Új privát üzeneted érkezett!

Haliho,
Üdvözlet Írországból!!!
atvaltok ekezet nelkulire, mert angol itt a tesomeknal a billentyuzet.

Boldog, bekes, uj evet kivanunk jo egeszsegben nektek es a babaknak!

Nalunk kisse felemasra sikeredett a karacsony foleg nekem. 23.-an a torkom fajt, 24.-en ugy elvagtam az ujjam, hogy 27.-en amikor eljutottam az ugyeletre elege kiakadtak, hogy miert ilyen keson mentem. Pont akkor tortent amikor aludtak a sracok, diszitodott a fa, fott az unnepi kaja es megigertuk, hogy a fa ala erkezik az ajandek mig alszanak. 25.-en hazautaztunk, iszonyatosan kohogtam, most pedig szerintem arcureg gyulladasom lehet, mert amiota kijottunk faj az orrom korul es ez kisugarzik a fogaimra es a homlokomra is. A nappalok aranylag jok, tegnap voltunk a tengerparton alig fajt az arcom, ma is voltunk levegon, de ejszaka nem tudok aludni a fajdalomtol. Na mindegy jovore biztos meggyogyulok. A sracoknak eddig csak az orruk folyik.

A sracok elvezik a joves-menest, mindenhol mas jatekok, a sajatjukkal meg alig jatszottak.

Most megyek felkelt Ocsi, jovore jelentkezem es megprobalok visszaolvasni is.

Udv:
Monika

mmónika
 
 


Sziasztok!

Megvolt este a bulizás, Emili 9kor már aludt.A party nem volt egy nagy durranás:D, de azért jól éreztük magunkat.Sajnos Emili éjjel hányt 2x is, így 2 felé hazamentünk.Vzsleg bezabált, mert reggelre jobban lett.Pedig nem evett semmi olyat :roll: Paradicsom levest, főtt tésztát, mandarint, reszelt almát. :roll: Szegénykém anya ölében ült mikor hazaértünk, még 1 hányt.Aztán elaldut, reggel 8kor kelt.Délelőtt jól eljátszott.Aludt délben is, aztán megevett 2 palacsintát,meg 3 dl almalevet:DMost jól van, így szerintem nem vírus, csak vmi megülte a kis pocakját.De hát miért is ne szilveszter éjjel legyen ilyen, ha még soha nem volt??? :twisted:
De legalább így időben hazaértünk. :wink:

Pann!
Nagyon jól sikerült a kép, aranyos a babó:D

Móni!
Írország??De jóóóó:DMajd mutass képeket is!
Jobbulást neked!

Timi!
Jók az új kisképek!És a mostani fotózás is nagyon jól sikerült, megnéztem a blogban:)Ééédes Lillus abban a ruhában!:)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!!

Mindenkinek boldog új évet kívánok!!!

Karácsony:gyorsan eltelt,sok pihenéssel és evéssel,így most kigömbölyödve nézek neki az új évnek :evil:
Dénessel együtt díszítettünk,persze ő csak állt és áhítattal mondogatta:kará,kará...(karácsonyfa)
Szenteste mi anyuéknál voltunk,előtte itthon ajándékoztunk.Dénes a mi jézuskánktól nagyon sok,alacsony áru ajándékot kapott,ami jó is,meg nem is.Jövőre erre figyelünk....direkt mindent külön csomagoltunk be,h majd mekkora élmény lesz kibontogatni,de szegénykém teljesen összezavarodott,így felét meghagytuk másnapra.A nagy piros ugrálólabdát fel sem engedte fújni,úgy félt tőle.
Abszolút kedvencek:járműves Eihorn fa sziluettes tábla.Azzal akart aludni első este.
Meg a mamitól kapott fa vonat,mint Brigónál,ő is a híd részét favorizálja.A 4 db-os vagonok jönnek velünk enni,sétálni és ha nem lennék elég szigorú,akkor jönnének fürdeni is :roll:

Szilveszteri buli nálunk volt,igen szolidan öcsémékkel és barátnőmékkel együtt 7-en.Dénes 11-ig bírta,el volt teljesen varázsolva a mindenhol felbukkanó tüzijátékoktól,az ablak előtt állt vele valaki folyamatosan még fürdetés után is vetésforgóban cserélődve....aztán 11 előtt elájult és aludt 9-ig,így mi is tudtunk valamennyit pihenni.

Dénes is hányt vasárnap éjjel és szerintem nálunk is csak gyomorrontás lehetett,mert azóta semmi,esetleg egy-két nagyobb adag kaki,de ez is lehet a sok zabálás miatt.

De nekem is van körkérdésem:Dénesnek 16 foga van kinn idők óta,de mostanában ugyanolyan,mint mikor fogzott.Ma pl.5 óta nyöszörög,meg anyázik,átmegyek,alszik.Felkeltem 7-kor,h akkor most már kiveszem,de azóta is alszik és álmában sírdogál.Szinte mindenki idősebb nálunk egy-két hóval,a hátsó örlők beindultak már valakinél??
Jó lenne tudni,h az lehet-e,mert akkor adnék neki megint chamomillát,az jött be nekünk mindig legjobban.

Én teszeltem szilveszter reggelén egy nagy semmit,sajnos szerintem ez a hó sem a miénk.Pedig nagy öröm lett volna pocakosan kezdeni az évet:( És akkor együtt szülhettem volna ismét az unokatesómmal....
Mondjuk mensi nincs még,úgyhogy szorítsatok!!!

Remélem most már mindenki gyakrabban tud jönni.Szép napot mindenkinek

Kép Kép
meli1118
 
 

 
 

Sziasztok!

Nekünk is szuperül sikerültek az ünnepek. Szenteste délután feldíszítettük a fát közösen anyukámékkal és Áron is ott volt. Azt nagyon élvezte :) Aztán jöttek anyósomék is, ajándékozás. Rengeteg játék, Áron sem tudta, mihez nyúljon.
Best of: nálunk nincs ilyen. Igazából egyik ajándék sem jött be neki annyira :( A thomasos kisvasúttal főként mi játszunk apával, abba Áron is be-bekapcsolódik. A duplo kukásautó is egy-két napig volt érdekes. A könyvek sem jöttek be eddig. Pedig kapott Kipp koppot is :)

Szilveszterkor mi is itthon voltunk, anyósom jött hozzánk. Még jó, hogy jött mert Áron is egyfolytában az ablaknál akart lenni, és nézni a tűzijátékot. Ő játék játéka néven emlegette :)

Meli,
Drukkolok! :)
Szerintem simán jöhetnek azok a bizonyos leghátsó rágófogak. Azt hiszem, Gergőnek van majdnem kint már az összes foga. De Pann ezt jobban tudja :wink:

Nagyon jó az uh kép a piciről. Azt hittem, a 12. heti uh-képen még nem látszik ilyen jól a babuci.

KépKépKépKép
thelga
 
 


Sziasztok!

ÚGY SZERETEM A KARÁCSONYT! :)

Olyan jó időszaka ez az évnek, mindenki itthon van, játszunk, eszünk, (nemalszunk :evil: ), kár, hogy van iskola, óvoda, munkahely, nagyon jó lenne mindig így éldegélni. :)

Peti szerintem azt élvezte legjobban a karácsonyban, hogy itthon vagyunk és nyüzsgünk körülötte.
De volt egy két best of: rajztábla (a müllerből, óriási és nagyon jól működik), icipici kukásautó, rózsaszín ( :oops: ) edénykészlet. Ja, és a formabedobós playmobilautó, azt is nagyon szereti. Vagyis mindennek örült, de ezek a kedvencek. Tkp. nála az nagy újdonság, hogy leül játszani, magától, bár az mindig jobb, ha valaki odaül mellé. De az idegmorzsoló mutatványait sem hagyta abba, nagyon veszélyes gyerek.

Május: fetrengős: szerintem én is csak nevetnék rajta.. :D Leírva nagyon vicces mindenesetre!
Meg az utcán dalolás is. :) Én is rendszeresen űzöm, bkv-n csipp-csipp csókázunk, a másik kedvenc a Háp, háp, háp, jönnek a kacsák végtelenített verzióban - ha a végére érek, elkezd hápogni, kezdhetem előlről a hat versszakot.

Pann, ez a baba nagyon aranyos!! Tényleg hihetetlen, hogy milyen szép képet készítettek róla. Az a profil...!De neked nagyon jó szemed van, ha egy ekkorka kis mazsolán már látod a nemére utaló jeleket! :)

Timo, olyan szép a közös képetek!

Lora, a legolcsóbbról jut eszembe: karácsony este az abszolút kedvenc a buborékfújó volt... :shock: Gondolom erre egyből rájött, hogy micsoda, meg ez nagyon szuper fajta, ha van hasonló buborék-fan gyermek, akkor ajánlom: ezt is a müllerben lehet kapni, Pustefix a neve, van utántöltője is, és rengeteg buborékot lehet vele fújni. Apró örömök az életben, ugyebár...

Meli, szerintem ha Dénes nyűgösebb, nyugodtan adhatsz neki chamomillát "csak úgy". Nyilván nem hetekig adod, nem fog hozzászokni, de nem csak fogzás okozta rosszkedvre jó.
Babához hajrá!!

