Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Lányok!

A Babanet szerkesztősége szeretettel várja a Látogatók történeteit a gyerekvárásról, családtervezésről, gyereknevelésről, szülésről, egészségügyről, családról, óvodáról, iskoláról, munkáról. Ha van olyan történeted, amely kacagtató vagy megható, elgondolkoztató vagy felháborító, esetleg reményt vagy megoldást adhat másoknak, ne habozzatok, hanem ragadjatok billentyűzetet és a kész írást küldjétek ide: szerkeszto@babanet.hu.

A történetek bekerülnek a Babanet Te Történeted rovatába, illetve a főoldalon is láthatók lesznek.

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Sziasztok!

Nálunk is elkezdte Boti a négykézlábra emelkedést, hintázással kombinálva :)
Nagyon szépen eszik kanállal, már kipróbáltuk a sárgarépa pürét, sütőtököt és holnaptól lesz krumpli, aztán meg céklát terveztem. Én szopi után adom. Én is a Kismama szerint csinálom. Gondoltam, hogy amíg kóstolgat, addig jó lesz így is.

Eszter, nekünk sokkal jobbak lettek az éjszakáink mikortól külön alszunk. Amikor megjött nekem, Boti is hasonlóan reagált mint Glóri, akkor alig szopizott.

Linda, utólag is boldog szülinapot Levinek!

Ivett, hajrá Dorkának!

A kiscsajok tündériek!!!!

Szép napot mindenkinek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Eszter, próbáld ki a suttogós álometetést, nekünk bevált, Boti kihagyja a fél2-es kelést :D

Melus

Kép
melus79
 
 

 
 

Sziasztok,

Leventének így utólag is boldog szülinapot.

Mi elkezdtük dec 27-én a hozzátáplálást 5 hónapos és 2 napos volt. Almával kezdtem és most evett már körtét, banánt, sütötököt, vettem üveges öszibarackot. Általában főzőm a kaját neki de pl. zöldborsót azt mindig vettemill. veszem. Most vettem céklát és majd azt adom neki.
Lányok, valamelyikötök adott megyet a gyereknek nekem mindig mondták de se Bendegeúznak se Levinek nem adtam eddig. Álatlában két étkezés között adom a kaját egyet de. és egyet du.. Mondjuk leginkább ez még kostólgatás nem evés. Mióta adom neki a kaját azóta újra átalussza az éjszakát úgy hogy lehet, hogy nem volt elég a kaja. A napi 5 cicizés azért megmaradt meg bontatalan tápszeres dodboz. Most elkezdtem pohárból itatni elég jól fogadta. A cumit továbbre sem fogadja el most ajánlották, hogy a Tescoben lehet kapni valamilyen puhacsörű itatós poharat és az jó valaki próbálta már ezt?
Kata
Olyan furi, hogy nem kell táblicskut írni :D

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Kata, én a DM-ben vettem Babylove márkájú csőrös poharat (puha a "cumi" része, és szyvni kell, nem folyik magától belőle semmi). Boti 2-3 napja használja, vagy vízet v gyümölcslevet adok neki belőle.
Én 1-2 héten belül tervezem a meggyet kipróbálni, kicsit savanykás s tej és az alma után, én szerintem valamivel keverni fogom, csak még nem találtam ki mivel :shock: Egy ismerősöm bio kölespéppel vegyíti a meggyet és azt adja délelőtt a kislányának. Lehet, hoyg ezt fogom kipróbálni.

Melus

Kép
melus79
 
 


Melus, az a bajom, hogy meg se próbálja szívni a cumit. Bekerül a szájába és üvölt ha valami véletlenül a cumiból bekcsurog akkor azt inkább kiköpi pedig lefagyasztott anyatejet kap.
Szerintem is elég savanykás önmagában a megy de majd én is keverem de csak olyannal érdemes, ami semleges ízű különben elveszik a megy íze. A köles az jó ötletnek tűnik.
Kata

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Sziasztok!

Eszter!
Én is a Kismamás módszer szerint etetem Blankát inkább szopi után.

Csörősitató nálunk is bevált, mi az Aventos varázsitató fejét használjuk, egyelőre a legkisebb cumisüvegre szereltem rá. Mi nem iszunk sokat, csak pár kortyot, főleg evés után kínálom.

Melus!
Milyen meggyet akartok adni? Házi fagyasztott? Mert ha nem, én inkább kerülném a primőr árut mert több vegyszert mint hasznos tápanyagot tartalmaz. Én mindig az idénygyümölcsöt és zöldséget fogom adni Blankának.

Ja igen, mit tudtok a 3 napos lázról? Ez mikor (hány hónapos korban) jelentkezik általában? És azoknál a babóknál akiknek kijött a foguk volt-e valamilyen előjel? Pl. láz

Blanka tegnap este óta lázas, vagy inkább hőemelkedése van és nem tudom mi az oka, eszik szépen, játszik ... na jó egy picit nyűgösebb, de nem fáj semmije, nem köhög, nem folyik az orra.

Leventének utólagosan is Boldog Születésnapot.

