Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Linda: Nagyon jó, hogy írtad, hogy Nálatok helyreállt a rend. Én már teljesen el vagyok kenődve, ma már azon gondolkodtam, hogy felkeresek egy nevelési tanácsadót vagy gyerekpszichológust.

Lányok: a gyerkőcök változatlanul nagyon aranyosak.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Melus! A te esetedben nagyon sajnálatosnak tartom, hogy császár lett a vége mégis fizettél.

Viszont nem értek egyett Lindával. Könyörgöm ha egy ingyenes ellátás mindenhol ingyenes akkor odják meg az uzsokiban is! Súlyponti kórház!!! Nekem is elmondta ugyanezt a dokim, amit Te leírtál, hogy nincs aki beadja ... stb. Persze ingyen, nincs is! Minden csak annak jár aki fizet?! Az az anyuka akinek nincs pénze az persze szenvedjen fél napokat (szívjon gázt, vagy vállaljon be a babára kockázatos fájdalomcsillapítást).
Ha adok a dokinak, vagy a szülésznőnek hálapénzt az a én dolgom, vagyis én döntöttem, hogy a segítségükért fizetek. De hogy egy fájdalomcsillapítóért pénz KÉRNEK mert nem adják másképp ... hát szerintem ez felháborító. Miért fizetjük a TB-t?
Egyébként szerintem ezzel a botránnyal nem szűnik meg az EDA beadása, sőt!

Na más téma :-)

Kriszti még régebben írtál itt a fórumon egy olyan kenőcsről amit fogzásnál kell használni és nem zsibbasztja el a gyerek egész száját. Mi is a neve? Mert próbáltam visszakeresni, de nem találom. Köszi

Mára már mondják a havazást, kiváncsi leszek :wink:

Timi

Kép
manati
 
 


Timi, én is ezt veszem meg Botinak (még akkor felírtam, mert tudtam, hogy nem fogom később megtalálni), a neve GENGIGEL.

Melus

Kép
melus79
 
 

 
 

itt vagyok még és EGYBEN!!!!!!! most már naponta megyek ctgre és azért nem nagyon jövök csak olvasok hizsen itt már mindenkinek babája van csak nekem van pocaklakóm ami nem nagyon akar kijönni :cry: :cry: a vonalzómat átírtam mert amúgy az uhu szerint 20-án kellett volna szülnöm kb. jövőhét végefelé se lesz semmi akkor befekvés :cry: :cry:

harivera
Budapest XXI. kerület
 
 


Sziasztok!

Jók ezek a fotóskönyvek, nálunk is naptár a nagyik ajándéka már egy ideje. :D
Tegnap láttam Katát bejelentkezve, sajnálom, hogy nem mesélt egy kicsit magukról. Remélem miharabb sikerül jönnie.
Linda, ne aggódj, mert hisztimanó hozzánk költözött és egy ideig még biztos nem akar menni. :? :evil:
Egyébként Timi véleményével értek egyet. Nem a szegények tehetnek róla, hogy kevés az anesztes, mégis Őket szívatják. Évtizedek óta nem nyomtak pénzt az eü-be most meg csodálkoznak, hogy már nem működik.
Tamara a tanuló szettben láttam 3 hós itatós fejet, már emlékszem, a Rolinak volt.
http://www.brumimaci.hu/aruhaz/product_info.php?res=1280x1024&products_id=482&
A lényeg, hogy sikerüljön az újítás.
Ivett, nagyon ügyesek vagytok a pohár miatt. Én is próbáltam már és egész jól ment.

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


EDA:
persze azzal én is egytértek, ha elvileg ingyenes akkor jó lenne ha mindenhol hozzáférhető és ingyenes lenne.
DE, ha ezt nem oldja meg a kórház, egészségügy bárki ( mert épp nagyobb problémával küszködnek ), akkor legyen esélyem arra, a saját döntésem szerint, hogy ha élni szeretnék az EDA-val akkor jussak hozzá, ha máshogy nem akkor úgy hogy fizetek érte. Igen ez egy fajta szelekció tény és ezzel nem azt mondom, hogy aki nem teheti meg az szenvedjen EDA nélkül. Mi sem tartozunk a tehetős családok közé, de szeretném ha amikor az ember kiszolgáltatott helyzetben van akkor ha lehet kapja meg ami könnyebbé teszi az életét, ha ezt kihasználják és csak pénzért adják, akkor úgy, sajnos ilyen világot élünk.
Én például ezért szeretném és támogatnám ha a nyugati modelekhez mérten működne itthon is az egészségügy, azaz a saját befizetett kereteidnek megfelelően vagy a biztosítód által választhatsz a kezelési szintek, komfortok stb között. Csak sajnos a negatívumok vannak felnagyítva és kisarkítva ezügyben nem pedig az hogy milyen előnyökkel jár. Mert most ugye fizetjük a TB-t és hátradőlhetünk, hogy innentől az állam dolga gondoskodni rólam, de én nem erre szeretnék hagyatkozni. Arra viszont nincs keretem, hogy magánkórházba menjek, mert az egy vagyon. Mert most az én TB-ből megy a sarki kozmetikus, masszőr, vendéglátós stb a részeg autós kórházi kezelése is, aki nem fizet TB-t. De amikor én vagy a gyermekeim oda kerülnek hogy kórházba jutnak akkor ne kerüljenek amiatt hátrányos helyzetbe, mert nincs pénz a megfelelő kezelésre.
Elnézést, hogy ez így kikívánkozott belőlem, de én nagyon elkeseredett voltam, amikor az első szülésnél a falat kapartam a fájdalomtól és azért nem kaptam EDA-t mert egyszerűen nem volt egyetlen elérhető orvos sem aki beadja, és emiatt nagyon kellemetlen élmény számomra az első szülés.
Másik hasonló tapsztalat amikor egyszer karácsony előtt bedurrant a fogam és a fogorvosom a saját rendelőjében nem tudott fogadni csak az SZTK-ba, ahol nem győzött elnézést kérni a körülmények miatt, mert se egy röntgent nem tudott csinálni ( nem volt röntgen papír ) se normális tisztító eszköze nem volt hogy a begyulladt fogamat kitisztítsa. Az ünnepek után egy szájsebészeti műtéttel aztán helyre raktuk ami megelőzhető lett volna ha akkor normális felszerelése van a rendelőnek. Ami elvileg ott van és jár mindenkinek.
Szóval a lényeg nem tudom mi van a kirobbant botrány mögött miért kértek pénzt. De ha azért mert Uzsokihoz hasonló módszer van, akkor talán nem az aneszteziológust kellene meghurcolni ezért, hiszen Ő a mi esetünkben nem a vakcináért kért pénzt hanem a rendelkezésre állásért, mert az nem tartozik a munkakörébe.

