Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,


Most jottunk meg egy 3 oras kinntletbol. Adi vegre egy jot evett es mar az utolso falatoknal csukta is be a szemet. Hiaba a friss levego csodakat tesz igaz en is hulla vagyok.

Az este voltam CTGn, Anna persze aludt, mint a bunda. Mivel egesz delutan mocorgott, mar azzal fogadtam a szulesznot, hogy jojjon es probalja meg felkolteni, mert nekem nem fogad szot.

Ja es reggel ota nem tudom elerni a ferjemet pedig a lelkere kotottem, hogy minden reggel beszelunk. :evil: Ugyhogy meg ezen is idegesithetem magam, hogy mi lett vele (persze a legtobbszor csak siman lemerul a telefon).

Na megyek vasalom tovabb a ruhacskakat. Ezt annyira imadom, sztem a keszulodes legjobb resze a baba ruhacskainak a rendbetevese :)

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Alszanak a csajok, csak félek, hogy már nem sokáig - a konyha meg még "repül", ugyanis Lucával pizzát csináltunk. :lol:
Nálunk Dalma iszonyatosan elkezdett bukni - éjjel akkorát sikerült Neki, hogy át kellett öltöztetnem. Tartok tőle, hogy attól van, hogy nem nagyon sikerül betartanom a napi 2 deci tejnek megfelelő tejtermék fogyasztást. :cry: Holnaptól komolyan veszem, aztán majd meglátjuk.
Mi is időpontra megyünk csípőszűrésre. Ortopédiára 6 hetesen, ultrahangra 8 hetesen.
Az "új" oltást mi is beadatjuk. Lucának is be akartam, amikor 2 éves lett (mert ekkor már csak 1 kell belőle), de akkor azt mondta a doki, hogy várjuk meg az októbert, hátha olcsóbb lesz a 2 év felettieknek is. Hát erről egyelőre nincs infó, de Lucut is beoltatjuk most, bármennyibe is kerül.

Kriszti: ne idegeskedj. Vasalni jöhetsz hozzám is, ugyanis én utálok és nagy halomban áll a vasalni való. :cry:

A fejés szerintem is segít ahhoz, hogy több legyen a tej.

Na megyek rendbeteszem a konyhát.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


sziasztok!

nemtudom Dorkával mi van mostanság. de nem alussza át az éjszakát. a 1/25ös kelésekkel még kibékültem, de most 2kor ébredt meg. fél óra után foglalkoztam csak vele. evett,aztán meg szórakozott. nézegette a macis fejvédőjét. :evil:

áttetük ma délelőtt a kisszobájába, kiváncsi vagyok éjjel el fog e aludni. most próbálnám elaltatni,de nem nagyon akar aludni,pedig az előbb a bébhordozóba már álmosságot láttam rajta.
mi is mindig kint vagyunk, be csak estére jövünk.

Kép
.ivett
 
 

 
 

Sziasztok!

Timi, az anyatej majdnem salakanyagmentesen emészthető, ezért lehet mellette kevesebb széklet.
Hajni, nálunk is magától beállt, pedig tudod 8 nap is volt, hogy kaka nélkül telt.
Napok óta fáj a fejem és nem találok jó árban lépcsős testvérfellépőt. Nem tud vki max. 14E-ig? Afölött inkább megveszem újonnan a minimanóban.
Képzeljétek, kirúgtak. :cry: Majdnem sírtam a postán, amikor olvastam. Nem volt új hír, mert bezárós kórházban dolgoztam, tehát majd éve "vártam" a hivatalos értesítést. DE akkor is, én 13 éves koromban nyári munkával kezdtem és azóta sem voltam munkanélküli. Olyan szörnyű érzés.
Még a végkielégítés sem nagyon vígasztal.

Mennem kell az oviba, persze mindkettő alszik, csak hogy kelthessem is Őket. :x

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Aniko: hat ez tenyleg olyan hir amit nehez megemeszteni, foleg itt Magyarorszagon ahol a munkahely igen nagy kincs mert orult nehez talalni ujat. probalj koncentralni a sok jora !


Kriszti: a more milk is emberfuggo nekem nagyin nem valt, be. Bar semmi ami tejserkento. Anna tap nelkul mar etiop kisgyerekre hasonlitana:(
Tiszta izgis, hogy mar igy a vegen tartasz....nekem ez volt a legszupibb idoszak ugy a 38ik hetig. Azert pihizz is a sok tennivalo mellett!

Timi; jo otlet ha van tapszer, max nem nyultok hozza es majd valakinek odaajandekozod mielott lejarna ha nem kellett.
Nem semmi a lanykad mennyit tud aludni, oszinten en ha csak egy ilyen napunk lenne mar igen boldog lennek csomo mindent csinalhatnek es nem kutya futtaban...de hat Annam nem ez a tipus.
Anyos meg amiota unoka van tosszabb lett, mert allandoan csak jonne, es untyum prontyumozik es olyan hulye otletei vannak hogy falon vagyok, es amugy a stilusa kibirhatatlan es mindent meg akar mondani hogy legyen stb. Szoval csak feszultsegforras:(



tenyleg ha lassan mindenki kezd meggyogyulni probalhatnank idopontot kituzni.
aaa3
 
 


Sziasztok!

Gyorsan írok ... aztán én is megyek aludni. Valami hihetetlen álmosság tört rám az előbb.

Kriszit, meglett a férjed :-) Ne aggódj ilyen nálunk is szokott lenni. Van úgy, hogy nincs térereje és olyan mintha ki lenne kapcsolva a mobilja. Hogy állnak a bébirucik? Én is mennyit pakolgattam, rakosgattam, vasaltam. Most meg, ááááááá nem is mondom mert tök ciki :-) Bár akinek ugyanannyi energiája van színszerint csoportosítva, centire ugyanúgy hajtogatni minden mütyör rucit, mint ahogy a baba születése előtt az jöhet hozzám is :-)

Anikó! Sajnálom ami veled történt. De mivel nővér hiány van az egészségügyben 1000% hogy fogsz állást találni, ha gyes után visszaakarsz menni dolgozni. Bár nem tudom pontosan mit csináltál, de ha nővér voltál akkor tuti!

Azt tudtam, hogy az anyatejes gyerekeknél a kakilás akár több napra is kimaradhat, (ilyen nálunk is előfordul) de azt nem gondoltam volna, hogy szilárd kaja erre a megoldás. Bár ha belegondolok minket is meghajthat a gyümölcs, úgyhogy van benne ráció.

Melus! Vettél járókát? Mert mi egyfolytában ezen agyalunk, hogy kéne-kéne. De olyan drágák.
Mi is csak a fajárókát vennénk. De nekem az állítható fekvőfelületű a szimpatikus. (kutya miatt) A másik, hogy a fajáróka stabil, ha fel áll benne a gyerek, nem "nyeklik-nyaklik" benne mint a hálósban. (gyógytornász mondta!) Aztán a másik érv ami mellette szól, hogy szerintem már unja magát a pihenőszékben. Nagyon édesen elvan, de szerintem kell már valami új játszóhely neki.