Mászás: Botinak és Dorkának gratula, remélem nem sokára el is indulnak a földön :-))

Blanka ma teljesen ügyesen állt négykézláb, de csak hintázott ő is :-)

Timi

Kép
manati
 
 


LAtom minden baba ugyesedik.
Anna ma szinte a lakas minden pontjat bejarta kb 10 percen belul.
O ugy maszik, hogy kez elore huz a labak neha normal kezen allasban neha hason.
De olyan furge, mar semmi nincs biztonsagban....

Meggyet milyent adtok? Nekem a vedono mondta adjak, de hat nincs bebi kajaban, amugy meg honnan szedhetnek meggyet?
2 napja ujra kostoltatok vele, megette a banant is es az almas krumplit is amit eddig nem evett meg.
Na de ez kb 3-5 kanal, mert utana elkezd kopkodni brummogni es semmilyen uton nem hagyja abba :evil:

Sajna Anna a csorosbol nem iszik, Aventbol neha mar ivott de mostanaban csak fujja, bar a sima cumit is, mindent csak fuj es kopkod.
MA hajnal 4tol du fel 2ig nem evett es akkor is csak 100at :( Szoval nalunk az eves nagyon nem megy, de hizott fel kgot egy honap alatt( hogy mitol nem tudom mert ebben a honapban vegig problemas volt az evese).

Es ha nem baj nehany kep a "nagylanyrol" Kép Kép Kép Kép
Vendég
 


Nagyon aranyos Anna.
Nekem tesco márkájú pohárra szoktatós csőrös üveg van,de nekem nem vált be, azaz Dorkának.
nekünk egyenlőre csak az őszibarack megy. tegnap próbáltam banánt adni neki, nem kellett. bezzeg ha eszem,kinézi a szémból. ilyenkor szoktam picit csípni neki,és majszolja 8)

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok!
Csak gyors bekukk...
Levinek boldog szülinapot kívánok!

Kórházi rémtörténeteket nagyon sajnálom. Komolyan én szégyenkeztem miattuk.

Én részemről nem foglalkozom napirend kialakításával még egy kicsit, talán egy éves kora után. Még mindig közbejön valami, főleg most szezonbetegségekben élünk, úgyhogy szinte folyton kell a közelség. Ha sír éjjel úgysem trükközök, megyek és megetetem. Mást nem tehetek, mert felkelt mindenkit. Átlag 3X van ébren 11 és reggel 6 között. :?
Tök jó, hogy Ti ilyen kitartóak tudtok lenni. :D
Egyébként már van egy foga a csajszinak. Ülni még nem ül fel egyedül, viszont, ha felültetem nem dől el, de nem is tud megmozdulni nélkülem. Ha valahová futok, és nem akarom, hogy utolérjen, akkor oda szoktam ültetni a nappali közepére és kész. Mindig ott megvár. :D :oops:
Belém kapaszkodva legalább felhúzza magát, igaz máshol nem próbálkozik, csak ha a lábamat fogja.

Melus, kölest már lehet? Azt hittem azt egy éves kor után.

Itatni nem nagyon szoktam, nem is igazán fogad el semmi folyadékot, de amennyit pisil a pelusba, nem is hiszem, hogy szüksége lenne rá. Nálunk is max. 5 szippantás az ivás, de szerintem nincs ezzel baj.

Timi, nálunk mindkettő háromnapos láz jellemzője 38,5- 39C , amiben a feltűnő az volt, hogy alig lehett csillapítani és tulajdonképp hőemelkedésnél lejjebb nem is ment, máris újra fel.
Tényleg három nap volt, és hirtelen, egy lázcsillapítás után nem jött vissza többet. Majd egy-(két?) múlva apró pöttyökkel tele a gyerek.
A Szandra esetéről szerencsére még nincs tapasztalatom, de az első kettőnél így zajlott.

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


SZiasztok!

Nálunk is volt harom napos láz, és pöttyösödés utána. Borzasztó volt.
Mi is ülünk, de más semmit sem csinálunk. :)
Éjjel mi is úgy vagyunk mint Anikó.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!

Köszönöm Anikó, Hajni a tanácsokat, véleményt a 3 napos lázról. Akkor nekünk tuti nem az van, mert 38 foknál nem megy feljebb. De egy pár napja ezer százalék, hogy hőemelkedése van és borzasztóan nyűgös (éjszakánkról nem is beszélnék). Most elővettem a mindenféle gyermeknevelési könyvet és tanulmányozom, hogy mi is jár együtt a fogzással, ebben az van, hogy a láz bizony nem fogzási tünet.

Fogzásnál: nyűgösség, ingerlékenység, kipirult orca, fogíny érzékenység, nyál folyás, kemény tárgyak rágása.
Namár most ránk mindegyik jellemző :lol:

Tamara: Anna baba, nagyon édes ahogy bejárja a lakást :-) Gratula hozzá!

Melus: Gabonafélékből először csak gabonapelyheket lehet adni (búza, zab, rízs, kukorica) 8-9 hónapos kortól árpapehely, rozspehely és 1 éves kor után a teljes kiörlési gabona, köles, hajdina.

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat a napirenddel kapcsolatban. Mindent mérlegelve (meg a saját kényelmünket is), most hagyom, hogy akkor aludjon, amikor akar, és nem próbálom korábban altatni... Legfőbb érv most az, hogy az Apja mostanában 8 körül ér haza a munkából. Most van 1 órájuk játszani, fürdeni az utolsó evés előtt, és aztán Apa altatja el. Ha mindezt korábbra tennénk valahogy, akkor hétközben szinte nem is látnák egymást.

