Új privát üzeneted érkezett!

Jandrea,
Ne aggódj, Csapó doktor ott lakik a közelben, hamar beér.
Nálam lassan mentek az események, úgyhogy bőven volt ideje. Még a rendelését is megtartotta, és csak utána jött, akkor is időben volt még bőven...

Én 100%-osan bízom benne.

Anna

Kép
tulli
 
 



Sziasztok!

Remélem mindenkinek szépen telt a Szenteste!

Tulli: köszönöm! Már kezdek tényleg megnyugodni és csak várom a nagy napot!!!

Harivera: nagyon édes a kisbabád!!!!!!! Sajnálom a nehéz napokat, de az a lényeg, hogy minden rendben.

Kép
jandrea
 
 

 
 

SZiasztok!

Vera: Iza gyönyörű! Viszont nagyon sajnálom a történteket. Imádkozok, hogy ne legyen ennek a gyönyörűségnek semmi baja, és most már ne legyenek görcsök.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Mindenkinek aldott bekes karacsonyt!

http://elfyourself.jibjab.com/view/lsKKyncbROMbpB9x

Anna, Aleko, Tamara
aaa3
 
 


sziasztok!

nekünk nagyon rossz karácsonyunk volt. Kórházban tölöttük Dorkával.
24étől hasmenése volt, 25én éjjel észrevettük,hogy vércseppek is vannak benne. vártunk picit vele, de sajna aztán nem múlt el. heim pálba mentünk (szerintem feleslegesen),onnan a szt.lászlóba. sajna onnan nem jöhettünk már haza. először egyágyas szobába kerültönk Dorkával, nagyon jól felszerelt volt. a férjem hazament cuccért,visszajött,majd aztán hazament. 1/2 9kor ránkitotta a nővér szobát,hogy nem vagyunk jogosultak a szobára,áttesznenk minket egy másikba,ahol ugyanilyen tünetekkel fekszik egy kisfiú.kérdeztem,hogy maradhatok e vele. mondta, hogy perzse,csak egy szék lesz a részemre. szegény párom jöhetett be újból,mert kértem valami feküdni valót hozzon nekem. persz szegény Dorkincámat felkeltették, és utána nehezen aludt már el. nem is ez a lényeg. délelőtt vettek tőle vért. reggeltől már nem a székletében vér. 3/4 2kor látta orvos csak,és haza is jöhettünk. ma megint tapasztaltunk vért.hazabocsátásunkkor aztmondta a dokinő,ha lesz megint,akkor vigyük el a kakit a körzetis gyerekorvosnak,vagy a felügyeletnek. felhívtam a gyerefelügyeletet, és persze visszautaltak a lászlóba. felhívtama lászló kórházat,mondták ha 2ig leér a kaki a laborba,akkor még meg tudják csinálni a tenyésztést. rohanás a kórházba, betegfelvételin ment a huzavona,mert a nő szerint nincs labor. el a laborba,ahol azt mondták megcsinálják,csak regisztráljanak a gyerekosztályon. fel a gyereksoztályra, tele beteg gyerekekkel,akik felvételre várnak.sikewrült kibulizni,hogy előbb bemehessünk.az idő fogyott, 1 után csak bejutottunk. szinte csak akkor voltak segítőkészek,mikor közöltük,a gyereket nem akarjuk bent hagyni a kórházban,csak csinálják meg végre a tenyésztést,hogy kiderüljön mi a baja Dorkának. ugyanis ezt nem tudták még akkor sem mikor hazaengedtek minket. végre vettek mintát,levihettük a laborba. így várhatjuk az eredményt,ami ki tudja mikor lesz meg.
annyi a szerencsénk, hogy Dorka nagyon jól van, nem is látni rajta,hogy hasmenése van.kivéve,hogy a popója nagyon ronda,de már kezd helyrejönni. szerintem felháborító ami történt velünk.
ne haragudjatok,hogy kiborultam,és írtam. csak muszáj volt :oops:

Kép
.ivett
 
 


Szia Ivett!

Egyszerűen elképesztő, amit írsz!!!! Nagyon felháborító!!!! Alapban is, nemhogy egy 6 hónapos kisbabánál.
És mi az, hogy kiraktak benneteket az egyágyas szobából????
És mi az, hogy hazaküldenek mindenféle vizsgálati eredmény nélkül???? Egyszerűen nem is értem!!!! Teljesen érthető, hogy kiborultál!!!!!
Remélem minden rendben lesz veletek!!!

