Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak gyorsan Floranannak: Egyik barátnőm szülte 2 fiát a Szent Imrében Nyulasi doktornál. Neki a Petőfi híd pesti hídfőjénél van a magánrendelője. Róla csupa jókat hallottam.

A kórház modern, bár a sok szülés miatt kicsit zsúfolt. Rengeteg infot találhatsz a kórházról a net-en, itt a babanet-en is.

Kép

Kép
hgrita
 
 


Sziasztok, jó reggel mindenkinek!

Gyed téma, ha még érdekes :) a mi gyedünknek 2009 lesz az alapja, mert az igénylést megelőző naptári év, és mi majd 2010-ben igényeljük, de a gyegről-gyedre témában nem vagyok okos, az előbbieket is a tb-től kérdeztem meg telefonon.

Mabe!


Gratulálok a pici lánykához! Lehet esetleg megkérdezni, hogy hová jársz, ki a dokid, és hogy hol dolgoztál? Csak azért kérdezem mert én a klinikán szültem 2005 febr. lehet ott voltál. Totál lemaradtam arról is,hogy neked beültetésed volt, meg hogy ezzel foglalkoztál
:oops:

Folranan!

Én dokim egyelőre egy tünemény, de azért Db-be ne gyere el szülni :D. Mondjuk én tuti nem tűrném az ilyen hangnemet, hanem megkérdezném,hogy ..... Nagyon nagy az igazságérzetem és ennek gyakran hangot is adok, néha ezért közutálatnak is örvendek, de aztán ők kérnek bocsánatot, mert belátják igazam van.

Mostanában én is fel bírnék falni egy egész... bármit. Csak a tejtől lett herótom, pedig előtte imádtam :)

Hormonok és sex, hát nekem e téren is van étvágyam rendesen, apa örül is nagyon, lehet hogy nagycsaládos párti lesz a végén :D

Csajok, most új parám lett: Az első szülésemnél eléggé szakadt minden odabent, volt vagy tizenakárhány belső öltésem. Szerintetek attól még jól működik a méhszájam, regenerálódik ez?

Kép
babcika
 
 


[quote="mabe86"] írta:mabe86
[quote="boboka"]M írta:bobokaabe, én csak a tavalyi császáromból tudok kiindulni, persze ott sajna nem volt semmire idő. Ott nem mértek, csak mikor már be volt kötve az infúzió, jött az anesztes és mondta, hogy amennyire csak lehet pontosan adjam meg a kilómat.


Én meg abból indulok ki, amit 3 éven keresztül csináltam... :wink:


Nekem is úgy volt, mint bobokanal ... és EDA-ban kezdték a császárt és altatásban fejezték be :cry: :cry: :cry:

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 

 
 

Méhszáj vagy hüvelyfal szakadt? (Mindkettő belül van... :D)
Ha jól néztem, ez nálatok már elég rég volt, ennyi időnek elégnek kell lennie a regenerálódásra, nem? De ilyen kérdések a doki területe, kérdezz rá nála!
(Egyébként engem még nem vizsgáltak meg egyszer sem méhszájilag, csak az elején kenetet vettek, de akkor sem nézték meg.)

Astrid

Kép
astrid
 
 


[quote="vicger"][ írta:vicgerb]Gyed ismét. Most beszéltem a kvázi főnökömmel. Azt mondta, hogy szerinte tök felesleges kivennem a felgyűlt szabijaimat, s onnan menni tgyás-ra és majd gyedre, mert a gyed összege a szülést megelőző év jövedelme alapján számítják. őszintén szólva, lehet, h igaza van... azt is mondta, hogy úgy gondolja, hogy nekem a 2007-es év lesz irányadó, mert ugye 2008 januárjától vagyok gyeden. Szerintetek??


GYED szempontjából valóban így van ...

viszont nem mindegy, hogy most a szülésig a fizudat illetve a 70 %-át kapod (táppénz), vagy a GYED-et .... én a 2. hónap óta vagyok állományban, vagyis megszakítottuk a GYED-et ... és nálunk nagyon nem mindegy ... a TGYÁs pedig igen: így is-úgy is kevés lesz ...

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Hát Astrid ha én azt tudnám! Nagy volt a sunnyogás a szülésem körül, ami az orvost illeti.

Nekem az elején azt hiszem nézte a doki, meg minden évben megjelentem a rákszűrésen, ha valami lett volna csak szól, nyugtatom magam :D

Kép
babcika
 
 


Szép jó reggelt!

Mindenkinek gratula, aki uh-n volt, és drukk azoknak, akik a vizsgálataik eredményére várnak.

Mabe,
nagyon irigy vagyok a kislányodra! Én egyelőre még csak lányt tudok elképzelni, de ki tudja, ki lakik odabent?

Floranan,
az orvosodra nem is tudom, mit lehetne mondani. A tv-ben nagyon jópofa dr. House, de nem biztos, hogy el tudnám viselni a stílusát a való életben.

Kép
piciibo
 
 


Floranan!

A barátnőm ugy néz ki, dokit vált, eddig magánba járt(tök hiába), még nem döntötte el, hogy kit.

Szülés: elsődleges szempont a szakmai oldal, ha van szülésznőd, meg a párod, vagy egy dúla bent lesz, akkor nem annyira lényeges, hogy ott hogy viselkedik a doki. Te is akkor érzed magad biztonságban, ha érzed, hogy a helyzet magaslatán van. Érzelmi támogatás nem az ő dolga. De bunkó se legyen. Nehéz döntés.....

Repedés: regenerálódik addigra, meg lehet, hogy most nem is vágnak....

