Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Most jöttünk meg a védőnőtől, és teljesen le vagyok törve. Azt mondta, h n lent van a baba, és ő örülni fog, ha a 33. hétig kihúzom... :cry: :cry: :cry:
Legszívesebben elmennék a dokimhoz, h most azonnal cáfolja meg vagy mondjon legalább vmi bíztatót, de 20.-ig szabin van, úh marad az önsajnálat. :(
Persze a legkönnyebb az lenne, ha megkérdőjelezném a védőnő kompetenciáját, de sajnos legutóbb a dokim sem volt túl derülátó ezzel kapcsolatban, így egy kicsit nehéz optimistának maradni, ha minden oldalról hasonlóan negatívan nyilatkoznak. :?
Vendég
 


Pann, én helyetted megkérdőjelezem a védőnő kompetenciáját.
Viszont esetleg el lehetne gondolkozni komolyan, h nem tud-e valaki tényleg segíteni mostantól, mert az aggodalom nem, az ágynyugalom viszont kb az egyetlen ami Rékát benntarthatja. Persze mondani könnyű, megszervezni nehéz... Én magam el se tudom képzelni, h terhesen folyton együttlenni egy kétévessel hogy oldható meg, igenis emelni és futni, programozni és szórakoztatni kell. Viszont a kövi gyereknek meg tartozol annyival, h ezt nem teszed. Amiket írsz, h mit csináltok Gergővel, attól bárki megszülne, viszont nem nagyon van más választása az embernek. Bocsi az okoskodásért, ötletem nincs (nálam marad a fogamzásgátló :) )

Kép
Kép
agiboldi
 
 


((Régen voltam, de ezt nem hagyhattam szó nélkül))

PANN!

Lehet, h a védőnő nagyon sok babát, csecsemőt, pocakot... látott, de nem sok tapintat és lélektani finomság szorult belé. :x Nem tudom, ez a mondata mire volt jó... Mondja azt, hogy pihenj sokat, hívj egy nagymamát/rokont/bébiszittert stb, de ez...:shock: Azt nem mondta, hogy hegyes a hasad, az uh ellenére biztos fiú lesz? Meg ég-e a gyomrod, akkor sok haja lesz? Nekem ez a lent van a hasad... hasonlóan népies jóslatnak tűnik.
Lehet, hogy Réka nem fogja a 42. hetet is bent tölteni, mindent meg kell tenni nyilván, hogy maradjon sokáig. De te nyilván meg is teszel mindent. Van esetleg valaki, aki rendszeresen tud neked segíteni? Érdemes lenne talán megszervezni. Meg esetleg ha nem ódzkodsz tőle, egy ügyeletes orvossal nézesd meg Rékát, a méhszájat és megnyugszol. És még egyet, a nyugalmad érdekében: a lehető legritkábban keresd fel ezt az érzékeny lekű szakembert.

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 

 
 

Pann!

Sajnálom, hogy ilyet mondott a védőnő! És hogyan állapította meg? Tapintással vagy ránézésre? Ha izgulsz (és persze, hogy igen), akkor tényleg menj el egy helyi dokihoz és nézzen meg rendesen.
Rendszeres segítség pedig nagyon jó lenne...

Ágiboldi!
Nekem is a terhességem nagyon szép volt, semmi baj, semmi komplikáció. A szülés utáni első 2 hónap pedig maga a pokol... :( Remélem a következő első 2 hónap már jobb lesz. :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!!!

Pann,csatlakozom az előttem szólókhoz,ha nem is szigorú ágynyugalom,de mindenképpen hanyagold a házimunkát.Naponta max.egy könnyű ebéd összedobása.És pozitív gondolatok!!!!Ezt könnyű mondani,tudom,de tényleg sokat számít!!!Védőnő valóban egy szakbarbár.De manapság ritka a jó belőlük :twisted:

Terhesség:nekem sem az áldott kategória.20 hétig hányás naponta,32-hét vérzéssel 4 nap kórház,szülés 35.héten.Szülés után itthon max.a minden képzeletemet felülmúló tejtermelésem zavart.Aludni csak mellenként 2 betét,melltertó,pizsi,alul törölköző....de jó is azóta,h szabad vagyok!!!!!

Timo,neked miért volt pokol az első 2 hónap??

Rita,hogy vagytok???Akartam már tőled kérdezni egy szakvéleményt.Szóval mi a helyzet,ha egy ekkora gyerek simán ejti azokat a betűket,amiket (szerintem,abszolút laikus)később szoktak a gyerekek?f,sz,zs,cs,(l,r nem megy)Vagy csak elfogult vagyok?

Kép Kép
meli1118
 
 


Meli :). Nem hiszem, hogy elfogult vagy, biztos jól hallod. Csak örülj. :) R, l ötéves korban is lehet még hibás, iskoláskorra kell javítani.
Szóval Dénessel minden ok. :)
(De nem tudom, jogosult vagyok-e válaszolni egy továbbra is beszédtelen gyerek anyjaként. :shock: )
Egyébként jól vagyunk teljesen, csak rengeteg lakásnéző jön, folyton takarítok, és a félig száraz ruhákat rejtegetem, sajnálom a gyerekeimet, az utóbbi időben egy elég zaklatott anyát látnak csak, aki folyton sikál mert "Jön egy vevő!" :?
De majd csak elkel... Remélem...
Meg lettek tanítványaim is, kissé lámpalázas vagyok még, de szeretem.

A tricikli nekem is teszik, de annyi járgányunk van, vagy eladok egyet-kettőt, vagy nem lesz tricikli.


Ne haragudjatok, hogy nem kívántam boldog születésnapokat, ha szabad így, akkor megteszem most

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT A NAAAAAGY KÉTÉVESEKNEK!!! :)


Sno! FANTASZTIKUS a villamos! Áldás egy ilyen kreatív testvér!