Kép
jandrea
 
 


Ivett borzaszto amit írsz.
Sajnos nekünk is Abigél két napja lázas. Nyűgös egész nap.
Plusz még a hasa is görcsöl. Majd holnap megyünk orvoshoz.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!

megjártuk az orvosokat ma. Még fül-orr -gégészeten is voltunk, de
semmit nem találtak. Ha megint lázas lesz, akkor vizelet leadás.
Remélem most már minden oké lesz. Még néha a pocakja egy kicsit görcsöl.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!
Minket sem került el a betegség Karácsonykor. Karina taknyos lett, tüsszögött, erősen, mélyről köhögött, de láza nem volt. Dorkához és Abigélhez képest semmi az egész, de nagyon megszenvedtük mi is...

Anna

Kép
tulli
 
 


sziasztok!

mindenkinek nagyon Boldog Új Évet kívánok!

Kép
.ivett
 
 


Anyatársaim!


Kívánunk nektek:


12 hónap egészséget,

52 hét szerencsét,

365 nap nyugalmat,

8760 óra szerelmet,

525600 boldog percet!

Kép

Évi&Zéti&Attila

ÉvIMAMI


Kép

Kép
benettke
Vecsés
 
 


BUEK mindenkinek!
aaa3
 
 


Sziasztok!
Én is egy eléggé beteg családból jelentkezem újra, de Mindenkinek boldog új évet kívánok!
Minden betegnek mielőbbi jobbulást!


Kép
Kép

(remélem megnyílnak)

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


http://szbea15.uw.hu/smiley%20(97).gif[img]
[/img]http://szbea15.uw.hu/smiley%20(98).gif[img]

nem akarja :oops:

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok!

Vera! Olvastam a blogodat. Sokat gondolok rátok! Remélem most, az ünnepek után már gyorsan és alaposan kivizsgálják Izácskát és megtalálják a módját a gyógyításnak is! De leírhatatlanul megdöbbent az orvosok flegmasága.... :cry:

Bolgod új évet kívánok minden mamának, babának és családjuknak!

A csatoltan képen Karina is üdvözöl mindenkit!

Kép

Anna

Kép
tulli
 
 


Sziasztok!

BÚÉK Mindenkinek!

Jobbulást a betegeskedő Kicsiknek!

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Én is Boldog Új Évet kívánok Mindenkinek!

Hát mi még kedden is dokinál voltunk, mert Abi bepötyöződött.
Valami vírus volt. Most mar jobban van, csak a pocakja görcsöl néha.
Én átaludtam a szilvesztert. :)
Anyuéknál voltunk, el is mentem a férjemmel buliba, de anyu telefonált, hogy Abi eléggé sír, így haza is mentem. 23-kor aludt el, és már otthon is maradtam. De ötkor már fenn is volt.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


én is kívánok Nektek és a babáknak-apukáknak boldog új évet, a beteg babuciknak pedig jobbulást!

Kép
chesther
 
 


SZiasztok!

Hogy teltek az ünnepek?

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!

Mi is boldog új évet kívánunk nektek, a betegeknek pedig ezen felül jobbulást is!

Mi jól vagyunk, Botinak alul már a 3. foga is kibújt és elkezdtünk délutánonként gyümölcsös püréket enni :D

Többiek mizujs?

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok
BUÉK mindenkinek.

Ajni, ne aggódj nálunk is csak apa volt ébren szilveszterkor.
Levi nagyon boldog volt, mert az ablakból egész este a tüzijátékokat nézte. ( Budai hegyeket látjuk a Duna mellett lakunk ) és valahol mindig volt tüzijáték, azóta is azt várja, hogy mikor lesz megint szilveszter.

Mi jól vagyunk, szerencsére nem voltunk betegek. holnap megyünk tanácsadásra meg Prevenart kapni. Mindig ilyenkor lesz beteg valaki nálunk amikor az orvosnál vagyunk utána 2-3 napra, remélem ez a csupa egészség megmarad most nálunk.

Nálunk is megindultak a fogacskák, a két alsó van kint Vivinek, de 2 nap eltéréssel jöttek ki. Előtte nem is aludtunk pár hétig, mert óránként keltünk. Vivi négykézláb közlekedik, már nem mindegy mit hova rakunk le. És nagyon ágaskodik felfele is, térdálásba van sokszor úgy, hogy valamibe kapaszkodik. Meglep, hogy ilyen hamar csinál ilyeneket, mert Levi ilyen idősen csak hanyat feküdt és úgy játszott, tudott már forogni, de nem szeretett nagyon hason lenni.

Mi is gyümipépezünk már 3 hete uzsira. De két napja már tízóraira is adtam egy keveset neki.