Ivett! úgylátszik a jó alvó csajok elromlottak :-) De ezt Anikó megmondta előre! Nálunk most a 3 óra és a 6 óra van belőve ébredésnek. Nem olyan vészes. Egyébként 3-kor könnyebb felkelnem mint 6-kor. Talán azért mert tudom, mindjárt bújhatok vissza az ágyba :oops:

Tündi: biztos, hogy a tejfogyasztásodtól bukik Dalma? Nekem Blanka ilyet produkált már egy párszor. Szerintem a büfiztetés, és a hosszabb függőleges pozitúra erre a gyógyír. Mostanában nem bukik olyan hatalmasakat.

Tamara: ne irigyelj mert ez a maratoni délutáni alvás csak tegnap volt. Ma visszaállt a rend. Fél és 1 órákat csucsókál.

Na én is megyek, pihenek egy kicsit.

Timi

Kép
manati
 
 


Lányok!

Ildi /Nusildi megszült, a 2007-es topikban írta meg a nagy hírt. De lehet, hogy véletlen. Nem tudom. Nézzétek meg a picit van fent kép, aprócska 35. hétre jött.

Timi

Kép
manati
 
 


Jaj, bocsánat, nem a földön járok, 2008-ban szültem :lol: Véletlen 2007-re tettem be az üzimet :lol:
Szóval 35 hétre jött (de amúgy 36 hetesnek felel meg értékei alapján), 2700 gramm, 52 cm, Apgar érték 9/10, 1,5 óra alatt megszültem, hétfő óta otthon vagyunk.
A szopival sokat szenvedek, mert az első nap inkubátorban volt Lotti baba végig, aztán nem igazán sikerült a szopi és közben kapta a cukros vizet bent és a tápszert, 4. nap kék fény alá került, mert besárgult... megszenvedtük a kórházi napokat, de most már itthon vagyunk és alakulnak a dolgok.
Szóval azért teszek fel még egy képet, egy hazajöveteleset, mert az nagy boldogság volt, amikor végre leléphettünk a kórházból (nem voltak jó tapasztalataim)!!!


Kép

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok,

Ildi, gratula, nagyon aranyos ebben a ruciban. Most ebredtem ra, hogy en vagyok a kovetkezo. Mik voltak a rossz tapasztalatok?Csak, hogy keszuljek fel lelkileg rajuk.

Jelentem a ferjem meglett. Igaz, hogy kozben mar bogtem egy jo orat, ugyanis a baratok telefonja kicsongott, de nem vettek fel, ugyhogy biztos voltam benne, hogy egyik se meri elmondani, hogy belefulladt a tengerbe. Aztan vegul kiderult, hogy hajokirandulason vannak es meg az ido is szep nalluk csak ferjem telcsije lemerult (klasszikus csak most valamiert beparaztam).

Aniko, sajnalom en is a tortenteket, nehez az ilyet feldolgozni hiaba van meg ezer idod munkat keresni.

Tamara,
Sajnalom, hogy neked nem valt be a tejserkento, a tobbi annyira nekem se, egyedul ez, bar lehet ez is inkabb placebo hatas volt :).

Rucik haladnak, holnap be is fejezem oket. Most az Ildi esete radobbentett, hogy lassan nallunk is akarmikor johet a baba, ugyhogy belehuzok egy kicsit. Jovo heten egesz hetre ugyintezest terveztem, ezeknek meg muszaj beleferni.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Ildi!

gratulálok a babóhoz! nagyon kis tündéri a képen! :)
majd ha ráérsz, írd meg az élményeidet, sok kíváncsi kismama várja őket! :)

Eszter

Kép
sztocsi
 
 


Sziasztok!

Szerintem is lehet ne már egy tali. Mi már rendben vagyunk.

Abigél ma reggel végre kakilt. Nagyon megkönnyebbültem. Viszont
most változatosság kedvéért Lali nem kakil. Már kezdem unni
ezt a dolgot.

Anikó sajnálom ami veled történt. Viszont Dorinának Nagyon Boldog
Szülinapot kívánok!

Melus hol voltatok jógán?

Épp néztem a táblázatot, hogy mennyien eltűntek. M.Eri, Almadi (őt látom ír az Uzsokisba). Veczkóné, vajon mi lehet velük?

Ildi gratulálunk Lotti babához! Jót nevettünk a férjemmel. Ugyanis
nézegettük hogy milyen nagyon picike. Utána megnéztük a
méreteket és ugyan ennyi volt Abigél is. Elfelejtettük milyen
pici is volt a mi lányunk. :)

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok

Lotti babának jó egészséget kívánok.

Anikó:
csak kérdés, bár tudom van aki nem tud munka nélkül meglenni, bár valami mellékes szerintem így is szerezhető, de Te a 3 gyerek lévén "hivatásos" anyuka is lehetsz elvileg. Bár nem tudom ez mit jelent anyagilag, de egy ideig talán ez jobb megoldás mint munka mellett 3 gyerek után 3 fele szaladni. Nagybátyáméknál van 3 gyerek 2 ovis, és egy kisiskolás korosztály. Visszament dolgozni az anyuka de 1-2 hét után feladta, mert egyedül képtelen volt 3 gyereket 3 fele hordani és még munkahelyére is beérni és ugyanezt még délután is összezsonglőrködni és még itthon a szokásos dolgokat elintézni és valamit a gyerekekkel is lenni. Most otthon van, nem tudom anyagilag mit jelent ez nekik, de nem szakad száz felé.

Rucik:
én is imádtam még az első gyerek előtt rendezgetni őket. Naponta kinyitottam a szekrényt igazítottam rajtuk, mert nem találtam elég egyenesnek a szélét stb. ( ahogy a nagymamám mondaná, nem volt olyan hogy " a légy seggen csúszik rajta" )
Most bevallom, szégyen, nem szégyen kisgyerekek mellett de nálam a vasaló nagyon ritkán kerül elő. Valahol kénytelen vagyok lecsípni az időből, így is olyanokon "spórolok" időben a gyerekek javára, hogy este amit tudok előkészítek pl. a mosógépbe a másnapi mosást este belerakom, mosószert is feltöltöm, hogy reggel csak gombnyomás legyen az ezzel töltött idő.

Timi:
Járóka ügyben csak annyi hozzáfűzni valóm van, hogy ha vennék ( de nem fogunk ) én is fát vennék. Viszont nálunk volt kölcsönbe ilyen Levinél, nem használta, de fel volt állítva. És elég balesetveszélyes volt kivűlről az aló pereme ( jó minőségű nem gagyi járóka volt ). Nálunk sajnos elég hülye helyen is volt, nagyon belógott a szoba közepébe, és a sarkai nagyon hegyesek. Lali ( férjem ) eltörte benne a kislábujját úgy belerugott, aztán elbontva akkor lett amikor Levi hanyatt esett a járókán kívül és a buksiját a sarkába beverte, szerencsére nem lett komolyabb baj, de lehetett volna. Szóval ez is egy szempont, bár nem tudom a lakás milyen szegletébe tudjátok majd rakni hogy ne lógjon be az kölekedő- és élettérbe, lehet hogy valahogy le lehet takarni és akkor nem olyan hegyes a sarka, de ez is egy szempont.

