsiben. Nekünk is most kell egyébként a hetekben beiratkozunk az oviba, májusban van felvétel.
Egyet nem tudok még, hogy Bácu elvileg évvesztes, tehát az oviban kétszer kellene járnia egy csoportot, ennek majd még utánakérdezek, hogy mit is ajánlanak...

KRita, szió! Mi biztos nem bírnánk ki, hogy ne tudjuk meg a nemét... maximum ő nem fogja megmutatni magátKép Már őrülten várom a jövő keddetKép Csak nehogy koppanjunk és megint eltakarja a dolgokatKép

GOrsi: Bácu is jön az UH-ra, már előre fújja, hogy megyünk megnézni a TV-ben a pici babát, aki az anya hasában van és akit a doktorbácsi fog onnan kisegíteni a kórházban, aztán az anya hazahozza és beteszi a Bálint régi kiságyába..... és így tovább, vég nélkülKép

Zsu, klassz a pocid nagyonKép Szép alakja vanKép Szerintem az enyém nagyobb...Kép az ezzel kapcsolatos mindenféle "beszólásokat" pedig ("hú, mennyi van hátra, 2 hónap?"; "hú, óriási a hasad, jesszusom!", stb.) már nagyon unom... ez van, nem tehetek róla, Bácuval is ekkora volt, biztos alkati kérdés, no és a súlyfeleslegéKép Ez biztos az én egyedi kismamás hisztim, de tényleg kikészít néha ez a sok okos mondatKép Gondolhatjátok, a boltban is minden vevő rácsodálkozik...

Na megyek, rántottát sütök vacsira...

Pusza mindenkinek,
Beja+Bagázs
beja
 
 


Sziasztok!

Menta itt is millió drukk! Kép Kép Kép Kép
Gyönyörűek vagytok.
Majd holnap megmondom mit mondott az orvos a ctg-re, jaja alig várom, hogy beszéljek vele Kép .

Beja!
Én úgy tudom, hogy inkább a kiscsoprotto szokták javasolni évveszteseknél a étszer járásra, mert mégiscsak nagyfiú, nagy lány nagycsoportba már a gyerkőc és jobb együtt elballagni a többiekkel és iskolába menni.
Miért évesztes bácu? Hogy is van ez most május 31.-ig kell beötlteni az X. évet. vili potn határeset, én nem szeretném ha évvesztes lenne.

Norci
norci
 
 


Norci!
Május 31-ig kell, hogy betöltse a 6. életévét, ahhoz, hogy majd szeptemberben mehessen suliba. De mivel nagyon határeset Vili, lehet, hogy nem lenne rossz, az az évveszteség. Én az áprilisi Mikit visszatartottam volna, ha nem lett volna annyira besózva, hogy ő suliba akar menni. Hidd el, a mai világban, egyáltalán nem hátrány, ha egy évvel később kezdi az iskolát. A Miki képzeld el a legfiatalabb az osztályban. Vannak áprilisi gyerekek az osztályában, de azok egy évvel idősebbek mind.
Sőt a Pityuéknál, aki ugye 93 januári, csak 3-an vannak 93-asok, a többi mind 92-es születésű.

Na, mennem kell, megjött apjuk.

Zsuzsa

beababa
 
 


Zsuzsa

Egyelőre Vilit kellően értelesnek látom, így a dolgok mai állása szerint tuti nem várakoztatnám feleslegesen. Persze majd meglátom. Ráadás szerencsére van elég szakember a családban és a baráti körben is aki ért az iskola érettség vizsgálatához Kép
Unokahugoméknál is ő az egyik legfiatlabb, pedig márciusi, csak éppen a drága szülők kivárták, hogy a gyerek okosodjon még egy vagy két évet és felvegyék egy jó iskolába őket (Fazekas). Na ezt bődületes baromságnak tartom.

Norci
norci
 
 


Sziasztok!

Bogancsi smsezett, hogy Tomit benntartották Törökbálinton a kórházban, háromszor gyorsabb a légzése a normálisnál. Kivizsgálják, pár napig biztosan benn lesznek. Szerencsére Bogancsi bennt lehet vele.
Ha megtudok valami újat, majd szólok.

