Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Örömmel látom, hogy termeltetek egy keveset majd' 2 hét alatt, míg internethiányban "szenvedtem".
Szintén örülök a "régi újak" jelentkezésének.
És nagyon gratulálok Bozótkának és Lorcának, Melinek meg drukkolok! Remélem nem maradt ki senki! :)

Néhány fontosabb téma amire emlékszem:
Dominancia
Én is kb. azt hallottam, amit Rita írt. Akár változhat is, és kb. iskoláskorra alakul ki a végső. De ez szerintem a véglet. Én pl. már óvodában is bal kézzel rajzoltam mindig.
Brigit többnyire jobbosnak látom, de néha elcsodálkozom, hogy pl. bal kézzel eszik. (99%-ban jobbal eszik). Lehet, hogy kétkezes lesz, mint én. De mindegy, valahogy biztos lesz.

Szobatisztaság
Még mindig csak nyáron szeretném elkezdeni. Igaz, Brigi nem is túl közlékeny ezzel kapcsolatban. Max. akkor szól, ha csípi a kaki. (Bár mostanában elég sokszor mond ilyet, miközben üres a pelus. :x )

3asikrek
Sztem jó döntés született. A bátyámékból indulok ki, akik szintén döntéshelyzetbe kerültek. Végül az orvos tanácsára leszívattak egyet. Utólag megbánták, mert a dokik szerint nagy valószínűséggel elég lett volna neki is a hely. Ők lombikosak voltak és több évet vártak az ikrekre, így belementek a biztos kettőbe, de ma már másképp döntenének. Azért ez mindenképp egy nagyon nehéz döntés és remélem soha nem kerülök hasonló helyzetbe.

Kismamák
Én örülnék ha maradnátok itt, és sztem nem off téma a tesótéma. Elvégre a 2007tavaszi babáknak a testvéreiről van szó! Nem hiszem, hogy lenne időm olvasni még egy fórumot, írni meg pláne nem. Úgyhogy írjatok!!! :)

Ágiboldi
Sztem ti kifogtátok az ország lejobb bölcsijét. Itt az egyik bölcsibe még a bölcsödét sem nézhetem meg, csak irassam be a gyereket. A gondozókkal sem lehet beszélni, max. ha véletlen elcsípsz egyet. Ráadásul az egyik gondozóról horror történeteket hallok anyukáktól. A másik bölcsiben rendesek ilyen szempontból, ott viszont nagy a csókos lista sajnos.

Pann
Jobbulást! Azért a második gyereknél már tuti nem repedsz annyira. Bár nem vagyok túl tapasztalt, de azt mondják, hogy a ketteskének már kitaposott útja van. Persze tuti nem ilyen egyszerű, de eddig mindenkitől azt hallottam, hogy könnyebb volt. Többgyermekes anyukák, nincs igazam? (Mondjátok, hogy igaz! Légyszí!!!)

Orsi
Remélem Sebinek nincs komoly gondja. Jól emlékszem, hogy ő picinek is csak 4-5 naponta kakilt?

Igen
Brigi már minden változatát szokta használni. "Igen, aha, ühüm". Bár sajnos nem mindig gondolja komolyan.

Megyek, kész a sütim. Tök fincsi és nagyon egyszerű banános piskóta. Elronthatatlan és nagyon jól fel lehet használni a barnább banánokat, ami nálunk a túlvásárlás miatt rendszeres. :wink:
lora7
 
 


Sziasztok!

Meli!
Na, mi volt? Tűkön ülünk, gyere már! :)

Lora!
Ilyen gyorsan elment a két hét? :roll:
Leírod a banános piskóta receptet?

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!


Én azért Timo új tesztjére is n-n kívácsi vagyok! :roll:

Meli? Mit mondott a doki?

Lorca! Júli 3-ra vagyok kiírva. Remélem megérem a júniust. :lol: Nem is vicces. :? Emlékszem Gergővel is ennyire keményedtem már az elejétől kezdve, meg fájt is, de vele legalább nem kerülgetett az ájulás. :?
Szülésznőt választasz? Én most n gondolkozom rajta, de még nem jutottam döntésre. :roll:
Szobatisztaság: aha. Akkor tavasszal megpróbáljuk, aztán ha nem megy, legfeljebb visszatérünk rá, amikor legközelebb lesz rá időm. :lol:

Lora! Remélem, remélem. Nem lenne ellenemre, ha "kipottyanna" ez a baba. Persze nem most!!!!! :shock:

Pont tegnap tett padlóra, h a júniusiaknál meghalt egy baba, mert elfolyt a magzatvíz, ki tudja miért. Nem is tudtam, h ilyen is van. :cry: :cry: :cry: Belinkelem, bár én jó nagyot bőgtem rajta:
http://www.bongor.hu/wordpress/

Más, de még mindig Lora! Ha felvidít egy kicsit, oviból viszont szerencsétek van, mert a Mályva u-i ovi dicsérete idáig zeng, és az ott van az Örs mellett, úh nektek elvileg körzetes, nem? :wink:

Megfigyeltem, Gergő nond "igen"-t. Mostanában a "Tötönöm, tötönöm!" megy nagyon (köszönöm, köszönöm), bár a helyzet még nem tiszta, akkor mondja, amikor idead vmit, nem amikor kap, de most így is jó.
A másik, ami tetszik, h ha mond vmit, amit - véletlenül :lol: - nem értek meg, akkor mondogatja, mondogatja, egyre idegesebben, én meg tippelgetek, h mi lehet az a szó, és ha eltalálom, akkor elömlik a mosoly az arcán és közli, h "Értem." Ééééédes. Ma pl. nagyon jót röhögtem, mert a "vonyítja" szót kellett kitalálnom (a kutyus vonyítja a cicának, h jöjjön le a fáról - szólt a mese), és még véletlenül sem hasonlított az általa kiejtett szó az eredetire, de rájöttem! Vállveregetés. :D :D A "beton terelő"-n pl. két napig gondolkoztunk, mire rájöttünk, h "betonkeverő" (autó). :lol: Szóval jól elvagyunk...

Baba: csütörtökön megyek (ill., megyünk Gergővel), h levegyék a vért az AFP-hez, aztán 6-án megyünk a 18. heti NAAAAAGY genetikai uh-ra. Szerencsére itt olyan a rsz, h amikor majd megyek az uh-ra, akkor előtte kell felvennem az AFP eredményét, úh akármilyen is lesz, most nem lesz rá időm, h aggódjak miatta. :roll: Azért nem bánnám, ha most beleesnénk a normális tartományba...

Megjött Ádám, fel kell szolgálnom a vacsit! :lol:
Vendég
 

 
 

Hali!!

Na,sajna nincs kistesó egyenlőre!
Viszont van egy brutál 22mm-es bennragadt tüszőm,ami termelheti a hormont.Állítólag ez is okozhat + tesztet.
Doki jó fej volt,mondta,h egy jóízű szeretkezés kiszabadíthatja és meg is lesz az a valódi +teszt....
Ha nem tud kilökődni,akkor ciszta lehet belőle,de én nagyon optimista vagyok és este teszünk felőle :oops:
Hát ennyi.Nem vagyok elszomorodva(annyira),mert majd most biztosan sikerül!!!
Aranyosak vagytok,h gondoltatok rám!!!

Kép Kép
meli1118
 
 


Meli
Akkor húzzatok bele!!! Drukkolunk! :lol: :lol: :lol:

Pann
Itt a környéken legalább 6 óvoda van, van egy pont mellettünk is, sajnos az a körzetes, de már én is sokat hallottam róla. :wink:
lora7
 
 


Meli!
Akkor hajrá! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: És két hét múlva gyere jó hírekkel! :)

Az én tesztem olyan negatív, hogy ennél szebb egy csíkot rajzolni sem lehetett volna! :( :( :(

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Lora,Timo,meglesz 8) 8)
Timo,n-n sajnálom.....

