Új privát üzeneted érkezett!

Hát igen, a történtek után én egy sima terhességgel sem leszek aggódásmentes, hát akkor egy ikerterhességgel.
Szerintem ne foglalkozz vele, hogy mit gondol a doki. A lényeg, hogy te megnyugodj, hogy minden rendben van és ha ehhez az kell hogy megnéz, akkor nyomás be a kórházba hozzá. Én abszolult megértelek. Erre szokták azt mondani, hogy aki már egyszer megégette magát a tűzzel, az jóval óvatosabb. Nyilván aggódsz a történtek után, de hidd el én is ugyan így paráznék

KépKép
csige-bige
 
 


ranita inkább legyen ki a töke veled minthogy baj legyen.....az én dokimat is elég sokat zaklattam telon amit ő utál...erre rájöttem.....
csajok a clostynak mennyi ideig van meg kb a hatása?nekem ez volt a 3.hónap...most szünet jön....kedden elmegyek azért és beszélek a dokimmal

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Hát Nitácska én úgy tudom egy-két hónapig még van hatása. Szerintem kérdezd meg a dokit. Szerintem ez attól is függ, kinek mennyire turbózta fel a szervezetét a gyógyszer. Mivel nekem jó a progiszintem, csak szintentartás miatt szedem, így feltételezem, hogy nekem talán hosszabb ideit, de nem tudom, ez csak tipp. Viszont egy-két hónapig még megvan az utóhatása.

KépKép
csige-bige
 
 

 
 

csige köszi a választ.... :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nita,
én 4. vagy 5. hónapja nem szedtem már, de a doki szerint még annak köszönhetem, hogy ketten lettek volna.
Az én dokim amúgy rendes, mindig mondja, ha van valmi, hívjam. Csak már nekem kellemetlen.

Kép

Kép
ranita1979
 
 


Nekem sem lehet okom panaszra, mert mindig segít a dokim ha telefonon hívom. Mondjuk én emiatt nem is stresszelem magam. Privát járok hozzá, nem olcsó és hát ha gondom van, akkor igen is foglalkozzon velem.
Ranita: akkor jó sokáig kitart a hatása a clostinak. Most azért belémhúztad a frászt. Nagyon édesek az ikrek, de én most egyenlőre csak egy babát szeretnék és majd ha nagyobb, akkor majd még egyet hogy ismét babázhassak. Két babát tervezünk a férjemmel és nem szeretném egyből ha kettő hullana az ölembe. De ha úgy alakul, nyilván akkor sem lesz gond. Tudom ez nem kívánságműsor :lol:

KépKép
csige-bige
 
 


Csige,
hát én is sok pénzt odahordtam már Neki, úgyhogy a minimum, hogy felhívhatom. Bár tudom, hogy látatlanba sok mindent nem tud mondani, de mindig meg tud nyugtatni. Nekem az is sokat jelent.
Az nem biztos, hogy mindenkinél eddig hat a closti. Az érdekes az, hogy én minden hónapban jártam uh-ra és mindig látszódott, hogy egyik oldalt, egy pete volt, hol a jobb, hol a bal odalon, felváltva. Erre most mi történhetett, nem tudom :( . Ha most is csak ott lett volna egy, ahol én éreztem, akkor szerintem nem lett volna gond. De ezen nem is gondolkodom már :( . Pedig szoktam.

Kép

Kép
ranita1979
 
 


majd meglátjuk nálam mi lesz...e én is megelégednék egy babóval is :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok, az Aviva tornát honnan töltöttétek le? Engem is érdekelne, meg a kolléganőmet is, ők is kb 1 éve próbálkoznak, kipróbálnánk mindent!
Igazad van csige, egy baba egyenlőre elég, én mindig csodáltam az ikres anyukákat, pláne ha 3-as, hogy pár hónap után még ép elméjűek a kialvatlanság meg a stressz miatt. Persze azért én sem vetetném el semmi pénzért, ha kettő sikerülne. Azt szokták mondani, hogy nagymama ágon öröklődik a családban. Hát anyunak vannak iker öccsei, és apósomnak is van egy ikertestvére, Leventém mégis egyedül lett, bár én nem szedtem clostit. Na sziasztok Naegele

Kép
Kép
naegele78
 
 


naegele lehet hogy a következő terhességed lesz dupla...... :roll: :)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Ranita
Inkább hivogasd a dokit, mint hogy baj legyen.
Főleg ha az ember fizet is neki, akkor meg ne húzza a száját!