Gorsi! Igazad van, semmit nem jelent, hogy az első mennyivel jött előbb vagy később, pedig én hogy reménykedtem! Egy biztos, pont akkor fog jönni, amikor neki a legjobb! Nagyon drukkolok nektek, sokat gondolok rátok és ha eszembe jut, hogy mész mindjárt a máv-ba, elfog a nosztalgia!Kép

Menta! Nagyon szépek a legfontosabbjaid!Kép

Mást most nem írok, mert dél óta fáj a fejem, biztos ez a vacak idő tett be!Kép

Zafi

Zafi
zafi
 
 


Norci!
Nem csak az értelem a lényeg. Miért nem hagyod futkározni, játszani még 1 évet az oviban. Én nagyon ellene voltam ennek a felfogásnak, amit most képvisleek, de látom, hogy mennyire túlhajszoltak a gyerekek most, és sokkal joob, ha többet játszik, mint a suliban ül. Ez magánvéleményem, nem akarlak befolyásolni. És még csak nem is azt mondtam, hogy Vili nem értelmes kisfiú.

Zsuzsa

beababa
 
 


Jaj, szegény Tomi! Nagyon drukkolok nekik!!! Valaki el tudja nekem küldeni a számukat mail-ben vagy sms-ben? Köszi!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Sziasztok!

Bogancsi: nagyon szurkolok, hogy Tomi mihamarabb jobban legyen! Sajnos egyre több a pollen, lehet, hogy attól van az egész?Kép

Zafi: köszi, hogy hírt adtál Bogancsiékról. Próbálj pihenni, a fejfájásra a legjobb az alvás! Biztosan a nagy esőtől volt, reggelre biztosan elmúlik!

Menta: gyönyörűek vagytok! KépKépKép Gratulálok, továbbra is drukkolok KisGyőzőnek!

Norci: nővérem kislánya ápr.28.-i, mégis évvesztesnek számít, később kezdte a sulit. Szerintem is jobb, ha később kezdi, mivel a többiek a suliban mind kisebbek lesznek. Régen úgy emlékszem, hogy a határ szept.1. volt, nem értem, most miért tették más időpontra az évvesztességet.

Zsuzsa: majd elmegyek egy újságoshoz, meglesem a lapot, mindenütt lehet kapni? Honnan tudom, melyik a te munkád vagy Sziláé?

Beja, Gorsi: tényleg nem is olyan nagy a pocim, csak mikor útban van, akkor gondolom, hogy picit nagyobb a kelleténél. Ma voltunk uh-on, a kiskisasszony 1 kg lett!Kép És kezd nem hasonlítani Dórira, mintha az én turcsi orromat látnám, nagyon izgi, milyen is lesz. Fejvégű már, ez megnyugtató. Ja nekem diétáznom kell, mert félő, hogy megint sokat hízok, már 8 kiló plusznál tartokKép

Üdv: Zsuzsiék (27)
zsu26
 
 


Zsuzsi!Kép
Onnan fogod tudni, hogy megmondjuk, melyiket melyikünk csinálta.Kép
Sziláé a szkarabeusz bogaras újságtartó. Az enyémet meg láttátok, mert feltettem ide a rózsás képemet vázával.
Az én képem leírása nincs benne az újságban, annak a leírását meg lehet vásárolni anyaggal és fonallal együtt. Szerintem egy kezdőnek nehéz egy kicsit, mert sok a színváltás, és nagyon számolni kell. Ezt most nem azért mondtam, hogy nagyobbítsam magam, de tényleg egy kicsit nehéz volt még nekem is.

bogancsi!
Gyógyuljon meg Tomi gyorsan. Elég rémísztőnek hangzik ez a dolog.

Menta!
Nagyon aranyos a kis családod.KépKépKép

Zsuzsa

beababa
 
 


Sziasztok!

Rita
Virágáruslány Nelcsin jót nevettem. Kép
Nagyon helyes a képen Nelcsi.Kép
A teát iszom.

Menta
Nagyon szépek vagytok.Kép Drukkok mennek!!!

Bogancsi
Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen!

Zafi
Köszi.Kép

Norci
Nekem pont a minap mondta a szomszédom, hogy neki tavaszi (márciusi v. áprilisi) a kislánya, de 1 évig még marad az oviban, és mostanság sokan nem is mennek 6 évesen suliba, pont a Zsuzsa által leírtak miatt. 1-2 hete a tv-ben is volt vmi műsor, ahol szintén helyeslően beszéltek a 7 évesen iskolába kerülésről. Nem azt mondom, hogy ne menjen 6 évesen suliba, de sztem egyáltalán nem hátrány 7 évesen kezdeni.

Beja
Elkészült már Bácu ágya?

Tikk
El vagytok veszve. Hanna ébred még éjjel vagy túljutottatok rajta?

Jó éjt!
Gorsi
gorsi
 
 


Sziasztok!

Jaj ne hogy már úgy vitatkozzatok, mintha eldönött tény lenne, de pillanatnyilag így látom, és majd ha itt az ideje meglátjuk.

Norci
norci
 
 


Bogancsi!