Bigsis! Nagyon de nagyon aranyosak a testvéres képek. :)

Timo, akkor azt kívánom, - magunknak is - hogy amíg eladjuk a lakásainkat, ne érződjön a válság, és amint venni szeretnétek, akkor meg már igen, és tudjatok venni olcsón. Ok? :)

Szeletelős zöldségeket nem is tudom ki írta, köszönet érte, Peti kapott egy kis adagot, és nagyon büszkén és szakszerűen szeletel. Cuki. :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Sikerült elérni, hogy most már mindkét gyerek tök beteg. :twisted: Szabinak és Natinak is volt már 39-es láza, mindketten nyafik, levertek, hörögnek, köhögnek, időnként hánynak. Jó volt ebben a kellemesen szürke kissé szemerkélő esőben elcígolni gyerkőcöket a dokihoz. :twisted: Amolyan jó napom volt.
Nem tudom, feltűnt-e másnak, hogy a gyógyszertárosok kezdenek egyre kevesebbet tudni. :roll: Ma kértem valamilyen vitamint Szabinak, főleg azért, mert Natinak van rágóbogyója és hát ami Natinak van... :wink: Mindhárom gyógyis roppant segítőkész volt, amint mondtam, hogy mit szeretnék, mind bőszen kezdte olvasgatni, hogy mi is van ráírva a dobozokra. Remek indoklás vitaminvételhez, hogy a kicsi is rágcsálni akarja a tablettákat, de ha ez a kérés, 2000Ft/30 tabletta áron igazán tök mindegy kéne, hogy legyen neki. Meg is vettem, csak itthon olvastam el, hogy "evés közben szopogatni". Na ja, látom Szabit, amint pont eszik meg ahogy pont a tablettáját szopogatja közben. :lol:

Pann,
Aznap, amikor Szabit megszültem f11kor, délután mentem be a kórházba. Este 6-7 felé jó 20 perc NST, uh legalább egy negyed óráig, doki egy csomót kotorászott, végigkérdezett mindent, amit csak doki kérdezhet, a szülésznőből és dokiból többet is láttam arra rohangálni, aki mind-mind rámpillantott majd továbbállt. SENKI nem volt képes megjósolni, hogy aznap elkezdődik a szülés, nemhogy meg is születik törpe. A vizsgáló doki annyit mondott, hogy valószínűleg meglesz még az a két hét. A te védőnőd meg három hónapos jóslatokat dobál?! Tudja a kórtörténeted, ismeri Gergő születésének a menetét, látja rajtad, hogy totál pánikban vagy. Ezek után elsütni egy ilyen jó kis jóslatot, sima IQ hiány. Retardált emberektől meg ne fogadj el véleményt. A helyedben én többet a közelébe se mennék. Az a dolga, hogy segítsen, nem az, hogy még a maradék nyugalmadat is szétcincálja. :x :x :x :x :x
A koraszülés réme minden terhes feje felett ott kísért, ezer más dologgal együtt, ezért nem mondhatom, hogy áááá, ilyesmi nem történhet meg - pláne neked. Nati is szépen leszállt, igencsak időben, azután mégis úgy kellett kiimádkozni. Ha megnyugtat, szerintem is menj el a kórházba, az ügyeletre. Nem kell ahhoz ismernie a dokinak, hogy egy ilyen egyszerű kérdésre válaszoljon.

Dana,
Megkaptam a kuponokat, köszönet érte. :D Most már csak meg kell gyógyulni. :lol:

Barbi,
Olyan alkalom, amikor nem védekeztünk, nem túl sok, de volt. :wink: Akkora döbbenetet ezért aztán nem keltett. Mondhatni a természet eldöntötte a dilemmámat. :lol:

Kditke,
Boldog névnapot Tomikának! :D
Fel a fejjel. Már majdnem süt a nap. :wink:

Natinak és Szabinak most már egész értelmes játékaik vannak együtt. Nati szokta mondogatni az állatokat, mire Szabi a hangjukat mondja. Kb 4-5 állatnév, amivel játszani szoktak. Ha Szabi téveszt, egy nagy HÉÉÉ és nagy nevetés.
N: Cica!
Sz: Nyau! (és roppant elégedett magával)
N: Birka!
Sz: Beeeee! (vigyorog, mint tejbetök)
N: Teknős! ( :twisted: :twisted: :twisted: )

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

Köszönöm az érdeklődést.Laura talán kezd kilábalni,igaz ma megint ugatva köhög.De holnap majd megmondja a doki mi van.Remélem ez csak átmeneti.Inhalálásra jártunk 3 napig,naponta 2-szer ami sokat segített.Antibiotikumot csak lefogással tudtuk beadni.Pedig már furcsa helyzetekbe is adtam neki,ne kelljen kinozni.Volt hogy itta és az első korty után mondta nem jó,vegyem ki belőle./a pohárból a gyógyszert csak a szörp maradjon benne/,de volt olyan hogy első korty után fürdés közben a fürdővízbe landolt.Mellé Dani is beteg lett a hétvégén,3 napig estig mindig felment a láza 39 fölé.De Ő sajna fehér bőre miatt még mindig úgy néz ki mint az alvajárók.

Pann

Csatlakozom az elöttem szólokhoz.Próbáld meg kerülni a védőnénit.Tudom nehéz és sajna nincs is szabad választás.Neki biztatni kéne nem lehangólni.Én is mint Rita ahogy mondja elmennék megnyugtatásul más dokihoz UH-ra.Fel a fejjel az hogy lentebb nézi a pocidat tényleg lehet,hogy néphiedelem.Meg második babánál nem lehet,hogy az izomszallagok nem olyan rugalmasak.
Orrszívásról meg annyit,szerintem annyira nem fájdalmas,mint ha benn maradna és gond van belőle.
Gergő kilábalt a náthából?

Lorca
Látom Ti is lebetegedtetek.JObbulást nektek is.Vigyázz,hogy most meg el ne kapj valamit.
Szívesen és jó szorakozást hozzá./képeket azért kérhetek?/ :D

Május
Nálunk is a túró rudi a favorit meg a tejszínhab. :twisted:

Timi
Hú milyen jó lehetett a talpreflexológus.Én is mennék.Bennük lehet többet hiszek,mint egyes dokikba.Elöttünk kb.4-5 gólya szokott lenni.Meglátom minden elküldöm hozzád.
Hogy van Lillus?

