Új privát üzeneted érkezett!

Orsi!
Vérezni 1 hét simán belefér, utána meg még lehet némi maszatolás is. Nekem pont 6 héttel a műtét után jött meg először. Mivel "korai" terhességről van szó esetedben, ha megjön, utána próbálkozzatok nyugodtan. A 3 hónapot a lelki gyógyulás miatt mondják. Én ezt gondolom. De úgyis érezni fogod, mi a jó. Én a tesó elvesztése után 5 hónappal éreztem úgy, hogy készen állok újra.
Most meg nem akar jönni... :(

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Nagyon mókás hangulatban vagytok! Ezek a gyerekek hihetetlen miket mondanak. :lol:

Hugó Hami (?), mesekazetta, halacskás játék - kezdem azt hinni más generációt képviselek nem nagyon mondanak semmit a gyerekkorból. :roll:
Bálint kapott egy békás horgászós játékot karácsonyra. Nagyon élvezte kb. 1 hétig, amikor Botond az összes béka száját felfeszítette és ezzel vége lett a játéknak. :evil:

Sno,
Bambi?

mmónika
 
 


Timo,
köszi, akkor ez még lehet ok.
Elárulom, hogy miért nem jön: várja a miénket, Meliékét, és aki még készülődik, hogy 2010 tavasziak néven egy topikban lehessenek. Szóval júniusig ne is reménykedj :D Persze, ha valamit mégis elszámolna a mazsola, bevesszük a csapatba legöregebbnek :wink:

Panka,
lehet, hogy rákukkantok, csak ne legyen nagyon rémtörténetes.

Móni,
majd csinálunk egy talit, ahová viszünk egy lemezjátszót, és mindenki hozza amin felnőtt. Verseket, meséket, dalokat kántálunk és hajnalig gazdálkodj okosanozunk (mindenkinek lehet több lakása is) :D

Orsi
Kép Kép
sno
 
 

 
 

Jaj, Móni, most látom, hogy meg van a helyes megfejtés! Gratulálok! Bizony, hogy a Bambi! Még hogy nem tudod miről beszélünk?!
Ti nem fo***tok össze magatokat, amikor jött az Öreg Fejedelem? :roll:

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Felvilágosítás:
Volt régebben téma, hogy ha a gyerek rákérdez dolgokra, akkor az ő szintjén nyiltan el kell magyarázni. Ha jól emlékszem, mindenki egyetértett. Akkor most tippeket kérnék! :lol:
Nati nézi a pocimat: Anya, hogy jön ki innen a baba?
Szerintetek mi erre a válasz egy nem egészen négy évesnek???

Sno,
Nekem csak Monopolym van, azt is hozhatom? :D

Pankaa,
Amikor tanítok, ülök egy kényelmes széken, iszgatok valami meleget a bögrémből, közben nevetgélek.
Amikor nem tanítok, akkor egyszerre kétfelé beszélek, az asztal körül kergetem Szabit, labdázok, pakolok, próbálom kivédeni a rám vetődő 12 és 16 kg-os udódaim támadását és próbálok minél kevesebb oldalbarúgást beszedni.
Szerinted melyik az egyszerűbb pocakkal? :lol: Újabb tanítványokat nem is nagyon tudnék már vállalni, pont 5 perce mondtam vissza egy "le vagyok maradva de érettségizni szeretnék (május 7), heti egy alalom, megfelel?" megkeresést. Ennyire azért nem állunk rosszul. :twisted:

Majomanya:
Rávettem magam, hogy elolvassam a cikket. Nem győzött meg a szakmai hozzáértéséről. :lol: :twisted:

Barbuss,
Vilma :lol:
Nálunk APG háború szokott folyni. Natinak a sárga, Szabinak a lila a kedvence. Még hogy többször elolvasni mindegyiket...én csak ma kb mind a kettőt elolvastam. :lol: Nati már így is kijelentette, hogy lehet Peti Hármaska. Bár mostanában inkább Licsire szavaz. :?

Rita,
Szabi sem az a szószátyár, úgyhogy én is inkább Nati mondásait szoktam leírni. :wink:

Kistesó:
Nati, amikor Robival gyakorloluk a szerepcserét, elég jól váltott. Elég érett volt már ahhoz, hogy apa is jó legyen. Emellett relatíve jól beszélt. Szabi kb fél évvel van mögötte beszéd téren.
Szabi is elvan nélkülem egész nap, ha kell, éjszaka is jó neki Robi, de érezhetően nő a feszültségszintje, amikor Robi jut főszerephez körülötte. Rosszkedvében nem keres úgy segítséget, mint Nati, így elviselni is rosszabbul tudja és segíteni is nehezebb rajta.
Nati így tudta kíváncsisággal és érdeklődéssel fogadni Szabit és ez elég jól látható volt előre. Ahogy most látom, Szabi viszont egy merényletnek fogja kistesót látni. :(

Meló:
Robinál nemigen van kilátás - hacsak azt nem vesszük, hogy összeállítottam egy listát a régóta halasztgatott dolgokról... Most a Szoc Minisztériumot próbálom becserkészni, úgyanis pénteken kapta meg a határozatot, hogy Gyesen van, azaz "egyszerű felmondás" rá nem vonatkozhat. Nyomozom, hogy mi is a törvény, ami most rá vonatkozik.

Ágiboldi,
Amikor Natival terhes voltam, azért hagytam abba a munkát, mert azt csak odafigyelve érdemes csinálni, terhesen meg a "Becsengettek? Na és??" kezdett eluralkodni rajtam. Szerintem most is a terheshormonok játszanak szerepet abban, hogy nemigen tud megrázni semmi, ami nem vmelyik gyerekkel kapcsolatos. Elég bukta lehet anyagilag, de most fontosabb, hogy valahogy megoldjuk Szabinak a tesóérkezés krízisét. Segít azért, hogy lesz fél éves végkielégítés (remélem :twisted: ) és csak májusban jön meg a felmondás, mivel mégiscsak 16 év munkaviszonya van a cégnél.

Kép KépKép
lorca
 
 


Mindenkinek köszönöm a szülinapi köszöntést, Emili 2 éve jobban hangzik mint az én 37-em !!!!!! :wink:

Szóval BOLDOG SZÜLINAPOT EMILINEK és BRIGINEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sno

Szóval 2010 az új dátum ????

Panka

Hogy álltok a bölcsivel, milyen volt a mai bennt alvás ????

Dana

Férjed munkahelye ???

Lorca

A te férjed dolgozik a Globusnál ????
(mintha erre emlékeznék)

Ágiboldi

Munka kedvvel nem csak te nem rendelkezel, én sem, de sajna muszály ugyanis jön a főnököm és bevisz a dolgozóba !!!!!!!
:wink: :oops:

Ma voltunk orvosnál Tomival, ugyanis éjjel még mindig annyira köhög, hogy szinte fullad. A gyerekorvos szerint ingerköhögés, amit nem értek !!!Nem hall semmi lerakódást, Fenistil cseppet és orrcseppet írt fel speckót !!!Ha nem javul azt mondta menjünk vissza !!!!(szerencsére mama bébiszittel, így mi dolgozhatunk) :wink:

Autóm Papasnál a merci szervizben, ma már úgy volt, hogy kész lesz, de a vadi új riasztó amit beszereltek volna elromlott, így csak holnap lesz kész !!!!!! :twisted:

Lora

Hogy van Brigi pocija ?????

Helga

Áron köhögésére miért torokfertőtlenítőt akarsz adni ???????

Timi

Nagyon cuki Lillus avatarképe !!!!!!! :wink:

Kép
kditke
 
 


Jó reggelt!
Én kezdek dögrováson lenni… Napok óta köhögök meg fáj a torkom, és csak egyre rosszabb :( Remélem nem pukkanok le teljesen… :roll:

Bambin én mindig sírtam, szerintem eddig a részig el sem jutottam sose :roll: :oops:

Rita – jámborszarvas :lol: na meg a sünin is jót virultam :lol: walesi bárdokról ne is beszéljünk :D

Idézgetés: abszolút favorit a Jóbarátok!! Szerintem nincs olyan szitu, amire ne lenne abból idézhető csattanó ;)
Mese: bakeliten a Hamupipőke volt a favorit!
Félős/sírós mese: bennem mély nyomokat hagyott az, aminek az elején egy vízesés sziklájára kellett a kis pandának felmásznia akinek meghalt az anyukája :shock: emlékszik vki, hogy mi volt a címe? :roll:

Lorca! Akkor talán öröm az ürümben, hogy Szabi többet tud Robival lenni :roll:

Timó! Küldöm a gólyákat, de hozzánk is küldhettek ;)

Barbi

Kép

Kép
barbuss
 
 


Sno, ez azzzz, nemtom rájöttem volna-e, de így, h kiderült, tökre emlékszem a hangjára ahogy mondta!! Én is rettegtem tőle, iszonyú félelmetes volt!!!

Kditkének nincs is vonalzója magáról, honnan tudjuk a szülinapját? Mindenesetre boldogat!

Barbi, gyógyulást, én kb egy hónapig köhögtem, mostanra múlt el.