Két kérdés, tudom, mindkettőt kérdeztem már többször is, meg ti javarészt túlvagytok ezeken bőven, csak valami biztatásra vagy mire vágyom:
1. azok a bébibabák, akik még szopósak éjjel is rájárnak a mamájukra?? Ha van ilyen Petin kívül, ti hogy viselitek? Nagyon gondolkodom valami határozott fellépésen, de éjszaka nagyon rászokott, hogy csak velem tud visszaaludni. Próbálkoztam már, egy-két óra fetrengés, ébrenlét a vége.
Másik:
2. Tudom, hülyén hangzik, hogy ezért aggódom, a barátnőm ki is nevetett tegnap, de Peti TÉNYLEG nem beszél. Szókincse: háp-háp, búúú, be (bármit, bárhová, például mécsest a teknősök akváriumába :shock: ), és valami igen-féle. Ezen kívül továbbra is jelel félelmetesen jól, és mindent megért.
Pann, megkérdeznéd esetleg a logopédust, ő mit gondol?

((Apropó: 12 nap múlva államvizsgázom, és ha sikerül, én is az leszek... Drukkoltok majd egy kicsit?))

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Tettem fel képeket a karácsonyiba. Az utolsó sorozat nem éppen karácsonyi, de most történt, és nincsen környezettudatos mappa. :)

Jó pihenést még a hétvégére!

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Bujjék!

Május,
fetrengve röhögés: ha hiszti esetén higgadtan várni kell amíg befejezi (miközben belül azért megy fel a pumpád), akkor ennek analógiájára, fordított esetben egy kis diszkrét dudorászás, szolíd tánc az anyuka részéről megfelelő magatartásnak tűnik, és a hsz-edből úgy vettem le, hogy a nyílvános szereplés nem áll távol tőled :lol: :wink:

kedvenc játék: a duplo építkezés hozta meg az áttörést, annyira csábító volt neki, hogy képes volt egyedül bemenni a szobába játszani vele. Ami azért nagy szó, mert fél egyedül lenni, és nem szokott egyedül eljátszani. De a fakopáncsos fa élelmiszerek (nem fűrészelős) is hasonló sikernek örvendtek. Idén szerintem minden játék el lett találva, és nem estünk túlzásokba.

Aszem Sebi lesz az az oviban, aki elmondja a többieknek, hogy nem a jézuska hozza :oops:
Amúgy az ünnepek alatt az összes karácsonyfánál százszor el kellett énekelni minden éneket, és mindenkinek, miközben ő fátyolos tekintetét a fára szegezte, és kézzel hadonászott.

Pann,
ez az uh volt nekem a fordulópont a terhességemnél, amikor rémálomból átcsapott büszkeségbe, hogy milyen ügyes, milyen szép, hogy ugrál, stb. még sírtam is a kórház kerítésénél utána. Tök jó látni!

Timo,
tényleg szuper a közös avatar!

Móni,
jobbulást!
Nagyon irigy Írország miatt!

Panka,
nem lehet, hogy Emili szilveszteri bulija kicsit durvább volt, mint a tiétek? :D Nekem gyanús ez a hányás pont szilveszterkor. :twisted:

Meli,
ezért limitáltuk az ajándékok számát egy/családra, de még így is zavarba volt kissé, a végére meg mindenhol ajándékot akart még bontani.
A hátsó rágók elindulása minket is váratlanul ért a napokban, volt hőemelkedés, torok fájás, náthásság, egész éjszaka nyűglődés, de csak hajnalban jöttem rá, hogy ez lehet, hogy fog, és úgy néz ki, hogy valóban.
Tényleg jó lenne pocakosan kezdeni ezt az évet!

Rita,
1. Sebi szopizik éjszaka 1-2-szer, de lehet többször is, már egy ideje nem kűzdök ellene.
A 8 évest szoptatós videó láttán arra gondoltam, hogy már csak röpke 6 évem van a leszoktatásra, mielött aberráltnak titulálnak
:lol: :lol: Nem túl sok...
2. egy rádió műsorban a beszéd és mozgás kapcsolatáról beszéletek, hogy mennyire összefügg, érdekes, hogy Peti remekül mozog beszélni meg nem akar.

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Sziasztok!

Móni
De jó! Írország!!! Majd egy kis beszámolót is kérünk, meg képeket! Kíváncsi vagyok milyen Írország. :D

Sno
Érdekes ez a "beszéd és mozgás" kapcsolat. Tőlem most is megkérdezte egy néni, miután meghallotta Brigit beszélni, hogy "ugye későn kezdett el járni?". :roll:
Briginek is a Duplo az egyetlen, amivel a saját szobájában képes egyedül játszani! Ill. mostanában a fa vonat síneit is rakosgatja egyedül. :D

Szopi
Brigi már nem szopizik éjjel. Sőt kb. 2 hete a reggeli szopiról is leszokott. (Bár ma pont kérte.) Így jelenleg csak esténként van szopi, de erről szerintem soha nem fog leszokni.

Rita
Hol van Bp-en Müller? Bubifújót Brigi is nagyon szereti! Névnapjára kapott a nagyijától egy óriás flakonost (kb. fél literes). Abból még van. :wink:
Megy a drukk a vizsgádhoz! :wink:

Meli
Bár Dénes fiatalabb Brigónál, de ő még csak 12 foggal rendelkezik. Kb. 2 hónapja látom az egyik szemfogát, de még azóta sem tört át. Ez annyira egyén egyénfüggő! Sztem nyugodtan adhatsz neki homeos bogyót rá! :wink:

Briginek új kariajándék kedvence van. A mágneses "firkáló". :lol: A "pont pont vesszőcské"-ből rajzban csak a pontig jutott, onnantól firkál nagy erőkkel. Meg mindig mondja, hogy most egy virágot, vagy házikót stb. rajzol.

Viszont a földre szállt angyalkám néha kisördög is tud lenni. Pl. a füle botját sem mozdítja ha rászólok, ha mégis, akkor is folytatja a tevékenységét, de közben figyel mit reagálok. Ja, ami meg a sírba kerget, hogy ha apa eteti, akkor anya kell, ha anya, akkor apa kell. Ugyanígy van az öltözéssel, fürdetéssel, pelenkázással stb. Kíváncsi vagyok mit csinál jövőhéttől, amikor megint kettesben leszünk. :twisted:
lora7
 
 


Sziasztok!


Lora! A videós progi nevét nem tudom fejből, de majd megnézem. Ádám gyorstalpalót tartott, h mikor mit kell nyomni, így sikerült, mert nem is jpg-ben mentette a képet, úh volt zűr elég. :?

Meli! Gergőnek szerintem most/ma (ömlik a szájából a nyál) tört át a 19. foga (rem. jól számoltam), úh jöhetnek azok az őrlők! :wink: Csak ki kell várni, jó sokáig nő egy-egy ilyen fog... :(

Müller Bp-en: kifelé menet, Ferihegy 1-nél, az út jobb szélén van egy nagy bevásárlókp., nem lehet eltéveszteni. :wink:

Rita! :oops: :oops: :oops: Megkérdezem. :oops: :oops: :oops: És szurkolunk!!!

Timo! Találtunk az Ikeában nagyobb méretű fellépőt a mosdóhoz. Nekünk bevált. Nem billeg és éppen jó a magassága:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/30060846
A kép alapján a teteje lyukacsosnak tűnik, de igazából azok kis szürke gumi huplik. :D

Baba neme: jó, tudom, nem vagyok uh-os szakember, csak szépen türelmesen "végigkockáztam" a felvétel adott szakaszát és nekem úgy tűnt. Aztán előbb-utóbb úgyis kiderül. :D
Vendég
 


Sziasztok!!!

Köszi a fogas válaszokat és úgy tűnik,h nem is kérdés már!!!!Egészen biztosan fogzunk,így megy a chamo,aminek nagyon örül,mert imádja szopogatni!!!!És persze minden szériatartozéka is megérkezett a fogzásnak:nyígás,éjjeli felsírás,sok kaki,piros popó....tegnap olyan rossz volt,h délelőtt azt mondtam kölcsönadom valakinek egy időre :o

Körkérdés:
1:nem szopik már éjjel,de nem is adnék neki,ha akrná sem...bocs,ez így kegyetlenül hangzik,de nálunk csak szigorúan akkor van már szopi éjjel,ha 32 fokos a meleg(most nem :twisted: )vagy ha orrdugulásos nátha van(ez se :lol: )
2:Dénes viszonylag sokat beszél(azt hittem,amíg nem találkoztam egy jó ismerősömmel,akinek lyánya 2 hóval fatalabb,de 13 hós kora óta fújja a hinta palintát 3 éveseket megszégyenítő alapossággal mind kiejtésben,mind pontosságban.
Ergo,nyugi.

Mensi nincs,de egy újabb - teszt igen :? ebből baba most nem lesz :cry:

Szép napot

Kép Kép
meli1118
 
 


Thelga

Sokat jutsz az eszembe mikor Tomi rohangál szippanccsal a porszívóval, hogy milyen jól eltaláltuk a kari ajándékát, nagyon rossz érzés lehet, hogy egyik sem jött be nálatok !!! :oops:

No majd a szülinapi ajándék az is itt lesz nem sokára !!!! :wink:

Rita

Tomi mozgásban nagyon jól áll, mivel 11 hós korában indult el, nagyon megy neki az úszás, tegnap bukfencezett a partról a vízbe. Szóval tényleg lehet abban valami, hogy aki jobban mozog az kevésbé beszél. Tomika a szavak első szótágját mondja és sok rövid szót:anya, apa, mama, baba, szia, töltö, tele, bele, autó.

