Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hű, itt annyi mindent írtok, hogy alig tudom követni. :D

Anyóstémával kapcsolatban:
Mi még nem vagyunk házasok a Párommal, de az Ő Anyukája egy tündér, szerencsére. Talán még az én Anyukámnál is empatikusabb, nem szól bele az életünkbe, viszont meghallgat minket. :) Szerencsésnek mondhatom magam. :)

A váza nekem is tetszik. :) Ráadásul a kedvenc virágom a tulipán! :)

Tegnap nem írtátok, hogy akkor van-e még Timmermann-os kismama közöttetek. :)

KépKép
aranynap
 
 


Tényleg, váza nekem is bejött, meg a mabe reggelije is :D

Anyós házasság előtt is ilyen volt, nálunk anyukám a jótündér.

Aranynap, bittos naon buta vagyok, de mi az hogy Timmermann-os kismama? :oops:

Kép
babcika
 
 


Babcika,timmermann gábor egy nőgyóygász :wink:

Anyós:addig jó,míg sok sok kilométer van közöttünk :lol: :lol: :lol: Szerencsére nem a szomszédban laknak,épp két hete zörrentünk össze,most egy ideig nem is akarok menni.

Kép
v.andi
 
 

 
 

Jajj, tényleg az a reggeli nagyon ott van!!!! :) Én is bevállalnám. :D

Szia babcika!
Bocsánat, csak annyi, hogy én dr. Timmermann Gábor-hoz járok terhesgondozásra (Bolgárkerék u.). :)

KépKép
aranynap
 
 


Most már értem, én Debrecenben vagyok, ezért nem volt egyértelmű!! :D

Kép
babcika
 
 


Sziasztok!
Nálunk a védőnő csak vérnyomást és súlyt mér, elmondja ugyanazokat a dolgokat, mint a nőgyógyász, és beírogatja az adatokat a könyvecskébe, de semmi több!
A nőgyógyász sem csinál semmit, csak tanácsokat ad, de még egyszer sem vizsgált meg, mióta megállapították, hogy babát várok.
A háziorvoshoz jövő héten megyek, remélem tud beutalót adni AFP-re, mert eddig adott, vagyis eddig csak az EKG-re és a vércsop. meghatározásra kellett.
már alig várom, hogy meglegyen a vérvétel eredménye, mert csak azután lehet uh-ra bejelentkezni!

KépKép
Kép
s.vera
 
 


Hát ez nem semmi,hogy hányfelé jártok beutalóért stb.

Nálunk pl. az AFP-re, ami egyben 4-es teszt, ha jól tudom, a védőnő fog nekem adni egy kis papírt amivel aztán elbattyogok 3 méterre a laborba és leveszik a vért. A védőnő egyébként nálunk és csak mér és kiskönyvet ír+ vérnyomás. A doki engem mielőtt még megnézte uh,hogy valóban baba van e, megvizsgált, + rákszűrés, és már akkor mondta, hogy tuti baba, mert a méhem nagyobb volt mint átlag.

Kép
babcika
 
 


Vera!
Nálunk is ugyanez van a védőnőnél. A Doki viszont csinál mindig egy rövidke ultrahangot is, ami engem azért nagyon megnyugtat. :) Meg beszélgetünk kicsit. Azt mondják egyébként, hogy nem is szeretik ok nélkül piszkálni a kismamikat. De szerintem jó is ez így.
Nekem két hete sikerült összeszednem egy gombás fertőzést. Mondtam a Dokinak, hogy mi van. Nem vizsgált meg, mert mondta, hogy ha viszket, az tuti gomba, és már írta is a kúpot. Azóta szerencsére elmúlt. :)

Én jövő hét pénteken megyek megint a Dokihoz, kíváncsi vagyok, nálunk hogy lesz ez az AFP...

KépKép
aranynap
 
 


Én ugyan pesti,de nekem is a kórházamban intéznek minden vérvételt.A dokim küld mindig.Én nem is voltam a körzetimnél még. :oops:

Kép
v.andi
 
 


Tényleg,aki rutinosabb a dokikkal kapcsolatban:

A körzetihez muszáj mennem???A belgyógyászati és ekg-t elintéztem maszek rendelőben.