Annyira jó olvasni titeket és látni a fotókat!! Látom, hogy 5-6 hónaposan már miket produkál a többi baba és nagyon várom, hogy nálunk is ilyen események legyenek.

Karina most a játékkönyveit olvassa, pofozgatja, fogja és nyalogatja. A többi játékkal is ugyanígy van. Sokat gajdolászik, énekel és beszélget velünk. Leginkább a kezével bíbelődik, nagy mozgolódási, hempergési kedvet nem látok rajta.

Anna

Kép
tulli
 
 


Szia Timi!

Érdekes, hogy a láz nem tünete a fogzásnak. Én úgy tudtam hogy igen. Sőt egy bő fél évvel ezelőtt voltam Lalival fogorvosnál, és azt mondta, hogy akár be is lázasodhat mert jönnek a fogai. Hát nem tudom.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Szia Hajni!

Ez nekem is furcsa, mert én is annak tudtam be. Ráadásul a barátnőim nagyobb gyerekei nem hogy belázasodnak de rendszeresen betaknyosodnak is fogzáskor.

Anna!
Szerintem ne sürgesd az időt, Karina pikk-pakk 6 hónapos lesz és meglátod még pelenkázni sem lesz olyan könnyű, mert amint hátára fekteted már fordul is a hasára. :-)

Blanka mióta pörög-forog mindenhol képes ezt csinálni, életveszélyes bárhol ott hagyni.

Itt van egy pár új kép Blanciról:
http://mayerblanka.blogspot.com/

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok,

ma voltunk méreckedni. 1 hónap alatt 40 dkg. Ez a saját kis tempója.Eddig is heti 10 dkg-t hízott most sem tér el ettől.Viszont 4 cm-t nőtt egy hónap alatt. Lehet, hogy több lett volna tápszerrel de így csak anyatejet kapott és két hete gyümikkel próbálkozunk. Megkérdeztem a megy dolgot a védőnénitől hogy turmixolva adjam-e és azt mondta, hogy szitán nyomjam át, úgy hogy a héja ne csak a húsa és a leve kerüljön bele. Nekünk van saját fagyasztott megy majd azt megpróbálom.
Jó, hogy írtok erről a 3 napos lázról mert ugyan már van két gyerekem de még nem hallottam róla.
Hajni nekünk a volt szomszédunk gyereke minden egyes fog kibújás előtt belázasodott és nem kicsit hanem 38 és 39 között volt a láza. Szerintem ez alkat kérdése. Van , aki lázas lesz van, aki taknyos és van akinnél semmi reakciót nem vált ki.
nagyon cukik a csajok. Egyszer majd én is megpróbálkozom a kép feltöltéssel.
Kata

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Timi: egen a konyvek ezt irjak sem a laz, sem a natha kohoges nem tunete a fogzasnak....na mar most minden gyereknel mas, es igenis magas laz sok esetben kiseroje lehet, ugy mint a natha es a hig szeklet is...meg persze a nyugosseg, es minden mas a mi nalatok mar van.


Valaki probalta mar a rosmannban kaphato KOlln markaju teljes kiorlesu pep dolgot?
Arra gondoltam mivel a gyermekem igen kis mennyisegeket eszik azzal picit felturbozhatnam mondjuk a gyumijet.

kata: ANna is annyit hizott 1 honap alatt, es azt mondta a dokino szep:) Igaz ha azt nezzuk mennyire nem eszik a gyermek, tenyleg szep hogy megis hizik!

Anna: ne surgesd az idot! En mindannyiszor kisbabat latok vagyakozva megjegyzem hogy milyen kar hogy ilyen hamar megnott Anna. Persz eminden korszakanka megvannak a szepsegei es a nehzsegei is, ig ynem lehet azt mondani az jobb volt, vagy most jobb, csak neha ugy megallitanam az idot, hogy jobban ki tudjam elvezni egy egy fejlodesi szakaszat!
aaa3
 
 


KRISZTI?????????????????????MErre jarsz? Hogy van a kis Anna?
aaa3
 
 


Szoasztok

köszönjük a szülinapi jókívánságokat.

Pohár: Én az Avent csőrős poharára szavazok. Levinél kipróbáltam jópár másfajtát, nagyon hamar szétrágta, a csőrt, tiszítanai nehezen lehetett, eltörött stb. Ez kicsit drágább 2-3000 Ft körül van, de a Levi pohara már lassan 2 éve bírja a strapát. A teteján a csőr cserélhető ha már nagyon szétrágta, meg a gumis zeg-zugok miatt ajánlott is pár hónaponként cserélni. Ennek van picibabás csőre, a fehér színű, az puha gumis, a nagyobbaknak meg kemény műanyag ez zöld vagy kék szokott lenni. mindkettőnek van pótfeje, azaz cserélhető. Ja és nem ömlika nyakába, mert szívni kell.
mostmegyek majd még folytatom, csak ébredés van