A többiekhez képest főleg a lányokhoz képest ez nem sok, de van még ideje rá, és az utóbbi időben egyre több szót próbál utánozni.
Azt mondják, valahol olvastam, hogy 3 éves kor a mérvadó, hogy beszéljen !!!Addig meg még van idejü

Meli

Fogzás-nálunk mindig erre van fogva ha Tomika nyügi !!!
Kb 15 fognál járhatunk, de egymás után szinte folyamatosan bújnak kifele !!!! :wink: :lol:
Hajrá babaprojekt !!! :wink: :lol: :P

Lora

Nálunk is ez a mostani divat, ha apuka pelenáz anya kell és most kezd Tomika anyás lenni hál istennek, ezt vártam már rég óta !!!!!
Végre én leszek a favorit !!!!! :lol: :P :wink:

Kép
kditke
 
 


Hahó! :)

Orsi!
Lillus is fél egyedül! :shock: Remélem a későbbiekben ez változni fog, bár én is félős kislány voltam. Néha, mikor elfeldtkezik magáról, akkor átmegy a szobájába, amúgy szorosan a sarkamban jár! :) :)

Fog:
Lillusnak most jön ki egyszerre a két felső szemfoga, ezekkel együtt 16 lesz neki.

Lilla is kapott porszívót, (nem Szippancsot), egyáltalán nem érdekli! Pedig azt hittem, hogy ha lesz neki is, porszívózáskor nem kell majd az igazi. De tévedtem! :( A vasaló se nagyon foglalkoztatja. :(

Meli!
Hajrá tesóbaba! Mi is újra rajta vagyunk az ügyön, meglátjuk mi lesz! :)

Remélem Lorca nem haragszik meg, de annyira örülök nekik: jön a harmadik baba! :D :D Pannival egyszerre van kiírva.

Pann!
Koszi a fellépőt! Kár, hogy nem hamarabb néztem meg, ugyanis pont tegnap voltunk az ikeában! :( No, de majd legközelebb!

Lora!
Lillusnak is igen szelektív hallása van! :roll: És sokszor ő is az idegeinken táncol. :) Mágneses firkáló nálunk is kedvenc!

Rita!
Mennek a drukkok! :)
Amúgy szerintem se aggódj Peti beszéde miatt, barátnőm kislánya már jóval elmúlt kettő, mégis alig mond egy-két szót. Szerintem a többiektől nem jut szóhoz! :oops: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Meli
Annak nem örülök, hogy úgy néz ki, hogy még várat magára a kistesó, annak viszont igen, hogy nem vagyok egyedül az összevissza mensivel. Pedig már alig szoptatok, remélem rendbe jön előbb utóbb. :roll:
Éjjeli szopival hasonlóan vagyok, azzal a különbséggel, hogy éjjel melegben is max. víz van. Bár Brigó nagyon rég nem is kéri éjjel.

Timi
Már rég akartam kérdezni, hogy milyen lekvárt eszik ilyen jóízűen Lillus? Nálunk házi szilva és sárgabarack van, de egyiket sem eszi Brigó. Ha valami jó bolti, akkor ne tartsd légyszí vissza a nevét, elérhetőségét!

Pann
Nagyon megköszönném a progi nevet, mert a régi 4D-s filmről azóta sem tudtunk képeket kreálni. Te elárulod a nevét, párom meg majd megfejti a működését. :wink:
lora7
 
 


Sziasztok!


Lora! Íme: UBUNTU 8.10 (Linux) - on futó TOTEM MOVIE PLAYER 2.24.3. :wink:

Timo! Kár, h Lorca nem ír...minden esetre gratula neki, hátha olvas. :roll: Így már 3-an vagyunk ebből a topikból uakkorra kiírva. :D
Olvastam Lillus blogjában a kádas hisztit, nálunk uez van, és Gergő is az utóbbi napokban kezdte....mi lehet az oka? :roll:

Játék: Gergővel bábozni kell, plusz újabban n élvezi a mutogatós énekeket (Erdőszélén házikó, Jár a falióra, stb.) Lassan érdemes lesz Ringatóra vinnem. :lol:

Ja, képzeljétek, felkészültünk a 2. szülinapra: Gergő megtanult gyertyát elfújni! :D Igaz, h most minden gyertyát elfúj, de végre tud. Jó, tudom, voltak, akik már az elsőt is elfújták, de mi még csak most jutottunk el idáig. :lol:

Jó olvasni arról, h ki szoptat melegben....most, h jön az iszonyú-iszonyú hideg és kétséges a gáz ellátás. :shock:

Van még vmi, amin remek jól szórakozom: júliusi topikban 10+2, 11 és hasonló korú első babás kismamák boldogan mesélik, h mennyire mocorog a babájuk, és mikor mit csinált. Sztem vicces.
Vendég
 


Sziasztok!



Hú, Lorca nagyon gratulálok!!!!! Remélem, hamarosan írsz nekünk a piciről meg persze Szaszáról meg Natiról is :)

Kditke,
Hát én sem számítottam erre, a távirányítású autó sem jött be, egyfolytában az antennáját piszkálja, és fél is tőle, ha mi nyomkodjuk a gombját és elindul az autó. Nektek az bejött? És a játéklaptop?
Timó a játéklaptop Lillus részéről is érdekelne (már a szülinapi ajándékokon gondolkodom :) )
Kditke, képeket Tomiról és a szippancs porszívóról tennél fel ide vagy akár a picasa-ra.

Pann,
Mennyire tudod visszafogni magad, hogy ne emelgesd Gergőt? Gondolom, pl ez a fellépő is ezt szolgálja.

Rita,
Áron nagyon sokat szopizik éjszaka, szinte csak éjszaka szopik. Mivel nálunk még nincs változás, sőt úgy tűnik, egyre többet igényli éjszaka az én társaságomat, szorosabban bújik hozzám. Nálunk is kialakult az, amit Kditke is írt, egyre anyásabb, éjszaka meg főleg....
Peti beszéde: szerintem se aggódj még (könnyű azt mondani). És érdekelne, hogy a testvérei ezek szerint ilyen idős korukra már beszéltek, ezért aggódsz?

Lora,
Hú, elég bizar lehetett, mikor Brigi a hajához tette a kisvonatot :(
A mágneses rajzolón ugye még csak firkál, és nem virágot, házat rajzol Brigi?? :)

KépKépKépKép
thelga
 
 


Pann
Köszi. Bár nem tudom, hogy Linuxos progival mit tud a párom kezdeni. :?

Ha szereti Gergő a mutogatós dalokat, akkor a csiribiri is neki való lenne. Vagy legalább a dalok, amiket a közösre küldtem. :wink:

Lorca is babát vár??? :o

Lorca nagyon nagyon gratulálok, ha esetleg olvasnál!!!
:D :D :D Te jó ég, még egy pár év otthon. Én már megzakkannék, így is kezdek. Úgy látszik erre születni kell. :roll:
lora7
 
 


Helga

Távirányítós autót végül nem adtam oda mivel már így is a bőség zavara volt ajándékozás terén, így maradt szülinapra !!!!

Laptop nagyon bevált, Tomika szereti nagyon azt is !!!!

Timi

Talán a beszéd hiányzik a porszívóból Lillusnak !!! :wink:
Tomika a porszívótól tanulta meg a SZIA-t !!!!! :wink:
Nekem rongyosra kophat a nyelvem engem csak ritkán utánoz !!!! :wink: :twisted: :evil:

Pár kép:
Kép Tomika és Szippancs a nagy takarítás hevében Kép Tomika és a duplós vonatpálya

Kép
kditke
 
 


Bocsika az előző képen csak Tomika a munka hevében látszik, de a porszívó nem annyira !!! Kép

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!

Lorca!
Gratulálok!!!Jó lenne ha jönnél ide is, kíváncsian várjuk a fejleményeket Rólatok!

Úgy látom Emili is hozza az életkori fármáját:am úgy visított a fürdőkádban, mint akit hentelnek, pedig csak letusoltuk a fejéről a habot.Eddig szerette...
Ha én pelusozom fürdés után, akkor az apját hívja, ha etetem akkor is.természetesen csak a szája jár, este apa be se tegye a lábát a szobába, mert akkor is visít :twisted:
Szótfogadni???Ugyan minek?Hogy lenne akkor ősz hajszálam? :twisted:
Erdőszélén házikó..., bábozás, meseolvasás a kedvencek, meg az építőkocka.
Sajnos a mai autóutat ismét végigüvöltötte:(Rá sem néztem, vártuk, hogy majd abba hagyja...hát nem így lett:(Másfél óráig ordított, szörnyű volt!!! :( Én nem tudom mit lehetne tenni...

