Új privát üzeneted érkezett!

Ha jól emlékszem a két alsó után a két felsőnek kell kijönni.
Melusnak harmadiknak is alsó jött ki. Igaz?
Nekünk is felső fog harmadiknak kijönni.

Nekem még mindig nagyon nehéz Lalival. Nem mondom, hogy mindig, de elég gyakran van szófogadatlanság. Hiába szólok rá szépen ő csak azért is. No, utána mar ordítok. :(

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


jó reggelt mindenkinek!

Glória ma csak 5-kor kelt fel (én meg 2-től óránként, hogy nem éhes-e). Vajon miért? Tápot kellett adjak neki :-( - akit érdekelnek a részletek, az itt megtalálja:

http://eletemgloriaval.blogspot.com/200 ... eljtt.html

Linda! - én Glórianak adtam a a Chamomillából 17-kor egy szemet (forralt vízben kell feloldani) és lefekvés előtt 5 szemet. Így írta a homeopatiás tanácsadó gyerekeknek. Aztán a védőnő azt mondta, hogy mivel Glóri még pici ezért neki elég 3 golyó, és ezután mi úgy adtuk, hogy 1 szem 17-kor és 4 szem lefekvés előtt :-). Timinek meg azt mondták a patikában, hogy 3*3 golyó :-). Szóval tégy belátásod szerint... Mi egyébként csak 4 napig adtuk...

Kép
chesther
 
 


Eszter, ne aggódj, nem a szoptatást hagytad abba, csak mást is adsz Neki. Ettől függetlenül még akár egy évig is oda akarhat majd bújni a közelségért.

Mi ugye a Salamon dr-nőhöz járunk, aki közel 15 éve homeopátiás orvoslással foglalkozik. Ő életkorhoz köti a bogyók számát, bár pont a chamomillát nem kérdeztem, de megfázáskor úgy adja az egyéb bogyikat, hogy Szandra 1, Roland 3 és echinaceából Dorina 5-öt kap. Én nem oldom, sőt mikor meghallotta, hogy feloldottam kiakadt. Azt mondta, hogy adjam nyugodtan a szájába, mert nem fog megfulladni a gyerek, amúgy is hamar oldódik. Ha ki akarja köpni és van cumi, akkor azt javasolta, hogy egy kicsit bírjam cumizásra, de alvás közben is simán tegyem be oldalra a szájába. :shock: Na, ezt azért még nem mertem.
Szandra egyébként már harmadjára van megfázva és kap CSAK ilyeneket a betegség alatt és imádja, mára már nagyon ügyesen szopogatja el a bogyikat.


Hízásról még annyit, hogy az utolsó bejegyzés Szandra kartonján augusztusi volt (pedig voltunk okt-ben, de lemaradt a bejegyzés), és ahhoz képest az elmúlt 5 hónapban 1 kg hízott. :shock:
Nem tudok mit csinálni, ilyenek lehetnek a gyerekeim, mert 1 évesen szinte grammra és cm-re pontosan ugyanennyi volt Dorina és Roland is. Ráadásul Szandra még csak 10 hós, úgyhogy van két hónapja, hogy a több születési súlyához képest arányosan javítson.

Én is úgy tudom/tapasztalom, hogy alsó középső kettő fog elsőnek, utánna fönt....

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 

 
 

Szia Anikó!

Jó, hogy írtad ezt a homeosbogyesz egészben adását, mert én már legutóbb egészben adtam oda neki, mert nem tudott rendesen feloldódni, széttörni is próbáltam, de akkor atomjaira hullott szét az egész nappaliban ... :evil:
Sajnáltam szegény Blankát, hogy milyen anyja van nem bírja normálisan széttörni és felolvasztani és egészben kapja, de akkor most megnyugodtam :-)

Timi

Kép
manati
 
 


Na visszajöttem még egy-két szó erejéig :-)

Eszter: írtam a blogodra :-) itt csak annyit, hogy szerintem ez nem a világvége és a lényeg, hogy Glóri szépen fejlődjön.

Ja még az jutott eszembe, hogy nálunk az arc és áll szopi néha nem az evést jeletni hanem azt, hogy megakar engem puszilni/szeretgetni. Pl. ezt mindig szopi után csinálja, én is tettem vissza a mellemre régen, de nem kellett neki, tele volt, úgy hogy én ezt annak veszem, hogy szeret és "megköszöni" hogy ilyen finomat adtam neki. Mert akár mennyire is szépen eszik kanállal és ügyes, nagykislány ... stb még mindig a legcsodálatosabb mosolyt szopi után kapom tőle.

Anikó: a te Szandrád a legnagyobb az összes babó közül és szeretném megkérdezni, nálatok van még szopi? És mikor adsz neki, hányszor egy nap? Húst kap? Mikortól kezdted?
Én úgy hallottam, hogy a hozzátáplálás kezdésétől számítva másfél hónap múlva lehet.

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Timi, igen van szopi, elég sok szerintem. kb. 6-10 egy nap. De tudod írtam, hogy nem nagyon iszik más folyadékot, ezért is muszály ráhagynom. Ő egy kicsit mindig cicizik evés után.
Nem igazán tudok segíteni a kérdésedben, mert ugye én üveges bébiételt adok. 6 hós kora után kezdtük, de az első egy hónap a bébidesszertekkel ment el, így mondhatni 7 hós kora óta eszi az 5 hós kortól adható kajákat. Azokban viszont már van csirkehús és úgy rémlik a 8 hónapostól van sertéshús. Hogy ezek hogyan jelennek meg a házi kosztban sajnos nem tudom. Én is most készülök a saját főzésre, majd átnézem a babakajás linket. :D
Főzőcskézős Anyukák segítsetek Timinek! :D

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


sziasztok

megnéztem a Kismama Babakonyhája c. könyvemben, arra emlékeztem, hogy ez azonos volt azzal amit a védőnő annak idején mindig javasolt bevezetésként. A csirke és pulyka husit itt a 7. hónapban már ajánlja, ez akkor 7. hónap ha második hónap a hozzátáplálásban. De ez a husi még csak sima vízben főtt husi, mindne fűszer nélkül.

Én annak idején azt csináltam és most is azt fogom, hogy egy nagyobb husit ( egy pipi mell, combi, vagy pulyka mell ) megfőztem, felkockáztam és a fagyasztóba raktam. És onnan vettem ki mindíg egy kocka husit a főzelékhez ami a gőzben ( én abban párolom ) fel is engedett át is melegedett.

Most ezt a szisztémát követve gyártottam le kisadag kajákat a fagyasztóba, mert nem fogok tudni minden nap külön főzőcskézni pedig nem egy nagy kunszt, de nekem 2 gyerek mellett sokszor egy alma pucolása és reszelése is az )
Csináltam párolt céklát meg sütöttem sütőtököt összepépesítettem, kis jégkockakatratóba kifagyasztottam és utána bezacsiztam, így majd onnan veszek ki 2 szivecskét ami kb egy adagnak felel meg és ahhoz reszeleke majd még almát. Mellékelem a képet.

