Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsi!

Hát, így tényleg nehéz! Egyébként nekem is van olyan érzésem, hogy Alexa soha nem érez éhséget, mert sose sír a kajáért. Vagy tudja, hogy rendszeres időközönként úgyis kap, vagy tényleg nem érzi az éhséget. Néha arra gondolok, hogy ki kellene próbálni, meddig bírja, de a múlt heti esetből, amikor délelőtt 11-től másnap reggelig nem evett, tudom, hogy én nem bírnám ki.

Jó, hogy a kúp segített!

Jó hétvégét mindenkinek! (Nekem nem lesz hétvége érzésem, mert a férjem dolgozni fog - könyvelő - így ez is csak olyan lesz, mint bármelyik másik nap :( :( )

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty!
Átérzem a hétvége nélküliséget. Párom ma este próbál a zenekarával, holnap koncertjük van a világ végén, egész délutántól hajnalig nem lesz otthon, vasárnap gondolom jó későn kel,aztán jönnek a szülei ebédre....semmi nem marad kettesben, illetve hármasban.
Asszem holnap azért elkezdem a két cicis dolgot...
pzsuzsi
 
 


érdekes, Pannánál meg alapesetben úgy működik az éhség, hogy hirtelen eszébe jut hogy enne, és akkor azonnal-de-rögvest kell neki, nincs apelláta, kb 2 percem van a teljes armageddonig , hogy meginduljon a torkán lefelé a hami.
Általában órát lehetett álltani a gyomrához.
mármint korábban :?

majd még írok, csak most robogunk fürdeni, felkelt a lányka...

Kép

Kép
redwings
 
 

 
 

red: azért jobb már az étvágya?
pzsuzsi
 
 


Zsuzsi: nem szólt semmit a doki. Lehet, hogy belátja, reménytelen esetek vagyunk.
Detty: akkor rám igaz, hogy nem jó a tejcsi, mert Babóca két óránként eszik?

Kép
Kép
nicolca
 
 


zsuzsi:
elég változó a mennyiség, 400 táp+50 gyümitől egészen a 600 táp +150 gyümiig mindenféle variációk előfordulnak. De bizakodok...

Szerintem is próbáld meg a két ciciből etetést, a több inger több tejet eredményez valszeg. Amúgy a környezemben mindenkinek nagyon bevált a More Milk kapszula a hozamnövelésre (csak nekem nem :cry: ).

Detty:
Alexa korábban sem jelezte hogy éhes? mármint: nem szokta jelezni? furi. én azt hittem, hogy ez, mint elemi szükséglet minden gyerkőcnél megvan.
szerintem inkább csak tudja, hogy úgyis kap. amúgy teáztatod ?vagy csak vizet kap? vagy csak cicit?

Nicolca:
Én nagyon sokat olvastam a tejcsi elapadása miatt a szoptatásról úgy általában, és a tudomány mai állása szerint állítólag nincs olyan, hogy "nem elég jó a tej", vagy hogy "túl zsíros/túl kevés tápértékű".
mármint egy átlagos egészségű, normál táplálkozású szoptatós maminál ilyen nincs, mert a tejbe kiválasztódik minden fontos vitamin meg tápanyag meg minden, amire a babának szüksége van - még akkor is, ha esetleg az anyai szervezetből kell elvonnia a cuccost.
Néha minden gyereknek vannak gyakranevős időszakai, a fejlődési ugráskor főleg szembetűnő hogy egyfolytában ennének.


ó, és a hétvége nálunk meg mindig örök rohanás, mert hétközben ugye nincs idő/lehetőség nagybevásárolni, rokonlátogatni stb... mindkét napra jutni szokott vmi , ami már túl régóta esedékes :?
Főleg, hogy kettőnknek 6 különböző városban/falun laknak a szűkebb családtagjaink, és ugye nem mindig műkszik hogy csak ők látogatnak hozzánk...

Kép

Kép
redwings
 
 


ja, detty, kérdeztél a véranalízisről:
szerencsére itt gödöllőn is megcsinálták, nem kellett utaznunk miatta.
Va negy "JólétSziget"nevű egészségközpont nálunk, itt tart mobil rendelést a doki.
Amúgy egy sima hirdetési újságban szúrtam ki a cikket róla.

sztem ha rákeresel neten, biztos találsz hozzátok közel lévő vizsgálatot.
talán jövő hónapban én is megcsináltatom magamnak ( most nem volt rá keret), mert tetszik, hogy ennyire személyre szabottan, a tényleges aktuális állapotra szabottan derül ki, hogy mi a gond esetleg és mit lehet tenni a szervezet helyrepofozása érdekében.

egy kis infó:
http://shp.hu/hpc/web.php?a=jollet-szig ... alizis_rKd

Kép

Kép
redwings
 
 


Nicolca! Hát, 3 hónaposan már ki kellene bírnia 3 órát kaja nélkül. Mindkét ciciből szoptatod? De ha fejlődik rendesen, akkor szerintem nincs baj.

Red! Köszi az infót, megnézem, és lehet, hogy mi is elmegyünk egy ilyen vizsgálatra. Nekem egyébként most csináltak egy normál vérvételt, mert rettentően hullik a hajam (tudom, hogy ez normális, de a mennyiség nem). Az eredményből kiderült, hogy nem eszem rendesen, és a fejés mindent kivisz belőlem. Úgyhogy most rendesen, és rendszeresen kell kajálnom.
És nem, Alexa tényleg nem jelzi, ha éhes, és visszagondolva újszülöttként sem igazán adta a jeleket. Ezért nem tudtam soha, hogy éhes-e vagy hogy eleget evett-e.

Zsuzsi! Működik a két cicis szoptatás? Sajnálom, hogy nektek sincs igazi hétvégétek! Milyen együttesben játszik a párod? Milyen sűrűn van távol hétvégén?

Mi valszeg kimegyünk a szüleimhez Budakalászra, mert ott legalább kint lehet a gyerek a kertben, és nem a lakótelepi tömbök között kell tologatni a babakocsit, amit egyébként utál. És anyukám főz, így tudok normálisabban is enni. Ti hogy álltok a főzéssel? Nekem nagyon hiányzik, szeretek főzni, de most nem megy. Alexát nem szeretem kivinni a konyhába, mert rossz az ablak szigetelése, és nagyon hideg van. Ha alszik, akkor meg semmi kedvem pepecselni, és mindig ott a vasalás, takarítás is. Így mindig estére marad, hogy gyorsan összeüssek valamit a férjemnek. Mi lesz, ha 2 gyerek lesz?

Kép
Kép
detty74
 
 


Red! Hogy állok az evéssel? Nagyon remélem, hogy már nektek is minden rendbe jött.

Egyébként nem adok teát Alexának, a vizet pedig nem issza meg. Néha elfogad egy kis higított almalevet, de igazából inkább csak az anyatejet eszi/issza üvegből. A múltkor kipróbáltam, hátha vissza tudnánk állni a szopira (kicsit elegem van a fejésből), de már nem tud mit kezdeni a mellbimbóval. Így marad a fejőgép.

Ti adtok a babóknak külön inni is?