Hát én azért viszont ki lennék békülve egy ikerterhességgel! :) Kettő egy csapásra. Bár nálam mondjuk nagy az esély, mert mind a kettőnk részéről volt a családban iker terhesség. Én mondjuk októberben szedtem be utoljára a clostit. Így a hatásáról, hogy meddig tart nem tudok semmit mondani :(.

Bikfy
Azért az kemény a candida diéta. Én nem is tudom, hogy hogy bírnám ki. Neked hogy derült ki, hogy ilyen gondod van?

Kép

Kép
princzike
 
 


Naegele
Én úgy tudom, hogy van egy honlap, amin minden rajta van. Bár az anyag nem, csak egy kis előzetes a dolgokról írásban. Nekem a füzet van meg a második kötet, de azt én az Alexandra könyvesboltban vettem meg. Ebben a kötetben van inkább az a rész, ha valaki babásodni szeretne :)
Hát nem sok, amiben segíteni tudtam, de remélem azért hasznos lesz.

Kép

Kép
princzike
 
 


princzike mizujs veled......rég voltál...

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Az Aviva tornáról nincs videó, vagy DVD, de van róla a neten 2 könyv, 1. és 2. kötet, ebben nagyon klasszul le vannak írva a gyakorlatok. Megpróbálok rákeresni a neten, ha megvan megírom. Ez egy fórum volt, ha jól emlékszem, oda töltötte fel egy lány. Mindjárt nézem.

KépKépKép
bikfy
 
 


http://sharebase.de/files/TPF32TFXyI.html

http://sharebase.de/files/AbvkkGf7b0.html


Na itt a két könyv, innen le lehet tölteni, legalábbis én ezt találtam.

KépKépKép
bikfy
 
 


Na és még itt van a gyakorlatok zenéje is, ha minden igaz.


Sziasztok!
Itt a beígért zenei anyag. Bocs h ilyen soká hozom.
Tracklistám nincs sajna, de szerintem nem is lényeges.
01-19 ig a 18 gyakorlat zenéje
20-30 ig a röviditett módszer zenéje.

Sok sikert és örömöt a hsználatához!


Kód:
http://data.hu/get/455141/Zene_az_I_kotethez.rar.html

KépKépKép
bikfy
 
 


bikfy jók!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nitám!

Te a zenés részt le tudtad tölteni? Nekem az valamiért nem igazán ment. :shock:

KépKépKép
bikfy
 
 


a zenés rész nekem se megy.....nem engedi.... :?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Bikfy köszönöm szépen! Letöltöttem mindet. Puszi

Kép
Kép
naegele78
 
 


Mennek a zenék is, egy külön mappába csomagoljátok ki, és media playerrel is simán lejátsza, 30 szám van. Sziasztok

Kép
Kép
naegele78
 
 


naegele köszke!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors helyzetjelentésre jöttem. Tudjátok ma voltam dokinál.
Hát csajok én totál ki vagyok akadva!!!!!!! :evil: Annyit mondott, hogy legyek türelmes, még "CSAK" 7 hónapja próbálkozunk és ha szeptemberig nem jön össze, akkor menjek vissza. :shock: Meg hogy a pajzsmirigy miatt a TSH értékem nem volt beállítva az utóbbi időszakban és emiatt most kellene kezdeni az 1 év számolását :shock: :roll: Nos a TSH értékem decemberben tért el egy kicsit a megadott értéktől és július-nov. között teljesen normális volt. Azt mondta semmilyen módon nem akar beavatkozni és még csak hormon vizsgálatra sem küldött el!! A legszívesebben pofán vágtam volna :evil: Szerintem igenis sok a 7 hónap és sztem már össze kellett volna jönnie, ha minden oké lenne. Én ezt nem értem, hogy miért derogál neki elküldeni egy francos hormonszint mérésre. Azzal még nem avatkozik be.
Szóval most már nem tudom mihez kezdjek, kihez forduljak. Senki sem akar nekem segíteni :cry: Szerintetek ha a körzeti dokit megkérem elküld egy hormon vizsgálatra? Akkor is akarom tudni, hogy mi van.

