Új privát üzeneted érkezett!

Nanica, igen, akartam is írni, h Emili szedte ezt a Bronchot, mi meg a Ribomunyl-t, gondolom hasonló. Meg merem kockáztatni, h használt mert szeptembertől januárig taknyolt/köhögött. decembertől szdte havonta és azóta semmi, persze ez lehet csak mázli, véletlen egybeesés vagy bölcsitől erősödött immunrendszer is :)

Beszoktatás már látom, h szerencsések voltunk, talán jobb is, h kisebb volt, nem fogta annyira az adást, mire meg eszénél lett jobban, már kicsit megszokta.

Sno, köszi a hisztis nyugtatást, ájulni még nem ájult.

Ma bölcsitől 3 mini-hiszti volt: hazafelé tolni akarta a babakocsit, ami rendben is van, de én nem nyúlhattam hozzá, így kukák, autók, gyalogosok estek áldozatul, ha megfogtam ordított, h NE :lol:
Aztán itthon nem akarta felvenni a szilikonos zoknit, de ez se gáz, mert nem én esek nélküle hasra :lol:
Ill. nem engedtem széttépni a bkv bérletemet :roll: ez volt a legsúlyosabb, ez földön fetrengést eredményezett..

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Ágiboldi :lol: :lol: nem kenevetlek,hanem veled nevetek,közben meg kicsit sírok is,mert ma is olyan,de olyan rossz volt a fiam,h most,h végre alszik ki tudok engedni.Nálunk n-n nagy hiszti után mindig hány.
Ma ilyen jött a sorba,mindezt azért,mert a Lara(kutyánk)hátra merészelt menni az edényéhez inni és nem jött vissza hozzá az udvar első részére fellökni.Lila és eltorzult fejjel tobzódott,aztán hányt,elesett és utána hozzámbújt,mintegy jelezve,h befejezte.....ez volt a koronája az elmúlt 2 napnak.

Orsi :( szegény Sebi,én tutira meghaltam volna látva az udvaron síró fiamat.Olyan szívszaggató :( Remélem szegény hamar megszokja!!!

Dénes nem vetkőzik.De vicces lehet :lol: na jó,nem...

Immunerősítőt nem ismerem,de ha ennyire jó én is kipróbálom köv.szezonban.Most már csak nem lesz influenza a nyárig.

Nálunk a helyi újságban felhívták a figyelmünket,h a 2009/2010-es tanévben,aki betölti a 3.évét be kell íratni oviba.Olyan fura,jövő héten beíratom.Nálatok hogy megy ez?Aki bölcsis,az uaoda fog majd oviba is járni?Vagy ez teljesen független(bocs,ha hülyeséget kérdezek)

Újra dolgozó anyukák,azért nehogy már ne gyertek!!!

Nanica,Linus száj :lol: különösen a nyeld le szépen...

Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!

Grétinek utólag boldog szülinapot! :)

Mazsi!
Ha benézel, akkor Leának is! :)

Hiszti:
bocs, ha uncsi a téma, de nálunk most kezd kibontakozni és szeretném tudni, ki mivel kezeli és hogyan reagálja le. Lillus az elmúlt 3 napban mindenért, de tényleg mindenért hisztizik! Felteszek a blogba egy videót, hát... néha úgy viszket a tenyerem! :oops: Próbáltam szépen megvígasztalni, csúnyán rákiabálva, magamhoz szorítva, magára hagyva, rá sem figyelve. De semmi hatása! Estére totál kikészített, és leöntöttem egy fél pohár vízzel! :roll: Úgy meglepődött, hogy azonnal befejezte a műsort. Tudom, szadista módszer, de mondjatok valami okosat!!!

Sno!
Szegény Sebi! :( Pár nap és remélem megszokja. Jó lesz neki, kell ilyenkor a gyerektársaság. Szerintem. A gondozónénik meg hátha nem is olyan "katonásak", mint a szülő előtt. Lehet, hogy próbálták magukat fényezni. Fel a fejjel!

Meli!
Mikor mész dokihoz?

Timi
Kép Kép
timocska
 
 

 
 

Timo :cry: :o sírjak,v nevessek????Nálunk is ez van és megőrülök tőle.Én ma is rávágtam a kezére egyszer,mert miközben átöleltem,ő belekarmolt direkt a szemembe,jó erősen és közben röhögött,h ajának fáj....olyan szarnak érzem magam,de nem használ semmi.
Hisztinél nálunk 99%-ban az beválik,h átölelem és suttogok a fülébe.Vagy énekelek,de n-n halkan.Van,akinél az válik be,ha nem veszenk róla tudomást.Nálunk nem,addig üvölt,amíg hozzá nem bújok.Csak előbb magamat kell lenyugtatnom,h ő megnyugodjon.
Dokihoz hétfőn akarok bejelenkezni és amikor tud fogadni a jövő héten,megyek.A héten annyira nem lett volna jó,K ma is Pesten van tanfolyamon.Jövő héten több időnk lesz,azt akarom,h jöjjön velem,h megismerje a helyet,a dokit ő is.Te hogy vagy???

Kép Kép
meli1118
 
 


Meli, Timo, welcome to the club! Ez az, ez már hiszti. (más gyerekénél tényleg inkább csak mulatságos :lol: ) Megnéztük a bolgban Lillus hisztijét, és egyöntetűen fellélegeztünk, hogy nem vagyunk többé egyedül. (plussz Boldiapu nem nézte volna ki Lillusból :D )

Megoldás röviden gőzöm sincs. Nálam a saját hangulatom határozza meg, van, h nem veszek róla tudomást, de van, h egy perc múlva dühöngeni kezdek én is és ordítok, h miafenéér nem lehet egyszer normálisan eltölteni egy órát békében!? Ritkán röhögök, de már bőgtem is :lol: A pohár vizet meg kell próbálnom!!!
Amúgy nálunk a durvábbak úgy érnek véget, h annyira kiborul, h épp csak hogy nem ájul el, de teljesen vörös a szeme és alig tudja nyitva tartani csak ordít, és végül ahogy Meli írja hozzám bújik, pedig elvben én az ellenség vagyok. És hát nem lehet engedni néha, pl a bkv bérletemet nem engedhetem, h dszéttépje, az meg gáz, h más gyomorgörccsel pásztázom a lakást, h mi olyat hagytam elől amiből balhé lehet :oops: :roll:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Lányok,
akik beszoktak tapasztaltok-e ilyent (aki nem beszél, annál nyilván az ennek megfelelő alternatív kommunikációval): amikor eljöttünk az oviból olyan volt, mintha meg se karcolta volna a másfél óra bőgés. Simán lehetett róla beszélni vele, stb. Aztán sűrűsödtek az "anya ne menjél el"-ek, könyörgéssel, kedveskedéssel, arcsimogatással. Akárhányszor belépek a szobába megörül nekem, hogy visszajöttem. Most lefekvéskor meg a mese közepén felsírt, hogy ne menjek dolgozni. Az apjának vidáman szökdécselve mesélte délután, hogy mi volt a bölcsibe, és amikor odaért, hogy nem engedték ki a kapun, akkor remegni kezdett a hangja, és majdnem elsírta magát, totál újra átélte.
Én úgy látom, hogy tetszik neki a dolog, de az elszakadás, az kiakasztja.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Hiszti:
megtekintettem a referencia anyagot :lol: ez nálunk is megy, ami vadítja a helyzetet (bár látom ez sem egyedi), hogy a kiborulás helyett a károkozásra (feszültséglevezetésre?) fekteti a hangsúlyt, tehát egy villanás alatt felméri, hogy mivel tudja a legnagyobb rombolást véghezvinni, és cselekszik.

Mindez abszolút egy felnőtt ember reakció idején kívül esik. Így menő a mobil falhozvágása :shock: , a fal éles tárgyal való ütlegelése, a készülő fürdőpolc tükrének földhöz vágása, a már említett szemkiszúrás és tsi.

Ezektől azonnal megvadulok, én töbnyire a rángatva odébbszállítás mellett döntök, ill. már próbáltam büntisarokba evakuálni, sikertelenül.

Ilyenkor kikéri magának a hangnemet "anya, ne kiabálj a Sebivel!" :roll: és az erőszakot "ne szorítsd meg a kezemet, légyszíves(!)".

Addigra visszaveszem az uralmat az idegeim felett és elnézést kérek, majd átbeszéljük a dolgokat, de igazából annyira látszik rajta, hogy önkéntelenül tör ki belőle, hogy túl sok magyarázni valót nem látok, max. magamnak, hogy a viselkedésemmel ne adjak további ötleteket az agresszív megnyilvánuláshoz.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!

LEÁNAK BOLDOG SZÜLINAPOT!