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Én nem adok külön inni a babónak, amikor a hasmars volt, akkor próbáltam, pár korty lement, de nem több. Úgy tudom, ennek pl. kánikulában van jelentősége, de amúgy elvileg az anyatej szomjoltó is.
Elég furán alakulnak a napjaink, az első két szopinál úgy tűnik, nem kell 2 ciciből etetni, aztán pl. tegnap megpróbáltam a harmadiknál áttenni a másikra, úgy fél percen belül elkezdett bukni, amiből azt gondolom, akkor mégis elég volt, vagy nem tudom. Aztán egy csomószor csinálja azt, hogy elkezd bambulni szopi közben, olyan mintha nem lenne éhes, csak kb. 5 perc múlva kezd újra enni. Viszont estére iszonyú éhes, majd megeszi az öklét, a vállamat stb. Most egész éjszaka hallgattam, hogy cuppog álmában. De biztos kicsit kevés neki az, ami van, mert az elmúlt 1 héten csak 10 dkg-t hízott. A másik viszont az, hogy minden nap van egy 2,5-3 órás alvása, amikor a szopik időpontja totál eltolódik, így van amikor 1/2 6-kor eszik, és utána pancsi van 7-kor. Ha 1/2 6-kor mindkét ciciből enne, akkor pancsi utánra nem maradna semmi, azért szerintem ennyire gyorsan nem termelődik tej. De ha a pancsit későbbre tesszük, akkor reggel tovább alszik, és megint minden tolódik. Felébreszteni pedig nem akarom. Már arra is gondoltam, hogy reggel lefejek mondjuk 70-80 ml-t, és azt odaaadom vagy az utolsó előtti, vagy az utolsó etetésnél, csak itt meg attól félek, hogy nem akar majd cicizni utána, ha rájön milyen kényelmes cumisüvegből enni.
Bocsi, hogy hosszú voltam, csak itt filózgatok.
A párom egy egyszerű amatőr metal zenekarban játszik, most kezdett újra próbákra járni, meg koncertezni. Havonta kb. 2 koncertjük lesz, de mindig nagyon távoli helyeken (Szeged, Nyíregyháza stb), szóval jó későn ér haza, és vasárnap sokáig alszik. :cry: Mind1, neki is kell egy kis kikapcsolódás, így jobban bírja az állandó parázásomat :lol:
pzsuzsi
 
 


Sziasztok!

Ez az egész etetés dolog egy rémálom. Alexa napok óta szépen eszik, erre ma sztrájkol, csak csócsálja a cumit és ami netán belefolyna a szájába, azt oldalt kicsurgatja . :twisted:
Már remegek az idegességtől! És szerintem nagyon sokat alszik, két alvás között jó, ha 2 - 2,5 órát van fenn, de van, hogy kevesebbet.
Utálom kidobni a nagy nehezen lefejt tejet, és ilyenkor megüt a guta. Most dühömben betettem az ágyába, foglalja el magát! És persze magamra is dühös vagyok, hogy így felhúzom magam!

Zsuzsi! A lefejt tejet add oda neki nyugodtan, napi egyszeri cumisüvegeztetéstől még nem fog rákapni. Este tényleg sokkal kevesebb tej termelődik, és lehet, hogy tényleg kevés neki, ami akkor van. Másfél óra alatt nem telik meg még a mell, igazad van. Húúú, neked sem egyszerű az életed! :) Én is sokat filózom, hogy hogy etessem, mikor, hányszor és hogy hogy jön ki az utolsó, hogy 9 felé le tudjam fektetni.

Bocsi, hogy itt dühöngtem ki magam!

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Ez az egész kajamizéria már engem is megőrjít. Megpróbáltam két ciciből etetni, de a másodikon leginkább nyammog (persze az egyik megint kisebesedett). És ugyanúgy kétóránként eszik. Ráadásul reggelre kidurran mindkét mellem. Nem tudom, hogy lenne jó.
Voltunk ma bőrgyógyászaton is. Elmentünk az Örsre, mert a dokinő azt mondta, oda menjünk. Ott közölték, hogy szabadságon van az orvos, és egész héten nincs rendelés. Marha jó. Még jó, hogy nem buszoztunk be. Mivel már nagyon idegesítőek ezek a foltok, meg Apa is szabit vett ki emiatt, átmentünk a kerületi rendelőbe. Nahát ott meg a millió ember. Több mint fél órát vártunk már, mikor az összes beteg maga elé engedett minket (persze Babóca már ordított rendesen). Erre mi történik? Az egyik szobából kijön a gyógyszerügynök és bevágódik elénk abba a szobába, ahova mennénk. Bekopogok, hogy héló! Erre közli az asszisztens, hogy várni kell húsz percet. Kiborultam. De szóhoz sem jutottam, Apa és a többi beteg kórusba elküldte a fenébe a gyógyszerügynököt, hogy miért ilyenkor jön és miért nem várja meg legalább, hogy mi végezzünk. A ricsajra kijön a doktornő és nagy kegyesen közli, hogy fogad bennünket. Én legszívesebben otthagytam volna, már a kezembe is nyomta a tajkártyát az asszisztens, de Apa betuszkolt. Ekcémája van Babócának, kapott kétfajta krémet, remélem, segít. Két hét múlva vissza kell mennünk. Pont oda! Annyira kiborultam, hogy kezem-lábam remegett, szemem könnyben úszott. Mindig kivárom a soromat, de ha már egyszer előreengednek, akkor egy kóválygós, ráérős gyógyszerügynök (aki ráadásul nő) ne legyen már ilyen bunkó!!! Borzasztó. Még mindig felidegesítem magam rajta.
Már előre félek, mi lesz mikor visszamegyünk két hét múlva. Remélem, másik orvos lesz...
nicolca
 
 


Nicolca: Sajnálom a tortúrát, amin keresztülmentél. Remélem, azért segítenek majd a krémek. Legalább rendesen hízik a kiskrapek?
Detty: Sajnálom, hogy még mindig vannak ilyen napjai Alexának, de csak befejeződik már végre ez a dolog.
Én akkora marha vagyok, annyira parázok, hogy estére nem marad semmi tejem, ma se igazán etettem 2 ciciből, mindig megmagyarázom magamnak, hogy most bukott, akkor biztos eleget evett, pedig valszleg csak azért bukik, mert olyan kis mohón eszik. Pedig valószínű hogy 1-2 nap gyakoribb etetéssel vagy 2 cicivel megoldódna a dolog, legalábbis átmenetileg.
pzsuzsi
 
 


Sziasztok!

Nicolca! Sajnálom ezt a tortúrát! A gyógyszerügynököket én is utálom, velem is számtalanszor előfordult ilyen eset, de mivel akkor csak én voltam, nem borított ki. De ha Alexával kellene várnom valahol, és bepofátlankodna elém egy ügynök, hát biztos kiosztanám.
Ez gyerek bőrgyógyászat volt, vagy felnőtt? Én még várok, hogy teljesen elmúlik-e Alexa arcán a folt (valószínüleg a tápszertől megint kijött, amikor a múltkor kipróbáltuk, hogy azt eszi-e), és ha nem, kérek időpontot a Heim Pál gyerek bőrgyógyászatára.
Ha a második cicin csak nyammog, akkor talán már nem éhes.