Pann!
Gratula Gergőnek a gyertya fújáshoz,nem vagytok lemaradva semmiről, csak pár csepp viaszfoltról, és tüzeskedésről :twisted: :lol:
Másik fórumos kismamik::Dtényleg vicces, bár részben igazuk van, a baba már mocorog, csak még nem érezhetően.Lehet, hogy a videón látottakról beszélnek? :lol:
Írd meg nekik, hogy le vannak maradva, a te babád már kézen állva morzézik a köldökzsinóron
:mrgreen:

Emili tényleg benyalt a fürdőben vmit, hasmenése lett, szerencsére nem durva, láza nincs.Csak sajnos tejet inna feszt. :? Adtam neki egy db. szén tablettát, meg Normaflort, viszont a popója nagyon csúny alett, holnap megyünk dokihoz:(Hiába kenem minden félével.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


pann
dejó, h tettél fel uh-képet! olyan jó nézegetni (a másét :twisted: )
h érzed magad? hányinger, gyengeség? vége van már, ill volt egyáltalán?

meli
sztm is mehet a chamomilla ismeretű eredetű nyűgösségnél is. legalábbis én adom, jófiúbogyónak hívjuk :lol:

ditke
a porszívó mit csinál? beszél és tologatni lehet, v van még vlmi? az a vonatpálya nem semmi, a mienk kb negyedekkora, de még így is alig férünk tőle :cry:

rita
én úgy tudom, h kétéves korra kell mondatokban beszélni (mondat=min két szó összefüggésben). nálunk sincs ez még sehol sem, viszont azt már én is látom, h ez tutira ugrásszerűen indul majd, szvl még van idő(nk). a kétéves kor után meg ugye megint egyénfüggő, van aki azt mondja,h lusta, meg túl jól megérteti magát beszéd nélkül, stb és nem izgatja magát, és van, aki elviszi szakemberhez. (na, én melyik vagyok/leszek? :twisted: :lol: )

helga
ne izgulj az ajándékok miatt, rakd el pár napra és utána lehet, h nagy kedvenc lesz.

timo
gondolom, telefonon beszéltél lorcával, én is n gratulálok és ha nem bánja, időnként ossz meg velünk egy-két infót :wink: de persze írhat is néha, ha van kedve :lol:

fürdés
nálunk még mindig nagy mumus, kizárólag velem hajlandó fürödni, de akkor is a frekventált helyek mosásánál pityergés van, hajmosásnál pedig oooordííííííííííítááááááááás

majus3
 
 


Sziasztok!!!!

Hűha,nagy gratula Lorcának!!!!Bár én is ezt írhatnám magunkról...de nem!!!Megjött :?

Május,jófiúbogyó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ez nagyon jó!!!
Egyébként adom,azóta nappal ritkult a nyűgi,éjjel meg csak magában nyöszörög,néha elküld egy erőtlen aját,de nem vagyok hajlandó bemenni,max tartós hívogatás esetén :twisted:

Panka,hát Emili sem kismiska :lol: :lol: a másfél órás autóút gondolom
örökkének tűnt :cry: :cry: nálunk erre egyébként van egy tuti.Megsúgom,ha érdekel :lol: kölesgolyó és buláta.Ha kell,egész úton tömi magába és persze édes a csönd....nekem már így régóta nincs görcs a gyomrom helyén,ha menni kell valahova!

Lora,nekem be van állva a mensim,most csak azért teszteltem 2x,mert egy két napot késett csak,de gyanús jelek voltak(rosszullét,álmosság,puffadás)de így utólag sajna az ünnepek számlájára rovom :cry:
Brigóhaj vs vonat :shock: :shock: :shock:

Timo,őrült pech,h Lillust nem izgatja a vasaló és porszívó :roll: :lol:
Dénes él hal,ha takarítok,remélem hamar rákap!!!
Remélem együtt leszünk pocakosak!!!!!!!!Hacsak te most meg nem előzöl!!!

Ditke,n-n jók a fotók!!!Tomi is jó nagy fiú!!!!Nála csak úgy bújnak elő a fogak....semmi hiszti és éjjeli felsírás???Mázlista.

Pann,mi a fújást a kaja megfújásával gyakoroljuk egy ideje,meglepően jól megy,2 éves szülinapra el fogja tudni fújni a gyertyát is!!!Egyébként gy is próbálom nap mint nap,de ahhoz még gyengét fúj.(nálunk mindenszentek óta minden étkezésnél min.3 gyertya KELL,h égjen) :lol:
Tényleg,h megy a kíméljük magunkat,ne emelgessünk????Gergő is korababa volt,ugye?A dokid szerint mekkora az esélye,h köv.baba is az lesz??Én ettől félek csak nagyon,h távolt kell lennem szüléskor a drágámtól 2 hétre(vele addig voltam benn)
Remélem persze egyikünknél sem lesz így!!!

Helga,mennyi az a n sok éjjeli szopi???És TE h bírod azt ki????Együtt alszotok?Vagy átjárkálsz?

Szép estét mindenkinek

Kép Kép
meli1118
 
 


Hali!


Vicces a "ne emelgessünk". Most, h Ádám itthon volt, könnyebb volt - nyilván - de most újra jönnek a munkás hétköznapok. Nagyjából menne a nap emelés nélkül is (leszámítva a du-i alvás utáni kiságyból kiemelést), de néha nincs türelmem kivárni, h méltóztasson felmászni a pelenkázóra, stb. + azért csak felemelgeti az ember lánya azt a porontyot. :roll:

Meli! A doki azt mondta, hogy semmi köze sincs az előző "koraságnak" a mostani terhességhez, úh emiatt nem aggódom. Sokkal jobban aggaszt a "Hogy jön ki, ha még nagyobb lesz?" kérdés. :shock: Rettentően boldog lennék, ha most megúszhatnám egy sima gátmetszéssel. :roll: Legutóbb a dokinál beszélgettem egy első babás, utolsó heteiben járó kismamával, aki gátvádelemes szülést remélt....annyira meglepődtem, bennem ez már fel sem merül, mint lehetőség. :lol:

Tesó-projekt: hajrá lányok! :D :D :D

Május! Ha meglesz ez a baba, már én is csak mások uh képeit szeretném nézegetni. :wink:

Timo! Kipróbáltad a túrós pogit?

Éééééés: addig cikiztem itt tegnap a baba-mozgást érző kismamikat, h tegnap este én is éreztem. :D :D :D Kicsit beszorítottam a babót egy hülye testhelyzettel tévé nézés közben, mire kaparászni kezdett. Kis cuki. Aztán ma is éreztem egyszer de., azóta semmi, de már ez is nagy öröm, mert csak a jövő hét körül vártam. :D :D

Más: aki nem dolgozik, az marad gyesen? Csak mert nekem most januárban jön az utolsó egész gyed, aztán jön egy fél, aztán ha minden jól megy gyes helyett mehetek táppénzre. Szerintetek is mehetek? :?:
Vendég
 


Pann, csak egy pár mondat:

Egyszer azt hallottam erről a ne emelgetésről, hogy egy babát váró nő éppen annyit emelgethet, ahány kilós a gyereke. Mert egy tizenegykét kilós gyereket még megemelhetsz (néha), egy nagyobbat meg már úgysem kell. :) Lehet, hogy ez is jól van kitalálva... :) ((Nekem Adéllal akkor kezdett nagyon keményedni a hasam a 16. héten, amikor a 3,5 éves Maját az orvostól hazáig cipeltem, mert annyira rosszul volt. Persze nem lett semmi baj, de az orvosom arra biztatott, ezt azért ne ismételjem))

Persze ez nem vonatkozik a veszélyeztetettekre, satöbbi, csak normál terhességnél igaz. Óvatosan, de nem lesz baj!

Babamocorgás: ez olyan megható!!! :) :) De tényleg vicces, amikor első babások már a tizedik héten... (Én a másodikat a 20.!! héten éreztem először. Azért egy kicsit már meg voltam ijedve)

És hogy még egy kicsit sajátpéldázzak:
Maja és Bernát teljesen egyforma méretűek voltak - 58 cm, 3850g - ) Maja indított szülés volt, 2 óra kitolás, vákuum, Bernát első gyanús jeltől a karomba tevésig 3 óra. A gátvédelemig negyedikre jutottam el (utána csodás :)), de ez asszem kórházfüggő. Te nem a 2. női klinikán szültél? Én Petit ott, és ott erre nagyon törekszenek.

vagyis: A MÁSODIK A LEGKÖNNYEBB!!!!! :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita
 
 


Meli!
Köszi a tippet, de ez nálunk már lejárt lemez :twisted: Mikor elindulunk az az első szava, hogy hamma.Kekszet, golyót, akármit nyammog kb 3 méteren át, majd jön a ki-ki-ki...(kiszállni) lemez, hosszú kilométereken át :x .Alvás is kilőve, már csak nagyon ritkán alszik el, ha nagyon későn este megyünk, és nagyon elfáradt napközben.De ilyen is régen volt már. :( Férjem azt mondja vegyek vmi homeós nyugtató bogyót :lol: De én nem akarom semmivel benyugtatózni.Most várjuk hogy kinője ezt, és megtanulja hogy mi a pálya :lol: Azt hiszem ezt is csak években lehet mérni :twisted: Vagy inkább nekünk kéne nyugtatót bevenni??? 8)
Mensi::(

Pann!
:D De jó lehet tényleg újra érezni azt a kis molyolást odabent:)
Azért te a 2. babát várod, viszont én Emilit szintén a 14. hétben kezdtem el érezni :wink: Bár még csak gyanítottam, de a 15. hét elején már egyértelmű volt, utólag vissza gondolva tudtam, hogy előtte is őt éreztem.:)Most is emlékszem rá, olyan jó érzés volt, és akkorát dobbant a szívem 8)
Gergőnek mondtátok már?ha nem akkor mikor mondjátok meg?
Gyes-gyed:passz...Én már rég elvesztem ebben a labirintusban. :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Pankaa

Nivea krémet próbáltad ???Sokat sokszor !!!!!!! :wink:
Nagyon sok cink oxid benne és szuper jól gyógyitja a popsit !!!! :wink:

Tejivás hasmenés esetén tápiban mehet, Tomi is kapott tejmentes tápit a gyerekorvostól napi 2x javasolta, javaslom hasmenés esetén még a Normix-ot 3 nap alatt teljesen elmúlt a hasmenés. :wink:

Meli

Igen ma reggel vettem újra észre egy szemfogcsücsköt és panasza nincs semmi !!!! :wink: (hál isten)

Május

Beszél és forog a szeme ki be lehet kapcsolni hát ennyit tud !!!
Sínpálya nálunk is szét van szedve, dobozban lakozik, de naponta 2x össze kell szerelni közkívánatra !!!!!