Kép
v.andi
 
 


Andi!

Szerintem nem kell a sima körzetihez menned, én sem megyek, a városi belgyógyászatra kaptam beutalót a nőgyógyásztól és kész. Még a fogászatra kellene mennem, de nem akarok, FÉLEK tőle!! :oops:

Kép
babcika
 
 


sziasztok:)
már többedszer olvasom az EKG-t.... Nekem senki..se nőgyógyász, se védőnő nem említette... és így a 17 hétig nem is volt... - az mikor kell? és kötelező?

anyóspajti...:) - háát mi sem vagyunk házasok de amikor párom örömmel közölte, hogy nem is gondoltuk, hogy ilyen hamar összejön a baba.. rögtön elkezdett sopánkodni, hogy háát ha már itt van nem lehet ugye mit csinálni.. és azóta nem lehet meggyőzni, hogy mi akartuk azt a gyereket....

UH - minden rendben volt, szépen növöget....csak dokink éppen az összeesés határán volt, és csak a legszükségesebb adatokat nézte meg... szóval most nem volt ujjszámolgatás, nézegelődés. Kicsit meg is orroltam rá, de amikor másnap vérvételen az egyik szülésznő elmesélte milyen napja és éjszakája volt a dokinknak , és megtudtam, hogy reggel egy császár közben kiszólt, hogy mi valószínű lenn várunk vérvételre és menjen le valaki, hogy vegyenek minket előre.... akkor úgy gondoltam...egészen jó dokim van nekem:)

mozgás - babó mocorog ezerrel:), van buborék meg kis kaparászás főőleg zene után és ha anya táncol:))) szerintem olyankor ő is odabenn ugyanígy:) ÉÉÉÉs tegnapelőtt olyan mocorgás volt, hogy mondtam páromnak tegye rá a kezét hátha érzi ő is.. ééééééés érezte:))) teljesen megilletődött.... de az biztos, hogy babónak a születésekor egy apa is születni fog:))) mert szivem csücske nem bírja felfogni ezt a pocakban van egy emberke dolgot.

KépKép
dorkamartini
 
 


Hú, tényleg bonyolult nálatok a rendszer!
Nálunk (Erdélyben) nem kell ennyi fele járni. Csak nőgyógyász és családorvos. Én magán nőgyógyászhoz járok, neki van ultrahangja is, az AFP-hez is le tudta volna venni a vért, és tőle kaptam volna meg az eredményt is. Biztos lehetne a klinikára is járni (nem tudom, mert nem vagyok tájékozott), de a francnak van türelme kivárni ott a sort, ráadásul nagyjából azok járnak oda terhesgondozásra, akik "halmozottan hátrányos helyzetűek", ezért sokszor a szag is elviselhetetlen. Az orvosomnál minden alkalommal fizetek a vizsgálatért, és eddig mindig korrekt ellátásban volt részem. Sőt minden alkalomman felmásol néhány képet és apróbb videót az ultrahangról a memória stickemre. Olyan jó azokat otthon nézegetni! :D

A családorvosnál pedig havonta kell jelentkeznem, de mindig időpontot ad (megmondja a napot, az órát nem), és mindig keddre, amikor a kismamák előnyt élveznek, úgyhogy alig kell várni. Ő megmér, vérnyomást mér, meg ilyenek. És ő adta a küldőpapírt a vér-és vizeletvizsgálatra is, amit a klinikán csináltak meg ingyenesen.

Kép
piciibo
 
 


Babcika!
Teljesen megértelek. Nekem is kéne még fogászatra menni, de nekem sincs semmi kedvem hozzá. Utálom a fogászatot! :cry:

Dorka!
Az EKG-t meg tudja csinálni a körzeti orvos is általában. Nálunk ő csinálta. Mindenesetre nekem már mondták kismamák, hogy meg sem nézték, hogy az megvan-e... Mondjuk szerintem kell, mert mégiscsak fontos tudni, hogy van-e szívritmus-zavar például... Ilyenkor ugyanis a szívünk többet ver, hogy a Baba vérellátásába is besegítsen. :)
És nagyon irigyellek! :) Gratulálok a mocorgáshoz! :) Én is nagyon várom már, hogy ott tartsunk!!!! :)
Azzal pedig teljesen egyetértek, hogy a Baba mellett egy Apa is megszületik olyankor. :)

JÓÉG!!! Milyen anyósok vannak!!!!! Én nem térek magamhoz, komolyan mondom! :shock:

KépKép
aranynap
 
 


EKG, a belgyógyászati vizsgálat része volt nálunk ,és úgy gondolom kötelező, mivel benne van a kiskönyvben a hely. Már Janóval is voltam anno!