Zsuzsi! Szegény, annyira sajnálom ezt a tej-mizériát! Igazad van, próbálj kevesebbet parázni, és akkor hátha megoldódik. Tudod, nekem anno mi segített? Anyósomékkal nagyon összevesztem, egy hétvégét sírtam (Alexa még csak 2-3 hetes volt), és az idegeskedéstől nagyon lecsökkent a tejem. Napokig rettegtem, hogy nem elég Alexának, és végül kértem egy tápszer receptet. Napokig csak ott volt a hűtő tetején a tápszer, és tudtam, hogy van mihez nyúlni, ha Alexa éhes, nem fog éhen halni. És ettől megnyugodtam, és elkezdett több tej termelődni. Aztán persze eljött az idő, hogy este tápszert adtunk neki, de csak egy hónapig (és bánom, mert talán elkerülhető lett volna - de Alexa azóta alussza át az éjszakát), és azóta megint van annyi tejem, hogy elég legyen neki, és néha még a fagyasztóba is kerül. Tényleg próbáld többször etetni, és szinte biztos, hogy 1-2 nap alatt javulni fog a helyzet.

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

A férjemnek sikerült lekicsinyítenie a képet, így én is teszek fel egyet Alexáról. Képzeljétek, ma levágtam elöl egy kicsit a hajából, mert már a szemébe lógott. Jó lett, de ANNYIRA FÉLTEM!!! A kép még 2-3 héttel ezelőtt készült.

Kép

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty!

Nagyon szép a kislányod, és micsoda haja van!!!!
Zsombinak olyan kis ritkás....

Nos eltelt 1 nap gyakori etetéssel, eddig semmi változás, még mindig farkaséhes, remélem, holnapra javul a helyzet. Azon gondolkoztam, hogy ez valószínűleg a 3 hós fejlődési ugrás nála, amit én két hete semmibe veszek. Tehát több napos tortúrára számítok...
pzsuzsi
 
 


Detty! Most olvastam valahol, hogy a vashiány okozhat étvágytalanságot, és tudom, hogy némelyik gyerekorvos ír is fel vaskészítményt 3-4 hónapos kortól. Nem lehet, hogy Alexával is ez van?
pzsuzsi
 
 


Hát igen, elég jó húsban van! Nem látszik rajta, hogy hetekig alig evett!

Zsuzsi! Pár nap biztos kelleni fog ahhoz, hogy több tejed termelődjön, ne stresszelj emiatt. Igen, a tortúra jó kifejezés erre. :)

Talán igazad van a vashiánnyal kapcsolatban, mivel nekem is kevés van. De gondolom vérvizsgálat kell, hogy igazolja a vashiányt, mielőtt vasat adnak neki, nem? A gyerekorvosunk szerint meg felesleges szúrkálni, mert semmi baja. Mindegy, az orvos keresés folyamatban van.

Hova tűntek a többiek?
Red! Mi van Pankával? Nagyon remélem, hogy eszik rendesen!

Kép
Kép
detty74
 
 


3. nap....még mindig nagyon éhes, de kitartó vagyok...
Nem akarok butaságot írni, de lehet, hogy az is elég lenne, ha Te szednél vasat. Nekem a nőgyógyász mondta szülés után, hogy szedjem végig, ami még van a dobozban.
pzsuzsi
 
 


detty:

Igen, én is úgy tudom, hogy ha szoptatsz, megelőzésre elég ha a mami szed vasat, de ha már kialakult a vashiány,akkor a babónak külön kell szednie.
Nagyon tündér Alexa! Jó, hogy tettél fel képet. Csodaszép haja van, irigykedek kicsit érte :)


Zsuzsi.

jaja, lehet hogy a fejlődési ugrás, de ha így van, pár nap és túl lesz rajta.
Tejcsi mennyisége nő? Hogy veszed észre? Az ismerőseim mind nagyon dícsérték a More Milket, nekik nagyon bevált.


Panna rapszodikusan eszik, van hogy 600 táp + 100 gyümi +100 főzelék (husis) / nap, de van, hogy 400 táp alig gyümi semmi főzi / nap.
Néha habzsol, néha semmi nem kell neki.

Nyúlik mint akit húznak és fogynak a hurkácskák, hájacskák... általánosságban élénk, többet jókedvű mint nyűgös, az is többnyire frontvonuláskor, vagy szélviharos időszakban.
Napközben 2x30 percet alszik, éjjel két-három ébredéssel (ebből egy kaja) 7-7,5 órát.

Most elég rendesen megindult a mozgásfejlődése, asszem rendben van, nincs elmaradva semmivel hál istennek.
Ügyesen gurul hátról hasra és hasról hátra, néha egy kézzel kinyomja magát hasonfekvésben (3-4 másodpercig tudja csak tartani), és szinte csak a csípőjén támaszkodik olyankor.
Ha hason támaszkodik vagy félig-meddig mellkason, akkor percekig csépel mindkét kezével mindenfelé, úgy néz ki olyankor mint egy kis parton evickélő fóka :)
Profi módon pakolászik a kezével egyikből a másikba, forgat, széthúz, könyvet addig szuszakol míg a kedvenc oldalánál szét nem nyílik.
A leesett tárgyakat megpróbálja felvenni.
A hasán körbeforog lassan, vagy körbelöködi magát 3-4 mozdulatból kézzel, ez már elég gyorsan megy neki.
Ha ölben van, szép egyenesre kihúzza magát és önállóan ül egy percig kapaszkodás nélkül.
Ha megfogom a hóna alatt, nekem csak egyensúlyoznom kell, a súlyát ő tartja, olyan egyenesen áll mint a cövek percekig.
Próbálgatja a kúszást, még főleg lábbal tolja magát, inkább csak egy kis kukacra hajaz ilyenkor, de fél perc alatt képes leszuszakolni magát a játszószőnyegről.
Nagyon akaratos, ha kinéz magának valamit, akkor azonnal meg kell kaparintania különben jön az Armageddon.
Apja lánya :D

Kép

Kép
redwings
 
 


Sziasztok!

OK, megpróbálok én vasat enni, hátha segít (legalább rajtam).

Red: Olyan jó, hogy így leírtad, miket csinál Panka, mert már nagyon várom, hogy Alexa is mozgolódjon, és így már csak kb. másfél hónapot kell még várni.
Ő még csak nyúlkál a játszószőnyeg ívén lelógó dolgok után, meg a szőnyegen lévő játékok után, és ha megkaparint valamit, akkor azt addig rázza, míg elrepül, vagy egyből gyömöszöli a szájába.
Kicsit jobban elvan hason, de nem rajong a dologért, és igyekszik visszafordulni, ami néha sikerül néha nem.
És ő is nagyon akaratos! Fogalmam sincs, hogy mit fogok csinálni vele, ha összejön a kistesó.