Linda

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziasztok!
Ildi, gratulálok! Remélem miharabb felejted a rossz élményeket és rendeződik a szopi is!
Dorina is csak kicsivel volt több, Ő 2890gr, és ua. cm volt.
És milyen nagylány lett! :D

Hajni, köszi, átadom a lányomnak.
Tényleg sokan eltűntek: Gabi, aki a topikot nyitotta. Van, aki ír máshová, de sokan nyom nélkül eltűntek. :roll: :?

Köszönöm a vigasztalást, sajna nagyobb gond az lehet, hogy három gyerek mellett nem lehet felelősségteljesen ápolónőként dolgozni. Legalábbis szerintem azt nem lehet, hogy hirtelen nem megy az ember, mert beteg vmelyik gyerek...Én is utáltam.
Remélem a munkanélküli hivatalban majd találnak nekem átképzést :?

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Szia Linda, most olvastalak! Ha főállású anya lennék, akkor az kb. 35E Ft, és az oviban csak fél napot lehetne a gyerek.
Tartsák meg, inkább felborulok egy árokba a fáradtságtól.

Nekünk is rácsos a járókánk, és Szandra tényleg jól kihasználja.
(Ma nem is volt benne. )

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Köszönöm a jókívánságokat Lottibaba nevében is :lol:
Igen, picike, de remélem hamar megerősödik, amúgy már kezdünk belejönni a szopiba is.
A kórházról csak annyit, hogy a dokik és szülésznők előtt le a kalappal, a többi mind katasztrófa volt (számunkra). A 4ágyasban voltunk, kijártam ugye a vécére és a fürdésre a folyosóról nyíló helyiségbe, hát az valami borzalmas volt, nulla higénia, bűz, vércseppet, betétek szanaszét, mert a kuka de. már tele ... kétágyasba mentem volna, de nem volt szabad szoba, annyian szültek aznap és előtte egy nappal, hogy 30 babájuk volt :shock:
Gondolom ezért volt a csecsemősök segítőkészsége egyenlő a nullával, ha valamiért mentem (mert nagyon rájuk jártam a végén), néha még szájhúzás is volt, nem igazán figyeltek ránk, pedig 35 hétre születtünk!!! A füri után ott hagyták az ajtóban, durva húzatban és takarót elfelejtettek rá adni. Szóval voltak ilyen dolgok, amik nagyon kiakasztottak, szopit se kérdezte senki, hogy megy-e, én mentem, hogy valami legyen, segített fejni kézzel az egyik csecsemős, aztán én próbálkoztam, mert a babám gyengus volt, nem ment a szopi, itthon indult be és csak nekem köszönhető, hogy nem lett tápszer belőle, mert rámenős voltam, ha hamarabb segítenek és járok a nyakukra, talán másképp alakult volna.
Amúgy első babás vagyok, a 2. és a 3. nap jött be egy-egy csecsemős, hogy kinek mutassák meg a pelenkázást és a köldökcsonk ápolást, na köszi, ha 2-3 napig nem cseréltem volna pelust, akkor mi lett volna?? :? A másik 3 anyuka már tapasztalt volt, tőlük lestem+kértem segítséget, úgyhogy megoldottam magam, de nagyon nehéz volt az az 5 nap, amit bent töltöttem.
Ennyi, nem is akarom idegesíteni magam ezen, aki megy még szülni, legyen erőszakos, járjon a csecsemősök nyakára és kérje, hogy mutassák meg ezt vagy azt!!!
További jó babázást!!!
Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi : gratulalok. sok szep oromteli napot nektek. ugyesek vagytok a szopival, mi is igy jartunk, sot nekem meg kesobb indult be a tejci, megis megtanulta, es most vele nincs is baj, csak azzal hogy alig van:( De mar tobbszor gondoltam ra en is, ha talan ott akkor valaki segit....na de most mar ezen kar gondolkodni. Amugy a csecsemosokrol nekem is hasonlo volt a velemenyem kiveve a fonover o nagyon segitokesz, szimpatikus volt, bar a stilusa kicsit kemeny. Meg meg volt egy fiatal fekete haju, o is kemeny de segitokesz, csak cukrosvizparti:(

Most nincs igen idom irnimert mindjart indulunk Annaval hazamegyunk szuleimhez, bornapok lesznek.
Kivancsi vagyok hogy viseli Anna a buszozast, remelem nem csinal nagy cirkusz, mert majdnem 2 ora az ut. Ferjemnek trainingje lesz megint, ezert gondoltunk mi sem maradunk itthon. mindenkinek szep hetveget.
Tali idopont?
aaa3
 
 


Ildi!

Lotti babához én is gratulálok! Ügyes vagy, hogy a szopira szépen rájöttetek ketten a babóval. Igazából nekem sem segített senki sem. Bár Blanka erős volt, hogy megtanulja 1-2 nap alatt. Volt hasonló szitum nekem is a kórházban, de valahogy nem vettem róla tudomást, mert csak az járt a fejemben, hogy nem sokára otthon leszünk. A lényeg, hogy már nincsenek zavaró körülmények és a babóca is jól van. Mégegyszer gratula és sok tejecskét kívánok!

Tamara!
Nem vagy semmi 2 órás busz útra egyedül neki vágni a Annával. :shock: Én nem mernék. Látod, Te sokkal vagányabb vagy :lol: Jó hétvégét nektek. Vigyázzatok magatokra.

Nekem igazából most elég zűrös az életem, mert sokszor megyünk anyósékhoz, meg kezdődik a vezetés is, úgyhogy én nem tudok időpontot tanácsolni a találkára, ha belefér akkor megyünk.

Anikó! Én megértelek, hogy a 3 gyerek mellett az egészségügybe nehéz visszamenni. Ez a főállású anyaság pedig tiszta vicc. Mármint, hogy ennyit fizetnek érte. Napi 24 órás felfoglaltság és nem is kevés munka 3 gyerek ellátása. Abszolút nem támogatják a családokat, hogy gyereket vállaljanak. Tegnap hallottam a tévében, hogy már a családi pótlékot is megakarják adóztatni. :evil:
Remélem majd sikerül munkaterén valami megoldást találni, de addig még van időd.

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok,

Ildi, az, hogy NEMELYIK csecsemos ilyen, az szamomra nem ujdonsag, es orulok, hogy mas rossz tapasztalat nem volt, mert ezzel mar szamoltam. Viszont a gyerekorvos (a regi, mert az ujat nem ismerem) az nekem nagyon szimpi volt. Most meg ugy vagyok vele, hogy csak epp a minimalisat szeretnem igenybe venni toluk (es nagyon remelem, hogy a testem is igy akarja es birni fogja), de elso babaskent bizony en is sirtam miattuk egy csomot.