Pann, néha valahogy jelezz már azért, h jól vagytok..

Panka, bölcsiben alvás sikerült?
Bölcsi nálunk nagyon fura, Boldi a legnyugodtabb gyerek akit valaha láttak, cumi nélkül alszik és megissza a tejet :roll: :roll: kicsit aggódni kezdtem, h ez nem vm lelki gubanc-e, h így megjátssza magát :shock:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


barbi
licitálok ágiboldira, én 2 hónapig köhögtem, rettenetes volt, rohamokban tört rám. a "megfázás tüneteit enyhítő" teakeverék segített a legtöbbet, de folyton visszatért. végül már dokihoz is elmentem, de ő is azt mondta, h nem lát semmit. azt mondta, h vlszeg a világos bőröm, szemem alapján vlmiféle allergia lehet erre a taknyos, szmogos időre... minden meggyőződés nélkül írt fel antibiotikumot, de mondta, h még várjak egy kicsit, mielőtt beveszem. na, azóta jobb :lol:

nyugodtan szavazzátok meg a kizárásomat a topikból, nekem egyáltalán nincsenek meg ezek a mesék, én gyerekként se szerettem őket. még a klasszikusokat se ismerem :oops: most kelével szocializálódom. de jelenleg ő se mutat túl nagy hajlandóságot, pedig keleapu extranagy mesenéző. kelénél apg forevör jelenleg, de azt se kell olvasni, csak helyeselni, amikor mutatja, h mi micsoda. ill. a thomasból amit véletlenül látott meg a minimaxon megnézett másfél részt.

lorca
hajrá optimizmus! szabinak azért majd biztos segít nati a testvérkérdés feldolgozásában, bár állítólag mindig a középső húzza a rövidebbet...
válasz: egy lukon, ami az anyukák lába között van, kb sztm ennyi elég.

ágiboldi
ditke szülinap: asszem márc 15-én van, és vlkinek ez megragadt tavalyról a jeles nap kapcsán

snorsi
:cry: sajnálom, h a b terv valósult meg, de minden elismerésem a mekis helytállásért! és a barátnőkért, akik tudtak szerzni takarót...
egyetértek timoval, miután nem volt előrehaladott terhesség, a 6 hét a babára okés. a szex az meg úgy van, h van aki szülés után se várja ki, van aki meg sooookááááiiiiig húúúúúzzzza :twisted:

drukk mindenkinek, aki babát szeretne mostanában, de légyszi ne menjetek külön topikba!!

mágneses játék
az nyilván gáz, ha több mágnest nyel le, mert összeragadhat, de azért engem ez nem gátol meg abban, h ilyen játékot vegyek (a koraiban kifejezetten ajánlották kelének azt a fajta horgászós játékot, ami olyan, mint a fapuzzle, csak van benne mágnes és egy horgászbottal kell kihúzni). mondjuk kelének egyébként is van olyan fejlesztő játéka (lásd korai), amikor egy tál szójabab (eredetileg kukorica, de az nem volt a boltban) közül kell üveggolyót kiszedni. nem tudom, mennyire vagytok otthon szójababügyben, de a lényeg, h n pici és iszonyú jól gurul, úgyh ez a játék is csak szigorú szülői felügyelet mellett :twisted: )

majus3
 
 


Sziasztok!!

Bambi,télleg,rá nem jöttem volna!!Olyan régen volt és nekem nem is az volt a favorit,hanem a Vuk,meg a Süsü és nme is értem,de Dénes is ezeket szeretei most.Le se tagadhatnám.Meg nála még abszolút győztes a BEBE tv.Mindig,minden mennyiségben,ha itthon vagyunk folyton azt nézné ha hagynám.

Szerencsére mondókák ügyében mindig rávehető egy kis szókincsbővítésre.

Orsi,megjött a maci és n-n szuper,hétvégén fel is avatom és sütök neki benne egy piskótát!!!Köszönöm szépen még egyszer,h fáradtál nekünk!!!

Én is a 2010-es szülésben fogok részt venni,mert most is megjött(36.napon :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: )Alig várom,h elmúljon és bejelentkezem a dokihoz.

Mindenki babásodni szeretne,Barbi te is?szuper lenne egyszerre szülni!!!Én tutira nem megyek másik topikba,ha ki nem dobtok :lol:

Lorca,sajnálom Robi munkahelyét,de biztosan hamar talál már megoldást.Addig meg tehermentesítve vagy :lol:

Május,jézus,az 50.napig hogy bírtad ki??Nekem most a 35-ig sikerült,de csak nehezen :o
Szójababos üveggolyók jó kis mulatság lehet,Dénesnek tetszene.
Én nagy mesenéző voltam,mi öcsémmel a mai napig rajongunk értük+filmek és jó sorozatok minden mennyiségben.K csak tölti le nekem én meg esténként azt nézem.Tök jó.

Ágiboldi,megjátssza magát :lol: nem tudom,D is néha képmutató,mert csak itthon vannak problémák,máshol elsőre ki lehet cserélni a pelust és nem tör rá az emberre a wc-n,sőt még fel is öltöztethetem első szóra,stb.Úgyhogy ne vedd magadra,biztos nem ti csináljátok rosszul.

Pann,merre vagy??Jól vagytok???

Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!

Kis ünnepeltem nagyon köszöni a köszöntéseket! Tegnap megvolt az első felvonás, sok ajándékot kapott. Talán túl sokat is egyszerre, szegény nem tudta, hogy mihez nyúljon. De azért jól sikerült nagyon. :)

Mágnes
Brigi pont most kapott egy olyan horgászóst. Kb. olyan lehet, amilyent Május leírt. Emiatt én nem aggódom, sztem elég jól össze van rakva a játék, és annyi mindent lenyelhet, ami bajt okozhat. (kopkopkop) Sajnos lánykámat a bogyózásról nem tudom lebeszélni az utcán. Többször láttam, hogy emelné a szájához a bokrok termését, úgyhogy nekem erre kell nagyon odafigyelnem.

Gyerekszáj
Mindegyik nagyon édes! Könyvbe kéne ezeket szedni, én simán vevő lennék rá!
És akkor egy mai Brigitől:
Boltban beültetem a bevásárló kocsiba. Mellettünk egy néni szöszmötöl. Brigi: "Anya, a néni is beül a kocsiba?" :lol:

Rita
Ezek a gyermek zenelemezek nekem megvoltak. Néhány kedvencet még ma is dúdolgatok. Pl. az Eperfagyit már Brigi is félig-meddig tudja. :lol:

Mesék
Tényleg szégyen, de a Bambi nálam kimaradt. Én Süsü rajongó voltam (vagyok :oops: ). 4 bakelit lemezem is volt. Ja, és még a Vuk is nagyon bejött, de azt könyvben és tévében néztem. :)

Sno
Ez a tali jó ötlet! Mi még sokat ország-városoztunk is! :lol:

Barbi
Jobbulást!

Kditke
Szépül Brigó köldöke. Végre elkezdett puhulni a környezete, bár még mindig nem látom, hogy lesz ebből lyukas köldök! :roll:

Pann
Pihizzél sokat, sokat gondolok rátok! Drukkolok nektek!

Rólunk
Brigire rájött a bolondéria. Tegnap levágott egy igazi lilulós, remegős, üvöltős hisztit. A legszebb az, hogy fogalmam sincs, hogy miért. Egyébként már pár hete észrevettem, hogy sokmindenben megváltozott. Pl. eddig mindig apa volt a fürdés felelős, most nem jó neki apa. De másban meg anya nem jó. Eddig ilyen nem volt, ragaszkodott a szokásokhoz. Aztán a Csiribirin kb. 2-3 hete nem csinál semmit. Pontosabban nem azt, amiért odamentünk. Most erősen gondolkodom, hogy érdemes-e így meghosszabbítani a bérletünket. És sokszor rájön a hiszti is, bár nem ez a lilulós, az most volt először.

Ezenkívül a hétvégén elkezdett szobatiszta lenni. Szó szerint, ugyanis a bili már rég a fürdőben van, és most ő ült rá magától fürcsi előtt. Belepisilt és azóta szól mindig. :shock: Jelenleg alváshoz (du-ihoz is) és sétához kap pelust, egyébként nem. De ez is furcsa, mert alvás után (ill. közben is, ha kell) szól, hogy bilizni kell, de séta közben még sosem szólt. Na mindegy, azért örülök, hogy ez ilyen könnyen megy, remélem később sem lesz vele nagyobb probléma. :D
lora7
 
 


Sziasztok!

Huh- nekem a Bambi nem volt meg... most gondolkodtam rajta, hogy sosem láttam és nem ismerem a történetét.

Mi lemezen mátyás király meséket hallgattunk, nameg Vukot. Tesóm már másik generáció, ő már a cartoonnetwork-ön nőtt fel, akkoriban még angol nyelvű adás ment csak és szinte abból tanult meg angolul. Érettségi után ment csak tanárhoz és el voltak képedve mi mindent tud....

Tali: Bökhetek megint én a naptárra??? :?: Mi májusban tervezzük egy hosszabb hétvégét Budapesten tölteni, mert a férjem beváltja a 30. szülinapi cross-motorozás ajándékát,de pontos időpontot még nem tudunk.

nanica
 
 


Orsi, erre nem jöttem volna rá :oops: .