Blin
Modulos rendszer azt jelenti,hogy minden modulba vannak tananyagok és ha több iskolát végzel el amiknek hasonló a tananyaga és a modul részét leraktad akkor már a következő suliban azt nem kell.Remélem érthetően írtam le.
Laura is hasonló,mint Gréta.Üt,rugdos...Múltkor már úgy csináltam,hogy fáj és sírtam.Na erre meg elkezdett Ő is pityeregni és hozzám bújni.

Kditke
Tominak boldog névnapot!
Ez az autómizzéria nem lehetett valami jó.Erre szokták mondani milyen jó volt régen a trabant. :?
Bölcsivel hogy alakultok?

Sno
Mégegyszer nagy gratula. :lol: aztán írni ám hogy vagy!
Nagyon szuper a villamos.És milyen jó ötlet.Gratula a kitalálónak.
Ti csináltátok a tortát?Vagy rendeltétek?Macis torta receptet elkérhetem?És hogy csináltátok,hogy csak a tappancsai,végei lettek csak kakaós piskótából?
Gratula a szopi elhagyáshoz.Én is így szeretném hogy sikerüljön.Én is a délutáni alvás miatt félek,mert most szopival alszik el.Sebi most műár alszik délután?Ott vagy mellette míg el nem alszik?Vagy magától?

Helga
Hogy van Apukád?

Ágiboldi
LÁtom nálatok is igazi elevenség Boldi.Össze kéne néha rakni Laurával.Kiváncsi vagyok melyik hogy reagálna.

Lora
Sajnálom a kocsitok.
Brigi még mindig alig eszik?Látom írod Anyósod is azért foglalkozik Brigivel.Megoldodott a probléma köztetek?

Meli
Dénes magától ki is rakja a kirakókat?Fa vagy papír formájút veszel?

Barbuss
Szia!
Mi még szerintem nem ismerjük egymást.Nagyon szép lányod van.

Bigsister
Ezek a gyerek megérzések :lol:
Nagyon jók a képek.Főleg az utolsó tetszik nagyon.

Tricikli:
Nekünk is van,de Laura tekerni nem nagyon akarja.
De Pannal nagyon egyett tudok érteni,főleg Danit nézve,hogy Ő 1 nyáron használta csak és utána 3 évig a kitámasztósat./azon is tanult meg kétkereküzni/Aztán ahogy elnézem lehet Laura nem ilyen lesz.

Egy kérdésem lenne.Most nagyon foglalkoztat a dolog.Lépcsőzést írtátok a váltott lábon.Már minden gyerek váltott lábbal lépcsőzik?És milyen korba kell megtanulni?Azt Én is hallottam,hogy nagyon kihat a tanulási fejlődésre.És sok dolgot ide vezetnek vissza.Esetleg valaki tud olvasmányt ajánlani róla?

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Dana, a váltott lábbal lépcsőzéshez: A nagy átlagra igaz sztem (mint minden általános megállapítás), h kb az idegrendszer érése során nagyjából ugyanabban az időben válnak képessé a gyerekek a váltott lábas lépcsőzésre és a szobatisztaságra 3 éves korban!! Tehát Laura még nagyon ráér mindkettőre. :)
De term. vannak kivételek: ld Gergő :), vagy a saját Bernátom, aki 5 évesen tanult meg váltott lábazni, de természetesen sokkal korábban, 3 éves kora előtt éjjel-nappal szobatiszta volt. Peti az ellenkezője: időnként váltott lábbal megy már a lépcsőn, de a szobatisztaságtól fényévekre. :)

És sztem egyiket sem kell különösebben gyakoroltatni (ill. a bilizés feltételeit persze előbb-utóbb meg kell teremteni és beszélgetni róla stb), de mivel alapvetően az idegrendszerén múlik Úgyis bekövetkezik mindkettő. :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Pann! Pihenj sokat!!! (tudom, könnyű mondani…) Nagymamák, keresztszülők stb nem tudnak segíteni?

Terhesség: nekem az egyik legjobb időszakom, bár őszintén szólva nem értem, hogy miért emlékszem rá így vissza, mert az első 5 hónapot végig hánytam, az utolsót meg végig türelmetlenkedtem :D

Ágiboldi! Hogy állsz a migrénnel? Nekem újabban megint nagyon rossz :( Sőt volt nemrég egy olyan időszakom hosszú heteken keresztül, amikor menetrendszerűen minden hétfőn vagy kedden volt… :roll:
(Próbálok egy vonalzót… :D )

Rita! Szia :D Ti merre költöznétek? 4 gyerek - hú, minden elismerésem! :D

Lorca! Jobbulást a gyerkőcöknek! Jó lenne, ha Te most nem kapnád el…
Teknős :lol:

Orsi! Hogy vagy? ;)

Dana! Szia :D Gyógyszerbeadás nekem is rémálmom… További javulást!!
Váltott lábbal lépcsőzés néha van csak, leginkább még nincs ;) Szobatisztaság meg egyáltalán nincs. Néha közli, hogy éppen pisil :roll:

Ma voltunk a 2 éves státuszon (pedig csak 27-én lesz a szülinap): Emma 12 kg és 88 cm. És a védőnő szerint kiugró, hogy mondatokban beszél 2 évesen, mert idén egyetlen 2 évese sem beszél még semennyire sem, nemhogy mondatokban :shock: Ez nekem fura… Én egyáltalán nem érzem kiugrónak :roll:

Barbi

Kép

Kép
barbuss
 
 


Halihó! :)

Lorca!
Jobbulást a gyerkőcöknek!
Most is, mint mindig, olyan jót mosolyogtam Natin! :) (teknős?) :lol: :lol: :lol:

Rita!
Jó, hogy leírtad ezt a váltott lábbal lépcsőzést, mert nekem ez a nagy parám, hogy Lillus nem úgy megy. De ennek az idegrendszeren kívül az is az oka, hogy az én kis kurtalábú lányomnak túl nagy a lépcső! :lol: :lol: :lol:

Barbi!
Lillus is mondatokban beszél, tök sok mondókát is tud már az elejétől a végéig.
Ma is édesen dobálta be az állatait a kuckóba, majd megszólal: Bemenni, Íjjus aszondta! :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Hahó,
nekem kiugrónak tűnik, h mondatokban beszélnek, Boldi csak szavakat mond, ill. kérdez, h "Mi et?" (Mi ez), és a mondat max annyi, h Anya eszik.
És akkor most beigazolódik, h a lányok hamarabb beszélnek?? Sebi megdönti ezt, Gergő is beszél (Pann, beszél annyira mint a csajok?) Dénes is beszél, nemtom. Kele, Boldi inkább csak szavak? Úgy értem pl. Lilláshoz képest.

