Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lorca
Sztem nem gáz a rózsaszín body. Legalábbis otthon. :lol: A játszin van egy anyuka, a nagylánya 3 éves, a kicsi 7 hónapos fiú. A kicsi épp most nőtte ki a saját szép kék overálját, és a tél hátralévő részére már nem akart beruházni egy újra. Így a kisfiú egy szép halványlila virágos kis overálban feszít egy nagyon fiús sapival. Érdekes látvány, de abszolút megértem. Én is így járnék el...

Május
Látom ti is próbáljátok valamibe belekeverni a köptetőt. Így is használ szerinted? Én is rátértem már a megvesztegetésre, de még nem sok sikerrel. Az egyetlen szirup amit megiszik (eszik?) a Nurofen. Pedig szerintem az se jobb a többinél. :?

Nanica
De jó! Van bölcsitek! :D Ha fél 8-kor kezdtek, meddig dolgoztok? És hányra kell a bölcsibe érni du.? Nálunk van egy bölcsi, ahol 4-ig a gyerekért kell menni. Csak tudnám hogy gondolják ezt.

Lin
Nagyon helyes Gréti! Tényleg nagyon nagylányos. Vágtátok már a haját?
Brigi 87 cm volt januárban. Gréti mennyi? És súlyra? Brigi miatt időnként elfog az aggodalom, mert alig eszik.

Helga
Háát ha igaz ez a duplázás, akkor Brigi egy jó magas csajszi lesz. Bár ezt már születése óta sejtettem. :)
Köszi a szorítást neked is. Még nincs új időpontunk, azt mondták ha Brigi meggyógyul hívjam őket. Abban bízom, hogy nem kell majd új vérvétel.

Pann
Jaaaj, szegénykém. Most miért lettél ágyba parancsolva? Annyira görcsölgetsz? Rékababa, tessék még pociban maradni! (Vagy lehet hogy az a baj, hogy mindenki Rékának szólít, miközben Andris vagy?)
Nem irigyellek a kakituri miatt! Főleg pocakosan. Brigiét alig bírom lecserélni, annyira büdi. :oops: :lol:

Kditke
Merre vagy? Megy a bölcsibe szoktatás?

Na mennem kell...
lora7
 
 


Sziasztok!

Munka: fél 8 kezdés, fél 12 ebéd. 4kor vége.

Magasság: Linus 84cm és 13 kg, nem egy nagy növésű … de ha ezt megduplázom akkor máris 3 centivel magasabb lesz nálam! :D

SNO: ha jól értem sebinek is van ilyen képe? Muti!


:P :P

Kanalas orvosságok. félre raktam a cedax baby adagolóját és minden folyéknyat bevesz vele. Néha a kanalas is működik. Azt mondom rá, hogy vitamin és már nyeli is.

nanica
 
 


ha elküditek majd a 2 évées státuszokat, akkor berakom a grafikonba is.

nanica
 
 

 
 

Lora: Igen már többször vágtuk, mert nagyon vékonyszállú volt és ritka, de most már szépen nő.
Azért kérdeztem, mert tényleg magasnak látszik Gréta és Lillus blogjában is szoktam nézni Lillus növését illetve én se és apa se egy nagy növésű.
Gréta januárban volt 86 cm és 11 kg.
Apa 168 cm, én 161 cm, tehát ha megduplázza jóval magasabb lesz mint mi. Apa szokott is viccelődni vele, hogy biztos ővé a lány. :D

Reméljük gyorsan meggyógyul Brigi és túl lesztek a műtéten.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Lora: Egyépként mi se eszünk túl sokat, illetve nagyon változó, de mindenki azt mondja, hogy nagyon arányos Gréta és nincs vele semmi gond. Így megnyugodtam.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Sziasztok!!!

Na most van időm jönni,de most sem sok!!!

Hát az van,h szerdán megjött,n-n erősen és darabosan :oops: és tegnap este már semmi sem volt,reggel sem.Reggel teszteltem kíváncsiságból és az is halvány + lett.És megint jó erősen vérzek mellé.Nem görcsöl,nem fáj a derekem és nincs is semmi más bajom,azon kívül,h megüt a guta.....mi a fene lehet velem????Alig várom,h elmúljon,veszek másfajta teszteket és ha az is +,akkor keresek másik orvost és addig nem jövök el onnan,amíg ki nem deríti,h mi van!!!!! Az összes gyedemet a tesztekre költöm....
Amúgy a hurrá optimizmusom segít,valóban.Nem aggódom és az sem tört le,h megjött.És a lényeg,h egészséges legyek.Aztán meg majd lesz valahogy.
Lehet,h az kavart be,h egy hete maradt el a szopi????


Dénes hisztije és hozzáállása a dolgokhoz sokkal jobban kiborít.
Mindenki tanácsát várom és kérem,mert nem tudom mi lett az én tündéremmel???!?!?!?

Kezdődik azzal,h annyira irigy és féltékeny minden más gyerekre,h elég csak ránéznek egy másik gyerekre és ő máris ott terem és ráncigálja őt.Konkrétan nem merem társaságba vinni,mert őrjöng és mint egy megvadult bika ront rá szegény áldozatára és artikulálatlan hangon,szinte hörögve és egy idegen nyelven ordít a gyerekkel.Közben rángatja,veri és rúgja.Én meg égek és próbálom szétválasztani őket.Nem érdekli az sem,ha nem azonos a súlycsoport,simán nekiszalad a 12 éveseknek is!!!!
Borzasztó....mellesleg pedig vicces maga a jelenet,csak nem érek rá nevetni,mert mentenem kell a delikvenst egy szemkinyomástól.

Valaki gyereke csinál hasonlókat?Kinövik majd?Mit csináljak???
Időtelen idők óta járunk babaklubba,tornára,összejövünk több anyuka gyerekeikkel és eddig sosem volt semmi,sőt,az én fiamat gyepálták és szedték ki a játékokat a kezéből.Lehet,h cska öntudatra ébredt????Minden esetre átlendült a ló túloldalára....

Délután még jövök!!!!

Kép Kép
meli1118
 
 


Lora és Helga

Köszönjük az érdeklődést !!!
Tomikának nagyon tetszik a bölcsi hál istennek, már az első nap nem akart hazajönni, "még-még" felkiálltással jelezte, hogy szeretne MÉG maradni !!!!
Sajna az ebéd nem nagyon izlik neki, pedig fincsi, csak ugye ő a házi koszthoz szokott !!!
Második nap plezuros lett az álla, felborult motorratl, de hát ilyen itthon is történt !!!!!
Ma farsang, jövő héten ott alvás kezdődik. !!!!

Kép
kditke
 
 


Lányok,

ma reggel felhívtak a bölcsiből, hogy elmegy egy kisgyerek, és márciustól fel tudják venni Sebit...

Ősszel iratkoztunk fel huszadikként a várólistára, és mondták, hogy tavasszal semmi esély, de most azt mondta a vezető, hogy a tavasziakat veszik ilyenkor előre, gondolom a lejáró gyed miatt.

Sokkot kaptam, annyira nem számoltunk ezzel, nem kezdtünk el szopit leépíteni, nem járunk gyerekek közé, arra rendezkedtünk be, hogy jön a kistesó, és majd négyévesen ovi.

Ugyanakkor tegnap csináltam meg a ktgvetésünket, hogy lássam hogy állunk a gyed után, és hát elég nagy szülői segítségre van szükségünk, ahhoz, hogy okék legyünk.

Nem tudom mi legyen, Sebi annyira anyás, hogy ha valaki hozzá akar szólni, akkor rögtön leállítja egy "Ne barátkozz a Sebivel!", a gyerekekkel viszont jól elvan.

