Új privát üzeneted érkezett!

Május

Irigyellek, hogy nálatok nem történik semmi !!!!!!!!!!!!!!!! :wink:
Nálunk mindig minden szinten szinte minden akár a fehérvár áruházban !!!! :wink: :twisted: :oops: :evil:

Rács még nincs kivéve a kiságyból, itt ülök az ágy mellett lefekvéskor és figyelem, mikor kel fel, nehogy kimásszon Tomika !!!!!! :oops:
Apropó mászás, ismét felmászik a szekrényen fel a legfelső polc aljáig !!!!Ismét retteghetek, hogy mikor pottyan le !!!!! :oops: :twisted:

Ma apuka vitt be dolgozni, mivel nem mertem a jégpáncélon elindulni kocsival !!!!!!!!! :oops:
Holnap ha fagy lesz be se megyek !!!!!! :twisted: :evil:

Helga

Nem történt fényképezés, mert hirtelen a romeltakarításba kezdtem inkább !!!! :oops: :wink:
Én is pont a csuzdán gondolkodtam, hogy lehozzuk Tominak az emeletről, mert ő is nagyon szereti !!!!!!!

Pann

Részvétem a fekvés miatt nekem is sokat kellett feküdni Tomival !!!!!! :twisted: :evil: Nálunk Tominak majdnem lett ikertestvére, csak felszívódott a 7 héten ezért sokat gondolok rá, hogy most akár 2 rosszcsont is szaladgálhatna a házban !!! :wink:
Ikrek - 2 mellett döntenék, de én is rettegnék nehogy valami baj történjen velük !!! Pont a főnökömnek jön iker unokája, náluk 1 fiú 1 kislány !!! A legideálisabb arány !!!!! :wink:

Timi

Hol néztek házat ???Van már vevő a lakásotokra ??????

Ágiboldi

Bocsika ha nem volt túl szines és érdekes, ma csak ennyire futotta !!

Kép
kditke
 
 


Sziasztok,
Nálunk viszont történnek események. :D Most már meg is osztom ezeket. Úgy tűnik Zsófinak is kistesója lesz, méghozzá júli közepén érkezik. Ma voltunk down-kór szűrésen, eddig rendben minden (és tök jól látszott már az ultrahangon :D ). A Szent Imre kórházban fogok szülni és Nyulasi Gábor a doki (az előző doki is rendben volt, de innen már messze van a Bajcsy kórház).
Egyébként kb. 10 napot még dolgozom havonta, Zsófira továbbra is anyu vigyáz ilynekor. Általában nem voltam\vagyok rosszul, bár némi émelygés előfordul és máris kezd égni a gyomrom.
Zsófi igedenfélelme, kicsit normálisabb módon folyt az utóbbi időben, legalábbis ne fakadt sírva és nem görbült a szája, csak tartózkodó volt maximálisan.
Majd egyszer teszek fel képeket is.

Pann,
Miért vagy ágynyugalomra ítélve? (én is azt hittem kimaradt pár oldal, de az előző hozzászólások alapján csak nem). És Gergőnél észrevettél valami reakciót a kistesó témára? Zsófi este meg szokta símogatni :) , néha esetleg kicsit megrugdossa :roll: . És mindig mondja hogy "picibaba" . És vannak bizonyos témák pl. ez az extra érzékenység, ami egybe esik azzal, amikor kb. közöltük vele a nagy hírt.

Sno,
Zsófi kb. normálisnál talán inkább kevesebb vizet fogyaszt. Viszont sok joghurtot. De a többi kaja amit szeret, az mind elég tömény (rengeteg vajaskenyér, túrós cuccok stb.).

Bigsis,
Várjuk a beszámolókat a kétgyerekes életről és a bölcsiről is.

Helga,
Majd számolj be GYES témában részletesen, mert lassan nekem is intézni kellene.

KépKép
bozotka
 
 


Sziasztok!


Ádám épp most hívott, h lecsúszott kocsival az útról és nekiment egy kerítésnek. :shock: Hurrá. Szerencsére nincs baja, de nem nyugodtam meg, mert most vesz sót, felsózza a járdát, aztán visszamegy a jeges útra, hátha egyszer beér dolgozni. :?

Baba-zűrök: hááát, nem akartam "idepanaszkodni", de akkor most összefoglalom: volt 3 hétig vérzés, még azt hiszem a 7. és a 10. hét között, aztán állandóan keményedik a méhem (az ügyeletes doki szombaton már napi 3x3 MagneB6-ot mondott rá :shock: ), szédülök, hányingerem van (helló 16. hét), és néha el akarok ájulni. Dióhéjban ennyi. Egyébként perszeee, szeretnék még terhes lenni. :? Nem.

Bozotka! Ezzel kellett volna kezdenem: Nagy gratula a tesóhoz! Akkor nincs is olyan nagy különbség köztünk. :wink: Mármint időben. A Szent Imréről én eddig csak jókat hallottam/olvastam, Gergőnél még gondolkoztunk is rajta, de most már nem jön szóba, mert ott nincs PIC, és nekünk ez már kell ahhoz, h nyugodtak legyünk.

Gergő és a tesó: egyelőre nagy a boldogság, puszit ad neki (nem mi erőltettük, magától), megsimizi, bekopog hozzá, múltkor még almával is megkínálta. :lol: Nálunk "tesó", "tesóbaba" néven fut, bár Gergő néha határozottan állítja, hogy "Téka" :lol: , reméljük igaza lesz. :wink:

Sno! A 20 percenkénti rsz-es felsírást a bélelzáródásra mondta a doki néni.

közben irtó nagy hisztit csapott, úh megyek.
Vendég
 

 
 

Hm. Ádámék céges bulit tartanak az utcán. Egy kollégája uígy becsúszott, úh már két kocsit bűvészkednek ki. Szerencse, h ez már a cég utcája és tudtak jönni segíteni a kollégák. :lol:
Vendég
 


Halihó!

Bozotka!
Gratulálok, minden jót nektek! :) Hogy vagy?

Pann!
Még jó, hogy nagyobb baj nem lett! Bali ma az én autómmal ment dolgozni, bízom benne, hogy nem töri össze! :lol: :lol:

Orsi!
Szerintem is inkább fussatok felesleges köröket a dokinál!

Én nagyon sz.rul vagyok, iszonyatosan fáj a hasam, érintésre tök kemény és szurkál. A napokban kellene megjönnie, de néha már azt hiszem, hogy kiszakad a mittudoménmim, szinte csak fetrengek itthon. :( Meg a fejem is fáj.
Jó kilátások a hétvégére. :roll:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Bozotka,
Nagyon gratulálok!!! és irigy vagyok...

Pann,
kevésbé vagyok irigy. Hogy bírod így Gergővel??? Azt igérted beszámolsz a fejleményekről, erre mik derülnek ki!

Timo,
lehetnek ezek jó kilátások is, nem? :)

Helga,
mostani megfigyeléseim alapján inkább kezdem úgy látni, hogy visszatartja, de mindenképp elviszem dokihoz, ha újra visszajönnek a fájdalomra utaló jelek.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


kismamik,
ha mondjuk off topiknak érzitek itt a terhesség részletezését, és nincs kedvetek új topikismeretségeket kötni, vagy nem szimpatikusak a kornak megfelelő topikok...szóval mi lenne, ha indítanátok pl. egy 2007 tavasziak testvérei-t, ahol idővel remélem sokan közűlünk összejönnénk, ill. jöhetnek a kibicek is nyugodtan :D

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Bozotka!
Gratulálok!!!:DNem csinálsz vonalzót majd? :wink:

Pann!
Hááát, nem is tudom...szerintem csak az tudja eldönteni hogy mi lenne ajó, aki benne van(én nem szeretnék soha ilyen helyzetbe kerülni!).De azt hiszem nem lennék képes elvetetni egy babát sem.Én is azt mondom amit Helga, hogy mi alapján választanák ki???Max. akkor lehetne róla szó, ha mesterséges a megtermékenyítés,és még az elején lehet választani, hogy hány babát kérek vissza.Vagy ha az első napokban kiderülne hogy hárman vannak.De már akkor sem biztos.De így, hogy már érezni a mozgásukat....hát tuti nem tenném meg!De szerintem nem lehet ítélkezni akárhogy is dönt egy pár ilyen helyzetben, hiszen ők tudják felmérni, hogy mit bírnak el!