Barbi, hurrá vonalzó, már csak a kép miatt is megérte.
Migrén dettó. nagyon durva, kb hetente. Csak azért nem szenvedek, mert voltam spéci migréndokinál és a gyógysezrtől 1 órán belül teljesen megszűnik. Ha érdekel priviben megírom, a neurológiai klinikán van, nagyon aranyos, egy óra beszélgetés és kaptam gyógyszert.

Váltott lábbal lépcsőzés nincs. (bár mintha régebben lett volna :roll: )

Lorca, gyógyulást! Teknős :lol: ebbe már én is beleszaladtam, meg a zsiráf és tsai..

Helga, hogy van az apukád?

Tagnap mégis visszaolvastam 2 évvel ezelőttre (uncsi fordítás..), és irtó jól szórakoztam.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


pann
tudod, nem az számít, h mit mondanak, hanem, h ki mondja! :wink:
mindenesetre tény, h sokkal többet kéne pihenned! keress segítséget mindenképp, ha más nem, rendeld a kaját, a házimunka maradjon meg hétvégére ádámnak, stb.

váltott lábbal lépcsőzés
néha, de csak ha fogom a kezét. önállóan nem.

beszéd
sehol sincs a többiekhez képest. mégis vlmiért ez az egy (végre!! :lol: ) amiért nem aggódom. a koraiban azt mondták, h kétéves korban elvárás a mondat (= két szó összekötése), de fiúknál plusz féléves csúszás engedélyezett.
kb. itt is tartunk, "anya oda", "kele tészta", "apa póóba" (=apa próbál). ill egy háromszavas mondat is elhangzott "apa cici anya" (=apa szereti anyát) no komment :lol:

lorca
klassz napod volt :twisted: . kitartás! és gyors jobbulást, vlmint drukkolok, h te ne kapd el legalább

ágiboldi
sztm az esetetekben semmi értelme a biztonsági öv nélküli triciklinek (bocs, boldiapu :lol: ). mert mi van, ha abba sem akar megmaradni, hanem ölben akarja magát vitetni? :roll:

majus3
 
 


Sziasztok!

Hú, de sokat írtatok! :D

Barbi
Mennyit változott Emma! :o Fel sem ismerném, ha nem tudnám, hogy ő az. Persze nyilván megnőtt meg ilyesmi, de az arca is olyan más lett. Nagyon helyes csajszi! :D
Köszi az érdeklődést, Brigó teljesen jól van. Nem fáj neki szerencsére. Esztétikailag kell még rendbe jönnie, ehhez kell a sok idő. :)

Pann
Vigyázz magadra! Egyetértek a többiekkel, hogy mindenképp szerezz segítséget. Hát elég hasraütésszerű ez a 33. hét. Ne foglalkozz vele! Ill. de: pihizz sokat és kérj segítséget!

Dana
Brigi azóta is alig eszik. Bár tegnap egy szép(magához képest)adag spagit megevett. Igaz, hogy azonkívül semmit egész nap... :?
Anyóssal a problémák sosem fognak megoldódni, max. kordában lehet tartani őket. :roll:

Lorca
Jobbulást a gyerkőcöknek! Remélem ti megússzátok hármaskával!
Teknős: :lol: :lol: :lol: Tök jó, hogy tudnak együtt játszani! Légyszí, légyszí tegyél fel képet róluk!

Terhesség
Én élveztem nagyon. Szerencsére nem voltak nagyobb problémáim. Az egyetlen rossz, ami megmaradt az az epegörcs a 9. hónapban. Ami aztán az újszülöttkort is meghatározta sajnos. Ezenkívül nem panaszkodhatok. Se hányinger, se görcsök és még a szülés is így utólag tűrhető volt.

Lépcsőzés, bilizés
Brigi legtöbbször váltott lábazik. Viszont nem bilizik. Próbáltam, volt némi siker, de még távolinak érzem. Persze ez lehet, hogy az én hibám és jobban kéne próbálni.

Ágiboldi
Szerintem nagy általánosságban igaz, hogy a lányok előbb beszélnek. De kivételek mindig vannak, fiúknál és lányoknál is. Pl. Brigi unokatestvére csak 1 hónappal fiatalabb, de alig beszél lány létére. Igaz, az ő családja igen nagy dumás, és nem is hagyják szóhoz jutni a kiscsajszit. Nem lehet, hogy te sem hagyod kibontakozni a fiadat? :lol:
lora7
 
 


Lora, nem én nem vagyok nagy beszédű, sőt, valszeg inkább azért fog később beszélni mert én mikor kicsi volt és még úgyse reagált nem beszéltem eleget hozzá :wink:

Timo, Lillus viszont igen katonásnak tűnik az állataival, hol tanulta? :lol:

Tricikli nem lesz, mert ha jön a hiszti nem tudjuk szállítani, ha rá van kötve akkor meg végképp, úgyhogy kilőve (sajna nálunk csak ilyen vészforgatókönyvek vannak) :lol: :lol:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Barbi! Szia újra itt! De jó olvasni rólatok! Mennyit változott Emma!
Nem tudom, hogy van e már jelszód a közös mailünkhöz, és picasahoz, de küldtem neked priviben elérhetőséget!

Pann! … szorítok, hogy minden rendben legyen. Pihenj sokat, ha tudsz!

Tricigli: Mi tavaly nyáron már használtunk. Nem volt biztonsági öv, de egy kiborulásgátló igen ( merev pánt a derék körül..) Mindenképp jó az irányítható. Hátránya, hogy nem lehet belepakolni úgy, mint a babakocsi aljába… 
Ha még nem teker, lehet lábtartósat is venni. Figyelni kell, hogy elég nagy legyen, hogy kényelmesen lerakhassa.