Kép

Kép
Kép
prünty
 
 


Ja és áll a baba áll :)

Kép

Kép
Kép
prünty
 
 


Szia Linda!
Nagyon ügyes vagy, még jó,hogy így tele vagy ötletekkel. :D
Vivi is igazán ügyes, hogy felállt. :D Még tudjátok az ágyat lentebb tenni?
Őrület, hogy Szandra is milyen érzékkel a legrosszabb helyeken áll fel. Vagy felborul a kisszékkel, amibe kapaszkodik, vagy beveri a fejét, vagy csak kicsúszik a lába a parkettán.
Elkezdődött az őrület. :D

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 



Sziasztok!

Vera, nagyon szomorú, hogy még Iza mindig így szenved. Mikor derül ki, hogy meg kell-e műteni? Lehet, hogy az segítene neki, hogy ne jöjjön ennyire vissza a hami. Minden tiszteletem a tiéd, hogy ezt ilyen lelki erővel, higgadtan tudod kezelni. Bár biztos az is számít, hogy nem első baba. Emlékszem az elején tök átlagos dolgokon is aggódtam. Kitartást nektek!

Linda, Anikó!
Köszönöm a tanácsokat a hamival kapcsolatban. Én úgy tervezem, hogy 7 hónapos korában fogom majd megpróbálni a hússal való próbálkozást, majd 8 hónaposan a májat. Köszönöm az ötletet, hogy egyszerre több húst főzzek. Mert a zöldségekkel (cékla, sütőtök) így tettem, hússal kapcsolatban nem is gondoltam rá. Nekem nagyon bejött az előre főzés, mert csak benyúlok a fagyóba és már is van kéznél pépecske.
Egyébként van itthon bolti bébiétel is, mert ha elmegyünk itthonról akkor jó ha van olyan ennivaló nálunk ami tudom, hogy nem romlandó.

Más: képzeljétek el, ma reggel tiszta ideg lettem, mert itt dunakeszin a védőnői szolgálat egyenlő a nullával. Nem tudom nálatok ez hogy van, de kíváncsi lennék, hogy még kijár-e hozzátok a védőnő, segít-e? Nálunk a 6 hónap alatt egy kezemen megtudom számolni hányszor volt kint a védőnő, orvos még akkor sem jön ki, ha beteg a gyerek. Múlt héten felhívott a védőnő, hogy látja 6 hós a Blanka betudnék-e menni lemérni. Mondom igen, ő mondta a hétfőt, ő hívott ... nem én sírtam ki hogy beakarok menni hozzá, erre ma reggel már szinte indulásban voltunk jön az sms, hogy ne menjünk mert a doktornő ma rendel és most nagoyn sokan vannak ... stb. De ez most kit érdekel, ha nekem egy megbeszélt időpontom van?
Na mindegy, mondom mikor menjek akkor, hát délután nekem nem jó a délután, mert nem fogok a jégen becsúszkálni a gyerekkel, ráadásul még normális járda sincs ... szóval botrányos. Szó-szót követett és a fél év alatt felgyűlt sérelmeimet rázúdítottam, hogy tőlem senki sem kérdezte meg ez alatt az idő alatt, hogy megy-e a szoptatás, megy-e a kanalas evés ... stb. Az utóbbiról is én tájékoztattam telefonon, ha nem mondom ő rá sem kérdez. :evil:
Na de mit várhatok egy olyan lánytól aki császármetszésem után megkérdezi, hogy fáj-e még a gátsebem? :roll:

Jól kipanaszkodtam magam, megyek a dolgomra :-)

Timi

Kép
manati
 
 


Timi: sajnálom. Nekünk szerencsénk van a védőnővel. Egyszer ő jön ki , legközelebb meg mi megyünk be. Váltogatjuk a dolgot.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Timi: nalunk is hasonlo a szitu. A vedono eleinte jott de epp az katualis kirandulasairol meselt, vagy a fiai sikereirol....ha kerdesem volt olyan valaszt adott amit egy olyan is adhat aki eletben nem latott gyereket.
Doktorno ugyszente, legyint, minden jo, nem eszik -o ilyen, nem ehes, nem alszik- o ilyen.....Nem erdekelte eszik e mit eszik, mikortol kanalazik...Igaz o az anyatejen allandoan lovagol, sot olyan szinten hogy Anna 4 honapos kora ota nem szopik mert nincs mit, erre most hogy voltunk kerdezi anyatej teyleg nincs( valyon:evil: )
Gondolkodtam is orvos valtason, de vegul mondtak hogy ahova jarunk o a legjobb. A orson meg nem ismerek senkit.

En nem torodok mar ezzel csak bizom benne, ha veltlen beteg lesz akkor ellatja normalisan( amugy a mai napig nem kuldott el minket koponya uhra pedig Anna kutacsa oriasi volt,mar kisebb de meg mindig csak ingatja a fejet hogy biztos ket csepp d vitamint kapott? ja es nem o szolt hanem egy ismeros doktorno hogy ne adjak tovabb ket cseppet, mert a hirtelen zarodas nem jo, o most szolt pedig mar 2 honapja 1 cseppet adok, meg ilyenek)

Es Timi: Blanka olyan gyonyoru! Neztem a blogot!

Mi:jol vagyunk, csak az alvas nem megy, de nagyon nem. Napkozben ketszer 10-20 perc elotte fel oras uvoltessel, ejjel most alszik csak az elalvas katasztorfa, meg ejjfelig tobbszor felsir.
Ma letesszuk az agyat lejebb mert tegnap arra mentem be ul a kisagyaban es uvolt, allandoan ki akar maszni.
Csak szerintem igy ha lejebb lesz vegkepp uvolteni fog, mert latja nem tud kimaszni :?
Amugy a kanalas eves javul, megeszi a rizst es a zabot ugyhogy most abba keverek mindent, most kaptunk kostolora sinlacot is, ha megeszi, veszek, mert jo sok kaloria, es az en nem evo gyermekemnek jol jon.
Zoldsegbol semmit nem eszik meg, kinomban tapba kevertem ugy megitta- fujj.
Es ugy porog, hogy szegyen ide vagy oda, de nap vegere olyan hulla vagyok, hogy asszem kondiba kell jarnom hogy tartani tudjam vele a lepest:)
Egy perc nyugta nincs, masodpercek alatt korbe massza a szobat, a nagyagyrol egy perc alaltt a szelenel van, es maszna tovabb( este ott szoktunk hancurozni) barhova teszem le, ha nem nezek oda azonnal az asztal alatt van es kabelezik. szoval eljott a neveles ideje.
Tenyleg nem tudtok jo konyvet ami otletet ad pl a tiltasra....stb
?


