Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Ti mit csináltok hajnalban??? :shock: :lol:

Lin! Nálunk kérték a munkáltatóit a beszoktatás első napjára, de kétlem, hogy bárki leellenőrizte volna, hogy „igazi-e” :roll:

Meli! Mi volt???

Lora! Igaz, jó idő :D Tegnap nálunk is megtelt délután a játszótér a ház végében! Olyan jó volt: újra együtt a szokásos kis társaság mint nyáron :P Ráadásul felújítja a játszóteret a ház: lesz hinta, padok, sövények :D

Nanica! Mi volt? Mesélj!

Ditke! Viasatos sorozat – passz. Engem általában irritálnak az ilyenek (részben a Lorca által leírtak miatt…) :oops:
Grízgaluskánál fel sem tűnt a tejföl – ebből ki lehet találni, hogy hányszor csináltam már életemben :lol:

Orsi! Mindjárt próbálok a Picasara fentenni szülinapos képet, az egyiken vmennyire látszik a torta ;)

Barbi

Kép

Kép
barbuss
 
 


nem tudok képet feltenni :oops: elküldtem a közösre ;)

Barbi

Kép

Kép
barbuss
 
 


Barbi,
ez szuper lett!!! wow! :o

Rita,
úgy látom a bárány jegyében telnek a napjaitok, szegények gyógyulást!
Ez azt jelenti, hogy Peti is már meg van fertőzve, csak a búbokat várjátok, vagy ez csak egy feltételezés?
Csak a lemez A oldalát tudom :lol:

Ditke,
erre én is gondoltam, de inkább a pszichés sokk miatt, mert ő honnan tudná, hogy ha beteg akkor nem kell menni bölcsibe (mikor még azt sem fogta fel, hogy mikor kell menni), a következőknél már inkább el tudom képzelni.
Na én ezért nem csinálok grízgaluskát, féltem a házasságomat :twisted:

Lorca,
nem az APG-ből vette Nati a nagyszerű ötletet?

Orsi
Kép Kép
sno
 
 

 
 

sziasztok!
megvagyunk mi is csak nagyon sűrűek a napjaink...

Kelemackónak nagyon boldog 2. szülinapot kívánunk!
...és utólag is sok boldogságot Grétának, Emmának és Leának!

Helga,
nagyon régen voltál! Remélem, azért minden rendben van! (Áronnak boldog névnapot!)

Bozótka, nagyon örülök, hogy jelentkeztél és gratulálok a kisfickóhoz! Írj majd még, hogy milyen neveken dilemmáztok, dolgozol-e még stb.

Pann, ügyesek vagytok, továbbra is szorítunk!

Ditke,
én is már tudni véltem, h a tejfölös grízgombóc volt az anyósháború oka,de így már vili... :lol:

...majd még jövök és képeket is nézek...

Nanica, tényleg milyen a bölcsi?
Vendég
 


A játszótér nálunk is tömve volt tegnap. Estefele pedig gyalog slattyogtam el a Sotéra dokinézőbe és vissza, egész jól esett. Teljesen ki volt bukva, hogy a védőnőtől még mindig nem kaptam meg a hepatítiszes papírt, pedig a 16. héten levették. :? Beírt a naptárjába nyárra. :) Ránézésre a kiírt héten nincs más programja, remélem, előtte sincs. Ha 10 nappal korábban szülök, akkor 20e Ft a bónusz jutalmam. 8) Nem is beszélve arról, hogy már most unom a pocakom. Kezd kicsit leamortizálni, hogy konstans fáj a derekam egy ponton már hetek óta. :?

Kditke,
Azt hiszem, egyértelmű, hogy nem vagyok egy nagy szakács. :lol: Monjuk úgy, hogy nem katasztrofális, mert a 100-as skálán annál azért 1 ponttal jobb. :lol:
Ez a 2x4 sem hangzik túl jól. :shock: Mintha egy gyerek abból állna, hogy szépen összehozzuk, mert milyen poén. Azokat fel is kell nevelni. :roll: Abból versenyt csinálni, hogy kinek van több négyes terhessége. Inkább bélyeget gyűjtsön.

Rita,
Olyan sok részt nem láttam belőle, de a dadusokból így is kezd elegem lenni. :twisted: Először jön a szemmeresztgetés, utána a szája elé kapja a kezét nagy sóhajtások közepette, majd a mondat, hogy most még csak megfigyelni akartam, de muszáj beleavatkoznom. A végén meg a kötelező ölelkezés. De legalább a gyerekeket elnézve mindig nagy megelégedés tölt el, hogy hú, az enyémek milyen jól viselkednek. Persze ez a célja az egésznek, de valahogy oda kell vonzani az embert a képernyő elé. :lol:

Orsi,
Én is gondoltam az APG hatásra. Remélem, nem fogja csokival megtömni vagy Szabival együtt kezénél-lábánál fogva himbálni a két gyerek szegény Hármaskát. :roll: Lehet, hogy a legjobb lesz, ha a szadizzuk a kisöcsit témájú meséket tiltólistára teszem. :twisted:

Barbi,
Részemről hajnalban puffogni szoktam, hogy miért nem tudok elaludni. :lol: Még szerencse, hogy nem gyakori. :wink:

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

Gréti, Emma, Lea! Boldog Születésnapot!

Bigsis,
Köszönjük szépen a hiányolást, jól esett, hogy eszedbe jutottunk! És köszönjük a névnapi köszöntést is! :lol: Szerencsére minden oké, mi is és apukám is jól van, a múlt héten voltunk náluk kettesben Áronnal, azért is nem jelentkeztem mostanság. Vonattal mentünk, nagyon élvezte, sokkal egyszerűbb volt az utazás, mint régebben :)
Én egyébként Loráékat kezdtem el hiányolni, de azóta ők is jelentkeztek :)

Barbi,
Szuper lett a torta! Szegény kis beteg szülinapos :( Láttam, pizsiben nyomult szegényke :(

Sno,
Összeszorult a szívem, amit a bölcsiről írtál :( Nem gondoltam volna, hogy ennyire kőkorszaki módszereket alkalmaznak, katonás fegyelmet :( Hihetetlen. Nem csodálom, hogy oda inkább nem akarsz visszamenni! Másik bölcsi esetleg nem jöhet szóba? "Muszáj" igénybe venni a drága ovit?

Meli, Mizújs?

Hiszti: "Aranyos" a videó Lillusról :), valóban igaz az, hogy kívülről másként látja az ember a dolgokat. Áron hisztijét pl nem tudom már viccesen felfogni, egyszerűen egy csomószor tehetetlenségemben legszívesebben sírnék én magam is :( Annak viszont örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel :wink:

Ditke,
Én is azt hittem, hogy tejfölt teszel a grízgaluskába :wink: :) Annak nagyon örülök, hogy minden rendben :)

Segítség.....: egy részt én is láttam, egészen megdöbbentem, mikor a 7-8 éves kislány verte az anyukáját.... azóta sem néztem több részt..

Lorca,
Jól értem, ha korábban szülsz, kevesebb a tarifa? :)

KépKépKépKép
thelga
 
 


Kele! Boldog Szülinapot!!!


És még egy: köszönöm szépen a cipős és fogmosásos hsz-eket!

KépKépKépKép
thelga
 
 


Kelemackó
Nagyon Boldog Szülinapot Kívánunk!!! :D

Helga
Köszi a hiányolást! Megvagyunk! :wink:
Áronnak boldog névnapot! :D

Kditke
Én is nagyot néztem, hogy hogy kerül bele tejföl! Bár sokféle receptet olvastam már róla, fura hozzávalókkal. :roll:
Jaaaj, azt a 2x4-es ikreset én is láttam még régen. Borzasztóan felelőtlennek tartom őket. Aki ennyi gyereket akar, az menjen óvónőnek. De már az orvosok sem akartak ebbe belemenni, bár gondolom jó pénzért...

Lorca
A 20e bónuszt én sem értem! Miért is?
Nekem is az APG jutott eszembe Natiról. Pont az a rész van meg, amelyikben A és P tologatják G-t egy játékbabakocsiban (többek között). Jé, most tűnt fel, hogy nálatok lehetne Nati, Szabi és "kisöcsi" a címe. Pont azonos neműek a gyerkőcök. :lol: Névválasztásban jutottatok már valamire?