Rólunk: Linus végre megkapta a prevenart. (októberben lemaradtunk 1 héttel a nyilatkozat leadásáról, mert nem voltunk itthon) két hét múlva meg megkapja a bárányhimlő ellenit is.

Érdekes, hogy ki mikor kezd beszélni... Linus is mondatokban beszél, ismételget és mondókákat is mond… bár Sebit utól sem éri… ;)

nanica
 
 


Helló mindenkinek,

össze-vissza leszek.

Lorca,
azért egy afrikai szülő csak tudja, hogy mit mond a zsiráf meg a zebra, olyan kíváncsi lennék rá!
jobbulást nektek!

Dana,
Sebi most úgy alszik el délután, hogy lefekszik a szivacsra, én mellé ülök, hogy a lábamhoz tudjon bújni, és mesélek a Bárány Boldizsárból (már ő is kívülről tudja), szigorúan a képmentes változatból (az Anna Petik emiatt buktak el, mert nézegetni akarta). Érdekesség, hogy szopival már elég régóta csinálta, hogy fél órát aludt, aztán újabb szopi, és még félórát, most két órákat alszik nyikk nélkül :shock: , és éjszaka sem nagyon kel!

A maci torta annyi volt, hogy sima piskóta tészta 3 részre osztva (simán, kakaóval, puncs pudinggal), és úgy lett beletöltve a formába, hogy a mancsába a kakaós, stb. Aztán főztünk hozzá ugyanilyen pudingokat, és azzal lehetett enni a piskótát, mert magában azért elég száraz móka.

De jók az új vonalzók!

Barbus,
még mindig örülök a visszatérésednek!

Ágiboldi,
mi is meglepődtünk, hogy Sebi pont befér a villamosba, de aztán kiderült, hogy öcsémék egész délelőtt üldözték, hogy le tudják mérni, szóval méretre készült :lol:

Szülinapi ajándék javaslat,
Sebi bármennyit képes játszani egy világító zseblámpával, mindent "megfényez" vele.

Bogyó baba: rosszul vagyok, hisztis vagyok, barnázom, és várom a holnapot, hogy megnyugtassanak.

Pann,
már nem emlékszem, hogy mi volt az oka Gergő koraszületésének, és miért van most is ilyen veszély?

én a "nagyot aludtam" sztorin fetrengtem a röhögéstől, annyira előttem van a büszke arca, és a te hezitálásod, hogy sírj, vagy röhögj.

Tomika,
Boldog Névnapot!

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!


Köszi a megnyugtatásul szánt hsz-eket, kicsit jobb is. :) Ádámmal sokat beszélgettünk, h h legyen, mint legyen. Nagyszülők (mármint Gergőé) dolgoznak és ha jól hallom a híreket egy darabig még dolgozni is fognak, úh ez nem jön szóba. :? Most megpróbálok n sokat feküdni és meglátjuk ezzel hogy egyeztethető össze a házimunka. Szóba jött a kaja rendelés is, de egyelőre nem akarom, mert jobban szeretem azt enni, amit én főztem. :mrgreen: Szóval most úgy zajlik egy napunk, h egy óra fekvés, egy óra teszek-veszek. Így ma, ha jól számoltam, 19 órát töltöttem ágyban a 24-ből (tegnap este 8-kor feküdtem). Ez azért elég jó arány szerintem. :roll:
Ügyeletes dokin én is gondolkoztam, de egyelőre még nem estem annyira pánikba, ráadásul - ahogy öregszem :lol: - egyre nehezebben viselem, az idegen dokik piszkálódását, úh várom az enyémet, mint a messiást, addig meg fekszem. Abból baj nem lehet, legföljebb jobban hízom. :lol:
Gergő egyébként egészen jól bírta a fekvéseket, mellém feküdt, olvasutnk vagy beszélgettünk, aztán autó pályát épített mellettem, szóval remélem menni fog a dolog. :roll:

Gergő-beszéd: ált. 3 szavas mondatokat alkot, de ma meglepett a komplett "Hinta-palintával". :D
Leggyakoribb mondata az "Apa elment dolgozni." :( És tényleg.

Váltott lábbal lépcsőzés: csak fölfelé, úh éjszakára még kapja a pelust, pedig már napok óta szárazon veszem le. :D Hátulütője a dolognak a hajnali "Anya pisilni kell!" program, de hát vmit vmiért.

Sno! Én sem tudom, mi volt az oka Gergő korai születésének, úh most sem tudom, mit tehetnék ellene. :( ....persze, persze pihenek... :?

Közben megoldódott a leesésgátló kérdés is: Ádám felhozta a járóka egyik oldalát, és az van beszorítva estére a kiságy és a szekrény közé, így stabil, mégis mobil.
Voltunk az RS-ben is (még szerda de.), tényleg jó leesésgátlók voltak, megfizethető áron, csak a mi ágyunkhoz nem stimmeltek. :?

Sno! Szorítok holnapra! Barnázás nekem is volt, egészen sokáig tartott, de a dokim nem izgatta magát annyira miatta, mint én. Azt mondta, h amíg nem piros, addig ok. :roll:

Barbus! Szekrényben kakiláson n jól szórakozom, ahányszor csak eszembe jut, bár tudom, h megélni nem olyan vicces. :lol:

Ja, akartam még mondani, h Gergőnél a "Mi ez?" után nem a "Miért?" korszak jött, hanem a "Mit csinálsz?"
"Anya mit csinálsz?" - naponta 150x, ha éppen nem csinálok semmit, csak nézek ki a lyukakon, akkor is.
"Mit csináltam?" - na ez a rosszabb, tuti, h vmi olyasmit, amit nem kellett volna. :x Most pl. a szétdobálással kerget az őrületbe, közli, h "dobálom" és szétdobál mindent, ami a keze ügyébe kerül. Aztán ha mondom, h szedje össze, akkor közli, h "Nem!" és elvonul. :shock: Ezzel mit lehet csinálni? Én így az x. nap után már a zsarolásnál tartok ("Akkor addig nincs Jancsi és Juliska/Megyen a medve/mazsola/akármi!") és egyelőre ez hat, de utálom. :?