Bocsi hogy ilyen hosszú voltam.

Kép
Kép
nyanya77
 
 


Bikfy köszi szépen a tornához a linkeket. Angyal vagy :lol:

Luli sajnálom pirit. Fel a fejjel csajszi!!

Nita veled mizu?

Kép
Kép
nyanya77
 
 


nyanya én azt mondom neked: Új doki!!!!
velem minden ok...élem életem.de fáj a torkom... :cry:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nyanya,
ez olyan bosszantó. Én is azt mondom, másik doki, minél előbb. Most mibe telne neki elküldeni Téged vizsgálatokra????
Én úgy tudom a házidoki nem kérhet hormonvizsgálatot. Legalábbis én egyszer próbálkoztam vele, de azt mondták nem lehet.

Lányok, én olyan gáz vagyok. Csak nem bírtam magammal, elmentem dokihoz. Mikor meglátott, már vigyorgott, azt mondja, "tudtam, hogy el fog jönni" :? .
És most nyugodtan kinevethettek, de én a pé érzem. Bal oldalt van egy nagy 20mm. Én mindig is megéreztem a pé, de ennyire brutális sose volt. Most már leszakad az egész bal oldalam. Na mindegy, így vagyok nyugodt, a doki mindenesetre jót derült rajtam. Meg most már én is magamon.
Szerintem nekem az agyammal is lett valami gubanc :D :D :D De azt hiszem ezután már csak ilyen parázós leszek :? .

Kép

Kép
ranita1979
 
 


ranita szerintem normális hogy elmentél és megnézetted van e vmi gubanc........hála nincs semmi......egyébként miota clodtyt szedek/tem azóta én is elég rendesen megérzem a pé-t....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Ranita: nekem a műtét után ugyan ilyen brutális pém volt. Meg is kérdeztem annak idején a dokit, hogy ez normális azt mondta igen.
Nyanya: új doki!!! Én nem értem, hogy miért okoz ekkora problémát elküldeni az embert egy hormonvizsgálatra, ami egyszerűen csak egy vérvétel. Basszus nem szívátültetést kérsz!!!! Egyébként a hét hónap valóban nem olyan vészes és tényleg csak egy év után szoktak közbeavatkozni, viszont a hormonszintet mindenképpen érdemes lenne megnézetni, mert ha nem jó akkor lehet hogy hiába próbálkoztok és elpazaroltok egy évet. Ha van péd, de pl. kevés a progiszinted és teherbeesel, akkor sajnos vetélés lehet a vége. Ilyen esetben ha hormonvizsgálatot csinálnak, akkor ezt gyorsan tudják orvosolni. Szerintem próbálj meg másik dokit keresni, aki igen is komolyan foglalkozik veled. Megcsinálja az alapvető vizsgálatokat. Minden könyvben azt lehet olvasni, hogy családttervezés, ami abból áll, hogy elsősorban elmegy mindkét fél vizsgálatokra és meggyőződnek róla hogy mindkettőjükkel minden rendben van. Kérdem én hova? Ez a könyv magyarországról ír? Itt ilyet nem igazán lehet tenni, vagyis nem tudsz tenni. Sajnos.

KépKép
csige-bige
 
 


Sziasztok!

Ranita! Szerintem teljesen normális h most félsz mindentől és elmész a dokihoz. Inkább nézzen hülyének mint vmi baj legyen.

