Új privát üzeneted érkezett!

Ó Timi, olyan szívbemarkoló a kép rólatok a blogban! :( Jobbulást!

KépKépKépKép
thelga
 
 


Timi

11 éve élünk együtt ebből 4 éve házasok !!!!!!Ezért furcsáltam, hogy majd egy évtized után jön rá, hogy nem úgy főzők !!!!!! :evil:
Békülés még nincs, mert még neki áll feljebb !!!!!! :twisted:

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!

Lorca nagyon kedvesen rámkopogott, hogy hogy vagyunk, ezzel eszembe juttatta azt is, hogy megígértem, visszanézek és beszámolok első dúlaélménye(i)mről.

Elöljáróban annyit, hogy köszönöm, jól vagyunk. :) Vivi már nagylány, sokat beszél, bölcsibe jár, amit imád és ahol imádják őt is. Változatlanul jó evő, és változatlanul tökmag méret. Két éves kora után érte el végre-valahára a 11 kilót, és kb 86 cm. Huncut, csibész, vigyori, és benne van a dackorszak kellős közepében, iszonyatosan meg tud sértődni, akkor leveti magát a földre és onnan hasról panaszkodik tovább. Aztán két perc múlva felpattan, vigyorog, és közli, hogy "Vivi happy!" Úgyhogy még így is ennivaló.

Bilizéssel még sehol se tartunk. Illetve ott, hogy imád ráülni, szokta kérni is hogy vegyük le róla a pelenkát, de aztán gátlástalanul odapisil és -kakil bárhova, úgyhogy teljesen megbízhatatlan.

Még szopizik, bár kb egy hete nekiálltam hogy az éjjeliekről leszoktassam. Nem mondom hogy osztatlan siker, mert még mindig ébred (ergo ébreszt engem is), és akkor aztán reklamál és sír és hívja az apját hogy elpanaszolja, hogy "Mommy no give boobie" (Anyu nem ad cicit.) és ha ezt kisírta magából akkor szépen visszafekszik mellém és alszik tovább. Talán fényszikra az, hogy az elmúlt két éjjel ezt nem tette, és nem is csapkodott mérgesen mikor felébredt éjjel, hanem azt kérte, hogy bújjak hozzá (Mommy, cuddle!). Úgyhogy talán haladunk, bár az átaludt éjszakák még messze vannak. Pláne ha a nagy hangzavarra felébred Zsuzsa is, és akkor ő is követeli a "cuddle"-t és akkor aztán veszekszenek azon, hogy anyu melyikükhöz bújik. (Még úgy is, hogy egy ágyban vagyunk.)

Úgyhogy rólunk ez van.

Nekem alakul a szüléssel kapcsolatos magánpraxisom. A baba-mama csoportom elég szépen beindult, hetente egyszer tartom, és mostanában szinte mindig vannak 4-5-en minimum, és minden héten jön valaki új. Emellé szülésfelkészítő előadásokat tartok, szoptatási tanácsadást, és persze dúla klienseket vállalok.

Január egy különleges hónap volt, ugyanis akkor voltam először szülésnél, viszont a hónapban rögtön háromnál is! :) És nem akármilyen háromnál, hanem bejártam az összes lehetséges verziót: voltam egy kórházi szülésnél, egy otthonszülésnél, és egy olyan otthonszülésnél, ami a kórházban végződött. A három közül a kórházi szülés volt számomra a legnehezebb, egy csomó olyan dolog történt a kismamával, amit nekem nagyon nehéz volt megemésztenem. Az otthonszülés gyönyörű és háborítatlan volt, nagyon békés és szép. Az otthoni/kórházi szülés pedig hatalmas sikerélmény, mert annak ellenére, hogy nem úgy sikerült, ahogy a kismama szerette volna, mégis pozitív élmény maradt, és sikerült a kórházban is úgy befejezni, hogy szép volt. (Nem vészhelyzet miatt került mégis kórházba a kismama.)

Azóta nem voltam szülésnél, és a legközelebbi kliensem is csak júli végére van kiírva, de mostanában többet járok szülésfelkészíteni meg szopis tanácsadásra.

Nagyon szeretem amit csinálok, és örülök hogy úgy néz ki, sikerül belendíteni egy magánpraxist amiből majd remélem egyszer meg is fogok tudni élni. :) Egyelőre a fordítás az, amivel kicsit megbízhatóbb bevételre tudok szert tenni.

Végezetül két kép a lányokról:

Kép


Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 

 
 

Sziasztok!



Roki,
Nagyon édesek a lányok, és tök jó, hogy azt csinálhatod, amit nagyon szeretsz :) Olyan megható a szülés-élményeidről olvasni, bár nem hoztad meg a kedvem az otthonszülésre :)

Mi jól vagyunk, Áron már nem szopizik, leálltunk róla, szinte napra pontosan két évesen. Tök furi... már csak összebújás van. Éjszaka is csak kevésszer ébred. Viszont ennek örömére ismét elkezdett nagyon korán kelni, 5-6 óra között már csiripel :(

Voltunk tanácsadáson, 91cm és 12,3kg.
A doktornő még mindig emlegette az otthoni cipőt, ami nekünk sose volt. Tényleg, adtok a gyerkőcökre otthonra szandit?
Még szó volt a fogápolásról is, abban sem állunk túl jól, Áron úgy összeszorítja a száját, képtelenség megsikálni a fogait, a fogkrémtől kifejezetten retteg :( Másnál is így van ez?

Lázmérés: popsiban a legmegbízhatóbb, ha nagyon lázas, akkor engedi, ha meg nem, akkor annyira akkor nem is számít :) Van digitális meg fülhőmérőnk is, egyik rosszabb mint a másik :twisted:

APG: majd névnapjára kapja meg, bár egyszer már belelapoztunk együtt (nem bírtam ki, hogy ne mutassam meg neki :) ), tetszett neki (főleg a vonatos történetek), bár kb 10 perc alatt átlapoztuk....

A hétvégén voltunk állatkertben, leszűrtük a tanúságot, hogy ne menjünk délelőtt, mert már akkor fáradt volt Áron, mikor indultunk, és csak 2-3 állat érdekelte, illetve még azok sem annyira, mint a vonatok a közeli nyugati pu-nál.

Kditke,
Hát nem semmi, ami nálatok van, engem is baromira kiakasztott volna :( Nekem is az jutott egyből eszembe, mint Lorcanak, hogy ugyan mi köze van hozzá, hogy hogyan főzöl a saját konyhádban :twisted: Az összeköltözést én sem ajánlom, mindenkinek jobb az, ha inkább nem teszitek meg......

KépKépKépKép
thelga
 
 


Sziasztok!

Roki! Jó olvasni rólatok! Jó, hogy haladsz a dúlasággal és a tanácsadással. Zsuzsának milyen a bölcsi. Tejmizéria ügyben mi a helyzet!

Helga: Linusnál nincs gond a fogmosással, kinyitja a száját és sikálja is, de azért be kell segíteni.

Otthoni cipő nekünk sem volt, de eléggé gágog… a bölcsiben lesz menti cipője, ott kicsit hidegebb a padló, mint nálunk.

nanica
 
 


Timo,
jobbuljatok!!!

Róki,
gratulálok a szakmai sikerekhez! Olyan jó, hogy te benne maradsz ebben a témában, mert azért a legtöbben úgy leszünk, hogy amíg aktuális, maximális azérdeklődés, de ahogy távolodik úgy fog egyre kevésbé foglalkoztatni minket a szoptatás, szülés, elkezdünk ovi, és iskola-szakértőkké válni és így tovább.

Valamelyik lányod mindig meglep, most Zsuzsa változott nagyon sokat.

Helga,
grat a szopi problémamentes elhagyásához, érdekes, hogy Sebi is korábban kel, de ez nála inkább fél 7, ami most a bölcsi miatt kimondottan jól jön.

Ma elkezdtünk belerázódni az új rendszerbe: "korai" kelés, apát vasútállomásra fuvarozás, a jövőben itt rögtön a bölcsi fog következni, de egyelőre 9-re kell mennük, uh. rövid látogatás papóéknál, és onnan bölcsi. Ma 1 órával kezdtünk, az udvaron :shock: , majd megfagytam. Kb. egy játszózásnak felelt meg. Jó hír, hogy a gondozónő ma sokkal szimpibb volt. Holnap 2 órát fogunk bent tölteni...juhéjj, de izgalmas

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


ja igen a kérdések :oops:

én is most a bölcsibe olyan benti cipőt viszek, ami fogja a lábát, mert Sebi meg mezítláb lábujjhegyen jár, állítólag valami rövidebb lehet hátul a lábában (de ez csak tipp volt). Én is így jártam, és nem vettem észre semmi rendelleneset. Mindenesetre javasolták a cipőt, ami lent tartja a sarkát.

Sebi önként jelentkezik fogmosásra, de én nem szoktam súrolni a fogát, csak ő magának, és nála a fogkrém az értelme az egésznek (Weleda :wink: fogkrém mintát használunk a DM-ből)

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Timo, gyógyuljatok, tényleg szomorkásan fest rólatok az a kép a blogban :)

Róki, én bevallom, nem tudom a két képen melyik melyik lány :oops: nagyon hasonlítanak

Helga, itthon szilikontalpú zokni van, cipő sose volt... bölcsiben van szandi.