Kép
Kép
detty74
 
 


kistesó....
Ne vessetek meg érte, de bennem elég ellentmondásos érzések kavarognak jelenleg ezzel kapcsolatban.
Az igazat megvallva (az anyagi okokon kívül) én leginkább attól tartok, hogy ha mostanában megszületne egy kistesó, vajon hogyan tudnám ugyanennyire szeretni?
Jelenleg fizikai képtelenségnek érzem, hogy egy másik gyerekre ugyanennyi időt és energiát tudjak fordítani - főleg, hogy párhuzamosan mindkettőre úgy, hogy egyiknek se jusson kevesebb belőlem... remélem értitek, mire akarok kilyukadni.
Félek, hogy nem tudnám kivitelezni, és emiatt lelkiismeret-furdalásom lenne örökké.
De nagyon vágyom még egy/két/több/soksoksok gyerekre...

Én valahogy úgy képzelem (aztán majd kiderül, mi lesz belőle), hogy visszamennék dolgozni néhány évet, és csak utána vállalnánk a kistesót. Így a nagyobb korkülönbség miatt könnyebben össze lehet egyeztetni az igényeiket, mert eltérő mértékben és dolgokban lenne szükségük rám.
Meg aztán önző módon szeretném, ha majd egyszer újból teljes mértékben átélhetném ezt a babázós időszakot a maga gyönyörűségeivel és gyötrelmeivel együtt.
Ha kis korkülönbséggel szülnék, akkor félek, hogy túlságosan összemosódna a két babázós korszak.

Kép

Kép
redwings
 
 


Red: teljesen értem és átérzem, amit a kistesóról írtál. Ugyanezek a dolgok kavarognak bennem is...sajnos nálunk ott van az a faktor, hogy 30 évesek vagyunk, szóval nem tologathatom nagyon a dolgot, főleg mert ember tervez, aztán lehet kicsúsznék biológiailag a dolgokból....a másik az, hogy a nagy álmom a 3 babó, bár szerintem anyagilag kivitelezhetetlen, azt se tudom, a másodikkal hogy fogok tudni 2 évet itthon maradni. Tudom, sokan felnőttek úgy, hogy 20 hét után bölcsibe mentek, de azért az valahogy nem az igazi...
pzsuzsi
 
 


Sziasztok!

Egyetértek veletek, de nálam a korom (35 leszek júniusban) már nagyon nagyon belejátszik abba, hogy gyorsan szeretnénk kistesót. Azt tudom, hogy igyanúgy fogom tudni szeretni, csak azt nem, hogy hogy fog elég időm jutni mindkettőre. Főleg, hogy a háztartással így is sokszor el vagyok úszva. Viszont a húgom és köztem is csak 14 hónap van, és anyukám is megoldotta valahogy, és tényleg sokat foglalkozott velünk.
A másik probléma a lakás, mert hát másfél szobában 2 gyerekkel nem egyszerű, így is nagyon kevés a hely a mozgáshoz (ha pozitívan nézem, Alexának könnyű lesz megtanulni járni, mert nem kell 3 lépésnél többet megtennie, hogy megint beleütközzön valamibe),és hát a válság miatt nehezen tudom elképzelni, hogy még ebben az évszázadban elköltözzünk.
De mivel ha most nem, akkor soha többé nem vállalok be még egy gyerkőcöt, így csak ez az egy út maradt.

Kép
Kép
detty74
 
 


Ja! Zsuzsi! Jó korán keltél!!! :)

Kép
Kép
detty74
 
 


(panna 3-kor kelt és egy naaaaaagy kaki miatt nem is aludt vissza egészen mostanáig. borult az egész napunk, pedig ma akartam elmenni vele a dm-be vásárolni ezt-azt)

köszi, hogy nem néztetek hülyének, eddig az volt a tapasztalatom, hogy elég furán néztek rám, mikor a "na és mikor jön a kistesó" című kötelező körkérdésre nem vágtam rá hogy "már dolgozunk rajta" - mivel a rokonságban mindenhol kis és még kisebb korkülönbséggel születtek a gyerkőcök.
Szept végén van a lakáshitelünk fordulója, akkor fog kiderülni, hogy mennyit ugrik a részlet - ez nagyban befolyásolja majd a jövőképünket és a tesó-kérdést is. :(

Én februárban töltöttem be a 27-et, de már nagyon-nagyon régen vágytam saját gyerekre, csak hát a körülmények... :?
Remélem elevickélünk annyira a felszínen, hogy meg tudjam győzni a férjemet egy tesókáról majd idővel.

Ó, a háztartással én is hadilábon állok, bár már sokkal jobb a helyzet, mint a gyerkőc 1 -2 hós korában. Akkoriban még 1,5-2 óránként szopott egész nap, arra se nagyon volt időm és energiám hogy letusoljak vagy egyek, így a házimunkával végképp elúsztam.
Most sincs pl minden evés után elmosogatva, csak este az egész napi.
Porszívózni és felmosni 2x szoktam egy héten, de most, hogy Panna lassan teljesen mobilissá válik, asszem napi műveletté kell avanzsálnom.

Kép

Kép
redwings
 
 


Panna tegnap kommandóssá képezte magát: körbekúszta a nappalit :P

Kép

Kép
redwings
 
 


:) De ügyes! És ha kötsz egy rongyot a hasára, takarítanod sem kell. :)

Ha 27 lennék, én sem gondolkoznék még a kistesón, tök igazad van!

Kép
Kép
detty74
 
 


8) :D :P

Kép

Kép
redwings
 
 


Nálunk épp Apa feszegeti, hogy mikor lesz kistesó, hogy ne Babóca legyen a legfiatalabb :D
Most éppen (mint mindig) kaja problémánk van: kétóránként két ciciből és már éjfélkor és éjjel háromkor is felkel és hatkor már vissza sem alszik :S Elaludni csak velem hajlandó, viszont ha felkelésnél nincs ott Apa, akkor olyan balhé van, hogy a szívem szakad meg. És olyankor nem kell ám a cici sem!
Kész rejtély! Viszont az arca szépen gyógyul. :)

Kép
Kép
nicolca
 
 


Nicolca!

Milyen krémet kaptatok az arcára? Nekünk egy pontig hatott a gyógyszertárban kapott krém, de a szárazság megmaradt.

Nagyon sajnálom a kaja problémáitokat. Valószínüleg fejlődési ugrása van, de azért - ha tudod - próbáld meg megmérni, hogy mennyit eszik. A volt szobatársamnál most derült ki, hogy estére nagyon kevés teje marad, így a fia este rizspépet kap, amit orvosi receptre kapott. Ő is nagyon sűrűn - kétóránként - kért enni éjszaka, és a végén már csak 100 g-t hízott hetente, ami szerintem elég lenne, de az anyukája elvitte dokihoz. Hozzá kell tenni, hogy a kisfiú még nincs 5 hónapos (egy napon született Alexával), és majdnem 9 kg!!!

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi! Kaja ügyben én is beszéltem a dokival, mert nálunk is kevesebb votl a fogyasztás mostanában. Azt mondta, hogy nála csak az a mérce, hogy jókedvű és élénk legyen a gyerek, illetve, hogy fél éves korára duplázza a születési súlyát. Ez sikerült, majdnem grammra pontosan teljesítettünk :), úgyhogy abbahagytam az aggódást. És visszanéztem az eredményeket, tök érdekes, teljesen cikcólikusan változik, hogy hogy hízik és nő. Ha van egy szusszanásnyi időtök, és vetzettétek ti is az evést, vagy a súlyt, nézzétek meg, hátha nálatok is bejön. Nálunk volt, hogy csak 60-80g volt a hízás egy hét alatt, de most pl az utóbbin 180g.