Mindenkinek minden jot!
Jo setat eben a szep idoben! Csak sajna rosszkor jott, mert epp jon az infelnza arvany es ez a langyi ido meg segit is neki:(
Vigyazzatok magatokra es a lurkokra!
aaa3
 
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok már péntek óta :)

Igen, nekünk alul jött ki a 3. fogacska :oops: nem könyv szerinti a dolog, de ez van.
Mi is kanalazunk, tegnap cékla volt krumplival az ebéd, de. és du. nálunk még gyümölcs van. Én Avenetes pohátba fagyasztok, de jó ötlet Linda szívecskéja! Gratula Vivinek :) Boti még nem produkál ilyeneket, még a négykézlábon hintázásnál tartunk.

Nekünk jó a védőnőnk, minden hónapban kijön (amíg pocakos voltam is így volt), mindig felírja Boti súlyát, megbeszéljük az aktuális fejlődési dolgokat, jan. elején a kajálást egyeztettük. A dokinénink is jó, szerintem.

Timi, nekem a védőnőm azt mondta, hogy a husival még várjak, mert én csak dec. végén kezdtem a hozzátápit.
Boti is még napi 5-6x szopizik. Az éjjeleink változóak, a mai sok keléses volt :( Pedig tegnap du. 2 órát sétáltunk is!

Tamara, ne foglalkozz a beszólásokkal, tégy mindent az ösztöneid és a belátásod szerint! Én ezt a könyvet olvasom, jónak találom: Okosan nevelni tudni kell (Mérték Kiadó).

Vera, kitartást Iza miatt!

Szép idő lesz, ma lehet sétálni!
Minden szép és jót nektek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!
A mai tarhonya már odaégett, úgyhogy mostmár ráérek. :oops:
Még szerencse, hogy mindig van a fagyasztóban túrógombóc/ derelye, úgyhogy Rolcsi most azt ebédel.
Amúgy sincs jó hetem. Kihúztak a hatoson 4 állandó számomat, de sajna én most elfelejtettem játszani. :evil: Nem is a 2800ft-ot buktam igazán, hanem a nyerés örömét, mert soha nem nyerek semmit. Mostmár mindegy.
Szandra reggel orrabukott cumival, úgyhogy vérzett a szája....
Nemrég beborult a kihúzott ülőgarnitúra vas sínje és mellette kb. 20 cm-re lévé fotel közé. Jól bevágta a fejét a vasba. No komment......

Timi, ez elég szörnyű. Én is nagyon bírom a védőnőnket, Ő is kijárt a terhesség alatt és most is min. minden második hónapban itt van.
Nálunk vidéken is hajmeresztő a szolgálat, akartam is kérdezni a védőnőnket, hogy hol lehet bejelentést tenni, mert unokaöcséméknél botrányos helyzetben van az 5 hónapos picilányuk és nem járt feléjük 4 hónapja senki szakember.
Hihetetlen, hogy vannak ilyen helyek...
Nagyon jól tetted, hogy beszóltál!

Vera, mielőbbi jobbulást Izának!

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Tamara: Nekem is ilyen volt a Lali, hogy csak ilyen 20 perceket aludt.
Ugye ő télen született, azt gondoltuk,hogy ha majd tudunk sétálni akkor a friss levegőn nagyokat fog aludni. Tévedtünk. Utálta a sétát és a babakocsit. Mindig üvöltött, aztán egy negyedórát aludt.

Abi próbálkozik ülésből előre nyújtózkodni, de mindig orra dől. :(

Egy jó hír, vagyis nekem: :) megszületett bátyámék kisfia. :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Hajni !

gratulálok bátyád kisfiához.
Dorka 72 cm,és 9250g.
nálunk hátrafele menetel van.
amúgy semmi változás evés terén.
megint nyűgösebb az éjszaka,valószínű a foga miatt.
szép napot!

Kép
.ivett
 
 


Ivett. Hát szép kis súlya van a kiscsajnak. :) És hosszú is. :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


sziasztok

Vivinek már látszik hogy melyik foga zaklatja, a két alsó hátsó rágója van nagyon kiemelkedve és kifehéredve. Nem tudom hogy ez ki fog-e bújni, vagy csak helyezkedik, minden nap nézem, mert amikor kinyitja a száját annyira ki van elemlkedve, hogy mindig azt hiszem már kibuljt neki. Sokat nyöszörög álmában.

Régen én is Aventosba fagyasztottam, de most még olyna kicsi adagok kellenek, hogy ahhoz képest a pohár túl sok helyet foglal a fagyasztóba, ezért választottam a jégkockás megoldást.

Timi olvastam a blogodat és nagyon jó ötletet adtál ezzel a cukival. Ismertem de még a régi hagyományos cukrázdaként ( nekünk is onnan volt az esküvői tortánk ). Most igértem Levinek egy cukis látogatást ahol olyan sütit, és annyit választhat amennyit akar, ha hajlnadó végre WC-be kakilni. ( az ember már mindnet bevet a siker érdekében ) Tegnap mutattam neki fényképeket is a helyről, tortaképeket is ( torta mániás ) hogy lássa mi a tét. Eddig a Dunapark kávéház volt kiszemelve, az van még viszonylag közel, meg guszta süti kínálattal, de az kicsit zord ( fekete bőr ) és sznob hely egy 3 évesnek. Persze ebből a sztoriból anya is jól jönne ki, ha eljutnánk abba a cikuba, úgyhogy hajrá Levi mostmár. :)

Kép
Kép
prünty
 
 


Hát nekem Lali még pelusba sem hajlandó kakilni, nem hogy bilibe!
De szép is lenne ha már ott tartanánk. :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy úgy kiakadtam múltkor, nem is reagáltam egy csomó mindenre így utólagosan is gratula Vivi felállásához, és jók a szívecske formák is :-)

Anikó ez a 6-10 szopi jó sok :-) de ha ennyit kíván Szandra akkor csak adjál neki cicit, én is addig fogom szopiztatni Blancit amíg kívánja, igényli.
Remélem Szandra azért nem vette nagyon a lelkére a baleseteket :-) Vigyázz Rá :wink:

Nálunk a 10 órás szopi már nem kell Blankának, akkor már csak gyümölcs van. Pontban du. 3-kor meg főzelék. (még nem kap ebédre kanalast) Az éjszakai szopival összesen 5x szopizik.
Kezd egy kis rendszer féle kialakulni, de még semmit sem erőltetek, kb. 8 körül van a reggeli szopi, 10-11 körül a gyümi, 13-14 óra körül szopi, 15 órakor főzelék, 17 óra körül egy újabb szopi, majd este 20-kor a vacsi ami ismét szopi. Utána alvás. Most megint hajnal 3-4 körül kel majd vissza alszik kb. 7-ig. Blankának segített a Chamomilla homeopátia, és olyan cuki amikor elszopogatja a bogyeszt :-) Köszi az ötletet Anikó!