Kép
Kép
prünty
 
 


sziasztok!
gratulálok a sok-sok fogacskás babához!
Észrevettétek, hogy már 2009 van? Nekem minidg vagy 2 hónapba tellik, míg felfogom... Meg hogy "tavaly" szültünk... Hm...röpül az idő!!!
Linda, hogy sikerültek a karácsonyi ajándékok?
Nálunk 3 napja nagy a káosz. Glóriát este letesszük, aztán éjfélig kb. 1-2 óránként nyöszörög, aztán 2-3 óránként megint sírdogál, csak szopival akar visszaaludni, és köztünk akar aludni, de van, hogy hajnalban megetetem az ágyban és még akkor is nyöszörög...
Nem tudom mi lehet a baj?! Foga jönne már? Nyáladzani nem nagyon nyáladzik és most azt sem szereti, ha az ínyét masszírozom... Kevés lenne a tejem? 13-15 dkg-ot hízik naponta átlagban.
Mondjuk nem rég tanult meg fordulni is, lehet, hogy az zavarja ennyire? Utazni nem utaztunk semerre mostanában, így az kiesik. Még férjem is itthon van ezen a héten, így igazán sokat foglalkozunk vele...
Jövő héten megyünk mérésre... mindenestre ma kipróbálom a caomillás homeopatiát a fogára...

Írjatok, nálatok, hogy teétek az ünnepek?

Kép
chesther
 
 


Sziasztok,

BUÉK! Látom szép lassan mindenki bejelentkezik :D
Ivett, Vera elég horror, ami a csajokkal történt meg az egészségügy hozzáállása. :( Remélem most már mindenki meggyógyult.
Nálunk nagyon jól teltek az ünnepek. Férjem itthon volt két hétig mert az 24-e előtti két napot is kivette. Voltunk mindenhol kirándulni, kipróbáltuk a káposztásmegyeri Aquaprkot is. Persze a legrosszabb időben mentünk mert téli szünet volt most nyílt így ezren voltak dél körül ki is tették a megtelt táblát. Egyébként mindenkinek ajánlani tudom mert a gyerekmedence szuper és van egy hatalmas nagy száraz játszóterület is egy csomó játékkal. 3 év alatt ingyenes.

Kriszti végül nem adtam neki tápot csinálta vagy két hétig, hogy éjjelente felkelt 2-3 órénként most megint átalussza az éjszakát. 27-én elkezdtem a hozzátáplálást is. Kíváncsi vagyok mennyit fog mutatni a mérleg jővő héten. Igazság szerint teljesen jól van Levente fogyni nem fogy kiegyensúlyozot, vidám stb. Most még csak nagyon ízlelgettünk. Evett eddig almát, banánt, körtét ma sütőtököt. Az az igazság, hogy a cumisüveget a mai napig nem fogadja el. Nem tudom mi az oka neki. Azt hiszem lassan majd elkezdem pohárból is itatni. Benő is elég hamar megtanult pohárból inni.Ha nem lesz elég tej akkor majd ebből iszik tápot.

Eszter, kitartás nálunk is ez volt aztán visszaállt a rend. Most megint átalussza az éjszakát este 8-tól reggel 5-7 között kel.Vagy a tejem lett több a gyakori szopiktól vagy fogzás volt és megszűnt igaz a foga még nem jött ki de ezzerrel nyáladzik. A pólója is mindig tiszta víz. Nálunk is elseje óta megy a pörgés eddig csak a hátáról hasára most már oda-vissza. Nem hiszem, hogy ettől lenne nyöszörgös.
Kata

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Sziasztok!

Eszter: lehet a foga jön, nekem sem nyáladzott Lali amikor jöttek a fogai. Viszont most nálunk is az a helyzet Abigélnél, hogy nem szereti ha az ínyét nézegetem. Amilyen gyorsan ki jött az első két foga olyan lassan jön a harmadik.
Gratulálunk Botinak, nagyon belehúzott!!. :)

A tegnapi éjjel maga volt a pokol. Lali is állandóan felkelt, álmában beszélt. Abigél is nagyon rosszul aludt. Mondjuk amióta beteg volt, azóta borzasztóak az éjszakáink.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Szia Vera:
Olvastam a blogodat.
Nagyon sajnálom, hogy ilyen emberek vannak, de te ne is figyelj rájuk. Hisz ott van az a gyönyörű kislány, és reméljük nincs semmi komoly baja. Nagyon aranyosak a fiúk is a szilveszteri képen. :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!

Mi jól vagyunk, bár Boti mióta hason alszik a kiságyban éjjel többször felébred. Azt hiszem néha éhes is, ezért is ébred fel többször.