Kismamik!
Én szívesen olvasgatom itt a terheséggel kapcsolatos sztorikat is! :wink:

Szerencsére itt nem esett ónos, csak szimpla eső, az is csak ma.
Emili tegnap is hajlandó volt 2x wc-be pisilni, nagyon örülök neki!:D
Popója is javul már, tegnap vettem Huggiest, hátha apempers volta hibás :?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!

Bozotka : gratulálok a pocaklakóhoz! Gyere és mesélj még, ha van időd!

Pankaa: ügyes vagy. Mikor kezdtél bele az igazi szoktatásba?
Linus tegnap 1x belepisilt a bilibe, azóta sem akar. Eddig a wc-be próbáltuk, ráült, de nem pisilt.

ááá... kérdezni akartam egy körkérdést, de éjjel 1,5 óránként ébresztett a Linus ugyhogy kotta vagyok.

Nekem is jó, ha itt írtok a tesókról, mert akkor mi írhatunk itt a próbálkozásról... :wink:

nanica
 
 


Sziasztok!!!

Pann,sajnálom az ágynyugalmat(ami nem is nyugis...)rem nem lesz gond.
Én sem tartanám meg a 3-at,nem kövezek,egyet értek.Túl sok rosszat láttam a koraintenzíven :cry: :cry:

Engem nem hogy zavar,hanem inspirál a sok kismami!!!És jó értelemben vagyok irigy!!!!Tegnap barátnősködtünk és ott tudtam meg,h a szűk környezetemben most 4 kismami lett a hetekben!!!Plusz unokatesóm.Nagyon rágódom,h én is az legyek már!!!!

Sno,mi van Sebivel????!?!?!?

Nanica felsírás éjjel fogak miatt???

Panka,mi is szobatisztaságra nevelünk:minden este leszedjük a pelust és ráül ügyesen a bilire.Majd feláll,játszik vele és óvatlan pill. a szőnyegre csurog.Tegnap volt a 3.folt :? ő nem érett még rá,látszik.Azért ma is megpróbáljuk!!!

Timo,tesztelj!!!!De tuti!!!Mindenki bebabásodik!!

Bozótka,milyen túrósakat eszik Zsófi??Én csak cottage-t tudom neki adni,régen szerette a körözöttet is,de már régóta nem adtam neki.Rá kellene szokni újra.Gratula a tesókához.

Most néztem ki az ablakon és ököl nagyságú hó esik!!!!!!!!!!

Kép Kép
meli1118
 
 


Bozótka!
Szívből gratulálok és neked is jó egészséget problémamentes babavárást kívánok!

(Bebizonyosodni látszik az elmélet, hogy aki nem bnetezik, az gyereket vár :wink: . Talán még emlékeztek dinyuskára, hát ő is. :lol: ) Ki is írt már régen? Bella, Ria, csak nem? :wink:

Orsi, Timi, azért ne tűnjetek el hónapokra! :)
Timi,
drukkolok, hogy elmúljon ez a leszakadós érzés, de legalábbis legyen értelme. :D

Orsi,
szegény Sebi! Csak nincs ilyen komoly baja! Ha tényleg csak visszatartja, én sok gyümölcsöt és vizet adnék neki (azt egyfelől nehéz visszatartani is (bocs Sebi!) meg idővel rájön, hogy nem is fájdalmas a kakilás (bár valszeg ez volt az első amit próbáltál....)

Pann,
hú, ez nem hangzik jól Kitartás! Ez a második trimeszter, amit élvezned kéne :wink: ! De most komolyan, remélem, hamar javul az állapotod, hogy tavasszal újult erővel mehess Gergővel és a naaagy pocakkal ide-oda!
A vonalzód mintha csalna cca. 2 hónapot....
Hármasikrek: Helgával értek egyet: én a természetre bíznám a kiválasztódást, de ha maradnának, jöjjenek. Utána viszont bombabiztosan, több módszerrel párhuzamosan védekeznék.

Na, gyorsan a bölcsiről mielőtt megint ez marad ki: fizetős bölcsi, ha betegség miatt nem megy a gyerek, a pénz sem jár vissza, de akkor úgysem az a legnagyobb bajom (mindenesetre kicsit bosszant :roll: ). Ennek ellenére bízván Roli jó immunrendszerében,
hétfőn és pénteken fog járni elvileg egész napot. (Még csak 2x volt, de egyelőre ebéd után elhoztam. Holnap megpróbáljuk ott altatni.
Én úgy látom, tetszik neki: az első nap ottmaradtam vele az első fél órában: az idő alatt két kissráctól is elvette a kisautót (most ilyen korszaka van). Gondoltam: te gyerök, azt nem bánom, ha nem fogsz egyből benépszerűsödni, de legalább meg ne verődj (amolyan jól megtermett, de szerencsére jámbor gyerekek voltak.)

Szóval az itthoni kistakaró azért jól szokott jönni, mert néha eszébe jutok és elgyengül.

Ja, akartam kérdezni már, hogy amikor feltérképeztétek a bölcsit, milyen kérdéseket tettetek fel? Mert én azt is, hogy mit tesznek, ha a gyereket baleset éri? Érre csak pislogtak, hogy náluk erre még nem volt példa (ez örvendetes). De hogy ezt még senki nem kérdezte tőlük :roll: :roll: (nem is nyugtatott meg igazán a hevenyészett válaszuk, hgy a szülőnek szólnak, miután a saját eszközeikkel ellátják. :roll:
Máshol mi van ilyenkor?

Babakocsi-téma: kész, megadom magam, veszünk tesókocsit. (Múltkor gyalog kellett hazajönnünk a bölcsiből, ami 2 km-re van, a falu másik végén a szemközti hegyoldalban.)
A kétgyerekes lét különben nagyon jó, bár vannak hajmeresztő szituk. A szerda esték nagyon fárasztóak, mert akkor van Tamás foci-napja és egyedül teszem le a fiúkat és ha Roli "segít" fürdetni a Picit, akkor jaj nekem! :lol:
Ágiboldi, részemről ennyi volt a mese mára..... :lol: :wink: jó munkát!
Vendég
 


Bozotka, gratulálok én is!

Engem is érdekelnek a kismamás sztorik is, pann, igazán idepanaszkodhatod magad :D

Most írok is babonából, nehogy eltűntnek nyilvánítsatok...

Bigsis, nem is tudom, baleset, én nem kérdeztem, de sztem azt tennék amit én itthon, de többen vannak és több gyereket láttak, és 26 éve, úgyhogy magamhoz képest mindenképp kompetensebbnek ítéltem őket :lol: Amúgy meg van bölcsiorvos, bár nem hiszem, h állandóan, de néha felbukkan, legalábbis megosztják velem, h mit mondott, egyszer pl. elég laza volt napokig a kakija, azért nem, és akkor azzal fogadtak, h ne aggódjak, mert ők konkrétan megmutatták a bölcsidokinak a gyereket és a végterméket is, és csak a más kajára (üvegesről bölcsisre) való átállás az oka. ill. köhögésnél is volt már ilyen.

Amúgy meg nagyon figyelnek rájuk, és szinte érthetetlenül bűntudatuk van, ha elesik és lesz rajta egy lila volt, pedig én mindig elmondom, h nem az ő hibájuk, itthon is el szokott esni..