Nyanya! Nem értem ezt a dokit! Engem egyszer a koleganőm elküldött az ő dokijához, és az volt az első h hormonszintet nézetett. Jó fej volt nekem az a doki is, csak valamiért nem volt túl szimpi. De másnak meg nagyon bejön.

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


Sziasztok!

Hát én már így kora reggel felbosszantottam magam Nyanya levelén. Ne haragudjatok, ha durva leszek. :evil:

Az Isten verje meg ezt a ki...tt egészségügyet! Én ugyanígy jártam, mint Nyanya. Már régóta érzem, hogy valami nincs rendben velem. Elmentem háziorvoshoz, kértem, küldjön el egy vérvételre. Válasz, nem, mert ebben a hónapban már kimerült a keret, különben is, fejezzem be ezt a cirkuszt, nem vagyok én beteg, csak hipohonder. Leforrázva, megszégyenülve jöttem el.
Végül az üzemorvos és a nőgyógyász jött rá, hogy valami nem stimmel, na így lett vérvételem, amiből ugye kiderült, tényleg baj van. Ha engem akkor rögtön elküld a háziorvos, akkor most nem itt tartanék, lehet már terhes lennék. Milyen alapon szórakozik valaki az én időmmel? Ne ők döntsék el, hogy hozzám mikor jöjjön a gyerek. Nyany keress másik orvost, de sürgősen. Igen, az a baj, hogy mindenhol hirdetik az optimális családtervezést, mi meg beszívjuk. Félévente jártam a kórházba nőgyógyászhoz, de egy se jött rá a PCO-mra, azt ajánlották, tessék középidőben sokat együtt lenni. Kérdeztem, melyik középidőben? Hol 28 napos a ciklusom, hol 44? És még ekkor sem léptek semmit. Sőt, emlékeztek, még a rákszűrésem eredményét is elhagyták. Nem is csinálták újra, mondván, azt évente csak 1x lehet. Beírtak egy kitalált eredményt, mondván biztos normális lenne az, ha meglenne. Folytassam még a sort?

Bocsi, ha sok voltam, de annyi minden bánt. Most viszont már okosabb voltam. Úgy mentem el a dokihoz, hogy minden szakirodalmat elolvastam. És én mondtam meg, mit írjon fel. Ha nem vagy tájékozott, öcsém, úgy, de úgy megszivatnak, hogy csak na.

Tényleg sajnálom, azt hiszem nem volt még ilyen negatív hozzászólásom sose, de ezt most nézzétek el nekem.

KépKépKép
bikfy
 
 


Na megyek egyet Avivázni, utána meg 11-től meló. :wink:

KépKépKép
bikfy
 
 


Igen, sajnos elkeserítő, de ez a magyar egészségügy. Én is csak a vetélésem után kezdtem olvasgatni a hormonszintről, vetélésről és akkor jöttem rá pár dologra. Onnantól kezdve már bátran kérdezek a dokitól és próbálok képbe lenni. Valóban nekünk kell tájékozottnak lennünk és figyelni magunkra. Én ezért is váltottam dokit, mert mindig én kérdeztem hogy akkor mi legyen. A végén már kértem, hogy uh-val kövesse a ciklusomat, hogy tudjuk mikor kell együttlennünk. Erre az volt a válasz, hogy ahhoz sokszor kell majd mennem. Basszus engem nem az érdekel. A hormonvizsgálatról pedig nem igazán vett tudomást, pedig alacsony volt a progiszintem. Most már legalább megnyugodtam hogy helyreállt a clostinak köszönhetően. Hajrá babaprojekt :lol:

KépKép
csige-bige
 
 


Ja, amitől kész vagyok az a TÜRELEM. Ne mondják nekem basszus hogy türelem, amikor vetélés után rákérdeztem, hogy nem kellett volna nekem utrót kapnom mert alacsony volt a progiszintem. Erre a doki, miért nem kapott. Erre én: nem nem kaptam. Erre ő: akkor majd legközelebb kapok. KÖSZI. És ha esetleg első alkalommal kaptam volna? Ha megnézte volna mit írt fel minden hónapba magának amikor nála voltam? Ha gondolkozott volna azon hogy nem ok nélkül kaptam clostit? Akkor talán lassan szülnék. Szóval ennyit a türelemről. Amikor telnek az évek, akkor nehéz türelmesnek lenni. Persze normális keretek között az ember türelmes és én is próbálok az lenni, de nem ő mondja nekem hogy legyek türelmes.