Tapasztalt Anyukák segítségét kérném hozzátáplálásban: ti hogyan csináltátok, szopi előtt agy után kóstoltattátok a pépeket? Üveges vagy otthon készített pép a jobb?

Visszatérve a karácsonyra, Botesznek nagyon tetszett a karácsonyfa, minden nap többször megsimogatta :) a csomagolópapír lenyűgőzte!!! Az ajándékaink közül természetesen a Botis naptár és a só-liszt gyurma aratta a legnagyobb sikert!

Eszter: próbáld ki a suttogós álometetést!Nekem bevált :)

Sétára ma nem alkalmas az idő, sajnos :(
Jó babázós napot mindenkinek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Szia Melus: én szopi előtt adtam. Lalinál otthon készítettet Abigélnél már ez nem jellemző. Viszont lali nem is fogadta el az üvegesset, főleg a zöldségeset.

Mi éjjel szétszedtük a fát, reggelre Lali elkezdte keresni.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok. A beteg babucikáknak jobbulást, szomorú volt olvasni, hogy az ünnepeket így élték meg. Kitartást anyukák!

Gratula a babák fogacskáihoz. :-)
Szerintem Blankának is jön az alsó kettő, mert nagyon nyűgi-bűgi, de ha maszírozom Gengigellel akkor megnyugszik. Mi már eszünk napi 2x, délelőtt és kora délután is. Ma fogjuk megkóstizni a céklát. Kíváncsi leszek :-)
Már ettünk: alma, banán, őszibarack, krumpli, sütőtök, tejpép a higitáshoz. Ezeket a gyümiket, zöldségeket mindenféle kombinációban adom. A cékla után, jön majd a répa. Én nem etetem túl sokáig egyfélével, anyukám szerint hamar ráun, ha csak ugyanazt kapja. Hála az égnek, nem vettem észre, hogy allergiás lenne valamire.

Adtam már vendégségben üveges hamit Blankának, tetszik neki, megeszi, nincs vele baja. De otthon csak azt kap, amit én csinálok. Azt is szépen megeszi, nem disznókodik, elfogadja a kanalas ételt, mintha mindig is így evett volna. Két szopi között etetem gyümivel, ha nagyon belegondolok akkor inkább szopi után eszik. De nem közvetlen szopi után, mert amikor így csináltam sok pépet visszaböfögött, valószínűleg nem volt annyira üres a pocakja. Szóval 4 óránként szopizás és a két szopi között kanalas, tudom nem így kéne, de nekünk így vált be.

Mindenkinek puszi, megyek mert még főznöm is kéne valamit.

Timi

Kép
manati
 
 


Ja igen, az előbb lemaradt, szépek a kis mikulások:

Zéti, Karina és a kis Iza angyalka :-)

Timi

Kép
manati
 
 


sziasztok!

Dorka már jól van. most megint elkezdtem neki adni gyümit. egyenlőre csak egyfélét. idáig eszi az őszibarackot. néha egy üveggel is megeszik. nekem azt mondta a védőnők, ne változtassunk gyakran a kajájukun, nem tudják megunni. én tízóraira és uzsonnára próbálom neki adni. volt,hogy én főzögettem (még régebben), de mivel nem nagyon eszik, így inkább veszem a bébiételt,mert azt 2 napig is fel tudom használni. ha már eszik rendesen, nem hébe hóba, persze én sem fogom venni.
Dorkának már fehérlik alul a fogina, kivncsi leszek mikor töri át a kis foga.
mi sétáltunk ma is. sose sikerül fél órát, van hogy 1,5órát kint vagyunk,mert bealszik közbe. sokkal hamarabb alszik el Dorka a babakocsiba,mint a kiságyában nap közben.
szép napot!

Kép
.ivett
 
 


Vera: olvastam a hírt, hogy kiderült mi a baja. Örülök neki, legalább most már lehet kezelni. Viszont ez a doktornőn nagyon felháborodtam, hogy hogy elküld egy csecsemőt hogy majd februárba jöjjön vissza. Megáll az eszem.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!