Bölcsis anyukák,
senkinek nem okozott törést a gyerekben, vagy az anya-gyerek viszonyban a bölcsi?

Nanica,
Linusnak van egy másik képe, ami nagy kedvencem, talán az ülős-ben, de majd megnézem.
Ez a bölcsi 5:30-16:30-ig áll rendelkezésre, nem túl multicég központú, inkább a régi bányász munkarend maradhatott meg.
két éves státusz (jan.3.): 13,2kg; 90cm (az adatok nem pontosak, mert eléggé ficánkolt)

Ditke,
rakj fel mindenképpen fényképet a delfinről!

Pann,
ügyes vagy, hogy észrevetted a hiányzó alkatrészt, és hogy megtaláltad!!!
Hogy vagy, használ a pihenés?

Meli,
elég vetélés gyanús, amit leírtál, nem?

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


snorsi
bár nem vagyok "igazi" bölcsis anyuka, mert kele csak csüt-pénteken van ott 8-fél négyig, de nekünk n bejött. döcögősen indult, de én vlh éreztem, h oké lesz. ma már ott tartunk, h látom rajta, h szereti. reggel jókedvvel megy be, du alig akar hazajönni. nekünk még n nagy pozitívumot hozott az evés terén, mert nem volt vlmi nagyevő, mostanában viszont hatalmas mennyiségeket lenyom. arról nem is beszélve, h ott olyan kajákat is megeszik, amire itthon rá se nézne (pl. sárgarépakrémes kenyér póréhagymával, na? :lol: )
az anya-gyerek kapcsolatot illetően sztm nem ártott. nehezen tudom megfogalmazni, de talán kicsit érettebb lett tőle, jobban érti, h anya mindig van és szereti, akkor is, ha nincs vele éppen.

persze,h mit csinálj, arról fogalmam sincs :lol: de a saját tapasztalatunkból kiindulva különösebb felkészülést nem igényel a bölcsikezdés, pl azt, h nincs szopi, simán meg fogja érteni sztm. (pl az is tök érdekes nekem, h kele itthon szigorúan maci+cumi kombóval alszik, míg a bölcsiben nem kéri egyiket sem :roll: ). az egyetlen ami számít (és ezt már ezerszer írtuk, lehet, ha megnézed a könyököd épp ott jön ki :lol: ), h te tudjad, mit akarsz, mert azon áll v bukik minden.

meli
sztm is vetélésgyanús. ha ilyen tesztmániás vagy, tudok egy címet, ahonnan lehet amerikából rendelni n olcsón ovulációs és terhességi tesztet is, lehet, h neked megérné (nekem is volt annak idején :wink: ) de asszem itt a bneten a hőmérős topikban is tudnak a csajok olcsó beszerzési helyet

dénes miatt együttérzésem, kele is csinál ilyet, bár nem ennyire durván. én igyekszem hajthatatlan lenni és nem engedek a terrornak.

ditke
gratula tominak a bölcsihez, én is várom a delfinképet!!!

pann
jó ég! nem csodálom, h megijedtél! pihenj, amennyit csak tudsz. keményedésre ezt olvastam a minap Magnesii Citrici. hallottál már róla esetleg?

majus3
 
 


SNO: Én sem kezdtem leépíteni a szopit és szerintem nem is fogom,. Már tényleg elég értelmesek ahhoz, hogy megértsék a szitut. Ha fél délelőtt a mamánál van, ott nem kéri a cicit, ott inni kér helyette,hHa velem van, akkor kér!
A délutáni alvástól én is tartok, de mivel az ottalvást egyébként is szoknia kell., addig talán változik a helyzet. Egyébként Róki irta annó, hogy a csoporthatás az elalvásnál sokat számít, remélem nálunk sem lesz gond.

Ha gyerekekkel jól elvan, nem lesz gond, igazából 1-2-3 gondozót kell megszoknia, és szerintem az is fog menni neki!

Ülős kép... igy már tudom melyik az!

Meli: nálunk a szomszéd kislány féltékeny nagyon. Linussal összejárnak néha és játszanak egymás játékaival. Linus is félti a játékait, de a szomszéd lány szabályszerűen visit, ha bármilyéhez hozzáérünk, (19 hónapos). Amint a Linus odamegy a kislány anyukájhához, akkor löki el egymástól őket... Linus nem féltékeny a szomszédra, csak ha nála kisebb babát fogok!

nanica
 
 


Hali!!

Jah,vetélés,szerintem is!!!Hát,ez van,azt mondom,ha valami baj volt,akkor még jó,h időben kiderült!!!

Mennem kell,holnap jövök és reagálok is,ígérem :)

Kép Kép
meli1118
 
 


Pann, és mi volt gyanús, h ezek a szigorítások vannak? Keményedés, vagy a méhszáj is? Próbálj pihenni. Anukám a húgommal végig feküdt, csak pisilni kelt fel, és még emlékszem mert már majdnem 6 éves voltam, mindig oda lehetett bújni, kéznél volt, nem mászkált el :wink:

Sno, nálunk sem okozott törést lelkileg a bölcsi, sőt, amit Május ír. Olyan jó amikor mész érte és rohan boldogan, hogy anya anya. Intenzívebb érzés. Talán később nehezebb lenne? Mindenképp azt csináld amit érzel!
Én nagyon szkeptikus voltam, mert nem jártam bölcsibe, csak oviba, azt pedig gyűlöltem, minden reggel sírtam kivétel nélkül és még ott is. Ebből indultam ki, h ez a normális, és meglepően kellemesen csalódtam. Esetleg ez az életkor kedvezőbb, vagy Boldi annyira másfajta gyerek mint én voltam.

Meli, én a minap buktam ki, nem írtam le? Boldi olyan horrorisztikus brutalitással bánt el egy plüssmackóval, h ötletem sincs ez honnan jön.. (sarokkal megrugdosta, aztán odavágta vagy ötször, és mikor még mindig "élt" akkor egy fa építőkockával püfölni kezdte.) Nyilván azt mondaná egy pszichológus, h a tévében látta, de ilyet nem lát, mert max a híradót látja, meg a mesefilmeket, ill. békés műsorokat, és nem is túl gyakran. Lehet, h a bölcsi? :roll: (Sno, ezt ne olvasd :) )

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Orsi,
Rókiéknál, ha emlékszel, elég katasztrofális volt a bölcsi, de nagyon egyéni :wink: Ha vissza kell menni dolgozni, kipróbálhatod, azután ha mégsem megy, még mindig visszatáncolhatsz.

Meli,
Nálam átlalában a kivárásos műsor megy. Ha nem tetszik nekik valami, odajönnek, beülnek az ölembe. Amikor úgy gondolják, hogy minden ok, akkor mennek el. Sztem csak simán építsd le, majd csak túllép rajta. Agresszió nálunk általában csak családon belül van, de az is sokat enyhült az eleje óta. Főleg Szabi az agresszor, de Nati is tud érdekes lenni.

Kép KépKép
lorca
 
 


Gergő! Nagyon Boldog 2. Születésnapot!!!!

KépKépKépKép
thelga
 
 


Gergő, boldog 2. szülinapot!!! :D

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Boldog szülinapot Gergőnek!!!!!!

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Boldog névnapot Lillusnak!!!!

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Gergőnek utólag, Rolinak előre is boldog szülinapot! :)

Lin!
Köszi! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Lillus! Nagyon Boldog Névnapot!