Kép
Kép
prünty
 
 


Tündi:
ne aggódj, Luca tökéletesen "működik" csak 2,5 éves és született egy kistesója. Mindezt így dolgozza fel. Nekünk ugyanígy kezdődött 2,5 volt a nyáron és sajnos 4 hónapig tartott ez a kritikus időszak. Én is nagyon el voltam keseredve, rengeteget sírtam mert bántott hogy nem volt hozzá türelmem, de most nem akarom elkiabálni, de tényleg jobb a helyzet. Nem azt mondom, hogy huss így elszállt minden rossz, mert tegnap is tiszta dackirály volt délelőtt, de nem az egész nap ilyen.
Amikor szüeltett Dalma akkro kérdeztem is, hogy Lucával minden OK-e, írtad, hogy minden OK, mi akkor voltunk a sűrűjében és azért kérdeztem, hogy Ti hogy vészelitek át nálunk sem egyből jött így elő, hanem kb egy hónap múlva. Éppen ezért nem tudom hogy a tesó vagy a dackorszak, vagy mindkettő az oka-e ennek a viselkedés váltásnak. De nagyon sok türelem kell hozzá az tény.

És ahogy látom akkor Roli is beért a 2,5 éves korba.

Kép
Kép
prünty
 
 


nem vagyok egy bölcsész típus de találtam egy verset és amikro nagyon magam alatt voltam mindíg erre gondoltam, hátha segít másnak is:


Ha elölről kezdeném a gyermeknevelést,
fenyegetés helyett festegetésre használnám a kezemet,
Példálózás helyett példát mutatnék,
Nem siettetném a gyermeket, hanem hozzá sietnék,
Nem a nagyokost játszanám, hanem okosan játszanék,
Komolykodás helyett komolyan venném a vidámságot,
Kirándulnék, sárkányt eregetnék, réten kószálnék, bámulnám a csillagokat.
A civakodás helyett a babusgatásra összpontosítanék,
Nem erőszakoskodnék a gyerekkel, hanem a lelkét erősíteném,
Előbb az önbizalmát építeném, azután a házamat,
Kevesebbet beszélnék a hatalom szeretetéről,
És többet a szeretet hatalmáról."

Diane Loomans

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziasztok!

Melus! Köszi a gyógyszer nevét, most már felírtam magamnak a naptárba :-)

Vera neked kitartást erre a kis időre! Nagyon szorítunk!!! :-)

Lányok, találtam egy szerintem tök jó cikket a Kismamában a dackorszakról. Kicsit hosszú ezért előre is bocsi. Olvassátok el:

"Amikor szülés után az ember összebújik azzal a kis szuszogó, meleg csomaggal, amikor néhány hét múlva egy gőgicsélő, mosolygó angyal ringatózik karjaiban, akkor biztosan nem gondol arra, hogy két-három (majd tizenhárom) év múlva bizony lesznek hihetetlenül nehéz perceik.
A totyogó és a kiskamasz… Mi a közös ebben a két korszakban? Az, hogy a gyerek ekkor próbál meg önállósodni, és folyton azon munkálkodik, hogy kiderítse, meddig mehet el – hiszen rendszerint több szabadságot képzel vagy igényel magának, mint amennyit a szülő helyénvalónak tart. A kétéves az önálló tevékenység és az önálló döntések jogát szeretné megszerezni. A tizenhárom éves a lustálkodás, a merengés, de emellett az idővel (és egyes esetekben a pénzzel) való szabad rendelkezés jogára is vágyik. A kétéves egyedül akar csinálni mindent, és lehetőleg azonnal. Korlátozzák, mert nincsenek megfelelő fizikai képességei, tapasztalatai, és sokszor nem elég ügyes ahhoz, hogy keresztülvigye elképzelését. A kiskamasz hasonló cipőben jár, neki is "nagyobb" az akarata, mint a lehetőségei. A helyzet kilátástalanságát tovább fokozza, hogy a kétéves akarnok azt hiszi, a felnőttek tudják, ő mire gondol, mit szeretne, csak éppen valamiért nem akarják megérteni. A kamaszok viszont egy idő múlva eljutnak addig a megállapításig, hogy minden felnőtt gyengeelméjű, nem is érdemes a dolgokat megmagyarázni. Az érzelmi irányítottság kommunikációs zavarral társul. Nincs kiút: jön a hiszti – vagy kamaszoknál a szemtelenkedés, a passzív ellenállás.

A gyerekek nagyjából öt százaléka élete első éveiben – nem kis riadalmat keltve – képes olyan "mutatványra", hogy sírás közben elakad a lélegzete, és elájul, feje többnyire elkékül, ritkábban elsápad. A tünetet a szakemberek affektív apnoé (érzelmi alapú légzéskimaradás) néven ismerik. Ha ezt tapasztaljuk, érdemes orvoshoz fordulni, mert – bár többnyire ártalmatlan jelenségről van szó – csak a kiváltó körülmények ismeretében és EKG-lelet birtokában lehet elkülöníteni egy speciális szívritmuszavart okozó rendellenességtől. Ha a "hisztis ájulás" rendszeres, jó, ha gyermekpszichológushoz fordulunk. A tünet ugyanis komoly lelki probléma testi megnyilvánulása is lehet.

Rendet szeretne
A hiszti a legtöbb szülő szerint úgy érkezik, mint derült égből a villámcsapás. Látszólag bármi kiválthatja: ha kék helyett piros szívószálat teszünk a poharába, ha a bal oldali hinta foglalt a játszótéren, vagy az, hogy negyedszer (immár félálomban) nem ugyanolyan sorrendben mondjuk a Bóbita versszakait. Ezek a felnőtt számára érthetetlen eredetű hisztik többnyire azért robbannak ki, mert a kicsik ragaszkodnak az állandósághoz. Huszonévesen tökéletesen lényegtelennek véljük, milyen színű a szívószál, hogy a két hinta azonos módon ringat-e, az altatás szempontjából pedig majdnem mindegy, hogy Bóbita előbb táncol-e, vagy játszik. Kétéves fejjel ez nem mindegy. A második évét taposó palántának épp elég baja van azzal, hogy rendet rakjon a sok újonnan összeszedett tudomány közt, hogy biztosan tudjon tájékozódni ebben a mozgalmas, változékony világban: kéretik a dolgokat nem összekeverni! Bóbita előbb táncol, majd játszik, épít, és csak utána alszik. A szívószál a megszokott kék legyen, a hinta meg a kopott bal oldali!
Azonban az is gyakran előfordul, hogy a gyerek megérzi a szülő következetlenségét, megtalálja gyenge pontjait. Ha a felnőtt bizonytalan, a gyerek is az! Pedig ebben a korban mindennél jobban igényli az apróság az érzelmi biztonságot. Ha egyik nap szabad a nappaliban elaludni a tévé előtt, másik nap viszont egyedül kell a rácsos ágyban, ha egyik nap elmaradhat a fogmosás, másnap viszont még félálomban is meg kell sikálni, akkor megér néhány hisztit a gyereknek, hogy kiderítse: mi is a rend itt valójában. Így próbálja meg rászorítani a szüleit arra, hogy meghúzzák a határokat, hogy szabályokat állítsanak. A felnőtteknek (a többségnek legalábbis) van valamilyen értékrendjük. Ez szabályozza cselekedeteiket, ennek segítségével tudnak tájékozódni az életben. A gyereknek még nincs ilyen – épp most szeretné kialakítani. Az átmeneti időszakban nagy szüksége van a felnőttek útmutató segítségére, hogy felismerje, hol húzódnak a határok, mik a szabályok. A gyakorlatban ez nem azt jelenti, hogy egyik napról a másikra poroszos rendet kell bevezetnünk. Gondoljuk át: mely szabályok fontosak nekünk, és ezekhez következetesen ragaszkodjunk. A semmire sem jó korlátokat viszont bontsuk le, ha magunk sem vagyunk biztosak abban, hogy a gyerek vagy a család hasznára válnak-e valaha is.