Sno
Ahogy írod a bölcsi szoktatást,látszik hogy ragaszkodik Sebi hozzád.Ez a kor azért is rossz mert már az elszakadást érzik rendesen.De szerintem egy kezdő 3 éves ovisnak még nehezebb.Remélem hamar beszokik.Nem lehet kérni,hogy picit lassítsatok a beszoktatáson,hogy Sebi könnyebben átvészelje?

Meli
Én már kérdeztem az oviba íratást,de senki se reagált rá.Én most tavasszal íratom be Laurát,hogy jövő márc.1-ével tudjunk kezdeni.Ápr.1-2-án lesz a nyílt nap.Már nagyon kiváncsi vagyok rá.De itt nem kötelező beíratni,hanem lehet úgy is,hogy 2010 szept.-be megy oviba és akkor csak jövő tavasszal íratják be a gyerekeket.

Timi
Néztem a videót.Nálunk is megy a dobálás,de ezt már kezdem megszokni,persze csak akkor ha nem fontos dolog repül.Már írni akartam a hideg pohár víz leöntést,hiszti esetére/nekem mindig a nagyszülők mondták régen ezt csinálták,És egyszer Daninak kellett is./de nem mertem leírni,hátha valaki rosszra gondol.
Daninál volt olyan,hogy betessékeltem a szobába és nem engedtem ki addig,míg meg nem nyugodott.Ilyenkor kijött és mondta megnyugodtam.Laura az nagy színész.Ha nem tetszik neki valami,főleg nyilvános helyen akkor úgy csinál mintha sírna,de jó hangosan.Na azon ki szoktam akadni.
Van olyan ismerösöm,mint Meliéknél Dénes,hogy hányik és el is ájul.Általában havonta csinálja,de olyan magasra tette a mércét,hogy most 4 éves és évi 2-szer kórházba köt ki vele infuzióra.Dokik szerint kinövi. :?

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pankaa 2009.07.20 13:42-kor.
pankaa
 
 


ééé

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Emmának boldog szülinapot! :)
Kép

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Emma!
Nagyon sok boldog szülinapot kívánok!:)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Emma, boldog 2. szülinapot!!!

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Kicsit még álmos vagyok, még akartam írni, csak véletlen elküldtem :)

Sno, bölcsivel nálunk semmi különös nincs, valahogy totál természetesnek veszi (sztem nagyon jó volt az az életkor mikor kezdett - véletlenül). Abból sincs gond mikor reggel elválunk (mindig Boldiapu viszi, de azt mondja, h Boldi besétál és leül reggelizni, és bambán néz maga elé amit itthon nem csinál). Mikor megyek érte akkor borzasztóan örül, odarohan, átölel, és ami megnyugtat még nem feltétlen akar hazajönni, szóval nem lehet ott olyan rossz.
Nincs ötletem, mert én személy szerint az oviban három évig minden áldott reggel eljátszottam ezt bőgve, és még emlékszem is az érzésre :cry: )
Bölcsis kaja nálunk is sokat nyom a latba! :wink:

Hiszti, hát egészen felvidultam, akkor nem is olyan rémes nálunk, csak nagyon hosszú és gyakori :twisted:
Sno, igazad van, én is törekszem rá, h ne adjak újabb ötleteket az agresszióra mert hiába tiltom, h hajigáljon dühében ha a hisztitől dührohamot kapva én magam vágtam be a két darab cipőjét a bejárati ajtótól a nappaliba az előszobán át a minap (a gyermek ugyanilyen távon való behajítása helyett az egyetlen lehetőség volt hogy ne üssön meg a guta) :lol:

Ráadásul hiszti kezelésben hiába olvastam én is szakirodalmat stb, és tudom, h nyugodtan kellene reagálni, de sztem egyszerűen nem hagyható figyelmen kívül, h az anya is ember, van hangulata és személyisége. Nem lenne természetellenes tapasztalat a gyerekenk ha én nyugis lennék ilyenkor (pl Boldiapu az mert ő meg olyan fajta)?

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Dana,
Nem biztos, hogy kezdő ovisoknak nehezebb a beszokás. Nati jobban viselte, mint a volt bölcsisek. Szinte mindenkinél láttam sírást, Natinál egyáltalán nem volt. Bár ahogy ő jár, lehet, hogy fel sem tűnik neki, hogy ovis. :lol: A jövő hét lesz a negyedik, hogy nem megy oviba. A két hét ovi két hét otthont felváltotta a havi rotáció. :?
Laura miért nem bölcsis lesz jövőre?
A négy éves az már nem hisztikorszak, nem normális, hogy annyira belelovallja magát, hogy a hányásig kiborul. Ott már nem növi ki, hanem egyéb problémák vannak a gyerek és a szülő között, valami normális szakemberrel kéne beszélni.

Orsi,
Sebi "légyszíves ne szoríts"-a nagyon hatásos lehet. :lol: Olyankor tuti agyánál van. :lol: A dobálás külön is letilthatod. Ha a lakásban nem szabad dobálni, vagy csak puhát, csak labdát, akkor más parancs tilt. Hátha eléggé összezavarja ahhoz, hogy még a reakcióidődön belül repüljön a mobil. :wink:
Bölcsi ugyan nincs nálunk, de ez a kicsit feszültebb magatartás az, amit Szabinál írtam, hogy még nem kész a tesóra. Nagy neki a váltás. :wink: Én is csak azt tudom mondani, amit Pankaa, hogy nagyon pontosan meg kell mondani neki, hogy mi fog történni, hogy mire számíthat. Most az fontos, hogy otthon konfliktuskerülők legyetek és teljesen biztonságban érezze magát.
Natinál is volt egy ilyen, kicsit gyorsított szakasz a fejlődésben, amikor Szöszi megszületett. A sértettség abban nyilvánult meg, hogy kb levegőnek nézett Szabi születése után és lehetett látni, hogy haradudott rám.
Szépen mutatja majd, hogy mi az, amivel küzd és megbirkózik, mi az, amivel már nem. Elég rugalmas, sokat bír, de ha nagyon nem megy - ami volt anno Rókiéknál Zsuzsával, akkor nem szabad erőltetni, mert tényleg csak kárt okoz. Mindentől azért nem szabad megvédeni, ki szeretne megragadni a tipegő korban? :lol: A váltás meg persze hogy egy kicsit nehéz.

Timo,
Megnéztem Lillus blogvideóját én is. Legalább ötször. Tudom, hogy hülyén hangzik, de nekem olyan aranyos! :oops: :lol: Nekem nagyon vicces, hogy mivel nem tudja kitépni maga alól a szőnyeget, dühös rá, inkább megharapja, pedig ő ül rajta. Olyan kis szerencsétlen. Ezzel tényleg nem tudok mást csinálni, mint mosolyogni. Akkor is, ha Szabi csinálja. Gondolom, ennél vannak még elborultabb pillanatok is, ez még nálam a teljesen kezelhető kategória. A vödördobálásért rászólnék Szabira, de a megoldás nálunk az, hogy gyere ide, kapsz egy puszit. Olyankor mint megvert kiskutya, odajön, hüvejkujját a szájába teszi, befészkeli a fejét az állam alá és nagyokat szuszog. Ülünk egy picit a földön, amikor megnyugodt, próbálok valami elfoglaltságot találni magunknak.
Persze nem azt mondom, hogy a 20. alkalommal is vicces. Akkor szépen ráüvöltök az adott hangoskodó(k)ra (nekem is szabad, amit nekik :twisted: ), ami persze pont annyira hatástalan és felesleges, mint az ő hisztijük. Megállapítom, hogy nem vagyok jobb, mint ők két vagy négy évesen és kész. Egy nyakba borított fél pohár víz sem okozna lelkiismeret furdalást. Rövid távon használhat a lelkivilágom megnyugtatására, kárt meg nagyon nem okoz. Magát a hiszti problémát viszont nem oldja meg.

Meli,
Csak 5 évesen kell a gyereket oviba iratni, a suli előtti évben, előtte lehet. Az ovi elvben szabadon választható, de vannak körzetek, hol ragaszkodank hozzá, hogy a lakóhely szerinti oviba járjon, máshol meg nem. Attól függ, hogy mennyi hely van. Itt a kerületben több hely van, mint gyerek, így itt nincs gond.