És én továbbra is azt mondom, hoyg az egész napi fogyasztás érdemes nézni, mert nálunk pl. reggel időnként 300-350g is lecsúszik, este meg 60-80 a normális, a max az 120, de akkor nagyon túlteljesített.

Detty, ez a 9kg ennyi idősem, nagyon durva... mármint nem az, csak az aggódás, hogy nem elég. :shock: :)

Nicolca! És mi van, ha cumit vagy valami rongyit, vagy a kezedet adod neki egy kicsit, de közvetlenül magad mellett tartod? Nem lehet, hogy csak a közelség kell, és azt ő még a cicivel azonosítja? Vagy ha eszik, akkor mindig sokat és intenzíven is eszik? És meddig tart egy evés nálatok?
A krém nem valami hidrokortizonos krém volt? Mi most azt kapunk az oltás helyére...

Egy ideig én "magunkhoz vétel" ellenes voltam, de van, amikor tényleg csak az használ, és olyan boldogan, kipihenten ébred, hogy megéri. Úgy vagyok vele, hogy ez az időszak gyorsan elmúlik, neki is és nekünk is pihentetőbb, ha alszunk éjjel, ha meg így megy, akkor legyen így. Úgysem zavar minket semmiben olyankor... :lol: Szerencsére nem él vele vissza, és még mindig vigyorogva alszik el a kiságyában is, csak akkor veszem magunkoz, ha semmi más nem nyugtatja meg egy éjjeli ébredésnél, és ha gyorsan elalszik, akkor vissza is teszem. Persze ehhez az is kell, hogy Apa is jóváhagyja az éjszakai befogadát, de ő szerencsére még néha kifejezetten vágyna is rá.

Red! Panka nagyon ügyes! Nálunk meg a kiskutyázás indult be a hétvégén, négykézlábra tolja magát, és rugózik, de még csak nagyon rövid ideig, aztán elfárad, elterül, és nagyokat vigyorog magán. Én ujjongva szoktam dícsérni, ő meg diadalittas képpel nevetgél, és próbálkozik újra meg újra. Kúszni már ő is kúszik, de csak rövid távokat, mert út közben mindig talál valamit, ami érdekes, és meg kell állni szemügyre venni. Egy darabig tolatott, elég jó kis sebességgel, de azt most már abbahagyta, a négykézlábas most éppen érdekesebb. :) Kíváncsi vagyok, mikor jön rá, hogy lehet kombinálni a kúszással... asszem lassan nekem is szemügyre kell vennem az elérhető tárgyakat a szobában...
kisbogarka
 
 


Hú, nem tom, nálatok is ilyen erős szél van-e, de mi nem tudtunk lemenni sétálni :(
életveszély a babakocsival közlekedni, 5 méter után fordultam vele vissza, és végül az erkélyen dekkoltunk 20 percet hogy azért levegőzzön is már... :shock:

9 kg??? Ejha! biztos nehéz lesz a kissrácnak majd megmozgatni ezt a nagy súlyt, ha majd forgolódni, kúszni, mászni akarna.

Pont tegnap találkoztam a buszmegállóban egy -hmmm- genetikailag hiperpigmentált anyukával (lánykával, mert sztem épphogy 18 lehet kb) és az ő "pici fiával" .
Megkérdezte mennyi az idő, én válaszoltam, és ezen felbátorodva -meg hogy mindketten babakocsival dekkoltunk - beszédbe elegyedett velem. Normális volt, udvarias meg minden, de azért hamar kiviláglott az iskolázatlansága, meg a közeg hatása, de nem is ezt akarom írni mert tényleg nem volt semmi bajom vele, na szóval:
A hozzátáplálásról beszélgettünk, és elmondta, hogy a 7 hónapos és 1 hetes fiacskája velőscsontot(!) szopogatott a vasárnapi levesből, és hogy mindenfélét megeszik már aminek ő úgy örül, mert muszáj(!!!) hájasnak lennie, különben megszólnák őket.
Merthogy ez a biztos jólét jele, ha a férfiember meg a fiúgyerek kövér.
A kisfiú 11 kiló volt a múlt heti méreckedésen, és a védőnők meg egészen addig ugattak anyukával, hogy túlsúly így-meg-úgy, míg apuka meg nem érkezett a kis családjáért : 138 kilós és 190cm magas hegyomlásnyi fickó - merthogy azonnal fényképet is mutatott magukról :roll:
Nah, a kisfiú kiköpött apja.
Szép feketeszemű gyerekőc, de csak úgy rezgett a pofazacskója meg a tripla tokája akárhányszor megmozdította a fejét. :D
Mondtam is neki, hogy sztem nem kell aggódnia hogy megszólják őket, mert a fián látszik hogy jól van tartva...
Ennek nagyon örült - szerencsére hamar megjött a buszunk úgyhogy leléptem :D


kisbogárka:
nagyon édi lehet, ahogy ringatózik:)
alig várom h Panna is igazán rákapjon a mozgás élményére, mert most még csak eszköz neki hogy megszerezze a kiszemelt kincset.

nicolca:
tök jó, hogy nálatok Apa ilyen lelkes :D
nálunk csak nagy harcok árán értem el hogy ne halogassuk tovább a babavállalást.

zsuzsi:
Zsombi még mindig farkasétvágyú?

Kép

Kép
redwings
 
 


nicolca:

most olvastam Vivibaba telegrammját a west-en :D
bocsi, de a v2-őn már nem játszom, az csak próbaszerver volt hogy megismerjük a játékot. A v5-ön nyomjuk a csapattal, a szerver indulása óta miénk a top1 város :D
Aranyos kis játék, lányod hogyhogy átengedte neked a karakterét?

ó, és köszi a szavazatot. esélytelenek voltunk, az egyik gyerekre valami 800 szavazat jött :? :shock: :wink: gondolom SMS-el nyomatták meg

Kép

Kép
redwings
 
 


Sziasztok!

Olyan furi ez az egész szitu: múlt héten végig azt csináltam, hogy többször adtam enni, aminek az lett az eredménye, hogy sokat bukott és sokat kakilt, na meg feljött rá 20 dkg. Viszont az egész nap szoptatással telt szinte, mivel mostanában nagyon komótos a fiatalember, amikor már nem nagyon éhes, elkezd huncutkodni, felnéz rám, elvigyorodik, és ezt csinálja akár 10 percig, főleg a 2. cicin már csak nyammog (meg bukik). Szóval nem igazán tudom, tényleg annyira kell-e a 2 cici neki, a másik dolog meg az, hogy időnként nem bírom hallgatni hajnalban a mocorgását, kikapom az ágyból és megetetem. Akkor meg soha nem nyammog, céltudatosan kiszívja a mellem, és akkor elengedi, nyújtózik egyet és alszik tovább. Azért jók ezek a kora reggeli hamik, mert így legalább kijön, hogy 3-4 óránként eszik, míg ha normál esetben 8-kor kel, van a délutáni nagy alvása, és este már majdnem csak 1,5 óra telik csak el 2 evés között, ami azt jelenti, hogy mennyiségben tuti nem tud annyi termelődni, amennyi 1 hamira elég. Néha ráteszem a mérlegre, hogy mennyit eszik, de az alapján messze nincs annyi, amennyit a nagykönyv előír. Mégis hízik.....


