Új privát üzeneted érkezett!

Hahó,

Szipola,
Cicó sem nézett. Most se néz, csak ha sikerül szopi közben letépnie magáról a zoknit, akkor vigyorog rám a cicivel a szájában, hogy mit szólok hozzá. Egyébként eszében sincs, és soha nem is volt. Amikor nem aludt vagy elforgott, akkor elfoglaltan befordult, és nyelte. Ha befejezte, vigyorgott egyet, és ment. Mint most is...
Szóval emiatt nem hiszem, hogy sérülni fog a kapcsolatotok... Kép

Kicsithízó babák mamái,
olyan márpedig nincs, hogy egy kölkec éhes, és nem jelzi. NINCS. Persze tudom, hogy ezt könnyebb mondani, mint elhinni...én sem hittem el. Ez ügyben ajánlom mindenkinek a saját béna szenvedéseimet olyan tavaly márciustól júliusig, itt van az archívban. A kölök pedig még mindig megvan, és még fejlődni sem restell Kép
Szóval nyugi, és tényleg akkor és addig szopizzanak a babók, amikor és ameddig akarnak (éjjel is). A meleg lakás, a száraz levegő is bekeverhet, kevésbé éhesek, inkább szomjasak is lehetnek. Oltás, nátha, frontos idő, szél, mind-mind ludas lehet. Pisis-kakis pelsok me
Ismétlem: kitartás... Kép Kép Kép

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Bocs, leányom beavatkozott, szóval az utolsó mondat: pisis-kakis pelusok mennyisége figyelendő, az sokszor inkább mérvadó, mint a hízás. Pele szavaival élve: ami kijön, annak be is kellett mennie.
Ja és még egy: a szopik mérése nem informatív, mert egy napon belül is változik a tej összetétele, plusz nem azt mondja meg, hogy mennyi a tej, hanem hogy éppen akkor a baba mennyit szopizott (és pontosan annyit szokott, amennyit éppen akkor kedve van). Egy slusszpoén: leányom nem átallt tavaly nyáron, öt-hat hónaposan 40 (!) grammokat szopizni (én meg közben begyulladtam, mert annyira sok tejem termelődött).

Még egyszer kitartás
Kriszi
kriszi
 
 


Sziasztok!

Kicsit szopizó babák, ha tényleg összesen is kevésszer, keveset esznek, akkor a kínálásszámot lehet növelni. Nem tukmálni, csak minden nyaffra bemutatni a kínálatot, hátha rácupp. Ha óránként szopizik 3 kortyot és mindig váltod a cicit, akkor valószínűleg tényleg több elsőtejet iszik, mint hátsót. Bezzeg, ha három órán keresztül mindig uazt adod neki, és csak utána váltasz, akkor nem tudja kikerülni a hátsótejet.

Amoxicillin: használata alatt a babába beköltözhet a gomba, mert ugyan csak kevés megy át az anyatejbe, de az kipusztítja a normál flóráját. Növekszik a babában az antibiotikum-rezisztens bacik száma, mert a kevés antibiotikumra kifejleszthetik az ellenállást, akik nem pusztulnak bele és nem jó bacik, hanem rosszak. Ezenkívül ez a kevés is segíthet a baba allergiájának kialakulásában az adott antibiotikumra. Ez kb az összes mellékhatás, ami egy anyukából tejbejutó antibiotikumnál előjöhet. Nem ajánlom. Van olyan, ami nem jut át a tejbe ennyire. Csak keresnie kell (a dokinak).


Újabb baba. Biztosan változnak a terhességek, de az enyémek nagyon hasonlítottak. Össze is nőttem mindkettőkor a Gynipralos dobozzal...Asszem kicsit kitolnám a próbálkozás elkezdését. Egyébként az első nekünk is a második hónapban jött össze, a második pedig akkor, amikor nem is akartuk és mindenféle óvintézkedéseket is tettünk...

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 

 
 

Sziasztok!

Kriszi!
Hát igen! Ez az ami igazán hiányzik, a pozitív hozzáállás. Sajnos! Pedig nagyon megvolt még az elején. A havi fél kilókat is kidumáltam a védőnőnek, de ez most engem is letaglózott. De most este is belealudt a szopiba, napközben meg egyszerűen abbahagyja. Én meg miközben kézzel-lábbal tiltakozik fejem bele a szájába. Kép Hát ez a nagy helyzet. Egyfolytában ingadozom az között hogy tápi vagy cici, de nem tudom eldönteni, mert mikor elhatározom, hogy ok áttérünk a tápszerre, akkor elkezd jól enni, hízni.

Ágci!
Nekünk van itthon Nutriton ételsűrítő, mert kezdetben sok volt a bukás. Ezt is használhatom? Bár nem tápszer, de szentjánoskenyérfamagkivonatot tartalmaz. Esetleg ez is jó, vagy mindenképp a Sinlac kell, ha úgy döntök? Ja és meddig szükséges a tápszer, ha már nem szopik, kell még egyáltalán, vagy teljesen át lehet térni estlegesen a rendes kajára?

Előre is köszi a válaszokat!