Ágiboldi,
A babakocsis Carmageddon ismerős. :lol: Én is mindig próbálom kicselezni, arréb rúgom a babakocsit, hogy ne taroljon mindent, majd ártatlan ábrázattal úgy csinálok, mintha nem is én lettem volna. Mondanom sem kell, hogy többnyire nem sikerül átverni. 8)

Nanica,
A Broncho-Vaxom nem "immunerősítő". Elölt bacikat tartalmaz, ami megtanítja az immunrendszerét ezeknek a felismerésére és leküzdésére. Működési elve ugyan az, mint a védőoltásoknak. Kúraszerűen ajánlott, még az őszi szezon kezdetekor, de később is jó elkezdeni. Sajnos amikor dokinéninknek mondtam, lebeszélt, én meg hagytam magam. :evil: Haragszom is magamra. Igy a télen volt már vagy 5 kör ab-nk. :? Mellékhatása elvben nem lehet, mivel döglött baci nem veszélyes baci.
Linus száj :lol:

Kép KépKép
lorca
 
 


Otthon szülés:
Én sem próbálnám ki, de másnak szabad a döntése. :roll: Aki viszont hozzám hasonlóan végighallgatta nap mint nap a koraszülöttes csecsemős nővérek szentségelését, hogy miket tudnak elcseszni azok a tapló orvosok egyes kórházakban, messze nem olyan kórházpártiak.
Mind a Péterfyben, mind a Sotén teljesen felkészültek mindenre. Olyan kórházban sem szülnék, ahol gond esetén hívnak egy mentőt, hogy majd a másik intézmény megoldja. Ennyi erővel itthon is szülhetnék, mert ha gond van, amúgy is rohanás, ha meg nincs, legalább nem vagyunk kitéve a kórház veszélyeinek.
Egy kis fertőzés ide vagy oda nem mindegy azért, ismerősnek két évébe tellt, hogy kigyógyuljon egy kórházban szerzett fertőzésből, majdnem belehalt. A beöntéshez használt eszköz használt volt.
Tesóm viszont, ha otthon szül, abba halt volna bele, elég kritikus állapotban rohantak velük a műtőbe. Igaz, már ott is vagy egy órája lehetett tudni, hogy gáz van és vszínűleg nem fog menni a dolog természetes úton, tehát beértek volna bőven a kórházba.

Róki,
Az Istvánban úgy tudom, hogy tervezik a NICU kialakítását a közeljövőben. Ha mégis Hármaska, lehet, hogy addigra már lesz.

Kép KépKép
lorca
 
 


Leának és Emmának boldog szülinapot!!!!

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Köszönjük a többi köszöntéseket!!!

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Hahó! :)

Köszönöm a hisztis hsz-ket, úgy tűnik én vagyok a nem túl toleráns anyuka! :oops: Persze átélve azért jóval másabb, mint videón. Ez van, majd túlleszünk ezen is. :)

Ágiboldi!
Elképzeltem, ahogy bedobod Boldit a szobába a cipők helyett! :lol: :lol: :lol: Jót röhögtem a hsz-den, na! :) Bár totál átérzem a helyzeted! (a mérlegek pedig híresek a türelmükről, nem? Amíg nem volt gyerekem, én is ezt hittem)

Otthonszülés:
egy panel 10. emeletén körbe szomszédokkal nem tudom hogyan hatna! :) De amúgy engem sem vonz, bár még kórházi tapasztalatom is csak a császármetszéssel kapcsolatban van. Aztán lehet, hogy a tesóval is ez lesz.

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Ágiboldi,
Kórházakban elég eltérő a szabályzat, nekem szabad volt inni szülés közben, sőt, külön felhívták rá a figyelmemet, hogy legyen nálam pl csoki, hogy egy-két kockát bekapjak, ha kell. Egyik alkalommal sem kellett, de feleslegesen szomjazni se jó. Ha valakinek három napig tart a vajúdás, akkor ne egyen/igyon addig?! Az azért mégiscsak rosszabb, mintha műtétnél van némi lötyi a gyomromban, nem?
Részemről a gátvarrás fájdalmasabb volt, mint Nati megszületése és sokkal tovább tartott maga a fájdalom a hülye varratok miatt, mint maga a szülés. :roll:
Eleinte, ősszel, (és amikor még nem tudtam, hogy terhes vagyok) én vittem Natit oviba, nem csak tippelgetek, hogy milyen lehet reggel bölcsibe vinni egy gyereket. Reggelre nem jött anyós, nem Robi vitte őt. Szabit és Natit egyszerre kellett reggel összekapni, mert mégsem hagyhattam itthon Szöszit, csak mert neki nem kell menni. Ez két óra feszített tempóban, a táv egyébként egy metrómegálló plusz 10 perc séta gyerekmentesen. Amikor benne voltam az álomkóros korai terhességben, dupla gyerekkel kellett végigcsinálni, nem mondom, hogy nem volt küzdelmes. :lol: Tény, hogy minden relatív, én ehhez képest mondtam, hogy nem nagy kaland felkelni és egyetlen gyereket elvinni időben a bölcsibe. :wink: A terhességnek az azonnali áldása az volt, hogy ettől a reggeli tortúrától megkímélhettem magam. Még csak bbkocsiban sem tudtam vinni Szabit, mert a metrón ahhoz két kéz kell, Natinak meg a harmadik, így inkább kézben vittem. :wink: Amikor végül kiderült, hogy terhes vagyok, ennyi emelgetést és cipelést nem akartam, ezért vette át Robi.

Pann,
Nincs gyerekorvos éjszaka a kórházban? :shock: Olyan helyre sem mennék szülni.
Én, mint tanár, nem zártam be az ajtót a késő gyerekek előtt. Galád módon röpdogát irattam, aki késett, annak annyi idővel kevesebb jutott. :twisted: Néhány alkalom után hihetetlen mértékben növekedett a gyerekek pontossága. :lol: Azt megértem, hogy Bp-en kiszámíthatatlan a közlekedés és előfordul, hogy beragad a busz vagy megáll időnként a metro (volt, hogy én is késtem), de nem rendszeresen. Azt sem tudom elfogadni, hogy mondjuk az 1. és 2. óra közötti szünetben nem ér vissza valaki időben a folyosóról.

Pankaa,
Nekem anyósom szokta mondani orrfújáskor, hogy Mérgesen! Nekem sem tetszik, nem tudom, mi benne a jó. :roll:
A hányingerhez/hányáshoz eléggé hozzá vagyok szokva. :? Nekem inkább az volt az új, hogy most úgy a 4/5. hónaptól nem volt. :lol:

Május,
Bölcsiben nem hinném, hogy számítana negyed óra ide vagy oda. Nati oviban hétfőn 8-ra, egyébként legkésőbb f9-re kérik, hogy vigyük be a gyerekeket. Az időpont mindegy, mindig ugyan azok a gyerekek késnek. Én az épp időben beesek kategória vagyok, de ugyan azokat az anyukákat szoktam látni az oviból kifelé jövet és ugyan azok köszönnek nekem, amikor bemegyek, időponttól függetlenül.

Meli,
A kamaszkori dackorszakban remélem majd vígaszt tud nyújtani, hogy ha zökkenőmentes lenne, az nem jó, mert akkor nem válik le a gyerek azaz megragad egy gyermeki állapotban. :lol: Nem tudom, hogy fog-e használni, de én már időben elkezdtem magamba szugerálni. 8)
Remélem, hamarosan élvezheted a hányinger pozitív oldalait. :wink:

Lin,
Az szomorú, hogy anyagi indokok befolyásolják ketteske érkezését. De az még szomorúbb, ha valaki ezt nem veszi figyelembe, mert valahogy az úgyis a gyereken csattan. Nekünk is pont jókor jön, hogy apa munkanélküli. :twisted: Most nem esnék teherbe, de mivel már itt van, így azért jó.
Ha wc-re megyek, Szabi engem simán követ. Ha csak ketten vagyunk, akkor odahozza az autókat, esetleg labdákat, az ajtó nyitva. Natival hasonló volt, most azért már jobb szeretem kirakni. :wink: Szerintem emiatt nem voltak soha elvonulósok, mert nem találkoztak vele részünkről.

Vetkőzés:
Natinak volt egy szakasza, hogy a szandiját következetesen levette a babakocsiban és hátraadta. Ennél messzebb nem mentünk. Csak fürdés előtt van nagy ruhatépés, akkor meg ki tud borulni Szabi, mert ő még nem jött rá, hogy is kéne megszabadulni a ruháitól.

Timocska,
A dackorszak elvben 36/40 hós korig tart.
Az irígység is életkori. :lol: Sztem ez a két éves kor a legvadabb. Amikor harc van nálunk, egyáltalán nem egyértelmű, hogy ki győz, mert Natin már van némi kultúrmáz. Szabival ellentétben. :lol:
Az én toleranciámat azért iszonyat megdobja, hogy bőven van segítség. Nem hinném, hogy akár egy csöppet is türelmesebb tudnék lenni a helyedben, pláne, hogy szinte még ki sem lábaltatok a betegségből. Az üvöltő sárkány anyuka nekem is első kézből ismerős. :lol:

Dana,
Én nem vagyok olyan bátor, hogy Szabit bbkocsi nélkül vásárolni vigyem. :lol: Sőt, teljesen elkerülöm, hogy vásárolni együtt menjünk. :oops:
Nem tudom, hogy szóltak-e a szülőnek az oviban a gyerek fekete fogai miatt. Én biztos nem tudnám megállni szó nélkül. :roll: De ha belegondolok, talán felesleges is. Normális szülő tudja magától is, mit kell csinálni, annak nem kell szólni. Ha meg nem az, akkor meg amúgy is falra hányt borsó. :?