Tamara, köszönjük a dicséretet, de itt a fórumon minden baba egy édes kis csodálatos ajándék. Csak egyet bánok, hogy olyan gyorsan telik az idő és annyira hamar megnőnek :cry:

Sajnálom, hogy Te is hasonló cipőben vagy a védőnővel, orvossal. Ez tényleg nagyon gáz. Mert nekem a barátok, Ti, a család segít. Más szakembertől én nem is várhatok segítséget.
De mit várjak amikor a kis újszülöttemmel arra vártam hetekig, hogy kijöjjön valaki. Majd egyszer csak felpakoltam Blankát és be babakocsiztunk a védőnőkhöz, egy idegenhez odamentem és mondtam, hogy 3 hetes a kisbabám, lemérnék, megnéznék ... stb. (senki sem volt kint nálunk csak amikor hazamentünk) egy kedves kis hölgy lemérte, majd mondta, hogy átszalad a doktornőhöz, hogy jöjjön át és vizsgálja meg. Én ott a vizsgálóban várakoztam addig. Erre bejön egy alkesz' kinézetű védőnő, hogy mire várok én ott mondom a doktornőre, kiakart zavarni a 3 hetessel, hogy nem itt kell várni, még jó hogy jött a másik védőnő aki mondta, hogy azért itt vár, mert a dokinő kérte, hogy ne a többi göthös nagy gyerek között ácsorogjak a kisbabával. Szóval no comment. De ha Anikó megtudod, hol lehet panaszt tenni az ilyen helyzetekben, add meg az elérhetőséget.

Egyébként nekem semmi bajom sem volt a védőnőkkel/védőnőmmel míg meg nem szültem. De a kórházban derült ki, hogy az én védőnőm, már szülési szabadságon van, mert terhes. Csak titkolta :roll: Amíg pocakos voltam, ő is mindig kijárt hozzám, míg meg nem szültem, rendszeresen hívott, hogy vagyok.

Melus! Köszi, hogy szólsz a husival kapcsolatban, de még én sem szándékozom elkezdni, majd csak 7 hósan, de akkor sem rögtön majd valamikor a 7. hónap közepén. Akkor már majdnem 2 hónapja fogunk pépet enni. Ma megfőztem egy jó nagy adag sárgarépát, és most először már úgy turmixoltam, hogy a főzőlé mellé, egy kiskanál étolajat is tettem. Tényleg sokkal krémesebb és lágyabb lett így a pépecske.

Ivett! Dorka, szép nagy baba. Gratula

Hajni, gratula a bátyád kisfiához, akkor most nagy az öröm náluk :-) Blanka is csinálja, hogy előredől ülésből, de ő már vissza is tud emelkedni, mondjuk most ülésen és forgáson kívül mást nem csinál. Pedig jó lenne valami új tudomány, vagy végre a foga jönne ki, már olyan duzzadt neki alul. :roll:

Linda, szerintem is nagyon jó a cukrászda. Végre egy hely amit felnőttek és gyerekek is egyaránt élvezhetnek :-)
Szerintem Levinek (és Vivinek) is fog tetszeni! :-)

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Sajnos most nem tudok visszaolvasni - jó sokat írtatok. :lol:

Mi elutaztunk 1 hétre a szüleimhez (Győr) - na ez a telelés kemény 1 napig tartott. :cry: Dalma nem bírja a mobilágyat - üvölt, amint bekerül, Luca meg belázasodott és a hasát fájlalta. Szőrnyű éjszakánk volt, konkrétan 1 percet sem aludtunk. Aztán úgy tűnt, hogy Lucával minden rendben, de másnap de. újra kezdődött. Se hasmenés, se hányás. Féltünk, hogy vakbél, így jöttünk vissza 1000-el a Heim Pálba. Ott kiderítették, hogy semmi baja a gyereknek, bár azóta is akkorákat pukizik, hogy hajaj.

Egyéb hírek: Dalma hasról hátra fordul és hátrafelé kúszik.

Amint tudok visszaolvasok. Most mennem kell, mert odaég a nyúlpörkölt.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Elrontottam. Hátról hasra. :lol:

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Gratulálok Dalmának, nagyon ügyes. :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 



sziasztok!
Nagyon ügyes Dalma - Glória épp, hogy kipróbálta mindkét fordulást, már mintha el is felejtette volna - nem akaródzik neki semmit se csinálni.
Dorka baba szép nagy kislány :-)! Kiváncsi vagyok tényleg arra, amit mondtál Ivett, hogy Glóri hol lesz ekkor majd (ugye mind2 3 héttel korábban érkeztek)
Timi - a védőnős sztorit megdumáltuk telcsin :-( - sajnálom, hogy így megy nálatok...
Anna babival kapcsolatban meg mindig csak ámulok, hogy milyen ügyes már :-), szerintem az jó, hogy mászik: fel kell fedeznie a világot, csak biztonságossá kell neki amennyire lehet (persze nekem nagy a szám, mert Glória nagyjából még egyhelyben marad...)
Vera - kitartást a kis Izához!
Anikó - remélem nálatok a rossz napok után már eljöttek a jó napok is!
Hajni - állítólag van valami Elmo-s videófilm (dobd a kukába a pelust, vagy ülj le bilizni vagy nem tudom mi a címe) - ez egy mesefigura azt hiszem a Szezám utcából? és a barátnőm lánya még nincs 2 éves de MAGÁTÓL (meg persze a mesefilm hatására) kérte, hogy ő bilire akar ülni... Esetleg megér egy próbálkozást.
Vivusnak is gratulálok - nagyon ügyesen áll!!!

Nálunk a helyzet, hogy este kap tápot Glóri (mondjuk csak egy fél adagot) és napközben már elkezdtem neki adni a gyümit is- tanácsotokra. Érdekes, hogy kanállal annyira nem tetszik neki (pedig engedem, hogy ő kanalazzon), de ha meglátja a kezemben az almát, akkor követeli, hogy odaadjam neki, és lekesen nyalogatja, harapdálja - csak félek le ne töjön belőle egy nagyobb darab, így aztán elveszem tőle...
Az alvás hol jó-hol rossz - holnap lesz egy hete, hogy különköltöztünk Glóritól, férjem és Glória jobban alszik, én egyelőre még aggódósan, hogy vajon meghallom-e ha nyüszörög valamiért.

Kép
chesther
 
 


Sziasztok Lányok!

Remélem a rossz idő ellenére mindenki jól van, és nem vagytok betegek!!!