Lorca, Május megelőzött, de valóban, Majának én is ezt/ennyit mondtam. De a gátmetszést-császármetszést-köldökzsinórt... is tudják. Tovább nem kérdeztek :oops: (azóta sem! :))
Szabinak még sok ideje van, de minden gyerek más. Egyébként szerintem kifejezetten könnyebb egy kisebbnek a testvér születését megemészteni, legalábbis saját gyerekeimen ezt tapasztaltam. Maj vette legkönnyebben 20 hónaposan, B némi elbabásodást mutatott, ő két és negyed éves volt, Adél meg a mai napig küzd Petivel, köztük 3 év van.

Tudjátok melyik volt a legzseniálisabb gyereklemez? A Lúdas Matyi a Galiba nevű libával. :) Ismeritek?

Ágiboldi: Azt mondják, az a jó, ha az intézményben viselkedik jól egy kisgyerek, otthon meg leereszt. (Mármint a személyisége szempontjából jó, nem feltétlen a szüleinek... :) ). Ha fordítva lenne, vagyis otthon lenne kisangyal, a bölcsödében meg tombolna, azt jelenthetné, otthon nem meri elengedni magát. Így a jó!

Május: ne is beszéljünk játékokról! :) Olyan mániákus vagyok, hajlamos vagyok mindent megvenni. :oops: (Tudom-tudom... nagyon nem helyes!) De olyan klassz játékok vannak, ez a mágneses is nagyon jól hangzik! Meg az a legjobb, ha egy játék több korosztálynak is szórakoztató, hát a horgászós (akár horgos, akár mágneses) az lehet. Mi most társasjáték-őrületben élünk, nagyon jók vannak! Szuper változatosak, és a szülőknek is izgalmasak. A gyerekek meg nagyon hamar földbe döngölnek minket is, úgyhogy nyerni hagyni sem kell őket. (Vagyis időnként azt érzem, ők hagynak engem... :oops: )

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Lora, na welcome. Na ilyen lilulós hiszti van nekünk minden tevékenység előtt (felöltözés, indulás, bölcsiből eljövetel, babakocsiba beülés, sétálás, lakásba bejövés). Szerinted? Tegnap már Boldiaput is kicsinálta, pedig az ő tűréshatára 100 méterrel az enyém fölött van.

Pisilés témában: Boldi tegnap egyértelműsítette a fürdőszobában elhelyezett bili kapcsán, h ő bizony a kádba szeret pisilni a vízbe. Ráült ugyan, és mikor kérdeztük, h van-e pisi, akkor közölte, h "nem. oda!" és a kádba mutatott, majd megismételte, h "piti oda".. szóval mi hátránnyal indulunk, mert nem is csak a pelenkáról kell leszoktatni :lol:

Rita, szuper, én is ezt gondoltam, végülis én is viselkedek a munkahelyemen és csak otthon őrjöngök ha kell :lol:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Rita,
A társasjátékozás ideje azt hiszem, nálunk is elérkezett, bár egy Ki nevet a végén?-nél bonyolultabb azt hiszem még nem menne. Egyszerű kártyajátékokat mikortól értenek meg a gyerekek? Nem feltétlenül pókerre gondolok, még ha az egyszerű is...
Remélem azért, hogy a 3 hónap még sokat fog jelenteni Szabinak. :roll:

Mese:
Bambi nélkül felnőni? Micsoda sivár gyerekkor. :lol: Mondjuk én is elég nagy voltam, amikor elolvastam, az egyik első angol nyelvű szakirodalomként. :D
Nálunk most a Kisvakond és Thomas a menő, DVDn. Hallgatni nem hallgatunk mesét, csak dalokat és mondókákat.

Nanica,
A mesecsatornákat én is átállítottam angolra. Szigorúan tilos még nálunk tévézni, pláne kapcsolgatni, de soha nem lehetek elég éber. :twisted:
Szerintem válassz időpontot. :D

Lora,
Szobatisztaság. :D Igy a legjobb. Séta közben nem szól, mert tudja, hogy befagyna még a hátsója. :lol:

Május,
Látom Szabit magam előtt, hogy hol a szóját, hol az üveggolyót tömi magába. :lol: Majd a végén véletlenül rákönyököl a tál szélére, én meg négykézláb szedegetem őket a földről. :wink:
Megpróbálom az anya lyukas verziót. Remélem nem kérdez tovább. :lol:

Mágnes:
A hűtőmágnes nálunk nagy kedvenc. Mindkettő nagyon szereti pakolgatni őket. Még nem ettek meg egyet sem belőlük.

Ágiboldi,
Miből gondolod, hogy megjátsza magát a bölcsiben? Ott sokkal több inger éri, mint otthon, így jobban kifárad, le tudja vezetni feles energiáit, így azokat nem a te idegeiden hancúrozva éli ki. :wink: Amikor majd hozzáérik, már kevés lesz, ott is lesz buli. :lol:

Kditke,
Igen, Globus. De már csak dolgozott. :lol: Elvben ugyan még megvan a munkahely, csak május elején jön majd a levél, de dolgozni még nem kell. Remélem, fizu azért lesz. :twisted:
Ingerköhögés. :lol: Minden köögés az :lol: Mi más lehetne? Más indokból nem kezd el senki csak úgy köhögni az éjszaka közepén.
Próbáltad emelni a páratartalmat? Náluk egész éjjel megy a párásító, reggelre egész trópusi is tud lenni. Ha én is a kicsiben alszom, ahol most a párásító van, legalább nem vérzik reggel az orrom. (Terhesség örömei. :? )

Kép KépKép
lorca
 
 


Ditke,
Boldog Szülit!
Ha a napokban nem esem teherbe (mint ahogy nem fogok), akkor már nincs esély 2009-es gyerekre :wink:

Barbi,
Úristen, végre valaki, akit szintén hazavágott a vízesésben felfelé araszoló pandamaci!!! Én is csak ennyire emlékszem, semmi másra, de hogy lelkileg kicsinált az tény. Pont egy pár hete jutott eszembe, amikor Sebi apuval valami rajzfilmet nézet, és épp félelmetes volt, és apa mondta, hogy de amúgy tök aranyos. Erre én mondtam, hogy elég egy rossz jelenet, ha az én lelkivilágomat örökölte, még 30 évesen is a szeme előtt fog lebegni :?

Lora,
nálunk is pont így kezdődött, ha anya, akkor apa, stb. és tényleg sokszor ok nélküli kiborulás, tök sajnálom ilyenkor, mert látom, hogy csak elkapta a rossz érzés.
Hajrá szobatisztaság, ez tök jó, hogy így magától, tehát tényleg megérnek rá!

Ágiboldi,
képmutató :lol: Most már megnyugodhatsz, hogy a gyerek teljes bizalmát "élvezed".
Reméljük Boldinak a sétákhoz elég lesz egy kis műanyag babakád, amit egy kulacsból feltöltesz vízzel. muhahahahh :lol:

Május,
az a kép jelent meg előttem, hogy Kele bekötött szemmel, hátra rakott kézzel a szájával szedi ki az üveggolyót a szójababból. Az igazi korai fejlesztés!

Meli,
örülök, hogy tetszik, használjátok egészséggel, és természetesen majd képet a tortáról, lécci!
Sebi kérdezi, hogy mit eszik Dénes az avatar képen? (valami olyant mondj, ami van nekünk itthon :oops: )

Sebi-száj,
dörzsölöm a lamináltról a zsírkrétát, erre jön, hogy ő is segít "lerandalírozni", gondolom leradírozni-ra gondolt, de tény, hogy így pontosabb a kifejezés 8)

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!


Megvagyok, egyben vagyok! :mrgreen:
Folyamatosan szedem a magnéziumot, így eldöcög vhogy a szekér. Tegnap délután már kivittem Gergőt egy rövid sétára, és meglepő módon nem volt semmi negatív hatása, úh ma de. is voltunk egy rövidet motorozni, de elég is volt, azért nem minden papsajt. :?

Látom, az APG mindenhol n megy, term-en nálunk is a kedvencek között van, de most sokkal többször (naponta többször) kell "elolvasnunk" a "Nagyvárosi természetbúvár"-t (Winkler Róbert halhatatlan műve, mindenféle városi állat fényképes - és humoros - ismertetője).

Lorca! Anya lyukas? :lol: Már hallom, ahogy visszakérdez: "És Nati is?" :lol:
Nevekkel hogy álltok?

Hiszti: nálunk is alakul, leginkább a földön-fetrengős megy, egy könnycsepp nélkül ordít hozzá. Hurrá. Tegnap - néztem az órát - 5 percig fetrengett, majd a zokogás-hangot megtartva vonult fel-alá a lakásban. :? Az egész műsort negyed órán keresztül élvezhettem, aztán kompromisszumot kötöttünk.