Kép KépKép
lorca
 
 


Boldog Emma szülinapot!!!

Hiszti:én is vidulok,mert akkor nem is vagyok olyan egyedül és már nem is érzem túlzásnal,ha néha odébbráncigálom és kiabálok :oops: ezek szerint emberek maradtunk :lol:
Egyébként valóban hangulatfüggő.Pl.ma csak egysezr tudott annyira kihozni a sodromból,h rápirítsak.Ettől eltekintve bepróbálkozott:
Konyhai jelenet-Dénes a fiókból hajigálja kifelé az evőeszközöket,mert nem engedm a magnót ledobni a földre(de miér'????)
Megkérdezem:mit csinálsz?
D:dobálja.
Én:Miért?Tudod,h mit szabad csak dobálni?
D:dobókocka,labda
Én:ezek azok?
D:nem
Én:Na,akkor tedd vissza szépen!
És szépen visszapakolgatta.Szóval ha én nem emelem fel a hangom,akor befejezi ő is.De ember legyen a talpán,aki mindig kibírja...

Kép Kép
meli1118
 
 


Timocska,
Szülés körbe szomszédokkal nem lenne nekem probléma, fel sem tűnt volna nekik, de attól biztos bepánikolnék, hogy mi van akkor, ha mégiscsak be kell menni a kórházba és épp nem működik a lift. :oops:

Kép KépKép
lorca
 
 


Hiszti: Látom mindenkinél most ez van porondon. Nálunk szinte állandóan megy most a hiszti a csapkodás, verekedés, ha valami nem úgy van ahogy a kisasszony kitalálja vagy valami nem sikerül neki. Nálam is nagyon hangulat függő a dolog, minden volt már amit leírtatok. Rászólás, hangos rászólás, kezére ütés, szépen megmagyarázás, illetve amikor én is érzékenyebb hangulatomban vagyok ölelés, puszi. Igazából, ami hatásos az sokszor az ő hangulatától is függ, de a legtöbb esetben a megmagyarázás és az utolsó kettő jött be. De nagyon nehéz, amikor én is ideges vagyok szépen viselkedni.
Ja és még ráadásul, ami fel szokott ezzel kapcsolatban idegesíteni, az ha anyósomék mondják, hogy nem értik miért mondjuk mindig, hogy rossz, hisztis a gyerek, olyan jó kislány. Igen arra az 1-2 órára amíg itt vannak, vagy ha elviszik ( ami mostanában hála ritka) egész nap csak vele foglalkoznak és esik minden óhaját és nem szólnak rá semmiért.

Lorca: Szerintem is szomorú, de nem tudok ellene tenni semmit. Munkám még mindig nincs és nagyon esélytelennek látszik, hogy a közeljövőben legyen. „Talán” könnyebb lesz, ha mindketten befejezzük a sulit.
Amikor már érdekelte és utánam tudott jönni, midig bejött hozzám a wc-be. Aztán volt egy fél éves kihagyás, amikor egyáltalán nem foglalkozott vele. Most viszont újra és ha esetleg később veszi észre, hogy elmentem wc-re akkor kinyitja most már rám az ajtót. Tehát nem zárkóztunk el előre.
Lorca, Dana: Vásárlás szempontjából én eddig (kop-kop-kop) szerencsésnek érzem magam, mi gyalog járunk és akár beültettem a kocsiba, akár sétál a boltba velem, soha nem hisztizett semmiért, nem pakolta le a polcot, eddig.

Vetkőzés: Nincs

Sno: Nehéz lehet. Sajnos én meg ráadásul az érzékenyebb anyuka (illetve egyáltalán mindig) kategóriájába tartozok és elképzelem az első bölcsis napunkat, amikor mind a ketten sírunk, már összeszorul a szívem.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Sziasztok!

Boldog szülinapot Emmának, Leának és Grétinek!

Mazsi
Neked meg ha jól tudom a héten névnapod volt, így neked boldog névnapot kívánok! Amúgy mi újság veletek? Jól vagy/tok?

Hiszti
Annyira megkönnyebbültem az írásaitokon. Komolyan sz.rul éreztem magam a saját viselkedésem miatt. De látom, nem én vagyok az egyetlen, aki időnként felemeli a hangját, vagy arréb rángatja a gyerekét.
Brigi is belejött a hisztikbe. Ő is kis agresszív lesz ilyenkor, dobálózik, csapkod. Ilyenkor én a közelébe sem mehetek, mert engem is ütöget. És ő is visszabeszél nekem, hogy ne kiabáljak, meg ne szorítsam, stb. Bár amiket írtok, Briginél még mindig nem annyira vészes, mert még mindig viszonylag ritkák a nagy hisztik. A kicsiken meg már nem izgatom magam. :wink:

Orsi
Bölcsiről passz. Remélem hamar megszokja. Ha jól tudom, Sebi még nem aludt nélkületek, ugye? (pl. nagyszülőknél) Az jutott erről eszembe, hogy ugyanezt csinálta Brigi mikor először aludt a mamáéknál. Ráadásul észrevettem, hogy utána mindig sokkal jobban ragaszkodott hozzám. Aztán rájött, hogy mindig érte megyünk és mára már ő akar menni. Persze a bölcsi mindennapra szól, de remélem ő is hamar megszokja.

Babakocsi
Még mindenki használja? Mi idén tegnap vettük elő először, Brigi olyan szépen sétál velünk. Bár pont ma de. kicsit már untam, hogy az összes bogarat a földön meg kellett szemlélnünk és mindegyiknek puszit küldött. Alig tudtam lebeszélni, hogy ne hajoljon le hozzájuk puszit osztani. Ráadásul nekem elég erős bogár undorom van. :evil:

Ovi
Nálunk is be kell iratni ha jövő tavasszal szeretnénk kezdeni. De ha szeptemberben, akkor elég jövőre beiratkozni.

Vetkőzés
Mióta bilizik, azóta rendszeres, hogy csupasz popóval jár-kel a lakásban, de egyébként nem jellemző. Ő sokkal inkább öltözködik. Leszedi a szárítót és felveszi a polóimat, előveszi a sapkáját (vagy bárkiét) most a kedvence, hogy a fehérneműs fiókból a melltartóimat próbálgatja. :oops: :lol: Aztán jön és közli, hogy ő most csini. :lol:
lora7
 
 


Kditke
Remélem sikerült megbeszélnetek a dolgokat. Ne vedd nagyon lelkedre a dolgot, nem éri meg. És én még mindig azt mondom, hogy szerencsés vagy az anyósoddal, nálunk ez a legkissebb probléma. De együtt kell élni vele. (szerencsére nem szó szerint, és ezt ajánlom neked is)
Amúgy mizú? Eltűntél megint.

Timi
Irigység Briginél is van. Ez normális. Most tanulja a tulajdon fogalmát. Eddig volt a "közös", most Briginél van az "enyém" és a "közös", aztán remélem rájön egyszer arra is, hogy létezik "enyém, tied, övé" is, és ha kölcsön ad valamit azt vissza is fogja kapni. Egyébként sokszor nem szólok inkább bele, meccseljék le egymás között. Elvégre a másik gyerek is ált. hasonló problémákkal küzd. Persze azért ha baj közeleg ott vagyok.

Szinek
Brigóca a pirosat felismeri, a zöldet és kéket időnként de inkább csak emlegeti. Ezzel sztem nincsenek elkésve.

APG
Nekünk is van egy a sorozatból. Briginek tetszik. Van benne egy rész mikor a Petit fülfájással dokihoz viszik. Most vettem észre, hogy Brigiben mennyire megmaradt a műtét. Mindig mondja, hogy "Dokibácsi megműti a Peti pociját", meg mutatja a kezét és mondja, hogy "Nem kell már infuzió". Na ez utóbbin nagyon elcsodálkoztam, mert ezt sosem emlegettem neki, max. a kórházban hallhatta. Eddig ő sem említette soha, csak mikor a könyvben dokihoz ment a Peti. :roll:

Valaki használ/t már bugyipelenkát? Nem merem Brigit még sétára pelus nélkül, viszont ilyennel talán egyszerűbb lenne elkezdeni. Milyen tapasztalatok vannak ezzel kapcs.ban? És méretek milyenek?