Andi
Andianyu
 


Sziasztok,
Andi,
azt már szerintem ki kellene dobni. Felbontott állapotban én nem nagoyn tartogatnám. Meg aztán annak más funkciója van, ne keverjük a szezont a fazonnal, bár ez nem tudományos álláspont (részemről), csak józan paraszti ész.Kép 1 éves kor után szép lassan be lehet vezetni a tehéntejet, fokozatosan, nyári időszakot inkább kihagyva. Addig, ha elfogadja egyáltalán jobb, ha tápszert kap a bébi, de ha szopik, akár milyen kis mennyiséget,felesleges a tápszer. Egyébként később is, ha mondjuk nem szeretnéd a tejet adni neki, mert tej nélkül is fel lehet nőni. Ha elég más tejterméket kap, sajt, joghurt, stb. akkor nem is biztos, hogy szüksége lesz a szervezetének. Egyébként érdekes. Én azt figyeltem meg, hgoy a kicsik sokkal inkább azt esznek, és isznak, meg annyi mennyiségben, amennyire szükségük van. mi már felnőttek máshogy gondolkodunk. Figyeljétek meg, pl. 1-1 családi ünnep alkalmával... Nem biztos, hogy mi gondoljuk ám jól...! A másik, mikor augusztusban el kezdtük a bölcsit, el voltam csodálkozva, hogy mennyit (milyen keveset) eszik más gyerkőc, sőt hogy mekkora egy kisfiammal egyidős gyermek adagja. Azt hiszem kicsit túl misztifikáljuk és emellett bizony próbáljuk túletetni gyermekeinket. Aztán esetleg később sopánkodunk...
Nem Rád értettem, csak úgy hangosan" gondolkodtam.
"Ja és meddig szükséges a tápszer, ha már nem szopik, kell még egyáltalán, vagy teljesen át lehet térni estlegesen a rendes kajára?" Ezt nem biztos, hogy jól értem.
Mit értesz ez alatt?
Ha gondolod, van egy topik, Kriszi majd elkalauzol, most nem tudom pontosan mi a neve, ahol lassan gyarapodó kisgyermekek anyukái folytatnak eszmecserét. A legtöbbször azonban az derül ki, ilyen és kész. el van foglalva a világ dolgaival, hiszen az olyan érdekes, ki ér rá enni...!Kép
Esetleg nézhetnek még nála vérképet, ha ez téged megnyugtat, a vashiányos gyermekek ugyanis étvágytalanok. Erről jut eszembe, kap vmi vitamint? Béres-csepp, Vitacolan...?

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!
Andi, AnnAnn, Andana: az én lányommal ue. volt 3 hónapos korában, teljesen kétségbe voltam esve. Akkor sírt, amikor mellre akartam tenni, és amikor levettem, akkor nyugodott meg. A doktornő vérképet csináltatott, és kiderült hogy a vasszintje iszonyú alacsony. Belekezdtünk a vasterápiába, és pár nap alatt visszajött az étvágya. Nem biztos, hogy nálatok is ez van, de ez is egy lehetőség.


Többiek: lenne egy kérdésem nekem is: ha felengedem a lefagyasztott anyatejet, mennyi ideig áll el a hűtőben?
Orsi

Orsi
orsi
 
 


Sziasztok!

Ágci!
Úgy értettem, hogy az anyatej szükséges 1 éves korig, de ha nincs, feltétlenül pótolni kell tápszerrel vagy elég ha korának megfelelő ételeket kap csak? Talán most érthetőbben fogalmaztam.Kép Nutriton akkor megy a kukába! (Védőnői javaslatra tartottam meg!)

Kriszi!
Hol van ez a topik, amit Ágci ír?

Orsi!
Az én babómnál 4 hónaposan csináltak vérképet, mert keveset hízott, de minden ok volt. De a lányom már 8 hónapos! (Egyébként pont ma!Kép)

Köszi a segítő szándékokat, igazán jól esik!
Sziasztok!
Andi
Andianyu
 


Orsi,
Felengedett, de fel nem melegített tej tárolása a hűtőszekrényben és felhasználása:
különösen veszélyeztetett kisbabák (pl. koraszülöttek stb.): kinyitás után 24 órán belül, felbontva 12 órán belül
egészséges, időre született babáknál: uaz.

Andi,
ok, én is így gondoltam, csak nem voltam benne biztos. Szóval, ez is érdekes. Mint ahopgy már írtam fenntebb is, nem biztos, hogy a tászert vagy egyéb "tejpótló" keveréket el fog fogadni a kicsi. Bár az enyém még szopizik (néha fogalmam sincs, hogy mitKép ), de csak 1-2 hónapja issza meg a tejet, előtte semmilyen formában nem fogadta el. Csak ciciből. Szerintem, ami fontos és lényeges, ha odafigyelmünk a szükségleteikre, akkor rosszat nem tehetünk. Nem muszáj beletömni a tápszert, de figyelni kell a az étkezésre. Az egyik barátnőm kislánya 9 hónapig szopott, aztán slussz. nem ivott meg semmi, ami ilyetén lett volna, de pl. megette kukorciapehellyel, mint a nagyok.Kép
Na, eldugulok, mert sok lesz belőlem korán reggel. Apropó: mi ez a koránkelés, írás?

Ágci

u.i. magánban írhatsz nyugodtan, most két napig valszeg csak olvasó leszek, írni nem lesz időm.