KépKépKépKép
thelga
 
 


Gergőnek Nagyon Boldog 2. Szülinapot !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lillusnak nagyon Boldog Névnapot !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rolinak is Boldog Szülinapot !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(nem tudom mikor tudok jönni legközelebb el vagyok havazva) :wink:

Farsang:
Kerimami ígérte a jelmezt, de Madridba kellett utaznia így nem lett !!!! :cry:
Apa volt vele a farsangon mivel én dolgoztam, de nem nagyon értette sem ő sem a többiek a lényegét a farsangnak !!! :oops: :wink:
Még nagyon picik ehhez, mint most kiderült !!! :wink:
A műsor sem keltette fel az érdeklődését !!!!!Ugyanúgy játszott, dömperezett, meg autózott, mint máskor egy hétköznapon !!!!!

Kép
kditke
 
 


Boldog Szülinapot, Gergő :D

Farsangi horror véget ért, sikerült beszereznem egy süni jelmezt. Az árát egy kicsit sokalltam, de bármit inkább, minthogy én kreatívlodjak. 8) A jó benne, hogy már most kezdem érezni a háromgyerekesség előnyét, már tudom, hogy 2-4 év múlva megint fel tudom használni, így nem csak egy fél délelőtt kedvéért dobtam ki egy csomó pénzt. Mivel ilyen szerencsésen megoldódott a dilemmám, így most boldogan tespedek a gép előtt, a jól végzett munka örömével :lol:

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

Boldog szülinapot Gergő!

Ria
Ha esetleg olvasod, Beninek is boldog szülinapot!

Lillus
Boldog névnapot!


Hát megint kezdődik a szülinap eső! De fura, hogy már a 2.!

Sno
Kár hogy olyan messze lakunk, átvenném a bölcsi helyet. :wink:
Szerintem ne aggódj a szopi miatt. Brigi is úgy szokott le, hogy én nem adtam neki, miután láttam, hogy másnál nem igényli (sőt, sokszor már itthon sem kérte, de felajánlás nélkül. Ha kínáltam volna biztos kérte volna) Így maradt mostanra csak az esti. Emiatt nem aggódnék a helyedben.

Lorca
Hajrá kreatív vásárlás! :lol: Nem te írtad, hogy maci szeretne lenni? Hogy lesz süniből maci? :lol:
lora7
 
 


Gergő,
Boldog szülinapot!

Lillus,
Boldog névnapot!

Beni, Roli,
(így láttatlanban) Boldog szülinapot!

Köszönöm a bíztató bölcsis tapasztalatokat! Március 3-án, a szülinapon kezdjük a beszoktatást. Szerintem egyelőre ebéd után elhozom, és otthon fog aludni, így tényleg nem érinti a szopit, mert csak alváshoz van. A héten beugrunk körülnézni, mert akkor láttam utoljára az intézményt belülről, amikor odajártam...szóval rég. A farsangot pont lekéssük, pedig egy csiga jelmezt szívesen csináltam volna, na majd jövőre.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT GERGŐNEK!

Kép

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT BENINEK!
Ria ha tudsz azért írj mi van veletek.

BOLDOG NÉVNAPOT LILLUSNAK!

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


sziasztok!
Roli köszöni szépen a köszöntéseket :lol: :lol: (itt egy mély, tollas-kalap meglengetős meghajlás következne, de ő ilyet még nem tud és nem is látszana :roll: ).

Mi is sok boldogságot kívánunk szülinapjuk alkalmából azoknak, akik előttünk ünnepeltek:
Csengének, Beninek, Gergőnek, Kami Áronjának és persze Lillusnak és Róki Zsuzsájának névnapja alkalmából!

Pann, gratula a kislányhoz! :lol: Minden kívánságotok így teljesüljön!...remélem, tudsz pihenni, vigyázz magatokra! Ugye, nem akarja a doki azért még 180 napig benntartani a babát? :wink: (a vonalzó....)

majd még jövök...élvezzétek a telet és a havat, ha már egyszer így a nyakunkba szakadt :?
Vendég
 


ja, és egy zárójeles nagyon OFF-téma, remélem, titeket nem érint, de ha mégis, vagy ismertek valakit akit igen, arra az esetre:
ha volt megtakarításotok ingatlanalapban (amelyeknél a bank pár hónapja egyoldalúan módosította a szerződési feltételeket), akkor az alábbi linken lehet szervezkedni:
http://startnap.com/try/ (vagy egyből a http://karosultak.ning.com/)

Bocsi, csak mostanában ez foglalkoztat.... :cry: :cry:
Vendég
 


Sziasztok!


Köszönjük a zülinabi köszöntéseket! :D :D :D Elképesztő, h mostantól a 3 felé haladunk! Egy hároméves, már oviba megy! :shock:

Lillusnak boldogságos névnapot kívánunk!

Rolinak meg mindjárt szülinapot! :wink:

Hála a jó égnek túl vagyunk az idei szülinapon, azaz az ezzel járó vendéglátással. Valahogy ez most egy kicsit nehezemre esett. :? Főleg, h aznap volt a farsang is, ahol Gergő 2. lett a jelmezversenyen az általam kreált Mici-mackó gúnyában! Olyan jó volt, pedig bizti nem amiatt szavaztak rá, mert olyan szupi volt a jelmez, hanem azért, mert olyan kis cuki volt a nagyobbak között. :lol: Fénykép persze nincs, mert a gyermek béna szülei otthon hagyták a gépet, úh csak mobillal szerencsétlenkedtünk, az meg még nincs letöltve. :(
Szülinap is jól sikerült, eltekintve attól, h nem sült meg rendesen a torta, :x :oops: de mindegy, most egy évig azt sem kell sütnöm és n udvariasan senki sem tette szóvá. :lol:

Téka-baba: ma voltam a cukros lötyis borzalmon, ráadásul egy gyakorlatilag nyitott folyosón rostokoltam két órán keresztül kabátban, sálban - ahogy kell. Elvileg persze nem nyitott a folyosó, csak nagy szárnyas ajtó van a végén, és vmit állandóan ki-be hurcolásztak rajta. :x
Ami viszont nagyon feldob, hogy 3. napja gyakorlatilag nem keményedik semmit a méhem - na jó, egyet keményedett tegnapelőtt - úh most nagyon bizakodó vagyok, h mégis rendben lesznek a dolgok! :D :D :D

Szobatisztaság: tegnap olvasgattam a neten a feltételeit, és azt gondolom, h nálunk már minden feltétel teljesül, úh vettem Gergőnek (Gergővel) pici alsónacikat. Aztán hazaértünk, kellőképpen elbizonytalanodtam, és most úgy gondolom, h talán mégis korai...:roll: Amivel legszívesebben próbálkoznék, az az ún leszoktató pelus (nem az eldobható, hanem a mosandó), de annak 2000 Ft körül van darabja, úh még gondolkozom rajta. Esetleg nincs ezzel kapcsolatban vkinek tapasztalata? :?:
Vendég
 


Ja, a szobatisztaságot csak azért kezdeném most próbálgatni, mert nyár elején, ha megjön a tesó, bizti nem lesz plusz energiám ezzel foglalkozni, meg gondolom Gergő is fel fog borulni egy kicsit lelkileg, úh azért gondoltam, hogy talán még mostanában kéne próbálkozni. Aztán ha nem, nem, de ha igen, akkor hurrá! :lol:
Vendég
 


Sziasztok!

Annyira gyorsan mennek a napok,hogy észre se veszem.
Írjátok esik a hó nálatok.Itt alig valami.Mikor nagy pelyhekbe hullott fél óráig Laura kirakta a kezét és mondta hó.Ennyit tud róla.Szánkót elő se tudtuk venni,kivéve téli szünetbe,mikor a műhavon párszor csuszott.
Laurát holnap viszem dokihoz,mert furcsán bevérzik a szeme,köhög,de hála nem lázas.De mellette ezerrel pörög.Nagyon szeret járni tornára és mondókázni,amit itthon be is mutatt.Legjobb játéka most az ágyról leugrálás,páros lábbal ugrálás,és lufi dobálás,rajzolás és legozás.
Farsang:Dani két jelmezt is vitt./elhagyhatatlan pókembert és a Kalózt,mivel jó kardja és puskája volt/Mind a két jelmezbe le is fényképezték.Reggeli készülődés azért döcögve ment mire kisminkeltem.