Kajálosók ugorjanak! :oops:
Kakilás témában Briginek is vannak nehézségei. Kb. 2-3 naponta sikerül csak bilibe. Volt már hogy szólt, kér pelust. Olyan is volt, hogy próbálta a bilibe, de végül a parkettára kakilt. Valahogy nem tetszik neki a bilibe pottyantás. :? És akik már biliznek, hogy törlik ki a popsit? Gondoltam, hogy majd a lábam között előre hajol és kitörlöm, de nem tetszik neki ez sem. Azt akarja, hogy fürdessem meg inkább. Tapasztalat?

Párom bringa kiállításon van egész hétvégén, és már 1 hónapja erre készülnek, alig láttuk. De vasárnap végre vége lesz és remélem visszaáll minden a régibe. Azért nagyon nehéz lehet egyedülálló anyaként...

Na pár napra megint eldugulok, bocsi kicsit hosszú lettem.
lora7
 
 


Sziasztok!

EMMÁNAK BOLDOG SZÜLINAPOT!

Kép

Lora már kérdezni akartam merre vagy.
Etse jövök.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Emma, boldog szülinapot! :D

Ja, jut eszembe...
Natinak már többedik éjjel volt láza, tegnap napközbenre is fent ragadt. 38-39 körül volt, gondoltam, ideje dokihoz vinni. Szabit meg amolyan árukapcsolás címén hozzácsaptam a menethez, egy kicsit még csorog az orra. Dokinéni megállapította, hogy Natinak igazából semmi baja (?? :roll: ), csillapítgassam a lázat. Szabi viszont még mindig, harmadik hete a tüdőgyulladás szélén áll, annyira tele van a tüdeje, hogy bármikor belobbanhat. :? Elmondása szerint kezelés nélkül kb 5 nap és átszivárog a hörgőkön a trutyi, ami egyenlő a tüdőgyuszival. Most már ott tartok, hogy nem is olyan rossz az a tüdőgyulladás, akkor legalább ténylegesen van mit kezelni. Igy meg csak az ab-t kapja, meg a köptetőt, mi meg várunk, hogy legyen már valami. :roll:

Nati születésnapjára berendeltem az újabb adag APG-t. Magamnak is egy könyvet, csak úgy kikaptam az ajánlatok közül. Itthon vettem észre, hogy Coelho 2009-es naptárját rendeltem meg. Olyan dühös vagyok magamra. :evil: Pedig már nagyban készültem rá, hogy este csücsülök a fürdőkádban és olvasgatok. Natinak is vakon berendeltem egy foglalkoztató könyvecskét. A neten nem volt odaírva, hogy 6-9 éves korosztálynak. De azt legalább tudom pár évig jegelni. :oops: :lol: Igy amivel olcsóbbak lettek a könyvek, kifizethettem a felesleges beszerzésekre.

Lin,
Úgy látszik, akkor csak egy hepp Grétánál, így szereti a pelust és kész. :wink: Majd csak belejön abba, hogy szépen magától elmegy wc-re, csak ki kell várni. :lol:
Anyós náluk pont az ellenkezőjét szokta mondani Szabiról. Én azt, hogy egy nyugis gyerek, ő pedig azt, hogy hét ördög szorult belé és egyik fia sem tudott így rendetlenkeni. Persze azért a büszke hangját hallva és csillogó szemeit látva nem nagyon lehet hinni neki. :lol: Legalábbis az biztos, hogy így tartja tökéletesnek.
A munkahely remélem, hamar sikerülni fog. Nekünk kb egy évünk van arra, hogy elkezdjünk aggódni, addig remélem, hogy megoldódnak a munkahelyi dolgok. Bár az a prognózis, hogy a gazdasági helyzet tavaszig csak romlani fog és az utána lévő időszakra még csak nem is nagyon mernek jósolni, egy kicsit ijesztő, de én azért optimista vagyok. :wink:

Lora,
Bbkocsi nálunk helyzetfüggő. Meg Szabi majd három hónappal később tanult meg járni, így gyakorlata is kevesebb van. :lol: Ha velem van, én majdnem mindig viszem, mert nem akarom kockáztatni, hogy ha mégis elfáradna, akkor cipeljem. Ha Robi is ott van, akkor nem visszük, ha kell, akkor apa megoldja. :D
Szabinál is most jött elő, hogy fel akarja venni a dolgainkat. Szerencsére ő csak a papucsig jutott el. :lol:
Visszabeszélésben meg egyáltalán nincs részem. 8) Ahhoz beszélni kéne rendesen. :twisted:
Nati, ha kakál, még most is szól, segíteni kell neki, egyedül még nem túl profi. Az oviban nem is szeret kakálni, mert ott nem segítenek. Ha végez, kezeivel a földön támaszkodik, popsi a magasban. Eleinte popsitörlőt használtunk, de most már elég neki a sima wc papír is.

Kép KépKép
lorca
 
 


Éppen itt ülök olvaslak beneteket, Gréta lent játszik a mamival. Halom, hogy mondja: mami pisilni akarok. Ráültek a wc-re és álítólag csorgot is egy picit.
Hátha elindult valami.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


:lol:

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Hali!

csak gyorsan, mert fürdetünk...

Szóval a popsitörlésre akartam írni, h nálunk is gond volt, mert a popsitörlőt nem lehet a wc-be dobni, mellette a szemetesben meg olyan undi volt, a sima wc papír meg nem elég hatékony - szerintem -, úh vettünk ún. nedves wc papírt, amit aztán lehet a wc-be hajigálni, mégis szépen tisztára töröl. :wink:
Egyébként meg "Guggolj le!" a póz, mert a "Hajolj le!" egyelőre értelmezhetetlen számára.

Hiszti: oké, nálunk ilyen nincs. Rongybaba van, mindig a földön hempereg, de olyankor otthagyom, aztán előbb-utóbb megjelenik. Kicsit idegesítő, ha időre megyünk, de egyébként kivárom, h "végezzen". Egyébként ha vmit kérek, akkor az egyértelműen "Nem!", aztán ha közelítek felé, akkor röhögve elrohan. :?
Egyelőre ennyi - itt tartunk -, persze néha ordít is, de nem olyan durva.

Bkocsi: elég régóta nem használjuk...mondjuk elég régóta nem is megyünk messzebb a sarki játszótér/közért-nél. :( Oda meg motorral.
Vendég
 


Boldog Szülinapot Emma és Lea!

Bölcsi,
tegnap családilag arra jutottunk, hogy tempo lassításért folyamodunk. A gondozónők nem támogatták az ötletet, mert zavarok, és csak elhúzzuk a kínlódást. De a vezetőnő megnyugtatott, hogy majd ő beszél velük, ergo elvágtuk magunkat egy életre a dadusoknál :?

A hét két záró megállapítása:

- két évig sikerült úgy együtt élni Sebivel, hogy úgy tekint a világba, hogy ő a legjobbfejebb élőlény, aki csak létezik...nem akarom egy olyan intézménybe adni, ahol hirtelen egy kis pondró lesz, akivel csak a baj van. Inkább keresnék egy olyant, ahol azzal szembesül, hogy ő az EGYIK a legjobbfejebbek között.

- úgy látom, hogy maga a bölcsi és minden velejáró tetszik neki (még most is lelkesen megy, csak ne menjek el), de az elszakadás nagyon megviseli, amit csak az könnyítene meg, ha tudna kötődni azokhoz, akikkel ott marad, ez nyilván igényel némi időt az illető habitusától függően (a mostani gondozók esetén ezt olyan száz évre saccolom)

Szóval hétfőn felkeresem azt a magán ovit, amiről már írtam, hogy felvesznek kisebbeket is, mert ott én sem anyuka vagyok, hanem még a gyerekkori becenevemen szólítanak :o Szóval nagyon családias, csak ugye sokkal drágább, mint egy állami intézmény. Ezzel akkor az óvodai beiratkozás is meglenne, és egy beszoktatással megúsznánk. Aztán ha az nem tudja fogadni, akkor belehajtjuk az igába a fejünket.

Intenzíven végződő hányásos hiszti... ejha, ez már valami!

Ágiboldi,
én is a "legyünk hűek az egyéniségünkhöz" mozgalom tagja vagyok pl. halál nyugodt hangon szoktam a közelgő baj észlelése esetén taglalni, hogy milyen fáradt/feszült/ideges vagyok, és ha ez most kidől/leesik/eltörik, akkor olyant fogok ordítani/sikítani/kiabálni, hogy nagyon megfogsz ijedni/sértődni, stb. és csak azért szólok most előre, mert nem akarlak feleslegesen megbántani, tehát a körülményekre való tekintettel próbáljuk elkerülni ezt, etc. : 8)

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Hali!

Kidobott az ágy f6kor... :?