Fogmosás: nem sikerül. Minden este van kísérlet, de összeszorítja a száját, és játszik a fogkefével, ill kiszívja belőle a krémet, vizet, fürdőhabot. Mosni nem hajlandó, kb hetente 1x erőszakos fogmosás van (csak annyira csapkod, h mindig félek, h kiszúrom a szemét)

Megkönnyebbültem, h nem csak nekem gagyi az APG szövege... én igzából félek is, h degenerálom a gyerek agyát vele :oops:

Sno, éljen a rendszer! Nálunk is van rdsz, de miért csúszik az egész minden reggel 5 percet?! :twisted: pedig én egyre korábban kelek :cry: Fő motiváció, h ha Boldi nem ér oda reggel 8-ra, nem kap reggelit... szegény gyakran nem kap.. ilyenkor eleve egy túrórudival felvértezve indulunk :oops:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


timo
jobbulást, nálunk is volt már egyszer ilyen, h együtt voltam beteg kelével, hát hasonlóan festettünk

apg
könnyen beszélek, mert nekem nem kell olvasni, nálunk csak képnézegetés megy. b.e. mentségére meg kell jegyeznem, h oké, h a szülőnek bugyuta a szöveg, de a gyerekeknek szükségük van állandóságra és állandó megerősítésre, szvl sztm nem véletlenül sok helyen ez a kedvenc :twisted: de sztm hamar lecseng, jövő ilyenkor már mehetnek a tudományos könyvek, ah néhány helyen látom

roki
gratula a dúlasághoz, mondjuk nekem nem volt kétségem, h menni fog!

bölcsi
itt lesznek az utolsókból az elsők :wink: én ugye kele születése óta szívok a 6órai ébredésekkel, de bölcsinapon n jól jön, h van idő készülődni

snorsi
hurrá bölcsi! kelének kirúgták a gondozónőjét, diszkréten kezelik az okot, a szülők körében (akiknek nem csak kétnapot jár a gyereke) italozás terjed okként :roll: :roll: n n remélem, h nem erről van szó és azt is, h ha mégis, akkor azt csak megmondanák, elvégre rábíztam a gyerekemet! mindenesetre nekünk nem volt panaszunk rá, én sosem láttam erre utaló jelet (pedig nem vagyok kezdő :lol: ), de az új n n szimpi. ráadásul áradozik keléről, aminél kevés n öröm jut egy szülőnek, mintha hájjal kenegetnének :lol:

majus3
 
 


Május,
Nati nemsokára négy éves, járunk könyvtárba, 50 felett van a saját könyveinek a száma és még mindig APG a nyerő. Az elmúlt kb egy évben tuti minden nap olvastam belőle. Pedig vannak gyönyörűen illusztrált állatos könyveink is, amit szintén rongyosra olvastunk, még mindig itt tartunk. :lol:
Hurrá új bölcsis néni. :D

Ágiboldi,
Ha gond az APG szöveg, gondolj a Kisvakondra. :lol: Annál azért bővebb a szókincse.

Sno,
Imádni való a bölcsibe szoktatás. :twisted: De örülök, hogy ebből az élvezetből kimaradok. :lol:
Ha hallanád, hogy Szabi milyen átéléssel mondja egy-egy ismétlésnél, hogy Annnnna, rájönnél, hogy a család vagy T/1 messze nem tud annyit. :lol: Mi még a könyv belső kemény borítóját is végig szoktuk olvasni. :twisted: A kedvence a "sííí". Ehhez képest, hogy pár oldalanként elsorolja, hogy Apa, Anya, Anna, Peti és Gergő, az nem is számít ismétlésnek.

Cipő:
Itthon soha nem volt, szilikonos zokniban nyomulnak. Az oviban Natinak van benti cipője.

Fogmosás:
Szabi időnként megragadja a fogkefét és elszalad vele, amikor rágja. Ez számít nála az alaposnak. Nem sokat izgatom magam rajta, majd ha nagyobbak lesznek, menni fog.

Rokica,
Jó hallani felőletek. Először én is elgondokodtam, hogy melyik gyerek melyik, de azt hiszem, sikerült biztosan belőni őket. Pár év múlva azt hiszem, már nem fog menni.

Kditke,
Itt az ideje apa fejét leharapni egy kicsit, azután minden mehet a megszokott kellemes kerékvágásban tovább. :wink: Remélem azért a kettesben leülünk és megbeszéljük hamarosan működni fog. 8)
Még szerencse, hogy enyém férj nem panaszkodik kaja téren. Nemhogy anyós valóban 100x jobban főz, de én még csak nem is szeretek és nem is szoktam. :oops: Iszony szerencsém, hogy a gyerekek kedvence a sajtos tészta. :lol: Néha még tészta és tejföl sem kell hozzá. :wink:

Timocska,
Jobbulást mindkettőtöknek. Együttérzés az sok-sok, küldöm kiütni a vírusokat. :wink:

APG:
Nati új ötlete, hogy Hármaska legyen Gergő. :twisted: Nekem a Peti egyik kevenc nevem, de "az már van az óvodában, az nem lehet"

Móni,
Mi majd minden A, A, A, P, G ismétlésnél meg is mutatjuk, ki kicsoda. :lol: Szerintem hiányolnák utódaim a megnevezéseket.

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

Sno,
A mi bölcsinkben 3 gyerek szokik be éppen más-más csoportban. Az első két nap egyforma volt, 1 óra együtt, majd másnap 2 óra együtt. Ezután azonban a gyerekek reakciójától függően már eltérő időt voltunk bent. Én a harmadik napon fél óra után leléptem és csak az ebédelésnél voltam ott. Csütörtökön, pénteken egész délelőtt az ebédelést is beleértve egyedül volt bent én pedig a folyosón járkáltam. Ma már megkíméltek és elmehettem délelőtt és csak ebédre mentem vissza. Mindez azért mert Öcsi egy könnycseppet sem ejtett utánnam.(Ezt még nem tudom hogyan értékeljem. :roll: ) Viszont a másik két kis beszokó elég sokat sír, így az anyukák tovább voltak bent velük és még a folyosón ülnek.
Úgyhogy a tempó felgyorsulhat, ha Sebinek tetszik a hely.

Május,
Lorca megelőzött, de hasonlóképpen én is azt gondolom, hogy az APG korszak még csak most kezdődik. Szintúgy Bálint kedvence és lassan 4 lesz. Szerintem az is az oka, hogy elég kevés olyan könyv van, ahol a kép-szöveg arány ,egfelelő egy 2-4 évesnek. Bálint legalábbis alig bír ki egy oldalt kép nélkül. Most a grimm meséknek egy olyan könyvét találtam, ahol az egyik oldalon kép van a másikon szöveg, de néha az is hosszú neki és lapozgatna.

Róki,
Jó hogy így kialakultak a dolgok nálatok. Zsuzsi szereti az ovit?

Helga,
Szerintem menj vissza az alapokhoz. Mi még el sem mozdultunk onnan. Azaz add kezébe a fogkefét is csináljon vele amit akar. Közben moss te is fogat vele. Az utánzási vágy előbb utóbb beindul. Nem baj még szerintem ha nem alapos, inkább szeressen fogat mosni, aztán 3 körül rá lehet térni a témára, hogy hogyan kell.
Öcsi imád fogat mosni, ami főleg a fogkefe rágcsálását jelenti még.

Üdv:
Mónika

mmónika
 
 


Halihó!

Azt hiszem megmaradunk, kicsit jobban vagyunk mindketten! :)

Orsi!
Nálunk iszonyú könnyen ment a beszoktatás. Első nap még ott voltam vele, de már ott is ebédelt. Másnap már csak ebéd után mentem vissza érte. Harmadnap már ott is aludt Lillus. :) De azt hiszem, mi a kivétel vagyunk. :oops:

Cipő:
Lillusnak sem volt itthon sosem, a bölcsiben mamusz. Persze, most szóltak, hogy inkább bőrszandi legyen, ami fogja jobban a lábát, mert nekiesett az asztal szélének és a bölcsis nénik a nemfigyelést annak tudták be, hogy nem fogja a mamusz a gyerek lábát. :roll: Eddig a mamusszal nem volt baj. :?

Roki!
Nagyon sokat változtak a lányok, először nekem is gondolkodnom kellett, melyik melyik. :)
Tök jó hír, hogy ilyen jól mennek a dolgaitok! :)
Mi van a lányok tejallergiájával?

Fogmosás:
Lillus leginkább egyedül szeret, követeli a fogkrémet és édesen sikálja. Aztán apa is megsikálja neki, hagyja.

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok :)

Érdekes, hogy ennyire egyformának látjátok a lányokat, nekem nagyon különbözőek, kinézetre és természetre is. :) A legszembetűnőbb (nekem) hogy Szilvi barna szemű, Zsuzsa pedig kék. Jó, jó, hogy szar a kép minősége és nem látszik. :D

Most meg kell kérdeznem, mi az az APG? :oops:

Zsuzsa nagyon szereti az ovit, már van egy kis barátja is, Ádám, akit nagyon szeret és vele szokott leginkább játszani, legalábbis saját elmondása szerint.

A tejallergia még megvan, legalábbis tartjuk a diétát. Zsuzsánál nem volt kilengés, mivel az ő toleranciájába több belefér (néha egy kis ovis szülinapis torta is... :roll:). Szilvinek a bőre nagyon csúnya lesz, ha tejet kap, úgyhogy rajta könnyebb követni, hogy mikor csúszott "hiba" a diétájába. Sajnos eddig szinte csak rajtam keresztül történt ilyen, ha én elcsábultam egy kis tejtermékre. Most hogy kevesebbet szopik, már nincs rá ilyen hatással az én fogyasztásom. Talán az egyetlen előnye annak, hogy elhagytuk az éjjeli szopikat. (Bár a ma hajnali menet nem volt kismiska, ugyan 4:30-ig bírták ébredés nélkül, akkor aztán mindketten teljesen felébredtek és ki voltak akadva, hogy nincs se cici se cumisüveg... ezt kb 6-ig húztuk, amikor már elég világos volt ahhoz, hogy mindkettő megkapja amit akart, és akkor békésen visszaaludtak :evil: De az én idegeim már cafatokban lógnak, és még nincs is 7 óra...)

Rakok fel olyan képeket amelyiken jobban látszik, melyik gyerek melyik. :)


Kép

Zsuzsa farsangi jelmezben



Kép

Vivi szülinapi ajándékának elorzása



Kép

Szánkózás


Kép

Fürdés

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Timi! Jobbulást!!! Nálunk nem volt eddig együtt betegeskedés, inkább egymásnak adogatjuk oda meg időnként vissza is :? :roll:

APG – tényleg nem egy lexikon, de egyetértek Májussal és Mónikával: ebben a korban a szöveg, ismétlés, kép-szöveg arány szerintem ideális. Nem beszélve a jó példákról (OK, hogy idealizált az egész sztori, de akkor is…) ;) pl. fogmosásos mese: ha tiltakozik, elég csak megemlíteni a fekete fogakat és már nyitja is a száját ;)

Ditke! Remélem hamar meg tudjátok beszélni azért a dolgot! Nem jó haragban lenni, az édes kibékülésről nem is beszélve ;) :P

Orsi! Hajrá bölcsi! :D Egyetértek Ágiboldival – mintha rövidülnének a reggelek, pedig mi is egyre korábban kelünk… :roll: Nálunk mondjuk az van, hogy ha 7,55ig nem ér be, akkor a reggeli alatt bezárják a kaput és 8,30ig ki se nyitják :evil: Úgyhogy eddig mindig sikerült beérni, még ha kis híján össze is törtük magunkat a rohanásban :twisted: Beszoktatás nálunk is flottul ment, bár én előbb kezdtem el dolgozni, mint ahogy a bölcsi kezdődött, és Emma a nyarat anyukámmal töltötte, úgyhogy az igazi elszakadás az még bölcsi előtt megvolt – az azért nem volt teljesen zökkenőmentes, bár még mindig szerencsésnek érzem magunkat ;)

Róki! Örülök, hogy jól vagytok :) Szerintem egyáltalán nem hasonlítanak a lányok :roll:

Helga! Akkor úgy látszik, Emma a kivétel: egész a kezdetektől (járás kezdetétől) van itthon szandi a lábán – és persze a bölcsiben is. Mondjuk nemrég van csak szőnyeg, addig kő és parketta volt csak... :oops:

Nálunk pénteken szülinap :P Olyan tortát tervezek, ami tigris fejet formál (az a nagy kedvenc) – kíváncsi vagyok mi sül ki belőle :D Csak nem szúrom el nagyon... :?