Kata!

Köszi!

Kép
arvaerika
 
 


[quote="floranan"]H írta:florananahó, megjöttünk!

A lényeg, minden okés!

Viszont annyira rossz ledvem lett, mert az amúgy is mufurc dokim szerintem klímaxol, mert átlagon aluli volt a stílusa :evil:
Nem láttam az ultrahang képét (hasi), pedig mindig megmutatja, most felém sem fordította, képet sem kaptam. Külön kérésre hajlandó volt visszakapcsolni, és megmutatta Csokit. Én örültem, amikor mutogatta a testrészeit, kiszaladt, hogy "de jó, akkor jól van". Erre közölte, hogy: "én nem tudom, hogy hogy van, csak kérte, hogy mutassam meg és megmutattam, mozog és nől". :evil: :( Persze azt sem tudom, hogy esetleg tudni lehet-e a nemét. És utána is tök bunkó volt, és a végén közölte, hogy, ja, nem tudja, hogy mondta-e, de nem szerencsés a szülés időpontja, mert ha hamarabb szülök, akkor nem biztos, hogy ott lesz, mert az éves szabija idén aug vége szept eleje, és utána is vannak kongresszusok, szóval nem tuti, h kísér a szülésnél. És nincs állandó helyettese, mert majd valaki, aki ráér... Azt hittem lefordulok.... finom lesz, utolsó hónapban valaki X (vagy X-ek) lesz(nek) velem?

Én nem azért fogok Kistarcsán szülni, mert kilométerhiányom van, hanem miatta, de ha éppen nemtomhol lesz, akkor minek menjek ki Budaörsről? Most váltsak vagy bízzak a jó szerencsében? Ha legalább valami fix helyettese lenne, aki átvesz :( :( :( Asszem erre még visszatérek vele.

Totál rossz kedvem lett.... be is mentem gyorsan a MOM Parkba vígasztalódni, vettem pár apróságot (pl. mogyorós Milka, csokipelyhes-banános joghurt, bimbóvédő krém, stb...) DE AKKOR IS :evil:

Bocsánat, hogy így puffogok, csak ez most kiakasztott...


Flora: én is megkerestem egy dokit, még 5 hetesen, mert közelebb akartam szülni, itt Kistarcsán .... hasonló volt a szitu: nem garantálja, hogy ott lesz a szülésnél, val-leg nem tud ott lenni, és nem ajánlott senkit maga helyett ... és közölte, hogy val-leg császár lesz a második is (mindezt az 5. hétben !!!) ... és majd max szülök az ügyeletesnél ... na, itt akadtam ki: akkor miért is fizessek neki havonta 10000 forintot, ha a védőnő végzi a terhesgondozást, ő meg nem lesz ott ,amikor kell ???? ... ekkor döntöttem úgy, hogy vissza az István kórházba, a régi dokimhoz ...

nem akarok beleszólni, de ezek után én erősen elgondolkodnék azon, hogy akarok-e Budaörsről Kistarcsára jönni szülni ....

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Bibi!

Én ezt most nem értem. A TGYÁS a GYEDnél jobb ellátás (ha valakinek sok a fizuja), mert a TGYÁS is 70 %, de nincs felső határa (ez jár a szülés után 168 napig), míg a GYED maximálva van, talán 96000 Ft körüli összegben.
Nem a GYESre gondoltál, ami kevés lesz?
Egyébként ahogy én látom, minden eset más, egyáltalán nem mindegy, hogy ki, mikor, mennyivel megy a különböző ellátásokra. Valahogy a határ a kétszeres minimálbér, ha valaki felette keresett, az más helyzetben van, mint aki alatta, az se mindegy, mennyi a fizuja 70%-a, érdemes-e tp-re menni, az se, hogy első gyerek, vagy GYEDről, GYESről megy szülni.
Ezért kell a szakértő, hozzáértő ember...
Miért volt császár az előző?

Babci!

Ja, gondolom igen, szólt volna. Nekem is azt mondta a sajátom szeptemberben rákszűráskor, hogy minden rendben, látszik, hogy nem egyszer szültem, de amúgy semmi gond (igaz csak 1-szer repedt a méhszájam, a többinél csak gátmetszésem volt, pontosabban a 2. császár volt).

Astrid

Kép
astrid
 
 


Erika, itt szakértőtől kérdezhetsz,ha ma lesz időm és is megteszem.

www.szuloklapja.hu/baba/body/szakerto.p ... S=szakerto

Az utolsó névjegyre kell katt,Dr Puskás Judit,assszem.

Viszont egy dolgot kérdezz meg ahol csak tudsz,h a szabi alatt felmondhatják-e a munkaviszonyod???mert ugye fogja tudni mikor ér véget és h utána nem akar betegácsit fizetni.ezzel kapcsolatban küldök pü-t is.Gyes alatt viszont kivehető a szabid,nem kell férjednek gyesre menni ezért!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutimano76 2009.03.24 10:16-kor.

sutimano76
 
 


Azért most kezdek megnyugodni, hogy nem én vagyok túl érzékeny....