Köszi a köszöntéseket! :P

LEA! ISTEN ÉLTESSEN SZÜLETÉSNAPOD ALKALMÁBÓL!!! :P

Nálunk nem volt vmi fényes a tegnapi nap :? :( Ebéd utáni alvás után hívtak a bölcsiből, hogy Emma belázasadott, menjek érte :( Egész nap levert volt, nem evett, sírva fakad amikor meggyújtották a gyertyát a tortáján és szólt, hogy ne énekeljenek neki :shock:
Itthon sikerült megitatnom, meg pár falatot evett is, aztán jól kifosta magát (bocs) és utána jobban lett :roll: Este hőemelkedéssel tettük le, meg valóban kicsit levertebb volt, de egyébként nem észleltünk mást :roll: Remélem nem azt a fosós vírust sikerült kifognia ami mostanában kering :?
Viszont este megkapta tőlünk a dupló buszt a szülinapjára – nagggyon örült neki!! :P Majd a mai buli után (ha nem lesz rosszabbul, akkor megtartjuk) teszek fel képeket a szülinapos mappába :)

Nanica! Hajár bölcsi hétfőtől!! ;) Nagyon drukkolok! Linus-száj :lol:

Orsi! Hú, sokmindent akarok neked írni, remélem nem hagyok ki semmit! :)
Először is nálunk az elszakadás ugyan korábban megvolt, mint a bölcsikezdés, de a beszoktatás alatt ugyanúgy jött otthon az „anya ne menj” effektus, olyan szinten, hogy ha kikerültem a látómezőjéből, azonnal kétségbeesetten keresni kezdett. Pedig se sírás, se különösebb gond nem volt a szoktatás alatt!
Gondolj arra (és ezt most komolyan mondom!), hogy a tavaszi beszoktatásnak az az előnye, hogy talán kisebb valószínűséggel lesz beteg, ami megnehezíti a szoktatást: mire alakulna a dolog, addigra lebetegszik, Te otthon maradsz vele mondjuk 1 hétig, újra minden a „régi” (legalábbis neki), aztán lehet elölről kezdeni :? Szóval ennek az időszaknak is megvan az előnye ;) Bár tény, hogy korábban talán könnyebben megy, amikor még kevésbé vannak tudatuknál, de az elszakadás előbb vagy utóbb úgyis megtörténik!
Beszoktatás nekünk 2 hét volt, még úgy is, hogy minden flottul ment! Ne gondold, hogy elvágtátok magatok a gondozónőknél! Ha látják, hogy így Sebinek is jobb, ergo kevesebbet/nem sír, jobban kezelhető, az az ő érdekük is ;) írsz azért pozotív tapasztalatokat is, hogy teljes képet láthassunk? ;) Remélem az is van! :)

Ovis beíratás nálunk is lesz, még ha tuti nem is veszik át év közben... :roll:

Timó! Ez így önmagában valóban nem olyan durva, de ha ilyenből 25 jön egymás után, az már más :? Ilyenek nálunk is vannak, én meglepően kevéssé izgatom magam rajta :roll: Engem asszem megedzett a csecsemőkori (volt hogy) egész napos sírás – nekem az volt a legdurvább élményem eddig :? (gondolok itt arra, amikor elment a tejem és Emma konkrétan egy hosszú hétvégét üvöltött végig :? ) Vízzel leöntés :lol:
Hányós/ájulós hiszti :shock:

Bugyipelenka – passz :?

Szabinak jobbulást!!!

Lin! Drukk a munkahelyhez! Anyagiak nálunk is bejátszanak a tesónál, de arra jutottunk, hogy most nem áltatjuk magunkat, úgysem tudok sokáig itthon maradni, tehát eleve arra rendezkedünk be, hogy először itthonról dolgozom majd (így remélem meg is tartják a helyem), aztán (az itteni többséghez képest) korán visszamegyek. Apropó: Ágiboldi, nálad hogy is volt ez? Rémlik, hogy így csináltad Te is Boldival, csak nem emlékszem, hogy ő hány hónapos volt az egyes „váltásoknál” :roll:

Bazi hosszú lettem, bocs! :oops:
Szép tavaszi hétvégét Mindenkinek! :P

Barbi

Kép

Kép
barbuss
 
 


Leának elfelejtettem a bodog szülinapot! :wink:

Barbi, jól emlékszel, én fokozatosan csináltam.
9 hónapos korától itthonról napi 4 órában, a cég biztosította a gépet és az internetet (eredetileg 6 hónapostól lett volna csak aki helyettesített annak a szerződése még nem járt le, én meg azt hittem, h minél nagyobb Boldi annál könnyebb, de már tudom, h nem! Legközelebb sztem 6 hónapostól bevállalnám)
Ezen belül olyan 16 hónapos korától délelőtt 3 órát bölcsiben volt, de ebéd után már itthon aludt - ez volt a legjobb korszak, mert szinte minden munkát böcsi és alvás alatt megcsináltam, aztán játék! (ezt is korábbra hoznám időben mert az a délelőtti bölcsi tök jó volt mindkettőnknek nyáron, kb egy játszóterezésnek felelt meg + jó ebéd, aztán együtt voltunk)
És 1,5 éves korától full bölcsi, nekem meg full munka (heti 2 nap itthon :D
Sztem így jó volt, ráadásul a 4 óra munkával már járnak a juttatások, szabi stb. És hát nem kevéssel volt több mint a gyed.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Lora

Köszönöm a hiányolást !!!!!!

Én bele gebednék ha egyedül kellene a további gyermeknevelést vállani apuka segítsége nélkül !!!!!!Szörnyű nagy bajban lennék !!!!

Tomiapuval sikerült kibékülni, nem volt egyszerű mivel nem értette a felháborodásom okát !(a grizgaluskát kritizálták nem engem címmel) Anyukám szerint örüljek neki, hogy anyós 11 év után csak ebbe tud belekötni másba nem, és nyeljek le mindent a férjem és a gyerek érdekében !!!!! Ez nagyon nehéz !!!Egyenlőre nem nagyon akarom látni, bár mielőtt elment ÉN kértem tőle bocsánatot, hogy miért azt ne kérdezzétek talán anyukám hatására !!!!!!:oops:

Emma, Lea, Gréti (utólag) Boldog szülinapot kivánok nektek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Barbi

Emmának jobbulást !!!!!
Még Tomika is köhög, inhalálást javasolt a gyerekorvos, jövő héten megyek és veszek egyet hátha jobban lesz tőle a manócska !!

Lin

Milyen ügyi Géti , hogy szól a pisinél !!!!

Timo

Most már én kiváncsi vagyok a hiszti videóra, megyek és megnézem !!!Nekem a hisztiben nagyon sokat segít a "segítség gyerekeim vannak" c. sorozat, tök jó ötletek vannak benne, nálunk sok bevált, hiszti nem is volt a KIKA óta hál istennek !!!!!

Sno

Nálunk ugyanez a szitu volt a bölcsiben azzal a különbséggel, hogy első 2 hét míg apa ott volt nem volt sírás, csak mikortól egyedül volt ott, Tomi ugyanígy kezdett hozzánk szó szerint lógni, akár ha a szobából kimentünk, de hál istennek ez röpke 3 hét után elmúlt ma már egyedül megy be a szobába játszani, eszik, alszik !!! Pedig nálunk szuper jók a gondozó nők és a dadusok is !!!!

Lorca

Ha valaki munkába áll GYES mellett akkor tényleg nem jár neki utazási csekk, a férjemnek a munka helyén ezt állítják, te sok mindent tudsz, tudnál ebben segíteni ?????
Ha ez tényleg így van akkor én kérvényezem a GYEST, főleg ha át lehet íratni rám !!!!!Előre is köszi a segítséget !!!!!

Pankaa

Jó, hogy Emili ilyen gyorsan beszokott a bölibe !!!!!!!
Hogy ízlik a munka ???????

Dana

Akkor jó, ha még megvan a férjed munkahelye !!!!!!

Nanica

Bronchot nálunk is kilátásba helyezte a gyerekorvos, de én előbb az inhalálást vetem be !!!!!!