Kép
Ágci
 
 


Andianyu,

vannak rosz evo babak. Szerintem ezt el kell fogadni. Tudnek neked meselni. Turelmesnek kell lenni. Tudom nagyon nehez. Az en lanyom 1 evesen 6,5! kg volt, 2 evesen alig tobb,mint 9 kg. Gondolhatod mennyit szenvedtem az evessel vele. Ma mar csak nyugtazom, hogy megint nem evett szinte semmit a reggeli, esti ejszakai tapon kivul.Most is mar 1 hete szinte semmit sem eszik. Ne aggodj.

gabomamo
gabomamo
 
 


Épp rád gondoltam Gabómamó, hogy ide irányítalak:Kép De úgy látszik, nem csak a gyerkőceink vannak egy hullámhosszon.Kép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

7.5 hónapos a kislányom. 6 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, az elején elég nehezen ment, de most már elég sokat eszik. Délben szoktam neki adni, mindig szopi után. 1 hete viszont ki akarja hagyni a szopit, csak enni akar. Van, hogy el sem fogadja a cicit, de ordít, hogy éhes. Ilyenkor kicsit húzom az időt, hogy szopizzon, aztán megelégeli, elkezd szopizni, de ahogy beindul a tej, kiköpi. De éhes, és ilyenkor mindig megeszik egy csomó gyümit vagy főzeléket. Viszont szerintem korai még elhagyni egy szopit, vagy nem?
Mit csináljak? Hagyjam, hogy azt csinálja, amit szeretne, vagy erőltessem a szopit?

A másik: karizomgyakorlattól lehet mellgyulladás? Kép

Ildianyu
ildianyu
 
 


Snoopy köszi a választ - hát mivel torokfájásba még nem halt bele senki inkább ez mintsem azok a lehetséges dolgok amit a babánál okozhat -Amoxicillin törölve :-)
Még egyszer köszi!!
Panni
Panni
 


Hahó,

Andi: Gyermekek topikban A "normális gyarapodás" c. altéma. Várunk szeretettel, van ott is minden... Kép De ezek szerint Gabomamo is tudna szépeket mesélni... Cicó egyébként kb. nyolc hónapos koráig csinálta ezt a ciciköpködést (három hónapos kora után kezdte), aztán kijött az első foga, és azóta hevesen ragaszkodik a cicihez. Akkor két napig nem evett mást, csak tejecskét. Ma éppen ebben a frontos, szeles, havas időben félóránként rángatná... Kép

Snoopy,
mi az a Gynipral?

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Sziasztok!

Ágci!
Köszi! Remélem az én lányom azért ilyen hirtelen nem hagyja abba a szopit. Ma megint jól evett, úgyhogy maradok az eredeti elképzelésnél, hajrá szopi! Egyébként nem én keltem korán, én tudnék aludni, csak hát a kiscsaj a főnök!Kép

Gabomano!
Minden tiszteletem a tiéd! Én már frászt kaptam volna a gyerektől, hogy nem hízik! De te nagyon optimista vagy! Bár az elmúlt napokban én is felvérteztem magam a legközelebbi mérekezésre, mert az biztos, hogy a doki nem fog megdícsérni, ha akkor is ennyi lesz a hízás. De le van ejtve, a lényeg a gyerek. Vagy nem?

Kriszi!
Köszi, megyek! Ott legalább nem leszek fehér holló! KépKépKép

Sziasztok!
Andi
Andianyu
 


Sziasztok megint!
Látom, ez a gyarapodás-téma mindenkit nagyon érzékenyen érint. (Nekem is leszaladt a jeges szar a bokámig, amikor észrevettem, hogy Bori egy grammot sem hízott. De eddig még minden kisgyerekes ismerős azt mondta, hogy nem gáz, ha nem gyarapszik folyamatosan.)

Bocsánat, nem akarok téma-rontó lenni, de van egy problémám.
Én kezdettől fogva bimbóvédővel szoptatok, ugyanis a babám nem tudta rendesen bekapni a mellbimbómat. A bimbó kicsúcsosodott, de nem eléggé, és azt mondta az újszülöttes nővérke, hogy a lágy szájpaddal szopizik a baba, de az én bimbóm nem "ér el odáig". Hogy egy kicsit befelé forduló a mellbimbóm.
Tegnap azonban eljutottam Menta Szoptatási pocíciók topijába, ahol valaki feltett egy képet befeléforduló mellbimbóról. Erről rájöttem, hogy az enyém egyáltalán nem az, legfeljebb kicsit lapos.
A kérdésem a következő:
Hogyan lehetne a babámat hozzásegíteni a bimbóvédő nélküli szopizáshoz? Egyáltalán: 3 hónapos korban van-e még esély arra, hogy átszokjon a bimbóvédő nélküli szopira?
Időnként megpróbálom annélkül szoptatni, de rettentő ideges lesz, mivel nem tudja szívni és nem jön a tej. Idegességében rugdalózni kezd és sikít. Erre én föladom és bimbóvédővel jól megszoptatom.
Végülis az a lényeg, hogy tudjon szopni, de azért jobb érzés lenne a műanyag nyavalya nélkül etetni. Arról már nem is beszélve, hogy kényelmetlen ez a vacakolás: fertőtlenítés, ha elmegyünk valahova, egy befőttes üvegben szállítom a Neomagnolos lötyiben, stb.

Jó lenne, ha valakinek lenne erre tippje.