Kulcsszó: a türelem
Ilyen haszontalan korlát például, amikor eleve azt mondjuk a gyereknek: ez neked úgysem sikerül. Nem ehetsz egyedül, nem ihatsz egyedül, nem tudod felvenni a zoknidat, nem segíthetsz a felmosásban, nem tudod megnyomni a liftben a gombot, nem találsz bele a kulcslyukba. De miért nem? Miért ne sikerülhetne? Ami nem veszélyes, és nem okoz kárt, azt mind meg lehet próbálni.
Több szempontból is jó, ha ilyenkor engedünk neki. Egyrészt, mert így ügyesedik. Hogy tanulná meg a dolgokat másképp, mint gyakorlással? Másrészt: így megmarad az önbizalma. A "te ezt még úgysem tudod" helyett sokkal jobb ezt hallania: próbáld meg, ha nem megy, segítek. És még egy nagyon egyszerű ok: megúszunk egy hisztit, és ez mindennél gazdaságosabb megoldás. Hogy jön ide a gazdaságosság? Nézzük csak! Ha a csemete megkapja a lakáskulcsot, majd önerőből, vagy a mi segítségünkkel kinyitja az ajtót, ez lehet, hogy kicsit tovább tart, mint egyébként. Viszont ha a gyerektől megtagadjuk a próbálkozás lehetőségét, valószínű, hogy idegtépő bömbölésbe kezd. Megéri tehát az a kis időveszteség. A hisztik ötven százalékát megúszhatjuk így. A kulcsszó a türelem. Türelem minden mennyiségben!

Ki mint veti ágyát
A hisztik nagy részénél megfelelő leleményességgel megelőzhetjük a kitöréseket. De mi állhat a háttérben akkor, ha a hiszti életformává válik?

Rita kétségbeesve hív telefonon. Régóta ismerjük egymást, anyacsoportra jártak hozzám a kislányával. Az utóbbi másfél évben nem hallottam felőlük. Rita elmeséli, hogy a hároméves Vali kibírhatatlan hisztiket rendez, "dührohamot kap" szinte bármitől, majd minden napra jut egy ilyen akció. Ritát rettentően nyomasztja, hogy rokonsága nem tartja jó anyának. Ezt már maga is elhiszi, és a gyerek minden "hibájáért" önmagát okolja. Amikor vigasztalni kezdem, elhangzik szájából a kulcsmondat: "Nem is értem, miért borul ki mindenki a hisztitől. Sok embert ismerek, aki felnőttkorában is így viselkedik. Én is ilyen vagyok." Kiderül, Rita az a típus, aki sokáig gyűjtögeti a sérelmeket, majd egyszerre kiborul: veszekszik, kiabál, csapkod. Valival is így bánik. A kitörések után persze lelkiismeret-furdalása van, alig győzi kiengesztelni a kislányt. Ezen a ponton két fontos következtetést is meg tudunk fogalmazni. Az egyik: a kis Vali kitűnően elsajátította anyja módszereit. A lélektanban közismert, hogy a legnagyobb hatása nem a tudatos nevelési eszközöknek (jutalmazás, büntetés), hanem az utánozható mintának van. Ha anya (apa) dühkitörésekkel, agresszióval éri el célját, a gyerek is próbálkozni fog ezzel a módszerrel. Térjünk vissza Valihoz. Annak, hogy szinte a kislány szenvedélyévé vált a hiszti, az utánzáson kívül más oka is van: a megerősítés. Vali viselkedése kihozza a sodrából anyját, akinek emiatt lelkifurdalása támad, és mindent elkövet, hogy elnyerje lánya bocsánatát. Rita végül – akaratlanul is – jutalmazza Valit a hisztiért. A "balhét" Vali majdnem mindig anyjának tartogatja. Mint minden rendes hároméves. Hisztivel ugyanis anya irányítható. A nagyinál, az óvó néninél ezzel nem megy semmire. De egy hároméves gyerek céljai közt nem is szerepel a nagyik és az óvó nénik megnevelése. A kis tünemény csak a szüleire összpontosít!
Rita most már látja a dolgok közti összefüggést. Mivel megbeszéltük, hogy nem csak az ő gyereke ilyen "anyanyűvő", könnyebben elfogadja kislányát, nem tartja kórosnak, "klinikai esetnek", ahogyan környezete sugallja. Megpróbálja elereszteni füle mellett a "jó szándékú" megjegyzéseket, és nem okolja saját magát Vali viselkedése miatt. Megbeszéltük, hogy az első gyerek többnyire "próbadarab", akin minden anya kísérletezik, tanulja a szülői mesterséget, és ezzel együtt el is követ bizonyos hibákat. Ennek dacára egészen sok elsőszülöttből lett normális ember, Valinak is jó esélye van rá.