Bambi: :D nálunk is ment ez a lemez, meg az Óz, meg még volt pár, ami most nem ugrik be. BB biztos, h nem volt. 8) Süsü csak a húgomnak (8 évvel később).
Nanica! A Bambi Diznis (bocs) verziója biztos megszerezhető, hiánypótlásként. :wink:

Tévé, DVD: a múltkori Vuk-os próbálkozás óta egy Duna tv mesét kaptunk el. Sanyarú gyerekkora van szegény Gergőnek. :lol: Néha egyébként eszembe jut, h lassan talán lehetne vmit, de ennél tovább nem jutottunk.

Ági! Kádbapisilés: nálunk uez van/volt. Minden este szertartásosan, állva! belepisil a kádba. Ha előtte megpisiltetjük, akkor is kikűzd legalább néhány cseppet, mert anélkül nem élet az élet! :lol:

Rita! Csak tudnám, h akkor miért a három éves korkülönbség lett ideálisnak kikiáltva....

Briginek gratula a szobatisztaság első lépéseihez! :D :D

Tali: hm. Ha épp ráérek (nem szülök, stb.), és képesnek érzem rá magam, akkor szívesen, de 30%-nál nagyobb esélyt most nem látok rá. :(
Vendég
 


Pann,
csak így tovább.

Szerintem felfedeztük, hogy mi a titka a gyermekbőr selymességének (ui. Sebi is mindig belepisil), kérdés ki végzi el a bizonyító erejű kísérletet, hogy lássuk felnőtteknél is működik?

Max. majd nálatok tartjuk a talit :twisted:

Rita,
én sem örülök ennek a megfigyelésnek a korkülönbségekre vonatkozóan. Dana, kérlek cáfolj rá, Dani jól viseli Laurát, igaz?
Sajnos az én öcsém sem vette jó néven a kisebbik öcsémet 3,5 évesen.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Orsi!
Én sokszor fürdök együtt Lillussal, aki szintén nagy kádbavizelő, de sajnos az én bőröm nem olyan selymes! :cry: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Pann,
Nem szeretnék semmi extra kérdést az anya lyukas után. :twisted: Nem várhatnánk meg a serdülőkort?! :lol:
Névvel sehogy nem állunk. :? Ha teljes véletlenségből van egy, ami tetszik, akkor az a másiknak nem tetszik. Ráadásul egy idő után nekem sem tetszik, amit én választok. Becserélem egy lányra a kórházban. :lol: Robi próbálgatja a Richard nevet - ama Licsí - de angolos beállításom miatt nekem h-val iszonyúan hangzik. :? Ricsárdnak meg még jobban utálnám hívni. Robi meg az én kedvenc Péteremre mondja azt, hogy brrrrr.

Lehet, hogy azért a 3 év az ideális különbség, mert addigra jár le a gyes. :wink:

Nati kb 2,5 évesen kezdett mesét nézni, most sem nézhet többet, mint kettő, ami pl a Kisvakondból 15 perc. Nem látom rajta, hogy olyan sanyargatott gyerek lenne. Most már Szabi is megnézheti azt a kettőt, de van, hogy nem is érdekli szerencsére. :wink: Második gyereknél lazulnak az elvek. 8)

Kádba pisilés:
Szabi is szerét ejti időnként, de olyankor Nati mindig ordít. :lol: Neki valahogy ez nemigen jutott eszébe annak idején, most meg fel van háborodva.

Kép KépKép
lorca
 
 


Timo :lol: :lol: :lol: pisilj te is :lol: :lol: :lol: :lol:

Pann,hurrá,jók vagytok!!!!Hiszti és kompromisszum:nálunk csak akkor működik bármi is,ha előtte átölelem és megnyugtatom.Éredekes mód utóbbi időben meglepően jól alakul.Vagy megtörtem és ő ezt kihasználja???Tény,h utána sem engedek a követelőzésnek.Próbálunk követekezetesek maradni című fejezet.

Sebikém:fű.Majálisoztunk tavaly a strandon nálunk és ott mászkált egész nap.Időnként felevett ezt-azt,botokat,fűszálat.
Orsi,mondd,h kölesgolyó :lol: az még egészséges is.Egyre többet említve nekem is rémlik valami pandás sírós mese.Én is ettől félek,h ami egy bűbáj,azt egyetlen hörgős,csatakos-jelenet antigyerekbaráttá teszi.Na,mi egy ideig még maradunk a bebénél.Ott max.az erőszakos,h a kiselefánt lefröcsköli a másikat.

Minden társasra vevő vagyok.Akár ektiviti,akár csapdlecsacsi.Minden,bármi,bármikor :D

Lora,nálunk szigorúan tilos a bogyókhoz hozzányúlni,madárbirs és társai n-n mérgezők.Mi már az elején közöltük,h a piros,sárga bogyós bokor n-n-n-n-n szúr.Eszébe sem jut,ha elmegyünk mellette már messze kikerüli és közli,h szúj-sz-sz :lol: (de szemét vagyok,mi?)
Szobatisztaság,de jó!!!Ügyes a lányka.



Kérdésem van.Ma kicsit melegnek éreztem,ezért megmértem a lázát.Szegénykém a higanyost nem tűria hóna alatt,meg az sokáig is tart.Digitálist a hóna laá próbálva üvölt.Fülhőmérő konkrétan sz..rt se ér,2 egész fokkal csal.Így kénytelen vagyok még mindig a popsiban mérni neki,mert az a pontos és gyors is.De szegény annyira sír és nem azért,mert fáj neki,term.tudom,h nem fáj,de látom rajta a feszengést.Mintha szégyellené,de kifejezni nem tudja.Mondta közben,h nem,nem,jossz,jossz.Úgy sajnálom és nem akarom,h lelkiére vegye.
Ti hogy csináljátok?Szerencsére nem lázas,így nem kell tovább macerálnom,de lesz még életében :roll:

Kép Kép
meli1118
 
 


Hangulatom a béka feneke alatt, este mikor hazaértem a munkából arra léptem be a lakásba, hogy anyósom meg a férjem engem elemeznek, hát mit hazudjak nem épp a leg felemelőbb érzés volt !!!!Vissza mentem és hangosan kinyitottam az ajtót, hogy ők is meghallják !!!! :twisted:

Azt hiszem ez volt az utolsó, hogy anyós kartárs átlépte a házam küszöbét, avagy viheti a kisfiát is !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bocsi de ezt le kellett írnom , mert majd szét pukkanok !!!! :twisted:

Szerintetetek mit csináljak osszam ki, vagy mint ha semmi sem történt volna legyek normális ?????
Azt hiszem ki fog belőlem törni a véleményem !!!!!!!!
(mert én nem úgy főzök ami anyós ízlése, meg nem úgy viselkedek, meg nem rá, hanem a saját anyukám véleményére vagyok kiváncsi) Ő már 5 hónaposan szalonnát tömött volna a gyerekbe !!!!Olyan nagyot csalódtam benne, és még én akartam az emeletet neki beépíttetni, hát innentől kezdve mehet a szociális otthonba az tuti !!!!!!!! :twisted:

Mégegyszer bocsi, de annyira fel vagyok háborodva, ha eljött segteni akkor ne áskálódjon ellenem , vagy ha valami nem tetszik szóljon ne a hátam mögött intrikáljon !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :twisted:

Kép
kditke
 
 


meli
nekünk a homloklázmérés jött be, igaz, az se igazán pontos, viszont n gyors, simán mérek 4-5-öt és átlagolok/legmagasabbat nézem :twisted: . arra mindenképp jó, h megnézzem, 38 felett van-e, mert csak akkor csillapítok. (bár mostanában, én(!) a gyakorlott anya -muhahaha- már egész jól érzem is)

bogyók, szójababok, üveggolyók
kele jó ideje nem tömköd csak úgy a szájába semmit (kop-kop). ha mégis meginog, akkor ha rászólok, abbahagyja (mégnagyobb kop-kop)

második babára hajtók
mindenkinek az az ideális korkülönbség, ami jut :twisted: :twisted: mondjuk nektek/nekünk praktikus a tavaszi gyerek, mert nemcsak a cuccok jók jó eséllyel, de van egy csomó éghajlatfüggő rutin is, ami jól jöhet.

pann
hurrá, h jobban vagy, de azért ne bízd el magad légyszi, pihenj, amennyit csak bírsz. az a 19/24 arány n jól hangzott!

tali
okés, én n várom!

majus3
 
 


Timo,
saját bőrre - saját pisi :twisted:

Meli,
a fenék macerálást, ha lehet kerülöm, nekem is ilyen érzéseim voltak vele kapcsolatban, úgyhogy digitális hónaljban (kb. 5 tizeddel kevesebbet mér :evil: , tehát még a fülesnél is kevesebbet ér), ha nagyon fontos a pontosság akkor higanyos hóniba, és csak akkor fenékbe, ha élet-halál. Természetesen mindnél ordít, csak az idő faktor más.
Engedd neki, hogy ő nyomja meg a digitálist, ill. én úgy fordítom, hogy lássuk a számokat (legalábbis én), és közvetítem az állást (36.7, 36.8...), aztán csipogás, és kikapcsolhatja, meg be, meg ki...

