Új privát üzeneted érkezett!

Fanni
köszi, megnyugodtam, az jó hogy nem fáj nekik.Mi eleve a gasztrora jelentkeztünk be.Szóval ha valóban reflux akkor sem igazán csinálnak vele semmit.A sűrítőt próbálom elhúzni, mert tényleg szépen hízik.(már 4020gr ma :) )
Boni-Panda
jó kis cuccok!
Orsi
örülök h. odaért! és köszönjük. :)

Kép
katica_75
 
 


Jó regeglt!

Pandus köszönöm! :lol:
Vendég
 


Katica, amíg Léna hízik, nincs szükség tápszerre. Ha ki is jön belőle valamennyi, de hízik, akkor nincs semmi baj. Ha stagnálna sokáig vagy fogyna, akkor. De a tápszer mindenképp a szoptatás hátrányára válna. Bálint nagyon hányós volt, előfordult hogy 1 nap alatt 2 gépnyi ruhát mostam rá. De hízott és nem kellett a tápszer. Amikor szilárdat kezdett enni és függőlegesben volt sokat (bőven 1 éves kora után), akkor múlt el. Egyébként ahogy a baba fejlődik, a záróizomzat is képes erősödni, lassan de biztosan meg fog szűnni. Kitartás, tudom milyen kellemetlen, én váltás ruhákkal mentem mindenhova, Bálintnak is, magamnak is. És folyton büdösek voltunk. :cry: De már minden oké, és a gyerek is jószagú. :lol: :lol: :lol: :lol: Léna nagyon szép!

dkata
 
 

 
 

Kata
Ma itt volt a védőnő és azt mondta nyugodtan adjam neki, mert h. csak sűriti, ettől mg nem lesz tápszeres.
De az ösztöneim nem ezt súgják! Köszönöm h. leírtad a tapasztalatod, Te is megerősítesz benne!!!!! - nem adok neki! 2 adag ruha!? -az rengeteg. Apa szerint savanyútej szaga van a gyereknek... :oops: :D

Kép
katica_75
 
 


Katica,
a babásban már megbeszéltük korábban, hogy igen kevés a hozzáértő védőnő, a legtöbbnek fogalma sincs a dolgokról - ezek szerint a tiéd se kivétel, ne hallgass rá! Ostoba! :twisted:
20140901102739
 
 


Katica, nem lesz tápszeres a gyerek, de valahogy be kell adnod neki - cumi, kanál, pohár - ez már ugye nem cici, lehet hogy bekavar. Én nem adtam és nem bántam meg. Persze ez tényleg addig igaz, amíg marad benne annyi, amennyire szüksége van. Nálunk nekem is savanyú tej szagom volt 1 évig, mert mindig lehányt. Ez legyen a legnagyobb baj. Majd lesz még jószagú a Te babád is, addig meg csak szopizzon és gyarapodjon. :lol: (Ja, és a refluxot ilyen kicsi babáknál nem igazán szeretik szűrni, mert élettani sajátosság, hogy nem záródik - amikor értelme van szűrni, az 1 éves kor után, vagy ha fogy a gyerek. Megnézik, de nem csinálnak semmit. És a vizsgálat alatt Bálintnak végig záródott, mégis olyan szinten hányós volt, hogy sokszor sírtam fölötte, hogy tuti, hogy éhen hal, annyit kihányt. Nagyon megviselt, sokat aggódtam érte - átérzem a helyzeted.)

dkata
 
 


Hajni
hát az! :x vesszőparipája még a sexuális életünk! 8) állandó mániája h. tegyük ki az ágyunkból a gyereket különben végünk. :mrgreen:
Kata
továbbra is mérjük 2 naponta a súlyát és amíg hozza, ki sem váltom! Olyan jó hogy leírtad, felolvastam apának is, megnyugodtunk!
És persze így is imádom az illatát. :lol:

Kép
katica_75
 
 


Katica, örülök neki! :lol: :lol: :lol: Ha Te nyugodt vagy, Léna is nyugodt lesz. :lol:

dkata
 
 


Pandacska,

Nagyon ügyes ora baba, hogy igy megall kapaszkodo nelkül! :P
Es persze nagyon szep is! :wink: most latom csak a szombati kepet! Egyszerüen gyönyörü a lanyod! Ezek a szemek es a szaja...