Égzengés idején
A kezdődő hisztit türelmes magyarázattal, cserelehetőség felajánlásával még leállíthatjuk. ("Most nem kapsz csokit, de otthon sütünk együtt almát. Te rakhatod bele a diót!") Ebben az esetben mindig be kell tartani az ígéretet! Ha már késő, és a gyerek a földön fetrengve ordít, próbálkozhatunk figyelem-eltereléssel. ("Odanézz, micsoda hatalmas pók!") A másik lehetőség, hogy fölkapjuk a gyereket, határozottan magunkhoz öleljük, és ha kell, elvisszük a tett színhelyéről. Ettől is meglepődhet annyira, hogy leállítsa a "hisztigépet", vagy legalább annyira, hogy beszélni tudjunk a fejével. Verni, nyakon önteni, vagy más középkori nevelési eszközt bevetni nem tanácsos. Az sem barátságos eljárás, ha rácsukjuk az ajtót. Ha fizikai eszközökkel vagy magára hagyással büntetjük, akkor pusztán riadalmat keltünk benne, de nem tisztázzuk az állapot gyökereit.
Ha együttlétünk során azt erősítjük meg benne, hogy lehet kérni is, nem csak követelni, hogy érdemes megbeszélni a dolgokat, hiszen többnyire létezik mindkét fél számára elfogadható megoldás, ezáltal nem csak a hisztik gyakoriságát csökkentjük. Egy életre jó mintát adtunk a vitás kérdések rendezéséhez. Unokáink is hálásak lehetnek ezért!"

Timi

Kép
manati
 
 


klassz a cikk, amit feltettél Timi - köszi szépen. Előre tartok a dackorszaktól és már most készülök rá, hogy hogy lehet ezt majd a lehető legjobban kezelni. Sok könyvet, cikket próbálok elolvasni és akkor talán a másfél - 2 év elegendő lesz a felkészülésre :-).
Nálunk (Budaörsön) esett a hó (kemény fél centi). Férjem meg is jegyezte, hogy "De kár Glória, hogy nincs szánkód, most mehetnénk szánkózni" :-).
Elkezdtétek már a karácsonyi bevásárlást? Mi azt hiszem jövő héten nekilátunk. Eddig mindig az utolsó hétre hagytuk, de Glória nem nagyon értékelné a tömeget, azt hiszem. Majdnem mindent meg lehet itt venni Budaörsön, úgyhogy remélem a városba nem kell bemennünk. Vagy ha bemegyünk, akkor csak a hangulatért :-). Ti mit vesztek a kicsinek?

Kép
chesther
 
 


Sziasztok!

Hát csajok én nem vagyok biztos abban, hogy erre fel lehet készülni.
Én is rengeteget olvastam, de amit Lali leművelt az valami borzasztó volt. Persze nem mondom, hogy mindegyik gyerek ilyen. Ugyanis ismerek egy anyukát aki csak nézett amikor egy hasonló vérmérsékletű gyerek mint a Lali lecsapta a hisztit. Ugyanis neki a kislánya egy áldott jó gyerek. :)
Mondta is neki a barátnőm, hogy ne a másikon csodálkozz, hanem a tieden, mert ritka az ilyen nyugodt gyerek ebben a korban. :)

Abigél egy kicsit megfázott. Éjjel lázas volt, és furcsa váladék jön ki neki amikor pisil. Nem nagy mennyiség, de azért rémisztő.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


sziasztok!

én már elkezdtem a karácsonyi vásárolgatást. péntelen voltunk az Árkádba, de már most hatalmas tömeg volt.
mi Dorkának tanuló kutyust vettünk. tesómtól a sütifaló kincsesbödönt kapja, férjem testvérétől meg állatfarmot. igazából szerintem felesleges sokmindent venni neki, mert bőség zavara alakulhat ki.
ki mit főz és süt karácsonykor?
nekem van jó gesztenyés sütireceptem,ha érdekel valakit leírom. könnyű,mert csak össze kell keverni,és be a sütőbe.
bejglivel is próbálkozok majd idén.
itt a hideg :(

Kép
.ivett
 
 


Sziasztok!

Szombaton elmentünk sétálni napsütésben és hóesésben jöttünk vissza :shock: nem tudom meddig tudunk még sétálni. Doki szerint -5 fok alatt nem ajánlatos kivinni a Piciket.

Én is elkezdtem a karácsonyi vásárlást. Nálunk a családban csak apróságot veszünk egymásnak, pl. könyv, vagy színházjegy. Meg én próbálok valamitsaját kezűleg csinálni mindenkinek, pl. karácsonyfa dísz, csokis doboz (decoupage technikával).
Boti is Dorkához hasonló ajikat fog kapni :D kértem a családot, hogy mindenki max. 1 dolgot vegyen, mert így is sok lesz...

Ivett, engem érdekelne a süti :D

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Linda: kösz a hozzászólást meg a verset is. Már többen is mondták, hogy kb. 4 hónap, mire feldolgozza a Nagy, hogy most már nem Ő az egyedüli.
Timi: Neked pedig kösz a cikket!
Hajni: Jobbulást Abigélnek!
Vera: Hajrá!

Nálunk nem is nagyon a hisztivel van a baj, mert inkább akaratos a kisasszony mint hisztis (összehasonlítva a játszótársaival, akik képesek levágni magukat a földre vagy minden előzetes jel nélkül toporzékolni, sírni), hanem az éjszakai nem alvással meg azzal, hogy teljesen ki akar sajátítani. "Anya csak velem foglalkozzon."; "Azért hordok pelenkát, mert szeretem, hogy Anya pelenkáz."
Már annyira hulla voltam a napi 4-5 óra alvással, hogy péntek estére elfogyott a tej. (Nekem, aki mindig azzal küszködött, hogy túl sok van.) Szerencsére úgy néz ki, hogy javul a helyzet - utánna olvastam ismét a testvérféltékenységnek és igyekszem e szerint eljárni - sok testi kapcsolat, csak a legfontosabbak tiltása, türelem, a szeretetemben való folytonos megerősítés és lefekvés előtt megpróbálok csak Vele foglalkozni. A férjemet is helyre tettem, mert Ő meg úgy kezelte, mintha jóval idősebb lenne. És használ! :lol: Éjszaka egyszer kell csak bemennem, tűrhetőek a nappalok és úgy tűnik a tejtermelés is rendeződött.
Most viszont azért van lelkiismeret furdalásom, mert Dalmával sokkal de sokkal kevesebbet foglalkozom, mint anno Lucával.

Karácsony: Nagyszülőknek fényképes naptár nálunk is a bevált ajándék. Dalma készségfejlesztő banánt (Tiny Love játék) kap, Luca talán egy játékkonyhát (közösen a családtól).

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok Lányok!