Elkezdtem körülnézni... de nem jókor jött ez.... de olyan vagyok, hogy persze megint az van bennem, hogy jaj mit fog szólni, mert azt nem tudom megcsinálni, hogy szó nélkül lelépek.... áááááááááááá

floranan
 
 


Tudjátok, hogy lehet fórumot valahogy kedvencnek elmenteni, hogy ne kelljen állandóan keresgélni, van itt ilyen?

floranan
 
 


Hát Floranan szerintem az első vizsgálatnál szólnia kellett volna,h akkor szokott szabira menni vagy ilyenek.Jó az én régi dokim már a szülőotthon bezárása óta nem vállal szülést,de az első alkalommal mikor futottam hozzá h terhes vagyok szólt h bocsi de nem vállal szülést és AJÁNLOTT mást(az egyik tanítványát).Szerintem akármennyire is megszokott a stílusa akkor is szoktak ajánlani mást!!!!Főleg h a magánrendelőjébe jársz x éve!!!!Én szó nélkül váltanék,ha ilyen bunkó fel sem tűnne neki h nem lát többet!!!Ugyanabban a kórházban nem szokták átvállalni egymás betegeit,csak ha az orvos akarja!!!

sutimano76
 
 


[quote="sutimano76"]H írta:sutimano76át Floranan szerintem az első vizsgálatnál szólnia kellett volna,h akkor szokott szabira menni vagy ilyenek.Jó az én régi dokim már a szülőotthon bezárása óta nem vállal szülést,de az első alkalommal mikor futottam hozzá h terhes vagyok szólt h bocsi de nem vállal szülést és AJÁNLOTT mást(az egyik tanítványát).Szerintem akármennyire is megszokott a stílusa akkor is szoktak ajánlani mást!!!!Főleg h a magánrendelőjébe jársz x éve!!!!Én szó nélkül váltanék,ha ilyen bunkó fel sem tűnne neki h nem lát többet!!!Ugyanabban a kórházban nem szokták átvállalni egymás betegeit,csak ha az orvos akarja!!!


Süti, ha váltok, akkor tuti nem Kistarcsára megyek majd! Elég messze van nekem!! Azért nézem a Szent Imrét, mert közel van, és a felújított szárnyban van a felújított szülészet.

De kicsit el vagyok veszve, meg aggódok, hogy találnom kellene gyorsan egy dokit, a szakmailag 100% és emberileg is kijövünk. Nem baj, ha komoly és nem haverkodik, de figyeljen rám, és legyen korrekt.

Nem gondoltam volna, hogy ezzel most, babavárás közben kell foglalkozzak :(

floranan
 
 


Floranan!

Én voltam ennél cikibb helyzetben (nem azért, mintha a tied semmiség lenne, csak azért írom, hogy maximálisan megértelek). 8 évig jártam egy dokihoz, 3 gyereket szültem nála, és a 4-nél a 40. héten hagytam ott. És azt se tudtam, kivel szülök majd, csak abban voltam biztos, hogy nekem a régi szülésznőm kell, a régi kórházamban. Úgyhogy nálam a kórház volt a biztos pont, de most már az sem OK, átalakították, stb. Úgyhogy most olyan orvos, akivel csak szültem, és egy teljesen új kórház... A poén, hogy a régi dokim épp most készül át abba a kórházba, ahol szülni akarok! :D
Szóval nem egyszerű megmondani, nekem nagyon nem volt az, azért 3 szülés után az ember kötődik az orvosához (aki egyébként jó orvos), de azért én nem bántam meg a dolgot, nagyon jó szülésem volt.
Mondjuk erről nem nagyon illik beszélni, de nekem azzal is bajom van, hogy egyrészt nem akarok egy bunkó ügyeletest kifogni egy ismeretlen kórházban, másrészt viszont nem szívesen fizetek ki egy csomó pénzt egy szülésért, bőven lenne mire költeni. Jó kis dilemma...

Astrid

Kép
astrid
 
 


[quote="astrid"]F írta:astridloranan!

Én voltam ennél cikibb helyzetben (nem azért, mintha a tied semmiség lenne, csak azért írom, hogy maximálisan megértelek). 8 évig jártam egy dokihoz, 3 gyereket szültem nála, és a 4-nél a 40. héten hagytam ott. És azt se tudtam, kivel szülök majd, csak abban voltam biztos, hogy nekem a régi szülésznőm kell, a régi kórházamban. Úgyhogy nálam a kórház volt a biztos pont, de most már az sem OK, átalakították, stb. Úgyhogy most olyan orvos, akivel csak szültem, és egy teljesen új kórház... A poén, hogy a régi dokim épp most készül át abba a kórházba, ahol szülni akarok! :D
Szóval nem egyszerű megmondani, nekem nagyon nem volt az, azért 3 szülés után az ember kötődik az orvosához (aki egyébként jó orvos), de azért én nem bántam meg a dolgot, nagyon jó szülésem volt.
Mondjuk erről nem nagyon illik beszélni, de nekem azzal is bajom van, hogy egyrészt nem akarok egy bunkó ügyeletest kifogni egy ismeretlen kórházban, másrészt viszont nem szívesen fizetek ki egy csomó pénzt egy szülésért, bőven lenne mire költeni. Jó kis dilemma...


Nekem az is probléma, hogy hogy jöjjek el tőle... te ebben a szituban hogy jöttél el? Haraggal, vagy egyáltalán szóltál?

floranan
 
 


Halika,

Zsófi, fékesnek az árát néztem neked. ;) Most milyen gyakran kell járnod uh-ra? Vannak az ikrek miatt később is extra vizsgálatok? Vagy most már minden ugyanaz, mint egy babánál?