Előre is köszi.
Üdv:
Mackoo
medvike
 
 


Mackoo,

majd irok a bimbovedovel kapcs. 1 kicsit kesobb, de most mennem kell.

g.
gabomamo
 
 


Na itt vagyok Mackoo,

Jazmin sem tudott szopizni, kicsuszott a mellbimbom a szajabol. Igaz o pici volt, 1980g-mal szuletett. 10 naposan szoptatam eloszor. Vedono kapasbol modta, hogy bimbovedo. Persze egybol be is jott. De nagyon nem szerettem, mindig folyt ki a tej a bimbovdo es a mellem kozott, tiszta tej volt Jazmin ruhaja, majd kesobb eloke. En csak napi 1x kifoztem a bombovedot (de lehet, hogy meg mindennap nem is), szopik utan meg forro vizzel atoblitettem. Lehet, hogy jobb ahogy te csinalod, nemtom. Na a lenyeg. Kb. 2 honapos volt Jazmin amikor anyosom mondta, hogy ugyan probaljam mar meg nelkule. (azert vmire jo az anyos is Kép ) En nem is probalkoztam, mert orultem, hogy szopizik Jazmin. Mindig raraktam a cicire Jazmint, es ha mar nagyon nem tetszett neki, felraktam a bimbovedot. Egyre hosszabb lett az az ido, amikor bimbovedo nelkul szoptattam, de vegul teljesen elhagytuk. Azt mondom elore, hogy nekem fajt a cicim amikor lekerult a nóbimbovedo, mert a bimbovedo vedte. Nem tom mennyi ideig tartott, de biztos nem sokaig, hogy leszokott rola.
Azota hallottam masik modszert is: a bimbovedo vegerol pengevel levagni 1 nagyon pici darabot, majd par naponta ujat es ujat levagni, mig vegul a cici marad es fokozatosan mexokja a baba. Vigyazni, hogy ne legyen eles a bimbovedo. Talan a szilikonos nemalkalmas erre. En azt hasznaltam.
A masik: bimbovedovel kezdeni es kozben amikor beindul a tejcsi, lecsempeszni rola.
Szerintem nincs meg keson, probalkozz! Sok sikert. ha vmi meg erdekel , kerdezz, bar mar sok mindenre nem emlexem, mert azota mar 1 masik babot szoptatok 1 eve.

gabomamo
gabomamo
 
 


A meressel kapcsolatban: szerintem meg a heti meres sem informativ, foleg 1 lassan gyarapodo bbanal. En mar csak tudom. Kép 2-3-4 hetente erdemes merni.

g.
gabomamo
 
 


Snoopy,
köszi a választ a babavállalással kapcsolatban. A te elsőszülötted már nem szopizott, amikor teherbe estél? Azon tűnődöm, hogy teherbe eséskor érdemes-e az elején, szép fokozatosan elválasztani a babát, vagy megvárni, hogy jelentkezik-e probléma, viszont akkor ugye drasztikus gyorsasággal kell leszoktatni a babót a szopiról.Kép Igazából egyik sem tetszik, de hát a jövő úgyis meghozza a választ, lehet, hogy Gabi nem is akar szopizni már egy évesen, mert a főzeléket jobban szereti majd.Kép

Kriszi,
sajnos nekem is volt tapasztalatom a Gyniprallal, az egy méhösszehúzódást gátló gyógyszer, direkt erre van kifejlesztve. Nagyon jó kis szívdobogást és kézremegést tud csinálni.Kép Viszont nekem csak ez tartotta vissza Gabót, aznap, amikor az utsót bevettem reggel, és délben már nem vettem be, délután már el is kezdtem vajúdni, és másnapra megszületett a lányom.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Ildianyu!

Szerintem teljesen normális lehet már most is, hogy a déli szopit már nem igényli a babód. Semmiképpen ne eröltesd! Ha ő már az "igazi" ételeket kéri, gyümiket, főzelékeket, akkor add azt.
Arra figyelj, hogy a többi szopi is ilyen szép lassú leépítésű legyen. Szerintem jól csinálod! Kép

Egyébként igen, karizomgyakorlatoktól is lehet mellgyulladása valakinek.

Mackoo!
Gabomano jó tippeket írt, tulajdonképpen én is csak megerősíteni tudom ezt.
Igazából csinálhatod így, hogy megpróbálod lecsempészni a ciciről egy gyors mozdulattal, amikor beindul a tejcsi és utána nagyon figyelve a jó technikára mellrerakni. Ez a levagdosás tényleg nem az igazi a szilikonosoknál.
Szóval így szép lassan célt érhetsz. Csak sok-sok türelem kell hozzá mindkettőtök részéről.
A másik, hogy egyszercsak elhagyod, nincs tovább. Ez egy kicsit drasztikusabb, de mivel a szopómozgásra szükségük van, ezért kénytelen lesz szopizni a melleden. Csak itt is a nagyon hibátlan mellrerakásra kell figyelni.
Azt is lehet, hogy amikor elhagyod a bimbóvédőt, akkor egy napig csak pohárból vagy kanálból adod a lefejt anyatejet. Akkor utána jobban fogja érdekelni a cici.
Azt hiszem, ha kellően türelmes vagy, akkor menni fog ez meglátod!!! Kép Próbáld ki a neked tetsző módszert.
Más cumit ne kapjon, még játszócumit se, jó!?