Blin
Gratula vizsgákhoz!Eldöntötted melyik irányba szakosodsz?
Néztem Gréta képeit.Tényleg nagy lány,minden nap coffozod a haját?Hogy tűri?Nem szedi ki?Nálunk a csitt-csatot kéri,de van hogy nyomba ki is szedi.Most gondolkodunk rajta levágatjuk a haját,annyira összevissza nől neki.De szeretnék Én is 22 lenni.Sok előnye van,hogy ebbe a korba szültél.

Május
Pár képet rakjál fel ahogy fényképezkedik.Régen láttuk már Kelét.
Krupp szőrnyen hangzik.Van lélekjelenléted.Már meggyógyultatok?
Homeos bogyókat Én is szeretem.Januárban fogyott el az immunerősítő és tényleg nem voltak betegek.

Lorca
És 3 gyerek mellett is gondolkodsz a tanításon?
Nati mit szól a újabb kistesóhoz?Gondolom Szabi sokat még nem vesz észre.Képeket nem raksz fel a gyerekekről?
Készül a maci jelmez?Ja most olvasom süni jemez lett.Natinak tetszik?Felpróbálta?

Mmóni
Hogy sikerült a farsang?El tudtatok menni?Mi lett végül a jelmez?

Panka
Gratula a változáshoz.Mikor költöztök?
Dolgozni is fogsz már?Találtatok bölcsit?Munkahely közel lesz?

Meli
Gratula a könnyed szopi elhagyáshoz.Helyette reggel és este mit adsz kaját.Alvásnál is zökkenőmentesen aludt el?Vagy nálatok délután nem azon aludt el?Én is gondolkodok az elhagyásán.De Laura már becézgeti,simogatja,néha van,hogy játékait be is mutatja neki. :oops:

Lora
De jó hogy említetted a kakukkfűves köptetőt.Nem is gondoltam még lehet kapni.Legalább a drágát nem fogom ezentúl megvenni.

Ágiboldi
De jó a babanet.Itt mindenki jól informálodik.KI járt manikürösnél,Rájöttetek?

Nanica
Voltatok egyeztetni a bölcsibe?
Sajna mi is korán szoktunk indulni dolgozni,de még Én se tudom,ezt hogy fogom két gyerekkel megoldani.

Pann
Ez a lámpa keresés nem semmi. :D Én már akkor sápítoztam volna mikor lenyelte.
De jó,hogy most nincs keményedés.Próbálj pihenni!
Igazad van a leszoktatás elkezdéséhez,mert tényleg nehéz lenne 2 gyerekkel.Sajna leszoktató pelusról nincs infom.

Helga
Március elején megyünk 2 éves státuszra,remélem a magassága megfelelő lesz.Nem is hallotta még erről.

Kditke
Bölcsibe már kimész a szobából is?Vagy még Tomival maradsz benn?
Férjed visszament dolgozni?

Sno
Hogy döntöttetek?Megy Sebi bölcsibe?Szerintem vele nem lesz gond.Én már Ágiboldinak annak idején is írtam,hogy csak jót tudok írni róla.De ez sok mindentől függ.Az hogy anyás az a jó,meg ebbe a korba csak ragaszkodjanak hozzánk.Bölcsis nénivel találkoztatok?Esetleg vidd be Sebit és nézd meg neki szimpi-e.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Sziasztok!

Roli! Nagyon Boldog 2. Születésnapot Kívánunk!
Beni! Neked is Boldog Szülinapot
(Ria, remélem, átadod :) )

Pann,
De jó, hogy nem keményedsz mostanában! Csak így legyen mostmár végig! Nem semmi, hogy még így is vállalkoztál egy farsangi bulira és a szülinapi party-ra! Gartula Gergőnek a második díjhoz! Azért, ha a telefonos képek közül adódik valami, akkor azt szívesen megnéznénk :)

Sno,
Már biztos döntöttél, így valószínűleg már nem befolyásollak, én biztos nemet mondtam volna, mivel én már csak ilyen besz.ri anyuka vagyok :) Pontosan azok miatt, amit Te is írtál: szopival alszik el délben, csak velem hajlandó elaludni (nem tudom, Sebit altatta-e már más), és különben is, már csak néhány hét, addig meg nem tudnánk felkészülni lelkiekben az elszakadásra.

Meli,
Mi van Veled? Újabb teszt mit mondott? Orvosnál jártál?
Dénes: valószínűleg túl sok minden történt vele mostanság, ami érzékenyebbé tette Őt (szopi elmaradása, a leendő kistesóval kapcsolatos testi és lelki folyamatok Benned), plusz még a dackorszak is kezdődik. Szerintem gyorsan túllesztek majd rajta, az a fő, hogy nyugodt maradj! Persze, könnyű ezt mondani, én abszolút nem vagyok az a türelmes fajta.

Velünk semmi különös, tegnap végre felavattuk a szánkónkat :) És igazatok volt a karácsonyi ajándékokkal kapcsolatban, mostanra Áronom nagyon megszerette a kisvasútját. Úgy örülök neki.

KépKépKépKép
thelga
 
 


Lillusnak boldog névnapot!

Rolinak, Beninek boldog szülinapot!!

Pann, nagyon nagyon szeretnénk látni azt a Micimackót!! És Lorca minimum a sünit! Ha már azt a delfint nem láthatjuk Kdtikétől.. :wink:

Helga, nem is lehet/kell felkészülni elszakadásra bölcsi előtt. Sno, szerintem Sebinek is tetszeni fog, végülis azt hiszem senkinek nem volt semmi negatív tapasztalata a bölcsivel kapcsolatban eddig, nemigaz? Én is először csak délelőtt vittem és ott maradtam vele, aztán nem maradtam ott de alvás előtt mentem érte, és csak utána következett az ottalvás. Érdekes módon - ahogy valaki már írta a csoportszellemet az altatásnál - azt mondta a vezető bölcsisnéni, h az a tapasztalat, h az alvással van a legkevesebb gond, függetlenül attól, h otthon milyen rituálékkal alszik el egy gyerek, a bölcsiben gond nélkül szoktak (lásd Kele mackótlan alvása)

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Roli, Nagyon Boldog 2. Szülinapot!
Pann
De jó, hogy kicsit jobban vagy! Nagyon izgulok ám értetek!
Sajna azzal a leszoktató pelusról még nem is hallottam.
Én biztos nem kezdtem volna bele egy Micimackó jelmez gyártásába, mikor minden bolt tele van vele sokszor fillérekért! Nagyon kíváncsi vagyok, milyen egy házi gyártmány. :D

Dana
Melyik homeost szedték a gyerekek? Az oscillo...-t?

Sno
Hogy döntöttél? És a munkahelyed vissza tud venni így hirtelen?

Mi hétvégén voltunk Dobogókőn immár 2. alkalommal szánkózni. Briginek nagyon tetszik a hó. Azt mondta, hogy "Megyek habozni" :lol:
Akkor még örültem, hogy csak a hegyekben van hó, mostanra már kevésbé vagyok boldog. Tiszta sár kint minden...
lora7
 
 


ROLINAK BOLDOG SZÜLINAPOT!

Kép

Ágiboldinak tényleg igaza van a bölcsibe és oviba alvásról.Daniék csoportjába az ovónő picit szigorubban fogta az alvást,és most nagycsoportban is alszanak.Egyik elalszik másik már folytatja is.De másik csopiba ahol a gyerek beszélgethet vagy játszhat alvás helyett,akkor a többi se fog aludni.