De jók az új vonalzó képek! :D Nekem is kéne végre feltenni...na majd, na majd. :lol:

Laurának, Szabinak és Natinak jobbulást, Lorca vigyázz, nehogy elkapd tőlük!

Bicó: nálunk nem kérdés, muszáj lesz beszerezni egyet, mert Gergő teljesen oda van értük, minden útbaeső bicikli plusz 3 perc a menetidőben. :lol:
Vendég
 


A két gyerek ma újabb meglepetéssel szolgált. 10 percig önállóan és egyedül játszottak a szobában, statiszták és egymás gyilkolása nélkül. Van remény?! :lol:
Még mindig betegek. :? Szabi néz ki igencsak ramatyul. Most nagyon látszik, hogy milyen anyabarát a kreolosabb bőrszín. Azt hiszem, Nat sincs jobban, de Szabi úgy néz ki, mintha egy szellemtalálkozóról jött volna.
Az orrszívó most már nálunk is közellenség. Szerencsére Szabi egy új eszközt vetett be: tüsszent. Hogy egy ilyen pici orrban mennyi trutyi tud összegyűlni. :shock:
Lassan egy táskával kell közlekedni, ha minden gyógyit be akarok nekik adni. Antibigyó 2x, vitamin 2x, egy köptető, egy hörgőtágító, orrszívó + szipka 2x, Sterimar. :? Közben mind a kettő ordít, hogy neki pont mi nem kell. Egy szerencse, hogy az ab-t legalább mind a kettő szereti. Csak épp többször is kihányták. Azt nem is tudom, mit kell olyankor csinálni, ha a beadás után kb fél órával hánynak. :roll:

Dana,
Húú...én és a képek. :lol: Megpróbálom. :wink:
Szabi tud néha váltott lábbal lépcsőzni, többnyire fogni kell a kezét, de ha elfárad, visszavált. Valahol az ovi elejéig szokott kialakulni, nincs azért olyan nagy jelentősége, hogy mikor. Mint ahogy annak se tíz évesen, hogy valakik kettő vagy három évesen lett-e szobatiszta. Annak is csak 2.5 évesen van óriási jelentősége. :lol: Ez is egy amolyan mérföldkő, de főleg akkor szokták előkotorni, ha van valami baj. Ha nem ez, akkor találnak valami mást, hogy elmondhassák, ahaaaa, már lehetett tudni. :twisted:

Barbi,
Lehet, hogy neked is az összehasonlítás miatt tűnik olyan jónak a terhesség. :lol: Én inkább az utána lévőket vettem relatíve könnyebben (a 8 hónap hányásnál jobb a pár hónap katasztrófa :roll: ), így nem olyan fényesek az emlékeim egyik terhességről sem. 8)
Nati 21 hónaposan kezdte a rendes, bővített mondatokat (3 v több szó), kortársai között jó volt, de nem épp kiugró vagy a legjobb. Szabi igencsak meg van elégedve az egyszavas közléseivel, de a lányok ilyenkor már gyakran jól beszélnek, ahogy látom. :roll:

Lora,
Az ne is panaszkorjon a terhességre, aki azt lezavarja 20 hét alatt. :lol:

Ágiboldi,
Én sem vagyok képes egy nem beszélő gyerekkel kommunikálni. Szabi nem is akar beszélni. :lol:

Sno,
Szerintem egy zebra nyihog. Legalábbis én azt szoktam mondani, amikor Nati kérdezi. Bár lehet, hogy rossz hírbe hozom őket. :lol:
Oli, a teknőcünk tuti néma. :twisted:

Pann,
Sztem még túl picik az önálló összepakoláshoz. :roll: Én már akkor is boldog vagyok, ha Nati megcsinálja a felét. Harmadik éve pakolunk közösen minden este, mostanra még csak az igényt alakítottuk ki, nem akar úgy lefeküdni, hogy szét vannak dobálva a dolgok.
Szabi ma összeszedte mind a 12 kirakós kockát a dobozába. Eddig ez volt a csúcs nálunk. Zsarolást eddig még csak az adj apának puszit kérdéskörben használtam.

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

Köszi a jelszót :P

Orsi! Mi a helyzet??
Csak a villamosotokat volt időm egyenlőre megkukkantani :shock: Minden elismerésem! :o

Pann! Hajrá pihi!! :D Reméljük, Gergő hosszú távon is ilyen megértő lesz ;)

Beszéd – Mondóka még nálunk sem megy. Inkább ilyen összetételek: „Anya odaadta a tajst” (=sajtot :D ). Pann nálunk az van, hogy ha megjövök, vagy jön vki, akkor mindig kinéz és megállapítja, hogy „Apa nincs!” :( Egyébként meg ha nagyon akar vmit, akkor addig mondogatja, amíg nem tötrténik vmi :shock: Ez mindenkinél így van?? :roll:

Ágiboldi! Jöhet a migrénes infó priviben! Köszi…

„Apa cici Anya” :lol:

Lorca! Antibiós hányás: ?? Doki mit mond? Sok gyógypuszik!!
Összehasonlítás – van benne vmi… :lol: Timó asszem még szűken is szabta azt a 2 hónapot: én inkább 3at mondanék
:roll: :oops:

További szép napsütéses napot :P

Barbi

Kép

Kép
barbuss
 
 


Ja igen: kismamik! Kórház ill. orvos választás terén felhomályosítana vki az aktuális helyzetről? :oops: Jöhet priviben is ha volt nemrég téma, akkor bocsi!!