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Ditke,
egy anyós mindig könnyen előhozza az emberből az állatot (kivéve természetesen Lorcáé), ez esetben tényleg megfontolandó az összeköltözés, de legalábbis a lépcsőt nem csináltatnám meg az emeletre, de akkor meg lekiabálna, ha kell valami, szóval sehogy sem az igazi :twisted:

Májussal egyetértve, alapvetően ha nem lenne lázmérőnk, akkor is tudnám, hogy mikor kell lázcsillapító, mikor nem, szóval csak a saját megnyugtatásomra kínzom a gyereket.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Én lázmérésben nem ismerek tréfát, fenékben a legbiztosabb, tehát fenékben mérünk és punktum, kb 1 perc, annyit bárki kibír... (könnyen beszélek, mert Boldi nem bánja, tartja a kis fenekét és nézelődik, ez ugyanaz a meglepő kategória mint ahogy a körömvágást is ugyanilyen nyugalommal fogadja) Valszeg ha tiltakozna, akkor is kitartanék kritikus esetben, de ha csak monitoring célzattal akkor valami homlok digit beszereznék..

Kádbapisi: Sno, mindig eszembe jut amit írtál anno, h a fogkeféjét mindenki a saját fenékmosó vizébe áztassa (mikor az enyémet is beleejti a vizébe) :lol: :lol:

Pann, kitartás, nyugalom! :)

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Kditke, de végülis ezeket mondta amiket sorolsz? és kérdés, h a férjed mely álláspontot képviselt :wink:
(én nem tudnék nem szólni, de én bármely konfliktus azonnali feloldására törekvő vagyok)

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Ágiboldi,
selymes bőr és hófehér fogak a titok ugyanaz :D

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Jóreggelt! :)

Lázmérés:
digitálissal hónaaljban. Az ölembe ültetem Lillust, hőmérő betesz, kicsit magamhoz szorítom, addig nézzük a tv-t vagy mesélek. Teljesen jó. Ja, és én csak 38,5 fok felett csillapítok. :oops:

Kditke!
Tényleg fontos, hogy a párod ki állt melletted, vagy ő is anyós mögött "szidott" téged. Az tuti, hogy össze nem költöznék se anyóssal, se a saját anyukámmal. Persze tudom, ha beteg lenne vagy ilyesmi, az más.
Amúgy Ágiboldihoz hasonlóan maximálisan konflikus kerülő vagyok, úgyhogy hasznosat nem tudok mondani.

Sno!
Inkább kibírom kevésbé selymes bőr nélkül, de nem pisilnék a fürdővizembe, ahol áztatom magam! :lol: :lol: :lol:

Tali:
nekem május 13-16 között biztos nem jó, mert Balatonfüreden leszünk egy konferencián. De a többi nap okés. :)

Pann!
Csak így tovább, ha bármi van (segítség kell stb), hívj bátran, átugrok szívesen! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok,köszi a lázmérős tippeket,akkor bőszen próbálom erőltetni majd a hónaljat(én is ódzkodom már a popsit mérni)
És ált.én is érzem,ha baj van és csak akkor mérek,ha pl.n-n hidega kezem és ő a asaját homlokomnál is sokkal melegebb.Én csak akkor csillapítok,ha 38,5(kivéve lefekvés előtt este,akkor azonnal)nappal elég,ha leveszek egy réteget és leadja a hőjét.D amúgy is olyan,mint én,nekem az alaphőm 36,9-37fok.Forróvérűek vagyunk :lol:

Ági,szerencsées vagy és ha Boldi ilyen ügyesen visel,tűr ilyen macerákat,akkor miért az a sok lilulós öltöztetés :lol: :lol: :?:

Ditke,nyugi,szerintem is az a fontos,h Tomiapu hogy véleményezett rólad.Nekem is irtó rosszul esne egy ilyen neg.kritika,de hát ugye anyósokról beszélünk(mondjuk én ebben is szerencsés vagyok,enyém mondhatni jófej)
Summa summárum,én sem költöznék össze se anyóssal,se anyuval.Az is más,ha valaki nem teheti meg,h sajátba menjen az elején és ott lakik,de h utólag odacuccolni.....na ne!!!Én is úgy megszokatm,h azt csinálok,amit akarok,kizárt,h egy hét után ne menekülne el valaki visítva.(Én)


Május,abszolút igaz,én is most leinkább már a márciusra hajtok...kiegyeznék én téli babával is,de valóban mennyivel jobb lenne,ha úgy menne,ahogy már megszoktuk :o

Hófehér fogak és babapopsi :lol: :lol: n-n jól hangzik :lol:

Kép Kép
meli1118
 
 


Hali!

Pann, de jó hogy jól vagytok! :P

Május! Tetszik az elméleted az ideális korkülönbségről :D Ez ám a pozitív gondolkodás ;) Egyébként én is abszolút tavaszi baba párti vagyok :D

Lora! Süsü!! Ez az! Nálam is nagy favorit volt! Emma még nem kapott rá, de ami késik… ;)
Gratula a szobatisztasághoz!! :P
Nálunk ilyen lilulós hiszti még nem nagyon volt. :roll: Olyan masszívabb, kitartóbb rendszeresen. Eddig az vált be, hogy úgy csinálunk, mintha mi sem történt volna, de foglalkozunk vele: elkezdünk vmi semleges témáról beszélgetni és kérdezgetjük – azzal, hogy válaszolgat ki lehet zökkenteni ;) (OK, nincsenek illúzióim, gondolom a lilulósnál ez nem műkszik :evil: )

Anya lyukas :lol:

Kádba pisilés - selymes bőr - fehér fogak :lol:

Lázmérés: csatlakozom Ágiboldihoz! Nálunk van ellenállás, de ha már biztosat akarok tudni, akkor tutira megyek és popóban mérek!

Ditke! Tényleg: hallottad, hogy a férjed mit mondott? Én tuti rákérdeztem volna már! :roll:

Emma-száj:
Általában rendesen válaszolgat ha kérdezzük, de időnként (lsd korábban is írtam) látszik, hogy nem figyel, vagy csak annyit mond: „Hmmm”… Reggel beszélgetünk, kérdezgetjük, az egyik eldöntendő kérdésre megint mondja:
- Hmmm.
Odafordulok Gáborhoz, mondom neki, hogy ez marha jó, mert ez a „Hmmm” időnként igent, időnként nemet jelent… Mire Emma halál nyugodtan:
- Most igent.
:shock:

Barbi

Kép

Kép
barbuss
 
 


Barbuss: :lol:

Kedves Anyukák!! Jajj-jajjj... Ne haragudjatok, nem akartam tapintatlan lenni (Orsi... Timi... :oops: :( :( :( ), nem úgy értettem azt a korkülönbségest... Annyit akartam kihozni csak belőle, hogy az egészen kicsi gyerek talán nem érzi, hogy megfosztották a királyságától, amit egy nagyobb természetesen igen. De ez nem baj, meg kell érteni, mert tényleg érte veszteség, de mi tudjuk, hogy sokkal többet nyert a testvérével, így aztán nem kell, hogy nagyon letörje a szülőket a testvérféltékenység.
Egyébként szerintem ez a féltékenységdolog kissé túl van misztifikálva. Azt hiszem, sokszor az a probléma, amit az ember annak érez. Vagyis ha a szülők nem félnek nagyon, hogy jajj, szegény nagy, mit fog szólni a kicsihez, hogyan kompenzáljam... stb, akkor az élet természetes részévé fog válni a kisebb baba. Akire persze lehet haragudni is (bevallom, én is haragudtam néha, amikor ordítottak, 100x felébredtek éjjel, szétrágtak-leköptek stb, nem csak a nagytesónak van megszoknivalója...), de nagyon lehet imádni, lehet rá büszkének lenni, el lehet vinni a képét az oviba, stb-stb-stb. Sokszor úgy érzem, a szülők hajlamosak úgy tekinteni a kistesót, mint egy betolakodót, aki szegény nagyobbat ki fogja billenteni a leki egyensúlyából, ezért szüksége van külön programra, ajándékra, erre-arra. Ha a gyerekek ezt érzik a szülőn, persze, hogy ezt fogják érezni belül is.

Most ebbe nem tudom miért folytam így bele... :oops:

Csak az a lényeg, hogy NEM azt mondom, hogy jobb a kis korkülönbség, hanem hogy a kis gyerek könnyebben feldolgozza. A nagyobbal több a "meló", de egészen máshogy is fog hozzáállni. De ez olyan sok mindennel így van: ha egy másfél éves hisztizik, nem feltétlenül magyarázkodom hosszasan, elviszem onnan, mutatok valami izgalmas figyelemelterelőt és kész. Ha egy nyolcéves kétségbeesetten sír, mert rosszulesett neki valami, nem olyan egyszerű a dolog, főleg, ha nem is tudja elmondani, ki kell hámozni belőle, és utána még valahogy le is kell csengetni.

Kissé messzire szaladtam, elnézést!


((Orsi, írtam a levelezősre...))

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Csajok!
Ma megcsináltam életem első "édesistenemcsaknehogy"-terhestesztjét. Mindigis tudtam, h oltári mázlista vagyok: negatívos lett!
Na, Barbi, neked különösen tudnod kell, ki és miért mondta a következőt: "3%?!?!?! És miért nem írják rá a dobozra?!?"