Megint olyan erzesem van, hogy kicsuszik a labam alol a talaj es meg ezt is meg azt is meg akarom csinalni szules elott...ugyhogy az ejjel elgondolkodtam, hogy lehet ezert nem indult meg nallam a szules spontan, mert Adival is ugy ereztem, hogy sose vagyok "kesz". Pedig ez baromsagnak tunik, mert hiaba vikszolom ki a lakast, 2 nap es kezdhetem elorol, fozni is mindig kell,mosni is, szoval, ha ezt veszem sose leszek "kesz". Ugyhogy el is dontottem, hogy megprobalom ezt a h..lye felfogasomat kicsit modositani, mert sokkal nyugodtabban fogok szulni menni, ha nem allandoan azon ragodom, hogy jaj meg ezt is, azt is akartam....

Kellemes hetveget,

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Ildi: Gratulálok a kiscsajhoz. :lol:
Anikó: Sajnálom, ami veled történt, de biztos találsz majd valami jó megoldást. Én úgy vagyok vele, hogy az ember, ha valamit igazán akar, azt előbb-utóbb eléri. :lol:
Timi: Dalma bukása nem biztos, hogy a tejfogyasztásom miatt van, de Luca gasztoenterológusa még a szülés előtt figyelmeztetett arra, hogy ez is jel lehet az allergiára. Most betartom a napi 2 deci tejnek megfelelő mennyiséget és figyelem a reakciót.
Tamara: Jó utat!

Képzeljétek tegnap este lemértük a Picit a szobamérlegünkön. Kettőnk súlya - én súlyom = 5100 g. :lol: Kicsit soknak tartom, mivel 3650-el jöttünk el a kórházból, így nagyon várom már szerdai napot, amikor is a dokinál lemérik Dalmust. Mindenesetre sokat biztos nem téved a mérlegünk.

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok!

Mi tegnap voltunk du-n jógázni a Bánki Donát utcában, a Padmában és nagyon jól éreztük magunkat :) Némeliyk gyakorlatnál boti hangosan nevetett!!!Kendővel és trolival mentünk, ez is jó volt :)
Most jöttünk meg a piacról, meg gesztenyét is gyűjtöttünk, du-n fogok főzni.

Anikó, szerintem is fogsz találni valamit. Szerintem hét elején láttuk egymást az Emma utcai ovinál, amikor Rolit le kellett szednem a korlátról, én akkor mentem el ott, szt hiszem Ti voltatok!

Tamara, nagyon bátor vagy hogy ilyen hosszú útra elmész Annával!!!

Timi, mi is fa járókát vettünk, aminek lehet állítani a magasságát, meg gurul, 1m hosszú és széles is. Boti már majdnem kiküzdötte magát a pihenőszékből, ezért muszáj volt lépnünk :roll: Szerintem jó, Boti szeret benne játszani. És vasárnap a hasáról átfordult a hátára :oops: így most ez is gyakorolhatja már....

Hajni, nagyon megértelek, én is nagyon örülök minden kakinak!!!

Tündi, nagyon szépen gyarapodtok Dalmával!

Ildi, gratula a Babóhoz!Sok tejcsit nektek, jó babázást! A rossz emlékek hamar feledésbe merülnek. Bár nekem nem voltak, szerencsére rossz tapasztalataim a kórházban.

Kellemes szép napot!

Melus

Kép
melus79
 
 


Szia Ildi! Talán bent voltam még a kórházban, amikor szültél. Egyik reggel 7 körül nagy futkosás volt a folyosón, hogy 35 hetes szülés folyik, és lélekszakadva rohant idegesen a gyerekorvos hátra a szülőszobára. Akkor ti voltatok?

Én a laktoherbet és a more milk plust is fogyasztom. Mára, a 13. napra van annyi tejem, hogy nem kell táp. Nem tudom ezeknek a hatást, de ami biztos, az, hogy engem megnyugtat, hogy mindent megteszek a tejciért. És talán, mivel nem aggódom, meg is lett az eredménye.
Egyébként én is annak a híve vagyok, hogy a biztonság kedvéért legyen itthon táp. Bármi történhet...

Tesztelem a kajákat, hogy mit nem bír Karina, ha eszem. Elég kényesnek tűnik a lány. Vagy én vagyok türelmetlen???? :? Minden második nap látszik, hogy ez se tetszett, meg ez se, meg ez se.... Először lefejtem a tejet és kiöntöttem, mert rossz. Helyette tápot adtam neki. A doktornő jól leszúrt, hogy a "rossz" anyatej is jobb, mint a tápszer. :( Én csak kímélni akartam a kicsi gyomrát, amíg helyreáll a tej minősége nálam. :(

Anna

Kép
tulli
 
 


Melus!

Pont ezért akarok én is járókát itthonra, mert abban szabadabban tud fészkelődni mint a pihenőszékben. Néha, úgy érzem fel fog szállni vele :-)) annyira rugdos, csapkod benne. Egyébként gratula Boti megfordulásához, ügyes fiú. Olyan izgi, már én is várom, hogy Blanka megforduljon :-)

Ja egyébként ti hol vettétek a járókát? És mennyiért?

Tündi! szép kis súlya van Dalmának. De lehet, hogy azért valamit még is csal az a szobamérleg. :) Kíváncsi leszek, jövő héten mit mérnek majd a tanácsadáson :-)

Kriszti! Ne pánikolj! Eljön majd a Ti időtök is. Ádi időre jött? Mert ha igen, akkor val'szeg Pannika sem fog sietni. Legalábbis így szokott lenni. :-) Mindenesetre ne siettesd a dologot, ha van lehetőséged inkább pihenj!

Anna! Szerintem is igaza volt a doktor néninek. Ha van anyatej akkor azt adj neki. A kiütések miatt ne aggódj, az elején elég paráztató, hogy a gyereken ott a kiütés, de nem tudsz még a legnagyobb gondosság ellenére sem úgy enni, hogy ne látszódjon meg rajta. Véleményem szerint ez is az első pár hónapra jellemző. Blankán már nem is látszik nagyon semmi. Pedig én eszem/iszom mindent (kivéve: hüvelyesek, és a puffasztós kaják) Szerintem egy idő után megszokják a babák az anyatejet.