KépKép
csige-bige
 
 


A felháborodásunk az teljesen jogos, úgy érzem.
Ha Te nem nézel utána, hogy mi lehet a bajod, mit kellene csinálni, mi lehet a következő lépés, akkor csak megy az egy helyben topogás és megy az idő is. De ha esetleg Te akarod megmondani a dokinak, hogy mi legyen a köv. lépés, akkor fel van háborodva és max. annyit mond, hogy ne bújd a netet, mert ami ott van, az úgyis hülyeség. Szóval nem egyszerű ez, de egy normális, ránk odafigyelő dokit sem könnyű kifogni.
Ja és a türelem? Tudjátok hányszor hallottam ezt a szót a kórházban? Meg a nyugalom, meg az idő majd mindent eldönt?? Már rosszul vagyok tőlük, ha meghallom. Mikor az ember tudja, érzi, hogy valami nem ok és csak annyi tudja elhagyni a szájukat, hogy türelem. Én már mondtam a dokiknak, hogy ezt a szót előttem mégegyszer ki ne ejtsék, mert begorombulok.

Én sajnos már azt mondhatom, hogy rutinos orvoshoz járó vagyok és abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az orvosom nagyjából hallgat rám. Amikor azt mondtam én szeretném a lapart, megcsinálta, mikor vv-t kértem, adta a beutalót és tényleg hívhatom bármikor. Amikor a kórházban voltam az volt a baj, hogy Ő szabin volt, különben a dlkgok nem húzódtak volna el eddig. Meg ha nem lett volna a főorvos. Mert Ő nem akarta engedni, hogy hozzám nyúljanak.

Na mindegy, hiába is háborgunk mi itt, a helyzet nem fog változni. Csak annyit lehet tenni, hogy az ember keresgéli a megfelelő dokit, aki emberszámba veszi és próbál segíteni.

Kép

Kép
ranita1979
 
 


Nita
hát... mit is mondhatnék. Élem mindennapjaimat és reménykedek ebben a hónapban, hogy összejön :) Februárban megyek újra kontrollra. Bár mondjuk ez megint cukorterheléses lesz, amitől már én eleve iki vagyko akadva :( Teljesen haza fogja vágni az egész napomat :(

Nyanya
Szerintem is keress másik orvost. Ennyire P...szt nem lehet! Miből tart téged elküldeni egy nyamvadt vérvételre.
Egyébként én is így jártam az sztk-ban, hogy mondta, hogy már 6-7 hónapja próbálkozunk és nagyon nem jön össze (ráadásul nem hébe hóba, hanem célirányosan), mire a doki. Ugyan... ez még nem olyan hosszú idő. Majd, ha egy év múlva sem sikerül, akkor menjek vissza újra és majd generál nekem peteérést vagy repeszt. Ha még úgy sem jön össze, akkor megnézi apát is. Hülye ez az orvos???? Na én akkor mentem el egy magánrendelésre, hogy valami nem ok. Bár az ottani doki is mondta, hogy nem olyan hosszú idő ez még mióta próbálkozunk - persze azt hittem leütöm -, de hajlandó volt megvizsgálni. Így derült ki, hogy hiába próbálkoztunk volna egy évig vagy akár 20 évig, akkor sem jött volna össze, mivel a prolaktin szintem rohadt magas volt. Ennyit az SZTK-ról! De persze azóta más turpisság is kikderült.....