Kép Kép
meli1118
 
 


Óóóóóó. :( :(

Az egyetlen jó a nega test után, h az embernek igazából nincs is ideje szomorkodni, mert "munkához kell látni". :lol: Szóval hajrá szeptemberi babák! :wink:

Lora! És nem lakik vmi rokon/ismerős a tér túloldalán?
Vendég
 


jav.: teszt.
Vendég
 


Hello mindenkinek,

Szentül hittem, hogy mindenkinek +-os tesztje lesz (bár magamnál éreztem, hogy nem), mostanában nem telik el nap, hogy ne derülne ki valakiről az ismerősikörben, szóval jó volt a hold-állás. Így viszont az apáknak kezdvez a szerencse, és jöhet még egy intenzív hónap :D

Lorca,
hurrá, hogy visszatértél! Mesélj egy kicsit hármaskáról, hogy is született az elhatározás?

Lora,
megkérdeztünk egy pszichológust a kakilásról, és azt mondta, hogy ez egy ilyen korszak, meg kell tanulniuk az elengedést/odaadást, ill. itt is kialakulhat olyan, mint az evésnél, hogy hatalmat gyakorol általa, mert látja a szülőn, hogy milyen fontos neki.
Szóval javasolta, hogy ne pörögjük túl a témát előtte, ne kapjon finomságot ha sikerül, csak dícsérjük meg, és kezeljük normálisan, meg persze figyeljünk a kajára.

Sebivel felmentünk Pestre az anyósomhoz hordozó/babakocsi nélkül, vonattal, metróval, villamossal, és végig gyalog jött (mozgólépcsőn, mindenen)! Tök jó volt, egy újabb szabadsági fok.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!

Jöhetek még?
Megvannak a vizsgák,de azért közben olvasgattalak bennetek.Jó volt nézni,hogy mennyit írtatok.
Most csak röviden és ha nem gond próbálok visszakapcsolódni.

Előszőr is Üdv.újra itt Lorca.És nagy gratula a harmadikhoz.Gyere és mesélj,hogy bírsz 2 gyerekkel és a fáradsággal,plussz a munkával.

Bozótka neked is nagy gratula a babához.

Pann
Ha jól emlékszem még gratuláltam a másodikhoz,de ha nem akkor újból.Azért szorítottam mikor olvastam a történeted.Remélem azóta minden rendben.ÉS próbálj PIHENNI!!!Nálam Laura 330g-mal volt kevesebb Daninál,de 1 cm-rel magasabb.Én is így hallottam,hogy a második nagyobb baba lesz.Mikor megszületett meg is kérdeztem naival nem-e gond,/ugye Én Danit nem láttam szülés után/De Laura az tényleg hozzá képest picinek tünt,ahogy megfogtam.
Már múltkor meg akartam kérdezni,de az utolsó hsz-be írtad így eszembe jutott megint,hogy Gergőnek sokat olvasol könyvből és Ő végig is hallgatja?Mert ahogy olvaslak,hogy báboztok nagyon sokrétűnek tűnik a gondolkodása.Hogy kezdted a bábozást és Ő hogy reagált?Beleszólt az elején,vagy csak hallgatta?Ő is bábozik már?Esetleg nem tudsz egy kis videót róla felrakni?

Ágiboldi
Én néha jöhettem volna mesélni.Volt olyan napom mikoe égnek állt az összes hajam.Ma például annyira akart hintázni a játszótéren/persze nem EU-s szabvány,kavics és föld elegyével van leszórva/,Hogy ahogy ment a hinta felé csak azt vettem észre állandóan tűnik el a sártengerbe.Mire odaért volna a hintához elesett és a cipőtől a sapkáig totál sár lett.Hazafelé lehajtott fejjel rohant haza,hogy senki meg ne lássa.Annyira szégyelte magát.
Bölcsitek tényleg nagyon szuper lehet,Nekem ennyire preciz beszámolókat soha se tartottak.

Nanica
Szörnyű volt olvasni a történeted,remélem azóta minden rendben van./Ha nem gond engem is érdekelne/Linus ebből mennyit vett észre?

Sno
Bilire szoktatásról Én is ezt hallottam.Mi Daninál a kajálásnál csináltuk ezt,de azóta kezd helyreállni a dolog.Nagyon ügyes Sebi már a sétálásba.

Szobatisztaság:
Laurával Én is várnék a nyárig.Főleg mert Én se vagyok híve annak,hogy kintre pelus,benn meg bugyi.Igaz majd Ő diktál.Ma volt az első,hogy csupasz fenékkel a bilire ült,WC-ről hallani se akar.Eddig a babáit rakosgatta a bilire.Nálunk Dani akarja tanítgatni,hívja magával a wc-re,de annyit ért el vele,hogy a wcpapírt addig letekeri.
De most már ha érzi/nem minden alkalommal/pisilnie kell,akkor szól,hogy pisilek vagy kakilok,de midig mondja a pelusba.

Félelem:
Bajszos,szakálas embernél nem vettem észre semmit.Inkább mostanába ha valaki nem szimpi neki,akkor nem szólal meg.Pedig még idegennek is mondókázott eddig.

Meli
Sajnálom a negatív tesztet,de most mindet bele. :lol:

Timi
Neked is megy drukk,remélem jövő hónapban jó hírrel jössz.Nézegettem a blogodat.Lillus nagyon jó kari ajándékokat kapott.Főleg a vasaló és deszka nyerte el a tetszésemet./Áhítozok rá,hogy Laura nagykorába átveszi ezt a feladatot tőlem/
Rossz volt olvasni a betegségről,de remélem azóta minden rendben.

Május
Gratulálok Kele ilyen gyorsan fejlődik.Nem semmi pár hónap alatt mennyit fejlesztettek rajta.

Lora
Banános piskóta engem is érdekel.

Kditke
Hogy haladtok a tetőtérrel?Tomi nem segít?Még mindig ennyit alszik? :shock:

Panka
Gratula a pelus leszokáshoz.Lakásnézővel hogy álltok?

Rita
Gratula az államvizsgához.
Lehetne egy kérdésem?Daninál most mérte fel logopédus,hála minden rendbe,de az "r"betű kimondására kiváncsi vagyok hány éves korra kell jól elsajátítani.

Na megyek elteszem magam éjszakára.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Sziasztok!!!

Hát igen,remélem legközelebb mind szerencsésebbek leszünk!!!

Sno,Sebi hihetetlen.Nekem az gondot okoz néha,h el merjünk-e indulni anyuhoz a szomszéd utcába gyalog,mert van,h végig gyalogol ügyesen,meg van,h már akapunkban nyíg.Ja és a kezem nem hajlandó megfogni,csak a kapucniját,vagy a sálát markolom és rettegek,h mikor lép az autók alá...szóval várok praktikákat!


Dana,milyen jó lehetett a Laura vs sártenger :twisted: Én alapból be sem engedem ilyenkor magunkat a játszótérre,van tapasztalatom a ruhában 14kg-os,megvadult és zombivá vált gyerek csúzdára pakolgatásáról fél órán keresztül.Egyszer és soha többé.Majd tavasszal,ha nem csúszik a létra,stb.
Gratula a vizsgákhoz.

Szép napot mindenkinek

Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!

Először is gratulálok a levizsgázottaknak! (Dana, Rita)

Sno
Ilyesmiről már én is hallottam, de inkább a bili/wc-vel kapcsolatban. Ezekszerint pelusosnál is létezik egy bizonyos korban. Vagy már ti is biliztek?

Dana
El kell hogy keserítselek! A nyakamat rá, hogy mire Laura akkora lesz, hogy rábízd a vasalást, már nem akar majd vasalni. :twisted:

Nem semmi a sártengeres sztori. Érdekes, Brigit nem érdekli, hogy koszos. Bár sokszor megemlíti, de hogy szégyenkezne miatta... :o Ilyet még nem is láttam ekkora gyerkőcnél. :)

Pann
Mivel egyinkünk sem törzsgyökeres zuglói, így sajna nincs ismerős a tér túloldalán. De az ovi miatt nem aggódom annyira, sokkal inkább a bölcsi foglalkoztat jelenleg. :?
lora7
 
 


És a banános piskóta receptje:

25 dkg vaj
20 dkg cukor (talán egy hangyányit sok sztem)
4 db érett banán
4 egész tojás
30 dkg liszt
1 cs. sütőpor

A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az összenyomkodott banánokat (elég villával), aztán a felvert tojásokat is. Végül a sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük. Én egy narancs reszelt héját is beletettem.
190 fokon aranybarnára sütjük, a recept szerint ez 15-20 perc, nálam gáz 4-esen 25-30 perc lett.