Tegnap Botinak cukkinit csináltam krumplival, láthatóan ízlett neki. Már én is tettem bele neki 1 kávéskanál olajat. Megkóstoltam én is, nem volt rosszí íze.

Éjjel Boti csak 1x kelt fel, szopizni fél 4kor, aztán még reggel 7.45-ig aludt :D Olyan jót aludtunk Apával...nem is emlékszem mikor aludtam utoljára ennyit, egyhuzamban!!!!Meg is dícsértük érte reggel!

Este színházba megyek Tesómmal, egyedül lesznek a Fiúk lefejt tejcsivel. Kíváncsi vagyok milyen estéjük lesz. Ilyet még nem csináltunk :shock:
Holnap babúszásra megyünk, vasárnap meg családi látogatás lesz, majd hétfőn bezámolok az eseményekről!

Szép napot, jó 7végét!

Melus

Kép
melus79
 
 


Hello Csajok!
Bocsi, hogy így betörök, de lécci, lécci segítsetek! Akinek volt fogadott szülésznője az Uzsokiban, az mennyit adott? Nekem Szép Jutka volt, NAGYON-NAGYON meg voltam vele elégedve, és félek, hogy keveset szántam rá. :oops: Olyan vacak dolog, hogy nincs konkrét info erről! :roll: Priviben is jöhet (jobb is lenne).
KÖSZiiiii előre is!
Puszi mindenkinek!

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31
 
 


Sziasztok!

Én csütörtök óta nem jártam erre (itt volt az apám unokázni :lol: - ma reggelt ment haza), de úgy látom mindenkinek nagyon elfoglalt.

Nálunk tegnap estére kidőltek a csajok: nátha, köhögés. A szomszédok biztos örültek, hogy éjszaka porszívó-orrszívózom. Ma ki akartam hívni a dokit, hogy nézze meg őket, erre kiderült, hogy ma a doki szabin van, helyettes meg nuku. :evil: Az asszisztens csajszi azt javasolta, hogy Nurofent adjak ( :?: de hát nem is lázasak), meg Cebion cseppeket.

És még azt szeretném kérdezni, hogy fogzásnál mivel kenitek a Kicsik ínyét - Lucánál nem kellett, de úgy tűnik, hogy Dalmát megviseli a fogzás.

Köszi: Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Tundi: dentinox lidokainos csak nai 3szor lehet, dologel finom vanilia izu barmennyiszer lehet. M imindkettot probaltuk egyik sem segit:(
NAthara eleg az orrszivas es a c vitamin, a doki sem mondana mast.
Ha a torka is faj tantum verde vag ysinupret koptetonek ambroxol.
Anna is szottyos, de nem viszem le, betegebb lenne a rendelotol mint ami most. Amug ymeg lehet beteg lesz, mert nagyon sir egesz nap, de az is lehet a foga kinozza, mert a szajaban matat es uvolt, de nagyon MAr nurofent is kapott de csak ideig oraig lett jobb:(

Szulesznore nincs tippem Barti, de en ugy tudom 30ezret szoktak.
Vendég
 


Tundi!

mi dentinoxot használunk. általában éjjel kell csak,és segít Dorkának visszaaludni. Kép Dorka

Kép
.ivett
 
 


Tündi, mi Gengigelt használunk, nekünk segít.

Melus

Kép
melus79
 
 


Tündi nekünk még a gengigelt ajánlgatták nagyon...elég drága. Mi a dentinoxot használjuk, de csak 3x lehet naponta - ahogy Tamara is írta. Meg van a chamomolla vulgaris 15CH-s homeos bogyó: 1 szem 17-kor és 3 szem lefekvés előtt.

náthára én minidg azt csinálom, hogy ÉN szedek C vitamint (500-asat), meg orrsprézem sterimarral és a köhögésre meg van a DM-es babyloof (?), ezzel lehet kenegetni, de utóbbit nem ismerem.

jobbulást Lucusnak, Dalmának és Annának!

Kép
chesther
 
 


Sziasztok

Tündi: nekünk a védőnő Dologélt ajánlotta. Hogy mennyire használ, arról nem tudok nyilatkozni, mert mi a hátsó rágókkal szenvedtünk sokat most ( még nem bújtak ki, csak helyezkedtek ). Vivi nem engedte, hogy hátra benyúljak és bekenjem. Majd a felső szemfogaknál biztos tesztelni fogom. Próbáltuk a Chamomillát Chester által leírt adagolásba. Egyik nap jól aludt tőle, máskor ugyanúgy sokszor nyöszörgött. Ártani nem ártanak, mert mindegyik homeós ki-ki belátása szerint.

Holnap megyünk a cukiba. Ma volt a nagy nap Levi életében. :)
Végül az hatott, hogy elfogyott a pelenka, nem akartam már újabb adagot venni, mert akkor sose lesz váltás. Mondtam neki ha el fog fogyni, akkor elfogyott nincs több, és nem is tudok újabb adagot venni mert 3 éves gyerekenek már nem áulnak csak piciknek. Persze nem egyből ült rá, ma 4x futottunk neki, kérte a pelust természetesen, de sikerrel jártunk a végén.
Meg a hétvégén vettünk egy újabb WC szűkítőt, mert ami volt az nem illeszkedett jól, kicsit csúszkált az ülőkén. Ez az új teljesen fix, Ő választotta a szinét, szóval mindent bevetettünk. Amikor végzett akkor mondta hogy mehetünk a cukiba. :)

Melus, Boti és apa jól bírta a távollétet?
Boti simán egyedül elalszik ezek szerint?

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziasztok!

El is felejtettem....szóval péntek este én nagyon jól éreztem magam a színházban, a Fiúk itthon kevésbé, ugyanis Boti nem akart a cumisüvegből enni (korábban Anyummal nem volt gond), sírt, majd elaludt, de 2x felkelt míg én hazaértem, gondolom éhes volt. Fél 11kor megszoptattam, aztán aludt reggelig, tehát Apának ez nagyobb trauma volt :shock: Valószínű, hogy Boti nem erre számított. Mivel sose kellett cumisüveg, nincs hozzászokva az ilyen etetéshez.
Ma éjjel viszont végig aludt, reggel 9-ig (este 9-től), még szopizni sem kelt fel :lol: Tök jót aludtam!

Gratula Levinek :D

Jobbulást minden betegeskedőnek!

Na megyek, mert a sütőtök a sütőben van!
Szép napot!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Barti, sajnos nem tudok segíteni, de gratulálok a babához!

Fogzásra mi is chamomilla bogyózunk, de ritkán kerül elő, ha nagyon nyűgi, akkor nurophennel teszem le éjjelre.