Csige
Én tuti lerugtam volna a doki hr***it. Ekkora egy vadbarmot. Otthon meséltem uramnak,, hogy te hogy jártál és milyen bunkó volt a doki. Ő is azt mondta, hogy tuti addig ütötte volna amíg mozog, hogy ennek a nem is mondom minek nem számít egy apró kis élet!!! :evil:

Ranita
Szerintem inkább vigyorogjon rajtad a doki, mint, hogy baj legyen :)
De ez azért szupi, hogy már ennyire erőteljesen működsz odabent :)

Bikfy
Köszi a linkeket :) Szupi :) Kár, hogy a másodikhoz nincs meg a zene.

Kép

Kép
princzike
 
 


Most folyt. köv. a tegnap estéhez, mert ki lettem túrva.

Szóval, a folytatás. 3 hónapot szoktak mondani a próbálkozáshoz, a hasseb miatt, így azt mondta márciustól mehet teljes gőzzel. De nem mondta, hogy védekezni kellene, így nem is fogunk. Mikorra legközelebb pé. lesz, eltelik a 2 hónap várakozás, így lesz ami lesz.
De a 6 hetes kontrollra úgy is mennem kell, mert elmaradt a rákszűrésem is.
Egyébként azt mondta teljesen rendben vagyok.
Egyébként azt mondta olyat is megfigyeltek már, hogy az egyik pf-ből valahogy a tüsző átvándorol a másikba :shock: . Ki tudja, én amúgy is érdekes eset vagyok.
Lerajzolta, hogy mi történt nálam. És egyértelmű, ha mot szűkület volt a bal oldalon, akkor az eddig is megvolt. A Hannánál szerencsém volt.
De abban egészen biztos vagyok, hogy a jobb oldalon éreztem a pé, a balon semmit. És szerintem ami a méhbe volt terhesség, az volt a jobból. Merthát ugye a balban az elakadt volna.
És ha most ott volt az a terhesség és a Hanna is a jobban volt, akkor sikerülnie kell legközelebb is. Tudom, hogy így lesz :roll: .

Kép

Kép
ranita1979
 
 


Egyébként én teljesen elégedett voltam a dokimmal, mert tényleg mindig elérhető volt, a vetélésemkor éjjel mentem be hozzá a kórházba és sürgősségivel megműtött, holott semmi sem indokolta, csak hogy lelkileg is könnyebben túl legyek rajta, viszont azóta is úgy gondolom, hogy akkor és ott hibázott. Ha akkor kapok utrót és szedem a 12. hétig, akkor lehet hogy nem következett volna be a vetélés. Persze ezt utólag már nehéz eldönteni és kár is rajta filózni, de sajnos ilyen is van. Akkor legalább kaptam volna egy esélyt gyógyszerrel. Maga a mondat volt ami szívenütött, hogy akkor legközelebb majd kap. Basszul ez nem egy vírus amire nem kaptam gyógyszert, de ha legközelebb beteg leszek akkor majd már tudatosan kapok. Egyébként a doki akihez átmentem, azzal indított, hogy nyugalom és ha terhes lennék, akkor azonnal menjek hozzá, mert kapom az utrót majd. Igaz a hormonok rendben vannak mint utóbb kiderült, helyreálltak, de ez egy ártalmatlan gyógyszer, szóval nyugodtan szedhetem majd. Ami nyugtalanít még egy kicsit, az az hogy én még nem voltam harmadik napi vérvételen, csak progiszinten. Egy éve megnézték az össze hormonomat, akkor a női hormon alacsony volt, a férfi magas és a progi alacsony. Akkor nem volt pém és kaptam clostit. Viszont azóta csak progit néztek. Remélem a többi helyrejött.

KépKép
csige-bige
 
 


Ranita: bizti hogy sikerülni fog a 2. baba is. Már ott van Hanna és hát ő is úgy lett, hogy ott volt a szűkület. Szóval menni fog, nyugi.

KépKép
csige-bige
 
 


Na, jól megszakértettem Nektek a dolgokat. Szóljatok ám nyugodtan, ha untok :D :D :D

Bikfy!
Neked akartam már rég írni. Ha kiderül, hogy nincs IR-ed, szerintem ne húzd az időt a mettel. Persze Te tudod, ez csak az én véleményem. De én ha előlről kezdhetném, nem tenném.