Ja és Helga!
Köszi az 1000-res gratulációt! Tényleg, már én is régi felhasználó lettem. 8)
lora7
 
 


Panka
Nem akarlak elkeseríteni, de miután említetted, hogy Gyes alatt munkanélkülire mennél, utánakérdeztem a dolognak és ezt nem lehet. Akkor sem, ha a férjed menne gyesre.
Egyébként nem tudom milyen munkaszerződésed volt mikor terhes lettél, de ha határozatlan, akkor nem rakhatnak ki a gyerek 3 éves koráig + 30 napig. Még akkor sem, ha a cég esetleg felszámolás vagy egyéb eljárás alá került volna. Ez azt is jelenti, hogy kötelesek minden juttatást kifizetni neked, tehát a tgyás, gyed alatt járó szabadságokat is és ha jár akkor végkielégítést is. Persze más a helyzet, ha vállalkozó voltál, vagy határozott idejű szerződésed volt. (Jaaaj, és bocs hogy belepofázok!)
lora7
 
 


Helló! :)

Képzeljétek, ma behívatott a főnököm és felajánlotta, hogy visszamehetnék a saját régi munkakörömbe, mert a helyemre felvett kolléganő elmegy. Hát, megdobbant a szívem rendesen, mert nagyon szerettem a munkám.
Holnapig kell választ adnom.. ha elfogadom, akkor a babaprojekt tolódik legalább fél évet.
Persze, még nem tudom mi lesz, lehet, hogy a bébi már itt van a pocakomban, mert még mindig nem jött meg.. :wink:
Amúgy szívem szerint elvállalnám, mert a pénz is jól jönne, meg jól esik kicsit visszarázódni a dolgos hétköznapokba. És ha jövő nyáron születne a tesó, az is szuper lenne. :)

Majd még jövök otthonról, lassan indulok a bölcsibe Lillusért.

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timi, minek drukkoljak akkor? :) Babának, vagy munkának, most munkának majd babának, most babának, majd munkának? Te sem tudod, nem? :)

Jajjj. (ne) vessetek meg, de olyan rosszul érzem magam, amikor azt olvasom (majdnem) mindenkitől, mennyire vágyódtok vissza a munkába. Hogy nektek ez a természetes, kompetensnek érzitek magatokat a munkahelyeteken...
Én meg éppen attól félek nagyon, hogy hogy is lesz ez, mert (most jön a java:) még nem dolgoztam munkahelyen. Vagyis úgy igazán nem. (volt tanítvány, bébiszitting, érettségi után munka, egyetem közben munka stb.).
Már Majával a hasamban diplomáztam, utána meg jöttek sorban a gyerekek. Nekem most kezdődik majd a nagybetűs, és félek tőle. Egyrészt elképzelni sem tudom, hogy délben ne hozzam haza a gyerekeket, csak este legyünk együtt, főleg hogy Petivel más legyen napközben ne én. Féltékeny is lennék :), meg hiányozna is. Most csak hetente három órám van, minimális távollét, de a szervezéssel együtt ez is bonyolult. (Tkp. az eleje sokkal rosszabb volt, amióta a Bárczira jártam egy apró hiányérzetem sem volt, művelődési és emberekközöttlevési igényem maximálisan ki volt elégítve az iskolával. Üresjárat sincs a napjaimban, de mindenre van idő.)
Másrészt meg ez biztos régen volt nektek, de a pályakezdő aggodalmak: fogom-e tudni jól csinálni, lesz-e elég munkám, nem lesz-e túl sok, megbíznak-e majd bennem, mi lesz ha a gyerekek betegek, érteni fogom-e ezt a sok munkaügyes dolgot (járulékok, nettó-bruttó, számla-nem számla satöbbi), hogy fogom kibírni naphosszat a gyerekek nélkül :oops: , hogy fog beleférni a napba a háztartás-férj-gyerekek a munka mellett ..... sorolhatnám, van még sok aggodalmam.

Nagyon hülyeség???

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Hát én mindenkinek annyira szurkolok aki babára vágyik!!!

(de apróbetűvel megjegyzem, csak magamra vonatkoztatva, h kicsit azért megnyugtat, h annyira nem egyszerű a dolog, mert aggasztó lenne egy akciós, menses dacára történő, azonnali teherbeesésekről olvasni, még így gyógyszer mellett is..) :lol:

Pilatesre pl el nem mernék menni... :wink:

(Pár év múlva hogy fogok nyafogni, hogy két csíkra vágyom) :lol:

Vizsgákhoz gratula!
Dana, a saras sztori meggyőző, és nálunk is esélyes, bár Boldit sem zavarná..

Sno, nahát! Babakocsi nélkül!! :o

Lorca, tényleg, hogy döntöttétek el, h jöhet még egy, i.e. hogy győzted meg a férjedet?

Boldi végre nevén nevezi magát: "Bodó/Boda" címen :lol: De továbbra is marad az "én" is!! Pl. ha megkérdezem, h ki az a Boldi, akkor azt mondja, h "én".

Timo, ha szíved szerint elvállalnád, akkor vállald! Boldoggá tesz, és az jól fog jönni Lillusnak és a tesójának is. Úgyse holnap kell kezdeni nem? majd csinálsz előtte még egy tesztet :wink:
És akkor Lillus is full-time bölcsis lenne? Meddig dolgoznál? (én spéci fél 6-ig, de annyira azért rugalmas, h 5-re értemegyünk)

Lora, banános sütit lehet, h megpróbálom..

Kép
Kép
agiboldi
 
 


hali!
Sok boldogságot kívánunk Sebinek és Áginak! :lol:
(majd egyszer jövök, de ma nehezen kezelhetők a lurkók. :cry: Front van, vagy mi...? :shock:

Timi,
két jó közül kell választanod, tök jó! :lol:
Vendég
 


Rita, én átérzem. És nem, a munkaügyes dolgokat nem fogod érteni :lol: de a gyeseseket se értjük, nemigaz? Kompetens leszel, mert elvégezted, van hozzá kedved, és láttál már gyereket! Élvezni is fogod, mert te választottad a szakmádat, és meg fognak bízni benned, amiért nekem innen megbízhatónak tűnsz, szerintem a többieknek is :wink:
És ne felejtsd a pozitívumokat, más ingerek érnek, magabiztossá tesz, hogy kompetens vagy, saját életed is van, külső ingerek, megdicsérik a munkádat, ruhádat :wink: , feltöltődsz, és energiát adsz tovább otthon, (persze hulla fáradt is vagy). A gyerekek meg persze, h hiányozni fognak, de gondolom ezzel a munkával úgyse fogsz egész nap folyamatosan dolgozni meg túlórázni, biztos rugalmas lesz.

Na, látszik, h megint unalmasat fordítok, mi? Nagyon ráérek.. :wink:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


ÓÓ Ágiboldi, tényleg... BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!! Kép

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


ÓÓÓ.... NAGYON KÖSZÖNÖM!!! Máskor is fogok nyafogni... Hogy ez milyen jót tett a kis lelkemnek! :) Nagyon aranyos vagy Ági, köszönöm!!! Kicsit már másképp is látom a dolgokat. :)

A megdicsérik a ruhádat részén elgondolkodtam... :D majd belenevelem a kis pöszékbe, hogy tessék dicsérgetni! :D Meg ehhez 1. le kéne fogynom kissé 2. SÜRGŐSENSOPPINGOLNOMKELL :D

Na, ez nem is rossz! :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Mennyit óóóó-zok... :oops: :oops: bocsánat

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Ágiboldi
Boldog névnapot! :D
Tuti, hogy Ceglédre kell küldeni a gyeses papírokat? És tuti elég a fénymásolatokat csatolni?