A mi uj evunk eleg vacakul kezdodott.
31en este Aleko mar kohogott, hajnalban betelefonalt amunkahelyere hogy nem megy be mert beteg( igen 1jen is dolgozott volna) igy a dokinal kezdett, ugyeletes ficko kitalalta igyon sok vizet es egyen c vitamint, heton elment a hazi orvoshoz aki szinten beteg igy a helyettesito no 4 ora varakozas utan megvizsgalta, konyorgesre adott neki gyogyszert es elkuldte tudo rontgenre ahol kiderult tudo gyulladasa van( milyen jo lett volna tudni ezt mar 4 nappal elotte is!) szoval itthon van beteg allomanyban.
Tegnapra en is beteg lettem, en csak ket orat vartam a dokinal majd haza jottem, mert furdes ido volt, igy azt nem tudom mi a bajom.
Nagyon izgulunk Anna el ne kapja, bar sajna ma reggel o is kohogott de jo kedvo, eszik, alszik, laza nincs, igy egyenlore csak tantum verdet fujok neki.


Fogakhoz gratulalok! Anna hol joban hol kevesbe szenved! Eszter nalunk is olyanok az ejjszaka mint irod. Vibrucol kupot nem probaltad? Homeo patias! Nekunk bevalik, de amikor mar az sem, akkor nurofen.

Amugy Anna iszonyat nyugos voolt masfel heten at napkozben is, szentul hittem a foga, de nem jott kki.
Viszont kannalal mar egyaltalan nem szik, eljutottunk odaig hogy ugy szoritja ossze a szajat hogy semi aron nem tudom belenyomni a kanalat.
Igy fozeleket egyaltalan nem eszik, gyumit meg cumibol.
Szoval nagyon irigykedem hogy minden mas babo ilyen zokkenomentesen atallt a kanalra is!
En meg jo darbig kuzdeni fogok, sot lehet hosszu tavon ilyen rossz evo lesz Anna.de legalabb most epp a tapot megeszi( ugyanis volt mikor napi 400 ml jott csak ossze, 160 tea, es 120 gyumi le, ami folyadekilag meg ok is csak tapanyagilag nem)
Az egyetlen amit megeszik kanallal a reszelt alma, de ha mar teszek bele mast is nem eszi meg!
A ceklat es a borsot kifejezetten igen utalta, es mondom a foziket cumibol sem eszi meg :twisted:
Szoval tobb het idegeskedes utan azt tanacsolt anekem egy gyermekorvos ismeros, ne stresszeljuk egymast ezen, egyen csak tapot, es majd idovl ujra probaljuk.
Pedig eleinte hogy ment....
Na mindegy.
Nekem mar ez is orom, hogy nem sir egesz nap. Iszonyat volt mikor egesz nap csak nyogott nyuszitett, orditott, minden pozicioban, es miert is ne ezt akkor amikor a fu sem nott, az ugyeletre meg nem vittem mondvan szetrohogik magukat hogy azert od amegyek mert sir a gyerekem es ettol megorultem :? Meg hat ferjem esete mutatja is milyen az ugyelet.

Na mindegy! MAr csak bizni tudok abban az egesz ev nem ilyen szellemben fog telni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Vera: orulok hogy kiderult Iza baja!
Es a legzesfigyelore akartam meg irni, valahonnan lehet kolcsonozni nem?pl a minimanoban lehet az fix! De szerintem nem penzert vagy kevesebbert valami korhaztol, alapitvanytol?
aaa3
 
 


Jajj es meg valami: Anna maszik :lol: Olyan kis furge, es olyan ugyes! Es emiatt mar nem hagyhatjuk egyedul a foldon,es mar felulni is probalkozik. Eleg aktiv lany! Epp ezert szerintem nem is hizott, majd jovo heten mereckedunk.

A mindene most a karacsonyra kapott bugo csiga. Ugyesen probalja utanozni ahogy mi csinaljuk, de leginkabb csak csapkodas lesz belole :)
aaa3
 
 


Sziasztok!

Melus: Én is szoptatás előtt adtam és mindig délelőtt próbálkoztam az új ízzel, hogy délutánra kiderüljön, hogy bírja-e.

Lányok! Ki mikor kezdte/kezdi a hozzátáplálást? Én Lucánál megvártam, hogy betöltse a 6. hónapot, aztán meg nem akart semmit elfogadni. Most van itt egy új doki (szomszédéknak Ő az orvosa), aki azt mondja, hogy 4. hónap után érdemes elkezdeni, hogy ne legyen ilyen gond, mint Lucuval. Most afelé hajlok, hogy megvárom az 5. hónapot, aztán hajrá. Szerintetek?

Luca kezdi megszokni, hogy nincs egyedül. :lol: Dalma szépen növekszik, már 7510 g. :lol: Tegnapelőtt hasról hátrafordult, de azóta nem csinálja. Ezerrel nyálzik és kicsit nyűgös és imádja, ha az inyét masszírozom. Most meg bömböl, úgyhogy mennem kell.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Tündi!