Kisfoka,

Ez aztan a mikulas! :P Nagyon szep Gretiked van! :D

Boni,

Zsigi is nagyon bajos, :P latom virgacs is van a csizmaban :lol: :lol:

Fanni,

Orülök, hogy jobbak az ejszakaitok. :P Nem csak Te latod szepnek Markot...kis szöszike :P Milcsi is nagyon szep, az utolso kep tetszik nagyon! :P

Petitpois,

Jo olvasni rolatok is, örülök, hogy jol vagytok! Nagyon szep Laura! :P

Hunci,

Gratulalok Hunornak elsö szülinapja alkalmabol, szep tortaja volt nagyon edes a kisfiad! :P

es egy mai kep a segitökesz kisfiamrol... :lol: :lol:
Kép

Kép
Kép
jucmuc
 
 


ora baba=Dora baba :oops:

Kép
Kép
jucmuc
 
 


Jucmuc valaki itt nagyon segítőkész! :lol:
Vendég
 


Jucmuc,
Helyes, úgy is kell nevelni a szőke herceget, hogy később segítsen majd a feleségnek :lol: :lol:

Boniko,
Kicsit lassan, de azért leesett, hogy neked vagy egy kistesós vonalzód. 7 hónap, és újra próbálkoztok?
Vendég
 


Boni,

Hajaj...ha nem engedem, hogy kivancsiskodjon nagyon megharagszik :lol: :lol: :lol:

Pandus,

Igen, es a feleseg majd szeretni fogja az anyost nem ugy mint en az enyemet. :twisted: Legalabb is en mindent megteszek majd, hogy ne legyen belölem ilyen anyos..
Kepzeld hetvegen adtam Davidenek egy nagyon keves sajtot talaltam üvegeset a Hipp-töl. Szivesen ette de nem szeretnem tulzasba vinni, egyszer-ketszer gondoltam hetente. Kerestem bio joghurtot is de egyelöre nem talaltam majd ma megyek egy masik aruhazba ott is megnezem.

Kép
Kép
jucmuc
 
 


[quote="katica_75"]H írta:katica_75ajni
hát az! :x vesszőparipája még a sexuális életünk! 8) állandó mániája h. tegyük ki az ágyunkból a gyereket különben végünk. :mrgreen:
Kata

2 naponta szerintem azért ennyi idősen felesleges mérni, mert csalóka lehet, és sok idegeskedésre adhat okot.
hetente elég. de még úgyis lehetnek ingadozások.

szexuális élet :roll: :lol: :lol: az majd idővel úgyis normális kerékvágásba kerül, mind1 hol alszik a gyerek :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi
ez csak neki téma! :lol: múltkor a síkosítókról tartott kiselőadást :shock: :lol: én meg csak lestem, fura szitu egy majd 60éves nőtől :lol:
Jucmuc
Davide nagyon édes! szép konyha! :)

Kép
katica_75
 
 


Köszönöm Katica! :P Nem is gondoltam volna, hogy ennyire kiterjedt a vedönök munkaköre.. :lol: 8)

Kép
Kép
jucmuc
 
 


[quote="icsilya"]
írta:
icsilya
szexuális élet :roll: :lol: :lol: az majd idővel úgyis normális kerékvágásba kerül, mind1 hol alszik a gyerek :wink:




:lol: :lol: :lol:
Vendég
 


egyébként jó reggelt!

PAndus de leesett :wink: és apa már most nagyon rajta van az ügyön :oops: :lol: :lol:
Vendég
 


ma megyünk öltásra 3 dbot írt be a drnéni! :shock:

4.hónaposat, a 2. rotát és a prevenár másodikat

remélem nem lázasodik be.. délután jelenésem van a nőgyógyásznál rákszűrésre
Vendég
 


Boni :P
Bátor vagy! 3 oltás? Remélem, hogy Zsigi nem kergül meg, mint én csemetéim...