Sno
Sebinek is boldog névnapot kívánunk!

Timi
Ha én lennék ilyen helyzetben, dolgozni mennék. Bár ha épp terhes lennék, akkor annak örülnék a legjobban. Most akkor sokat segítettem, ugye? :oops: :lol:
lora7
 
 


Köszi a névnapikat! :D

Lora, igen, Cegléd, és fénymásolatok voltak, mert én tuti ki nem engedem az eredetit a kezemből, emlékszem egy nagy paksamétával mentünk fénymásolni.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Boldog Ágit!

Sebi köszöni a köszöntéseket!

Lora,
nincs biliztetés még nálunk. A legutóbbi megfigyeléseim, hogy nincs elég hely a pelusban a kakiláshoz :?

Meli,
eddig én sem mertem a közeli boltig sem menni bkocsi nélkül, de ugye a múltkor el kellett menni a kocsiig (amiben benne volt a bkocsi is :roll: ), ez reményt adott, meg amúgy sem volt más választásom, mert a hordozót már nem bírjuk (sem ő sem én).

Rita,
Elhiszem, hogy para így dolgozni kezdeni, amúgy is az, de nyugtasson a tudat, hogy 4 gyerek mellett olyan képességek bírtokába került az ember, ami keveseknek adatik meg (csak az 5 gyerekesekenek :lol: ). Kutatások bizonyítják, hogy a sokgyermekes családapák mukahelyi kríziskezelése kiemelkedően jobb, mint a többieké...gondolom az anyáké meg pláne, szóval tudni fogsz olyanokat, amiket iskolában, munkahelyen nem lehet elsajátítani. Hajrá!

Timo,
hát ez király, bármi történik JÓ :D De azért most jól jönne az a másik segg a másik lóhoz (félre ne értsd! :lol: ), hiszen mindkettőt nagyon szeretnéd gondolom.

Szabó Magdától a Bárány Boldizsárt ismeritek? Gyerekkoromban azt hallgattam lefekvéshez Márkus László előadásában, az 'A' oldalt egy kicsit többet, így azt kívülröl tudom, és ha hosszasabban kell szóvaltartani a dedet, akkor ezt szoktam verselni. Mostanra annyira rákapott, hogy szinte 24 órában kéri, úgy hogy a legváratlanabb kezdő mondatot beadja, és onnan kell folytatnom. Szókincs bővítésre kitűnő: "meg kéne tapasztalni édesség (édesé) a méz" felkiáltással hozta ma a mézes üveget :shock:

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Ágiboldi, Sebi! Boldog Névnapot!

Lora,
Szuper az új avatar és vonalzós kép!!!
GYES: új formanyomtatvány van......

Sno,
Nem ismerem a Bárány Boldizsárt :( Sebivel már ilyeneket szavaltok???? Na ne már!!! :shock: :shock:

Timo,
Bennem is ez a kettősség lakozik, azaz nagyon szeretnék visszamenni dolgozni, és persze a tesóbabának is nagyon örülnék! A múlt héten jártam bent a munkahelyen, és várnak is vissza, sőt már beszélgettünk, hogy milyen témákba lehetne bekapcsolódnom. Csak szeptembertől mehetnék vissza, Áron akkorra kapott bölcsihelyet..... :roll:
És a terhességtől is félek kicsit ..... Félek, hogy mi lesz, ha megint veszélyeztetett leszek, és ki fogja akkor ellátni Áront.....

Rita,
Nyugi! Minden szuperül fog majd menni. A shopingolás majd ad egy kis önbizalmat. :wink:

Dana,
A sarazást ne is említsd! Áron a múltkor egy jeges tócsába futott bele és el is csúszott, szépen megfürdött benne. Egyből rohantunk haza, persze ilyenkor nem működött a lift.... a 8.-ra kellett felcaplatnom a gyerekkel a kezemben....
Mit nekem pilates :) :wink:

KépKépKépKép
thelga
 
 


snorsi
ez igen, vonattal a nagyvárosban, bkocsi nélkül, ezt nevezem! pont azon gondolkodtam ma, h sztm mi fogjuk a legtovább használni a bkocsit, mivel autónk nem lévén hosszabb távokat kell gyalogolnunk, mint annak, aki le tud parkolni a cél közelében.

lora
köszi, köszi, köszi, az ég küldte nekem most ezt a banános receptet! már hetek óta khm, érleltem 4 banánt a hűtőben. úgyh meg is csináltam, 15dkg cukorral, n fini lett. ja és én tettem bele 10 dkg csokit is, mert nekem az alap az ilyen piskótás cuccokban :lol:

rita
hááát, néztem nagyot, h még nem igazán dolgoztál, de végülis teljesen egyértelmű, h mivel voltál elfoglalva :lol: én csak azzal biztatnálak (sovány vigasz), h én is hasonlóképpen érzek, pedig jövő hónapban lesz 14 éve, h uott dolgozom :shock: szvl én is parázom a visszatéréstől. engem az nyomaszt, h megváltoztak a munkatársak és a körülmények is, amióta itthon vagyok, szvl fel kell kötnöm a gatyámat. pl kénytelen leszek angolul beszélni, ami jelenleg elképzelhetetlen a számomra, de úrrá kell lennem a dolgon és kész. a család miatt ne aggódj, ez is majd jön magától, mintah 4 gyereket is simán nevelsz, míg mi sokszor az eggyel is úgy érezzük, h közel a vég :twisted:

timo
nyugodtan vállald el a munkát! félév a babaprojektben igazán nem idő :wink: persze sztm a kettő nem zárja ki egymást, dolgozhatsz álmaid munkakörében, aztán ha kopogtat a bébi még mindig kereshetnek a helyedre mást, tételezzük fel a legjobbakat, h pár hónapot tudsz terhesen is dolgozni, szvl nem lesz cserbenhagyás. (ja és ugye nem kell mondanom, h talán a teherbeesés is könnyebben menne, ha nem ez lenne a középpontban)

meli
sétálási praktikánk (bár nem megyünk vele messzire - szó szerint - bruhahahaha :lol: ), h igyekszem minél kevesebbszer fogni a kezét, a biztonságos helyeken hagyom, h egyedül menjen, persze a sarkában vagyok. csak a kereszteződésnél kell fognia a kezem, ott viszont kötelező. már egész jól kezdi elfogadni a rendszert. a módszer egy óriási hátránya, h iszonyúúúúú lassan lehet vele haladni, mert minden kapualjat, csorgó ereszt, kerítést, autót, akármitbármit percekig kell nézni

dana
gratu a vizsgákhoz neked is!

pann
én ugye ügyeletes dokinál szültem, de választott szülésznőm volt és n n elégedett voltam ezzel a felállással. nem tudom, h másodszorra választok-e dokit (sztm nem, de még ki tudja), de szülésznőt az tuti. baráti körömben n sok olyan eset volt, h a doki be sem ért a szülésre, v épph a végére, úgyh n jól jött nekik is, h volt egy fix pont. ha meg épp arra vágysz, h egyedül (ádámmal) legyél, akkor még mindig kiküldheted őt is

és a végére egy vidám történet (ágiboldinak külön szeretettel ajánlom, asszem ő az egyetlen akinél most szintén n nem időszerű a tesó)
elmentem a nődokihoz, h adjon már vlmi más gyszt a cerazette helyett, lévén fél éve nem szoptatok, és nem is jön meg, viszont időnként van barnázás. előadom, h mizu, erre széles mosollyal közli, h lehet, h jön a tesó. óóóóóó, mondom az nem lehet, ki van zárva, olyan nincs és egyáltalán szót se róla. nem is vizsgált meg, rögtön vitt az uh-ra. nézegeti hasfalon keresztül, nagy csönd... ugye magának hátrahajló méhe van? mondom, igen. hát akkor elő a másik fajta uh-t. nézi-nézi, egyszercsak felémfordítja a képernyőt, h erről beszélek, látja?! hát basszus én majdnem elájultam, az egész életem lepergett a szemem előtt és még ötmillió gondolat, mire elröhögi magát, h csak viccelt :lol: :lol: az egész ezzel kapcsolatos stressz kitört belőlem, én is nevetgéltem de be is szóltam neki, h ez magának vicces?! de tényleg, nem tudom megmagyarázni, de vlh n jó volt, h egy ezredmásodpercig azt hittem, h tényleg jön a második. még hab a tortán, h bejött az asszisztense és az is mondott vlmit a képernyőre és én mégegyszer bekajáltam, h terhes vagyok. mit mondjak, majd elájultak a röhögéstől. aztán persze elnézést kértek, de mindannyian n jól szórakoztunk. :lol:

majus3
 
 