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!

Vagyok Én is,csak a vizsgák mellett nehezebb jönnöm.
Talán még nem olyan régi téma,de leírom.

Karácsony:
Nagyon szép volt,csak az a baj,hogy hamar elment.Nálunk a fadiszítés is ajándék.Danit Apósom elvitte sétálni,Laura meg aludt,míg feldiszítettük a fát.Majd együtt elmentünk Jézuska várást megnézni,majd hazaérve az ajándékok már a fa alatt voltak.Laura nagyon élvezte az egész dolgot.Karácsonyfát csak golyófának hívja.A gömbőket próbálja leszedni,szerencsére ki van kötve a fa.
Ajándákok:babák babakocsival,táncoló-éneklő pingvin,mesekönyvek,cirkuszos dupló,laptop.Még idáig mindegyikkel játszik,kivéve az egyik rongybabát,mivel annak a szája zárt és a cumisüveget nem tudja belerakni.Mindig mondja rossz baba.

Szilveszter is jól sikerült.Fél 10-ig bírta,Majd Zsolti és Dani elmentek éjfélig szánkózni./itt az egyik dombra mesterségesen fújnak fel havat/
Szánkózást Laura is szereti,ha nem pont a fújó gép felé érünk le a domb aljába.

Körkérdés:
Nálatok az esti alvás zökkenőmentesen megy?
Laura 1 hete,nem nagyon akar elaludni.Eddig beraktuk a kiságyba és 10 percen belül aludt,most meg van hogy 1 óra múlva.Addig ha Én cica volnék...,hinta palinta...,és a zsipp-zsuppot énekli,megunja akkor kiszol nekünk.Ja és járkál a kiságyba.Még mindig húzom így a kiságyból kiszoktatást.

Sno
Sebi szereti ha jól emlékszem az Anna és Peti könyveket?Megtaláltam a honlapját,ahogy hangoskönyvként ha jól tudom az összes kötetet lejátsza.Esetleg érdekel küldöm a címet.

Pann
Nagyon jó az UH-s kép.Mikor néztem gondoltam milyen jó lenne megint terhesnek lenni és egy pici babát dédelgetni,csak az a baj gyorsan nőnek.Jó szemed van,ha így ki tudod nézegetni a képekből,hogy fiú lesz.Gergőnek említettétek?Ő hogy viszonyul hozzá.Megérti egyáltalán?
Újjas bábokkal bábozol Gergőnek vagy plüss állatokkal találsz ki valamit?

Mmóni
Írországra irigy vagyok.Hogy vagy?Meggyógyultál?

Kditke
Én is megkérdezem mit tud a pórszívó?Gondolkodtunk rajta,hogy veszünk,de az volt ráírva,hogy 30 mondókát mond.Nem nagyon akartuk elhinni.Hangzása milyen?Érthetően beszél?

Panka
Emili szilveszter óta jól van.Mintha megéreznék ezek a gyerekek,hogy a szülők kicsit ki akarnak mozdulni.

Meli
sok sikert a babaprojekthoz.Remélem hamarosan írod a nagy hírt.
Nem akarom elkiabálni,nálunk fogzáskor még éjszaka nem keltem.Nyügösség meg sokszor van,így nem tudom mikor melyik miatt van.

Lora
Igen járunk csiribiri tornára.Laura nagyon élvezi,és itthon a mutogatós mondokákat kell neki mondani,mutogatni.Köszi a mondókákat,sokat segítenek.

Rita
Mi is szopizunk,de néha Én is gondolkodok drasztikus elválasztáshoz.Mostanába elkezdte,hogy ebéd után,este fürdés után jön és kérdi cicizünk?MIre mondom mindjárt csak Anya még ezt-azt csinál.Erre Ő egyfolytába a sarkamba van,míg le nem ülök.Ja meg elkezdte simogatni,puszilgatni,orrával puszilgatni.Éjjel szerncsére nem kell neki.
Beszéd:
Szerintem ne izgulj,Én 3 éves koromig csak mamát mondtam.A háziorvosunk Anyunak mondta közösségbe kell rakni és majd megtanulok beszélni.Karácsonyra folyékonyan beszéltem és azóta is alig tudnak lelőni. :D
Kéz és lábtörést az államvizsgához!Majd számolj be.

Helga
Ne idegeskedj,bizti késöbb majd játszik velük.Esetleg beszélős,énekes játék nem érdekli.PL:tappancs mesét mond....
Laptop Laura is kapot,nyomkodni szereti,de hamar megunja.

Timo
Pedig azt hittem a vasaló érdekli Lillust.A képen annyira jól néz ki,hogy gondolkodok rajta,veszek egyett.Olvastam voltatok templomba.Nálatok Lillus nem beszél hangosan?Laura Jézuskaváráson állandóan karattyolt.
Sok sikert a babaprojekthez.
Lorcának nagy gratula és emlitsd meg azért jöjjön és írjon ha van ideje.

Május
Ha Apa megy fürdeni Kelével az se tetszik?
Fürdést Laura imádja,kiszálni nem nagyon akar,de mindig lekenyerezzük.Múltkor a szekrényből húzta pont elő a karúszóját,hogy Ő megy nagy medencébe.

Ágiboldi merre vagy???

Megkérdezném valaki nem gondolkodott a korcsolyázáson?
Danival voltam kinn a szünetbe többször is ott láttam egy Anyukát 2 éves lányával,korcsolyázni.Igaz a kislányt inkább még tolták.

KépKép
KépKép
dana 1
 
 


Sziasztok! :)

Lillus brutál módon köhög, éjszaka szinte másfél óránként kelek hozzá. Igaz, nem kér semmit, csak ül az ágyában és óbégat, hogy anya. De azt olyan hangosan, hogy a harmadik szomszéd is hallja szerintem.
Elviszem dokihoz, bár úgyis tudom a választ. Majd elmúlik. Vettem neki ambroxol köptetőt, de néha hurutosan, néha szárazan köhög. Ilyenkor mi van???

Pann!
Jajj, de jó, gratula a mocorgáshoz! :)
Túrós pogit megsütöttem, ízre isteni lett, de valszeg vagy túl laposra nyújtom vagy még mindig kevés a sütőpor. Nem lett szép pogácsa formája! Sebaj, elfogyott! :)

Dana!
Lillus nagyon ügyesen végigülte a szentmisét, igaz az áldozás után eljöttünk, nem maradtunk a végéig. Egyszer-kétszer le kellett tennem az ölemből, de egyáltalán nem beszélt, teljesen el volt ájulva! :) Kiváncsi leszek a következő alkalomra.
Ja, ha a korizásra gondolok, kizárólag gyerek nélkül most még. :) Szerintem leghamarabb jövőre. Elképzelem, hogy tologatom a gyerkőcömet, aztán meg beállt derékkal jövök ki a pályáról. :roll: Úgyhogy inkább még nem.

Panka!
Mostanában Lillus sem bírja túl jól az utazást, ő simán kibújik a biztonsági övből, bármilyen szorosra is húzom. Így viszont eléri az albakletekerőt és lehúzza az ablakot! :shock: :shock: Kár, hogy arra nincs gyerekzár! :)
Nem lehet, hogy vmi rossz élmény érte és azért sír? Nálunk a fürdéssel volt ez, hogy egyik pillanatról a másikra elkezdte utálni és ordított, akárhányszor fürdeni vittük. Aztán visszaszeretett. :)

Május!
Lillus régebben tökre bírta a hajmosás, emlékszem mindig ő követelte ki. Most meg ő is ordít, kizárólag úgy nem, ha Bali közben énekli a kiskacsafürdik-et. :) Gondolom annyira sokkolja a hanghatás, hogy elfelejt ordítani! :lol: :lol: :lol:

Na, ezt most elküldöm, mert felébredt a ded!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timi!
De korán keltél!Gondolom Lillus miatt...
Adjál neki Stodalt az mind2 fajta köhögésre van.
Legutóbb Emilinek ilyen esetre írt fel a doki Sinecod cseppet, amit az éjjeli száraz köhögésre kellett adni.(ez receptes).Gyógypuszik neki!
Lehet igazad van, a múltkor beszorult Emili ujja a lefolyóba, és elvágta neki, bár nem utána kezdődött a hiszti a kádban,hanem amikor atöbbiek is írták:)Viszont azóta nem volt semmi gond szerencsére, így vszleg csak akkor nem volt kedve hozzá. :wink:
Emili is ki tudja húzni a kezét az övből :twisted: :x
Túrós pogi recept jöhet nekem is! :wink:

Dana!
szerencsére alvással nincs gonduk, csak amig beteg volt most aludt el nehezebben, de elég volt csak beszólnom, hogy mostmár aztán tessék aludni, irgum burgum, aztán nem volt hangja :lol:

Emili most önállósította magát orrfújás terén, veszi a zsepit, széthajtja, és nagyon szépen kifújja az orrát!:)
Kiscit mis is megtaknyosodtunk, de szerencsére nem vészes.