Barbi

Kép

Kép
barbuss
 
 


Kezdek én is megbetegedni. :twisted: Hurrá. Már csak abban reménykedek, hogy mire nekem belelendül, addigra aprónép meggyógyul. Nati javulóban, de Szabihoz vagy 15x kelhetett Robi az éjjel.
Volt egy remek kis éjjeli élményem nekem is. Vmikor nagyon sötétben arra ébredtem, hogy vmi mászik a lábamon. Abban a fél másodpercben teljesen felébredtem és próbáltam végiggondolni, hogy mi lehet egy belvárosi lakásban...azután ahogy odatapiztam, Nati kezét találtam meg. :twisted: Alvás közben az ujjacskáival mászkált a lábamon, a frászt hozva rám. :lol:

Barbuss,
Teljesen szabad a kórházválasztás, van vagy két vidéki kórház, ahol nincs dokiválasztás, de máshol szabad a vásár.
Az addig ismételgetem amíg történik vmi, lepereg rólam. :lol: Mivel teljesen eredménytelen, nem is nagyon próbálkozik egyik kölök sem. Simán végig tudunk sétálni egy játék vagy élelmiszerbolton, a nem az nemet jelent. 8) Egyetlen kivétel, amikor Szabi mondjuk hajnali 6kor tejet akar. Ott önvédelemből inkább hozok. :wink:

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorca!
Jobbulást!!!
Nálunk sem ér el vele semmit, azért sem értem, hogy miért próbálkozik! :twisted: Mondjuk baromi idegesítő tud lenni, az is igaz... Biztos azt várja, hogy mikor adom fel :twisted:

Barbi

Kép

Kép
barbuss
 
 


Lorca,jobbulást az apróknak és neked is!!!Én is fél 11-kor szültem :lol: teknős :lol: milyen jófej lánykád van!!!

Sno,a villamos egyszerűen fantasztikus....bb-t Sebi már tudja :?: :?: megáll az eszem!

Beszéd:nem tudom,h van-e hozzá köze,de én egy évesen már mondatokban beszéltem és azóta csak n-n rövid időre szakítottam meg a folyamatos szómenést.Talán ennek van hozzá köze,vagy nincs.Nem tudom,én már akkor folyamatosan beszéltem Déneshez,amikor 5 hetes voltam :oops:

Rita,tetszik amit mondasz,akkor örülök!!!mit tanítasz?

Dana,20 db-os Eihorn fapuzzle.3 db van belőle,amikor először rakta ki,az volt 5 perc.Azóta 2-3 perc és megvan.És a babaklubban olyanokat kirak elsőre hibátlanul és hihetetlen gyorsan,amit a barátnőm 3 éves kislánya többszöri gyakorlás után sem tud egyedül.És olyan,aminek nincs ott a hátulján a segítő ábra.
DE.Mindennek van hátoldala.Megfigyeltem,h az ő korabeli fiúk cska úgy sprintelnek fel a csúszda lépcsőjén és csúsznak le egyedül.Dénesnek ez nem megy.Ott kell állnom és végig fognom,mert nem tudna fellétrázni

Lépcsőzés váltott lábbal...áááááá,egyedül még mellélépve sem tud.Igaz,mint Timoéknál,nálunk sem alacsonyak a lépcsők.De akkor sem.Ha mondjuk olyan helyen vagyunk,ahol van 3 lépcsőfok,akkor felmászik rá,mint régen.
aggódjak??? :lol:

Tegnap az árkádban:

Déda emegy mozóécső,szia!(Dénes elmegy mozgólépcsőzni...)
Én:és én addig hová menjek???
D:haza :lol:
Én:És hogy fogsz egyedül hazatalálni?
D:majadok itt....

Hát csak ennyire érzi jól ,magát nélkülünk....

Kép Kép
meli1118
 
 


Orsi!
Na, mi volt????
Gyere már, mert izgulunk szerintem mindannyian! :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sno, igen, én is azért kapcsoltam vissza a gépet, ahelyett, h jó anya módjára vonatoznék a földön mint eddig :D Nos?

Kép
Kép
agiboldi
 
 


No, én is elzavartam Gábort :D Orsi! Mi volt??

Barbi

Kép

Kép
barbuss
 
 


Helló Lányok,

Köszönöm az érdeklődést, sajnos semmi jó hírem nincs :cry: Nem volt szívhang, csak egy szabálytalan alakú petezsák, 6 hetes méretnek megfelelő.

Kedden kell visszamennem éhgyomorra, és ha akkor sincs szívhang, akkor műtét. Valahogy ettől félek a legjobban, mindig is ez volt az a műtét, amitől borzongtam (nyilván a többiért sem rajongok, de értitek)

Pedig olyan jó volt visszamenni, Riával is találkoztam, megölelgettük egymást, a szülésznőmmel is nagyon kedves volt a viszontlátás. Ez az egy megnyugtató, hogy lesznek kedves arcok a kórházban.

Összefoglalva még van esély, hogy egyszerűen csak korai a terhesség, de azért "jó" eséllyel nem erről van szó :cry:

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sno
csak h kicsit megnyugtassalak...

mi pont néhány hete voltunk meglátogatni unokabátyámék kislányát aki egy hasonló (kezdeti) UH lelettel jelentkezett először:cry:

2008.szept.1 óta azonban boldog család :lol: :lol: :lol:
Vivi makk egészséges!

úh ne add fel!

Szorítok!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Orsi,nálam is uaígy jelentkezett Dénes,aztán a 9.(!)héten voltam újra,mert dokim annyira nem aggódott.Akkor már mindent láttunk,kis hóember volt,kalimpált a kis tömzsi végtagjaival.De mivel én is rosszul voltam,hánytam,nem aggódtam nagyon sokat....
Biztosan minden ok ott bent!!!Nagyon szorítok!!
Puszi

Kép Kép
meli1118
 
 


Orsi! Te is írod, hogy simán lehet, hogy korai terhesség! Én ennek hiszek!! :P Nagyon szorítok nektek!!! És küldöm a pozitív energiákat, mert ha a helyedben lennék, nekem is nehezen menne, de muszáj!! ;)

Barbi

Kép

Kép
barbuss
 
 


Köszönöm Lányok!

az uh-s orvos pénteket mondott, hogy addigra tuti eldől, hát remélem a kedd sem túl korai...

szerencsére nem a szívdobogásos, gyomorgörcsös idegesség van rajtam, inkább csendes szomorúság (gyanítom ez keddhez közeledve változni fog).