Május

Nálunk sem aktuális sem most sem később a babó, Én minimum infarktust kaptam volna a helyedben az én hátteremmel (betegségek) !!! :wink:

Timi

Szerintem ne aggódj bármelyik jön be minkettő nagyon jó !!!!
Lakásügyben hogy álltok ??? :wink:

Dana

Apuka megcsinálta a fűtést az emeleten, most jön az aljzatbeton, velux a fürdőbe (de ezt vszínű ács végzi) utána a gipszkartonozás +szigetelés ami apuka reszortja ismét. Lépcső legutoljára és festés, szóval kb. őszre lesz kész !!!!! :roll: :wink:

Tiszta ideg vagyok Tomit nem vették fel abba a bölcsibe ahova akartuk, most egy másikba megy, de ennek nem örülök igazán !!! :twisted:
Bennt van a XI-ben ahol szmog és füst van !!!!(ennyit a vidéki lelkemnek !!!! :wink:

Ágiboldi

Boldog Névnapot !!!!!!

Sno

Isten éltesse Sebit !!!!!!!

Helga

A GYES űrlapot nem lehet a netről letölteni ????

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!

Elöször is boldog névnapot Áginak és Sebinek!!!

Meli
Én se engedtem,de ha hintát lát nem hall./sajnos/

Lora
Nekem is furcsa volt Laura viselkedése,de ahogy megnézte a cipőjét és látta,hogy még egy kicsi foltba se létszik a színe,meg szerintem kezdett átázni a gatyája üvöltötte,hogy piszkos.Barátnőmmel meg csak nevetni tudtunk rajta.Laura most kezdte el,hogy zavarja a kosz.Itthon is ha egy apró szösz van a földön veszi fel és adja nekem,hogy piszok.Ez jó lenne nagyobb korába is megmaradna.
Köszi a sütis receptet hétvégén megcsinálom.
Hogy tudsz ilyen nevetős képet csinálni Brigiről?Nekem sohase sikerül.

Timi
De jó hírek.Szerintem vállald csak el,esetleg ha terhes vagy pár hónapot tudsz még dolgozni.

Rita
Tudom milyen érzés ez.Én majdnem 6 éve vagyok itthon,de bíztos meg fogod állni a helyedet.Szerintem a gyerekekkel lenni otthon nehezebb,mint munkahelyen megfelelni.Attól Én is félek,hogy osztom be az időmet.

Sno
Én nem ismerem,de aranyos lehet Sebi ahogy mondja.Esetleg szövegét nem rakod fel?
Te meddig akarsz szoptatni?És a többiek?Most arról jutott eszembe,hogy ha pelus leszoktatás,meg szopi megvonás egyszerre megy,nem-e traumát okoz nekik.Ismerősödtől nem kérdezted?
Ja a pókember jelmez amit küldtél nagy sláger lett.Már mindenki kölcsön akarja kérni.

Helga
Jeges tócsa szerintem még drasztikusabb.
Ti nem akartok második babát mostanába?

Május
Ennyire tud bohóckodni a dokid?Mit látott másnak az UH-n?

Kditke
Biztos jó lesz az a bölcsi is.Vigasztald magad,hátha jobbak ott a Dadák.
De le het tőlteni.

Olvasgatok itt,hogy ki milyen orvost akar választani szüléshez,és ez olyan jó.Nálunk /MO:_n egyedül itt nincs szabad orvos választás/Valahol jó,valahol nem.Most azt akarják bevezetni,hogy spontán szülésnél csak szülésznők legyenek és doki meg nem.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Sziasztok!

Sebinek és Áginak boldog névnapot- így utólag :wink: ...
Mivel éjfélkor végeztem a vasalással, gondoltam még olvasgatok kicsit... most volt mit!

Szóval a sztori: - aki akar ugorjon - nem ismerem a fenyegetés, zsarolás pszicho hátterét, de remélem ezzel elégedett lesz az illető és továbblép -
A férjem hivatalban dolgozik (lényegtelen, hogy milyenben, a fontos az, hogy a törvényeket betartva igyekszik másoknál is betartatni azt). Oda kapott egy levelet, miszerint (és ezek a szavak szinte beleégtek az agyamba) : ha kedves a gyereked élete húzz el innen, te szemét, van rá 30 napod, 100 km-es körzetben megtalállak. Postán adták fel, kézzel írva.
A levelet még ősszel kaptuk, és nagyon megijedünk. A nagyszülőknek el sem meséltük az egészet. Napokig, hetekig félve mentük ki az utcára, hisz ez egy kisváros, olyan könnyen megtalálhatnak, ha karnak. (Pont akkor volt a hírekben, hogy egy embert és a 8 éves kislányát megölte az egyik üzlettársa... pont ilyeneket kellett nekünk is hallgatni...) :?
A rendőrség nyomoz, de először majdnem kiröhögtek minket. A férjem egyik kollégája, egy öreg róka is azt mondta, hogy ne foglalkozzunk vele, mert ő már 1001 ilyet kapott és ennél messzebb sosem mennek el a fenyegetők (mármint a levélnél), azért ez nem megnyugtató. Most várunk. Jobb napokon nem is gondolunk rá... de sokszor eszembe jut.

Linus felébredt...
nanica
 
 


sziasztok!

lógok még az ígért fotókkal amit ma nappal jelentem a Picasara (kari/tél/ősz mappába) feltettem.:lol:
Ide nem sikerült eléggé lekicsinyítenem őket, mert vmi új programot telepített fel hites uram, amihez még nem értek eléggé :oops:

A napjaink mostanság elég zűrösek ,de nem akarok OFF lenni itt a topikban ezért írtam egy mailt a közösre...

Puszi mindenkinek!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Sziasztok!

Először is: boldog névnapot Ági és Sebi! :) Tegnap ittam az egészségetekre! :) :)

Mazsi!
Lea hatalmas! :roll: És jó neked, hogy ilyen jó lánykád van! :)
Olvastam a mélt, kívánom a legjobbakat!

Nanica!
:cry: :cry: :cry:
Remélem csak tréfa volt, bár annak meg elég durva. Azért most már jobb? A rendőrség mit mond? Kézírás alapján lehet "nyomozni"? Grafológus?

Lora!
Jók a képek! :)

Május!
Feldobtad a napom a sztoriddal! :lol: :lol: :lol: Látom a falfehér arcod előttem! :) Lillussal is iszonyú lassan megy a séta, ezért csak úgy megyünk b.kocsi nélkül, ha nincs konkrét célunk.

Helga!
Ilyen félelem a terhességgel kapcsolatban szerintem mindanyjiunkban benne van. De így sosem vállalna másikat az ember, mert kábé 10 évesek lesznek, mire nagyjából ellátják magukat! Szerintem. Úgyhogy hajrá! :)

Amúgy elvállaltam a munkát, de csak az első félévet mondtam fixre, mert kompromisszumot kellett kötnöm az urammal. Mert ő mindenáron tesót akar.. így én is dolgozhatok még legalább fél évig, meg közben akár jöhet a tesó is. Ezt el is mondtam a főnökömnek, most válságtanácskoznak az irodában, aztán megmondják, jó-e ez így. :roll: Remélem igen. :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!

Timó: irigyellek... énuram most semmiáron nem akar tesót. Bár 3 havonta változik az állsápontja, de gyakran mondja, hogy neki Linus is sok.