Lora
Igen oscillococcinum-ot szedtük.6 adag van 1 dobozba.

Ágiboldi
Boldinak a kötöhártyájára a dokitok mit írt fel?

Hó még sehol.De szerintem ne is várjuk.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Roli, Bodog Szülinapot!!!

Riának majd átadom jókívánságaitokat. :) Ha dolgozik, akkor ma délután, mivel dokinap van. Teljes állásban van ismét és néha azért olvas. :wink:

Helga,
Ha még nem aludt nélküled, itt az ideje, hogy apát is bevesd :D Szabi mostanra már teljesen rábízható Robira és anyósra is, amellett, hogy iszonyat anyás. Nálunk ugyan a helyzet is hozta, de nem szerettem volna egyébként sem, hogy ha mondjuk kiesek vmi miatt a praxisból, akkor kezdjék el az ismerkedést egymással. Most már éjszaka is jó Robi, ami azért nem volt olyan egyszerű. Eleinte addig rugdosta apucit és ordított, hogy anya, amíg fel nem adtam. Most már csak rugdossa és közli, hogy tej. :twisted:
Egyetértek abban Ágiboldival, hogy lelkiekben nem lehet a bölcsire felkészülni. Lehet, hogy szemében halálfélelemmel kapaszkodik hozzád és úgy kell levakarni (ismerek ilyent), de az is lehet, hogy hátra se néz, hanem besétál a bölcsibe (ilyent is). Meg persze az összes átmenet a kettő között. Erre hogy tudsz felkészülni? :wink:

Dana,
3 gyerek mellett is fogok tanítani, nem hinném, hogy kevesebbe kerülnének, mint 2 :twisted: Emellett csapnivaló háziasszony vagyok, valahogy meg kell magyarázni - tanítok, nincs időm -, hogy miért áll hegyekben a mosatlan. :lol: Meg tényleg szeretem csinálni. A gyerektől időt nem vesz el, mert egyébként is képtelen lennék napi 25 órában türelmes és kreatív lenni. Igy legalább amikor együtt vagyunk igencsak megbecsüljük mindannyian. Meg Robi és anyós mérföldekkel jobb nálam ebben az anyaszerepben. Teret kell nekik hagyni. :wink:

Nati a süni jelmezért teljesen odavolt. Ma vittem vissza kicserélni egy nagyobbra. Ülve már kicsit feszült, hiába 98/104-es. Nati 104-es rucikat hord, de úgy látszik, ez nem elég.

Pann,
Jobban jársz, ha nem adsz rá alsónacit :wink: Egy jó meleg melegítőben elvan otthon, azt még ő is le tudja húzni. (FONTOS!! Ne szoktasd rá olyasmire, amit egyedül nem tud megoldani, mert az rosszabb, mint a pelenka.) Meg jobb dolog egyet mosni, mint kettőt. Amint belepisil a nadrágba, látni fogod, kb milyen eredményt várhatsz. Ha totál nem érdekli, hogy pisis, megy tovább, akkor halaszd el pár hónapra. Nem a kiborul a jó reakció, hanem ha ledöbben :wink: A kint pelus otthon naci nem gond, mivel kint sem pisil, ha csak nem muszáj, de ha igen...akkor még mindig ott van a lehetőség.

Lora,
A farsang azért nem kívánságműsor 8) A macijelmez nagyon gagyi volt, a süni viszont tényleg tündi-bündi. Még én is oda vagyok érte :lol: Barnamaci helyett barnasüni. Végülis nincs olyan messze :)

Kép KépKép
lorca
 
 


Dana, kötőhártyára Rifampicin szemcsepp. (nekem is csak az használt).

Hóról jut eszembe, múlt hét végén Debrecenben voltunk, ahol hatalmas hó esett, a húgommal kerítettünk egy szánkót a pincéből, és Boldival kipróbáltuk. Hát gyűűűlölte. (Emili jutott eszembe) Ha havas lett valamije akkor sikítófrászt kapott, csak azt élvezte ha mi a húgommal egymást hógolyóztuk, de őt célba se lehetett venni mert elsírta magát.. Úgyhogy szánkót még nem kell vennünk..

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Helló Lányok,

(Dana ezt ne olvasd! :D ) itt akkora hó van, olyan gyönyörű volt amíg a fák ágain is vastagon állt.

Bölcsi,
ahogy fentebb említettem :D , úgy döntöttünk, hogy belevágunk (ebben megerősített az e havi törlesztőrészletünk alakulása :roll: ). De amúgy is. Egyelőre csak ebed utánig, otthoni szopis délutáni alvással.
A családi vállalkozásban fogok dolgozni, mert ha Pestre járnék fel, mint a férjem, akkor hat előtt nem tudnék a Sebiért menni, és 10-12 órára semmiképpen sem szeretnék távol lenni tőle (arról nem is beszélve, hogy meg kéne szervezni, hogy fél öttől hatig ki vigyázzon rá).
Igen, az tényleg nagyon bíztató, hogy az itteniek közül mindenkinek pozitív élményei vannak.
Vagy pénteken, vagy hétfőn megnézzük a bölcsit, már nagyon kíváncsi vagyok!

Pann,
remélem a szülinapról sikerült képet készíteni :P , ha igen, akkor a 2 éves szülinapos albumban szívesen látnánk! A gyertyafújás hogy ment? Milyen ajándékok arattak sikert???
Jó gyerek ez a Téka!

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!


Itt a link a leszoktató pelusokról:

http://www.liliputi.hu/index.php?m=prod ... xl&catId=7

http://www.babyaruhaz.hu/baby-reszlet.p ... u=5&kat=14

Egyébként egyre szimpatikusabbak nekem ezek a mosható pelusok is, lehet, hogy át kéne állni rájuk. :roll: Ha mondjuk 20 pelussal számolok, darabját 3000 Ft-tal, akkor 10 hónap után válik gazdaságossá (havi 2 csomag eldobható pelussal összehasonlítva). Hm. Már csak azt kéne kitalálni, h ki fogja kimosni a kakis pelust. Meg áztatni. :shock: Na neeee! :lol: Túl kényelmes a papírpelus... :roll:

Lorca! Köszi a leszoktatós tippet, ma ki fogom próbálni!
Láttalak a júliusi fórumban is! :wink: Én nem merem vállalni, csak a zugolvasást, de még ez sem megy rendesen. :lol:

Hó: ma végre esett annyi hó délelőtt (mostanra persze elolvadt), h Gergő némi fogalmat alkothatott a hó mibenlétéről. Gondoltam rá én is, hogy fel kéne menni a hegyekbe hónézőbe, de ezt a programot nem biztos, h idén vállalom. :? Pedig jó lenne....

Ági! És csúsztatok a szánkón, vagy Boldi már a sima húzástól is kiakadt? :mrgreen:

Lora! Autóból láttuk Gergővel (azonnal kiszúrta), h felétek épült egy új játszótér, és n jónak tűnt! Az Ond vezér parkban, vagy majdnem ott. :roll: Nem tudom, h mennyire sétatáv nektek, mindenesetre szóltam. :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Próbálok most visszaolvasni, amig alszik Emilim.

Gyes igényt én is beadtam, végül a saját részemre kértem, mert Tominál nagyon bonyesz lett volna, meg közben is lehet variálni.Bár ahogy most állnak a dolgok, vszleg 1 évig kell dolgoznom ha akarok a tesó után is gyedet kapni. :roll:

Lorca!
Hát én is ezen dilemmázok, hogy ha nekem 8ra munkába kell érnem, akkor Emilinek legkésőbb f8ra a bölcsiben kell elnnie, gondozónőnek átadott állapotban!Akkor 7kor el kell indulni legkésőbb, ahoz nekem 6kor kel kelnem, Emiliunek meg f7kor!Egyébként 7-8 között szokott kelni, de ha vmiért felébred korábban,a kkor 11kor már ki van dőlve.Sajnálnám ilyen kicsin a mókuskerékbe hajtani. :? :( Na amjd meglátjuk mi lesz...