Mónika!
A generációs szakadékot én is érzem: se Bambi se egyéb Dizni (hableány és tsai), de ez a vizilovas játék is csak dereng, mintha láttam volna valakinél...
Viszont még mindig kívülről tudom a "Szájúz nyerusímij-t", ha valakinek mond ez valamit... :P :oops:

Nekünk a világszép Cerceruska mese volt a rettegés csúcsa, amikor a kisöccse olyan állattá változott, aminek a lábnyomából ivott, meg volt vmi boszorkány is, szóval nagy viták voltak hármunk között, ki kapcsolja ki este a lemezjátszót, úgy fostunk.
Nagy kedvenc volt viszont a Rendíthetetlen ólomkatona zenés verziója Bergendyékkel és Haumann Péterrel (igaz, eleinte utáltuk, aztán rájöttünk a zsenialitására).

Rita,
a Galibás Ludas Matyit Tamás idézgeti állandójan, de sajna én még nem hallottam eredetiben.

Ditke,
leírtad a leírhatatlan és kimondhatatlan számot! :twisted: (én pont 2 héttel vagyok idősebb nálad és minden kedves ismerősömet megkértem, h ne számszerűsítsük az éveket, mert sokkal fittebbnek és fiatalabbnak érzem magam ennél, olyan 34-nek :wink: 8)
Anyós: nem tudok tanácsot adni, de átérzem milyen bosszantó. Én kisebb dolgok miatt is bosszankodok az enyémre, de nem akarok neki beszólni, mert Tamás nagyon tiszteli. Nagyjából csak a stílusa irritál (piaci kofa) meg a takarítási mániája, ja és a "bezzeg én és a mi időnkben" beszólások. Ja, és az is, h Roli rajong érte és neki mondta először, h szeretlek. :evil:
Közben elmentem a levegőbedobálni Olivért: csak úgy lobogott a 8 centis haja és az orrából a takony, de nagyon élvezte :lol:

Lányok, nagyon jókat röhögtem minden gyerekszáj-történeten: ez lesz a legviccesebb időszak a gyereknevelésben, ugye Ritáék és többi nagytesósok?

Ágiboldi,
inal :lol: :lol: Nagyon szemléletes volt, köszi! Ma én is kipróbáltam: babakocsival inaltam a motorozó Roli mellett és igyekeztem kiszorítani az útpadka felé (áááá, errefelé nincsenek járdák). A lilulós hisztit leszámítva, Boldi viselt dolgai ismerősen csengenek. (Nálunk autók a kuckóban orral befelé "alszanak" és az a hülye Tomasz is. Bár az utóbbi hetekben kezdi kiszorítani a "Makond", amiért nagyon hálás vagyok-arról legalább lehet mesélni).

Láttátok már a KV és a szülést? Lorca, asszem megoldódna a felvilágosításos problémád :lol: :lol:

Na, megyek felköszöntöm az összes Sándor, József, José ismerősömet és sok boldogságot a holnapi nap alkalmából Benikének!
Vendég
 


...vagyis holnapra Bozótkának (Jól vagytok? Kíváncsiak vagyunk ám rátok is!)
...és csak utána Benikének...
Vendég
 


Sziasztok,
Itt vagyok, máris.
Először is boldog szülinapot mindnekinek!!! (tudom ciki így egyben, de most már jóvátehetetlen).
Én is jókat szórakoztam a gyerekszájakon.
Jól vagyunk, Zsófi mindjárt két éves lesz (és tudja is ám, hogy "kettő" - mert apukája megtanította), a pici meg 22. hetes, úgy néz ki fiúcska. Nekem jól megy a terhesség, picit néha ég a gyomrom, meg a derekam se tökéletes, de más panaszom nincsen (Zsófinál sem volt), remélem így is marad.
Zsófi is a női beszélő, mondókázó vonalhoz csatlakozik- Kis dumagép. Hiszti néha - ritkán lilulós, gyakran hangosan ordítós, inkább itthon. Bilibe kakil szinte kizárólag (mert nem hajladó pelusba), de a pisi az általában pelusba megy (bár mostanában reggelente nem pisis).


Sno,
Nagyon sajnálom a történteket. :( Remélem azért gyorsan túl teszed rajta magad, hiszen gyorsan lezajlott az egész.


Bigsis,
Szeretnétek majd még harmadikat valamikor?
Köszi a hiányolást. A te hozzászólásaid is mintha ritkulnának. Beszámolhatnál pl. a gyerekek közti viszonyról mostanában.
A vizilovasról nekem fogalmam sincs, hogy mi, de ez a "szájuz" kezdetű mintha ismerős lenne. De nem tudom. Nálam Süsü, Vuk, Ludas Matyi volt a favorit, meg persze Kukori, Frakk és Mazsola.

Lorca,
Sajnálom a férjed munkahely sztoriját. Remélem egy jobbat talál majd.
Mennyi volt az AFP-d? Nekem 0,73, ami még belefér a normál korlátok közé, de mivel már 35 vagyok (sőt, idén már a 36.-ikba lépek), el akartak küldeni magzatvizes mintavételre. Mivel én is parázok a mintavételes vetéléstől (1%), voltam az Istenhegyi úton kombinált teszten meg aztán még egy négyes-teszten is (amivel az esély 5 ezrelékre csökkent. Remélem valóban nem lesz gond (azért okozott a doki egy kis parát).

Mónika,
Neked ki is volt a dokid a Szent Imrében? És apuka szülés után bemehetett látogatni? (mert hivatalosan nem lehet).


Mazsi,
Örülök hogy jól vagytok! Tényleg hiányoltunk, de én most újra hiányollak.


Pann,
De neked minden eredményed ok, "csak" a feszülések okozzák a gondot, ha jól értem? Ha így van, akkor még inkább félre a aggodalmakkal.

Barbi,
Jó, hogy újra itt. Nagyon megnőtt Emma. És a szekrényben könnyen megy az akció?

Egyenlőre ennyi telt tőlem.
Ja, és félve kérdezem meg, hogy mi az az APG?

KépKép
bozotka
 
 


Sziasztok!

Lorca,
Bigsis megelőzött én is a kisvakond sorozatból a nyúlcsalád epizódott javasoltam volna. Elég élethűen vezet le egy szülést Kisvakond. Bálint már 3 évesen túl volt a felvilágosításon, nem tudtuk miről szól ez az epizód.

Nem akarlak idegesíteni, de akiket ismerek 3 gyerekeseket, azoknál a középső elégé megsínylette a kistesó érkezését. Egy anyukával pont nyáron beszélgettünk, hogy Ő mennyire utált középső gyerek lenni. Szerintem annyit tudsz tenni, hogy Szabira kicsit jobban figyelsz majd. Te már tudod, hogy amikor a második született az elsőre kellett extra figyelmet fordítani, ugyanígy ha hármaska születik a kettesnek lesz új szitu. Ilyen szempontból lehet nem is baj, ha harmadik fiú, mert hosszabb távon Szabival jól ellehetnek.

Ágiboldi,
Nálunk Bálintnak volt lillulós hisztije nagyon sokáig, bár földön nem fetrenget. Viszont fulldoklásig tudta fokozni, így ilyenkor a magára hagyás nem jöhetett szóba, neki segíteni kellett kijönni a szituból. Tudlak biztatni, hogy idővel javul. És azzal is, hogy kissé nehezebb baba után a következő egy angyal lesz. Legalábbis úgy fogod érezni.

Lázmérés,
Én imádom a fülmérőt, éjszaka is könnyedén lehet lázat mérni vele. Meg kell tanulni használni. Szerintema tizedeknek nincs túl nagy jelentősége. 38,5 után csillapítok, ha 39 fölé megy akkor már olyan bágyatag a gyermek, hogy bármivel, bárhogy megmérheted. Én félek a fenekes megoldástól, rémképem, hogy megsértem a végbelét. De ez az én fóbiám.

Kditke,
Én mindenképpen beszélnék a párommal erről. Az is lehet félreértettél valamit. Ennyi részlettel nem segíthetünk. Tudni kellene mit hallottál, a párod mit reagált. Szerintem normális, hogy anya a fiával beszélget a fia feleségéről. Kérdés az hogyan, mit, milyen stílusban stb. Szóval így elég nehéz tanácsot adni.