Ditke!
Mi az a normix?Sajnos nem tejentes a tápi, de majd fogok íratni fel.
Nivea krém nem használt, már próbáltam, mert gombás a feneke, viszont a Canesten + az nagyon jóóóó!:)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Ágiboldi!
Boldinak ma van a névnapja?Akkor Isten éltesse sokáig!:)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Hahó, itt vagyok, csak ünnepek alatt ritkán voltam gépközelben, tegnap meg sok volt a munka de olvasok! :D

Lorcának gratula! Csak meggyőzte a férjét :) Lorca, írhatnál!

Magzatmozgás, nekem néha rángatózik egy izom a hasamban, és pont olyan érzés, tök nosztalgikus (mensi közben, szóval semmi gyanakvás)

Emelgetés, tegnap mértem Boldi 14,4 kg.. és kell emelgetni, de én már alig bírom. Május, megtennéd, h felrakod azt a linket mégegyszer a tarkabarka gyerekcipelő kendőről? Elmentettem de nem találom.

Karácsony nem vallásosan, kb ugyanolyan. Vicces mert szerintem mi gyerekkorunkban párhuzamosan tudtuk, h a szüleink veszik/díszítik, de ezzel együtt hittük h a télapó/jézuska/angyalka hozza. Jézuskának nem volt köze az igazi Jézushoz, de talán máshol (gyereknél) sincs vagy igen? Szerintem ez olyan játékszerű lehet egy gyerek fejében, mint hogy megitatjuk a babát pedig nincs is a pohárban semmi. Mindenesetre nekem gyerekkoromban fantasztikus karácsonyaim voltak, remélem meg tudjuk valósítani Boldinak is.

Igen, igen Panka, ma van Boldinap, köszöni :lol: (ajándéknak kapott egy csomó ruhát, mert kinőtte az eddigieket). Játék annyi van karácsony óta, h azt nem kap.

Timo, Boldi is megint köhögött pár napja pár napig (ötödik körben jön vissza), ráadásul én nem másfél óránként kelek hozzá, hanem hajnali 1 és 3 között 10 percenként, mert folyton öklendezik, és megnézem, h nem hányt-e maga alá. Most este végül elmaradt.. Én a klasszikus kakukkfüves thymi complexum vagy micsoda köptető mellett kötöttem ki (amit mi is szedtünk gyerekkorunkban, a jó kis kanalas orvosság) miután legalább négyféle modern köptető semmit nem csinált. Amúgy neki is van, h száraz, de inkább hörgött is.

Hisztéria elviselhetetlenül tombol, bármiért, nagyon ordítva, nem is részletezem, néha az életkedvem is elmegy. (Pl. pont 24-én úgy kelt fel a délutáni alvásából, mit aki sz@rba harapott, klassz volt a feldíszített fával, ajándékokkal, gyertya miegymás...azt se tudtuk kihozzuk-e egyáltalán az ágyából úgy őrjöngött)

Kipróbáltam hiszti ellen a Róki féle módszert, pl. őt kérem meg, h vigye ki a szemétbe amit el akarok venni. Ki is viszi, de utána ki akarja venni onnan, és akkor ott indul a hiszti.

Kditke, Május, milyen Nivea krém? Direkt popsi vagy csak a sima Nivea?

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

Rita! Köszi az infót, a babszületésekről! A II-en fogok szülni, de tényleg nem hiszem, h nálam komolyan szóba jönne a gátvédelmes szülés. :( Persze az is lehet, h már tudat alatt erre kondicionálom magam - nem tudom. :roll:
Neked volt szülésznőd a szüléseknél? Ha igen, a Sotén ki? Én még gondolkozom rajta, mert Gergőnél sem volt, csak az ügyeletes(ek) és igazából nem is hiányzott. Nekem az volt a legjobb, amikor éppen mindenki békén hagyott....

Gergő is fent volt az éjszaka, jobb ötlet híjján kapott Chamomillát. Az a baj, h ha így éjjel sírva ébred, egy árva mukkot sem lehet kihúzni belőle, úh nem derül ki, h miért sír. :( Hiába kérdezgetem, még egy "igen"-re vagy "nem"-re sem a alkalmas. :?

Timo! Én 25 dkg liszthez tettem egy csomag (6 g) sütőport, és kb 1 ujjnyi vastagra nyújtottam.
Szegény Lillus, jól kezdődik neki az év. :( Jobbulást!

Túrós pogi:

25 dkg liszt
25 dkg vaj/margarin
25 dkg túró (mi egy ideje uezt a mennyiséget 50 dkg túróval csináljuk)
1 sütőpor

tojás, esetleg sajt a tetejére

Lisztet, sütöporral, vajjal elkever, hozzá a túró és a só. Nyújt, hajtogat (többször!). 1-2 órát (min.) hideg helyen pihen. Ujjnyira nyújtjuk, tojással megkenjük (esetleg sajttal megszórjuk), szaggatjuk. Forró sütöben, sütőpapíron pirosra sütjük.


Istentisztelet/mise: Gergővel mi rsz-esen járunk, föl szoktunk menni a karzatra, mert ott kevésbé zavaró ha járkál. Persze a beszéd lehallatszik, de már eljutottunk odáig, h talán nem olyan vészes. Vagy csak megszoktuk. :lol: Ja, meg havonta egyszer van ún. családi Istentisztelet, amikor a prédikáció alatt a gyerekekkel külön foglalkozik egy lelkész. Ez Gergőt most már kezdi lekötni, úh nekem is sokkal könnyebb vele. :D

Utazás: ülésből szökdösés, ordítás nálunk is van, de újabban le lehet kötni ilyenekkel, h "Nézd, ott egy nagy busz/kukásautó!". Meg általában nem megyünk nagy távokat, de ha igen, Gergő szerencsére még hajlamos elaludni.

Cumi, szobatisztaság? Hogy álltok?
Mi a cumit próbáljuk tényleg csak alváshoz használni (megyeget), de a szobatisztasággal nem haladunk. Nem mintha annyira próbálnánk, csak beszélgetünk róla, mert Gergő mindig kerek-perec elutasítja a bili ötletet. :?
Vendég
 


Voltunk dokinál. Úgy néz ki, Lillusnak kétoldali tüdőgyuszija van, most indulunk a Bethesdába. :( :( :(
Drukkoljatok, hogy ne legyen nagyobb baj és ne tartsanak ott bennünket!!!

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Timo, jajszegény, mi épp hogy megúsztuk, mikor karácsony előtt belázasodott elvittem és azt mondta a doki, h majdnem tüdőgyuszi, és adott antibiot ami megelőzte. Láza is van? Van tüdőgyulladás láz nélkül?
Majd írj, h mi volt.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Hú Timi Drukkolunk!!!

KépKépKépKép
thelga
 
 


Megjöttünk.
Tüdő röntgen negatív. Elküldtek a sürgősségire, ahol megállapították, hogy kétoldali bronchitis (hörgőgyulladás). Ezért van a nehézlégzés, a bordaív felett teljesen "behúz" a mellkas, annyira erőlködik a levegővételnél. A sürgősségis doki elküldött a fülészetre, ahol meg a doki mondta, hogy kétoldali középfülgyulladása is van. :( Huráá.
Kaptunk egy valag antibiotikumot, egy "pipát", amiből a hörgőtágítót kell beinhalálnia.
Ja, meg kevés folyadékot iszik, kicsit ki is van száradva. :( :(

De amúgy jókedvű, nem lázas.

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


jaj, jaj most olvastam! Szegény Lillus! Még szerencse, h nem tüdőgyulladás, bár ez a hörgőgyulladás sem hangzik túl jól. :shock: Mindenesetre jobbulást neki, meg gyógypuszik! Kép
Vendég
 


Timo, akkor dettó ugyanaz van mint Boldinak karácsony előtt (csak nekünk fül nem volt, bár nem voltunk fülészeten.. Lillusnak fáj is a füle, vagy nem tudhatni?) Szóval a hörgőgyuli stimmel, és kaptunk mi is hatalmas pipát (baby inhaler), amiből hörgőtágítót kellett beszívnia (3x2 fújás, valami Ven... nevű). Ez utóbbi szerintem semmit nem ért, én kipróbáltam, és abban az óriási csőben elveszett az a két pumpányi cucc. Na meg nem is nagyon hagyta magát :roll:
Az antibiotikum úgyis megoldja, meg köptető!!! Gyorsan meggyógyul, ne aggódj! Nekünk azt Prospant írt fel köptetőnek, de azt mondta, h próbálgassuk melyik jön be, és mint mondtam a klasszikus patikai kanalas köptető a nyerő.