Kép
kditke
 
 


Kditke, nem kizárt amit az utazási csekkről mondtak, mert nálunk azért Boldiapu kapja a gyest, mert az én munkahelyemen azt mondták, hogy ha én kapnám, akkor valami történik a juttatásaimmal amit a munkahely ad, és nálunk túl jó a juttatási rdsz ahhoz, h elessek tőle, Boldiapuéknál viszont egyáltalán nincs, úgyhogy nem veszthet semmit. Mint láthatod nem értem én se, de valami gebasz van vele, azt tudom, hívd fel pl az államkincstárt vagy vm jó könyvelőt.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Kditke,
Grízgaluska?! :oops: :lol: :oops: Egyetértek anyukáddal. :wink: Örülj, hogy csak ennyi. Csak csendben tenném hozzá, hogy a kb 3 grízgaluska próbálkozásomból talán egy volt ehető. :lol: Én egyébként rászoktam, hogy bocsánatot kérjek olyankor, amikor a másik akarja. Nem azért, mert én olyan jó fej lennék, hanem amikor tényleg nekem kéne - mint most Tomiapunak - akkor biztos el van borulva az agyam és úgysem kérnék. Igy meg megvan legalább az átlag.
Nem mondanám, hogy profi lennék üdülési csekk kérdésben, de úgy tudom, igényelhetik Gyesen lévők. Főként mivel az ilyen támogatásban részesülők előnyt élveznek. Mindenesetre tényleg hasznosabb megkérdezni az Egészségügyi, Családi és Szoc Minisztérium info vonalát, a kérdés oda tartozik. A számot nem tudom, de az államkincstár 189, ott meg tudják mondani, hogy hová kell telefonálni. A Szoc Min dög lassú, készülj fel naaaagyon sok foglalt jelzésre a telefonban. De sokkal gyorsabb, ha van, ahogy Ági is írja egy jó könyvelő ismerős.
Ha mégsem lehet, a Gyest minden további nélkül át lehet iratni, csak ki kell várni az átfutási időt. Apuci lemond, te azzal a dátummal kéred.

Barbuss,
Szegény Emma. :roll: Az olyan kiszúrás, hogy pont a szülinapján betegszik meg. :(

Orsi,
:) Tetszik a záró megállapítás. Kíváncsi vagyok, hogy fog alakulni Sebi karrier a bölcsiben.
Attól nem kell aggódni, hogy Sebin verik le a dolgokat. Annyi hülye szülőt látok az oviban, én sem vagyok egyszerű eset. Mindenkit nem lehet azért utálni. :lol: Nekem sem okozott gondot anno, hogy elvonatkoztassak a szülői habitustól, bár vannak szülők, akik élethossziglan tartó nyomot hagytak bennem úgy, hogy a gyerekre nem is nagyon emlékszem. Tanárként nekem mindig pozitív, amikor a szülő küzd a gyerekért és odafigyel. Most nemrég volt egy apuka, aki végigülte az angolórát, hogy lássa, jó helyen van-e a 16 éves lánya és szakmai kérdéseket tett fel. Nekem ennél nem lehet jobban imponálni. :wink: Ha meg mégsem ilyenek a gondozók, akkor úgyis mindegy. :?

Miért hasznos az, ha van az embernek testvére? Mert jókat lehet beszélgetni!
Szabinál van egy plüssmacska.
N: Cica!
Sz: Nem!
N: De! ...
... pár perccel később ...
N: Nem!
Sz: De!
:twisted:

Ovi:
Saját és ismerősi tapasztalat, hogy ez is csak egy gyerekmegőrző. :( Ahogy Nati is, a többiek is általában szeretik, de szerintem semmivel nem ad többet, mint a bölcsi. Többen is írtátok, hogy inkább az ovi 3 éves kortól. Szerintem érdemes végiggondolni azt a variációt, hogy inább legyen/maradjon bölcsis.
Az oviban több gyerek jut egy gondozóra, bölcsiben több egyéni figyelmet kap.
A gyerekek tavasziak (többnyire :D), ezért ha kiscsoportban kezd jövőre, valószínűleg a nagycsoportban visszatartják, nem megy iskolába mint több, idősebb ovis társ. Ezt elég rossz nekik. Ha mégsem lesz évvesztes és csak a negyedik évében kezdte az ovit, az nem probléma, mehet.

Kép KépKép
lorca
 
 


Kukucs!

Csak beköszönök, a héten elutazunk, vasárnap jövünk vissza!
Mindenki vigyázzon a vigyáznivalójára! :wink:
Szép hetet! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!
Mi ez a pangás? :shock: :roll:

Nálunk sajna bejött a félelmem: Emma összeszedte a fosós vírust... :( Már jobban van, holnap megy bölcsibe, de a hétvégénk nem volt vmi fényes :? Évek óta én is mindig beteg vagyok a szülinapomon, úgy látszik nálunk ez "családi hagyomány" :evil:

Ágiboldi! Köszi az infókat! Én is úgy tervezem majd, hogy fél év után félállásban otthonról ;) Mondjuk ehhez kell egy rugalmas munkahely és egy jó főnök ;)
Ditke! Nálunk én kapom a Gyest és kapok üdülési csekket is 8)
Timó! Jó utat!! :P Remélem teljesen rendbe jöttetek mindketten Lillussal! :)

Többiek?? :roll:
Na megyek, sok a meló... :?

Barbi

Kép

Kép
barbuss
 
 


Szuper Emma új vonalzófotója!
Timo, mi ez a titokzatoság, hova mentek?
Többiek??

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Hali!

Én is csak olvasgatok néha,mert bejött a jó idő és egész nap kinn vagyunk!!!Tegnap du2-negyed 8-ig :shock: és ordított,h nem akar bejönni,de persze a hasa behúzta :lol:
Ma megyünk apával a nődokihoz,holnap majd értekezek!!!
Mindenkinek szép napot

Kép Kép
meli1118
 
 


Vagyunk mi is, csak szintén házon kívül többnyire.
Hétvégén voltunk a bringa kiállításon páromnál. A Vasúttörténeti Parkban volt és nagyon élveztük. Brigi az összes gyerekbicajt kipróbálta. Volt egy csomó futóbiciklli is, az is mind tetszett neki. Na ezen felbuzdulva Brigiapu berendelt egy gyerekbicót egy ismerőstől. :lol: Kitalálta, hogy leszereli a kitámasztókat és a pedálokat és egyelőre futóbiciklinek jó lesz. Jövőre meg jöhetnek a pedálok, bár már most is egész ügyesen próbálkozott a lánykám. Persze a vonatokat is jól megnéztük, aztán fáradtan hazajöttünk. Jó volt. :)

Kditke
Már én is láttam pár részt abból a sorozatból a Viasaton. :lol: Tényleg vannak jó ötletek, de azért azt gondolom, hogy azok a családok elég végletesek. Néha elég viccesek is! :lol:

Sno
Remélem rendeződik így vagy úgy a bölcsi dolog. Sajnálom, hogy nem zökkenőmentes.

Timi
Bár már nem olvasod, de jó utat kívánok! Remélem ha hazajöttök majd mesélsz hol voltatok! :wink:

Lorca
Hihi, a grízgaluska nekem is mumus. Nagyon szereti a gyerkőc is meg mi is, de csak anyós tud jót. Nekem vagy kemény, vagy szétesik. Köztes még nem sikerült. :wink:
Egyébként az Uzsokiban sincs gyerekorvos éjszakára. Sőt, ált. csak 9-12-ig volt bent. Az igaz, hogy biztonságosabb lenne, ha állandó lenne, de ettől eltekintve maximálisan elégedett voltam a kórházzal, főleg a csecsmősökkel. Akármikor kértem mindig kedvesen segítettek. Ellentétben sok hallomásból ismert kórházzal. És talán nekik is köszönhető, hogy Brigi még mindig szopizik. (Meg nektek is! :wink: )

Barbi
Mielőbbi gyógyulást mindnyájatoknak!
Helyes az új kiskép! :D

Meli
Számolj majd be mindenképp, hogy mi volt a dokinál! (Gondolom babaügyben mentek, nem?)

Köszi a bkocsi és wcpapir válaszokat. A kakilás továbbra is gond. Pl. tegnap kérte a pelust, ráadtam, belekakilt egy picit, aztán letépte a pelust és követelte a bilit, amibe ment a maradék. Mindezt azután, hogy szegény először a bilit próbálta, de nem ment neki. Ja a wcpapirral kapcs. meg le kell zuhanyozni a popóját, mert nem engedi, hogy kitöröljem. Passz, majd kialakul ez is valamikor. :roll:
lora7
 
 


Sziasztok!

Most csak ennyire van időm.

Kérdés, vélemények: Gondolkoztunk rajta Zsoltival, hogy be kéne Grétát adni a bölcsibe. Mivel már gyed nincs, amiről le kéne mondani, igaz munkahelyem sincs, de Zsoltiék magán cége alá tudja írni a papírt. Most már nagyon látom Grétán, hogy jó lenne neki a gyerek társaság, nálunk szinte egyáltalán nincsenek gyerekek, játszótér sincs ahol összefuthatnánk velük. Másik érv, hogy ha kapnék állást, akkor már nem kellene a beszoktatás miatt szabadkoznom, mert sok helyen az első kérdések között van: Mikor tudok munkába állni? mindenhol szinte rögtön kellene. Véleményetek?
Akinek bölcsibe jár már a csemetéje: Mennyire figyeli a bölcsi hogy tényleg dolgozol-e?