Nicolca: irigylem a kitartásod, hogy még bírod ezeket a gyakori evéseket.
Red, Detty: rendesen esznek már a babók?

Olyan jó, hogy 6 hónapos korára már ennyi mindent csinál Panna, Zsombi olyan kis lusta, ha hasra rakom, akkor is max. 3-4 percig emelgeti a fejét, aztán ennyi. Megfordulásról szó sincs. Néha a hátáról megpróbál hasra fordulni, illetve nagyon szépen megfogja már a tárgyakat.

Bocsi, hogy hosszú voltam.
pzsuzsi
 
 


Sziasztok!

Én feladom! Alexa hol eszik rendesen pár napig, aztán napokig szinte semmit. Megfeszíti magát és sír. Nem tudom, hol rontom el, és hogy mit tegyek, hogy helyrejöjjön.

Zsuzsi! Ha Zsombi hízik, jó kedve van, és van kaki-pisi, akkor nincs gond az evésével.

Szerintem is olyan jó, hogy Panka és Manócska már ennyit mozgolódnak. Alexa sem igazán aktív, bár mostanában rákapott arra, hogy belém mar, csíp. Ezeket meg inkább kihagyhatta volna a fejlődéséből. Időnként oldalra is fordul, de messzebb még nem jutott.

Kép
Kép
detty74
 
 


zsuzsi:
nem baj, hogy hosszú vagy :)
(én is az szoktam lenni, úgy hogy remélem tényleg nem baj... :D )

Zsombi is majd beindul, egyszer csak egyik napról a másikra majd meglátod. Mennyi idős is ő most? (bocsi de nem tom pontosan és hülyeséget meg ne akarok írni)
Az hogy Panna most így beindult, semmit nem jelent, legfeljebb azt, hogy felköthetem a gatyám a későbbiekre nézve, mert mostmár világosan látszik, hogy hihetetlenül akaratos:ha vmi olyasmit akar megkaparintani amit nem kéne (mondjuk a papucs talpa érdekelné) és nem sikerül kellően vonzó alternatívát kínálnom neki, akkor olyan hisztit levág hogy csak lesek, és mikor abbahagyja, és azt hinném hogy jól van, mostmár megy tovább az élet, akkor ugyanarra a dologra startol rá azonnal...
Képes 10-12 métert is kúszni néhány pici pihenővel csak hogy megszerezzen valamit, de ha nagypapi bekapcsolja a kamerát hogy mindezt megörökítsük, akkor jusztse kúszik semennyit, csak dolob a lábával és vigyorog azon hogy bíztatjuk, és ha odakínálok neki egy játékot, elfordítja a fejét, és sóhajtozik. Amint papi kikapcsolj a kamerát, mint akinek bolha bújt a sejhajába, egyből nekiáll attrakciózni a szobán keresztül... de ha meghallja a kamera vagy afényképezőgép bekapcs-csipogását, azonnal abbahagy mindent és csak vigyorog ránk (rajtunk)

Amúgy Panna mindig elég agilis volt, 3,5 naposan már oda-vissza megfordította a fejét hasonfekvésben. Ezt nem dicsekvésképp mondom, csak azért mert vannak gyerkekek akik egy hetesen csinálják, vannak akik másfél stb, és egyik sincs lemaradva semmivel a későbbiekben sem :) sok függ a habitustól, lehet hogy Zsombi egyszerűen ráérősebb pasi. 8)

hát igy hogy leírod, lehet hogy tényleg nem kell neki a 2cici, ha csak játszogat rajta. mi van akkor, ha ilyenkor leveszed a 2.ciciről?

Kép

Kép
redwings
 
 


detty, csak nyugi! (tudom, hogy nehéz :?)
ha nem kéri, ne erőltesd, kínáld meg később - inkább, minthogy megutálja az evést.
szerintem legalábbis.
Meg aztán lehet hogy mostanában a frontok miatt nyűgösebb. szedtek vasat Alexával? Lehet hogy az megdobja majd az étvágyát kicsit.
Panna is rapszódikusan eszik, egyik nap elég jó mennyiséget, másnap szinte alig.
A hájhurkái eltűnőben, de ez a több mozgás miatt is lehet - Alexa hogy áll a súlygyarapodással? Kaki-pisi-jókedv rendben nála?
az meg teljesen korrekt, hogy oldalra fordul néha , ez azt jelenti hogy KÉPES rá, csak még nem eléggé motivált hogy rendszeresebben használja. Tökre időben van vele, nyugi. Ne hasonlítsd másik gyerkőchöz, főleg ne Idősebbhez :wink:

Ó, és Panna örökké csipked/markolgat/kapargat, ha csupasz bőrfelületet ér az ujja hegye - és nem kell neki se markolókendő se semmi. úgy ki vagyok dekorálva itt-ott, mintha Fort Alamo alól menekültem volna meg

Kép

Kép
redwings
 
 


Zsuzsi! Szerintem az teljesen normális, hogy este kevesebbet eszik, olyankor a tejed is sűrűbb, tartalmasabb, kevesebb is elég neki. És másfél óra alatt is tud termelődni anyi, amennyi elég neki estére. Próbáld ki, hogy egy pár napig akkor és annyit adsz enki, amenniyt kér. Ha hízik, akkor semmi gáz. Az meg természetes, hogy reggel jól beszlopál, elvégre éjjel semmit sem evett. A nagykönyv meg nem foglalkozik a gyerekek millióegy típusával, úgyhogy csak arra jó, hogy bosszantsd magad, ha a tiéd ne úgy mködik, holott egyáltalán nem biztos, hogy ez baj. Nyugi.

Az is teljesen változó, hogy mikor kezdenek el dolgokat csinálni. Van olyan gyerek, aki sokáig csak mászik, de van aki egyből feláll, és csak később mászik.

Detty! Nem lehet, hogy olyankor valamit olyat ettél, ami bántja a pocakját? Egyébként én rájöttem ,hogy ez megint csak korral változik. Nálunk most éppen a bazsalikom a bűnös, ami eddig meg semmi bajt nem csinált. Úgyhogy fájó szívvel, de egy időre lemondok róla. És ilyenkor inni pl. vizet azért tudsz adni neki? Vagy azt sem fogadja el? És ha megtornáztatod a lábacskáival? Nem javul a helyzet? Egyébként az utóbbi napok időjárása szerintem a legtöbb gyereket nagyon megviselte...

Red! Jó a kis sztorid, nekem is volt érdekes szitum a kórházban, de egyébként az a csajszi is aranyos volt, csaka elképesztett, hogy omennyire más a kultúrájuk/hagyományaik.
Az nem baj, ha csak eszköz a mozgás, akkor könnyen tudsz rajta segíteni, ha pl. labdát teszel ki neki, az után aztán teperhet amennyit akar. :) Nekünk bejött.