Szipola, ne aggódj a szemkontaktus miatt! Azt nem csak szopi közben lehet egyrészt, másrészt majd amikor másfél évesen ciczés közben követeli a mesét, akkor le sem veszi majd a szemét rólad. Amikor el kezdenek beszélni tanulni, akkor nagyon fontos nekik, hogy lássák a szádat, az arcodat. És ez cicizés közben is fontos nekik. KépKépKép

Andana! A 3-4. hónaptól lelassul a kicsik gyarapodása. Egészen 6 hónapos korukig csak heti 85-115grammot híznak. Figyeld tényleg a jókedvűségét, a pisis pelusok számát (a kakisból már nem kell mindennap, elég akár heti vagy 10napi 1 is)és akkor se ilyedj, meg ha az egyik héten nem hízza meg a 85 gr-ot sem. Akkor majd a következőn belehúz. Ne adj neki cumit, semmilyet és amikor csak szeretne szopizhasson. Így aztán tuti nem fog elfogyni, sőt, nagyon szépen fog gyarapodni, pont az ő ritmusának megfelelően. És ez a kulcsszó. Ezt felejtik el sokszor a gyerekorvosok, meg védőnők. Saját ritmus. Kép

Anikó!
Semmiképpen ne várd meg, hogy sírjon! Az már nagyon késői jelzése annak, hogy éhes. Nagyon sok más előjele is lehet. És az a legjobb, ha minden kis jelre mellre teszed. Ilyenek, hogy forgatja a szemeit, a fejét, mintha keresné a cicit, nyaldossa a szája szélét, nyüszög, kezét a szájához emeli, homlokát ráncolja, nyelvét kinyújtja...stb.
Arra figyelj, hogy 2-3 órán belül mindig ugyanarra a cicire rakd vissza, hogy ne csak a laktózdús elsőtejet szopizza ki. Aztán jöhet a másik cici. Ne aggódj, nem lehet ám nagyon elszúrni. Figyelj a kicsidre az igényeire és maximálisan elégítsd ki. Az anyai ösztönök pontosabbak szoktak lenni, mint a védőnői tanácsok. Kép

Menta
menta
 
 


Menta!

Köszi!
Csak olyan rossz, hogy már nem akar szopizni délben. Kép De ez úgy látszik, csak nekem rossz, neki nem. Akkor egy darabig nem iktatok be másik kaját. Kép

Ildianyu
ildianyu
 
 


Kriszi!
Szóval Cicó is ilyen - minden könyvben szó van a szemezésről, de Borsa maximum kézzel "tapogat le" közben, egyébként meredten bambulja a ruhámat, vagy befelé figyel Kép
Én sem hiszem, hogy sérültünk ennek okán, de picit sajnálom..lehet, már zavarba is jönnék, ha nézne Kép

Menta! Kép
Cicizés közben mese?? Atyagatya.
Az igazán mókás lesz, várom! Kép
szipola
 
 


Sziasztok!

Szipola!
Most már meg kell szólalnom, azaz le kell írnomKép Eddig csak olvastam a topicot és jókat derültem rajtad, mert mintha az én kis babámról olvastam volna, csak kb 2 hónapos lemaradással hi-hiKép Nagyjából ugyanazokat a dolgokat művelték, bár Dorka megspékelte egy nem is hízok storivalKép
Szemkontaktus: első hónapokban gyönyörködtem, hogy hogyan alszik a cicin, aztán jött a hülyéskedése, amikor ha felvettük a szemkontaktust, akkor rögtön nevetgélés, bolondozás, nézzük anyát lett belőle, így kénytelen voltam becsukni a szemem szopizás közben hi-hiKép Közben ki kifegyeltem és láttam, hogy kis tündérem engem figyel(még most is)Kép Nagyon haláli, de ha én is nézem, akkor újra jön a bolondozás, most már beszéddel megspékelve, de nem eszik. Így maradunk az "anya is alszik, te is aludj"-nálKép csak nem sérül szegénykémKép

Ildianyu!
Nálunk is hasonló volt a hozzátáplálás, egy idő után nem kellett neki a déli cici, csak a kaja. Most megint kell neki a cici isKép

Marika
Marika
 


Sziasztok!

Segitsetek legyszi, milyen fajdalomcsillapitot (fogfajasra) vehetek be, amitol Manokanak nem lesz semmi baja? 4.5 honapos es csak szopizik. Dokihoz csak 8-10 ora mulva tudok menni.

Koszonom,
batkamano
batkamano
 
 


Menta, Gabomamo!
Köszönöm a tippeket. Azt hiszem, megpróbálkozunk vele.
(Igazából már előre félek, hogy milyen lesz az ötlet fogadtatása! Rettenetesen föl fog háborodni)

Üdv
Mackoo
medvike
 
 


Batkamanó!

Panadol.

Ildianyu
ildianyu
 
 


Batkamanó!

Pár napja hasonló problémám volt nekem is. A következő tanácsot kaptam Pelétől:
"Paracetamol-, ibuprofen-, diclofenac-tartalmú készítményeket nyugodtan bevehetsz, nem tudom, mi szokott neked hatni."
GyógyulástKép

Marika
Marika
 


Marika!
Ez kész.
Elképzeltelek Benneteket szopizás közben...
Kép Kép Kép
szipola
 
 


Sziasztok!