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Lin
Egy ismerősöm azt mondta, hogy a bölcsik kérhetik ugyan a munkáltatói igazolást, de nincs joguk utánanézni. Egyébként nem is nagyon tudnak. Tehát ha bárhonnan tudsz szerezni munkáltatóit az jó.
Nálunk az egyik bölcsiben azt mondták, hogy egyébként is azért kérik, mert először azokat veszik fel, akiknek van munkájuk ill. kerületi lakos, aztán azt akinek nincs és kerületi. Végül az egyéb kerületiek jönnének, ha lenne hely.
A kérdés inkább az, hogy van-e évközi felvétel, mert nálunk ezen bukott meg a dolog. Igaz, nem is voltam rámenős, mint Panka. :wink:
lora7
 
 


Lin, nálunk egyáltalán nem nézték, nem is kérdezték, és igazolást se kértek. Felőlük otthon lógázhatnám a lábam egyedül a kanapén gyerektelenítve :lol: Inkább az a kérdés, h van-e hely ahogy Lora írja.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Lin!
Nálunk kérték a munkáltatóit, és szerintem kérik majd az enyémet is, mivel mondtam még nem dolgozom, így csak később tudom vinni.Hogy tényleg kérnék-e maguktól azt nem tudom. :roll:

Lora!
Én rámenős?hát lehet, bár csak nem fogadtam el az első elutasítást, és beszélgetni kezdtünk a szociális viszonyokról.Aztán szerintem megsajnált minket a vezetőnő :roll: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Nagy internetezők anyukák segítséget kérek, hol lehet visszanézni a TV-ben leadott műsort ??????????????????

Konkrétan a segítség gyerekeim vannak c.-t szeretném, de a viasat.hu-n nem találom az epizodok lejátszása c. részt !!!!

Ha valaki tud rajtam segíteni az életem menti meg !!!!! :oops:

Lora

Sajna viasat függő lettem ezzel a sorozattal !!! :oops: :lol: :P

Grízgaluskám, pont az a közepes kategória, tehát nem sziklakemény és nem is megy szét, pont JÓ kategória !!!Rezgős !!!
(a titka a tejföl sűrűség, persze abból is a sűrűbb tejföl plussz nem nagyon lobogó leves, de mégis forrjon a leves, de lehet külön vízbe ís, hogy ne igya el a levét a levesnek) :wink:

Lin

Nem ellenőrzik a munkát, fogalmuk sincs, hogy mit csinálsz ha leadtad a gyermeket !!!!! :wink:
Jó, hogy legalább kilátásban van munka !!!!!!!

Kép
kditke
 
 


Hali,

Lin,
nálunk nagyon kérték, de azt nem hiszem, hogy feltünne nekik, ha hamis, vagy ilyesmi, mert csak lefűzték azt annyi.

Ditke,
én is megnéznék néhány részt, bár nagy keresést nem csináltam, de én sem találtam.

Nanica,
milyen volt az első nap, milyen a bölcsitek?

Barbi,
Sajnálom, hogy pont a szülinapon betegedett le Emma. Amikor nálunk ment a nagy szervezés, én is arra gondoltam, hogy oda az egész, ha beteg lesz, vagy csak ha nem alszik délután.
A tigrises tortán azóta is jár az agyam, hogy hogy lehet megcsinálni, nagyon kiváncsi vagyok.

Igen, az igaz, hogy a tavaszi beszoktatás nagy előnye, hogy kevesebb a betegség, és sokat vannak az udvaron.

Meli,
holnap gyere beszámolni, hogy mit mondott a doki!

Sebi hálistennek :oops: vasárnap belázasodott, uh ezen a héten nem megyünk, és remélem, addig tudok beszélni az ovival (ott is lebetegedett a vezető). Nem akarok úgy visszamenni a bölcsibe, hogy még nem tudom megyünk-e vagy maradunk.

Éjszaka még nagyon lázas volt, de reggelre lement és azóta sincs (kopp-kopp). Amúgy semmi tünete nincs, se orrfolyás, se köhögés, eszik is (tehát annyira a torka sem fájhat talán).

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Jól megszivattam magam, este kidőltem a fáradtságtól, csak 1-kor álltam neki fürödni, amikor felébredtem. Utána két órát szerencsétlenkedtem az ágyban, hátha elalszom. :?

Már hosszú hetek óta beszélgetünk törpökkel a babáról. Szabinál eddig sem gondoltam, hogy sokra megyünk ezzel, nem is nagyon próbálkozom. Ma viszont egy kis sokk ért minket. Natinak nem egyértelmű, hogy "igazi" lesz a baba. :roll: Pedig szeret róla beszélni, a pocimon tartani a kezét, hogy érezze, ahogy rugdal. Kérdezget a szülésről, próbálgatja az olyan szavakat beazonosítani, hogy a csibe kikel, de a kutya megszületik. Lassan felrajzolhatom az állatfajokat, családokat, rendeket a falra... Erre nem érti, hogy miért ne tehetné be az ő babakocsijába, amit tud, hogy játékoknak való. :shock: Mert hát szerinte az a jó a "babáknak", mint Dolli, Mimi...Licsi. :lol: (Még mindig Ricsi nála a favorit név)

Kditke,
A grízgaluskába kell tejföl? :lol: Lehet, hogy csak a hozzávalókat nem találtam el? :twisted:
Bocsi, de nem tudom, hogy hol van, ha vannak a lejátszott műsorok a Viasaton. Én is láttam pár részt, de én inkább mint horrorfilmet szoktam nézni és alig tudom elhinni, hogy emberek, akiknek fogalmuk sincs, mit kezdjenek egy gyerekkel akár hatot is bevállalnak. Egy rész viszont, bár nem ebből, hanem egy hasonló brit sorozatból, ahol egy egyedülálló anyukának voltak hármasikrei, maradandó nyomot hagyott bennem. 8) Ha lennének rémálmaim, biztos arra riadnék fel, hogy helyet cseréltem a nővel.

Lin,
Én biztos megpróbálnám a böcsit. Szabi akkor a legboldogabb, amikor egy ideig nem lát és utána hazajön. :lol: Ha egész nap vele vagyok, nemigen értékel. Vasárnap szokta őket Robi játszóházba vinni, utána anyósnál alszanak. Amikor hazajön, szinte repül, úgy ugrik az ölembe, szinte dorombol. :D
Ha van hely, akkor sztem is fogadják. Munkáltatói kérdésről egyéb iránt nincs tapasztalatom.

Lora,
A bilibe szeretne kakálni és rájött a megoldásra, még ha nem is a legegyszerűbb. Bőven jól álltok. :wink:

Orsi,
Hogy miknek nem tud örülni néha az ember. :lol:

Kép KépKép
lorca
 
 


Lora

Én is láttam egy hasonló horrorba illőt mikor egy nő 2x szült 4-es ikreket, ebből egy elhalt , tehát maradt 7 és mégegyszer meg szeretnék próbálni hátha lenne még egyszer egy négyes ikrük !
Teljes elmebetegek, a szomszédok és a nagyszülők és szinte az egész város kevés már ehhez a 7-hez is de még kellene 4 !!!!!!
Anyagi háttér nem valami bő, apuka nem tud elmenni dolgozni a sok gyerektől, mert neki is be kell segíteni, de hát miért is ők nagyon szeretik a gyerekeket !!! :twisted:

Grízgaluskába NEM kell tejföl, csak tejföl sűrűségűre kell a tojást meg a grízt kikavarni TE !!!!!!!! Így lesz PONT jó, nem kemény ls nem is esik szét, hanem nagyon fini lesz:wink:

Sno

Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy akár be is lázasodhatnak a gyerekek bölcsi kezdéskor, ha nem minden simán a beszoktatáskor, nem biztos, hogy betegség csak egy reakció a bölcsibe menés ellen !!!! :wink:

Kép
kditke
 
 


Csak egy-két mondat: Orsi, örök hálám Bárány Boldizsárért! :) Szuper, a bárányhimlős napokat édesíti meg (Adél most, Peti 2 hét múlva lesz...:( Éppen a húsvét és a költözés idején. :().
De te ezt tényleg kívülről tudod????? :shock: :shock: :shock:

Én is szoktam nézni a Segítség..-et, felveszem, és este, vasalás közben nézem. Upc-s szerkentyűre rögzatem, ezért sajnos nem tudom átvenni. De elég sokat láttam, de kezd bosszantani a sablonossága meg az össze-vissza vágás. Már csak a családok érdekelnek belőle, a gondok megoldása nem annyira, mert nagyon egy kaptafára megy.

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?