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziasztok!
Huh, jó sokat írtatok!
Elöször is köszönöm a sok jótanácsot, bíztatást!
Dorkának nagy gratula, Annának és Blankénak pedig újra és újra!!! (Utóbbi kiscsajokat a blogukon is követem, érdemes :-)!!!
Ma voltunk prevenaron, hála istennek semmi utózönge nem lett, így nem is adtam Glóriának lázcsillapítót. Viszont 4 hét alatt csak 30 dkg-ot hízott :-(. Így felírt a védőnő Sinlacot. Először tejpépet akart, de arról azt olvastam, hogy csak "üres kalória", meg amúgy is tejalapú, és amikor rákérdeztem, akkor gyorsan a Sinlacot írta fel... Ezt se fogom neki egyelőre adni, mert az utóbbi 2 napban 3535 grammokat hízik újra. Megbeszéltük a férjemmel és ha megint napokig (3-4 nap) stagnál, vagy fogy akkor adok neki. Nem akarom éheztetni, de valami miatt borzasztóan félek a tápitól. Nem tudom megmondani miért.
Szertném, ha már gyümölcsöt enne, de a védőnő azt mondta, hogy csak 6 hótól.Szerintem már szertne enni, mert a körtét, almát, banánt mindig odaadom neki és olyan élvezettel nyalogatja...
Az tény, hogy mire oda eljutunk, hogy egy egész kaját megegyen addig eltelik 1-2 hónap is akár és ha nem lesz tejem, akkor ki fogom egészíteni az esti szopit.
Meg a védőnő azt mondta, hogy a fürdés előtt adjak neki egy adaggal és fürdés után még szopizhat. Ezzel csak 2 probléma van: 1. fürdés utánra már nagyon elszokott Glória fáradni, örülök ha rendesen meg tud vacsorázni (még ha aludt előtte is), 2. ha eszik sinlacot, nem hiszem, hogy 1-1,5 óra múlva fog tudni még szopizni eleget, ami viszont a tejem csökkenéséhez fog vezetni. Szerintem.
Na most jó kisopánkodtam magam, bocsánat.
Klassz, hogy újra belendült a fórum és jó, hogy tettek fel új képeket!

Kép
chesther
 
 


Eszter: Szerintem ha nem sír, hogy éhes akkor nem kell tápi.
Nekem sem egy hízós fajta az Abigél, de én bizony nem törődök vele.
Valahol azt olvasta, hogy az nem baj ha nem hízik oly sokat, a lényeg hogy ne fogyjon. Mi is készülünk csütörtökön mérésre, de jelenleg mindenki beteg. Majd meglátjuk mi lesz.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Hajni, mi is megyünk mérésre csütörtökön, de mi csak a Zsuzsához, gondolom Ti a dr-nő tanácsadására mentek.

Eszter, én is pont arra gondoltam, amit a Hajni írt, hogy én már tuti csak fogyásnál adnék tápszert. Csak megelőzött Kép
Szandra is van,hogy nyűgi, pedig tudom, hogy eleget eszik. Dorinával én is megszenvedtem anno. Nagyon rosszevő volt később is, én meg folyton etettem volna babaként. Pedig teljesen rendben volt. Ha így bealszik Glória, szerintem nem éhes.

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


na akkor folytatom:

Timi: nagyon édes Blanka a blogon. A súly miatt ne aggódj, Vivi 6490 gramm volt a múlt héten. Megnéztem a Levi kiskönyvét és hónapról hónapra ugynaz mind a két gyereknél. :) Erre mondják, hogy egy kaptafa.

Eszter: akarok majd egy új oldalt csinálni.
Ha éhes lenne Glória én nem tápszert adnék, hanem elkezdeném a hozzátáplálást. 2 hét múlva 6 hónapos, ne ezen múljon a tápszerre szokás meg a tejcsi csökkenés.

Hajni: Levi a szülinapjára most egy kis pénztárgépet kapott. Vonalkódolvasós pittyegős játék pénzzel, bankkártyával, ( bankártya lehúzásra is pittyeg ). Mi nagyon sokszor játszunk boltosat és eddig csak annyi volt a pénztárgépünk, hogy anya azt mondta Pity-pity. Ezt a Rossmannba vettem 2499 Ft volt.
Ami még bejött Levinél az utóbbi időben, az a kiskonyha. Minden nap főz rajta és olyan jól eljátszik vele. A másik nagy kedvence a szerszámos ládája, azzal meg autószerelőset szoktunk játszani.
Levi most a szerepjátékokra van ráállva. Nem tudom, hogy Lalinak vannak-e ilyenjei.

Anikó: én is mindig a könnyebbik utat választom sajnos éjjelente. Remélem hogy most a fogzási sűrű ébredések miatt nem alakítok ki nála egy rossz szokást, hogy sokszor kap cicit. Van hogy sikerül azért csak hátsimivel visszaaltatni.

Ja és képzeljétek Vivi ma megtanult pá-pát integetni. :)

Kép
Kép
prünty
 
 


Melus:
Levi nagyon szerette a kölest. Mindig gyümölcsökkel ízesítettem neki ( szőlő, alma fahéjjal, körte stb )
de már nem emlékszem mikortól adtam neki, majd megnézem valahol. Az első gabonafélék voltak azt tudom kukoricadara meg köles.