Nagyon köszönöm a szórakoztató beszámolókat, pompás kikapcsolódás két adómegállapítás fordítása között (helyett).

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Nanica!
Igazából a héten, mert nagyon csúnya volt a popsija, és levegőztetni akartam :wink: Így adtam rá kis bugyikát, és mondtam neki hogy nem szabad belepisilni :lol: És szólt is minden alkalommal, hogy kaka=ez a wc-zést jelenti :wink: , és pisilt is bele.De kedden nem akart, akkor voltak itt anyósék :roll: :twisted: Aztán tegnap megint szólt egy párszor. :wink: Szóval lassan haladunk, de nem is volt most cél az elkezdés, csak nyáron akartam, de hát így hozta az élet :wink:

Bilink nincs, pont azért mert tuti csak játszana vele, meg borogatná, játékokat akarna belepakolni.Szerintem bilire ülni, vagy wc-re ugyanaz, csak szoktatás kérdése.Bár biztos van olyan gyerek, aki vmiért idegenkedik a wc-től, és nem hajlandó ráülni, a bilire meg igen.De mivel Emili elfogadta a wc-t, így nem is óhajtok bilit venni :wink:

Bigsis!
Ha vígazstal Emili is azt hiszi hogy neki sz@rták a világot :lol: ,minden az övé, és simán elveszi a nagyobbaktól is a játékokat!Főleg a nagyobbaktól, akiknek meg akarja mutatni az erejét :lol: :roll: Kicsikkel barátságosabb. :D
De persze ez is hangulat függő.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Panka,
ha tényleg a pelus okozza a popsi pirosságot, akkor a DM-es alanát is megpróbálhatjátok, az környezet barátabb anyagokból van, mint a többi.

Meli,
még nem kakilt, de most nem látom olyan vészesnek, mint az előzőeknél.

Sebi ma elgyalogolt a vasútállomásig, nem tudom mekkora táv, de hosszú, és nem kellett megállni, csak mentünk szép egyenletesen, kellemes volt :D

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


hahó

bozotka
nagy nagy gratula neked is!

pann
ne viccelj má'!!! ide bármit megírhatsz, sztm "ennyi év után" :lol: nem lehet off. de tényleg, izgulunk a kismamákért/kal, úgyh csak nyugodtan! ha ennek ellenére sem jó érzés ide írni a tesóról, akkor n pártolom még snorsi ötletét is!

drukkolok, h mielőbb felmentést kapj!

ikrek. háááát, nem tudom. elviekben egyetértek a redukcióval, de nem tudom, h bele mernék-e egyezni, mert mi van, ha megsérül a másik kettő is és betegen születik? (részemről ez a legrosszabb elképzelhető verzió :oops: ) ráadásul olvasom az ikrek topikot is és ott vannak egészséges hármasikrek, nem is egy, szvl baromi nehéz a döntés. viszont nem szégyellem bevallani, h ha visszagondolok kelével az első fél évre, lehet, h nem is lennék képes megbirkózni 3+1 gyerekkel :cry: :oops:

snorsi
ezek szerint nálatok is aktuális a tesóprojekt?
én (asszem ágiboldival együtt) kitartok még egy ideig. bár el kell ismernem, ha nem lenne muszáj visszamennem dolgozni (pénzgyűjtés a köv. babára), nem kizárt, h most belevágnék :oops: na de majd a harmadik körben csatlakozom :lol:

dalügyben nem tudok segíteni, n szegényes a repertoár (jóéjt gyerekek, snoopy-dal, odakünn a réten, süss fel nap, brumm-brumm brúnó, lassan jár a csigabiga - kb. ennyi). ráadásul kele ezzel kapcs meglehetősen autisztikus jeleket mutat, semmi újat nem hajlandó elfogadni :lol:

én is ink a szobatisztaságra való átállással magyaráznám sebi (nagy)dolgát, pont ma beszéltem a barátnőmmel, h náluk mekkora felfordulást okoz most a hozzátáplálás elkezdése kakiügyben, és emlékszem, h nálunk is volt változás. szvl bízzunk benne, h itt is csak erről van szó.


pankaa
wc-szűkítőtök van, v csak sima wc? akárh is, te jártál a legjobban :wink:

bigsis
testvérkocsi ügyben sztm keresd meg rokit, ha jól értettem neki van egy pár felesleges :wink:

bölcsi
én nem is kérdeztem ilyesmit :oops: 1. eszembe se jutott :oops: 2. feltétlen híve vagyok a rendszernek, tényleg teljes bizalommal viszem kelét, fel sem merül(t) bennem, h nincs teljes biztonságban
3. örültem, h felvették :twisted:

timo
jobbulást! v további rosszuléteket?! :wink:

ja és ma voltunk a koraiban kontrollon! majd felrakom a közösre az írásos értékelést, ha megkapjuk, de röviden nagyjából minden oké (nagymozgás, beszéd, szociális viselkedés), a finommotoros fejlődés van egy kicsit megkésve, de az sem extra. havi 1x fogunk tanácsadásra járni, ahol mutatnak néhány gyakorlatot játékos fejlesztésre. és egy picit látszik még, h a jobb kezét gyakrabban használja, ami nem túl jó, a dominancia megjelenésének hivatalosan 3-4 évesen van ideje.

rita! csak neked! :lol:
a beszédelvárás kb. 15-20 szó kétéves korig, azután mondatalkotás, de fiúknál ez kitolódik 2,5 éves korra!

majus3
 
 


Sziasztok!


Megjöttünk a dokitól, uh nem volt. :cry: Igazából csak beszélgettünk, ill. én próbáltam bizonygatni, h rosszul vagyok, annak ellenére, hogy minden leletem tökéletes. Végül is megállapodtunk abban, h a 18. heti uh-kor úgyis találkozunk, akkor majd beszélünk. Szerinte addigra minden rendbe fog jönni, mert a baba feljebb fog telepedni. :roll: Hááát, a próféta szóljon belőle! Két hetet még kibírok.

Bigsis! A leglényegesebb: nem értem a vonalzós dolgot. A hátralévő 120 nap nem stimmel? Még ott is csak 1 hónap mínuszt érzek... :roll:
Ami viccesebb: én hosszú vívódás után nemrég határoztam el, h NEM kell tesókocsi. :lol: Na majd meglátjuk. Venni akkor is lehet, ha már megvan a baba.

Timo! Teszteltél? Már izgulok!!! 8)

Ágiboldi! Köszi, akkor inkább idepanaszkodom, mint máshova. :lol:

Ikrek: még nem tudom, mi lett, én csak azért mondom a kettőt a három helyett, mert olvastam egy cikk-sorozatot, amiben pont ezt fejtegették, h 3-as ikrek esetében n sokszor a két egészséges baba mellett születik egy n beteg, mert a másik kettő elszívta előle a tápanyagot. Vagy mindhárman annyira fejletlenek, hogy alig van esélyük a túlélésre...szóval inkább legyen két egészséges, mint három ki tudja milyen. :roll: Persze benne van a pakliban az is, h mindhárman egészségesek lesznek, de sztem erre n kicsi az esély. Már csak azért is, mert az emberi szervezet alapból egy gyerekre van "tervezve". A duplázást még csak-csak elbírja a rsz, de a triplázást....persze mondani n könnyű, h vetessenek el egyet, de ha én lennék benne....úúúúúúúh......nehéz.