Én kiváltottam a Milupa tápszert de itt áll a pulton, és megfogadtam, hogy addig nem bontom fel, míg van tejem. Egyébként most Blankám is érzi, hogy kevesebb van, de szépen dolgozik rajta, hogy szívja. Néha cicivel a szájában sír, hogy nem jön olyan gyorsan, de akkor mindig megvígasztalom és mondom neki, hogy szívja szépen van ott még. :-)

Timi

Kép
manati
 
 


Timi, mi a Brendnban vttük, mert ott volt olyan amit szerettem volna, 24990,-Ft volt :roll: de szerintem megéri és ez is olyan dolog, ami több gyerek is ki tud használni :oops:
A tápszert csak nézegesd, amíg van tejci. A fejéssel sem lett több tejed?
Most kezdesz majd vezetni, jól olvastam?Tök ügyes vagy!Nekm is kéne gyakorolnom, mert autóval azért könnyebb lenne vásárolni is!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Melus, biztos, hogy mi voltunk, mert Rolit bizony mostanában le kell szedni erről-arról. Az ovinál a korláton lógott, de pl. a múltkor a Bosnyák gyrososnál a lámpaoszlopot karolta igen erősen. :evil:
Mi mindig 3-ra megyünk, ha legközelebb arra jársz, akkor szólj rám!

Anna, szerintem is add neki az anyatejcsit és egyél könnyebb ételeket. A többi magától rendeződik

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok,
köszi a gratulációkat, megvagyunk, most már nagyon megy a szopi, bár ma szerintem a front miatt nem teljesen volt okés a dolog, kb. 45 percig nyammogott rajtam és 10 ml-t szopott, így gyorsan fejtem (az is nagyon megy már, sok a tejem úgy látom, persze iszom a tejserkentő teát és már homeós bogyóim is vannak) 10 perc alatt 40 ml-t aztán belejöttem és még ugyanabból a ciciből 40 ml-t :lol: Szóval a front gondolom kihat a babákra, az éjjel is tiszta nyügi volt, alig aludt.
Én se sokat. Remélem a napi 3-4 óra alvástól nem apad el a tejem??!! :shock:

Tulli - szeptember 24-én szültem, reggel 6-kor bent voltunk, és 7:16-kor született meg Lotti természetes szüléssel, érzéstelenítés nélkül, de az tény, hogy 35 hétre és jött is egy nő, aki mondta, hogy megy be inkubátorba 4 órára. Aztán egész nap vártam, hogy mikor hozzák nekem és mikor nem hozta senki és már eltelt vagy 5 óra, nekem kellett keresnem a gyerekemet, hogy egyáltalán hol van, hogy van, láthatom-e... :evil: Nem is idegesítem ezzel magam, ez már a múlt, szóval lehet, hogy mi voltunk ám azok, akik ekkora riadalmat okoztak :wink: De Lotti jól van, az Apgar értéke is 9/10 lett, és 36 hetesnek felel meg, csak ugye még aprócska.

Tápszert nem váltottuk ki, most úgy néz ki, hogy van tej.
Azt nem értem, hogy miért van az, hogy néha bekapja a cicit és szívja 15 percig egyfolytában és megvan 40 ml, máskor meg nyammog rajta, szív 2-3-at és aztán csak tarja a szájában, rázogatom őt, simizem, de semmi, aztán hisztizik. :roll:

Angelke - a gyerekorvos nagyon rendes volt, rövid barna hajú, szemüveges, a vezetékneve Gerébi, a keresztnevére nem emlékszem, ő szépen elmondott mindent, bejött többször a kórterembe is.

Most amúgy alszik, mint a bunda, éjjel viszont teljesen hisztis volt, jól össze is sz@rta magát, aztán a bodyját :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Járóka: szerintem is hasznos, nekünk egy 125 X 125 cm-es van, fa, 3 szintre állítható, gurulós. Nekünk Lucánál is bevált, most meg már az első perctől ezt használjuk, így biztonságban van Dalma (Lucától). :lol: Meg mivel a szobák nálunk fent vannak az emeleten, tök rossz lenne egész nap fel-le rohangálni, így a kiságyat csak éjszaka használjuk és a nappali alvás (ami most még elég sok) vagy kint babakocsiban vagy bent a járókában történik.

Front van? Most már értem, hogy a csajok miért nyüzsögtek éjszaka. :evil: Ráadásul Dalma ma egész nap nyűgös, most még az elalváshoz is cici kell Neki.

Tápszer: Eszembe nem jutna itthon tartani. Szerintem ha ott van a polcon, akkor sokkal könnyebben érte nyúl az ember, pedig ha nem lenne, akkor gyakoribb ciciztetéssel megoldja az ember lánya a növekedési bummokat meg a nehezebb napokat (akár egy szopási sztrájkot is).

Kaják és az anyatej: A gyerekdokink szerint nem kell semmilyen kaját kerülni, csak mértékkel fogyasztani. Hát a borsófőzelék Dalmának betett, de pl. a székelykáposztától kutya baja nem volt. Szóval szerintem gyereke válogatja. Én egyelőre mindent eszek, aztán ami gondot okoz, az tiltó listára kerül.

Csajok! Szoptatás alatt milyen fogamzásgátló ajánlott? Tudja valaki? Tapasztalat? 2 hét múlva megyek 6 hetes kontrollra, addigra ki kéne sütnöm, hogy mi legyen. Férjem szerint 3. gyerek. :evil: Hát arról szó sem lehet!

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok,

Ildi gratula, sztem ennyi tejcsi mar boven eleg egy ekkora babocanak. Csak igy tovabb.

Timi, Adival nem indult meg a szules magatol, 9 nap tulhordas utan inditas lett a vege. Most meg ugy vagyok vele, hogy ugyse hagyjak bennem, vagy kijon magatol vagy megint ugyanez lesz a forgatokonyv.(most meg kenyelmesebb is lenne, mert nem kell gyorsan Adihoz keriteni valakit).

Na felkelt Adi, ugyhogy mennem kell. A frontot en is megerosithetem, Adi a sajat agyat es az Anna agyat is kipakolta matracig mire sikerult elaludjon.

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Szerencsesen ideertunk es syzinte vegigf asludt a busyon, pedig fel oras kesessel indultunk...syoval ezzel nem volt gond. Aztan este mar igen nem akart elaludni, csak sirt, szopni sem akart, az estek kezdenek rémálommá válni:(


sajna nagyon rossz ido van igy programokra nem tudunk kimenni.
szép hétvégét
aaa3
 
 


sziasztok!

lehet nem épp a legjobb oldalra írok,de mindent meg szeretnék próbálni, hogy Rozinak (a férjem adta neki ezt a nevet) gazdit találjak. ha lenne ismerősötök,aki befogadná,kérlek benneteket szóljatok. tegnap este már befogadtam, mert 3 napja követett több órán át.
Kép Rozi

Kép
.ivett
 
 



Sziasztok!

Lányok, úgy néz ki van kiút az alvatlanságból. :D Szandra este 10-től reggel 7-ig aludt. Igaz, most Roland nem akart lefeküdni, nem tudom, hogy mitől pörgött annyira, de Ő viszont még kávét főzőcskézett nekünk este 10-kor. :roll:

Vera, mivel Lotti fürge volt, így most Kriszti a következő Veled.