Kép
babcika
 
 


Piciibo!
Nem szép Tőled, amit a klinikákra járó kismamákról írtál... Ugyan én is magánorvoshoz járok, de például taktra ki vagyunk számolva, pedig nem vagyunk "halmozottan hátrányos helyzetűek". Illetve van nem egy Barátnőm, Kolléganőm is (bankban dolgozom), akik nem engedhetik meg maguknak a magándokit, és az SZTK-ba járnak terhesgondozásra.

KépKép
aranynap
 
 


Hahó!!

Móka, köszi, hogy megkérdezted a kórházról a barátnődet :)

Andi, piros váza és tulipánok, szeretem!!!!!!!

Anyós-pajtás ügyben mindenkinek résztvétem!!!! Én ugyan segítséget sem fogok tőle kapni, de probléma sem lesz vele... jó messze van 8)

Nekem az AFP beutalót a nődoki kellett, hogy lepecsételje! Ápr. 9. megyek, utána rögtön integrált teszt II-re... két vérvétel egy délelőtt :?

Képzeljétek, átaludtam az éjszakát (22-07) pisiszünet nélkül!!! Juhéééé
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára floranan 2009.03.26 12:47-kor.

floranan
 
 


és minek megy az ember belgyógyászatra?
nekem azt sem mondták:( és legközelebb 4 hét múlva megyek dokihoz......

KépKép
dorkamartini
 
 


Floranan,anyós távolságot én is bírnám :lol: :lol:
Integrált teszt miért?

Kép
v.andi
 
 


floranan az integráltban benne van az afp....
miért mész kétszer?

KépKép
dorkamartini
 
 


Floranan!
De jó Neked! Nekem már nagyon tele van a búrám. Én éjszaka 2-3-szor pisilek. Mostanában csak kétszer, de az egyik 5 körül van, és 6-kor meg már kelni kell. :roll: :)
Viszont boldogít a tudat, hogy akkor ezek szerint lesz még jobb is. :D

KépKép
aranynap
 
 


Sziasztok!

Dorka, már hiányoltunk, régen nem voltál.
Örülök, hogy minden rendben van, meg persze a mozgásnak is :lol:

Üdv Aranynap, tök jó, hogy jöttél :)

Andi, váza és virágok nagyon szépek. Jövő héten szerintem én is hozok "egy kis tavaszt" a lakásba. Már a hétre nem akarok venni, mert hétvégén általában megyünk valamerre, vasárnapra úgyis csak elhervadnának.

Én EKG-t tavaly szeptemberben csináltattam + szív uh-ot. Most mutattam a védőnőmnek, és azt mondta, hogy idén nem feltétlen muszáj elmennem, sőt, nem is kell.

Nálunk a védőnő vérnyomást mér, vizeletet néz, kg-ot mér, meg magzatmozgást néz. Meg persze a kiskönyvbe beírja a leletek eredményét.

Floranan, én is ajánlanám a dokimat, de én még nem szültem nála (egy barátunk ajánlotta, és azóta szinte csak jót hallottam róla), meg a magánrendelésén nem ritka a 3 órás várakozás.
De ha érdekel, szívesen megadom az elérhetőségét.

Manó, otthon vagytok már? Sikerült kipihenni az elmúlt napok fáradalmait?