Sno! Vasútállomás: és mi volt visszafelé? :lol:
Kaki-ügy: lenmagot próbáltátok? Az garantáltan megold minden problémát. :wink:

Szobatisztaság: minden erre irányuló javaslatomra kerek-perec "Nem!" a válasz, míg a pelusról gyakran megjegyzi, h "Kényelmes!" :x Gondolom, h neki n kényelmes, de én már jobban örülnék, ha nem kéne azt az irtó büdi kakit pucolnom a sejhajáról. :evil: Gondolkozom vmi kevésbé kényelmes peluson....jöhetnek az átázós leszoktatós pelusok? :roll:

Ennyi, megint rámtört a hányinger. :(
Vendég
 


Hahó!
Május, tök megnyugtató a beszédre vonatkozó info, akkor simán rendben vagyunk :)

Ma én dolgozok, és a szüleim otthon unokáznak, nem is ment bölcsibe ennek örömére. Hihetetlenül imádja őket, és ilyenkor mi, szülők, totál fölöslegesek vagyunk, és ezt Boldi nem is titkolja. Játszik a nagyszülőkkel a szőnyegen, és ha én is csatlakoznék, akkor felállít, hátulról eltologat és közli, h "Anya, arra!" azaz, menjek ahova akarok... :roll: és az apjával ugyanez :lol:

Szobatisztaságra vágyók kényelmi okból, pl Pann, én mindig azt gondolom, h az se lesz kényelmesebb, pl elmentek sétálni, és rájön a kakilhatnék mondjuk a Városligetben. Nem bíztathatom majd pelusba kakilásra a tréning közepén, de mit csinálok??? Mert magamnak spéci eszembe se jut olyan helyen ahol nem lehet, de nekik biztos eszükbe fog. Még emlékszem a húgom kiskorára, mindig totál megoldhatatlan helyeken jött rá. Na de tegyük fel, h találok egy budit valahol, irtó mocskos, és akkor lehámozom róla az overállt, amit hova teszek addig? És aztán felemelem a budi fölé, nehogy hozzáérjen, hadakozok, h nehogy megfogjon bármit, és aztán ott tartom a 14 kg-s gyereket akár 20 percig (Sno akár 90 percig?) a levegőben, majd valahogy valamivel megtörlöm... és még kezet se tudunk mosni. Na nekem ez horror, persze előbb utóbb ez lesz, de kényelmesnek biztos nem fogom találni :lol:
Nagyobb gyerekes anyukák, tudnátok esetleg enyhíteni a sötét jövőképemen?

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

Ágiboldi!
Teljes mértékben igazad van, én is ezen problémákkal küzdök:)
Ezért is nem akartam most elkezdeni ezt a szobatisztaságos témát, csak nyáron, de Emili feneke másképp gondolta :twisted: :lol: Most hogy már elindultunk az úton, nem akarom visszacsinálni, nem lenne értelme.De ha elmegyünk itthonról kapja a pelust, itthon meg Libero Up&Go van rajta, azt könnyű lehúzni;)
De én sem tudom mit csinálnék ha már teljesen pelus nélküli élete lenne, és úton-útfélen rájönne a szükség.Mert uyge sokszor a gyerek csak ürügynek használja, pl. hogy kiszállhasson a bevásárló kocsiból, babakocsiból, meg a móka kedvéért :twisted:
Szerencsére még azért elfogadj a pelust, főleg a Huggiest, mert Micimackó mintás :lol: De ezt csak éjjelre, meg utcára kapja:)
Szóval ha majd eljutunk odáig, akkor nekem is nagy probléma lesz, hogy hogyan fog útközben pisilni???Főleg az autópályán 2 órás úton :roll: :?

Pann!
Majd csak vége lesz a hányingere sidőszaknak is;)
Próbáld ki az Up&go bugyi pelusokat, nem áznak át(legalábbis napközben nem).

Május!
Mit értesz az alatt, hogy a dominancia megjenésének ideje 3-4 év???Emili mindig is a bal oldalát használta, már a hasamban is :lol: (mindig bal oldalra kucorodott :lol: ).És most is bal kezes, bal lábas :D
Igen, wc szűkítőnk van, azt is imádja rakosgatni le.meg föl a wc-re :lol:

Sno!
Már régebben volt Alana, de az sehol nem gumis, vhogy nem volt szimpi :? Meg most a fentebb leírtakat próbáljuk. :wink:

Éééééés, ma megvolt az első wc-be kaki is!!:DSzólt, és mentünk, és már potyogott is a termék :oops: :lol: Annyira boldog voltam ismét! 8) Persze csak az eleje ment bele, a többit aztán a pelusba nyomta :twisted: ,de mikor mondtam neki, hogy hát-hát, ezt is a wc-be kellett volna, akkor csak nézett cinkosan, láttam az arcán, hogy értzi miről van szó!De ez is haladás, főleg egy hét sem telt el még, és már itt tartunk!De azért szerintem min. nyárig el fog tartani a teljes szobatisztaság elérése!De nem is baj, nem akarom sürgetni, a pelusos verzió nekem azért kényelmesebb :wink:

Viszont ma éjjel megint volt evészet :( És tegnap is.Nem tudom mire vélni, növő fogat nem látok.Lehet hogy a 2 éves ugrás lesz?? :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Pankaa

Szobatisztaságtól: kb Tomika is 1 hete kezdi mondani, hogy bili és napokat képes a bilin ülni, ha le akarjuk réncigálni akkor még-még felkiáltással üldögél tovább ha belepisil akkor szól, hogy kész ! :lol:

Szerintem ez csak játék nálunk, de már én is örülök ennek is nagyon !!!! :lol:

Bár amit ágiboldi írt attól nagyon félek, hogy bérhol bármikor szól akkor mit csinálok én is ??? :wink:
Avagy visszük a bilit mindenhova ???(játszótér ???) :oops:
No majd még erre ki kell találni valamit !!! :wink:

1 hónap múlva nálunk is bölcsi most szoktatjuk le a 2 alvásról, hát nem eygszerű, és mennyivel könnyebb volt mikor 2x aludt !!!!

Körkérdés: akik bölcsibe járnak ők délután otthon is alszanak bölcsi után ??????????????????????????????????????
Mikor fekszenek és mikor kelnek???? :wink:

Tegnap leraktam este 8-kor Tomit, de akkor is reggel 8-ig aludt, persze délután nem raktam le ! De félek ha délután is lerakom akkor este nem tudom korábban lerakni !!!!! HELP !!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Kép
kditke
 
 


Kditke, nem is értem a kérdést :) Reggel felkel fél 8-kor. 8-tól bölcsiben van mondjuk fél 5 (5)-ig, ott alszanak napközben 1x ebéd után, és legközelebb este 8-kor megy aludni. És hétvégén is 1x alszik otthon ebéd után napközben.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Kditke!
Nem mondod, hogy Tomi még kétszer alszik napjában meg éjszaka is rendesen?
Lillus ebéd után szunyál másfél órát és kész. Este fél 8-tól reggel 7-ig éjjel.
Bölcsi után alvás? Hát hogyne! :?

Pann!
Sovány vigasz, de kitartás! És két hét múlva bizti kiderül, hogy "Téka" lakik-e a pocakban! :)
Nem teszteltem, várok. Elviekben vasárnap kell megjönnie.

Szobatisztaság:
Lillus néha ráül a wc-re és bele is pisil. De magától nem szól. Vagy ha igen, akkor is vaklárma. Úgyhogy szobatisztaság nyárig berekesztve. :)
Én nem vagyok annak a híve, hogy otthon legyen szobatiszta, úton meg pelusos. Szerintem összezavarja. Inkább akkor később, de szokjon le egyszerre mindenről. Vagy túl egyszerűen képzelem el?
És igen, engem is foglalkoztat, hogy menet közben hogyan oldjuk meg a folyó és nem folyó ügyeket! :lol: :lol:

Május!
Fura, amit a dominancia megjelenéséről írsz. Pl. a babaszobán olvastam, hogy ilyenkorra (2 év) már kiderül, hogy milyen kezes lesz a gyerek. És egyértelműen Lillus is többet használja a jobb kezét, ezért gondolom, hogy jobb kezes lesz.