Ez az első regisztrált hozzászólásom, ha sikerül.Kép
Újra segítséget szeretnék kérni, már olyan sok jó tanácsot kaptam Tőletek. Mostanában a kislányom, aki 3,5 hónapos, kevesebbeket szopik. Aggódom, hogy nincs elég tejem és azért. Ugyanakkor rászokott az éjszakai, azaz a hajnali 1 órás szopira. Eddig esti 9 körüli szopi után csak hajnal 4-5-6 körül evett legközelebb.
Ráadásul mostanában izeg-mozog szopi közben, jár a keze-lába. Ez életkori sajátosság?
timi77
 
 


Timi!

Igeeeeeeeen!
Amit nappal nem ér rá kiszopizni, azt szopizza éjszaka. Ez a rettentő, álló éjszaka óránkénti ehetnékig fajulhat. Viszont elmúlik. Egyszer. Addig kell csak életben maradni.

Zsizsa!
Igen, szopizott. Reggel, este. Ezért nem tudtam rendes fogamzásgátlót szedni. Aztán spontán elválasztotta magát Prücsi 9-10 hetes korában, amikor ő volt 14-15 hónapos.

Snoopy

KépKép
snoopy
 
 


Sziasztok,
koszi a valaszokat. Utolag megtalaltam am, hogy pont par napja volt rola szo... bocs de ki voltam.

Marika,
nekem is bolcsessegfog - volt. Hogy birtad 2 napig? En 3 ora utan mar total kivoltam Kép

batka
batkamano
 
 


Hahó,
Gynipral: Zsizsa, köszi. Nemtom miért, de másra gondoltam. Most már föl vagyok homályosítva Kép

Marika,
mekkora most a gyerkőcöd? Egyébként nálunk is vala bolondozás, meg van is még - nálam is olykor a mellé meresztés, este szemlecsukás megy néha (este nem is nehéz, mert már én is hulla álmos vagyok, volt már, hogy ülve elaludtam, Cicó meg szorgosan altatta magát a cicin). Cicó lassan 13 hónapos.

Más.
Tud valaki valamit a Phytolacca Americana homeós bogyóról? Ágci ajánlotta egyszer nekem csomós cicire (már megint itt tartunk sajna), de a patikában a párom csak C30-ast kapott. A Homeodent füzetke szerint ilyen nem is létezik (csak CH5 ill. CH9 ill. CH15)...na most legyek okos...bevegyem, ne vegyem? Nehogy még ellenkező hatást csináljon...

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Snoopy,
köszi a választ!

Segítség! Nyugtasson meg valaki! Én eddig nem túlzottan aggódtam kislányom súlya miatt (most lesz öt hónapos), pedig többször is volt, hogy egy hét alatt csak 7dkg-t hízott, de a minimumot (egy hónapot hetekre átlagolva) mindig meghízta. Most viszont két hét alatt mindössze 3dkg-t hízott! Ez már nekem is kevésnek tűnik.Kép A dokinéni nyugtatott, azt mondta, hogy lehet, hogy akkor nem kakilt, most meg igen, meg aztán hosszra is nőtt, de azért ha legközelebb megint ilyen kevés lesz, én megkérem, hogy küldjön el vérvételre. Egyébként úgy vettem észre, hogy az étvágya sem a régi, valahogy kevesebbet eszik. Egy hétre ráadásul el is hagyta a hajnali 1 órás ébredését, aminek én nagyon örültem, mert így alhattam, de úgy tűnik, hogy ez hízásilag visszavetette. És a pisis pelusok sincsenek már olyan sokan, mint azelőtt, úgy napi 4-5 van, és azok is elég könnyűek. Ezt esetleg okozhatja vashiány? Szerintetek menjek vissza egy hét múlva méredzkedni, vagy elég két hét múlva? Én egyébként egy évesen 7,2kg voltam, szóval lehet, hogy csak a példámat követi. Hangulata egyébként jó, bár a frontok miatt kissé nyűgös mostanában, és eléggé élénk is. Most már kicsit jobban érzem magam, hogy kiírtam magamból, de azért nagyon kíváncsi leszek a következő mérés eredményére.

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa
 
 


Zsizsa! Lehet, hogy tényleg rád ütött ez a gyerek! Kép

Mindenesetre ha téged ez megnyugtat, akkor nyugodtan kérj egy vérvételt!

Menta
menta
 
 


Batka!
Ráment a torkomra, utána a fülemre és végül a fejemre. Onnan gondolom, hogy csak az az oldal fájt. Akkor már olyan tompa voltam, hogy nem éreztem, majd Dorka is beteg lett és nem volt időm vele foglalkozni, így most megint semmi gond. Már félig kijöttKép KitartásKép Voltál dokinál?