Rendőrség "nyomoz". Forró nyomon nem indultak el. Pont mikor 30 nap letelt, akkor kezdtek kérdezősködni a férjemnél, hogy kinek árthatott döntéseivel, vagy kinek tehetett keresztbe... nagyon siettek, mondhatom. Most tartanak a grafológusnál...

nanica
 
 


Mazsi: Lea (is) nagyot nőtt! Igazi kislány. Édesek a képek.
Én is olvastam a levelet és a legjobbakat kívánom!

nanica
 
 


Sziasztok!

Nanica,
nagyon sajnálom a sztoritokat. Rémes érzés lehet. Nekem "csak" a főnökömet és családját fenyegették meg egyszer, szerencsére abból nem lett semmi. Remélem nálatok is "csak" ijesztgetés volt.

Mazsi
Tündéri Lea! Ő is már olyan nagylány. Dehát már mindenki óriás. Hol vannak már a mi kis csecsemőink...
Olvastam én is a mailt. Fogok írni mailt neked, ha nem baj. Ugye a közösön levő cím az jó?

Dana
Én is csak nagyon ritkán tudok ilyen képet készíteni. Most kivételesen produkálta magát és egy sorozat van belőle. :wink:

Sno
:lol: :lol: :lol: Túl nagyokat rottyant? Hát persze, hogy nincs hely, ha több napig tartogatja. Szegény... :)
Hihetetlen Sebi! Miket mond! :o :lol: :lol: Nem ismerem ezt a mesét. Vagy vers? Ha nem túl hosszú leírhatnád, vagy a közösre.
Brigi a József Attila Altatójára alszik el sokszor. Nagyon szereti. És már nagyjából tudja is. És még régi hajtogathatós könyvben van meg, az enyém volt. Annyira szép kis könyv, ma már sajna ilyeneket nem nagyon kapni.

Május
:lol: :lol: :lol: Nem semmi doki! Mi sem tervezünk még egy ideig tesót. De ha becsúszna, megtartanám.
Húú, a csoki nekem nem menne a banánhoz. Azért raktam bele inkább narancsot. Ízlések és pofonok, de örülök, hogy ízlett! :lol: Egyébként sztem más gyümivel is meg lehet csinálni, csak pl. almánál talán több liszttel, mert abban több a nedvesség.

Kditke
Ti legalább kaptatok bölcsi helyet. A mienk még mindig nem biztos. :x

Séta
Rengeteget fejlődött Brigi benne. Persze vele is lassabb, de szépen jön. Ha kell kézenfogva is. Ha időre megyünk, akkor inkább előbb elindulunk. Ma pl. a dokihoz egy bő fél óra alatt értünk oda. (kb. 10 perces út.) És ma pl. még ő siettetett, jóval hamarabb is értünk oda a tervezettnél. :)

Ja és amit régóta szerettem volna írni! Olyan kis ügyesen tud már fogat mosni! Hagyja hogy jól átsikáljuk a fogát, és utána ő mégegyszer megmossa. Végre ezzel sincs már gond. :wink:

Rólunk
Ma voltunk dokinál. Megkapta a 2. prevenart. Természetesen végigbőgte az egészet. Viszont szépen hízott, október vége óta 700 g-ot. Pedig azt hittem, hogy fogyott, mert nem eszik rendesen és úgy is néz ki. Igen ám, de hosszban is nyúlt. :wink: Szóval jelenleg 11250 és 87 cm.
Ja és új dokink lett. A régi szerencsére nyugdíjba ment. Az újjal egyelőre elégedett vagyok, lelkiismeretesnek látszik és asszem a Sote II-n dolgozott eddig. Sajnos el is küldött minket oda, mert Briginek a köldöksérve nem múlik. Nem sok jóval biztatott, de nem akart mondani semmit még. :( Ja, és nem akarta elhinni, hogy Brigi 9 hósan kezdett el önállóan járni, még mondta is, hogy azt mondjam mikor már elengedett mindent! :lol: Még jó, hogy a védőnőm ott volt és igazolt. :lol:
lora7
 
 


Sziasztok!

Lora!
Nagyon aranyos Brigi új kis képe!:)
Piskóta is jól hangzik, de nem megemelkedik a banántól?Nem lehet beleturmixolni a banánt is, hogy homogén legyen?
Egyébként nem dumálsz bele;),és köszi, hogy utána néztél!Nekem megszűnt a munkaviszonyom mikor még terhes voltam, mert lejárta szerződésem, és nem hosszabbították meg.

Pann!
Emilinek is vannak megfejthetetlen szavai, most éppen a tuci-t nem tudjuk kitalálni.Emili is ismételgeti, de ha nem értem, akkor csak néz rám, majd "hagyjuk inkább" arcot vág, és lelép:D

Meli!
Na akkor drukk, hogy most sikerüljön!;)

Sno!
Nem lehet könnyű ez a kaki téma, de legalább kaptatok szakembertől tanácsot!
Nagyon ügyes Sebi, hogy ilyen sokat gyalogol!És ez már vajon rendszeres, vagy csak most jó passzban volt?
Sebinek boldig névnapot!

Rita!
Megértelek, én sme vágyom vissza dolgozni!Nekem sem hiányzik, bár Emilit néha jó lenne "lepasszolni", hogy végre a saját dolgaimmal is tudjak foglalkozni, egyedül csinálhassam a házimunkát(nekem mindig van vmi dolgom itthon, szörnyű:))
.De inkább Emilivel itthon, mint dolgozni járni!Bár apesti melómat szerettem, oda vissza is mennék, ha úgy alakulna, de most még nem vágyom rendszeres munkára, munkába járásra!

Ágiboldi!
Boldog névnapot neked!:)

Május!
Hát ez nagyon jóóóó
:lol: sztori, én is jót mosolyogtam rajta!Micsoda vicces dokid van! :twisted: :D

Ditke!
Levettétek a rácsot Tomi ágyáról?

Timo!
Remélhetőleg jó döntést hoznak!!!

Nanica!
Hát ez nagyon durva , szerintem is kell vele foglalkozni, az senkit sem vígasztalna, hogy ha ti lennétek az az 1%, akinél nem állt meg a folyamat a levélküldésnél!Nagyon szomorú, hogy ilyeneke vannak, de mint a hírekből is kiedrül, vannak durva esetek :cry:

Mazsi!
Nagyon jók a képek!Jó nagy haja van Leának, és jó hogy meg is tűri a frizukat, csattokat!Emike sajnos kiveszi a hajából:(
Bölcsis kép is édes, jól látom hogy Thomasos széken ül?Na ha egy ilyen bölcsibe kerülne Emili, akkor onnan haza sem lehetne rángatni:D
Te jó ég, most olvastam a leveledet! :cry: Kívánom, hogy jól végződjön a dolog, és minél előbb!

Csináltam Emilinek új blogot, az aláírásomban van a link;)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Nanica, ez tényleg rémísztő.

Mazsi, én is minden jót kívánok, esetleg később is írhatnál nekünk.

Most megnézegettem a picasát, és mekkorák ezek a gyerekek, főleg a lányoknál tűnik fel a nagy hajuk miatt.. Lea, Linus, Emili

Timi, na? Mit döntöttek?

Tudom, h nálatok nem ez a helyzet mert mindketten szeretnétek, csak eszembe jutott, h mi van ha a pasi ragaszkodik hozzá, h most azonnal legyen másik..

Én értem, h az apuka is ragaszkodhat a tesóhoz, de én szörnyen érezném magam, ha valaki más elhatározná, h én meddig ne dolgozzak mert most kell kistestvér. Merthogy én maradok otthon, mert én tudom megszülni, kibicnek semmi se drága..
Ez tán még annál is rosszabb mintha elzárkózik előle, ami szintén rossz 8)

Május, én is röhögtem, de ha az én dokim viccelődött volna, sztem szétnézek benne is azzal az uh-val, h nincs-e baba :twisted:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!