Barbi
Nagyon jó lett a tigris torta, nekem ehhez sajnos kevés a fantáizám. Brigi a malackáért rajong (bár mostanában a csacsi is nyerő), de én csak egy marcipánfiguráig jutottam. :wink:

Lin
Most láttam a ti szülinapi képeiteket is. Nagyon helyes Gréti! Nem semmi, hogy egy gyerekkonyhát annyi összeszerelni kb. mint egy rendeset! :lol: Nem mutatsz róla egy "ilyen lett" képet is?
Ja és ahogy Grétit néztem, először azt hittem, hogy Emma! Még jó, hogy téged felismertelek és így leesett a tévedésem. :oops: :lol: Hasonlítanak egy kicsit sztem. (Aztán lehet, hogy csak szőke kétéves mindkettő! :oops: )
lora7
 
 


Kele,
Boldog Szülinapot!

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!
A Szülinaposoknak: Zsófinak, Grétának,Leának és Emmának Kép
Valamint Kelének Boldog 2. születésnapot!

Bölcsi:
Meg volt hétfőn az első napunk a bölcsiben. Linus játszott, néha oda szaladt hozzám (amikor gond volt, csak akkor jött oda (elvették tőle a babát, kistányért…)) Kapott tízórait is. A gyerekek tényleg mintha idomítva lettek volna, pillanatok alatt elpakoltak és mindenki leült a helyére és evett.
Ami negatívum volt, hogy még meg sem ették a körtét, máris eléjük raktak egy kis győri kekszet, a körte akkor már nem is kellett a gyerekeknek, meg persze Linusnak sem…

Egyébként kb az, amit vártam. Kicsit katonás, kicsit szoc.
Hálistennek a beszoktatás saját ütemben fog haladni, nem ragaszkodnak a két héthez. Alig akart eljönni.

Második nap kicsit később értünk oda, akkor már kapták a kabátot a gyerekek és ki a szabadba, egy órát játszottak kint, egyet bent, és alig akart eljönni. A gondozónőnk szimpi, bár talán túlságosan annak a gyereknek kedvez, aki éppen beszoktatáson van, és ez később visszaüthet… (így barátkozik??)

Ma egész nap csak kint voltunk. A Linus csoportjában van a legtöbb 2 éven aluli így ők ma csak a teraszon motoroztak, míg a többiek az egész udvart birtokba vehették. Persze a Linus is inkább oda ment játszani, mehetett is, de ez inkább két óra játszóterezésnek felelt meg, mint, beszoktatásnak.

Úgy tervezzük, hogy jövő hét közepén hagyom ott először egyedül valamennyi időre.

SNO: jobbulást Sebinek! Én is azon imádkozom, hogy nehogy a szülinapra betegedjen le Linus is! Bár sz lenne a meglepő, ha egészséges maradna, mert a csoportban szinte mindenkinek folyik az orra (szép, sűrű, zöld...

Ez az a pandás mese? (Én sosem láttam!)
Kép

nanica
 
 


Sziasztok!

Ditke!
www.port.hu
itt van a atv műsor, és ha beírod a címét, akkor meg tudod keresni, hogy további epizódok, és rátalűálsz.

Sno!
Jobbulást Sebinek!
Szóval inkább a magánba vinnéd?

Kelének boldog szülinapot kívánok!:)

Áronnak pedig boldog névnapot!:)

Nanica!
Nálunk szerencsére evés után van a gyümi, meg a nasi is ha van, és csak akkor adják oda, ha már mindenki befejezte az evést, addig le is van takarva:DLegalábbis én így láttam mikor bent voltam.
A gyerekek az egész udvart birtokba vehetik, itt jó nagy van, mindennel lehet játszani.
Itt is tudják a gyertekek a menetrendet, de én nem katonás idomításnak látom, hanem szokásnak.

Holnaptól dolgozó nő leszekl, ma voltam a papírokat intézni:)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Hahó!

Kelének boldog szülinapot!
Áronnak boldog névnapot, jó, h előkerültetek!

Barbi, nahát tigris, tényleg! (én nemtom mér egy térben elhelyezkedő fejet vártam, de így még lenyűgözőbb, h látszik rajta-h tigris, és, h volt annyi eszed, h ne térben elhelyezkedő fejben tudj csak gondolkodni, velem ellentétben :oops: ) :lol:

Rita, gyógyulást, tűnjenek a bárányok, kivéve BB. :D

Nanica, Panka, gyerekek tényleg különösen viselkednek a bölcsiben de Pankával értek egyet, sztem se feltétlen idomítás, mert én figyeltem, h Boldi már szinte azonnal hozzáidomult a rendszerhez, pedig nem szóltak semmit, és figyeltem az ablakon keresztül, h szó nélkül leül, eszik, feláll megy aludni magától :shock: Inkább mint valami tömeghipnózis :lol: Sebaj, jobb mintha fegylemezés eredménye lenne.

Nanica, sűrű zöld takony minden bölcsis tartozéka, sztem ha nem keletkezik magától, reggel beleteszik! (otthon soha nem keletkezik, mondjuk, lehet, h nem várok eleget hanem letörlöm neki/kifújom/kiszívom)

Panka, hajrá munkábamenés, majd számolj be, hogy jól esik-e vagy rosszul :)

Sebinek gyógyulást, mikor már stratégiailag aktuális! :wink: :lol:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Üdv!!

Most értem csak ide,mert szalma vagyok,apa tanfolyamon és egész nap rohantam,így kicsit ki is vagyok készülve.Anyukámat műtötték,én főzök neki is és viszem az ebédet+az alkalmazott nem ért ma rá,így még én dolgoztam délután az üzletben úgy,h Dénes ott sürgött-forgott.ÁÁÁÁÁ,nem volt kemény napom :lol:

Na,mindenkinek köszi az érdeklődést.Semmi különös nem volt,doktor úr rendkívül kedves,a rendelő n jó,és Riával is megismerkedtem,aminek n-n örülök,mert n kedves és segítőkész!Mindenkit üdvözöl és sajnálja,de nem tud jönni,mert Benire is alig jut ideje a munka mellett!

A doktor azt mondta,h nőgyógyászatilag teljesen rendben vagyok,a citológia eredményt majd küldik,rem.jó lesz az is.Uh-t is csinált,azt mondta,h egy-két nap múlva tüszőrepedésem lesz és így ma szeretkezzünk,ha lehet(így mondta :lol: )3-4 hónapig figyeljem a peteérésem és ha ezalatt nem jön össze,akkor majd belefogunk egy alaposabb kivizsgálásba.Most még,h 1,5 hónapja hagytuk abba a szopit,szerinte nem állt vissza a hormonális egyensúlyom.
Nagyon bizakodó vagyok és boldog,h ilyen jó helyre kerültem.

Grízgaluska :lol: sosem csináltam,mert én utálom,de biztos nem lehet olyan nagy ördöngösség.Ditke,ahogy említed,te ebben profi vagy...

Ez az a pandás,már én is emlékszem!!!!

Barbi,n szuper a tigrisfej!!!!Én sem így képzeltem,de n tuti!!!

Szülinaposoknak és névnaposoknak nagy puszi!!!

Sebi,gyógyulj meg!!!!

Pann????

kérdés:ti miket adtok reggelire,vacsorára??Engem irritál,h Dénes állandóan virslizne,meg párizsizna.Jó,én is szeretm,de nem akarok neki gyakran adni,mert annyi szutyok van bennük.Lekváros kalácsot gyakran adok.Tejbegrízt nem szereti.Tojásfélékre úgy ráunt,h nem hajlandó a szájába sem venni.Még jó,h a tejtermékek nagyon bejönnek neki.Kérek tippeket.

Gyereknevelős műsorok:én szeretném,de sosem látom őket.Az a véleményem,h minden családban előfordul probléma,de itt úgy ki van élezve,h az már szörnyű.Most csak gondoljátok el,h ha bennünket filmeznének napi 24 órában mondjuk 2 hétig,aztán összevágnának egy szaftos és tartalmas 45 perces filmet belőle,akkor mi hogy festenénk???szerintem nincs olyan család,ahová ne rendelnének ki azonnal pszihiátert :? Lehet,h alapvetően nem olyan problémásak ők sem,csak egysezrre sok.Mint a Győziék...ott se hiszem,h ezek non-stop uagatnak egymással,pedig az jön át....