én elkezdtem 4. hónaptól, mégis majdnem 2 hónap leállás volt, mert a kisasszony nem volt hajlandó enni. pedig ügyesen ment neki sokéig.nekünk a fogára fogták,bizti amiatt nem eszik. most elkezdtem neki őszit adni,meg most evett egy pici vilmoskörte birsalmát.
tudom milyen rossz,mikor szenvedés az evészet.sajna tapasztaltam. én még főzit nem adok neki, nem szeretném összezavarni. szerintem 2 hét múlva kezdem belecsempészni majd a dolgokat az őszibe. hátha át tudom verni. bár nem hiszem.

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat!
Tündi, én Boti 6 hónapos korában kezdtem a gyümikkel, és rögtön elfogadta a kanalat, nem volt gond. Viszont akkor már 2 foga is volt Botinak. Én nem akartam előbb kezdeni, a szopival is minden ok, szóval nem volt miért siettetni a dolgot.

Tamara, jobbulást és kitartást nektek!Ügyes Anna :) már boti is póbálkozik a mászással, csak ő még hátrafelé halad....

Voltunk 2 órát sétálni, nagyon szép idő volt!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Tamara, jobbulást nektek. Nagyon szomorú vagyok a történeted és Vera (Iza) kálváriáját olvasva ... Egyre vacakabb az egészségügy és ez szomorú, nem tudom hová fog ez vezetni!

Anna baba mászik? Hűha, nagyon fürge a lány. Ülni nem próbálkozik? Mert nekem Blanka már nagyon sokáig ül egymaga. Persze felültetem és úgy, mert egyszerűen kicirkuszolja magának. Nem nagyon akar már feküdni.
A mászás még nem megy, inkább úgy csinál mint a partravetett hal :-) és így hason-háton csúszva, forogva bejárja az egész gyerekszobáját :-) Vicces mindig jól szórakozom rajta.

Ma voltunk oltáson, megkapta a 3. prevenálját. Már csak 15 hónaposan fog oltást kapni. Még mindig nincs 7 kiló. Pontosan 6995 gramm. Olyan picurka, főleg, hogy láttam egy másik kislányt aki 4,5 hónapos volt és szinte kétszer akkora. :-)

Blanka is sokkal nyűgösebb mostanában, mint egyébként, de azért még jól bírom. Én is a fogának tudom be, remélem kibújnak végre a lyukasztók :-)

Sajnálom, hogy a kanalassal sokaknak problémája van. Nekünk nem volt hála az égnek, bár nem is kezdtük túl hamar.
(Egyébként itt a fórumon is meséltem barátnőm sztoriját, hogy ő 4 hósan kezdte hozzátáplálni a gyereket - tápszeres volt - az elején szépen evett, de utána nagyon sokáig gond volt a kanalas evéssel, konkrétan nem fogadta el. Azt mondta nekem, hogy ameddig tudom húzzam ki és ne siessem el. Ja és a második gyerekénél csak akkor fog kanalas ételt adni, ha kinézi a szájából. :-) A másik ismerősöm, a babáját csak 6 hónaposan kezdte el kanalassal etetni - szintén tápszeres baba - semmi gondja nem volt az evéssel, később sem.) Nagyon sok helyen olvastam, és én ezzel értek egyett, hogy egy gyereknek meg kell érnie a hozzátáplálásra.

Mi 5-ik hete próbálkozunk. Nekem a védőnő anno azt mondta, hogy akkor kezdjem el kanalas hamival etetni Blankát, ha látom, hogy nem elég neki a tejecske, éhesebb. Pontosan így is történt. Blanka 5 órákat képes volt ellenni szopizás nélkül, de a végén, már alig bírt ki 2-3 órát. Ezután kezdtem el almapürével. Pont kapóra jött az időpont, mert az anyósomék szomszédja a saját bio almáját hozta el nekünk, amik elég picik voltak és nem túl édes, nem is savanyú. Ezek a pici almák kitettek egy adagot, bár az elején nem is adtam többet neki, 4-5 kanálnál.
5-7 naponta bevezettem másik gyümit, egyébként a neten találtam olyan cikket is ahol azt írták 3-5 naponta is belehet vezetni új hamit. Amit ismert azokat már kombináltam is egymással. Mindent gyönyörűen eszik, egyedül a krumplival volt kisebb bajunk, ezt Linda is írta anno, hogy fújtós. Ez tényleg így van, én anyatejjel hígitottam, de az kevés volt, úgyhogy tettem hozzá még tejpépet, így megette gond nélkül.

Az egészben a legaranyosabb, hogy megismeri már az előkét, a kanál kopogását ahogy kevergetem a tálkában a hamit, szinte elrepül annyira örül hogy kap valamit.