Helga! Én veszélyeztetett vagyok...vhogy elmegy a szekér. Persze amikor a vérzés volt, akkor eléggé meg voltam ijedve amiatt (is), h akkor mi lesz Gergővel, ha nekem feküdnöm kell....szerencsére megoldódott a dolog, de nem tudom egyébként, h mit lehetett volna kitalálni.... :roll:

Május! Én a 14 évre néztem nagyot! :lol: :wink:
Uh-os sztori: jóóóóó! :lol: :lol: Bár könnyű más rovására viccelődni...

Sno! Én meg itt lelkendezem, hogy de jó, Gergő kimondott egy-két hosszabb szót... :shock: ...hát ez van. :lol:
Sebi-pelus ügy: eltartott egy darabig, amíg megvilágosodtam, de most már képben vagyok a problémával (kiv. az utolsó megjegyzést a pelus nagyságával kapcs-ban, de egy-két hét és remélhetően azt is felfogom) lényeg a lényeg, h a Bigsis által belinkelt szobatisztasággal kapcs-os cikk kommentjei között találtam egy kislányról szóló egészen hasonló történetet, esetleg olvastad? Ők már előrébb járnak (nagyobb a kislány), hátha segít vmit. :roll:


Timo! Én elvállalnám a melót, bár gondolom már mondtál vmit. Már látom is, csak lassan haladok. Hát, akkor reméljük, h rábólintanak.

Tesó: szerencsére nálunk nagy volt az egyetértés a "két gyerek egymás után" témában. Ha harmadikat szeretnék, sztem azért már dolgozni kéne, de egyelőre nincs tervben. :roll: Bár most, h már minden nap többször is mocorog a pici, sajnálom, h esetleg (ill. valószínüleg) most érzek ilyet utoljára. :cry: Persze akárhány babát is vállalnánk, lenne egy utolsó, és az biztos mindig szomorú....

Séta: nálunk SZIGORÚAN kézen fogva. Ha meg mondom, h futás, akkor "tutás" van! Pl. úttesten, ha átengedtek (véletlenül) és várnak ránk, vagy ha késésban vagyunk (mint ma is).

Munka: most nem hiányzik, de mielőtt terhes lettem, már kezdett. Most elég programot ad a sok vizsgálat, úh örülök, ha éppen semmi sincs, csak simán itthon lehetünk. Így is el kéne kezdeni vásárolgatni, a babának is, meg a mamának is ( :mrgreen: ). Jó egy nyári baba a téli után, valószínüleg egy rövidujjú 56-osunk sincs... :? Plusz, és ez a legviccesebb, lassan ideje lesz elkezdeni vásárolgatni a kórházi cuccokat. Elképesztő! (és ijesztő.) :shock: Vehetek újra óriás betétet, meg hálós bugyikat. :lol: Most igyekszem egy kicsit hamarabb összepakolni, mondjuk a 30. hétre, mert Gergőnél csak félig volt összerakva a cucc, mondván, h még ráér. :?

Dana! Bábozás a következő képpen zajlik: Gergő kijelöli, h ki melyik bábbal legyen, majd mindenféle mese vagy kerettörténet nélkül "beszélgetnek" a bábok. Ma pl. azt játszotta, h az ő bábja elbújik a háta mögé, mi meg - a többiek - , keressük, h hová lett, és örülünk, ha előkerült. Aztán megnéztük, h a csibének taraja van, a tehénnek szarva, a bohócnak pedig bojtok vannak a sapkáján, stb. Szóval ilyen kis egyszerűen...

Ditke! De! A gyeses papírt le lehet tölteni!

Ha már itt tartunk: tudja esetleg vki, h ha most megyek tp-re, akkor azt miből számítják?
És még egy: ha most tp. helyett szabira mennék, akkor magasabb lenne a tgyás,gyed, stb. összege amiatt, h most 4-5 hónapig a fizetett szabimat használnám? :?:

Megyek, megnézem a képeket Leáról, meg a levelet. :)
Vendég
 


Még vmi: ti megkaptátok már azt a papírt, ami alapján az adóbevallást meg lehet csinálni? Csak mert nálam még semmi sincs, és ha már itt kéne lennie, akkor idén IS becaplatok érte. :?
Vendég
 


Mazsi! N örülök, h jelentkeztél, és szorítok nektek - mindenért!
Vendég
 


Sziasztok!

Nanica
Ez szőrnyű még olvasni is.Remélem csak ijjeszgetés.Szorítok nektek.
Látom éjszakánként csinálod Te is a házimunkát. :lol:
Láttam a picasán egy képet Linusról mikor a pulyka combot eszi.Annyira tetszik még a férjem is csodálkozva nézte.Linus le is rágja róla?Vagy azért apó darabokat raksz a tányérjába?

Mazsi
Én is szorítok érted és remélem minden jóra fordul.
Lea tényleg nagyon aranyos lány,és mennyit nőt!Ha ránézek,főleg a szemét nézem,olyan huncutnak tűnik.De kicsi korában is mindig ez jutott az eszembe.

Timi
Remélem főnököd jól döntött.

Lora
Addig mindod a verset,míg Brigi el nem alszik?Versre nagyjából emlékszem,de nem írnád le?

Panka
Néztem a blogodat,nagyon jó lett.

Pann
De jó,hogy említetted a papírt az éves elszámolásról.Eddig Én se kaptam meg,pedig febr.15-ig le kell adnom.

Séta
Laura nagyon szeret önálló lenni.Nehezen fogja meg a kezem,az átkeléseknél ebből mindig van egy kis erőszak.Csak néha elegem van,hogy ha hazaérünk állandóan kutyagumit kell mosnom.Most,hogy enged a föld egyre jobban tünnek elő.Még kutyát sétáltató is megjegyezte,ilyen sokat még nem látott. :twisted: Pedig nekünk is van kutyánk,de össze tudom szedni utána.

Beszéd:
Laura is szépen fejezi ki magát,főleg ha nagyon akar mondani valamit.Egyedül a köszönéssel van gondunk.Ha mondom köszönj akkor integet és puszit küld.
Meg is akartam kérdezni nálatok nem tünt fel,hogy nem beszélget idegenekkel.
Most,hogy haladunk a 2 éves kor felé/Daninál is ekkor kezdődött/És nem szimpatikus valaki neki,vagy csak mert nincs kedve nem szólal meg.De ha valaki meg tetszik neki akkor meg be nem áll a szája.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Sziasztok!


Pann,
Amiatt ijedtem meg, mert Te is írtad, hogy így jártatok, az a szerencse, hogy már (remélhetőleg) túl vagy rajta.
Nálam is úgy volt az AFP-s dolog, ahogy most Nálad, azaz akkor adták oda az eredményt, amikor a genetikai uh-ra kellett menni.
Harmadik baba?? :) Először legyen kettő, aztán majd meglátjuk, úgy látom, Te sem zárkóztál el előle :)
Bábozás: de jó.... Kár, hogy nekem nincs sok fantáziám hozzá :(
Táppénz, szabadság.... fogalmam sincs :(

Mazsi,
Olvastam én is a mailt, sokat gondolok Rátok :( Kívánom, hogy minden rendben legyen! Lea nagyon szép kislány! Nagyon tetszett a Karácsonyi képeslapos kép :)

Nanica,
Szerintem sem kell annyiban hagyni az ilyet, hiszen látszik, hogy nem első felindulásból, mérgében írta az illető, mivel megírta, postán is feladta. A rendőrségen meg totál kiakadtam :( Szégyeljék magukat!

Május,
Hát nem semmi humorérzéke van a dokidnak???? :roll: Az viszont tök jó,hogy a szived mélyén örültél (volna) a tesónak....
A 14 év engem is ledöbbentett :shock: Sokan egész életükben nem dolgoznak ennyit. Te már érettségi után dolgozni kezdtél, és azóta is ugyanott vagy??

Kditke,
Hogyhogy nem vették fel Tomit a biatorbágyi bölcsibe? És mikor kezdtek a XI. kerületiben?
Az új formanyomtatvány fent van a neten. (illetve már csak az van fent)
http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/131

Séta: alapvetően nálunk is kézenfogva. Nagyon szépen jön, főleg, ha a hévhez megyünk :) Szoktunk egy olyan kört csinálni, amiben az van, hogy séta a hévhez, egy megálló a hévvel, aztán vissza, majd jöhet a piac vagy a dm:) Sajnos a héves történet ilyenkor nem hagyható ki.