Lin!
Tényleg olyan anyglányos a képeken:)

Nanica!
Hú, akkor nálatok sem egyszerű a bölcsibe fuvarozás.Mikortól mész vissza dolgozni?És mit is dolgozol? :oops:

Pann!
Gergőnek nagyon boldog szülinapot kívánok!!!!:D
Ágynyugalom::(kitartást!!!!!
Izgi lehetett a lámpa vadászat :lol:
Igen, a patakfelőli részén lakunk, én is az Ilosvays játszót néztem ki.:)Na majd akkor hátha ott összefutunk :wink:

Emili most 90 cm, és szerintem rá igaz lesz, hogy 180 cm magas lesz eflnőttként, mert én is annyi vagyok, Tomi meg 192:D

Meli!
Nagyons ajnálom a veled történteket!:(
De az nagyon jó, hogy nem törzs le nagyon, és optimistán állsz a dolgokhoz!
Dénes viselkedése hasonló az emilijéhez.Ő is szokott nekimenni nagyobbaknak, főleg nekik, mert azok vetélytársak, meg kell mutassa nekik az erejét:DA kisebbekkel babázik, azok nem vetélytársak:D
Szerintem ez életkori sajátosság, most tanulják a hierarchiát
:roll: , meg a határokat, meg hogy Anya idegei meddig bírják. :twisted:

Sno!
Akkor sot gartuláéjak a bölcsihez?vagy ki tudja? :roll: Azért jó hogy van hely, és választhatsz hogy viszed-e vagy sem.
Anya-gyerek kapcsolat:én is ezen filóztam, de Emili meg olyan jól elvan nélkülem is a játszóházakban.Nem mondom, hogy olykor nem hiányol, de akkor is csak az kell neki, hogy megmutassa éppen mivel játszik.Szerintem a beszoktatás alatt látni fogod Sebi hogyan reagál, és a gondozónők is biztos tudnak majd tanácsot adni.Aztán ha nagyon fáj a szíved, még meggondolhatod magad :wink:

Bigsis!
Rolinak is boldog születésnapot kívánok!:D

Ennyi, Emili feklébredt, én meg rohanok a kozemtukishoz :wink:
Anyáéknál vagyunk, és itt most is szakad a hó :cry: :cry: :cry:

Ágiboldi!
Emili eltakarja aszemét, ha esik a hó :lol: , hideg a szemének, ha beleesik :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sno! ....ööö....a szülinapról sincs fénykép. :oops: :oops: Videón megvan az egész, de a fényépezés csak később jutott eszembe. :cry: Azért majd a videóról lehet mazsolázgatni....idő kérdése az egész. :lol:

Bölcsi: Hajrá! Bár nem ismerem Sebit annyira, hogy bármilyen prognózisra alkalmasnak érezzem magam, de nem fogok meglepődni, ha gond nélkül veszi majd az akadályt! :wink:

Ajándékok: egyértelműen a "Nünik" viszik a pálmát. Keresem, de nem találom az Ikea honlapján . :x N puha, n édes süni-páros, kicsi és nagy, most ezekkel játszunk a legtöbbet.
Tőlünk xilofont kapott (ez megvan: http://www.seminole.hu/index.php?productID=1884), de csak ritkán veszi elő. :(
Aztán van még itt egy hatalmas dömper, ami a lakásban használhatatlan a mérete miatt, úh várja a jó időt; meg mesekönyvek, meg porcelán gyerek étkészlet (ez is nagy boldogság, miután a műa. Mici-mackós tányért gyakorlatilag megsemmisítette a mosogatógép :x :lol:), meg csokik, amik nyilván elfogynak előbb-utóbb, egy kis szülői segítséggel. :lol:
Azt hiszem, ennyi.
Vendég
 


Pann, csak sima húzás vízszintes terepen, lovaglóülésben ült, és felháborító módon havas lett a cipője!! :lol: Irtó ideges lett, leszállt, és megpróbálta a húgomba kapaszkodva olyan magasra emelni az egyik lábát, h ne érje a hó, persze a másikkal térdig állt benne, akkor azt próbálta kiemelni :lol: aztán úgy ültettük, h a lába is fennt legyen, de addigra már totál ki volt bukva és mutogatta a ruháját, h mindenhol ott a "hab" (fürdőhab analógiájára) :lol: :lol:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Helga!
Most hallottam atv-ben, hogy május 5.-én ismét lesz Jean Michel Jare kincert, Debrecenben!!! :lol: Pont mire elköltözünk jön ide az is! :twisted: Csak át kellett volna sétálni, pár percre lakunk a scarnoktól :wink: Bár amilyen satnya volt a novemberi koncert, nem hiszem hogy elmegyek rá!

Képzeljétek, bepótoltam több éves lemaradásomat hó terén:kint voltam Emilivel 10 percig a hóban!!! :lol: :lol: Utána felváltott Tomi. :wink: És tetszett neki a hó!!!! :shock: Először mondta, hogy bibis a keze, de aztán meglátta a snowbordosokat a part oldalba, és ő is csúszni akart :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


szánkózás
a szomszéd néni felajánlotta a szánkóját, állati menő retro darab :lol: ,úgyh n izgatott voltam, h kipróbáljuk. erre persze kele, az örök menő ma már sétálni se akart menni. nagy nehezen kiegyeztünk a háti hordozóban, de amikor megpróbáltuk ráültetni a szánkóra lett olyan cirkusz, h megfutamodtunk :? (pann, csúszásról szó se volt, simán csak húzni akartuk, de még velem együtt se volt hajlandó ülni rajta :( ) úgyh vissza a hátiba és úgy még kibírt a nagyságos úr egy hóemberépítést. úgyh asszem idénre ez a projekt kilőve

leszoktató pelus
hát most, h már nem kell sokszor pelenkázni én is elgondolkodtam rajta, mert néhány blogban irtó jókat láttam, de olvastam egy olyan tapasztalatot is, h a gyerek ennyi idősen már nem volt hajlandó megszokni, úgyh nem rizikózom, ahhoz baromi drága. a köv. gyereknél meg asszem az elején ismét n kényelmes lennék hozzá. (bár akik használják, állítják, h nem nagy macera, áztatják egy fedeles vödörben és egyszerre be a mosógépbe). ja és használtan is érdemes megnézni!

nálunk a szobatisztaság tuti nem aktuális, és azon se lepődnék meg, ha nyáron sem szokna le a pelusról. a múltkor popsiszellőztetés címén simán a szőnyegre pisilt, de még csak fel se tűnt neki :oops:

snorsi
hurrá, bölcsi! még annyit hozzátennék, h nem gondolom, h direkt élvezem kelét kínozni, mégis amikor sírt a beszoktatásnál, bennem fel sem merült, h ez azt jelentené, h abba kéne hagyni. én úgy gondoltam, h ez a velejárója és aki nem az a "hátra se nézek típusú gyerek" annál ez mindenképp előjön v most, v az oviban, v az iskolában. és akkor már szerencsésebb a bölcsiben, mert itt még simán ráér a gnő ölbevenni és akár egész délelőtt vigasztalgatni. és csak ismételni tudom magam, kele is hamar beszokott, de a csoportjában kivétel nélkül mindenki. a későbbiekben, főleg, ha családi vállalkozás, lehet, h jobban jártok, ha ink majd csak 2-3 napot jár, de azt egész nap, mintha félnapokra. egyrészt a félnap az azt jelenti, h csak max 3-4 órád van szabadon, amiből, ha a közlekedést is hozzáveszed nem sok marad, másrészt így lenne ideje kigyógyulni egy-egy taknyozásból a köv. etapig :lol: na, befogtam. :twisted:

majus3
 
 


Sziasztok!