Pann! Minden oké??

Barbi

Kép

Kép
barbuss
 
 


Hali!!

Pann,merre vagytok???Minden jó???Írj!

Ditke,úgy érzem maximálisan igazad van kaja és egyebek ügyében,de olyan sértettnek tűnsz még mindig(minden mondatban ott figyel,h anyós)h addig,amíg nem tisztázod Tomiapuval,nem leszel jobban.Nehéz eset,de hajrá!!!

APG:nálunk nincs most porondon,(bebe :twisted: ááá)de egyetértek:pont az ő kis lelküknek és agyuknak való sztorik ezek.Mert hétköznapi és olyan,mintha rólunk szólna és ez nekik zseniális.

Fogmosás:ha apájának épp nem engedi valami miatt,akkor engedi nekem.De mivel a bebében(ááááááá)minden este megmossa a háromszög,labda,tűzoltó és kacsa is :roll: így ő is természetesen.Mert nálunk minden ehhez igazodik....

Cipő:nálunk itthon hideg a kő és a zoknit lehúzta mindig,így van puhatalpú tutyi.De épp néztem,h eléggé kitaposta és így már nem hiszem,h kényelmes neki,most készülök újat rendelni.

Timo,örülök,h jobban vagytok!!!

Barbus,fekete fogak :lol: kíváncsi vagyok a tigrises tortára!Ízre milyen lesz?

Róki,gratulálok a dúlasághoz,n-n szép dolog.Otthonszülés-merész,én sosem merném.Persze mindenki másképp látja.

Lorca,sajtos tészta :) nálunk is befutó és milyen praktikus,h néha egy kis túrós,aztán tejfölös....bár én szeretk és tudok is főzni,de sokszor előkapom(ma is túrós volt :lol: )


Ma mentünk volna bőrgyógyászatra,de nem rendel a doktornő.Dénesnek egy hete n-n csúnya kiütései vannak,olyan,mint az ekcéma,bár nekünk sosem volt,de utánaolvasva annak tűnik.Egy hét múlva jön újra a nő :x nem vagyok ideges....

Kép Kép
meli1118
 
 


Róki,
lehet, hogy Vivi egy mazsola, de a képeken nekem mindig nagyobbnak tűnik a koránál.

Timo,
egyedi eset??? Tegye fel a kezét, akinél probléma volt a beszokás! Senki?
Itt szinte mindenkinél simán ment (szerencsére) az elmondások alapján.

Barbi,
és abban a fél órában semmilyen körülmények között nem engedik be a gyereket? :shock:

Meli,
mennyit megy nálatok a bebe naponta? :twisted:

Második napunk a bölcsiben (9-11-ig):
- már reggel úgy kelt, hogy menjünk, és ne menjünk elötte sehová, hanem egyből oda.
- a gondozónőt kijavította, amikor nem azzal a szöveggel énekelte a dalt, ahogy mi szoktuk
- a gyerekektől elszedte a játékokat, és fennhangon kioktatta őket, hogy mit NE csináljanak, mert eltörik, stb.
- hozzám kb. kétszer jött oda, ellentétben egy másik kisfiúval, akit alig tudtam magamról levakarni (beszoktatós anyáknak: tilos a szemkontaktus idegen gyerekkel! :roll: )

Annak ellenére, hogy alaposan átbeszéltük, hogy a többieknek sincs ott az anyukája, én sem leszek ott, szerintem meg sem fordul a fejében, hogy van olyan hogy mi nem együtt vagyunk (ezzel nekem is problémáim vannak), és ennek köszönhető, hogy eddig tök lelkes (gondolom ez sokaknál így van).

Ami nem tetszik (panaszkodni jöttem, tehát nem ejtek szót a pozitívumokról :D )
- NEM, NE! ez megy egész nap, mindenért (orrtúrás, ujjszopás, labdázás)
- a fiatalabbik gondozónő agyon szekírozta a beszélni nem tudókat, hogy tessék beszélni, itt úgy lehet érvényesülni, ha beszéltek, stb :shock:
- rajzolás=szinezés, Sebi egy üres részen firkálgatott, és rögtön rászóltak, hogy nem ott van az ábra, tessék a tojást szinezni.
- duplózásnál Sebi úgy kezdett neki, hogy kiborította a kockákat...döbbent csend, a gyerekek szeme némán járt a gondozónők meg Sebi között, aztán senki nem szólt semmit, Sebi meg halál nyugodtan tett-vett.

Ezek után nem csodálom, hogy a gyerekeknek van mit kitombolni otthon.

Szóval itt még mindig a szocreál minirobot gyártás van, 0 tolerancia az indivídummal szemben. Nincs továbbképzés, gyermeklélektan, vagy valami oktatás?

Amúgy aranyosak voltak, amikor csak simán játék volt, még a gondozónők is :twisted:

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!

Mára rendeződött a szg. új helye, úh pár napos lemaradásban voltam.

Róki! Jó, h újra itt vagy! A kh-i szüléssel kapcsolatban fájó pontra tapintottál, nálam teljes megalkuvás lett a dologból. El kellett fogadnom, h ha max. ellátást szeretnék a babának, akkor le kell mondanom/mondanunk az olyan "extrák"-ról, mint a háborítatlan szülés. :( Nem egészen értem, h miért kell így lennie, de ahogy látom, ma Bp-en kétféle kh van, az alternatív módszerekkel dolgozó, és a problémás esetekkel foglalkozó. :? Attól tartok, pár hét alatt ez már nem fog változni, pedig van néhány olyan szabály/szokás/protokoll, amivel NAGYON nehezen tudok megbékélni. :cry:
ja, az APG: Anna, Peti, Gergő

Holnap megyek dokihoz, rem. minden legalább annyira rendben van, mint ahogy érzem. :D :D :D

Fogmosás: áááh, szóba jött az esti tortúra! Elvileg Gergő megmossa a saját fogait (huzibálja a szájában a fogkefét, de nem a fogain), aztán jön a szabadfogású harc a fogkeféért, majd a győzelem után a hisztiző gyermek összeszedése a padlóról, majd - meglepő módon - fogmosás szülői befejezése, viszonylagos együttműködéssel, kb fél percig. Szóval így megyeget. Melyik APG-ben van fogmosás??? Ide nekem!!! :twisted:

Szandi: ahogy Emma, Gergő is mióta felállt, azóta hordja a "kérges szandit".

Tészták: :lol: Nálunk holnap lesz túrós.
Most újra főzök, mert hétvégén olyat ettem a Pólusban, h egész éjszaka rohangáltam a klóra, miközben erősen imádkoztam, h nehogy szalmonella legyen, mert az a babának is betenne. Hála Istennek, nem lett belőle szalmonella, de most n-n sokáig nem óhajtok semmiféle közétkeztetésben részt venni. :x :x :x

Bőrbigyó: Gergőn is van, dokinéni "megszakértette", aztán abban maradtunk, h allergia, és mivel a mosószert és a fürdetőt már kilőttük, maradt az ételallergia, úh most elvileg le lett tiltva a tej, de gyakorlatilag csak a "bögrés" tejet hagytuk el, tejtermékeket még kap Gergő. :roll: Kicsit várok, hátha ettől javul a bőre, aztán ha nem, tényleg kivonok minden tejet, de vhogy n nincs kedvem ezzel szórakozni.... :oops: :oops:

Na még egy mondat az APG-ről: ahogy Májusék, mi sem olvassuk, csak a képeket nézegetjük, és megbeszéjük, h mi történik, stb. Ha olvasom, Gergő lapoz. :lol:

Színekkel hogy álltok? Gergőnek még mindig fogalma sincs, teljesen véletlenszerűen mondogatja, pedig már csak a "piros-sárga-kék"-et kérdezem. Tudom, h nem kell még tudnia, de nem "bírom" felfogni, h miért nem tudja. Biztos, h látja, akkor meg mi van? Van vkinek ennek a hátteréről vmi infója? :roll:
Vendég
 


Sziasztok!

Hú de régen voltam.Próbálok olvasni,de sajnos vannak napok mikor ide se érek.
Előszőr is köszönöm a megnyugtató lépcsős válaszokat.Akkor nem idegeskedek Laura miért nem lépked páros lábbal.
Szerencsére meggyógyult.MOst picit folyik az orra.

Múlt héten nekem meg egyik este megfájdult a fogam és itt ügyelet csak 22-ig van :twisted: .Minden városban így van?Na másnapig várhattam a dokimra.
Következő nap még tetéztem a fájdalmaimat leszedettem egy fibrómát az orrom hajlatából.Sajna ezt jól elszúrták.Már délutánra a fél arcom csak egy lufira hasonlított és nem láttam semmit azon az oldalon a szememmel.Doki nem tudott rájönni mi a bajom.Másnapra már lilultam-zöldültem rendesen,főleg a szemem és orrom körül.Férjemnek mondtam is kellene látleletet vetetni./esetleges válóper esetén meg felhasználom 8) /Már azért sokkal jobb,de az arccsontom még nagyon fáj.

Laura is csatlakozik a mondókás éneklősők táborába.Most hogy nincs szezonja nagyon megy neki a télapó itt van....ének.Hiába éneklek neki nyusziról.
Tornára még mindig járunk,de most meggondolom nem-e kéne kiíratni.2 méter magas szivacsról ugrál le békapózba, engem meg a szívbaj kerüldöz.