Na,annyi mindent akartam még és most nem jut az eszembe..

Kép Kép
meli1118
 
 


KELÉNEK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

Kép

ÁRONNAK BOLDOG NÉVNAPOT!

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Meli!
Szupi hírek!Ha megintvtalálkozol Riával, üdvözlöm:)
Az első gólyák már megérkeztek, biztos felétek is megy egy hamarosan;)Drukkolok!!

Ágiboldi!
Jaja, tömeghipnózis:D
Munkát már várom, szerintem tetszeni fog,minden maradt a régiben, csak a számítógépes remndszer változott;)Szóval nagy újdonság nem lesz, de már alig várom, hogy pletyizzünk, van mit beszélgetni, csak ne jöjjenek betegek :twisted: :lol: :oops: De ma is jó idő van, ilyenkor inkább játszóra járnak, nem melegedni :wink: :lol:

Lassan indulok is, mert persze tegnap nem sikerült minden papírt elintézni, pedig f9től 13 óráig!!! vártam!!!!De csak 1kor kerültem sorra!Áhhh, nem is voltam ideg! :x És persze csak 10 percet voltam bent, és jöhettem haza:sDe ma még kell menjek :( Na mind1.megyek is.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


KM! Boldog szülinapot!

Iszony jó idő van kint. :D Már szinte kezdtem élvezni a játszóterezést. :lol: Azért persze a legjobb az volt, hogy már látszik a pocim :oops: és mindenki nagy óóóó meg áááá-ba kezdett.

Pankaa,
Imádom a bürokráciát. :twisted: Miért nem lehet az ilyeneket interneten vagy telefonon elintézni?!

Meli,
Ki a dokid? Vagy már kérdeztem? :oops: Az nagyon jó, hogy minden rendben van. Fogadjatok szót a doki bácsinak. :lol:

Reggeli:
Nálunk a vacsi az normál kaja, mint az ebéd. Sőt...töbnyire tényleg az ebéd. :oops: Reggelire most Weetabix a kedvenc, ez egy gabonapehely szerűség, de cornflakes, különböző szendvics a jellemző. Nati kedvence az uborkás vajaskenyér. Szabi egy csomó tejjel szokta kezdeni a napot, uh neki többnyire nem is kell reggeli. Ami kötelező, az a rágóbogyó (vitaminjuk). Néha egy-egy krémtúró, de az ritka. Nem túl komoly nálunk a reggeli.

Gyerek nevel műsor:
Tök mindegy, hány hétig filmeznének, nem tudnának vágni nálunk olyanokat, hogy a 3-4 éves üvöltve elküld a p-ba, a gyereket ájulásig hagyom üvölteni a szobájában vagy engem örjöngve üt-ver. Persze jól kontextusba téve elég kemény szituk vannak itt is, de ezekben a műsorokban engem nem is a gyerekek szoktak igazán kiakasztani (bár néha azok is), hanem a szülők. 100%, hogy nem boldogulnék olyan 5-6 elhanyagolt, agresszív gyerekkel, amit ott látok. Nem is véletlen, hogy nekünk csak három lesz. Ha egyedül lennék, apa, anyós nem tudna ilyen sokat segíteni, egyelen egy lenne, vagy legalábbis jóval többet vártam volna ketteskére, mert hosszú távon azt bírnám csak idegekkel. Nem szúrnék ki a saját gyerekemmel az én egyéni heppjeim miatt.

Bölcsi/ovi viselkedésben én is azt látom, hogy a csordaszellem a vezér, nincs és nem kell az idomítás. Az új gyerekek hamar beleszoknak az új elvárásokba. Az első nap, amikor az oviba mentünk, látni lehetett Natin a feszült figyelmet. Nem kellett neki szólni, látta, hogy a többi gyerek előtt szalvétán van az ennivaló, elkezdte keresni, honnan hozhatták. Nem utasítani kellett, hanem ezt megmutatni neki és ő boldogan alkalmazkodott.
Vannak azért ennek bőven hátrányai is, itthon nagyobb az elvárásom, így az oviból Nat nem sokat hoz haza. Bár az olyanokat, hogy "Szasza, te egy paraszt vagy" egy alkalom után többet nem hallottam, de itthon ilyent nem tanulna.

Nanica,
Szerencsére a mi ovinkban nem jellemző a nasi. Gyümi van...ha viszünk.
Részemről, ha folyik a gyerek orra, nem viszem oviba. Sőt, utána is várok egy kicsit.

Ahol már van bölcsi vagy a nagyobban ovi:
Mennyi időt töltenek a gyerekek az udvaron? Feltételezve egy átlagos, nem esős időt. Minden nap kimennek?

20e bónusz:
9-re vagyunk kiírva, ha 10 nappal korábban születik, az még június. Ezért már akkor az emelt családi pótlék jár, ami hármaskára 16 e, és a másik két gyerekre is magasabb. Amiért Szabi 1,5 órával tavasz előtt született, 13 körül kaptunk plusszban.

Lora,
Nati mondta is, hogy legyen hármaska Gergő. :lol:

Kép KépKép
lorca
 
 


Reggeli, vacsora: Boldi is a parizerre bukik (pari), hiába veszünk rendes sonkát, azt csak megrágja és kiköpi. Jughurt corn flakes-szel, ill. corn flakes, nestlé csokis golyók pelyhek stb magában, vagy epres actimellel (pfújj, mikor feloldódik benne a csoki), kizárólag egy típusú sajt.

Gólya, hajrá!

Lorca, egy bölcsis orra valamilyen mértékben szeptembertől min. február végéig folyik, neked pedig életkorodtól függően kb. 25 szabadnapod van, amiből meg akarsz tartani egy párat nyárra (bölcsiszünet), ill karácsony környékére is. 3-4 hónapra semmilyen munkahely nem enged táppénzre, apukáé sem, ígyhát nem feltétlen szülői gondatlanság egy láztalan, nem piros torkú, jókedvű gyerek bölcsibe engedése :wink:

Bölcsi udvaron: a Boldiék csoportjában még vannak kicsik, akik miatt nem mennek gyakran, de nyáron mikor még a nagyokhoz járt időszakos megőrzésre, kaján kívül egész nap kint voltak, kint is alszanak egész évben.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Hali!


Ági! Boldiék csoportjában vannak kicsik is? :lol: :lol: Persze, tudom. Boldi már nagy. :mrgreen:

Egyébként a viccet félretéve, félelmetesen nagyott nőtt Gergő is (fizikailag és értelmileg is), határozottan kisfiú már és nem baba. :(
Ráadásul tegnap elkaptam a hajnyíróval (ha már egyszer itt a nyár! :D ), úh most még a rövid haj is rátesz egy lapáttal a "nagyfiússágra".

Na, és hogy ezt el ne felejtsem: Gergő szobatiszta lett. Így le lehet írni! Pisi, kaki, minden a wc-be megy, és éjszaka sincs semmi a pelusban márc. 16. óta. :D Én már nem is adnék rá pelust éjszakára, de tegnap beszélgettünk róla (Gergővel), és azt mondta, h kéri a pelust, úh kapott. Ez legyen a legnagyobb gondunk! :D

További érdekesség, h Gergő ismét fogakat növeszt. Ez most éppen a 21-22. Azt hittem, 20 fognál megállunk, de ezek szerint 24 a cél? :shock: Tök ciki, h nem tudom. :oops: :oops:

Gyes: megjött az Ádám nevére igényelt Gyes, úh működik a rsz. :D Remélem nem fog bezavarni a céges cafeteria rsz-ébe. :shock: Kicsit megriadtam, mikor írtátok, h emiatt esetleg nem adnak pl. ücs-et. Próbáltam utánanézni a neten, de nekem az jött le, h az adott cég saját szabályzata hat. meg, h mi jár/nem jár gyes mellett. :roll:

Sno! Sebi "beszoktatásán" majdnem bőgtem (dolgoznak a terhes-hormonok)....