A nátha nálunk is aktuális lett újra (két hét szünet nagy idő), úgyhogy éjjel óránként porszívózás +gyerekvisítás 2 menetben, mert a Roli is és a Szandra is beteg.
Nem lázasak, úgyhogy orvoshozhoz mi sem megyünk.
Orrtisztítás és ennyi. A héten épp szünet van az echinaceában, majd a jövő héttől kezdjük azt is. Nekem nincs sterimarom, most még anyatejjel csöpögtetem.
Harmadik napja betegek, de már jobban vannak, most alvás előtt a cicizéshez sem kellett szívni és tudnak aludni is.
Remélem ezzel vége is lesz.
A sebionról azt hallottam, hogy csak "gyógyszerészeti fogás", legyen miért többet fizetni az embernek. Nem tudom, nem ismerem. Tavaly vitacolant ittak, az állítólag megszűnt, úgyhogy az idén csak az echinaceát próbálom.

Linda, gratulálok Levinek! Már én is nagyon várom ezt a korszakot, de csak útközben szól, ha pisilnie kell, bezzeg itthon nem. :roll:
Szobatisztaság és ágytisztaság egyaránt okés?

Melus, nálunk mindig csend van, amikor én eltűnök. Szidom is mindig a férjem, hogy miért mindig csak az én fejem megy szét tőlük. Ahogy hazaérek egyből megőrülnek....
Nagyon irigy vagyok az alvásra.

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen Mindenkinek a segítséget!

Levinek nagy-nagy gratula és jó cukizást! :lol: Bárcsak már mi is itt tartanánk! Nálunk még mindig tart a visszaesés - csak a nagydolog megy a WC-be, pisi 90%-ban a pelusba. Fürdés előtt és éjszaka ! egyszer szól, hogy menni kell. Most azzal próbálkozom, hogy Luca februártól heti 2 délelőtt megy családi napközibe, hátha példát vesz más gyerkőcöktől.

Betegség: Dalma egész jól van, Luca viszont nagyon köhög és csúnya sárga trutyit szívok az orrából. Ja, és én is benáthásodtam ma reggelre.

+-ba tegnap a vízóra leolvasó közölte, hogy rohadt nagy a fogyasztásunk. Kiderült, hogy elfolyik valahol a víz, már 60 m3 +-ba vagyunk a szokásoshoz képest. Víz elzárva, most vödrökből, edényekből oldjuk meg a vízfogyasztást. Nagyon macerás, pláne az orrszívó tisztítása. Ma jönnek kimérni, hogy hol a baj. Ha rövid időn belül nem orvosolható a probléma, akkor ma este átköltözünk az anyóshoz.

Tündi

Kép A kúszás eredménye

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Boti fiú nagyon rendes, hogy ilyen nagyokat alszik. Megsúghatná Abigélnek hogy is csinálja. :)

Levi: Gratulálunk, nagyon ügyes fiú. Bizony megérdemli a sütit. :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!

Ma voltunk tanácsadáson. Velünk minden ok, de a beteg oldalon nagyon sokan voltak :( Vigyázzatok magatokra!
Mi vasárnap elutazunk, így én nem leszek jövő héten. Addig próbálok majd írni még.
Nagyon várom már, Alsőpáhokra megyünk a Kolpingba, remélem jó lesz és nem leszünk se addig, se utána betegek. Mi Botival szedünk homeós bogyót, megelőzésre meg én sok Cvitamint!

Remélem a betegeskedők már jobban vannak!

Linda, majd írd meg milyen volt a cuki!

További szép napot!

Melus

Kép
melus79
 
 


Gratula Levinek!

Húú irigykedek Melus - biztos szuper lesz a Kolpingban! Barátnőmék is pont most mennek oda vasárnap 5 napra :-). Már egyszer voltak, de nagyon tetszett nekik. Jó üdülést nektek!

Nálunk ma volt a védőnő, épp panaszkodtam, hogy Glória milyen lusta, mert bár mindkét oldalra tud fordulni, de nem akaródzik neki. Ahogy elment utána hasra fektettem és 1x csak sikongatást hallok a konyhában. Én vissza sikongattam, de csak nem maradt abba, mondom magamban, csak odamegyek megnézem Glóriát. És már a hátán volt annak örült :-). Ma már többször is gyakorolta. Hááát nem siette el :-)!

Meg azt is mondta, hogy ehet banánt kicsit :roll: ? De azt nem csak 7 hónapban lehet? Meg hogy a gyümit egye szopi után tízóraira és hogy a főzeléket (répa-sütőtök) szopi előtt ebédre, és akkor azzal majd kiváltódik az ebédje?! Ezt furcsállottam... Szopi előtt? Mi a véleményetek erről? Mert hogy a gyümölcs legyen a szopi után vagy 2 étkezés között, mivel az kis kcal értékű és nem lenne jó azzal kiváltani egy étkezést, de a főzelék az mehet szopi előtt...

Kép
chesther
 
 


szia Eszter!

Annak idején nekem is azt mondta a védőnő, hogy szopi előtt adjam a főzeléket. Nem tudom miért. Én Lalinál eleve azt adtam először főzeléket, nem gyümölcsöt. Ennek az lett a vége, hogy most nem igen akar gyümölcsöt enni.
Viszont Abigélnél gyümölccsel kezdtem, viszont most ő nem eszi meg magába a főzeléket csak egy kis gyümölccsel. :)
Ki tudja mi a jó?!

Nekem Abi még mindig semmit nem csinál, ill. fordulni tud ha akar, de nem akar.
Ülni ül, de ha előre nyújtózik valamiért, akkor meg az arcocskájára esik, ez már egy párszor előfordult.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors helyzetjelentés rólunk:

Nálunk az evés még mindig szépen megy és remélem így is marad. Én felváltva adok Blankának gyümit és főzeléket, így nincs válogatás és hozzászokás egyikhez vagy másikhoz. :-) Majd teszek fel képet, hogy milyen helyes amikor hamizik.

Már négykézlábra állva hintázik, ilyenkor mindig hangosan nyög, hogy jelezze tudományát. Már csinál olyat, hogy a fejét leteszi a földre és úgy próbál előre menni négykézláb, néha sikerül is neki. Ügyesen ülünk (már így is fürdünk).

Chamomilla bogyesztől meg szépen alszik. 1x kell éjszaka utána már csak 7 és 8 között kell. De akkor már mi is kelünk, mert a férjem indul dolgozni. (Örök hála a tippért Eszter!!!)

Két hete kicsit takonykórosak voltunk (már jól vagyunk hála'), orrszíváson kívül (még éjszaka is többször) és orrcsepp + C-vitamin mást nem is adtam neki. Orvoshoz nem mentem vele pont azok miatt, amit fent már páran leírtak.