Óriási drukkok és gyógypuszik Tominak, neked meg kitartás! Kép Kép Kép

Beja!
Pocakra vonatkozó beszólások: nekem már az is eszembe jutott hogy nyakamba akasztok egy táblát: " ekkor és ekkor szülök, kislány lesz, vadidegernekkel nincs kedvem beszélgetni" Attól hogy pocakunk vna nem értem miért érzük úgy egyesek, hogy kötelességünk velük szóba elegyedni és a vadbaromságaikat meghallgatni.

Norci
norci
 
 


Sziasztok!

Norci! Tényleg ilyenek az emberek, hirtelen mindenki ismerőse lesz a pocakos nőnek és kötelességének érzik, hogy a saját rossz élményeit a szüléssel kapcsolatban sűrgősen elmesélje neki. Ugyanez az öregasszonyoktól: valamilyen kényszer által állandóan hozzászólnak a gyerekemhez, de ami még jobban bosszant, hogy beleszólnak olyan dolgokba is, ami inkább már rám nézve kritika és azért vadidegenektől ezt nem fogadom el. Múltkor jöttünk haza a játszóról, egyik kezemmel a babakocsit toltam, a másikkal a Réka kezét fogtam, ő meg egy botot fogott a kezébe, amit virágnak hív. Szeret ilyenekkel játszani, na. Erre egy öreglány beszól neki, hogy vigyázzon azzal a bottal, mert kiszúrja a szemét, nem játék. Erre a Réka: menj innen! Kép Magamban azért jót röhögtem, mert ki tudja meddig bírom visszaszólás nélkül.

Kb. két hete lezsíroztuk az ovival, hogy visszük Rékát beiratni, erre most hallottam a játszón, hogy senki nem akarja oda vinni a gyerekét, mert állítólag rossz ovi.Kép Nem tudom, mit tegyek, mert eddig úgy hallottuk, hogy jó, a másik oviba is azt mondták, amelyik meg fog szűnni. Aztán azon is gondolkodtam, hogy így legalább ott tutira nem lesz túljelentkezés és több idejük lesz az óvónéniknek egy-egy gyerekre. De lehet, hogy rosszul gondolkozom és inkább másik ovit kéne keríteni.

Zsuzsi, múltkor említettél valamit a Kanizsai utcai ovival kapcsolatban, jól emlékszem? Van ott valami ismerősöd? Mert még az is elég közel van hozzánk és arról viszont jókat hallottam.

Zsuzsa, kerestem az újságosnál a Keresztszemes Magazint, de azt mondta, hogy már elfogyott!Kép Azért nem adom fel, mert már nagyon felcsigáztál!Kép

Képzeljétek, Réka szólt ebéd után, hogy jön a kaki. Kérdeztem, hogy ráül-e a bilire és mondta, hogy jó. Gyorsan lekaptam a gönceit és fél órát ücsörögtünk. Aztán egyszercsak hallom, csurog valami. Olyan boldog arcot vágott, hogy sikerült belepisilni!Kép Persze a kaki sehol, de én már ennek is nagyon örülök!Kép

Bogancsit kérdeztem hogy vannak, de még nem válaszolt.

Zafi
zafi
 
 


Zafi!
Mondtak indokot is, hogy miért rossz ovi? Pl. ami itt van velünk szemben, az is megkapta ezt a cimkét, mert nincs külön angol meg néptánc meg mifene. Én viszont látom nap mint nap, hogy hacsak nincs ritka ronda idő, a gyerekek kint vannak a kertben, az ovónénik a gyerekek között: az egyik mütyürkézik a nagyobbakkal, a másik homokvárat épít a kicsikkel. Szerintem egy nagyon jó ovi.
Szóval én mindenképpen elmennék beiratkozni, és a saját orromra hallgatnék.

Zsuzsi! Szerintem kimondottan csini pocakod van. Pont mint kell.

Bogancsi! Tominak sok-sok-sok gyógyKépKépKép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts
 
 


Zafi!
Az jó, ha MÁR nem lehetett kapni! Kép Ez azt jelenti, hogy kapós a dolog.Kép Vidéken még csak ma kezdték árusítani, Pesten már tegnapp is volt. Valaki a Kálvin térnél látott sokat kint tegnap, illetve a Ferenciek terénél. De arra nem esküszöm meg, hogy még ma is van ott.Kép

Lesz az újsághoz kapcsolódó honlap: www.keresztszemesmagazin.hu
Napokon belül kész lesz azt mondták. Most olvastam, hogy már müxik.Kép Állítólag. Mindjárt megnézem.

Zsuzsa

beababa
 
 


Tomiért nagyon izgulunk!!! Remélem, hogy most már jó alaposan ki is vizsgálják és jó alaposan meg is gyógyítják!!!
Gyógyulj Tomi baba drága!!!!