[img:aa410caced]http://img34.glitterfy.com/315/glitterfy-flpbk9080522327334.gif[/img:aa410caced]
[img:aa410caced]http://lbym.lilypie.com/Ev7Sp1.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb5m.lilypie.com/xRzrp2.png[/img:aa410caced][img:aa410caced]http://lb3m.lilypie.com/Ypxcp2.png[/img:aa410caced]
kissani
 
 


Sziasztok!

Nem volt valami nagy tumultus itt a hétvégén :-) Gondolom mindenki a kiscsaládjával volt elfoglalva. Én is ezt tettem. :-))) Nekem Blanka jó baba. Teljesen normálisan alszik éjszaka, és az elmúlt napokban is. Úgy látszik most minket nem zavart a front.

A hétvégén kölcsön kaptunk egy járókát, ez nem állítható fekvőfelületű, de majd szerintem ezt anyósoméknál fogjuk a későbbiekben tartani. Itthonra meg veszünk valami komolyabbat. És megint kaptunk egy csomó ruhát ... most már össze kell végre pakolnom a szekrényből a kinőtteket és visszaadni, mert lassan nem lesz egy talpalattnyi hely sem a gyerekszobában :-)

Fogamzásgátló: nekem a doki Cerazette-t írta fel. Állítólag csak ez van szoptatás alatt. Hát nem tudom, az a bajom vele, hogy van mellette pecsételő, maszatoló vérzés kicsit furcsálom, hogy úgy kell szedni, hogy nem kell kihagyni egy hét szünetet a következő levél között. Lehet, hogy ezért van? :oops:

Melus, igen megint vezetni fogok :oops: tök ciki mert már rég meg kellett volna csinálnom a jogsit. De mikor terhes lettem a férjem azt mondta, hogy ne vezessek, mert nem szeretné hogy elvetéljek az idegeskedéstől (remegve és gyomorideggel jártam vezetni, mert olyan bunkó volt az oktatóm). Amikor már jobban voltam, és túl voltunk a kritikus időszakon akkor meg azért nem akarta, hogy vezessek nehogy koraszülött legyen a baba :roll: Szóval most muszáj folytatnom, mert nem akarom, hogy elvesszenek a vizsgák, így is egy csomó pénzem van benne.
Egyébként itt Dunakeszin ahol lakunk egyszerűen muszáj az autó, másképp nem lehet létezni és babakocsival/gyalog sem lehet mindent megjárni.

Ivett, remélem sikerül majd gazdit találni a kutyusnak.

Na megyek, mert mindjárt itt van a védőnő is.

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!
Rég jelentkeztem.
Az új kisbabáknak - anyukáknak (Linda és Ildi) gratulálok, sok tejcsit, szép növekedést kívánok!. egyetek fel még fotókat !

Ivett - én szívesen elvinném a kutyust, csak sajnos társasházban lakunk :-(.
Anikó - sajnálom, hogy annyi az állásodnak, szép hivatás a tied.Na de a 3 gyerek se semmi :-). Minden elismerésem!
Kriszti - hogy vagy? Már csak pár hét....
Fogamzásgátló - a védőnő azt mondta, hogy 2 kismamájának is elment tőle a teje (vagyis lecsökkent), úgyhogy én nem vállalkozom rá, meg amúgy is rengetegszer szoptatok, úgyhogy esély sincs rá..
Járóka - nekünk van egy utazóágyunk, lehet, hogy azt fogom befogni erre...
Nátha - mindenkinek meggyógyult már a babája? Képzeljétek mi még mindig nem lábaltunk ki teljesen,pedig
A hordozókendős csajszikat kérdezném, hogy ti melyik típusúban hordoztok? És ez tuti nem káros a babára igaz? A férjem oly szkeptikus... Én a zsebes kengurusban hordozom Glóriát - abból jól kilát...
na megyek, mert felébredt...

Kép
chesther
 
 


Timi - Blanka már 3 hónapos? Szalad az idő! Tegyél fel képet!!!!

Kép
chesther
 
 


Szia Eszter!

Nekem azt mondták, hogy 3 hónapos kor körül vagy egy átmeneti apadási időszak. De sűrű szoptatással áthidalható. Valószínűleg nálam is ez van. Úgy látom kezdünk visszaállni a normális kerékvágásba, mert hajnalban feszesebbnek érzem a mellem és nem plötyinek, bár ez nem olyan mint amikor elkezdtem szoptatni akkor annyi tejem volt, hogy alig győzte a gyerek nyelni :-)

Hordozókendőről jut eszembe: akartam venni, vagy kengurut ... A Minimanóban ott próbálgattam egy órát szinte levetettem az eladóval az összeset aztán rá kellett jönnünk, hogy Blanka egyáltalán nem érzi benne jól magát. A kendő nekem nem jött be, a kenguru neki nem.
A kenguruval az volt még a baj, hogy hiába írják rá ,hogy extrakönnyű be és kihelyezés én ott szenvedtem ... egyetlen egy volt ami egyszerűbbnek tűnt de az írtó drága volt. És azt csak néhány hónapig lehet használni. Végül úgy döntöttem, hogy nem is kell nekem ez a cucc, mert mi nem járunk tömegközlekedéssel.

Egyébként szerintem ez is gyerek és szülő függő ... van akinek nagyon bejön, imádja!

Nem rég ment el a védőnő (hozta az oltási értesítőt) kérdezem, hogy megkapjuk-e az új oltást csütörtökön, és közölte, hogy nem ... mert csak azok kapják meg akiknek ez fontos lehet (immunhiányos gyerekek, és még felsorot egy csomó betegséget ... stb) egyelőre nincs oltóanyag. Már lázadoznak a szülők :twisted:

Ildi, gyönyörűen szopizik a kicsi. 40 ml? Szuper, bőven elég neki :-) Azon ne aggódj, hogy egyszer többet, máskor kevesebbet eszik. Nem esznek a babák milire egyformán minden szopizáskor. Lehet, hogy azért sír, mert bealudt a cicin, de felkeltetted. Ilyenkor vígasztald meg. Ha úgy érzed evett eleget akkor már nem kell visszarakni cicire, ne szokja meg, hogy egyfolytában azon lóg (meg a kisebesedés miatt is). Bár még ők hosszabb idegig esznek ...

Majd teszek fel képet Blankáról :-)

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok,


Nallunk semmi erdekes, valoban nagyon fogynak a hetek mar alig varom, hogy en is babazzak. Reggel CTG ismet(Anna hozza a formajat, meg se akar moccani), majd vercukor meres. Masfel orat vartam egy "felreertes miatt", majdnem lekestem a 2 orat.
Aztan elvittem Adit a szemeszhez, szinten masfel ora varakozas, vegul terhesgondozo (1 ora varakozas), ugyhogy mara nagyon elegem van a varakozasbol es az eu-bol.

A heten itt van anyosom, ugyhogy nagy ugyintezos/bevasarlos napokat tervezek, hogy minden rendbe legyen.