Karácsony: Nálunk semmi extrát nem kap Blanka, mert neki mindegy milyen aranyos ajándékot veszünk egy idő után ráún. Így azt beszéltük, a nagyszülőkkel közösen kap tőlünk egy etetőszéket, ami majd úgy is szükséges lesz egy pár hónap múlva. Bár biztos vagyok benne, hogy mindenkitől fog kapni valami apróságot, de én mondtam, hogy ebből senki se csináljon kabinett kérdést, mert még nem tudja mi az a karácsony. A fényeknek, fának biztos fog örülni vagy legalábbis nagyon fogja nézni. Aztán annak, hogy végre 2 hétig körülötte forog a világ és az egész család :-))

A só-liszt gyurmás ajándékot "amit Ő ad a nagyiknak, nagypapáknak" ma elkészítettük, és ki is égettem. Úgy néz ki, hogy a papák - mamák kapnak majd 2 tallért egyiken a lába, másikon a keze lenyomata lesz. Még meg kell festenem. Szombaton a Árkádban vettem ecsetet és temperát. Remélem jól fog sikerülni, és nem lesz nagyon gagyi. :-)
Egyébként nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz a kis kezecskéjét belenyomni a gyurmába, egyfolytában csak egy nagy maszat lett a lenyomatból, de azért sikerült valamit összehozni :oops:

Mi csak jövőhéttől vetjük magunkat a vásárlásba, bár tavaly sem csináltunk ebből nagy ügyet, így idén sem lesz az. Mindenkinek valami apróság :-) Én mindig is imádtam a karácsonyt, de hogy most Blanka van másképp készülök. Például már gyújtottunk gyertyát is. Nagyon tetszik neki. Ti próbáltátok?

Na, megyek mert még főznöm is kell.

Timi

Kép
manati
 
 


Tündi, kitartást neked!
Timi, a só-liszt gyurmát hogy csináltad?Hány fokon égetted ki?

Melus

Kép
melus79
 
 


Szia Melus!

Én fél kiló lisztből csináltam, és 25 dkg sóból. Mindig fele annyi só kell mint liszt. Ehhez az adaghoz 4 evőkanál étolaj, hogy ha kiszárad akkor ne repedezzen be.
Erre éppenhogy ráengedtem egy kis vízet és már gyúrtam is össze. Nem kell túl sok víz, olyan állaga lett mint a bolti gyurmának :-)
Légkeveréses fokozatra állítottam a sütőt, olyan 160-180 fok kb. nem kell sokáig égetni, nehogy véletlenül megpiruljon. Őszintén szólva fogalmam sincs mennyi ideig kell ezt igazándiból sütni :-) én kb.fél órát sütöttem, de mindig figyeltem. Aztán kivettem és kitettem hűlni. Most este készült el a festés is. De szerintem még 1-2 nap mire kőkeményre szárad. Majd holnap lefotózom, szerintem cuki lett.

Na megyek, mert a férjem rám vár egy filmmel :-)
Jó éjt mindenkinek!

Timi

Kép
manati
 
 



Húúú Vera ez nagyon izgalmas! Most már tuti meg lesz ez a kisleány. :-) Ügyes legyél, kitartást, bár szerintem Te már olyan rutinos vagy, nem kell idegeskedni minden rendben lesz.

Izgulunk érted :D

Timi

Kép
manati
 
 


Vera - szorítok!!!
Ivett - engem is érdekel a süti!
Timi - a gyertyát mi is kipróbáltuk: fél órán keresztükl el volt bűvölve Glória!
Hajni - jobbulást Abigélnek!
Tündi - szerintem nagyon jó anya vagy. Amilyen türelemmel terelgeted mindig Lucát: büszke lehetsz magadra!
Melus - tényleg nem lehet sétálni mínusz 5 alatt? Mi lesz velünk?

Kép
chesther
 
 


barátnőm buzdítására blogot írok kis életünkről... Szerintem hasznos megörökíteni Glóriának (és magunknak is) életünket. Titeket is arra buzdítalak, hogy írjatok blogot, ami majd a kicsi nagykorában elolvashat :-). Ebben napi szinten értesülhetünk arról, hogy mi van a másikkal :-)

Szívesen látlak titeket is a blogomban, s ha van hozzáfűznivalótok, de késlekedjetek: tegyetek bejegyzést :wink:

http://www.eletemgloriaval.blogspot.com
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára chesther 2008.11.25 09:58-kor.

Kép
chesther
 
 


Megszuletett Harivera kislanya!
A novembrei topikbol tudom!
Gyonyoru kislany! Lasd fototar!


Amugy mi megvagyunk: epp kuzdunk, Annara rajott a nem akarok enni orulet es engem ez elegge kicsinal.
Igazibol nap vegere az ossz mennyiseg megvan, de minden eves sirassal kezdodik, ugyeroszakolom bele a kajat es legtobbszor 100nal tobb nem csusszan le, pedig o mar igencsak 160 180akat evett.
Szoval kicsit stresszessek a mindennapjaink, es aggodom is ezerrel ez meg mia csuda, d megyunk holnap vagy penteken a dokihoz.
Amugy jokedvo, mozgekony, nagy dumas. Furdul hatrol hasra es tolat mindenhol:)

A karacsonyt mi is hasonloan csinaljuk mint Timiek. Inakbb kezzel keszitett szepsegek es aprosagok. en igy szeretnem nevelni Annat hogy a karacsony ertelme ne abban alljon hogyhu de nagy ajandek, hanem a ra gondolasrol, szeretetrol, szepsegrol, egyuttletol szoljon. Nekem ez fontos! En vasranp oltoztetem kicsit karacsonyiba a lakast, keszitek advent kalandert, koszorut, es mar elkezdtem ajandekok kesziteset.
Nalunk mindig nagyon fontos 4 het volt advent es iszonyat jo dolog az egyutt keszules, ezt szeretnem a mi csaladunkban is megtartani.

Na megyek, mert ortopediara kell mennunk, es nem olyan egyszeru ilyen hidegben utnak indulni:)

Szep napot mindenkinek!
aaa3
 
 


en is irok blogot, legyetek allando olvasoim!

http://bubacska1.blogspot.com/

figyelem, uj cim!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára aaa3 2008.11.26 17:57-kor.
aaa3
 
 


Sziasztok!

Vera, gratula Izához!Nagyon cuki a képen :D

Timi, leírnád nekem, hogy csináltad a só-liszt gyurmát ás hány fokon égetted ki?Köszi szépen!

Én főzök, vasalok, szerintem ma kihagyjuk a sétát :(

Jó babázást mindenkinek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Vera!
Nagyon gratulálok a pici Izához, nagyon gyönyörű hajas baba :-))
Kívánok sok tejcsit, egészséget. Majd írj egy rövid beszámolót. Te tetted fel a képet a netre vagy a férjed? Mert ha Te akkor irigylem az erődet :-)) Én megvoltam halva szülés után :lol: :roll:

Melus! Kicsit fentebb már válaszoltam a kérdésedre, hogy én hogyan csinálom a só-liszt gyurmát :-)

Eszter, Tamara!
Nagyon szupi a blogotok, majd olvasni fogom. Nekem is van, már várandósan belekezdtem és ha nem is mindennap írok, de azért egész jól követhető ott a kis életünk :-))
http://mayertimi.blog.nlcafe.hu/

Tamara, kitartást Anna evési vagy inkább nem evési mizériájához. Úgy látszik ezt több babucika is átéli. De úgy hallottam, nem tart sokáig. :wink:

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!
Naná, hogy egyből felébredt Szandra is.
Vera, gratulálok és sok tejcsit, egészséget kívánok!
Annyira jó, hogy sikerült egy picilány.
És azért egy kis pihenést is kívánok!