Bogancsi kitartás!!!

Gorsi! Neked is kitartás!!!!! KépKép

Zsuzsi! Nagyon tetszik nekem is a pocid! Te is és Dzsili is nagyon-nagyon hiányoztok nekem, nekünk valahonnan!

Norci! Jaj, nagyon izgulok, hogy mit mond a dokid!!!!!


Puszi!

Menta++Kép
menta
 
 


Sziasztok!

Zafi: a barátunk mamája dolgozik a Kanizsaiban és pont szeptembertől indít kiscsoportot, ő 100%-osan nagyon kedves, okos óvonéni. Persze a Vezetőnőről én is sok rosszat hallottam és a középső csoport gyerekeiről, állítólag nagyon agresszívek, de ők addigra nagycsoportosok lesznek, nem tudom, mennyire zavar ez be.
Most éppen a játszótéri anyukák agitáltak bennünket egy 12.kerületi óviba, ahova a játszótér magja fog járni, tehát Dóri mostani baráti köre. Holnap megyek be, hátha felvesznek minket, érdeklődök, hogy mennyi az esélyünk. Azért lenne jó ez az ovi, mert szinte mindenkit ismerünk, már jó ideje együtt játszanak a gyerekeink, nem lenne nehéz a beszoktatás és ugye a szülőket is ismerjük, nagyon jó kis bandaKép
Menj be nyugodtan a Kanizsaiba és nézz körül, mindenképpen most kell, mert csak 1 hetünk van a beíratkozásig!
Engem a nyanyák nem izgatnak, inkább az ilyen beolvasós emberkéket utálom, azokkal borzasztóan tudok veszekedni. Legutóbb a Margitszigeten az volt a vita tárgya, hogy a gyerekeknek miért engedjük, hogy a piros futó úton sétáljanak. Ezekután odafigyelve sétáltunk a piros úton, rászóltam Dórira, hogy ne menjen azon, mert a bácsi sétál ott. Erre ettől a pasitól meg azért kaptam ki, hogy miért szólok rá a gyerekre, hogy kikerülje őt és így a piros út helyett a kavicsra kényszerítem a gyerekemet, mikor ő nem béna, ő is ki tud minket kerülni....( a férfi bottal járt, elmesélte persze ordibálva, hogy autóbalesete volt, de ő ettől még ember...Kép) Szóval, bármit csinálunk, mindig lesz valaki, aki beszóljon...

Van köztünk Csilla vagy Noémi?Boldog névnapot nekik!Kép

Menta: köszi aranyos vagy, de tényleg sok kétfelé olvasni és reagálni, biztosan elszólnám magam itt, és akkor megint csak kalamajka lesz...
KisGyőző hogy van? Milyen vizsgálatokra kell mennetek még?

Szila: Te írtad, hogy lenne régi Singer varrógéped? Csak a www.apronet.hu -t vagy a www.startapro.hu -t tudnám ajánlani, ott add fel, biztosan jelentkeznek! Fényképpel nagyobb az esély.

Dzsili: a programokat nem egy hétre gondoltam, hanem csakúgy írogattam, hogy mivel gondolom helyettesíteni az ovit, ha nem jönne össze. Most kezdek jobban bízni azért az óviban, mert ha a picivel pár hétig csak délelőttönként egyedül lehetnék, akkor meg tudnám írni a szakdolgozatomat és akkor talán le is diplomáznék, na meg arról a fránya angolnyelvvizsgáról ne is beszéljünk!Kép Te hogy állsz az angollal, elkezdted az új szintet?

na megyek, mert Dorka közben fürdik (húú, de csúnya vagyok!)

Üdv: zsuzsi
zsu26
 
 


Menta!

Drága vagy. Sajna nem sok jót mondott az orvos, ill. tkp. rosszat se, de engem nem nyugtatot meg Kép sőt Kép
Szóval: a tenyésztés jó, tehát nincs bakteriális fertőzésem. Mondtam neki, mit mondott az ügyeletes orvos, hogy picit tachicard (így írják?) a 2. ctg eleje is, de aztán okés. Erre mondta, hogy látatlanba nehéz bármit is mondani, a szaporább szívverést méhen belüli fertőzés (is) okozhatja Kép Kép ha továbbra is lesz rossz ctg, akkor antibiotikumot kell szedni. Hétfőn a ctg után rögtön lesz uh is.
Kérlek nagyon drukkoljatok, hogy minden rendben legyen! Nem is tudom, hogy bírom ki hétfőig, már annyiszor elbőgtem magam miatta. Vitya meg cseszeget, hogy ne hisztizzek rajta nyugodjak meg, mert csak rosszat teszek magmanak és Tamarának is.

Norci
norci
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?