Orsi
Gratula a zökkenőmentes beszokáshoz.Sajna nálunk is hasonló felfogás van a bölcsibe,de ha szülő megjelent,akkor persze más van.
Szerencsére tényleg nagyon szeretik egymást/Dani és Laura/Inkább az a gond,hogy ha valamelyik nincs itthon keresik nyomban a másikat.Dani meg már kicsit túl is ajnározza Laurát.Pont egyik ismerősömmel néztünk róluk videót,hogy terelgeti Dani Laurát.Azt nem mondom,hogy leülnek legozni vagy valamelyik talál játékot,az nyomba nem kell a másiknak is.Ilyenkor aztán morognak,de Dani enged 99%-ban.Főleg ha Laura kijelenti:Ez az enyém

Timi
Olvasom a blogodat.Jobbulást.Bali még kitart?Vagy Ő is elkapta?

Kditke
Sok sikert a kibéküléshez.Remélem meg tudjátok oldani.Sohase jó ha harmadik beleszól,főleg,ha Anyós.
Férjemnek még szerencsére van munkahelye,de keres,mert múlt héten 1 óra munka után odamentek kb:20 emberhez és mondták menjenek fel a személyibe.Minden előzmény nélkül.Úgy néz ki ez most hetente-2 hetente ez lesz.És nekik így jó,mert nem kell bejelenteni,hogy csoportos leépítés.
Tominak hogy megy a bölcsi?

Barbus
Nagyon tetszik Emma beszélgetései. :lol:

Bigsister
Megnéztem a videót.Nem gondoltam volna így ecsetelik.Kisvakondról eddig jó véleményem volt.

Lorca
Férjednek milyen nevek tetszenek?Vagy most te döntesz,mi legyen?
Én is régóta szeretnék nyugalomban végig nézni egy filmet.De még a hiradóból is kb.10 percet látok.

Rókica
Aranyosak a lányok.Nálatok szokott vita lenni a két gyerek között,hogy oldjátok meg?
Gratulálok a dúlasághoz.Valahogy az otthon szülést nem tudom elképzelni,de most hallottam,hogy már 96 óra korházban levés után elengednek mindenki.Én még 6 napot voltam benn.Akkor lehet jobb az otthon szülés.

Helga
Hogy tudtad leszoktatni Áront a szopiról.Egyik napról a másikra,vagy fokozatosan?Nagyon érdekel,mert Laura nem nagyon érti meg,pont tegnap este sírt,hogy 3-szor miért nem kap cicit.

Pann
Holnapi pozitív válaszért szurkolok.

Fogmosás:
Laura saját maga próbálja mosni,de főleg leenni a fogkrémet róla.Ha mondom sikálja akkor valamit csinál,de Mi nem nyúlhatunk a szájába.Próbálom átvenni a fogkefét,de nem egyik napról a másikra sikerül.

Cipő:
Laurának már régóta van benti szandálja.Az más kérdés,hogy napi hányszor adom vissza rá.

Mesekönyvek:Laura szereti nézegetni,elmondani mi van a képeken,de kb:fél oldalt enged csak olvasni és lapoz.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Sziasztok!

Orsi: a reggeli időszaka nálunk is zárt kapuk mögött zajlik. Amilyen pontatlan vagyok néha nekünk is kell majd valami alternatív reggeli.
Elvileg bölcsiben és kiscsoportban nem lehetnek kötelező foglalkozások, mert még kicsik hozzá. Csak felhívják a figyelmét, hogy most lehet rajzolni és aki akar, csatlakozik. Az, hogy ennyire szigorúan fogják a gyerekeket - érdekes, de gondolom a csoport normális mederben tartásához valamennyi kell. (nekünk közölték, hogy a bölcsőde nem oktatási intézmény csak megőrzőhely!) A továbbképzés jó kérdés.

Róki: Zsuzsánál az ovira gondoltam...

nanica
 
 


Hahó, Pann, jó, h rendben vagytok :) Csatlakozom. Ez nekem is egy pszichológiai tünemény, h ismeri a színek nevét, nyilván látja is, és mégis random alkalmazza!

Bölcsi, hát nekünk a végünket jelentené ha a bölcsi 8-fél 9-ig bezárná az ajtaját.. végülis ez megörzőhely és engem miért büntetnek ha kések, ill. nem engednek tovább menni munkába?

Timo, olvastam a blogban a tegnapi hisztit.
Én megdöbbenek, h ez többeteknek újdonság. Ezek szerint nem én vagyok végletesen türelmetlen, hanem ezt MÁS gyereke tényleg nem csinálja/csinálta eddig? Nálunk ez kb fél éve így zajlik minden egyes öltözködésnél, indulásnál, érkezésnél. Pont ahogy leírtad. Én ezért készülök ki és más meg azért van el jól békésen otthon gyesen? Megnyugtat nagyon :lol: (persze feltéve, h nem az anya hozzáállása generálja a hisztit, de asszem ez életkori jelenség inkább)

Ja, és a bölcsis videón Lillus is nagyon cuki, és Boldit kérdeztük, h ki az és megmondta, h "Lilla" :lol:

Sno, az ilyen fölösleges ráncbaszedéstől én is kiakadnék, remélem nálunk nem csinálják a bölcsiben! Beszoktatáson jót röhögtem. Hozzáteszem idegen gyerek testvérével elhozatalkor tilos szóba állni, hacsak nem akarod meghallgatni az összes nekik meglévő mese/játék leltárját!

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

Timó,
Örülök, hogy jobban vagytok! 3 nap alatt beszokni az tényleg nem semmi.

Sno,
Elég durvának hangzik amit leírtál. Főleg az erőszakos beszédtanítás nagyon visszaüthet. A rajzolásnál is túl nagy az elvárás. Bálint pont pénteken hozta haza első igazi rajzát (egy fej benne két kör szem és egy vonal száj) és egy baglyot színezett ki úgy, hogy a színezés többsége nem lépi túl a rajzkereteket. Ez most a magánbölcsi? Ha egy picikét is látod, hogy rossz hatással van ez a bánásmód Sebire vedd ki, mert nem éri meg. A beszokásnál jobban elnéznek még nekik dolgokat, de utánna azért nem tudnak kibújni a bőrükből.

Boti is egy elég következetesnek nevezett gondozónői pároshoz került. Azaz figyelnek rá, hogy ha valaki túl nagy rendetlenséget csinál, akkor pakoljon el, mielőtt új játékhoz fog. De azért nem viszik túlzásba, nem a dirigálásból áll a nevelés. És úgy látom mást várnak el Botitól aki 2 éves, mint a már 3 évesektől. Kifejezetten mondta a bölcsödevezető, hogy nincs foglalkozás bölcsödében, csak játszás. Ehhez képest, Boti már a többiekkel együtt tojás formába ragasztózott szalvétadarabokat. Majdnem megkönnyeztem az első művét. Szóval az ünnepekre azért valami formában készülnek.

Pann,
Az irány az óvodában van. Nagyon hatásos, de szerintem idősebb 2,5-3 éves korban jobban megijednek. Bálint mindig szívesen mosott fogat, de a mese után nagyon tudatossá vált és fél a fekete fogtól. Rengetegszer elolvastuk.

Színek: Most nagyon rákattant a témára Öcsi. Nagyon szereti a zöldet mondani, így mindig ezt mondja bármilyen színre. Imádja ismételgetni a színeket. Önmagától viszont szinte soha nem találja el. Néha huncutság is van benne. Pl. este azt játszották lefekvéskor, hogy Öcsi mondta a cumikájára hogy kék, erre Bálint: nem rózsaszín. Ezt ismételgették és jókat nevettek. És tényleg rózsaszín a cumija, mert csak ez a szín volt és gyorsan kellett a bentalvós cumi helyett itthonra egy új.

Rólunk,
Megvolt az első bentalvás a bölcsiben. Először forgolódott, aztán megfogta a kezét a gondozónő, úgy ahogy itthon szoktuk és 2 perc alatt elaludt. Megnézhettem ahogy alszik, fogta a bevitt tigriskéjét, olyan aranyos volt.

Játék,
Van egy könyvkukacoknak nevezett óvonők által indított játék, ahol egy könyvet kell küldeni egy kiválasztott gyereknek és elviekben a te gyerke(i)d 36-ot kap vissza. Akit érdekel ez a lehetőség jelezzen és küldök további információt privátban.

Üdv:
Mónika

mmónika
 
 


Móni,nekem is jött ilyen könyves levél,de még elfelejtettem továbbküldeni :oops: szerinted valóban működik??

Orsi,elég durva nekem ez a bánásmód,pláne,h a többi gyerek h reagálta le Sebi duplózását(be vannak idomítva :? )
Színezés:örülök,ha a papíron rajta marad és leköti vele magát.Nem még az ábrában.Majd 3 évesen.Ennek ellenére remélem Sebi nem éli majd meg negatívan.

Pann,Dénes n-n jó a színekben.Már azt is stabilan megkülönbözteti,h rózsaszín-vil.lia.Mindent ismer és jól használ.De nem lépcsőzik :lol: :(

Hiszti:nálunk is van állandóan,próbálom kivédeni,de ált.lehetetlen.Ági,minden tiszteletem a tiéd.Ha ez menne napi3x,tuti megkattannék.

Dana és kiderült,mi volt a bajod?Vagy csak nem vallod be és hajbakaptatok apával :lol: :lol: jójó,nem vicces....
Dénes is így olvas...lapoz és aztán közli,h csuku be és újat kell előszedni....

Ma eljutottunk bőrgyógyihoz,ekcéma.Csúnya neki,kapott krémet(szteroidos)azzal kell kenni napi 1x,meg új fürdetőkrémet és egy iszony drága testápolót,ami rem.beválik.

Kép Kép
meli1118
 
 


Éljen a harmadik trimeszter. :twisted: Visszajött a hányinger, hányás, alig kapok levegőt és ég a gyomrom. Hogy én mennyire irigylem a csirkéket! Pár hét ücsörgés a tojásokon és kész a fészekaljnyi utód.
Robi főnök közölte, hogy a jövő héttel kezdődően két hétre vszínűleg be kell mennie. :cry: Pedig olyan szépen hozzászoktam a kényelmes élethez. :lol: Igaz, hogy csak májusban lesz a felmondás, addig elvben dolgozik, de nagyon is reménykedtem, hogy itthon lesz, max egy-két napokra kell beugornia.

Mónika,
A könyvküldőst ismerem, pilótajáték. :lol:

Dana,
"Laura miért nem lépked páros lábbal" - Nyugi, nem is fog... :lol:
"2 méter magas szivacsról" - Attól nem tartanék, hogy megsérül, de attól igen, hogy ezt a készségét a játszin is kipróbálja. :shock:
Én a híradót már nem is próbálom megnézni. 8) Az teljesen reménytelen időpontban van.