Süti, Babcika, Erika, anyósokhoz tényleg részvétem :? Hogy nem lehet megérteni, hogy nem ehettek bizonyos dolgokat? :x
Vendég
 


Aranynap,
ha figyelmesen olvastál, akkor láttad, hogy Erdélyről beszéltem, nem Budapestről, és itt ez a helyzet. Ott tartunk, hogy bármilyen gonddal inkább magánrendelőbe megyünk, nem a klinikára (nem csak én, hanem az emberek 80%-a), mert annyira rossz a helyzet a klinikán.
És mielőtt az a vád érne, hogy sznob vagyok, vagy bármi más: nálunk a minimálbérből élő kismamák is inkább magánrendelőbe mennek, és nem azért, mert nagy lenne a minimálbér. Azért ez csak jelent valamit.

Kép
piciibo
 
 


Piciibo!
Bocsánat, nem olvastam figyelmesen. :)
De én nem vádolni akartalak egyébként sem, csak - mivel nem olvastam figyelmesen - megvédeni azokat, akik nem magánrendelőbe járnak.
Amúgy tök ciki, mert mióta várandós vagyok, teljesen szétszóródott a figyelmem. :D
Így természetesen megértem azt, hogy igyekszik inkább mindenki magánrendelőbe menni Nálatok!!!

És akkor most szólok Mindenkinek, hogy ha figyelmetlen vagyok, tessék az orromra koppintani. :oops:

Piciibo-nak meg egy virág engesztelésül. :) Remélem, megjelenik... :)
Kép

KépKép
aranynap
 
 


picibo ne szabadkozz...
szerintem nálunk is ez a helyzet.... a vicc, hogy mennyit leperkál az ember tb-re és aztán leperkálja a magándokira...
vajon miért? mert anniyra sznob az ember? nemhiszem
csak az van, hogy az ember nem szeret sem magalázott helyzetben, sem - most durva leszek - sintér kezekben lenni... pláne ha állapotos... mivel ez még érzékenyebb és még kiszolgáltatottabb szitu....
ég adja, hogy soha ne leygek abban a helyzetben , hogy valamiért sztk ba kelljen mennem....

KépKép
dorkamartini
 
 


Integráltra azért megyek, mert aggódós kismami vagyok :) , ezért megcsináltattam a szűrést... hiába a korom és a UH alapján nem kellene, de azért inkább :oops: Az AFP meg ugye a kötelező... kérdeztem a rendelőt, ahol leveszik az integrálthoz a vért, hogy megcsinálják-e az AFP-t is, azt mondta, hogy nem, mert ők csak Down-szűrést végeznek, és az AFP-ben nem csak azt szűrik, így menjek el a rendes AFP-re. Csak ezek konkrét napok, és egyre esik szinte :) csinálhattam volna 2 egymás utáni napon, de akkor legyek túl rajta!

A következő UH majdnem 6 hét!! Most megőrülök, hogy lássam, mi lesz itt??? Miért nem szeretik a babák az UH-t? Káros nekik vagy kényelmetlen? Mert gondolkodtam, h félidőben elmegyek UH-ra....

floranan
 
 


Ha én megcsináltattam a kombinált tesztet, akkor nem sok értelme van az integrált tesztnek, ugye?

Integrált tesztnél nézik: PAPP-A, AFP, uE3,
free b-hCG, inhibin-A


A PAPP-A -t nézték a kombinált tesztnél is, Afp-re úgyis megyek majd a 16. hét után.

Ezeket nem tudom csak, hogy mit jelentenek: uE3,
free b-hCG, inhibin-A
Vendég
 


Aranynap, semmi gond. Imádom az orchideát!

Dorkamartini,
sajnos itt is olyan vacak a helyzet, hogy nem ritkán ugyanaz az orvos durva és figyelmetlen a klinikán, a magánrendelőben pedig egész más ember. Tisztelet a kivételnek! Nagyon szomorú dolog, hogy idáig kellett sülyedjen az egészségügy.

De meg vagyok győződve, hogy nem az orvosok hibája. Ha figyelembe vesszük, hogy mekkora felelősség nyomja a vállukat, és milyen sok a beteg, akkor szerintem jogos, hogy több fizetést várnak.

Kép
piciibo
 
 


Floranan, menjetek el akkor kb. 3 hét múlva mozizni egyet egy 4 D-re. Akkor már tök sok minden látszik a piciből :lol:

De hogy hogy csak 6 hét múlva mész? A 18. heti genetikai uh-ról nem csúszol akkor ki? Bár az még csak a 20. hét lesz.