Viszont nem hajlandó sehogy se bevenni. Már a szabadalmaztatott szadi módszert is kijátssza :twisted: egyszerűen visszacsorgatja hiába fogom be az orrát :twisted: :twisted:
Ugyanez vonatkozik az immunerősítő kúrára. Ma eldöntöttük, belekeverjük a reggeli tápiba, hiába kéne éhgyomorra. Úgyis utána issza. Szerintetek belerakni nem érvényes?

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Ágiboldi!
Ja, mi is kaptuk ezt a baby inhalert meg a ventolin nevű cuccot! Lillus igen békésen tűri a beszippantást, szerintem annyira meg van illetődve, hogy simán hagyja! :)
Amúgy a fülét nem fájlalta, nem kapkodott oda stb. :roll: Mert a múltkor, mikor nagyon lázas volt, akkor mondta, hogy fáj tüje (fáj a füle). Most meg nem.
Remélem gyorsan elmúlik ez a köhögés, mert szörnyű hallani és azon aggódni folyamatosan, hgoy mikor jön a fulladási roham. :?

Pann!
Lehet, hogy azért lesz lapos a pogim, mert nem hagyom 1-2 órát pihenni, hanem azonnal sütöm? :lol: :lol:
Nálunk a cumit visszahozta a télapó, a betegség miatt fokozottan nyűgös és én is. Úgyhogy majd később.
A szobatisztasággal meg úgy állunk, hogy ha leveszem a pelust, akkor belepisil a bilibe. Ha nem adom vissza rá, akkor a köv. adag a szőnyegre vagy a padlóra megy, mert még nem szól. Úgyhogy ez is elhalasztva nyárra.

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


timo
huhhh, mekkora mázli, h nincs nagyobb baj, és legfőkébb, h nem kellett bennmaradnotok!!! szerencse a szerencsétlenségben, h legalább jó gyorsan lezavartátok ezt a csomó vizsgálatot :wink: mielőbbi jobbulást lillusnak!

cumi
alvásnál van, máskor egyáltalán nem igényli, pedig néha nem bánnám :oops: én egyelőre nem tervezem, h az alváshoz se legyen, bár sztm lehet, h nem lenne gáz, mert a mackójához jobban ragaszkodik :wink:

szobatisztaság
bruhahahahaaaa, háát nálunk nulla eredmény. van bilije, időnként ráül (szigorúan ruhában) és kész. ja és néha keservesen jajgat, h "kaka" de ezt még nem sikerült összefüggésbe hoznom semmilyen történéssel.

gyes
szeptemberben szeretném ténylegesen kezdeni a munkát, úgyh attól függően, h mennyi szabadságom van (elvileg a 2007-2008 évi teljes + a 2009 évi szeptemberig) sztm 1-2 hónapig leszek gyesen

utazás
hát állítom, autóval durvább, mint pl vonat, de lehet, h amiatt is, h nincs hozzászokva, lévén nekünk nincs sajátunk. szolnokra szoktunk menni kocsival, mit mondjak?! kb másfél óra. fegyvereim: kaja (szigorúan ínyencségek: mandarin, meki :oops: ) könyvek, és dalolás, mondókázás végnélkül. néha bejön egy nézd, ott egy repülő, stb. viszont tényleg n strapás, úgyh van, h a végefelé már hagyom pár percet, ha bőghetnékje van és csak aztán lendülök bele újra. mondjuk azt nem igazán bánom, h nem alszik a kocsiban, mert az felborítaná az egész napot, jobban értékelek egy kiságyban-alvást, azalatt én is kifújom magam. :lol:

dana
kele csak velem hajlandó fürödni, ill, ha nem vagyok otthon, akkor egyedül, de nem szereti sehogysem. pedig babakorában imádta, azóta van ez, mióta nem fekszik a vízben, hanem ül(nie kellene)

alvás
szerencsére simán megy, van, h még 1-2x be kell menni elmondani, h már mindenki alszik, és neki is le kell feküdnie, de ez max 10 perc. nem tudom, mikor kap majd rácsnélküli ágyat (talán, majd ha a barátnőjénél alszik :twisted: ), mert az egy főszabály nálam, h ha egyszer letettem akkor alvás van, nem jöhet ki. nem tudom, rácsok nélkül ez h menne :lol:

ágiboldi
végremár :lol:

a nivea az popsikrém, nem sima. állótubusos és kb 7-800 ft.

http://www.bohem-mama.hu/
csodát ne várj, de azért elmesélem, h én a múltkor meginogtam, h áááá, nem is olyan jó, mert iszonyú izomlázam volt tőle amikor fél órát vittem, na de ez (a megingás) csak addig tartott, míg egyszer enélkül voltam kénytelen egy sarkot vonszolni kelét, merth gyak nem bírtam el :oops: (pedig még 11 kg sincs)
ja, ha veszel, sztm neked az s-es elég, nekem m-es van, és sztm picit nagy, te meg még nálam is vékonyabb vagy. (most látom, mit írtam, de ki nem törlöm, pedig helyesen így szól: te sokkal vékonyabb vagy nálam :lol: )

pankaa
a homeos bogyó adása semmiképp sem nevezhető nyugtatózásnak. ha hiszel a működésében azért, ha meg nem, akkor azért :lol: . szvl sztm egy kis chamomillát te is adhatnál ilyen helyzetekben (5 golyó, akár 15-20 percenként)
esetleg ajánlom még a nem erősre főzött citromfű teát is (az sem méreg, a babateákban is van)

gyertyafújás
kelénél is nagy sláger, ill tegnap ráérzett a buborékfújásra is. gyakorlásnak n jó (nekünk ez hozta az áttörést) a kádban a fürdőhab lefújása kézről :lol:

majus3
 
 


Timi
Most olvastam mi történt! :( Remélem hamar meggyógyul! Gyógypuszikat küldünk! Lillus legalább könnyen beveszi a gyógyszereket? (El sem tudom képzelni mit csinálnék Brigivel egy komoly betegségnél. :? )

Erről jut eszembe, hogy már akartam kérdezni tőletek, hogy mennyit isznak a gyerkőcök? Vagy tudja valaki, hogy mennyi volna kb. a normális? (mint a felnőtteknél a kb. 2l/nap)

Pann
Sajnos fogalmam sincs, hogy mehetsz-e táppénzre. Kérdezd meg a munkahelyed, vagy a dokid.
Brigi nem cumizik (bár mostanában egyre többet látom a mutatóujját a szájában. :? ). A szobatisztasággal meg sehogysem állunk. Legkorábban tavasszal gondoltam elkezdeni. Addig hideg van.

Dana
Korizásra Brigivel még nem gondoltam. Nem is lenne sztem kori a méretében, ill. van egy állítható két élű korink még régről, de még az is nagy rá.
Körkérdésedre válaszolva Brigi sem alszik el egykönnyen este. Bár azt vettem észre, hogy míg az apja itthon volt sok szokásán változtatott (sok rossz szokást vett fel). Most, hogy már nincs itthon, este is talán gyorsabban elalszik. Nálunk most inkább az a gond, hogy sajnos megint csak este 10 körül kegyeskedik elaludni. Pedig olyan jó volt, hogy beállt a 9 órásra. Ennél előbb még sosem aludt el nálunk. (Anyuéknál bezzeg 8-f9kor már alvás van!)

Ágiboldi
Boldinak Boldog Névnapot Kívánunk!

Fürdés
Szereti Brigi. A hajmosásnál ordít. De ez mindig is így volt, szerencsére ez nem változott.

Utazás
Hál'Istennek még ezzel sem voltak nagy gondok. Bár hosszú utakat igyekszünk alvás időre időzíteni, így mindig alszik. Rövid utakon dumál, nézi a közlekedést (szereti a buszokat, vonatokat, villamost stb. ). Sokszor mondokázik, énekel is. Tehát ezzel sincs gondunk eddig. (kopkopkop)
lora7
 
 


Május
Én úgy tudom, hogy szabi csak összesen másfél év után jár. De remélem te tudod jól, mert akkor én is hasonlóképp járnék el. :roll:
lora7
 
 


Május, :lol: :lol: bizony! még nálad is vékonyabb!! :lol: barátnőnél alvás, már várod, mi? muhahaha

Gyesnél ne felejtsétek, h teljes munka mellett is jár!! Szóval aki nem marad otthon hanem visszamegy dolgozni az is igényelje!! És a kisgyerekes bérletet is!!! (annak sem árt utánanézni, h hogy jártok jobban, nálunk pl. Boldiapu kapja a gyest, mert az én munkáltatómnál túl jó a juttatási rendszer, nehogy asziggyétek, h értem, de nem mindegy)

Szobatisztaság, semmi, majd tavasszal/nyáron. Jól is néznénk ki ha szobatiszta lenne és rájön az utcán a kakilhatnék, micsinálok vele meg az overáljával? Néha szól, h kaka, de nincs összefüggés :lol: ill. néha van

Alvás, szó nélkül, bár mostanában kicsit kiabál, h apa-apa, de asszem ez az erős oldalunk, büszke vagyok rá.