Kismanó új neve Csupasztalp. Most már tökélyre fejlesztette a zokni levételt, kb 10 másodperc, és lent van mindkettő. Ez még nem lenne baj, mert a türelmem végtelen, hogy felhúzgáljam, de merő nyál az egész, mert abban a pillanatban, hogy letornázza, megkaparintja, és gyömöszöli a szájába. Úgyhogy most már kb három pár zokni van körülötte, és mindig azt húzom vissza rá, ami éppen megszáradt. Így aztán sokszor felemásra sikerül... :roll: :lol: Persze csak az jó neki, ami rajta van, nem tudom átverni, hogy másikat adjak a kezébe...
kisbogarka
 
 


:D Csupasztalp - ez jó! :D

Akkor ezek szerint nektek se a csillivilli-szuperkészségfejlesztő játékok a kedvencek?
Nálunk ma a sláger egy pampers megapack doboz (az egész gyerek beleférne ülve), egész nap azzal bohóckodik. Tegnap meg két műanyag tálát püfölt egymáshoz , másra rá se nézett, még fürdeni is hozta magával az egyiket.

Kép

Kép
redwings
 
 


Ja, persze! Pelenkázni pl már csak úgy tudom, hogy mindig keresek valami jó kis játékot a fiókban, amire éppen ráharap. Ez általában az újszülött orrszívó pumpája, a tejgyűjtő kagyló szilikongumija, egy pelus, vagy egy etető-tárolódobozba zárt műanyag kis vacak, mindegy mi, csak zörögjön. Ezek sokkal jobban érdeklik, mint a játékok. Azokkal is elvan, de ezek a kedvencek. Bármit a kezébe vesz, azonnal kalapál vele.
És ha le akarom higgasztani kicsit, mert túlpörgött, akkor az ölembe veszem, és egy kiskanalat adok neki, azt képes vagy 20 percig is csócsálni, csak arra kell figyelnem, hogy ne dugja le a torkán.
Édes lehet Panna, ahogy játszik a dobozzal! Ő egyébként felül már? Úgy értem, feltornássza magát mászásból? Csupaszka már nagyon próbálkozik, de még mindig felborul :)
Nálunk ami viszi a pálmát, és mindig tuti, a pokróc szélén a rojtok. Ez simán fél óra nyugi, egy jétákkal kombinálva. Mindig visszatér hozzá. Ja, és van a pokrócon egy fa minta, az a csúcs kedvenc, ha kinyitom, és leterítem, akkor addig teper, amíg oda nem jut, eléhasal, és bólogat rá. :lol: Tisztára mintha valami szertartás lenne, csodálattal bólogat és nézi a fát, a homlokát biccentgeti neki. Néha még mormol is közben, esküszöm, mintha "imátkozna". :)
kisbogarka
 
 


A kis druida faimádó :D
Nem, Panna fekvésből még nem próbál felülni, csak ha félülő pozícióban van, akkor húzza magát ülésbe( ez már megy neki)

Kép

Kép
redwings
 
 


Sziasztok!

Köszi a bíztatást, igyekszem túlélni az anyatejen töltött időt, bár a védőnő szerint kicsit korábban kellene megismertetni Alexát a főzelékekkel, hátha az nem vált ki belőle ilyen dühöt.
Ma este tanítottam, így anyu próbálta megetetni, aminek kemény 20ml, és óriási sírás lett az eredménye (Alexa sírt :) ). Mire odaértem a mazsoláért, már nagyban aludt, még az sem zavarta, hogy feladtam rá a sapit.

Itthon kicsit előre kellett hozni a fürdetést, nehogy megegye a gyerek az apját. Megevett 210 ml-t, de fél órával később sírni kezdett. Pont fejtem, volt 80 az üvegben, gondoltam, megpróbálom, hátha kell neki frissiben (úgyis mindig melegítettet kap), és még azt is betolta. Ki a fene érti ezt?

Igaziból nem hiszem, hogy a hasa fájna, és azért homorítana. Még le sem ér a pocijába a tej, amikor elkezdi, nemhogy még hasfájást okozhatna.

Tényleg lehet, hogy tennem kellene az egészre, és akkor rájön, hogy nem érdemes cirkuszolni.

Annyira jó, hogy így mozognak a gyerkőcök! Tudom, hogy egyszer nekünk is eljön (ettől nem aggódom), és nem hasonlítom senkihez, csak egyszerűen szeretném, ha már mozgékonyabb lenne. Azt hiszem, Alexa azok közé tartozik, akik járni fognak előbb, és csak utána mászni, mert pár perc után sír, ha hasra teszem. Semmi nem motiválja, hogy így töltsön egy kis időt. Viszont imád ülni (nem tudom, hogy jót tesz-e neki), és kinyomja magát állásba.

Na, megyek, én is jó hosszú lettem.

Kép
Kép
detty74
 
 


Tyű! Jó sokat írtatok, mióta nem voltam erre :S
Próbálok mindenkinek válaszolni: a krémek összetevőjét nem tudom, mert gyógyszertári mind a kettő. Annyit tudok, hogy az egyik úgynevezett ápoló krém, a másik meg hidratáló. Lassanként gyógyulgat az arca.
A sűrű etetést teljesen megszoktam. Leszoktunk a két ciciről, mert nem segített. Ma pl. három órán keresztül nem evett, egyáltalán nem találtam a helyem, és a tejem meg folyt a vakvilágba.
Arra gondolok, hogy Babóca előre megérzi, hogy mikor leszek nagylány, mert az elmúlt napokban megint nehezen bírtam vele, ma meg már egész jó volt.
Hihetetlen módon kitünteti az Apját: ma délelőtt (végre itthon volt Párom) két oldalán feküdtünk mellette az ágyban és csak az Apjának gagyogott - én elaléltam a gyönyörűségtől. Időnként odafordult hozzám, de nekem nem válaszolt, tüntetőleg elfordult és mondta a magáét az Apjának. Kész a Gyerek!
Hason továbbra is utál lenni, de ha mégis úgy rakom le 2-3 percig bírja, és egész ügyesen felemeli a fejét. Persze csak akkor mikor nincs a kezemben a fényképezőgép. :D
A bömbirongyiról leszokott, kapott új játékokat, azzal van elfoglalva. Persze jól fejen vágja magát időnként...
Mi is azt beszéltük Apával, hogy nem biztos, hogy fog kúszni, mert ugye hason nuku fekvés, viszont ha fogjuk a kezét, húzza magát ülésbe és rúgja magát állásba.

Red! Lányom nem játszott már vele - olyan elfoglalt szegény :wink: - ezért átvettem tőle. Apa játszik még az egyes, meg a hármas világban. Jó kis játék :)
És mi volt a nyeremény a pályázaton, hogy annyira megérte sms-t küldeni?

Kép Vegyél feeeeel!
nicolca
 
 


Édes ahogy nyúlkál :D
Ó, ezek szerint nem csak nálunk Apa az örökös kedvenc. Reggelente 10 percekig képes reklamálni a felháborító tényen, hogy Apa elment dolgozni :)
De amúgy Panna is előbb rúgta fel magát állásba, minthogy hajlandó volt hason elmaradni. Szóval lehet hogy nálatok is rájön hamarosan a Kismanó, hogy mekkora móka úgy játszani...