Princzike!
Kíváncsi vagyok, mennyire hatott a met. De a fogyás az már nagyon jó jel. És most Neked van spontán pé. és mensi?

Kép

Kép
ranita1979
 
 


Én egyébként azt mondom, hogy mindenki hibázhat, az orvos is. Az persze nem mindegy, hogy mekkorát. De ott a kórházban én mindegyik orvosról hallottam rosszat is, jót is. Akkor hogyan döntse el az ember, hogy hova, kihez menjen?

Kép

Kép
ranita1979
 
 


Megértem a jogos felháborodásotokat az egészségüggyel kapcsolatban. A mai egészségügyi rendszer ugyanolyan :evil: trágyadomb :evil: állapotban leledzik, mint az egész ország és az emberek. Bocsánat az összefoglalásért és az általánosításért, természetesen vannak kivételek, de sajnos nagyon csökkenő tendenciában.

Egészségügyről tudnék én is mesélni meg orvosokról. Sokszor, sokat jártam kórházba, nem feltétlenül nőgyógyászati okok miatt, hanem más betegség miatt, de én azt hiszem a két végletet mindig megismertem. Az abszolút semmit nem tudó orvost, és az igazi gyógyítót. Most a harmadik nőgyógyászom van, de úgy érzem, nagyon remélem, hogy megtaláltam azt, akiben megbízhatok. Az elsőt nem találtam túl tapasztaltnak, el is tűnt a süllyesztőben, a második olyan prof volt, hogy csak a dollárok csillogtak a szemében, és horror összegeket leakasztott a páciensről, meg valahogy nem is bíztam már meg benne. A mostani türelmes, figyelmes, odafigyel, tanácsol, javasol, széles látókörű, precíz, alapos. Remélem, hogy marad is ez a véleményem.
Nem könnyű az orvosokban megbízni, főleg, hogy annyi sok rosszat hallani mostanában.
Nem mostani az eset, és nem is kifejezetten témába vág, de gondoltam elmesélem: úgy 20 évvel ezelőtt az egyik végtagomban rendszeresen jelentkező fájdalmat éreztem, majd dagadást. Többször mentünk el a gyerekorvoshoz, aki ránézésből azt mondta, biztos megcsípett valami, aztán adott rá kenegetős krémet. Kis idő múlva megint visszajött a fájás, de már erősebben, röntgenre nem küldött el. Másik gyerekorvoshoz mentünk, aki ránézett, azonnal röntgenre küldött, majd kórház, másik kórház, kemoterápia, sugár, műtét.... másfél éves szenvedés.... kihagytam volna az életemből. Ha esetleg a gyerekorvos korábban felismeri, talán sokminden másként alakult volna.... Ugye gondoljátok, hogy a gyerekemet az 1. számú gyerekorvoshoz ezután sem akarom vinni, mert még azóta is praktizál??? Aztán a kórházban találkoztam olyan orvossal is, aki szívvel-lélekkel dolgozott, gyógyított, neki köszönhetek mindent, másik kórházba is mentem utána, mert hívott. Csak utána évekig külföldön dolgozott, és a magyar egészségügybe már nem kívánt visszatérni... Ilyen lelkiismeretes orvosok most is vannak, csak meg kell őket találnunk, és tényleg felkészültnek kell lennünk minden problémával kapcsolatban, hogy tudjunk kérdezni, javasolni. Hát sajnos ez van! De a teher alatt erősödünk, higgyétek el!!!

Bocs, ha túl hosszú voltam, de úgy kijött.....

Úgyhogy, keresni, keresni a megfelelő dokit!!!!!! :!:

Kép
judi79
 
 


Sziasztok!