Mabe, gratula Imolához!!!!! Holnap megyünk haza, majd színezem a sorod szép józsaszínre! :lol:

Süti, meg se ismertelek a képen! :shock: Tök csini vagy, a kolléganők meg... Nem lehet azért mért többet, mert több ruha volt rajtad? Én ezen vagyok mindig kiakadva, hogy mi a carnak mérik meg az embert ruhástól, cipőstől, mikor mindig más van az emberen. Nem beszélve, hogy mi kezdtük mg csizmásan jól beöltözve, nyáron meg szinte majd semmi nem lesz rajtunk. Bár belegondolva ez a jobbik, mert így kevesebbnek tűnik a hízásunk.
:lol:

Boboka, de kis cseles vagy. ;) Mondjuk nekem anno nem a kiskönyvből nézték ki a súlyom csaszi előtt, hanem megkérdezték... Érdekes pedig nekem is spinális érzéstelenítés volt.... Még az altatós doki is rákérdezett a súlyomra mielőtt bökött.

Floranan, sajnállak a bunkó doki miatt. De bízzunk benne, hogy tényleg csak rossz napja volt. Figyi, ha meg elég nagy a valószínűsége, hogy nem lesz, mikor te szülsz (és továbbra is marad ez a flegma stílus), akkor én biztos keresnék másikat... Hmmm én még nem is beszéltem a dokimmal, hogy ő lesz-e szetemberben.... :roll: Na, majd legközelebb megemlítem neki.
Szent Imre kórház. Nekem egyik barátnőm most szülte ott a műsodik babóját, ha gondolod megkrdezem tőle ki volt a dokija. Azt tudom, hogy ő nagyon dícsérte. Meg a Mírás topikombl is csomóan szültek ott... Asszem ő is a NYulasi dokinál szült, mert NYuszmusznak szokta hívni! :D

Peppino, tényleg nő a pici rendesen! De hát most más dolga nincs is még! Képecskét nem kaptál?

Na, és most meglesem az új képeket! :lol:

Kép Kép
manósziget
 
 


[quote="manósziget"]H írta:manószigetalika,


Floranan, sajnállak a bunkó doki miatt. De bízzunk benne, hogy tényleg csak rossz napja volt. Figyi, ha meg elég nagy a valószínűsége, hogy nem lesz, mikor te szülsz (és továbbra is marad ez a flegma stílus), akkor én biztos keresnék másikat... Hmmm én még nem is beszéltem a dokimmal, hogy ő lesz-e szetemberben.... :roll: Na, majd legközelebb megemlítem neki.
Szent Imre kórház. Nekem egyik barátnőm most szülte ott a műsodik babóját, ha gondolod megkrdezem tőle ki volt a dokija. Azt tudom, hogy ő nagyon dícsérte. Meg a Mírás topikombl is csomóan szültek ott... Asszem ő is a NYulasi dokinál szült, mert NYuszmusznak szokta hívni! :D

[ :lol:


Hú, Manó, nagyon jó lenne, ha megkérdenéd nekem!!! Köszi!!!!

floranan
 
 


Szóltam, nem is tehettem volna meg, hogy nem 2 nap múlva indítani akarta a szülésemet! Mentünk vizsgálatra, beszólított, mondtam, hogy ne vizsgáljon meg, mert nem szeretnék vele szülni. Rendben, mehetünk. Hát utána majdnem elsírtam magamat. Azt nem tudom, ő haragudott-e ránk (azt hiszem oka nem lehetne rá, mert mindig magánba jártunk, a szülésekért az általa kért összeget fizettük, szóval részéről ez nem annyira érzelmi alapon ment, szolgáltatást végzett). Nekem szerintem sokkal rosszabb volt, főleg, hogy utána "senkié" lettem, de ugye CTG kellett, UH kellett, csak a szülésznő segített minket át. (Azért mertem rábízni magamat, mert ő már "régi bútordarab" volt a kórházban, aki azért el tudott intézni dolgokat.)
Most rosszabb a helyzet, az új kórházat nem ismerem, szülésznő nincs... Mindegy, szülni én szülök, és annak orvos nélkül is mennie kell! :D:D Előző alkalommal is csak 1 óra volt a kórházba érésünk és a pici kibújása között, igaziból majdnemhogy csak az adminisztráció elintézésére volt idő. Most se tervezek többet bent tölteni.
Csak az se mindegy, mi van utána...

Astrid

Kép
astrid
 
 


Azért erős vagy Astrid!
Én most kicsit elveszettnek és tanácstalannak érzem magam, pedig nem vagyok egy megfutamodó típus, sőt inkább harcias, de most valahogy elbizonytalanodtam....

floranan
 
 


Sziasztok!
Kata: köszi az infót. Nekem is van választott orvosom a Bajcsyban, de sose lehet tudni. A tesóm 31 éves.

Boboka: Köszi szépen a jókívánságot!

Floranan: Van egy ismerősöm aki a Szent Imrében fog szülni szeptemberben, csütörtökön talizom vele, ha gondolod megkérdezem a dokikat tőle. Hátha ismer többet is.

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee
 
 


Köszi Taranee!!!

Édesek vagytok, hogy mindenki próbál segíteni!!! Köszi!!!!

floranan
 
 


[quote="astrid"]B írta:astridibi!

Én ezt most nem értem. A TGYÁS a GYEDnél jobb ellátás (ha valakinek sok a fizuja), mert a TGYÁS is 70 %, de nincs felső határa (ez jár a szülés után 168 napig), míg a GYED maximálva van, talán 96000 Ft körüli összegben.

Babci!

Ja, gondolom igen, szólt volna. Nekem is azt mondta a sajátom szeptemberben rákszűráskor, hogy minden rendben, látszik, hogy nem egyszer szültem, de amúgy semmi gond (igaz csak 1-szer repedt a méhszájam, a többinél csak gátmetszésem volt, pontosabban a 2. császár volt).