Pann,
Színek?! :lol: Szabi tegnap mondta ki az első majdnem mondatot. - Anya, lele! (gyere)- Mi még fényévekre vagyunk.
A színek még hagyján, a matematikai fogalmak sokkal rosszabbak. :lol: Ott látszik szerintem igazán, hogy mennyire más egy gyerek gondolkodása. Robinak tartottam egy bemutatót Natival, teljesen ledöbbent. Hiába tud 20-ig számolni, dolgokat megszámolni, ismeri fel az írott számokat is, mégsem érti igazából a mennyiség fogalmát. Pedig korához képes n jól teljesít.


Bölcsi bezár:
Nekem teljesen érthető és logikus, hogy a reggeli idejére bezárnak. :roll: Hétfőn 8-tól van a tornaóránk, az az egyetlen kötött időpont. Halálra tudnak idegesíteni azok az anyukák, akik 8 előtt pár perccel esnek be, ideges hangon ugatva a gyerekre, hogy készüljön már, neki dolgozni kell menni. Ha már képtelen időben felkelni, hogy elintézze a gyereket, akkor ne az én gyerekemnek kelljen miatta várakozni (kedvence a torna). :evil: Ugyanez vonatkozik nekem a reggelire is a bölcsiben. (Gondolom, itt többen nem értenek egyet, mint igen :lol: ) Akkor minden gondozó el van foglalva a bent lévő gyerekekkel. Nem egy nagy kaland időben felkelni és beérni, vagy megvárni, hogy a bent lévő gyerekek nyugodtan megreggelizzenek. :roll:

Orsi,
Beszéd - :shock: micsoda hülyék...még oviban is el kell, hogy nézzék. Ha Szabira egyszer rászólnának, hogy ne szopizza az ujját, vagy beszéljen már, azt hiszem másik bölcsit keresnék. Azt hiszem, egy nagyon felkészületlen gondozót kaptatok ki. :? A színezés is kb ovis középsős. Nat nem színez a vonalon belül. Ha ezt csinálják, amikor anyuka bent van, akkor mi lesz, ha pont rossz napjuk van és egy gondozó van egész napra vagy egész héten? :roll: Meg egyébként is, miért is kéne "érvényesülni" egy bölcsiben? :?

Barbuss,
Natinak van egy ovistársa, akinek gusztustalan feketék a fogai. :? Én a jobb a békesség elven nem merem mondani itthon, hogy ez a fogmosás hiánya. Persze náluk bőven besegítenek az üdítők is. Nálunk csak az megy, hogy ha anya nem megy fürödni (ott kell hagynom az ágyban, hogy egyedül aludjon el) akkor büdi leszek. Sokszor roppant aranyosan mondja, hogy "Anya, még nem vagy büdi!"... Köszi picikém. :lol:

Rokica,
Nati is simán lenyúlta Szabi születésnapi játékait. :lol: Annak ellenére, hogy ő is kapott, szépen elosztotta, hogy ez Szabié..ez Natié.. :twisted:

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorca, szerintem igenis nagy kaland időben felkelni, beérni a bölcsibe munkahelyre, és ezt minden nap megcsinálni anyós segítség nélkül, majd ha dolgozni jársz reggel rendszeresen a város másik végébe, meglátod. :wink:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

Van olyan gyerek aki vetkőzik???
Már kivagyok,minden pillanatot figyelnem kell,mert ha csendben van,5 perc múlva meztelenül jelenik meg.
Múlt héten kezdődött,mikor vendég volt nálunk.Egyik pillanatról a másikra levesz mindent.Az se zavarja,ha pulcsi,harisnya és nadrág is van rajta.2 napja meg wc-be megy be/állandóan Danival is bemegy,ha wc-zik/és 2 perc múlva meztelenül jelenik meg.Mondtam neki ha így folytatja,akkor csak bilibe pisilünk.Bezzeg azt nem akarja.

Színek:
Laurának a piros és a sárga a kedvenc színe.Mostanában azért el is találja melyik- melyik.De szerintem ez nem tudatos.

Bölcsi-ovi:
Nagyon nehéz igazodni a szabályokhoz.Daninál megfigyeltem,hogy nem nekem kell szimpinek lenni az ovónőnek,hanem a gyereknek.Én akire nem tudnék rosszat mondani kiderült Ő az akit a gyerekek nehezen fogadnak el.Volt olyan nap,hogy jött haza Dani és 1 hétig csak azt mondogatta,...néni .....gyereket a wc-ből rángatta ki.Vagy Én nem csinálok jól valamit és ezt meg ezt nem csinálhatom,pedig azt szerettem volna csinálni.Most hogy az egyik ovónőjük beteg hosszú ideig,nem hajlandó elvinni őket egyedül/szülői segítséggel/különfoglalkozásokra./pl:úszás,korcsolyázás.../Szülőin megmondta,hogy neki ez nincs megadva a munkaköri leírásba :shock:
Lauránál ezek után nagyon elővigyázatos leszek.
Az biztos aki teheti még ha nagyon jó ovóda akkor is ovónőt valasszon.

Hiszti
Nálunk is néha?van.Tegnapelött elmentem egy kisboltba,ahol nincs beleülös kosár.Még azt elnéztem,hogy megfogdoz mindent,de mikor a lekvárosüvegeket kezdte el rendezni a polcon szóltam jöjjön ide és nem fogdozzon meg semmit.Erre még jobban elkezdte.Mikor 2 csoki volt a kezébe és mondtam nem vesszük meg az egyiket a hűtő alá dobta/jó volt négykézláb keresgetni/másikat meg haragból jól összenyomkodta és végül kifizethettem.Persze megenni nem ette meg.

Nanica
Ti mikor kezditek a bölcsit?

Ágiboldi
Ti minden nap jártok bölcsibe?Nem azért hisztizik,mert bölcsibe jó és otthon tombolja ki magát?

Móni
Én is megkönnyeztem volna ha ennyi idősen saját maga készít valamit.Akkor elfogadta a Dadáit,ha alvás ilyen simán lezajlott.
Ti már kaptatok könyvet?

Meli
Sokan megkérdezték mit csinált a férjem?De volt olyan aki nyíltan nem mert szólni,csak annyit mondott szomorú arccal,hogy nagyon meggyötört vagyok.Még pár lila folt van,de remélem hamar elmúlik.Doki se tudja mi ez.
Azt nem mondták mitől lehet az ekcéma?

Lorca
Én is a játszótéri ugrálásoktól félek.De remélem rájön nem igazán jó dolog.Nálunk is van ilyen,hogy játék elosztás Dani részéről.
Ovitársnak az óvónők nem szóltak,hogy a gyerek foga milyen?

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Dana!
Szerintem Lillusnál nagyobb vetkőzőművész nincs! Folyamatosan és bárki előtt képes levetkőzni! :oops: Remélem 10 év múlva azért ilyet már nem csinál! :lol: :lol:
De amúgy engem is nagyon idegesít, zokni, harisnya szinte sosincs rajta, mert két perc után leveszi. Már nem tudok mit kitalálni, kábé húzentróger (hú de izé így leírva) kellene rá! :)

szinek:
Lillus ismeri a pirosat, kéket, sárgát és néha a zöldet. Többet nem. Van olyan kisbarátnője, aki a rózsaszínt, csíkosat, kockásat is tudja! :?

Móni!
Én is ismerem ezt a játékot, mi nem kaptunk egy könyvet sem. :( :(

Ágiboldi!
Elmesélve és átélve a hiszti teljesen más. :) Mostantól totál átérzem a helyzeted!
Mikor múlik el a dackorszak?
Nagyon kivi vagyok a bölcsis dvd-re, remélem nem adták el az enyémet! :)

Ja, amúgy minden gyerek irigy? Mert Lillus iszonyúan!!! Nem csak a gyerekektől vesz el minden játékot, de még engem sem hagy! :) Tegnap vettem neki új gyurmát, de hozzá sem lehet érni, mert hogy az az övé. :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat az alvós ruci ügyben. Azóta kapott pizsit és bodyval és harisnyával hordjuk, így biztos nem fázik meg.

Mesék: Nálunk a Hupikék törpikék, a Tom és Jery volt a nagy sláger. A pandásra én is emlékszem és iszonyatosan szívszorító volt, még most is belekönnyezek, de nem tudom mi a címe. Illetve rengeteg mesekazettát hallgattuk és diavetítőztünk ( Mátyás király, Vuk, és a klasszikusok )

2 éves státusz 88 cm és 11,3 kg.

Panka: merre vagy? Munka? Bölcsi?

Pann: Mi volt az dokinál?

Lázmérés: Popsi, az a biztos és szerencsére nem nagyon zavarja vagy elterelem a figyelmét.

Második: Nálunk annyi lesz a korkülönbség, amit majd az eszünk diktál (anyagi helyzetünk) és nem a szívünk. Sajnos.

Fogmosás: Először ő , egyre ügyesebben, elleste tőlünk. Utána én is megmosom kicsit neki.

Bozotka: Ürülök, hogy jelentkeztél, kicsit sűrűbben is lehetne.

Tényleg pocakos csajok a fényképeket még nem láttuk!

Timo: Tényleg nagyon rossz volt nézni a fényképet a blogban, de örülök, hogy már jobban vagytok. Amit írtál egy-két mondatot ma az Gréta is szokta használni.
Mai:
- Anya szaladok kakilni.
Beszalad a nappaliba és meg mosogatok a konyhában. Kiabál, kiabál valamit, de nem értettem, így odamentem.
- Anya menj ki a szobából. Ne bánts Grétát, hagy kakiljon nyugodtan!
Mint ha bármikor is piszkáltam volna

Rokica: Nagyon szépek a lányok és szerintem valamelyik képen nagyon hasonlítanak, valamelyiken meg teljesen különbözőek. Tőlem valahogy teljesen távol áll az otthon szülés, de nagyon jó olvasni, ahogy írsz róla, amilyen élvezettel írsz róla.

Cipő: Rajzunk mamusz van itthon, de csak lent, főleg azért, mert ott bejárkál mindenki és legtöbbször koszos a zoknija, illetve kicsit csúszik a kő és így nem csúszik el ha rohan.

Színek: Nem igazán megy, esetleg egy-két színt többször jól mond, de én még nem vagyok olyan biztos benne, hogy ez tudatos.