Nyanya, én javasolnám Neked a családtervező központot. Már korábban írtam, hogy én ott kezdtem. Először elküldtek nőgyógyászati vizygálatra, a nőgyógyász meg rögtön kiírta a hormonvizsgálatot. És ott van minden egy helyen a XIV.kerületben.Spermavizsgálatot és mindent csinálnak ott. 12.000 Ft e reg. díj az első alkalommal, aztán minden ingyen van. Akárhányszor mész el a nőgyógyászhoz, vagy vérvételre, vagy spermavizsgálatra, vagy védőnőhöz, vagy bármi az már ingyenes.


Bocs hogy most csak ennyi. Mindenkinek üdvözlet!
pihi
 
 


sziasztok......mindenkni jol van?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok, csak bekukk, mert nagyon fáradt vagyok!
Hétfőn megmondtam bennt a melóban, h mi a szitu :wink: , elég jól fogadták, mondta a főnököm, h már számítottak rá. (lehet, h a korom miatt :oops: )
Hétfőn nagyon nehezen keltem, 2 hetet voltam itthon, és hétfőn róka is megtalált reggel, most először. De kedden, és ma már túl jól vagyok. Most e miatt aggódom, szinte nincs is tünetem.
13-án megyek újra orvoshoz, majd csak utánna fogok megynyugodni.

Mindenkit ölelek!

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


Sziasztok!

Adri! Hány éves vagy h a korod miatt kell a babára számítani??????
Nyugi, minden rendben van! Egyik nap ilyen, másik nap olyan.

Én annyira szédülök h muszáj lenne lefeküdni, de a kölök miatt nem lehet. Biztos vmi hülye vírust sikerült összeszednem, vagy időváltozás lesz.

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


31

Adri

Kép

Kép
irdab
 
 


irdab még fiatal vagy.......... :) nyugi akkor volna gáz ha volna jopár tüneted és egyik pillanatról a másikra mulnának el..... :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Köszi a sok hozzászólást, látom jó kis lavinát sikerült elindítanom itt az egészségüggyel kapcsolatban :roll:

Pihi köszi az ajánlatodat, már fel is hívtam ezt a családtervező központot, de időpontot még nem kértem, mert előbb apával át kell beszélnünk a dolgot.
Meg találtam egy másik helyet, ahol szintén foglalkoznak ezzel, csak az sajna fizetős :(

Judi nem semmi a te sztorid sem :shock:

Én még tudom a tegnapiakat tetőzni ma a témában. A decemberi pajzsmirigy vizsgálaton januári kontrollt kért a doki, mivel hogy nem volt teljesen okés az eredményem. Ma erre én nagy naívan felhívtam a körzeti dokimat, hogy akkor bejelentkezzek hozzá vérvételre és közölte, hogy nem tud mit tenni, de nem küldhet el vérvételre, mert csak 3 havonta lehet!!! :shock: Tehát se nála nem lehet, se az sztk-ban, merthogy csak 1 hónap telt el az előző óta. Ilyen nincs. Felhívtam az endokrinológus dokit akihez járok, de ő a város másik végén rendel és oda kéne menjek beutalóért kb. másfél óra az út csak oda és reggel nem tudom kire bízni Barnabást :( Egyébként meg két napot venne az egész igénybe, mert mire megkapnám a beutalót addigra már nem vennének vért és mehetnék vissza másnap. Úgyhogy most kénytelen leszek magán úton megoldani azon a klinikán, ahová járok a pajzsmirigy maitt. Fizetősen :evil: :evil: De így legalább meglesz, már a t..öm tele van az egésszel.

Ne haragudjatok, hogy minden este kifakadok itt nektek, de egyszerűen nem hiszem el, hogy mindenhol csak falakba ütközöm!

Kép
Kép
nyanya77
 
 


nyanya azért vagyunk hogy meghallgassuk egymást és ha tudunk segítsünk is......

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Adri! Még fiatal vagy, ha 40 lennél, akkor elhiszem h a korod miatt...

Nyanya! Nyugodtan mondd el mi bánt! Ha tudunk, segítünk! A háziorvosnál az nem jelent semmit h januári kontrolt kértek? Ezt annyira nem tudom felfogni!

Teri

KépKépKép
pruci
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?