Reggeli: hm-hm. Gergő nyammog vmit, aztán tízóraira eszik rendesen. Egyébként pirítós, tea, vaj, felvágott, ubi, kefír a szokásos reggeli. Tulképp - most, h így végig gondolom - a kefírt meg szokta enni. Ez is vmi. :roll:

Gyreknevelős műsor: teljesen véletlenül kattintottam rá egyszer-kétszer, de annyira megijedtem, h Gergőt mennyire leköti az anyját verő/szidalmazó kislány, h a negatív hatás elkerülése végett inkább nem nézzük. :roll:

Lorca! és h kell intézni az emelt csal. pótlékot? Csak mert elvileg mi jogosultak lennénk rá Gergővel a koraszülés miatt, de mindig elakadok ott, h orvosszakértői papírt kéne beszerezni arról, h ő tartósan sérült/fogyatékos, erre meg semmi pénzért nem vagyok hajlandó!!! :?

Ovi: mostanában vannak a nyílt napok....el kéne kezdeni nézelődni. :roll:

Baba: baba és mama jól vannak. :D :D :D Húsvétkor megyünk legközelebb uh-ra, remélem nem nőtt a legutóbbi uh óta fütyije! :lol: Néha nekem is kezd tele lenni a hócipőm az egésszel, mert ha jól diagnosztizáltam, akkor nyom vmi ideget a drága, ami miatt néha menni is alig tudok, plusz most jött be mellé nálam is a keresztcsonti fájdalom, úh lesz mivel bajlódni a hátralévő időben! :? ....ááá, inkább nem nyekergek, örülök neki, h még bent van, de tényleg! :D

Kérdés: azon meditálok, h a szőrös bakancsot le kéne cserélni vmire, de nem tudom, mire. Szívem szerint zárt szandit vennék neki, de nem tudom, h mi lenne a legpraktikusabb. Lehet, h inkább zárt cipő kéne? Mit tudunk a legjobban kihasználni, ha tényleg a nyakunkba szakad a nyár?
Vendég
 


mmm
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pankaa 2009.07.20 17:05-kor.
pankaa
 
 


Jó reggelt!

Pann, én is dilemmáztam ezen, aztán szőr nélküli de magasított szárú zárt cipőt vettem (ez még ugyanolyan méret mint a szőrös volt, csak a szőr nélkül nagyobb mert az már kinőtte), végülis úgyis kinövi, nyárra meg majd veszünk szandált gondolom eggyel nagyobbat, és nyáron se árt egy zárt cipő - hátha mégse növi ki addig :roll:

Panka, üdvözlöm Bp. másik szülőpárosát akik délután nem tudnak már fél négykor a gyerekükért menni :lol: (Timo, ti a félállás miatt képeztek kivételt :wink: ). Nálunk 3/4 6-ig lehet érte menni, és nekünk hetente 3-szor 5 és fél 6 között sikerül (ezzel Boldi utsó, mi pedig egy órát már így is ellógunk). Valóban nem értem én se, h mások hogyan dolgoznak napi 8 órát ha az már 3-kor végetér? :roll: nincs ebédszünet és 7-kor kezdik? Na jó vannak műszakok, de mindenki?

Pann, Boldi nagyfiú :lol: Megérkezik a bölcsibe, a haverja addig fenntart neki egy motort, és aztán négyen elkezdenek körbe száguldozni, csak a bőrdzsekó hiányzik! (ehhez képest a kicsik még járni se tudnak) :wink:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Hali!

Áron,
utólagos boldog névnapot!

Pann,
cipőkérdés: amikor még nyár vége előtt kinőtte a szandit ugyanez volt a dilemmám (csak ugye fordítva). Egy zárt szandi mellett döntöttem, hogy megspóroljak egy szandit meg egy félcipőt a bakancsig. Tapasztalat: melegbe túl meleg volt, hidegben túl hideg volt, és esőben egyenesen használhatatlan. Most benti cipőnek fogjuk használni az ovi/bölcsiben, de már necces a mérete.

Nálunk a bölcsi fél ötig van nyitva (a házirendben tájékoztatnak, hogy az ottfelejtetteket a rendőrségnek adják át, gondolom ez nem félórás késést jelent). Itt inkább reggel van gond, hogy akiknek fél 6-kor megy a buszuk, azok ott toporognak a kapunál, és amint feltűnik a sarkon az első érkező dadus, már sprintelnek is a buszmegálló felé.

reggeli: tej (két kisbögrével), meg valamit csipeget mellé.

ovi/bölcsi: a mai napot, kihasználva a stratégiai betegséget (elvileg ma már közösségbe mehettünk, de ugye péntekre már minek bemenni a bölibe), az oviban töltöttük, hogy lássuk ott mi a helyzet.
Hát ég és föld, családias, jó a hangulat, van humor ("nyakleves"-t oszottak ebédnél, és a gyerekek halálra röhögték magukat ezen). Szóval az ovónők jól érzik magukat, és ez nagyon kihat. Itt is mindenkit kérnek, hogy ülve fogyssza az ebédjét, és ha lehet csendben, ugyanazok a rituálék meg vannak, de nem ugrik össze a gyomrom tőle.
Beszoktatásra a vezető azt mondta, hogy ahogy mi szeretnénk, de neki a 30 év tapasztalat azt mutatja, hogy 'reggel a ház előtt fel az ovibuszra, és délután ugyanott le' a legjobban bevált módszer. Ha a hétvégi családi kupaktanács megszavazza, akkor ezt fogjuk kipróbálni, Sebi úgyis attól retteg, hogy én elmegyek, így ő megy el. Persze nehéz időszak lesz, de én nyugodtabb szívvel néznék elébe.

Nanica,
első hét tapasztalatai?

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sno!
nahát ez az ovi-bölcsi tényleg sokkal jobban hangzik!!Szerintem is válasszátok ezt, ha nayagilag is megtehetitek.Nagyon sokba kerül?Mert egy itteni magánbölcsi 65000 ft/hó!!!! :o
Tetszik nagyon ez az ovibusz, de minden gyereket át is öltöztetnek ezek szerint?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Orsi,
Azt hiszem, én is az égnek adok hálát, hogy nem kell 6-ra járni dolgoznom és előtte még a gyereket is "behajítani" a bölcsibe, mint a kapu előtt toporgóknak. Anyós annak idején 3 váltott műszakban dolgozott, azt hiszem, azt nem bírnám.
Ovibusz? Wow.

Panka,
Oviban 17:30-ig lehet gyerek. Volt olyan péntek, hogy 3-kor Nati volt az utolsó előtti. Hétközap azért 4 után nem sokkal még akad egy-két gyerek a csoportjából, de már összevont csoportban. Kb 80-90 gyerek van az oviban, de mivel tömegével betegek télen, fel sem tudom mérni, kb hány gyerekből.

Gazdasági válság címszóval az önkormányzat most nem akar fizetni túlórát az óvónőknek. Ezért terv szerint amikor lejár a munkaideje a délelőttösnek és nincs délutános, akkor már az alváshoz is össze lesznek vonva. :? Szeptember óta ez több ilyen hónap volt. Ezt nem tehetik meg a bölcsiben, ezért májusban Szabi is be lesz iratva a bölcsibe, azután csak kihúzzuk vhogy tavaszig.

Pann,
A 21-22-es fogak 6 év körül nőnek ki. :shock: 20 tejfog van.
Mivel Gergő hivatalosan is koraszülött volt, így az emelt járt volna neki mindenféle kérelmezés nélkül, úgy tudom. Lehet, hogy vannak egyéb szabályozások is. Nem végig jár, uh lehet, hogy már amúgy is elévült. A védőnőnek elvben tudni kéne. :twisted: Hívd a szoc minisztériumot, ott csak tudják, vagy a 189-et.
A 20e az nem emelt, hanem - mint nálatok :lol: - emelkedig a gyereklétszám, így az egy minifőre eső családi is.
A keresztcsonti mizériából nekem már naaagyon rég naaagyon elegem van. :lol:
Mi nemrég vettünk Szabinak egy zárt nem magasított cipőt. Az kell a nyárra is.