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fanni jelentem fiam alszik, meg senem kottyant neki.. le is kopogom...
kevés az prevenár oltóanyag, és majdnem lemondtam ma más javára, de drnéni mondta Zsigmond megkapja... a következőt 29.én....

asszem sosem megyek többet játékoldal közelébe rendre elcsábulok :oops: :lol: :lol: :lol: na jó, csak ebben az évben nem... :lol:
Vendég
 


Dec. 29-én jön a következő? :shock: Nálunk 30 napnak el kell telni minimum! a következőig. De én gondolkodom rajta, hogy felhívom a doki nénit és megkérdem, mi a maximum... mert csak akkor mennénk...

Viri :?: :?:
Meggyógyultatok?

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Sziasztok!

Előkerültem én is!
Túl vagyunk Gréti első betegségén! Hányás-hasmenős-lázas vi'rus,hát mit ne mondjak szörnyű volt! :cry: De már "csak" a hasa megy! :?

A láz eléggé kikészi'tette,vasárnap volt a legmagasabb 39,3. Nurofen vitte le neki rendesen, a kúp egyből kijött belőle!
Plussz folyadékot nagyon nehezen tudtam belétömni, a végén már öntöttem belé,mert nem kellett neki,viszont nagyon cserepes volt a szája és lepedékes a nyelve,doki néni meg mondta,hogy itassam,amennyit tudom,ha már a szopi nem elég. Kaptunk tápot is,de az valami förtelem büdös és nem itta meg. Mindegy,végül megszerette a teát,ma már nagyon itta.

Hétfőtől kaphat megint gyümit és indul a főzelék! :wink:


Fanni!
Mi most 5. hétre kapjuk a Prevenárt és azt mondta doki nénink, ez még belefér.

Kép
Kép
kisfóka
 
 


FAnni hmm ez f...a erre rákérdezek azért!
:roll:
Vendég
 


na ezt találtam.. tök jó...4.2 Adagolás és alkalmazás
A vakcinát intramuscularis injekció formájában kell beadni. A beadásra előnyben részesítendő területek csecsemőknél a comb anterolateralis része (musculus vastus lateralis), vagy kisgyermekeknél a felkaron a musculus deltoideus.
Immunizációs rend:
A Prevenar-ral történő immunizáció rendjét a hivatalos ajánlások szerint kell meghatározni.
2-6 hónapos korú csecsemőknek:
a javasolt primer oltási sorozat három, egyenként 0,5 ml-es adagban, az első részoltást általában 2 hónapos korban adva, a részoltások között legalább 1 hónapos szünet tartandó.
Egy negyedik részoltás ajánlott a második életévben......
Amennyiben a Prevenar az általános csecsemőimmunizációs program részeként kerül beadásra, két részoltásból álló alternatív adagolási rend is választható. Az első részoltást kéthónapos kortól lehet beadni, ezt követően a második részoltás legalább 2 hónappal később adható, majd egy harmadik (emlékeztető) oltás adása szükséges 11-15 hónapos életkorban (lásd 5.1 pont).
Megelőzően nem oltott idősebb csecsemők és gyermekek:
7-11 hónapos csecsemőknek: két, egyenként 0,5 ml-es részoltás, a részoltások között legalább 1 hónapos kihagyással. Egy harmadik részoltás is ajánlott a második életévben.
12-23 hónapos gyermekeknek: két, egyenként 0,5 ml-es részoltás, legalább 2 hónapos kihagyással a részoltások között.
2-5 éves gyermekeknek: egyetlen oltás.
Emlékeztető (booster) oltás szükségessége ezen immunizálási programokat követően nem megalapozott. :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég
 


Szegény Gréti! :cry:
Vendég
 


Kisfóka
(((Gréti))) jobbulást neki.Honnan szedhette? Jóétvágyat a főzelékhez, még szopizik is mellé?3x?-vagy hogy "szokás"?
Boni
hajrá apa! ;)
Hős Zsigi. :D ezt 3 külön oltásban kapta??-én is rákérdezek a prevenárra, már ha magától nem mondta a doki :evil: . Léna következő oltása dec.31.-re esik...gondolom csúszni fog januárra.