Lorca? Sajnálom a rosszulléteket, ez így valahogy nagy hassal szerintem még elviselhetetlenebb, nekem is volt.

Szobatisztaság: Timon és Pannon felbuzdulva gondoltam Grétánál is kipróbálhatnánk a bugyiban levést. Egész nap összepisilt mindent és amikor kérdezem, hogy miért nem szól, mert nekem gyanús, hogy tudna ő szólni. Válasz: Nincs kedvem!
Viszont egész nap nem kakilt. Reggel vártam, hogy kakiljon a pelusba. Szólt is, hogy cseréljünk van kaka, nem sok volt. Mikor kezdtem öltöztetni, azt mondta bugyit vegyünk fel. Húznám fel a nadrágját ordít, hogy pelust. Jó vissza az egész, pelus fel és jól telirakta megint. Cseréljük és mikor még egy szót se szóltam, már ordítja hogy ő csak pelust hajlandó felveni, nem bugyit.
Így most egy jó darabig hanyagoljuk a dolgot. Úgy érzem mi ezzel nagyon meg fogunk szenvedni. Sajnos a kaka az csak pelusba és szinte elbújva.
Ötlet, hogy ezt hogy lehet majd később megoldani?

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Bocsi kiscit hosszú lettem

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Sziasztok!

Meli,

Az az igazság, hogy minél többet tudok meg a kórházi és az otthonszülésekről, annál inkább úgy gondolom, hogy a kórházban nagyobb veszélyek leselkednek az anyukák 98%-ra mint egy otthonszülésnél, és hogy csupán az otthonszülések 2%-ban leselkedik olyan veszély az anyukára vagy a babára otthon, amit nem lehet otthon megoldani (de akkor még bőven van idő bemenni a kórházba). De általában mivel az otthonszülések komótosabb tempójúak (mivel nincsen rásegítve mesterséges módon), és mivel a bába végig ott van az anyukával (ellenben az orvossal vagy a szülésznővel), a kialakuló problémák jó előre láthatóak. Ezenkívül az otthonszüléseknél kisebb a fertőzésveszély és elenyésző a beavatkozások okozta sérülések (lásd gátmetszés) aránya. Nagyon átfogó vizsgálatokat csináltak, és egyértelműen kimutatták, hogy az otthonszülés legalább olyan biztonságos mint a kórházi, ráadásul a beavatkozások rátája jóval alacsonyabb.

Szívesen beszélgetek erről, de nem akarok senkit sem győzködni...


Sno:

Mazsola :lol: Hát az... kis tökmag. Nem tudom, miért látszik idősebbnek, számomra a méreténél fogva mindig olyan kisbabásnak tűnik.

Ez a bölcsi elég katonásnak tűnik... :roll: Nekem se tetszenének az ilyen megszorítások. Mondjuk a saját bölcsinkben sem szeretem pl azt, hogy azt mondják a gyerekeknek, ne futkározzanak. (mellesleg nem viszik ki őket a hidegre hivatkozva, hanem a tornaterembe). Könyörgöm, mi mást csinálna egy 2 éves gyerek mint szaladgál, pláne ha meglátja az anyját?!?!


Pann:

:( Igen, jól látod a helyzetet... és ráadásul a klinikák, amik a problémás esetekre specializálódtak, MINDEN szülést és babát úgy kezelnek, mint vészhelyzetet, tekintet nélkül arra, hogy valóban az van-e. Iszonyúan magas a császármetszés rátájuk, még más kórházakhoz képest is.

Vivi se ismeri fel konzekvensen a színeket, David pont ma parázott rajta, hogy biztos színvak. :lol:


Dana:

A két lány elég gyakran kap hajba, próbáljuk őket a civilizáció útjára terelni, hogy szóval és ne visítással (vagy tettekkel) próbálják érvényesíteni az akaratukat, de hát ehhez egyrészt kötélidegek kellenek, másrészt meg sok-sok gyakorlás...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Sziasztok!

Megvolt a doki - ill. voltam nála :lol: - minden rendben, pihikézzek szépen és akkor nem lesz gond. Most kb. 1 kg-os a baba, úh ahogy ő fogalmazott "ebből már gyerek lesz". :D :D :D
Legközelebb majd a 29. héten nézik meg a babát, addig "hagyjuk növekedni".

Róki! Még az otthonszülésről jutott eszembe, h egy sokgyerekes ismerősöm mondta, h ők talán a 3.-at otthon szülték a Gergéb Ágnessel, de a következő kettőt már inkább kórházban, mert n-n sok macerájuk volt a hivatalokkal az otthonszülés miatt....ez is egy gond. :roll:

Meli! Mi is ezt a triót kaptuk, de én a szteroidos krémet csak akkor váltom ki, ha a fürdető meg a testápoló nem segít. :roll:

Ági! Igen. Vannak kevésbé hisztis gyerekek is, viszont mielőtt önsajnálatba merülnél, felhívom a figyelmedet a szinte már közhelyszerű "mindenki megszívja vmikor" elméletre. Tökéletes gyerek nincs, előbb-utóbb mindenkinél beüt a krach. Gondolj arra, h csrébe mondjuk Boldi gond nélkül vészeli majd át a kamasz kort. :wink:

Elindulni otthonról: nekem így is horror az a néhány alkalom, amikor időre megyünk, úh minden elismerésem azoké, akik 8-ig beérnek bölcsibe/oviba.
Mondjuk én alapból olyan vagyok, aki az utolsó előtti pillanatban ér oda bárhova, Gergővel meg egyelőre szimplán késős vagyok. :?
Kizárással nem értek egyet, a fősulin is volt olyan tanár, aki 8-kor bezárta az előadót, mondván, h az ő óráját ne zavarja senki.
:? Vhol megértem, de nem azért utaztam 1.5 órát hajnalban, h két perc csúszás miatt a folyosón üljek. :x Én - mint tanár - nem csinálnám.
Vendég
 


Pann,a kamaszkort nem a gyereknek kell átvészelni,hanem neked :lol: mi mindig ezen vihogunk barátnőmmel,h látjuk előre a veszett fiainkat stoppolni az út mentén füves cigit szívva,kilőtt szemöldökkel,vasalt hajjal.....hja,de fog hiányozni az a pár ártalmatlan hiszti(NEM)
Örülök,h Réka jól van és jó súlyban van!!!Minden ok lesz!!!
Én ki is váltottam a szteroidosat,de este csak a fürdetőt használtuk,meg bekentem a testápolóval.Én is kivárok egy-két napot.

Rókica,értem,de nem tudom ez az otthonszülés mit is takar valójában.Mert ugye van születésház(így hívják??)meg van otthon.Én házam 60km-re van egy koraintenzívtől.Tehát az már valós veszély,ha valami adódik,nem???Én is szívesen beszélgetek erről,mert max.megértem a háborítatlan és nem gyorsított szülés pártján állókat,de engem tutira nem lehet meggyőzni :D
Futkározás...ezt komolyan mondom,nem értem...hogy várná el valaki egy kétévetől,h ilyen dolgokat NE csináljon????Én fiam nem is TUD másképp közlekedni,csak szaladva
:lol:

Lin,van egy barátnőm,akinek akisfia 4 éves koráig nem tudott sehogy kakilni,csak pelusba.Ne aggódj,van,akinek ez tényleg nehezen megy másképp.Szégyenli és ezért nem is jó,ha erőlteted.Dénes sem hajlandó bilire ülni,csak a pelusba kakil és szól,amikor nyomja,h Anya,kaki!!!És vöröslik a feje.De előtte nem és ha mondom,h kakilsz bilibe,akkor természetesen nemet mond.
Utólag nagyon boldog szülinapot a nagylánynak!!!

Dénes is irigy volt,de már megtanulta,h ne legyen az.Mi azt csináltuk,h a legkedvesebb játékait elkértük,ha nem akarta odaadni,akkor mondtuk,h csak kölcsönkérjük és vissza fogjuk adni.Mivel n-n bízik bennünk így odaadta,megnéztük és visszaadtuk.Ezt megcsináltuk néhányszor és megértette,h nem kell félnie.Gyerekekkel is néha ez van,a babaklubban ma kifejezetten jófej volt.

Dana,vetkőzés :roll: :lol: csak 15 évesen ne csinálja!!!!

Lorca,sajnálom a hányást és társait....én most átvállalnám azért az állapotod :wink:


Dénes ma kimondottan ROSSZ volt.Nem tudom,mi van a levegőben,de úgy felidegesített,h kész voltam,alig vártam,h letegyem aludni.A barátnőjével anyu üzletében voltunk,a kiscsaj anyukájával felváltva rivalltunk rá kölkeinkre,mert csépelték egymást és hol az egyik óbégatott,hol a másik.Amikor elmentek azt hittem vége,de nem,akkor velem szórakozott.Mindent ellenkezően csinált,amit kértem,mondtam,dobált,szaggatott és ráncigált.Még a kezére is rácsaptam,de az sem ért semmit.Anyu ki is volt akadva,h mi lett a gyerökkel :? de már csend és béke honol....

Kép Kép
meli1118
 
 


Jah,még akartam valamit!Panka,merre vagy???