Ágiboldi,
Most télen egy tüdőgyulladás, több mandula és torokgyulladás, fülgond volt, a ping-pong effektus áldása. Kettővel a betegség nem 2x annyi, hanem többszörös, mert kapásból visszafertőzik egymást. Igy ha nálunk orrfolyás van, akkor otthon kell tartanom a gyereket, vagy nagyon komoly következményekkel kell, hogy számoljak. Részemről sajna felelőtlenség lenne elengedni. :?
Arról fogalmam sincs, hogy ezt hogy oldja meg az, aki nem tudja megengedni magának, hogy otthon maradjon a gyerek(ek)kel. Az elmúlt 7 hónapból kb 5 olyan volt, amikor nem tudtam volna dolgozni. Csak az orrmandula műtét majd egy hónap volt, pedig akkor végig egészséges volt mind a kettő.

Kép KépKép
lorca
 
 


Panka,
a pesti mércével mérve, sehol sincs az ovi ktg., mert 25+kaja=37e, de mi jelenleg folyamatos mínuszban vagyunk, így ez teljesen erőn felüli (ehhez képest a bölcsi 7e-ből kijött volna!). No de erős a bizalmam abban, hogy ez azért már nem sokáig lesz így, és akkor legalább nullára felkapaszkodunk :twisted:
Meg ugye ha már két gyerek jár oda, akkor az egy fél fizetés, átmegyünk éhező értelmiségi családba, ahol a gyerekek képzése mindenekfelett.

Pann,
nagyon köszi az együttérzést!
A tényleges elszakadás nagyon kemény lesz, ma is egész nap bőgött, hogy vegyem fel, pedig én péntek óta nyugodt vagyok, és lelkes, de azt hiszem mi Sebivel azok a fajták vagyunk, akik 4 éves koráig simán kibírták volna otthon együtt...

Viszont cserébe lesz egy csomó érdekes program pl. májustól lesznek tyúkok az ovi udvarban, mennek majd kenyérgyárba, tűzoltókhoz, és jönnek a Papóékhoz (apukám) is szőnyegtisztítást nézni :D

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!


Fog: közben utánanéztem, és én is arra jutottam, h még csak 20-nak kéne lennie, de most mit csináljak? Háromszor is megnéztem, tényleg a 6. fogak jönnek alul-hátul, így összesen 12 van lent és 10 fent. Ez van, visszatolni nem fogjuk. :lol:

Cipő: Sno! Köszi a gyors választ, ennek tükrében ma már be is szereztünk egy zárt cipőt, és n rem., h még az őszt is kihúzzuk vele. :roll:

Fizetős ovi/bölcsi: na akkor ezeket az összegeket lehet összevetni a közalkalmazotti bértáblával....ha ezt nézem, jobban kijövünk (két gyerekkel számolva) ha otthon maradok. :x

Sno! Apukád-féle progi eddig is szerepelt az ovi repertoárján, vagy csak most, Sebin keresztül jött létre a kapcsolat?

Lorca! Nem csak az 1500g alatti koraszülötteknek jár mindenféle kedvezmény? Csak mert újra nekiálltam bogarászni a neten, és erre a következtetésre jutottam. :roll:
Baba: ma meglegyintett a rémület szele, rájöttem, h ez nem vicc, megint nekem kell majd szülni!!! :shock:

Gazd-i váls.: teljesen paff vagyok ettől az "egy év gyed" programtól! Nem elég, h a már amúgy is röhejes béremet tovább kurtítják, most még a gyedet is elveszik! Annyira átgondolatlannak érzem ezt az egészet! :cry: Mit gondolnak, hova fog járni az a sok egy éves baba, ha már a kétéveseknek sincs hely a bölcsikben??? :shock:
Csak azért nem vagyok hajlandó pánikba esni, mert erősen remélem, h ránk még éppen nem fog vonatkozni - vmilyen csoda folytán -, de ha mégis, akkor is inkább itthon leszek kevesebb pénzből, minthogy egy évesen full-bölcsibe adjam a babát (hétfőtől péntekig, reggeltől estig)! :evil: :evil:
Vendég
 


Orsi,
Nem tudom, mennyi lehet egy átlag bölcsi, de nekem még az a 7e is soknak tűnik. :roll: A magánovi pedig a mi gyomrunkat is igencsak megülné, de én is azt választanám.

Nem csak Sebi érzékeny mostanában. :wink: Szabi is egy olyan szakaszát éli, hogy nagyon kis érzelmes lett. Egy picit erősebben lett apára tolva - most sokat foglalkoztam inkább Natival, próbáljuk Szöszit készíteni a trónfosztásra. Neki még ez sem tetszik. Már megtanulta, hogy nem veszem fel. Igy húz, hogy menjek oda egy székhez, vagy üljek az ágy mellé a földre és akkor az ölembe ül, hozzám simul, amennyire csak lehet. Eddig ezt nemigen szokta csinálni. Percekig képes ebben a pózban ujját szopizva a hajamat markolászva dünnyögni. Ezt ébredés után vagy apás séta után szokta eljátszani. Ilyenkor egy csendes kis pánik kerít hatalmába, hogy mi lesz 3 hónap múlva. :roll:

Nati hazajön, fáj az ujja.
Én: Mi történt az ujjaddal?
N: Nem tudom.
É: Miért fáj?
N: Nem tudom.
É: Mióta fáj?
N: Amióta Szasza megharapta.

Szókincset fejlesztünk:
Mire való az orrod?
N: Hogy kifújjam.

Szabiszáj...azt majd jövőre, ha már nem csak egy-két szavas közlései lesznek.

Kép KépKép
lorca
 
 


Pann,
A koraszülöttes kedvezményeket, ami vmikor szó volt róla, akkor a Kismamából néztem ki. Ott nem volt 1500-as határ, de pont a pontatlanságaik miatt hagytam abba az olvasását.
Fog ügyben meg lehet, hogy Gergőnek egy körrel több tejfoga van. :lol: Olyant többet ismerek, akinek nem nőtt ki valamennyi végleges foga, lehet az ellenkezője is, gondolom. Szabi még mindig csak 16-nál tart. 8) Ha pedig már most jön a maradandó, elég nehéz lesz a barázdazárás - már ha tervezitek.
Szülés dologban nekem is vannak ilyen bevillanó dolgok. :lol: Az a bizonyos Normális vagyok én?! Már megint?! dolgok futnak végig az agyamon. Legfőképp azért nem is a szüléstől tartok - Natinál 2-3, Szabinál max egy óra volt a húzós, bízom a tendenciában :D . Inkább az utána következő kórházi mizériától félek. Ha ott is marad a tendencia, akkor legalább egy hét bent. Kórházból nekem kb 1 nap a könnyen tolerálható.
Kiszámoltam, hogy ha visszamegyek dolgozni, sokkal rosszabbul járunk anyagilag, mintha itthon maradnék. Vannak előnyei a bértáblának. :lol: Legalábbis a gyerek jól jár. A Gyed rövidítés nem vonatkozik ránk - legalábbis jelen tervezés szerint nem. De a bértábla, családi befagyasztása annál inkább. :? Legfőképpen most azon aggódok, hogy nehogy eszükbe jusson a főállású anyaság eltörlése, mert akkor mi cefetül megszívjuk.
A statisztika még mindig az, hogy a gyerekek 8 %-nak van bölcsihely. Nem úgy tűnik, hogy ezt robbanásszerűen növelni fogják. Persze vannak virágzó magánbölcsik, 1000 Ft/óra gyerekmegőrzők...de akkor meg minek is megyek vissza dolgozni?!

Kép KépKép
lorca
 
 


Üdv kicsiknek és nagyoknak!

Fantasztikus az idő,így nem is vagyunk itthon,vagy csak alvásidőben,tegnap még azt is babakocsiban,mint rég és meglepően jól fogadta,simán durmolt Szentendrén a nagy zsivalyban 1,5 órát,pedig olyan nagyot nőtt,h a lába kb.térdtől lógott lefelé,nem fért el szegény teljes hosszban :lol:
Egyébként nagy kertépítésben vagyunk,ma is szamócát ültettem,meg málnát,áfonyát és berendeltem egy nagy csomó ribizlifélét,szőlőt.Alig várom,h teremjenek :D

Túl vagyunk ismét egy kiadós taknyosságon,minden hónapban előjön egy hétre,de szerencsére láz és egyebek nélkül.És én hónapról hónapra csak azt veszem észre,h mennyit erősödött,most már alig tudom egyedül leszívni az orrát :oops: pláne,h most teljes az együtműködés hiánya,h finoman fogalmazzak :roll:

Gazd.-i válság és megszorítások....hadd ne mondjak semmit.Csoda,h mernek az emberek gyereket vállalni....