Tényleg, a 18. hetinél + - hány hét eltérés lehet?
Vendég
 


[quote="boboka"]H írta:bobokaa én megcsináltattam a kombinált tesztet, akkor nem sok értelme van az integrált tesztnek, ugye?

Integrált tesztnél nézik: PAPP-A, AFP, uE3,
free b-hCG, inhibin-A


A PAPP-A -t nézték a kombinált tesztnél is, Afp-re úgyis megyek majd a 16. hét után.

Ezeket nem tudom csak, hogy mit jelentenek: uE3,
free b-hCG, inhibin-A


Hát, ha benne van, én sem értem, de elmegyek, nem tudok mást csinálni... azt hiszem, hogy a kombinált és az integrált között az az egyik lényeges különbség, hogy a kombinált egyszeri vérvétel alapján készül, az integrált kétszeri, egy hónapos különbséggel, valamennyivel pontosabb adat.
Itt van infó a szűrésekről:
http://www.downszures.hu/index.php

floranan
 
 


Boboka: Nem is tudom, úgy számoltuk... de lehet, h kevesebb,
a naptár szerint is 6-nak rémlik, de megnézem újra, köszi, betöltött 18. és a 20. között kell, nem?

floranan
 
 


Sziasztok ! :)

Aranynap, szia neked is :)

Alig győztem a visszaolvasást, ráadásul már el is felejtettem, hogy mit olvastam :oops: úgyhogy most a reagálásoktól eltekintenék :oops:

Nekem az afp-re a beutalót a nődokim adja. Egyébként pedig a védőnőnek kutya kötelessége vizeletet, vérnyomást és súlyt nézni, mert hogy a terhesgondozás része, ráadásul nem elhanyagolható része. Ebben segíthet egyébként a megyei védőnő, ott lehet panasszal élni a védőnők munkája miatt, ha szükséges. Mi tavaly megtettük, mert semmit, de konkrétan semmit nem csinált a védőnéni. Idén már máshova járok tanácsadásra.
Belgyógy vizsgálatot még nem csináltattam meg, a fogorvosit sem, amit legszívesebben kihagynék :oops:

És most kismama rinya következik: látom nem is hiányoztam :( :cry:

vicger
 
 


Gyed: Süti köszi, tegnap beszéltünk a könyvelővel, és igen, valóban nem a gyedből számolják a következő gyedet. Nagy megkönnyebbülés, nem mintha a bérem olyan hú de magas lenne, de több, mint a gyedem.

vicger
 
 


Vicger :D Nagyon jó, hogy itt vagy !!! 8)

Fogorvoshoz én 2 hét múlva megyek. A belgyogyót meg aláírta a háziorvos úgy, hogy rám se nézett, csak cigizett, mint már említettem :evil:

floranan
 
 


Floranan nagyon aranyos vagy :) :) :)

Én most azon filózom, hogy nem megyek sehova :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: nincs kedvem :twisted:

Ma reggel megmértem magam, levágandó súlyba értem, 90.5 :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: 85.5-ről indultam, 5 kiló jött fel. Apa szerint egy az egyben a pocakba/ra/ került az az 5 kiló. Csak remélni tudom, hogy igaza van :D Jó nagyot nőtt a pocakom, majd holnap csináltatok sztárfotót az Apukával :)






Megyek felébresztem az eddigi legkisebbet, megyünk a nagyokért suliba. Kár hogy pocsék az idő :( :(

vicger
 
 


Babcika
Én a Nagyerdőn szoktam inkább közlekedni :wink:
Fórumba szeretek bemenni, délelőtt a Plázában voltam. (nagyon jó leárazás van a Terranová-ban (390-ért tutti pulcsikat vettem) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
(ma már lényegében 2 napot vagy a szülészeten... 1. nap szülsz, 2-3. nap ott vagy, 4. nap hazamész... persze, csak ha minden okés)
AFP... négyes teszt nálunk, jól tudod!

Anyós
Az enyém tüneményes... csak messze van...