Foga még mindig nem jött ki, pedig nagyon fehérlik alul az ínye, ráadásul több helyen is, az első kettő lyukasztója lent, és egy kicsit távolabb a zápfogak helyén. Sőőőt, ott még fehérebb. Ez olyan furi. Gengigellel kenem, és imádja ... utána mindig jobb a hangulata is ... biztos a finom íze miatt :-))

Ja és megállás nélkül dumálunk, olyan cuki, most a nyelve öltögetésével próbál hangokat kiadni. Mindig újabb és újabb "szótagokat tanul" sikítással és nyálbuborékok fújásával kombinálva. :-) Egyszerűen imádom, tudom mindenki így van a gyerkőcével, de nem tudok betelni vele :oops:

Melus, nagyon irigykedem a Kolping Hotel miatt, majd írd meg milyen volt, Boti hogy bírta ... stb.

Linda, majd Te is írd meg milyen volt a cukiban.

Na mindenkinek pusszancs, megyek mert nem sokára jön a szopi, nálunk még ez az ebéd.

Blancika fotók:

Kép


Kép

Kép

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Melus: Én is írigykedem Alsópáhok miatt. Én már Luca 1 éves kora óta el szeretnék oda menni, de sajna mi már sok éve nem járunk nyaralni. :cry: Mindig másra kellett a pénz, de idén elhatároztuk, hogy mostantól kezdve minden évben megyünk valahova. Szóval légyszi írd meg, hogy milyen volt.

Timi: nagyon cuki Blanka a nagy kék szemeivel.

Linda: Kösz a fagyasztós ötletet, ma legyártottam én is a sütőtököt Dalmának. Hogy sikerült a cukrászdázás?

Hajni/Eszter: Anno nekem is azt mondta a védőnő, hogy szoptatás előtt adjam a (nálunk) gyümölcsöt. Most meg mindenhol azt olvasom, hogy 2 szoptatás között. Még nem tudom, hogy most hogy fogom csinálni, mert nálunk ez sem vezetett elválasztáshoz, a kisasszony nagyon ragaszkodott a cicihez.

Lányok! Adjatok tanácsot légyszi. Dalma úgy tűnik, hogy már nem nagyon hízik (pontosan nem tudom, mert csak a felnőtt mérlegünkön tudom lemérni, úgy hogy ráállunk ketten, aztán meg csak én), de még mindig átalussza az éjszakát és simán bírja a 3 órát 2 szoptatás között. Vajon elkezdjem a gyümölcsöt?

Újra van vízünk!

Jó 7végét Mindenkinek: Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


sziasztok

tegnap írtam egy hosszút, de elszállt..... :(

a cukit nagyon élvezte Levi. Van ott egy játszóház, ahol egy órát játszott is, választott szép kis katicás süteményt, megkóstolta a gumicukrot ( természetesen pirosat )- ebből nem csinálunk rendszert, úgyhogy emlékezetes szép jutalmat kapott és nagyon boldog volt. A hely egyébként nagyon jó tényleg Timi, jó hogy olvastam Nálad. Ajánlom mindenkinek 4. ker-ben a Horváth cukit, de inkább hétközben menjetek, hétvégén sokan vannak és sokszor zártkörű a játszóház része mert szülinapi zsúrokat is szerveznek.

Melus: az influenzára hogyan és milyen homeos bogyóval készültetetk fel?
Kolping biztos tetszeni fog, mi voltunk ott 1x és nagyon vágyunk vissza.Tényleg gyerek paradicsom, de ezt most még Ti fogjátok igazán élvezni.

megyek, mert Vivi ma max fél órát képes egy huzamban aludni...

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziasztok

Linda: merre van pontosan a cuki? Elfogadható árak vannak?
Lalinak akarok a szülinapjára tortát rendelni, mert sajnos a sütőnk feladta a harcot. :)

Csajok mire jó ez a Chamomilla?
Blanka gyönyörű csajszi, és már most hogy divatozik. :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Hajni:

A Horváth cukinak mi a 4. kerületi üzletében voltunk ami az Újpest városközponttól nem messze van. De van 2 üzlete a 15. kerületben is, ha az esetleg jobb nektek. Ezen az oldalon mindne infót megtalálsz ( cimek, torta költemények, rendelés stb), kivéve az árakat. Hogy mennyire drága, nem drága, sajnos nincs most viszonyítási alapom, én mostanában mindenen kapkodom a fejem.

http://www.horvathcukraszda.hu

a 4. kerületi helyről és további torta gyönyörűségekről infók még: www.sugarshop.hu

Házhoz is szállítanak, a honlapon ez is fent van.

Tündi: ha nem tűnik éhesnek Dalma, a leírtak alapján nem, csak a súlya nem gyarapszik de széklet, pisi van rendesen és nem kezdeném még el a mellétáplálást.
Vivi sem egy hízékony alkat nem merült fel egyszer sem a védőnőnél és a dokinál sem, hogy kezdjük el hamarabb, sőt örültek, hogy 6 hóig nem kellett elkezdeni más okok miatt.

Kép
Kép
prünty
 
 


Inflenza megelozesere homeo: OSCILLOCOCUS dmben is kaphati, megelozesre heti egy adag, ha mar kialakult a betegseg naponta.


Chamomolla: fogzas konnyito homeo, megoszlik a velemeny hanyat lehet en 3mat szokatam, siman nyelv ala beteszem elszopogatja
illetve nem alvasra fogzasi fajdalmakra VIBRUCOL kup, es is homeos nagyon jo! HAt mi kb 2 hetig nem hasznaltunk, elfogyott es ugy voltam ah nem veszek, hat akkor igen surun kelt Anna.


MElinda: jo pihenest!


Timi: annyira ugyes Blanka! Szepen eszik es ez nagyon nagy kincs.
Anna tovabbra sem eszik meg semmi zoldseget, gyumolcsot ugyan szinte mindent de hiaba trukkozom ki, hogy keverek a zoldsegbe gyumit akkor sem eszi meg, amit meg en keszitek vegkep nem:(



Eszter: vannak "szabalyok" ugyadd ahogy NEKTEK jo. Ha nem akarsz szopit kivaltani, az ugyis idomire eleri azt a kanalas evesi szintete akkor szopi utan, de ha szeretned mihamarabb elerni hogy egy gyumi mondjuk kivaltson egy szopit akkor szopi elott es utana ivas szintjen szopi.