Óvoda és bölcsi tarifákon csak ámulok....tényleg ennyi mellett jó,ha az ember nullára kijön.Nálunk nincs,csak tárgyi juttatás,állítólag.(wc papír,gyümölcs,gyurma és ilyen fogyóeszközök...)Jah,Dénest beírattam oviba,olyan fura.

Mennem kell,megébredt,majd este jövök még!!!!

Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk, az elmúlt napokat Balival kettesben Rómában töltöttük! :D Nagyon szuper volt minden, eltekintve attól a ténytől, hogy Lillus bazira hiányzott, a második naptól kezdve minden nap pityeregtem kicsit miatta. :)
Ő viszont remekül elvolt anyukáméknál, emlegetett ugyan minden nap, de egyszer sem sírt, szuperül érezte magát. Ennek mi sem jobb bizonyítéka, minthogy alig akart hazajönni! :roll:

Visszaolvasok, aztán jövök.

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Grízgaluska:
pont a múlt héten próbáltam a borsólevesembe belevarázsolni, sajnos sikertelenül. :oops: Kissé tejbegrízszerű lett így a leves teteje! :oops: :oops: :oops:

Bölcsi:
a "mi" bölcsinkben nincs kekesz (Ágiboldi?), tízóraira viszont csak gyümilé van. És csak remélni tudom, hogy nem csak az alvás lesz odakinn ebben a szép időben, hanem játék is. Ősszel nem mentek ki az tuti, mert mondták, hogy vannak "kicsik" is. Mostanra már megnőttek. :)

Május!
Merre vagy?

Meli!
Akkor hajrá, örülök, hogy szimpi volt a doki. :) Mi jövő héten megyünk ovinézőbe, de pont ma mondtam Balinak, hogy milyen fura, hogy alig született meg Lillus, most meg már ovis lesz. :)

Hogy vannak a kis és nagy betegek? Sebi? Barbi?

Sno!
Olyan rossz olvasni, hogy Sebi így reagál az elszakadásra... muszáj bölcsibe adnod? Visszamész dolgozni? (bocs, ha már írtad) :oops: Ha igen, akkor itt neked kell keménynek lenni és kitartááááss!

Lillus szobatisztaság ügyben totál visszafejlődött a fosás óta. Míg anyukáméknál volt, mindig kérte a pelust, most itthon 3 alkalomból egyszer bepisilt. Viszont kibírta a hazautat Egerből és a délutáni játszizást is. Kicsit elkeseredtem, mert olyan ügyesen indult, olyan jól haladtunk. :(

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timo,Róma!!!!!!! :D :D :D :D
A legkedvencebb városom(már persze azok közül,ahol már jártam :lol: )ott voltunk nászúton és azóta visszavágyom!!!
De ügyes Lillus,én nem merném még itthon hagyni a Dénest!!!
Szobatisztaság :? szegénynek pont rosszkor jött a vírus.

A délutánt a Kincsem parkban töltöttük,D annyit csúszdázott,hintázott és annyi állatot etetett,h teljesen fel van még pörögve.Még most fürdenek,de már állni nem tud....de mondja,mondja az élményeket....Hurrá tavasz és meleg!!!

Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!

Timo,
Róma! Ez igen! Hú, de irigy vagyok :) Még sosem jártam ott, biztos fantasztikus lehetett! És az is nagyon jó, hogy Lillus ilyen jól megvolt Nélkületek! Telefonáltatok sűrűn?
Nem csoda, hogy Lillust visszavetette a fosás :( Hátha pár hét múlva ismét rendeződik a helyzet....

Meli,
A tarnaszentmártoni Kincsem parkban voltatok? Mi szombaton ott voltunk, majd megfőttünk, semmi árnyék. Nem is bírtuk ott sokáig. Áronnak az a körforgó tetszett, apával felváltva sürögtünk vele, mi kevéssé bírtuk :)
Ja, és az Attila dombon éreztétek a bizsergést???

Cipő: mi zártat vettünk pár hete, most azt használjuk, és a hétvégén beszereztünk egy szandált is leárazott volt, kifutó modell. Abban nem igazán reménykedem, hogy a zárt cipő jó lesz ősszel is.

Emelt családi: szerintem is van valami elévülési idő. Szerintem kérdezz rá.

Talán Lora kérdezte a bugyi pelenkát. Nekünk nem annyira vált be a Huggies butyipelenkája, valahogy kényelmetlen Áronnak (csak pelenkadiszkontban láttam)

Meli,
Akkor hajrá gólyák! Annyit láttunk a hétvégén!!! :)

Május???

Tali? Mikor legyen?

KépKépKépKép
thelga
 
 


Helga,nem Tápiószentmártonra gondolsz???Mi legalábbis ott voltunk.A szomszéd városban lakunk,Nagykátán.
Mi gyakran megyünk oda el,az Attila dombon még csak egyszer jártunk,inkább az állatok és a játszótér miatt megyünk.Forgóhinta favorit,de csak apával,mert én attól hányok,ha csak nézem :lol:
Gólya.Nagyon sok van felénk,rem.egy megszán és megejt :lol:

Kép Kép
meli1118
 
 



Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!


Meli! Te már be is irattad Dénest az oviba? :shock: Szeptembertől megy?

Timo! Van már olyan óvoda, amit kinéztetek? Mi pénteken megyünk az Őrjárat utcába nyílt napra, 15-én meg a Tóth István utcába. Gondolom ezek egy kicsit messze esnek már tőletek... :roll:
Róma....de jó nektek! Nagyon igazatok van, h tartottatok egy kis pihit! :wink:
Szobatisztaság: ha már egyszer ment, akkor menni fog majd megint, ne aggódj! Még egy felnőttnek is kihívás eljutni a wc-ig egy ilyan betegség esetén, egy picinek meg esélye sincs, és ezt biztos nagyon nehéz feldolgozni, főleg úgy, h most tanulta meg, h hogy kell szabályozni ezeket a folyamatokat. Sztem gyakorlatilag összeomlott szegénynek a jól felépített rsz-e (ha ezt csinálom, ez történik/nem történik), és most újra kell tanulnia, újra el kell hinnie, h ő a "főnök", h képes irányítani ezeket a dolgokat. :roll:

Lora! Nem a leszoktatós bugyipelusra gondoltál? Mi nem jutottunk el odáig, úh nem tudok rá mit mondani.

Na megyek, előszedem a tavaly nyári ruhákat, hátha akad még vmi, ami jó Gergőre. Vhogy a nyári ruhák beszerzéséig idén még nem jutottam el, de hát ki gondolta, h áprilisban már nyár lesz? :shock:
Vendég
 


Bocs Meli! :oops: Természetesen Tápiószentmártonon voltunk :)
Nagykátai vagy? Azon a városkán is keresztülmentünk, Hevesről jöttünk át....
Engem is meglepett az ovis beíratás? Mikor is kezdtek?

KépKépKépKép
thelga
 
 


Ma Szabi már 11kor mondta, hogy menjünk haza a játsziról. Csak nehogy olyan szobapenész legyen, mint az anyja. :roll: Bár a "motor" szóval egyenlőre messzemenőleg lehet motiválni.

Pann,
Nekünk a tavalyi pólók még jók. Igaz, hogy a hasa közepéig érnek, de Szabin amúgy is van body, nem gond.

Timo,
Balival mégiscsak Róma az igazi útirány. :lol:
A kicsiket miért nem vitték ki ősszel? :shock:
A szobatisztaság remélem ismét visszatér a rendes kerékvágásba. :wink: Ha azt nézem, hogy nekem még egyáltalán nem volt kedvem próbálkozni, akkor ti még a 3:1 aránnyal is messze jobbak vagytok. Szabi csak mondja, hogy nem kell pisilni, amikor leveszem a pelust fürdés előtt, azután széles vigyorral nagy ívben lepisili a szőnyeget. :twisted:

Meli,
A bölcsiben az ebédért sem kell fizetni? Akkor a tiétek az tényleg extra jó.