Üdv:
Mónika

mmónika
 
 


ditke
fúúú, megértem, h kiakadtál. én tuti helyben rákérdeztem volna, h mizu :twisted: mondjuk alapból temperamentumosnak tűnsz, de ilyen terhelőt még nem hallottam tőled tomiapuról :wink:
írj majd azért még a végkifejletről. (én azért bízom benne, h nem kibeszéltek téged, csak beszéltek rólad..)

bozotka
apg=anna, peti és gergő :lol:

bigsis
ugye milyen jó néha egy-egy negatív teszt? az ember mintha újjászületne :lol:

meli
biolázmérésnél 1. lépés tenyér a homlokra, de a tuti nyerő az anyai puszi, azzal simán megérzed, ha gáz van

rita
az egygyerekesek halálos magabiztosságával :lol: n n egyetértek azzal, amit a testvérféltékenységről írtál. sztm is nagyobb a füstje, mint a lángja. vagyis nem, tuti, h megkergül(nek) a meglévő gyerek(ek), de hát ki nem? anya, apa is össze van zavarodva, csak könnyebb a másikra mutogatni :wink:

mágneses játék mégegyszer
ma az ikeában voltunk. vettünk kele szülinapjára sátrat meg egy n tuti daruskocsit, amivel mágnes segítségével lehet kockákat rakodni. és rájöttem a tutiságra :lol: csak _egy_ darab mágnes van benne, amivel felveszi, az összes többi sima fém, szvl nincs ami összeragadjon, egy esetleges lenyelésnél (a fémek egyébként bombabiztosan be vannak csavarozva, szvl finommozgásban nagymenő legyen az a kétéves, aki ezt megoldja -értsd:kele biztonságban van :P )

majus3
 
 


Május, eltöprengtem egy darabig, miért lépsz a gyerek homlokára lázmérés közben... :lol: Este van... De rájöttem! :D

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Bigsis! Naná hogy Ross!! :D A legutóbbi "beijesztésnél", amikor rádöbbentünk, hogy már jócskán meg kellett volna jönnie, akkor csípőből feltettem Gábornak az "okos" szőke nős kérdést: "Mit csinálnál ha terhes lennék?" Mire Ő: "Először is felhívnám a gyártót!" :lol:
Bozotkának igaza van: írhatnál kicsit a gyerkőcökről!
Apropó: Bozotka, gratula a tesóhoz! :P

KV és a szülés :shock: Én azért mondtam Emmának, hogy ne higgyen el mindent, amit lát :lol:
Ja és nálunk is "Makond" a vakond :lol:

Én ma itthonról dolgozom, mert tegnap nagyon szarul voltam :( Jó lenne nem teljesen lepukkanni a hétvégére...

Barbi

Kép

Kép
barbuss
 
 


off: van 1 kuponom a fővárosi állatkertbe. Ingyenes gyerekbelépő 14 éves korig. Március 31.ig érvényes. Ha valakit érdekel, írjon priviben és az elsőnek postázom! (Lorca... mégegy a másik mellé? :wink: )

Édesek a gyerekszáj sztorik!

Pisis víz bőrre, fogra :lol: :lol:

Barbi: javulást! ...

nanica
 
 


Hahó,
Barbi, jobbulást! De azért szuper egyedül otthon nem? :wink:

Május, én is Rita, nekem is megjelent Május amint Kele homlokára tapos.. :oops: :lol:

Ellenvélemény: nekünk nem jött be az AP(G). Nekem olyan semmilyen, Boldit se érdekli nagyon, ráadásul mindig dilemmázok a csajt Anyának hívni merthát az én vagyok :oops: , az az Anna és Peti anyukája, de az meg bonyi. Ez csak nekem okoz gondot? :lol: :shock:

Boldi retteg!! Süsütől! Ilyet még nem láttam, a számítógépen kapcsoltam be, a karom mögé bújt az ölemben ülve, úgy leselkedett kifele, aztán legörbült a szája és zokogni kedett hozzám bújva. Mondjuk mikor a zsoldosok sisakját összegyűri attól én is befostam kiskoromban.

Bigsis, éljen a világszép Cerceruska, az tényleg egy horror sztori, mi is rettegtünk!!!
:lol: Emma-száj

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Hahó!!

Emma száj n-n édes,én meghalnék a röhögéstől.

Süsü,nálunk n-n bejön,D most újabban a bebén egy tüdéres-békás mesén hal be,de úgy,h ma pl.a karomba bújt,remegett,leizzadt és azt mondogatta,h kész,mége(vége)pedig aranyos kis mese.

Ja,ja,nálunk is m a v.,bár nálunk kisvakond nincs még ismertetve :lol:

Nálunk bejön az APG,de a bogyó és babóca inkább.

Dénes tegnap este a nappaliban játszott,én ruhákat hajtogattam,háttérben halkan szól a széf.
D egyszer csak oda áll a tv elé és elkezdi a kezében lévő vizespalackkal a tv-t kínálgatni és közben motyogja magában,felhangon:tessék igyál,szomjas bácsi,finom,kéjsz még?Ránézek,kérdezem,mit csinálsz?
Válasz:inni.
Kinek?
Bácsinak :lol:

Eltelik pár mp,hallom:Most te igyál.Vonatot is,mozonyt is,kéket....na,szerintetek ki volt még szomjas???? :lol:

Kép Kép
meli1118
 
 


Most volt itt egy tanítvány. Kérdezi, terhes vagyok? :oops: Tök ciki, elfelejtettem neki szólni.

Szabi nemigazán gyógyul. Visszavittem tegnap dokihoz, a tüdeje tele van trutyival, az ab nem volt elég, most kapja a második kört. Reggelre Tiszta zöld volt az orra, teljesen be volt dugulva, porszívózni se nagyon lehetett. Hurrá tavasz. :( Mi lesz itt egy-két év múlva, amikor három kicsi fogja egymásnak passzolgatni a téli vírusokat? :shock:
Amin azért jót nevettem a dokinál, hogy mondta Szabinak, köhögj!. Szöszim elővillantotta legcsábosabb mosolyát és ránevetett. Na, gondolhatjátok. :lol: Tojt a fejére. :lol:

Egyenlőre élvezzük, hogy apa munkanélküli. Átírtuk az internet stb előfizetést (olcsóbb), kaptam új telefont (Voda fizetett nekem 500 Ft-ot), utolértem magam mosás terén, a konyhában is sikerült pakolgatni, majdhogynem ki vagyok pihenve. :D Ideális.

Meli,
Thomas?

Ágiboldi,
Szabi egy ideig azt hitte, hogy 'apa' egyenlő 'bácsi' :twisted: Anyával nem volt gond, mert ott nálunk a hosszú haj stimmel. :lol: APG lehet, hogy csak később fog Boldinak bejönni. Nat két évesen még a Boribon bonyolultságával sem mindig boldogult, ahhoz képest APG nagyon összetett. Kipp Kopp mesék is jók. :wink: Nálunk az volt sokáig a favorit.

Nanica,
Nem hiszem, hogy mi többet fel tudunk használni. :( Miért csak márc 31-ig lehet felhasználni? :twisted:

Május,
Csúnya dolog Kelére lépni. :lol:

Mónika,
Az, hogy ketteske és hármaska azonos nemű, szerintem inkább nehezíti a dolgokat. :roll: Ha lány lenne, akkor megmaradhatna Szabi A fiúnak. Pont mostanában volt a "Miből lesz a cserebogár"-ban egy rész, ami szerint az azonos nemű testvérek nagyobb valószínűséggel rivalizálnak. De azért remélem, hogy simábban veszi az akadályt, mint ahogy én gondolom. Ennek azért ellent mond, hogy még Natira is féltékeny. :? Ha véletlenül az ölembe ül, addig sündörög, amíg kitúrja. Nem nagyon látom a valószínűségét, hogy három hónap olyan nagy változást hozna.

Láz:
Popó lázmérés Móniéhoz hasonló indokból soha nem volt. Magam részéről utálnám. :roll: Elfogadom, hogy a gyerek is. :lol: Nekem nem a homloka, hanem a kulccsont környéke ad jó infót. Ha izzad a láztól, a homloka lehül.
Pont most akarok beszerezni egy új digitálisat, már kinéztem, 10mp alatt mér. A fülhőmérőnk mostanában elég zizi. :roll:
Főleg akkor csillapítom, ha rosszul néz ki vagy már aludni szeretnék. :twisted: Ez nálunk is kb a 38/38.5 körül kezdődik. A tized fokok sztem nem számítanak, tüdőgyulladás is lehet láz nélkül, 39 is probléma nélkül. :roll:

Bozotka,
Gratuláció a kistesóhoz. :D
Az AFP-m 0,57 volt, ami iggggen csak alacsony. Egyszerre vették le a négyes teszttel, a Klinikán. Nyakredő rendben volt (11 hetes - 1 mm) A négyes 1:480 arányt hozott ki, ami negatív 250-ig és alacsonyabb az életkori kockázatomnál (1:400). Én júniusban töltöm a 35-öt, úgyhogy már benne vagyok a korban. :twisted: Ilyenkor már protokoll, hogy felajánlják az amniot. Én sem kértem, csináltak egy szív uh-t is, az is negatív. Ettől még bármi lehet, de nem akartam vállalni azt az 1%-ot én sem.