Fogamzasgatlo: en nem szedtem es nem is tervezek tabi szedest szoptatas alatt, ugyhogy mig szoptatok a csaladtervezes apuka feladata lesz.

Vera, mar csak mi ketten vagyunk hatra, hogy teljes legyen a tablazat :D

Szep napot,

Kriszti

Kép
Kép
angelke
 
 


Sziasztok!

Kösz a fogamzásgátlós hozzászólásokat.

Képzeljétek megint kopasz babánk lesz, ugyanis Dalmának 1000-el hullik ki a haja. Lucával is így jártunk, kihullott a haja, aztán 6 hónapos koráig kopasz volt. :shock:
Alszanak a csajok. :lol: Dalma már több mint 4 órája durmol a teraszon. Remélem, hogy hamarosan ébreszti a pocakja, mert a soros cicim már reklamál.

Rakok fel egy képet a már kopaszodó, húsgombóc kiscsajról. :lol:

Tündi
Kép Dalma

Kép
Kép
tündi76
 
 


Sziasztok,

Csak egy gyors bejelentkezés.

Ildi gratulálok Lottihoz.

Tök furi, hogy már csak két üres sor van a táblázatban jól elmet az idő. Egyébként és is azt néztem , hogy nem sokan maradtunk a fórumon.

Fogamzásgátlás: Benőnél nekem is a Cerazette-t írták fel és ahogy Timinek nekem és voltak pecsételések igen enyhe menstruációs szerű vérzés és néha azt vettem észre, hogy kevesebb a tej. Most nem szedem. Egyébként nekem úgy tünik,. hogy megint elég hamar a 7 hétem már volt egy enyhe vérzés. :(

Tejserkentőnek most a Karamalz nevű maláta italt ajánlották (dokinő és a védőnő is).

Az esték nálunk is horrorszámba mennek. Csak kézben szinte és még leülni sem lehet Leventével mert rögtön sír.

Járóka nálunk volt és Benő jól el volt benne. egyszerű fajáróka és emlékeim szerint 15 ezer forintért vettük. Lassan Leventénél is fel kell állítani mert 2 hónaposan a hátáról az oldalára fordul és már sajna kétszer leesett a kanapéról :( Szerencsére nem lett semmi baja és ő is annyire megijedt, hogy cagy 5 prcig meg se nyikkant.

Nálunk holnap kezdődik a felfordulás mert elkezdik a garázs tetejét megcsinálni így megint a sittben és a betonban fogunk tapicskolni.

Tényleg mikor kesz tali? (Eszter? :D )
csatolom a táblit már csak kétszer tehetem :(
Kép
Kata

Kép

Kép
pocvarek
 
 


Sziasztok!

Hát nálunk mindig van valami probléma. Most épp
Abigélnek szájpenésze van. Meg akartam mutatni
a doktornőnek, de amikor megláttam hogy legalább egy millióan
várnak rá igy letettem a dologról és vettem én a gyógyszertárba
ecsetelőt. Adok három napot a dolognak hogy javuljon, aztán
majd akkor megyünk a dokihoz. Amúgy is ha minden jól megy
csütörtökön találkozunk a védőnénivel.

Tényleg mikor lesz a tali?

Hogy nekem Abigél sem alussza végig az éjszakát. Irigylek
mindenkit akinek végig alussza a picúr. Nekem sajnos
Lali sem aludta végig az éjszakát, sajnos most sem igazán megy neki.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 



Sziasztok

én is szedtem Cerazettet Levi szoptatásakor, nekem nem volt bajom, de ennek ellenére nem szeretnék most tabizni. Most még mindíg a spirálon vacakolok. Még eddig nem jutottam el a dokihoz így még mindíg csak ide-oda tántorgok magamban a spirál-nem spirál kérdés között.

Levi ma elment nagyiékhoz, én pedig kihasználtam és hallgattam egy kis zenét itthon Vivivel. Nem tudom ki hogy van vele, én mióta Levi megszületett a zenehallgatás kiesett az életemből, kivéve gyerekdalok. Ráakadtam egy dalra és nekem annyira bejött, vagy csak nagyon ki vagyok éhezve zeneileg, hogy majdhogynem végtelenítve ezt hallgatom most amikor van erre lehetőségem. Megosztom veletek is, hátha neketek is lesz egy kellemes kikapcsolódásotok, már akinek ez tetszik. Nem tudom, lehet hogy ezt nyomják rádióban is, fogalmam sincs, az elmúlt 3 évben nincs zenekapcsolatom a külvilággal. :)

http://www.youtube.com/watch?v=C8iF_GS1Bow

kata, bedobsz majd minket is a táblába ha legközelebb módosítasz?
Prünty / Linda
Baba: Vivien 2008.06.15 3400 gramm, 55 cm
Várható szülés: 2008.06.06 volt
Testvér: Levente 2006.01.11
doki: Dr. Gyarmati Béla
köszi

Nálunk megint éjjel 2x kelésünk van :(
Hajni, nálunk is van hogy felébred mostanában Levi is esténként, ilyenkor átviszük magunk közé és alszunk tovább. ( egyébként 2 éves volt mire átaludta az éjszakákat ) Sajnos most vagyunk abba a korban, hogy nem tud tőlünk megválni este lefekvéskor, és ami rosszabb hogy kezdi mondani, hogy félek ettől-attól. nem tudom hogy ezeket honnan veszik a gyerekek, minden este valami játékot le kell vennünk a polcról, falról, mert fél tőle. Furcsa a gyereklélek, ez korral jár.

Kép
Kép
prünty
 
 


Sziasztok!

Nálunk is Boti 2 napja többször felkel éjszaka és nappal is nyűgösebb, gondolom az idő miatt is.

Tündi, nagyon tüneményes Dalma!

Linda, én meghallgattam, nekem tetszett :)

Kriszti, kitartást az ügyintézéshez!

Eszter, mileőbbi gyógyulást nektek!Már jó régen betegek vagytok :(
Hajni, nektek is hasonlókat!

megyek vasalni :roll: mert ellep a vasalatlan halom

Melus

Kép
melus79
 
 


Linda!
Látom Te 2 gyerekes anyuka lévén már másféle zenei stílus felé kacsintgatsz :-)

Nálunk még most jönnek a gyerekdalok :-)

http://www.youtube.com/watch?v=1kCt5tVT ... re=related

Most ez a top! Már én is unom annyit énekelem a gyereknek :lol:

Timi

Kép
manati
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, végre csináltak a közelünkben egy játszóteret. :lol: Ma fogják befejezni, úgyhogy ma du. elsétálunk, (kb. 10-15 perc séta) és kipróbáljuk. :lol:

Ma megkaptam a magamét. Lucut az éjszaka folyamán vagy 6-szor kísértem vissza a helyére, aztán reggel azt vettem észre, hogy ott alszik közöttünk. :evil: De. mondom Neki, hogy anya észre sem vette, hogy bejöttél. Erre Ő: "Milyen anya az ilyen!" :wink:

Dalma kezd egész sokat fent lenni. 2-3 órát is fent van már egyfolytában. :lol:

Tündi

Kép
Kép
tündi76
 
 


sziasztok!

csak egy gyors bejelentkezés: ma voltunk oltáson, Glória hősiesen viselkedett, jelentkeztünk pneumococcusra is: következő hónapban megkapja az elsőt. 8 cm-t nőtt 2 hónap alatt, a védőnő el volt hűlve...Megdícsérték, hogy milyen szépen mosolyog és gőgicsél - látszik, hogy beszélgetünk vele sokat :D .