Kép KépKép
lorca
 
 


Bölcsi: a miénk totál ingyen van, kerületi gyereknek még a kaja is ingyen jár (csak vinni kell pelust, zsepit, szalvétát, szappant)
Vagyis nemhogy drágább lenne a gyermek oktatása, hanem olcsóbb, mivel hétközben a vacsi kivételével nem is én etetem :oops: (amúgy nem értek ezzel egyet, mert inkább az ilyesmin kéne megfogni a pénzt nem a családi pótlékon, ugyanis simán kifizetnénk havi pár ezer Ft-ot a kajájára, ez sztem luxus juttatás, rászorultsági alapon kéne lennie)

Ovi: sikerült totálisan összezavarnotok :cry: Most akkor a mi gyerekeink mikor mennek oviba? Az enyém 2010 tavasszal lesz 3 éves, tehát gondoltam, h majd rákövetkező szeptemberben. )kivéve aki nem bölcsis mert az akár tavasszal másnap?) de ugye ha feb 23-án betölti a hármat nekem nem muszáj másnap már oviba vinnem? :lol: a bölcsi király, amíg lehet oda járunk!

Timo, jól tettétek Rómát! :D (én is mennék pár napra valahova, de Boldiapu Boldi nélkül nem tudja elképzelni az élet egy napját sem :lol: )
Mi bölcsinkben sincs keksz, csak nekünk kell vinni Boldinak mert olyan sokáig nem megyünk érte (max fél 6), h szegény mindig éhes lesz :oops: :cry:

Sno, hajrá az ovi! sokkal jobban hangzik, sőt nagyon jól! (kivéve a busz, nekem az para, de már most edzem magam az osztálykirándulásokra) :wink: Olyan nagy az a hely? Miért kell busz?

Lorca, kicsiket nem vitték ki ősszel Boldi/Lillusnál mert nem tudtak járni, és gondolom fáztak volna a járókában. Igazából nem tudom.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Hali!!!

Na,eloszlatom a kételyeket:mi is 2010 szeptemberben megyünk oviba,de már be lehet íratni őket.Igaz,utsó nap mentem,így már azt mondták,h nem veszik fel,mert 10%-al többen íratkoztak be,mint ahány hely van,így D jövőre újra beíratkozik.

Lorca,nálunk bölcsi nincs,ovis kajáért úgy tudom nem kell fizetni.

Helga,ha legközelebb felénk jártok ütközhetünk!!!!Kátai vagyok,ja!!!

Kép Kép
meli1118
 
 


Hali!

Ti tudtátok, h a Waldorf ovikban csak 12-ig tart egy nap? :shock: Jó megoldás a dolgozó szülőknek! :lol: Persze az elképzelés n szép,h fél nap az oviban, fél nap otthon, csak nálunk nem életképes. :?

Előszedtem a nyári ruhákat, nekünk a gatyók még teljesen jók, a pólóknak meg kb. a fele. Ezzel a problémát egyelőre megoldottnak tekintem. :mrgreen:

Ági! Miénk gyerek is 2010. szept-től lesz ovis, csak jövő tavasszal, két gyerekkel már nem akarok ovikat látogatni, úh inkább idén választunk és jövőre beíratkozunk. :wink:
Elvileg mehetnénk 2010. februártól is, és akkor tényleg most kéne beíratni, de mi úgy döntöttünk, h kivárjuk a szeptembert.

Meli! Én azt hittem, h oviba nincs előbeíratkozás, csak az adott év szeptemberére lehet beírtakozni. :roll:
Végül is mindegy, ha választottunk ovit, majd rákérdezek a helyi szokásokra - csak le ne maradjunk! :?
Rendbejött Dénes bőre a kencéktől? Gergő n szépen helyrejött, pedig csak párszor használtuk a testápolót, és úgy látszik, a fürdetőkrém segít rendben tartani. :D :D
Vendég
 


Hali Lányok,

na meg volt az első bölcsis nap, fél kilencre jött az ovibusz, Sebi simán felszállt a kis hátizsákjával, már vidáman magyarázott az óvónéninek, amikor látta, hogy én nem megyek (nagyon átbeszéltük, de ez a nem vagyunk egyek dolog nem fér a fejébe még), akkor láttam rajta a kétségbeesést, de addigra már indultak.

Aztán később hívott az óvónéni, hogy beszámoljon a dolgok állásáról, mondta, hogy a buszon nem volt sírás, de nem reggelizett, bent időnként elővette a pityergés.

Van egy dadus, akire azt hiszi, hogy a Mami (anyukám), és rajta lógott egész nap (ezt láttam a saját szememmel is mert a munkahelyemről, apukámék, átlátunk az ovihoz :) ) hazafelé pl. azért volt elkeseredve, mert a Mami nem szállt fel vele a buszra.

Ebédet sem evett, viszont aludt (nem akart lefeküdni, mondták neki, hogy nem is kell, hanem legyen szíves vigyázzon a többi gyerekre, amíg alszanak, ebben megnyugodva úgy elaludt, mint a sicc), aztán beuzsonnázott, és már jött is haza.

Délután nagyon vidám volt, de ez bölcsi után is így volt, azért látszik rajta, hogy kibillentette az egyensúlyából az elmúlt időszak. De én most nagyon nyugodt vagyok.

Pann,
már a két öcsém is odajárt, úgyhogy nem új az ismeretség, és már egyszer voltak látogatóban nálunk az ovisok.

Ágiboldi,
nyugodtan maradhattok a bölcsibe 2010 őszéig, legalábbis nálunk lehetett volna simán.
Ez csak egy kis mikrobusz, a férjem is parázik, hogy nincsenek benne gyerekülések, dehát belegondolva kivitelezhetetlen lenne (min. 5-ször fordul naponta, 2-7 éveseket szállít). Sebi egyelőre ölben utazik.

Timo,
igen dolgozom, mert a gyes már nagyon karcsú.
Hát akkor végül 1 év csúszással (ugye, jól emlékszem?), de csak összejött Róma, de jó! Így utólag talán tavaly tényleg kicsi lett volna hozzá Lillus, nem?

Meli,
Dénes erőnléti mutatója az orrszívás :lol: :lol:

tavaszi/nyári ruhák: nekünk ez a második szezonunk (tavaly ősz volt az első), amikor semmit nem kell venni, csak a lábbelit, mert van örökölt cucc, nagy mázli.

Nanica,
Mi a helyzet nálatok???

Barbi?

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Orsi, sebinek az első OVIS napja volt! :D Gratulálok hozzá, nagyon flottul csinálja! Egészen elképesztő, hogy az én pici Petimnél alig nagyobb kisfiú már óvodás!
Ez így van egyébként, egy többgyerekes családnak választania kell: vagy a gyerekeket képezteti, vagy eszik. Mi egyelőre azt választottuk, hogy mindenből egy kicsit. :)

Pann, a waldorfot nem dolgozó szülőknek találták ki! :D Vagyis eredetileg nagyon is, de már nem azoknak a családoknak szól.

Ágiboldi, ez olyan kedves, hogy Boldi nélkül nem élet az élet az apukájának. :)

Timo, a szobatisztaságot nem csak az azzal kapcsolatos betegségek vethetik vissza: éppen tegnap mesélte egy ismerős anyuka, hogy a kislányánál a bárányhimlő is ugyanezzel a következménnyel járt. De nem lesz megint ugyanaz a tortúra, hiszen már tudja, csak ne aggódj te sem!