Astrid: nem, nem a GYEDre gondoltam, hanem arra, hogy a TGYÁS összege max a MINIMÁLBÉR 2szerese, ha GYEDről megyek szülni úgy, hogy előtte való évben nem dolgoztam (én így értelmezem) ...nekem ez jóval kevesebb lesz, mint ha a fizetésem 70%a lenne ...

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


[quote="floranan"] írta:floranan
[quote="sutimano76"]H írta:sutimano76át Floranan szerintem az első vizsgálatnál szólnia kellett volna,h akkor szokott szabira menni vagy ilyenek.Jó az én régi dokim már a szülőotthon bezárása óta nem vállal szülést,de az első alkalommal mikor futottam hozzá h terhes vagyok szólt h bocsi de nem vállal szülést és AJÁNLOTT mást(az egyik tanítványát).Szerintem akármennyire is megszokott a stílusa akkor is szoktak ajánlani mást!!!!Főleg h a magánrendelőjébe jársz x éve!!!!Én szó nélkül váltanék,ha ilyen bunkó fel sem tűnne neki h nem lát többet!!!Ugyanabban a kórházban nem szokták átvállalni egymás betegeit,csak ha az orvos akarja!!!


Süti, ha váltok, akkor tuti nem Kistarcsára megyek majd! Elég messze van nekem!! Azért nézem a Szent Imrét, mert közel van, és a felújított szárnyban van a felújított szülészet.

De kicsit el vagyok veszve, meg aggódok, hogy találnom kellene gyorsan egy dokit, a szakmailag 100% és emberileg is kijövünk. Nem baj, ha komoly és nem haverkodik, de figyeljen rám, és legyen korrekt.

Nem gondoltam volna, hogy ezzel most, babavárás közben kell foglalkozzak :(


Flora: ne keseredj el, hogy ezzel most kell foglalkoznod ... még ha minden rendben lenne is a jelenlegi dokiddal, akkor is bármikor előfordulhat, hogy holnaptól nem dolgozik (mert beteg lesz, elköltözik bármi történhet ... ) ... még abszolut időben vagy, egyetértek Astriddal, hogy kórházat válassz először ... és NE CSAK a szülészetet nézd meg, hanem azt is, hogy hová kerülsz szülés után !!!! ... vki írta, hogy a Szent Imrében rossz az ellátás ... uezt elmondhatom a Szent István kórházról is: szülészet első osztályú, ami meg azután van, az egy szégyen ... ez a mai magyar valóság :(

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Bibi: persze, tudom, hogy bármi lehet, amiért pont nincs ott, engem inkább az háborított fel, hogy úgy tűnt nem izgatja ez a helyzet... ez igenis fontos! Ha látom, hogy igyekszik, aggódik, más a helyzet, de tegnap nem tűnt így!!

Jaaa, és el is felejettem, hogy rákérdeztem a CI értékre (kicsit előrébb írtam, hogy az érték több volt, mint a keretben megadottak) Erre el sem mondta, hogy mi az, hanem azt mondta, azzal nem kell foglalkozni, lényeg, hogy a végén oda van írva, hogy minden rendben....

Utánanézek a Szt. Imrének, mi van ott. A védőnőt hívtam ma más okból, aztán csak kijött belőlem, ő mondta, hogy menjek le a terhesrendelésre valamikor, két jó fej doki van, ők a II. számú Női Klinikán vannak.... arról tudtok vmit?

floranan
 
 


[quote="floranan"]B írta:florananibi: persze, tudom, hogy bármi lehet, amiért pont nincs ott, engem inkább az háborított fel, hogy úgy tűnt nem izgatja ez a helyzet... ez igenis fontos! Ha látom, hogy igyekszik, aggódik, más a helyzet, de tegnap nem tűnt így!!

Jaaa, és el is felejettem, hogy rákérdeztem a CI értékre (kicsit előrébb írtam, hogy az érték több volt, mint a keretben megadottak) Erre el sem mondta, hogy mi az, hanem azt mondta, azzal nem kell foglalkozni, lényeg, hogy a végén oda van írva, hogy minden rendben....

Utánanézek a Szt. Imrének, mi van ott. A védőnőt hívtam ma más okból, aztán csak kijött belőlem, ő mondta, hogy menjek le a terhesrendelésre valamikor, két jó fej doki van, ők a II. számú Női Klinikán vannak.... arról tudtok vmit?


Igen, abszolut megértelek ... én is azon háborodtam fel, amikor a kistarcsás dokinál voltunk: mintha nem is az életemről lenne szó, hanem egy letudandó feladatról ... az az orvos egy szaktekintély, de én ettől függetlenül azt mondom: alkalmatlan arra, amit csinál ... egy terhesgondozás nem csak abból áll, hogy 1 hónapban 1szer megvizsgál ... nekem más elvárásaim vannak, az a minimum, hogy ha nem tud majd ott lenni, akkor már jó előre megbeszéljük a dolgot, és megnyugtató helyettesítésről gondoskodjon, nem ??? ... vagy én várok túl sokat ?

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


[quote="bibiesbrumi"] írta:bibiesbrumi
[quote="floranan"]B írta:florananibi: persze, tudom, hogy bármi lehet, amiért pont nincs ott, engem inkább az háborított fel, hogy úgy tűnt nem izgatja ez a helyzet... ez igenis fontos! Ha látom, hogy igyekszik, aggódik, más a helyzet, de tegnap nem tűnt így!!

Jaaa, és el is felejettem, hogy rákérdeztem a CI értékre (kicsit előrébb írtam, hogy az érték több volt, mint a keretben megadottak) Erre el sem mondta, hogy mi az, hanem azt mondta, azzal nem kell foglalkozni, lényeg, hogy a végén oda van írva, hogy minden rendben....