Körkérdés: Esti mesét ki mond? Lora miatt jutott eszembe a kérdés, mivel Ők már az Altatót szavalják :) :wink:
Mi még semmit....

KépKépKépKép
thelga
 
 


Helga

Bián nincs bölcsi, ezért szerettem volna a Budaörsibe beíratni, de ott 20x túljelentkezés volt !!!!! :twisted: :evil:

XI-kerbe is csak protekcióval kerülünk be márc 1-től.

Esti mesemondás nincs. :oops: (örülök ha végre csendbe marad és elalszik)Nagyon hiányzik neki a kétszeri alvás, délután 5-kor már olyan fáradt, hogy mindenhova lerakja a fejét és aludna. :twisted: íreggel viszont hétkor csiripel, így hogy este 8-kor lefektetjük, szóval a régi rend sokkal jobb volt, még most is gondolkodom, hogy visszatérünk rá, csak attól félek akkor reggel nem tudom felkelteni bölcsibe menet !!! :wink:

Bölcsisek körkérdés mit és mennyit kell vinni a bölcsibe ??
(szalvéta zsepi vagy ileysmikre gondolok , esetleg váltóruha és kinél mennyi idő volt a beszoktatás )

Tegnap volt Tomi a kerivel baba -mama tornán 1 órás volt, de 3 órát aludt Tomika utána, állítólag nagyon jól elvolt a gyerköcökkel , nagyon ügyesen tornázott, megdícsérte a néni aki tartotta, hogy koránál sokkal fejlettebb a mozgáskordinációja, és már egy kislány után szaladgált is (hát nem lehet elég korán kezdeni) :wink:

Pankaa

Még nem mertük kivenni a rácsot, de már minden nap szóba kerül !!! :wink:
Hogy álltok lakás ügyben ???


Séta: babakocsit kb 1 éve nem használunk csak kézen fogva vagy bevásárlásnál bevásárló kocsiban, amíg van hozzá türelme !!!

Mazsi

Lea gyönyörű szép !!! Szorítok, hogy minden rendbe legyen !!!!! :wink:

Dana

Jó , hogy Laurának be sem áll a szája, mi is már egyre több szót próbálunk mondani, de az első szótagok még mindig vezetnek !!! :wink:
No majd ha bölcsibe kerülünk akkor hátha ott rá lesz kényszerítve a rendes beszédre és megered a nyelve !!! :lol:

Nekünk is van kutyánk ezért én sem értem, hogy miért nem takarítják a gazdák a piszkot utánuk !!!

Nanica

Felhábortíó, hogy milyen alakok vannak, kiváncsi lennék a törvény szigorára, hogy mit kapna ha kiderítenék , hogy ki az ????

Pann

Nagyon aranyos lehet a bábozás nálatok, hogy milyen türelmed van, irigy vagyok nagyon !!!!! :lol:
De furcsa már a 17 hétnél vagy, nagyon telik az idő !!!!! :wink:
Én megkaptam az adóbevalláshoz a papírt !!!

Lora

Nagyon jó az új avatarkép, ha még nem dicsértem volna meg !!!!

Május

14 év ???Nem semmi !!! :wink:

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!

Pann!
Úgy emlékszem Gergő hamarosan kap nagy ágyat.Vagy már megkapta?Érdekelne az átszoktatás részletei :D

Séta:ha van kedve, akkor jön, úttestnél még motorral is megáll, szerencsére ez jól rögzült nála:)Kezét nem engedi fogni, de ha erélyesen rászólk, hogy ÁLLJ!, akkor megáll. :roll:

Beszéd:Emili megmondja a nevét, ha kérem, de vmikor csak sokadikra, attól függ éppen mennyire szégyenlős.Mivel nagyon nem beszél még, így nem tudom hogy idegenekkel hogy állna szóba.:)

Ismét kérdezném, hogy van-e lyan gyerek, aki már nem kiságyban alszik?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!


Panka! Fogalmam sincs, nem gondoltam, h át kell szoktatni. Gondoltam, megmondjuk neki, h itt az új ágyad, mert te már olyan nagy fiú vagy stb, stb. és akkortól abban alszik.
Úgy tűnik, h a szülinapra még nem kapja meg az ágyat, csak tavasszal, mondjuk ápr. körül. Akkor lesz egy-két hónap átállni, és nem költözik be azonnal a tesó az "övébe", és annyit még kibírunk, h összeszerelve itt áll üresen. :roll:

Esti mese: nálunk nincs, mostanában nem is tervezem. Annyira jól elalszik mindenféle hókusz-pókusz nélkül, h nem akarom ezt feladni. Talán majd egy év múlva, vagy ha látom, h már leköti egy-egy mese, de amíg a képnézegetés dominál, addig az inkább legyen napközben.

Adópapír: pffff. Gondoltam, h má'meginnemkaptam. :x :x :x Persze az Apeh picuri borítékja már egy hete itt figyel. :evil:
Vendég
 


Hali,

Ma bevittem a GYes-es paksamétát a Kincstárhoz, és közölték, hogy az igénylés előtt max. 1 hónappal fogadják el, addig elutasítják, szóval febr elején menjek újra. Ti ezt tudtátok, csak nekem kerülte el a figyelmemet?

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!

Pann
Adópapírt még én sem kaptam, pedig az apehos csomag nálunk is itt figyel már egy ideje. Ezt kéne az OEP-től kapnunk, ugye? Ezeket az adóval kapcs. papírokat jan. 31-ig kéne megkapnunk, nem?

Panka
Nálunk volt még szó az új ágyról. Annyi a változás, hogy vettünk a leendő ágyába matracot (90x200) és az a kiságya mellett van a földön. Du-onként már sokszor ott alszik el, meglepő módon tök egyedül. Sőt, ő maga megy be a szobájába, hogy most ő álmos. :shock: Ilyet még nem csinált soha! :D
A matracot meg azért mertük megvenni ágy nélkül, mert az egyik ismerőstől kapunk egy csúszdásat. Ennek azért is örülök nagyon, mert az ő kisfiúk 3 év alatt megunta és normál ágyat kért, mert a nagyok is olyanon alszanak. Így ha a mi lánykánk is megunja, legalább nem adtunk ki érte egy csomó pénzt. :wink:
Egyetlen hátránya a rácsossal szemben, hogy ha felébred se szó se beszéd kijön. Semmi felkészülési időt nem hagy nekem. :oops: :lol:
Ja és még mindig szülinap környékére tervezem a nagyágyat.

Dana
Neeeem! Nem szavalok végtelenített "Balázst". Eleinte többször is elolvastam neki, mert kérte. Most, hogy már tudja, inkább ő szereti nézni a könyvet és "felolvassa" magának. Én max. besegítek neki, de mostanában már egyedül is képes vele elaludni. (kopkopkop)
Itt megtalálod a verset: http://jaall.tar.hu/vs193501.htm
lora7
 
 


Sziasztok!

Pann!
Ne parázz, jan 31-ig még megkaphatod a papírokat. Amúgy még én sem kaptam.

Lora!
Szupi lett a süti, én még tettem bele mazsolát és némi aszalt barackot is. :) :)

Panka!
Lillus ugyan még nem, de több ismerősöm (többek között Sági Petije) gyerkőce is nagyágyban alszik már. Nem kellett átszoktatni, nem mászkálnak ki belőle, szóval mindkettőnél simán ment az átállás.

Na, majd még jövök..

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sno
Nem tudtam. Még jó, hogy mondod. Egyébként most olvastam a Mák honlapján, hogy max. 30 napjuk van az elbírálásra. Innentől kezdve nem értem, hogy Ágiboldinak hogy lett ez 4 hónap! Szerintem ez csak egy szerencsétlen eset lehetett. (Bár annó a táppénzre is ezt mondták, és több mint 3 hónap lett mire megkaptam. :evil: )
lora7
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?