Panka,
De jó! Bár nekem sem lenne már kedvem még egyszer JMJ koncertre kiadni egy rakat pénzt aztán csalódni.

Sno,
Ne haragudj, tényleg figyelmetlen voltam, nem vettem észre, hogy már korábban írtad, hogy elfogadtad a bölcsihelyet. Ilyen feltételekkel lehet, hogy én is vállaltam volna :) Tök jó, hogy a családi vállalkozásban dolgozhatsz! A régi munkahelyedet felmondod?

Lorca,
Apa már próbálta altatni párszor, sikertelenül :( Tegnap is próbálkoztunk, aztán az lett a vége, hogy nekem is be kellett menni, és akkor el aludt a drágám, szopi nélkül :) Apa is maradhatott, ami nagy szó, mert régebben, ki is küldte Őt.

Ágiboldi,
Ha nem is tud az ember felkészülni teljesen az elszakadásra, azért arra igen, hogy pl leépíti a szopis alvást, megpróbálja bevonni az altatásba apát vagy a nagyszülőket.
Eléggé meg vagyok döbbenve, hogy mennyire működik a csorda ösztön az alvásra.....kíváncsi leszek!
A KeleMac mackó nélküli alvása nagyon tetszett :)

Mosható pelus: azt hiszem, ennyiért nekünk nem lesz :twisted:

KépKépKépKép
thelga
 
 


Voltunk ma Hármaskával a Klinikán. Dokinéni egész jól vette most, hogy nem akarok amniocentézist. Csak semmi döfködés. :twisted: Persze félek a Down kórtól, de attól még jobban, hogy a parám miatt egy egésséges baba hal meg :roll:

Helga,
Nálunk sem ment egyszerűen vagy elsőre az apával alvás :D A kirugdosta az ágyból, nem csak egy költői kép volt. Keresztbe fordult az ágyban a csöpp lábait függőlegesbe emelve teljes erővel rúgott és abban még így tizen nemsok kilósan is van lendület. :twisted: Emellett időnként hangosan arénázott. A délutáni alvás az sokkal hamarabb ment, a teljes éjszaka nélkülem eddig kb 5x volt, de most már igazából csak rajtam múlik. Velem sokkal tovább alszik reggel, így ezért inkább maradok. :wink: Ma is f10-ig volt hajlandó aludni. Számomra ez igencsak sok éjszakai zaklatást megér. :lol:

Panka,
Nálunk a korán kelésben inkább én tudok belehalni. :oops: Őket simán le tudnánk tenni korábban és akkor hamarabb kialusszák magukat. Ha Szabi véletlenül 8 előtt akarna szociális életet élni, én elég erősen lebeszélem erről. Ha mégsem sikerül, akkor nagy szenvedve kimászok ugyan az ágyból, de örülök, hogy igazából sehova nem kell sietni. Nati egyedül öltözködik, amit lasssúúúúú. Azt viszont nem szeretem, amikor látom, hogy az oviban folyamatosan veszekednek a gyerekekkel hogy öltözzenek már, de azt sem szeretném, hogy mondjuk egy ötévesre én adjam rá a cipőt. Nem mindig vagyok ott. :wink: Egy önállótlan gyerek olyan kiszolgáltatott... A harmadik variációként pedig tényleg csak az marad, hogy legalább egy órát hagyok arra, hogy kényelmesen felöltözzön. :roll:

Pann,
Natival 25 hónaposan kezdtem a bilire szoktatást. Egyszer pisilt a konyhakőre és egyszer volt egy barna menet is. Ennyi. Volt azóta kb 10 baleset. Többnyire a mi hibánkból, pl teát kapott vacsorára és éjjel volt egy ágyneműcsere. Gondolj bele, milyen bosszús lennél, ha mindehhez beszereznél egy rakás mosható pelust. :lol: Szabival én biztos megvárom a jóidőt. Igaz, hogy itthon kb 23 fok van, de a lelkivilágomnak kell, hogy harisnya legyen rajta. :oops: Azt meg nem vállalom, hogy trottyosan vakargatom le róla. :twisted:
Két pici mellett nagyon nehezen hangolódok rá egy minire. :roll: Igy, a júliusi fórumhoz csatlakozva próbálom valahogy "valódivá" tenni. Őkelme is megérdemel egy anyaszeletkét. 8)

Május,
Eleinte igencsak határozott volt az egy-gyerekes családmodell véleményed. Most meg már többeszerre olvasok legalább egy kis feltételes módot ketteskére. Csak nem megjött egy kicsit a kedved? Egy picike kis esély?

Kép KépKép
lorca
 
 


sziasztok!

Boldog szülinapot Gergőnek (ha minden igaz még 8 napon belül vagyok :lol: )

Tényleg furi, h már a másodikat ünnepeljük... :shock:

bölcsi helyzet:
Sno
telefonon elmondtam h nálunk h alakult:wink: a szopinál a déli alváshoz kapcsolódó a kakukktojás bölcsizés esetén a többi simán maradhat :wink:

elalvás
nálam ez volt a kritikus kérdés, de meglepően simán ment :roll: gyakorlatilag minden sírás, anya keresés nélkül működi kezdettől fogva

2 éves státusz :lol:
azaz pontosabban 23 hónapos:89cm 16,2kg
ez a duplázás nekem új de simán elképzelhető (mi is mindketten magasak vagyunk)

szobatisztaság
nálunk nincs bili miután én a tavaszra,nyárra számítottam h elkezdünk mindezzel foglalkozni...ehhez képest Lea közbe szólt és naponta 1-2 alkalommal a WC-be pisil kb. 1 hete ill már 2x megtörtént h a kaki is itt sikerült :lol: :lol: :lol:
kezdettől fogva velem jár(t) a WC-re mint egy kis árnyék :wink: eleinte csak kukucskált mi, hova folyik később ő is rá akart ülni a WC-re (rá is ültettem) aztán 1x csak persze először a bölcsiben :cry: de a WC-be pisilt kb 2-3 hete.Itt látja a nagyobbakat és sztem ez is sokat számított...

Miután a bölcsiben is (mini) WC van úgy gondoltam nem kavarok be a bilivel úh nincs itthon sem.
Erőltetni semmit nem erőltetek.Pelus van ha szól szól ha nem nem.A pelusmentesség majd csak a nyáron jön.D elehet h már nem is lesz szükség rá :roll: mert olyan kis ügyi lesz :lol:


helyzetjelentés rólam
jól vagyok :lol: minden vizsgálatom (CT,UH stb) negatív lett
:lol: :lol: :lol:
a lelkem összepakolásában is jó úton haladok :wink: :lol:


hójelentés
nálunk ma regglere esett mérhető/látható mennyiségű hó és nagyon tetszett neki!
sajna délutánra semmi nem maradt belőle :cry: még jó h reggel mamival (aki épp itt van ui Lea ismét betegszabin van :cry: ) a 10 perces eü séta altt építettek egy "emberkét" =hóember


most megyek aludni :lol:
bocsi h nem mindnere kiterjedően szóltam hozzá..... :oops:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Dana

Apuka jár vele beszoktatásra általában, de ha délutános vagyok akkor én is megyek.Igen márc. 1-től úgy néz ki lesz apának munkahelye. De nem akarom még elkiabálni. :wink:

Bölcsi: Alvásról evésről nincsenek jó hireim, továbbra sem akar bennt ebédelni és az alvást sem volt hajlandó ma végrehajtani.Állítólag engem hiányolt, holnap bemegyek, hátha velem el fog aludni délben !!!! :oops:

Pankaa

Milyen asszisztens leszel, mármint milyen orvos mellett ???
Gratula a férjednek az álláshoz !! :wink:

Timi

Lillus milyen jól áll a szobatisztasággal !!!!!