Kép
Kép
prünty
 
 


és a rizs, ahogy Timi is írta
a köles lehet hogy később volt, most hogy a Timinél olvastam. Majd a védőnőtől rákérdezek

Kép
Kép
prünty
 
 


Anikó: Mi is csak a Zsuzsához megyünk:)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Mondta is, hogy jön neki más is. :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Eszter: a tapitol sem kell felni a Sinlactol meg plane nem, tejmentes, telve kaloriaval, tenyelg minden nem jol hizo babanak ezt ajanljak. Oszinten en is vennek de veny nelkul esszem nem lehet. Pont azert vennek mert a tejpep amilyen formaban Anna megissza csak izesito de nem taplalalek( tapiba keverem hogy legyen ize) .
Gyumit meg probald meg lekent. Igy a kostoltatas resze meglenne, es akkor ha mindenkepp ki kell varni a 6 honapot akkor nem tart majd sokaig az izlelgetes....
Amugy sok anyukatol hallottam hogy az est potlas megoldotta az alvas gondokat.
De te dudod. Nektek kell donteni.
Biztos en mashogy itelem meg a dolgokat hisz 2 honapja nem szopizik Anna, es mar megtanultam nem idegesiteni magam ezen meg toprengeni azon mitol "fosztottam" meg igy a gyerekem, es mibol is van a tap....
Mondjuk jelen evesi szokasai mellett roulok ha eszik, barmit, akarmit!
Az eves is olyan vannak szabalyok, de nem passzirozhato bele mnden gyerek. Ismerek egy Annanal 1 honappal idosebb kisfiut, aki amiota megszuletett nem akar enni( ok refluxa van) soha nem szopott, kb 3 honapos kora ota eszik pepeket is, most meg mar sokszor rendes felnott kajat eszik. Pusztan azert hogy egyen.
Szoval a szulonek olykor merlegelni kell, hogy elhiszi e a mostani szakvelemenyek altal hirdetett csak szopi vigyazni ezzel azzal elmeletet,es esetleg ezzel art a gyerekenek, vagy hallgat az osztoneire es epp kereteken belul megoldast keres a problemara.
Ja es a sinlac arra is jo lesz hogy mikor mar eszik foit, gyumit, tudsz vele suriteni!
Mindenesetre ne streszelej ezen.
Ha masnem egy probat meger. Lehet Gloria el sem fogadja....
Amugy meg ez is relativ melyik doki mennyi hizast tart idealisnak. Hugom kislanyat mar kivizsgalasra is elkuldtek mert csak 30dgot hizott ket honapon at
:shock:
aaa3
 
 


Sziasztok!
Hajni, mi ovi után megyünk kb. 3/4 9 és 9 között. Összefutunk?

Tamara, teljesen igazad van, mert tényleg dokinként változik, hogy mit fogad el, és nem is szabad éheztetni egy gyerkőcöt sem, de, ha Glória ilyen nyugisan bealszik éjjelre, akkor szerintem Ő nem éhezik.
Dorinának én is sinlacot adtam, csakazért, mert azt hittem, hogy akkor majd éjjel nem kel fel. Azt hittem már nem elég neki a tej, utánna viszont ugyanúgy ébren volt. Ettől függetlenül persze pótoltam Neki, de csak ezért nem volt értelme.
Mára biztosabbnak vélem, hogy pisi-kaki legyen rendesen, gyerek növekedjen (mégha lassan is), legyen éber, lehessen vele jókat mókázni és ne fogyjon. Nekem ennyi elég.
Amúgy Szandra októberben volt utoljára mérve hivatalosan. Most kiderül, hogy mennyi lesz holnap, mert mérleget nem láttunk mostanában.

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Eszter!

szerintem is nyugodtan elkezdheted a gyümit adni Glóriának. főleg,ha kívánja is.
eléggé ronda idő lett :(

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok!

Köszi, hogy írtátok a kölest, én is megnéztem, az csak később lesz jó. Előtte ikább kukorica darázok. Most olvastam valahol, hogy a meggyet banánnal is lehet keverni, lehet, hogy ezt fogom először kipróbálni.
Ma krumpli lesz, holnap meg krumpli és őszibarack (nyáron tettem a mélyhűtőbe), kíváncsi leszek mennyit eszik majd belőle.

Én a ti súly problémáitokat olvasva csak zárójelben jegyzem meg, hogy Boti 8780 gramm ( és 76 cm) volt pénteken, mondjuk neki a kiinduló súlya sem volt kicsi :shock:

Mi most már csak 2x alszunk naponta, de. és du. 1-1,5 órát, így este 8-tól kb. reggel 7-ig alszik, kb. 3-5x ébred, attól függően, hogy milyen kedve van.
Linda, én is sokszor csak cicivel tudom visszaaltatni ( a háti simi csak hajnali 2-ig működik), de én azt hiszem, hogy éhes is már hajnalban, ezért is kezdtem el a kajcsikat.

Eszter, ne aggódj, lehet, hogy nem lesz szükség a Sinlacra, indig változnak a Picurok! Kép Botesz Kép Kép

Szép napot!