Anna: fel eves lett, kis energiabomba. A lakas minden pontjara elmaszik, mar ki a konyhaba is, kipakolja a szekreny, megtalal minden zsinort, kabelt, .....igy igazabol egy masodpercre sem lehet egyedul hagyni, foleg miota felall, mert neki mindenhol fel kell allnia, es leginkabb este jut eszebe amikor hulla faradt ( ugyanis ketszer 20 percet alszik napkozben) es persze eski kel egyfolytaban. Ot nem izgatja, nem is sir, csak en kapok fraszt. Mar van lila folt a terden pukli a fejen....Es be nem all a szaja: DAdadada( makedonul igen:) ) daj daj daj( makedonul adjad), dudaduda, es egyeb halandzsa szoveg de ez megallas nelkul:) Azt hiszem nem eppen egy csendes egy helyben ulos lanyka lesz o, ezt mar most tudom hogy egy nagyon huncut, rosszcsont gyrek lesz, de tunder arany viragszal!
Ejjel most jol alszik, egyszer kel, aminek orulok is mert napkozben igen rossz evo. Egesz nap eszik kb 520 tapot es 180 kanals valamit amit mindig felturbozok vagy sinlaccal vagy rizzsel, zabbal valamievel mert csak gyumolcstol nem fog megnoni....
A heten en sem leszek, utazunk haza anyaekhoz.

Mindenkinek szep hetet, betegeknek gyogyulast!

Kép Kép Kép Kép Kép
aaa3
 
 


Sziasztok!

Hááát megőrülök, hogy Anna baba hogy mászik :-) Milyen ügyes!!!! Blancikának még nem megy a mászás, de hason csúszva, és forogva mindent elér :roll:
Most fogjuk a szobáját is átalakítani, mert jelenlegi állapotában életveszélyes egy bébinek :oops:

Visszatérve Annára, nagyon édes cukorfalat. Tamara, szerintem ne szomorkodj, hogy nem eszik zöldséget, viszont egy keveset mindig csempész a hamijába, majd megszokja. Vannak babák akik rossz evők, vannak jó evők. Erről nem tehet senki.

Blanka tegnap cukinifőzeléket evett. Igaz ez üveges volt, de az egész üveget bepuszilta 5 perc alatt. Én is néztem nagyokat :-)

Ma rízst fogok neki főzni és répával fogom összeturmixolni. Kíváncsi leszek, mit szól majd hozzá :roll:

A Horváth cuki szerintem nem drága, én mostanában jártam pár cukiban, és legalább egy 100 forinttal drágábbak voltak a torta, sütemény szeletek, úgyhogy nekem annyira nem tűnt boros árnak.

Linda örülök, hogy Levi élvezte a helyet :-)

Blanka a héten 7 hónapos lesz, és magától tegnap megint kihagyott egy szopit, próbálkoztam, de nem akart szopizni, így kanalas hamit evett 4 után, utána már csak az esti szopi volt. Majd ma is megpróbálkozom ... kíváncsi leszek. Bár nem bánom, a lényeg, hogy annyit egyen amennyit ő kíván. Egyáltalán nem akarom tömni.
Ha így marad akkor reggel, délben, este és hajnalban fog szopizni.

Tündi, örülök hogy már van vizetek, én nem is tudom mit kezdenék, ha elzárnák a vizünket :roll:

Dalma hozzátáplálását szerintem akkor kezd, ha éhesebbnek látod. Csak azért mert alig hízik, nem jelent semmit. Blanka minden hónapban 25-30 dekát hízik. Nem sok, de én emiatt nem kezdtem el a kanalas hamizást. Mi kb. 5 és fél hónaposak voltunk amikor belefogtunk, de nálunk egyértelmű jeleket adott Blanci, alig bírt ki 2 órát két szopi között és nyűgibb is volt.

Eszter, megpróbálkozhatsz a banánnal, szeretni fogja Glória. Én nem vártam meg a 7 hónapot, de nem is ezzel a gyümölccsel kezdtük. Alma, krumpli, cékla, őszibarack, sütőtök kezdésnek nagyon jó. Ha ezeket elfogadja, és nem lesz tőle semmi baja akkor nyugodtan adhatsz neki banánt.

Nálunk a két szopi közötti evés jött be, szerintem próbáld meg így is úgy is (szopi előtt és után), és amelyik jobban tetszik neki, úgy csináld. Mint ahogy Tamara is írta: ahogy nektek jó.

Képzeljétek el, bárkinek mesélem, hogy elkezdtük a hozzátápit, már kérdezik is, hogy akkor már nem szoptatsz? Mondom, de még legalább 5x naponta néznek rám nagy szemekkel, hogy még ennyi tejed van? Most kezd tudatosulni bennem, hogy mennyien nem szoptattak az ismeretségi körömben, a szomszédom pl. 3 hónapig, a barátnőm 3 hétig. Sokan pl. azért (ez is egy barátnőm) mert annyira fájt neki, hogy sírt közben :shock:
Azóta olyan büszke vagyok magamra :oops:

Na megyek, mert Blanka felkelt :-)

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok,

Timi, tenyleg sokan nem szoptatnak, en erre akkor jottem ra, mikor Adit mutottek es volt 3 honapos es a korhazban a noverke nagyot nezett. Hat oszinten en is nagyot neztem. Es akinek nincs gyereke az ugy kepzeli, hogy na matol kapja a gyumit es akkor elzarod a csapot :)

Nallunk a helyzet nehez, kiderult, hogy aposom nagyon beteg, ugyhogy most o is itt van, probalunk vele szaladgalni, de sajna nem sok sikerrel.

Adinak ma reggelre egy gumo lett a peniszen, sztem begyult neki a valadek, de ferjem kiakadt, ugyhogy mentunk sebeszetre. Mig varakoztunk telefonalt Aposom dokija, hogy menjunk at hozza, ugyhogy otthagytunk csapot-papot. Mire atertunk a bethesdabol a sote-ra bement muteni, ugyhogy vartunk ra 3 orat :(.

Szoval lathatjatok nallunk most kaosz van, remelem megbocsajtjatok, hogy nem jovok tul gyakran :(

Melus, en is akarok menni a kolping-ba(bar lehet a gyerekek iskolasok lesznek mire eljutunk), szoval jol jon majd egy elmenybeszamolo.:)

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Tamara: Hihetetlenül aranyos Anna. És milyen ügyes!
Kriszti: Jobbulást Mindenkinek!

Horváth Cukrászdát én is ismerem - 5 percre lakik onnan a bátyám. Gyakran meglep minket néhány szelet tortával :lol: , csak azt sajnálom, hogy Luca egyelőre nem kóstolhatja meg ezeket a finomságokat.

Ma megnéztem a Kolping árait - nagyon húzós. Azt hiszem, mi valami egyéb helyre megyünk majd nyaralni. Tud valaki valami kevésbé drága de bababarát helyet?

Köszönöm Mindenkinek a tanácsot. Tegnap voltunk tanácsadáson, na meg szurit is kapott a kisasszony. A súlya 7770 g, most csak 260 g-ot hízott, fele annyit, mint eddig. A védőnő azt mondta, hogy rám bízza, hogy megvárom-e a 6 hónapos kort a hozzátáplálás elkezdésével. Egyelőre még várok.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?