Melus, végül miért döntöttél a másik turinál? Az van a Huszár utcánál a Keleti után?

Timi, köszi a cikket, értem én is, csak nekem is nehéz használni a leírtakat. Most újra megpróbálom. :D

Hajni, jobban van Abigél?
Nem vállalt a dr-nő. Azt mondta, hogy muszály személyesen megpróbálnom a Salamont, és majd menjek vissza, ha nem működik. Mások véleménye után nem dönthetek és már így is sok a betege. :(

Na, megyek kis kommandóst alig bírom tartani. Nem merem szabadon engedni, ha nem figyelem, mert mint a szélvész odavan. :P És ezt már nagyon vártam.

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


sziasztok!

Vera gratulálok én is.

Gesztenye kocka:
0,5 kg gesztenyemassza
6 tojás
25 dkg porcukor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
8 dkg teavaj

Tojásfehérjét különválasztani és felverni. A többi hozzávalókat összekeverni, majd hozzáadni a felvert tojásfehérjét. Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe önteni a masszát, és megsütni úgy,mint a piskótát. (180°C-on min. 30 perc). A tetejére 1 cs. Dr. Oetker csokimázat kenni.

Mi még tejszínhabot is szoktunk rátenni,mikor ennénk. jó édes, tömény süti,de nagyon szeretjük.

kiné mi lesz a karácsonyi menü? én most kezdem el törni a fejemet.

Kép
.ivett
 
 


Timi, megtaláltam :oops: bocs, nem figyeltem.

Anikó, arra jártam, már mint a Keletinél, azért néztem be, de megyek majd a Nagy Lajosra is.

Ivett, én kipróbálom a sütit :D köszi.

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok,

Tündi:
hasonló gondok voltak nálunk is. Előre rettegtem mindíg az estéktől, mert tudtam hogy veszekedés lesz a vége és megint úgy alszik el Levi, hogy összevesztünk és nem a mosolygós arcunkkal. Esti mese után rendszereint még 1,5 órán keresztül ugráltatott minket. ( vízért, nézzük meg a konyhát, hozd be ezt-azt ) Mindez negyed 12-kor már nem volt túl szorakoztató rendszerint. Utánaolvasva, egyszerűen az volt ennek az oka, hogy nem akart tőlünk megválni.
Most az van nálunk, hogy este mese, 2 anyától 2 apától ( AnnaPetik többnyire most megint ) és utána anya ás apa ágyába alszik el, úgy hogy valaki odabújik mellé. Most többnyire az apját kéri. Majd amikro elaludt után átviszük a helyére. Megkapja a saját kis figyelem adagját és vagy ettől vagy attól, hogy eltelt 4 hónap de sokkal nyugodtabb nappal is.
Olyan módon ragaszkodik az alvási egyedülléthez, hogy amikor délután altatom ( hasonló móson ) akkor Vivi nem lehet ott velünk. Imádja és mindíg keresi a társaságát, de amikor elaludni készül akkor csak Ő van és anya-vagy apa. ebből nem enged. És valjuk be igaza van.

Karácsony:
Én is mindíg csinálok koszsorút, meg Levinek van egy nagy piros adventi naptárja, alíg várom hogy elővegyem mert már nem emlékszik rá, pedig tavaly még márciusba is pakolni kellett bele valamit. ( olyan kár, hogy így elfelejtenek mindent ... )
Mi tavaly is sütöttünk együtt mézeskalácsot már közösen.

ajándék: felnőtteknek 2008-as emlékalbum amiről írtam hogy csinálom ( fotók és aranyköpések ) meg még valami ami valószínűleg könyv vagy valami apróság.

gyerekek: Levi építőkockát kért mert kevés és nem tud elegendő tornyot építeni, meg kap Ő is egy kiskonyhát ( Tündi mi az Auchanba vettük 6000 Ft volt és mosogatós , gáztűzhelyes és szeletelő azstalos és PIROS - nálunk ez nagyon fontos tényező )

Vivi:
http://www.tulli.hu/advanced_search_res ... turers_id=

http://www.tulli.hu/product_info.php?products_id=4728

Vacsi: hát még nem tudom, keresem a hipp-hopp készen van vagy előre előkészíthető ünnepi kajákat amivel 24-én már nem nagyon kell foglalkoznom. Utána nálunk a nagyszülők gondoskodnak az ünnepi étekről.

Blog:
nekünk is van:
http://levivi.blog.nlcafe.hu
miénk anonim jellegű, de veletek megosztom :)

Kép
Kép
prünty
 
 


Még a karácsonyhoz annyi hogy én elkezdtem Levinek írni egy kis mesekönyvet amiben az ő történetei vannak messzálakba szőve és szépen illusztrálva. Ezt akarom majd szépen kinyomtatni és beköttetni. De végül arra jutottam, hogy ezt nem karácsonyra kapja, hanem majd a szülinapjára ( januárban van ) mert előbb utóbb ennél kiderül hogy ezt nem a Jézuska írta.

Kép
Kép
prünty
 
 


megnéztem mindenki blogját!

Tamara - nagyon aranyos Annácska!
Timi - klasszak a képek rólatok! Jó, hogy apa annyit kattingat!
Linda - nagyon szépen írsz. Látom tényleg csak magatoknak, mert nem sikerül "hozzászólnom" :-)

Kép
chesther
 
 


Én még csak az Eszter blogját néztem meg. De meg kell mondjam nagyon tetszett! Annyira jól írsz. :)

Anikó sajnálom a doktornőt. Ki tudja lehet a Salamonnal is jól ki lehet jönni. Majd meglátod. Ez azt jelenti, hogy Szandra már mászik?
Nekem Abigél még mindig nem fordult meg, szerintem már nem is fog. Mostanában egyfolytában nyűglődik. Sehogy se jó neki.
Már nincs neki semmi látható baja. Most már nagyon nehezen is
alszik el, és éjjel többször is elkezd nyöszörögni.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Olvastam a Lindáét is. Az is nagyon tetszett. Rájöttem, hogy nekünk
Lalival baj van. Nekünk Lali nem beszél, és pontosan annyi idős minta Levi. Nekünk Abira is azt mondja csak hogy baba.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Jó reggelt!