Melus

Kép
melus79
 
 


Köszönöm a sok jó tanácsot - azt hiszem megvárom, míg férjem hazaér, és akkor jól átbeszéljük, bár ő mindig arrafelé hajlik, hogy szegény Glória éhezik, én meg inkább még várok, meg szedek tejserkentőt, amitől meg minig beindul a tejem.... És azt hiszem, hogy talán el is kezdjük a gyümit, ha meg nagyon fogy a súlya, akkor kap Sinlacot.

Melus - Botesz még mindig nagyon édes! A repülőzős kép fantasztikus! Boti éjjel 3x-5x ébred? Akkor én még nem is panaszkodom...

Nagyon vacak idő van, mára jó adag ónos esőt is mondtak... Szerintem mi ma kihagyjuk a sétát, lehet többet ártanék vele, mint amennyit használna...

Kép
chesther
 
 


Boti edes! Olyan szep gyerek!

Melinda a meggyet is te fagyasztottad le? A vedon nekem is banan meggy dolgot mondta mivel mondtan natur a banant nem eszi meg. Csak nekunk nincs meggyunk:(

Mi semmegyunk ki, ferjem meghagyta ne menjek ki Annaval....


Sajna Anna is 3-4szer kel, inkabb ejjfel elott, de ma pl 5kor ug sirt hogy magam melle vetem. Napkozben o is 2szer alszik, jo estben 2szer 1 orat, rossz esetben 2szer 20 percet
:shock:
Hiaba neki az alvas es az eves a gyengeje.

Viszont tegnap este felult. Igaz kapaszkodott a torlokendos csomagban, de akkor is sikerult neki.
Erdekes o minden bravurjat pelus nelkul a nagyagyon hajtja vegre.
Kis furge bubacska:)


Kép igy ulok Kép igy bugo csigazok
Vendég
 


Anikó: mi fél kilencre vagyunk berendelve. Utána piacozunk.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok,

nagyon avcak idő van kimentem leszórnia járdát de majdnem egy akkorát pereceltem.

Eszter, többek véleményéhez csatlakozva szerintem is elkezdheted a gyümit adni. Én a Levinek 5 hónaposan 2 hete kezdtem el mert azt mondtam, hogy inkább ez, mint táspzer. Jó nekem ebbe belejátzsott az i, hogy nem fogadja el a cumit ás 100-150 ml tápszert kiskanállal nem iagzán tudok belediktálni. De hízik szépen ha nem is hatalmas ütemben de heti 10 dkg-t meghízza. A másik az, hogy ilyen idős babák hízása le is lassul már.
Nekem is a védőnéni azt mondta, hogy csak 5,5-6 hónaposan kezdjem el a gyümit de tegnap voltunk méreckedni és mondta. hogy 2 hete gyümizünk és nem szólt semmit sőt mondta, hogy kezdjem el a krumpli és répát céklát is. Igaz ma még csak gyümit kap.

Tamara nem semmi csajszi Anna, hogy már felül és mászik Gratula.

Melus, Boti egy tünemény.

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Sziasztok Lányok!

Húúú de belendült a fórum, örülök neki.

Melus: Boti nagyon szép kisfiú, de hogy 10 cm-el nagyobb legyen mint Blankám ... hát nem semmi :-) Jó nagy fiú. Emelgetni sem egyszerű, gondolom :shock:

Linda: köszönjük a dicséretet :-) ááá én nem aggódom Blanci súlya miatt, teljesen formás kisbaba, tiszta hurka a comja, olyan kerek pofija, ha ennél nagyobb lenne, tényleg dagi lenne.
Ja, nagyon ötletes ajándékokat vettetek Levinek. EGyébként megfigyeltem, hogy nagoyn sok kisgyerek szereti a játékkonyhát, az nekünk is tuti lesz egyszer :-)

Eszter: Blanka szinte minden hónapban csak 30dekát hízik, de senki sem akart még rábeszélni semmilyen más tejalapú kiegészítésre. Szerintem is az a fontos, hogy hízzon, és ne fogyjon. Inkább kezd el kóstolgatni finom almalével, almapempővel. Biztos tetszeni fog neki.

Blanka már naponta 2x eszik teljesen normális gyümi adagot, ma alma-banán-sütőtök volt a menü. Nem sokára jön a második menet :-)) (és a cékla-krumpli is nagyon bejött neki, pedig szerintem borzasztó szar íze van :-))

Nálunk az éjszakák elég rosszak lettek, nekem nagyon furcsa, soha sem kelt ennyit picurkám, mint most. Eszünk: este 8-kor, éjfélkor, 3-kor és 6-kor. Közben 2x-3x megébredünk még éjszaka de akkor egy cumival megoldható a helyzet.

Tamara: gratulálok Anna baba felüléséhez. Milyen ügyes ez a lány, nagyon gyorsan tanul minden mozgást és ez ritka a lányoknál, általában a fiúk mozgásban sokkal ügyesebbek, előbb is kezdenek el mindent. Bár beszédben a csajok vannak a toppon :-)

Anikó, látom ma kereken 10 hós Szandra. Jújj mindjárt 1 éves lesz, nem furcsa? Számomra az is hihetetlen, hogy Blanka már fél éves. Mintha tegnap született volna :roll:

Timi

Kép
manati
 
 


Timi: én úgy tudtam a lányok az ügyesebbek a mozgásban. :) Bár ahogy az enyéimet nézem ez nem igaz. Abigél is ugyanolyan mint a Lali. Ahányszor hasra teszem, mindig visszafordul vagy ordít.
Azt hittem hogy csak mi alszunk ilyen rosszul.
Ráadásul Abigél mostanában elalszik hétkor, majd háromnegyed nyolckor újra kel, és alig bírom visszaaltatni. Pedig ilyenkor szoktam mosogatni, vasalni.