Kriszi!
Hozzátáplálásban is voltamKép
Ja 3 napja, vagyis este én is hamarabb elalszok, ő csak szopik, beszélget, nézelődik és már egy órája ott ülünk. Ez valami front? Nagyon nem tetszikKép

Marika
Marika
 


sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! Olyan anyukákat, tapasztalatokat szeretnék találni barátnőmnek, amelyek azt támasztják alá, hogy epekő esetén is lehet szoptatni. pontosítva: az epekő miatti szigorú étrend, az esetleges műtét miatti távollét, majd további diéta, fájdalmak, gyógyszerek stb. A kisbaba egyhetes még csak. a kórházban már kapott tápszert sajnos, sőt már otthon is. az anya a fejébe vette, hogy ilyen diéta mellett éhes a gyermeke. ELLENÉRVEKET szeretnék!!!! kérlek segítsetek!!! nem tudom mit küzdök más gyermekéért, de hát küzdök...

előre is köszi: andi
Ui. priviben is szívesen fogadok bármilyen ötletet, tanácsot, jó szót!
matte
 
 


Matte!
Menj át a Gyermekek topikba és ott a 2001. augusztus -2002. május közti gyerekek Kép vagy valami ilyesmi című topikban keresd meg Mártit!
Neki már a terhessége alatt fény derült a sok nagy epekövére és most már elmúlt fél éves a kislánya. Fél évig csak szopott és közben Márti a szigorú diéta miatt 26 ! kilót fogyott. Ja és közben még a 2 éves kisfia is szopott. Kép
Az epekövet pedig egynapos sebészettel ki lehet venni. Csak meg kell keresni a megfelelő orvost.
A lényeg, hogy elég vizet igyon az anyuka és ha valóban nagyon szigorú a diéta, tehát nem tud eléggé változatosan enni, akkor szedjen vitamin és ásványianyag kiegészítőt is. Akkor biztosan nem lesz probléma a tejtermeléssel. De persze ehhez kell az is, hogy igény szerint szoptasson (semmi cumi, még játszócumi sem, minden kis nyikanásra cici, ameddig csak akarja a kisbaba) és jó technikával szoptasson, jól rakja mellre a babát.

Sok sikert!
Menta
menta
 
 


matte!

csináltam egy epebetegségek című topikot, ott elég sok mindent leírtam márÍ! ha ezen felül van kérdésed, szívesen válaszolok, akár magánbabn is. a profilomban lévő cím nem jó, a neth@index.hu-ra írj! de ha ide vagy az epebeteg topikba írsz, azt is észreveszem!

vilka 8 hónapos és lényegében még ma is csak szopik, ármin is még naponta min 3x. a gyógyszerekkel és a gyógykészítményekkel vigyázni kell, hogy lehet-e szopi mellett szedni, a legtöbb doki sajnos nem figyel erre eléggé!

márti
márti
 
 


Kedves Menta!

Köszönöm szépen!!! írtam is Mártinak, most várom a jelentkezését, remélem sikerrel akciózunkKép)

köszönöm: andi
matte
 
 


Szia Márti!

Épp most küldtem át a levelet, de akkor rossz címre. mindjárt benézek abba a topikba, és írok még, jó? akkor módosítom a levelet majd az ismeretek alapján. KÖSZÖNÖM!!!!!

andi
matte
 
 


Sziasztok!

Biztos sokszor volt már téma, de most nem tudok visszaolvasni.
A férjemtől elkaptam a (valószínűleg) influenzát, most 38 a lázam (kb. 2 órája kezdett fölmenni). Milyen magas lázig szoptathatok? Algopyrinből mennyit vehetek be és milyen időközönként? (Először mellkasborogatást és hűtőfürdőt próbálok.) Igaz, hogy a betegségem viszonylagos védettséget biztosít a babának (aki 3 hónapos)? És még mit tehetek, hogy ne kapja el??? Olyan picike még...
A betegség alatt lefejt tejet, ha mélyhűtöm, később föl lehet használni?
Előre is nagyon köszi!!!

Pindur
pindur
 
 


Pindur,
az Algopyrinhez nem értek, de biztosan gyorsan kapsz választ. Nekem anno influkor a Rubophent ajánlotta a gyerekdoki, hogy amellett nyugodtan szoptathatok.
Egyébként meg mehet a szoptatás, igaziból amennyire én tudom, amíg csak képes vagy rá, azaz nem vagy ahhoz is túl gyenge. A láz nem akadálya, amennyire tudom, nem megy bele a tejecskébe. Viszont az ellenanyagok, amiket a szervezeted termel az influenza ellen, azok bekerülnek a tejbe, így a baba is élvezheti a védelmet, anélkül, hogy a betegséget elkapta volna. Ennek megfelelően az ilyenkor lefejt tej is használható.
Mivel a babód rögtön készen kapja az ellenanyagokat a tejecskében, nehezebben kapja el tőled az inlut, mint mástól, illetve vsz. ha mégis, akkor könnyebben átvészeli. De ha apjától nem ragadt rá, akkor talán tőled sem fog. Egyébként mit lehet tenni?
Én amikor influenzás voltam, kölkec meg két hónapos, igyekeztem nem ráfújni, illetve amikor bírtam, hordtam szájmaszkot (ilyen ronda zöld papírmaszk, patikában nagyon olcsón megveheted), meg persze folyamatosan kezet mostam, még inkább, mint máskor. Kölkecnek kutya baja sem lett.
Ja és még valami: ha lázas vagy, még inkább figyelj a folyadékra, sokat igyál, egyrészt mert neked kell, másrészt nehogy megkevesbedjen a tejecske. A borogatást érdemes az egész törzsre feltenni, úgy hat gyorsan. De ne legyen nagyon hideg, és ne tartson sokáig, mert a hideg víz is apaszt. Vagy a cicidet hagyd ki belőle. A hűtőfürdőre is ugyanez vonatkozik. Húsz percen túl nem ajánlatos hideg vízben tárolni a cicit, ha jól emlékszem. De hát a hűtőfürdő meg a priznic úgysem jéghideg szokott lenni...