Ivást nem tudom, h a bölcsiben mennyit iszik, de kaja mellé kb fél/1 deci víz/narancslé. Narancsléből néha 2 dl (ebbe rejtem a cebiont és bérest is)

Timo, Boldi ettől a köhögéstől rendszeresen hányt is, ne lepődj meg! (gyenge gyomrúak ne olvassák, de ilyenkor láttam, h milyen kis tökéletlen még a rágása/emésztése - óriási darab kaják..bocs :oops: )

Kép
Kép
agiboldi
 
 


lora
valszeg igazad van, bár én ebből pontosan nem értem, h akkor mennyi is az (bár nyilván kevesebb, mint ah én számoltam)
http://www.magyarorszag.hu/ugyfelvonal/ ... _240.shtml
mondjuk nincs nagy jelentősége, mert akkor se kezdek el nyáron dolgozni :lol: . (de 2-3 hónapnál akkor se lesz több a gyeses időszakom azt kiböjtöljük vlh, végülis a szabadságos fizetésem több lesz a gyednél, szvl majd kiegyenlítik egymást)

ivás
nem tudom mennyit iszik, 2 litert ezerszázalék, h nem. az asztalon mindig van víz/tea és kérni is szokott, ha épp elfogy. de ez megint az a kérdés, amivel alapból nem n izgatom magam, mert t.f., h keveset iszik, és akkor mi van??? ezt abszolút nem tudom befolyásolni...

ágiboldi
hát persze, h érvényes!!! :lol:

kori
én n bizonytalanul korcsolyázom, úgyh egyelőre nem erőltetem

majus3
 
 


Május
A Tgyás és a Gyed 1. évére jár. Ill. nem tudom, hogy voltál Kele születése előtt táppénzen vagy szabin. A szülés előtti bentmaradt szabikkal is számolhatsz. Pl. táppénz alatt.

Ivás
Brigi kb. 6-10 dl-t iszik / nap. Ez jónak számít gondolom, ha a felnőtt adagot nézem. Csak Timiék miatt jutott eszembe most, egyébként meg sajnos csak azóta iszik ennyit, amióta nem vizet kap.
lora7
 
 


Más sem kapott még családit? Meg Gyedet? Küldhetnék már. :?
lora7
 
 


Timi!
Na szegény Lillus, jól lebetegedett:(Emili is fulladt a múltkor, szerintem írtam is, csak én nem mertem nekia dni a Ventolint, pedig volt itthon.:sNekünka Rectodelt kúp jött be nagyon, fél óra múlva úgy kellett fülelnem, hogy lélegzik-e, olyan csendben vette a levegőt.De ez a lórúgás, csak végszükségre kaptuk.
Fülét kell melegíteni?

Lora!
Emili több mint egy litert iszik naponta, és ez csak a víz, a kajákban, gyümiben lévő folyadékot nem is számoltam:)

Szobatisztaság:mostanában mindig szól ha kaka van, de csak utólag.Nekem ez is haladás, néha ráültetem a wcre.Egyébként teljhesen tisztában van vele, hogy mi lenne a dolga a wc-n, szokta mutogatni, hogy aja, apa, és erőlködik mellé=anya és apa a wcbe kakil :lol: , meg néha mondja hogy pispis=pisilni is a wcbe kéne :wink:

Cumi:én is gondolkoztam már rajta, de mivel éjjel alig van a szájában, ha meg felébred visszaalszik vele, így hagyom még :wink: Viszont nappara is kéri mostanában:s, bár igazából olyankor nem is cumizza, csak tezsegeti jobbra balra:)

utazás:mi sajna sokat megyünk, havonta 2x is, és mind 2 út 2 órás kb.:(És az első 3 méter után ki akar szállni.Sajnos semmilyen elterelő hadművelet nem jön már be, a húú, nézd... rég átlátszó neki, nem érdekli semmi:(

Május!
Hiszek a homeóban, és ismerem is, de vhogy akkor sem akaródzik(a Sedatifre gondolok) adni neki.Bár a chamomilla lehet bejönne, majd kipróbálom!

Ágiboldi!
Én is gondoltam rá, hogy az immunerősítőt beleteszem a tápiba, de mivel Emili simán megissza előtte, így nem tettem bele, annál is inkább, mert van hogy nem issza meg az összes tápit, így a gyógyszert sem.
Na ez a hasimzom vagy mi rángatózás nekem is szokott lenni, és én is egyből arra gondoltam, hogy mozog a baba
:mrgreen: Tényleg olyan érzés, kis nosztalgia :oops: Csak nem tudom pontosan mi rángatózik???Mert nekem pé. körül szokott :roll:

Na rohanok vasalni, amig alszik Emilka!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Lora!
Családit ma kaptam meg, gyedet még nem , szerintem holnapra ér ide, mert CIB bankos vagyok. :?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Megjött a Jézuska !!!!!!!

Fennt van a sötétítőm a karnison nem kis munka volt, pláne előtte kivasalni azt a 9 méter anyagot drapériával együtt, de nagyon szép !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ágiboldi

Popsikrém a Nívea igen szerintem szuper !!!
Miért nem mindegy ki kapja a GYES-t ???Vonnak le belőle ha az kapja aki többet keres ???
De naív vagyok ismét !!!!

Meli

Ma kiváltottam a popsikrémeteket, hát tényleg nem a leges legjobb, holnap kapok egy másik fajta receptet az valami nagyon tömény cink oxydos remélem az jó lesz !!!!

Szobatisztaság :esténként elő kell venni a bilt, de nem történik bele semmi !!!! Uszodában viszont mindig szólt, hogy ha pisilnie kellett , hogy ott miért és itthon miért nem ezt nem értem !!!!!!!!

Kaka elbújva a fotel mögé, azt hiszem odateszem a bilit is !!!!

Timi

Ez a betegeskedésetek nagyon durván hangzik !!!!Jobbulást !!!!!!

Dana

Porszívó 30 mondatot mond, nem mondókát, de Tominak így is nagyon bejön !!!

Panka

Nomix sokkal jobb mint a Smecta hasmenésre 3 nap alatt meggyógyította Tomikát !!!!!Persze Normaflor megy ez mellé is !!!!

Lora

Se GYED se családi pótlék szerintem csak a hétvégén !!!

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!!!

Lillusnak óriási gyógypuszi!!!!

Boldinak boldogat és nagy puszit!!!

Hiszti nem stagnál,sőt,ma nem tudtunk mit kezdeni vele apjával,csak néztünk egymásra.Gyakorlatilag bármikor,bármiért kitörhet.
Most bontottam el a karácsonyfát,remélem ha hazaér és nem találja nem kezd bele egy félórásba :shock:

GYED,csp,nagyon várom már :x de még nem ért ide.

Szobatisztaság:Dénes 2 bilit is kapott a családtól,gyenge utalásként.Ki fogom próbálni,de semmi értelme még,csak a kakit jelzi.Majd ha nem fagy :lol:

Esti elalvás:mikor hogy.Ha sokat alszik du és nem fársztom ki nagyon estig,akkor szétrágja amellem és ordítva teszem be az ágyba,néhány skála után feladja és befordul aludni.Ha nagyon elfárad,elalszik úgy,h arra sem kel fel,ha a zsákba beletuszakolom.

Babamozgás:életem egyik legklasszabb élménye.16.héten először,akkor már legalábbis tudtam,h ő az.Előőtte is mintha,de az még csak emésztés volt.Azóta is nálam is van olyan,amit írtok,mintha lüktetne egy ér,amíg nem mensiztem bőszem teszteltem rémületemben miatta
:roll:

Mennem kell,majd holnap folytatom!!!!

Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!




Ditke,
Köszi a képeket, nagyon szuper mindegyik, aranyos Tomika, ahogy játszik. Egyre szimpibb a Szippancs porszívó, és még beszél is :) :roll: Valóban jobban bejönnek a gyerkőcöknek az interaktív játékok :) Tetszik a dupló vasút is. Ez az a bizonyos Luxus vonatkészlet?

Timi,
Valóban szerencse, hogy nem tüdőgyulladás, bár valóban rosszul hangzik ez a bronchitis és fülgyulladás :( Mielőbbi gyógyulást Lillusnak!

Ágiboldi,
Boldog Névnapot Boldinak! Tök jó, hogy Vízkeresztkor van a névnapja!
Áron is elég sokat köhög mostanság, lefekvés után kb 15 perccel rendre el kezd köhögni inkább szárazon :( És nálunk sem igazán válik be egyik szer sem :( Az ünnepek előtt Mucopront köptetőt kapott, a múlt héten pedig én is a Prospant próbáltam, bár ez utóbbi nem is gyógyszer, tehát túl sokat nem várhatunk tőle, és ráadásul én sem bírtam már Áronnak beadni, kicsorgott a száján, hiába fogtam be az orrát :evil: Felírtam az általad javasolt szert, köszi szépen. Remélem, be tudom neki adni.

Pann,
Nyugodtan elmehetsz táppénzre, egyik munkatársnőm pár hónapja ezt csinálta.

Meli,
Áronnal együtt alszom, és éjszaka 4x-5x is van szopi...... és még bírom, de ha nem aludnánk együtt, biztos nem bírnám.

Ivás: Áron rettentő keveset iszik, kb 1-2 dl naponta :( Hiába kínálom, nem fogadja el :(

Hiszti: úgy látom, mintha csökkent volna az intenzitása és az ereje! Jobban meg lehet beszélni a dolgokat. Csak el ne kiabáljam! Ágiboldi, Meli, nálatok ezek szerint erősödött? :(

Gyest elkezdtétek intézgetni? Állítólag több hónap az átfutás.... :roll: Igaz ez?

Na mennem kell, megint köhög....

KépKépKépKép
thelga
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?