Mindegyik baba gyönyörű. Dehogy ez az Anna milyen ügyes, én csak ámulok. :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Szerintem is borzasztó ügyes Anna - Glória még sehol sincs hozzá képest, pedig csak 1 hét különbség van közöttük. Bizonyára, hogy Anna szeretett hason feküdni és így minden mozgást gyorsabban tanult meg. Nagyon-nagyon ügyes!!!

Anikó - igazad van, a lényeg, hogy jó kedvű legyen és ne fogyjon - más nem számít. Néha én is eltévelyedek a védőnő-orvos-internet között és nem hallgatok eléggé az ösztöneimre. Ma is úgy fogta és nyalogatta Glória az almát, hogy alig bírtam kivenni a kezéből :-)!
(És ha még tudnátok, hogy még mindig naponta mérjük Glóriát :oops: :oops: :oops: )

Kata - 100-150 ml tápot kellene kapjon kanállal? Nekünk is azt mondta a védőnő, hogy kanállal... Na akkor inkább az alma :-)

Remélem holnap már jobb idő lesz, mert ma még sétáni sem tudtunk és totál remetének érzem így magam...

Jó éjt mindenkinek!

Kép
chesther
 
 


ja, és képzeljétek van "uzsokiszuleszet" felhasználó! A 2009-es topicban láttam :-)! Lehet, meghallgatták a hangunkat...Nagyon jónak találom :-)!

Kép
chesther
 
 


ja, és képzeljétek van "uzsokiszuleszet" felhasználó! A 2009-es topicban láttam :-)! Lehet, meghallgatták a hangunkat...Nagyon jónak találom :-)!

Kép
chesther
 
 


Sziasztok!
Csak egy jó hírrel jöttem, hogy Csipikénk ügyesen feláll. :D Igaz, szép megfontoltan és a lábaim előtt, hogy félúton a kezemre cserélje a kapaszkodót.
Már én is akartam mondani, hogy szerintem is fantasztikus, hogy minden baba ilyen gyögyörű a topikban és milyen klasszul fejlődnek a picúrok! Időnként beleolvasok egy-két helyre és bizony nem mindig jó hírekkel vannak az anyukák....tényleg szerencsések vagyunk :D

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Gratula Szandinak - nagyon ügyes a kiscsaj!

Szerintem is jó ez a topic, és elég élőn tartjuk, meg klassz, hogy együtt fejlődnek a babáink - így a gondok, problémák is hasonlóak.
Márvárom, hgy legyen jobb idő és akkor szervezhetnénk megint találkát!

Kép
chesther
 
 


Sziasztok!

Gyors bekukk. Most jöttünk mérésről. Abi: 7330 gramm és 70 cm.
(3 héttel előbb született 2700 grammal). Eszter ha jól emlékszem neked született három héttel korábban. Akkor most össze tudjuk hasonlítani. Igaz mi nyolc hónaposak vagyunk.
Anikóék utánunk jöttek.
Szandra nagyon ügyes. Mi csak irigykedünk.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!

Mi is hazaértünk. Szandra sajna két hónapja nem hízott, úgyhogy még mindig 7200gr és 70,5cm (?) volt. Amúgy tényleg nagyon ügyi és annyira boldog, amikor lábra áll. :D körbeéri a szája.
Most egy kicsit feldúsítom a kajáját, mennyivel jobb már nekem, hogy több lehetőségem van a hízókúrára. :)
Melus, ma azt mondta a védőnéni, hogy ők fél éves kortól engedik a kölest.

Hajni, Lali szokott köszönni?
Gratulálok Abigélnek, igazán szépen utolérte a Szandrát!

Botitól pedig teljesen el vagyok ámulva. Csuda egy legényke. :D

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Hát Anikó, az én fiam nagyon neveletlen és nem beszélős. Nem köszön, max. integet.
Épp a védőnővel beszéltük,hogy majd tavasszal elviszem logopédushoz.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a bókókat :oops:

Gratula Szandrának :)
Köszi Anikó, hogy a kölest megkérdezted!

2 napja tök jól alszik Boti, csak 1-2x kel, és akkor is elég, ha visszaadom a cumiját!

Eszter, én is nagyon várom már a jobb időt, hogy lehesen sétálni, meg a tali is jó lenne már, biztosan tök sokat változtak a Picik, avgyis már ne is annyira Picik :( olyan gyorsan múlik az idő, oedig nemrég még lestük a táblicskuból, hogy ki lesz a következő... :roll:

Botival tegnap anyatejes krumplipürét és őszibarackot ettünk (még nyáron tettem neki a mélyhűtőbe, most azt turmixoltam neki).Tökre ízlett neki!
HA szeretnétek jó recepteket, a www.babaszob.hu oldalon vannak, kor szerint csoportosítva. Szerintem vannak jó ötletek!