Lányok, én is néztem a blogjaitokat, mindegyik nagyon tetszett, főleg Lindáé :oops:
Lehet, hogy nekem is kellene valami hasonlót írnom, mert aztán feledésbe merülnek a dolgok...

Képzeljétek, tegnap kibújt Boti 1. fogacskája :shock: 7végén még csak láttam a kis fehér csíkot, de mostanra már ki is jött!!!Olyan hihetetlen, hogy most született és már jön a foga....

Nekünk ma piac van a terveinkbe meg takarítás. Az adventi koszorúnk már kész, most már "csak" a karácsonyi ajándékok vannak hátra!

Tamara, mi volt az orvosnál?

Hajni, a Fiúk köztudottan később bezsélnek. Van egy ismerősünk 3 éves koráig egy szót sem szólt, az Anyukája orvosokhoz hordta, d enem volt semmi baja. Azóta le sem lehet lőni :D most 31 éves!Ne aggódj, ezzel csak azt akartam mondani.




Kellemes, szép napot mindenkinek!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok,

Vera, nagy-nagy gratula, kivanok egeszseget es sok tejcsit.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


sziasztok

örülök, hogy tetszik az irományom. remélem majd a családnak is tetszeni fog, mert még meglepi, csak Ti tudtok róla :)
Én azért kezdtem el írni, mert sajnos tényleg nagyon feledésbe kerülnek az emlékek. Pont ez a célja az enyémnek, hogy az olyan szivet mosolyogtató emlékek ne kopjanak el. Levinél elkezdtem hagyományos babanaplót írni annak idején, de olyan csúnya már a kézírásom, mióta nem használom, hogy én is alíg bírom elolvasni néhol. Aztán ez félbe is maradt. Csak időnként nosztalgiázunk Lalival a történeteken, aztán "jaj tényleg el is felejtettem már" kijelentések sokasága után döntöttem úgy hogy ha nem is mindent de a legszebbeket megörökítem.

Hajni: szerintem már korábban írtam, hogy apósom is 3 évesen kezdett el beszélni, és teljesen rendben van, csak nem akart beszélni. írtad korábban, hogy a védőnő, gyerekorvos sem aggódik még ezen.


Vera: gratulálok a kislányhoz és jó egészséget kívánok mindannyiótoknak, hatalmas tiszteletem van feléd, 5 gyermek anyukája lenni nem semmi, ma is ezen tünődtem amikor 2-vel alíg bírtam.

Vivi is nagyon piszkálja az innyét a nyelvével, én is mindennap végig simítom, hogy mizujs odabent. Képzeljétek Vivi meg hanyat nem akar meglenni. állandóan fordul hasra át és már nem könyököl amikor csak nézelődik, hanem kinyomja magát nyújtott karral, meg már a popsiját is felnyomja és négykézláb rugózik.

Melus, és Boti nem volt extra nyűgös a fog előtt?
Én úgy emlékszem, hogy az alsó fogat Levinél mi sem szenvedtük meg egyszer csak ott lett, de a felső amikor kibújt az viszont nagyon megkínozta, aznap éjjel 14X azaz tizennégyszer!!! keltem fel hozzá.

Kép
Kép
prünty
 
 


Ja, és tolatva bejárja a szobát Vivi.
Levi nem volt ennyire mozgékony. Remélem azért sokáig a "földön marad" azaz kúszik-mászik majd sokat, mert az jobb mintha hamar elindul.
Levi 15 hónaposan kezdett el járni.

Kép
Kép
prünty
 
 


sziasztok!

nálunk még mindig nem bújt ki a fogacska. pedig már durván nyáladzik,és rágcsál a kisasszony.
jól számolom hogy vasárnap már az első advent van? pénteken vagy szombaton állounk neki a sólisztgyurmának.
jó éjt

Kép
.ivett
 
 


Én is gratulálok Verának a pici lányhoz.!

Botinak is gratula a pici fogacskához! :)

Igen tudom én, hogy ez nem baj, hogy még nem beszél, de néha
nagyon rám tör a letörtség és akkor úgy gondolom, hogy lehet én
rontom el a dolgot valahol.
Mostanában Abigél nagyon nyűgös. Ma is csak sírdogált. Már nem tduom eldönteni, hogy a felső fogak jönnek vagy a hasa fáj.
Egész nap hagytam ma Abit az ágyon hátha hajlandó megfordulni, de ennek a kiscsajnak esze egy ágában sem volt. Hason meg csak nyűglödik.
Ma teljesen ki voltam idegileg. Lali sem aludt délután. Aztán meg csak itt nyűgösködött.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


sziasztok!

pont ma kaptam egy cikket a beszédfejlődésről:

http://www.kismama.hu/baba/beszedfejlodes/2990/

és az adventről is - a szimbolika jegyében, ami külön tetszett, mert a szimbolika nagy kedvencem:

http://www.csaladinet.hu/hirek/szabadid ... ony/10955/

Glória ma 4 hónapos!!! Juhé!!! Rohan az idő. Sokat szenved, mert nagyon meg akar fordulni (ívbe feszíti a hátát), csak még nem megy neki :-)

Kép
chesther
 
 


Sziasztok Lányok!

Tegnap sajnos nem jártam itt, mert karácsonyi nagytakarítást csináltam, amit valószínűleg még 5x meg kell ismételnem. :-) Már készülgetek a lakás díszítésével, elővettem a terítőket, meg ugye elkészültünk Blanka karácsonyi ajándékával. Éjjel-nappal karácsonyi cd-k szólnak. Szóval edzésben van a gyerek :-))

Elolvastam a blogokat, és szerintem mindegyik aranyos. Lindáé tényleg nagyon jó, az ővé igazi napló. Bár helyzeti előnyben van, mert van egy nagyon okos kisfia Levi, aki szolgáltat millió édes történetet. :lol:
Eszter és Tamara blogja, meg igazi modern blogolós oldal, képekkel és videókkal illusztrálva, kommentekkel tarkítva. (ez most egy kis reklám volt annak, aki még nem kattintott rátok :-))

Melus! Boti foga kibújt? Aztamindenit :shock:
Nem semmi a fiad. Forog, fogzik ... tényleg kezdj bele egy blogba és írd le ezt a sok mindent :-))

Hát lányok, az én Blankám még igazándiból semmit sem produkál. Kicsit szomorkás vagyok, mert az a forgás amit csinál, még nem az igazi, hasról visszafordul, de inkább amiatt, mert elveszti az egyensúlyát szerintem. Amikor visszaküzdi magát (kis anyai segítséggel) akkor mondhatnám, hogy képes hátáról a hasára, de még sem mondom, mert hazudnék. Bent marad a keze magaalatt és ebben mindig segíteni kell neki. EGyébként biztos, hogy piszálja a dolog, mert este ha leteszem aludni, rögtön oldalra fordul, és teljesen kitekeredik, a fejét is olyan furcsán hátra csavarja. Rossz nézni.