Ikrek:
fú, nehéz kérdés, de azt hiszem én nem mernék dönteni, hogy melyik babát vegyék el. Ugyanúgy, mint a kistesónál is csak akkor mertük rámondani, hogy "vegyék el", mikor már minden remény veszve volt. :( És tényleg mi van akkor, ha a redukcióval a másik két babának is baja lesz? Jajj, de jó, hogy nem nekünk kell dönteni!

Képzeljétek, tegnap fodrásznál voltam Lillussal kettesben és simán kibírta, míg melíroztak és levágták a hajam. Aktívan segédkezett, adogatta a csipeszeket, felsepert. :) Igazi csajos program kettesben a lányommal! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziasztok!


Végre egy kis nyugi. :D

Pelus: emlékszem, nemrég az Ikeában nézelődtünk, mikor Gergő közölte, hogy "Kakilni!" kérdeztem tőle, hogy "Kell kakilni?" csak mert ilyenkor általában rámondja, h nem, és tényleg nem, de most határozott "Igen!" volt a válasz. Na akkor esett le először, h nem is lesz olyan egyszerű dolog ez a szobatisztaság. :roll: Most még volt rajta pelus, úh mondhattam neki, h "Akkor nyomjad!" (Mellettünk fülelő hapsi arcát látni kellett volna! :lol: ), de mi lesz mondjuk egy év múlva? Rohanunk a wc-re és vagy odaérünk vagy sem? Aztán jönnek az Ági által vázoltak? Húúúú, de jó lesz. :?

Ditke! "Bili-bili" nálunk is megvolt, nulla eredménnyel. :?

Timo! De jó, fodrász! Én is gondolkodom rajta, de még csak ott tartok, h mit mondjak neki, ha ott vagyok. Szeretném, ha "visszanőne", ezért igazából most nem is kéne vágni, de ahogy most kinéz.... :shock:

Dominancia: erre én is felfigyeltem, Gergő nem is tudom mióta (régóta) határozottan jobbos. Akkor ez most baj? Csak nem. :roll:

Off: sütőtök krémlevesnek a són kívül mi a fűszere? Próbáltam gyömbérrel de nem az igazi. :( Egyéb ötlet?
Vendég
 


Nnnna. Ikrek ügyében: mgtartják mind a három babát, az okos doki azt mondta, h a redukció már veszélyesebb lenne. :roll: (Most is tanultam vmit.) Szóval n-n drukkolok nekik, a dokik azt szeretnék, ha a 30-32. hétig kihúzná a babákkal, ezért vmikor majd be is kell feküdnie. Szegény, emiatt nagyon nem irígylem, bár neki legalább nincs otthon egy nagyobb tesó, akiről gondoskodnia kéne. :roll: Na csak ennyi.
Vendég
 


Akkor hajrá a hármasikreknek! :)

Nálatok már mondanak "igen-t"? Boldi csak nemet mond de azt mindenre. Ha igent akarna akkor nem mond semmit.

Boldi is jobb kezes lesz sztem, de én is azt hallottam amit Május írt, h a dominancia csak később dől el, nem szabad befolyásolni (pl. ne a jobb kezébe add a kanalat, csak tartsd és elveszi ahogy akarja). Boldi pl általában jobbal eszik, de pl tegnap az egész ebédet bal kézzel ette végig! Azt is mondták, h bár mondjuk jobb kezesnek tűnik egy gyerek, egyszercsak megfordulhat 3 évesen és végül bal kezes lesz.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


timo
kéééépet!!! :lol:

ditke
alvás este 8-reggel 6-fél hét, és 1 alvás ebéd után (kb másfél-két óra)

dominancia
háááát most n elbizonytalanodtam, jobb lesz, ha megvárom a papírt, mielőtt jártatom a szám :oops: lehet, h nem pontosan emlékszem az időpontra, de arra tutira, h ebben a korban még egyformán kéne használnia a két kezét. az okés, h ha vlmi középen van, akkor azért a preferált kezével nyúl, de pl volt egy gyakorlat -földről mazsolaszedés- na azt egyaránt kellene mind a két kézzel. aztán lehet, h általában nem számít, csak kelénél, akinek elejétől fogva a bal oldala volt a gyengébb.

majus3
 
 


Sziasztok!


Húú, mennyi izgalmas téma! :)

De először is: Pann, szegény!! Tud valaki segíteni neked egy kicsit? Azért legalább némi ágynyugalmat tarts! Bár biztos erősen kapaszkodik az a baba.

dominancia: amikor olvastam Május amit írtál, először megdöbbentem, aztán elbizonytalanodtam, aztán utánanéztem :) Tanultunk róla, (emiatt volt a döbbenet), és egyértelműen azt, hogy 1. hosszú folyamat 2. tök változó, hogy mikor alakul ki 3. iskolás korra illik eldőlnie, hogy bal- vagy jobbkezes vki. Aztán elolvastam a neten néhány cikket erről (de ráérek... :D), és elég széles a választék a véleményekből. Úgyhogy arról lehet szó, hogy nekünk is tanítottak valamit (amiben én azért lojális hallagtóként hiszek) de nem kőbe vésett igazság. Valószínűleg tényleg arról lehet szó, hogy Kelének a bal oldalát kellett erősíteni (igaz???) és erre voltak kihegyezve.
De lényeg a lényeg: csak az iskoláskorra totál kialakulatlan dominancia a gond (tudtommal).
De most már csak azért is felszedetek Petivel egy zacskó mazsolát, ha felébredt...:D

Pelus-wc: Minden elismerésem annak, aki rászánta magát a szobatisztaság kérdésére. Mert valóban, ennek a nevében van a kulcsmozzanat: SZOBA tisztaságról biztos hamar lehet beszélni, de bugyi/gatya-, utca-, ágy-, mamaruhája- stb tisztaságról csak lassacskán. ((meséljek??? :))
Peti egyelőre ott tart ezügyben, hogy amikor elkezdem vetkőztetni, kissé szégyellős mosollyal bólogat, ha számíthatok valamire (amit azért egyéb jelekből már addigra sejtek), ha meg nincs semmi, akkor csóválja a fejét. Ennyi, de mivel nincsenek nagy elvárásaim, totál elégedett vagyok ezzel.

beszéd: Május :D, köszönöm, olyan megható, hogy megnyugtatsz! Tényleg! Az az igazság, hogy hivatalosan (szerda óta tényleg hivatalosan :)) tudom, azt is tudom, hogy mit mondanék annak, aki tőlem ezt kérdezi, de ... hát mégiscsak az én gyerekem, valamin meg csak kell egy kicsit aggódni, nem? Főleg, ha azt látom, mint tegnap az ikeában, hogy egy egészen Peti-forma kislány egy komplett beszédet tartott az apukájának. :shock: És a 15 szóig P-nek még hátravan 12. És kétéves koráig már csak 4,5 hónap... Érted... :oops:

hármasikrek: jaj de jó! Így a legjobb, hogy valamerre eldőlt a dolog orvosilag, és tkp nem nekik kellett dönteni, nem? Akkor csak a drukk marad...

Ágiboldi: VÉGRE! valami, amit Peti tud! IGEN, bólogat, ha úgy gondolja, de nem mindig értünk egyet. :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Ágiboldi

Nem tudtam, hogy Boldi egész napos bölcsis !!! :wink:
Én valahogy úgy értelmeztem, hogy a bölcsi csak ebédig vagy ebéd utáni pihiig tart (kb 3-ig)!!! :wink:

Az igen nálunk I mivel még csak a szó elejét mondja a nem természetesen ne-ne !!!! :wink:

Timi

Igen eddig még Tomika napjában 2x aludt egyszer délelőtt 2 órát aztán déllután 1,5-2 órát és természetesen végig az éjszakát reggel 8-ig !!! :oops: :wink:

Azt hiszem a te blogodban olvatam, régebben, hogy bölcsi után lefekszik, de ezek szerint mégsem !!! :wink: :oops: :wink:

Szóval 5-ig bölcsi és irány haza, hát ez így nagyon szupi !!!
Mit kezdek majd a töménytelen szabdidőmmel, 1-kor hazaérek legkésőbb 5-ig gyerek nélkül főzök, mosok takarítok !!!!!
Reggel meg 8-tól bölcsi én meg 3-ra megyek dolgozóba !!!Egész nap a manó nélkül, csak este találkozunk ???