Utánanézek a Szt. Imrének, mi van ott. A védőnőt hívtam ma más okból, aztán csak kijött belőlem, ő mondta, hogy menjek le a terhesrendelésre valamikor, két jó fej doki van, ők a II. számú Női Klinikán vannak.... arról tudtok vmit?


Igen, abszolut megértelek ... én is azon háborodtam fel, amikor a kistarcsás dokinál voltunk: mintha nem is az életemről lenne szó, hanem egy letudandó feladatról ... az az orvos egy szaktekintély, de én ettől függetlenül azt mondom: alkalmatlan arra, amit csinál ... egy terhesgondozás nem csak abból áll, hogy 1 hónapban 1szer megvizsgál ... nekem más elvárásaim vannak, az a minimum, hogy ha nem tud majd ott lenni, akkor már jó előre megbeszéljük a dolgot, és megnyugtató helyettesítésről gondoskodjon, nem ??? ... vagy én várok túl sokat ?


Persze, erről van szó!!
És lehet, h nekik letudandó feladat, mert a munkájuk, rutin, stb, de ehhez nekem nincs közöm.... vezesse le máshol a feszültségét!

floranan
 
 


Flora, ez a sors keze :lol: ... még nagyon új voltál itt, amikor írtad, hogy Budaörsről akarsz Kistarcsán szülni ... lehet nem emlékszel már rá, de én akkor azt írtam neked: ezt jól átgondolnám ... és, hogy mástnem, az utolsó héten majd nálunk alszol, és innen mész szülni (Szadáról :))))) ... látod: az élet megoldja ezt a helyzetet, segít a döntésben, magadtól nem hagytad volna ott ezt a dokit, ez most lehet, hogy egy jel ... tényleg gááááááz lenne, tőletek Kistarcsára menni szülni !!!!!!!!!!!!!!! :lol: ... és nem a távolság miatt, hanem a budapesti és környéki közlekedési viszonyok miatt ...

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Bibi :)))))
Igen, emlékszem :)
Holnap lenézek talán a terhesrendelésre... a védőnő azt mondta, tök jó fej a holnapi doki...mondjuk kórház terén szimpibb a Szent Imre, mint a II. Klinika
Valami csak lesz, annyira nem emiatt aggódok, csak jó lenne már valami fix....

floranan
 
 


Sziasztok!

Floranan, gyere a II-esre és akkor lehet, hogy egyszerre szülünk :lol: :lol: :lol:

Na jó, csak vicceltem, nem ez az elsődleges szempont :lol:

Én is tuti ott hagynám a dokit.

De ebből kiindulva én is megkérdezem legközelebb, hogy szeptember végén itt lesz e. Mondjuk nekem 99,9 % lesz a császár, azt jobban meg tudjuk beszélni, csak ha esetleg hamarabb beindulna a szülés nem árt tudni, hogy számíthatok e a dokimra.

De a lényeg, hogy kis Csoki jól van :wink:
Petra, neked is nagy gratula :wink:
Vendég
 


Süti, most néztem a pociképeket, nagyon szépen növöget :wink:
Vendég
 


Bibi!

Írtad, hogy állományba vagy, ez nálad mit jelent?
Engem egyébként az megkavar, hogy Süti azt mondja, hogy a tp nem számít, de én meg azt olvastam, hogy számít, ezért nem mindegy, hogy valaki kiveszi a szabiját és utána tp (és így elsz 180 napja) vagy már tp és úgyis lesz 180 napja. És utána a 70 % (tp) 70 %-át számolják.
Mindenhol azt ajánlják, hogy GYED, szabi és utána tp a szülésig.
Azért a sokaknak nem kérdés (sajnos), hogy a kétszeres min. bérrel számolnak-e, és a két gyerek között csak akkor lehet ezt megúszni, ha valaki tényleg visszamegy 180 napra dolgozni.
De ez meg pénz miatt jó, ugyanakkor talán jobb letudni egyben a gyerekvállalást. Sokszor van erről vita, kinek hogy jó, de nálunk a 2-2,5 év nagyon bejött korkülönbségnek, viszont 2 év otthon meg kell, és az még anyagilag is jó, mert még nem GYES.
Én az vagyok, akinek majdnem mindegy, mert elég közel van a szerződött bérem a min. kétszereséhez, és ha visszamennék és dolgoznék 180 napot, akkor nem lenne akkora a pótlékjaim, stb. sem (ha egyáltalán ezt beleszámolják a TGYÁS számításba), hogy nagy lenne a különbség.
De ha jól láttam, Krisztinek sem azzal van sajnos a gondja, hogy csak a minimálbér kétszeresével számolnak... :(

Floranan!