A pályázaton többtízezer ft-os ajándékcsomagot lehetett nyerni , de ahogy elnéztem,azok akik több száz szavazatot adtak le telón ,azok ennek a többszörösét el SMS-ezték. :S
Inkább a presztízs, gondolom... mi csak klikkeltünk :)
Nekünk is bejött a West (előtte Travianoztunk, nem tom ismered-e), bár most zárolták két karakteremet multizás miatt :oops: :roll: van még... :wink:

Érdekes, amit írsz, a sógornőmnek mindkét fia szopi-sztrájkot tartott a mensik alatt náluk. Szóval simán elképzelhető, hogy ilyenkor más az íze vagy valami miatt igenis érzi és kevésbé tetszik neki a tejcsi.

Képzeljétek, ma babalátogatóban voltunk egy 2,5 hós minimanónál, aki eléggé hasfájós. A csöppség párszor rá is zendített, Panna meg szó szerint kikacagta mindahányszor :D
Nem tom mit talált olyan viccesnek a másik baba nyűglődésén, talán hogy neki nem fáj, vagy nem tom, de elég ciki volt :D :D :D

Kép huncut kukac

Kép kb így röhögte ki a másik babát:

Kép

Kép
redwings
 
 


Sziasztok! ANNYIRA ÉDESEK A BABÓITOK!!!

Pankán nagyot nevettem én is, olyan aranyos, ahogy nevet! És ahogy Babóca nyúlkál... :)

Alexa még csak egyszer látott másik kisbabát sírni, de akkor ő is elkezdett ordítani, és mivel pont séta közben voltunk, az egész lakótelep zengett a gyereksírástól.

Nálunk nincs ilyen apa-imádat. Elfogadja, hogy van apja (még jó), de pl. hosszabb ideig nincs el nála, még kézben sem. Azért remélem, később jobb lesz!

Jövő héten megyünk bőrgyógyászatra, mert hol jobb, hol rosszabb a folt az arcán, és már a homloka is kezd nagyon száradni. A koszmót még olajjal sem tudtuk eltüntetni, csak a gyereknek volt oliva olajos szaga még másnap is. :) A Babe meg semmit nem használt.

Próbálom magam tudatosan irányítani, hogy ne aggódjak, ha Alexa nem eszik, és egyre többször sikerül.
Viszont a szobatársam, akiről a múltkor meséltem (a 9 kg-s babával), azt írta, hogy mivel a gyereke 120-140 ml-t eszik alkalmanként (naponta 5-6-szor), az orvosuk tápszert írt fel pótlásnak. Hát, a legtöbbször Alexa sem eszik többet, viszont tápszert nem akarok neki adni, mert anyatej is van bőven (még mindig tudok fagyasztani). Viszont hiába van több az üvegben, nem kell neki. Szóval, nem hiszem, hogy éhes marad. Akkor most elég, vagy kevés az a 120-140 ml?

Huh, megint jó hosszú lettem, bocsi!

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Detty! Szerintem ne foglalkozz a mennyiségekkel, én mértem párszor, hogy Zsombi mennyit evett, sehol nincs a könyvben előírttól, mégis nő.
Olyan édesek a babák! Én úgy érzem, soha nem tudok egy jó képet csinálni, és még egy mosolygós sincsen :(
Zsombinak is van egy folt az arcán, dokinéni szerint ekcéma, kaptunk rá hidrokortizonos kenőcsöt. Hát, meglátjuk....
Ja, valaki kérdezte: Zsombi 3,5 hónapos, 10-én lesz 4.
pzsuzsi
 
 


Én kérdeztem :oops: :) köszi amúgy

Amúgy én is ellövök vagy 20 képet, hogy 1-2 használható mentésre kerüljön.
De nekünk "muszáj" fotózni, mert több távoli rokonunk is van, akik élőben még nem is találkoztak a csajszival, de netre nyomatok fel képeket és így valamelyest nyomon tudják követni a kis életét. Jobb híján... :(
Pannának a képesebbik felén jött ki pár napja néhány ragyaszerű izé (összefüggő területen kb 5-6 kis dudor, pirosas, szabálytalan körvonalú, kb 5-7 mm -es), és akármivel kentem, nem múlik. Nemsokára megyünk tanácsadásra, majd megmutatom a dokinak, remélem nem ekcéma.

Detty, szerintem is hagyd a csudába a mennyiségek figyelését egy ideig. Minden babó más és más, nem lehet egyazon eőírást ráhúzni mindegyikre. Csak azt figyuzd sztem, hogy önmagához képest megeszi-e a szokottat (napi átlagját).

Kép

Kép
redwings
 
 


Nagyon édesek a babák! :lol:

Evés: Nekem azt mondta a doki a legelején, hogy a napi fogyasztása test-kilógrammonként 100-150ml között legyen. 100 alá ne menjen. Ha nem akar enni, vagy nincs tejem, próbáljak HIPP I-es tápot adni, de ha az sem kell, legalább itassam meg, hogy ne száradjon ki.
Így a 9 kilóra nézve lehet, hogy tényleg kevés a 120-140, de ha a te babádra számolod, akkor lehet, hogy még nem. ??
És továbbra is azt mondom, a napi mennyiséget nézzétek, ne az evésenkéntit, sokkal informatívabb!

Pöttyök: Milyen lett Zsombi arca? Nekünk is hidrokortizonos krémet adott a doki az oltás helyére, de én még nagyon vacilálok, sajnos elolvastam a papírját, nem kellett volna... :) Pedig bízom a dokiban, de nagyon szűkszavú volt, nem mondta, hogy hányszor, mennyire stb. Ez a krém iszonyú erős! Úgyhogy most egy kicsit még próbálkozom a saját módszeremmel, mert lassan javulni látszik, már egész szép. A saját meg az, hogy egy csepp anyatejet kenek rá... :roll: Ez az arcán működött régen, amikor tele volt pöttyöcskével. Volt amit másnapra, volt amit pár nap múlva eltűntetett. Annyiszor kenhetem ahányszor csak akarom :) És még mellékhatása sincs. Szóval adtam még 2-3 nap haladékot a hk. kenőcsnek... Ha nem javul, majd bekenem (állítólag elég egyszer, annyira erős), de csak egyszer, nagyon vékonyan, és ha nem javul attól sem, tuti, hogy azt többet nem kenem rá...

Még azt akartam kérdezni, hogy ti foglalkoztatok homeopátiával? engem egyre jobban érdekel, mert annyira agresszíveknek tartom ezeket a gyógyszereket. :oops: De csak úgy kezdenék bele, ha homeopátiás orvos mondja, hogy mi kell, nem keresgélnék egyedül szert, az tuti. Nektek van ilyen tapasztalatotok?
kisbogarka
 
 


A homeopátia nálam eddig még minden esetben segített. Jó volt lázra, megfázásra, szénanáthára, sőt, még az elég súlyos allergiámra is szoktam alkalmazni homeopata-szert.
Ha egy mód van rá, nem veszek be "normál gyógyszert".

Mikor 5 percesek lettek a fájásaim, elkezdtem szedni egy méhszájtágítót, és hogy ez is közrejátszott-e vagy sem azt nem tudom, de 8-kor elment a magzatvíz (1 ujjnyi voltam) és 10.40-kor megszületett Panna.

Kép

Kép
redwings
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?