Hú ez nagyon furi lesz !!!! Ha már 1 órát eltöltök nélküle már akkor hiányzik idehaza !!!! :wink: :lol:

Május

Tomika is két kezes, de mivel nálunk a fél család a mai napig kétkezes ( anyukám, anyósom) én nem is csodálkoztam rajta. :wink:

Körkérdés:
Tomika az F betű helyett sz betűt mond szerintetek tulajdonítsak ennek nagy jelentőséget ????pl.: fa=sza

Kép
kditke
 
 


Kditke, nem kötelező ám az egész napos bölcsi :lol: Rugalmasak, ki mikor viszi hozza a gyerekét, nekik mindegy, annak örülnek ha nincs ott!
(viszont én teljes munkaidőben dolgozok ezért van egész nap)
Amúgy meg igen, Timónál olvashattál ilyet, mert Lillus tényleg lelép a bölcsiből 3 körül, de addigra már ott kialudta magát ebéd után, így sztem Timo sem lehet annyira piszok mázlista, h még másfél órát délután is aludjon, valami kivétel lehetett :lol:

Sztem nem baj ha egy 2 éves kor előtti gyerek aki még beszélni sem tud bármilyen két hangot felcserél. max később mondja majd ki helyesen, h "fasza!" :wink: ('szuperjó' értelmében gondolom a szót!)

Rita, nem enyhítettél a pelenkamentes problémakörrel kapcsolatban. Legalább a koszos nyilvános wc fölött lógatásra írhatnál vm bíztatót.. (mondjuk bokorbakakilásra gondolok) :lol:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Timi!
De jó hogy ilyen ügyes volt Lillus!Jó is a csajos program, és később még komolyabbakat lehet szervezni :wink:
Mi is megyünk fodrihoz 31.-én, de előbb Emilinek vágja ahaját, utána Tomi hazaviszi, szerintem a fodrász csajnak kihullana a haja :lol:
Hát lehet hogy van egy kis képzavar Emilinél amiért úton pelus van rajta, de mivel még csak most kezdtük el, így még nem zavarja.Bár most is voltunk sétálni, és 1x megállt, hogy kaka, de mondtam neki, hogy most pisilhet a pelusba :roll: :?
A másik meg, hogy jövő ilyenkor már azért szinte minden gyerek szobatiszta lesz, és akkor is lesz overál, meg minden, és akkor is biztos fog útközbe nyafogni, hogy ez kell az kell, szóval nem tudom hogy akkor hogy oldjuk majd meg.De mások is megbírkóztak vele, mi is megfogunk :wink: Én most csak a jelenlegi problémákra koncentrálok :wink: 8)

Pann!
Én tegnap csináltam sütőtök krémlevest, a netről vadásztam receptet, de nekem nem jött be annyira, pedig finom, csak én nem komálom az édes leveseket, a gyümin kívül. :? Meg vhogy a sütőtök sem stimmel levesként :roll:
Egyébként ezt csináltam meg:
Recept:

Hozzávalók 4 személyre

1kg sütőtök
1 nagy krumpli
1 közepes alma
1 közepes hagyma
2-3 ek méz
1/2 narancs leve
2 húsleveskocka
só, bors, szerecsendió
friss kakukkfű (ha van)
1 dl tejszín
5 dkg vaj


190C-on 45-50 perc alatt puhára sütöm a sütőtököt. (Ezt én úgy szoktam, hogy félbe vágom, kikaparom a magját és így teszem be a sütőbe, akkor nem kell a darabolásával, pucolásával bajlódni). Óriási a különbség, hogy sült vagy főtt állapotban használjuk a tököt, főzve ugyan sokkal gyorsabban készen van, viszont a sütés által sokkal koncentráltabb, intenzívebb, édesebb lesz az íze) Amíg sül, a vajon puhára párolom a felaprított hagymát a kakukkfűvel (egyszerre teszem a vajat és a hagymát a lábosba, nem amikor már forró a vaj, különben nagyon hamar megég), amikor már megpuhult és átlátszó, ráteszek 2-3 ek mézet és kicsit karamelizálom. Felöntöm 1,2 l vízzel, amibe beleteszem a 2 leveskockát, a meghámozott, kockára vágott krumplit és almát és közepes lángon puhára főzöm. Amikor már puha a krumpli, a levesbe teszem a sült tök kikapart húsát. Botmixerrel krémesre pürésítem –csak ekkor ízesítem a narancslével, sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval, majd az egészet lágyítom kb 1-1,5 dl tejszínnel. Igazából kicsit le kell hűteni, akkor lehet még jobban igazítani az ízeken (ízléstől függően lehet édesebbre mézzel, vagy barna cukorral, vagy pikánsabbra narancslével, vagy kis citromlével, ha nem elég ízes, akkor esetleg még egy fél leveskocka, vagy vegeta mehet bele), mert forrón nehezebben jönnek ki az ízek. Pirított tökmaggal és tökmagolajjal tálalom. Előző este is el lehet készíteni, semmi baja nem lesz másnapra. Gyönyörű, narancssárga, krémes, igazi őszi leves.

Ágiboldi!
Emili sem möndja hogy igen, csak hallgat nagyokat, vagy max. annyit mond-miután felszólítottam hogy válaszoljon:)-, hogy aki=oké=igen :lol:
Wc fölé lógatás helyett:van vmi mobil bili, ami spéci papírból van, és kidobható, össze van hajtgatva.Na egy ilyet bedobsz a tatyóba, és kész...:D

Rita!
Akkr ez az jelenti, hogy megvan az államvizsga?Lehet gratulálni? :wink:

Ditke!
:DAmig nem egybe mondja, hogy "fa-sza", addig szerintem ne :lol: :lol:
Vhol olvastam, hogy az f betűt, sz-et mikor kell tisztán kimondani, de nem emléjszem mikor, talán 3-4 éves korban?Passz.De Emili sem mondja ki, sem az r-et.Helyette aranyos hangokat ad ki, amiket nem is tudok leírni :wink:

Itt esett nagy hó, de hála az égnek, már olvad is!Azért kimentünk egy kicsit, persze vizes lett aruhánk, amit nagyon útálok, de Emili nem volt meghatódva ahótól.Megfogta, majd nyávogott, hogy bibis lett a keze=hidegtől fáj.Persze ennyi idő alatt nem fagyott meg, de nem akart többet hozzányúlni :lol: (hurrá, nem kell órákat a hóban tölteni vele! :wink: :lol: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pankaa 2009.01.16 15:00-kor.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


:lol: :lol: Ági, éppen valami hasonló válaszon gondolkodtam Ditkének, pl: teljesen "fasza" (szuperjó), ha Tomi egyelőre felcseréli a hangokat. :)
Ditke, tényleg nincs gond, 5 éves korig kb. "szabad" a hangokat cserélni, addig szépen fejlődik az ejtése magától is. Ha nagyon sok hangot cserél, vagy nem javul akkor kell figyelni. De azt is majd csak egy-két év múlva. (Hmmm... szakika beszélt.... :oops: )

Nyilvános wc: mit írjak? Lógattam őket én is időnként, de csak félkoszos helyeken, nagyon borzalmas helyett inkább a bokor és lelkiismereteskutyagazda-megoldás: zsepi és zacsi. De ilyen ritkán volt, szerencsére a gyerekek is elég hamar rájönnek, hogy mindenütt jó, de legjobb otthon.
A pisi már más kérdés... errefelé szerencsére van sok bokor, de a belvárosban autók között, mekdo-ban.. vagy végszükség esetén a tartsad-tartsad-tartsad-namegérkeztünk...