Nagyon élvezem, hogy készítem neki az ételeket, a sütőtökpép a kedvence abból is fagyasztottam már le egy csomót, tegnap főztem neki céklát és krumplit összeturmixoltam az is le van fagyasztva. A céklát még nem kóstoltuk, úgy döntöttem jövőhéten fogjuk megpróbálni, mert egy picit száraz a bőre, lehet hogy a hideg levegő miatt, nem tuodm, (ha rám ütött akkor minden télen ki lesz száradva a bőre) és most várni akarok egy pár napot az új hamival.
Egyébként ha valaki céklát akar főzni nem kell sok, egy gumóból és 2 kisebb krumpliból 3 Aventes teli pohárral tudtam eltenni. Ja és céklát előbb kezdjétek el főzni, mert nagyon sokáig fő, elég kemény egy zöldség.

Bár én már egy ideje rájöttem, hogy mindenben a megérzéseimre hagyatkozom, és persze sok tanácsot tud adni a net, könyvek, védőnő, de minden gyerek más és mindegyiknél másképp kell ezt csinálni, mint ahogy a szoptatás sem megy egyformán.
Tündi, szerintem még szopiztass, ahogy Melus is írta és csak akkor fogjatok bele ha tényleg elérkezettnek látod az időt (éhesebb-nyűgösebb vagy kint a foga, elérte a 6 hót)

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, hogy jártunk. Tegnap anyósék elvitték Lalit, hogy majd a hétvégét ott tölti. Mi is pihenhetünk volna egy kicsit. Lali lelkesedve össze is pakolta a cuccát. De este nyolckor jott a telefon, hogy Lali nagyon sír és haza akar jönni. Igy hát anyósék visszahozták. Itt meg anyós sírt, hogy miért nem akar velük lenni. nem bírta felfogni, hogy ez egy gyerek. Lesz még ilyen sok, ugyanis lali mostanában megint elég anyás lett. Már akkor is sír ha kimegyek a közértbe. Pedig ezt már nagyon régen csinálta.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a tanácsokat, azt hiszem megfogadom. Lucánál nagyon ragaszkodtam (meg a doki is) a 6. hónaphoz, pedig addigra már 2 foga volt (kép lent), meg hízni sem nagyon hízott már. Most majd figyelem a jeleket. :lol:

Hajni: Nálunk is hasonló a helyzet. Dalma születése előtt Luca simán aludt a nagymamánál, most meg még napközben is csak akkor van el, ha én is ott vagyok. Ha néhány órára vigyázni kell Rá (mert nem akarok 2 gyerekkel bumlizni pl. az ortopédiára), akkor az nálunk itthon. Sőt, ha ott vagyok a közelben, akkor a nagymama még a kabátot sem adhatja Rá.

Tündi

Kép Kép

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Napirend ügyben kiváncsi vagyok a véleményetekre, tapasztalatotokra.
Karina már nemsokára 4 hónapos. Átalussza 1 hónapos korától az éjszakát. Mostanában reggel 7:30 körül kel, ekkor eszik először és este fél10 az utolsó evése. Egy óra múlva már tuti alszik.
Egy barátnőm szerint ideje lenne átszoktatni arra, hogy a fürdés és az utolsó evés este 7-fél8 körül legyen, mert később is ez lesz majd az ideális. (nyilván akkor korábban fog kezdődni a nap)

Szerintetek kell a kis rendszerét megzavarni? Nem kicsi még hozzá?

Anna

Kép
tulli
 
 


Tündi!
Szia!
Nagyon édesek a gyerkőcök!
2 hét van Dalma és Karina között, de Dalma mennyivel nagyobbnak látszik!

Kép

Anna

Kép
tulli
 
 


SZiasztok!

Gyönyörűek a csajok!!!

Anna: én szerintem hagyni kell Karina napirendjét. Én örülnék, ha igy végig aludná az éjszakát, mert Abi még mindig nem alussza át.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!