Egyébként van olyan gyerek aki a forgást kihagyja és olyan is aki a csúszást-mászást. Állítólag egyik sem olyan jó dolog ha kimarad. Főleg a mászás. Mert a mászás a tanulási készségük, képességük kialakulására enged következtetni. Vagyis az a gyerek aki hamarabb felállt és kihagyta a mászást állítólag rosszabb tanuló lesz a suliban. De ezt csak olvastam, szóval lehet hogy egy baromság. :oops:

Hajni, gyerekek közt sem beszél Lali? Mert elképzelhető, hogy félénkebb a felnőttekkel és ezért nem akar megszólalni. Egyébként tény, hogy a fiúk később beszélnek, és Eszter becsatolt cikke is nagyon sok okosat ír erről.
Anyósom meséli mindig, mert a két fia ég és föld: hogy a férjem, kisgyereknek nagyon hamar megtanult beszélni aztán később nem lett egy bőbeszédű, az öccse pedig nagyon sokára szólalt meg, viszont azóta be sem áll a szája, nagy dumás lett :lol:

Timi

Kép
manati
 
 


én is gratulálok Boti fogacskájához és a fordulásokhoz

Timi egyáltalán nem hülyeség amit írtál: kimutatták, hogy akik nem másztak sokáig, vagy kihagyták azok diszlexiásak lettek. Ebben a gyógytornász is megerősített. Mert a kéz-láb mozgása párhuzamban van a jobb-bal agyfélteke koordinációjával, ami az olvasáshoz szükséges

Ma én is takarítottam, meg főztem és a brendonban is voltunk, mert nincs egy jó bundazsákja Glóriának, de teljesen le van pusztítva, ma hoztak árut, így holnap mehetek vissza....

Kép
chesther
 
 


Sziasztok!

Hát mi ma megjártuk a védőnőt is meg a doktornőt.
Abigél nem igazán hízik. A doktornő meg azt mondta, hogy gyűjtsünk össze vizeletet Abitól és adjuk le. Hát amibe bele kéne menni a pisinek borzasztó. Nem tudom lesz e benne reggelre pisi. Azt mondta a doktornő, ha nem akkor majd hétfőre próbáljuk meg. Ezek szerint ő már tudta, hogy ez nem is olyan egysezrű. Ráadásul nem tud tőle rendesen aludni.

Timi: Lali beszélne a gyerekekkel egy idő után. Csak sajnos ők nem értik hogy mit akar. :) Felnőttekkel először tartózkodó, aztán azokkal is elkezd barátkozni.

Végre Abi ma megfordult, de csak egyszer és semmi több. Nem is láttam mikor történt, csak Lali jött szólni, hogy Baba keze!. Vagyis a babának beszorult a keze. :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok!

Vera: Grtaulálok!

Hű ezt a kevés mászás dolgot szomorúan hallom, remélem, hogy nem igaz, ugyanis Luca 5 hónapos elmúlt, amikor készség szinten fordult, aztán úgy jött sorba minden, mint a karikacsapás -igaz, hogy semmi nem maradt ki, de túl sokáig nem állt meg egy szinten- és már 9 hónaposan elindult, 10 hónaposan meg járt.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Agyam szita! Kérdezni akartam, az meg elmaradt.

Tudja valaki, hogy mikor szokás kinyitni az adventi naptár ablakocskáit? Reggel, délben, este?

Köszi: Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Tündi:
mi tavaly mindíg a délutáni alvás után nyitottuk ki az adventi naptárt ( nekünk egy nagy zsebes van ), de most szerintem délelőtt fogjuk nyitni, mert az ablakos meglepikkel foglalkoztatni akarom.
Azt találtam ki, hogy most nem csak szimpla csoki lesz benne, hanem minden nap egy kis papírka valami szép kis grafikával, amiben valami karácsonyi készülődéses dolgot írok majd. pl. koszorú készítés, gyertya gyújtás, üvegmatrica festés, másnapra a felragasztás, stb.stb. Ezen agyalok most egy napja, hogy miket kellene.
A csak csoki neki izgalmas, mindíg tudja mi várja, Ő a meglepetésekért nagyon odavan. Azért gondoltam kis nem tudni mi van benne meglepikkel, meg a várakozás, készülődés is legyen benne.

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziasztok! Már rég írtam ide, de szeretnék egy két ötletet adni karira! akinek a pocka max 5 hós lesz karácsonykor mindenképp érdemes venni neki egy játékállványt, amin csörgők vannak és cserélhetők! Imádják! kb 3-6hóig
És még egy hét hótól a legizgibb a labda!!! amit már guríthat, de még rághat is!
Hát csak ennyit! Jó egészséget nektek!

Kép
nyafi
 
 


Sziasztok!

Linda: Nekünk olyan naptárunk van, amelyen kis zsákok vannak. Csoki nálunk sem lesz, hanem mindennap más meglepi: régen vágyott pici autó, lufi, ujjbáb, ilyenek. De nagyon tetszik az ötleted, úgyhogy szerintem lesz olyan zsákocska, ahol nálunk is papírka lesz hasonló módon. Kösz a tippet. :lol:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Hát meg van a vizelet eredménye, a tenyésztés csak egy hét múlva.
Gyulladása van Abigélnek, a torka is piros, sajnos Lalinak is.
Most egy kicsit mérges vagyok zemplén doktornőre, mert ő csütörtökön azt mondta Abigélre, hogy nem is piros a torka. Nem nézte meg rendesen. Tegnap meg a helyettese megnézte és
azt mondta, hogy mind a két gyerek vírus fertőzött.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok Lányok,
nem tudom van-e valakinek hasonló tapasztalata. Tegnap sokáig állt a tejcsi az egyik cicimben és estére lett egy kis csomó a hónaljamban. A cicim nem fájt, nem feszült fájdalmasan, de érezhetően tele volt, viszont ez a kis csomó fájdalmas volt. Akkor masszírozgattam, a csomó még mindíg itt van és érzékeny. Kb babszemnagyságú, ha megnyomom akkor olyan érzés mintha kék-zöld lenne beütés után.
A Szoptatás c. könyvemet megnéztem, abban ilyet nem találtam, hacsak ez nem tejcsatorna elzáródás arra van ott kezelési mód. De az a hónaljamban nemigen lenne, szerintem. Vagy igen?
Van valakinek hasonló tapasztalata, mit kell csinálni?
köszi

Kép
Kép
prünty
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?