Na, jól van, akkor találka? Milyen nektek a jövő hét csütörtök 11.00?

Kép
chesther
 
 


Tündi!
Nagyon édes Dalma a képen. És most már értem, hogy miért mondják egyfolytában, hogy a lányomnak kicsi lába van. Hát Dalmának sokkal nagyobb pedig van köztük 2 hónap :-)))
Luca beszólása nem semmi :-) Jót nevettem rajta. Nagy dumás lesz a csajszi!

Eszter!
8cm-et nőtt Glória? Atyavilág. Nem mérték el a kórházban? :-) Mert szoktak ilyet :-) Mi is jelentkeztünk a oltásra, de még nem fogjuk most megkapni, mert nincs oltóanyag. Tökre felvagyok háborodva. Itt vidéken minden sokkal nyögvenyelősebben megy mint Pesten.

Kata!
Vigyázzatok Leventére ha ekkora tornász :-) Blanka is tud olyan hintázásba kezdeni, hogy átbillen az oldalára, de még nem volt teljes fordulás. De nagyon ügyik vagytok egyébként :-)

Hajni!
Remélem nem szájpenésze van Abigélnek. Az nagyon gáz! Egyszer én is bepánikoltam, hogy az van Blankának. Akkor azt csináltam, hogy gyógyszertári kamillateát főztem és sterilgézzel kimostam a száját. Állítólag ez jó módszer. De mivel nem fehér foltos volt a szájpadlása, nem az volt, csak a maradék tejecske. :oops:
Egyébként a szájpenészt akár hónapokig is eltart mire kiírtja az ember, és szinte vérvörösre kell dörzsölni a száját belül, mert a simogatás nem használ. Nagyon durva, úgyhogy én emiatt a melltartó betétet is sűrűn cserélem, mert attól is előfordulhat fertőzés. De inkább a cumis/cumisüveg használó babáknál gyakori.

Találka: még nem tudom, hogy lesz jó nekem a jövő hét. De azért jó lenne találkozni veletek.

Timi

Kép
manati
 
 


en ma osszefutottam Melindaval az Arkadban:)

Melinda: hogy rajtad egy deka plussz sincs....irigyellek
:oops: jo volt latni teged

nekem a jovo 7 csut jo. remelem

Timi: itt a varosban sem egyertelmu az oltas. nekem a vedono azt mondta nem tudja ok mikor kapnak oltoanyagot.
aaa3
 
 


Sziasztok!

Nem tudom mi van Botival de 2 napja éjjel most 2x kel (eddig 1 volt) plusz a hajnali evés. Remélem csak fejlődési ugrás van és ezért eszik többször, kicsit kómás vagyok reggelente...

Nekünk elvileg jó a jövő csüt. 11 óra. A deles szopi így nekünk bitos, hogy ott esedékes :oops:

Tamara, én is örülök, hogy találkoztunk :) Jó volt látni benneteket, kár hogy Annából csak a feje búbját láttam :oops: de jó hogy legalább aludt.

én ma Tesómmal vásároltam, Anyum vigyázott Botira, meg a lefejt tejcsivel meg is etette. Most hagytam így ott először, kajával, de nem volt semmi gond :oops: csak én kicsit izgultam...Botinak a C&A-ban vettem nagyon vagány kisinget mellénnyel, meg nadrággal, meg kis farmert :roll: már iszonyú cuki dolgokat lehet kapni, csak pénz kérdése minden!

Tündi, tök jó hogy van játszóteretek!Szerintem kezd el írni Lucu beszólásait :)

Eszter, nem semmi hogy nő Glória!Bár már Boti is 70 cm meg 7120 gramm :roll:

Mi okt. 30-án megyünk oltásra, majd megkérdezem a pneomoc.oltásról én is.

Jó pihit!

Melus

Kép
melus79
 
 


Sziasztok!

Timi: Sajnos szájpenésze van. Igen ismerem azt a lepedéket, de
neki most nem az van. Vettem a gyógyszertárba ecsetelőt.
Nekem azt mondták (gyógyszertáros, asszisztens) hogy a
szoptatott csecsemőknél gyakori. Bár az igaz, hogy Lalinak sem volt.
Most dörzsölgetem neki. Viszont ez a belét is megviseli. Nagyon
sokat görcsöl a hasa, pukizik nagyokat és eszméletlen büdöseket.
Sajnos kakilni viszont nem kakil.
Meglátjuk mi lesz. A gyógyszertáros nő azt mondta, hogy ez vissza-
jöhet. :evil:
Jaj, és nekünk is a védőnő azt mondta, hogy csak azok kapnak
oltást akik betegek.
A tali egyelőre nekünk is jó.

Hajni

Kép
Kép
Kép
ajni
 
 


Sziasztok anyukák és leendő anyukák!

Jól vagyunk! Bocsánat az eltűnésért! Élvezem a gyermekem :-)
5210 gr volt vasárnap. Ma kilövettem a kiscsi fülét. Olyan szép lett. Sajnáltam nagyon, de örülök, hogy lövettem és nem szurattam.
Estéink elég jók, 2 és 5 óra van becélozva általában.
Napközben van amikor már 4 órára is kitolja a szopit, pláne, ha kiteszem a terszara aludni. De van mikor 2-3 óra.
Doktornő azt mondta 5 kiló felett már 4 óránként kel ennie. Azaz: 6-10-14-18-22 óra. Így kellene kinéznie egy napi étkezésnek. De mondta is, hogy tudja, könnyen beszél az aki a part szélén áll. :lol:

Anikó sajnálom a munkahelyed! Majd találsz jobbat!

Szájpenész: Nekünk nincs, de hetente kenegetem neki steril gézlapra csepegtetett RÓZSAMÉZel. Gyógyszertárban vettem. Doktornő is ezt mondta rá, ha előjönne. A kamilla nem allergén véletlenül?

Pukik: Van egy tea a hipp márkának. Minden nap megiszok 1-2 filtert mézzel és Zfika olyan jókat pukizik és kakil. Persze anya is. :lol:
Kakik tudjátok, hogy nem mindig vannak, hosz az anyatejet teljesen felélheti a szervezete és nem marad mit kikakilni. Persze, ha bántják a szelek az más.

Tünde Luca beszólása haláli. :D

Talira én is lehet benevezek. Hol lesz?

Mindenkinek szép álmokat!

Kép
andaka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?