Ria is megnyugtatott, hogy Beninél is kétségbe vonták a terhesség tényét :)

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Orsi!
Lillussal július 4-én teszteltem pozitívan először és csak július 26-án hallottuk dobogni a szívét. 3 héttel a teszt után! És akkor 6 hetes terhességet állapított meg a doki!
Úgyhogy hajrá, minden rendben lesz!!!!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Orsi
:( Szorítok! Más megnyugtatót nem igazán tudok, de nagyon megy a szurkolás!
lora7
 
 


snorsi
sokadik vagyok a sorban, de plusz egynek talán elmegyek :lol: szvl kelével is úgy volt, h a ciklus 50. napján (!) mondta keleapu, h teszteljek mááár és bár pozitív lett, másnap az uh nem látta csak a petezsákot. nem lehet, h neked is később volt peteérésed? drukkolok, h minden okés legyen! én azért a pénteket mindenképp kivárnám...

majus3
 
 


Orsi! Csatlakozom az előttem szólókhoz. Én is szavazok, a koraterhességre, ha lehet ;). A szopi biztos rendesen megkavarta a peteérést, szorítok, hogy minden rendben legyen! Csak pocitívan!!! ;)

nanica
 
 


Sno, én is nagyon szorítok!!! :wink:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Orsi,
Jártam itt tegnap is, csak épp semmi nem jutott eszembe. :( Most sem. Szorítok. Meg bízok abban, hogy csak a terminust számolták rosszul és jövő hét változást hoz.

Hogy próbáljak valami vidámat is...
Nati: Ha a békát megfőzzük, akkor is brekeg?

Kép KépKép
lorca
 
 


Orsi

Én is drukkolok és bízok benne,mint a többiek a pozitív megoldás felé.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Boldog szülinapot Emilinek! :)
Kép

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT EMILINEK!

Kép

Lorca:És megfőztétek a békákat? :D

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Emilinek Boldog Szülinapot! :D
lora7
 
 


Emili! Boldog Szülinapot!

Sno,
Nyugi! Szerintem is kicsit későbbre tehető a teherbeesés időpontja! Kedden többet fogtok majd látni! Ahogy a többiek is írták, terhességi tüneteid is vannak... és ez nem lehet véletlen! Lehet, hogy mégiscsak novemberi babád lesz :)
Sebi villamosa csúcsszuper! Egy gond van vele, iszonyú sok helyet foglalhat :(

Köszönjük szépen a kedves szavakat apukámmal kapcsolatban, már sokkal jobban van, hála, remélhetőleg a jövőhéten elhagyhatja majd a kórházat.

Áron is köszöni a szülinapi jókívánságokat :)

Barbi,
Jó, hogy újra jelentkeztél! Nagyon aranyos, szép a kislányod! Büszke lehetsz rá!

Pann,
A 19 óra pihenés nagyon jónak tűnik. A fennmaradó 5 órában voltatok kint Gergővel kicsit sétálni? Vagy hogy oldjátok ezt meg?

Annyi téma volt mostanában, nagyon pörög a topik, lassan próbálok én is visszakapcsolódni.

KépKépKépKép
thelga
 
 


Orsi,
Szorítok Neked! Botond is csak egy üres petezsák volt az 5-6. héten, ez annyira kiakasztott, hogy UH felé se mentem 2-3 hétig. Remélem Nálatok is pozitív irányt vesznek a dolgok!

mmónika
 
 


Boldog Szülinapot Emili!

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok,

Köszönöm a drukkokat, nagyon-nagyon kedvesek vagytok!

Kezdem az elején: tegnap délután elöntött a jó érzés, hogy nem lesz itt semmi gond, és vidáman elindultam a Blahára a Mekibe találkozni a barátnőimmel.

Még pont nem vettünk kaját, csak ücsörögtünk és beszélgettünk, amikor éreztem, hogy valami folyik, elindultam a mosdóba, pár lépés után már éreztem, hogy rám tapad a nadrág, mire a wc-be értem, már a bokámnál folyt a vér. Ültem a klotyón, és azon gondolkodtam, hogy jutok innen ki, végül nem kevés papír elhasználásával annyira felitattam a nacimat, hogy vissza tudtam húzni, hoztak egy pokrócot a lányok, amit magam köré csavartam, aztán irány a kórház.

Nem volt semmi görcs, semmi előjel. Este az ügyeletes megcsinálta a műtétet, és megint azt kell hogy mondjam, hogy a körülményekhez képest kellemes élményekkel távoztam a kórházból (ma reggel). Semmi szörnyű nem történt, és ezért baromi hálás vagyok ismét (akárcsak a szülés után).

Reggel hiányzott a pocim, meg a hányingerem...

Annyira bennem volt, hogy a második babánál gyakrabban van probléma (semmi tudományos magyarázatom nincs), meg egyszer mindenkinek van vetélése (erre sem), hogy most akkor ezzel kipipálva, és a következő terhességnél már semmi negatív gondolat (remélem).

Hát ennyi :cry:

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Orsi
:cry: Nagyon sajnálom. :cry:
Ezenkívül nagyon örülök neki és csodállak, hogy ilyen nyugodtan veszed tudomásul a történteket. Mindig is csodáltam az effajta optimizmust. Hajrá következő, problémamentes, áldott állapot! :wink:
lora7
 
 


Orsi!

:( :( :( :( :( :( :( :( :(
Annyira együtt érzek veled!
Nagy ölelés!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!
Orsi,borzasztóan sajnálom,annyira hihetetlen,milyenek vagyunk mi nők,a múlt hónapban én is meg voltam győződve,h nincs minden rendben és így is lett.Erre most te is!!!Az a lényeg,h nem esel jobban kétségbe,mint egy egésszéges szomorúság,én is n-n optimista vagyok és tudom,h legközelebb minden jól alakul!
Ölellek!

Emilinek boldog szülinapot!!!

Kép Kép
meli1118
 
 


Köszönöm Lányok!

nagyon sokszor gondoltam azokra a kismamákra, akik átmentek ilyesmin, erőt adott.

Kicsit félek a kiborulás elmaradásától, mert egy jó kis zokogás után tudtam volna, hogy oké vagyok, de ez így még lehet egy hosszabb folyamat is, de remélem nem erről van szó

Orsi
Kép Kép
sno
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?