Körkérdés:
Tomi mindig jön velünk a WC-re és ő is pisil ilyenkor, szerintetek jó ez így ???Mármint arra gondolok, hogy ha nem lesz tele a hólyagja mert mindig kiüríti, akkor nem lesz vizelési ingere és még később lesz szobatiszta !!!Vagy ez hülyeség ?????????????????????
Segítségeteket kérem !!! :wink:

Kép
kditke
 
 


Mazsi!

HURRÁ!!!!!!!!!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Sziasztok!!!

Hű,de jó sokat írtatok,mióta elvesztem,de jó!!!!!

Először is minden szülinaposnak és névnaposnak nagyon boldogot kívánok!!!!!Tényleg de fura,h nemsokára 3-ba fordulnak!!!

Rólunk csak n gyors:minden jó és egyre javul,Dénes nem őrjöng már napok óta,ha gyereket lát,sőt hétfőn eljöttek a barátnőmék a 2,5 éves lányával és a gyerekek szó szerint egymásba voltak bújva,együtt(!!!!!)játszottak puzzlet és nem egymás mellett,stb....
Úgyhogy életem egy újabb dilemmája ért jó véget :lol:

Pelus és szobatisztaság:a leszoktató nemcsak drága n-n,de még számoljunk hozzá egy halom mosószert,áztatás,és vízhasználatot plusszban,nem megfeledkezve a drága és kevés időtényezőről.
Így már sehogy sem jövünk ki olcsóbban és ki a fene bírja gyomorral a sok kakis áztatást(Dénes napok óta olyanokat kakál,h szó szerint a bokáját is meg kell mosnom esténként.....)
Pann,de te babásan bírnád???Én tuti nem...

Dénes egyébként n-n érdekesen áll a bili témához.Soha nem akar ráülni,csak úgy letesz ia fenekét és pattan is fel.Ha megkérdezem,h lesz pisi,akkor állva pisil(mint a nagyok)
De pl.pelusozáskor,ha fekszik,akkor is leveszem a pelust és kérdezem,h lesz pisi,mondja,h nem.Aztán 2 mp múlva arcom pisálja magát és n-n elégedett,h mégis jött pisi....

Szánkó/hó.Nálunk hatalmas hó esett,Dénes imádja,tegnap összesen 3 órát voltunk kinn vele a nagy hóesésben és építettünk hóembert,szánkóztnunk ma is végig a városon 2 órán keresztül és délután is le fogom vinni.Szerencsére őt nem zavarja sem ha vizes/havas,sem ha hideg van,csak menjünk.Anyja fia.

Szopitlanság.Nem hittem volna,h ilyen könnyen megy.Ma már le is vetkőzhetek előtte,meglátja,megörül,mondja,h cici,szopi nem,nincs tej....
Este összebújunk egy fotelban és elmesélem az aznapi
eseményeket és jól elvan.Leteszem és alszik magától.

Most mennem kell,majd még jövök!!!!

Kép Kép
meli1118
 
 


Május,
godolkodtam ezen a kevesebbszer egész napra, vagy csak a délelőtökön legyen bölcsin. Majd meglátjuk, indulásnak úgysem lesz alvás, meg az idő faktor sem játszik annyira, apáék (ahol dolgozni fogok) szomszéd utcájában van a bölcsi.

Helga,
csak azért írtam a fentiekre utálást, hogy ne hasson furcsán az ismétlés :D

Mazsi,
örülök a negatív eredményeknek! Köszönöm mégegyszer a bölcsis eligazítást, sose gondoltam volna, hogy ilyen hamar aktuális lesz!

Meli,
Nem emlékszem, hogy írtad-e, nőgyogyó látott, mit mondott rád?

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!


Tegnap kipróbáltuk a pelus nélküliséget, és a következő történt: egy óra elteltével elvittem pisilni a bilire, ráült, majd felállt, h nem kell, felöltöztettem, és bepisilt. :? Ezek után kapott egy pelust, mert rájöttem, h a body nem épen ideális viselet pelus nélkül (baleset esetén teljes vetkőztetésre van szükség, azon kívül, a patentok biztos irtó kényelmetlenek is), úh ma elzarándokoltunk, és vettünk kistrikókat is az alsónacik mellé. Most pörögnek a mosásban, úh holnap el is tudnánk kezdeni a mókát (most, h már ilyen iszonyúan fel vagyunk szerelve :mrgreen: ), csak az tart vissza, h vasárnap egésznapos vendégségbe megyünk vidékre, akkor meg újra vissza kéne rá adni a pelust egész napra, úh valószínüleg csak jövő hét hétfőn kezdünk. :roll:

Mosható pelus: nem is Gergőnek gondoltam! :wink: (Neki a leszoktatót szántam, de abból elég lenne 2-3 db, de most kipróbálom nélküle.)
Tegnap este tovább művelődtem mosható pelus témában (MOST LEHET UGRANI!), a kaki eltávolítására van vmilyen (100%-ban lebomló) papír betét, szóval elvileg azzal nem kell bíbelődni, csak kidobni.
Ezt a típust nézegetem:
http://wonderoos.e-baba.hu/index.php?op ... &Itemid=62
Ezt elvileg nem kell áztatni, csak mosod, szárítod és kész. Egyetlen bajom van ezzel az egésszel, és az az ára. Egy szett ára, ami a születéstől a leszokásig jó, 70 pénz! :shock: :cry: :cry: Továbbra is tartom, h 10 hónap alatt megtérül (és akkor az inflációt még nem is számoltam), és a hátralevő bő egy év tiszta haszon, de akkor is....viszont most néztem, h már a Tesco-s pelusnak is majdnem 50 Ft a darab ára, ami már egy kicsit már túlzás, úh most nem tudom mi lesz, még szerencse, h van még néhány hónapom gondolkozni rajta. :roll:
Meli! Nálunk a heti 2-3 mosás így is - úgy is lemegy, ezek a pelusok meg nem tesznek ki akkora térfogatot, h pluszt jelentsen. Mosószerrel ezeket nem is szabad mosni, csak ún mosószódával, ami szintén lebomló, környezetbarát dolog (pelus nélkül is át lehetne rá állni, mosószer helyett/mellet), úh elvileg nem akkora macera. Ezen kívül az eldobható pelusban elég sok a vegyi maradék, ami bőrön keresztül felszívódik, úh ez is egy érv a mosható mellett. Az meg, h most mi van a kukában hetente, az vmi elképesztő. :?

Mazsi! Hüh! De jó! :D :D :D Izgultam értetek!

Hó: Gergőnek is negyon tetszik, nem olyan lelkes, mint Dénes, de amíg nem fagy pirosra a keze (miért veszi le a kesztyűt, nem tudom, biztos úgy érdekesebb havazni :? ), addig rendkívül boldog, aztán el kell látni. Rendszerint az én bemelegített kesztyűmre vágyik. :lol:
Szánkózni mostanában nem voltunk, Szilveszterkor fel-le szállt, tologatta, és csak amikor elfáradt, akkor maradt nyugton benne (mint a babkocsival). :roll:

Ditke: szobatisztasággal kapcsolatban én a sötétben tapogatózom, fogalmam sincs, h mi jó, mi sem, úh jobb, ha nem mondok semmit. :) De honnan tudod, h pisil? Vagy bilibe/WC-be pisil? Akkor meg hurrá, nem? :roll:
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?