Léna a tundra lánya:az első ruhácskája Kép
és ilyen elszántan edz!! :shock: :lol: Kép

Kép
katica_75
 
 


Boni!
Minimum 4 hétnek tényleg el kell telnie 2 oltás között!

Katica!
Léna nagyon tündéri és milyen csinos! :D Karácsonykor ez lesz az ünneplős ruci? Nekem még venni kellen Grétinek valamit,kaptunk még októberben egy szép szoknyát,azt mondta az ismerős,hogy talán Karikor jó lesz rá. Hát a pelusát éppen takarja a szoknya! :lol:

Nem tudom,hogy hol szedte össze Gréti ezt a vírust! :? Nem voltunk gyerek közelben,mi nem voltunk betegek. De mondt a doki néni,hogy rengetegen benne vannak!
Szóval mindenki vigyázzon a csemetékre,meg magára is,nehogy elkapja! :evil:

Kép
Kép
kisfóka
 
 


Kisfóka :(
Szegény Grétike :(
Most én is aggódom picit, mert Milcsimnek piros volt az arcocskája, s Apa kérdezte, nem lázas-e. Gyorsan megmértem és hőemelkedése volt tegnap este. Ma még nem volt alkalmam megmérni, mert egyből enni kért és nem akarom, hogy kijöjjön belőle, de most is melegebb a feje. Amúgy semmi baja látszólag, nevet és bújós, mint mindig :roll: Ínyén nem látok elváltozást...

Boni :P
Lehet, hogy elszámolta magát a doki. Kérjetek új időpontot inkább...

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Popsiban 37,8 :(
Még csak nem is szipog!? Ilyenkor mi van???

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


[quote="fanni73"]P írta:fanni73opsiban 37,8 :(
Még csak nem is szipog!? Ilyenkor mi van???

semmi. kivárás, hogy mi lesz.
nem kell semmit sem adni neki.
én 38.5 alatt nem csillapítok lázat, csak éjjel előtt.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Köszi Orsi :P
Most már csak 37 popsiban, vagyis már hőemelkedése sincs. Elképzelni sem tudom, mi lehetett :?: :shock:

Katica :P
Csini Léna baba :D

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


akármi :)
ne keresd mindennek az okát :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


:lol: Majd igyekszem 8)
Narancslevet miért csak 1 év fölött szokás adni?
Milán most kóstolta -megnyalogatta amit én ettem :oops: - és imádja :roll:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


mert citrusféle, éghajlatidegen, és allergén, ráadásul a sav sem tesz túl jót a babáknak.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Sziasztok!

Nem voltunk otthon, most meg jövök egy kicsit büszkélkedni :wink: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=yQyvfE3c ... annel_page

http://www.youtube.com/watch?v=7LIpgwow ... re=channel

http://www.youtube.com/watch?v=vQgIhlpD ... annel_page

Fanni,
38,5 alatt én se szoktam a hőemelkedésre, lázra gyógyszert adni. Szerintem ez simán lehet fog, Dórinak is volt már fogzáskor piros az arca!

Katica,
Léna hercegnő ebben a csini ruciban :lol: Gratulálok, nagyon szépen tartja a buksiját!

Kisfóka,
Sajnálom, ez nagyon rosszul hangzik :( Örülök, hogy már jobban van Gréti!
Vendég
 


Pandus :P
10 hósan? :shock: Gratulálok :D Nagyon ügyes ez a kislány!
Köszi, én sem akartam lázcsillapítót adni, de azért kicsit zavar, hogy nem tudom az okot...