Aranynap
Nálunk Imola nagyon kívánja a kaját :lol:
Apa nevet is, hogy a terhesség végén gurulni fogok :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

V.Andi
EKG-t nekem csináltak a kolléganőim, belgyógyászati vélemény helyett meg van anesztes véleményem :wink:

Dorka
Egy általános vizsgálat kell... ahhoz tartozik az EKG.
Kiskönyvvel elmehetsz akár a háziorvoshoz is...

Piciibo
Nem vagyok halmozottan hátrányos helyzetű, de a klinikára járok terhesgondozásra... és ott megkapom azt, amit magánrendelésen megkapnék... csak nem kell érte fizetnem... :wink:
Nagyon sok erdélyi meg jön Debrecenbe szülni... :cry:
Vendég
 


Floranan, köszi a linket, megnéztem.

Mivel a kombinált teszt eredményünk jónak mondható, nem hiszem, hogy elmegyek integrált tesztre.

Inkább a 18. heti genetikait elvégeztetem a dokimmal is meg az Istenhegyin is duplán.

De, én is úgy emlékszem, hogy a 18-20. héten kell valahogy.

Vicger, ne butáskodj, hiányoztál ám nekünk :)
Vendég
 


Na szia Mabe akkor majd megyek én is Terra Nova-ba, én a Múltkor a Jeans c.-ban vettem jó felsőket. De nem ennyire jó áron.

A magánrendeléssel egyet értek, én nem megyek oda, minek, én az OTI-ba járok, mikor én megyek csak kismamik vannak, a rossz illatuak általában a kenézybe mennek!

ja és igen, Ukrajnából is Mo-ra járnak szülni a kismamik, csak éppen Fehérgyarmatra, pedig a Debrecenihez képest az is egy mészárszék, de jobb mint az ukrán, hát akkor mi lehet ott. :(

Kép
babcika
 
 


Mabe,
azt hiszem, a te helyzeted azért nem az átlag kismamáéval talál. :lol:
Ha én a te helyedben lennék, én is oda járnék. Pláne, hogy a tanügyben dolgozom, ahol kb. 56000 Ft-nak megfelelő összeget keresek, és kb 7000 Ft-ot fizettem a legutóbbi rendelésen.

Kép
piciibo
 
 


Szia Vicger!
Köszi. :)

Egyetértek azzal, hogy nagyon lesüllyedt az egészségügy. Azért szerencsére még akadnak olyan helyek és olyan orvosok, ahol tisztességes ellátást kaphatsz, még ha SZTK-ról is van szó. Például, ahogy említettem, nálunk az SZTK-ban a vérvételen előrehívják a kismamikat, hogy ne kelljen reggel éhgyomorra szenvedniük. Annyira kedvesek voltak, hogy majdnem el is bőgtem magam. Kérdezték, hogy jól vagyok-e, adjanak-e cukrot vagy hoztam magammal mindent, le szeretnék-e feküdni stb. Én csak pislogtam. :D Már komolyan zavarban voltam. :)

Aztán: az én nőgyógyim magándoki, de nem tervezek pénzt adni Neki szülés után. Valamit kitalálunk, hogy megköszönjük a 9 hónapot és a szülést (mert iszonyú figyelmes és előzékeny, még a vizsgálóról is lesegít, hogy nyújtja a kezét). Viszont nem is várja el. Szerintem az a doki, aki elvárja, ne adj Isten, még mondja is, attól visítva futnék jó messzire. :)

Egyébként pedig az egészségügy és az orvosok helyzete hasonló a tanítókéhoz és tanárokéhoz (tudom, mert pedagógusként végeztem, és egy kevés ideig tanítottam is). Sőt! De ne is menjünk inkább bele. :)

KépKép
aranynap
 
 


Mi is pont úgy döntöttünk,ahogy Boboka.Így sztem megint találkozunk az Istenhegyin :oops: .Afp,utána 18 heti genetikai itt is ott is.

Vicger,ne mondj már ilyen badarságokat,hogy levágandó súlyba értél.Nincs veled az ég világon semmi baj.

Tegnap határozottan éreztem Juniort.Három tüsszentésem után olyan rumlit csapott,hogy csak na.Remélem rendszeres lesz ezentúl.Én is magánba járok,ha tehetem,mert ott legalább normális ellátásban részesülök a pénzemért,és tényleg nem sznobság.Azt gondolom nem vagyok már tini,és nekem ez jár. :lol:

Kép
v.andi
 
 


Hát én egy szót sem szólhatok az Sztk-ra , Nálunk OTI, ott van külön csak nőgyógyászati labor, és mikor én megyek csak kismama labor.