Kép Kép
meli1118
 
 


bölcsikezdés
nyilván vlhol kell húzni egy határt, én is úgy láttam a beszoktatásnál, h gáz, ha vlki reggeli közben érkezik, mert akkor van gyerek, aki abbahagyja a kaját és ink elmegy játszani, meg egyáltalán, ott szép nyugiban folynak a dolgok, közös terítés, stb, szvl nem jó ha bármi megzavarja a szokott menetet. mondjuk azt nem értem, h miért 8.00-ban van meghatározva a reggeliztetés, lehet, h már egy 8.15 is szép kompromisszum lenne. bár ki tudja, ez valszeg típus kérdése, lehet, h aki késős típus, az onnan is lecsúszna :lol: de ismétlem, könnyen beszélek, kele jó korán kel, szvl általában mi vagyunk az elsők

ekcéma
sztm kelének is ez van. a dereka a háta közepéig "olyan" és ma már a bal könyökhajlatában is láttam. hétfőn megyünk tanácsadásra, addig akkor próbálom kenegetni. sajnos attól tartok, a tej lesz a ludas, mert mostanában n rákapott, naponta többször kér, van h megiszik két pohárral is

rosszaság
dejó, h ezt írtad, meli, én tegnap voltam így kelével a korais tanácsadáson. azt hittem, agyvérzést kapok, ugyanis a drága gyermek nagy virgoncan mindenre közölte, h nem. akármit kért tőle a csaj, v próbált vele csinálni, nem, nem és nem. közben huncutul nézett, incselkedett és komolyan mondom, láttam rajta, h tudja mit csinál. esküszöm, engem jobban kihozott a sodromból, mint a hiszti :x

róki
otthonszüléssel én úgy vagyok, h sztm nem kéne ilyen szigorúan venni, aki akarja, azt nem kéne miatta piszkálni, miért ne lehetne ez is egy saját döntés? bár a magam részéről az istvánban semmi kivetnivalót nem találtam, semmi olyat nem csináltak, amit ne kérdeztek volna meg (burokrepi és gátmetszés volt össz-vissz), de a szülésznő is mondta, h nyugodtan mondjak bármire nemet, ha akartam volna, felém se nézett volna senki, vihettem volna dúlát is és kele is velem volt végig (jó, elvitték lemérni, meg felöltöztetni, de gondolom ez a 10 perc nem akkora törés)

pann
hurrá, az 1kg az n jó, most már leginkább csak a hetekre kell gyúrni, a többi megy magától!

b.lin
deh vagy hosszú! főleg, amilyen ritkán írsz... különben is, sztm alap, h a hozzászólás legalább közelítse meg az aláírás hosszúságát :twisted:

snorsi
h bírtad megállni szó nélkül? minden elismerésem! a beszéd meg a rajzolás az n n durva, én tuti szóltam volna érte :oops:
legyél optimista, simán lehet, h sebi továbbra is ilyen jól veszi az akadályokat! v bőgni fog pár alkalommal, mint kele. sztm az sem világvége. nem mondom, h örömmel töltött el, de nem tartott sokáig és n megérte, mert most már annyira szereti, h alig lehet elhozni du, ill nem-bölcsinapon kerülni kell még a környékét is, mert be akar menni. :lol:

lorca, mmóni
meggyőztetek, megvettem a 2. apg-t :twisted:

majus3
 
 


Sziasztok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pankaa 2009.07.20 13:40-kor.
pankaa
 
 


Szép jó estét!
Megnéztem egy thrillert (amit egyébként nem bírok :oops: )és most nem tudok elaludni... :? Mint a gyerekek :lol:

Meli! A totán vanília puding lesz az alap és csokiból a csíkok meg az egyebek :)

Bölcsi – nem, nem engedik be a gyereket. De szerintem ez jó. Egyrészt mert reggeli alatt nyugi van, másrészt ez a rendszer lehetővé teszi, hogy még aznap reggel is le lehet mondani az aznapi kaját ha lebetegszik a gyerek. Nekem nincs gondom vele, főleg mert 99%ban együtt visszük Gáborral és már tökélyre fejlesztettük a munkamegosztást :lol: szóval a szintidőnk kb másfél-két perc ajtón belépéstől a gondozónőknek átadásig ;)

Orsi! Fura amit írsz :shock: Asszem nekünk nagy mázlink van... :roll:

Pann! De jó de jó! :P Aztán ne bízd el magad! Továbbra is pihizz sokat!!
Nem vágom fejből, hogy melyik APGben van a fogmosós, de megnézem majd ;)

Színek – megy a piros, kék, sárga, (lila és zöld is, de ezek még nem teljes biztonsággal), csíkos, kockás, pöttyös. Nekem ez olyan felfoghatatlan dolog, mint hogy sokáig az sem működött, hogy mutattam valamerre és nem értette, hogy nem az ujjamat kell nézni, hanem abba az irányba amerre mutatok :roll:

Mondóka – "Erdő szélén házikó" a sláger mutogatással :) a "gyere nyuszi" résznél még kiabál is, hogy tuti meghallja a nyuszi :lol:

Nanica! Veletek mi van? Jössz bővebben is? ;)

Mónika! Gratu az első ottalváshoz :P

Lorca! :( Remélem azért a rosszullétek hamar újra elmúlnak!

Vetkőzés nincs. Bár lehet, hogy jobb, ha most élik ki magukat a lányok ;)

Timó! Haláliak a mai Lillus-szájak :lol: Nagggggyon édes!!! :P
Irigység nálunk is van... Más cuccait se akarja visszaadni sokszor, hanem közli, hogy „Enyém” :shock:

Lin, szerintem még nyugodtan hagyhatod. Ha már elvonul kakilni, állítólag az már egy lépés előre. Majd szól ha bilit/WCt akar ;) Legalábbis én most ezt az álláspontot képviselem :roll:

Megyek, kéne aludni is vmit... :?

Barbi

Kép

Kép
barbuss
 
 


Pann, szuper hírek, pihizz tovább!

Háát, nemtom, legyen igazad a kamaszkorra, mert eddig nehéz eset :lol: (ha addig ez így megy együtt fogunk piálni..)

Reggel: én fél 7-kor kelek, Boldit 7 után verjük ki az ágyból szegényt, aztán kis fetrengés együtt és 8 előtt 10 perccel indulás. Na ez nem jön össze a 3-4 db hiszti miatt (öltözés kergetés földre feszülés, ill. rongybaba effektus; aztán ajtó elé áll és kiabálja, h "nem" és nem tudunk kimenni stb). De 8:10-kor már mindig ott vagyunk. Ennél csak akkor lenne gyorsabb a dolog, ha a hisztit úgy kezelnénk, h elverjük és be a babakocsiba erővel, akkor odaérnénk 8-ra, de ez nem opció!
Egy 6-kor kelő hisztimentes gyerekkel már 7-kor ott lennénk :wink:

Panka, ez nálunk is van: apa nem érhet hozzá az anya párnájához mert "anyáé", ill. fordítva. És igazságosan osztja a tárgyakat. Távirányító apáé, én nem nyúlhatok hozzá, stb. :lol:

Nem vetkőzik. Majd a nők később megoldáják :wink:

Otthonszülésről inkább nem írok, mert nagyon ellenzem, és toleráns sem vagyok egyáltalán, nem csak az anyát érinti hanem a gyereket is, tehát nem bíznám rá. (több otthonszülő holland ismerősöm gyermeke látta majdnem kárát, de ott tényleg 1 perc a kórház) Vannak mindenféle kórházak, liberálisabbak is.

Grétának boldog szülinapot, nem láttuk a vonalzót, majdnem lecsúsztunk róla.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Pann:

Igen, sajnos az anyakönyveztetés macerás lehet. Sok múlik sajnos az ügyintézőn. Én nem Ágiékkal dolgozom, úgyhogy nem tudom, ők hogy csinálják a dolgokat, de mi pl segítünk az anyakönyvezésben is, legalábbis odáig, hogy elmondjuk, milyen nyomtatványok, irományok kellenek hozzá, hol kell elintézni, kinek a pecsétje/aláírása kell, stb. De tény és való hogy engem személy szerint mikor Szilvinél vaciláltam, hogy otthon szüljek-e, akkor ez rettentett el. Mivel (május :D) én is az Istvánban szültem és nekem is az volt a tapasztalatom, hogy semmi olyan nem történt velem amit nem kértem. Szilvi szülésénél pl csak a babát elkapni jött be az orvos, és úgy pont jó volt. Azt halkan megjegyzem, ha lesz valaha harmadik, akkor ott már eleve biztos otthonszülést terveznék - azóta sokat tanultam róla, és egyre inkább az a meggyőződésem, hogy több veszély van a kórházban mint otthon.

Viszont az Istvánban sincs NICU (perinatális/újszülött intenzív osztály) az azt hiszem 1 vagy 2 klinikán van Budapesten, tehát bárhol máshol szül meg az ember, odaszállítják a babát. Innentől kezdve meg nem mindegy ha otthon vagy kórházban születik, hiszen így is, úgy is át kell szállítani mert helyben nem tudják ellátni?


Meli:

Budapesten Ágiéknak van születésházuk, ez tkp egy lakás az Alma utcában, ahova lehet menni szülni. Akkor szokták leginkább használni, ha valaki vidékről jön fel hogy Budapesten bábával szüljön, és nincs hova mennie, illetve ha valaki nem otthon de mégsem kórházban akar szülni, bár ez elég ritka, inkább az előbbi helyzet szokott lenni. Itt is csak az a felszerelés van amit a bába amúgy is hordoz magával a bábatáskában. Magyarul itt sincs semmi, csak a bába meg a táskája. :D Talán annyi az előnye, hogy van szép nagy kád, és elég közel van a János kórházhoz. De ha valakinek a saját lakása is rendelkezik ezekkel az adottságokkal, akkor már tényleg nincs más előnye. :)

Az otthonszülésnek az a veszélye, hogy HA olyan vészhelyzet merül fel, ahol perceken múlik a baba vagy a mama élete, akkor megeshet hogy nem érnek be a kórházba. Ez rendkívül ritka. A kórházban viszont felmerül az összes beavatkozásnak a veszélye, plussz maga a kórházi fertőzésveszély. Tehát ahogy Pann írta, vagy az ember felvállalja azokat a kockázatokat amik a kórházi beavatkozásokkal járnak (felesleges szülésbeindítás, fájáserősítés, gátmetszés, császármetszés, és ezeknek az összes, akár életveszéllyel járó szövődménye) vagy felvállalja azt, hogy beleeshet abba az akárhány ezrelékbe, ahol az a félóra amíg beértek a kórházba, nem volt elég elkerülni a bajt.

Május:

Magyarországon ombudsmani döntés alapján a szülő nőnek jogában áll bárhol szülni ahol csak akar. Csak senkinek nincs joga őt ebben segíteni. :evil: Az egészségügyi dolgozóknak azért, mert akkor elveszik az engedélyüket (Geréb Ágitól is hol elveszik, hol visszaadják), nem egészségügyi dolgozóknak (pl más országban képződött független bábáknak) meg azért mert akkor kuruzslásért meg engedély nélkül végzett egészségügyi tevékenységért büntetik őket. Tehát nem az anya az, akit büntethetnek, hanem a segítő.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica
 
 


Nem akarok belekotyogni (Ágiboldi álláspontján vagyok én is), de ez kikívánkozik... Mindenkinek a saját döntése az otthon szülés, de szerintem nem lehet pl. a gátmetszést egy lapon említeni azzal ha a mama vagy a baba élete forog kockán :roll: még ha a statisztikák szerint kicsi is a valószínűsége...