Nem érzem magam erősnek, csak egyszer olvastam egy mondatot, amivel maximálisan egyet tudtam érteni 4 gyerek szülése után: minek nekem egy olyan ember, aki fogja a kezemet, de nem tud segíteni a szülésben? Ezt nem tudja helyettünk megcsinálni senki, egy férfi orvos meg pláne nem tud róla semmit. (Sokszor hallani olyat pl. hogy tartsa vissza a tolófájásokat a kismama, de könyörgöm, az az orvos tartott már valaha vissza tolófájást???)
Lehet, hogy ezzel sokan nem értenek egyet, de szerintem ma Mo-on túl van a nőgyógyászok szerepe becsülve. Kellenek, ha gond van, de ez már itt is elhangzott, hogy azért amennyit sokan kérnek, nem dolgoznak meg érte. A legtöbbször a szülésznő teszi a dolgát, és ez így rendben is van, nem orvosi feladat pátyolgatni a szülő kismamát. És mégis kénytelen vagy orvost fogadni...
Mondjuk Budaörsről SOTE II-öt elérni sem feltétlenül egyszerűbb, mint a Kistarcsai Kórházat... Igaziból mit egyszerű? (De lehet, hogy Csoki olyan rendes lesz, hogy mondjuk kora reggel, még a csúcs előtt indulni akar, vagy este már a csúcs után. :D:D Nekem egy ne indult el, kettő hajnalban, a legkisebb meg este 7-kor bírt minket indulásra. Ideális időpontok az egykor MÁV (most ÁEK) megközelítésére Pest megyéből, Bp alól... Most a Kútvölgyit kéne megcéloznunk... :D)

Astrid

Kép
astrid
 
 


Astrid:
Igen, közlekedés... ha reggel 8-11 között kell menni, akkor kb bárhova lassú az eljutás a dugó miatt...
A mondatod tetszik!! Tényleg így van!!

Kismamik!
A legalapvetőbbet nem kérdeztem meg :D Ki ajánlaná a saját orvosát? :)

floranan
 
 


Én! :lol:

Kép Kép
manósziget
 
 


Csak vicc vót! :lol: De csajok most belegondoltam, azért ilyen szemontból nem egyszerű a pestieknek... Nekem sok gondom nincs a kórházválasztással, mivel csak 1 van a városban. És mivel nem gigametropolisz vagyunk 10-15 perc alatt bárhonnan elérhető.

Kép Kép
manósziget
 
 


Manó :)))
Igen, a sokból nem lehet választani.....

floranan
 
 


Tök jóóóóóóóóóók a képek!!!! Csak most jutottam el odáig, de nagyon tecc!!! Remélem még szaporodnak szépen sorban az új albumok. Madj otthonról én is csinálok egyet.

Kép Kép
manósziget
 
 


Süti!

Páromnak nem KEll gyesre menni, hanem mivel munka mellett is igénybe lehet venni, talált pénz arra a pár hónapra, amig meg nem szülök....

Kép
arvaerika
 
 


Tudja valaki, hogy az ÁEK (volt MÁV)ban hol van az uhu? És melyik épületben? Egész délelőtt hívtam őket, de nem veszik fe, végül felhívtam Hajdú doktornőt,kedden megyek, csak elfelejtettem megkérdezni, hogy hova is? Mert ott még nem jártam.

Kép
arvaerika
 
 


Én is ezért voltam kénytelen, amit természetesen ma már nem bánok, ismerős orvost választani, mert velem szemben is olyan stílust engedett meg az éppen aktuális doki, h csak pilláztam...

(pl: igen ez sajnos egy terhesség, egy ujjazásos vizsgálat után mondta mindezt.. ( nem volt az különben).. És mi az h sajnos????? Először kérdezze meg, h mik a terveim..
Különben ebbe most a barátnőm is belefutott uhukor, h akkor mikor lesz az abortusz...
Mondta, h csókolom, én konkrétan megnézném, h a babával minden rendben van-e, s ha nem bánja megtartanám..)


Floranan: Én szívesen ajánlom a dokimat, meg nincs is nála most sok kismami, csak még azt nem tudom, h hol fogok szülni :oops: ( János vagy II-es sz. ), de megkérdezem majd a jövő héten..

De , ha védőnénizel figyeld a dokik nevét, mert hallottam én is a II-es számú Klinikán lévőkről..
Van egy-kettő, akiket ismerősök után ajánlanék..

Télleg Bobóka, Te kihez jársz?

Kép

Kép
móka:)
 
 


Orvosváltás: sosem késő! Nekem a saját dokim, akit imádtam nem ért be a szülésre, mert túl gyors voltam. Az ügyeletes doki is nagyon rendes volt velem, bár lehet nem volt ideje másként viselkedni :lol:
Szerintem olyan dokit válassz, akire nem csak a saját életed tudod bízni de a legdrágább kincsed életét is!!! Ez fontos!!!

Ultrahang: én ikres vagyok, de spontán összehozott Manók, így nekem is eddig csak kettő uh-m volt
:(
Szívesen látnám többet őket, a dokim szerint semmi indok és oka nincs a sűrűbb vizsgálatnak.


Én is nagyon falánk lettem, (minden téren), egész nap rágcsálok! Az szerencse, hogy súlyban még nem értem piros zónába :lol:

Mabe: Imolához gratulálok! Én is örülnék, ha az egyik babóka legalább lány lenne, mert férfi uralom van :evil:

Mozgás: én elég aktívnak érzem őket, olyan érzés, mint egy kicsi egér keveregne a pocakban :D . Az igaz, hogy negyedik terhesség és kettő, de elég kicsi a pocak, így lehet jobban érezni. Bár az is igaz, hogy egyik nap egyik aktívabb, másnap a másik, de kaja után mindkettő mocorog.

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka
 
 


[quote="móka:)"] írta:móka:)n is ezért voltam kénytelen, amit természetesen ma már nem bánok, ismerős orvost választani, mert velem szemben is olyan stílust engedett meg az éppen aktuális doki, h csak pilláztam...

(pl: igen ez sajnos egy terhesség, egy ujjazásos vizsgálat után mondta mindezt.. ( nem volt az különben).. És mi az h sajnos????? Először kérdezze meg, h mik a terveim..
Különben ebbe most a barátnőm is belefutott uhukor, h akkor mikor lesz az abortusz...
Mondta, h csókolom, én konkrétan megnézném, h a babával minden rendben van-e, s ha nem bánja megtartanám..)