Anna: Karina nagyon cuki. Mi úgy alakítottuk ki a napirendet (születésétől), hogy Dalma 7-kor fürdik, szopcsi, aztán 8-kor már alszik is. Ébredés 5-6 között valamikor és indul a nap. Ez azért alakult így, mert idáig egyedül rendeztem este a 2 gyereket és így Lucát is tudtam fürdetni úgy, hogy Dalmára már nem kellett figyelnem. A reggelek meg nálunk mindig is ilyen koraiak voltak Lucának köszönhetően.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Leventének Kívanunk Nagyon Boldog Szülinapot!!! :)))

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Köszi szépen Hajni. :)
Hát igen , ma 3 éves már Levi és este pont azon gondolkoztam, hogy mennyire elment ez a 3 év. Furcsa hogy ha Vivi nem született volna meg, akkor nekem már most "lejárna" az itthon tölthető időm. Olyan gyorsan elment ez a 3 év és még csak most Vivi születése után kezdtem azt érezni, hogy elengedtem a munkahelyem. Amit lehet, hogy az is nehezített hogy én itthonról 1,5 évet dolgoztam Vivi születése előtt, amikor Levi aludt délután meg este.

Szülinap jól sikerült, nagyon várta már. Piros lufikat raktunk a nappaliba ( piros mániás ), Alma együttes szülinapos dala fogadta, itt volt mama-papa, az ajándék is bejött neki nagyon, és tegnap a tortát is együtt sütöttük. Majd este biztos mondja, hogy szép nap volt. :)

Tulli: hagyd a napirendet így ahogy van. Örülj, hogy átalusza az éjszakát. ( irigykedem ) Mire odaértek, hogy reggeli ÉBRESZTÉSRE lesz szükség ( bölcsi, ovi ) addig még sokat fog ez alakulni. Ha már aktívan mozog hamarabb elfárad stb. Ha jön a tavasz meg a nyár, az esték eleve tolódnak mert levegőzni sokszor csak este 6-7 után lehet majd kivinni. Szóval ne bolygasd, nagyon hálás napirendje van Annának most szerintem.

Tündi: ahogy elnézem lányokat nálatok sem árt a fotókat elnevezni, melyiken melyik gyerkőc van, mert mint 2 tojás úgy hasonlítanak. :)

Kép
Kép
prünty
 
 


Boldog születésnapot Leventének. :lol:

Kép
.ivett
 
 


Linda: Mit kapott a Levente születésnapjára?
Mi nagy gondba vagyunk, mert már annyi játéka van,hogy az csak na.
Igazság szerint a nagyszülők is tőlünk várják az ötleteket.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!
Nagyon aranyosak a gyerkőcökről a fotók! Jó, hogy tettetek fel!

Hajni, ne aggódj Lali miatt, majd lesz olyan is, amikor csak a nagyszülőknél akar majd lenni! Gondolom, azért jó lett volna egy kicsit kettesben!

Levinek boldog szülinapot! Linda rég írtál a blogodra, pedig mindig nézem mik a történések nálatok!

Én úgy tudom, ha a szopi előtt adunk kaját a babának, akkor az elválasztást eredményez, ha utána vagy 2 szopi közben akkor lesz elválasztódás. Én így olvastam most a Kismama újságban volt egy naptár, és abban van egy klassz hozztáplálós táblázat.

Mi kb. az ünnepek óta szenvedünk az alvással (éjszakaival), először a karácsonyi forgatagnak tudtam be, aztán meg a fogzásnak. Most lentvoltunk nyaralni egy kicsit Kenesén, és előtte napokban rengetegszer felkelt éjjel Glória, meg sírt szopi után és nyűgösködött napközben. De ezt írtam is. Tudjátok mi volt? Megjött a mensim és biztos nem ízlett neki a tejecske. Nagyon szeretne már enni viszont, a banánt és az almát megengedem neki, hogy nyalogassa és üres kanalat is néha szájába szoktam tenni. Ügyesen fog enni szerintem. Holnap megyünk dokihoz (súlyra is elég keveset hízott), remélem elkezdhetjük a plusz étkezést, mert szerintem Glória éhes.

Most megint egyedül leszünk Babival a héten, mert férjem külföldön újra és megbeszéltük Glóriával, hogy nem fog százszor felkelni éjjel és képzeljétek csak fél 2-kor és fél 5-kor kelt fel (na meg a szokásos 6 óra, d legalább nem kezdett elé sikítozni mint máskor). Nálunk ez óriási eredmény. Talán még azt is elérjük, hogy végre csak egyszer kel úgy fél 4 körül... Amúgyis szeretnénk különköltözni, és nem lenne jó óránként átvándorolni.... Remélem így mindannyian pihentebben ébredünk majd...

Szép napot nektek!

Kép
chesther
 
 


sziasztok!

tegnap Dokra négykézlábra emelkedett. azóta is gyakorolja :lol:
rettenetes örömöt érzek. egy jóideje nem csinált újat,és kezdtem félni, de mondtam én is neki, hogy már jó lenne, ha mutatna valami újat,és megörvendeztetett vele :wink:
szép napot mindnekinek!

Kép
.ivett
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?