Szép napot nektek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Bocs, www.babaszoba.hu a pontos cím!
És a többi kiscsajnak is gratula a mutatványokhoz!Ez lemaradt az előbb :roll:

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok,

Boldog uj evet, igy utolag is nektek. Sajna csak nagyon ritkan jovok, mert egyszeruen nem jutok ide :(. Ha volna 10 percem akkor Adi tuti fenn van es akkor nem kapcsolom be a gepet, mert hiszti van, hogy Verdakat nezzen.

Anna baba jol van, 1 honapja terpeszpelust hasznal, mert kotott enyhen a csipoje. Tegnap az Uhn azt mondtak, hogy semmi baja, ugyhogy mostmar csak ejjel adom ra, mert ugy latom, hogy visszafogja a mozgasfejlodesben. Azzal egyszeruen nem tud forgolodni, ha leveszem rola egybol fordul oldalra. Sulya eddig szepen nott, ahogy betoltotte a 2 honapot drasztikusan lecsokkent 8-10 dkg/hetre, amit nem csodalok, mert eddig se tudtam mitol hizik annyira keveset evett (60-80ml). Most 5300 gramm, hosszat nem merem, de olyan 60-62 kozott lehet.

Neha benezek, hogy gyonyorkodjek a babakban, mindegyik annyira cuki, sajna irni mar nem nagyon van idom, mert ha Adi alszik, akkor igyekszem Annaval foglalkozni (kivetelesen mind2 alszik :)).

Adi 1 idoben irto kezelhetetlen volt, ami annak volt koszonheto, hogy mig a nagymamak itt voltak addig volt kit ugraltatni es teljesen megszokta, hogy pl. kap masik kajat, ha nem izlik neki a meglevo 3 fajta ennivalo. Ha 3an vagyunk akkor nincs hiszti, de ha mar a ferjem itthon van, akkor probalkozik :). Tovabbra se mond semmit, pedig mar 1-2 dolgot tudna, de ugy gondolja, hogy ugyis megertem mit akar a mutogatasbol, ha nem strapalja magat.

Igyekszem azert gyakrabban jonni,

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Anikó! Gratulálok Szandra felállásához. Nagyon ügyes kislány!

Mi hétfőn megyünk a védőnőhöz mert tegnap felhívott, hogy mi újság velünk ... stb. és szeretné lemérni Blankát (legutóbb a doktornő mérte meg és nála így nincs adminisztrálva a gyerek :roll: )
Na mindegy, mondtam, hogy már eszünk kanállal pépeket, és örült neki, kérdezte, hogy elfogadja-e ... stb. Aztán mondta, hogy hétfőn majd átbeszéljük, hogy mit is adhatok már neki.

Nekem ez olyan furcsa lányok, hogy egyik helyen azt mondják már ehet bizonyos ételeket, a másik helyen pedig az ellenkezőjét mondják.

Bár ha belegondolok, a húgom 3 hónapos korától főzeléken élt, mert sugárban hányta ki a tápot, és nem lett semmi baja, sőőőőt szép nagyra nőtt :-))

Kriszti, szép méretekkel rendelkezik Anna, mindegy mennyit eszik a lényeg, hogy nő szépen ... fejlődik.
Kár hogy nem tudsz többet jönni, de itt mindenki megérti, hogy miért. Én egynap 1x-2x jutok géphez, mert már Blanka nagyon igényli, hogy többet legyek mellette, együtt játszunk.

Már én is akartam javasolni, hogy ha egy kicsit jobb lesz az idő találkozhatnánk. Kár hogy ilyen messze lakom mindenkitől, mert én szívesen vendégül látnék bárkit napközben is :-)) Még szerencse, hogy azért jönnek hozzánk barátnők (babásak és nem babásak) mert szerintem megkattannék :-) Ez a ronda idő is, hol szmog miatt ne menj ki, hol az ónoseső miatt. :evil:

Ja, igen alvás: most éjszaka teljesen normálisan telt, éjfélkor felébredt, de cumival visszaaludt, aztán 3-kor kelt akkor szopizott. Majd 3/4 8-kor kelt legközelebb, csodálkoztunk is apával :-)

Timi

Kép
manati
 
 


sziasztok

a picurok valamit nagyon egyzserre érzékelnek, mert tegnap mi is jól aludtunk. Volt ébredés ( nálunk mindíg van ), de én 1-kor feküdtem le és csak 1x kellett kelnem hajnalban utána, így teljesen "kipihentem" magam. :)

Melus, írtad, hogy Botinak már 3 fogacskája avan. a 3. az melyik lesz? mert már nem emlékszem. Nézegettem Vivi inyét, hogy ha be kell kenni géllel akkor hova rakjam, de én alul hátul a 3.- 4. fogaknál látom duzzadtanak mindkét oldalon.

Eszter, azt hiszem Te írtad, hogy adtál chamomillát a picurnak, azt hogy adtad neki?

Kriszti: kitartás, a nagytesók mindent elkövetnek a figyelem kivivásáért. Nálunk a pici 2. hónapja volt nagyon kritikus a nagytesó viselkedésével. Életem és anyaságom legnehezebb hónapja volt.

Kép
Kép
prünty
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?