Floranan: Én szívesen ajánlom a dokimat, meg nincs is nála most sok kismami, csak még azt nem tudom, h hol fogok szülni :oops: ( János vagy II-es sz. ), de megkérdezem majd a jövő héten..

De , ha védőnénizel figyeld a dokik nevét, mert hallottam én is a II-es számú Klinikán lévőkről..
Van egy-kettő, akiket ismerősök után ajánlanék..

Télleg Bobóka, Te kihez jársz?


Köszi Móka, lehet, h majd elkérem az elérhetőségét! Holnap megnézem magamnak a Sote II-s dokit délelőtt. A neve Dr. Sára Levente, ha tudnál róla infót, jó lenne!!

floranan
 
 


Floranan
Szent Imre Kórház... többektől elég rosszat hallottam róla... :cry:
Ismerőseim szültek ott, aneszteseket ismerek onnan... több oldalú a tájékozottságom... :wink:
(elég sokáig hagyják a mamikat vajúdni, míg eldöntik, hogy simán megszülethet a baba, vagy császár kell... nem ritka a huszon órás vajúdás)

Babcika
Klinikára járok... ha már ott protekcióm van :wink:
2005 júliusától dolgozom...anesztes asszisztens vagyok...
Jenei doktornőhöz járok... Te kihez?
Méhszáj... attól függ, hogy mi és mennyire sérült...

Bibi
EDA-nál, spinálnál nincs nagy jelentősége, hogy hány kg az ember. A testsúly az altatószerek adagolásához kell inkább (de ott is 10 kg nem annyira jelentős átlagos felnőttnél...)
Vendég
 


Doktorral érdemes már előre megbeszélni, hogy amikor nem elérhető (szabadság, konferencia, stb.) akkor melyik kollégáját keresheted a bajoddal!
(nekem is van egy 2-es számú doktorom is... :wink: )
Vendég
 


[quote="floranan"]A írta:florananstrid:
Igen, közlekedés... ha reggel 8-11 között kell menni, akkor kb bárhova lassú az eljutás a dugó miatt...
A mondatod tetszik!! Tényleg így van!!

Kismamik!
A legalapvetőbbet nem kérdeztem meg :D Ki ajánlaná a saját orvosát? :)


Flora: én igen, az Istvánban praktizál és a Mammutnál van a magánrendelője :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Sziasztok!

Hú, jól termeltetek :-D Ki dolgozik még -rajtam kívül??? :wink: :lol:

Mabe: gratulálok Imolához! :-D

Floranan: sajnálom, hogy így alakult, ilyenkor olyan csalódott lehet az ember…Remélem sikerül valami jó kórházat és dokit kifognod!

Amúgy én is úgy vagyok, mint Manó, 1 kórház van, ráadásul csak az ügyeletesnél lehet szülni (bár most rebesgetnek valamit, hogy ez változik - gondolom pénz kérdése lesz).
Ez ugyan nem túl jó, de nincs mit tenni. Mert amúgy meg magánba járok terhesgondozásra, tehát "perkálok" én is, és így is csak akkor szülhetek a dokimnál, ha épp dolgozik.
De a magánt nem akarom feladni, mert szombaton van, 2 éven át mászkáltam el babaügyben munkaidőben. Ennyi kényelem jár :-)

UH: én eddig 7-szer voltam UH-n :-D hiába, a lombikosok nagyító alatt vannak…de én nem bántam. Meg aztán nem nagyon volt babás tünetem így az UH-n mindig megnyugodtam :-)

Manó: Tietek a manosziget.hu? Nekem csak most esett le, mert elég sokat kihagytam topik-ügyileg :oops: lehet tőled kérdezni babakocsi-ügyben? Csak vélemény kellene…

Zsófi: tényleg már olyan korán meghallgattak dopplerrel? Tök jó :-))

Móka: de durva, amiket írtál…ez a doki tipikusan a megcsömörlött fajtából való :evil:

Na, otthoni házi feladatnak tűztem ki, hogy megnézem az új képeket :-D innen bentről nem lehet, mert rámkoppintanak, hogy sok a net :roll:

Ja, csajok…néha eléggé kidudorodik a hasam hol egyik, hol másik oldalon. Lehetséges, hogy ezt már Babuci csinálja???

Szép napot!

SzezsoKép
KépKép
szezso
 
 


Móka, én a Kósa dokihoz járok. Régebben a Schöpf méreiben volt.
Vendég
 


Na, ezt még leírom…
Baba nemének "mezei módszerekkel" történő meghatározásával kapcsolatban.
Egy ismeretterjesztő filmben 5 ilyen módszert próbáltak ki, volt inga, kínai fogamzásnaptár, szívhanghallgatás meg még 2 másik.
Volt egy csapat kismami, és megnézték melyik módszer mit mond nekik, és a szülés után értékelték a pontosságot. És az ingánál volt a legnagyobb (közel 100%) a találati arány :-D

Bölcsőt használt valaki? Vélemény? Úgy néz ki kapunk kölcsön...

SzezsoKép
KépKép
szezso
 
 


Mabe: Igen, érdemes előre megbeszélni a szabikat, de nem a dokinak kellene mondania? Én mondom a dátumot (utsó menstr.), ő meg számol és mondja, h lesz-e v sem.... nem így kell mennie?? Főleg magánban?
Ha én nem kezdek el kérdéseket feltenni, nem is mondta volna!! Csak beugrott neki!

floranan
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?