Orsi :P
Köszi, akkor egyelőre marad a narancs anyáé :lol:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Jó reggelt!

Lányok öö úgy szégyenlem magam.. nem is a3. Prevenárt kapja 29.én hanem a NEiss vasC-t-- januárban kapja a prevenárt :oops: :lol: szóval drnéni is tudja :lol:

Pandus azta! :lol:

Léna baba tüneményes! apának átadtam drukkokat!

a héten indul a karácsonyi sütés!

:lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Katica,

Nagyon szep kislanyod van, es a ruci is csinike! :P

Kisfoka,

Huuu sajnalom Gretiket szörnyü lehetett latni, hogy beteg...örülök, hogy mar jobban van, :P jo sokat kell itatani ez igaz.

Pandacska,

Nekem kicsit lassu a netem de nagyon kivancsi vagyok Dorikara remelem sikerül megneznem. :P


Lanyok, itt egyfolytaban esik mar egy hete nagyon lehangolo... :(

Kép
Kép
jucmuc
 
 


Boniko, Fanni
Köszönjük :D

Jucmuc,
Ok :wink: Dóri első önálló lépéseit örökítettük meg :lol:
Vendég
 


Meg is neztem eleg hamar bejött. Nagyon ügyes Dorika, kis mosolygos...es mennyi jateka van... :P

Kép
Kép
jucmuc
 
 


:D :D Azert tenyleg, 10 hosan ez nem semmi... ügyike! :D

Kép
Kép
jucmuc
 
 


Pandácska,köszi :)
nagyon édes és ügyes Dora!!!Annyira édesek amikor örülnek a saját első kis lépteiknek. Olyan mintaha egy játékboltban laknátok. :shock: :lol:
Fanni,Boni,Jucmuc is köszi :P
hogy telt az éjszaka Milcsinek?
Kisfóka
igen ez az egyik ünneplője,de lehet kinövi kari-ig, nehezen megy át a feje rajta. :lol:
Boni
utánaolvasok ennek a vasC-nek.Ez nem kötelező? Annyira fogalmam sincs ezekről az oltásokról. :oops:
Megyünk sétálni! :D

Kép
katica_75
 
 


Nap közben megint hőemelkedése volt, délutánra meg lement :shock: Furcsa ez.
Köszi Katica, jól aludtunk :D
Bonikám :P Fő, hogy a drnéni tudja :lol: :lol: :lol:

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Fog?
melege nem lehet?
(a gyerekek hőháztartása 3 éves korig nagyon instabil, bármi tud szinte hőemelkedést okozni. meleg, kevesebbet iszik, többet mozog... stb)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


KATICA

http://www.medped.hu/index.php?option=c ... &Itemid=38

FANNI MÉG SZERENCSE :lol:

HA ZSIGINEK MELEGE VAN, NEKI IS FELJEBB VAN A HŐJE.... :roll:
Vendég
 


Boni
köszi elmentem. :idea:

Kép
katica_75
 
 


Akkor lehet, hogy csak ennyi az egész? :lol:
Én meg ilyenkor minden kívánságát teljesítem :lol: :lol: :lol: Még aztán rászokik :lol:

VIRI :!:
BOLDOG FÉL ÉVES SZÜLINAPOT A NELLINEK ÉS DORKÁNAK!

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 


Sziasztok!

Panda!

Gratulálok, Dóri nagyon ügyes. Hogy lehet a youtube-ra feltenni ilyesmit? Peti már önállóan feláll, és álldogál, de még nem megy.

Katica, Léna szépen fejlődik, örülök, h jól vagytok, és minden OK.

Mi jól vagyunk Peti alig alszik napközben, ezért is nem jelentkeztem. De az éjszakák egész jók már. Kiköltöztem a szobájából.

Tényleg, mikor kell neki cipőt venni? Neki még nincs cipője.

Kép
Kép
gömböcske
 
 


Gömböcske :P
Aki már álldogál, bizony hamarosan járni is fog. No meg aztán meg is fázik cipőcske nélkül!

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?