Kép
babcika
 
 


Ja, és Floranan!
Az én Dokim mondta, hogy egyáltalán nem igaz, hogy minden kisbaba ódzkodik az UH-tól. :) Ő is pl. minden hónapban csinál egy UH-t nekem, jól megnézegeti a Babát, és én is megnyugodhatok. :)
Szóval menj nyugodtan, nem ártasz vele a Kicsinek. :) Többet ártasz azzal, ha idegeskedsz. :)
És jó ötlet a 4D! Mi a 12. hetit rögzíttettük dvd-re és nem nagyon tudom megállni, hogy ne nézzem meg minden nap. :D

KépKép
aranynap
 
 


Okéé :) Akkor nyugodtan elmegyek :)

Vicger, ne aggódj, egy súlycsoportban vagyunk, és én csak 1 kilót híztam eddig, úgy vagyok ennyi.... mondjuk állítólag nem látszik, mindig is több voltam a kinézetemnél, de a tényen nem változtat.

Éljenek, akiken van mit fogni!!! :D 8)

floranan
 
 


Sziasztok!
Voltam kedden AFP-n ( amiről már előre megmondták, hogy rossz lesz az eredménye) és megkértem, hogy nézzük meg, hogy elmúlt-e a vérömleny, mert már nagyon unom a fekvést.
Megnéztük, elmúlt.
NEm baj, van mááásik! :( :cry: :cry: :cry: - úgyhogy reggel felkelek, kiteregetek az udvaron, aztán visszafekszem és fogyok ( csak akkor eszem, ha adnak, de reggel pl. mindig elfelejtik). Azt mondta az orvos, hogy szülésig kell kímélőznöm, úgyhogy a tengerről már megjöttünk :cry: :cry: :cry: , pedig tavaly se voltunk. Talán a Balcsi belefér :wink:
Bocs, de tök rossz kedvem van, a fejem is folyton fáj.
NEktek szép napot!
Krisztinek külön küldök egy puszit, hogy jobb kedved legyen!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné
 
 


Lányok kíváncsi vagyok a véleményetekre!

Szóval szívem szerint én is elmennék 4D-re megnézegetni a babácskánkat, de úgy gondolom nem lenne fer a nagy fiammal szemben, hiszen róla nem készült felvétel, csak 2D-s uh képek vannak néhány. És nem szeretnék diszkriminatív lenni, hogy az egyik gyerkőcöm majd nézegetheti és mutogathatja magát 20 év múlva, a másik meg nem. Nagyon hülye vagyok? :oops:

Kép
babcika
 
 


Ah Anna, hát ez nem jó hír :(

Ma gondoltam pont rád, hogy rég voltál megint erre. Egyél azért rendesen, ha egy teregetés belefér akkor egy szendvics elkészítése is nem?

Kitartás neked! Timi

Kép
babcika
 
 


Anna!
Gratulálok a nagy Családodhoz!!!! :)

Babcika!
Szerintem nem okoz majd problémát ez a gyerkőcök között. :) Úgyhogy csináltass UH-t!
Mondok egy példát. Az első gyerekről több fotó készül, mint a másodikról, mert nagy az újdonság még, stb. Velem 3 album van tele, Öcsémmel 1, de soha nem haragudott ezért rám. :) Viszont mivel Ő volt a kisebb, kicsit jobban el van kényeztetve, én meg ezért nem haragszom Rá. :D
Szóval hajrá azzal az ultrahanggal!!! :)

KépKép
aranynap
 
 


Babcika,
én ezt nem gondolnám diszkriminatívnak. Fejlődik a technika, és egyre elérhetőbb lesz mindenki számára. Miért lenne baj, ha kihasználod ezt?
Én sem érzem bántónak, hogy rólam és a testvéremről nem csináltak videókat a szüleink, az unokáikról viszont már igen.

Kép
piciibo
 
 


Lehet meggyőztetek :D

Kép
babcika
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?