Mielőbbi jobbulást,
üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Kriszi, nagyon köszönöm a jó tanácsokat meg a biztatást. Most éppen csak hőemelkedésem van, remélem, gyors és enyhe lefolyású lesz ez a nyavalya.

Pindur
pindur
 
 


Pindur!

Január 12-én volt Beának hasonló problémája, ha van egy kis időd nézd meg a válaszokatKép
Ott is az van, hogy szoptass nyugodtan, az ellenanyagot kapja vele a babuci isKép

Jó szopizástKép és gyógyulj meg gyorsanKép

Marika
Marika
 


Pindur!
Algopyrin elvileg 6 óránként mehet max. 1-2 tabletta.
Szoptatás alatt viszont biztonságosabbak a paracetamol tartalmúak, diclofenac és ibuprofen tartalmúak. De az Algopyrin is mehet, csak ne a max. adagban.
Egyébként meg mindent leírtak előttem a többiek profiul, csak ismételni tudnám őket.
Gyógyulj meg gyorsan! Kép
Menta
menta
 
 


Köszi mindenkinek!!
Anyum az előbb "nyugtatott meg", hogy ha a baba elkapja (influenzának tűnik), akkor BIZTOS kórházba kerül! Igaz ez??? Nyugtassatok meg!!! Annyira ideges vagyok, hogy mindjárt megőrülök.

Pindur
pindur
 
 


Pindur,
Ugyan mar! Miert kerulne korhazba! Ha nincs veszesen magas laza, es nem fenyegeti a kiszaradas, vagy nem kohog ugy, ami a legzeset veszelyeztetne, akkor nem kerul korhazba! Ugyanugy atveszeli, mint ahogy te is! Daninak annyi elonye van, hogy kapja a tejcibol az ellenanyagokat!
Tudod hany 3 honapos baba volt mar beteg? Nagyon sok! Es nagyon kevesen kerultek kozuluk korhazba!
Te csak szoptass, es gyogyulj, az idegeskedes megart! Kép
A laz meg kifejezetten jot tesz a tejtermelesnek- minden rosszban van valami jo! Kép Kép

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Pindur,
NYUGI! Zsuzsival én is egyetértek! A gyógyszertárban lehet venni maszkot, ha gondolod és megnyugtat, vegyél belőle néhány darabot, és vedd fel, mikor közel vagy a kicsihez. Ha már úgy is a gyógyszertárban jársz, vegyél Oscillococcinum komplex homeopátiás bogyócskát. 6d-osat. Naponta 2x treggel és este 1 adag 1-3 napon át. Semmi mellékhatása nincs, szoptatás alatt is szedhető!!! Gyorsítja a gyógyulást. Előtte utána nem szabad fél óráig enni, inni, mentolosat szopogatni, fogat mosni. jobbulást kívánok!

Kriszi,
jobban vagy?
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Hahó,
Pindur,
szerintem is nyugi!!! A babád 1. már miért kapná el? 2. miért kerülne kórházba egy sima influval? Anyukád szerintem mindjárt a legrosszabbra akart felkészíteni Kép Az enyém is néha ezt csinálja, remélem, én majd nem fogom.
Egyébként van egy barátném, végzettségére védőnő, és a legutóbbi időkig gyermekápolóként dolgozott itt egy gyerekkórházban (azóta nem, mert neki is babája van)...szóval éppen ő mondta, hogy ha az ember egy picit odafigyel folyamatosan, akkor nagyon könnyű megőrizni egy pici baba egészségét. Ezt mondta ránk, amikor Cicó pici volt, és ő meg mesélte, hogy mennyi kisbaba van kórházban, legtöbbjük vsz. azért, mert a szüleik cefet rosszul gondozzák őket, elhanyagolják, stb. Na az egészből azt akartam kihozni, hogy ha odafigyelsz, és egy kicsit még tisztábban tartod a dolgokat a baba körül, mint egyébként, biztosan nem lesz baj. Ha esetleg nagyon aggódsz, és a párod jól van már, akkor lehet ő egy picit többet a babával, amíg beteg vagy. Vagy anyukád, ha egészséges, és vállalja. Ez főképpen azért jó, mert te addig tudsz pihenni, és hamarabb felépülsz - de a szopi azért maradjon, ahogy eddig!!!

Ágci,
köszi, már jól vagyok, a Phytolaccát végülis bevettem, és használt is. Szerintem csak megrúgta a cicit a kisasszony, mostanában nemigen kímél Kép De jó, hogy itt vagy, te biztosan meg tudod mondani, mi ez a C30-as potenciál a Phytolaccánál? A Boiron füzetke szerint nincs ilyen...

Üdv
Kriszi
kriszi
 
 


Kriszi,
dehogyis nincs (Homeopátia Mindenkinek Mindenkorra): 8. oldal 10,11. oldal. Jó olvasgatást!Kép

Örülök, hogy jobban vagy! Egy jó tanács: ne engedd, hogy rugdosson, finoman, de határozottan szólj rá mindig. Mondd neki, hogy csak szeretgetni szabad anyát, simogatni...stb. Olyankor tök édi egyébként. Később igen nagyokat tudnak rúgni. Én sohasem engedtem, a nagyi viszont igen, így én is kapok még párszor. Ufff. Szóval szerintem jobb, ha nem szokik rá.

Ágci

Kép
Ágci
 
 

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?