Megnyugtató??

Vagy legalább izgalmas olvasmány munka mellé??? :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


hi!

Roli a bölcsiben alszik... 8) (Ditke, itthon 2-4-ig, majd este 9-től 8-ig.)
Csak gyorsan az úton bilizéshez: én ilyen eldobható papírbilit tervezek magammal hurcolni arra az esetre ha máshogy nem megoldható.
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Ez meg egy jópofa cikk a szobatisztaságra szoktatásról:
http://velvet.hu/poronty/2008/09/03/nem ... more646109

Pann,
a vonalzót csak azért írtam, ha netán szoktad nézni, hány nap van még hátra, nehogy korábban akarj szülni. :D
(a tesókocsit meg ti valószínűleg tényleg meg tudjátok már spórolni, én is csak azért veszek, mert jön a nyár és nagy, egésznapos csavargásokat tervezünk)
Vendég
 


Sziasztok!!!

szobatisztaság:nekem kényelmes még a pelus,Ágiboldi vázlata n-n megrémített.Dénes meg nem is lenne még érett rá.Mondjuk én itthon lépten-nyomon találkozok gyerekeket parkban,fa tövében guggoltató anyukákkal,persze nem ilyen télben.Valszeg én is így teszek majd,ha minden kötél szakad.
2 órás út alatt,Panka????Hát útszélen,autópályán 8) ha nincs más???Én szoptattam az 5-ösön nagy kamionzajban,mert muszáj nagy úr.Apa kirakta az elakadásjelzőt :o

Ikrek,minden elismerésem az övék!!!Remélem mind3 picike egészséges lesz és sikerül sokáig benn tartani őket!

dominancia.Dénes jobbos,régóta,soha nem adtam a kezébe,mindig azzal nyúlt.De pl.ballal ül fel motorra és hintalóra.Ballal fogja al abdát,átteszi jobba és úgy dobja.Akkor mégse alakult ki még???Mazsolát ő tuti tolná befelé 2kézzel a szájába...

Igen.Nem mondja.És nem is bólogat.Ha igent gondol,akkor az nálunk E.

Na dióhéjban leírom,h most velem mi van és várom az észrevételeket.Fura dolog történt ma ugyanis.
6-án megjött,előtte 2x teszteltem és negatív lett.Aztán megvolt,olyan,mint máskor,nem túl erős vérzés 3-4 napig.Szerdán szeretkezés után feszült kicsit a hasam,de észrevenni is csak kevés időm volt,nem foglalkoztam vele.Aztán napok óta tornázom,pilátes jógázom,mert fogyni akarok és utána és közben is éreztem,h kicsit furán szurkál a hasam.Ma reggel meg volt egy kis barnázásom.Elrongyoltam tesztet venni és n-n-n-n halványan + lett!!!!!Most várok reggelig,lemondtam a mai tornát és majd reggel csinálok egy tesztet megint.Addig meg tűkön ülök és nem értem,h ha terhes vagyok,akkor ez a baba mikor foganhatott???Mensi alatt nem voltunk együtt,ha akkor is lett volna peteérésem.
Szerintetek???

Kép Kép
meli1118
 
 


Már csak két mondat, mert nagyon sok leszek...

Meli: nem tudom, de éljen a + teszt!!!!! :)

Bigsis: mi ilyet vettük a húgomnak, ahol szűk másfél év lesz a fiúk között: http://bambino.hu/shop_artdet.php?shop_id=3968&cikk=BT1

Tudom, kissé röhejesen fest, de sztem praktikus és főleg: nem kell új kocsi. (Pann??)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Meli!
Húha, izgakmas a dolog:)Szerintem is holnap után tesztelj még egyet, ha baba van, akkor erősödni fog a csík!De uyganolyan tesztet használj :wink: Most milyet vettél?Úgy emlékszem a Gabriel hamar kimutatja :wink: Drukkolok!!!!++++++++++++++++:D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


meli
a pozitív az mindenképp jó jel, urbánus legendák keringenek ilyen esetekről, h vlkinek a terhesség mellett is megjön, de hétfőn mindenépp menj dokihoz sztm

a ballal fogja a labdát és átteszi a jobba eldobni sztm tipikusan jobbkezesség. ha megyünk tanácsadásra mindenképp rákérdezek mégegyszer pontosan, mert most jól megkevertelek benneteket :oops:

rita
gratulálok a diplomához, szakika! :lol:

és tökjó, h írtad ezt a testvérkocsi-izét, mert pont láttam vlmelyik nap az utcán és próbáltam is megkeresni bigsisnek a neten, de nem jutott eszembe a neve (marha bonyolult :twisted: )

igen
nincs nálunk se, a jóváhagyást mély hallgatással jelzi

majus3
 
 


Panka,gabriel!!!
A másik más.Amikor vettem úgy gondoltam,h úgyis negatív lesz és nem kell még egyszer tesztelnem....
Alig várom a reggelt!!!!
Köszi a drukkot!!!!!

Rita,nekem szimpi ez a megoldás.Ha elbírja a gyerek súlyát és kényelmes,akkor meg pláne.Azért olcsóbb és könnyebb használni a mindennapokban,mint egy testvérkocsit.(nem mintha lett volna dolgom akármelyikkel is)

Kép Kép
meli1118
 
 


Május,egyszerre írtunk!!!Hát igen,doki.Pont most terveztem,h ha terhes leszek,váltok.De azt még nem is ismerem,stb.De ez is kialakul.
Akihez menni akarok,azt is jól ismeri egyik jó barátnőm,mert ő szülséznő és dolgoztak együtt mostani dokival és leendővel is.Csak olyan hirtelen jött,még nincs meg minden infom!!!!
Holnap mindenképp értekezek....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára meli1118 2009.01.16 17:39-kor.

Kép Kép
meli1118
 
 


tstvérkocsi:nem ezt mutatta régebben Bigsis is???Biztos láttam már ezt itt, max. nem ő írta :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Meli,
mindegy hogy hogy lényeg, hogy pozitív legyen, láttunk már ilyent, még vallást is alapítottak a sztorira :wink:

Sebi inkább balkezes, de még használja mindkettőt. Kukucskálni bal szemmel kukucskál.

Ágiboldi,
mi karácsonyra lelkes kiscserkészes hangos "igen"-t kaptunk, azóta ezzel dobja fel a napjainkat, pont olyan szorgalmasan gyakorolja, mint korábban a "nem"-et, de ez valahogy pozitívabban hat ránk :D

nekünk van egy papírbilink, még nem tudom milyen, mert nem bontottunk ki, de én is ebben látom a kényesebb szituk megoldását, nem foglal sok helyet.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Hali!


Meli! Nem akarlak lelombozni, de n+1 halvány pozitív tesztet produkáltam havonta, mire lett egy normális, azaz mire TÉNYLEG terhes lettem. Panaszoltam is a dokimnak, h ezek a tesztek nem jók, mert sokszor álpozitív az eredmény, de aztán kioktatott, h csak akkor teszteljek, ha már egy hete nem jött meg. Na kösz. Akkor már kb. minek, de mindegy. :roll: Egyébként én is elkezdtem Pilates-re járni és kövi hónapban már terhes lettem. Pontosabban azt hiszem, már terhes voltam, mikor jártam, csak még nem tudtam. Hátha neked is bejön! :wink: Szorítok! :D

Panka! Köszi a receptet, de a sütőtök leves nálam sem az édes kategória, úh ezt az almás-narancsleves variációt kihagyom, de a kakukkfüvet elmentettem, holnap kipróbálom vele, bár nincs friss, csak szárított. :roll:
tesókocsi: jó a memóriád, annak idején, még mikor Rókiék kerestek megoldást erre a problémára, akkor én feltettem ezt a kocsi-toldást. Nekem csak az a bajom vele, h ennyiért már rendes tesókocsit kapok (használtan persze), nem csak egy széket. :roll: Nem mellesleg egy ilyennel ki sem férnék a kapun. :lol:

Bigsis! Tegnap nem hagyott nyugodni a dolog, végigszámoltuk Ádámmal és kisütöttük, h a 36. hétig hátralevő időt számolja a gép. Megnéztük azt is, h ha mondjuk 36+1 naposan szülnék, akkor még májusi lenne a baba, július helyett. Elképesztő, nem? :shock: Mondjuk éppen május és éppen július, de akkor is. Még lehet 2009 tavaszi babánk! :lol:

Hangzócsere: irtó sok, csak egy példa: c=p és m=n, ha "cumi"-ról van szó. Jobb, ha nyilvános helyen nem reklamálja... :lol: A "krumpli" egészen hasonló: "punti", szóval van még mit tanulni. :lol:

Igen: hááát, nem tűnt fel, hogy nincs, tehát valószínű, h mondja, de majd holnap megfigyelem. :oops: A jó anya...
Vendég
 


Egy kis invitálásra visszajöttem, megnézem, mi is van itt :) Úgy látom, mindenkit ismerek, ami jó, úgyhogy megpróbálom egy kicsit visszarágni magam.

Próbáltam beújítani az aláírást, de hármat nem engedett, úgyhogy csak szóban. Hármaskával júli 7re vagyok kiírva az uh alapján, cél a Sote1. Vicces, ahogy számolom, kb Pannal egy időben ismételten. Most próbálom nyomozni, hogy melyik kórházba is jársz. Segíthetnél. :D

Emellett élünk és virulunk. Natinak volt karácsony előtt egy tüdőgyulladása, Szabinak torokgyulladása, nekem a második kör tüdőbaj. Úgyhogy elvagyunk. Tanítás megy, anélkül uncsi lenne az élet. Szabi még a némakacsa verziót nyomatja, kb 10 remekül használható szóval megoldja az életet. De Nati mellett nem is jut neki több.

Kép KépKép
lorca
 
 


Meli!
Nagyon várom a reggelt, mindenképp jelentkezz, hogy mi lett a teszt eredménye!
Peteérés sztem meg bármikor lehet, főleg szopi alatt. :roll:
Én is dokiváltás közben vagyok... a régihez nem biztos, hogy visszamegyek, új még nincs. :roll:

Pann!
Fűszert nem tudok a sütőtöklevesbe, de azt igen, hogy pirított baconnel az igazi! :lol: :lol:
Ja, és inkább legyen június végi babád. :)

Igen:
Lillus határozottan mondja, hogy "igem" és bólogat is hozzá. :)

Bigsis!
Hihetetlen, hogy már Olivér is 4,5 hónapos! Majd dobhatnál pár új képet a fiúkról! :) Meg írhatnál, hogy forog-e már, hozzátápi stb. :) Engem érdekel. :)

Ágiboldi!
Nincs piszok mázlim, hogy aludna még egyet Lillus bölcsi után, de nem is volt ilyen. :wink: Meg nem is szeretném, mert akkor mikor játszunk együtt? :) Amúgy akárhányszor kérdezem Lillust, hogy kivel játszott a bölcsiben, Ídi (Ildi) néni után Bojdi-t emlegeti! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Sziaaaa Lorca! Jó, h benéztél! Én a SOTE II-re járok, "Ami bevált, azon ne változtassunk!" alapon. Kár, h nem ezt válsztottad, szülhettünk volna együtt. :lol:

Elolvastam a pelós cikket, jó volt. Mi azt beszéltük Anyukámmal, h elég lesz augusztusban zargatni Gergőt a szobatisztasággal, mert ha jön a baba úgyis visszaesik, augusztusra meg talán már kiheveri, de még meleg van, és addigra agyban már készen kell állnia. Elvileg.

Timo! Ez titok, de én nem ragaszkodnék ahhoz a 40 héthez....egyetlen oka van, nagyon nem szeretnék megint iszonyúan szétszakadni. :? ...és Gergő csak 2.70 volt, de a 35. héten!!! Még lett volna egy kiló plussza, ha kivárja a megfelelő időt! Sztem akkor....nem is tudom, mi lett volna. Te jó ég. Ebbe csak most gondoltam bele... :shock: Most el kell mennem ezen gondolkozni. A második gyerek még nagyobb is szokott lenni, mint az első...úúúhh
Vendég
 


Sziasztok!!!

Na itt vagyok!!!Egyértelműen ott van egy árnyék,ami nem egyértelmű csík még,de szerintem az lesz.Apával kifilóztuk,h ha igen és terhes vagyok,akkor h történhetett!!!!!
Sno,nem én leszek az új szeplőtelen fogantatott,így rám és gyermekemre nem vár egy új vallás megalapítása :lol:
Szóval szombaton,10-én szeretkeztünk,simán lehetett pé-m és egy hét alatt beágyazódik.Ha így történt,az lehetett a a barnázás is(imádom,h ilyen pozitív vagyok)
Ha mégsem,akkor megy tovább a pilates és a hot iron,meg a jóga.És majd legközelebb.Addig meg amíg nem lesz 100%-os,addig úgy élek,mintha....

Lorca,de jó,h jöttél,n gratulálok neked is!!!

Timo,tesztelj egyet te is,hátha!!!!

Pann,Dénes is 35.héten született 2660g-al,de engem megvágtak,nem várták,míg szakadok,h neki könnyebb is legyen kibújni.
Én most MÁV-os leszek,előzőleg is az lettem volna,de akkor még nem itt volt a pic.
Szép napot

Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!

Én is csináltam egy tesztet, de rám jellemző módon rossz a teszt. :twisted: :twisted: :twisted: Egy csík jelenik meg középen! :( Mert ha normál egy csíkos lenne, akkor a control vonalnak az egyik odalon kellene lenni. De nem, ez középen van. Na, mindegy. :(

Meli!
Holnap mész dokihoz?

Lorca, szia! :D :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timo.nem,holnap vasárnap :lol:
Hétfőn felhívom akórházat és v kadden,v szerdán szerintem megyek.De mensi(a következő)még olyan messze van,h ha van is petezsák,akkor még nem fog látni semmit az uh.Mondjuk azt legalább,h jó helyen tapadt-e meg.Meg miért barnázok megint :cry:

Timo,milyen teszt az????

Kép Kép
meli1118
 
 


Hali!
Holnap 2-re kaptam időpontot,nem oda,ahová akartam,de kivizsgálnak és legalább biztosabbat tudok majd.
Szorítsatok,h legyen ott valaki!!!!
Sziasztok

Kép Kép
meli1118
 
 


Meli, drukkolok!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Meli,
Drukkolok! Mi volt????

KépKépKépKép
thelga
 
 


Timo,
Ha a dokiváltás mellett hajlandó vagy kórházat is váltani, tudom ajánlani a jelenlegi dokimat. Ez még az, akit Csongria ajánlott figyelmembe és tényleg nagyon aranyos a csajci. Sote I.

Pann,
A babás visszaesés azért nem biztos. Egy viszont tapasztalatból, egy friss babával nem az igazi a szobatisztaságra szoktatás. :wink: A visszaesés is sokszor inkább azért van, mert anyuci túl elfoglalt, nem pedig mert a gyerkőc választotta. Bőven vannak még emlékeim az egy órás szopikról, és biztos, hogy pont akkor jön rá.
Nálam a második gyerkőc majd egy kilóval kisebb volt. Meg nem aggódni, nem a súly számít, hanem a feje. Meg az, hogy mondjuk kidugja-e a kezét a feje mellett, mint ahogy Szabi volt kedves csinálni.
Hányadikára vagy kiírva?

Meli,
Szia :) Helyzet?

Igen:
Szabi nagyon kifejezően tud bólogatni és néha megszán egy kis JA szócskával.

Kép KépKép
lorca
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?