Bigsis,
"rettegés csúcsa" - Ki kapcsolta be?! :lol:

Rita,
A testvérféltékenységet azért nem venném könnyedén. :? Van, akinél azért életre szóló véres küzdelem. :roll: Jópár olyant ismerek, akik még felnőtt korukban is ölték egymást a szülő temetésén. Mondjuk azt legalább bizti nem fogom megélni. :twisted:

Barbuss,
:lol: Te csak hiszed, hogy Emma nem figyel. :lol:

Kditke,
Csak akkor kapd el Tomiaput, ha te SOHA SENKIVEL nem beszéltél róla. :wink: Az más kérdés, hogy én is rákérdeznék. Te szeretnél menyedről Tomival beszélni? Én biztosan. :oops: Mármint nem a tiédről... :lol:
Én nem költöznék össze senkivel. :roll: Anyós nálunk tényleg párját ritkítja, de még vele sem. A leghosszabb idő, amit még jól viselek, az, amikor tesómat meglátogatjuk. Ez az elmúlt kb 5 évben 3x1 hét volt. :wink:

Kép KépKép
lorca
 
 


Megnéztem a Kisvakond és a Nyúlcsaládot a neten. http://videa.hu/videok/film-animacio/kisvakond-es-a-nyulcsalad-aranyos-gyerek-mese-uM3CUMQ4rK801AQW :roll: Belegondoltam a kérdésekbe. Nem lehetne, hogy a kamaszkorig inkább elhalasszuk ezeket? :lol:

Ha már Kisvakond. :wink:
http://www.origo.hu/programajanlo/20090316-kiallitas-nyilik-a-cseh-mesehos-kisvakond-kalandjaibol.html

Kép KépKép
lorca
 
 


Anyós téma:

Észre vették rajtam aznap este, hogy valami van, mire másnap anyósom "üljünk le és beszélgessünk". :evil:

Ő elmagyarázta, hogy előbb meg kellene kérdeznem, hogy mit beszélgettek utána puffogni.Mert ők nem mondtak semmi rosszat rólam, csak, hogy ő máshogy főz és nem mindig úgy kéne ahogy én szeretem, hanem néha kedvezhetnék apának is úgy ahogy ő szereti. Mikor összekerültünk 23 kg-ot hízott, akkor bizti nagyon rossz lehetett a kaja. Az tény, hogy mióta Tomika jár lefogyta apuka, de annak nincs köze a főzésemhez. Tomiapu legnagyobb sérelme , hogy nem süthetett a gyerek szülinapjára rakott palcsintát, mivel én gyümitortát kértem tőle. De ez valami tömegkatasztrófa !!!!!!!!!! :twisted:

Igen sajna a férjem hozzáállása esett a legrosszabbul.
No de sebaj, tudomásul vettem és egyben tanultam is a dologból, anyóst többé nem hívom ha segítségre szorulok, apa meg azt süt amit ő akar !!!!!! :wink:

Bocsika ha valakit untattam, de ezt le kellett írnom !!!!

Timi

Gratula Lillus szobatisztaság kezdéséhez !!!!
Jogos én is most már döntöttem, hogy ha nagyon nem muszály nem költöztetek hozzánk senkit, se az én anyukám, se anyóst !!!! :oops:

Panka

Gratula Emilinek a bölcsibe való jó beilleszkezdéséhez !!!!
Te mikortól dolgozol ???

Lorca

Teljesen igazad van, de tudod amit szabad Jupiternek nem szabad a kisökörnek !!!! :oops:

Május

Igen anyós állítása szerint ez történt !!!!!!!! :wink:
Imádom a férjem 11 éve ezért döbbentett meg amit hallottam, ill. amit én mögé gondoltam !!!! :oops:

Mónika

Igazad van, de van egy kis "üldözési mániám" is, hogy a teljes igazat leírjam !!!! :wink:

Barbus

Nagyon indulatos voltam, így kiabálás nélkül nem tudtam volna beszélgetni ezt pedig nem akartam !!!!! :wink:

Meli

Összeköltözés véleményed már én is osztom !!!!!

Sno

Nem hogy lépcső nem lesz de azt hiszem tartjuk a 200 km távolságot anyóssal !!!!! :wink:

Elbeszélgetés megtörténik ha holnap anyós elmegy !!!!

Bigsis

Nem olyan vészes talán túléljük ezt szörnyű "agg" kort !!! :wink:
Eddig azt hittem milyen rendes, és ez is nagyon rosszul esett anyóssal kapcsolatban !!! :twisted:

Előre rettegek, hogy valaki el merészeli tőlem vinni az én édes csimotám majd valaha !!!!!Annak lesz félni valója szt hiszem !!!!! :wink:


Ágiboldi

Ha elmegy anyós megbeszélem a férjemmel, hogy hogyan is gondolta ezt végül is, azóta ugyanis hariban vagyunk !!!
Amit nagyon nem szeretek, de míg nem tudunk 4 szemközt leülni tisztázni addig nincs békülés !!!

Kedvenc mese: Bubu= Bubo, Kis vakond DVD
:lol: :lol: :lol:

Kép
kditke
 
 


Lorca, APG nem bonyolult, sztem pont, h gügye a megfogalmazása, nem bírom elviselni. Boribon jöhet :lol:

Kditke, na majd számolj be a békülésről, tuti gyors lesz férjimádatodat ismerve.. :wink:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Teljes döbbenet. Egy egész filmet meg tudtam nézni reggel és csak akkor ébredt fel a család többi tagja, amikor pont befejeződött. :D Nemigen emlékszem az utolsó alkalomra, hogy békésen és magányosan tudtam iszogatni a reggeli kávémat és nyugisan tudtam szöszmötöln közben. Újjászületés. :wink:

Ágiboldi,
Elsőre fogalmam sem volt, hogy mi a jó az APG-ben, úgyhogy megértem. :lol: Engem nem ragadott meg, de mivel Natit teljesen elvarázsolta, nem vitatkozok az ízlésével. Az ő könyve, én csak engedelmeskedem. Azért annál sokkal jobb, mintha egy rózsaszín habos Disney utánzat igézné meg. :twisted:

Kditke,
Anyósnak arra a megszólalására, hogy hogy kéne neked főznöd a saját konyhádban, csak annyit mondanék én is: Köze?! :twisted:
Én még a nagyon-nagyon-nagyon muszáj odaköltözni dolgot is végigfutnám még néhányszor. Nem kell ott konfliktus, ahol nincs, pont elég, ami egyébként is adódik nap mint nap. Szerintem is ideális az a 200 km. :lol:

Kép KépKép
lorca
 
 


Bozótka,
Nem igazán értem a szülés utáni látogatás kérdést. Bármikor bárki bemehet látogatni a Szimrébe. Ez úgy zajlik, hogy egy üvegajtó választja el a vendégvárót a szobák előterétől. Bemenni tilos látogatóknak, de a babát odatolhatod az üvegajtóhoz és te kimehetsz a látogatókhoz. Nagyon jó rendszer szerintem, mert jobban tudnak pihenni a kismamák, mintha állandó járkálás lenne a saját, illetve szobatárs látogatók miatt. Szülés után közvetlenül jó esetben apa, anya, gyerek együtt vannak 1 órát. Aztán apa elkísérheti a szobába anyát, de aztán el kell mennie.

Az orvosom Dr. Bardóczi Zsolt volt. Magánrendelője van a MOM-ban, elég drága orvos. Azoknak jó akik természetes szülés pártiak.

Agiboldi,
Én is kivagyok az APG szövegei miatt, de Öcsi nagyon élvezi a képet, Bálint meg az életszerű történeteket. Utálom, hogy minden harmadik oldalon ez van Apa, Anya, Anna, Peti és Gergőke....; összes havazásos mesében felveszik a sapkát, kesztyűt, sálat, kabátot húznak; az Anyát Annának, Annát Anyának olvasom ; stb. Egyszer jó lenne ha végig olvasná a könyveit és az azonos, vagy hasonló mondatokat kihúzná. A képek viszont nekem is tetszenek és tényleg van pár nagyon jó sztori, de 10 kötetben már kicsit híg.

Üdv:
Mónika

mmónika
 
 


Ágiboldi,
nekünk is gondot okozott először az Anya elnevezés, Sebi mindig ki is javította, hogy itt az Anya, de aztán simán megértette, hogy "ez is az anya, meg ez is az anya", azóta nincs gond. Érdekes, hogy olyan sztorik a kedvencei, amikről sosem gondolnám pl. Attila papa 66 éves, keni vágja, hogy Nettiék, meg stb. és bárhol meghallja Debrecent, azonnal kiabál, hogy ott lakik az Attila papa (mi meg magyarázkodunk, a többieknek, hogy ki is az :roll: )

Móni,
igen, pont uezek idegesítenek engem is, miért nem lehet néha, csak simán lecsaládozni őket, vagy T/I, vagy mittomén, meg az Anna-Anya (hát névadásnál nem gondoltak a fáradt olvasókra :twisted: )

De van benne valami zseniális, mert tényleg függést okoz.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!

Teljesen lerobbantunk Lillussal. Fosás-hányás, köhögés-takonykór, láz és társai vannak látogatóban nálunk. :( :( :( Remélem túléljük, mert a fejem kezd szétszakadni annyira fáj.. :(

APG:
Lillust most valahogy annyira nem érdekli. Ami azt jelenti, hogy nem napi 10-szer veszi elő. :) A szöveg engem is idegesít, így sokszor saját magam költöm át és úgy mondom Lillának. :) De amúgy tényleg kedves sztorik, kedvenc most a hajmosásos. :)

Kditke!
Mióta is vagytok házasok? A férjedet eddig nem zavarta, hogy nem úgy főzöl, mint anyósod? Erről azért őt is meg kellene kérdezni sztem... de várjuk a békülési beszámolót! :wink:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?