Barbi

Kép

Kép
barbuss
 
 


Róki! Engem ez mind nem is érdekelne (gátmetszés, szülésmegindítás, stb., amik velem kapcsolatosak), de ha a gyereknek BÁRMI baja van és az adott helyen (akár otthon, akár egy felkészületlen kórházban) nem tudják ellátni, az számomra elfogadhatatlan! Az én szememben pl. az Istvánban, Szent Imrében, stb. is túl nagy a kockázat ilyen szempontból, mert annál rossszabb sztem nincs, mint amikor közlik, h a babát át kellett szállítani vhova, és még csak nem is láthatod....mondjuk én Gergő miatt már defektes vagyok lelkileg ezen a téren, úh csak akkor vagyok nyugodt, ha van a kórházban Pic/Nic is. No meg gyerekorvos, mert van olyan kh., ahol éjszaka az sincs. :?
Vendég
 


Igen, ez a gátmetszés dolog nekem is vesszőparipám. El nem tudom képzelni, hogy valakit ez egyáltalán valamennyire is érdekel ahhoz képest, hogy éppen gyermeke születik!, ill. k..ra fáj a hasa.

Sztem egy milliomod esély is sok ha nem érnek be időben a kórházba. És ha koraszülött intenzív nincs is mindenhol, de műtő azért van. Tényleg nem írok erről többet, mert sziklaszilárd a véleményem pedig nagyon nem élveztem a kórházi szülést és a szabályokat meg végképp nem (pl. hogy nem ihattam egy korty vizet se)

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Meli, Panka, Agiboldi: Gréta köszöni a köszöntéseket!

Barbi: Hát ez az, Gréta kb már fél éve bejelenti , hogy megy kakilni, de ha kérdezem, hogy esetleg a wc-be vagy a bilibe, a válasz: Nem!
Egyáltalán nem akkarom erőltetni,majd kialakul.
Egyetlen ötletet hallottam eddig az egyik ismerősömtől. Az ő kislányuk már a wc-be pisil, de ha kakilni kell, akkor szól és feladják rá a pelust. Az a bajezzel nálunk, hogy Gréta, ha bugyi van rajta nem is szól, szerintem inkább visszatartja.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Panka: Örülök, hogy jöttél. Hajrá vásárlás és hajrá 1-jétől munka.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Isten éltesse Grétát utólag is! :P

Barbi

Kép

Kép
barbuss
 
 


Na még egy utolsó szó ehhez:
Róki köszi az infókat,értem.
Abszolút azt mondom,h én(akinek van már ebben tapasztalata)eleve másodjára olyan kórházban fogok szülni,ahol van PIC.Nem opció,h gátmetszenek,vagy burokrepesztenek,v epidurálnak és oxitocint adagolnak.Engem CSAK és kizárólag az érdekel,h a picikém egészséges legyen és ha bármi baj,v előre nem látható komplikáció adódik,akkor ott legyen nekem egy olyan felkészült csapat,aki meg tudja az életét menteni(lásd.Szabolcs u.anno lassan 2 éve)Én magasról teszek arra,h nekem mi és hol fáj,mert max.2 napig fáj.De ha elveszítenék egy gyereket,azt soha nem tudnám kiheverni.
Egy lakásban,legyen akár 1 percre a kórháztól,de ha ott nincs PIC,akkor mentő jön,de ha dugóba kerül,elakad,mert szakad a hó....stb...na akkor mi van???Inkább le sem írom,mert így is már sírok.
Soha senkivel ne történjen ilyen,mert nem a segítő,nem az anya,nem a mentős felelőssége,de ha meghal egy gyerek úgy,ahogy egy kórházban soha nem fordulna elő,az nekem elfogadhatatlan.
Róki,tényleg,meg ne haragudj rám,minden tiszteletem a tiéd,de ezt el kellett mondanom.

Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!

Bölcsi: Mi hétfőn kezdjük a beszoktatást, szintén 2 órás programmal kezdünk. Amit sajnálok, az az, hogy az úszást igy abba kell hagynunk, vagyis tudjuk folytatni de csak privát! Jár még valaki úszni?

Linus nem vetközik, max kesztyű, cipő, sapka.

Irigység: Volt már róla szó, hogy a gyerek habitusa is sokat számít, de ez egy ilyen időszak. Emlékszem tavaly nyáron Linus mennyire meg volt döbbenve, mikor a homokozóban egy dühös kétéves tépte ki a kezéből a lapátot: Ez ENYÉM! Felkiáltással.
Linus nagyon nem irigykedik, de ha a szomszéd kislány nálunk van, olyannal játszana, amivel a másik, pedig előtte hónapokig rá sem néz!

Színek: a pirost mindig eltalálja, a többivel csak találgat. Ha valamit kérdezünk és véletlenül a Milyen szóval kezdődik, akkor a válasz mindig Piros!

Étkezés megszakítása: Linus a levest igen lassan eszi, de igen nagy mennyiséget meg tud enni, csak győzzük kivárni. Ha viszont hamarabb feltesszük az asztalra a másodikat akkor a levest rögtön abbahagyja, még akkor is ha csak pár kanállal evett és követeli a másodikat!

Barbi: én is szellemeset néztem, és nekem is kellett még valamit nézegetni, hogy el bírjak aludni! Linus kb 3 hete rosszul aludt és tegnap végre este 9től reggel n7ig csak egyszer ébredt fel! Királyság :D

SNO: hogy telt a 3.- 4. nap?

Mi kaptunk most receptet egy broncho-vaxom nevű immunerősítő porra! Ismeri valaki?


Linus száj:

1. Apával játszanak a szobájában, én belépek. Linus: Anya ki-ki! Büdös van! Ki-Ki! (csak apával akart játszani)
2. Apa fürdés után rágcsálja Linus lábujjait, ő kacag majd megszólal: Nyeld le szépen!!!!
3. Apa pakol a padláson! Linus áll a létra előtt, de mivel tudja, felmásznia nem szabad, így szól: Linusnak nincsen száánya! Nem tud felmenni!

nanica
 
 


Sziasztok!

Picit megkésve,de:

BOlDOG SZÜLETÉSNAPOT BRIGINEK!

Kép

LIn
nálunk is hasonló a szitú.Laura rendesen bejelenti mikor van pisi és kaki,kakinál ugyanúgy elbújik.Dani is ezt csinálta,és mikor bilibe pisilt már,akkor megkérdezte kakival hova bújon.Én meg frappánsan mondtam neki a wc-be és bilibe kakiljon,még be is csuktam neki az ajtót.Hála nála ez sikerült.Lauránál már kérdéses.MOst igaz kijelenti megy pisilni a wc-be,de eléáll gatyába és úgy akar pisilni,mint a fiúk.Majd mit jól végezte dolgát le is húzza a wc-t.De talán már nyáron ilyen gondom nem lesz.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Csak hogy ne jussak a munka kezdetével eltűnő anyák sorsára, gyorsan írok a bölcsiről az érdeklődőknek, aztán majd visszaolvasok, és igyekszem reagálni.

Szóval a 3. nap 9-re mentünk, egyből ki az udvarra, 10-kor kellett elbúcsúznom, és 10:45-re visszamenni. Volt szia-pá-pá, aztán sírva futás utánam, de a kaputól hajlandó volt visszamenni játszani az Éva nénivel. Amikor mentem vissza még kint voltak az udvaron, és Éva néni mellett állva sírt. Aztán megvígasztalódott, és ebédelt simán. A lényeg, hogy rájött, hogy miről is lesz itt szó, tehát acélozhattam az idegeimet a mai napra.

4. nap 9-re együtt, 10-kor búcsú, és ebéd után vissza érte. Elköszönéskor természetesen már hevesebb sírás, fél órával később a bölcsi mellett elautózva még láttam, hogy áll és sír. Később kezdtek enni, úgyhogy a folyosón kellett várnom egy fél órát, így hallhattam, hogy kb. 5 percenként zendít rá :cry: a "Papóhoz menjünk, én a Papónál eszek" stb. szövegű sírásra (Papó=apukám). Megörült nekem, azóta meg időről időre jön az "anya nem menjél el" lemez.

Szóval a klasszikus beszoktatás elvei szerint haladunk :roll:

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


újra itt :D

színek: Sebinek a rózsaszín meg a csíkos megy, a többi random

vetkőzés: a húgom eszementül vetkőzött. Megoldások: fűtés az egyetlen biztos, amúgy rá fordítva adták a gombolós inget, a háta közepén volt megcsomózva a kantáros nadrág, stb. de ezek nem zavarták, simán levette.

hiszti: Ágiboldi, azért van még egy szint Boldi fölött, ez pedig az elájulás minden alkalommal, én 10 évesen rutinosan cipeltem a lila fejű, alélt öcsémet a csap alá :P , de az első alkalom levett 10 évet anyám életéből, aztán megszoktuk.

bölcsi reggeli: a folyosón ülve volt módom elolvasni a házirendet, nálunk is zárva vannak :oops:
mivel mi a férjem 7:26-os vonatához vagyunk kötve, így a beéréssel nem lesz gond.

otthon szülés: én nem értek egyett a másokat elítélőkkel, szerintem ez mindenkinek saját döntése, annyi más dolog van amiben a szülő dönt, és a gyerek életét nagyban befolyásolja, kezdve már magának a gyereknek a vállalásával, a védőoltásokon át, stb. ezek között is van olyan ami a gyerek épségét, életét veszélyezteti. Engem pl. felháborított, hogy a klinikán úgy néztek rám, mint egy gyerekgyilkosra, amikor kiderült, hogy nem szedtem terhesvitamint, hát hadd tudjam már, hogy van-e rá szükségünk vagy nem.

Gréti,
Boldog Szülinapot!

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


fogmosás: Sebi nem engedi elolvasni az APG-ből azt a mesét (Irány az óvoda), meg általában egyik konfliktusosat (én leszek az első), és virágosat (koszorú, anyáknapja) sem, a műemlék leírások még úgy ahogy mennek. :D

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Nanica!
Emi is szedte 2x is a Bronchot, mellékhatás nem volt, a többit meg igazán nem tudom, mert uyge ez megelőzésként szolgálna.Bár az tény, hogy ősz óta nem volt beteg, csak most taknyos egy kicsit a bölcsi miatt.Úgyhogy máégis csak használt;9De azt hiszem Ágiboldiék is szedték.

Úszás:itt még nem kerestünk uszit.Majd...

Sno!
Emili is sírt reggel, de csak nagyon keveset, míg a cipőm felvettem addig.Nálunk megoldás volt, hogy integetett az ablakból, és látta hogy tényleg elemgyek!!!
Munkába visszatérő eltűnő anyuka... :oops: érintve vagyok :?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?