Most csak azért ugrottam be, hogy egy nagyon szuper helyet ajánljak nektek tavaszi kiruccanásra: Martonvásár, kastélypark. Ott piknikeztünk vasárnap (igen, a bárányhimlőből kigyógyulófélben lévő Adéllal :oops: ), és szuper volt. Voltunk már többször is, minden szempontból ideális: lehet biciklizni, motorozni, van tó, fű, sziget, a közelben fagyizó (egyetlen szépséghiba, hogy a fagyizóban csak hosszúkávét lehet kapni tejszínnel, nincs tejeskv, vagy capucchino. :))

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Na még mesélek egyet a tavasz veszélyeiről: 5 nap alatt kétszer jártuk meg a János kh-at, múlt héten Peti esett le 8 lépcsőfokot kismotorral, összevarták a száját belül, mi az apukájával fogtuk közben, hát nem csak P sírt... Tegnap meg Maja szaladt a kertben, esett egy nagyot, kartörés. Most már nagyon vágyom arra, hogy mindenki épségben vészelje át a napokat. (És közben egy éppen zajló és egy kitörésre váró bárányhimlőt is birtoklunk.) Pedig olyan óvatos gyerekek, meg én sem vagyok egy laza anya.

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Rita, hűű de sok lenne ez nekem, de végülis a gyerekek nagy számának arányába sztem egész mázlisták vagytok :wink: mindenkinek gyógyulást/összeforrást/hegesedést/kitartást!

Sno, te mindenhonnan belátsz minden oviba, bölcsibe :lol: igazi omnipotens anyaállat :D :lol:

Május, Barbi?

Akik már szobatiszták azoknak pelus nélkül jó lesz régi gatya, erre gondoltatok már? Na nem mintha ez nálunk aktuális lenne :lol:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!!!

Rita,hűűű,n-n rosszul hangzik az a 8 lépcsőfok.És a kartörés sem hangzik jól :( sajnálom.
Én is ezt akartam írni Pann-nak,megelőztél....Waldorfosok nyilván nme dolgoznak feszített munkatempóban :roll:

Orsi,tényleg jó neked,h mindenhonnan nyomon követheted az eseményeket.És milyen ügyesen oldották meg az óvónők az altatás-kérdést!D érti,h nem vagyunk egyek,de ha Wc-re megyek még mindig úgy gondolja,h ő is ott lehet :roll: azt hittem 2 évesen ez már nem lesz asztala....erős,mint a bika.Minden orrszívás egy szumo összecsapáshoz hasonlított.

Pann,D nem n javul.Tegnap mentünk csekkoltatni a bőrgyógyászhoz és adott egy újabb kör kencét és egy szirupot,ami viszont egy adag után szebbé varázsolta(allergiára is ezt írják kicsiknek)így csak rem,h a jövő heti vizitre megoldódik,mert már a Heim Pállal dobálózik.
D-re is jók a tavalyi cuccok.Előrelátóan tavaly jó sok nagyobbat turiztam/vettem,mondván,h nem baj,ha lóg egy kicsit,de nem kell jövőre venni és milyen igazam lett :lol:

Ági,Dénesapu sem lenne hajlandó a fiúcska nélkül nyaralni(jó-jó,én sem aludnék nyugodtan.)

Szerintetek mikor kezdjem el a gyes mizériát?Egy hónap van D szülinapjáig!Jó lenne,ha most összejönne a tesó és akkor apa venné fel,én meg mennék tp-re.Csak ugye ez nem kívánságműsor



:roll:

Kép Kép
meli1118
 
 


Meli,
A ceglédiek elég gyorsak, szerintem még ráértek akár egy hónap múlva is.

Rita,
Durvák ezek a balesetek, a 8 lépcsőfokos kaland iszonyúan hangzott, szegény Peti :( Mennyi az esély különben, hogy Ő is elkapta a bárányhimlőt?

KépKépKépKép
thelga
 
 


Sziasztok!

Mi is a szabadban vagyunk egész nap. Hétvégén voltunk a Ligetben, Dobogókőn, anyóséknál Pilisszántón és még vasárnap este f8-ig az itthoni játszón játszottunk. Olyan jó ez az idő! :D

Timi
De jó! Sejtettem valamiért, hogy most kettesben mentetek! Végre összejött Róma. :D És még időben a földrengések előtt hazajöttetek szerencsére! :)

Rita
Jaaj, ezek a sérülések! Öcsémnek is többször varrták az ajkát! Jobbulást minden beteg, leendő beteg és sérült kismanónak!

Pann
Én még mindig nem tudom, milyen a leszoktató pelus. :oops: Én pl. az Up&Go-ra gondoltam.
Ennyi fogat! Mi még csak a 15-16. foggal küzdünk. Talán már áttörtek, mert megint nyugodtabban alszik. Megnézni nem engedi. Tényleg, te hogy tudtad megnézni olyan hátul a fogait? Brigi még az elsőket sem engedi. :roll:

Meli
Gyes: nekem kb. 1,5 hónap volt míg megkaptam. Ceglédre küldtem, ahogy itt tanácsolta Ágiboldi. Nem tudok igazából tanácsot adni, mert ismerem a körülményeiteket. Ha a rólam lenne szó én kérném minél előbb. Legfeljebb ha összejön a kistesó átiratjátok apára. :roll:

Ágiboldi
Brigire nem jó pelusnélkül sem a tavalyi gatyó. Főleg hosszban nőtte ki mindet. _Viszont a tavalyi kisruhák egy része idén jó lesz tunikának, vagy trikónak. :wink: Még jó, hogy lányom van! :lol:

Sno
Hihi, ti meg egyre jobban belebonyolódtok a bölcsi témába. Eddig "csak" te voltál a teljes boldogság akadálya, most belépett a képbe egy Mamidadus is! :lol: Azért ez jól is elsülhet, legalább van neki ott is egy kapaszkodója. Ezekszerint az ovi mellett döntöttetek véglegesen?

Megyek, lassan felébred a lánykám és megint menni kell valahová. Szép időt mindenkinek! :wink:
lora7
 
 


Rita

Jobbulást nektek !!!!!!!
Szegények ez tényleg sok a bajból !!!!!!!

Nálunk Tomika verte fel a betont a hétvégén az orrával egy lépcsőfokot esve !!!!!!!De gyorsan gyógyul úgy látom !!!

Timi

Biztos nagyon jól éreztétek magatokat Rómában !!!!
Lillus hisztijén nagyon jót nevettem, de olyan aranyos !!!!
Pláne ahogy kommentálja !!!! :wink:

Ágiboldi

Apa ugyanígy van Tomikával, egy mozi, de még egy vacsora sem fér bele gyerekmentesen !!!!Pedig már volt, de tiszta ideg volt, a gyerek a legjobb helyen ő meg tiszta idegzsába !!!!! :wink:

Ruhákat kinőtte Tomi, nadrágok bokalengőek, (nagyon utálom az ilyen nacikat ) pólók még a nagyobbjai jók !!!!! :wink:

Gyönyörű az idő egész nap kinnt vagyunk az udvaron a két kerész legénykémmel, rakok fel pár képet !!!!!(bocsi, de olyan cuki muszály volt mind felrakni)

Ja igen hogy állnak a fiúk a locsoló verssel ???Tomi már tudja !!! :wink:
Nagyon szorgalmasak !!!!! Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
kditke
 
 


Helga, 99%.

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Sziasztok:

Bölcsi:
A második hét:
Nehezen akart indulni, nem is értünk oda 9re-, de rögtön elszaladt játszani, én addig az üzenőfüzetet töltögettem. Majd 1 órát szépen eljátszott, nem sírt, ha valami gondja volt Marikanénihez fordult…

Kedd: ma majdnem 10 volt mire odaértünk, mert semmiben nem volt együttműködő (se öltözés, se frizura, se cipő, se kabát……)…és egy órát megint ott maradt. Mire odaértem épp pókot és békát kerestek az udvarban, szóval eddig minden ok. A héten még marad ez az 1- 1, 5 óra nélkülem és a jövő héten kezd ott ebédelni…

Orsi: jól hangzik az Ovi, de én is kikészülnék a buszon elválástól. A kukkolásért irigy vagyok. Ebben az Ovi megoldásban az tetszik a legjobban, hogy csak egyszer kell megszoknotok a rendszert egészen a suli kezdetéig!

Rita: jobbulást a baleseteseknek! Linus is hasravágódott egyik nap 3x egymás után. A harmadik után már remegett a keze, úgy megijedt! (Új cipő) A térde most kék zöld, szülinapkor nem lesz szoknyában..
:roll:

nanica
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?